Waterwerkbladen Plaatsing boilervat Draag vermogen vloer t.b.v. boilervat Gesloten systeem Niet doen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Waterwerkbladen Plaatsing boilervat Draag vermogen vloer t.b.v. boilervat Gesloten systeem Niet doen"

Transcriptie

1 Waterwerkbladen Waterwerkblad 3.8 beveiligingen (gevaarlijke) toestellen Waterwerkblad 4.4B warmtapwaterinstallaties beveiligingen Waterwerkblad 4.4C warmtapwaterinstallaties zonne-energie systemen Plaatsing boilervat Het boilervat dient lager geplaatst te worden dan de collectoren (de collector manifolds moeten hoger geplaatst worden dan de warmte wisselaar van het boilervat). In geval de solarpomp uitgeschakeld wordt zal er stoom onstaan in de collectormanifolds. Als het vat hoger geplaatst is als de collector-manifolds dan zal de stoom naar het boilervat stromen en daar condenseren. Vloeistof stroomt dan terug naar de collectoren waarna het proces zich herhaalt. Hierdoor kan het boilervat oververhit raken. Draag vermogen vloer t.b.v. boilervat Bij de plaatsing van het boilervat dient men rekening te houden met het gewicht van het vat alsook de waterinhoud. Laat een berekening uitvoeren door een ter zake deskundige om er zeker van te zijn dat de vloer voldoende sterkte heeft. Gesloten systeem Het collector circuit dient een gesloten (zuurstofdicht) systeem te zijn welke op druk gebracht wordt. Het solar expansie vat vangt de thermische expansie van de collector vloeistof op en als de collectoren in stagnatie zijn, het ontstane damp volume in de collectoren. Boilervaten mogen niet atmosferisch gebruikt worden (continue beluchten), ook moeten de vaten 100% gevuld en ontlucht worden om oxidatie tegen te gaan. Tapwater mag alleen in de daarvoor bestemde tapwater boilers gevoerd worden. Niet doen De collector manifold beluchten terwijl de vacuum buizen gemonteerd zijn en er zonlicht opvalt. Het koper in het manifold wordt warm en oxideert aan de binnenzijde. Bij gebruik naderhand als gesloten systeem zit er veel zuurstof in het systeem wat voor oxidatie op de zwakste plaats zorgt, ook neemt de anti-oxidatie werking van de solar vloeistof sneller af hierdoor, wat ongunstig is voor de levensduur van de vloeistof. De RVS warmtewisselaar in de hygienische combi boiler is bedoeld voor tapwater, alle andere warmtewisselaars in de boilervaten mogen slechts gebruikt worden voor solar vloeistof of voor CV water.

2 Plaatsing collectoren De collectoren dienen hoger geplaatst te worden dan het boilervat (manifold collector moet hoger geplaatst zijn dan warmtewisselaar in boilervat). Bij plaatsing van de collectoren dienen deze vanaf de aanvoerzijde (pomp) licht monotoon naar beneden af te lopen (lopen automatisch leeg). Plaatsing van de manifolds dient met de waterpas te gebeuren, de daken in Nederland zijn nl. niet mooi waterpas gemaakt. De collector profielen kunnen uitgevuld worden met RVS vul-ringen. Bij plaatsing op een schuin dak dienen de collectoren hoog geplaatst te worden (dicht tegen de nokpannen aan). Het voordeel hiervan is dat de collectoren ook in de winterdag zoweinig mogelijk schaduw hebben, verder is het optisch beter als het dak scheef is om de nokpan niet te zien van beneden (deze te verbergen achter de collector manifolds). Meerdere collector velden Indien niet alle collectoren in 1 vlak liggen, dan dient men de pomp aansturing zodanig te maken dat beide velden apart aangestuurd worden (er kan een enorm temperatuur verschil zijn tussen de collectoren van de verschillende velden) Indien er schaduw is op een collector veld, dan moet men meerdere temperatuur sensoren gebruiken om te voorkomen dat de pomp niet inschakeld terwijl er wel collectoren warm (of te warm) zijn. Ook is het mogelijk hiervoor een speciale control mode (INTV Pump interval function) van de uitgebreide solar controller SR618C6 te gebruiken Collector sensor De collector sensor monteren aan de zijkant van de warmste collector. Per collector veld 1 sensor. De sensor insmeren met siliconen pasta (warmte geleidend) en zover mogelijk naar binnenschuiven in het daarvoor bestemde koperen buisje aan de zijkant van het collector manifold. Indien de aansluit kabel te kort is kan deze verlengt worden met draad met minimale koperdoorsnede van 0.75mm2. 3-weg klep Bij gebruik van een drieweg klep in het solar circuit (schakelen meerdere opslagvaten), dient deze altijd aan de koude kant van de warmtewisselaar geplaatst te worden. De 3-weg klep is niet bestand tegen de hoge temperaturen die op kunnen treden tijdens stagnatie van de collectoren. Let op! In de pricipe schema s van de solar controllers staat de 3-weg klep soms aan de warme kant van de warmtewisselaar getekend. Implementatie technisch is dit fout (wel duidelijker voor de begripsvorming). De 3-weg klep welke wij leveren kan zonder extra relay aangesloten worden op de wissel relay aansluiting van de uitgebreide controller SR618C6 en gebruikt is stroomloos, behalve tijdens omschakelen (energie besparend). Bovendien heeft onze 3-weg klep een lage doorstroomweerstand (volledige opening), het is in feite een 3-weg kogelkraan met motor.

3 Leidingwerk Gebruik koperen buis voor het collector circuit. Gebruik messing knelkoppelingen (zuurstofdicht) voor het maken van verbindingen. Gebruik bij schroefdraad verbindingen hoge temperatuur teflon (geschikt tot 260C) Gebruik geen kunststof leidingen! Gebruik geen verzinkte onderdelen welke in contact komen met de collector vloeistof! Gebruik geen hennep t.b.v. schroefdraad afdichtingen. In solar circuit mag niet gesoldeerd worden. Gebruikt flexibele RVS leidingen tussen de collectoren. Zorg ervoor dat deze een bocht bevatten zodat ze de uitzetting van de collector kunnen opvangen. Draai de koppelingen van de flexibele RVS leidingen NIET te vast aan, anders gaat de EPDM ring kapot alsook de schroefdraad (het zijn geen knelkoppelingen). Zorg ervoor dat de RVS leiding niet meedraait tijdens aandraaien van de koppeling Gebruik messing koppelingen en koperen leidingen voor sanitair warmwater circuit, gebruik hier geen stalen koppelingen en leidingen, leidingen voor sanitair warmwater mogen ook van kunststof zijn met ALU binnen lag (alleen leidingen welke voor sanitair warmwater zijn goedgekeurd gebruiken). Leiding diameter Voor bepaling leiding diameter is het van belang om rekening te houden met 2 tegenstrijdige zaken. Drukval, de solar pomp levert maximaal 700mbar druk verschil op. Het is zaak om drukverlies in leidingen te minimaliseren. Hoe groter de leiding diameter hoe lager het drukverlies. Stroomsnelheid van de vloeistof. t.b.v. het ontluchten van leidingen is minimaal een stroomsnelheid van 0.4m/s nodig. Hoe groter de leiding diameter des te lager de stroomsnelheid. In excelsheet wordt stroomsnelheid en drukval berekend als functie van de leiding diameter en waterflow per tijdeenheid. Veel toegepaste leiding diameters zijn: 2 collectoren (15mm), 4 collectoren (22mm), 9 collectoren (28mm) Leidingwerk thermische uitzetting De gebruikte metalen (o.a. koper) zetten uit bij temperatuurtoename. 1meter koperen leiding zet 3.4mm uit bij temperatuur verandering van 0C naar 200C. Zorg ervoor dat er ruimte is om de uitzetting op te vangen zonder dat constructies of koppelingen zwaar belast worden t.g.v. thermische uitzetting Dakdoorvoer Voor de realisatie van de dakdoorvoer kan het beste een ventilatie pan gebruikt worden

4 Warmte verlies boilervat Om te voorkomen dat er onnodig warmte verlies optreed (thermo siphon werking: warm water is lichter en gaat in leidingen naar boven), dienen leidingen welke op het boilervat aangesloten zijn eerst een stuk naar beneden te lopen (~12 keer de buiten diameter van de leiding). Zie plaatje rechts. Plaatsing solar pomp, 3-weg klep, solar expansie vat De solar pomp, 3 weg klep, solar expansie vat (en eventuele optionele electronische flowmeter) zijn componenten welke beschermd moeten worden tegen hoge temperaturen welke tijdens stagnatie op kunnen treden. Het solar expansie vat moet meteen aangesloten worden bij de (onderste) warmtewisselaar op het boilervat aan de koude kant (onderaan), vanaf daar mag zoveel leiding (ongeisoleerd) gebruikt worden als men nodig heeft. De solar pomp en 3-weg klep dienen eveneens zo laag mogelijk geplaatst worden, lager dan de (onderste) solar warmtewisselaar van het boilervat. Solarpomp, 3-weg klep, flowmeter (optioneel) plaatsen lager dan 0.75 m vanaf de vloer. Aftap mogelijkheid collector circuit Zorg ervoor dat er op het laagste punt in het collector cicuit een aftapkraan geplaatst is (bij voorkeur bij de warmtewisselaar aansluiting op het boilervat). Op deze manier kan het collector circuit helemaal geleegd worden. In het collector circuit dienen HT (high temperature) kranen gebruikt te worden. Zorg ervoor dat aftap kranen niet per ongeluk opengedraaid kunnen worden (hendel verwijderen en/of uitgang afdoppen). Aftap mogelijkheid boilervat Zorg ervoor dat de onderste aansluiting van het boilervat een aftapkraan bevat zodat het boilervat helemaal geleegd kan worden. Afsluit kranen en veiligheid Plaats geen kranen waardoor het mogelijk is om de overdrukventielen of overtemperatuur beveiligingen te blokkeren of te ontkoppelen van het systeem.

5 Overdruk beveiliging collector circuit. De pompunit van het collector circuit bevat een overdruk beveiligings klep. Indien deze opengaat, dan komt er zeer hete vloeistof uit, van deze op middels hitte bestendig leidingen en een hitte bestendig opvang reservoir. De vloeistof is duur en bovendien mag men deze vloeistof (milieu-technisch) niet in het riool laten lopen. Over-temperatuur en over-druk beveiliging tapwater boiler Bovenop de tapwater boiler dient een over-druk en over-temperatuur beveiliging geplaatst te worden. De uitgang van deze beveiliging zal indien in werking heet water voeren. Loos dit water niet heet op het riool, want de PVC riool leiding kan daardoor gaan lekken. Voorbeeld van zo n overdruk en overtemperatuur ventiel Tapwater mengkraan 85C Voor CV-ketels met NZ-keur is gespecificeert dat de maximale inlaat water temperatuur 85C mag bedragen. Om dit te garanderen dient er een mengventiel geplaatst te worden tussen de tapwater uitgang van de zonneboiler en de tapwater ingang van de CV-ketel Aarding De leidingen van het collector, tapwater en CV circuit dienen geaard te zijn.

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product-

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product- Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren product- 2 De zonneboilers van Itho Daalderop Itho Daalderop heeft twee verschillende soorten zonneboilers; de Solior en de Voorverwarmer. De Solior is een

Nadere informatie

De Segrosol producten worden van hoogwaardige materialen geproduceerd, waardoor de producten een lange levensduur hebben en weinig onderhoud vergen.

De Segrosol producten worden van hoogwaardige materialen geproduceerd, waardoor de producten een lange levensduur hebben en weinig onderhoud vergen. Segrosol levert hoogwaardige zonneboiler systemen tegen minimale kosten. Onze producten zijn uitgerust met vacuüm buizen en heat pipes. Deze systemen geven een zeer hoog rendement en zijn onderhoudsvriendelijk.

Nadere informatie

VMBO PIE. Zonneboiler

VMBO PIE. Zonneboiler VMBO PIE Zonneboiler Colofon Uitgave: Ontwerp: Illustraties: Auteurs: Bewerking: De rede Terneuzen XXX XXX XXX XXX Deze uitgave is uitsluitend bestemd voor gebruik door leden van de Vereniging Platform

Nadere informatie

Itho voorverwarmer zonneboilers

Itho voorverwarmer zonneboilers Itho voorverwarmer zonneboilers Toepassing De Itho voorverwarmer zonneboiler wordt toegepast om op een uiterst spaarzame manier tapwater te verwarmer op locaties waar warm water direct en royaal beschikbaar

Nadere informatie

Algemene montage-instructie van het ATON B100RV-VW zonne-energie systeem- VOORL.

Algemene montage-instructie van het ATON B100RV-VW zonne-energie systeem- VOORL. 1 Algemene montage-instructie van het ATON B100RV-VW zonne-energie systeem- VOORL. 1. Algemeen. De basis van het systeem is een 100 liter boiler met daarop gemonteerd een pompunit en een regeling. Deze

Nadere informatie

HiTAC -filterpatroon vervangen worden. Tevens wordt dan de kalk uit het reservoir

HiTAC -filterpatroon vervangen worden. Tevens wordt dan de kalk uit het reservoir Installatiehandleiding COMBI Lees voor het installeren eerst deze handleiding Inleiding De werking van de Quooker COMBI De Quooker COMBI is een kokend- en warmwatervoorziening die bestaat uit inlaatcombinatie,

Nadere informatie

Energy Saving Solutions. ESS Informatie brochure Heatpipes

Energy Saving Solutions. ESS Informatie brochure Heatpipes Energy Saving Solutions ESS Informatie brochure Heatpipes HeatPipe Een compleet zonneboilersysteem bestaat uit 3 componenten: 1 de collector 2 het opslagvat 3 het besturingssysteem Elk van deze componenten

Nadere informatie

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product-

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product- Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren product- 2 De zonneboilers van Itho Daalderop Itho Daalderop heeft twee verschillende soorten zonneboilers; de Solior en de Voorverwarmer. De Solior is een

Nadere informatie

TECHNISCHE INFORMATIE. HEAT PIPE 160 Easy

TECHNISCHE INFORMATIE. HEAT PIPE 160 Easy TECHNISCHE INFORMATIE De HP 160 Easy is een hoogwaardige betaalbare zonneboiler met een zeer goede opbrengst, die bovendien onderhoudsvrij is. Het is een volgens het zwaartekrachtprincipe werkend Solar

Nadere informatie

Installatiehandleiding Zonneboiler met vacuümbuizen

Installatiehandleiding Zonneboiler met vacuümbuizen Installatiehandleiding Zonneboiler met vacuümbuizen Inhoud 1. Installatievoorschriften 2. Werking van het systeem 3. Installatie van de vacuümbuizen 4. Aansluiting 5. Onderhoud 6. Inregelen systeem 7.

Nadere informatie

1. Inleiding. Het procesmodel ZONNECOLLECTOR is gemaakt voor het gebruik op scholen. Het doel is om de leerling kennis te laten maken met het toepassen van een zonnecollector in een praktijksituatie. Hiervoor

Nadere informatie

In 2016 is er 70 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het aantal buizen in de collector:

In 2016 is er 70 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het aantal buizen in de collector: Allereerst hartelijk dank voor uw getoonde interesse in onze Solesta Zonneboiler. In dit document vindt u informatie over het door ons samengestelde systeem. Het rendement van een zonneboiler Een zonneboiler

Nadere informatie

ALTECH Aqua PLUS: De Aqua PLUS is een houtkachel voorzien van 2 geïntegreerde warmtewisselaars maar het principe is verder gelijk aan de overige speksteenkachels van Altech. Zo is ook deze haard voorzien

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. 8X /05.12 Wijzigingen voorbehouden.

Gebruikshandleiding. 8X /05.12 Wijzigingen voorbehouden. Gebruikshandleiding 8X.52.71.01/05.12 Wijzigingen voorbehouden. Inhoud 1 EcoNorm II en CBSolar II... 3 2 CBHotTop... 4 3 Zonneboilercombi... 5 4 Uitlezing regelunit... 6 5 Vraag & antwoord... 6 Versie

Nadere informatie

In de complete zonneboilersets zitten 30 cm flexibele doorkoppel slangen voorzien van HT isolatie

In de complete zonneboilersets zitten 30 cm flexibele doorkoppel slangen voorzien van HT isolatie Zonzijdig Hoeveel collectoren mogen er in serie? Er mogen maximaal 4 collectoren in serie. Zitten er door koppel slangetjes voor de collectoren in de set? In de complete zonneboilersets zitten 30 cm flexibele

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Zonneboilers. 8X.52.71.01/09.12 Wijzigingen voorbehouden.

Gebruikshandleiding. Zonneboilers. 8X.52.71.01/09.12 Wijzigingen voorbehouden. Gebruikshandleiding Zonneboilers 8X.52.71.01/09.12 Wijzigingen voorbehouden. Inhoud Inhoud... 2 1 EcoNorm II en CBSolar II... 3 2 CBHotTop... 4 3 Uitlezing regelunit (onderdeel van het SolarStation)...

Nadere informatie

EPHP12/EPHP15/EPHP20 VACUÜMBUIS ZONNECOLLECTOR INSTALLATIEHANDLEIDING: 1 Belangrijke informatie: 1.1 Plaatselijke regelgeving: 1.

EPHP12/EPHP15/EPHP20 VACUÜMBUIS ZONNECOLLECTOR INSTALLATIEHANDLEIDING: 1 Belangrijke informatie: 1.1 Plaatselijke regelgeving: 1. EPHP12/EPHP15/EPHP20 VACUÜMBUIS ZONNECOLLECTOR INSTALLATIEHANDLEIDING: 1 Belangrijke informatie: 1.1 Plaatselijke regelgeving: De installatie moet voldoen aan de plaatselijke regelgeving. 1.2 Installateur:

Nadere informatie

Duco Mix Duco T-Mix. Regelbaar thermostatisch mengventiel APPENDAGES. Alle thermostatische mengventielen zijn in 'Solar'-uitvoering leverbaar.

Duco Mix Duco T-Mix. Regelbaar thermostatisch mengventiel APPENDAGES. Alle thermostatische mengventielen zijn in 'Solar'-uitvoering leverbaar. Regelbaar thermostatisch mengventiel Duco Mix Duco T-Mix Safety by PenTec APPENDAGES Alle thermostatische mengventielen zijn in 'Solar'-uitvoering leverbaar. Toepassing Duco Mix en T-Mix mengventiel DUCO

Nadere informatie

Zonneboiler-systemen. Comfort-lijn Hygiëne-lijn Systemen op maat

Zonneboiler-systemen. Comfort-lijn Hygiëne-lijn Systemen op maat Zonneboiler-systemen Comfort-lijn Hygiëne-lijn Systemen op maat Maatwerk in zonneboilers De zonneboiler-systemen van TechniQ Energy zijn perfect in balans en van hoge kwaliteit. Naast de standaard systemen,

Nadere informatie

HEAT - PIPE 160 Easy

HEAT - PIPE 160 Easy TECHNISCHE INFORMATIE HEAT - PIPE 160 Easy Goud Installatiesystemen bv Einsteinstraat 14 F 3316 GG Dordrecht Tel. +3178-6452977 Mobiel: +316-10190439 Fax +3178-6452775 Email: info@goud-cv.nl Internet:

Nadere informatie

De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement

De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement Product-Data-Blad ZentaSO Upgrade Technische gegevens ZentaSO zonneboilersysteem DST opbrengst 1 collector 3,4 DST opbrengst 2 collectoren 4,4 Maximale bedrijfstemperatuur ºC 80 Opvoerhoogte (bij extra

Nadere informatie

Prijslijst houtkachels 8/2014 Introductie prijzen geldig tot 30/11/2014

Prijslijst houtkachels 8/2014 Introductie prijzen geldig tot 30/11/2014 TORUS - Bovenaansluiting ø150mm - Naturel grijs of UNI 2.490,- - Wildblauw 2.735,- - set pootjes (incl. montage) 85,- TORUS DEPOT - Bovenaansluiting ø150mm - Naturel grijs of UNI 2.995,- - Wildblauw 3.260,-

Nadere informatie

Handleiding. Zonnegascombi V2. Zonneboiler uitbreidingsset ten behoeve van ondersteuning ruimteverwarming. Versie 1.00

Handleiding. Zonnegascombi V2. Zonneboiler uitbreidingsset ten behoeve van ondersteuning ruimteverwarming. Versie 1.00 Handleiding Zonnegascombi V2 Zonneboiler uitbreidingsset ten behoeve van ondersteuning ruimteverwarming Versie 1.00 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1) Omschrijving... 3 2) Algemene werking... 3 3) Regelgeving...

Nadere informatie

ST-Energy. Energizing your future. Haal je warmte uit de zon. ST-Energy, pionier in de Benelux.

ST-Energy. Energizing your future. Haal je warmte uit de zon. ST-Energy, pionier in de Benelux. ST-Energy Energizing your future Haal je warmte uit de zon Denk milieuvriendelijk, handel economisch In de zoektocht naar nieuwe, milieuvriendelijke energie- bronnen, biedt de zon de grootste mogelijkheden.

Nadere informatie

LCA Puffer LCA Boiler With the future in mind

LCA Puffer LCA Boiler With the future in mind With the future in mind LCA Puffer 300 3000 LCA Boiler 300 3000 Tank in plaatstaal voor de opslag van water Capaciteit: van 300 tot 3000 liter M1-klasse isolatie in glaswol 100 mm (klasse M0 optioneel)

Nadere informatie

Tercal verwarmingssystemen

Tercal verwarmingssystemen Tercal verwarmingssystemen De HP 160 Easy is een hoogwaardige betaalbare zonneboiler met een zeer goede opbrengst, die bovendien onderhoudsvrij is. Het is een volgens het zwaartekrachtprincipe werkend

Nadere informatie

Reservoir PRO3-VAQ PRO7-VAQ

Reservoir PRO3-VAQ PRO7-VAQ Installatiehandleiding VAQ Lees voor het installeren eerst deze handleiding Inleiding De werking van de Quooker Het Quooker-systeem bestaat uit een klein reservoir onder het aanrecht dat aangesloten is

Nadere informatie

Bosch solar Pakket. Montage- en Gebruikershandleiding 6 720 616 018 (2008/03)

Bosch solar Pakket. Montage- en Gebruikershandleiding 6 720 616 018 (2008/03) osch solar Pakket nl Montage- en Gebruikershandleiding 2 NL Voorwoord In deze installatie-instructie wordt de installatie, ingebruikstelling en het onderhoud van het hele systeem beschreven. De installatie

Nadere informatie

Inbedrijfstelling van de installatie

Inbedrijfstelling van de installatie Inbedrijfstelling van de installatie excellence in hot water INHOUD. Zonnecircuit.............................. 2. Inbedrijfstelling............................. 3 3. Oplossen van eventuele pannes..............

Nadere informatie

Modulair systeem voor verwarmingsinstallaties

Modulair systeem voor verwarmingsinstallaties member of varimix VARIMIX Modulair systeem voor verwarmingsinstallaties > modulair systeem voor verwarmingsinstallaties De Varimix is een modulair systeem voor verwarmingsinstallaties dat uitermate geschikt

Nadere informatie

De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement

De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement Product-Data-Blad ZentaSOL Zonneboilersysteem De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement ZentaSOL Zonneboilersysteem De nieuwe standaard in eenvoud, design en rendement Dit goed isolerende vat

Nadere informatie

UNIMIX compact en universeel regelsysteem voor vloerverwarming. member of

UNIMIX compact en universeel regelsysteem voor vloerverwarming. member of UNIMIX compact en universeel regelsysteem voor vloerverwarming member of UNIMIX DE UNIMIX IS EEN COMPACT EN UNIVERSEEL REGELSYSTEEM VOOR VLOERVERWARMING DAT VOORZIEN IS VAN EEN INGEBOUWDE THERMOSTATISCHE

Nadere informatie

Handleiding. Uitbreidingsset S.M.A.R.T.

Handleiding. Uitbreidingsset S.M.A.R.T. Handleiding Uitbreidingsset S.M.A.R.T. Inhoud 1. Regelgeving... 4 2. Omschrijving... 5 3. Algemene werking... 5 4. Leveringsomvang... 6 5. Technische specificaties... 6 6. Installatie... 7 6.1 Hydraulisch

Nadere informatie

Elke Recoh-drain is voorzien van een sticker met eigen nummer. Deze sticker moet leesbaar blijven. Indien deze niet leesbaar is vervalt de garantie.

Elke Recoh-drain is voorzien van een sticker met eigen nummer. Deze sticker moet leesbaar blijven. Indien deze niet leesbaar is vervalt de garantie. Installatie instructie Recoh-drain RD1-835CW Wij feliciteren u met de aanschaf van de Recoh-drain (Douchegoot-wtw). De Recoh-drain is één van de economisch meest interessante vormen van energiebesparing.

Nadere informatie

Uitbalancering. 750 Statisch strangregelventiel Beschrijving. Versies. Voordelen

Uitbalancering. 750 Statisch strangregelventiel Beschrijving. Versies. Voordelen 750 Statisch strangregelventiel Beschrijving Het strangregelventiel met schuine zitting van Comap wordt gebruikt voor het realiseren van precieze regelingen op verwarmings-, sanitair- en airconditioningcircuits.

Nadere informatie

Nefit Economy cv-boilers

Nefit Economy cv-boilers Nefit houdt Nederland warm Installatie-instructie Nefit Economy cv-boilers INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN 1-1 2. INSTALLEREN 2-1 2.1 Voorschriften 2-1 2.1.1 Algemene voorschriften 2-1 2.1.2 Voorschriften fabrikant

Nadere informatie

THERMOSTATISCHE INBOUW DOUCHEKRAAN TWEEHENDEL EN DRIEHENDEL DOUCHEKRAAN MET EN ZONDER OMZETTER

THERMOSTATISCHE INBOUW DOUCHEKRAAN TWEEHENDEL EN DRIEHENDEL DOUCHEKRAAN MET EN ZONDER OMZETTER THERMOSTATISCHE INBOUW DOUCHEKRAAN TWEEHENDEL EN DRIEHENDEL DOUCHEKRAAN MET EN ZONDER OMZETTER INSTALLATIE HANDLEIDING Indien je problemen heeft met de installatie van dit product, raden wij aan dat je

Nadere informatie

Een Rivusol zonneboiler voor iedereen

Een Rivusol zonneboiler voor iedereen Een Rivusol zonneboiler voor iedereen De makkelijkste manier om over te stappen op zonne-energie Rivusol heeft zich ten doel gesteld om de zonneboiler bereikbaar te maken voor iedereen. Met de Rivusol

Nadere informatie

Itho Daalderop Douche WTW. installatie- handleiding

Itho Daalderop Douche WTW. installatie- handleiding Itho Daalderop Douche WTW installatie- handleiding 2 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 4 1.1. Beschrijving 4 1.2. Leveringsomvang 4 2. Installatie 5 2.1. Plaats 5 2.2. Aansluiten 6 2.3. Thermostatische

Nadere informatie

LinkedIn VARIBOX

LinkedIn VARIBOX www.varibox-ibc.com info@varibox-ibc.com LinkedIn VARIBOX Deze FAQ bevat veel voorkomende vragen omtrent de CDS-zuigbuis die in de VARIBOX FC is gemonteerd. Deze FAQ is opgedeeld in onderdelen: de kenmerken,

Nadere informatie

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 -

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 - aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010-1 - AANVULLENDE HANDLEIDING AQUA PLUS Deze handleiding is uitsluitend ter aanvulling van de handleiding van de Altech Eclips (papieren of DVD

Nadere informatie

VII. VII. ZentaSOL. VII-1 Remeha ZentaSOL zonneboilersysteem 120 VII-2 Zonneboiler aansluitsets 123

VII. VII. ZentaSOL. VII-1 Remeha ZentaSOL zonneboilersysteem 120 VII-2 Zonneboiler aansluitsets 123 VII. ZentaSOL VII-1 120 VII-2 s 123 VII Voor aanvullende informatie over producten, diensten en organisatie zie ook onze website: nl.remeha.com VII-1 Boilervat Collector 175,5 113,5 1 3 1060 70 1 37 1960

Nadere informatie

Installatiehandleiding Zonneboiler met vacuümbuizen HT 60 HT 90 HT 120

Installatiehandleiding Zonneboiler met vacuümbuizen HT 60 HT 90 HT 120 Installatiehandleiding Zonneboiler met vacuümbuizen HT 60 HT 90 HT 120 Handleiding HT V4.2 februari 2011 1 Inhoud 1. Installatievoorschriften 2. Werking van het systeem 3. Installatie van de vacuümbuizen

Nadere informatie

PenTec knelkoppelingen

PenTec knelkoppelingen PenTec knelkoppelingen voor dunwandig staal - RVS - koper voor kunststofleiding voor kunststof/aluminium leiding Pentec knelkoppelingen Toepassingen PenTec knelsets, knelverloopsets en overgangskoppelingen

Nadere informatie

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC made in Belgium With the future in mind HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC Condenserende gasketel met dubbele functie HeatMaster condensatie op CV HeatMaster condensatie op CV en sanitair

Nadere informatie

Showersave. QB1-21D QB1-21D-HE (High Efficient) (dubbele douchepijp wtw) Installatiehandleiding

Showersave. QB1-21D QB1-21D-HE (High Efficient) (dubbele douchepijp wtw) Installatiehandleiding Showersave QB1-21D QB1-21D-HE (High Efficient) Installatiehandleiding Inhoudsopgave Pagina 1.0 Algemeen 2 1.1 Beschrijving van de warmtewisselaar 2 1.2 Veiligheid en Legionella 2 1.3 Onderhoud en reiniging

Nadere informatie

P R I J S L I J S T. Hiermee vervalt de vorige prijslijst.

P R I J S L I J S T. Hiermee vervalt de vorige prijslijst. ... zonnewarmte voelen en beleven P R I J S L I J S T Geldig van: 01-02-2013 t/m 30-06-2013 Hiermee vervalt de vorige prijslijst. Nederland Waldeck Pyrmontstraat 11 t. +31 (0)40 292 8488 info@rivusol.com

Nadere informatie

Een zalige warmte, een stomend bad, een lekkere douche, verzorgd door een zuinige, krachtige en compacte verwarmingsketel, da s Bulex!

Een zalige warmte, een stomend bad, een lekkere douche, verzorgd door een zuinige, krachtige en compacte verwarmingsketel, da s Bulex! ZON Een zalige warmte, een stomend bad, een lekkere douche, verzorgd door een zuinige, krachtige en compacte verwarmingsketel, da s Bulex! Al 75 jaar staat Bulex er voor in dat u niet in de kou staat.

Nadere informatie

ITE Vacuümpompen Gebruiksinstructie

ITE Vacuümpompen Gebruiksinstructie ITE Vacuümpompen Gebruiksinstructie Veiligheidsvoorschriften Al onze pompen werden na assemblage, getest in de fabriek op hun correcte werking. Daarna werd de olie uit de pomp afgelaten om te vermijden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Silverline Heat. Het slimste. zonneboilersysteem. van Nederland SLST.GBH

Gebruikershandleiding. Silverline Heat. Het slimste. zonneboilersysteem. van Nederland SLST.GBH Gebruikershandleiding Silverline Heat Het slimste zonneboilersysteem van Nederland SLST.GBH.20160524 1 1. Inleiding Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van uw zonneboiler! U heeft gekozen voor een

Nadere informatie

Showersave QB1-21C. Installatiehandleiding

Showersave QB1-21C. Installatiehandleiding Showersave QB1-21C Installatiehandleiding Inhoudsopgave Pagina 1.0 Algemeen 2 1.1 Beschrijving van de warmtewisselaar 2 1.2 Veiligheid en Legionella 2 1.3 Onderhoud en reiniging 3 2.0 Aandachtpunten bij

Nadere informatie

zonne-energie zonneboiler zonnepanelen

zonne-energie zonneboiler zonnepanelen Zonne-energie Zonneboilers Zonnepanelen GEBRUIKERSHANDLEIDING Silverline Heat en Blackline Heat OOK VOOR ZONNEPANELEN BENT U BIJ SOLESTA AAN HET JUISTE ADRES. KIJK OP WWW.SOLESTA.COM VOOR SLSTa5.GBH.100213

Nadere informatie

Showersave. QB1-21D (dubbele douchepijp wtw) Installatiehandleiding

Showersave. QB1-21D (dubbele douchepijp wtw) Installatiehandleiding Showersave QB1-21D Installatiehandleiding Inhoudsopgave Pagina 1.0 Algemeen 2 1.1 Beschrijving van de warmtewisselaar 2 1.2 Veiligheid en Legionella 2 1.3 Onderhoud en reiniging 3 2.0 Aandachtspunten bij

Nadere informatie

Aansluitschema Pelletketel in combinatie met hygiënebuffervat en warm tapwater. April 2018

Aansluitschema Pelletketel in combinatie met hygiënebuffervat en warm tapwater. April 2018 4 14 6 11 7 16 12 10 3 1 2 9 5 15 Aansluitschema Pelletketel in combinatie met hygiënebuffervat en warm tapwater April 201 Totaal overzicht Positie Naam Artikelnr. Omschrijving Aantal 1 Thermostaat 7119

Nadere informatie

HANDLEIDING ELEKTRISCHE ELEMENTEN

HANDLEIDING ELEKTRISCHE ELEMENTEN HANDLEIDING ELEKTRISCHE ELEMENTEN 2 Inhoud Inleiding...4 1. Type elementen & specificaties 1.1 Type elementen... 5 1.2 Algemene specificaties... 5 2. Dimensionering van het element 2.1 Selectie van het

Nadere informatie

Solenco zonlichtsystemen programma 2011

Solenco zonlichtsystemen programma 2011 zonlichtsystemen programma 2011 voor toepassing in: Woonhuizen in de laagbouw Gestapelde woningen Grootverbruik Zwembad en vloerverwarming 2011 Energie uit zonlicht Zonlicht kunt u passief gebruiken om

Nadere informatie

Knelverbindingen: knelset knel- en verloopsets rechte overgangskoppelingen

Knelverbindingen: knelset knel- en verloopsets rechte overgangskoppelingen Knelverbindingen: knelset knel- en verloopsets rechte overgangskoppelingen voor dunwandig staal - RVS - koper voor kunststofleiding voor kunststof/aluminium Toepassingen PenTec knelsets, knelverloopsets

Nadere informatie

Verwarmen van water thuis op basis van zonne-energie.

Verwarmen van water thuis op basis van zonne-energie. Tekst voor zonneboiler: Thermische zonne energie of de Zonneboiler De zonneboiler is hét topproduct uit het gamma van ZEN Renewables. Ontwikkeld vanuit een jarenlange ervaring en directe technische opvolging,

Nadere informatie

Montage- en onderhoudsvoorschrift

Montage- en onderhoudsvoorschrift 6304 6237 04/99 NL Montage- en onderhoudsvoorschrift Boiler Logalux SM 400 en SM 500 Bewaren a.u.b. Inhoudsopgave 1 Algemeen............................................................. 3 2 Afmetingen

Nadere informatie

Opdracht. Buizen koppelen

Opdracht. Buizen koppelen Opdracht Soorten koppelingen Je kunt buizen op veel verschillende manieren koppelen. Sommige koppelingen zijn demontabel, andere zijn vast. Je hebt daarnaast koppelingen die alleen geschikt zijn voor een

Nadere informatie

Easy Drain. Easy Drain. WTW Systeem

Easy Drain. Easy Drain. WTW Systeem NL WTW Systeem WTW systeem SIFON REINIGBAAR WATERDICHT GELUIDDEMPEND AFVOERCAPACITEIT GESCHIKT VOOR ROLSTOEL OPTIE: WATER PROTECTION SYSTEM MOGELIJKHEID WAND MOGELIJKHEID VLOER VRIJ IN DE VLOER EENZIJDIGE

Nadere informatie

Sanifun TUBIPEX ALU BUIZEN. Samenstelling van de Tubipex alu buis

Sanifun TUBIPEX ALU BUIZEN. Samenstelling van de Tubipex alu buis buitenste vernette polyethyleen buis (VPE) ALU BUIZEN Samenstelling van de Tubipex alu buis De leiding bestaat uit een geëxtrudeerde binnenbuis uit PE-Xb (Silaanvernet). Rond deze buis wordt een aluminium

Nadere informatie

TUBIPEX ALU BUIZEN. Samenstelling van de Tubipex alu buis

TUBIPEX ALU BUIZEN. Samenstelling van de Tubipex alu buis TUBIPEX ALU BUIZEN Samenstelling van de Tubipex alu buis buitenste vernette polyethyleen buis (VPE) Laser gelaste aluminiumlaag binnenste vernette polyethyleen buis (VPE) Lijmlagen De leiding bestaat uit

Nadere informatie

Specificaties. Nero collector

Specificaties. Nero collector Specificaties Nero collector 2. Nero collector 2.1 Technische specificaties Technische specificaties Afmetingen Materialen Werkingswaarden Solar Keymark Data t.b.v. Ecodesign Lengte 1640 mm Breedte 990

Nadere informatie

Telefoon 074 2435334 Telefax 074 2434323 E mail ubel@ubel.nl Internet www.ubel.nl. 95 C - 10 bar 14.27

Telefoon 074 2435334 Telefax 074 2434323 E mail ubel@ubel.nl Internet www.ubel.nl. 95 C - 10 bar 14.27 14 95 C - 10 bar 14.27 Leiding specificaties ext. O mm dikte mm E mail Internet systeem PN10 bij 95 C UNI 10954/1 standaard - KLEUR WIT alu. mm O int. mm inhoud H 2 O l/m rol ongeïsol. verpakking lengte

Nadere informatie

S OLARL INE VOOR DE ZAKELIJKE MARKT. Nefit houdt Nederland warm S OLARL INE Z ONNE- ENERGIEOPLOSSINGEN

S OLARL INE VOOR DE ZAKELIJKE MARKT. Nefit houdt Nederland warm S OLARL INE Z ONNE- ENERGIEOPLOSSINGEN S OLARL INE VOOR DE ZAKELIJKE MARKT Nefit houdt Nederland warm S OLARL INE Z ONNE- ENERGIEOPLOSSINGEN Duurzame systeemoplos Het Nefit SolarLine-systeem is dé verwarmings- en warmwatervoorziening waarmee

Nadere informatie

* Verwarmen * Koelen * Warm Water. DC Inverter Lucht / Water Warmtepomp. Versati II

* Verwarmen * Koelen * Warm Water. DC Inverter Lucht / Water Warmtepomp. Versati II * Verwarmen * Koelen * Warm Water DC Inverter Lucht / Water Warmtepomp Versati II Nr.1 Air Conditioner fabrikant van de wereld Gree Electric Appliances, Inc. of Zhuhai, opgericht in 1991, is s werelds

Nadere informatie

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. renewables for all

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. renewables for all Thermische zonne-energie Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN renewables for all renewables for all Haal je warmte uit de zon Denk milieuvriendelijk, handel economisch In

Nadere informatie

inhoud Een uitgave van Intech Klimaat & Sanitair en OTIB februari 2010 Aansluiten zonneboiler Katern voor scholing, her- en bijscholing

inhoud Een uitgave van Intech Klimaat & Sanitair en OTIB februari 2010 Aansluiten zonneboiler Katern voor scholing, her- en bijscholing Katern voor scholing, her- en bijscholing 24 inhoud 1 Aansluiten zonneboiler Een uitgave van Intech Klimaat & Sanitair en OTIB februari 2010 Aansluiten zonneboiler Zonne-energie staat steeds meer in de

Nadere informatie

Showersave QB1-21 QB1-16 QB1-12. Installatiehandleiding

Showersave QB1-21 QB1-16 QB1-12. Installatiehandleiding Showersave QB1-21 Installatiehandleiding Inhoudsopgave Pagina 1.0 Algemeen 2 1.1 Beschrijving van de warmtewisselaar 2 1.2 Veiligheid en Legionella 2 1.3 Onderhoud en reiniging 3 2.0 Aandachtspunten bij

Nadere informatie

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. energizing your future

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. energizing your future Thermische zonne-energie Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN energizing your future energizing your future Haal je warmte uit de zon Denk milieuvriendelijk, handel economisch

Nadere informatie

Handleiding Zelfaanzuigende e-she pomp

Handleiding Zelfaanzuigende e-she pomp 15-11-2016 Versie 2.0 Handleiding Zelfaanzuigende e-she pomp Pagina 1 van 9 blz.1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Uitvoeringen... 3 3. Installatie... 3 4. Inbedrijfstelling... 5 4.1.

Nadere informatie

TECHNISCHE SPECIFICATIES

TECHNISCHE SPECIFICATIES COLLECTOR HPC-1,6 Indak montage Opdak montage NIEUW! Thermische zonnecollector op formaat PV-paneel HRsolar heeft naast de HPC-2,5 collector ook een collector ontwikkeld op het formaat van een PV-paneel.

Nadere informatie

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal ZEUS PYRO Werking volgens onderdruk principe Rendement 82-90% Geringe afmetingen Ingebouwde veiligheidskoelspiraal Hoogwaardig keramisch vuurbeton LACFIRE 1800/20 SiC Aslade kan geledigd tijdens het verwarmingsbedrijf

Nadere informatie

Voorbeeld: Berekening drukverlies in drinkwaterinstallatie

Voorbeeld: Berekening drukverlies in drinkwaterinstallatie kraan drukmeter D T-stuk Verloop 22 15 watermeter Ø15 Ø22 Verloop 15 22 wm dienstkraan bocht stopkraan Ø15 bocht hoofdleiding T = 283K Voor de berekening van het drukverlies in de drinkwaterinstallatie

Nadere informatie

Onderhoud 98% pelletkachels

Onderhoud 98% pelletkachels Onderhoud 98% pelletkachels RR Trading Tolbert 1 of 11 Rev. 02 Inhoud opgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het Onderhoud... 3 3. Benodigdheden... 3 3.1 Panelen verwijderen... 4 3.2 Branderkamer reinigen...

Nadere informatie

BEDIENING & INSTALLATIE HANDLEIDING Lucht / warmwater warmtepomp

BEDIENING & INSTALLATIE HANDLEIDING Lucht / warmwater warmtepomp Heat pumptechnology 200LD (E) Design 300LD (E) Design BEDIENING & INSTALLATIE HANDLEIDING Lucht / warmwater warmtepomp Deze handleiding kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden. Illustraties

Nadere informatie

Handleiding. Elektrische elementen

Handleiding. Elektrische elementen Handleiding Elektrische elementen Inhoud Inleiding...4 Aandachtspunten bij het toepassen van elektrische elementen...4 1. Type elementen & specificaties...5 1.1 Type elementen... 5 1.2 Algemene specificaties...

Nadere informatie

Electrische Boiler. Installatie, gebruik en onderhoud TNC 10 TNC 15 TNC 30 TNC 50 TNC 80 TNC 80 H TNC 100 TNC 100 H TNC 150 TNC 150 H

Electrische Boiler. Installatie, gebruik en onderhoud TNC 10 TNC 15 TNC 30 TNC 50 TNC 80 TNC 80 H TNC 100 TNC 100 H TNC 150 TNC 150 H Electrische Boiler Installatie, gebruik en onderhoud TNC 10 TNC 15 TNC 30 TNC 50 TNC 80 TNC 80 H TNC 100 TNC 100 H TNC 150 TNC 150 H Wij feliciteren u met de aanschaf van uw boiler. De electrische verwarmers

Nadere informatie

Cascade-opstelling Nefit EcomLine HR pakket L2A. Lijnopstelling

Cascade-opstelling Nefit EcomLine HR pakket L2A. Lijnopstelling Nefit houdt Nederland warm Installatie-instructie Cascade-opstelling Nefit EcomLine HR pakket L2A Lijnopstelling 1. INSTALLATIE-INSTRUCTIE BOUWPAKKET Nominaal vermogen Pakket L2A 44 kw 2 x HR 22 52 kw

Nadere informatie

De installatie moet worden uitgevoerd door een installateur en voldoen aan Richtlijn NBN D51.006/A

De installatie moet worden uitgevoerd door een installateur en voldoen aan Richtlijn NBN D51.006/A HYDRA GS Flexibele buizen voor gas Het HYDRA GS systeem bestaat uit een flexibele geribbelde inox buis in inox 316 L (Hydra Witzenmann) beschermd met een geel synthetisch omhulsel op rol en uit messing

Nadere informatie

Itho Daalderop Warm- en kokendwaterproducten. product-

Itho Daalderop Warm- en kokendwaterproducten. product- Itho Daalderop Warm- en kokendwaterproducten product- 2 In dit boekje vindt u meer informatie over het assortiment warm- en kokendwaterproducten van Itho Daalderop. Aan de hand van deze gegevens kunt u

Nadere informatie

Automatisch watersysteem in de buitenvluchten van Coen en Jos Jansen

Automatisch watersysteem in de buitenvluchten van Coen en Jos Jansen Automatisch watersysteem in de buitenvluchten van Coen en Jos Jansen Na een bezoek aan vogelpark Walsrode enige jaren geleden zijn we op het idee gekomen om zelf een automatisch watersysteem te gaan bouwen.

Nadere informatie

AANSLUITSCHEMA 1 - VOOR CV HOUTKACHELS Aansluitschema voor de aansluiting van een CV houtkachel op een bestaand cv systeem

AANSLUITSCHEMA 1 - VOOR CV HOUTKACHELS Aansluitschema voor de aansluiting van een CV houtkachel op een bestaand cv systeem Hierboven is een CV houtkachel aangesloten op een bestaand cv systeem, daar waar een cv ketel reeds aanwezig is. Bij de CV ketel wordt een open verdeler aangebracht waardoor beide systemen onafhankelijk

Nadere informatie

Heat pumptechnology 200LD (E) 300LD (E) BEDIENING & INSTALLATIE HANDLEIDING Lucht / warmwater warmtepomp

Heat pumptechnology 200LD (E) 300LD (E) BEDIENING & INSTALLATIE HANDLEIDING Lucht / warmwater warmtepomp Heat pumptechnology 200LD (E) 300LD (E) BEDIENING & INSTALLATIE HANDLEIDING Lucht / warmwater warmtepomp Deze handleiding kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden. Illustraties in deze handleiding

Nadere informatie

10. Sanitair warmwaterbereiders

10. Sanitair warmwaterbereiders 10. remeha.be 350 10. Inox boilers 352 Remeha Aqua Plus 125 S 352 Remeha Aqua Pro 100, 150, 200, 300 354 Geëmailleerde boilers 356 Remeha BP 150, 200, 300, 401, 501 356 Remeha BP accessoires 358 351 Inox

Nadere informatie

De zon is een onuitputtelijke bron van energie, geniet ervan! Remeha RemaSol. Zonnesysteem. the comfort innovators

De zon is een onuitputtelijke bron van energie, geniet ervan! Remeha RemaSol. Zonnesysteem. the comfort innovators Remeha RemaSol De zon is een onuitputtelijke bron van energie, geniet ervan! Zonnesysteem RemaSol De natuurlijke kracht voor warm water De zon is een onuitputtelijke energiebron en in België kunnen alle

Nadere informatie

Hydraulische aansluitset

Hydraulische aansluitset Hydraulische aansluitset GAS 310/610 Eco Pro Eenvoudig en snel. Doordacht ontwerp. Remeha GAS 310 en 610 Eco Pro toestellen zijn krachtige staande cv-ketels, die mede door de transport wielen eenvoudig

Nadere informatie

Installatie instructie voor. De Recoh-multivert. De pompunit.

Installatie instructie voor. De Recoh-multivert. De pompunit. Installatie instructie voor Recoh-multivert met unit De Recoh-multivert. De unit. pagina 2 pagina 4 Wij feliciteren u met de aanschaf van de Recoh-multivert. De Recoh-multivert is één van de economisch

Nadere informatie

elektromechanica TEAM 2 HANDLEIDING ZONNEBOILER Project tweede jaar

elektromechanica TEAM 2 HANDLEIDING ZONNEBOILER Project tweede jaar elektromechanica TEAM 2 HANDLEIDING ZONNEBOILER Project tweede jaar Inhoud Opbouw van de zonneboiler... 2 Onderdelen... 2 Collector... 2 kastje met elektrische bedrading... 2 Boiler... 3 opvang vat...

Nadere informatie

GE556Y306 Satellieten voor geïndividualiseerde collectieve installaties

GE556Y306 Satellieten voor geïndividualiseerde collectieve installaties Omschrijving De satellieten van de serie GE556 bieden een uitstekende oplossing voor de verwarming en voor de productie van sanitair warm water (SWW) in geïndividualiseerde collectieve installaties die

Nadere informatie

Knelkoppelingen K-serie voor gas, water & verwarming

Knelkoppelingen K-serie voor gas, water & verwarming Knelkoppelingen K-serie voor gas, water & verwarming K Productgroep K1 Messing knelkoppelingen voor koperen buizen. Materiaal: Soorten buis: Nominale druk: Afmetingen: Toepassing: Thermisch ontspannen

Nadere informatie

installatiehandleiding Clearline zonneboilersysteem

installatiehandleiding Clearline zonneboilersysteem installatiehandleiding Clearline zonneboilersysteem Enkelvoudige collector, drukgevulde systeem. Lees nauwkeurig de complete handleiding door vóór aanvang van de werkzaamheden. Handleidingtotaal V1.1 4

Nadere informatie

Easy Drain. WTW systeem. gekeurd

Easy Drain. WTW systeem. gekeurd WTW Systeem Easy Drain WTW systeem sifon reinigbaar waterdicht geluiddempend afvoercapaciteit geschikt voor rolstoel OPTIE: water protection system OPTIE: afwerkdeel in hoogte verstelbaar mogelijkheid

Nadere informatie

AANSLUITSCHEMA BUFFERVAT - VOOR CV HOUTKACHELS MET BUFFERVAT Aansluitschema voor de aansluiting van een CV houtkachel op een buffervat

AANSLUITSCHEMA BUFFERVAT - VOOR CV HOUTKACHELS MET BUFFERVAT Aansluitschema voor de aansluiting van een CV houtkachel op een buffervat AANSLUITSCHEMA BUFFERVAT - VOOR CV HOUTKACHELS MET BUFFERVAT Aansluitschema voor de aansluiting van een CV houtkachel op een buffervat Hierboven is een cv houtkachel aangesloten op een buffervat. Dit buffervat

Nadere informatie

BM Kunststof Systemen voor afvoer van rookgassen en toevoer van verbrandingslucht

BM Kunststof Systemen voor afvoer van rookgassen en toevoer van verbrandingslucht BM Kunststof Systemen voor afvoer van rookgassen en toevoer van verbrandingslucht Perfectie in aluminium, rvs en... kunststof Naast vele aluminium en rvs onderdelen produceren en leveren Burgerhout en

Nadere informatie

25,0 0,0 2,5 5,0 7,5 10,0 12, ,5 20,0. Debiet sanitair warm water 25,0 0,0 2,5 5,0 7,5 10,0 12, ,5 20,0. Debiet sanitair warm water

25,0 0,0 2,5 5,0 7,5 10,0 12, ,5 20,0. Debiet sanitair warm water 25,0 0,0 2,5 5,0 7,5 10,0 12, ,5 20,0. Debiet sanitair warm water Distributie-unit voor wandmontage, serie SATK onmiddellijke productie van sanitair warm water Code SATK15313 ABC ACCREDITED 01219/14 NL ISO 9001 FM 21654 ISO 9001 No. 0003 Werking Met de distributie-unit

Nadere informatie

HR-combiketel. Onderhoud / storingen

HR-combiketel. Onderhoud / storingen HR-combiketel Onderhoud / storingen Belangrijk: Controleer 1x per half jaar de waterdruk in de cv-installatie en vul zonodig bij. Schakel uw installateur in als u meer dan 4x per jaar water moet bijvullen.

Nadere informatie

Handleiding aansluiten en in gebruik nemen zelfaanzuigende SHE pompen

Handleiding aansluiten en in gebruik nemen zelfaanzuigende SHE pompen Handleiding aansluiten en in gebruik nemen zelfaanzuigende SHE pompen Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Uitvoering 3 Installatie 3 Vullen 5 Starten ( eerste keer) 5 Starten ( normaal gebruik) 5

Nadere informatie

VIII IN. VIII-9 Accessoires. Accessoires. Verbindingsleidingen tussen collectorveld en zonneboilervat

VIII IN. VIII-9 Accessoires. Accessoires. Verbindingsleidingen tussen collectorveld en zonneboilervat Verbindingsleidingen tussen collectorveld en zonneboilervat Algemene informatie Het verbindingstraject tussen het zonnecollectorveld en de onderste warmtewisselaar van de zonneboiler dient zo kort mogelijk

Nadere informatie