Neem de trap langs de attracties aan de achterzijde van het cafe richting Pyramide.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Neem de trap langs de attracties aan de achterzijde van het cafe richting Pyramide."

Transcriptie

1 Henschoten Auteur: Henk Swart Door boswachterij Austerlitz en Den Treek/Henschoten De wandeling is zodanig opgezet dat drukke paden worden vermeden en dat degenen die de NS-route of de LAW Utrechtse heuvelrug hebben gelopen, zo weinig mogelijk dezelfde paden gaan volgen. De wandeling is bijzonder geschikt voor nazomer en vroege herfst, omdat er in bijna alle bospercelen een ongekende hoeveelheid, en een enorme soortenrijkdom aan paddenstoelen voorkomt. Routebeschrijving Neem de trap langs de attracties aan de achterzijde van het cafe richting Pyramide. Bij het bereiken van het terrein van de piramide rechtdoor langs de omheining met de piramide aan de rechterhand en doorlopen tot de achterzijde. Hier linksaf een vrij breed bospad ingaan.(paaltje van gele route). De piramide is door de troepen van Napoleon onder leiding van generaal Marmont gebouwd in Oorspronkelijkeen obelisk van hout op een flinke aangelegde zandheuvel temidden van enorme heidevelden die zich uitstrekten van de omgeving van Zeist tot aan Leusden. Tegenwoordig is de oude heide grotendeels bos geworden, maar hier en daar heeft de heide nog stand gehouden, bijv. het schietterrein ten NW van onze wandelroutee op sommige plekken onderweg. Bij de aanleg van de piramide waren een maand lang man bij betrokken. Het huidige naburige dorp, Austerlitz, was de plaats waar de bevoorrading van het leger werd geregeld, omdat dit was gelegen aan de oude handelsroutes. Na de overwinning van deze troepen bij het Moravische dorpje Austerlitz in 1805 werd het Nederlandse buurtschap alsnog naar dit slagveld vernoemd, naar aanleiding van de zege aldaar van Napoleon I in de driekeizersslag op de Oostenrijkse en de Russisch keizerlijke legers. De piramide is sindsdien enige malen verbouwd en gerenoveerd, maar thans is men nog bezig het terrein open te maken en alles grondig te herzien zoals op diverse info-borden is te lezen. Bij de kruising (al na 30 meter) linksaf, welk pad na 15 meter een knikje naar rechts maakt. Bij het bereiken van een dwarspad rechtdoor, een smal slingerpad, en op einde daarvan rechtsaaf en snel daarna linksaf, een breed ruiterpad volgen met blauwe band op de bomen. Op kruising bij boom 19 rechtdoor en het ruiterpad verlaten. versiedatum:

2 Bij T-splitsing even opletten. Vlak daarvoor is een Y-tak er naar toe. Wie de linker tak koos moet dus even rechtsaf en tegenover de rechtertak linksaf een bospad in.(paaltje van rood+groene route). Wie de rechtertak koos, kan vrijwel rechtdoor blijven lopen na de kruising te zijn overgestoken, hoewel het pad lichtjes naar links afbuigt. Hier begint de boswachterij Austerlitz. Al snel een fietspad kruisen, met daarachter gelegen ander pad, dan nog even rechtdoor en daarna bij T-splitsing rechtsaf. Dan 1e pad linksaf en doorlopen tot voorbij een links gelegen heideveld. Zijpaden negeren. Volg het pad naar links om het heideveld heen en op de hoek van het heideveld rechtsaf, dan 1e links, bij een kruising rechtdoor en rechtsaf op een brede laan met oude bomen. Deze komt uit op een volgende brede laan met fietspad in de buurt van een links gelegen parkeerplaats. Steek het fietspad over en een brede laan aan de overzijde in met wit hoefijzer op blauwpaaltje. Aan het einde verkeersweg met fietspad oversteken en een oude beukenlaan in. Nog een asfaltweg oversteken en aan het eind van een rechts gelegen grassige laar met rijstroken en nog vóór de betonnen blokken met LAW-strip linksaf, een pad dat eveneens begint met 2 betonblokken en een wit hoefijzerpaaltje Dan zijpaden negeren en het pad rechtdoor aflopen. Het komt uit op verkeersweg met fietspad. Oversteken en aan de overkant het bos weer in langs een afsluitboom. Dit is weer het landgoed Den Treek-Henschoten. Ruiterpad kruisen. Bij de volgende tra rechtsaf. Wie hier de wandeling wil afbreken kan dit doen door linksaf te slaan. Op de achtergrond is het startpunt zichtbaar. Na een kruising wordt de tra een normaal bospad, maar blijf rechtdoor lopen. (rood/witte LAW-strippen). Bij grote kruising linksaf een breed grassig pad met karrenspoor, waarin grind en stenen zijn verwerkt. Dit pad ruim 1 KM aflopen tot na rechts gelegen laar, gevolgd door een heidestrook (Natuurterrein), daarna nog enige rabatten bos, deels met omgezaagde bomen afgesloten, paden. Het volgende begaanbare dwarspad (een vrij brede zandweg) naar rechts inslaan. (geldt niet voor de verkorte route, zie hierna). Verkorting wandeling: Wie hier aangekomen een iets kortere route wenst, kan het volgende doen: Blijf het pad rechtdoor volgen (niet afslaan dus) tot het pad uitkomt op een brede weg vóór een tennisbaan.

3 Ga hier links af en loop door tot een T-splitsing bij aan de rechterhand gelegen huizencluster. Ga hier rechtsaf, de halfverharde weg in en direkt, tegenover het betonnen parkeervakje van het tweede huis linksaf. Lees verder bij "Vervolg korte en lange variant." Het pad wordt abrupt smaller. Negeer afslag naar links, bij kruising rechtdoor en blijf rechtdoor lopen. Dit pad komt uit op een fietspad naast een holle zandweg.. Sla links af en loop het fietspad af tot dit naar rechts afbuigt rond de hoek van een rechts gelegen akker. Verlaat het fietspad en loop vrijwel rechtdoor een graspad in. Steek verderop een asfaltweg schuin naar rechts over en vervolg het graspad aan de overkant. Het pad loopt daarna langs de afrastering van een groot weiland. Buig helemaal mee naar links. Er verschijnen inmiddels rood/witte LAW-strippen. Bij het bordje Gereserveerd terrein bij uitgebreide hekwerken rechtsaf. Passeer een akker en ga tegenover het betonnen parkeervak van het eerste gebouw rechtsaf. Vervolg korte en lange variant Loop dit bospad helemaal rechtdoor af. Aan het eind voorbij de afsluitboom de drukke weg oversteken en op het daarachter gelegen fietspad linksaf slaan. Na circa 150 meter rechtsaf langs een afsluitboom met groen bordje De Treek/Henschoten. Waar het pad overgaat in asfalt de 3e zijweg links ingaan (voetpad naast P-terrein). LET OP:Hondenbegeleiders mogen dit voetpad niet in, maar moeten de asfaltweg rechtdoor blijven volgen tot de hoofdingang met de afsluithekken en daar de route weer oppakken. Vervolg voor niet-hondenbegeleiders. Neem het 1e pad rechts en op T-splitsing links en dan weer 1e rechts. Aan het eind van het pad is het Henschotermeer al te zien. Daar aangekomen rechtsaf en doorlopen tot de hoek van het meer en linksaf langs het water. Loop verder via het langs het water lopende asfaltpaadje met grotendeels de rode wandelroute en houd het meer aan de linkerhand tot bijna aan het verste eind. Aldaar, iets na een handwijzer en net voorbij het achter de bomen schuilgaande beheergebouw, het terrein verlaten langs afsluitboom. De asfaltweg oversteken en op het daarachter gelegen voetpad linksaf. Nu steeds links aanhoudend, waarbij na de hoofdingang het voetpad wordt vervangen door fietspad, naar de doorgaande snelweg lopen. ALTERNATIEF STARTPUNT (zie inleiding) Steek de snelweg voorzichting via de vluchtheuvel over naar een ingang van het landgoed Henschoten, dat deel uitmaakt van het natuurgebied Den Treek/Henschoten..

4 Neem de tra rechtdoor tot een ingewikkelde kruising van wegen met groen/oranje banden aan de bomen. Ga hier schuin naar links een oude beukenlaan in. Waar de laan verder naar links afbuigt en ruiterpad kruist, scherp naar rechts dat ruiterpad met oranje banden volgen. Op uitgebreide 3-sprong linksaf en dan verderop over een heuveltje met uitzichtpunt. Links ligt de veenplas en voorbij de bocht is naast het brede zandpad ook een voetpad tussen oude bomen. Bij het weiland linksaf (let, vlak voor het einde van het weiland, op het schuurtje rechts in de berm, die is gerepareerd met het hout van een oude NS-goederenwagen), resp. later naar rechts en neem het 1e pad links. Bij volgende driesprong linksaf (oranje ruiterpad). Verderop buigt het pad weer naar links en juist in deze knik is een bospad naar rechts. Dit loopt verderop langs een links gelegen bosperceel en rechts langs steeds meer weiland. Waar de bosrand eindigt, is links een pad dat parallel aan een akker loopt. Ga aan het eind van de akker rechtsaf langs bankje. Het pad loopt over een jong heideveld naar de overkant daarvan, waar het weer als bospad verder gaat.. U loopt hier aan de achterzijde van het landgoed Groot Loeveseyn. Dit landgoed is ontstaan door de bos en heidegronden te ontginnen tbv de landbouw en veeteelt. Op een ingewikkelde viersprong rechtsaf, een graspad met fietssporen. Het pad gaat verderop vóór een akker linksaf langs de bosrand, dan naar rechts langs die akker en dan weer links langs een volgende akker. Het paadje komt uit op een tra. Linksaf, Deze tra uitlopen en bij Y de rechtertak aanhouden richting asfaltweg. Steek over en ga een graspad in met hier en daar een zichtbaar karrenspoor. Twee zijpaden naar links negeren. Na bocht naar rechts, resp. naar links (zijpad naar rechts negeren) en net waar het pad verderop breed en zanderig wordt, een breed grassig pad naar links ingaan, dat soms even overgaat in een tra met wat puin. Loop nu een flink eind rechtdoor en passeer een paar smalle kruisingen, daarna 2 brede kruisingen en pas bij de volgende, iets smallere kruising, direkt na een stukje kaalslag en nog vóór een rechtsvóór gelegen duidelijk heuveltje, linksaf. Aan het einde van dit paadje linksaf en dan de 1e rechts. Negeer een zijpad naar links. Op eerstvolgende kruising rechtsaf en doorlopen richting zandverstuiving. Hier en verder is weer uitbundig kaalslag gepleegd. Volg de lage afrasteringspaaltjes aan de linkerhand. Ga met de afrastering mee naar links, een brede zandtra. Op de brede kruising de tra naar links volgen Hier staan paaltjes met blauwe kop met wit wandelaartje en rode strip. Het pad stijgt. Neem boven het 1e pad rechts

5 (wandelpaaltje rode route). Bij volgende afslag rechtsaf de rode route volgen. Na de klim volgt weer een kruising waar de rode route naar links verdwijnt. Ga echter rechtdoor. (Vlak vóór deze kruising liggen aan de linkerhand een paar proefveldjes met een waterpoeltje. Hier groeit de klokjesgentiaan.) Aan het eind van het hooggelegen heideveld linksaf. (is 1e pad) en dan het 1e pad rechts (paaltje rode route). (links op de heuvel is een terrasje met bankjes en mooi uitzicht ). Het pad komt op een parkeerplaats. Steek deze over tot een klinkerweg, ga hier even naar links en steek de bereikte asfaltweg schuin naar links over. Aan de overkant is een dubbel bospad achter een afsluitboom. Volg de rechter tak. Het pad loopt langs een heuvel me heide. Neem het eerste pad rechts.en loop tot de achterzijde van de heideheuvel. Let op: niet halverwege de heuvelflank het hoofdpad naar links ingaan, maar rechtdoor lopen, waarbij het pad tijdelijk versmalt en nog sporen bevat van houtkap. Waar het pad het bos weer ingaat (bij bordje "niet betreden") met de bocht naar links en weer naar rechts. Bij een spoedig bereikte kruising rechtsaf (groen/oranje ruiterpad en boomnr. 14.) Na de afsluitboom vóór de asfaltweg linksaf langs de schuren en de hooiopslag. (de luidruchtige honden kunnen niet naar buiten). Volg dit pad rechtdoor (wordt al spoedig ruiterpad) en op de 3-sprong rechtsaf, een stukje tra dat uitkomt bij een drukke verkeersweg. Steek die weg over en ga bij huisnr. 15 het bos weer in of eerst naar Bergzicht, want rechts aan de snelweg (ca. 150 meter) is het pannenkoekenrestaurant "Bergzicht" zichtbaar. Geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10 tot uur, za/zo van tot uur en tijdens de maanden juni, juli en aug. ook open op maandag. Blijf nu rechtdoor lopen tot een driesprong volgt met een geel baken. Linksaf slaan en deze tra geheel uitlopen tot een andere verkeersweg. Steek hier over. Aan de overkant even rechtdoor (dit is het landgoed Den Treek) maar in de bocht schuin naar rechts en dan langs de rand van een grastra. Een dwarspad oversteken en de grastra vervolgen tot het uitkomt op een Tsplitsing voor een hek van een weiland. Bij deze T-splitsing rechtsaf de halfverharde weg langs het weiland volgen. Direkt na een kruising het stijgende ruiterpad schuin naar links richting Koepel inslaan. Voorbij de koepel rechts/rechtdoor het brede pad blijven volgen langs de laar en parallel aan de verkeersweg. Na knik naar rechts verder door naar de verkeersweg. Langs het fietspad naar links tot de bushalte en daar oversteken naar het lunapark "De Pyramide". De vertrektijden van de bus lijn 83 naar Zeist is rond de 10 minuten over het hele en het halve uur. Op zaterdag alleen 8 minuten over heel en zondag rijdt deze niet.

6 Voor de bus richting Woudenberg (voor de richting Amersfoort bij De Poort overstappen op lijn 80 of 82) zijn de vertrektijden op werkdagen ongeveer 12 voor het hele en het halve uur. Zaterdag alleen 16 minuten voor het hele uur en op zondag rijdt deze niet.. Praktische informatie Lengte De totale route is ongeveer 23 KM, te lopen in ruim 5 uur. Horeca Onderweg is er gelegenheid voor een hapje en/of een drankje in de onderweg te passeren picknickplaatsen (voor zelf meebrachte zaken) of te koop bij een uitspanning. Honden Honden mogen grotendeels (aangelijnd) mee, maar langs de Henschoterplas niet. In de tekst is een omleiding voor hondenbegeleiders aangegeven. Openbaar vervoer De wandeling is beschreven vanaf het startpunt lunapark De Pyramide ', te bereiken vanaf Amersfoort met bus 8 of 82 (overstappen in Woudenberg halte De Poort op lijn 83 richtingdriebergen- Zeist) of met deze lijn vanaf Driebergen-Zeist. Uitstappen bij halte Pyramide. -maar er kan ook gestart worden bij het Henschotermeer (voor wie uit de richting Woudenberg komt). Alsdan uitstappen bij halte De Heijgraeff, de weg oversteken en rechtsaf naar het nabijgelegen kruispunt lopen via het fietspad. Aldaar opnieuw oversteken volgens tekst bij ALTERNATIEF STARTPUNT. De laatste tijd zijn er op vele plaatsen enorme wijzigingen in het landschap aangebracht, door kappen van bospercelen, plaggen, nieuwe afslutingen en herinrichtingen. Daarom moest op die plaatsen de route worden aangepast. Ook zijn er helaas meer voetpaden aan de ruiterpaden toegevoegd, met alle nadelige gevolgen vandien. Er is naar gestreefd de ruiterpaden te vermijden, maar er zijn er nu zoveel dat dat ondoenlijk is geworden. In de beschrijving wordt soms verwezen naar paaltjes van locale rondwandelroutes bestaande uit blauwe paalkoppen met wit wandelaartje en een gekleurde strip, of naar de rood/wit gekleurde strippen van wandelroutes van NS of LAW (Lange Afstand Wandelroutes. Tegenwoordig komen ook blauwe paalkoppen voor met groot wit hoefijzer. HET IS NIET DE BEDOELING DEZE ROUTES TE VOLGEN!! Elke verwijzing daarnaar in de tekst heeft tot doel een oriëntatiepunt aan te geven voor de eigen route, tenzij expliciet wordt vermeld dat een dergelijke gemerkte route tijdelijk moet worden gevolgd. Let dus goed op de tekst van de beschrijving. Enige uitleg van gebruikte terminologie: Een LAAR is een open plek in een bosperceel, hetzij door natuurlijke oorzaak, hetzij door het kappen van bos. Een TRA is een vrijwel onbegroeid en zandig pad van ten minste 3 meter breed. En verder De verschillende te lopen routekeuzes zijn duidelijk aangegeven in de tekst. Wie een kortere afstand loopt kan dus stukken beschrijving van de totale route overslaan, zoals dat in de tekst is aangegeven. Dit is een geheel eigen ontwerp op verzoek gemaakt in Binnen korte tijd bleek op een aantal plaatsen de route door onder meer boswerkzaamheden te zijn onderbroken zodat de originele route moest worden omgeleid. Deze beschrijving is na controle meerdere malen aangepast aan de nieuwe situatie en, na ontvangen reacties, nogmaals. Deze versie is van 2 nov Veel wandelplezier toegewenst!

7

De korte variant van deze wandeling is circa 20 KM en de lange variant circa 24 KM. De route is laatstelijk gecontroleerd op 24 juli 2004.

De korte variant van deze wandeling is circa 20 KM en de lange variant circa 24 KM. De route is laatstelijk gecontroleerd op 24 juli 2004. Wandeling Heuvelrug Bron: Wandelkrant Te Voet (feb. 2001) Auteur Berry Schutten Correcties: Henk Swart De korte variant van deze wandeling is circa 20 KM en de lange variant circa 24 KM. De route is laatstelijk

Nadere informatie

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85%

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Trage Tocht Voorstonden Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Duur : 4 uur Toegankelijkheid : Graspad langs de Oekense beek kan op sommige stukken begroeidzijn of flink nat

Nadere informatie

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km)

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km) Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km) Afstand 15 km Startpunt Bilderberg Hotel Wolfheze, Wolfhezerweg 17 Wolfheze Wolfheze ligt op de Veluwe en dat staat garant voor mooie oude bossen. Deze wandeling

Nadere informatie

Aan het eind linksaf, opnieuw langs een water en bij stenen brug rechtsaf (Paulus Potterlaan).

Aan het eind linksaf, opnieuw langs een water en bij stenen brug rechtsaf (Paulus Potterlaan). Heideroute Auteur: Henk Swart Door Gooise heidevelden Routebeschrijving Loop perron 2 of 3 af richting Amsterdam en ga temidden van de overweg rechtsaf de Comeniuslaan in, maar wie op perron 1 aankwam

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be 9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen Geuldal en Vijlenerbos. We maken een wandeling in het Zuid-Limburgse heuvellandschap, dus dat wordt klimmen en dalen. Vanuit Vijlen lopen we over veldwegen naar

Nadere informatie

Utrechtse Heuvelrug NS-wandeltocht. Begin station Driebergen-Zeist Eindpunt station Maarn Afstand 14 km

Utrechtse Heuvelrug NS-wandeltocht. Begin station Driebergen-Zeist Eindpunt station Maarn Afstand 14 km Utrechtse Heuvelrug NS-wandeltocht Begin station Driebergen-Zeist Eindpunt station Maarn Afstand 14 km Beschrijving van de wandeltocht U verlaat het station via spoor 1 langs de fietsenrekken en steekt

Nadere informatie

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen Alternatieve NS-wandelroute dag 2 Er zijn twee redenen om een alternatief te bieden voor deze bekende NS-wandeling. De eerste is dat op dit moment in de uiterwaarden langs de IJssel gewerkt wordt aan het

Nadere informatie

Jubileum uitgave 50 jaar IVN-Oisterwijk

Jubileum uitgave 50 jaar IVN-Oisterwijk 50 Jubileum uitgave 50 jaar IVN-Oisterwijk Inhoudsopgave Voorwoord Voorzitter.pag 1 Felicitaties pag 2 IVN landelijk NME IVN Boxtel Heemkundekring Natuurmonumenten LNMH Brabants Landschap Werkgroepen pag

Nadere informatie

Jubileum Wandelroute. Lengte ± 25 km

Jubileum Wandelroute. Lengte ± 25 km Jubileum Wandelroute Lengte ± 25 km 02 Start Einde Legenda Jubileumwandeling 04 Gezinswandeling door Kale Duinen. 05 Verkorte route. Naar keuze via punt 15 over Groote Veen oost of naar punt 17 over Groote

Nadere informatie

P = paddenstoel / Y = wegwijzer / RI = richting / LA = linksaf / RA = rechtsaf / RD = rechtdoor

P = paddenstoel / Y = wegwijzer / RI = richting / LA = linksaf / RA = rechtsaf / RD = rechtdoor Leersum P = paddenstoel / Y = wegwijzer / RI = richting / LA = linksaf / RA = rechtsaf / RD = rechtdoor Routes A & B In periode 15 maart 15 juli zijn routes A & B niet mogelijk i.v.m. het vogelbroedseizoen.

Nadere informatie

De kortste variant van deze wandeling is circa 12 KM en de totale lengte is circa 21 KM.

De kortste variant van deze wandeling is circa 12 KM en de totale lengte is circa 21 KM. Bellevue Auteur: Henk Swart Over de heide en door de bossen van het Gooi Naar keuze een lange of een korte wandeling. Het startpunt kan worden bereikt door vanaf NS station Naarden-Bussum met buslijn 109

Nadere informatie

Maastricht-Geuldalroute

Maastricht-Geuldalroute Maastricht-Geuldalroute Van Maastricht naar Plaat Auteur: Henk Swart De wandeling is beschreven met als startpunt NS-station Maastricht (hoofdingang) en loopt via Gronsveld, St. Geertruid, Mheer, Noorbeek,

Nadere informatie

STRUINBULLETIN. Juni 2010 KORTE STRUIN 7. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler

STRUINBULLETIN. Juni 2010 KORTE STRUIN 7. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler STRUINBULLETIN Juni 2010 KORTE STRUIN 7 Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler Canadese Erebegraafplaats Groesbeek Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler Door Frans Sijben, Nijmegen Hoe bereikt u het

Nadere informatie

Het eindpunt van de wandeling is niet gelijk aan het beginpunt, maar in Vaals.

Het eindpunt van de wandeling is niet gelijk aan het beginpunt, maar in Vaals. Drielandenroute Auteur: Henk Swart Over de Limburgse heuvels Routebeschrijving De 3-landenroute start bij de bushalte kasteel Vaalserbroek van de lijn 59 van Mamelis naar Vaals via Vijlen. Wie van Maastricht

Nadere informatie

Van station Hollandsche Rading circa 100 meter de straat, waaraan het. stationsgebouwtje ligt, aflopen tot aan de drukke weg met verkeerslichten.

Van station Hollandsche Rading circa 100 meter de straat, waaraan het. stationsgebouwtje ligt, aflopen tot aan de drukke weg met verkeerslichten. Westbroekroute Auteur: Henk Swart Door bos, plassengebied en open landschap Deze route begint en eindigt in Hollandsche Rading en voert deels door bos, deels door plassengebied (geen honden!) en deels

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

STRUINBULLETIN. Nummer 23 Uitgave: September Struinen door de Overasseltse en Hatertse Vennen

STRUINBULLETIN. Nummer 23 Uitgave: September Struinen door de Overasseltse en Hatertse Vennen STRUINBULLETIN Nummer 23 Uitgave: September 2016 Struinen door de Overasseltse en Hatertse Vennen Een Struintocht door de Overasseltse en Hatertse Vennen Door: Frans Sijben Nijmegen Vennen: een overblijfsel

Nadere informatie

Langs de molen verder langs een klinkerweggetje omhoog voorbij een info-bord naar een asfaltweg.

Langs de molen verder langs een klinkerweggetje omhoog voorbij een info-bord naar een asfaltweg. Geuldal-Vijlnerbos Auteur: Henk Swart Door het Limburgse landschap De totale lengte van deze route is circa 27 KM over zeer geaccidenteerd terrein. Wie dat te ver vindt kan een stuk van circa 4 KM afsnijden,

Nadere informatie

Wie van de richting Gulpen kwam, loopt de straat verder naar beneden en houdt daarna rechts aan een voetpad langs de Mechelsebeek.

Wie van de richting Gulpen kwam, loopt de straat verder naar beneden en houdt daarna rechts aan een voetpad langs de Mechelsebeek. Oostmaasroute Auteur: Henk Swart Door het oude stroomgebied van de Maas Deze wandeling is het best te lopen bij helder weer omdat gedurende de gehele wandeling de vergezichten en panorama's centraal staan.

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen STRUIN BULLETIN April 2015 Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen Bos en Water rondom Plasmolen Door: Frans Sijben - Nijmegen In het Achterbroek Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen 1 Hoe

Nadere informatie

NEDERLANDSE WANDELSPORT BOND Pieterskerkhof 22, 3512 JS Utrecht - Tel.: 030 2 31 95 58 - e-mail: info@nwb-wandelen.nl

NEDERLANDSE WANDELSPORT BOND Pieterskerkhof 22, 3512 JS Utrecht - Tel.: 030 2 31 95 58 - e-mail: info@nwb-wandelen.nl Routewijzigingen Duinweg. Aanvullingen en correcties op de Duinweg De genummerde PWN-wandelroutes, waarnaar in de routebeschrijving van de Duinweg wordt verwezen, zijn vervangen door wandelroutes met een

Nadere informatie

KORTE STRUIN 14 Mei Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos

KORTE STRUIN 14 Mei Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos KORTE STRUIN 14 Mei 2017 Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos Door: Frans Sijben - Nijmegen De But is een oud gebied bij Groesbeek. Het valt onder de boswachterij Groesbeek. De But is een onderdeel

Nadere informatie

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Exloo - Ees : Bussemaker Diner Cafe : Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees RA = Rechtsaf LA =

Nadere informatie

Variant voor niet al te nat weer en waterdicht schoeisel. (extra slechts 2 KM maar circa 45 min.)

Variant voor niet al te nat weer en waterdicht schoeisel. (extra slechts 2 KM maar circa 45 min.) Rondje Spanderswoud Van NS-station Naarden-Bussum naar NS-station Bussum-Zuid Auteur: Henk Swart Wandelroute Bantam Routebeschrijving Wandelroute Bantam Start de wandeling vanaf station 'Naarden-Bussum'.

Nadere informatie

KORTE STRUIN 13. Mei 2017

KORTE STRUIN 13. Mei 2017 Door het Nederrijkswald Door: Frans Sijben - Nijmegen KORTE STRUIN 13 Mei 2017 Kent u het Duitse Reichswald? Het grote bos tussen Gennep, Groesbeek, Kranenburg en Kleef? Het is een overblijfsel van een

Nadere informatie

Wandelroute Rondom de Soester Duinen

Wandelroute Rondom de Soester Duinen Wandelroute Rondom de Soester Duinen Deze route wordt aangeboden door de toeristisch georiënteerde bedrijven rondom de Soester Duinen Start- en eindpunt: De route heeft 8 mogelijke startpunten Afstand:

Nadere informatie

KORTE STRUIN 17. Maart Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen

KORTE STRUIN 17. Maart Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen KORTE STRUIN 17 Maart 2018 Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen Door Frans Sijben Nijmegen Deze korte Struin vertrekt vanuit Hatert. U loopt een tijd langs de rand van de wijk. Maar al gauw

Nadere informatie

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 KM : Drenthe : Echten : P van Restaurant Boszicht : Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden :

Nadere informatie

Bijzonderheden : Aekingerzand, Kale Duinen, Canadameer en de ven Grenspoel --

Bijzonderheden : Aekingerzand, Kale Duinen, Canadameer en de ven Grenspoel -- Afstand : 13 km Provincie : Drenthe Plaats : Appelscha Vertrekpunt : Buitencentrum Drents- : : Friese Wold : Terwisscha 6a : 8426 SJ Appelscha Bijzonderheden : 80% onverhard : Heide, bos en vennen RA =

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN Ommetje B

STRUIN BULLETIN Ommetje B STRUIN BULLETIN Ommetje B Versie: maart 2018 Gofferts Groen Door Frans Sijben Nijmegen Dit struinommetje brengt u in een dik uur naar een van de vele parken in Nijmegen. Temidden van straten en woningen

Nadere informatie

STRUINBULLETIN. Nummer 25 Juli 2014. Rondom Afferden Door de Maasduinen. Rondom Afferden door de Maasduinen

STRUINBULLETIN. Nummer 25 Juli 2014. Rondom Afferden Door de Maasduinen. Rondom Afferden door de Maasduinen STRUINBULLETIN Nummer 25 Juli 2014 Rondom Afferden Door de Maasduinen Rondom Afferden door de Maasduinen Door: Frans Sijben - Nijmegen Hoe bereikt u het startpunt? U begint deze wandeling in Afferden bij

Nadere informatie

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 16 KM : Gelderland : Heerde : Uitspanning : De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri.

Nadere informatie

Net voorbij de brug en het daarachter gelegen huisje het pad rechtsaf kiezen (Korte bedekte weg).

Net voorbij de brug en het daarachter gelegen huisje het pad rechtsaf kiezen (Korte bedekte weg). Sijsjesberg Auteur: Henk Swart Door het Gooi Routebeschrijving Loop perron 2 of 3 af richting Amsterdam en ga temidden van de overweg rechtsaf de Comeniuslaan in. Neem de eerste weg links en direkt daarna

Nadere informatie

: Diever, Drents Friese Wold. : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever

: Diever, Drents Friese Wold. : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Diever, Drents Friese Wold : P Diever : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting

Nadere informatie

Lange Bleek tocht Sterksel te Noord-Brabant (17 km) Omschrijving. Informatie

Lange Bleek tocht Sterksel te Noord-Brabant (17 km) Omschrijving. Informatie Lange Bleek tocht Sterksel te Noord-Brabant (17 km) Omschrijving Tocht door de Somerense Heide en de Lange Bleek. Het voorheen saaie bosgebied Somerense heide heeft in enkele jaren tijd een metamorfose

Nadere informatie

Wandeling Beek-Ubbergen

Wandeling Beek-Ubbergen Wandeling Beek-Ubbergen P = paddenstoel / Y = wegwijzer / RI = richting / LA = linksaf / RA = rechtsaf / RD = rechtdoor Routes A, B & C 1 Vanaf Hotel t Spijker oversteken en rechtsaf (Rijksstraatweg).

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN. Korte Struin 2. Uitgave: december De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven

STRUIN BULLETIN. Korte Struin 2. Uitgave: december De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven STRUIN BULLETIN Korte Struin 2 Uitgave: december 2009 De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven Door: Frans Sijben - Nijmegen

Nadere informatie

: Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 80% onverhard. Route samengesteld door Wandelvanuit.nl.

: Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 80% onverhard. Route samengesteld door Wandelvanuit.nl. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 12 KM : Drenthe : Ees : Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees Bijzonderheden : Bos, heide, stormbos : 80% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

: Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees. : 70% onverhard

: Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 21 km : Drenthe : Gees : Tourist Info Gees : Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees Bijzonderheden : bos, heide, mooie ven : 70% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD =

Nadere informatie

Route Exloo Valthe - Gasselternijveen STROOMAFWAARTS

Route Exloo Valthe - Gasselternijveen STROOMAFWAARTS Route Exloo Valthe - Gasselternijveen STROOMAFWAARTS lengte: startpunt: eindpunt: circa 24 km Schaapskooi tegenover het gemeentehuis Exloo parkeerplaats bij Vakantiepark Hunzepark in Gasselternijveen 1

Nadere informatie

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters Barntrup Lippenland Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen 3 uur - 9 Km - 230 hoogtemeters Deze korte rondwandeling door het Lippenland bij Barntrup, gaat over brede

Nadere informatie

: Rondom Bakkeveen. : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West. : 80% onverhard

: Rondom Bakkeveen. : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West. : 80% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17.5 KM : Friesland : Rondom Bakkeveen : De Drie Provinciën : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West Bijzonderheden : Hei, bos mooie vennen : 80% onverhard RA = Rechtsaf

Nadere informatie

Vanaf de Tippe als je er met de rug naar toestaat. RA. Van Royenlaan. Daarna tweede RA fietspad ri. Vledderveen.

Vanaf de Tippe als je er met de rug naar toestaat. RA. Van Royenlaan. Daarna tweede RA fietspad ri. Vledderveen. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 Km : Drenthe : Vledder : Restaurant de Tippe : Lesturgeonplein 5 : 8381 EX Vledder Bijzonderheden : bos, heide en vennen : 90% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf

Nadere informatie

Door de heuvels langs kapelletjes

Door de heuvels langs kapelletjes ROUTE 7 afstand: DUUR: type: ZWAARTE: LAAGSTe punt: 12,0 km 3,5 uur rondwandeling 2 (afstand, klimmen) 0m, Hoogste punt: 300m kokkari Door de heuvels langs kapelletjes Er naar toe Kokkari ligt aan de noordkust

Nadere informatie

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Lefokastro Argalasti Kalamos Lefokastro Een prachtige en afwisselende wandeling vanaf de Pagasitische kust bij Lefokastro omhoog, gedeeltelijk langs een door steeneiken omzoomde kalderimi (stenen pad),

Nadere informatie

Utr Heuvelrug NS-wandeltocht

Utr Heuvelrug NS-wandeltocht Geldig vanaf december 2009 Utr Heuvelrug NS-wandeltocht Beschrijving van de wandeltocht Inleiding Het Wandelplatform-LAW heeft in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen een serie wandeltochten van

Nadere informatie

Amsterdam. Amsterdams Rondje Hondje Diemen /

Amsterdam. Amsterdams Rondje Hondje Diemen / 2 GROOTTE TERREIN NVT SOORT TERREIN (JONG) BOS MET WATER TOEGANKELIJKHEID GEHELE JAAR LENGTE 5, 5 EN 15 KM BEWEGWIJZERING NEE HORECA NEE Amsterdams Rondje Hondje Diemen / Amsterdam Amsterdam, het drukste

Nadere informatie

Legenda. Veluwe_zwerfpad_Hoenderloo_Schaarsbergen. Oude situatie. Huidige situatie

Legenda. Veluwe_zwerfpad_Hoenderloo_Schaarsbergen. Oude situatie. Huidige situatie Legenda Veluwe_zwerfpad_Hoenderloo_Schaarsbergen Oude situatie Huidige situatie Kaart 05 blz. 037 Datum, 16-05-2014 Geel: Deelense Zand Hoenderloo (vervalt) Het wordt een gewone route, De Droge-Voeten-Variant

Nadere informatie

Lopersroute: Etappe 1. De Bongerd-Oostereng

Lopersroute: Etappe 1. De Bongerd-Oostereng Lopersroute: Etappe 1. De Bongerd-Oostereng Vrouwen-etappe 5,6 kilometer Meest onverhard, glooiend 0,00 START DE BONGERD Startgroep 1 9:00 - Startgroep 2 9:20 0,00 Start op de atletiekbaan, aan de overzijde

Nadere informatie

LUZENKAMPROUTE. Beschrijving van deze wandeling.

LUZENKAMPROUTE. Beschrijving van deze wandeling. LUZENKAMPROUTE Deze route voert door het Bremmersbos, de Luzenkamp en een gedeelte van de Melickerheide. Houdt u bij het volgen van de route ook het bijgevoegde kaartje bij de hand. Beschrijving van deze

Nadere informatie