Zo plaatst u zelf gipsplaten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zo plaatst u zelf gipsplaten"

Transcriptie

1 bouwmaterialen Zo plaatst u zelf gipsplaten Soorten gipsplaten Handleiding

2 Gipsplaat Gipsplaat is een veelzijdig toepasbaar materiaal en bovendien zeer klusvriendelijk. Ideaal voor het aftimmeren van de schuine kap of het monteren van een strak plafond. Daarnaast maakt u met gipsplaten op een snelle en eenvoudige manier een vlakke, stevige wand met een hoge geluidsisolatie (hoger dan een massieve wand van dezelfde dikte). Ook voor het verbouwen van de badkamer zijn gipsplaten uitstekend te gebruiken. De leidingen worden eenvoudig (zonder frezen) in de spouw weggewerkt. Wanden en plafonds van gipsplaten vormen dankzij het gladde en vlakke oppervlak de Welke plaat heeft u nodig? Gipsplaten zijn verkrijgbaar in 2 diktes: 9.5 mm en 12.5 mm, respectievelijk voor het maken van plafonds en wanden. Plafonds Voor het maken van plafonds en het aftimmeren van de schuine kap worden gipsplaten met een dikte van 9.5 mm gebruikt. Deze platen hebben een ronde langskant die na montage sierlijke naden vormen. Wilt u echter een strak en glad oppervlak; vul de naden dan met Plafondplaat Vuller en werk ze af met een toplaag van Voegen Finisher voor een superglad resultaat. De 9.5 mm dikke platen zijn er in 2 soorten: de Plafondplaat en Talent Board. De Plafondplaat wordt gebruikt voor het maken van plafonds in de woonkamer, slaapkamer, hal etc. Talent Board is ideaal als plafond in vochtige ruimtes, zoals badkamer, keuken en toilet. ideale basis voor elke afwerking die u in gedachte heeft: verf, behang, tegels etc. Wanden Voor het maken van stevige, vlakke wanden worden gipsplaten gebruikt met een dikte van 12.5 mm. De plaat heeft een afgeschuinde langskant, waardoor deze eenvoudig vlak kan worden afgevoegd. De dikkere 12.5 mm plaat heeft de volgende voordelen t.o.v. de 9.5 mm plaat: Sterkere wand, waar u maar liefst 25 kg per plug aan kunt ophangen. Hogere geluidsisolatie en brandwerendheid. De profielafstand is 60 cm i.p.v. 30 cm (u heeft nu de helft van het aantal profielen nodig). De 12.5 mm dikke platen zijn er in 3 soorten: de Wandplaat, Badkamerplaat en Brandwerende plaat. De Wandplaat wordt gebruikt voor het maken van scheidingswanden en voorzetwanden in bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer of op zolder. De badkamerplaat is een volledig geïmpregneerde gipsplaat waardoor vocht en schimmel geen kans krijgen; speciaal geschikt voor de badkamer en het toilet. Brandplaten bestaan uit een kern van gips en een ommanteling van gerecycled roze karton. Hierdoor zijn de platen glad en naadloos af te werken. Brandplaten worden toegepast als brandwerende plafonds of scheidingswanden in onder andere slaapkamers, kinderkamers, keukens en zolders. Wand Plafond Schuine kap Normale omstandigheden Wandplaat Brandwerende plaat Plafondplaat Brandwerende plaat Plafondplaat Brandwerende plaat Keuzetabel (9.5 mm dik) (9.5 mm dik) Vochtige omstandigheden Badkamerplaat Talent Board (9.5 mm dik) Talent Board (9.5 mm dik)

3 Algemene verwerking Op maat maken Gipsplaten snijd u eenvoudig met een gereedschapsmes op maat. De plaat eerst aan de zichtzijde insnijden, vervolgens breken en tot slot het karton aan de rugzijde doorsnijden. Frame Het frame waartegen u de platen monteert kan zowel van hout als metaal gemaakt worden. Metaal heeft echter het voordeel dat het snel en eenvoudig te plaatsen is, altijd recht is, na montage niet meer werkt en zorgt voor een hoge geluidsisolatie. Bovendien kunnen leidingen eenvoudig door de speciale openingen worden gevoerd zonder dat u hoeft te boren. De metalen profielen maakt u gemakkelijk op maat met een blikschaar, ijzerzaag of slijptol. Beplaten Gipsplaten worden met Snelbouwschroeven op het frame bevestigd. Snel bouw schroeven zijn corrosievrij, kunnen zonder voorboren worden bevestigd en zorgen voor een trillingsvrije en brandveilige verbinding. Een handig hulpmiddel bij het schroeven is de gipsplaat Schroefkop. Dit speciale bitje zorgt ervoor dat de Snelbouwschroef tot precies de juiste diepte in de plaat wordt gedraaid. Afwerken De naden tussen de platen werkt u scheurvrij af met de bijbehorende vuller. Plafondplaat Vuller voor de Plafondplaat en Talent Board en Wandplaat Vuller in combinatie met Zelfklevend Wapeningsband voor de Wandplaat en Badkamerplaat. Voordat u de wand verder gaat afwerken, het totale oppervlak voorstrijken met Diepgrond. U heeft nu de perfecte basis voor een verdere afwerking met verf, behang of tegelwerk. Volg hierbij wel altijd de richtlijnen van de desbetreffende fabrikant.

4 Elektriciteit Breng openingen voor Elektradozen en dergelijke vooraf in de gipsplaat aan. U kunt hiervoor een schrobzaag gebruiken of een gatenzaag die u op uw boormachine monteert. De Elektradoos past precies in de holle ruimte van de spouw en is mede dankzij de speciale afstandsblokjes geschikt voor elk type gipsplaat. Handleiding Plafond Verwijder voor zover mogelijk het oude plafond. Breng vervolgens houten of metalen rachels aan tegen de balklaag. Houd hierbij een hart-op-hartafstand aan van maximaal 40 cm. De ruimte tussen de muur en de rachel dient ca. 1 cm te bedragen. Voor extra brandwerendheid, geluids- en warmte-isolatie kunt u minerale wol tussen de balklaag aanbrengen. Maak de 9.5 mm dikke gipsplaten op maat. Schuin de kopse en gesneden kanten van de gipsplaten af, zodat een diepe V-naad ontstaat, die u straks kunt afwerken met de bijbehorende vuller. Bevestig de platen haaks op de rachels en strak tegen elkaar met behulp van Snelbouwschroeven. Let erop dat de kopse naden van de gipsplaten ten opzichte van elkaar verspringen. Wilt u een naadloos plafond, vul de naden dan met Plafondplaat Vuller.

5 Handleiding Scheidingswand Bepaal de gewenste plaats van de wand. Teken op de vloer de plaats van de vloerligger af en daarna met behulp van een waterpas of schietlood de plaats van de plafondligger. Liggers op maat maken en aan de achterzijde voorzien van Riband (voor een optimale geluidsisolatie). Zet de Liggers nu vast aan plafond en vloer. Nu de Staanders op maat maken (1.5 cm korter dan de afstand tussen plafond en vloer) en om de 60 cm tussen de Liggers klemmen met de openingen in dezelfde richting. De buitenste 2 Staanders aan de rugzijde voorzien van Riband en vastzetten met snelbouwschroeven (in hout) of slagpluggen (in beton). Maak de 12.5 mm dikke Wandplaten op maat (1 cm korter dan de afstand tussen plafond en vloer) en bevestig ze met Snelbouwschroeven op het frame. Lift de platen hierbij met een wig of hevel, zodat de plaat strak tegen het plafond wordt gemonteerd. Nu de 1e zijde is beplaat kunt u alle voorzieningen zoals leidingen, achterhout en minerale wol in de spouw aanbrengen. Hierna kan ook de 2e zijde worden beplaat. Breng voor het afvoegen van de platen eerst Zelfklevend Wapeningsband op de naden aan en vul deze vervolgens met Wandplaat Vuller. Voor een superglad resultaat brengt u nu een toplaag aan van Voegen Finisher. Wilt u een scheidingswand in een vochtige ruimte, zoals de badkamer, gebruik dan Badkamerplaten i.p.v. Wandplaten. De montage is in principe hetzelfde; er zijn echter een paar aandachtspunten: Breng voor een waterdichte aansluiting tussen wand en vloer Kimband aan. Zorg voor een waterdichte tegelafwerking tot daar waar de wand direct met water kan worden belast (bijvoorbeeld in de douchecel tot net boven de douchekop). Naden en aansluitingen wand-wand en wand-vloer, evenals aansluitingen met douchebak, bad, kranen etc. waterdicht afdichten met siliconenkit.

6 Handleiding Zolderkap Schroef de Liggers (voorzien van Riband) met Snelbouwschroeven tegen de gordingen. Om één strak oppervlak te krijgen moet de voorzijde van de Liggers gelijk komen met de voorzijde van de gording. Nu de Staanders op maat maken (1.5 cm korter dan de afstand tussen de gordingen) en tussen de Liggers klemmen met een hart-op-hart-afstand van 30 cm. Plaats de Staanders met de opening in dezelfde richting. De buitenste Staanders steeds voorzien van Riband en vastzetten met Snelbouwschroeven (in hout) of slagpluggen (in beton). Achter het frame kan minerale wol worden aangebracht. Om condensatieproblemen te voorkomen dient u een dampremmende folie aan te brengen tussen de profielen en de gipsplaten. Laat voor een goede ventilatie tevens een ruimte open van ca. 5 cm tussen het dakbeschot en de minerale wol. Als beplating gebruikt u 9.5 of 12.5 mm dikke gipsplaten die worden bevestigd met Snelbouwschroeven. Zorg dat de platen ca. 1 cm vrij van de vloer worden gemonteerd. De naden en schroefgaatjes werkt u vlak en scheurvrij af met Plafondplaat Vuller. Voor een superglad resultaat brengt u vervolgens een toplaag aan van Voegen Finisher GAMMA Nederland. Wijzigingen voorbehouden. September Alle vermelde prijzen zijn adviesverkoopprijzen. Kijk voor meer informatie op gamma.nl. Folder Artikelnummer

Zo plaatst u zelf gipsplaten

Zo plaatst u zelf gipsplaten bouwmaterialen Zo plaatst u zelf gipsplaten Soorten gipsplaten Handleiding Gipsplaat Gipsplaat is een veelzijdig toepasbaar materiaal en bovendien zeer klusvriendelijk. Ideaal voor het aftimmeren van de

Nadere informatie

Gipsplaatklushulp. complete oplossingen voor plafond en wand. Wij helpen u bij het op de juiste wijze verwerken van Gyproc gipsplaten.

Gipsplaatklushulp. complete oplossingen voor plafond en wand. Wij helpen u bij het op de juiste wijze verwerken van Gyproc gipsplaten. Gipsplaatklushulp complete oplossingen voor plafond en wand Karwei Nederland. November 2011. Wijzigingen voorbehouden. Kijk voor meer informatie op www.karwei.nl Saint-Gobain Gyproc Nederland Helpdesk:

Nadere informatie

Tipgids. Nieuw! Rigips TopStuc Zie pagina 24 & 25. Kijk voor nog meer tips. om uw huis gemakkelijk en mooi te verbouwen op www.rigips.

Tipgids. Nieuw! Rigips TopStuc Zie pagina 24 & 25. Kijk voor nog meer tips. om uw huis gemakkelijk en mooi te verbouwen op www.rigips. Kijk voor nog meer tips om uw huis gemakkelijk en mooi te verbouwen op www.rigips.nl Daar elke toepassing in de praktijk gebaseerd is op de ter plaatse geldende omstandigheden, kunnen geen rechten worden

Nadere informatie

BPB. Gyproc gipskartonplaten. BPB, uw gids in gips.

BPB. Gyproc gipskartonplaten. BPB, uw gids in gips. BPB Gyproc gipskartonplaten BPB, uw gids in gips. 4 1 Gyproc gipskartonplaten 1.1 Gyproc AK, WK, VK Gyproc gipskartonplaten bestaan uit een kern van gips en een ommanteling van karton. Ze zijn veelzijdig

Nadere informatie

Handleiding. Metal stud wand. montage

Handleiding. Metal stud wand. montage Handleiding Metal stud wand montage Metal stud wand handleiding Hoe plaatst u een metal stud wand en waar moet u aan denken? Welke gereedschappen en materialen heeft u nodig? Wij leggen u in 7 stappen

Nadere informatie

GF 80 RF V/50.2. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w :

GF 80 RF V/50.2. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w : Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : -- db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Brandwerendheid: 60 (vanaf beide zijden) minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 2600 mm Wandhoogte toepassingsgebied

Nadere informatie

GF 100 P/75.2. Overzicht. Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db. Brandwerendheid: -- minuten 1

GF 100 P/75.2. Overzicht. Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db. Brandwerendheid: -- minuten 1 Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db Overspanning: 2800 mm Brandwerendheid: -- minuten 1 Dikte: 100 mm Beplating: 2x Gyproc A 12,5 Draagsysteem:

Nadere informatie

Pregyfeu-A1 100% onbrandbare gipsplaat Verwerking

Pregyfeu-A1 100% onbrandbare gipsplaat Verwerking 8 www.lafargegips.nl Pregyfeu-A1 100% onbrandbare gipsplaat Verwerking Op maat maken Pregyfeu-A1 De Pregyfeu-A1 platen kunnen op 2 manieren op maat gemaakt worden. Dit gebeurt door middel van snijden of

Nadere informatie

Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding

Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding hout Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding Kant en klare wand- en plafondbekleding MDF en houten schroten om zelf af te werken Bekleding van wanden en plafonds in vochtige ruimtes Wand- en plafondbekleding

Nadere informatie

AGNES. Kant-en-klare wand- en plafondplaten. www.agnes.eu WANDEN & PLAFONDS ONE STEP

AGNES. Kant-en-klare wand- en plafondplaten. www.agnes.eu WANDEN & PLAFONDS ONE STEP WANDEN & PLAFONDS Kant-en-klare wand- en plafondplaten Kant-en-klaar: geen stuc- of schilderwerk nodig Eenvoudig schoon te houden: met vochtige doek en schoonmaakmiddel Gemakkelijk en onzichtbaar te bevestigen:

Nadere informatie

Knauf Horizonboard Met gemak een strak eindresultaat zonder oneffenheden

Knauf Horizonboard Met gemak een strak eindresultaat zonder oneffenheden Horizonboard Knauf Horizonboard Met gemak een strak eindresultaat zonder oneffenheden Knauf, uw partner voor afbouw Knauf is een producent van innoverende afbouwmaterialen, systemen en gereedschappen die

Nadere informatie

PD 68 P/55.1. Overzicht. Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db Brandwerendheid: 20 minuten 1

PD 68 P/55.1. Overzicht. Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db Brandwerendheid: 20 minuten 1 Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db Brandwerendheid: 20 minuten 1 Dikte: 68 mm Beplating: 1x Gyproc A 12,5 Draagsysteem: PlaGyp D Plaatdragend

Nadere informatie

GF 105 RF P/75.2. Overzicht. Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db. Brandwerendheid: 60 minuten 1

GF 105 RF P/75.2. Overzicht. Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db. Brandwerendheid: 60 minuten 1 Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db Overspanning: 2250 mm Brandwerendheid: 60 minuten 1 Dikte: 105 mm Beplating: 2x Gyproc RF 15 Draagsysteem:

Nadere informatie

GF 125 HT/ Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w :

GF 125 HT/ Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w : Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 45 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 38 db Brandwerendheid: 30 minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 5000 mm Wandhoogte toepassingsgebied I i.c.m. brand:

Nadere informatie

GF 255 HT/2.100*100.2.AA

GF 255 HT/2.100*100.2.AA Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 70 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 63 db Brandwerendheid: 60 minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 6500 mm Wandhoogte toepassingsgebied I i.c.m. brand:

Nadere informatie

GF 125 ECO RD/ A

GF 125 ECO RD/ A Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 55 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 48 db Brandwerendheid: 60 minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 5500 mm Wandhoogte toepassingsgebied I i.c.m. brand:

Nadere informatie

AS 305 db RF/3.100*100.3.AA

AS 305 db RF/3.100*100.3.AA Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 78 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 69 db Brandwerendheid: 120 minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 8000 mm Wandhoogte toepassingsgebied I i.c.m.

Nadere informatie

CS 100 DGS/ Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w :

CS 100 DGS/ Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w : Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 39 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Brandwerendheid: -- minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 4500 mm Wandhoogte toepassingsgebied II:3750 mm

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 5 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

GF 205/2.75*75.2.AA. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w :

GF 205/2.75*75.2.AA. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w : Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 63 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 55 db Brandwerendheid: 60 minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 6000 mm Wandhoogte toepassingsgebied I i.c.m. brand:

Nadere informatie

Tipgids. Nieuw! Rigips TopStuc Zie pagina 24 & 25. Kijk voor nog meer tips. om uw huis gemakkelijk en mooi te verbouwen op

Tipgids. Nieuw! Rigips TopStuc Zie pagina 24 & 25. Kijk voor nog meer tips. om uw huis gemakkelijk en mooi te verbouwen op Kijk voor nog meer tips om uw huis gemakkelijk en mooi te verbouwen op www.rigips.nl Daar elke toepassing in de praktijk gebaseerd is op de ter plaatse geldende omstandigheden, kunnen geen rechten worden

Nadere informatie

GF 100/ A. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w :

GF 100/ A. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w : Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 50 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 43 db Brandwerendheid: 60 minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 4000 mm Wandhoogte toepassingsgebied I i.c.m. brand:

Nadere informatie

AS 100 db/ a. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w :

AS 100 db/ a. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w : Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 50 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 41 db Brandwerendheid: 30 minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 4500 mm Wandhoogte toepassingsgebied I i.c.m. brand:

Nadere informatie

BPB. Rigidur gipsvezelplaten. BPB, uw gids in gips.

BPB. Rigidur gipsvezelplaten. BPB, uw gids in gips. BPB Rigidur gipsvezelplaten BPB, uw gids in gips. 16 3 Rigidur gipsvezelplaten Artikel Dikte in mm Breedte in mm Standaardlengte Gewicht in kg Platen per pallet in mm per m 2 Rigidur gipsvezelplaten zijn

Nadere informatie

GF 113 P/ Overzicht. Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 32 db Contactgeluidsisolatie L nt,a : 78 db. Brandwerendheid: 20 minuten 1

GF 113 P/ Overzicht. Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 32 db Contactgeluidsisolatie L nt,a : 78 db. Brandwerendheid: 20 minuten 1 Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 32 db Contactgeluidsisolatie L nt,a : 78 db Overspanning: 4000 mm Brandwerendheid: 20 minuten 1 Dikte: 316 mm Beplating: 1x Gyproc A 12,5 Draagsysteem:

Nadere informatie

- Kluswijzer - 7. Zelf een scheidingswand bouwen

- Kluswijzer - 7. Zelf een scheidingswand bouwen 7. Zelf een scheidingswand bouwen U heeft behoefte aan een extra kinderkamer. U wilt die grote zolder in tweeën delen. U zou in de huiskamer graag een aparte werk- of hobbyhoek maken. Dan is een niet-

Nadere informatie

GF 125 ECO DGC/ A

GF 125 ECO DGC/ A Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 54 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 47 db Brandwerendheid: 90 minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 5500 mm Wandhoogte toepassingsgebied I i.c.m. brand:

Nadere informatie

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 6 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Beschrijving werkzaamheden afbouw woning

Beschrijving werkzaamheden afbouw woning Beschrijving werkzaamheden afbouw woning Rigidur op wanden begane grond en eerste verdieping aanbrengen van Rigidur gipsvezelplaten aan de (binnen)wanden op de begane grond en eerste verdieping. De wanden

Nadere informatie

LaDura Premium. De veelzijdige, stootvaste, vezelversterkte, high density gipskartonplaat.

LaDura Premium. De veelzijdige, stootvaste, vezelversterkte, high density gipskartonplaat. De veelzijdige, stootvaste, vezelversterkte, high density gipskartonplaat. DE MEEST VEELZIJDIGE GIPSPLAAT De is een gipskartonplaat waarvan de kern versterkt is met oa. hout- en glasvezels. Dankzij de

Nadere informatie

Zelf. een scheidingswand bouwen. Kluswijzer

Zelf. een scheidingswand bouwen. Kluswijzer Zelf een scheidingswand bouwen Kluswijzer 2 Zelf een scheidingswand bouwen U hebt een extra kinderkamer nodig; u wilt die grote zolder in tweeën delen; u zou in de huiskamer graag een aparte werk- of hobbyhoek

Nadere informatie

Stap voor stap een scheidingswand van Faay plaatsen

Stap voor stap een scheidingswand van Faay plaatsen afbouw Stap voor stap een scheidingswand van Faay plaatsen Zoekt de klant een oplossing voor het monteren van een strakke en schroefvaste wand? En wil de klant wanden die snel en eenvoudig te plaatsen

Nadere informatie

Montagehandleiding voor Squarish Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor Squarish Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 4 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

RIGIPS. Ri-acoustic. Strak in geluidsabsorptie

RIGIPS. Ri-acoustic. Strak in geluidsabsorptie RIGIPS Ri-acoustic Strak in geluidsabsorptie Inhoudsopgave Ri-acoustic 2 Spraakmakende projecten 4 Technische specificaties 5 Montage 1 2 Ri-acoustic... daar word je even stil van! De sfeer en beleving

Nadere informatie

Scheidingswanden. Nummer 21

Scheidingswanden. Nummer 21 Nummer 21 Art.nr. 910260 In deze KlusZo beschrijven we stapsgewijs waar u allemaal rekening mee moet houden als scheidingswanden gaat plaatsen. We geven eerst een beschrijving van scheidingswanden. Daarna

Nadere informatie

KLUSWIJZER 8. Zelf een scheidingswand bouwen

KLUSWIJZER 8. Zelf een scheidingswand bouwen KLUSWIJZER 8 Zelf een scheidingswand bouwen U heeft behoefte aan een extra kinderkamer; u wilt die grote zolder in tweeën delen; u zou in de huiskamer graag een aparte werk- of hobbyhoek maken. Dan is

Nadere informatie

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 5 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Kluswijzer: Zelf wanden plaatsen of verwijderen. elk mens zijn eigen woonwens. Fotobureau Tiernego

Kluswijzer: Zelf wanden plaatsen of verwijderen. elk mens zijn eigen woonwens. Fotobureau Tiernego Kluswijzer: Zelf wanden plaatsen of verwijderen elk mens zijn eigen woonwens Fotobureau Tiernego Zelf een scheidingswand plaatsen of verwijderen U wilt die grote zolder in tweeën delen of u zou in de huiskamer

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 6 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Gyproc AquaBloc wandsystemen

Gyproc AquaBloc wandsystemen 158 6 Gyproc wandsystemen Algemeen 160 Impressies 160 Systeemcomponenten 161 GyprocGarant 162 Gyproc scheidingswanden 163 Gyproc voorzetwanden 166 Verwerking 167 Afwerking 168 Bestekteksten 169 Gyproc

Nadere informatie

5 WAND PLAATSEN Scheidingswand bouwen Kies het juiste bouwmateriaal Gipskartonplaten De uitvoering

5 WAND PLAATSEN Scheidingswand bouwen Kies het juiste bouwmateriaal Gipskartonplaten De uitvoering 5 WAND PLAATSEN Scheidingswand bouwen U heeft behoefte aan een extra kinderkamer, u wilt die grote zolder in tweeën delen, u zou in de huiskamer graag een aparte werk- of hobbyhoek maken. Dan is een niet-dragende

Nadere informatie

Ronde wanden. De platen. De mogelijkheden. Het staalskelet. Het bevochtigen van de platen. De gewone 12,5 mm en 9,5 mm Lafarge-platen kunnen

Ronde wanden. De platen. De mogelijkheden. Het staalskelet. Het bevochtigen van de platen. De gewone 12,5 mm en 9,5 mm Lafarge-platen kunnen Ronde wanden De mogelijkheden. De mogelijkheden voor het buigen en monteren van de platen zijn beschreven in schema 1. De informatie dient als oriënterend te worden beschouwd. Er kan met een straal van

Nadere informatie

kluswijzer Scheidingswanden

kluswijzer Scheidingswanden kluswijzer Scheidingswanden Zelf een niet-dragende scheidingswand bouwen De indeling van uw woning staat weliswaar van tevoren vast, maar dat betekent niet dat er niets aan veranderd kan worden. Als u

Nadere informatie

Zelf een wand plaatsen of verwijderen. Kies het juiste materiaal Gipskartonplaten Gasbetonblokken Tips Kwaliteitseisen Niet toegestane materialen

Zelf een wand plaatsen of verwijderen. Kies het juiste materiaal Gipskartonplaten Gasbetonblokken Tips Kwaliteitseisen Niet toegestane materialen Zelf een wand plaatsen of verwijderen Kies het juiste materiaal Gipskartonplaten Gasbetonblokken Tips Kwaliteitseisen Niet toegestane materialen Zelf een wand plaatsen of verwijderen 2 U wilt die grote

Nadere informatie

Plafond Renoveren en/of Decoreren. Nummer 29

Plafond Renoveren en/of Decoreren. Nummer 29 Nummer 29 Art.nr. 912743 Woont u in een ouder huis dan kent u het probleem-plafond. Scheuren en barsten die u kunt blijven vullen, plafondplaten die doorzakken of zelfs naar beneden dreigen te komen. Zo

Nadere informatie

klusadvies mineral wool (mw) 34 alu plus revolutionair relaxte isolatie voor de na-isolatie van hellende daken

klusadvies mineral wool (mw) 34 alu plus revolutionair relaxte isolatie voor de na-isolatie van hellende daken klusadvies mineral wool (mw) 34 alu plus revolutionair relaxte isolatie voor de na-isolatie van hellende daken INHOUDSOPGAVE METHODE 1: ISOLATIE TUSSEN GORDINGEN, GORDINGEN BLIJVEN ZICHTBAAR METHODE 2:

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton MONTAGEHANDLEIDING model type :ZEELAND :metselwerk of beton => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. = => Volg gedurende de montage de 6 stappen in

Nadere informatie

PD 65 P/55.1 (stuc) Overzicht. Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db Brandwerendheid: -- minuten 1

PD 65 P/55.1 (stuc) Overzicht. Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db Brandwerendheid: -- minuten 1 Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db Brandwerendheid: -- minuten 1 Dikte: 75 mm Beplating: 1x Gyplat 9,5 Afwerking: Gyproc pleister 10 mm Draagsysteem:

Nadere informatie

Tussenwand plaatsen of verwijderen. Dit heeft u nodig

Tussenwand plaatsen of verwijderen. Dit heeft u nodig Tussenwand plaatsen of verwijderen U wilt een extra kamer creëren? Of juist van twee kamers één kamer maken? Dan is het plaatsen c.q. verwijderen van een niet dragende tussenwand een oplossing. Houd er

Nadere informatie

BIA Systeemwanden montage handleiding

BIA Systeemwanden montage handleiding BIA Systeemwanden montage handleiding 1 Montage handleiding Vloeraansluiting Allereerst dienen de montagelatten te worden aangebracht op de gewenste plaats waar de Spanell systeemwand moet komen. Dit kan

Nadere informatie

Scheidingswand bouwen

Scheidingswand bouwen Scheidingswand bouwen Klus wijzer Handige tips wanneer u zelf gaat klussen U heeft behoefte aan een extra kinderkamer; u wilt die grote zolder in tweeën delen; u zou in de huiskamer graag een aparte werk-

Nadere informatie

Het bouwen van een Gardenhouses Blokhut

Het bouwen van een Gardenhouses Blokhut Het bouwen van een Gardenhouses Blokhut Het bouwen van een Gardenhouses Blokhut is eenvoudig zelf te doen, je kunt het vergelijken met Lego voor volwassenen. Ondanks dat, zijn er enige zaken om rekening

Nadere informatie

Montagehandleiding voor SolidDutch wasbakken Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor SolidDutch wasbakken Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur ken Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 8 stappen in deze handleiding tijdens de montage. o De montage dient uitgevoerd te worden door

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :holle wand

MONTAGEHANDLEIDING. :holle wand MONTAGEHANDLEIDING model type :LIMBURG :holle wand => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. = => Volg gedurende de montage de 7 stappen in deze handleiding.

Nadere informatie

Alkreflex 2L-2. In de spouw. innovation in insulation. Algemeen. Verwerking / bestekomschrijving

Alkreflex 2L-2. In de spouw. innovation in insulation. Algemeen. Verwerking / bestekomschrijving In de spouw Alkreflex 2L-2 Algemeen Alkreflex 2L-2 zodanig monteren dat aan weerszijden van de Alkreflex 2L-2 een spouw aanwezig is van minimaal 20 mm. Alkreflex 2L-2 monteren op houten regels. In gevelconstructies

Nadere informatie

Handleiding Houten Vlonder Terras maken

Handleiding Houten Vlonder Terras maken Handleiding Houten Vlonder Terras maken Meest gemaakte fouten Afwijken van balkafstand 40 cm (hart hart); Te weinig tussenruimte tussen de planken en eventuele kopse naden; Te weinig afstand (2,5 3 cm)

Nadere informatie

Droogbouw 05/ cm brede isolatieplaat Ideaal voor renovatie. Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon.

Droogbouw 05/ cm brede isolatieplaat Ideaal voor renovatie. Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon. Droogbouw 05/2017 60 cm brede isolatieplaat Ideaal voor renovatie Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon. Waarom isoleren? Een ongeïsoleerde woning verliest meer dan 50%

Nadere informatie

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 7 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon.

Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon. Droogbouw 05/2015 60 cm brede isolatieplaat Ideaal voor renovatie Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon. Waarom isoleren? Een ongeïsoleerde woning verliest meer dan 50%

Nadere informatie

Montagehandleiding Luxalon Plafond Type: 300L

Montagehandleiding Luxalon Plafond Type: 300L Montagehandleiding Luxalon Plafond Type: 300L Voor een optimaal resultaat heeft u een aantal eenvoudige gereedschappen nodig: - Scherp mes, bijvoorbeeld een hobbymes (voor het op maat snijden van de lamellen)

Nadere informatie

LaDura Premium. De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat

LaDura Premium. De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat 2 PREMIUM een bijzonder stootvaste gipskartonplaat die echt uitsluitend voordelen met zich meebrengt PREMIUM 3 PREMIUM: voor echt elke toepassing het perfecte

Nadere informatie

Decoratieve vensterbanken Past in elk interieur

Decoratieve vensterbanken Past in elk interieur Decoratieve vensterbanken Past in elk interieur In een handomdraai het interieur verfraaien? Het is eenvoudig te realiseren met CanDo decoratieve venster banken, ze passen in ieder interieur. Zo creëert

Nadere informatie

BPB. Gyproc scheidingswanden. Gyproc scheidingswanden. Systemen op basis van gipskartonplaten. BPB, uw gids in gips. BPB, uw gids in gips.

BPB. Gyproc scheidingswanden. Gyproc scheidingswanden. Systemen op basis van gipskartonplaten. BPB, uw gids in gips. BPB, uw gids in gips. BPB Gyproc scheidingswanden BPB Nederland bv Postbus 0 EB Vianen Tel: 0-00 Fax: 0- E-mail: info@bpb.nl Internet: www.bpb.nl BPB, uw gids in gips. Wandsystemen Plafondsystemen Vloersystemen Brandwerende

Nadere informatie

Fire Stop Solutions Isolatie Fire Sleeves

Fire Stop Solutions Isolatie Fire Sleeves Fire Stop Solutions Isolatie Fire Sleeves Installatie Instructie Fire Stop Solutions Isolatie sleeves bied tot 2 uur brandweerstand in vloeren en wanden voor afdichtingen van metalen en PVC buizen tot

Nadere informatie

BROERSMA SYSTEEMBOUW B.V. OPPERKOATSTERWEI 6, 9288 GK. KOOTSTERTILLE, TEL. 0511-542698 FAX. 0511-542060

BROERSMA SYSTEEMBOUW B.V. OPPERKOATSTERWEI 6, 9288 GK. KOOTSTERTILLE, TEL. 0511-542698 FAX. 0511-542060 BROERSMA IJZERSTERK IN HOUTCONSTRUCTIE Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd, door middel van fotokopie of gereproduceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Broersma Systeembouw

Nadere informatie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie BINNENBOUWPLATEN PRODUCTINFORMATIE / verwerkingsadvies VIDI board NIEUW De beste plaat voor EEN CONCURRERENDE PRIjs! Versie 2017-12 INHOUDSOPGAVE PRODUCTINFORMATIE PRODUCTINFORMATIE... 3 Unieke eigenschappen...3

Nadere informatie

Kloostertafel Kruispoot 200x100x77

Kloostertafel Kruispoot 200x100x77 Pakket: 2/64/65/66/(S140+26 Blauw) Kloostertafel Kruispoot 200x100x77 Inhoud van het pakket: 5x 20x 4x 6x 4x 1x 2x 26x70mm 140x50mm www.xsteigerhout.nl info@xsteigerhout.nl Pagina - 1 - Voordat u Begint:

Nadere informatie

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een cellenbeton- of gipsblokkenmuur

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een cellenbeton- of gipsblokkenmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 8 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

GELUIDWERENDE SCHEIDINGSWANDE

GELUIDWERENDE SCHEIDINGSWANDE GELUIDSWERENDE GELUIDWERENDE SCHEIDINGSWANDE INHOUDSOPGAVE GELUIDSWERENDE Voorwoord pagina 3 Geluidswerende Scheidingswanden pagina 4 - Standaard Scheidingswanden pagina 4 - LaDura Premium Scheidingswanden

Nadere informatie

BRANDWERENDE TOEPASSINGEN

BRANDWERENDE TOEPASSINGEN BRANDWERENDE TOEPASSINGEN Brandwerende bekleding stalen hoofddraagconstructies pagina 5 Brandwerende plafonds pagina 11 Brandwerende Voorzet- en schachtwanden pagina 19 Brandwerende Scheidingswanden pagina

Nadere informatie

Terrasoverkappingen. Montagehandleiding Nebbiolo

Terrasoverkappingen. Montagehandleiding Nebbiolo Montagehandleiding Nebbiolo Inhoud pakket Goot en wandprofiel pakket Tussenliggers naar rato 2 zijliggers Staanders Bevestiging materialen Sileconen kit Afwerkkappen gootprofiel Pagina 1 van 8 De montage

Nadere informatie

Gipsplaten kunnen worden bevestigd op verschillende manieren, die we hierna in detail behandelen: op een houten of metalen onderstructuur, gelijmd.

Gipsplaten kunnen worden bevestigd op verschillende manieren, die we hierna in detail behandelen: op een houten of metalen onderstructuur, gelijmd. n e w Bou Bouwen Inleiding Gipsplaten zijn een heel geschikte oplossing om muren en plafonds te bedekken en zo een nieuwe, vlakke ondergrond te creëren. Ze bestaan uit een kern van gips, aan beide zijden

Nadere informatie

kluswijzer scheidingswanden

kluswijzer scheidingswanden kluswijzer 7 scheidingswanden Plezierig wonen Wonen is iets persoonlijks. In uw woning ziet u graag de kleuren waar u van houdt, heeft u een indeling waar u zich prettig bij voelt en als het even kan,

Nadere informatie

Opdracht: Geef bij iedere opdracht aan hoeveel uur je er voor nodig denkt te hebben en lever het lijstje in aan het einde van de 1 e week.

Opdracht: Geef bij iedere opdracht aan hoeveel uur je er voor nodig denkt te hebben en lever het lijstje in aan het einde van de 1 e week. Jaar 1, periode 3. Inleiding Hier vind je de benodigde informatie over de praktijkopdrachten in periode drie van de opleiding middenkaderfunctionaris bouw bol4. We hebben de beschikking over zeven weken

Nadere informatie

Knauf Silentboard. Knauf Silentboard. Geluidsreductie tot wel 71 db

Knauf Silentboard. Knauf Silentboard. Geluidsreductie tot wel 71 db Knauf Geluidsreductie tot wel 71 db Inleiding Inhoud Knauf : een gipsplaat met bijzondere geluidsisolatie 2 Verbeteren van bestaande wanden met Knauf 4 DF gipsplaat met bijzondere geluidsisolatie 5 Verwerking

Nadere informatie

Isoleer uw huis snel en gemakkelijk én bespaar op uw energierekening!

Isoleer uw huis snel en gemakkelijk én bespaar op uw energierekening! Isoleer uw huis snel en gemakkelijk én bespaar op uw energierekening! Hallo, ik ben Ilse! Ik help u als doe-het-zelver op de juiste wijze te isoleren. Isoleren kunt u zelf en het is echt minder moeilijk

Nadere informatie

LADURA PREMIUM. De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat

LADURA PREMIUM. De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat LADURA PREMIUM De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat 2 LADURA PREMIUM EEN BIJZONDER STOOTVASTE GIPSKARTONPLAAT DIE ECHT UITSLUITEND VOORDELEN MET ZICH MEEBRENGT LADURA PREMIUM 3 LADURA PREMIUM:

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :cellenbeton of gipsblokken

MONTAGEHANDLEIDING. :cellenbeton of gipsblokken MONTAGEHANDLEIDING model type :ZEELAND :cellenbeton of gipsblokken => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. => Volg gedurende de montage de 7 stappen

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een cellenbeton- of gipsblokkenmuur

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een cellenbeton- of gipsblokkenmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 7 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Gipskartonplaat met lood. ter bescherming tegen röntgenstraling

Gipskartonplaat met lood. ter bescherming tegen röntgenstraling Gipskartonplaat met lood ter bescherming tegen röntgenstraling PAGINA 2 : GIPSKARTONPLAAT MET LOOD GIPSKARTONPLAAT MET LOOD OM RUIMTES TE BESCHERMEN TEGEN RÖNTGENSTRALING Ruimtes met apparatuur die röntgenstraling

Nadere informatie

1.a) Begin met het vastschroeven van de zijkappen, op zowel de muurprofiel als op de goot.

1.a) Begin met het vastschroeven van de zijkappen, op zowel de muurprofiel als op de goot. . Montage handleiding In deze handleiding staat stap voor stap omschreven hoe u een veranda zelf kunt opbouwen. Indien er vragen of opmerkingen zijn, neem dan contact op met één van onze medewerkers. +316

Nadere informatie

lis uw woning casco opgeleverd wordt, betekent dit feitelijk een bsolute vrijheid qua afwerking. De dragende constructie en de

lis uw woning casco opgeleverd wordt, betekent dit feitelijk een bsolute vrijheid qua afwerking. De dragende constructie en de lis uw woning casco opgeleverd wordt, betekent dit feitelijk een bsolute vrijheid qua afwerking. De dragende constructie en de uitenafwerking staan er; het huis is wind- en waterdicht. Maar in de,innenafwerking

Nadere informatie

Rigidur wandsystemen

Rigidur wandsystemen Rigidur wandsystemen Sterk en stootvast Inhoudsopgave pag. Rigidur wandsystemen 3. Het product 3. Het wandsysteem.3 De toepassingsgebieden. Het assortiment 6 Rigidur scheidingswanden 7. Rigidur scheidingswanden:

Nadere informatie

Zelf uw woning isoleren

Zelf uw woning isoleren kluswijzer Isoleren Zelf uw woning isoleren In Nederland staat isolatie hoog op de lijst van klussen in huis. Geen wonder! Vooral s winters blijken veel woningen een isolatiebeurt te kunnen gebruiken.

Nadere informatie

NIEUW. Rigips TopStuc. Stap-voor-stap handleiding. Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc.

NIEUW. Rigips TopStuc. Stap-voor-stap handleiding. Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc. NIEUW Rigips TopStuc Stap-voor-stap handleiding Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc. www.rigips.nl DOE - HET - ZELF MET RIGIPS. DAN ZIT HET ZO! Stukadoren

Nadere informatie

Fireboard Maximale brandbescherming voor constructies en afscheidingen

Fireboard Maximale brandbescherming voor constructies en afscheidingen Fireboard 02/2009 Fireboard Maximale brandbescherming voor constructies en afscheidingen Knauf, uw partner in afbouw Knauf is een producent van innoverende afbouwmaterialen, systemen en gereedschap die

Nadere informatie

Diamond Board Op alle vlakken superieur

Diamond Board Op alle vlakken superieur Diamond Board Op alle vlakken superieur Diamond Board 09/2008 Knauf, uw partner in afbouw Knauf is een producent voor innoverende bouwmaterialen en systemen die hun veelzijdige toepassing vinden in de

Nadere informatie

Montagehandleiding voor Douchevloer Type: inbouw met Douchevloer-frame

Montagehandleiding voor Douchevloer Type: inbouw met Douchevloer-frame Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 8 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Monteren. Kvik-keuken

Monteren. Kvik-keuken Monteren. Kvik-keuken Gefeliciteerd met uw nieuwe Kvik-keuken! Voordat u de eerste maaltijd kunt bereiden, moet u nu eerst de montage uitvoeren. Met deze handleiding willen wij u op de montage voorbereiden

Nadere informatie

BOUWPLATEN. Voor elke toepassing hebben wij dé juiste oplossing. Belgische markt

BOUWPLATEN. Voor elke toepassing hebben wij dé juiste oplossing. Belgische markt BOUWPLATEN Voor elke toepassing hebben wij dé juiste oplossing Belgische markt Waterbestendig Bestand tegen rotten en schimmels Ademend materiaal Blijft sterk na rechtstreeks contact met water Brandwerend

Nadere informatie

Gips. LaDura. LaDura: de stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat

Gips. LaDura. LaDura: de stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat Gips : de stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat LAdura : voor echt elke toepassing het perfecte plaatmateriaal Wanneer u op zoek bent naar een bijzonder stootvaste gipskartonplaat die echt uitsluitend

Nadere informatie

Zwaluwstaart platen. Frank Treuren BV. Februari 2013. Voor prijzen en info: www.franktreuren.nl

Zwaluwstaart platen. Frank Treuren BV. Februari 2013. Voor prijzen en info: www.franktreuren.nl Frank Treuren BV Zwaluwstaart platen Februari 2013 Voor prijzen en info: www.franktreuren.nl Algemeen Bij renovatie en functieverandering van woningen en gebouwen worden vaak extra eisen gesteld. Als het

Nadere informatie

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een holle bouwstenenmuur

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een holle bouwstenenmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 7 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

BOUWPLATEN. Voor elke toepassing hebben wij dé juiste oplossing. Nederlandse markt

BOUWPLATEN. Voor elke toepassing hebben wij dé juiste oplossing. Nederlandse markt BOUWPLATEN Voor elke toepassing hebben wij dé juiste oplossing Nederlandse markt Waterbestendig Bestand tegen rotten en schimmels Ademend materiaal Blijft sterk na rechtstreeks contact met water Brandwerend

Nadere informatie

Spijkers & Schroeven. Nummer 30

Spijkers & Schroeven. Nummer 30 Nummer 30 Art.nr. 912751 Er steekt meer achter een simpele spijker of schroef dan u denkt. In deze KlusZo folder leest u niet alleen hoe u beter en makkelijker met spijkers en schroeven werkt, maar vooral

Nadere informatie

Montagehandleiding terrasoverkappingen

Montagehandleiding terrasoverkappingen Montagehandleiding terrasoverkappingen Benodigde gereedschappen Hamer Rolmaat Waterpas Winkelhaak Stanleymes Stap 1: Indien breedte inkorten Stap 2: Indien breedte inkorten Stap 3: Indien breedte inkorten

Nadere informatie

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een holle bouwstenenmuur

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een holle bouwstenenmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 8 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie