Nieuwsbrief no.12(schooljaar ) vrijdag 29november 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief no.12(schooljaar 2013-2014) vrijdag 29november 2014"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief no.12(schooljaar ) vrijdag 29november 2014 Activiteiten komend schooljaar Voor een compleet overzicht van alle activiteiten van de komende week maand jaar kunt u het eenvoudigst terecht op onze site. Via onderstaande url kom u daar direct terecht. Gezocht Voor de groepen 1-2 zijn wij op zoek naar rollen behang- liefst met een leuk, gezellig motiefje erop. Heeft u dit ongebruikt liggen, zijn wij er erg blij mee Kleding inzameling voor Armeense kinderen Vanaf maandag staan de dozen voor het inzamelen van jassen, broeken, truien.. weer in de gang naast de computerruimte. Zie bijlage achterin de nieuwsbrief. Sint Onbegrijpelijk dat een aantal leerkrachten niet konden wachten met het openen van hun pakje. Dat dat niet onbesproken is gebleven, mag duidelijk zijn! Waar vanochtend die zakken ineens weer gebleven, zijn blijft een raadsel. We hopen dat dit in de komende dagen opgelost wordt. Denkt u er nog aan dat de school volgende week vrijdag later start! (9.30uur) Fietscontroles Door subsidie van de provincie Noord Holland zijn vandaag alle fietsen van de leerlingen uit groep 5 t/m 8 op een heel aantal punten gecontroleerd door fietsenhandel Busker uit Bergen. Kinderen die hun formulier opsturen maken een kans om een fiets te winnen.

2 Verslag studiedag Afgelopen studiedag hebben de teamleden van de groepen 5 t/m 8 elkaar geleerd het groepsdeel van de site te vullen. Bij het bezoeken van de site zult u geregeld nieuws, werkstukken al of niet voorzien van foto s vinden. Komende maandagmiddag krijgen de leerkrachten van de groepen 1 t/m 4 de uitleg van de leerkrachten van de bovenbouw zodat ook zij hun groepspagina s kunnen vullen. s Middags is het team onder begeleiding van Jenneken van der Mark van APS zich verder gaan verdiepen in de rekenmethode. De eerste ervaringen zijn heel positief: Kinderen worden enorm uitgedaagd. Omgaan met verschillen tussen kinderen kan makkelijker. Kortom de methode lijkt te voldoen aan de verwachtingen. Wat vraagt de methode van leerlingen en waar lopen we in de praktijk tegenaan? Richtlijnen over differentiatie tussen leerlingen zijn gezamenlijk verder aangescherpt. Het team merkt op dat leerlingen het niet makkelijk vinden om zelfstandig na te gaan wat van hen wordt gevraagd. Immers, als je wat langer wacht dan is de hulp van de juf of meester onderweg. Door de volgende vragen zichtbaar in de klassen te hangen en deze geregeld te stellen hopen we de kinderen minder leerkrachtafhankelijk te maken. Kinderen zullen gaan ervaren dat ze meer kunnen dan ze geregeld vooraf inschatten. Misschien vragen die u thuis ook gebruiken kunt!? vraag 1: vraag 2: vraag 3: Wat zie ik? Wat weet ik al? Wat denk ik dat ik moet doen? Waarom stelt de PJS geen leerling stop in, Vol is toch vol?! Vragen die wellicht ook door uw hoofd zijn gegaan n.a.v. eerdere berichtgeving over het uit huis plaatsen van één of twee groepen. Vele scholen in de directe omgeving hebben te maken met een krimpend leerlingaantal. Dit heeft gevolgen voor de werkgelegenheid. Ook bij ons bestuur is sprake van een krimpend leerlingaantal. Dit betekent dat met name voor jongere leerkrachten hun baan onzeker is. Leerkrachten zijn werkzaam op een school, maar zijn aangesteld bij Atrium. Bij een dalend leerlingaantal van het bestuur geldt dat de laatst benoemde leerkracht (bij Atrium) de eerste is die zijn of haar baan gaat verliezen. Op dit moment geldt, net als vorig schooljaar, dat 7 leerkrachten aangekondigd hebben gekregen dat zij een verhoogd risico lopen aan het eind van hun jaar hun baan te verliezen. Dit wordt ook wel aangeduid als RDDF. (Risico Dragend Deel van de Formatie) Bij ons op school betreft dat juf Eelkje en juf Yvonne. Wij zijn trots dat onze school groeit en hopen hierdoor een rol te kunnen spelen om jongere leerkrachten langer te kunnen behouden voor het onderwijs aan kinderen die één van de Atriumscholen bezoekt. We willen heel graag de kinderen van ouders die heel bewust voor onze school kiezen niet teleurstellen. U heeft allen in het verleden ook een keuze gemaakt.

3 Huisvestiging U heeft vast het stuk in de krant gelezen waarin het huisvestigingsplan van de gemeente wordt aangegeven. Renovatie en uitbreiding van de PJS en sloop van de Steltloper medio Aanstaande dinsdagavond staat huisvesting onderwijs weer op de agenda van de raad. We zijn benieuwd. Wilt u meer lezen dan vindt u via google (strategisch huisvestigingsplan gemeente Langedijk) meer informatie. De informatie over welke groep uit de school geplaatst zal worden, wordt volgende week gegeven. We vragen nog even uw geduld. Kinder EHBO Bij voldoende belangstelling wil de EHBO vereniging van St. Pancras op korte termijn een opleiding kinder EHBO verzorgen. De kosten bedragen 50,00 en de opleiding zal op nog één van de zaterdagen in 2013 gegeven worden. Bent u geïnteresseerd, neemt dan voor 3 december contact op met: Harry Geyteman secretaris EHBO afd. Sint-Pancras tel info@ehbo-sint-pancras.nl Spelen met vuur Ons bereiken signalen dat een aantal leerlingen uit de bovenbouw met aanstekers speelt in combinatie met deodorant spuitbussen. Wij hebben hier vanochtend met de groepen over gesproken. Het helpt als u dit thuis ook onder de aandacht brengt. Een brief over vuurwerk treft u aan in de bijlage.

4 Help mijn kind wil knallen! Als uw kind begint met het afsteken van vuurwerk kan het voor u als ouder lastig zijn om zicht te blijven houden; de invloed van vrienden wordt groter. Het kan voor uw kind moeilijk zijn om te besluiten niet met de rest van de groep mee te doen. Hoe steunt u, als ouder, uw kind hierbij en er samen voor zorgen dat het afsteken van vuurwerk voor iedereen een feest blijft? 1. Wees betrokken Het is belangrijk om op een positieve manier toezicht te blijven houden op uw kind. Wees op de hoogte waar uw kind mee bezig is. Juich het toe als uw kind vrienden mee naar huis neemt. Praat zelf ook met die vrienden en hun ouders. Wees betrokken en schep vooral een plezierig klimaat door positief gedrag te bekrachtigen in plaats van negatief gedrag af te straffen. Zeg bijvoorbeeld niet: 'Die vrienden van jou lopen al vuurwerk af te steken, maar hou jij je in tot 31 december!!' maar: 'Goed dat je je vorig jaar zo goed aan de regels hebt gehouden! Het zou fijn zijn als je dat dit jaar weer doet!'. 2. Maak duidelijke afspraken Het is belangrijk om duidelijke afspraken met uw kind te maken over het gebruik van vuurwerk. Kinderen en jongeren hebben behoefte aan duidelijkheid. Jongeren onder de 16 jaar mogen niet zelf vuurwerk kopen. Er moet een volwassene mee. U kunt samen afspraken maken over: wie en wanneer het vuurwerk gaat kopen (vul bijvoorbeeld samen de bestellijst in) het budget en over wat uw kind zelf gaat (mee)betalen aan het vuurwerk. En geef vooral zelf het goede voorbeeld: koop legaal vuurwerk in een erkende vuurwerkwinkel het bewaren van het gekochte vuurwerk wanneer en met wie uw kind het vuurwerk mag afsteken. Maak ook van tevoren duidelijk wat de consequenties zijn als hij zich niet aan deze afspraken houdt. 3. Treedt op als de afspraken niet worden nageleefd Verder is het belangrijk dat u optreedt wanneer er iets gebeurt dat niet door de beugel kan. Dus niet grinnikend terugdenken aan die fijne jeugdherinnering over illegaal vuurwerk in brievenbussen en dan concluderen: ach, het hoort er nu eenmaal bij, we zijn toch allemaal jong geweest. Dan is de kans groot dat uw kind zijn grenzen verlegt en de volgende keer net een stapje verder gaat. Ogenschijnlijk kattenkwaad kan dan overgaan in vandalisme of ander ontoelaatbaar gedrag. Als uw kind zich niet houdt aan de afspraken, keur dit dan af. Kinderen en pubers hebben behoefte aan duidelijkheid. 4. Wijs uw kind op eigen verantwoordelijkheid Het is lastig voor een puber om niet mee te doen met een groepje jongeren dat gedrag vertoont dat

5 niet door de beugel kan. Als uw kind toch meedoet, praat dit gedrag dan niet goed. Ouders leggen wel eens de verantwoordelijkheid voor het kwalijke gedrag van hun kinderen bij een ander. Wijs uw kind op zijn eigen verantwoordelijkheid: hij heeft de keuze om wel of niet met het overlastgevende gedrag van zijn vrienden mee te doen. U kunt uw kind leren hoe hij zich de volgende keer kan opstellen. Leer uw kind dat hij kan voorstellen iets anders te gaan doen. Leer uw kind dat het ook erg stoer is om heel duidelijk te zeggen: Nee, ik doe echt niet mee! Vindt uw kind het moeilijk om zo voor zichzelf op te komen, dan kan hij ook nog een smoes bedenken: Ik ga weg, ik heb thuis een nieuw computerspel. 5. Wees consequent Zorg dat u consequent bent. Dus niet de ene keer wel en de volgende keer niet straffen. Of erger: de ene keer erom lachen en de volgende keer boos worden. Zorg dat de straf, als het kan, verband houdt met de daad. Dus: excuus aanbieden aan iemand die meerdere keren is lastiggevallen en het opruimen van vuurwerkresten. Leg uw kind duidelijk uit waarom het straf krijgt. Veroordeel niet het kind zelf, maar alleen zijn daden. Werk ook aan een oplossing. Zorg dat de straf uitvoerbaar en redelijk is. Dus niet én een maand geen tv/internet én al je zakgeld inleveren. Liever: een week niet internetten. Mocht u vragen over het opvoeden en opgroeien van uw zoon of dochter dan kunt u een afspraak maken bij het Opvoedspreekuur in uw gemeente bij het volgende telefoonnummer: , dagelijks tussen uur. Ook kunt u kijken op Plaats dagdeel week locatie adres Alkmaar donderdagochtend alle Centrum voor jeugd en gezin Noord Arubastraat 2 Alkmaar Noord woensdagochtend alle Centrum voor jeugd en gezin Zuid Ruusbroechof 96 Alkmaar Zuid woensdagochtend alle Centrum voor jeugd en gezin Oost Merwedestraat Alkmaar Oudorp donderdagmiddag alle Centrum voor jeugd en gezin Oost Merwedestraat Alkmaar Oudorp Heerhugowaard maandagochtend Even Brede school de Horst Van Eedenplein 7 Oneven Brede school Molen/Rivierenwijk Standerdmolen 2 woensdagochtend Even Centrum voor Jeugd en Gezin Taxuslaan 34 Oneven Brede School Stad van de Zon Zonnegloren 1 Heiloo vrijdagochtend 1e en 3e Centrum voor Jeugd en Gezin Holleweg 94 Bergen dinsdagochtend even Huisartsenpraktijk A. d.ruyterweg 1 Egmond aan Zee oneven Gebouw Kinderopvang De Egmonden Herenweg 72c Egmond Binnen donderdagochtend alle Basisschool Lucebert Zakedijkje 38a Castricum dinsdagochtend 1e en 3e Basisschool Augustinus Dr v. Nieveltweg 20 Castricum 2e Basisschool Sint Maarten Lage weide 2 Limmen 4e Basisschool Rembrandt Mozartlaan 65 Akersloot Langedijk Dinsdag- en vrijdagochtend alle Centrum voor Jeugd en Gezin Binnemikke Pompesloot 8 Broek op Langedijk

6 Voor de kinderen van groep 4/5, 5, 6, 6/7, 7/8 en 8 en hun ouders. Kledingactie Armeense kinderen. Wie helpt ons? Weten jullie het nog? Vanaf maandag 2 december gaan we starten met de kleding inzameling voor 20 Armeense kinderen, die 5 januari in Nederland, Alkmaar aankomen. Samen met de kinderen van groep 4/5, 5, 6, 6/7, 7/8 en 8 verzamelen we - Winterjassen - Winterschoenen, winterlaarzen, gymschoenen - Zwemkleding - Warme truien en vesten - Ondergoed - Warme sokken, kniekousen, maillots, leggings - Warme pyjama s - Hele spijkerbroeken De kleding wordt gevraagd voor jongens en meisjes in de maten 116 t/m 146. De schoenen en laarzen in maat 30 t/m 37. In de gang komen vanaf 2 december de verzameldozen te staan. De kleding kan tot uiterlijk vrijdag 20 december ingeleverd worden in de dozen. Bedankt voor uw hulp. Helpen jullie ons? Bedankt!

Vrijdag 04 april 2014

Vrijdag 04 april 2014 Vrijdag 04 april 2014 (Herhaling) Studiedagen Op dinsdag 08 april 2014 hebben de kinderen van groep 1 t/m 8 vanaf 12.00 uur vrij ivm een studiemiddag. Op donderdag 17 april 2014 zijn alle kinderen vrij

Nadere informatie

Welkom We heten van harte welkom: Maarten van Zomeren in groep A. We wensen je een heel prettige schooltijd toe!

Welkom We heten van harte welkom: Maarten van Zomeren in groep A. We wensen je een heel prettige schooltijd toe! U krijgt de nieuwsbrief iedere woensdag. U vindt de brief dezelfde dag op de website www.arkel-tabijn.nl De kinderen die zelf de Allerlei willen lezen, kunnen deze uit het bakje bij de in-/uitgangen pakken.

Nadere informatie

De officiële opening laat nog even op zich wachten: eerst de drukke decembermaand!!

De officiële opening laat nog even op zich wachten: eerst de drukke decembermaand!! Nieuws brief 1 december 2015 Geopend! De uitbreiding is geopend! Het is een prachtige verrijking voor ons gebouw: een mooie, moderne leeromgeving. Vanuit het voorbeeld van de samenwerkende kleuters gaan

Nadere informatie

Uit jm-ouders: Praten met pubers. 17 tips voor een (echt) goed gesprek

Uit jm-ouders: Praten met pubers. 17 tips voor een (echt) goed gesprek Uit jm-ouders: Praten met pubers 17 tips voor een (echt) goed gesprek Het valt vaak niet mee om meer tekst uit je puber te krijgen dan ja, nee, duh en boeit me niet! Hoe kom je tot een fijn - wederzijds

Nadere informatie

Basisschool De Gondelier Lombardijeweg CC Alkmaar Tel: In dit nummer:

Basisschool De Gondelier Lombardijeweg CC Alkmaar Tel: In dit nummer: 06-01-2014 Basisschool De Gondelier Lombardijeweg 50 1827 CC Alkmaar Tel: 072 5646062 www.gondeliersaks.nl In dit nummer: Gelukkig Nieuwjaar Citotoetsen Schaken Positief opvoeden De jarigen van januari

Nadere informatie

We starten om 9:30 i.v.m. t heerlijk avondje do 12 dec: Groepsoptreden groep 6 (14:30-15:15)

We starten om 9:30 i.v.m. t heerlijk avondje do 12 dec: Groepsoptreden groep 6 (14:30-15:15) Agenda 3 december 2013 do 5 dec: Sinterklaas vr 6 dec: We starten om 9:30 i.v.m. t heerlijk avondje do 12 dec: Groepsoptreden groep 6 (14:30-15:15) ma 16 dec: Muziekochtend do 19 dec: Kerstviering ma 23

Nadere informatie

Opvoedspreekuren regio Kop van Noord-Holland

Opvoedspreekuren regio Kop van Noord-Holland Opvoedspreekuren regio Kop van Noord-Holland Den Helder Hollands Kroon Schagen t Wijkhuis Texelstroomlaan 5 1784 EA Den Helder Consultatiebureau Julianadorp Middelzand 3503/3504 1788 ES Julianadorp Gezondheidscentrum

Nadere informatie

JANUARI 2018 Agenda Hallo allemaal Sinterklaas Kerst HARTELIJK DANK iedereen de allerbeste wensen voor 2018! Emran Mozamel Khatera Pleun Daantje

JANUARI 2018 Agenda  Hallo allemaal Sinterklaas Kerst HARTELIJK DANK iedereen de allerbeste wensen voor 2018! Emran Mozamel Khatera Pleun Daantje JANUARI 2018 Agenda 8 januari Weer naar school ; start Mad Science workshops 15-26 jan. Toets periode LVS 18 januari MR aanvang 20.00 uur 26 januari Maandsluiting groep 1/2 A Bezoek JPT groep 8 30 januari

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers,

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers, Berkenblad nr. 10 27 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het tiende Berkenblad van het school jaar 2014-2015! Vanaf vandaag ontvangt u onze nieuwsbrief alleen nog via de mail! Zo besparen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Datum: donderdag 3 september 2015

Datum: donderdag 3 september 2015 Datum: donderdag 3 2015 Populierenblaadje Algemeen: Uitnodiging Vrijdag 4 Luizencontrole Ouderavond over werkweek, kamp, Voortgezet onderwijs en algemene zaken Wanneer: woensdag 9 Tijd: 20.00 uur Plaats:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 november 2014

Nieuwsbrief 13 november 2014 Nieuwsbrief 13 november 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief. Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Tomas Brief van Yvonne De week van respect Algemene ouderavond

Nadere informatie

Werkboek LEVEL BLOK NAAM GROEP

Werkboek LEVEL BLOK NAAM GROEP Werkboek LEVEL BLOK NAAM GROEP Dit leerlingwerkboek is een onderdeel van Levelwerk, een uitgave van Eduforce. Auteur: Jan Kuipers Vormgeving: Eduforce Druk: Cedin Eduforce 2014 Uitgeverij Eduforce Lavendelheide

Nadere informatie

Kinderen van de Heerdstee

Kinderen van de Heerdstee 25 september 2014 Kinderen van de Heerdstee Het schooljaar is al weer 6 weken oud, zo snel gaat de tijd. Zoals altijd wordt er op onze school veel aandacht besteed aan kinderkunst en het is dan ook elke

Nadere informatie

Wiekslag Speciaal. Vanuit het kamertje

Wiekslag Speciaal. Vanuit het kamertje Wiekslag Speciaal Vanuit het kamertje Uw dochter van vijf vraagt hoe baby's in een buik komen. Uw zoontje van vier laat trots zijn stijve piemeltje zien. Uw 9-jarige moet er ineens niet meer aan denken

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Tijdsplanning werkstuk groep 5

Tijdsplanning werkstuk groep 5 Naam: Groep 5 Tijdsplanning werkstuk groep 5 Wat wanneer Aan de juf het onderwerp van maandag 21 januari 2013 mijn werkstuk doorgeven inleveren opdracht 1 maandag 28 januari 2013 inleveren opdracht 2 donderdag

Nadere informatie

Jaargang 15 nr. 6 13 december 2012. Agenda. 18 december 2012 Zwemspelmorgen, groep 8

Jaargang 15 nr. 6 13 december 2012. Agenda. 18 december 2012 Zwemspelmorgen, groep 8 Jaargang 15 nr. 6 13 december 2012 Agenda. 18 december 2012 Zwemspelmorgen, groep 8 19 december 2012 24-12- 12 t/m 04-01- 13 Kerstdiner (17.00 18.30 uur) Kerstvakantie (begint vrijdagmiddag 21-12- 12 om

Nadere informatie

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Nieuwsbrief Zuiderlaan 197B 7944 EE M e ppel Tel.: 0522-799111 www.obssprinkels.nl Nieuwsbrief Nr. 2015-2016-02 21 augustus 2015 Agenda: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Swim2Play gr. 3, 4C en 6 Vrijdag

Nadere informatie

CP9. In gesprek over de toekomst

CP9. In gesprek over de toekomst CP9 In gesprek over de toekomst Na het voortgezet onderwijs kiest uw kind welk vak hij wil gaan leren en welke opleiding hij wil gaan volgen. Hij maakt een beroepskeuze. Een decaan of studiebegeleider

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Beste kinderen en ouders, De vakantie zit er weer op. Gelukkig is iedereen weer veilig teruggekeerd en hebben we allemaal kunnen genieten van het fantastische weer. Afgelopen

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

De eerste activiteiten op het plein

De eerste activiteiten op het plein Nieuwsbrief Agenda week 20 t/m 21 vrijdag 13 mei 2016 nummer 371 week 19 16 mei tweede Pinksterdag-de school is gesloten 17 mei inloopochtend (9.00-10.00 en van 10.15-11.15) ********************************************************************

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Als opvoeden even lastig is

Als opvoeden even lastig is Als opvoeden even lastig is Hoe pak je dat dan aan? Soms weet ik niet meer wat ik moet doen om hem stil te krijgen. Schattig? Je moest eens weten. Hoezo roze wolk? Mijn dochter kan af en toe het bloed

Nadere informatie

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets Regel van de Week Van elkaar afblijven! Agenda Woensdag 29 april Donderdag 30 april Vrijdag 1 mei Zaterdag 2 mei Maandag 4 t/m vrijdag 8 mei Maandag 4 mei Streetwise, let op gewijzigde schooltijden Afscheid

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD Nieuwsbrief 10 Vrijdag 30 oktober 2015 Beste Ouders, Personeel. Helaas is meester Paul ziek. Gelukkig hebben we juf Mariska

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen.

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen. Weekbrief 9 mei 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden. Bag2school

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Schoolweek 26: vrijdag 11 maart 2016

Schoolweek 26: vrijdag 11 maart 2016 Schoolweek 26: vrijdag 11 maart 2016 Geboren We beginnen met geweldig nieuws. Op 9 maart is Emilia Louise geboren. De dochter van Juf Henriët en Dennis Huisken. Alles is goed. Dat is te zien op de foto!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

DO'S EN DON'TS VOOR OUDERS

DO'S EN DON'TS VOOR OUDERS WWW.PESTWEB.NL DO'S EN DON'TS VOOR OUDERS Kinderen en jongeren willen je hulp, als je maar (niet)... Wat kinderen zeggen over pesten Kinderen gaan over het algemeen het liefst met hun probleem naar hun

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Kalender: 22-01

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 19 12 e jaargang Vrijdag 19 juni 2015 Bedankavond hulpouders

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

Scoutskamp 2007 KAMP 2007. 4 augustus tot 11 augustus 2007. Mook. 2007 Scouting Hike-Groep

Scoutskamp 2007 KAMP 2007. 4 augustus tot 11 augustus 2007. Mook. 2007 Scouting Hike-Groep KAMP 2007 4 augustus tot 11 augustus 2007 Hallo allemaal, Beetje bijgekomen in de vakantie? Mooi! Dan heb je dus genoeg energie opgedaan om op kamp te gaan. Een week lang samen met de rest een gezellig

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507 6 februari 2015 / NUMMER 507 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: vandaag Nathan van der Meer uit groep 4 op 09-02 Chrisayro Mendoza uit groep 1/2 op 09-02 Lot Bijwaard uit groep 5 op 15-02 Muha

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 6 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014 Afscheid juf

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F APRIL 2012

N I E U W S B R I E F APRIL 2012 N I E U W S B R I E F APRIL 2012 Samen spelen en leren op een veilige plek JAARGANG: 16 NR. 8 Mededelingen van de directie Beste ouders wilt u deze maand uw kind weer 50 eurocent meegeven voor de St.Teje?

Nadere informatie

Pubers opvoeden. Veranderingen in de puberteit

Pubers opvoeden. Veranderingen in de puberteit Pubers opvoeden Pubers opvoeden De puberteit is de ontwikkelingsfase tussen 10 en 18 jaar. Maar die puberteit is er natuurlijk niet opeens. Vanaf ongeveer 9 jaar kan je al merken dat kinderen beginnen

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Inschrijfformulier Kidion

Inschrijfformulier Kidion Inschrijfformulier Kidion Gegevens kind 1: Gegevens kind 2: Achternaam: Achternaam: Voorvoegsels: Voorvoegsels: Voorna(a)m(en): Voorna(a)m(en): Roepnaam: Roepnaam: Geboortedatum: Geboortedatum: Geboorteplaats:

Nadere informatie

Het kinderprotocol. Inhoud: 1. Inleiding; het kinderprotocol 2. Goed gedrag kun je leren 3. De schoolregels 4. Pesten/ gepest worden 5.

Het kinderprotocol. Inhoud: 1. Inleiding; het kinderprotocol 2. Goed gedrag kun je leren 3. De schoolregels 4. Pesten/ gepest worden 5. Het kinderprotocol Inhoud: 1. Inleiding; het kinderprotocol 2. Goed gedrag kun je leren 3. De schoolregels 4. Pesten/ gepest worden 5. Slot 1. Het kinderprotocol: Op de Flamingoschool vinden we het erg

Nadere informatie

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 De laatste nieuwsbrief van dit jaar. Altijd weer zo n moment van even terug kijken. Zeker de afgelopen decembermaand met alle activiteiten. We kunnen terugkijken op een

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 30 oktober 2015. Een eerste week na de herfstvakantie, waarbij

Nadere informatie

Nypels Speelt. 8 ingrediënten voor verbindend samenwerken

Nypels Speelt. 8 ingrediënten voor verbindend samenwerken Nypels Speelt 8 ingrediënten voor verbindend samenwerken Inleiding Het Nypels wordt steeds leuker, doe jij ook mee? Nypels Speelt, onder die titel wordt op een nieuwe manier gewerkt aan de betrokkenheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Oktober 2015. Kinderboekenweek Kosten schoolreis/kamp. Toezicht op het schoolplein Trakteren. groep 8 is vrij

Nieuwsbrief. Oktober 2015. Kinderboekenweek Kosten schoolreis/kamp. Toezicht op het schoolplein Trakteren. groep 8 is vrij In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Oktober 2015 Voor op de kalender Oud papier Babynieuws Fietscontrole Wijziging datum schoolreis Kinderboekenweek Kosten schoolreis/kamp Toezicht op het schoolplein Trakteren

Nadere informatie

[zelf op te maken en in te vullen > denk hierbij aan het tonen van een foto en/of logo van de bank, je naam etc.

[zelf op te maken en in te vullen > denk hierbij aan het tonen van een foto en/of logo van de bank, je naam etc. Beschrijving Deze gastles gaat over inzicht krijgen in je inkomen en uitgaven. Jongeren moeten zorgen dat ze inkomen hebben. Anders is het lastig om een eigen leven in te vullen. Zakgeld, kleedgeld, baantje,

Nadere informatie

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 5/6 Toeten en Blazen Schoolreis

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 5/6 Toeten en Blazen Schoolreis t Bruggetje Basisschool St. Martinus Groenstraat 1 5551 AV Dommelen tel. 040 2017970 www.martinusdommelen.nl Informatiebulletin voor ouders Jaargang 2013-2014 nr. 19 12 juni 2014 Nieuws uit de groepen

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 21 augustus 2015 jaargang 13 nr. 1 agenda: 1 september Rapporten ingeleverd Internetprotocol ingeleverd Afspraken

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

8 maart 2016 nr 13. Data om te onthouden

8 maart 2016 nr 13. Data om te onthouden 8 maart 2016 nr 13 Data om te onthouden Maart Inloop op dinsdag 14 maart Schoolfotograaf 16 maart Schoolvoetbal jongens 5/6 meisjes 5/6 en 7/8 19 maart Tuinwerkdag 9.00 14.00 23 maart Schoolvoetbal jongens

Nadere informatie

BIJLAGE - AGENDA: Nieuwsbrief nummer 8 12 Januari 2016 Pagina 1 van 5. 14 januari 2016 Koffieochtend OR in de hal. 9 februari 2016.

BIJLAGE - AGENDA: Nieuwsbrief nummer 8 12 Januari 2016 Pagina 1 van 5. 14 januari 2016 Koffieochtend OR in de hal. 9 februari 2016. Pagina 1 van 5 INHOUDSOPGAVE BESTE WENSEN ALGEMEEN: INTRO DANS: BAL SPÉCIAL ALGEMEEN: DE NULMETING VOOR VRIJETIJD: DE UITSLAG. ALGEMEEN: DARTTOERNOOI ALGEMEEN: STAGIAIRE GYM SO: KIJK LES GYM VSO: OPEN

Nadere informatie

Intekenlijsten 10-minutengesprekken

Intekenlijsten 10-minutengesprekken Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Schooljaar 2012 2013 Inhoud: 11 november 2012 Pagina 1: Digitale oudertevredenheidspeiling

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

obs De Phoenix Week

obs De Phoenix Week obs De Phoenix Week 10-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na een, voor de kinderen, lange voorjaarsvakantie met heerlijk voorjaars weer, zijn we deze week weer volop begonnen. De rapporten zijn mee en de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Aan alle ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1. Aan alle ouders / verzorgers, Aan alle ouders / verzorgers, Talmastraat 1 7021 AT Zelhem 0314-621655 info@basisschooljanligthart.nl www.basisschooljanligthart.nl Nieuwsbrief 1 2 september 2014 De inhoud van deze Nieuwsbrief: Het nieuwe

Nadere informatie

LESBRIEF BIJ STAGE LOPEN

LESBRIEF BIJ STAGE LOPEN LESBRIEF BIJ STAGE LOPEN WAAROM DIT BOEKJE? 1. Denk jij, na het lezen van deze bladzijde dat dit boekje nuttig voor jou kan zijn? a. Ja,.. b. Nee, want c. Dat weet ik nog niet, omdat 2. Wat hoop jij na

Nadere informatie

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens).

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens). Nieuwsbrief OBS De 't Iekeblattie Schooljaar 2015-2016 Nummer 118 9 maart 2016 Agenda: Maandag 14 maart Donderdag 17 maart Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Vrijdag 25 maart Maandag 11 april Woensdag

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van augustus 2018. In deze eerste nieuwsbrief van het schooljaar brengen we u op de hoogte van de lopende activiteiten van dit jaar. Informatieavond

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 3 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 6 Directiepraatje Kennismakingskamp: Afgelopen week hebben alle

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer:

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer: Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 6, 28-01-2015 Nieuwsbrief 2014-2015 NB 6, 28-01-2015 In dit nummer: Het beste idee 1 Carnaval 1 Schoolreis 2 Kinderen en hun sociale

Nadere informatie

03-07-2015 nieuwsbrief 40. Onderwerpen: Uitgelicht:

03-07-2015 nieuwsbrief 40. Onderwerpen: Uitgelicht: 03-07-2015 nieuwsbrief 40 Beste ouders / verzorgers, Het einde is in zicht, nog twee weken en dan begint onze zomervakantie We hebben na de afgelopen hete dagen een aantal vragen gehad over het tropenrooster.

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 25

S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 25 S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 25 17-03-2016 Vanuit de directie Beste ouders/verzorgers, Graag wil ik mij via deze weg aan u voorstellen. Mijn naam is John van Assouw.

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

G E V E R S - DEUTZ TERWEESCHOOL TERWEEWEG 106 2341 CV OEGSTGEEST TEL. (071) 565 24 32 e-mail: gdtinfo@gdterwee.nl website : www.gdterwee.

G E V E R S - DEUTZ TERWEESCHOOL TERWEEWEG 106 2341 CV OEGSTGEEST TEL. (071) 565 24 32 e-mail: gdtinfo@gdterwee.nl website : www.gdterwee. 6 december 13 week 49 G E V E R S - DEUTZ TERWEESCHOOL TERWEEWEG 106 2341 CV OEGSTGEEST TEL. (071) 565 24 32 e-mail: gdtinfo@gdterwee.nl website : www.gdterwee.nl Een gezamenlijke tweewekelijkse uitgave

Nadere informatie

Lesdoelen: Werkvormen: Benodigdheden: Prentenboeken: Les 10: Hoe zeg ik nee. Lesoverzicht. Basis

Lesdoelen: Werkvormen: Benodigdheden: Prentenboeken: Les 10: Hoe zeg ik nee. Lesoverzicht. Basis Les 10: Hoe zeg ik nee Lesoverzicht Lesdoelen: Kinderen weten het verschil tussen prettige en onprettige situaties en kunnen deze herkennen. Kinderen weten dat ze onprettige aanrakingen mogen weigeren.

Nadere informatie

Kalender februari en maart. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij)

Kalender februari en maart. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij) obs De Phoenix Week 6-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), De toetsweken zijn achter de rug en morgen zullen we met het gehele team de opbrengsten analyseren. Volgende week krijgen alle kinderen op vrijdag

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014 12 december 2014 Opening bibliotheek Vorige week vrijdag is de bibliotheek in It Bynt geopend door Sinterklaas. Sinterklaas was speciaal wat langer op school gebleven om de openingshandeling te kunnen

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

Werkstukken maken op PCBO-Het Mozaiek Groep 6

Werkstukken maken op PCBO-Het Mozaiek Groep 6 We gaan een werkstuk maken en je mag het helemaal zelf doen. Het is helemaal jouw eigen werkstuk. Maar om je even goed op weg te helpen hebben we hieronder alle stapjes even op een rij gezet. Wat moet

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer: 30 juni 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Zomerfeest Op woensdag 1 juli a.s. houden wij weer ons jaarlijkse Zomerfeest, dit jaar met als thema Wildlife. In verband met een gezamenlijk programma zullen de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem.nl Sociaal emotionele vaardigheden De aankomende

Nadere informatie

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Volgende week zijn er twee thema's aan de orde: de week van de opvoeding en de Kinderboekenweek. Dat is veel. Toch hebben

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

BESTE OUDER FOTO S NIEUWE WEBSITE

BESTE OUDER FOTO S NIEUWE WEBSITE 19-11-2015 Nr. 6 BESTE OUDER In deze Schepelweyer vindt u o.a. informatie over onze nieuwe website, gymstagiaires een ouder App en ook alvast over de kerstviering. De werkgroepen voor Sinterklaas en Kerst

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 januari

Nieuwsbrief 23 januari Nieuwsbrief 23 januari Trefwoord In deze nieuwsbrief Thema: Dat heb je verdiend! Trefwoord Rapporten Lezen 2 Wist u dat? 3 Eerste H Communie. Tafeltennistoernooi LeerKRACHT 5 De komende weken werken de

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool 01-06-2015 Schoolbrief 18 Sint Bonifatiusschool Schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Informatieavond voor ouders over de visie en missie van de Sint Bonifatiusschool Afgelopen maanden hebben we ons als team

Nadere informatie