C.S.A.-Conferen e door onze tuinders georganiseerd in Haarlem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "C.S.A.-Conferen e door onze tuinders georganiseerd in Haarlem"

Transcriptie

1 Is deze niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie. KERST 2015 TUINDERS EN BESTUUR VAN DE NIEUWE AKKER WENSEN U EEN GOEDE KERSTTIJD EN EEN VRUCHTBAAR NIEUW JAAR INHOUD - Dank - C.S.A. conferentie - Terugblik op de laatste maanden van Ontwikkelingen bij Stichting De Nieuwe Akker - Verder nieuws - Interview met Erik de Keulenaar Om te beginnen, een woord van dank van het bestuur Op deze plek willen we graag onze trouwe donateurs bedanken. Het zijn onze Vrienden -vaak geen deelnemer- die het initiatief een warm hart toedragen en dat tot uitdrukking brengen door een gift over te maken. Met jullie hulp kan De Nieuwe Akker het project verder ontwikkelen en de organisatiekosten financieren. Hartelijk dank voor de hartverwarmende steun en aanmoediging. Mogen we volgend jaar weer op je donatie rekenen? Rekening NL75 TRIO met vermelding 'Vriend' Heel veel dank, Wouter en Marco Vanaf deze plek ook veel dank aan Sabine, Elizabeth, Lenneke en Sjaak die hun professionaliteit gebruikten voor het uitgeven van de Nieuwsbrief, het maken van publiciteit en vernieuwen van de website. Er ging best veel tijd in zitten en dat bleek in de loop van dit jaar de belangrijkste reden om de taken te moeten neerleggen. Veel dank voor jullie inzet. We kijken uit naar een waardige opvolging. Gelukkig blijft Sander zich inzetten voor de website en Coen voor de vormgeving. C.S.A.-Conferen e door onze tuinders georganiseerd in Haarlem

2 Het aantal tuinderijen dat werkt met C.S.A neemt toe Het was op zaterdag 12 december een drukte van belang voor de deur van de Beatrixschool, maar er was geen leerling te bekennen. Het waren tuinders en betrokkenen, in totaal 120 mensen, die uit alle hoeken van Nederland en Vlaanderen samenstroomden. Ze kwamen om met elkaar ideeën en kennis uit te wisselen over hun tuinderijen en de bedrijfsvoering, hun gewassen en deelnemers, hoe je de oogstmomenten -of niet- regelt en alle andere ervaringen die te maken hebben met werken voor en met een gemeenschap van gemotiveerde burgers. CSA staat voor Community Supported Agriculture, in Nederland wordt ook wel het beeldende woord 'Pergola' gebruikt. Het aantal agrarische bedrijven dat volgens dit principe werkt is ook dit jaar weer toegenomen. Het zijn vaak kleine bedrijfjes met een of twee tuinders (m/v), maar het zijn evenzovele plekjes waar de bodem weer gezond gemaakt wordt en burgers worden betrokken bij hun dagelijks voedsel. Met een ploeg van ongeveer 10 vrijwilligers was de school klaargemaakt om de conferentie-gangers te ontvangen. Er werd koffie, thee, soep, lunch en avondmaaltijd geserveerd. Andere vrijwilligers hebben overnachting en ontbijt aangeboden. De heerlijke catering was in handen van VuurenVlamKookt. Op zondag-ochtend was er een excursie naar de Kweektuinkas en WTG, met als geweldige afsluiting op Moestuin Leyduin een lunch met heerlijke soep en broodjes, alweer verzorgd door vrijwilligers en een zacht zonnetje erbij en de vuurkorven en de houtkachel in de schuur. Iedereen ging zeer voldaan en tevreden op huis aan. Zoals Erik het kernachtig uitdrukte in zijn bedankbrief aan de hulptroepen: Dat we dit samen hebben gedaan in een goede sfeer laat zien hoe onze CSA- Community is gegroeid. We zijn veel meer dan een drie-tal tuinderijen. Op alle drie de locaties zijn we warm ontvangen en rondgeleid door de vele vrijwilligers. Met dank ook aan de Beatrixschool.

3 De gebeurtenissen van de laatste maanden: De Kweektuinkas en het Herfstevenement De hele Haarlemmer Kweektuin gonsde van de bedrijvigheid, niet in het minst in onze kas. Daar mochten bezoekers zelf beleven hoe het is om verse groenten te oogsten. Die groenten konden ook geproefd

4 worden op een knapperig gebakken pizza uit de houtoven van Koen. Het was een drukte van belang! Preparaten maken door mensen van -en voor- de drie tuinderijen Een bijzondere activiteit was er met tuinders en enkele deelnemers van alle drie de locaties. We maakten de z.g. compostpreparaten. In de loop van het jaar was al een enorme hoeveelheid paardenbloemen, kamillen, duizendblad en goudsbloem verzameld en zorgvuldig gedroogd. Nu werden deze ingenaaid in dierlijke organen om daarin te verteren, veilig ingegraven in de grond, waardoor extra groeikracht wordt ontwikkeld. Na de winter, in de loop van 2016, wordt het allemaal weer opgegraven en in de composthoop gestopt, waardoor de compost verrijkt wordt met deze intensieve krachten.

5 Oogstfeesten op Leyduin en Stadstuinderij WTG Ja, op iedere tuinderij was het feest aan het eind van een overvloedig teelt-seizoen.

6 Er was pompoensoep en vele zelfgemaakte heerlijke gerechten: eindelijk werd er gepróéfd van de recepten waarover tijdens het oogsten al zo veel was gepráát. Op Leyduin was er prachtige en vrolijke life-muziek; op Stadstuinderij WTG werd er fanatiek gejongleerd en geknutselden werd samen een grote mandela neergelegd. In de Kweektuin kas was het de zondag-ochtend voor de Kerst en dus al een beetje kerststemming.

7 Evaluatie van het teeltseizoen Als vast punt van een CSA-bedrijf nodigt iedere tuinder aan het einde van het teeltjaar haar/zijn deelnemers uit ter afsluiting en om te bespreken hoe het jaar is gelopen en hoe de deelnemers het ervaren hebben. Ook wordt ieder jaar inzage gegeven in de exploitatie-rekening van het bedrijf. Zo ook dit jaar, eind november, waren er dus drie evaluatie-bijeenkomsten. Over het algemeen waren de aanwezigen van alle tuinderijen zeer enthousiast over wat er dit jaar te oogsten viel, met wat kleine kanttekeningen bij enkele groentesoorten. De deelnemers van de Kweektuinkas en van WTG hadden van te voren ook een kleine enquete ontvangen met vragen naar tevredenheid en suggesties voor verbetering. Er was belangstelling voor toekomstige workshops over het oogsten en bereiden van minder bekende groenten en ook voor een lezing over de B.D.teeltmethode. De deelnemers ontvingen via de mail het volledige verslag van de evaluatie van hun tuinderij. Wil je het verslag (ook van een andere tuin) nalezen, vraag het dan op bij de tuinder of op De deelnemers van 2015 zijn uiteraard weer hartelijk welkom voor het komende jaar (graag via de website aanmelden, graag uiterlijk voor 15 januari). Vervolgens ontvangen nieuwe belangstellenden een uitnodiging om daadwerkelijk te gaan meedoen. Met name op Stadstuinderij WTG is nog voldoende ruimte.

8 Nieuwe fase voor De Nieuwe Akker Visiebrainstorm - 15 november 2015 Zoals in de vorige Nieuwsbrief al werd toegelicht, is er een bijeenkomst belegd door het bestuur van stichting De Nieuwe Akker waarbij alle deelnemers waren uitgenodigd. Met zo'n 50 mensen werd deze middag nagedacht over de vraag 'Waar vindt jij dat Stichting DNA zich de komende jaren mee bezig moet houden?' Aan de hand van een aantal stappen werd door de aanwezigen in groepjes gesproken over het belang al of niet van de stichting. Er werden een aantal essentiële doelen genoemd waaraan door het nieuw te vormen bestuur gewerkt moet worden. Zoals bijvoorbeeld duidelijkheid! Want voor een aantal aanwezigen is het niet duidelijk hoe de organisatie van De Nieuwe Akker eigenlijk in elkaar zit. Sommigen hoorden voor het eerst dat de tuinderijen in feite zelfstandige bedrijven zijn onder de hoede van de stichting. Aan de hand van de vele aangedragen gezichtspunten moet nu een koers en een taakstelling voor de komend jaren aan de deelnemers worden voorgesteld. Het is de bedoeling om eind januari, begin februari een uitwerking te bespreken met betrokkenen. Een uitvoerig verslag is opgestuurd naar de aanwezigen van de brainstormbijeenkomst. Andere geïnteresseerden kunnen het verslag opvragen via de mail: info@denieuweakker.nl.

9 Het ingaan van een nieuwe fase wordt mede gemarkeerd door het aftreden van voorzitter Colien en secretaris Marlies. Ook Erik, Coby en Annemieke trekken zich terug als bestuurslid. Heel veel dank aan deze mensen voor hun bestuurswerk dat vooral in het laatste jaar zwaar begon te wegen. Nu komt er weer tijd om ook op het land te gaan werken! Intussen hebben enkele mensen laten weten dat ze bereid zijn in de nieuwe fase naast Marco en Wouter een bestuurstaak op zich te willen nemen. Het bestuur zal graag op hun aanbod ingaan als duidelijk is welke de kerntaken van de stichting gaan worden. Verder nieuws van het bestuur Nieuwe bestuurslid Wouter Joop stelt zich voor/ treedt aan Tijdens de brainstorm werd Wouter voorgesteld als nieuw bestuurslid. In het dagelijks leven is hij ondernemer en directeur van Zorgboerderij De Marsen in Landsmeer en vervult hij bestuurlijke functies in verschillende initiatieven op het gebied van maatschappelijke landbouw. Wouter volgt De Nieuwe Akker al een aantal jaar met grote belangstelling en wil als voorzitter graag zijn bijdrage leveren om DNA samen met de tuinders voldoende stevigheid te geven voor een volgende fase. Als bestuurder èn als ondernemer is hij goed bekend met zowel de uitdagingen die het besturen van een stichting met zich mee brengt als met de realiteit van het ondernemen in de landbouw. Samenwerking met Landschap Noord Holland Kort geleden was een bespreking met het Landschap,tuinder Marga en bestuursleden Wouter en Marco waarin de samenwerking is geëvalueerd. Tuinder Marga had e.e.a. in de maanden ervoor goed voorbereid; intussen is ook gebleken hoe waardevol de aanwezigheid van een florerende moestuin is voor de buitenplaats. Bezoekers zijn altijd welkom om even op deze trekpleister binnen te lopen, bijvoorbeeld. De samenwerking tussen het landschap en De Nieuwe Akker zal voor langere tijd bestendigd worden. Landschap Noord Holland gaat de restauratie van het Juffershuis komend voorjaar ter hand nemen. Interview met Erik over de toekomst van de landbouw Platform Haarlem Groener besprak na VPRO-uitzending 'Tegenlicht' zijn visie op een nieuwe Landbouw-economie (overgenomen uit de Nieuwsbrief Special December 2015 van PHG, waarvoor dank): Erik de Keulenaar, tuinder van de Nieuwe Akker, vertelt hoe zijn landbouwbedrijf in elkaar zit. Lokaal en biologisch eten blijkt te leiden tot nieuwe structuren van samenleven en werken! Laat je inspireren en ontdek hoe we onze landbouw zo kunnen inrichten dat we de wezenlijke verbinding met elkaar en de aarde weer gaan beleven. Op onze website is het hele interview na te lezen: Stiching DE NIEUWE AKKER denieuweakker.nl Mail:

10 Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. Deze is verzonden met nieuwsbriefprogramma Laposta

De stichting gaat pachtovereenkomsten aan pacht dit aan de exploitant tuinder. Het is de ambitie van de stichting om gronden te verwerven.

De stichting gaat pachtovereenkomsten aan pacht dit aan de exploitant tuinder. Het is de ambitie van de stichting om gronden te verwerven. ANBI Verantwoording 2015 Algemene gegevens Stichting DNA, De Nieuwe Akker RSIN: 8216.32.826 Secretariaat de Nieuwe Akker Wouwermanstraat 4 zwart, 2023 XG Haarlem Doelstelling Vergroten van de kwaliteit

Nadere informatie

Is deze niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie.

Is deze  niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie. Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie. JULI, AUGUSTUS 2015 Moestuin Leyduin Nieuwe jagers aanwinst voor de tuin De nieuwe jagers M & M's Mollie en Muis waren tien weken, toen ze

Nadere informatie

Stadstuinderij Westelijk Tuinbouw Gebied

Stadstuinderij Westelijk Tuinbouw Gebied Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie. SEPTEMBER, OKTOBER 2015 Stadstuinderij Westelijk Tuinbouw Gebied Zomer 2015 op de stadstuinderij door tuinder Marijke Droog Begin september,

Nadere informatie

Vrijwilligers Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers, gezamenlijk wordt er telkens weer een mooie activiteit neergezet!

Vrijwilligers Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers, gezamenlijk wordt er telkens weer een mooie activiteit neergezet! JAARVERSLAG 2018 Voor u ligt het jaarverslag van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg. Zoals u onderstaand kunt lezen hebben wij ook dit jaar, behalve de bijeenkomsten van Samen op Zondag, diverse activiteiten

Nadere informatie

Stichting De Nieuwe Akker Haarlem. Jaarverslag 2013. De Nieuwe Akker Jaarverslag 2013-1-

Stichting De Nieuwe Akker Haarlem. Jaarverslag 2013. De Nieuwe Akker Jaarverslag 2013-1- Stichting De Nieuwe Akker Haarlem Jaarverslag 2013 De Nieuwe Akker Jaarverslag 2013-1- INHOUD Jaarverslag pagina Van het bestuur: 1. Doelstellingen en missie 3 2. Ontstaan en voorgaande jaren 2009 2012

Nadere informatie

CSA s in Nederland. Elisabeth Hense & Jolanda van Benthem. De Oosterwaarde 2015. 1. Community Supported Agriculture

CSA s in Nederland. Elisabeth Hense & Jolanda van Benthem. De Oosterwaarde 2015. 1. Community Supported Agriculture CSA s in Nederland Elisabeth Hense & Jolanda van Benthem De Oosterwaarde 2015 1. Community Supported Agriculture Community Supported Agriculture (CSA) is een verdienmodel dat boeren en tuinders de mogelijkheid

Nadere informatie

GEBIED IN 360o. Geschreven en vormgegeven door: Nicole de Waal - De Waalster communicatie en advies

GEBIED IN 360o. Geschreven en vormgegeven door: Nicole de Waal - De Waalster communicatie en advies o GEBIED IN 360o Naar aanleiding van de sessie Gezamenlijk toekomstbeeld Haarlemmer Kweektuin, met de leden van de voorbereidingscommissie is de volgende toekomstvisie opgesteld. Letterlijk aan de hand

Nadere informatie

Nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief. april 2018

Nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief. april 2018 E-mail niet goed leesbaar? Klik dan hier voor de webversie Nieuwsbrief april 2018 In deze nieuwsbrief Stichting Krijtmolen d'admiraal is blij met elke donatie! Wij vragen u daarom om uw bijdrage voor 2018

Nadere informatie

Tuinafspraken. Achtergrondinformatie. Gegevensbeheer.

Tuinafspraken. Achtergrondinformatie. Gegevensbeheer. Tuinafspraken Achtergrondinformatie Moestuin Leyduin is een CSA- zelfoogsttuin. CSA staat voor Community Supported Agriculture De deelnemers die een aandeel kopen maken gezamenlijk de tuinderij mogelijk.

Nadere informatie

Coalitie Erbij Woudenberg

Coalitie Erbij Woudenberg Jaarverslag 2017 Coalitie Erbij Woudenberg Inhoud Voorwoord Jaarverslag 2017 Bijlage: financieel overzicht Voorwoord Coalitie Erbij Woudenberg: 2017 In vogelvlucht In de laatste maand van het jaar kijk

Nadere informatie

Rommelmarkt Oudelandse Hof

Rommelmarkt Oudelandse Hof NIEUWS OVER DIVOO ZORG- EN AAIPROJECTEN HERFST 2018- NUMMER 20 VOORZITTER VRIJWILLIGERS Marianne Beukers marianne.beukers@divoo.nl 06-13747770 VICE-VOORZITTER SECRETARIS Liesbeth Volmuller l.volmuller@gmail.com

Nadere informatie

Programma 27, 28 & 29 maart

Programma 27, 28 & 29 maart Programma 27, 28 & 29 maart Tijdens dit weekend staat op Ecodorp Ppauw de bodem centraal. De bodem heeft hier jarenlang begraven gelegen en het wordt hoog tijd de bodem weer wat ruimte en lucht te gunnen.

Nadere informatie

. Verzoek om deze nieuwsbrief door te sturen aan andere mogelijk geïnteresseerden.

. Verzoek om deze nieuwsbrief door te sturen aan andere mogelijk geïnteresseerden. Nieuwsbrief 2 Vrienden van La Pasión Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser. Verzoek om deze nieuwsbrief door te sturen aan andere mogelijk geïnteresseerden. Happy New Year! Carolien van Leeuwen, Bea Woldring,

Nadere informatie

CSA s in Nederland. Elisabeth Hense & Jolanda van Benthem. 1. Community Supported Agriculture

CSA s in Nederland. Elisabeth Hense & Jolanda van Benthem. 1. Community Supported Agriculture CSA s in Nederland Elisabeth Hense & Jolanda van Benthem 1. Community Supported Agriculture Community Supported Agriculture (CSA) is een verdienmodel dat boeren en tuinders de mogelijkheid geeft om een

Nadere informatie

Amma's TUIN nieuws nr. 7 April - mei 2015

Amma's TUIN nieuws nr. 7 April - mei 2015 Amma's TUIN nieuws nr. 7 April - mei 2015 Vele handen maken licht werk! Zeker als het eigenlijk de handen van Amma zijn... Toen we begonnen aan het omvormen van het 'wilde weiland' tot tuin en al de klussen

Nadere informatie

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin.

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. www.wenumhoeve.nl 2015 Jaargang 11 Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. Zoals gebruikelijk een overzicht van alle activiteiten in het afgelopen jaar kort weergegeven. Uiteraard

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Agenda: oktober/november UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag oktober 19 Start herfstvakantie 12

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 05. Januari CBS De Adelaar Locatieadres: Heerenveenseweg 36 Wolvega

Nieuwsbrief nr. 05. Januari CBS De Adelaar Locatieadres: Heerenveenseweg 36 Wolvega Nieuwsbrief 2017-2018 nr. 05 Januari 2018 Van de directie, Deze week zijn de citotoetsen gestart. Dit kan voor kinderen (en ouders) een spannende tijd zijn. Graag wil ik nog eens benadrukken dat we trots

Nadere informatie

Jaarverslag 2013: uitbreiding Stichting Marjoleinveldkruiden

Jaarverslag 2013: uitbreiding Stichting Marjoleinveldkruiden 1/4 Jaarverslag 2013: uitbreiding Stichting Marjoleinveldkruiden Marjoleinveldkruiden is een aandachtsboerderij waar gewerkt wordt door een klein aantal mensen, die vanwege hun lichamelijke en/of verstandelijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507 6 februari 2015 / NUMMER 507 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: vandaag Nathan van der Meer uit groep 4 op 09-02 Chrisayro Mendoza uit groep 1/2 op 09-02 Lot Bijwaard uit groep 5 op 15-02 Muha

Nadere informatie

In deze Nieuwsbrief: Beste VvP-leden,

In deze Nieuwsbrief: Beste VvP-leden, Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie. Beste VvP-leden, Na het droeve bericht van het overlijden van Hanny Huntjens (zie onderstaand het 'in memoriam') pakken we met elkaar ook

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF LA SONRISA NARANJA

NIEUWSBRIEF LA SONRISA NARANJA NAAM BEDRIJF NIEUWSBRIEF 1 LA SONRISA NARANJA JAARGANG 10 Nummer 1 april 2018 INHOUD 1. Stages in Rotterdamse ziekenhuizen 2. Kerkdienst in de Bergsingelkerk 3. Zomerschool in Guayaquil 4. Brainstormsessies

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4. Voorwoord KALENDER INHOUD. Februari Hallo allemaal. We zijn al weer op weg naar het volgende feest de carnaval!

Nieuwsbrief nr. 4. Voorwoord KALENDER INHOUD. Februari Hallo allemaal. We zijn al weer op weg naar het volgende feest de carnaval! Nieuwsbrief nr. 4 Februari 2017 1 KALENDER 11 februari Oud papier 15 februari Rapport mee 16 februari Oudergesprekken 18 en 19 februari 21 februari Oudergesprekken 23 februari Schaakspektakel 24 februari

Nadere informatie

Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert. View this in your browser. belangstellende,

Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert. View this  in your browser. belangstellende, Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert View this email in your browser Beste belangstellende, Het evenementenseizoen is weer begonnen! Vorige week hebben we een groep enthousiaste deelnemers

Nadere informatie

Inhoudsopgave Nieuws van het bestuur Ontwikkelingen in de organisatie van De Nieuwe Akker Organisatiestructuur van De Nieuwe Akker

Inhoudsopgave Nieuws van het bestuur Ontwikkelingen in de organisatie van De Nieuwe Akker Organisatiestructuur van De Nieuwe Akker Inhoudsopgave Nieuws van het bestuur Ontwikkelingen in de organisatie van De Nieuwe Akker Organisatiestructuur van De Nieuwe Akker Nieuws van Moestuin Leyduin Beregeningsproject Bijen Kruidentuin Nieuws

Nadere informatie

Kom het MEE - MAEKEN in Middelharnis!

Kom het MEE - MAEKEN in Middelharnis! Kom het MEE - MAEKEN in Middelharnis! Kom het mee maeken op Hernesseroord 1 Op het eiland Goeree Overflakkee, in Middelharnis, kun je het mee-maeken. Dicht bij het water dat Goeree Overflakkee omringt,

Nadere informatie

Stichting Repair Café Den Haag

Stichting Repair Café Den Haag Stichting Repair Café Den Haag Beleidsplan maart 2016 www.repaircafedenhaag.nl repaircafe.denhaag@gmail.com Inleiding Vanaf 2011 is Repair Café in Den Haag actief, het viel tot oktober 2013 onder de verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Koornhorst in Beweging. Thee & Taart Nieuws. van vrijdag 9 december

Koornhorst in Beweging. Thee & Taart Nieuws. van vrijdag 9 december Koornhorst in Beweging Thee & Taart Nieuws van vrijdag 9 december In deze Thee & Taart Nieuwsflits: Het is een speciale Thee en Taart. Vandaag is de overhandiging van het boekje over Gewoon Bijzonder van

Nadere informatie

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws 20 februari 2019 Inhoudsopgave: Terugblik op een zeer geslaagde open dag! Korting bij Arriva Telefoonhotels Enquête ouders en

Nadere informatie

Marsdijk bedankt! De opbouw. Artikelen over bijzonderheden. Doe ook mee: November 2015 Nieuwsbrief Jaargang 3, Nummer 9. Marsdijk bedankt!

Marsdijk bedankt! De opbouw. Artikelen over bijzonderheden. Doe ook mee: November 2015 Nieuwsbrief Jaargang 3, Nummer 9. Marsdijk bedankt! November 2015 Nieuwsbrief Jaargang 3, Nummer 9 Artikelen over bijzonderheden Marsdijk bedankt! Marsdijk bedankt! Paar foto s van het SWAMP-weekend Evaluatie en de cijfers Doe ook mee: Sponsorpakketten

Nadere informatie

Vacature overzicht vrijwilligers Dominicanenkerk

Vacature overzicht vrijwilligers Dominicanenkerk Vacature overzicht vrijwilligers Dominicanenkerk 2014-2015 Begeleider Kindernevendienst B Leuk, boeiend, verrijkend, gezellig, zinvol, uitdagend. Zomaar wat kreten die wij, de vrijwilligers van de kindernevendienst

Nadere informatie

Coalitie Erbij Woudenberg

Coalitie Erbij Woudenberg Jaarverslag 2016 Coalitie Erbij Woudenberg Inhoud Voorwoord Jaarverslag 2016 Bijlage: financieel overzicht Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt het jaarverslag 2016 van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg.

Nadere informatie

Verslag Interactieve bijeenkomst Wat is de waarde van Lekkernassûh? 21 mei 2019, van uur

Verslag Interactieve bijeenkomst Wat is de waarde van Lekkernassûh? 21 mei 2019, van uur Verslag Interactieve bijeenkomst Wat is de waarde van Lekkernassûh? 21 mei 2019, van 17.00 21.00 uur Facilitator: Fons van den Velden, van Context, international cooperation. Oud-collega van zowel Heidi

Nadere informatie

Nieuwsflits van alles en nog wat

Nieuwsflits van alles en nog wat Nieuwsflits van alles en nog wat Beste vrijwilliger, 14 maart 2018 Nadat we korte tijd hebben kunnen genieten van een echte winter met zelfs de mogelijkheid tot schaatsen, zijn er steeds meer tekenen van

Nadere informatie

Deze dag waren de aardperen aan de beurt om geoogst te worden én het nieuwe keukenblok is in gebruik genomen.

Deze dag waren de aardperen aan de beurt om geoogst te worden én het nieuwe keukenblok is in gebruik genomen. Akkernieuws 2014 12 november 2014 - Kruidenbuurt Deze dag waren de aardperen aan de beurt om geoogst te worden én het nieuwe keukenblok is in gebruik genomen. oktober - Annelies Steehouder nieuwe coordinator

Nadere informatie

Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid!

Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid! Samen in de nieuwe vereniging springen hopen we te realiseren op 1 januari 2016. Al de stukjes hopen we dan passend te hebben. Spannend en uitdagend! Een proces waar we steeds proberen beide verenigingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Lieve mensen, Al weer bijna 2013, wat gaat de tijd toch snel. Dit jaar vierde onze stichting haar 5 jarig jubileum! We zijn erg trots op de structurele hulp die we tot nu toe

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 e jaargang nr. 1 winter 2013.

Nieuwsbrief 2 e jaargang nr. 1 winter 2013. Nieuwsbrief 2 e jaargang nr. 1 winter 2013. Beste Vrienden van de stichting, Nog een paar weken en dan is het zover, dan staat ons tweede event voor de deur. Let op zoals eerder vernoemd is de datum gewijzigd

Nadere informatie

Duinrell Plaza herbergt een veelvoud van belevingsruimtes en is volledig ingericht voor eten, flaneren, dansen & sjansen.

Duinrell Plaza herbergt een veelvoud van belevingsruimtes en is volledig ingericht voor eten, flaneren, dansen & sjansen. Durft u uw gasten in de kou te zetten? Uw boodschap IJskoud te verkondigen of een bijeenkomst te organiseren met het thema Het kan vriezen of het kan dooien. De unieke samenwerkingsverband tussen IJskoud,

Nadere informatie

Met de Dissel het jaar uit

Met de Dissel het jaar uit Met de Dissel het jaar uit Wij hebben zeer innovatieve bestuursleden, in het bijzonder Ina Henken en Lia Schuijt. Vooral aan hen is het te danken dat onze vereniging dit jaar het jaar afsloot met een combinatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Nieuwsbrief volkstuinvereniging Vianen 2017 nr.3

Nieuwsbrief volkstuinvereniging Vianen 2017 nr.3 Nieuwsbrief volkstuinvereniging Vianen 2017 nr.3 www.volkstuinverenigingvianen.nl mei/juni 2017 Beste tuinders, Het zaai- plant en oogstseizoen is weer aangebroken en het is vooral tijdens de snikhete

Nadere informatie

Nieuwsbrief April 2018

Nieuwsbrief April 2018 Nieuwsbrief April 2018 Hallo beste vrienden van Speel-o-theek t Gooi. Een laat Vrolijk Pasen toegewenst namens alle leden van de Speel-o-theek. Wij gaan weer gezellig de lente in met z n allen; het ideale

Nadere informatie

Iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze nieuwsbrief: hartelijk dank! En wij wensen jullie weer veel leesplezier.

Iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze nieuwsbrief: hartelijk dank! En wij wensen jullie weer veel leesplezier. Nieuwsbrief 10 Hallo allemaal! Nieuwsbrief nummer 10! Het zou tijd worden, want afgelopen jaar hebben jullie niets van ons gehoord. Er is dan ook weer heel wat gebeurd. We hebben een open dag gehad, een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en. Omgeving

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en. Omgeving Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en Omgeving Uitgave 3 seizoen 2016-2017 Beste vrijwilligers! Het seizoen is bijna afgelopen, vandaar deze laatste nieuwsbrief. De volgende onderwerpen

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - maart 2016

Activiteiten bij De Helderse Vallei - maart 2016 dinsdag 1 maart en donderdag 3 maart: Aan de slag op de kinderboerderij 14.30-16.00 uur Kom kijken welke dieren er allemaal op de kinderboerderij leven! Je ontdekt hoe de dieren heten, wat ze eten, welk

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2017 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2017 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1. Inleiding. 2. Bedrijfsvoering. 3. Mensen maken het Schoutenhuis. 4. Activiteiten. 5. Sponsoring. Jaarbericht 2017 Schoutenhuis

INHOUDSOPGAVE. 1. Inleiding. 2. Bedrijfsvoering. 3. Mensen maken het Schoutenhuis. 4. Activiteiten. 5. Sponsoring. Jaarbericht 2017 Schoutenhuis JAARBERICHT 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Bedrijfsvoering 3. Mensen maken het Schoutenhuis 4. Activiteiten 5. Sponsoring 1. Inleiding Het jaar 2017 stond in het teken van het 10-jarig jubileum van

Nadere informatie

Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016

Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016 Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016 Locatie Tijdstip Zaterdag 10 september Zondag 11 september Maastricht Kasteel Hartelstein Van 10.00 tot 17.00u Boekenmarkt en Brocantemarkt Boekenmarkt en

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven:

BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen Nieuwsbrief Vrije Tijd week 44 1 november 2018 Nieuws Agenda 3 nov. : Lunch in Zeist 6 nov. : Glamourgirls Zeist 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr.4

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr.4 Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr.4 www.volkstuinverenigingvianen.nl volkstuinverenigingvianen@gmail.com Augustus 2017 Droogte, hitte en regen, alles is onze tuinen deze zomer weer overkomen maar

Nadere informatie

Uitslag enquête Sociaal Culturele Dag

Uitslag enquête Sociaal Culturele Dag 1 Uitslag enquête Sociaal Culturele Dag ja nee ja nee ja nee Totaal Antwoorden ja ontvangen Antwoorden nee ontvangen van totaal 125 van totaal 125 van het aantal antwoorden van het aantal antwoorden vraag

Nadere informatie

Aankondiging van het 9e Midzomerfeest - dit jaar speciaal in het teken van onze Godinnen -

Aankondiging van het 9e Midzomerfeest - dit jaar speciaal in het teken van onze Godinnen - Aankondiging van het 9e Midzomerfeest - dit jaar speciaal in het teken van onze Godinnen - Beste heiden, heidin of aanverwante, Het is april en af en toe beginnen de temperaturen er alweer wat op te lijken.

Nadere informatie

RTVUtrecht zoekt verslaggevers, schrijvers, filmers en interviewers

RTVUtrecht zoekt verslaggevers, schrijvers, filmers en interviewers 1 van 8 12-11-2013 11:57 Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. RTVUtrecht zoekt verslaggevers, schrijvers, filmers en interviewers Wereldbazar Huur een kraam tijdens de Wereldbazar

Nadere informatie

21 december 2016 AGENDA WIST U DAT..

21 december 2016 AGENDA WIST U DAT.. 21 december 2016 AGENDA 22 december Kerstviering op school, continurooster tot 14.00 uur. Meer informatie in deze nieuwsbrief 23 december Alle leerlingen s middags vrij. Begin Kerstvakantie 26 december

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 HERFST 2018

NIEUWSBRIEF 2 HERFST 2018 1-7 blz. WWvK Dag 28 oktober 2018 Op zondag 28 oktober jl. ging onze vlag in top! Die dag heeft WereldWijd voor Kinderen op drie locaties een open dag gehouden. Deze nieuwsbrief is geheel gewijd aan deze

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Programma 27, 28 & 29 maart

Programma 27, 28 & 29 maart Programma 27, 28 & 29 maart Tijdens dit weekend staat op Ecodorp Ppauw de bodem centraal. De bodem heeft hier jarenlang begraven gelegen en het wordt hoog tijd de bodem weer wat ruimte en lucht te gunnen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5, mei 2015, 3 e jaargang

Nieuwsbrief 5, mei 2015, 3 e jaargang Nieuwsbrief 5, mei 2015, 3 e jaargang Inhoud Themabijeenkomst over WONEN 30 mei Maandelijkse inloop Nieuws kerngroep en klankbordgroep Zorg Divers nieuws Bereikbaarheid Stadsdorp Tot slot Themabijeenkomst

Nadere informatie

Belangrijke data. Ouderavond maandag 10 april Parkeren locatie Bosrand. Pasen. Vrijdag 7 april 2017

Belangrijke data. Ouderavond maandag 10 april Parkeren locatie Bosrand. Pasen. Vrijdag 7 april 2017 INFO4@LL Vrijdag 7 april 2017 Belangrijke data Ouderavond: Visie op locatie en organisatie : 19.30u, locatie Bosrand 10-04-2017 Paasontbijt en Paasviering 13-04-017 Goede vrijdag (kinderen vrij) 14-04-2017

Nadere informatie

Masterclass Presenteren

Masterclass Presenteren Masterclass Presenteren Wil jij ook zo graag een hele goede en inspirerende spreker zijn? Volg dan deze Masterclass en vergroot en verdiep je presentatievaardigheden. In een kleine, exclusieve groep van

Nadere informatie

Met deze periodieke nieuwsbrief willen we jullie nog meer betrekken bij onze initiatieven en de organisatie van het Prullenbos.

Met deze periodieke nieuwsbrief willen we jullie nog meer betrekken bij onze initiatieven en de organisatie van het Prullenbos. Beste Prullenbos-fan, De fantastische zomer van 2013 is bijna voorbij... En de sfeervolle herfstdagen komen er aan... Met deze periodieke nieuwsbrief willen we jullie nog meer betrekken bij onze initiatieven

Nadere informatie

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt!

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground Altijd een feest voor kinderen en ouders Een ongelofelijk gevarieerd programma, vol muziek, dans, spel, sport, mode, kunst, ontspanning

Nadere informatie

Regiobijeenkomst 9 april 2016

Regiobijeenkomst 9 april 2016 Regiobijeenkomst 9 april 2016 Op zaterdag 9 april werd in het Willibrordushuis in de Oude Molstraat in hartje centrum de voorjaarsbijeenkomst gehouden van de regio den Haag. Een dag van ontmoeten, ervaringen

Nadere informatie

Biologische groenteteelt op Tuinderij Eyckenstein

Biologische groenteteelt op Tuinderij Eyckenstein Biologische groenteteelt op Tuinderij Eyckenstein sinds 2006, Skal gecertificeerd Moestuin Landgoed Eyckenstein Zandgrond (enkeerdgrond) 0,73 ha (hele moestuin circa 1,1 ha), beteelde opp: 0,6 ha 520 m2

Nadere informatie

Theaterzaal Thorbeckepark Utrecht

Theaterzaal Thorbeckepark Utrecht Theaterzaal Thorbeckepark Utrecht Informatie zaalverhuur & catering 50 50 Food - Leger des Heils Midden Nederland Theaterzaal Thorbeckepark & Lunchroom DIEP Thorbeckelaan 18B 3552 CS Utrecht T: 030 223

Nadere informatie

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Belangrijke Data Paasviering op school paasweekend Koningsspelen Meivakantie Eerste schooldag na meivakantie Donderdag 2 april Vrijdag 3 april t/m maandag 6 april

Nadere informatie

Stichting Repair Café Den Haag Beleidsplan November

Stichting Repair Café Den Haag Beleidsplan November Stichting Repair Café Den Haag Beleidsplan November 2018 www.repaircafedenhaag.nl repaircafe.denhaag@gmail.com Inleiding Vanaf 2011 is Repair Café in Den Haag actief. Tot oktober 2013 viel het Haagse Repair

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Tijd voor Activiteit. Plan voor één op één en groepsactiviteiten met. de bewoners van WarmThuis

Tijd voor Activiteit. Plan voor één op één en groepsactiviteiten met. de bewoners van WarmThuis Tijd voor Activiteit Plan voor één op één en groepsactiviteiten met de bewoners van WarmThuis Versie 8 maart 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Wat gaan we doen?... 3 Hoe gaan we dit doen?... 3 Hoe weten

Nadere informatie

Van harte welkom in het Yoga en Tái Chi seizoen zomer- najaar 2017

Van harte welkom in het Yoga en Tái Chi seizoen zomer- najaar 2017 Nieuwsbrief Yoga en Tái Chi Kennemerland Van harte welkom in het Yoga en Tái Chi seizoen zomer- najaar 2017 Inleiding door Jan Langedijk...Beste Yoga en Tái Chi student en andere belangstellenden. Volop

Nadere informatie

Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart 2009.

Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart 2009. Page 1 of 5 Bob van Asselt Van: Nieuwsbrief [nieuwsbrief@onderdekastanje.nl] Verzonden: dinsdag 16 maart 2010 21:33 Onderwerp: Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart 2010 Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven:

BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG 2013

ACTIVITEITENVERSLAG 2013 ACTIVITEITENVERSLAG 2013 Januari 2014 Hilde Oolthuis secretaris VOKS 20 jaar VOKS! In 2013 hebben wij het 20 jarig jubileum van VOKS kunnen vieren! Wij zijn het jubileumjaar gestart met een feestelijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WIJKVERENIGING inschuytgraaf Maart 2017

NIEUWSBRIEF WIJKVERENIGING inschuytgraaf Maart 2017 NIEUWSBRIEF WIJKVERENIGING inschuytgraaf Maart 2017 Sinterklaasintocht 2016 Op zondag 20 november hebben we Sinterklaas en zijn pieten verwelkomd. Ondanks de harde wind waaide de mijter niet af en hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief de XXXste, december 2013 Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief de XXXste, december 2013 Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief de XXXste, december 2013 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de laatste nieuwsbrief van het 8 ste jaargang. Waarin U kunt zien wat er in de maanden oktober, november en december gebeurd

Nadere informatie

Nieuwsbrief NME-Lingewaard Natuurlijk

Nieuwsbrief NME-Lingewaard Natuurlijk Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie. Nieuwsbrief NME-Lingewaard Natuurlijk Voorjaar 2017 Vogelnestjes bouwen. De trekvogels komen weer terug en gaan hier weer hun nestjes bouwen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief MHCU. Oktober 2017

Nieuwsbrief MHCU. Oktober 2017 Nieuwsbrief MHCU Oktober 2017 Van de voorzitter Gelukkig nieuwjaar voor alle MHCUleden en betrokkenen! Dat klinkt misschien vreemd, maar het is een nieuw hockeyjaar en daar horen ook goede voornemens bij.

Nadere informatie

10.00 uur groep 5 Excursie Druivenkrentweken

10.00 uur groep 5 Excursie Druivenkrentweken Nieuwsbrief 13 Agenda dinsdag 24 april donderdag 26 april vrijdag 27 vrijdag 11 mei 10.00 uur groep 5 Excursie Druivenkrentweken 8.30 uur: Inloop- en koffiemoment MEIVAKANTIE dinsdag 15 mei 13.00 uur Opening

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Nog een paar dagen en dan barst het carnavalsfeest weer los. Even een periode lekker uit ons dak gaan en daarna hebben we nog enkele

Nadere informatie

Geachte gast, Hieronder hebben we de mogelijkheden voor u uitgewerkt.

Geachte gast, Hieronder hebben we de mogelijkheden voor u uitgewerkt. Geachte gast, Graag dagen wij onszelf uit om voor u een ultiem moment te creëren vol culinair avontuur in een ontspannen sfeer. Ook willen we u een functionele ambiance bieden voor een succesvolle zakelijke

Nadere informatie

Stichting De Nieuwe Akker. Jaarrekening

Stichting De Nieuwe Akker. Jaarrekening Stichting De Nieuwe Akker Jaarrekening 2016 Stichting De Nieuwe Akker Jaarrekening 2016 Inhoud pagina 1. Balans 1 2. Exploitatierekening 2 3. Toelichting Balans 3 4. Toelichting Exploitatierekening 5 5

Nadere informatie

Sponsorplan 2015. Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen!

Sponsorplan 2015. Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen! Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen! Inleiding De Stichting Rondje Bergen is 35 jaar geleden opgericht om een hardloopevenement in het mooie Bergen te organiseren. De prachtige

Nadere informatie

FoodUp! Academie. 5 dagen 20 personen

FoodUp! Academie. 5 dagen 20 personen We staan, vandaag de dag, voor een groot aantal uitdagingen om ons eten gezonder, eerlijker en duurzamer te maken. Een van de grote vragen is hoe we het voedsellandschap in de toekomst willen inrichten

Nadere informatie

Activiteiten De Zes Molens

Activiteiten De Zes Molens Activiteiten De Zes Molens Ongedwongen & gezellige activiteiten in april 2019 Locatie De Zes Molens Activiteiten: meedoen en erbij horen P. 02 Afgelopen maand kon u deelnemen aan diverse activiteiten.

Nadere informatie

ACTIVITEITEN BANJAERT

ACTIVITEITEN BANJAERT ACTIVITEITEN 2017-2018 BANJAERT 23 t/m 27 oktober 2017: NATUURBELEVING VOOR KINDEREN. Gedurende deze dagen zijn er in Banjaert activiteiten voor kinderen waar je je ter plekke voor kunt inschrijven en

Nadere informatie

Verslag periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2013. Stichting Vrienden Historische Buitenplaats Maarsbergen

Verslag periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2013. Stichting Vrienden Historische Buitenplaats Maarsbergen Verslag periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2013 Stichting Vrienden Historische Buitenplaats Maarsbergen Goedgekeurd bestuursvergadering: 14 november 2014 1 ALGEMENE INFORMATIE 3 Bestuursverslag INFORMATIE

Nadere informatie

Theaterzaal Thorbeckepark

Theaterzaal Thorbeckepark Theaterzaal Thorbeckepark Utrecht Informatie zaalverhuur & catering Ontdek middenin de Utrechtse wijk Ondiep de theaterzaal Thorbeckepark, perfect voor uw feest, voorstelling, vergadering of bijeenkomst.

Nadere informatie

Kindcentrum De Wereldboom Nieuwsbrief - nr: 10

Kindcentrum De Wereldboom Nieuwsbrief - nr: 10 Schoolreis groepen 1 t/m 7 Vrijdag 21 juni gaan de kinderen uit de groepen 1 t/m 7 op schoolreis. De groepen 1 en 2 gaan naar Speelboerderij Pierewiet in Nieuwvliet. De groepen 3 t/m 7 gaan naar De Beekse

Nadere informatie

Hallo, leuk dat je je hebt opgegeven voor de Kinderspelweek. Er hebben zich in totaal 75 kinderen opgegeven wat echt super is. Dit keer is het thema:

Hallo, leuk dat je je hebt opgegeven voor de Kinderspelweek. Er hebben zich in totaal 75 kinderen opgegeven wat echt super is. Dit keer is het thema: Hallo, leuk dat je je hebt opgegeven voor de Kinderspelweek. Er hebben zich in totaal 75 kinderen opgegeven wat echt super is. Het is inmiddels de 7 e keer en we maken er met elkaar leuke en gezellige

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Nieuwsbrief April 2012 Consultatiebureau Widar & Oudergroep

Nieuwsbrief April 2012 Consultatiebureau Widar & Oudergroep Nieuwsbrief April 2012 Consultatiebureau Widar & Oudergroep Zeist, april 2012 Beste ouders, Namens Sylvia Stroink en de oudergroep van consultatiebureau Widar bieden wij u deze nieuwsbrief aan. Met hierin

Nadere informatie

Spreekschetsen voor Ocker van Munster, directeur Kunsten bij de overhandiging van Critical Friends, 10 december 2008

Spreekschetsen voor Ocker van Munster, directeur Kunsten bij de overhandiging van Critical Friends, 10 december 2008 Spreekschetsen voor Ocker van Munster, directeur Kunsten bij de overhandiging van Critical Friends, 10 december 2008 (alleen het gesproken woord geldt) Welkom allemaal; welkom hier in de Hoftoren. Fijn

Nadere informatie

EVALUATIE DAG VAN DE OPEN KERKEN 2012 :

EVALUATIE DAG VAN DE OPEN KERKEN 2012 : EVALUATIE DAG VAN DE OPEN KERKEN 2012 : NEDERLANDSTALIGE ANTWOORDEN Uitnodiging en inschrijving Vele deelnemers werden persoonlijk uitgenodigd via e-mail, of ontvingen het bericht via hun gemeente. Vele

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth

Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth Beste vrienden en vriendinnen, EDITIE 7, november 2012 De koude dagen staan weer voor de deur. Maar de heeft genoeg positieve energie om er de winter mee door te komen!

Nadere informatie

MAART Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking

MAART Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking MAART 2019 Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Minder nieuwsbrieven Vorig jaar kregen alle cliënten 6x per jaar een nieuwsbrief thuis gestuurd. In 2019 gaat het anders. De nieuwsbrieven

Nadere informatie

Nieuwsbrief april G&B - Liemers

Nieuwsbrief april G&B - Liemers Bekijk de webversie Nieuwsbrief april G&B - Liemers Beste lezers, Op maandag 9 april a.s. houden wij weer onze Algemene Leden Vergadering (ALV), waarbij onze leden van harte zijn uitgenodigd. Vanaf 20.15

Nadere informatie