AANDACHTSPUNTEN VOOR ZWEMMERS EN OUDERS!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AANDACHTSPUNTEN VOOR ZWEMMERS EN OUDERS!"

Transcriptie

1 Versie September 2013 AANDACHTSPUNTEN VOOR ZWEMMERS EN OUDERS! Naast vooral lol hebben in zwemmen, zijn er ook een paar zaken die je echt moet weten/doen rondom het trainen en zwemmen van wedstrijden. We hebben de belangrijkste ervan in dit documentje bij elkaar gezet. Zorg er voor dat je op de hoogte bent van wat er verwacht wordt. Lees het door en bewaar het om er nog eens een keer opnieuw doorheen te lezen. Het zijn 3 onderdelen: - Trainen - Wedstijden - Extra s Voor alle vragen mbt de trainingen of wedstrijden die je nog hebt na het lezen van deze brief kan je terecht bij: Thea.landegge@chello.nl (selectie) p.ouburg@kpnmail.nl (minioren en swimkick)

2 Trainen: -Trainen doe je voor jezelf niet voor de trainer, maar realiseer je wel dat die er z n/haar vrije tijd voor jou in steekt! Respecteer hem/haar en volg de instructies op -Wees op tijd, liefst 10 minuten voor aanvang trainen. -Draai jezelf warm voor de training. Dit is belangrijk om blessures te voorkomen! -Help altijd mee met opbouw van het bad. Wacht nooit tot iemand anders het doet, het gaat van de trainingstijd af en dat is zonde. -Neem altijd een bidon met drinken(aanmaak) mee. Drinken is belangrijk tijdens training voorkomt verzuring en kramp. -Zorg dat je je zoomers/flippers, plankje en pullboy bij je hebt. (schrijf hierop altijd je naam met een watervaste stift, dan raak je ze niet zo gauw kwijt). -Ook tijdens de training: altijd je juiste start, keerpunten en aantik maken. Oefening baart kunst en deze punten horen er gewoon bij. Raffel je het tijdens de trainingen af dan loop je het risico dat je tijdens een wedstrijd zomaar een DIS krijgt en er geen tijd wordt genoteerd! -1 op 3 ademhalen bij de vrije slag. Ook erg belangrijk,wees zuinig op je schouders. -Gebruik van de benen, je denkt mogelijk niet zo belangrijk maar JUIST heel belangrijk! Ter voorkoming van teveel belasting op je bovenlijf, blessures. Een groot deel van je snelheid haal je uit je benen. Zorg ervoor dat dat automatisme er in zit / gaat komen. -Einde training: afsluiting is altijd uitzwemmen! Je hebt hard getraind, je spieren goed belast en moeten herstellen om problemen te voorkomen. - Als de lijnen etc. weer uit het bad moeten geldt hetzelfde als voor het opbouwen; ook dit doe je dus samen. -Eet iets na de training (brood,koek,banaan..) Je hebt veel energie verbruikt en je lichaam vraagt weer om aanvulling.

3 WEDSTRIJDEN: Inschrijving en deelname wedstrijden Bijna elk weekend is er een wedstrijd. Dit is niet elk weekend voor alle zwemmers, maar wel voor de coaches/wedstrijdleiding. Thea en Hanneke doen de voorbereidingen voor de wedstrijden en verder zijn er vele mensen die elk weekend langs het bad staan om jullie te begeleiden tijdens de wedstrijd. Dit kost veel tijd wat wij natuurlijk als vrijwilligers graag voor jullie doen. MAAR.we verwachten ook wel bepaalde dingen van jullie terug. Voordat jullie uitgenodigd worden voor een wedstrijd gaat er heel veel werk aan vooraf. Thea en Hanneke zoeken precies uit wie wat het beste kan zwemmen, voor de zwemmers zelf maar ook voor de club. Dit is vaak een heel gepuzzel en kost veel tijd om het goed te krijgen. Wanneer dan de uitnodiging verstuurd wordt staat er altijd bij tot wanneer je kan afmelden. Afmelden doe je natuurlijk alleen als je echt niet kan, zeker bij competitie wedstrijden want die zijn erg belangrijk voor de club. Op het moment dat er afzeggingen binnen zijn begint het gepuzzel voor Thea en Hanneke opnieuw voordat de daadwerkelijke inschrijving verstuurd kan worden. Het gebeurt ook regelmatig dat er zelfs na inschrijving afmeldingen binnen komen. Dit is erg vervelend aangezien dit vaak nog meer werk met zich meebrengt om alles in goede banen te krijgen en het ook vaak uitdraait op boetes. Onze vraag is dan ook om hier in het vervolg zorgvuldiger mee om te gaan en er niet te licht over denken als je denkt te moeten afzeggen. De wedstrijden staan allemaal op de agenda dus je kunt zelf vaak al ruim van te voren zien wanneer je moet zwemmen. Zet dit in je agenda en houdt hier rekening mee. De uitnodigingen staan ook op de site en worden ook individueel verstuurd. Lees ze zorgvuldig en reageer bijtijds als je echt niet kan. Doe het gelijk en denk niet het komt wel want dan is de kans groot dat je het vergeet. Naast de competitie wedstrijden zijn er ook de wedstrijden waarvoor je niet uitgenodigd wordt maar zelf moet reageren of je wel of niet mee doet. Wanneer die op de agenda staan,maak dan gelijk een lijstje waar je aan mee wilt doen en stuur die naar Thea. Daarmee voorkom je dat je ergens eigenlijk aan mee had willen doen,maar niet ingeschreven bent. Dus conclusie: - schrijf de wedstrijden over in je agenda, houdt er rekening mee. - maak een lijst van de open wedstrijden waar je aan mee wilt doen en stuur die zsm naar Thea. Voor de swimkickwedstrijden moet je bij Hanneke zijn.

4 Kampioenschappen Dan de kampioenschappen! Je traint het hele jaar hard, zwemt je limieten en dan mag je meedoen aan de kampioenschappen daar doe je het toch voor? Tot nu was het zo dat Thea de zwemmers bericht wanneer ze ingeschreven zijn voor een kampioenschap, ze gaat er automatisch vanuit dat je wilt deelnemen. Ook hier staat dan duidelijk bij dat je kan afmelden tot een bepaalde datum. Dit is erg belangrijk aangezien de inschrijving bij een kampioenschap veel minder vrijblijvend is. De KNZB heeft hier veel werk aan om alles in goede banen te leiden en wanneer er op het laatst wijzigingen zijn staan hier hoge boetes tegenover. Vanaf dit seizoen gaat inschrijving/deelname aan een kampioenschap anders. Dit om hoge boetes te voorkomen. Voor kampioenschappen moeten limieten gezwommen worden. De limieten voor deze wedstrijden zullen we ook op de site gaan vermelden. Kijk goed of je een limiet hebt, bij twijfel altijd vragen aan Thea. Heb je een limiet en wil je meedoen dan meld je dat bij Thea. Je wordt niet meer automatisch ingeschreven. Je moet zelf aangeven dat je mee wilt doen. Thea zal dan aangegeven wat je mag zwemmen en zodat je nog kan kiezen wat je gaat zwemmen, maar je doet wel mee! Afzeggen is dan niet meer aan de orde. Geef je jezelf niet op dan doe je ook niet mee (en dat zou jammer zijn van al dat harde trainen).

5 Leeftijdsgroep meisjes Leeftijdsgroep jongens Vanaf 1 september 2013 t/m 31 augustus 2014 geldt geboren in: Minioren 1 Minioren vanaf 6 e verjaardag Minioren 1 Minioren Minioren 2 Minioren Minioren 3 Minioren Minioren 4 Minioren Minioren 5 Minioren Junioren 1 Minioren Junioren 2 Junioren Junioren 3 Junioren Jeugd 1 Junioren Jeugd 2 Junioren Senioren/D1 Jeugd Senioren/D2 Jeugd Senioren/D open Senioren/H Senioren/D open Senioren/D open Senioren/H Senioren/H open 1993

6 Vervoer Je krijgt ruim van te voren te horen wanneer je een wedstrijd hebt. Zorg er dus voor dat je vervoer hebt. Denk niet ik kan wel meerijden.dan zou het wel eens kunnen zijn dat alle beschikbare auto s die dag vol zitten. Motto is dus: regel het gewoon tijdig, dan ontstaan er ook geen verrassingen. Dus kunnen je ouders, of iemand waarvan je automatisch denkt dat je daar wel mee kan rijden,niet rijden, het is je eigen verantwoordelijkheid vervoer tijdig te regelen. Voorbereidingen -Pak zelf je tas in. Weet wat je nodig hebt (denk niet mijn moeder doet het wel..) Als je weet wat je erin stopt weet je ook wat mee terug moet. -Wat moet je bij je hebben: Badpak/zwembroek +reserve(om in te zwemmen of als het stuk gaat) Slippers Verenigingstenue Zwembril+reserve Badmuts+reserve Twee handdoeken Iets te doen (muziek,boek,gameboy etc) voor tijdens het wachten Eten en drinken (voldoende drinken, het is altijd warm in het bad heel belangrijk, aanmaak/sportdrank(zonder prik!).brood,eierkoeken,crackers,bananen allemaal goed,geen chocolade of snoep voor het zwemmen) -Meld je bij aankomst bij je coach voor de wedstrijd. -Zwem goed in en houdt jezelf warm tijdens het wachten (droog je af, doe je tenue aan). Draai jezelf ruim voor de start weer warm. -Laat je bij de voorstart niet gek maken door andere zwemmers en concentreer je serieus op het starten/zwemmen. Het is JOUW wedstrijd en het wordt JOUW tijd! - Na je race ga je gelijk naar je coach om je tijd door te geven en je race door te spreken. -Blijf tijdens het wachten tussen de races door bij je Olympia groep, even naar je ouders of toilet mag altijd maar meld dit wél bij je coach en blijf niet te lang weg. -We blijven allemaal als ploeg tot het einde van de wedstrijd. Elkaar blijven aanmoedigen is erg belangrijk, en wel zo gezellig natuurlijk. Ps: moet je écht eerder weg, dat kan in overleg met je coach VÓÓR de wedstrijd.

7 Blessures Heb je een blessure waarvoor je ingetaped zou moeten worden? Er zijn met ingang van seizoen nieuwe regels omtrent het gebruik van Tape! Hieronder vind je het stukje uit de regelementen van de KNZB. Lees dit goed, en heb je een blessure meldt dit ruim van te voren bij je trainer/coach! Artikel 16.7 Een zwemmer mag geen middelen gebruiken of dragen of een zwempak dat zijn snelheid, drijfvermogen of uithoudingsvermogen tijdens een wedstrijd kan ondersteunen (zoals handschoenen, wetsuits enz). Een zwembrilletje is toegestaan. Het gebruik van tape op het lichaam is niet toegestaan tenzij dispensatie is verleend door de bondsarts van de KNZB. Dispensatie wordt alleen verleend in geval van een (semi-)permanente medische indicatie. De dispensatie heeft een geldigheidsduur van maximaal vijf jaar. Een aanvraag dient minstens een maand voor de verwachte wedstrijddatum ingediend te worden. De verleende dispensatie moet aan de scheidsrechter getoond worden. Noot: het aan elkaar tapen van twee vingers is toegestaan. EXTRA S Zwemmen is één van de gezondste sporten met relatief weinig blessures. Als je zwemt gebruik je bepaalde spiergroepen, echter niet alle... Landtraining, naast de zwemtraining, is dan ook best wel belangrijk! Hieronder een paar oefeningen die je heel makkelijk thuis kunt doen en ten goede komen van jezelf en je zwemprestaties. Touwtjespringen Buikspieroefeningen Schouderoefeningen skeeleren Interessante websites (hier kan je alle baden vinden) (alles over onze kring waarin we zwemmen) (alles over zwemmen landelijk)

8

INFORMATIEBOEKJE WEDSTRIJDZWEMMEN

INFORMATIEBOEKJE WEDSTRIJDZWEMMEN INFORMATIEBOEKJE WEDSTRIJDZWEMMEN Seizoen 2013-2014 ZWEMVERENIGING DE COLUMBIAAN [Geef hier de samenvatting van het document op. De samenvatting is een korte beschrijving van de inhoud van het document.

Nadere informatie

De WWW 's voor de minioren van de Columbiaan

De WWW 's voor de minioren van de Columbiaan De WWW 's voor de minioren van de Columbiaan Wat zijn nou de WWW's? Het zijn de Wie Wat Waar- vragen en antwoorden. Afspraken die je moet weten voor de trainingen en wedstrijden. 1 Trainingen: Algemeen:

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!!

Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!! Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!! Onderwerpen Trainingstijden Wanneer wedstrijden zwemmen? Indeling op leeftijd & afstanden Soorten wedstrijden Uitgangspunten circuits Aanschrijving & afmelding

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Kick-off Seizoen Zwemlust den Hommel

Kick-off Seizoen Zwemlust den Hommel Kick-off Seizoen 2018-2019 Zwemlust den Hommel Inhoud presentatie Voorstellen Communicatie Vooruit kijken Trainingen Landtraining Wedstrijden Vragen Even voorstellen: De trainers voor dit seizoen Even

Nadere informatie

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels September 2015 1 Voorwoord Beste zwemmer/ouder, Je bent al enige tijd lid van zwemvereniging de Watervogels en je hebt aangegeven dat je wedstrijden wilt

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: blessures

gedragsregel in verhaal: blessures gedragsregel in verhaal: blessures Hallo allemaal! zegt Henk Haai terwijl hij de zaal binnenwandelt voor de volgende bijeenkomst. Hallo trainer! antwoordt iedereen. Henk Haai kijkt de zaal rond en ziet

Nadere informatie

De Meeuwen Diemen. Wedstrijdzwemmen. Algemene informatie

De Meeuwen Diemen. Wedstrijdzwemmen. Algemene informatie De Meeuwen Diemen Wedstrijdzwemmen Algemene informatie Inhoud TRAINEN 3 Trainingstijden 3 Welke spullen neem je mee? 3 Trainers 4 WEDSTRIJD 4 Startvergunning 4 Hoe weet je dat je aan een wedstrijd mee

Nadere informatie

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels September 2012 1 Voorwoord Beste zwemmer/ouder, Je bent al enige tijd lid van zwemvereniging de Watervogels en je hebt aangegeven dat je wedstrijden wilt

Nadere informatie

Batavia Swim. geworden bij Batavia Swim. Door ontwikkeling of door ouder worden kan het wel zijn dat je kind naar een andere groep gaat.

Batavia Swim. geworden bij Batavia Swim. Door ontwikkeling of door ouder worden kan het wel zijn dat je kind naar een andere groep gaat. Vraag Waarom is er een nieuwe zwemvereniging opgericht Bestuurlijke verschillen van inzicht over de technische zaken van wedstrijdzwemmen (trainingen en wedstrijden) en de inbedding van wedstrijdzwemmen

Nadere informatie

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels Juli 2013 1 Voorwoord Beste zwemmer/ouder, Je bent al enige tijd lid van zwemvereniging de Watervogels en je hebt aangegeven dat je wedstrijden wilt gaan

Nadere informatie

Informatiefolder Wedstrijdzwemmen

Informatiefolder Wedstrijdzwemmen Informatiefolder Wedstrijdzwemmen Seizoen 2016/2017 In deze folder vindt u alle informatie voor het komende zwemseizoen 2016-2017. Trainingstijden Indeling categorieën Wedstrijden Huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Informatiefolder Wedstrijdzwemmen

Informatiefolder Wedstrijdzwemmen Informatiefolder Wedstrijdzwemmen Seizoen 2017/2018 In deze folder vindt u alle informatie voor het komende zwemseizoen 2017-2018. Trainingstijden Indeling categorieën Wedstrijden Huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Informatie avond

Informatie avond Informatie avond 1.12.16 AGENDA Doel informatie avond Opleidings Centrum Talenten Organisatie afd. wedstrijdzwemmen Toekomst De Warande AGENDA Doel informatie avond Opleidings Centrum Talenten Organisatie

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND ds Januari 2014 30 Nieuwsbrief www.aquapoldro.nl Bij de afdeling wedstrijdzwemmen van Aquapoldro kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen aan wedstrijden. Of je nu ambities hebt om deel te nemen aan Gelderse

Nadere informatie

Informatie- boekje. Jeugdopleiding Speedo Wedstrijdzwemmen

Informatie- boekje. Jeugdopleiding Speedo Wedstrijdzwemmen Informatie- boekje Jeugdopleiding Speedo Wedstrijdzwemmen Voorwoord Dit informatieboekje is voor ouders van zwemmers die lid zijn van ZPC De Rog. Hierin staat alle informatie over de zwemvereniging, trainingen

Nadere informatie

Informatie avond ouders wedstrijdzwemmers

Informatie avond ouders wedstrijdzwemmers Informatie avond ouders wedstrijdzwemmers Overzicht van de avond Code Blauw Trainingen Wedstrijden Trainers en Coaches Lifestyle en verwachtingen Blessures Kosten Vrijwilligers KNZB Code Blauw Code blauw

Nadere informatie

Trainingsregels voor zwemmers

Trainingsregels voor zwemmers Trainingsregels voor zwemmers 1. Op tijd voor aanvang training omkleden 2. Samen het bad klaar maken 3. Melden bij te laat zijn (in het zwembad) bij de hoofdtrainer 4. Inzwemmen na aanwijzing train(st)er

Nadere informatie

VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015

VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015 VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015 Door de zwemtrainers in de werkgroep Kampioenschappen is een voorstel uitgewerkt en aan de KZC s (Regio-zwemcommissie) aangeboden. Tijdens een gezamenlijke

Nadere informatie

Zwemvereniging De Meeuwen Diemen. Wedstrijdzwemmen. Algemene informatie

Zwemvereniging De Meeuwen Diemen. Wedstrijdzwemmen. Algemene informatie Zwemvereniging De Meeuwen Diemen Wedstrijdzwemmen Algemene informatie Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Trainen... 4 Trainingstijden... 4 Wat wordt er van je verwacht tijdens de training?... 4 Welke spullen

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: inspannen en ontspannen

gedragsregel in verhaal: inspannen en ontspannen gedragsregel in verhaal: inspannen en ontspannen Henk Haai is erachter gekomen dat zwemmen niet alleen maar zwemmen is, maar dat de omgeving en de intrinsieke motivatie van een zwemmer ook heel veel invloed

Nadere informatie

O.Z. & P.C. De Warande Wedstrijdzwemmen. Seizoen 2012-2013

O.Z. & P.C. De Warande Wedstrijdzwemmen. Seizoen 2012-2013 O.Z. & P.C. De Warande Wedstrijdzwemmen Seizoen 2012-2013 I N F O R M A T I E B I J E E N K O M S T 1 7 S E P T E M B E R 2 0 1 2 L O C A T I E : C L U B G E B O U W S C O R P I O T I J D : 1 9. 3 0 2

Nadere informatie

7UDLQLQJYRRU*HUW-DQ. Datum : maandag 19 juli 2004 Doel : aëroob 0-1, techniek, snelheid. Vooraf : drinken (minimaal 1 glas!!!

7UDLQLQJYRRU*HUW-DQ. Datum : maandag 19 juli 2004 Doel : aëroob 0-1, techniek, snelheid. Vooraf : drinken (minimaal 1 glas!!! Datum : maandag 19 juli 2004 Doel : aëroob 0-1, techniek, snelheid - 200m andere slag - 200m eigen slag benen - 4x50m steigerung: rustig beginnen en aanzetten tot hoger tempo (ca. 90%) rust: ca. 20s na

Nadere informatie

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels November 2009 1 HANDLEIDING WEDSTRIJDZWEMMEN 1. Inleiding pagina 3 2. Soort wedstrijden pagina 3 2.1 Speedo wedstrijden pagina 3 2.2 Kring C-klasse pagina

Nadere informatie

Zwemnieuws September 2018

Zwemnieuws September 2018 Zwemnieuws September 2018 In deze nieuwsbrief gaan we in op de volgende onderwerpen: startbijeenkomst, de start van het LAC-seizoen, Bas wint prestatiemedaille LAC, afscheid van vrijwilligers, oproep voor

Nadere informatie

OZ&PC De Warande wedstrijdzwemmen Informatiebijeenkomst seizoen september 2014 locatie: Home De Jonge Renner tijd:

OZ&PC De Warande wedstrijdzwemmen Informatiebijeenkomst seizoen september 2014 locatie: Home De Jonge Renner tijd: OZ&PC De Warande wedstrijdzwemmen Informatiebijeenkomst seizoen 2014-2015 29 september 2014 locatie: Home De Jonge Renner tijd: 20.00 21.00 Agenda Inleiding Corina 5 min. Trainingsmomenten / wedstrijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Seizoen 2016/ januari 2017 Nr

Nieuwsbrief. Seizoen 2016/ januari 2017 Nr Nieuwsbrief Redactie: Dick Bouman 06-50589322 dickjolien@hotmail.com of Wedstrijdsecretariaat: Ruud Snijders, Remco Brand en Gerard Bruijgoms e-mailadres:zwemsecretariaat.mnc@gmail.com Seizoen 2016/2017

Nadere informatie

Uitvoering van NDD-Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING. Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN

Uitvoering van NDD-Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING. Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN JAARPLAN AFDELING Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN 1 AFDELING: Wedstrijd zwemmen STELLER: Ed Laar DATUM: 01-09-2013 INLEIDING De Omnizwemvereniging Nieuwe

Nadere informatie

Mozka. 20 Juni. Infoavond

Mozka. 20 Juni. Infoavond Mozka 20 Juni Infoavond Mozka = competitief Steeds beter worden is het doel Trainingen en wedstrijden Regelmaat en discipline Zowel zwemmers als ouders moeten zich hiervan bewust zijn 1 Seizoen Start :

Nadere informatie

Bepalingen KNZB circuits Minioren - Jun ioren

Bepalingen KNZB circuits Minioren - Jun ioren Minioren-Junioren Algemeen Aan Minioren-Juniorenwedstrijden nemen jongens Minioren 2 t/m Junioren 2 en meisjes Minioren 2 t/m Junioren 2 deel. Ook Parazwemmers in deze leeftijdsgroepen kunnen deelnemen

Nadere informatie

Masters hangen aan Eelco's lippen...

Masters hangen aan Eelco's lippen... Masters hangen aan Eelco's lippen... De spanning voor het WK-Masters in Lyon loopt bij de deelnemers aan Project 2015 al danig op. Daarom hebben we Eelco gevraagd of hij een keer met ons wilde praten over

Nadere informatie

KICK-OFF seizoen september 2018

KICK-OFF seizoen september 2018 KICK-OFF seizoen 2018-2019 4 september 2018 Agenda 1. Terugblik vorig seizoen 2. Wijzigingen 1. Structuur afdeling wedstrijdzwemmen 2. Contributie 3. Onderlinge gedrags-afspraken 1. Code BLAUW 2. Zwemmers

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Inhoudsopgave Inhoudsopgave Almanak wedstrijdzwemmen MSV Zeemacht Seizoen 2014-2015 Den Helder September 2014 Henk van den Brink 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Telefoon- en E-maillijst kader wedstrijdzwemmen... 4 1.1 Bestuursleden:...

Nadere informatie

Met deze eerste nieuwsbrief van het seizoen 2014 2015 willen we de volgende zaken onder de aandacht brengen:

Met deze eerste nieuwsbrief van het seizoen 2014 2015 willen we de volgende zaken onder de aandacht brengen: Beste zwemmers, ouders, vrijwilligers en supporters, Oktober 2014 Met deze eerste nieuwsbrief van het seizoen 2014 2015 willen we de volgende zaken onder de aandacht brengen: 1. Samenwerking WVZ met Together

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2018

Beleidsplan 2014-2018 Beleidsplan 2014-2018 Zwemmen op landelijk A/B niveau Paul Maas 1 2014-12-30 De doelstellingen in het beleidsplan zijn: - te zorgen dat MOSA~regio (Swimteam Helden~MOSA) een stabiele zwemvereniging is,

Nadere informatie

Doelen stellen. Stellen van doelen is belangrijk!! Doel + Prestatie bepaald namelijk of je tevreden bent over de prestatie

Doelen stellen. Stellen van doelen is belangrijk!! Doel + Prestatie bepaald namelijk of je tevreden bent over de prestatie Doelen stellen Stellen van doelen is belangrijk!! Doel + Prestatie bepaald namelijk of je tevreden bent over de prestatie 5 Stel je voor: Je hebt een heel moeilijke toets op school Je leert keihard voor

Nadere informatie

Informatie boekje wedstrijdzwemmen 2016/2017 INHOUDSOPGAVE

Informatie boekje wedstrijdzwemmen 2016/2017 INHOUDSOPGAVE INFORMATIEBOEKJE WEDSTRIJDZWEMMEN SEIZOEN 2016/2017 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Groepsindeling 3 Trainingstijden 4 Deelname Competitie/Wedstrijden 4 Voor een wedstrijd 6 Leeftijdsindelingen 7 Poule-Indeling

Nadere informatie

Limieten Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen

Limieten Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen Limieten voor de diverse Nederlandse Kampioenschappen vloeien voort uit het Meerjaren Selectie Systeem. In principe zijn de E-tijden van toepassing, mits anders aangegeven in de oranje balk bij de leeftijdsgroep.

Nadere informatie

HET BLAUWE BOEKJE SEIZOEN 2015-2016

HET BLAUWE BOEKJE SEIZOEN 2015-2016 HET BLAUWE BOEKJE SEIZOEN 2015-2016 Informatieblad Wedstrijdzwemmen SWOL 1894 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Belangrijke Adressen... 4 Zwemcommissie... 4 Trainers... 5 Contributie... 6

Nadere informatie

Informatie OEZA Wedstrijdzwemmen

Informatie OEZA Wedstrijdzwemmen Informatie OEZA Wedstrijdzwemmen Welkom bij OEZA wedstrijdzwemmen! Met deze brief willen we informatie geven over het wedstrijdzwemmen bij OEZA. Je kunt hierin lezen over de trainingen, wedstrijden en

Nadere informatie

PIETER VAN DEN HOOGEN- BAND!!! Uitslag Pieter Cup, minioren 3 & 4, 4 april 2015 in Eindhoven

PIETER VAN DEN HOOGEN- BAND!!! Uitslag Pieter Cup, minioren 3 & 4, 4 april 2015 in Eindhoven Uitslag Pieter Cup, minioren 3 & 4, 4 april 2015 in Eindhoven Marin Wieling: 50 vlinderslag 48.30 Grootste verbetering: Marin Wieling, 50 vlinderslag 48.30 Uitslag Pieter Cup, minioren 5 & 6, 4 april 2015

Nadere informatie

De eerste zwemwedstrijd

De eerste zwemwedstrijd Batavia Swim Lelystad www: email: bataviaswim.nl info@bataviaswim.nl Postadres: Jol 3318 8243HZ Lelystad ING Bank IBAN nr.: NL66 INGB 0007 853 116 KvK nr.: 69 1250 07 De eerste zwemwedstrijd Beste ouders

Nadere informatie

KICK-OFF seizoen september 2018

KICK-OFF seizoen september 2018 KICK-OFF seizoen 2018-2019 3 september 2018 Agenda 1. Doelstellingen Minioren 2. Wijzigingen 1. Structuur afdeling wedstrijdzwemmen 2. Contributie 3. Onderlinge gedrags-afspraken 1. Code BLAUW 2. Zwemmers

Nadere informatie

Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd

Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Contact 3. Ik vind wielrennen heel leuk hoe nu verder? 4. Trainingen 5. Huisregels 6. Jeugdcategorieën 7. Materiaal 8.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MEI. Seizoen VOLGEND SEZIOEN:

NIEUWSBRIEF MEI. Seizoen VOLGEND SEZIOEN: NIEUWSBRIEF MEI Seizoen 2014-2015 BELANGRIJK!!!!!!! Hallo allemaal, lees de nieuwsbrief goed door, want er zijn veel uitvaldagen i.v.m. verhuur Page en feestdagen. VOLGEND SEZIOEN: Nog 2 maanden trainen

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

AANMELDING. Wat krijg je als je lid wordt? CONTRIBUTIE

AANMELDING. Wat krijg je als je lid wordt? CONTRIBUTIE AANMELDING Aanmelden doe je bij de ledenadministratie. Het telefoonnummer is te vinden op de website degendten.nl (onder algemene informatie) en op het publicatiebord bij de ingang van zwembad de Blenk

Nadere informatie

WERKWIJZE MINIPUPILLEN

WERKWIJZE MINIPUPILLEN Achilles 1894 WERKWIJZE MINIPUPILLEN 1 Werkwijze mini-pupillen 1. Inleiding en aanleiding 2. Intake van een nieuwe mini-pupil 3. Het kader van Achilles 1894 m.b.t. de mini-pupillen 4. Hoe zijn de trainingen

Nadere informatie

VISIE, OPLEIDINGSSTRUCTUUR EN SELECTIEPROFIELEN. Visie afdeling wedstrijdzwemmen ZV WESTLAND

VISIE, OPLEIDINGSSTRUCTUUR EN SELECTIEPROFIELEN. Visie afdeling wedstrijdzwemmen ZV WESTLAND VISIE, OPLEIDINGSSTRUCTUUR EN SELECTIEPROFIELEN Visie afdeling wedstrijdzwemmen ZV WESTLAND De visie van de afdeling wedstrijdzwemmen van ZV WESTLAND kenmerkt zich door onderstaande 3 hoofdlijnen: 1. Wedstrijdzwemmen

Nadere informatie

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Beste docent, Binnenkort gaat u met uw klas naar de voorstelling Zwemmen Zonder Mouwen; een muzikale 8+ voorstelling die zich afspeelt in en rondom

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Loopgroep René van AVGM in Best

Loopgroep René van AVGM in Best Loopgroep René van AVGM in Best Inhoud Profiel... 1 Regels en afspraken... 3 Adviezen... 4 Contactgegevens... 5 Profiel Dit is een loopgroep met een vrij rustig tempo. De afstanden en trainingsduur zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief wedstrijdzwemmen Zwemlust Den Hommel

Nieuwsbrief wedstrijdzwemmen Zwemlust Den Hommel # ember 2017 Inhoud: Wedstrijdkalender Trainingsgroepen Nieuws over de.. Wedstrijden Afmelden Wedstrijden Bijeenkomst Mindset Voeding Kamp Inleveren Grote Club Actie loten Clubkleding bestellen Volg ons

Nadere informatie

Infoboek BZV Wedstrijdzwemmen Seizoen

Infoboek BZV Wedstrijdzwemmen Seizoen Infoboek BZV Wedstrijdzwemmen Seizoen 2016-2017 1 Inhoudsopgave Inhoud Pagina 1. VOORWOORD 3 2. TRAININGEN 4 2.1 Zwemtrainingen 4 2.2 Trainen in vakanties 4 2.3 Trainers 5 2.4 Trainingsmateriaal 5 2.5

Nadere informatie

Kindervakantieweek THE STARS

Kindervakantieweek THE STARS Kindervakantieweek 20-22 juli 2015 THE STARS Hutten bouwen Dit jaar zijn onze hutten ook ons «decor» want wij zijn echte «Sterren» Pagina 2 Theater en Musical We leren acteren en muziek maken als echte

Nadere informatie

EDITIE Klik hier voor de website

EDITIE Klik hier voor de website EDITIE 2018 ZONDAG 8 april : MINIOREN & JUNIOREN Klik hier voor de website UITNODIGING Met trots kunnen we ook dit jaar aankondigen dat in de pauze van de Swim Cup the Hague de tweede editie van de Ranomi

Nadere informatie

16 September. Infoavond

16 September. Infoavond 16 September Infoavond Trainersteam Dirk Stef Isabelle Joren Fien / Jelle / Natacha / Philippe Begeleiding trainingen Groepen Trainer Maandag A - B - C - D - E Dirk, Fien Dinsdag A - B - C - D Dirk, Stef

Nadere informatie

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Van de Amerikaanse psycholoog Michael W. Fordyce 1. Wees actief en ondernemend. Gelukkige mensen halen meer uit het leven omdat ze er meer in stoppen. Blijf niet op

Nadere informatie

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan.

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Club- en gedragsregels van CARTOUCHE Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Bij die sportiviteit, gezelligheid en prestatie hoort voor een belangrijk

Nadere informatie

Swimming Meets. Dit betekent dat er o.a. altijd ruimte zal zijn om in- en uit te zwemmen maar denk hierbij ook aan elektronische tijdwaarneming.

Swimming Meets. Dit betekent dat er o.a. altijd ruimte zal zijn om in- en uit te zwemmen maar denk hierbij ook aan elektronische tijdwaarneming. 26-28 februari 17 april Swimming Meets UITNODIGING Beste zwemvrienden, In het seizoen 2015/2016 organiseert The Hague Swimming (SG) in samenwerking met Den Haag Topsport en vele andere partners wederom

Nadere informatie

Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Heb je nog vragen? Ook op de velden kun je met jouw vraag terecht

Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Heb je nog vragen? Ook op de velden kun je met jouw vraag terecht Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Of denk jij of jouw zoon of dochter erover na om te gaan honk- of softballen bij WSB? Lees dan dit informatiepakket door. Hier vind je alle informatie voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus!

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Nieuwsbrief najaar 2013 Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Exclusief voor Loopgroep Zeeland leden kunnen wij op zaterdag 14 september met de bus van Zoutelande naar Neeltje Jans. Dat betekent dat je

Nadere informatie

Reglement Jeugd. Volleybal vereniging Wijhko.

Reglement Jeugd. Volleybal vereniging Wijhko. Reglement Jeugd Volleybal vereniging Wijhko. In dit reglement: Algemene regels Wedstrijden spelen Training of wedstrijd afzeggen Activiteiten voor de jeugd Positief Coachen Algemene Regels Vervoer Bij

Nadere informatie

dd. 3 april te Roden aanvang zaal open uur Agenda

dd. 3 april te Roden aanvang zaal open uur Agenda Agenda dd. 3 april te Roden aanvang 19.30 zaal open 19.00 uur 1.Opening 2.Mededelingen 3. Wedstrijdkalender 2019/2020 25/50 m wedstrijden Swimkick wedstrijden Minioren wedstrijden Junioren/jeugd/senioren

Nadere informatie

Overstappen naar het. Wedstrijdschaatsen en. wat nu?

Overstappen naar het. Wedstrijdschaatsen en. wat nu? Overstappen naar het Wedstrijdschaatsen en wat nu? Versie 2014 1 1 Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Voorwoord.3 3. Beleid ten aanzien van de trainingen... 4 3.1.Periodisering.. 4 3.1.1 Zomerperiode........4

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: doorzetten en de moed erin houden

gedragsregel in verhaal: doorzetten en de moed erin houden gedragsregel in verhaal: doorzetten en de moed erin houden We zitten al in de helft van het jaar en het zwemseizoen zit er bijna op. De zwemmers kijken allemaal al uit naar de twee weken durende stage

Nadere informatie

Welkom bij de informa0eavond wedstrijdzwemmen d ELFT. Kerkpolderbad 2 september 2016

Welkom bij de informa0eavond wedstrijdzwemmen d ELFT. Kerkpolderbad 2 september 2016 Welkom bij de informa0eavond wedstrijdzwemmen d ELFT Kerkpolderbad 2 september 2016 Programma d ELFT als vereniging Wedstrijdzwemmen bij d ELFT Wedstrijden Startgemeenschap Albion d ELFT Vrijwillgers:

Nadere informatie

Uitnodiging voor wedstrijden

Uitnodiging voor wedstrijden BOETEREGLEMENT KONINKLIJKE AMSTERDAMSCHE ZWEMCLUB 1870 Versie 2014.1 Uitnodiging voor wedstrijden In het algemeen ontvang je ruim voor een wedstrijd de uitnodiging met alle gegevens. Deze uitnodiging wordt

Nadere informatie

Sporting Krommenie. Voorwoord. Trainingstijden Beste speler,

Sporting Krommenie. Voorwoord. Trainingstijden Beste speler, Sporting Krommenie In de nieuwsbrief voorwoord wie zijn wij? spelers regelement af berichten Leiders oefenprogramma start seizoen 2017-2018 trainingstijden 2017-2018 Gegevens van de trainers: Seizoen 2017-2018

Nadere informatie

Korte uitleg website leden MHCW

Korte uitleg website leden MHCW Korte uitleg website leden MHCW 1 Leden informatie systeem (LISA) MHCW maakt al enkele jaren gebruik van LISA, een geautomatiseerd Leden Informatie Systeem LISA is de centrale plek binnen de club waar

Nadere informatie

KICK-OFF OCT Informatie avond

KICK-OFF OCT Informatie avond KICK-OFF OCT 2018--2019 Informatie avond Agenda 1. Terugblik vorig seizoen 2. Wijzigingen 3. Onderlinge gedrags-afspraken AGENDA Terugblik vorig seizoen Wijzigingen Onderlinge gedrags-afspraken OCT Waarom

Nadere informatie

Spreekbeurt, en werkstuk

Spreekbeurt, en werkstuk Spreekbeurt, krantenkring en werkstuk Dit boekje is van: Datum spreekbeurt Datum krantenkring Inleverdatum werkstukken Werkstuk 1: 11 november 2015 Werkstuk 2: 6 april 2016 Bewaar dit goed! Hoe bereid

Nadere informatie

WEDSTRIJDAFDELING INFORMATIE VOOR NIEUWE LEDEN

WEDSTRIJDAFDELING INFORMATIE VOOR NIEUWE LEDEN WEDSTRIJDAFDELING INFORMATIE VOOR NIEUWE LEDEN Inhoud 1. Welkom bij de Wedstrijdafdeling van ZC de Zwoer! 3 2. Algemeen 3 2.1. Wedstrijdgroepen 3 2.2. Vrijwilligerswerk 4 2.3. Klachten? 4 3. Jaarlijkse

Nadere informatie

HANDLEIDING SEIZOEN 2013-2014 Augustus 2013

HANDLEIDING SEIZOEN 2013-2014 Augustus 2013 HANDLEIDING INHOUD Voorwoord 2 Namen, telefoonnummers en e-mailadressen 3 Officials 4 E-mailadressen groepen 4 Trainingen 5 Wedstrijden 7 Algemene informatie 12 VOORWOORD Hierbij ontvangen jullie de handleiding

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Het Groot en Bijzonder Verdriet Doe Boek

Het Groot en Bijzonder Verdriet Doe Boek Het Groot en Bijzonder Verdriet Doe Boek De enige officiële training voor Troostbeesten. Lilian Kars, 1999 Illustraties: Rainer Harman Niets uit deze uitgave mag op enige wijze worden gebruikt of gedupliceerd

Nadere informatie

Coachen met een raceplan. KNZB Zwemtrainersdag 2017

Coachen met een raceplan. KNZB Zwemtrainersdag 2017 Coachen met een raceplan KNZB Zwemtrainersdag 2017 VIDEO Met welk raceplan zwemt Sarah Sjostrom? Bovenste gele lijnen: Sarah Sjostrom Onderste gele lijnen: Simone Manuel Waar zit het verschil met de 51,71

Nadere informatie

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis.

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis. Algemeen aanleiding In aanloop naar het WK Triathlon, wat van 14-17 september in Rotterdam plaats vindt, organiseren de Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Triathlon Bond enkele kleinschalige triathlon-evenementen

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

Seizoenboek Wedstrijdzwemmen

Seizoenboek Wedstrijdzwemmen Seizoenboek Wedstrijdzwemmen Zwemvereeniging Het Y Amsterdam Seizoen 2014-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 1 1. Zwemvereniging Het Y... 2 1.1 Wedstrijdzwemmen... 2 1.2 De zwemtraining... 3 1.3 Trainingstijden...

Nadere informatie

Informatie WEDSTRIJDZWEMMEN

Informatie WEDSTRIJDZWEMMEN Informatie WEDSTRIJDZWEMMEN Seizoen 2016/2017 Inhoud Algemene informatie... 3 SG De Vliet... 3 Teamsport... 3 Clubkleding... 3 Andere vragen?... 3 Trainen... 4 Trainingstijden en baden... 4 Wat heb je

Nadere informatie

Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal

Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal Deze wedstrijd is niet door zwemmers van Aquarijn gezwommen.. dus geen uitslag Het Merwestein Gala Van allerlei over het Merwestein Zwemgala (door Janien Kamperman en

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin)

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Lay-out Bob Snel (trainer ATC Amstelduin) Document Versie maart 2007 Meer informatie E-mail:

Nadere informatie

Bepalingen KNZB circuits Swimkick & Minioren

Bepalingen KNZB circuits Swimkick & Minioren Algemeen Aan SwimKick en Miniorenwedstrijden nemen jongens minioren 1 t/m 6 en meisjes minioren 1 t/m 5 deel. Ook Parazwemmers kunnen deelnemen aan deze wedstrijden. Voor de Swimkick zwemmers is nog geen

Nadere informatie

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG:

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je een verzorgde brief schrijven. - Kun je op een juiste manier werkwoorden vervoegen. - Schrijf je op een juiste manier in meervoud. - Gebruik je hoofdletters op een

Nadere informatie

Wedstrijdcircuit voor minioren & junioren 1 in opleiding

Wedstrijdcircuit voor minioren & junioren 1 in opleiding Wedstrijdcircuit voor minioren & junioren 1 in opleiding Voor het zwemseizoen 2015-2016 is door dutchswim.nl een nieuw wedstrijdcircuit voor minioren en junioren 1 in opleiding ontwikkeld. Dit succesvolle

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

3.GOUD, ZILVER EN BRONS OP DE OPEN TILBURGSE KAMPIOENSCHAPPEN!

3.GOUD, ZILVER EN BRONS OP DE OPEN TILBURGSE KAMPIOENSCHAPPEN! NIEUWSBRIEF december 2016 Alle ingeschreven leden ontvangen deze nieuwsbrief. De leden die met ingang van het nieuwe kwartaal zijn uitgeschreven krijgen deze voor de laatste keer. Mocht uw zoon/dochter

Nadere informatie

- Er wordt tussen en uur getraind. De training duurt ongeveer 1 uur. - Het trainingsseizoen loopt van medio augustus tot eind juni.

- Er wordt tussen en uur getraind. De training duurt ongeveer 1 uur. - Het trainingsseizoen loopt van medio augustus tot eind juni. BLAUW-WIT WELKOM! Onderwerpen Trainingen Korfbal competitie Wedstrijdkleding Wat vinden wij belangrijk? Wat verwachten wij van ouders? Communicatie Wat doen we verder nog voor leuks? TRAININGEN - Elk team

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

RSW MASTERS NIEUWSBRIEF

RSW MASTERS NIEUWSBRIEF RSW MASTERS NIEUWSBRIEF Aan alle 20 plussers va ZPC en Z&PC Rotterdam Regio West Open Masterwedstrijden deel 2 De RWOM in Vlaardingen was in twee opzichten een succes. Nog nooit zijn we met zo n grote

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geraniumactie. RABO Fietssponsortocht. Uitgave: April 2014.

Nieuwsbrief. Geraniumactie. RABO Fietssponsortocht. Uitgave: April 2014. Nieuwsbrief Uitgave: April 2014. We doen het als vereniging over de hele breedte goed en daar kunnen we best trots op zijn. Maar dat succes komt niet zomaar; daarvoor hebben mensen zich ingespannen. Tijdens

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie