Verbetert huidconditie en stimuleert haargroei

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verbetert huidconditie en stimuleert haargroei"

Transcriptie

1 Verbetert huidconditie en stimuleert haargroei

2

3

4

5 Welkom bij Luding Esthetica care Hooft nieuw concept Mesotherapie is een goede vorm van behandeling voor: voorkomen van haaruitval, Wat mag u verwachten? Door stimulatie van de haargroei en het voeden van de hoofdhuid kan Mesotherapie dof, dun en futloos haar helpen om sterker, voller en gezonder te worden. Met name als haaruitval wordt veroorzaakt door omgevingsfactoren (zon, vervuiling, medicijngebruik, et cetera) en bij sommige vrouwelijke vormen van haaruitval, kan Mesotherapie de beste resultaten geven. Behandeling Gemiddeld zijn er 5 tot 6 behandelingen nodig, verspreid over 2 maanden. Daarna kunt u elke 2 maanden een onderhoudsbeurt laten uitvoeren. Elke behandeling wordt aangepast naargelang het geval.

6 Wat voor shampoo, gel of spoeling je ook gebruikt, de gezondheid van je haar begint bij de haarwortel. Je haarwortel wordt gevoed van binnenuit, door het lichaam. Met Mesotherapie breng je een cocktail van vitaminen en mineralen vlak bij de haarwortel. Ook wordt de bloedsomloop gestimuleerd, zodat de aanvoer van voedingsstoffen wordt verbeterd. Zowel bij mannen als bij vrouwen kunnen goede resultaten behaald worden. Ook behandeling met laser Over de haarstructuur Om iets van de werking van de Low Level Laser te weten, is enige kennis betreffende de haargroei wel nodig. In het kort komt het neer op het volgende: 1. Een haar groeit gemiddeld 1 cm per maand. (anagen fase). 2. Een haar groeit ca 1,5 tot 6 jaar. (anagen fase). 3. Een haar valt uit (dit proces duurt ca 1-2 weken). (catagen fase). 4. Een haar gaat vervolgens in de rust fase (kan 2 tot 3 maanden duren) en gaat dan weer groeien. (telogen fase). 5. Een haar kan 20 tot 30 keer terug komen (dit is afhankelijk of de haar in een erfelijk belast deel of onbelast deel zit). 6. De laser werkt op basis van fotosynthese waarbij zonlichtenergie wordt omgezet in een chemische energievorm die ook toegepast wordt in de bio-industrie. Licht is voedende energie voor levende cellen. Dus dode cellen worden niet meer geactiveerd. 7. Laserlicht blijkt de microcirculatie te stimuleren, verminderd infectie, verbetert de cellulaire stofwisseling en de proteïne synthese. 8. Laserlicht verbetert de bloed- en lymfecirculatie bij de haarwortel en stimuleert de folliculaire cellen wat zou kunnen leiden tot dikker, voller, sterker en gezonder haar.

7 9. Kortom de celwerking van Keratine (de bouwstof van uw haar) wordt versneld. 10. Goed resultaat is pas zichtbaar na ca. 2-3 maanden. Dus als de haren in de groeifase ca 2-3 cm lang zijn. 11. Europese studie resultaten tonen aan dat in 85% van de gevallen de verdere haaruitval stopt. Iedere haar gaat door een cyclus van activiteit. De haar groeit tot een maximum lengte. Het haar stopt met groeien, valt uit en wordt vervangen. De cyclus bestaat uit drie duidelijke fasen: anagen: de actieve groei periode, catagen: de periode van afbraak en verandering en telogen: het ruststadium vóór de nieuwe groei. De tijd die elke fase neemt is afhankelijk van diverse factoren, waar onder lichaamsgebied. Bijvoorbeeld: op de hoofdhuid zijn 85% van de haren in de groeifase. Een nieuwe haar groeit anderhalf tot zes jaar (drie jaar is de gemiddelde groeiperiode). Een haar bestaat uit proteïne dat we keratine noemen en bestaat uit drie lagen, een buitenste cuticle, de middelste cortex en het binnenste medula. De kleur van het haar wordt bepaald door de aanwezigheid van melanine (zwart of bruin) of pheomelanine (rood of geel). Zonder pigment is het haar wit. Grijs haar noemt men Canites. Het is eigenlijk een illusie die door de mix van wit en gekleurd haar veroorzaakt wordt. In werkelijkheid bestaan er geen echte "grijze" haren. Haar groeit uit een follikel. De wanden van de follikel vormen de buitenkant van de haarwortel. Het onderste deel van de follikel bevat de germinal matrix waar de haar uitgroeit. Kleine haarvaatjes voeren aan de basis van de follikel de voor groei noodzakelijke zuurstof, energie en voedingsstoffen aan. Zodoende wordt de conditie van ons haar beïnvloed door ons zenuwstelsel en het circulatiestelsel voor de toevoer van voedingstoffen. Haargroei is niet los te zien van het totale menselijke organisme, lichaam, geest en emoties. Het is duidelijk dat gezondheid een belangrijke rol speelt in de groei van het haar.

8 Wetenswaardigheden over haar Gemiddeld verliest een mens zo'n 60 tot 100 haren per dag. Wanneer het haarverlies over een lange periode meer dan 100 haren per dag bedraagt, wordt men uiteindelijk kaal. Het is normaal om in de lente en de herfst wat extra haar te verliezen. Tussen de leeftijd van zestien en eind twintig groeit ons haar het snelst. Nieuwe haren groeien vlugger en de groeisnelheid vermindert naargelang het haar langer wordt. (de groeisnelheid is gehalveerd bij een lengte van 90 cm) Op de schedel van een volwassene groeien gemiddeld haren. Blonde mensen hebben meer haren zo rond de terwijl roodharigen de kleinste hoeveelheid, zo rond de haren hebben. Doel van de Hair Laser Hoewel de exacte techniek onder voortdurend onderzoek is, stellen wij de hypothese dat de Hair Laserkam een anagene inductor is. Deze maakt gebruik van het actieve mechanisme van fotobiostimulatie waardoor de vasculaire circulatie en de ATP productie toenemen. Veel gebruikers zien een toename van haaruitval wanneer ze zijn begonnen met de HairPlusLaserkam, wat een teken is dat de telogene cyclus versneld is, dit bevestigt dus deze hypothese. Deze toename van haaruitval is echter tijdelijk, verbetering treedt snel op en is al na enige maanden zichtb Doel van de Hair Laser kam behandeling.

9

10