Jeroen de Boer Jelmer van der Zweep Nynke Telgenhof Ylze Lindeboom. NB: het ontwerp en financiele haalbaarheid is niet getoetst door Woonservice.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jeroen de Boer Jelmer van der Zweep Nynke Telgenhof Ylze Lindeboom. NB: het ontwerp en financiele haalbaarheid is niet getoetst door Woonservice."

Transcriptie

1 Dit is de presentatie van het schetsontwerp voor de Voornweg 1, Nieuw-Balinge Gemaakt door studenten Bouwkunde van de Hanzehogeschool uit Groningen Nieuw-Balinge Jeroen de Boer Jelmer van der Zweep Nynke Telgenhof Ylze Lindeboom NB: het ontwerp en financiele haalbaarheid is niet getoetst door Woonservice.

2 Randvoorwaarden Dit zijn de voorwaarden die wij hebben gesteld over waar het nieuwe ontwerp aan moet voldoen. We hebben dit gedaan door eerst analyses te maken van de omgeving en het gebouw, daardoor werd ons duidelijk wat belangrijke aspecten zijn om terug te laten komen in het nieuwe gebouw. Moodbord Dit is een plaatjescompositie waarmee we de sfeer willen weergeven die we met het ontwerp willen uitdragen. Schetsontwerp Gebouw Uit de randvoorwaarden is het schetsontwerp ontstaan. Dit schetsontwerp kan nog veranderen in een later stadium van ontwerpen. Maar voor nu is hij getoetst aan de randvoorwaarden en vormt het een beeld wat wij voor ogen hebben als nieuw ontwerp. Schetsontwerp Groen De groeninvulling rondom het gebouw uitgeschetst.

3 Stedenbouwkundige Structuur van het dorp is doorgevoerd in het ontwerp. Kernwoorden hierbij zijn: Openlijkheid Groen Kleinschaligheid Locatie Open ruimte Groen karakter Uitzicht Levendigheid Programma Acht flexibele (senioren)appartementen Privé buitenruimte Eén hoofdentree/hal Gemeenschappelijk groene buitenruimte

4 Het idee van een veranda. 2. Een houten omhulsel. 3. L-vorm met verdikkingen op het dak 4. Omkadering zijgevel, gebouw in het groen dakpan/hout. combinatie. 5. Combinatie dakpan met hout. 6. Overeenkomende vorm met daklichten 7. Tint oude baksteen behouden. 8. Bestaande dakpan 9. en 10. Houten gevelbekleding 11. Groene open ruimte waar ontmoet kan worden. 12. Wandelpaden 13. Houten flonders 14. Zonnige zitplekjes

5 We hebben het onderstaande kaartje gebruikt als onderlegger voor de schetsen die volgen.

6 Hier is de kavel van De Morgenster te zien met de kwaliteiten van de kavel. Aan de achterzijde is ruimte voor bezonning. Op deze zijde staat het grootste deel van de dag de zon, dit zou vooral voor de privébuitenruimte fijn zijn. Zo kan er een groot deel van de dag van de zon genoten worden. De groene kleur aan de Verlengde Middenraaizijde geeft de rust en ruimte weer. Dit is met name het uitzicht over de Middenraai en de weilanden. De voorbijrijdende bussen, auto s en trekkers hebben minder kwaliteit.

7 In deze situatie worden de bebouwingslijnen (rooilijnen) van de bebouwing van de aangrenzende kavels doorgetrokken. Dit geeft een L-vormig gebied en een contravorm die wordt ingesloten op de kavel door het doortrekken van de bebouwingslijnen.

8 Aan de achterzijde is het afgekaderde gebied te zien (roze). Dit is niet wenselijk omdat dit nu niet direct als openbaar gebied wordt gezien. Ook is het ruimtelijke zicht vanuit de appartementen beperkt omdat de bebouwing erg dicht op de aanliggende straten ligt. Wanneer deze bebouwingslijnen worden ingevuld met een bouwmassa zou dat op deze manier kunnen, hierdoor ontstaat het rode vlak. De kleinschaligheid van het gebouw is weg. Doordat het dicht op de weg staat, komt het erg op je af. Ook hebben de appartementen niet een gelijkwaardige kwaliteit doordat ze een beperkt zicht hebben. Of alleen op de Voornweg of alleen op de Verlengde Middenraai.

9 Hier is het bouwblok van 180 gedraaid op de kavel. Wat er nu ontstaat is een open ruimte aan de wegzijden van de kavel. Het openbare karakter van de tuin wordt benadrukt doordat het zichtbaar is en toegankelijk vanaf de openbare weg. In deze situatie is aan de achterzijde voldoende ruimte voor beschutte privétuinen van de woningen waar een groot deel van de dag de zon in de tuin schijnt. Aangezien de tuinen op het zuiden liggen Vanuit de woningen is er zicht op de openbare tuin en op de weg. Dit kan richting de Voornweg of de Verlengde Middenraai zijn. Het zicht vanuit de woning is weids. Alle woningen hebben in deze opstelling een gelijkwaardig uitzicht over de gemeenschappelijke tuin en de weg.

10 Aan de achterzijde van de appartementen is veel ruimte voor tuinen waar bijna de gehele dag de zon in kan schijnen. Al deze factoren maken dat alle woningen een gelijkwaardige kwaliteit hebben. Ook past het gebouw in de structuur van het dorp, het bouwblok loopt parallel aan de Voornweg en loopt door in de bebouwing ten opzichte van de woningen aan de achterzijde van de kavel In deze situatie is een woningblok op de volledige breedte van de kavel geplaatst. Alle woningen zijn georiënteerd op de Voornweg en kunnen genieten van de levendigheid in deze straat. Ook hebben alle woningen zicht op de openbare tuin aan de straatzijde van de kavel, dit is een toegankelijke ruimte en loopt door over de gehele breedte van de kavel. Dit levert wel een scheiding op tussen de straat en het bouwblok. Ook wordt de rust en natuur van de Verlengde Middenraai minimaal benut.

11 Een groot nadeel aan deze opstelling is dat het gebouw niet op de stedenbouwkundige structuur aansluit. De woningen zijn niet parallel aan de bestaande dorpsstructuur en past niet bij de karakter van het dorp. Voor alle woningen is hier voldoende ruimte voor de tuin waar de zon de gehele dag in schijnt In deze situatie wordt de bebouwing schuin op de kavel geplaatst. Op deze manier wordt de kavel opgesplitst in twee delen. De achterzijde van de kavel is volledig ingesloten door aan één zijde het bouwblok en aan twee zijden de kavelgrenzen. Op deze manier zijn levendigheid en de rust en natuur in het uitzicht gecombineerd. De woningen krijgen hierdoor een gelijkwaardige kwaliteit. Aan de voorzijde van de woningen is ook de openbare tuin gesitueerd. Aan de voorzijde is zicht op de Voornweg en op de Verlengde Middenraai.

12 Concept Korrelgrootte van de omgeving overnemen Dit betekend dat het gebouw het beeld geeft dat het niet een grote massa is, maar dat de maat van de omliggende huizen is overgenomen. Dit is onder andere te zien door materiaal en dieptewerkingen in de gevel. Rust Het ontwerp moet rust uitstralen, dit gebeurd door middel van natuurlijk materiaalgebruik en niet teveel gekke vormen in de hoofdmassa. Schuur Wat ons aanspreekt aan de landelijke schuren (die ook op het moodbord te zien is) is het gebruik van hout en grote openslaande deuren. Omdat er landerijen om Nieuw-Balinge liggen willen we hier naar refereren. Omgeving We willen inspelen op de omgeving door het idee van de schuur door te voeren en korrelgrootte van de omgeving op te nemen in het ontwerp. Nieuwe schil Het idee is dat de bestaande bebouwing omhuld wordt door een nieuwe landelijke schil.

13 Zicht Verlengde Middenraai Houten gevelbekleding Bestaande lokalen Entree Bestaande lokalen

14 Entree Geleidelijke overgang van het materiaal Zicht Voornweg Zicht Verlengde Middenraai

15 Dit is een schets van het beeld wat je zou hebben wanneer je op het knooppunt van de Voornweg en Verlengde Middenraai staat.

16 Dit is een schets vanaf de korte zijde van de kavel richting de Verlengde Middenraai

17 Op deze afbeelding is een doorsnede van het gebouw te zien.

18 Een overzicht van het complete complex

19 Indeling van een appartement. Aan de voorzijde is een nisje waar ruimte is voor een bankje of iets dergelijks. In de keuken komen openslaande deuren naar de semi-openbare gang. Vanaf deze gang is er de mogelijkheid om door deuren te lopen naar de openbare tuin aan de voorzijde van het complex.

20 Als laatst is dit ontwerp gemaakt. Hierin zijn de zichtlijnen duidelijk, ook vanaf de ingang. Ook het plein in het midden van de tuin is weer te gebruiken om te zitten. Aan de gevelzijde van het complex zijn hoekjes gemaakt waar de bewoners kunnen zitten. Belangrijk voor de tuin is dat er niet te hoge bomen en begroeiing wordt toegepast. Dit zou het zicht voor de bewoners kunnen belemmeren.

Wonen in een comfortabele. rietenkapvilla. Gevarieerd wonen in de gilden. 7 royale. bouwkavels te koop vanaf e 255, 00. per m 2 (incl.

Wonen in een comfortabele. rietenkapvilla. Gevarieerd wonen in de gilden. 7 royale. bouwkavels te koop vanaf e 255, 00. per m 2 (incl. Wonen in een comfortabele rietenkapvilla? 7 royale bouwkavels te koop vanaf e 255, 00 per m 2 (incl. BTW) Gevarieerd wonen in de gilden Toekomstige Hanzelijn Dronten geeft je de ruimte De woonwijk De Gilden

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSPLAN. Schutboom en omgeving Gemeente Best

BEELDKWALITEITSPLAN. Schutboom en omgeving Gemeente Best BEELDKWALITEITSPLAN Schutboom en omgeving Gemeente Best Croonen Adviseurs b.v. Hoff van Hollantlaan 7 Postbus 435 5240 AK Rosmalen Tel: 073 5233900 Fax: 073 5233999 www.croonen.nl BOE01-BES00006-01f 10

Nadere informatie

, voorzitter. , griffier

, voorzitter. , griffier Beeldkwaliteitplan Heinkenszand Over de Dijk, fase III, deelgebieden Oostelijk woongebied en Clara s Pad september 2008 Vastgesteld door de raad van de gemeente Borsele bij besluit van 4 september 2008,

Nadere informatie

Gemeente Reusel - de Mierden. Beeldkwaliteitsplan Lensheuvel

Gemeente Reusel - de Mierden. Beeldkwaliteitsplan Lensheuvel Gemeente Reusel - de Mierden Beeldkwaliteitsplan Lensheuvel Documentatiepagina Opdrachtgever(s): Crijns Rentmeesters Titel rapport: Beeldkwaliteitsplan Lensheuvel te Reusel - de Mierden Rapporttype: Rapportnummer:

Nadere informatie

Bijlage 1 Situatieschets. Bijlage 2 Perceel. Bijlage 3 Plattegrond en foto s bestaande bouw

Bijlage 1 Situatieschets. Bijlage 2 Perceel. Bijlage 3 Plattegrond en foto s bestaande bouw Bijlage 1 Situatieschets Bijlage 2 Perceel Bijlage 3 Plattegrond en foto s bestaande bouw Bijlage 4 Toelichting uitbreiding/ aanbouw en carport/ schuur Bijlage 5 Perceel met uitbreidingen Bijlage 6 Motivatie

Nadere informatie

Ontwerp gastenverblijf

Ontwerp gastenverblijf Auteur: Meggie Van Dael Studentnummer: 1265024 Klas: BBE2BK Datum: 31-05-2014 Opdrachtgever: Dhr. Sap Ontwerp gastenverblijf Bosvilla, Heesch Inhoudsopgave Analyse locatie Analysetekening (schaal 1:200)

Nadere informatie

Piet Hein kavel te Goes

Piet Hein kavel te Goes Piet Hein kavel te Goes Stedenbouwkundige randvoorwaarden 151215 BIJLAGE 2 1 Bestaande situatie De Piet Hein kavel ligt aan de zuidrand van de oude binnenstad in een omgeving met deels kleinschalige oudere

Nadere informatie

Herinrichten terrein De Schutse aan de Coentjesweg, Oud-Vossemeer. Jorissen Simonetti architecten

Herinrichten terrein De Schutse aan de Coentjesweg, Oud-Vossemeer. Jorissen Simonetti architecten Herinrichten terrein De Schutse aan de Coentjesweg, Oud-Vossemeer Jorissen Simonetti architecten 3 Schetsplan project : Woongebouw De Schutse locatie : Coentjesweg 51 plaats opdrachtgever contactpersoon

Nadere informatie

datum: 23 juli 2018 Frenkel Beerens van: Jan-Hein Biemans Telefoon: Advies t.b.v. Van Bommelhof - Moergestel

datum: 23 juli 2018 Frenkel Beerens van: Jan-Hein Biemans Telefoon: Advies t.b.v. Van Bommelhof - Moergestel Memo datum: 23 juli 2018 aan: Frenkel Beerens van: Jan-Hein Biemans Telefoon: betreft: Advies t.b.v. Van Bommelhof - Moergestel Vraagstelling De locatie Sint Ermelindishof ligt al jaren verlaten en armoedig

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Erve Broekmate concept / Datum: 5 november 2012

Beeldkwaliteitplan Erve Broekmate concept / Datum: 5 november 2012 Beeldkwaliteitplan Erve Broekmate concept / Datum: 5 november 2012 Oorsprong van het plangebied Erve Broekmate is een locatie in het zuiden van Nijverdal. Ter hoogte van de kruising van de Keizersweg met

Nadere informatie

BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND. Algemeen

BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND. Algemeen BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND Algemeen Doel In dit document worden richtlijnen beschreven voor de vormgeving van de bebouwing en de openbare ruimte in het stedenbouwkundig plan de Hoge Varen. Dit document

Nadere informatie

Welstandsparagraaf Locatie Voorweg

Welstandsparagraaf Locatie Voorweg Welstandsparagraaf Locatie Voorweg concept november 2010 inhoudsopgave 1 Locatie en programma 2 Ruimtelijke structuur 3 Stedenbouwkundig uitgangspunt 4 Welstandsbeleid 5 Welstandscriteria Algemeen Hoofdvorm/Massavorm

Nadere informatie

Slotbijeenkomst K-midden. 21 februari 2018

Slotbijeenkomst K-midden. 21 februari 2018 Slotbijeenkomst K-midden 21 februari 2018 Agenda 19.00 uur Deur open /inloop 19.30 uur Opening; terugblik toelichting proces, wat is er opgehaald? 19:40 uur Presentatie 2 modellen; keuze en aanvullende

Nadere informatie

Stedenbouwkundige visie. Plantsoensingel Zuid s-heerenberg

Stedenbouwkundige visie. Plantsoensingel Zuid s-heerenberg Stedenbouwkundige visie Plantsoensingel Zuid s-heerenberg Stedenbouwkundige Visie Plantsoensingel Zuid s-heerenberg Opgesteld door: Buro Dwarsstraat Arjan van der Laan Inhoud 1 Inleiding 2 Analyse huidige

Nadere informatie

BEELDKWALITEITS PARAGRAAF HOEK MOLENBERGLAAN ST. FRANCISCUSWEG HEERLEN

BEELDKWALITEITS PARAGRAAF HOEK MOLENBERGLAAN ST. FRANCISCUSWEG HEERLEN BEELDKWALITEITS PARAGRAAF HOEK MOLENBERGLAAN ST. FRANCISCUSWEG HEERLEN Janssen de Jong Projectontwikkeling inex architecten 11.11.2013 Janssen de Jong Projectontwikkeling - inexarchitecten INHOUDSOPGAVE:

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan t GIJMINK

Beeldkwaliteitplan t GIJMINK Beeldkwaliteitplan t GIJMINK Definitief oktober 2009 AANVULLING, Fase 6 en 7 Fase 6 en 7 Proefverkaveling Kstedenbouwkundig plan 2009 Proefverkaveling Kschetsplan met uitwerking Fase 1 en 2 Proefverkaveling

Nadere informatie

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Portfolio Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Kavelwoning.nl de website met moderne zelfbouw woningen voor particulieren Kavelwoning.nl is opgezet door met als doel om het woningaanbod voor particulieren

Nadere informatie

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT 5 Woningen Rietbaan te Huissen 13045.B Rietbaan Huissen, Bureau Maris i.o.v. Walvoort Vastgoed B.V. 19-5-2015 HISTORIE - Het plangebied (gele kader) was in de 19e eeuw onderdeel

Nadere informatie

S E C O N D S K I N SECOND SKIN

S E C O N D S K I N SECOND SKIN SECOND SKIN Dit ontwerp komt voort uit het concept om een traditioneel bouwvolume te combineren met een eigentijdse gevelindeling en een ruimtelijk interieur. Het traditionele bouwvolume van twee bouwlagen

Nadere informatie

Beleidsregels dakterrassen Bloemendaal 2018

Beleidsregels dakterrassen Bloemendaal 2018 Beleidsregels dakterrassen Bloemendaal 2018 1. Aanleiding Regelmatig vragen inwoners aan de gemeente of het mogelijk is om een dakterras te bouwen. In veel gevallen moet de afdeling Bouwen en Wonen hierop

Nadere informatie

Blok 4 August Allebéplein

Blok 4 August Allebéplein Blok 4 August Allebéplein Bouwenvelop 09-10-2014 Inhoud Inleiding, toelichting Matentekening Ruimtelijke randvoorwaarden Doorsneden Toelichting De bouwenvelop is opgesteld binnen het kader van het Uitwerkingsplan

Nadere informatie

nieuwbouw woning Stramproy 10 juni 2011 architecture.com

nieuwbouw woning Stramproy 10 juni 2011 architecture.com nieuwbouw woning 10 juni 2011 architecture.com architecture Qarchitecture. Niets uit dit bestek / drukwerk mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt d.m.v. drukwerk, fotokopie, microfilm of op

Nadere informatie

02 Maart 2012. tlkfkd=t^o^kab=ibivpq^a. ?ifsfkd=rm? h^sbi=t NMMVPM

02 Maart 2012. tlkfkd=t^o^kab=ibivpq^a. ?ifsfkd=rm? h^sbi=t NMMVPM 02 Maart 2012 tlkfkd=t^o^kab=ibivpq^a?ifsfkd=rm? h^sbi=t NMMVPM De warande LELYSTAD LOCATIE WARANDE De Gemeente Lelystad heeft ARCHES architecten BNA gevraagd om een duurzame bijdrage te leveren aan de

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Zuyderborg Weert

Woonzorgcentrum Zuyderborg Weert Woonzorgcentrum Zuyderborg Weert Wonen / Zorgen #ouderenzorg - #gebiedsontwikkeling - #woningstichting - #belevingsgerichtezorg #interieur In Weert is door woningstichting Wonen Weert en stichting Land

Nadere informatie

Villa van Wanrooij - Geffen Ontwerpboek December 2010

Villa van Wanrooij - Geffen Ontwerpboek December 2010 Villa van Wanrooij - Geffen Ontwerpboek December 2010 02 Geffen Villa van Wanrooij ontwerpboek december 2010 BvB/ag/BOE7444-002-Geffen Villa van Wanrooij_BRO.indd Dit boekwerk is een samenvatting van het

Nadere informatie

Woningbouwcomplex Loevenhout, Utrecht-Overvecht

Woningbouwcomplex Loevenhout, Utrecht-Overvecht Woningbouwcomplex Loevenhout, Utrecht-Overvecht Programma 184 appartementen, 24 grond gebonden woningen, parkeer-, commerciële en buitenruimte voorzieningen Opdrachtgever Portaal Vastgoed Ontwikkeling,

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR205912_1. Beleidsregels dakterrassen Bloemendaal 2012

CVDR. Nr. CVDR205912_1. Beleidsregels dakterrassen Bloemendaal 2012 CVDR Officiële uitgave van Bloemendaal. Nr. CVDR205912_1 30 april 2018 Beleidsregels dakterrassen Bloemendaal 2012 Dakterrassenbeleid Bloemendaal Artikel 0 Dit artikel moet nog worden gesplitst 1.Aanleiding

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Maalderij t Stoom in Gilze

Beeldkwaliteitsplan Maalderij t Stoom in Gilze Beeldkwaliteitsplan Maalderij t Stoom in Gilze 1. INLEIDING Aan de Nieuwstraat 113a in Gilze staat sinds 1892 Maalderij 't Stoom. In 1910 is de stoommachine vervangen door een nieuwere machine en hebben

Nadere informatie

Park van buijsen pijnacker-nootdorp. Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding

Park van buijsen pijnacker-nootdorp. Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding Park van buijsen pijnacker-nootdorp Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding Plan Landschappelijke drager hoofdontsluiting * De van Buijsen De Scheggen wadi Zuidweg De Scheggen Plas van Buijsen waterstraat

Nadere informatie

TYPE A1. A1 GEBRUIKSOPP. 122 m 2 BUITENRUIMTE 20 m 2 VERDIEPING 3 e AANTAL KAMERS 4. 3 e VERDIEPING. Woning is ter illustratie niet op schaal

TYPE A1. A1 GEBRUIKSOPP. 122 m 2 BUITENRUIMTE 20 m 2 VERDIEPING 3 e AANTAL KAMERS 4. 3 e VERDIEPING. Woning is ter illustratie niet op schaal 5020 1950 4425 3225 2375 15490 3 e VERDIEPING TYPE A1 Deze woning heeft aan beide zijden het gemak van een buitenruimte, die vanaf elke kamer te bereiken is. De ramen in de zijgevel zorgen voor nog meer

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN DRIELANDEN WEST FASE 1

BEELDKWALITEITPLAN DRIELANDEN WEST FASE 1 BEELDKWALITEITPLAN DRIELANDEN WEST FASE 1 1 juli 2015 Doel In dit document worden de richtlijnen beschreven voor de vormgeving van de bebouwing in het stedenbouwkundig plan voor Drielanden west fase 1.

Nadere informatie

VOORONTWERP BENNEBROEKSTRAAT 11-13

VOORONTWERP BENNEBROEKSTRAAT 11-13 VOORONTWERP BENNEBROEKSTRAAT 11-13 41 Bennebroekstaat Bestaande situatie 1:200 42 Bennebroekstaat Bestaande situatie 1:200 1 43 Bennebroekstraat 44 Bennebroekstraat ALGEMEEN De school aan de Bennebroekstraat

Nadere informatie

KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Watermolen. Zaagmolen

KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Watermolen. Zaagmolen KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Watermolen Zaagmolen KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Inhoud Beeldkwaliteit Kavelpaspoorten Projectnummer : 11008-001 Bestand : 11008-001-19 Datum : 30 september

Nadere informatie

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d. 20-9-2017 Uitgangspunten bouwmogelijkheden gemeentelijke kavels: Hoofdgebouw dient gebouwd te worden in de voorgevelrooilijn (zie bijlage); De afstand tussen het

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen

Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen Team stedenbouw Ontwerp29112017 1 Inleiding Het bestaande complex van Heerenhage in wijk De Greiden in Heerenveen zal volledig herontwikkeld worden. De bestaande

Nadere informatie

Aanvulling Nota Ruimtelijke Kwaliteit. Plangebied Aldenhofpark. Hoensbroek

Aanvulling Nota Ruimtelijke Kwaliteit. Plangebied Aldenhofpark. Hoensbroek Aanvulling Nota Ruimtelijke Kwaliteit Plangebied Aldenhofpark Hoensbroek opdrachtgever College van Burgemeester en Wethouders projectnummer 1760 revisie 2 datum auteur J. Daems 1. Inleiding Het gebied

Nadere informatie

twee onder een kap woning groot basiswoning

twee onder een kap woning groot basiswoning twee onder een kap woning groot basiswoning blok 6 6600 26 voorgevel zijgevel Beeldkwaliteit architectuur I De Buitenplaats Van Ruytenburch De Buitenplaats wordt een nieuwe toevoeging op architectuurstijlen

Nadere informatie

Notitie Beeldkwaliteit Reutsdael. gemeente Maasgouw. datum: 12 september 2011 projectnummer: R.2012 adviseur: Rob Verkooijen

Notitie Beeldkwaliteit Reutsdael. gemeente Maasgouw. datum: 12 september 2011 projectnummer: R.2012 adviseur: Rob Verkooijen Notitie Beeldkwaliteit Reutsdael gemeente Maasgouw status: vast te stellen datum: 12 september 2011 projectnummer: 100960R.2012 adviseur: Rob Verkooijen 1 Inhoudsopgave Introductie 1 Inleiding 1 Beschrijving

Nadere informatie

WONEN IN EEN RIANTE WOONBOERDERIJ IN HET MONUMENTENDORP ORVELTE

WONEN IN EEN RIANTE WOONBOERDERIJ IN HET MONUMENTENDORP ORVELTE WONEN IN EEN RIANTE WOONBOERDERIJ IN HET MONUMENTENDORP ORVELTE Te huur: De Maalderij, Schoolstraat 6 in Orvelte Stichting Het Drentse Landschap zoekt een huurder voor de in 2006 geheel gerenoveerde woonboerderij

Nadere informatie

HAARZICHT. Op goede gronden. Toetsingscriteria geldend voor alle vrije kavels 130 t/m 133, 138 en 141

HAARZICHT. Op goede gronden. Toetsingscriteria geldend voor alle vrije kavels 130 t/m 133, 138 en 141 HAARZICHT Op goede gronden Toetsingscriteria geldend voor alle vrije kavels 130 t/m 133, 138 en 141 Voor de 6 vrije kavels fase 3.1 zijn het bestemmingsplan, stedenbouwkundigplan en het beeldregieplan

Nadere informatie

ARC Detail Erkerhuis#1. Offingawier, Friesland

ARC Detail Erkerhuis#1. Offingawier, Friesland ARC Detail Erkerhuis#1 Offingawier, Friesland Erkerhuis#1 Offingawier, Friesland Het erkerhuis heeft een zadelkap en is met zijn erkerhoofdvorm toegesneden op de locatie: een kavel aan de hoofdweg van

Nadere informatie

Welstandsnota e Aanvulling. Gemeente Dronten

Welstandsnota e Aanvulling. Gemeente Dronten Welstandsnota 2004 4 e Aanvulling Gemeente Dronten Inleiding In dit beleidsdocument is een nieuw gebied beschreven, bestaande uit drie deelgebieden, dat een aanvulling vormt op de Welstandsnota van de

Nadere informatie

stedenbouwk. randvoorwaarden s-herenwei te Maasland

stedenbouwk. randvoorwaarden s-herenwei te Maasland stedenbouwk. randvoorwaarden s-herenwei te Maasland transformatie weide s-herenstraat tussen 88 en 89 30_05_2007 stedenbouwkundig concept Maasland routing, herkenningspunten en contouren stedelijk gebied

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Bedrijventerrein Portland Gemeente Albrandswaard

Beeldkwaliteitplan Bedrijventerrein Portland Gemeente Albrandswaard Beeldkwaliteitplan Bedrijventerrein Portland Gemeente Albrandswaard Beeldkwaliteitplan Bedrijventerrein Portland Gemeente Albrandswaard Kuiper Compagnons 103.607.01 Rotterdam, juni 2015 Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Een ruime maisonnette met misschien wel de grootste tuin van Amsterdam!

Een ruime maisonnette met misschien wel de grootste tuin van Amsterdam! Een ruime maisonnette met misschien wel de grootste tuin van Amsterdam! Funenpark 197 in Amsterdam Eerste indruk: Wonen in hartje Amsterdam maar toch in een rustige en groene omgeving? Deze maisonnette

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3. 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5

Inhoudsopgave. 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3. 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5 Inhoudsopgave 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5 3- Algemene ontwikkelcriteria 6 3.1 Bebouwingsvorm 6 3.2 Architectuur, kleur en materiaalgebruik

Nadere informatie

Sociaal huis MErksplas

Sociaal huis MErksplas Sociaal Huis Merksplas DE Omgeving 1 Zicht naar de kerk 2 Zicht over het kruispunt 3 Het oude gemeentehuis met plein 4 Koppeling oude en nieuwe gemeentehuis 5 Het nieuwe gemeentehuis met terras 6 Overkant

Nadere informatie

Te koop. 2-kamer benedenwoning met 80 m2 op het zuiden gelegen achtertuin. Binnensingel 16, 3291 TC Strijen

Te koop. 2-kamer benedenwoning met 80 m2 op het zuiden gelegen achtertuin. Binnensingel 16, 3291 TC Strijen Te koop 2-kamer benedenwoning met 80 m2 op het zuiden gelegen achtertuin Binnensingel 16, 3291 TC Strijen Algemeen Deze benedenwoning is gebouwd in 1971 en maakt deel uit van 4 appartementen, waarvan 2

Nadere informatie

NOORDWIJKERHOUT BEELDKWALITEITPLAN PARKPLEIN DE ZILK (CONCEPT) 01 FEBRUARI 2018

NOORDWIJKERHOUT BEELDKWALITEITPLAN PARKPLEIN DE ZILK (CONCEPT) 01 FEBRUARI 2018 NOORDWIJKERHOUT BEELDKWALITEITPLAN PARKPLEIN DE ZILK (CONCEPT) T P E C C N O 01 FEBRUARI 2018 adviseurs in ruimtelijke ontwikkeling correspondentie SAB Postbus 479 6800 AL Arnhem T: 026 357 69 11 E: info@sab.nl

Nadere informatie

DelftsHart Harnaschpolder Delft

DelftsHart Harnaschpolder Delft DelftsHart Harnaschpolder Delft DelftsHart Harnaschpolder, Delft Locatie Wooneilanden Harnaschpolder Delft is een grootschalige uitleglocatie bij de stad Delft. Nieuw gegraven poldersloten zijn gesitueerd

Nadere informatie

Vrije kavels, Westbroek 2 E INFORMATIEAVOND BELANGSTELLENDEN

Vrije kavels, Westbroek 2 E INFORMATIEAVOND BELANGSTELLENDEN Vrije kavels, Westbroek 2 E INFORMATIEAVOND BELANGSTELLENDEN Doel van de avond Informeren over voortgang project Presenteren Stedenbouwkundig plan en Beeldkwaliteitsplan Informeren over vervolgtraject

Nadere informatie

'DE NIEUWE WILDERNIS'

'DE NIEUWE WILDERNIS' VRIJSTAANDE BUNGALOW 'WATERMUNT' 'DE NIEUWE WILDERNIS' FLEXIBILITEIT (Vraag gestuurd ontwikkelen en ontwerpen) Er worden verschillende woningtypen aangeboden, ieder met een geheel eigen signatuur en deze

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

STRIJP-R HERBESTEMMING RF-GEBOUW PIET HEIN EEK RF-GEBOUW. Augustus 2015

STRIJP-R HERBESTEMMING RF-GEBOUW PIET HEIN EEK RF-GEBOUW. Augustus 2015 RF-GEBOUW Augustus 2015 STRIJP-R HERBESTEMMING RF-GEBOUW PIET HEIN EEK RF-GEBOUW PORTIERSLOGE Na het op brute wijze slopen van de achterzijde van het RF gebouw waarbij ongeveer driekwart met de grond gelijk

Nadere informatie

GEMEENTE CRANENDONCK. Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Meemortel ong, Budel

GEMEENTE CRANENDONCK. Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Meemortel ong, Budel GEMEENTE CRANENDONCK Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Meemortel ong, Budel Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Meemortel ong Budel Projectnr. 009-036 / januari 2015 INHOUD

Nadere informatie

10 DECEMBER 2014 www.noorderhavenzutphen.nl

10 DECEMBER 2014 www.noorderhavenzutphen.nl Verslag workshop NOORDERHAVEN VELD 10 10 DECEMBER 2014 www.noorderhavenzutphen.nl Op woensdagavond 10 december is de eerste bijeenkomst voor Veld 10, aan de haven geweest. Op deze avond zijn zo n 140 geïnteresseerden

Nadere informatie

Beeldkwaliteit en duurzaamheidsaspecten Havenstraat (tussen Eemlandweg en Bestevaer)

Beeldkwaliteit en duurzaamheidsaspecten Havenstraat (tussen Eemlandweg en Bestevaer) Beeldkwaliteit en duurzaamheidsaspecten Havenstraat (tussen Eemlandweg en Bestevaer) Huizen, december 2015 Beeldkwaliteit en duurzaamheidsaspecten Havenstraat 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Beeldkwaliteit

Nadere informatie

aaattttaaa Leusden ro.o m Ruimtelijke onderbouwing Hessenweg 3L0 Bijlage I Stedenbouwkundig onderzoek

aaattttaaa Leusden ro.o m Ruimtelijke onderbouwing Hessenweg 3L0 Bijlage I Stedenbouwkundig onderzoek Ruimtelijke onderbouwing i aaattttaaa Leusden roo m Hessenweg 3L0 Bijlage I Stedenbouwkundig onderzoek u^", /Advies Betref' Hessenweg 3ot, Achterveld Aan: RengerDuinsbergen Van: Algon Schuurman / f ruimtelíjke

Nadere informatie

Plan Muggenborch Kavelpaspoort A: Richtershof - Kapel Avezaath. gemeente T i e l

Plan Muggenborch Kavelpaspoort A: Richtershof - Kapel Avezaath. gemeente T i e l Plan Muggenborch Kavelpaspoort A: Richtershof - Kapel Avezaath gemeente T i e l Plan Muggenborch Kapel Avezaath Kavelpaspoort A: Richtershof Uw eigen droomhuis bouwen! Een eigen huis bouwen doet u waarschijnlijk

Nadere informatie

INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL

INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL INLEIDING Dit inrichtingsvoorstel - beeldkwaliteitsplan heeft betrekking op de locatie aan de Akkerweg 6 te Riel. Deze locatie is gelegen ten

Nadere informatie

KWALITEITSGIDS VELD A DE LAREN

KWALITEITSGIDS VELD A DE LAREN FEBRUARI 17 DSO GO ONTWERP DE LAREN 2014 aan deze tekening kunnen geen rechten ontleend worden KWALITEITSGIDS VELD A DE LAREN Veld A is als bouwveld onderdeel voor het grotere plan voor de Laren in Almere

Nadere informatie

Vrije kavels. Hendrik Hamerstraat s-gravendeel. Kavelpaspoorten. Nr. 1 Nr. 2 Nr. 3

Vrije kavels. Hendrik Hamerstraat s-gravendeel. Kavelpaspoorten. Nr. 1 Nr. 2 Nr. 3 Vrije kavels Hendrik Hamerstraat s-gravendeel Nr. 1 Nr. 2 Nr. 3 Kavelpaspoorten juli 2017 Locatie s-gravendeel is een dorp behorend tot de gemeente Binnenmaas en ligt aan de rivier de Dordtsche Kil in

Nadere informatie

Schetsontwerp Stadskavel Kaappark, Katendrecht. Jack Hoogeboom juni KAAPPARK Stadskavel. kavel. Locatie De wijk Katendrecht in Feijenoord

Schetsontwerp Stadskavel Kaappark, Katendrecht. Jack Hoogeboom juni KAAPPARK Stadskavel. kavel. Locatie De wijk Katendrecht in Feijenoord Schetsontwerp Stadskavel Kaappark, Katendrecht Jack Hoogeboom juni 2015 KAAPPARK Stadskavel Locatie De wijk Katendrecht in Feijenoord kavel Prijs 120.000,- inclusief BTW Oppervlakte (max.) 186 m 2 Programma

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ANALYSE. Historische route

RUIMTELIJKE ANALYSE. Historische route RUIMTELIJKE ANALYSE 1868 2007 Historische route Over het eiland loopt een deel van een eeuwenoude route tussen Oosterhout (centrum) en Den Hout. Eén van de belangrijkste structuurbepalende elementen op

Nadere informatie

DelftsHart Harnaschpolder Delft

DelftsHart Harnaschpolder Delft DelftsHart Harnaschpolder Delft DelftsHart Harnaschpolder, Delft Locatie Wooneilanden Harnaschpolder Delft is een grootschalige uitleglocatie bij de stad Delft. Nieuw gegraven poldersloten zijn gesitueerd

Nadere informatie

Aanbouw en verbouw Veenweg 29d te Groningen

Aanbouw en verbouw Veenweg 29d te Groningen Aanbouw en verbouw Veenweg 29d te Groningen winkels en (voormalige) bedrijfs- of industriebebouwing. De nadruk ligt op de individuele uiting. De gevels zijn merendeels verticaal geleed. Naast de

Nadere informatie

Burgermeester de Beaufortweg 61-63

Burgermeester de Beaufortweg 61-63 een toekomstgerichte oplossing voor de renovatie van twee kenmerkende gebouwen in Leusden Burgermeester de Beaufortweg 61-63 nieuwbouw renovatie restauratie herbestemming multifunctioneel woningbouw industrie

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm

beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm 17.02.09 wissing stedebouw en ruimtelijke vormgeving b.v. Inventarisatie omgeving Inleiding Het voorliggende beeldkwaliteitsplan dient ter inspiratie voor de architectuur

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum t woningen De Hoef Rosmalen 206

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum t woningen De Hoef Rosmalen 206 HilberinkboscH architecten Wamberg 5-5258sM - berlicum t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl 54 woningen De Hoef Rosmalen 206 54 woningen De Hoef De Hoef is gesitueerd op het voormalige voetbalcomplex van OJC,

Nadere informatie

Ontwerp beeldkwalititeitplan. St.-Annaparochie. Ulbe van Houtenlocatie VOGELVLUCHT. 2 april 2015

Ontwerp beeldkwalititeitplan. St.-Annaparochie. Ulbe van Houtenlocatie VOGELVLUCHT. 2 april 2015 Ontwerp beeldkwalititeitplan St.-Annaparochie VOGELVLUCHT Ulbe van Houtenlocatie 2 april 2015 Ulbe van Houtenstraat Schetsontwerp stedenbouwkundig plan 13 november 2014 Inleiding Dit beeldkwaliteitplan

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Dannenkamp IV. fase 2. Harbrinkhoek

Beeldkwaliteitsplan. Dannenkamp IV. fase 2. Harbrinkhoek Beeldkwaliteitsplan Dannenkamp IV fase 2 Harbrinkhoek colofon Opdrachtgever: Ad Fontem Juridisch Bouwadvies BV Hoofdstraat 43, 7625 PB Zenderen T (074) 2557029 M (06) 18206017 I www.ad-fontem.nl E e.rupert@ad-fontem.nl

Nadere informatie

HET VRIJE VELD. ACHILLES veld 3

HET VRIJE VELD. ACHILLES veld 3 HET VRIJE VELD ACHILLES veld HET CASCADEPARK In Almere Poort wordt een uniek project gerealiseerd van vrijstaande eengezinswoningen Het Vrije Veld. De woningen liggen aan de rand van het Cascadepark en

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Wolfsheide

Beeldkwaliteitplan Wolfsheide Beeldkwaliteitplan Wolfsheide Wolfheze - gemeente Renkum 1 februari 2010 Beeldkwaliteitplan Wolfsheide Het stedenbouwkundig plan Opgesteld door: Van Wanrooij Van Schijndel Bouw- en ontwikkelingsmaatschappij

Nadere informatie

hoek bosstraat-smallestraat Nieuw-dijk

hoek bosstraat-smallestraat Nieuw-dijk hoek bosstraat-smallestraat Nieuw-dijk beeldkwaliteitplan mei 2013 nieuw erf Nieuw-Dijk colofon SAB bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T

Nadere informatie

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost(vastgesteld) Inhoudsopgave Bijlagen bij regels Bijlage 1 Beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

De Pleats 52 - Goutum

De Pleats 52 - Goutum De Pleats 52 - Goutum Vraagprijs 309.000,-- kosten koper Omschrijving De Pleats 52 - Goutum Aan de rand van het gewilde dorp Goutum, gelegen onder de rook van Leeuwarden, staat dit moderne, vrijstaande

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Kapelkesstraat 70-70a te Eijsden

Beeldkwaliteitsplan Kapelkesstraat 70-70a te Eijsden Beeldkwaliteitsplan Kapelkesstraat 70-70a te Eijsden Inhoudsopgave - Inleiding - Doelstelling o Proces o Bestemmingsplan - Het plan o Beschrijving o Ambitie o Beeld o Gevelopbouw o Detaillering o Materialisering

Nadere informatie

Plan De Sniep Diemen 19 oktober

Plan De Sniep Diemen 19 oktober Beeldkwaliteitsplan 2 Inleiding en verantwoording Dit beeldkwaliteitsplan heeft als doel om de toekomstige bewoners van de vrije kavels op plan De Sniep te Diemen van een belangrijk gereedschap te voorzien.

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSASPECTEN

BEELDKWALITEITSASPECTEN TER BEOORDELING BEELDKWALITEITSASPECTEN HERONTWIKKELING MAARSSEVEENSEVAART 90 Februari 2013 (versie 2) Aanleiding De gemeente Stichtse Vecht heeft een concept Beeldkwaliteitsplan Herenweg-Gageldijk en

Nadere informatie

Ruimtelijke Uitgangspunten. ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal

Ruimtelijke Uitgangspunten. ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal Ruimtelijke Uitgangspunten ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal Ruimtelijke kenmerken situatie Woongebied jaren 70 Architectuur gevarieerd Vrijstaande huizen, ruime kavels Geschakelde

Nadere informatie

Kloostergang met krokodillenhuid

Kloostergang met krokodillenhuid Kloostergang met krokodillenhuid De anier -70 sociale huurappartementen Den Haag van Herk De Kleijn Schroeder & de Jong architecten bv lid N Groenhoedenveem 22 1019 L msterdam 020-4185131 www.hksj.nl info@vanherkdekleijn.nl

Nadere informatie

Spiekestraat 9, Zegge

Spiekestraat 9, Zegge U wilt landelijk wonen en toch nabij een gezellig dorp met alle gemakken van dien? Op een schitterende en unieke locatie, in het buitengebied gelegen, bieden wij u deze royale vrijstaande semibungalow

Nadere informatie

Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering.

Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. 1 September 2014 Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. Project:

Nadere informatie

Studie en prijsvraag Tuinen 3 Gouda

Studie en prijsvraag Tuinen 3 Gouda Studie en prijsvraag Tuinen 3 Gouda Tuinen 3 Gouda Omschrijving 2 Tuinen 3 Gouda Verkavelingsstudie Woonpartners Midden-Holland Verkavelingsstudie In opdracht van Woonpartners Midden-Holland te Waddinxveen

Nadere informatie

KAATSHEUVEL WESTWAARD GELIJKVLOERSE WONINGEN INPASSING EN SFEERIMPRESSIES

KAATSHEUVEL WESTWAARD GELIJKVLOERSE WONINGEN INPASSING EN SFEERIMPRESSIES KAATSHEUVEL WESTWAARD GELIJKVLOERSE WONINGEN INPASSING EN SFEERIMPRESSIES IN OPDRACHT VAN: GEMEENTE LOON OP ZAND ONTWERP : IRIS MAAS 30 juni 2017 INLEIDING Vanuit de Gemeente Loon op Zand is de vraag gesteld

Nadere informatie

Oppervlakte en kavelprijs. Bestemmingsplan Hasselt om de Weede fase 1b Zuid.

Oppervlakte en kavelprijs. Bestemmingsplan Hasselt om de Weede fase 1b Zuid. Kavelpaspoort de eede Hoven Entree de eede Hoven STEDENBOUKUNDIG PLAN - ONINGCATEGORIEËN olweversgilde, en In dit kavelpaspoort worden de relevante onderdelen van o.a. het bestemmingsplan, stedenbouwkundig

Nadere informatie

beeldkwaliteitplan Kerkweg Zeddam

beeldkwaliteitplan Kerkweg Zeddam Kerkweg zeddam beeldkwaliteitplan Kerkweg Zeddam colofon SAB bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T (026) 3576911 F (026) 3576611 I www.sab.nl

Nadere informatie

Zaandam. In opdracht van ZVH. Vernieuwing E-flats Poelenburg

Zaandam. In opdracht van ZVH. Vernieuwing E-flats Poelenburg Vernieuwing E-flats Poelenburg, Zaandam In opdracht van ZVH M3H heeft in opdracht van woningcorporatie ZVH het bewonersparticipatie traject begeleid voor de E-flats in de wijk Poelenburg in Zaandam. De

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013

Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Plek voor ideeën e Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Beeldkwaliteitsplan Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Inhoud 1 Inleiding

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan bij Inrichtingsplan woonkavel Voorstraat Velddriel. Gemeente Maasdriel

Beeldkwaliteitsplan bij Inrichtingsplan woonkavel Voorstraat Velddriel. Gemeente Maasdriel Beeldkwaliteitsplan bij Inrichtingsplan woonkavel Voorstraat Velddriel status: definitief datum: 17 november 2014 projectnummer: 202630R.2015 adviseurs: Wle / Jke Gemeente Maasdriel Image 2010 2013 GOOGLE

Nadere informatie

Locatieanalyse. Burgemeester Drijbersingel 11 & 13. Locatie afstudeer project, Stefan Klaseboer & Jeroen Boogaard

Locatieanalyse. Burgemeester Drijbersingel 11 & 13. Locatie afstudeer project, Stefan Klaseboer & Jeroen Boogaard Locatieanalyse Burgemeester Drijbersingel 11 & 13 Locatie afstudeer project, Stefan Klaseboer & Jeroen Boogaard 05-06-2015 Locatieanalyse Burgermeester Drijbersingel 11-13 te Zwolle Locatie afstudeerproject

Nadere informatie

Gemeentewerf maasbommel. beeldkwaliteitplan 3 november west maas en waal

Gemeentewerf maasbommel. beeldkwaliteitplan 3 november west maas en waal Gemeentewerf maasbommel beeldkwaliteitplan 3 november 2009 west maas en waal colofon SAB Arnhem bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T (026)

Nadere informatie

Stedenbouwkundige schets Veerstraat 1 (Junora) Nieuw Namen

Stedenbouwkundige schets Veerstraat 1 (Junora) Nieuw Namen Stedenbouwkundige schets 1 (Junora) Nieuw Namen opdrachtgever: gemeente Hulst nummer: 067700.18628.00 datum: 24 maart 2014 referte: ing. J. van Jole 1 Op de locatie 1 in Nieuw Namen zijn de bedrijfsmatige

Nadere informatie

Welkom. Angelique Remijn > Triborgh Gebiedsontwikkeling. 18 juni jongstleden bijeenkomst met:

Welkom. Angelique Remijn > Triborgh Gebiedsontwikkeling. 18 juni jongstleden bijeenkomst met: landschap berkenhout Informatie-avond 18 juni 2018 Welkom Angelique Remijn > Triborgh Gebiedsontwikkeling 18 juni jongstleden bijeenkomst met: - Werkgroep leden (Voorzieningen Landschap Nabuurschap) -

Nadere informatie

LANDSCHAPSPLAN HOOGSESTRAAT 4A VALBURG. Opdrachtgever: de heer G.J. van Elk. Oktober 2014 Ing. B. van Elk

LANDSCHAPSPLAN HOOGSESTRAAT 4A VALBURG. Opdrachtgever: de heer G.J. van Elk. Oktober 2014 Ing. B. van Elk LANDSCHAPSPLAN HOOGSESTRAAT 4A VALBURG Opdrachtgever: de heer G.J. van Elk Oktober 2014 Ing. B. van Elk Inhoud 1 Inleiding 2 Huidig Landschap 2.1 Algemeen 2.2 Hoogsestraat en plangebied 3 Inrichtingsplan

Nadere informatie

Oudenbosch In landelijke en centrale omgeving gelegen bouwkavels, groot circa en m²

Oudenbosch In landelijke en centrale omgeving gelegen bouwkavels, groot circa en m² Oudenbosch In landelijke en centrale omgeving gelegen bouwkavels, groot circa 1.512 en 1.515 m² Plaatselijk bekend: Wolvenstraat ongenummerd Situering In een rustige, centrale en landelijke omgeving ten

Nadere informatie

Beeldkwaliteit Gebouwde omgeving Sfeer Materialisering Kleur

Beeldkwaliteit Gebouwde omgeving Sfeer Materialisering Kleur Beeldkwaliteit Gebouwde omgeving Het landgoed kent een sterk variërende omgeving met bos, heide, weide en akkers, beekdal, ven en meer. De gebouwen vallen traditioneel niet erg op, ook de nieuwbouw zal

Nadere informatie

eusden voormalige schoollocatie Loysderhoek Leusden Zuid Kavelpaspoorten Pr. Margrietlaan

eusden voormalige schoollocatie Loysderhoek Leusden Zuid Kavelpaspoorten Pr. Margrietlaan eusden voormalige schoollocatie Loysderhoek Leusden Zuid Kavelpaspoorten Pr. Margrietlaan 3 2 1 5 4 Kavelpaspoorten Leusden Zuid Tot 1969, toen de gemeente Leusden werd uitgebreid, heette het dorp Leusbroek.

Nadere informatie

Woongebouw Vijfhuizen

Woongebouw Vijfhuizen Woongebouw Vijfhuizen Woongebouw voor 55 + bewoners Vijfhuizen Uitgangspunten Ontwerp voor nieuwbouwproject voor 20 appartementen voor 55+ bewoners, 4 groepswoningen en een dienstencentrum. Stedenbouwkundige

Nadere informatie