28 augustus 2015 / NUMMER 517. Van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag!! Met een hartelijke groet, Heleen Broerse,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "28 augustus 2015 / NUMMER 517. Van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag!! Met een hartelijke groet, Heleen Broerse, 06 34871173."

Transcriptie

1 28 augustus 2015 / NUMMER 517 In de komende weken zijn jarig: vandaag Sylvie Willemsen uit groep 7 op Noortje Verbeek uit groep 1/2a op Julia Djordjevic uit groep 3 op Linn Smithuis uit groep 3 op Salsabiel Sedik uit groep 7 op Britt Engel uit groep 6 op Stijn Engel uit groep 6 op Senna Stokman uit groep 6 op Mette Smithuis uit groep 5 op Tariq den Uijl uit groep 8 op Finn van der Meer uit groep 7 Van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag!! Vanuit de directie Vandaag, woensdag, de dag dat ik mijn kopij aanlever, hebben we de groepsfoto s van alle klassen gemaakt. Speciaal ook een foto van alle kinderen van school, omdat het een jubileumjaar is. Binnenkort hangt die foto naast de andere schoolfoto s in de gang. Het viel me mee hoe ruim 150 kinderen zo snel luisteren en samen, op een soort kluitje, op een foto kunnen. Mooi dat dit kan, het worden/zijn echter kanjers. Met een hartelijke groet, Heleen Broerse, Geboren In het gezin van de familie Ismael is in de vakantie op 5 juli een meisje geboren. Ze heet Bushra en is het zusje van Abdikani, Badja en Muha. We feliciteren hen van harte en wensen het veel geluk met dit nieuwe leven. Activiteiten in de komende tijd Dinsdag 1 september verzorgt groep 7 de eerste maandopening in de schoolzaal. Ik hoop u te kunnen verwelkomen op de koffieochtend op 8 september. Ik vertel u dan iets over het komende jaar en zal uw vragen beantwoorden. In die eerste week zijn ook de kennismakingsgesprekken. Dit zijn de gesprekken waarbij we alle ouders verwachten. Vanaf groep 5 zijn ook de kinderen welkom bij dit gesprek. Ook hiervoor ontvangt u een aparte uitnodiging. Eerste studiedag Op 11 september hebben we als team onze eerste studiedag. De kinderen hebben dan geen school.

2 Formulieren Komende week ontvangt u een formulier over de gegevens van de kinderen. Wilt u dat (digitaal) invullen en zo spoedig mogelijk naar school retourneren? Graag voor vrijdag 28 augustus. U ontvangt ook nog een formulier over deelname aan schoolactiviteiten. Ook dat graag zo spoedig mogelijk inleveren. Dank u wel alvast. Typecursus Bij deze brief is het aanmeldformulier voor de typecursus gevoegd. Deze cursus is bedoeld voor de kinderen van de groepen 6,7 en 8. Graag zo snel mogelijk aanmelden, zodat de cursus kan beginnen. Aanvraag verlof Zoals ik u al eerder heb gemeld zijn de regels en dus ook de aanvraagformulieren voor vrijstelling van geregeld schoolbezoek enigszins aangepast en aangescherpt. Dit geldt zowel voor de aanvraagformulieren tot en met 10 dagen, als de formulieren meer dan 10 dagen. Bij vakantie buiten de schooltijden om is de vakantieverklaring werkgever verplicht de leerplichtambtenaar zal vanaf dit schooljaar strenger controleren. De directeuren van Aalsmeer hebben afgesproken zich te houden aan de afspraken. Bij overtreding kan er aan de school een boete worden uitgedeeld van Daarnaast is afgesproken dat, als ouders buiten de afspraken om, vakantie opnemen, zij dat doen voor eigen verantwoording. TSO Hebt u uw kind al aangemeld voor de TSO, als dat voor uw kind van toepassing is? Er liggen nog formulieren op school. Voor de vakantie hebt u een formulier via de mail ontvangen. We weten graag zo snel mogelijk welke kinderen op school eten. Sigrid Groeneveld kan dan de lijsten voor ons in orde maken. Hoofdluiscontrole: hulp gevraagd! Vorige week woensdag zijn de kinderen voor het eerste dit jaar gecontroleerd. Er waren daarvoor 4 ouders beschikbaar. Dat is een flinke klus om met zo weinig ouders alle kinderen te controleren en het ook goed te doen. Wie o wie wil meehelpen om dit belangrijke werk te doen? Het is fijn als we de school 'luisvrij' kunnen houden. Het gaat om ongeveer 5 schoolcontroles per jaar en af en toe een extra keer in een klas. We kunnen vooral ouders uit de onderbouw gebruiken. Aanmelden kan bij mij of bij Natasja van Bakel, de coördinator. Feestweek In de week van 21 september vieren we dat de school 45 jaar bestaat. Er staan allerlei activiteiten gepland voor die week. Op woensdag 23 september willen we een vossenjacht houden. Daarvoor hebben we vrijwilligers nodig die ons willen helpen bij het begeleiden van een groepje of zelf vos willen zijn. Lijkt het u leuk? Meldt u aan bij Jenny van Grieken of bij mij. Nieuwsbrief Amstelronde Op de ouderpagina van de website kunt u de nieuwste nieuwsbrief van ons samenwerkingsverband Amstelronde vinden.

3 Aanwezigheid directie maandagmiddag 31 augustus aanwezig dinsdagochtend 1 september aanwezig woensdag 2 september afwezig vanwege directietraining donderdagmiddag 3 september afwezig vanwege directietraining vrijdagochtend 4 september BAPOdag maandagmiddag 7 september aanwezig dinsdagochtend 8 september aanwezig woensdag 9 september Graankorreldag donderdagmiddag 10 september aanwezig vrijdagochtend 11 september aanwezig De start van groep 1-2 Kikker en Elmer De eerste week is flink wennen Zeker als je voor het eerst naar school mag. Al die indrukken zijn best vermoeiend. Grote school, nieuwe juf, andere kinderen om je heen, regels en afspraken die je moet onthouden en al dat materiaal om mee te werken en te spelen. Hopelijk voelen de kinderen zich hier snel thuis. De komende weken gaan we met het thema: dieren werken. Dus als de kleuters thuis nog mooie dierenposters hebben waarmee we de klas kunnen versieren is dat heel leuk. Neem gerust mee! Uiteraard mogen de kinderen ook boeken met dierenplaten meenemen, kleine speeldieren of dierenknuffels. Tijdens dit thema hebben we nog een bijpassend schoolreisje op 10 september. Dat beloofd dus leuk en leerzaam te worden. Verder zitten we erg verlegen om extra broeken, zowel voor jongens als voor meisjes hebben we eigenlijk niets meer in de klassen liggen. Altijd handig om te hebben voor eventuele ongelukjes. Dus nog u nog oude broeken heeft liggen thuis die niet worden gebruikt dan zouden wij daar heel blij mee zijn. Tot slot nog een verzoek: willen alle kinderen van de kikkergroep en de elmergroep denken aan gymschoentjes (schone schoentjes met een witte zool en het liefst met klittenband). Je krijgt een tasje van de juf. De schoenen blijven bij ons op school aan de kapstok. Groep 7 De eerste twee weken zitten er alweer op. Na de vakantie was het wel weer even wennen aan alles. Voor het eerst twee keer in de week huiswerk, nieuwe vakken zoals Engels en Blits en het krantenartikel dat ze de komende weken in de klas gaan presenteren. Voor dit schooljaar ben ik nog op zoek naar een klassenouder. Wie wil mij dit schooljaar helpen? Groep 8 Ook in groep is het (school)leventje weer begonnen. De problemen met het Digibord in de eerste week zijn opgelost en nu kunnen we er vol tegenaan. Ook in groep 8 wordt hard gewerkt en veel geleerd. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor ontspanning: o.a. excursie naar Schiphol op 29 september, techniekstad op 7 oktober, bibliotheekproject in februari, klassenlunch in april, excursie naar het Verzetsmuseum op 10 mei, 3-daagse schoolreisje naar Lunteren in juni, afscheidsfeest in juli, allerlei sporttoernooien, enz. Tip: laat uw kind iedere week 2,00 voor het 3-daagse schoolreisje in een potje stoppen: u spaart zo ongemerkt de 70,00 bij elkaar en uw kind leert de waarde van het geld kennen.

4 Ook ik ben voor dit schooljaar nog op zoek naar een klassenouder. Wie wil mij dit schooljaar helpen? Schoolreisje groep 1 t/m 7 Donderdag 10 september is het zover, we gaan op schoolreis! Voor de meeste kinderen toch wel de leukste schooldag van het jaar! De groepen 1,2, 3 en 4 gaan naar Dierenpark Amersfoort. De groepen 5 t/m 7 gaan zich vermaken in de Efteling! We verwachten alle kinderen en begeleiding uiterlijk om 8.45 u. in de eigen klas. We vertrekken om 9.00 u. vanuit de Roerdomplaan, bij de gymzaal, waar u ons uit kunt zwaaien. Wat nemen de kinderen mee? Een eigen lunchpakketje Voldoende drinken Evt. regenkleding Lekker zittende schoenen Geen geld, sieraden of mobiele telefoons. Het is handig als de tas en jas voorzien zijn van een naam. Na een fijne dag hopen we met de onderbouw rond u. en met de bovenbouw rond u. weer terug te zijn in de Roerdomplaan. Als u het leuk vindt en in de gelegenheid bent om als begeleiding deze dag mee te gaan, kunt u zich d.m.v. onderstaand strookje aanmelden. Wij gaan loten indien er meer aanmeldingen zijn dan nodig. Uw strookje graag vóór woensdag 2 sept. a.s. inleveren bij de leerkracht van uw kind. Wij kijken uit naar een gezellige dag! De schoolreiscommissie, Sanne Heijma Annelies Raadgever Wanneer u dit strookje niet uit kunt printen, is er bij de leerkracht een te verkrijgen. ********************************************************************************* Naam: Ouder van: in groep: 0 gaat graag mee met groep 1 t/m 4 0 gaat graag mee met groep 5 t/m 7 Nummer mobiele telefoon:

5 Voor in de agenda: Dinsdag 1 september Maandopening door groep 7 Dinsdag 1 september Kennismakingsgesprekken Donderdag 3 september Kennismakingsgesprekken Dinsdag 8 september Koffieochtend Donderdag 10 september Schoolreisje groep 1 t/m 7 Vrijdag 11 september Studiedag team: groep 1 t/m 8 vrij! Maandag 21 september Start Jubileumweek Vrijdag 25 september Feestavond Maandag 28 september Start week van de pauzehap Dinsdag 29 september Groep 8: Excursie naar Schiphol Nieuwsbrief 518 verschijnt op donderdag 10 september 2015