Appendices. G. van der Wier

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Appendices. G. van der Wier"

Transcriptie

1 Appendices G. van der Wier Centre for Blistering Diseases, Department of Dermatology, University of Groningen, University Medical Centre Groningen, Groningen, The Netherlands

2 140 Acantholysis in pemphigus / APPENDICES List of publications Van der Wier G, Pas HH, Jonkman MF. Gelokaliseerde pemphigus vulgaris van de neus. Ned Tijdschr Dermatol Venereol 2008;18: Van der Wier G, Pas HH, Jonkman MF. Experimental human cell and tissue models of pemphigus. Dermatol Res Pract. 2010;2010: Oktarina DA, van der Wier G, Diercks GF, Jonkman MF, Pas HH. IgG-induced clustering of desmogleins 1 and 3 in skin of patients with pemphigus fits with the desmoglein nonassembly depletion hypothesis. Br J Dermatol. 2011;165: Lacroix M, Lacaze-Buzy L, Furio L, Tron E, Valari M, Van der Wier G, Bodemer C, Bygum A, Bursztejn AC, Gaitanis G, Paradisi M, Stratigos A, Weibel L, Deraison C, Hovnanian A. Clinical expression and new SPINK5 splicing defects in Netherton syndrome: unmasking a frequent founder synonymous mutation and unconventional intronic mutations. J Invest Dermatol. 2012;132: Chang YY, van der Velden J, van der Wier G, Kramer D, Diercks GF, van Geel M, Coenraads PJ, Zeeuwen PL, Jonkman MF. Keratolysis exfoliativa (dyshidrosis lamellosa sicca): a distinct peeling entity. Br J Dermatol. 2012;176: Van der Wier G, Jonkman MF, Pas HH, Diercks GF. Ultrastructure of acantholysis in pemphigus foliaceus re-examined from the current perspective. Br J Dermatol. 2012;167: Van der Wier G, Jonkman MF. Mechanisme van blaarvorming bij pemphigus. Ned Tijdschr Dermatol Venereol 2013;23(8):

3 Acantholysis in pemphigus / APPENDICES 141 Janse IC, van der Wier G, Jonkman MF, Pas HH, Diercks GF. No evidence of apoptotic cells in pemphigus acantholysis. J Invest Dermatol. 2014;134: Van der Wier G, Pas HH, Kramer D, Diercks GF, Jonkman MF. Smaller desmosomes are seen in the skin of pemphigus patients with anti-desmoglein 1 antibodies but not in patients with anti-desmoglein 3 antibodies. J Invest Dermatol. 2014;134:

4 142 Acantholysis in pemphigus / APPENDICES Dankwoord Veel mensen hebben de afgelopen jaren een bijdrage geleverd aan het tot stand komen van dit proefschrift. Ik wil iedereen daarvoor bedanken en een aantal mensen in het bijzonder. Mijn promotor, prof. dr. M.F. Jonkman. Beste Marcel, ik wil je bedanken voor onze prettige samenwerking, je vertrouwen en vooral je geduld de afgelopen jaren. Bedankt dat je me de kans hebt gegeven om mijn opleiding tot dermatoloog en een promotie-traject te combineren. Het was niet altijd even gemakkelijk om naast mijn opleiding en privéleven het tempo erin te houden, maar gelukkig bleef je geduldig en kon ik met plezier blijven werken aan mijn onderzoek en dit proefschrift. Mijn eerste co-promotor, dr. H.H. Pas. Beste Hendri, bij jou kon ik altijd binnenlopen voor zowel advies over de praktische zaken op het lab als hulp bij het schrijven. Je heldere en nuchtere kijk op de zaken, en het gevoel dat alles bespreekbaar is met jou heb ik zeer gewaardeerd. Ik heb onze samenwerking als zeer prettig ervaren. Zit ik nu eindelijk in het mapje gepromoveerde onderzoekers? Mijn tweede co-promotor, dr. G.F.H. Diercks. Beste Gilles, jij hebt mij op weg geholpen met de elektronenmicroscopie. Met veel plezier kijk ik terug op onze samenwerking aan het hoofdstuk over de ultrastructuur van pemphigus foliaceus huid. Ook je kritische blik op de andere hoofdstukken heb ik erg gewaardeerd. I would also like to thank the reading committee, prof. J.R. Stanley, prof. M. Vermeer and prof. A. Vissink. Thank you for reading and judging the manuscript of my thesis. Co-auteurs Mira Oktarina en Ineke Janse. Mira, we worked side by side in the lab and you taught me how to do the immunofluorescence stainings. We had a lovely time during the congresses in Kyoto, Otsu and Bern. Ineke, bedankt voor de prettige samenwerking tijdens het apoptose-project en jouw bijdrage aan dit proefschrift in de vorm van hoofdstuk 6. Ik hoop dat ik tijdens de verdediging net zo goed m n mannetje sta als jij tijdens de presentatie van je onderzoeksresultaten in Lübeck. Mede-onderzoekers Angelique Poot, Antoni Gostynski, Marieke Bolling, Marjon Pasmooij en Wing-Yan Yuen. Bedankt voor de prettige samenwerking tijdens de afgelopen jaren en ook de gezelligheid tijdens de congressen.

5 Acantholysis in pemphigus / APPENDICES 143 De medewerkers van de elektronenmicroscopie (Afdeling Celbiologie RUG), Ben Giepmans en Han van der Want, bedankt voor het meedenken over de resultaten van de ultrastructurele studies. Bert Blaauw, Freark Dijk en Jeroen Kuipers, bedankt voor jullie hulp bij het snijden van de coupes en het maken van de foto s op de elektronenmicroscoop. Paranimfen Noor van Oosten en Dillys van Vliet. Lieve Noor, bedankt voor je steun en vriendschap de afgelopen jaren. Ik vind het ontzettend fijn dat je op deze belangrijke dag mijn paranimf bent en achter me staat. Bedankt ook dat je tijdens je verlof mijn proefschrift doorgelezen en gecontroleerd hebt. Lieve Dillys, ondanks dat we al jaren zo ver bij elkaar vandaan wonen en elkaar veel te weinig zien, is mijn vriendschap met jou erg waardevol voor mij. Heel erg bedankt ook dat je naast je drukke bestaan als moeder en promovenda tijd vrijmaakte voor het checken van het manuscript en zelfs voor het bedenken van vragen die gesteld zouden kunnen worden. Ik hoop dat als straks jouw promotie ook achter de rug is we elkaar weer vaker kunnen zien. Stafleden en arts-assistenten van de afdeling Dermatologie. Mijn opleider, dr. B. Horvath, bedankt voor het rekening houden met mijn activiteiten buiten de opleiding en dr. M.L. Schuttelaar, bedankt voor het plannen van mijn polischema s zodat er af en toe ook tijd over was om aan het onderzoek te besteden. Ook de overige stafleden wil ik bedanken voor de prettige samenwerking tijdens de afgelopen jaren. Alle arts-assistenten wil ik bedanken voor hun collegialiteit en de prettige samenwerking de afgelopen jaren. Sorry, jullie zijn ondertussen met teveel om allemaal persoonlijk op te noemen en ik wil niemand tekort doen. Medewerkers van het laboratorium immunodermatologie. Miranda, jij hebt mij de eerste labbeginselen bijgebracht en samen hebben we het in vitro model aan de praat gekregen. Bedankt voor je hulp bij de praktische zaken op het lab en bij de laatste regeldingen voor de promotie. Duco Kramer, heel erg bedankt voor je hulp bij de elektronenmicropscopie. Terwijl ik weer aan de slag ging op de polikliniek heb jij vele biopten gesneden en foto s gemaakt. Zonder jouw hulp was hoofdstuk 5 niet tot stand gekomen. Janny Zuiderveen en Gonnie Meijer. Jullie hebben mij het snijden van de biopten geleerd en als dat niet lukte hadden jullie altijd een oplossing om er net nog een paar goede coupes af te halen. Bedankt hiervoor. Doktersassistentes, regas, verpleegkundigen, nurse-practitioners. Bedankt voor jullie gezelligheid en belangstelling de afgelopen jaren. Piet Toonder. Bedankt voor je hulp en advies als illustrator of photoshop weer eens niet deed wat ik wilde.

6 144 Acantholysis in pemphigus / APPENDICES Martijn Wolf, bedankt voor de prachtige layout van dit boek. Het was erg prettig om met je samen te werken. De dermadames. Marieke de Waard, Kirsten van Duinen, Annemieke Fongers, Annemarie van Houten en Noor van Oosten. Bedankt voor jullie vriendschap op de werkvloer en daarbuiten. Gedurende een aantal jaren waren we samen in opleiding, maar ik zwaaide jullie één voor één gedag. Onze vriendschap is gelukkig blijven bestaan. Ik hoop dat we nog lang collinnetjes blijven! Vriendinnen, Welmoed, Judith, Irene, Mirjam en Dillys. Bedankt voor jullie vriendschap de afgelopen jaren. We hebben het allemaal veel te druk en wonen veel te ver bij elkaar vandaan, maar ik hoop dat onze vriendschap blijft bestaan en dat we elkaar weer vaker gaan zien in de toekomst. Dames en heren van de Ronde Tafel: Mariëlle en Niels, Floor en Boudewijn, Wieteke en Tom, Mélanie en Maarten, Marjoke en Derk, Evelien en Niklas, en Marloes en Sam. Bedankt voor de gezelligheid en belangstelling tijdens de afgelopen jaren. Jullie hebben er mede voor gezorgd dat we ons snel thuis voelden in Haren en Groningen. Mijn ouders, Heit en Mem. Bedankt voor jullie onvoorwaardelijke steun tijdens de afgelopen jaren. Jullie stonden altijd achter mijn keuzes of lieten in ieder geval niet al te zeer merken dat jullie er niet achter stonden. Na de middelbare school vertrok ik naar Maastricht om Gezondheidswetenschappen en daarna Geneeskunde te gaan studeren. Nu ik zelf moeder ben moet ik er niet aan denken dat mijn dochter naar de andere kant van het land zou gaan op haar 18e. Gelukkig werd ik aangenomen voor de opleiding dermatologie in het UMCG en na 9 jaar in het zuiden gewoond te hebben kwam ik weer in de buurt wonen. Door het te combineren met een promotie-traject en een gezin, werd het weer een traject van 9 jaar. Wat is het fijn dat jullie zo dichtbij wonen. Zonder jullie was het niet gelukt om te bereiken waar ik nu sta. De afgelopen jaren zijn voor ons als gezin niet gemakkelijk geweest, maar ik ben er erg trots op hoe wij als gezin ons daar doorheen geslagen hebben en dat is ook zeker jullie verdienste. Ik draag dit boek dan ook aan jullie, mijn lieve Heit en Mem, op.

7 Acantholysis in pemphigus / APPENDICES 145 Jellie, Aart, Robin en Michiel. Wat fijn dat ook jullie weer in de buurt wonen. Bedankt dat jullie er zijn, als ik jullie nodig heb voor hulp bij praktische zaken, maar ook voor een schouder om op te steunen of een goed gesprek staat jullie deur altijd open. Mijn grote broer, Arjen. Kon jij er deze dag ook maar bij zijn. Op bijzondere dagen zoals mijn promotie, mis ik je nog meer dan anders. In mijn gedachten ben je erbij. Anja, Anna en Famke. Woonden we maar wat dichter bij elkaar, wat hebben we dat de afgelopen jaren vaak gezegd. Er is nu in ieder geval weer meer tijd om naar Delft te rijden. Mijn schoonfamilie. Ridie, Rob, René, Nicole en Anna. Bedankt voor jullie interesse en belangstelling voor de voortgang van mijn onderzoek. Ridie, bedankt dat bij "Hotel Ridie" de deur altijd openstond om even een weekend bij te komen. Eric en Lieke. Lieve Lieke, na een weekend hard werken in het UMCG werd ik altijd weer vrolijk begroet door jou. Jouw lach maakt dat ik keer op keer niet vergeet waar het werkelijk om draait in dit leven. Lieve Eric, zonder jouw liefde, steun en advies tijdens de afgelopen jaren zou ik niet staan waar ik nu sta. Je moest er niet aan denken om te verhuizen naar Groningen. Samen vertrokken we naar het noorden. Jij om te werken in Zwolle en ik in Groningen. Na een jaar heen en weer reizen tussen de Soephuisstraat, het vakantiehuisje in Oldebroek en Maastricht, kochten we samen Huize Antilia. De afgelopen jaren waren leuk, pittig, intens en enerverend, maar hebben onze liefde nog sterker gemaakt. Met name het laatste jaar was hectisch, maar jij bleef keer op keer geduldig en begripvol. Ik hou van je.

8 146 Acantholysis in pemphigus / APPENDICES

University of Groningen. Acantholysis in pemphigus van der Wier, Gerda

University of Groningen. Acantholysis in pemphigus van der Wier, Gerda University of Groningen Acantholysis in pemphigus van der Wier, Gerda IMPORTANT NOTE: You are advised to consult the publisher's version (publisher's PDF) if you wish to cite from it. Please check the

Nadere informatie

Appendices. Nederlandse samenvatting. Dankwoord. List of publications Bibliography Curriculum Vitae

Appendices. Nederlandse samenvatting. Dankwoord. List of publications Bibliography Curriculum Vitae Nederlandse samenvatting Appendices Dankwoord List of publications Bibliography Curriculum Vitae Mijn promoter, prof. dr. BFAM van der Laan. Beste Bernard, altijd heb ik prettig kunnen samenwerken met

Nadere informatie

256

256 Dankwoord 255 256 Dankwoord Het schrijven van je dankwoord is misschien nog wel het moeilijkste gedeelte van je proefschrift, omdat je weet dat iedereen dit leest. Dus mocht ik je nou vergeten zijn, dan

Nadere informatie

Lize, bedankt voor de mooie cover en het opmaken van dit proefschrift, ik vind het prachtig geworden!

Lize, bedankt voor de mooie cover en het opmaken van dit proefschrift, ik vind het prachtig geworden! Velen van jullie zullen misschien gedacht hebben dat het er niet meer van zou komen. Nu het toch eindelijk zo ver is, wil ik de mensen bedanken die op enige wijze hebben bijgedragen aan dit proefschrift.

Nadere informatie

Willemien de Kleijn Maart 2012

Willemien de Kleijn Maart 2012 Dankwoord 129 130 Dankwoord 131 In dit dankwoord maak ik graag gebruik van de gelegenheid om een aantal mensen hartelijk te bedanken voor hun bijdrage aan de totstandkoming van dit proefschrift. Allereerst

Nadere informatie

Dankwoord Acknowledgements. Chapter Chapter Chapter Chapter Chapter Chapter

Dankwoord Acknowledgements. Chapter Chapter Chapter Chapter Chapter Chapter Dankwoord Acknowledgements 1 2 3 4 5 6 Chapter Chapter Chapter Chapter Chapter Chapter Dankwoord 133 Het is af! Hieronder wil ik graag de mensen bedanken die het proefschrift mede mogelijk hebben gemaakt.

Nadere informatie

Citation for published version (APA): Kuijlen, J. M. A. (2010). On TRAIL for glioma therapy? Groningen: s.n.

Citation for published version (APA): Kuijlen, J. M. A. (2010). On TRAIL for glioma therapy? Groningen: s.n. University of Groningen On TRAIL for glioma therapy? Kuijlen, J M A IMPORTANT NOTE: You are advised to consult the publisher's version (publisher's PDF) if you wish to cite from it. Please check the document

Nadere informatie

* Dankwoord

* Dankwoord * Met veel plezier kijk ik terug op mijn periode als AGIKO in de Hoogstraat. Het was bijzonder om de opleiding tot revalidatiearts te kunnen combineren met het doen van onderzoek. Alle mensen die ik in

Nadere informatie

Dankwoord. Mijn liefste, jouw steun is onontbeerlijk geweest om dit proefschrift mogelijk te maken. Bedankt voor alles.

Dankwoord. Mijn liefste, jouw steun is onontbeerlijk geweest om dit proefschrift mogelijk te maken. Bedankt voor alles. 149 Aan de totstandkoming van dit proefschrift hebben veel mensen een waardevolle bijdrage geleverd. Naast de steun van velen tijdens het onderzoek, wil ik de volgende personen met name bedanken. Prof.

Nadere informatie

Dankwoord. Curriculum Vitae

Dankwoord. Curriculum Vitae Dankwoord Curriculum Vitae Dankwoord & CV 153 Dankwoord Natuurlijk was dit proefschrift er niet gekomen zonder de hulp en steun van vele mensen. Ik wil iedereen die mij geholpen heeft dan ook bedanken

Nadere informatie

D ANKWOORD. Chapter 9. Dankwoord

D ANKWOORD. Chapter 9. Dankwoord Chapter 9 Dankwoord 93 C HAPTER 9 Zoals bekend is het voltooien van een proefschrift niet alleen het werk van degene wiens naam op de kaft staat. Sterker nog, voor mijn gevoel was ik slechts een radertje

Nadere informatie

DANKWOORD. Bijgevoegd mijn schriftelijke sollicitatie voor de vacature: Docent-onderzoeker Onderwijsinnovaties

DANKWOORD. Bijgevoegd mijn schriftelijke sollicitatie voor de vacature: Docent-onderzoeker Onderwijsinnovaties DANKWOORD Datum: 29-10-2010 Plaats: Adelaide, Australië Geachte heer Meijer en heer Jolles, Bijgevoegd mijn schriftelijke sollicitatie voor de vacature: Docent-onderzoeker Onderwijsinnovaties Rekenen en

Nadere informatie

Dankwoord. (Acknowledgements in Dutch)

Dankwoord. (Acknowledgements in Dutch) (Acknowledgements in Dutch) Zonder deze mensen had ik nooit de zelfcontrole gehad om dit voor elkaar te krijgen. Ten eerste wil ik mijn vier promotoren bedanken. Bob, vanaf het begin heb je mij alle ruimte

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Cover Page. The handle http://hdl.handle.net/1887/33187 holds various files of this Leiden University dissertation

Cover Page. The handle http://hdl.handle.net/1887/33187 holds various files of this Leiden University dissertation Cover Page The handle http://hdl.handle.net/1887/33187 holds various files of this Leiden University dissertation Author: Hidding, Elske Title: Neurocognitive mechanisms and vulnerability to autism and

Nadere informatie

Appendix A 75 76 77 78 79 80 81 82 Appendix B 83 84 85 86 87 88 89 90 Nawoord Veel mensen hebben bijgedragen aan het tot stand komen van dit proefschrift. Mijn promotoren Jan Jakob Mooij, Jan Beks en Gwan

Nadere informatie

MALADAPTIVE SOCIAL BEHAVIOUR OF STUDENTS IN SECONDARY VOCATIONAL EDUCATION

MALADAPTIVE SOCIAL BEHAVIOUR OF STUDENTS IN SECONDARY VOCATIONAL EDUCATION MALADAPTIVE SOCIAL BEHAVIOUR OF STUDENTS IN SECONDARY VOCATIONAL EDUCATION PROEFSCHRIFT ter verkrijging van de graad van Doctor aan de Universiteit Leiden op gezag van de Rector Magnificus Dr. D. D. Breimer,

Nadere informatie

APPENDIcES J.L. Dickinson-Blok 145

APPENDIcES J.L. Dickinson-Blok 145 Appendices J.L. Dickinson-Blok 145 Dankwoord Een promotietraject is een persoonlijke reis vol uitdagingen. De mensen om me heen, die me op welke manier dan ook stimuleerden en/of ondersteunden, waren goud

Nadere informatie

Acknowledgements. Dankwoord. Marjolein Maas Experiential Social Justice Judgment Processes

Acknowledgements. Dankwoord. Marjolein Maas Experiential Social Justice Judgment Processes Acknowledgements Dankwoord 118 Acknowledgements Het schrijven van een proefschrift heeft vele gezichten. Het is leuk, interessant, inspirerend, boeiend, een uitdagende puzzel, maar het kan zo nu en dan

Nadere informatie

Chapter 8. Dankwoord

Chapter 8. Dankwoord 117 Chapter 8 Dankwoord 118 119 Dankwoord Nadat de grootste klus geklaard is en het dan eindelijk zover is dat het manuscript bij de beoordelingscommissie ligt, komt het moment om te beginnen met het schrijven

Nadere informatie

Graag wil ik op deze plek iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit proefschrift.

Graag wil ik op deze plek iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit proefschrift. Dankwoord 179 180 Graag wil ik op deze plek iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit proefschrift. Professor Verhoef, promotor en opleider: ik ben u zeer erkentelijk voor de opleiding tot arts-microbioloog

Nadere informatie

Cover Page. The handle holds various files of this Leiden University dissertation.

Cover Page. The handle  holds various files of this Leiden University dissertation. Cover Page The handle http://hdl.handle.net// holds various files of this Leiden University dissertation. Author: Verbiest, Marjolein Elisabeth Anna Title: The implementation of smoking cessation care

Nadere informatie

Dankwoord (Acknowledgements)

Dankwoord (Acknowledgements) Dankwoord (Acknowledgements) Dankwoord (Acknowledgements) 245 Het heeft even geduurd maar daar ligt hij dan eindelijk, de gedrukte versie van mijn proefschrift! Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren

Nadere informatie

Citation for published version (APA): Christoffers, W. (2014). Hand eczema: interventions & contact allergies [S.l.]: [S.n.]

Citation for published version (APA): Christoffers, W. (2014). Hand eczema: interventions & contact allergies [S.l.]: [S.n.] University of Groningen Hand eczema Christoffers, Wianda IMPORTANT NOTE: You are advised to consult the publisher's version (publisher's PDF) if you wish to cite from it. Please check the document version

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

Radiosensitivity and metastasis in squamous cell carcinoma of the head and neck Pattje, Wouter Johannes

Radiosensitivity and metastasis in squamous cell carcinoma of the head and neck Pattje, Wouter Johannes University of Groningen Radiosensitivity and metastasis in squamous cell carcinoma of the head and neck Pattje, Wouter Johannes IMPORTANT NOTE: You are advised to consult the publisher's version (publisher's

Nadere informatie

Cover Page. The handle holds various files of this Leiden University dissertation

Cover Page. The handle  holds various files of this Leiden University dissertation Cover Page The handle http://hdl.handle.net/1887/22989 holds various files of this Leiden University dissertation Author: Pouw, Lucinda Title: Emotion regulation in children with Autism Spectrum Disorder

Nadere informatie

Sphingolipids, ABC transporters and chemosensitivity in neuroblastoma Dijkhuis, Anne-Jan

Sphingolipids, ABC transporters and chemosensitivity in neuroblastoma Dijkhuis, Anne-Jan Sphingolipids, ABC transporters and chemosensitivity in neuroblastoma Dijkhuis, Anne-Jan IMPORTANT NOTE: You are advised to consult the publisher's version (publisher's PDF) if you wish to cite from it.

Nadere informatie

Acknowledgements/ dankwoord

Acknowledgements/ dankwoord Acknowledgements/ dankwoord DANKWOORD Het schrijven van een proefschrift vereist een hele inspanning. De laatste weken voordat het manuscript naar de drukker gaat zijn zeer druk maar bij het doorwerken

Nadere informatie

University of Groningen. Hidradenitis suppurativa Dickinson-Blok, Janine Louise

University of Groningen. Hidradenitis suppurativa Dickinson-Blok, Janine Louise University of Groningen Hidradenitis suppurativa Dickinson-Blok, Janine Louise IMPORTANT NOTE: You are advised to consult the publisher's version (publisher's PDF) if you wish to cite from it. Please check

Nadere informatie

Een tocht loopt altijd prettiger als er mensen langs de lijn staan die je aanmoedigen. Zij zorgen voor de nodige motivatie en ontspanning.

Een tocht loopt altijd prettiger als er mensen langs de lijn staan die je aanmoedigen. Zij zorgen voor de nodige motivatie en ontspanning. Dankwoord * Dankwoord Op een warme zomer(na)middag in de Dordogne loop ik een rondje hard. Het is een pittig rondje in de prachtige natuur met flinke klimmetjes en heerlijke snelle afdalingen. De zon gaat

Nadere informatie

sen en patiënten en het beschrijven van de data. Je geduld, precisie en altijd snel becommentariëren van de artikelen heb ik zeer gewaardeerd.

sen en patiënten en het beschrijven van de data. Je geduld, precisie en altijd snel becommentariëren van de artikelen heb ik zeer gewaardeerd. Dankwoord DANKWOORD Vele mensen hebben een bijdrage geleverd aan het tot stand komen van dit proefschrift. Eind 1993 kreeg U-Gene Research (thans Kendle) opdracht tot begeleiding van een groot postmarketing

Nadere informatie

List of publications 171

List of publications 171 List of publications 171 Dankwoord Dit proefschrift had zonder patiënten niet geschreven kunnen worden. Dank daarvoor! Tijdens mijn promotietraject, officieel MD/PhD-traject genaamd, heb ik veel samengewerkt

Nadere informatie

When others are doing better or worse: Responses from the heart and the head

When others are doing better or worse: Responses from the heart and the head When others are doing better or worse: Responses from the heart and the head Hinke A.K. Groothof 1 ISBN 90-76269-38-6 Uitgave van dit proefschrift werd mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de

Nadere informatie

Cover Page. Author: Meijer, Eline Title: This is [not] who I am : understanding identity in continued smoking and smoking cessation Date:

Cover Page. Author: Meijer, Eline Title: This is [not] who I am : understanding identity in continued smoking and smoking cessation Date: Cover Page The handle http://hdl.handle.net/1887/57383 holds various files of this Leiden University dissertation Author: Meijer, Eline Title: This is [not] who I am : understanding identity in continued

Nadere informatie

W. Hoogenstoevenbelt, Prismant, Utrecht, Bestel Willem, dank voor je hulp bij de aanlevering van het databestand.

W. Hoogenstoevenbelt, Prismant, Utrecht, Bestel Willem, dank voor je hulp bij de aanlevering van het databestand. 140 Prof. dr. S.K. Bulstra, beste Sjoerd, jouw innemende manier van begeleiding, waarbij vrijheid en creativiteit een grote rol speelt, heeft mij bijzonder geïnspireerd. Ik wil je dan ook buitengewoon

Nadere informatie

UvA-DARE (Digital Academic Repository) Aspects of tropical ulcerating diseases Zeegelaar, J.E. Link to publication

UvA-DARE (Digital Academic Repository) Aspects of tropical ulcerating diseases Zeegelaar, J.E. Link to publication UvA-DARE (Digital Academic Repository) Aspects of tropical ulcerating diseases Zeegelaar, J.E. Link to publication Citation for published version (APA): Zeegelaar, J. E. (2008). Aspects of tropical ulcerating

Nadere informatie

University of Groningen

University of Groningen University of Groningen Assessing gross motor function, functional skills, and caregiver assistance in children with cerebral palsy (CP) and cerebral visual impairment (CVI) Salavati, Abul IMPORTANT NOTE:

Nadere informatie

University of Groningen. Statin treatment in type 2 diabetes patients de Vries, Folgerdiena Maria

University of Groningen. Statin treatment in type 2 diabetes patients de Vries, Folgerdiena Maria University of Groningen Statin treatment in type 2 diabetes patients de Vries, Folgerdiena Maria IMPORTANT NOTE: You are advised to consult the publisher's version (publisher's PDF) if you wish to cite

Nadere informatie

Dankwoord. Appendices

Dankwoord. Appendices DANKWOORD DANKWOORD Dankwoord En dan zit je opeens het dankwoord van je proefschrift te schrijven. Ik moet zeggen, dat is een nogal vreemde gewaarwording na zes jaar geploeter waaraan zo af en toe geen

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Gratis online Zelf-liefde test! www.lifestyling.me

Gratis online Zelf-liefde test! www.lifestyling.me Gratis online Zelf-liefde test! www.lifestyling.me De Zelf-liefde test bestaat uit een tiental vragen op een aantal belangrijke thema s in je leven: Zelfbeeld Relaties Werk Het leven Print de Zelf-liefde

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

Giant congenital melanocytic naevi : definition, malignant transformation and treatment modalities Zaal, L.H.

Giant congenital melanocytic naevi : definition, malignant transformation and treatment modalities Zaal, L.H. UvA-DARE (Digital Academic Repository) Giant congenital melanocytic naevi : definition, malignant transformation and treatment modalities Zaal, L.H. Link to publication Citation for published version (APA):

Nadere informatie

Presentation and early detection of posttransplant lymphoproliferative disorder after solid organ transplantation Bakker, Nicolaas Arjen

Presentation and early detection of posttransplant lymphoproliferative disorder after solid organ transplantation Bakker, Nicolaas Arjen University of Groningen Presentation and early detection of posttransplant lymphoproliferative disorder after solid organ transplantation Bakker, Nicolaas Arjen IMPORTANT NOTE: You are advised to consult

Nadere informatie

Dankwoord Acknowledgments. Marieke Bolling

Dankwoord Acknowledgments. Marieke Bolling Acknowledgments Marieke Bolling 268 Dankjewel, danke sehr, thank you, merci beaucoup, muchas gracias... Het leven van de afgelopen vier jaar is voor mij een veelbewogen en internationaal gebeuren geweest,

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Dankwoord (Acknowledgements)

Dankwoord (Acknowledgements) Dankwoord (Acknowledgements) Dankwoord (Acknowledgements) Tot slot wil ik graag allen bedanken die een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van dit proefschrift. Allereerst wil ik mijn promotor,

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Cover Page. Author: Gennip, Anna Eva (Nanine) van Title: Assessing together. Peer assessment from an interpersonal perspective Issue Date:

Cover Page. Author: Gennip, Anna Eva (Nanine) van Title: Assessing together. Peer assessment from an interpersonal perspective Issue Date: Cover Page The handle http://hdl.handle.net/1887/20012 holds various files of this Leiden University dissertation. Author: Gennip, Anna Eva (Nanine) van Title: Assessing together. Peer assessment from

Nadere informatie

Allereerst wil ik mijn dank uitspreken voor mijn promotor prof. dr. M. Drent en copromotor

Allereerst wil ik mijn dank uitspreken voor mijn promotor prof. dr. M. Drent en copromotor Dankwoord 153 154 Dankwoord Dankwoord Het lezen van dit dankwoord betekent dat de verdediging van mijn proefschrift en daarmee de afsluiting van een bijzondere periode in mijn leven dichtbij is. De laatste

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Anomalies of the penis and scrotum in adults Nugteren, Helena Madelinde

Anomalies of the penis and scrotum in adults Nugteren, Helena Madelinde Anomalies of the penis and scrotum in adults Nugteren, Helena Madelinde IMPORTANT NOTE: You are advised to consult the publisher's version (publisher's PDF) if you wish to cite from it. Please check the

Nadere informatie

Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig

Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig Beertje Anders zit stil in een hoekje als Beertje Bruin langskomt. Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig bent. Kan ik je helpen, want ik ben je vriend en vrienden

Nadere informatie

D Dankwoord De afgelopen 5 jaar heb ik 3 kinderen op de wereld gezet maar het tot stand komen van dit proefschrift was met stip de zwaarste bevalling. Maar gelukkig is ook deze 4 e nu geboren! Zoals bij

Nadere informatie

Cover Page. The handle holds various files of this Leiden University dissertation.

Cover Page. The handle   holds various files of this Leiden University dissertation. Cover Page The handle http://hdl.handle.net/1887/20223 holds various files of this Leiden University dissertation. Author: Spijker, Anne Titia Title: Cortisol exposure, cognition and clinical course of

Nadere informatie

Hidradenitis suppurativa Janse, Ineke

Hidradenitis suppurativa Janse, Ineke Hidradenitis suppurativa Janse, Ineke IMPORTNT NOTE: You are advised to consult the publisher's version (publisher's PDF) if you wish to cite from it. Please check the document version below. Document

Nadere informatie

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is.

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is. De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008 Lieve mensen, Allereerst wens ik iedereen een vreugdevol nieuw jaar toe. Misschien begin je dit jaar met de beste voornemens, zoals altijd en heb je bewust gekeken naar

Nadere informatie

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Vraag 1 Hoe heb je zielsliefde ontdekt, en ontdekte je zielsliefde het ook op dat moment? Ik ontmoette haar op mijn werk in de rookruimte. We konden

Nadere informatie

Appendices. Dankwoord

Appendices. Dankwoord Appendices Dankwoord Ondanks dat er slechts één auteur op de kaft van dit boekje wordt genoemd, is dit proefschrift een resultaat van uiteenlopende samenwerking. Ik wil graag alle betrokkenen bedanken.

Nadere informatie

F r a c t i e S t i m u l u s 1

F r a c t i e S t i m u l u s 1 F r a c t i e S t i m u l u s 1 L i s a n n e S w a g e r Beste TSB-student! Mijn naam is Lisanne Swager. Ik ben tweedejaars studente Personeelwetenschappen aan Tilburg University. Op dit moment ben ik

Nadere informatie

Dankwoord. Dankwoord 143

Dankwoord. Dankwoord 143 Dankwoord Dankwoord 143 Dit proefschrift is het resultaat van de bijzondere combinatie van onderzoek binnen de revalidatiegeneeskunde (MOVE) en neurologie (LiLAC). Dit betekent dat er veel mensen bij mijn

Nadere informatie

Vacature. Wat is jouw kijk? Ik ben aan het dementeren en zoek een begeleider die: Bij deze kaart hoort opdrachtkaart 86.

Vacature. Wat is jouw kijk? Ik ben aan het dementeren en zoek een begeleider die: Bij deze kaart hoort opdrachtkaart 86. Wat is jouw kijk? 86 Bij deze kaart hoort opdrachtkaart 86. Vacature Ik ben aan het dementeren en zoek een begeleider die: - Het leuk vindt om mij als mens met een verstandelijke beperking en dementie

Nadere informatie

Nawoord. In het bijzonder wil ik noemen:

Nawoord. In het bijzonder wil ik noemen: Curriculum Vitae De schrijver van dit proefschrift werd geboren op 13 februari 1966 te Pijnacker. In 1984 behaalde hij het VWO ß diploma aan het Christelijk Lyceum Delft, te Delft. In datzelfde jaar begon

Nadere informatie

Op deze plek wil ik een ieder danken die op zijn of haar eigen wijze heeft bijgedragen aan de tot stand koming van dit proefschrift.

Op deze plek wil ik een ieder danken die op zijn of haar eigen wijze heeft bijgedragen aan de tot stand koming van dit proefschrift. Dankwoord Op deze plek wil ik een ieder danken die op zijn of haar eigen wijze heeft bijgedragen aan de tot stand koming van dit proefschrift. Allereerst natuurlijk de patiënten over wie dit proefschrift

Nadere informatie

Dankwoord. Als eerste wil ik graag mijn promotores bedanken.

Dankwoord. Als eerste wil ik graag mijn promotores bedanken. Dankwoord Ik kijk met een ontzettend goed gevoel terug op de afgelopen vier jaren en ben trots op het werk beschreven in dit proefschrift. Dit had ik natuurlijk nooit kunnen bereiken zonder de hulp van

Nadere informatie

Agenda. Mededelingen. Verjaardagen. 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35

Agenda. Mededelingen. Verjaardagen. 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35 Agenda 21-12-15 t/m 01-01-16 Kerstvakantie 04-01 Luizencontrole 06-01 Inloop van 08.15 uur 08.30 uur Mededelingen Onze Facebookpagina heeft inmiddels ruim 100 volgers.

Nadere informatie

Het financiële struisvogelgedrag van vrouwen. Financiële educatie aan vrouwen: hoe doe je dat?

Het financiële struisvogelgedrag van vrouwen. Financiële educatie aan vrouwen: hoe doe je dat? Het financiële struisvogelgedrag van vrouwen. Financiële educatie aan vrouwen: hoe doe je dat? Even voorstellen Lianne Bertling Onderzoeker Maatschappij en Recht Annemarie Reintjes Financieel gedragstrainer

Nadere informatie

Dankwoord 206 Dankwoord Ik durf het bijna niet te zeggen, het is af Vier jaar promoveren is voorbij gevlogen en dit is het resultaat. Ik zal de afgelopen vier jaren herinneren als een ontzettend leuke

Nadere informatie

Dankwoord. Acknowledgements

Dankwoord. Acknowledgements Acknowledgements Aangezien het voltooien van dit proefschrift ruim 11 jaar heeft geduurd, zijn er ook veel mensen die ik dankbaar ben. Allereerst zijn daar uiteraard de jongeren, hun ouder(s) of verzorger(s),

Nadere informatie

Pièrre Bet en alle medewerkers van de centrale apotheek wil ik danken voor het bereiden en verstrekken van de onderzoeksmedicatie.

Pièrre Bet en alle medewerkers van de centrale apotheek wil ik danken voor het bereiden en verstrekken van de onderzoeksmedicatie. Dit proefschrift is tot stand gekomen met de hulp van vele mensen die ik graag zou willen bedanken. Allereerst wil ik de patiënten heel erg danken voor hun deelname aan de verschillende studies. Uw medewerking

Nadere informatie

HEMOPEXIN ACTIVITY AND EXTRACELLULAR ATP IN THE PATHOGENESIS OF PREECLAMPSIA FLOOR SPAANS

HEMOPEXIN ACTIVITY AND EXTRACELLULAR ATP IN THE PATHOGENESIS OF PREECLAMPSIA FLOOR SPAANS Dankwoord Dankwoord Zoals ik in de stellingen al naar voren liet komen: promoveren zou kunnen worden vergeleken met de zwangerschap, met veel hoogte- maar ook met dieptepunten. Zonder de hulp en steun

Nadere informatie

MEER DAN 700 WENSEN VOOR VERJAARDAGEN

MEER DAN 700 WENSEN VOOR VERJAARDAGEN MEER DAN 700 WENSEN VOOR VERJAARDAGEN Omslag: Drukwerk: Danny Demeersseman Nevelland Graphics Copyright 2014 Danny Demeersseman www.wensen.eu Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar

Nadere informatie

Cover Page. The handle http://hdl.handle.net/1887/33832 holds various files of this Leiden University dissertation

Cover Page. The handle http://hdl.handle.net/1887/33832 holds various files of this Leiden University dissertation Cover Page The handle http://hdl.handle.net/1887/33832 holds various files of this Leiden University dissertation Author: Krens, Lisanne Title: Refining EGFR-monoclonal antibody treatment in colorectal

Nadere informatie

Hier wil ik een paar mensen bedanken voor hun directe of indirecte bijdrage aan de totstandkoming van dit proefschrift.

Hier wil ik een paar mensen bedanken voor hun directe of indirecte bijdrage aan de totstandkoming van dit proefschrift. Iris Smits (1985) studied Psychological Methods at the University of Amsterdam. During her studies she took part in several extracurricular activities. She served as a student assistant for research methods

Nadere informatie

Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard 046-451 23 86 www.veelzijdig.com. Korte zinnen. Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard www.veelzijdig.

Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard 046-451 23 86 www.veelzijdig.com. Korte zinnen. Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard www.veelzijdig. Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard 046-451 23 86 www.veelzijdig.com Korte zinnen 046-451 23 86 Want je kunt niets zeker weten en alles gaat voorbij Maar ik geloof, ik geloof in jou en mij 046-451 23 86 Het

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Groep 4 gaat voor het eerst een spreekbeurt voorbereiden en houden. Moeilijk? Eng?We hebben nu al een beetje geoefend met een boekbespreking, maar voor veel kinderen is praten met

Nadere informatie

Acknowledgements Publications Curriculum vitae

Acknowledgements Publications Curriculum vitae Acknowledgements Publications Curriculum vitae 153 ACKNOWLEDGEMENTS In de afgelopen jaren heb ik van veel mensen begrip, ondersteuning, en opbeurende woorden gehad, zonder hen was het promotietraject

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

WƌŽĨ Ěƌ <,ƵƩŽŶ Prof. dr. F.G. Schellevis. Dr. E.R. Spelten. ƌ : DĂŶŶŝģŶ

WƌŽĨ Ěƌ <,ƵƩŽŶ Prof. dr. F.G. Schellevis. Dr. E.R. Spelten. ƌ : DĂŶŶŝģŶ Chapter Dankwoord Het is af!! Ik kan, en mag nu eindelijk zeggen dat ik klaar ben met het afronden van mijn roefs hri Het tot stand komen van dit roefs hri heb ik uiteraard niet alleen aan mezelf te danken

Nadere informatie

De eerste stap richting promoveren heb ik gezet in 2007, vele stappen volgenden en er zaten soms verschillende hobbels in de weg, maar nu is ook de laatste stap gezet: mijn proefschrift is af! In de afgelopen

Nadere informatie

Natuurlijk wil ik iedereen die heeft geholpen bij het tot stand komen van dit proefschrift, zowel direct maar zeker ook indirect, hartelijk bedanken!

Natuurlijk wil ik iedereen die heeft geholpen bij het tot stand komen van dit proefschrift, zowel direct maar zeker ook indirect, hartelijk bedanken! Dankwoord Dankwoord 122 Natuurlijk wil ik iedereen die heeft geholpen bij het tot stand komen van dit proefschrift, zowel direct maar zeker ook indirect, hartelijk bedanken! Ten eerste Barend Middelkoop

Nadere informatie

Afscheid groep 8 3 JULI 2015

Afscheid groep 8 3 JULI 2015 Afscheid groep 8 3 JULI 2015 DE REGENBOOG Hallo iedereen, is en blijft een mooie en leuke school. De tijd op de Regenboog was super leuk, ik heb veel geleerd maar ook veel gelachen. Mijn klasgenoten en

Nadere informatie

Mark van de Wiel wil ik bedanken voor zijn bijdrage aan de pathway analyse, de normalisatie van de sirna resultaten en zijn statistiekadvies.

Mark van de Wiel wil ik bedanken voor zijn bijdrage aan de pathway analyse, de normalisatie van de sirna resultaten en zijn statistiekadvies. Dat het leven van een promovendus zo nu en dan gepaard gaat met bloed, zweet en tranen weet je als je aan je promotieonderzoek begint. Toch heb je dan nog geen idee van wat je allemaal te wachten staat.

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Dankwoord (Acknowledgments in Dutch)

Dankwoord (Acknowledgments in Dutch) 184 DANKWOORD Voor u ligt mijn proefschrift, maar dit had er niet kunnen zijn zonder de samenwerking met vele collega s en ondersteuning van vele vrienden en familieleden. Het doet mij daarom deugd om

Nadere informatie

P-phenylenediamine Pot, Laura

P-phenylenediamine Pot, Laura P-phenylenediamine Pot, Laura IMPORTANT NOTE: You are advised to consult the publisher's version (publisher's PDF) if you wish to cite from it. Please check the document version below. Document Version

Nadere informatie

Dankwoord. (Acknowledgements)

Dankwoord. (Acknowledgements) . Dankwoord (Acknowledgements) 164 It is done! Het boekje is er! Zoals bij velen heeft het wat bloed, zweet en tranen gekost, maar de eindstreep is gehaald! Hoewel ik promoveren soms lastig en niet altijd

Nadere informatie

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL CHATTEN verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL Stotteren Kom op, Roy. Het is allang tijd. De leraar informatica legt een hand op Roys schouder. Maar Roy kijkt niet op of om. Hij zit achter de fijnste computer

Nadere informatie

Wat een heerlijk blad, dat hadden we echt nodig in de handwerkkringen! Lijst van de te maken items kan weer uitgebreid worden. Carna Hallo, vandaag de eerste Wieke in de bus gekregen, heb het gelezen en

Nadere informatie

Nadieh Jolyn Siekmans

Nadieh Jolyn Siekmans Vlinder, fladderend in de lucht doe je hen de groeten in jouw vlucht als je ze boven de hoogste bomen wellicht zult tegenkomen Samenkomst voor het afscheid van Nadieh Jolyn Siekmans * 9 mei 1994 17 januari

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1

NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1 NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1 Stichting SIS Steun in Spaanse asielen Dit is de eerste nieuwsbrief van Stichting S.I.S. Met de nieuwsbrief willen wij u extra informatie geven over het door ons ondersteunde

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg Stap 6: Deel 2 6.2.1 Dealen met afleiding onderweg In het tweede deel van jullie experiment ga je verder met het ondernemen van ACTies die je met de anderen hebt afgesproken te doen. Daarnaast krijg je

Nadere informatie

acknowledgements If I have seen further it has been by standing on the shoulders of giants. sir isaac newton ( 1643-1727 )

acknowledgements If I have seen further it has been by standing on the shoulders of giants. sir isaac newton ( 1643-1727 ) If I have seen further it has been by standing on the shoulders of giants. sir isaac newton ( 1643-1727 ) Deze woorden van sir Isaac Newton zijn de beste samenvatting van mijn gevoel van dankbaarheid aan

Nadere informatie

Dankwoord (Acknowledgements) Dankwoord (Acknowledgements)

Dankwoord (Acknowledgements) Dankwoord (Acknowledgements) Dankwoord (Acknowledgements) Dankwoord (Acknowledgements) Dankwoord (Acknowledgements) 187 Dankwoord It takes a village to raise a PhD student Bij een promotie gaat net als bij een toneelvoorstelling

Nadere informatie