Informatie- boekje. Jeugdopleiding Speedo Wedstrijdzwemmen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie- boekje. Jeugdopleiding Speedo Wedstrijdzwemmen"

Transcriptie

1 Informatie- boekje Jeugdopleiding Speedo Wedstrijdzwemmen

2 Voorwoord Dit informatieboekje is voor ouders van zwemmers die lid zijn van ZPC De Rog. Hierin staat alle informatie over de zwemvereniging, trainingen en wedstrijden en wat daar allemaal bij komt kijken. Als je lid wordt van ZPC de Rog, dan maak je meteen deel uit van een enthousiaste club met ruim 400 leden. De Rog heeft flinke ambities op sportief gebied: we willen zowel met het wedstrijdzwemmen als met waterpolo binnen enkele jaren meedoen op Nederlands niveau. Als je zwemmen ziet als ontspanning, dan ben je ook aan het goede adres. We hebben een groep trimzwemmers die wekelijks hun baantjes trekken. Voor veel Rog-leden begint het echter allemaal bij elementair zwemmen. Op een speelse, fijne manier je diploma's halen, begeleid door zeer ervaren instructeurs. Vrijwilligers die graag zien dat je daarna doorgaat met de jeugdopleiding. Want daar maak je In korte tijd alles mee wat sporten in het water leuk maakt. Genoeg in elk geval om daarna je keuze te maken voor waterpolo of wedstrijdzwemmen. ZPC de Rog: een leven lang zwemplezier!

3 Inhoudsopgave

4 Algemene informatie De jeugdopleiding van ZPC De Rog laat uw kind kennismaken met zowel wedstrijdzwemmen als waterpolo. Alle facetten binnen deze 2 watersporten komen aan bod tijdens de trainingen. Bij waterpolo gaat het met name om onderdelen zoals: Zwemvaardigheid Balvaardigheid Spelinzicht Bij wedstrijdzwemmen zijn dat: Het onderhouden van verschillende zwemslagen -borstcrawl -rugcrawl -schoolslag -vlinderslag Het aanleren van verschillende competitie elementen -keerpunten -te water gaan Tijdens de jeugdopleiding maak je kennis met het wedstrijdzwemmen en waterpolo. Na kennismaking met deze jeugdopleiding maakt het kind een keuze tussen 1 van beide takken van watersport. Voordat uw kind aan de jeugdopleiding van ZPC De Rog begint, moet hij/zij in het bezit zijn van diploma C.

5 Het Bestuur Materialen Als je hebt besloten om verder te gaan met wedstrijdzwemmen dien je in het bezit te zijn van een aantal materialen. Deze materialen kun je bestellen bij: Plankje Pull buoy Duikbril Zoomers Contactpersonen Voor de actuele gegevens, raadpleeg de site Naam Functie Telefoon Roy le Clerq Trainer jeugdopleiding/ wedstrijdzwemmen Joost Gabriels Trainer jeugdopleiding Debbie Wismans Combinatiefunctionaris natte sporten Reinier Ellenkamp Trainer wedstrijdzwemmen Ashley Stienen Trainster Peter Bernsen Wedstrijdsecretariaat Cees Kersten

6 Trainingen Trainingsgroepen Jeugdopleiding De jeugdopleiding kun je volgen nadat je je C-diploma hebt behaald. Vanuit het uitgangspunt plezier hebben aan bewegen in het water komen bij de jeugdopleiding alle mogelijkheden binnen zwemen poloclub De Rog aan bod. Zo leer je als zwemmer alle facetten van zowel het waterpolo, als het wedstrijdzwemmen. Voor het onderdeel waterpolo betekent dit bijvoorbeeld zwemvaardigheid, balvaardigheid en spelinzicht. Bij het wedstrijdzwemmen wordt ingegaan op de verschillende zwemslagen, zoals borstcrawl of vlinderslag. Daarnaast komt spelenderwijs het competitie-element aan bod. Een goede techniek en het lesgeven in kleine groepen staan altijd centraal. Bij de jeugdopleiding groei je uit tot een volleerde zwemmer of zwemster. Er wordt door de trainer bepaald wanneer een kind klaar is om wedstrijden te zwemmen. Speedo Speedowedstrijden zijn voor kinderen tot 12 jaar bedoeld. Speciaal voor de jongere zwemmers, zijn deze wedstrijden gericht op het verslaan van leeftijdgenootjes. De winnaars worden elke wedstrijd beloond met medailles. Wedstrijdzwemmen Hierbij zwem je als vereniging tegen andere verenigingen. De tijden die alle zwemmers van een vereniging zwemmen, worden omgezet in een puntenaantal en bij elkaar opgeteld. Afhankelijk van de klasse waarin wordt gezwommen tellen de tijden van de beste of beste twee zwemmers per programmanummers mee. In klasse waarin de Rog zwemt, tellen overal 2 zwemmers mee, m.u.v. de heren/dames senioren open en jongens jeugd 1,2 en dames senioren 1,2. Hier telt alleen de snelste zwemmer mee. De tijd in seconden is het aantal behaalde punten. Er geldt dus: hoe minder punten hoe beter. Na 5 wedstrijden wordt de eindstand opgemaakt en is bekend welke vereniging kampioen is en welke verenigingen promoveren naar een hogere klasse.

7 Trainingstijden Dag Tijdstip: Afdeling Locatie Maandag 17:30-18:30 Speedo en IJzeren Man wedstrijdzwemmen Dinsdag 18:00-19:00 Jeugdopleiding, speedo en IJzeren Man wedstrijdzwemmen Donderdag 17:30-18:30 Jeugdopleiding, speedo en IJzeren Man wedstrijdzwemmen Vrijdag 6:00-7:00 Wedstrijdzwemmen IJzeren Man Zaterdag 7:00-8:00 Wedstrijdzwemmen IJzeren Man Trainingsregels Voor de training: - Je bent 10 minuten voor aanvang van de training in de hal aanwezig. - Douchen voordat je het water ingaat. Zorg dat je haren goed uitgespoeld zijn. - Help mee met de lijnen in het water te leggen en de vlaggetjes op te hangen. - Ga niet het zwembad in, zonder toestemming van de trainer. - Ben je te laat, meld je dan bij de trainer. - Zorg dat je je alvast warm draait op de kant. - De trainer bepaald in welke baan je zwemt. Tijdens de training: - Zwem rechts in de baan en maak keerpunten links tegen de muur. - Niet onnodig stoppen in de baan, daarmee hinder je andere zwemmers. - Zorg bij de start voor voldoende afstand van de voorgaande zwemmer. - Inhalen mag, zo lang je andere zwemmers niet hindert. - Niet aan de lijnen hangen - Niet duiken wanneer de bodem lager staat dan 1,50 meter. - Als de trainer iets uitlegt, let je op. - Val andere zwemmers niet lastig. Zit niet aan elkaar, pak elkaar niet vast, duw elkaar niet onder en blijf iemand niet op zijn voeten zwemmen. Na de training: - Je mag pas het zwembad verlaten als de trainer dit aangeeft. - Ruim mee op tot alles is opgeruimd. - Na de training is douchen eveneens verplicht. Consequenties: Wanneer kinderen de regels niet nakomen is een waarschuwing het gevolg. Na 2 waarschuwingen volgt een straf (dit wordt bepaald door de trainer n.a.v. de ernst van het ongepaste gedrag).

8 Wanneer een kind een aantal lessen niet het gewenste gedrag vertoont, zal er een gesprek plaatsvinden met het kind en de ouders. Zwemkleding Ouders Tijdens de trainingen is het niet toegestaan dat ouders langs de kant zitten. Dit doen we voor een stukje rust voor zowel de kinderen als de lesgevers. We willen daarmee voorkomen dat ouders zich met de les gaan bemoeien. Er zullen gedurende het jaar kijkmomenten ingepland worden waarop ouders hun kinderen kunnen zien zwemmen.

9 Wedstrijden De zwemwedstrijden, dat is waar het voor de zwemmers van ZPC de Rog uiteindelijk allemaal om draait. Tijdens een wedstrijd zwem je in je eigen baan tegen de zwemmers in de andere baan. Het doel is niet alleen om de anderen te snel af te zijn, maar ook om je eigen tijden te verbeteren. Een wedstrijd bestaat uit een programma met meerdere zwemnummers per leeftijdscategorie. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan elke programmanummer uit meerdere series bestaan. Wedstrijdvoorbereiding Om goed te presteren op een wedstrijd, is een goede voorbereiding essentieel. Dat begint natuurlijk bij de trainingen, maar ook goed uitrusten, eten en concentreren is van belang. Ga daarom de dag voor een wedstrijd niet te laat na bed en blijf op de dag van de wedstrijd ook niet te lang in bed liggen. TIP: pak zodra je wakker bent meteen even je tas in, dan heb je dat alvast gedaan en ben je meteen wakker. Neem in ieder geval het volgende mee: zwembroek/pak, brilletje, badmuts, twee handdoeken, slippers, teamkleding (broek en shirt), drinken, banaan en mueslireep (of iets dergelijks). Zorg dat je de dag voor de wedstrijd goed gegeten hebt. Liefst pasta of rijst. Vermijd op de dag zelf snoep en andere extreem suikerrijke producten. Die geven even snel energie, maar daarna ben je snel leeg. Vervoer naar en van wedstrijden Voor elke wedstrijd verzamelen alle deelnemers op de parkeerplaats achter zwembad de IJzeren Man, bij het Natuur en Milieu Centrum. Gemiddeld is het verzamelen een uur voor het inzwemmen. De precieze tijden vind je terug op de wedstrijdkalender. Van alle ouders wordt verwacht dat ze een keer naar een wedstrijd rijden. Om de kosten te verdelen betaalt elke zwemmer 2 euro aan de chauffeur. Tijdens de wedstrijd Zodra we als club zijn aangekomen bij het zwembad waar de wedstrijd wordt gezwommen, gaan alle zwemmers zich omkleden. Na het omkleden zoeken we een plekje aan het bad waar we onze tassen neerzetten. Voor de wedstrijd begint wordt er eerst ingezwommen. De zwemmers worden daarbij begeleid door de coaches. Neem het inzwemmen serieus, want het dient om je spieren op te warmen en dat is belangrijk als ze maximaal moeten presteren. Ook kun je tijdens het inzwemmen even wennen aan het zwembad (keerpuntvlaggetjes, lijnen, startblok, water, etc.). Zorg er na het inzwemmen voor dat je warm blijft, dus droog je af en trek je clubkleding en slippers aan. Dat geldt ook voor elke keer als je een zwemnummer hebt gezwommen. Tijdens de wedstrijd is snoepen niet toegestaan, want dit is slecht voor je prestaties.

10 Leeftijdsgroepen Meisjes: Minioren 1 6 jaar 2005 Minioren 2 7 jaar 2004 Minioren 3 8 jaar 2003 Minioren 4 9 jaar 2002 Minioren 5 10 jaar 2001 Junioren 1 11 jaar 2000 Junioren 2 12 jaar 1999 Junioren 3 13 jaar 1998 Jongens: Minioren 1 6 jaar 2005 Minioren 2 7 jaar 2004 Minioren 3 8 jaar 2003 Minioren 4 9 jaar 2002 Minioren 5 10 jaar 2001 Minioren 6 11 jaar 2000 Junioren 1 12 jaar 1999 Junioren 2 13 jaar 1998 Junioren 3 14 jaar 1997 Junioren 4 15 jaar 1996

INFORMATIEBOEKJE WEDSTRIJDZWEMMEN

INFORMATIEBOEKJE WEDSTRIJDZWEMMEN INFORMATIEBOEKJE WEDSTRIJDZWEMMEN Seizoen 2013-2014 ZWEMVERENIGING DE COLUMBIAAN [Geef hier de samenvatting van het document op. De samenvatting is een korte beschrijving van de inhoud van het document.

Nadere informatie

De WWW 's voor de minioren van de Columbiaan

De WWW 's voor de minioren van de Columbiaan De WWW 's voor de minioren van de Columbiaan Wat zijn nou de WWW's? Het zijn de Wie Wat Waar- vragen en antwoorden. Afspraken die je moet weten voor de trainingen en wedstrijden. 1 Trainingen: Algemeen:

Nadere informatie

Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!!

Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!! Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!! Onderwerpen Trainingstijden Wanneer wedstrijden zwemmen? Indeling op leeftijd & afstanden Soorten wedstrijden Uitgangspunten circuits Aanschrijving & afmelding

Nadere informatie

Trainingsregels voor zwemmers

Trainingsregels voor zwemmers Trainingsregels voor zwemmers 1. Op tijd voor aanvang training omkleden 2. Samen het bad klaar maken 3. Melden bij te laat zijn (in het zwembad) bij de hoofdtrainer 4. Inzwemmen na aanwijzing train(st)er

Nadere informatie

AANDACHTSPUNTEN VOOR ZWEMMERS EN OUDERS!

AANDACHTSPUNTEN VOOR ZWEMMERS EN OUDERS! Versie September 2013 AANDACHTSPUNTEN VOOR ZWEMMERS EN OUDERS! Naast vooral lol hebben in zwemmen, zijn er ook een paar zaken die je echt moet weten/doen rondom het trainen en zwemmen van wedstrijden.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Informatie ZV De Watervogels

Informatie ZV De Watervogels Informatie ZV De Watervogels Zwemvereniging De Watervogels Zwemvereniging de Watervogels is al meer dan 35 jaar de zwemvereniging van Bleiswijk. De vereniging is ooit begonnen met de komst van het 16 meter

Nadere informatie

De Meeuwen Diemen. Wedstrijdzwemmen. Algemene informatie

De Meeuwen Diemen. Wedstrijdzwemmen. Algemene informatie De Meeuwen Diemen Wedstrijdzwemmen Algemene informatie Inhoud TRAINEN 3 Trainingstijden 3 Welke spullen neem je mee? 3 Trainers 4 WEDSTRIJD 4 Startvergunning 4 Hoe weet je dat je aan een wedstrijd mee

Nadere informatie

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout www.columbiaan.nl A-, B- en C- diploma s Zwemvaardigheidsdiploma s Wedstrijdzwemmen Volwassenenzwemmen INFORMATIEBOEKJE Geachte lezer, Van harte welkom bij de Zwemvereniging

Nadere informatie

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels September 2012 1 Voorwoord Beste zwemmer/ouder, Je bent al enige tijd lid van zwemvereniging de Watervogels en je hebt aangegeven dat je wedstrijden wilt

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE ZWEMMEN

INFORMATIEBOEKJE ZWEMMEN Seizoen 2012 2013 INFORMATIEBOEKJE ZWEMMEN Commissie Zwemmen Versie 2 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 1. Algemene verenigingsinformatie... 4 De zwembaden... 4 Vakanties... 4 Koekactie... 4 Kamp... 4 Lidmaatschap

Nadere informatie

7UDLQLQJYRRU*HUW-DQ. Datum : maandag 19 juli 2004 Doel : aëroob 0-1, techniek, snelheid. Vooraf : drinken (minimaal 1 glas!!!

7UDLQLQJYRRU*HUW-DQ. Datum : maandag 19 juli 2004 Doel : aëroob 0-1, techniek, snelheid. Vooraf : drinken (minimaal 1 glas!!! Datum : maandag 19 juli 2004 Doel : aëroob 0-1, techniek, snelheid - 200m andere slag - 200m eigen slag benen - 4x50m steigerung: rustig beginnen en aanzetten tot hoger tempo (ca. 90%) rust: ca. 20s na

Nadere informatie

Wedstrijdzwemmen bij ZV de Zaan

Wedstrijdzwemmen bij ZV de Zaan Wedstrijdzwemmen bij ZV de Zaan Seizoen 2014-2015 2 Beste zwemmers en zwemsters, Het nieuwe zwemseizoen 2014-2015 gaat weer van start. Wij hopen dat jullie allemaal van een prettige zomervakantie hebben

Nadere informatie

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels Juli 2013 1 Voorwoord Beste zwemmer/ouder, Je bent al enige tijd lid van zwemvereniging de Watervogels en je hebt aangegeven dat je wedstrijden wilt gaan

Nadere informatie

Informatieboekje Diplomazwemmen

Informatieboekje Diplomazwemmen VOORWOORD Informatieboekje Diplomazwemmen U heeft een informatieboekje van de Zwem en Polo Club Hoofddorp in handen. Dit informatieboekje is bedoeld voor alle ouders/verzorgers van kinderen die zwemmen

Nadere informatie

Trainingsschema s Gert-Jan Schep

Trainingsschema s Gert-Jan Schep Trainingsschema s Gert-Jan Schep Voorbereiding wedstrijden in Canada Vrijwel alle slagen (in wissel ook vlinder) en alle keerpunten, maar vooral nadruk op schoolslag en bijkomende zaken. Trainingen in

Nadere informatie

Bepalingen KNZB circuits

Bepalingen KNZB circuits INLEIDING Wedstrijdzwemmen is pure prachtige sport! Je zet een resultaat neer met je armen, benen en hoofd. Daar moet je het mee doen! Een echte uitdaging! Je kunt nooit een ander de schuld geven als het

Nadere informatie

Informatie OEZA Wedstrijdzwemmen

Informatie OEZA Wedstrijdzwemmen Informatie OEZA Wedstrijdzwemmen Welkom bij OEZA wedstrijdzwemmen! Met deze brief willen we informatie geven over het wedstrijdzwemmen bij OEZA. Je kunt hierin lezen over de trainingen, wedstrijden en

Nadere informatie

Seizoenboek Wedstrijdzwemmen

Seizoenboek Wedstrijdzwemmen Seizoenboek Wedstrijdzwemmen Zwemvereeniging Het Y Amsterdam Seizoen 2014-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 1 1. Zwemvereniging Het Y... 2 1.1 Wedstrijdzwemmen... 2 1.2 De zwemtraining... 3 1.3 Trainingstijden...

Nadere informatie

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels November 2009 1 HANDLEIDING WEDSTRIJDZWEMMEN 1. Inleiding pagina 3 2. Soort wedstrijden pagina 3 2.1 Speedo wedstrijden pagina 3 2.2 Kring C-klasse pagina

Nadere informatie

Swimming Club Zaventem vzw!

Swimming Club Zaventem vzw! Welkom in de zwemschool van Swimming Club Zaventem vzw! INFORMATIEBROCHURE 03/12/2015 www.scz.be 0 Inhoud 1. Welkom! 2 2. Hoe inschrijven? 2 3. De zwemuren 3 4. Hoe verloopt de eerste les? 3 5. Het zwemseizoen

Nadere informatie

Zwemvereniging De Meeuwen Diemen. Wedstrijdzwemmen. Algemene informatie

Zwemvereniging De Meeuwen Diemen. Wedstrijdzwemmen. Algemene informatie Zwemvereniging De Meeuwen Diemen Wedstrijdzwemmen Algemene informatie Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Trainen... 4 Trainingstijden... 4 Wat wordt er van je verwacht tijdens de training?... 4 Welke spullen

Nadere informatie

VISIE, OPLEIDINGSSTRUCTUUR EN SELECTIEPROFIELEN. Visie afdeling wedstrijdzwemmen ZV WESTLAND

VISIE, OPLEIDINGSSTRUCTUUR EN SELECTIEPROFIELEN. Visie afdeling wedstrijdzwemmen ZV WESTLAND VISIE, OPLEIDINGSSTRUCTUUR EN SELECTIEPROFIELEN Visie afdeling wedstrijdzwemmen ZV WESTLAND De visie van de afdeling wedstrijdzwemmen van ZV WESTLAND kenmerkt zich door onderstaande 3 hoofdlijnen: 1. Wedstrijdzwemmen

Nadere informatie

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis.

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis. Algemeen aanleiding In aanloop naar het WK Triathlon, wat van 14-17 september in Rotterdam plaats vindt, organiseren de Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Triathlon Bond enkele kleinschalige triathlon-evenementen

Nadere informatie

EDITIE Klik hier voor de website

EDITIE Klik hier voor de website EDITIE 2018 ZONDAG 8 april : MINIOREN & JUNIOREN Klik hier voor de website UITNODIGING Met trots kunnen we ook dit jaar aankondigen dat in de pauze van de Swim Cup the Hague de tweede editie van de Ranomi

Nadere informatie

Wedstrijdzwemmen bij ZV DE HAM ZC,

Wedstrijdzwemmen bij ZV DE HAM ZC, Wedstrijdzwemmen bij ZV DE HAM ZC, 2013-2014 Beste zwemmers en zwemsters, Het nieuwe zwemseizoen 2013-2014 is opnieuw van start gegaan. We hebben er zin in en hopen dat dit ook voor jullie geldt! Op dinsdag

Nadere informatie

Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Hoogezand

Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Hoogezand Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Zuidbroek, 22 december 2016 Beste zwemvrienden, Hierbij nodigen wij jullie uit voor deelname aan onze 21 e De Pinquin 1-uursestafette op zaterdag 4 maart 2017 in

Nadere informatie

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis.

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis. Algemeen aanleiding In aanloop naar het WK Triathlon, wat van 14-17 september in Rotterdam plaats vindt, organiseren de Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Triathlon Bond enkele kleinschalige triathlon-evenementen

Nadere informatie

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels September 2015 1 Voorwoord Beste zwemmer/ouder, Je bent al enige tijd lid van zwemvereniging de Watervogels en je hebt aangegeven dat je wedstrijden wilt

Nadere informatie

Informatie voor wedstrijdzwemmers

Informatie voor wedstrijdzwemmers Informatie voor wedstrijdzwemmers Versie update oktober 2015 Inhoud 1. Welkom bij de Wedstrijdafdeling van ZC de Zwoer! 3 2. Algemeen 4 2.1. Wedstrijdgroepen 4 2.2. Vrijwilligerswerk 5 2.3. Klachten? 5

Nadere informatie

WEDSTRIJDAFDELING INFORMATIE VOOR NIEUWE LEDEN

WEDSTRIJDAFDELING INFORMATIE VOOR NIEUWE LEDEN WEDSTRIJDAFDELING INFORMATIE VOOR NIEUWE LEDEN Inhoud 1. Welkom bij de Wedstrijdafdeling van ZC de Zwoer! 3 2. Algemeen 3 2.1. Wedstrijdgroepen 3 2.2. Vrijwilligerswerk 4 2.3. Klachten? 4 3. Jaarlijkse

Nadere informatie

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl)

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl) ZV de Bron Nieuws Nieuw seizoen Een nieuw seizoen is aangebroken, en het was tijd voor een nieuw logo. De tand des tijds had er aardig aan zitten knagen. Na verschillende creatieve concepten is het gelukt

Nadere informatie

Wedstrijdzwemmen bij ZV de Zaan

Wedstrijdzwemmen bij ZV de Zaan Wedstrijdzwemmen bij ZV de Zaan Seizoen 2012-2013 2 Beste zwemmers en zwemsters, Het nieuwe zwemseizoen 2012-2013 is weer van start gegaan. Wij hopen dat jullie allemaal van een prettige zomervakantie

Nadere informatie

Infovergadering Sint-Truidense Zwemclub STZC

Infovergadering Sint-Truidense Zwemclub STZC Infovergadering Sint-Truidense Zwemclub STZC Inhoud Missie Algemene informatie Aanspreekpunten Doelstellingen Groepsindeling PACO Wedstrijden Competitie Missie De Sint-Truidense Zwemclub draagt bij aan

Nadere informatie

Wedstrijdzwemmen bij ZV de Zaan

Wedstrijdzwemmen bij ZV de Zaan Wedstrijdzwemmen bij ZV de Zaan Seizoen 2015-2016 1 Beste zwemmers en zwemsters, Het nieuwe zwemseizoen 2015-2016 gaat weer van start. Wij hopen dat jullie allemaal van een prettige zomervakantie hebben

Nadere informatie

R A C I N G T I M E S

R A C I N G T I M E S R A C I N G T I M E S Juni 2013 Racing Times juni Voorwoord Hierbij de 10 e en laatste editie van het seizoen 2012-2013. Deze maanden staat met name in het teken van finales en NK s. De minioren hebben

Nadere informatie

Informatieboekje. Seizoen Afdeling wedstrijdzwemmen

Informatieboekje. Seizoen Afdeling wedstrijdzwemmen Informatieboekje Seizoen 2018 2019 Afdeling wedstrijdzwemmen Informatie voor zwemmers en ouders Inhoud HZ & PC De Woelwaters 3 Organisatie Afdeling wedstrijdzwemmen 4 Trainers 5 Officials 5 Coaches 5 Trainingstijden

Nadere informatie

Infoboek BZV Wedstrijdzwemmen Seizoen

Infoboek BZV Wedstrijdzwemmen Seizoen Infoboek BZV Wedstrijdzwemmen Seizoen 2016-2017 1 Inhoudsopgave Inhoud Pagina 1. VOORWOORD 3 2. TRAININGEN 4 2.1 Zwemtrainingen 4 2.2 Trainen in vakanties 4 2.3 Trainers 5 2.4 Trainingsmateriaal 5 2.5

Nadere informatie

AMSTERDAM TALENT CUP 2013

AMSTERDAM TALENT CUP 2013 De Dolfijn organiseert op zondag 3 maart 2013 voor de derde keer de Amsterdam Talent Cup. Als erkend Talent Centrum nodigen wij graag alle junioren- en jeugdzwemmers alsmede de jongens minioren 6 en meisjes

Nadere informatie

Werkstuk LO Zwemmen 6,3. Werkstuk door een scholier 2746 woorden 7 januari keer beoordeeld

Werkstuk LO Zwemmen 6,3. Werkstuk door een scholier 2746 woorden 7 januari keer beoordeeld Werkstuk LO Zwemmen Werkstuk door een scholier 2746 woorden 7 januari 2006 6,3 150 keer beoordeeld Vak LO Inhoudsopgave: Inleiding Oorsprong Geschiedenis Spelbedoeling Materiaal + kosten Motieven Maatschappelijk

Nadere informatie

Batavia Swim. geworden bij Batavia Swim. Door ontwikkeling of door ouder worden kan het wel zijn dat je kind naar een andere groep gaat.

Batavia Swim. geworden bij Batavia Swim. Door ontwikkeling of door ouder worden kan het wel zijn dat je kind naar een andere groep gaat. Vraag Waarom is er een nieuwe zwemvereniging opgericht Bestuurlijke verschillen van inzicht over de technische zaken van wedstrijdzwemmen (trainingen en wedstrijden) en de inbedding van wedstrijdzwemmen

Nadere informatie

Beste bestuursleden, trainers, zwemmers en ouders,

Beste bestuursleden, trainers, zwemmers en ouders, Beste bestuursleden, trainers, zwemmers en ouders, Sinds een aantal maanden bestaat er een nieuwe vereniging in Nederland; De Nautoiren. Een netwerk van topzwemmers die generaties met elkaar willen verbinden

Nadere informatie

Naam: Naam: Vereniging: Vereniging: Gestart voor startsignaal bij de 1 e (1 start regel) of 2 e start.

Naam: Naam: Vereniging: Vereniging: Gestart voor startsignaal bij de 1 e (1 start regel) of 2 e start. AA Gestart voor startsignaal bij de 1 e (1 start regel) of 2 e start. AA Gestart voor startsignaal bij de 1 e (1 start regel) of 2 e start. AB Veroorzaakte de 1 e (1 startregel), 2 e of volgende valse

Nadere informatie

Mozka. 20 Juni. Infoavond

Mozka. 20 Juni. Infoavond Mozka 20 Juni Infoavond Mozka = competitief Steeds beter worden is het doel Trainingen en wedstrijden Regelmaat en discipline Zowel zwemmers als ouders moeten zich hiervan bewust zijn 1 Seizoen Start :

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Inhoudsopgave Inhoudsopgave Almanak wedstrijdzwemmen MSV Zeemacht Seizoen 2014-2015 Den Helder September 2014 Henk van den Brink 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Telefoon- en E-maillijst kader wedstrijdzwemmen... 4 1.1 Bestuursleden:...

Nadere informatie

Informatieboek zwemlessen bij de ZPCH. Commissie Diplomazwemmen ZPCH

Informatieboek zwemlessen bij de ZPCH. Commissie Diplomazwemmen ZPCH 2017 Informatieboek zwemlessen bij de ZPCH Commissie Diplomazwemmen ZPCH 1. Leren zwemmen met de superspettersmethode en het behalen van het KNZB-Zwemdiploma. 2. Verder zwemmen met vaardigheid of binnen

Nadere informatie

Wedstrijdzwemmen bij ZV de Zaan

Wedstrijdzwemmen bij ZV de Zaan Wedstrijdzwemmen bij ZV de Zaan Seizoen 2013-2014 2 Beste zwemmers en zwemsters, Het nieuwe zwemseizoen 2013-2014 is weer van start gegaan. Wij hopen dat jullie allemaal van een prettige zomervakantie

Nadere informatie

Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1

Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1 Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Hoe gaat zo n wedstrijd in zijn werk... 3 3. Aan welke wedstrijden kun je meedoen?... 3 4. Categorieën

Nadere informatie

SPEEDO TALENT CUP 2016

SPEEDO TALENT CUP 2016 De Dolfijn organiseert op zondag 28 februari 2016 voor de zesde keer de Speedo Talent Cup. Graag nodigen wij alle junioren- en jeugdzwemmers alsmede de jongens minioren 6 en meisjes minioren 5 uit om mee

Nadere informatie

Stroomschema doorstroomcriteria Jeugdopleiding A jeugdopleiding B jeugdopleiding C

Stroomschema doorstroomcriteria Jeugdopleiding A jeugdopleiding B jeugdopleiding C Stroomschema doorstroomcriteria Jeugdopleiding A jeugdopleiding B jeugdopleiding C Niveaugroep indeling: Niveaugroep Trainingsdag Baanindeling Wedstrijden Jeugdopleiding A Dinsdag en donderdag 1 en 2 Geen

Nadere informatie

Informatiefolder Wedstrijdzwemmen

Informatiefolder Wedstrijdzwemmen Informatiefolder Wedstrijdzwemmen Seizoen 2016/2017 In deze folder vindt u alle informatie voor het komende zwemseizoen 2016-2017. Trainingstijden Indeling categorieën Wedstrijden Huishoudelijk reglement

Nadere informatie

INFORMATIE WEDSTRIJDZWEMMEN

INFORMATIE WEDSTRIJDZWEMMEN INFORMATIE WEDSTRIJDZWEMMEN - 1 - Door middel van dit boekje willen wij jou (en je ouders!) op de hoogte brengen van het reilen en zeilen bij het Wedstrijdzwemmen. Je hebt inmiddels een startvergunning

Nadere informatie

Informatie boekje wedstrijdzwemmen 2016/2017 INHOUDSOPGAVE

Informatie boekje wedstrijdzwemmen 2016/2017 INHOUDSOPGAVE INFORMATIEBOEKJE WEDSTRIJDZWEMMEN SEIZOEN 2016/2017 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Groepsindeling 3 Trainingstijden 4 Deelname Competitie/Wedstrijden 4 Voor een wedstrijd 6 Leeftijdsindelingen 7 Poule-Indeling

Nadere informatie

Informatieboekje Wedstrijdwemmen seizoen 2015-2016

Informatieboekje Wedstrijdwemmen seizoen 2015-2016 Informatieboekje Wedstrijdwemmen seizoen 2015-2016 De Rotterdamsche Startgemeenschap Wedstrijdzwemmen bestaat uit Zwem- en Poloclub Charlois en Z&PC Rotterdam en is aangesloten bij de KNZB nummer 11-078

Nadere informatie

Informatiefolder Wedstrijdzwemmen

Informatiefolder Wedstrijdzwemmen Informatiefolder Wedstrijdzwemmen Seizoen 2017/2018 In deze folder vindt u alle informatie voor het komende zwemseizoen 2017-2018. Trainingstijden Indeling categorieën Wedstrijden Huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Reglement waterpolo Januari 2015

Reglement waterpolo Januari 2015 Reglement waterpolo Januari 2015 TRAININGEN Maandag: Zaterdag: Zondag: - 19u00-20u00: Polokapers (U11) + Polohaaien (U13). - 20u00-21u00: Polohaaien (U13) + Senioren. - 20u30-22u: Polohaaien (U13 ervaren)

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Marsmanplein DV Haarlem Beste zwemvrienden,

Wedstrijdsecretariaat Marsmanplein DV Haarlem Beste zwemvrienden, Wedstrijdsecretariaat Marsmanplein 128 2025 DV Haarlem 06-52315233 dwtwedstrijdsecretariaat@gmail.com Beste zwemvrienden, DWT wenst jullie een heel sportief 2016 en trapt het jaar af met een uitnodiging

Nadere informatie

Welkom bij zwemvereniging Tiamat

Welkom bij zwemvereniging Tiamat 2 Inhoudsopgave Welkom bij zwemvereniging Tiamat... 4 Contactgegevens... 5 Aanmelden / afmelden... 6 Contributie... 6 Trainingstijden... 7 Wedstrijdzwemmen... 8 Clubkampioenschappen... 8 KNZB circuitwedstrijden...

Nadere informatie

UITNODIGING. Een wedstrijd voor zwemmers die zich niet (kunnen) kwalificeren voor de Swim Cup.

UITNODIGING. Een wedstrijd voor zwemmers die zich niet (kunnen) kwalificeren voor de Swim Cup. VRIJDAG 3 MAART ZATERDAG 4 MAART ZONDAG 5 MAART : JEUGD & SENIOREN : MINIOREN : JUNIOREN UITNODIGING Met trots kunnen we aankondigen dat in de pauze van de Swim Cup the Hague de eerste editie van de Ranomi

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Seizoen 2016/ januari 2017 Nr

Nieuwsbrief. Seizoen 2016/ januari 2017 Nr Nieuwsbrief Redactie: Dick Bouman 06-50589322 dickjolien@hotmail.com of Wedstrijdsecretariaat: Ruud Snijders, Remco Brand en Gerard Bruijgoms e-mailadres:zwemsecretariaat.mnc@gmail.com Seizoen 2016/2017

Nadere informatie

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet Visie Waterpolo Z & PC Nunspeet Inhoud Inleiding...3 De Waterpolo Commissie...3 Trainers en Coaches...4 Missie en Visie...5 Scheidsrechters en W officials...5,6 Trainingen en Teams...6,7,8 Inleiding De

Nadere informatie

Seizoen 2015-2016. Voor de meest actuele informatie, wedstrijduitslagen en nieuwsberichten kunt u terecht op onze website: www.zvhydra.

Seizoen 2015-2016. Voor de meest actuele informatie, wedstrijduitslagen en nieuwsberichten kunt u terecht op onze website: www.zvhydra. Z.V. Hydra Gemert Informatiegids Seizoen 2015-2016 Seizoen 2015-2016 Zwemvereniging Hydra uit Gemert is een veelzijdige zwemvereniging bestaande uit een wedstrijdgroep, recreanten, diplomazwemmen, trimzwemmen

Nadere informatie

Wat staat erin? September 2011 2

Wat staat erin? September 2011 2 Spelregelkennislijn D-jeugd (onder de 13 jaar) November 2009 Wat staat erin? Vooraf... 3 Samenvatting eerste boekje... 3 Samenvatting tweede boekje... 4 Wat verandert er?... 5 Gewone en zware fouten...

Nadere informatie

Informatieboekje Wedstrijdwemmen seizoen 2014-2015

Informatieboekje Wedstrijdwemmen seizoen 2014-2015 Informatieboekje Wedstrijdwemmen seizoen 2014-2015 De Rotterdamsche Startgemeenschap Wedstrijdzwemmen bestaat uit Zwem- en Poloclub Charlois en Z&PC Rotterdam en is aangesloten bij de KNZB nummer 11-078

Nadere informatie

Aquarijn Synchroonzwemmen Nieuwegein Alles wat je wilt weten over deze mooie wedstrijdsport!

Aquarijn Synchroonzwemmen Nieuwegein Alles wat je wilt weten over deze mooie wedstrijdsport! Aquarijn Synchroonzwemmen Nieuwegein Alles wat je wilt weten over deze mooie wedstrijdsport! www.aquarijn.eu Facebook: synchroonzwemmen-aquarijn 1 Welkom bij Aquarijn synchroonzwemmen! Inhoud Welkom bij

Nadere informatie

Wedstrijdvoorbereiding Kampioenen worden geen kampioenen wanneer ze wedstrijden winnen, maar tijdens de uren, weken, maanden en jaren die ze

Wedstrijdvoorbereiding Kampioenen worden geen kampioenen wanneer ze wedstrijden winnen, maar tijdens de uren, weken, maanden en jaren die ze Wedstrijdvoorbereiding Kampioenen worden geen kampioenen wanneer ze wedstrijden winnen, maar tijdens de uren, weken, maanden en jaren die ze investeren ter voorbereiding van de prestatie. De overwinning

Nadere informatie

I NFORMATIEBOEKJE ZWEM MEN

I NFORMATIEBOEKJE ZWEM MEN Seizoen 2017 / 2018 I NFORMATIEBOEKJE ZWEM MEN 8 Commissie Zwemmen Versie 1 Informatieboekje zwemmen Seizoen 2017/2018 Pagina 1 van 12 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 1. Algemene verenigingsinformatie...

Nadere informatie

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND ds Januari 2014 30 Nieuwsbrief www.aquapoldro.nl Bij de afdeling wedstrijdzwemmen van Aquapoldro kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen aan wedstrijden. Of je nu ambities hebt om deel te nemen aan Gelderse

Nadere informatie

Informatieboek Afd. Wedstrijdzwemmen

Informatieboek Afd. Wedstrijdzwemmen Informatieboek Afd. Wedstrijdzwemmen www.zvdegeul.nl Pagina 1 Inhoudsopgave Informatieboek. Uitgave augustus 2013 1 Voorwoord.. 3 2 Technische commissie (TC) wedstrijdzwemmen...... 3 3 Trainingswetenswaardigheden...

Nadere informatie

Kick-off Seizoen Zwemlust den Hommel

Kick-off Seizoen Zwemlust den Hommel Kick-off Seizoen 2018-2019 Zwemlust den Hommel Inhoud presentatie Voorstellen Communicatie Vooruit kijken Trainingen Landtraining Wedstrijden Vragen Even voorstellen: De trainers voor dit seizoen Even

Nadere informatie

KICK-OFF seizoen september 2018

KICK-OFF seizoen september 2018 KICK-OFF seizoen 2018-2019 3 september 2018 Agenda 1. Doelstellingen Minioren 2. Wijzigingen 1. Structuur afdeling wedstrijdzwemmen 2. Contributie 3. Onderlinge gedrags-afspraken 1. Code BLAUW 2. Zwemmers

Nadere informatie

Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd

Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Contact 3. Ik vind wielrennen heel leuk hoe nu verder? 4. Trainingen 5. Huisregels 6. Jeugdcategorieën 7. Materiaal 8.

Nadere informatie

28 e Speedo International Friendship Swimmeet

28 e Speedo International Friendship Swimmeet Beste zwemvrienden, Op zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 december 2013 organiseren wij in het nieuwe (8 banen 25 meter inclusief elektronische tijdwaarneming) te Maastricht de 28 e Speedo International

Nadere informatie

Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Hoogezand

Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Hoogezand Uitnodiging Zuidbroek, 5 januari 2018 Beste zwemvrienden, Hierbij nodigen wij jullie uit voor deelname aan onze 22 e De Pinquin 1-uursestafette op zaterdag 31 maart 2018 in het zwembad te. De Pinquin 1-uursestafette

Nadere informatie

Redactie / aanmelden / corrigeren e-mailadressen: secretariszc@gzcdonk.nl

Redactie / aanmelden / corrigeren e-mailadressen: secretariszc@gzcdonk.nl . Wedstrijdzwemmen November Redactie / aanmelden / corrigeren e-mailadressen: secretariszc@gzcdonk.nl 06-11-2012 Beste zwemmers, ouders, trainers en kaderleden, Het begin van het seizoen zit er weer op

Nadere informatie

Wedstrijdcircuit voor minioren & junioren 1 in opleiding

Wedstrijdcircuit voor minioren & junioren 1 in opleiding Wedstrijdcircuit voor minioren & junioren 1 in opleiding Voor het zwemseizoen 2015-2016 is door dutchswim.nl een nieuw wedstrijdcircuit voor minioren en junioren 1 in opleiding ontwikkeld. Dit succesvolle

Nadere informatie

Wat moet je allemaal weten over wedstrijdzwemmen bij ZPC Woerden? Jaargids 2016/2017 wedstrijdzwemmen

Wat moet je allemaal weten over wedstrijdzwemmen bij ZPC Woerden? Jaargids 2016/2017 wedstrijdzwemmen Wat moet je allemaal weten over wedstrijdzwemmen bij ZPC Woerden? Jaargids 2016/2017 wedstrijdzwemmen Je staat klaar voor je wedstrijd. Brilletje op, badmuts op. Spanning voel je in je lichaam. Het fluitje

Nadere informatie

Arena Junior Swim Cup Eindhoven

Arena Junior Swim Cup Eindhoven Arena Junior Swim Cup Eindhoven Pieter van den Hoogenband zwemstadion zondag 15 april 2018 Beste zwemvrienden, Ook dit jaar organiseert PSV Zwemmen weer de Arena Junior Swim Cup in de pauze van de Swim

Nadere informatie

Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013

Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Zaterdag 29 juni, series Inzwemmen 08.00 uur, aanvang series 09.00 uur 1. 50 m. vrije slag meisjes

Nadere informatie

Naam: Naam: Vereniging: Vereniging: Na start- en/of keerpunt meer dan één arm-doortrekbeweging onder water gemaakt.

Naam: Naam: Vereniging: Vereniging: Na start- en/of keerpunt meer dan één arm-doortrekbeweging onder water gemaakt. VA Na start- en/of keerpunt meer dan één arm-doortrekbeweging onder water gemaakt. VA Na start- en/of keerpunt meer dan één arm-doortrekbeweging onder water gemaakt. Je hebt meer dan één armdoorhaal gemaakt

Nadere informatie

Wedstrijdzwemmen bij ZV de Zaan

Wedstrijdzwemmen bij ZV de Zaan Wedstrijdzwemmen bij ZV de Zaan Seizoen 2016-2017 1 Beste zwemmers en zwemsters, Het nieuwe zwemseizoen 2016-2017 gaat weer van start. Wij hopen dat jullie allemaal van een prettige zomervakantie hebben

Nadere informatie

Deel 3 Deelnemen aan Vragen? SwimKickwedstrijden Speedowedstrijden Kring Speedo Finale

Deel 3 Deelnemen aan Vragen? SwimKickwedstrijden Speedowedstrijden Kring Speedo Finale Deel 3 Deelnemen aan... 3-3 3.1 Vragen?... 3-3 3.2 SwimKickwedstrijden... 3-4 3.3 Speedowedstrijden... 3-9 3.4 Kring Speedo Finale... 3-15 3.5 Nationale Speedo Dag... 3-19 3.6 Kring Speedo Club Meet...

Nadere informatie

Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die bij Kids Lodge zwemles volgen.

Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die bij Kids Lodge zwemles volgen. Welkom Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die bij Kids Lodge zwemles volgen. Kids Lodge geeft de zwemdiploma s A+, B+ en C+ uit. Hiermee gaat Kids Lodge verder dan andere

Nadere informatie

HET BLAUWE BOEKJE SEIZOEN 2015-2016

HET BLAUWE BOEKJE SEIZOEN 2015-2016 HET BLAUWE BOEKJE SEIZOEN 2015-2016 Informatieblad Wedstrijdzwemmen SWOL 1894 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Belangrijke Adressen... 4 Zwemcommissie... 4 Trainers... 5 Contributie... 6

Nadere informatie

President Allendelaan GW Amsterdam

President Allendelaan GW Amsterdam Het einde van het zwemseizoen vraagt erom om nog eens lekker te kunnen knallen op kort bad. Daarom organiseert De Dolfijn voor de tweede keer de SPEEDO Fast Water Meet. Op 27 en 28 juni a.s. is het Sloterparkbad

Nadere informatie

16 September. Infoavond

16 September. Infoavond 16 September Infoavond Trainersteam Dirk Stef Isabelle Joren Fien / Jelle / Natacha / Philippe Begeleiding trainingen Groepen Trainer Maandag A - B - C - D - E Dirk, Fien Dinsdag A - B - C - D Dirk, Stef

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Hoogezand

Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Hoogezand Uitnodiging Zuidbroek, 8 januari 2019 Beste zwemvrienden, Hierbij nodigen wij jullie uit voor deelname aan onze 23 e De Pinquin 1-uursestafette op zaterdag 30 maart 2019 in het zwembad te. Tijdens de 1-uursestafette

Nadere informatie

Informatieboekje ZV Overbetuwe

Informatieboekje ZV Overbetuwe Informatieboekje ZV Overbetuwe 2018-2019 Afdelingen: Zwemvaardig Wedstrijdzwemmen Volwassenen Welkom bij de afdeling Zwemvaardig Welkom bij de afdeling ZWEMVAARDIG Even voorstellen: ZoeVO, de mascotte

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

Naam: Naam: Vereniging: Vereniging: Te vroeg overgenomen. Te vroeg overgenomen. Code vermelden bij de zwemmer die de fout heeft gemaakt.

Naam: Naam: Vereniging: Vereniging: Te vroeg overgenomen. Te vroeg overgenomen. Code vermelden bij de zwemmer die de fout heeft gemaakt. EA Te vroeg overgenomen. Je bent vertrokken voordat de zwemmer voor je de muur heeft aangetikt Bij een estafette mag je pas vertrekken als de zwemmer voor je aangetikt heeft. Daarbij wordt gekeken of je

Nadere informatie

Locatie: Geusseltbad Discusworp XP Maastricht Beste zwemvrienden,

Locatie: Geusseltbad Discusworp XP Maastricht  Beste zwemvrienden, Beste zwemvrienden, Op woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 december 2016 organiseren wij in het (8 banen 25 meter inclusief elektronische tijdwaarneming) te Maastricht 31 e Speedo International Friendship

Nadere informatie

2013 WATERVRIENDEN HAARLEM INFORMATIEBOEKJE

2013 WATERVRIENDEN HAARLEM INFORMATIEBOEKJE 2013 WATERVRIENDEN HAARLEM INFORMATIEBOEKJE Onze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS). Een sportkoepel waar eveneens de gedachte is dat sport mogelijk moet zijn voor iedereen.

Nadere informatie

Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen 2013

Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen 2013 Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen 2013 Programma Vrijdag Series Inzwemmen 08.00 uur, aanvang series 09.00 uur 1. 400m vrije slag jongens jeugd/heren senioren + S4 - S14 2. 400m vrije slag meisjes

Nadere informatie

Beste zwemvrienden, Programma. 08:30 uur: feestelijke opening 08:45 uur: aanvang series. 17:00 uur: inzwemmen finales en estafettes

Beste zwemvrienden, Programma. 08:30 uur: feestelijke opening 08:45 uur: aanvang series. 17:00 uur: inzwemmen finales en estafettes Beste zwemvrienden, Op maandag 28, dinsdag 29 en woensdag 30 december 2015 organiseren wij in het (8 banen 25 meter inclusief elektronische tijdwaarneming) te Maastricht 30 e Speedo International Friendship

Nadere informatie

Documenttitel:... Jaarplan wedstrijdzwemmen Subtitel:... ZOB'66, seizoen 2015-2016 Opsteller:... H. Reemst

Documenttitel:... Jaarplan wedstrijdzwemmen Subtitel:... ZOB'66, seizoen 2015-2016 Opsteller:... H. Reemst Jaarplan wedstrijdzwemmen ZOB'66, seizoen 2015-2016 Zwemvereniging ZOB 66 Oud-Beijerland website: www.zob66.nl Documenttitel:... Jaarplan wedstrijdzwemmen Subtitel:... ZOB'66, seizoen 2015-2016 Opsteller:...

Nadere informatie

THE HAGUE HOFBAD 21-23 FEBRUARI. Ypenburgse Boslaan 30 2496 ZA DEN HAAG

THE HAGUE HOFBAD 21-23 FEBRUARI. Ypenburgse Boslaan 30 2496 ZA DEN HAAG THE HAGUE GOLD 2014 Grand Prix 21-23 FEBRUARI HOFBAD Ypenburgse Boslaan 30 2496 ZA DEN HAAG AANKONDIGING: Met ondersteuning van Haags Goud, zwemvereniging Racing Club en vele partners organiseert de stichting

Nadere informatie

Uitvoering van NDD-Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING. Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN

Uitvoering van NDD-Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING. Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN JAARPLAN AFDELING Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN 1 AFDELING: Wedstrijd zwemmen STELLER: Ed Laar DATUM: 01-09-2013 INLEIDING De Omnizwemvereniging Nieuwe

Nadere informatie