1 4 JUNI behandeld door Afdeling Relatiebeheer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 4 JUNI 2010. behandeld door Afdeling Relatiebeheer"

Transcriptie

1 1 4 JUNI 2010 Servicecentrum PGB Graadt van Roggenweg 450 Postbus RD Utrecht Telefoon (030) Internet: ; gemeente@svb.nl Gemeente Heemstede t.a.v. college van burgemeester en wethouders Postbus AJ HEEMSTEDE Datum 11 juni 2010 ons kenmerk Wmo/ behandeld door Afdeling Relatiebeheer telefoonnummer (030) i Geacht college van burgemeester en wethouders, Hierbij ontvangt u het nieuwe aanbod voor de dienstverlening van het SVB Servicecentrum PGB in Bij deze brief vindt u een brochure en een 'Wegwijzer', die een overzicht geeft van de diensten die we in 2011 verzorgen. U ontvangt deze brief eerder dan u misschien van ons gewend bent. De reden daarvoor is dat wij uiterlijk drie maanden voor het einde van het huidige contract willen weten of u de samenwerking met de SVB wil voortzetten. Die termijn is niet alleen van belang om onze organisatie voor te bereiden op het volgende jaar, maar ook om budgethouders tijdig duidelijkheid te geven over de dienstverlening waarop ze in 2011 kunnen rekenen. Onze prijzen stijgen niet in Op basis van onze ervaringen in de afgelopen jaren verwachten we dat de huidige prijzen alle kosten dekken. Zoals gebruikelijk brengen we alleen de werkelijk gemaakte kosten in rekening. Heeft uw gemeente meer betaald? Dan verrekenen we dat in het volgende jaar. In 2011 willen we het gemak van elektronische dienstverlening nog beter benutten. We richten op dit moment twee portals in voor budgethouders en gemeenten. Deze portals besparen budgethouders veel papieren rompslomp, vereenvoudigen de verantwoording van budgetbestedingen en maken het makkelijker om gegevens uit te wisselen tussen gemeenten en de SVB. We hopen beide portals dit jaar in gebruik te kunnen nemen. Deze informatie is ook verstuurd aan onze contactpersoon in uw gemeente. Heeft u vragen naar aanleiding van ons aanbod voor 2011? Wij staan u graag te woord via telefoonnummer (030) of adres gemeente@svb.nl. Met vriendelijke groet, Alfred van den Berg Directeur Servicecentrum PGB Bijlagen: Brochure "uw gemeente & de SVB in 2010" Wegwijzer 2011 Vermeld bij correspondentie datum en kenmerk van deze brief

2 wegwijzer diensten en vergoedingen 2011 SVB Servicecentrum PGB ö V 13 voor het leven

3 Binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kunnen mensen aanspraak maken op een persoonsgebonden budget (PGB) als zij zijn geïndiceerd voor hulp bij het huishouden. Hiermee worden zij werkgever of opdrachtgever, met alle rechten en plichten die daarbij horen. Dit brengt een aantal verantwoordelijkheden met zich mee. De SVB helpt hen te voldoen aan deze verantwoordelijkheden. Wij hanteren voor onze diensten hetzelfde tarief als in Dit is een tarief tegen kostprijs en is gebaseerd op het werkelijke gebruik van onze diensten door uw burgers. Om ervoor te zorgen dat u volledig zicht houdt op alle kosten, ontvangt u rapportages van alle geleverde diensten aan uw burgers. Ons tarief is opgebouwd uit drie onderdelen. Alle vermelde tarieven zijn exclusief BTW.

4 Ooit komt iedereen een keer met de SVB in aanraking. Bij de fijne dingen in het leven of door de onvermijdelijke dingen van het leven. Als kind, als ouder, als nabestaande. Schoolgaand, werkend of gepensioneerd. Dan keert de SVB uit. Beheert ze, verzorgt ze. Doelmatig, rechtmatig en geruisloos. Voor het leven.

5 gebruik salarisadministratie verstrekking loonstroken en jaaropgave uitbetaling zorgverleners inhouding en afdrachten aan de Belastingdienst 30,50 per loonstrook Budgethouders die er voor kiezen de salarisadministratie aan ons uit te besteden, krijgen van ons iedere maand loonstroken. Ook zorgen we voor een jaaropgave. Dit geeft budgethouders inzicht in de bestedingen van het PGB en maakt voor hen de verantwoording naar gemeenten makkelijker. Daarnaast kan een budgethouder als werkgever verplicht zijn om belasting en premies af te dragen aan de Belastingdienst. Dat maakt de salarisadministratie lastig en tijdrovend. Daarom kunnen budgethouders er voor kiezen ook dit gedeelte uit te besteden. Wij houden dan de juiste bedragen in voor de Belastingdienst, en zorgen voor een tijdige betaling van de zorgverlener(s). tarief Per loonstrook brengen wij C 30,50 in rekening. Uit onze ervaring blijkt dat e» budgethouders gebruik maakt van de diens - 'aarom hanteren wij oer loonstrook. Uw gemeente b alleen voor de maanden waarin wii daadwerkelijk mg. Uw gemeente ontvangt elk kwartaal rapportages van alle geleverde diensten aan uw burgers. Zowel een totaalrapportage van het gebruik door burgers uit uw gemeente, als een rapportage op persoonsniveau. Hiermee bieden wij u inzicht in de diensten die wij hebben verleend aan budgethouders en de gemaakte kosten voor loondoorbetaling bij ziekte en arbodienstverlening. Zo komt u aan het eind van het jaar niet voor verrassingen te staan. heeft u vragen? ^Vill U lil over onze aienstverieni voor Wmo-budgethouders? Wij helpen u graag verder. Voor meer informatie of een afspraak kunt ons bereiken via telefoonnummer (030) , of adres gemeente@svb.nl.

6 vastrecht per budgethouder per maand kenniscentrum voor persoonlijk advies modelovereenkomsten collectieve verzekeringen arbodienstverlening 3,00 per budgethouder per maand Kenniscentrum voor persoonlijk advies Budgethouders zijn opdrachtgever of werkgever, met alle rechten en plichten die daarbij horen. Wij geven budgethouders persoonlijk advies over arbeidsrecht, werkgeversverplichtingen en de administratieve taken die bij een PGB komen kijken. Modelovereenkomsten Het is belangrijk dat budgethouders goede afspraken maken met hun zorgverleners over bijvoorbeeld loon, werktijden en werkzaamheden. Om ze daarbij te helpen, stellen wij modelovereenkomsten beschikbaar voor alle mogelijke situaties. Collectieve verzekeringen Budgethouders lopen risico's die niet gedekt worden door particuliere verzekeringen. Een zorgverlener kan bijvoorbeeld schade veroorzaken tijdens het werk. Of er kan een arbeidsconflict ontstaan met een zorgverlener. In beide situaties kunnen de kosten voor een budgethouder aanzienlijk oplopen. Daarom hebben we collectieve verzekeringen afgesloten voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) en rechtsbijstand. Arbodienstverlening Wordt een zorgverlener ziek, dan schakelen wij een arbodienst in. Deze arbodienst helpt een budgethouder om te voldoen aan de wettelijke plicht als werkgever om een spoedig herstel van werknemers te bevorderen. tarief kosten bij ziekte zorgverlener vergoeding loondoorbetaling bij ziekte aanvullende kosten arbodienstverlening voorheffing: 1,40 per budgethouder per maand adviseren om de re-integratie te versnellen. Van de budgethouder wordt verwacht dat hij of zij daar binnen redelijke grenzen aan meewerkt. De kosten van dit traject maken geen deel uit van het vastrecht. Vergoeding loondoorbetaling bij ziekte Budgethouders die werkgever zijn, hebben de wettelijke verplichting om het salaris van een zieke zorgverlener door te betalen. In dat geval vergoeden wij de loonkosten, zodat een budgethouder vervangende zorg kan inkopen. tarief 3 plaats, waarbij we sr budgethouders in Als een zorgverlener langdurig arbeidsongeschikt wordt, dan kan de arbodienst een maatwerktraject

7 O V JJ voor het leven Ï17