#GR2018: lokale belangenbehartiging op zijn best!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "#GR2018: lokale belangenbehartiging op zijn best!"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB U leest de februari-editie van de nieuwsbrief voor KBO- en PCOB-leden. Met deze maandelijkse nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van wat er speelt in onze vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. GOED OM TE WETEN, SPECIAAL VOOR LOKALE AFDELINGEN: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Daarom verzoeken we afdelingen om via de eigen kanalen (bijv. de lokale afdelingswebsite of nieuwsbrief) informatie die belangrijk is voor leden verder te verspreiden. "Geen druppel drinken maakt echt verschil. Je staat zo fris als een hoentje op, bent gewoon minder moe en lusteloos" - Voorzitter KBO-PCOB Wil van der Kruijs doet mee aan 40 dagen geen druppel #GR2018: lokale belangenbehartiging op zijn best!

2 O 'Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Een prachtige kans om een seniorvriendelijk beleid in uw gemeente onder de aandacht van de politiek te brengen. Deze boodschap verspreidde KBO-PCOB in het voorjaar van Het verenigingsbureau bood lokale afdelingen hulp om invloed uit te oefenen op lokaal beleid in aanloop naar de verkiezingen. Veel afdelingen gingen aan de slag en lieten bij de gemeente van zich horen. Tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart zet KBO-PCOB veel KBO- en PCOB-afdelingen in de schijnwerpers. Zij geven het goede voorbeeld: lokale belangenbehartiging om te komen tot seniorvriendelijk beleid in de gemeente. Tot 21 maart vindt u iedere maandag, woensdag en vrijdag een nieuw lokaal voorbeeld online. Het zijn afdelingen om samen bijzonder trots op te zijn! Bekijk de eerste goede voorbeelden Workshop: leer hoe u anderen helpt te praten/schrijven over de laatste levensfase Het is vaak niet makkelijk om met dierbaren in gesprek te gaan over de laatste fase van je leven. Wel is het heel waardevol als naasten weten hoe je daarover denkt. Dat ze weten wat je belangrijk vindt en wat je wensen zijn. KBO-PCOB stimuleert graag dat mensen met elkaar in gesprek gaan over de laatste levensfase. Daarom organiseren we maandag 19 maart - speciaal voor leden - een gratis workshop voor mensen die als schrijfbegeleider sessies 'Een brief voor wie me lief is' willen geven. Lees meer en geef u nu op Plezier en voldoening voor vrijwilligers KBO-PCOB

3 Doet u vrijwilligerswerk voor KBO-PCOB, KBO of PCOB? Dan zijn wij heel benieuwd hoe u omgaat met de uitdagingen in uw vrijwilligerswerk. Graag krijgen we meer inzicht in hoe u uw taak als vrijwilliger met plezier en voldoening kunt blijven doen. U kunt ons helpen door het ons (anoniem) te laten weten door een online vragenlijst in te vullen. U helpt ons hier echt mee en maakt als dank kans op een Samsung Galaxy-tablet. Lees alle info en vul de vragenlijst in Doet u (met uw afdeling) mee? 40 dagen geen druppel Samen sta je sterker. Doe met een groep mee aan de actie '40 dagen geen druppel' en maak kans op 24 flessen mousserende wijn. Alcoholvrij uiteraard! De groep met de meeste deelnemers maakt kans op 24 flessen heerlijke, alcoholvrije bubbels. Doe mee met uw afdeling (of familie, vrienden, buren, collega s) en moedig elkaar aan. We zijn benieuwd naar al uw verhalen; hoe lastig het was om 40 dagen geen alcohol te drinken en hoe u elkaar erdoorheen sleepte. Of misschien viel het u wel reuze mee! Op de speciale actiewebsite leest u alles over het hoe en waarom van de actie '40 dagen geen druppel'. U kunt zich hier ook aanmelden en anderen uitnodigen om ook mee te doen. Wint u met uw afdeling straks de mooie prijs? Alles over 40 dagen geen druppel "Naarmate ik ouder word, komen de zaken die ik echt belangrijk vind meer boven drijven" - deelnemer schrijfsessie 'Een brief voor die me lief is' Help mee in de belangenbehartiging voor senioren:

4 meld u aan voor het panel van KBO-PCOB KBO-PCOB voert zeer regelmatig onderzoeken uit onder leden en senioren in het algemeen. Met de verkregen resultaten kunnen we nóg beter de belangen van alle senioren in Nederland behartigen. Vindt u het leuk om mee te doen aan deze onderzoeken van KBO-PCOB? Meld u dan nu aan voor het panel. Dan krijgt u automatisch een berichtje per als er een nieuwe vragenlijst voor u klaarstaat. Al uw gegevens behandelen we strikt vertrouwelijk. Als dank voor deelname verloten we regelmatig cadeaubonnen t.w.v. 20,- onder de invullers van de onderzoeken. Meld u aan als panellid Interessante actualiteiten voor u op een rij Via onze website en het Magazine van KBO-PCOB houden we u op de hoogte van allerlei nieuws rondom de belangenbehartiging. Graag zetten we een paar interessante berichten van de afgelopen tijd voor u op een rij. Voor afdelingen: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Wilt u de leden van uw afdeling toch informeren? Dan kunt u wellicht (een selectie van) onderstaande berichten in uw lokale afdelingsnieuwsbrief opnemen. Tweede fase aanvraag referendum Wet Hillen Goede voorbeelden: afdelingen zetten zich in voor seniorvriendelijk beleid KBO-PCOB bepleit samenhangende zorg voor ouderen thuis Goed digitaal communiceren vraagt om goed luisteren

5 Wmo breed gedragen, maar in de praktijk nog niet vlekkeloos KBO-PCOB bepleit meer aandacht voor palliatieve zorg Lees al ons nieuws U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van KBO of PCOB en heeft aangegeven dit bericht te willen ontvangen. KBO-PCOB Verenigingsnieuws is de digitale nieuwsbrief waarmee leden van KBO en PCOB op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. KBO-PCOB Verenigingsnieuws verschijnt tien maal per kalenderjaar. Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Daarom verzoeken we afdelingen om via de eigen kanalen (bijv. de lokale afdelingswebsite of nieuwsbrief) informatie die belangrijk is voor leden verder te verspreiden. U kunt lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO-PCOB Verenigingsnieuws via Volg ons KBO-PCOB Europalaan KS Utrecht Telefoon: info@kbo-pcob.nl Links naar onze websites: KBO-PCOB.nl UnieKBO.nl PCOB.nl Aanmelden Reageren Gegevens wijzigen Afmelden

Samen naar een seniorvriendelijke gemeente

Samen naar een seniorvriendelijke gemeente Europalaan 40 3526 KS Utrecht t 030-3 400 600 e info@kbo-pcob.nl i www.kbo-pcob.nl Samen naar een seniorvriendelijke gemeente Stappenplan gemeenteraadsverkiezingen 2018 1 mei 2017 Inhoud Voorwoord blz.

Nadere informatie

Gemeente Emmen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017

Gemeente Emmen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017 Gemeente Emmen laat zien waar e zorg om draait maart 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Emmen. Sinds

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Gemeente Nijmegen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017

Gemeente Nijmegen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017 Gemeente Nijmegen laat zien waar e zorg om draait maart 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Nijmegen.

Nadere informatie

Gemeente Leiden laat zien waar goede zorg om draait. november 2017

Gemeente Leiden laat zien waar goede zorg om draait. november 2017 Gemeente Leiden laat zien waar e zorg om draait november 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Leiden.

Nadere informatie

Gemeente Leeuwarden laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Leeuwarden laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Leeuwarden laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Leeuwarden.

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma januari - juli 2017 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Gemeente Dordrecht laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017

Gemeente Dordrecht laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017 Gemeente Dordrecht laat zien waar e zorg om draait maart 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Dordrecht.

Nadere informatie

Editie 1, jaargang 4 10 januari 2017

Editie 1, jaargang 4 10 januari 2017 KBO Nieuws Editie 1, jaargang 4 10 januari 2017 KBO Nieuws is de digitale nieuwsbrief van de Unie KBO, bestemd voor KBO- leden en andere geïnteresseerden. Dit is een greep uit het nieuws; u kunt meer lezen

Nadere informatie

Gemeente Zwolle laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Zwolle laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Zwolle laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Zwolle.

Nadere informatie

De tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen

De tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen De tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen Maak kennis met de Compaan; de tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen. Simpel in gebruik en prachtig vormgegeven. Ervaring met computers is niet nodig, iedereen

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Speciale editie verkiezingen Maart 2018 Van de redactie Hallo allemaal, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet! Zoals je misschien weet zijn er op woensdag 21 maart verkiezingen voor de gemeenteraad.

Nadere informatie

JAARPLAN 2019 Thema: Zelfstandig zijn en blijven

JAARPLAN 2019 Thema: Zelfstandig zijn en blijven JAARPLAN 2019 Thema: Zelfstandig zijn en blijven 1 Inleiding Het thema van het jaar 2019 staat in het teken van zelfstandig zijn en blijven. Als ouderen gezond blijven, kunnen zij zelfstandig blijven wonen

Nadere informatie

Gemeente Zoetermeer laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2017

Gemeente Zoetermeer laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2017 Gemeente Zoetermeer laat zien waar e zorg om draait oktober 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Zoetermeer.

Nadere informatie

Gemeente Ede laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2017

Gemeente Ede laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2017 Gemeente Ede laat zien waar e zorg om draait oktober 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Ede. Sinds

Nadere informatie

Inhoud. VrijwilligersAcademie Amersfoort: Trainingen en cursussen voor vrijwilligers 2018

Inhoud. VrijwilligersAcademie Amersfoort: Trainingen en cursussen voor vrijwilligers 2018 Trainingen en cursussen voor vrijwilligers 2018 Inhoud Trainingen waarvoor een datum gepland wordt bij voldoende aanmeldingen... 2 Fit bij de Koffie... 2 Wekelijkse/maandelijkse ondersteuning... 3 Spreekuur

Nadere informatie

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest MUZEJOURNAAL WEEK 22 en 23; VRIJDAG 22 MEI 2015 AGENDA Maandag 25 mei Dinsdag 26 mei Woensdag 27 mei Donderdag 28 mei Vrijdag 29 mei Pinksteren: VRIJ Groepen 7 verkeersexamen praktijk Kijkochtend nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 31, nummer 3 08-11-2018 Enquêtes Op korte termijn zullen op alle scholen van Arcade dus ook onze school - diverse enquêtes uitgezet worden (ouders,

Nadere informatie

Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r. o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n.

Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r. o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n. Steunpunt Mantelzorg, Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n. Informatie, advies & bemiddeling Geachte lezer, Steunpunt Mantelzorg: iets voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor relaties september Uw laatste nieuwsbrief van ons? Herbevestig uw voorkeuren!

Nieuwsbrief voor relaties september Uw laatste nieuwsbrief van ons? Herbevestig uw voorkeuren! Ivonne Smit Leergeld 's-hertogenbosch Van: St. Leergeld 's-hertogenbosch namens St. Leergeld 's-hertogenbosch

Nadere informatie

Gemeente Hoogeveen laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2017

Gemeente Hoogeveen laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2017 Gemeente Hoogeveen laat zien waar e zorg om draait oktober 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Hoogeveen.

Nadere informatie

Wilt u lid worden van LOC? Wat doet LOC voor cliëntenraden

Wilt u lid worden van LOC? Wat doet LOC voor cliëntenraden www.loc.nl Wilt u lid worden van LOC? Wat doet LOC voor cliëntenraden 1 Een visie op de zorg Samen met cliënten, cliëntenraden en zorgverleners heeft LOC een visie op de toekomst van de zorg gemaakt. Daarin

Nadere informatie

Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar een zelfhulpcursus voor uw veerkracht en welbevinden

Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar een zelfhulpcursus voor uw veerkracht en welbevinden Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar een zelfhulpcursus voor uw veerkracht en welbevinden Bent u gemotiveerd om het plezier in uw leven en uw persoonlijke ontwikkeling een impuls te geven?

Nadere informatie

Netwerkmarketing. Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen?

Netwerkmarketing. Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen? Netwerkmarketing Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen? In deze training 1. Je sociale netwerk onderhouden 2. Wat de pro s doen 3. Wat is de beste strategie om mensen uit te nodigen Wat je NIET

Nadere informatie

Gemeente Tilburg laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Tilburg laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Tilburg laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Tilburg.

Nadere informatie

Gemeente Sittard-Geleen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017

Gemeente Sittard-Geleen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017 Gemeente Sittard-Geleen laat zien waar e zorg om draait maart 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente

Nadere informatie

Gemeente Almere laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Almere laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Almere laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Almere.

Nadere informatie

Bewonerspanel Septemberpeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek

Bewonerspanel Septemberpeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek Septemberpeiling Utrecht.nl/onderzoek Inleiding Samenvatting We hebben het panel gevraag De gemeente is benieuwd hoeveel leden van het vaker dan 4 à 5 keer per jaar een vragenlijst willen invullen. Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2014

Nieuwsbrief Oktober 2014 Nieuwsbrief Oktober 2014 Ter herinnering Deze nieuwsbrief komt eerder dan in de kalender staat aangegeven. Dit omdat er anders wel een hele lange periode tussen de twee nieuwsbrieven zit De herfstvakantie

Nadere informatie

Gemeente Maastricht laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017

Gemeente Maastricht laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017 Gemeente Maastricht laat zien waar e zorg om draait maart 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Maastricht.

Nadere informatie

Kanteling Wmo Iedereen doet mee

Kanteling Wmo Iedereen doet mee Kanteling Wmo Iedereen doet mee Wmo-loket In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning Een brochure voor iedereen die ondersteuning nodig heeft vanuit de Wmo. Vrijwillige ouderenadviseur uit Gelderland

Nadere informatie

Talismanbulletin 10 juni 2016

Talismanbulletin 10 juni 2016 Talismanbulletin 10 juni 2016 Beste ouders en verzorgers, Belangrijke data: De nieuwste berichten zijn schuin gedrukt. woensdag 15 juni verjaardag leerkr. groepen 8 let op nieuwe datum! maandag 20 juni

Nadere informatie

Inwoners van gemeente Schiedam laten zien waar goede zorg om draait. december 2018

Inwoners van gemeente Schiedam laten zien waar goede zorg om draait. december 2018 Inwoners van gemeente Schiedam laten zien waar goede zorg om draait december 2018 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de uitkomsten en ervaringen van inwoners van de gemeente Schiedam.

Nadere informatie

Gemeente Rotterdam laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Rotterdam laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Rotterdam laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Rotterdam.

Nadere informatie

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze?

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Korte omschrijving workshop In deze workshop ontdekken de deelnemers

Nadere informatie

Ervaringsonderzoek cliënten 2018

Ervaringsonderzoek cliënten 2018 Ervaringsonderzoek cliënten 2018 Toestemmingsformulier BrabantZorg wil graag weten wat uw ervaringen zijn met onze medewerkers. Ook vinden wij het belangrijk om te weten wat u van de kwaliteit van de ondersteuning

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrijwilligers

Nieuwsbrief Vrijwilligers Nieuwsbrief Vrijwilligers 06-11-2018 Beste vrijwilliger, Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je vrijwilliger bent in Noordwijk. Via dit middel willen we je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen

Nadere informatie

PAUS JOANNES INFORMATIE

PAUS JOANNES INFORMATIE PAUS JOANNES INFORMATIE Nieuwsflits RK Basisschool Paus Joannes Benninkstraat 12 Haaksbergen tel. 5721808 E-mail: directie@pausjoannes.com www.pausjoannes.com Schooljaar 2016-2017: weeknr. 48 Voor het

Nadere informatie

Gemeente Groningen laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Groningen laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Groningen laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Groningen.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen NIEUWSBRIEF Agenda 14 maart Maart 2016 Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen 15 maart Basisschool Sint Liborius Open dag voor nieuwe ouders van 09.00-15.00 uur 18 maart Techniek groep 8 22 maart De

Nadere informatie

Talismanbulletin

Talismanbulletin Talismanbulletin 09-01-2019 Woensdag 16 januari Ouderavond door de MR. Start om 20.00u. Vrijdag 18 januari Kleutervrije vrijdag Vrijdag 18 januari Creamiddag groep 7-8 Woensdag 23 januari Voorleesontbijt

Nadere informatie

Zorg voor een zelfstandig leven

Zorg voor een zelfstandig leven Zorg voor een zelfstandig leven Wegwijs in de nieuwe aanpak Wmo www.opmeer.nl Ter informatie In deze folder vindt u informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Een wet die de gemeente

Nadere informatie

Antes: altijd de juiste zorg

Antes: altijd de juiste zorg Welkom bij Antes Antes: altijd de juiste zorg Psychische klachten komen vaker voor dan u misschien denkt. Eén op de vier Nederlanders krijgt er mee te maken. Het is belangrijk om professionele hulp te

Nadere informatie

Gemeente Utrecht laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Utrecht laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Utrecht laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Utrecht.

Nadere informatie

Cursusoverzicht KBO-Brabant 2017

Cursusoverzicht KBO-Brabant 2017 Cursusoverzicht KBO-Brabant 2017 Inleiding In het kader van kennisoverdracht en educatie biedt KBO-Brabant verschillende cursussen, themadagen en workshops aan voor leden en kaderleden. In dit programmaoverzicht

Nadere informatie

Wegwijzer Special: de KBO tablet. 2 Inhoudsopgave Alle senioren aan de tablet!. 3 Wat voor tablet?

Wegwijzer Special: de KBO tablet. 2 Inhoudsopgave Alle senioren aan de tablet!. 3 Wat voor tablet? WEGWIJZER SPECIAL: DE KBO TABLET Er is binnen de KBO en in de landelijke media al veel gesproken over de KBO tablet. Met deze Special over de KBO tablet informeren wij de afdelingen uitgebreid over het

Nadere informatie

Kansen pakken als partner van de gemeente

Kansen pakken als partner van de gemeente Kansen pakken als partner van de gemeente Utrecht 29 maart 2018 i www.kbo-pcob.nl e info@kbo-pcob.nl t 030 3 400 600 Vandaag antwoorden op vragen zoals: Wat brengt een relatie met de gemeente? Waar staan

Nadere informatie

Gemeente Alkmaar laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Alkmaar laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Alkmaar laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Alkmaar.

Nadere informatie

Vrijwilligersmarketing. Ralf Fleuren

Vrijwilligersmarketing. Ralf Fleuren Vrijwilligersmarketing Ralf Fleuren - ralf@bliqsem.nl - 06-3441 7041 Kennismaken als de Bliqsem Voorstelrondje - via Mentimeter: Voor welke organisatie volg je deze training? Wat wil je leren? Vrijwilligersmarketing:

Nadere informatie

Uitgevoerd door Mijke Verhoeve, student aan de Hoge School Schroevers, in de maanden mei en juni van 2014

Uitgevoerd door Mijke Verhoeve, student aan de Hoge School Schroevers, in de maanden mei en juni van 2014 Resultaten lezersonderzoek West. Ledenmagazine VNO-NCW West Uitgevoerd door Mijke Verhoeve, student aan de Hoge School Schroevers, in de maanden mei en juni van 2014 Aantal verzonden digitale enquêtes

Nadere informatie

14 januari 2016. Nieuw jaar, nieuwe stichting. Medezeggenschapsraad. Oudervereniging. Cito toetsen

14 januari 2016. Nieuw jaar, nieuwe stichting. Medezeggenschapsraad. Oudervereniging. Cito toetsen 14 januari 2016 Nieuw jaar, nieuwe stichting Het nieuwe jaar is al weer twee weken oud en daarmee is de tweede helft van het schooljaar ingegaan. Vanaf 1 januari is De Polderrakkers onderdeel van stichting

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Belastingaangifte over 2013

Belastingaangifte over 2013 Belastingaangifte over 2013 Rapportage 28 maart 2014 Over dit onderzoek Aan het onderzoek deden 20.482 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee. Het onderzoek vond plaats van 26 tot en met 28 maart 2014.

Nadere informatie

Contentmarketing voor evenementen. Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie.

Contentmarketing voor evenementen. Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie. Contentmarketing voor evenementen Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie. Voor wie ga je content schrijven? Om te beginnen moet je duidelijk voor ogen hebben voor wie je de content

Nadere informatie

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal 1 Zorgt u meer dan 4 uur per week voor iemand die extra zorg nodig heeft? Duurt deze zorg al langer dan 3 maanden? Doet u dit vanuit een persoonlijke band met

Nadere informatie

Kansen pakken als partner van de gemeente

Kansen pakken als partner van de gemeente Kansen pakken als partner van de gemeente Zwolle 3 april 2018 i www.kbo-pcob.nl e info@kbo-pcob.nl t 030 3 400 600 Vandaag antwoorden op vragen zoals: Wat brengt een relatie met de gemeente? Waar staan

Nadere informatie

Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 7 Afsluiting en nazorg

Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 7 Afsluiting en nazorg Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 7 Afsluiting en nazorg... 8 Overige informatie... 10

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.2 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Een service van Beweging 3.0. Voor een prettige en effectieve samenwerking tussen formele en informele helpers. Deze brochure is een uitgave van

Een service van Beweging 3.0. Voor een prettige en effectieve samenwerking tussen formele en informele helpers. Deze brochure is een uitgave van Een service van Beweging 3.0 Voor een prettige en effectieve samenwerking tussen formele en informele helpers Deze brochure is een uitgave van Samzo staat voor samen zorgen Mantelzorgers, familie en vrienden

Nadere informatie

Wet maatschappelijke ondersteuning. Wmo: Iedereen moet kunnen meedoen! inwoudenberg

Wet maatschappelijke ondersteuning. Wmo: Iedereen moet kunnen meedoen! inwoudenberg Wet maatschappelijke ondersteuning inwoudenberg Wmo: Iedereen moet kunnen meedoen! INHOUD pag. Voorwoord 3 De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 4 Waarom wordt de Wmo ingevoerd? 5 Wat betekent de

Nadere informatie

Tandartspraktijk Hoek verder als Mondmedicentrum Tiel

Tandartspraktijk Hoek verder als Mondmedicentrum Tiel Tandarts Hoek Konijnenwal 23 4001 HA Tiel T. 0344 61 62 40 Tandartspraktijk Hoek verder als Mondmedicentrum Tiel Geachte heer/mevrouw, Al enige tijd werken Tandartspraktijk Hoek, Tandartspraktijk G. van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MANTELZORG GEERTRUIDENBERG

NIEUWSBRIEF MANTELZORG GEERTRUIDENBERG NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF MANTELZORG GEERTRUIDENBERG APRIL 2018 Beste Mantelzorger, U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u als mantelzorger staat ingeschreven bij Surplus Informele zorg voor de gemeente Geertruidenberg.

Nadere informatie

Editie 13, jaargang 4 11 juli 2017 laatste editie. Terecht aandacht en geld voor wijkverpleging

Editie 13, jaargang 4 11 juli 2017 laatste editie. Terecht aandacht en geld voor wijkverpleging KBO Nieuws Editie 13, jaargang 4 11 juli 2017 laatste editie Dit is de laatste editie van KBO Nieuws. KBO en PCOB geven vanaf augustus 2017 een gezamenlijke digitale nieuwsbrief uit. Abonnees op KBO Nieuws

Nadere informatie

EVALUATIEPEILING BURGERPANEL MOERDIJK

EVALUATIEPEILING BURGERPANEL MOERDIJK EVALUATIEPEILING BURGERPANEL MOERDIJK Gemeente Moerdijk Juli 2019 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3084800 Rapportnummer 2019/101 Datum Juli 2019 Opdrachtgever

Nadere informatie

Privacyverklaring Panta Rhei Opleidingen BV

Privacyverklaring Panta Rhei Opleidingen BV Privacyverklaring Panta Rhei Opleidingen BV Privacyverklaring Panta Rhei Opleidingen BV Dit is de privacyverklaring van Panta Rhei Opleidingen BV, gevestigd aan Ericssonstraat 2, 5121ML te Rijen, ingeschreven

Nadere informatie

KADEROPLEIDING BASIS. Iets voor jou?

KADEROPLEIDING BASIS. Iets voor jou? KADEROPLEIDING BASIS Iets voor jou? KADEROPLEIDING BASIS KaderOpleiding Basis is de opleiding voor beginnende vrijwilligers van FNV. Voor mensen die samen met hun collega s actief aan belangenbehartiging

Nadere informatie

Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn?

Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn? Jouw toekomst telt! Brochure cliëntenvertrouwenspersonen Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn? De cliëntenvertrouwenspersoon is er voor alle cliënten van STEVIG. STEVIG wil goede ondersteuning

Nadere informatie

LOOKS. Inschrijfformulier. Give me. Miss Travestie Noord Brabant Your Next Step.. MTNB 2018

LOOKS. Inschrijfformulier. Give me. Miss Travestie Noord Brabant Your Next Step.. MTNB 2018 Inschrijfformulier Your Next Step.. MTNB 2018 Deelname Leuk dat je interesse hebt om deel te nemen aan en te strijden om de titel van Miss Travestie Noord Brabant 2018. Meer informatie vindt je op de volgende

Nadere informatie

Extra ondersteuning voor ouders op school

Extra ondersteuning voor ouders op school Nieuwsbrief september/oktober 2018 SCHOOLBERICHTEN Extra ondersteuning voor ouders op school Sinds dit schooljaar hebben wij een Revalidatie maatschappelijk werkster op school. Haar naam is Mieke Vet.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 De website bij het boek... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Voor docenten... 9 De

Nadere informatie

Waardeoverdracht. Uw Pensioen. Een nieuwe baan Kiezen voor waardeoverdracht? Hoe vraagt u waardeoverdracht aan? Wat u verder moet weten

Waardeoverdracht. Uw Pensioen. Een nieuwe baan Kiezen voor waardeoverdracht? Hoe vraagt u waardeoverdracht aan? Wat u verder moet weten Uw Pensioen Waardeoverdracht 3 5 6 7 Een nieuwe baan Kiezen voor waardeoverdracht? Hoe vraagt u waardeoverdracht aan? Wat u verder moet weten Meer weten? www.bpfkunststof-rubber.nl 2 Uw Pensioen Waardeoverdracht

Nadere informatie

Vrijwilligerstevredenheid

Vrijwilligerstevredenheid Vrijwilligerstevredenheid Algemeen 1. Wat zijn de afgesproken inzetbare uren per week? * uur 2. Ik vind dit: * te veel goed te weinig Bijdrage aan kwaliteit van leven van de cliënt 3. Stelling: Ik stem

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

UZSC. Waterpoloschool. Samenspel Techniek Inzicht. Onder leiding van oud-bondscoach Johan Aantjes. Ontwikkeling Plezier Inspiratie

UZSC. Waterpoloschool. Samenspel Techniek Inzicht. Onder leiding van oud-bondscoach Johan Aantjes. Ontwikkeling Plezier Inspiratie Voor sporters 6 t/m 19 jaar UZSC Waterpoloschool Samenspel Techniek Inzicht Onder leiding van oud-bondscoach Johan Aantjes Ontwikkeling Plezier Inspiratie Opleiding voor jonge sporters UZSC speelt een

Nadere informatie

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni 2019 Social media Social media wordt ongelooflijk veel gebruikt. 96% van de 35- tot 45- jarigen gebruiken sociale media Hoe gebruik ik social media? Boodschap bij de

Nadere informatie

Lesbrief: Backoffice Thema: Hoe kom ik daar?

Lesbrief: Backoffice Thema: Hoe kom ik daar? Lesbrief: Backoffice Thema: Hoe kom ik daar? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Zou het profiel Economie & Ondernemen bij jou passen? Een onderdeel van dit

Nadere informatie

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Introductie In de uitnodigingsmail komt: In 2019 wordt de Omgevingswet landelijk ingevoerd. Die wet vervangt alle wet- en regelgeving voor

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

Computer- en tabletcursussen

Computer- en tabletcursussen Computer- en tabletcursussen Aanbod winter 2016 / voorjaar 2017 Computercursussen en workshops Aanbod winter 2016/ voorjaar 2017 ZB helpt u graag om makkelijker en beter gebruik te maken van uw laptop,

Nadere informatie

Welkom bij SeniorWeb!

Welkom bij SeniorWeb! Welkom bij SeniorWeb! Over SeniorWeb SeniorWeb is een landelijke vereniging zonder winstoogmerk met meer dan 150.000 leden, ruim 400 cursuslocaties en 3.000 vrijwilligers. SeniorWeb is sinds 1996 actief

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert

Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert Editie 12-2018 Ter info In de afgelopen periode zijn er 3 vacatures ingevuld. Er zijn ook vacatures ingevuld die niet in de nieuwsbrief hebben gestaan. In dit nummer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2, 15 september 2017

Nieuwsbrief 2, 15 september 2017 Nieuwsbrief 2, 15 september 2017 Data om te onthouden: Week van 18 september: oudergesprekken Gouden weken Woensdag 27 september: sportdag Woensdag 27 september: start kinderpostzegels Maandag 2 oktober:

Nadere informatie

Onze collectieve zorgverzekering

Onze collectieve zorgverzekering Onze collectieve zorgverzekering Uniek aanbod voor KBO-PCOB-leden Goed verzekerd, groot voordeel! De beste zorgverzekering voor senioren Nieuwsgierig? Lees snel verder! KBO-PCOB en Zilveren Kruis zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora.

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis  Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. Nieuwsbrief nr.8 SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. De nieuwsbrief verschijnt als er nieuws is. VOOR IN JE AGENDA: Elke dinsdag v.a. 19.30 uur

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma Juli - december 2016 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Op zoek naar brede ondersteuning voor uw adviesraad? Word lid van de Koepel Adviesraden Sociaal Domein!

Op zoek naar brede ondersteuning voor uw adviesraad? Word lid van de Koepel Adviesraden Sociaal Domein! Op zoek naar brede ondersteuning voor uw adviesraad? Word lid van de Koepel Adviesraden Sociaal Domein! Versie: februari 2018 De Koepel Adviesraden Sociaal Domein is een landelijke vereniging die vanuit

Nadere informatie

BERICHTEN UIT DE PRAKTIJK. Voorbeelden van hoe je een bericht voor een verkiezingsprogramma kunt schrijven

BERICHTEN UIT DE PRAKTIJK. Voorbeelden van hoe je een bericht voor een verkiezingsprogramma kunt schrijven BERICHTEN UIT DE PRAKTIJK Voorbeelden van hoe je een bericht voor een verkiezingsprogramma kunt schrijven Politieke partijen schrijven op dit moment hun verkiezingsprogramma s. Ze staan daarbij ook open

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2016 Jaargang:

Nieuwsbrief November 2016 Jaargang: Nieuwsbrief November 2016 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in november en oktober 1 en 3 november Voorlopig advies groep 8 3 november Groep 7 naar Rijksmuseum Amsterdam 4 november Strippenkaartverkoop

Nadere informatie

academie Leren en doen! Trainingen en bijeenkomsten Voorjaar 2013 www.zorgbelang-brabant.nl

academie Leren en doen! Trainingen en bijeenkomsten Voorjaar 2013 www.zorgbelang-brabant.nl academie Leren en doen! Trainingen en bijeenkomsten Voorjaar 2013 www.zorgbelang-brabant.nl Academie Zorgbelang Brabant Trainingen Welkom! Voor u ligt de brochure van Academie Zorgbelang Brabant voor het

Nadere informatie

Aandacht voor iedereen

Aandacht voor iedereen Aandacht voor iedereen Veranderingen in de zorg Klankbordgroep belangenbehartiging Aalsmeer 12 mei 2014 Esther Anker Adviseur versterking Wmo In deze presentatie 1. Landelijke ontwikkelingen 2. Hoe is

Nadere informatie

Een organisatie voor. honderdduizend. Deventenaren?

Een organisatie voor. honderdduizend. Deventenaren? Een organisatie voor honderdduizend Deventenaren? Cijfers_def_Opmaak 1 26-06-13 15:26 Pagina 2 Cijfers_def_Opmaak 1 26-06-13 15:26 Pagina 3 Dat is toch de gemeente Deventer. Dat klopt. En toch vonden we

Nadere informatie

Sociale alarmering: één druk op de knop maakt het verschil

Sociale alarmering: één druk op de knop maakt het verschil Sociale alarmering: één druk op de knop maakt het verschil Is deze voorziening iets voor mij? Kom ik in aanmerking voor korting? U woont graag zo lang mogelijk zelfstandig. Maar door een ziekte, handicap,

Nadere informatie

pagina 1 van 6 Inhoud 28 maart 2014 Welkom! Katern VNG Raadsledenprogramma Raad op Zaterdag, 17 mei Raadsleden & vertrouwelijkheid documenten Loslaten in vertrouwen: aanbevelingen Bevolkingsdaling: informatie

Nadere informatie

nieuwsbrief. 02 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers

nieuwsbrief. 02 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers nieuwsbrief. 02 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers april 2017 nieuwsbrief april 2017 Beste ouders / verzorgers, Het voorjaar dient zich de laatste dagen al weer aan met heerlijk zonnig weer wat ons allemaal

Nadere informatie

ENQUÊTE VACATURE. Deel jouw droom over gemeente zijn!

ENQUÊTE VACATURE. Deel jouw droom over gemeente zijn! ENQUÊTE VACATURE Deel jouw droom over gemeente zijn! Beste mede-dromer, Wij zijn op zoek naar wat jij graag wilt, waar je behoefte ligt en wat jij verwacht als het gaat over gemeente zijn (cq kerk zijn)

Nadere informatie

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten!

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Programma GEMEENTE HEERHUGOWAARD 2015 Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Vrijwilligers in Heerhugowaard kunnen van 14 t/m 22 november 2015 gratis deelnemen aan boeiende en inspirerende

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG Datum: oktober 2016 Geachte heer, mevrouw, Middels deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over nieuws en activiteiten voor mantelzorgers. Bij sommige activiteiten

Nadere informatie

Aanvullende vragenlijst

Aanvullende vragenlijst RESP. NR. : 1 2 3 4 5 6 MULTI- HH NR.: 7 VERSIE 3 NATIONAAL OPINIE ONDERZOEK 2010 Aanvullende vragenlijst ALS U EEN MAN BENT, WILT U DAN VRAAG 1 BEANTWOORDEN? ALS U EEN VROUW BENT, WILT U DAN VRAAG 2 BEANTWOORDEN?

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. mijn vrije tijd

Inhoud. Mijn leven. mijn vrije tijd Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Hobby... 4 Hoofdstuk 2 Contact... 6 Hoofdstuk 3 Lezen... 8 Hoofdstuk 4 Kijken... 10 Hoofdstuk 5 Spelen... 12 Hoofdstuk 6 Samen in een huis... 14 Hoofdstuk 7 Op bezoek...

Nadere informatie