van maart tot oktober 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "van maart tot oktober 2013"

Transcriptie

1 Viering van de 300 ste verjaardag van het Verdrag van Utrecht ( ) GEZAMENLIJKE ACTIVITEITENPROGRAMMA TUSSEN KOMEN-WAASTEN en KOMEN-FRANKRIJK van maart tot oktober 2013 In maart 2013 : - Van vrijdag t/m zaterdag : grensoverschrijdend festival Passe le pont. Programmering van concerten aan weerskanten van de Frans-Belgische grens : Op vrijdag , om 20u00 : groepen van muziek elektro + voorstelling van de toepassing van de Mediatheek Beat Bang. Toegang : 2. Waar? in het cultureel Centrum van Komen-Waasten, Rue des Arts Komen-België. Op zaterdag , om 20u00 : groepen van folksmuziek/pop-rock. Toegang : 2. Waar? bij het Nautilys, Rue Kléber Loquet Komen-Frankrijk. Samenwerking tussen : het Nautilys van Komen-Frankrijk, het Maison des jeunes Carpe-Diem, het cultureel Centrum van Komen-Waasten en de Mediatheek van de Bibliotheek van Komen-Waasten. (Nota : het Nautilys is een artistieke ruimte die een concertzaal en repetitie boksen aanbiedt). - Van zaterdag t/m zondag : tentoonstelling gewijd aan het textielleven in Komen, van 1713 tot het einde van de XVIIIste eeuw. Deze tentoonstelling zal de gevolgen van het Verdrag van Utrecht over de economische ontwikkeling van Komen en zijn streek behandelen, evenals de inbrengen in verband met de beroemde Eeuw van de Verlichting (mechanisatie van de weefgetouwen, nieuwe vormen van pendels, waarneming van de textiel en van de mode ). Waar? in het Lintweverijmuseum van Komen, Rue des Arts Komen-België (tentoonstelling toegankelijk voor het publiek volgens openingsuren van het Lintweverijmuseum). Activiteit georganiseerd door : het Lintweverijmuseum van Komen-Waasten. - Op dinsdag : om 20u00 : toneelstuk : «Le malade imaginaire» van Molière. Voorstelling gespeeld door de «Compagnie du Vol Plané». Waar? in het cultureel Centrum van Komen-Waasten, Rue des Arts Komen België. Samenwerking tussen : het cultureel Centrum van Komen-Waasten, de Fabriek van Theater en ASSPROPRO (Vereniging van de Professionele Programmamakers). - Eind maart 2013 : publicatie van een kleine uitgave afkomstig van de reeks Savoir-faire et faire savoir! gewijd aan de lintweverij in Komen in de 18ste eeuw (van het Verdrag van Utrecht tot de val van de Oude Regime). Het Verdrag van Utrecht en zijn gevolgen voor de textielwereld zullen ook behandeld worden.

2 In april 2013 : - Op maandag : de hele dag : wandeling van de marionet «Tantôt sur la frontière» die aan de samenkomst van de inwoners van de 2 Komen (B) en (F) zal gaan. Vanaf 19u00 : videoprojectie van «Tantôt à Comines», in het Stadhuis van Komen-Frankrijk. Waar? de prestatie «Tantôt sur la frontière» zal in het gebied van de Grote Markt van Komen- Frankrijk en van de grens brug plaatsvinden. Animatie voorgesteld door : de vereniging «Le Fil et la Guinde», in het kader van het festival «Les Rencontres théâtrales du Pays de la Lys», in samenwerking met de Conseil Général du Nord (gezamenlijk project tussen de verschillende netwerken van culturele uitzending in plattelandsmilieu van het Département du Nord over de grens ). - Op zaterdag : om 16u30 : conferentie over het thema : «Comines, Ville de frontières, du Traité d Utrecht (1713) au Traité des «limites» (Courtrai 1820)» (conferentie geillustreerd door de projectie van documenten, kaarten en beelden). Vrije toegang. Waar? bij het Stadhuis van Komen-Frankrijk, Grote Markt Komen-Frankrijk. Samenwerking tussen : de Maison du Patrimoine van Komen-Frankrijk (Stad van Komen) en de Société d Histoire de Comines-Warneton et de la région. In mei en juni 2013 : - Van zaterdag t/m zaterdag : tentoonstelling «la Ville forte», over de turbulente geschiedenis van de «grens» in het Noorderdepartement en het erfdeel van de versterkte steden + tentoonstelling over de geschiedenis van de strategische positie van Komen en die van zijn kasteel + tentoonstelling van oude gemeentelijke archieven : periode van de regeringen van Charles Quint tot Louis XIV. Uitgevoerd door : de Departementale Archieven over de bewogen geschiedenis van de grens in het Noorderdepartement en over het erfdeel van de versterkte steden. In juli en augustus 2013 : - Van zaterdag t/m zaterdag : fotografische tentoonstelling «Des rives et des Lys», door Mr. Denis Streibig (in 3 delen). De tentoonstelling zal de notie van «grens», de rivier de Leie (en zijn buurvrouw de Deûle), zijn inwoners, zijn landschap en zijn erfdeel behandelen. Eerste deel : Frontière floue tweede deel : Photogrammes derde deel : Fragments. Vernissage voorzien op zaterdag 06 juli, om 15u00. - Op vrijdag : grensoverschrijdend, stads- en historisch traject (gegidst) «Comines au fil des rues - De Saint-Chrysole à Saint-Chrysole» : ontdekking van de gemeenschappelijke geschiedenis van de 2 Komen (B) en (F), van hun symbolische monumenten. Afspraak om 19u00 bij de Maison du Patrimoine, Rue du Pont 4/ Komen-Frankrijk. Het traject zal bij de Maison du Patrimoine eindigen, met het bezoek van de tentoonstelling Des rives et des Lys, met de aanwezigheid van Mr. Denis Streibig (zie hierboven). Activiteit georganiseerd door : de Maison du Patrimoine van Komen-Frankrijk en de Dienst Toerisme van Komen-Waasten.

3 - Op zondag : stoet van de «Marmousets» op het thema van de Reuzen. Dit jaar, voor zijn 30ste verjaardag, zal de stoet vanaf Komen-Frankrijk vertrekken, om de brug over te steken en in Komen-België door te gaan. De Marmouset is een beeldje dat een lintwever jongmaatje symboliseert. Georganiseerd door : het Feestcomité van de Marmousets. - Op zondag : in de dag : Oldtimers rally/tocht verenigend Belgische en Franse deelnemers. Grensoverschrijdende rondrit. Activiteit georganiseerd door : de Rotary Club van Komen-Waasten. In september 2013 : - Op zaterdag : 's namiddags en s avonds : «Fête de la Bière» : keuze van Belgische, Franse, Spaanse bieren + tapas bar en gratis concerten (waarvan de groep «Faux passeports» en andere plaatselijke groepen). Waar? onder de overdekte markt, Place du Pont-Neuf 7780 Komen-België. Activiteit georganiseerd door : de Lion s Club Comines-Europe. s namiddags : beeld en kunstateliers die de grens vanuit een dichterlijk en gemeenschappelijke standpunt zal beschouwen. Dit atelier zal een kortstondig werk geven die gelegen zal worden tussen aarde en water open voor iedereen. «Kunst en grens» : tentoonstelling van artistieke scheppingen van leerlingen op het thema van de grens door de tijd Activiteiten georganiseerd door : het cultureel Centrum van Komen-Waasten. vanaf 17u30 : activiteiten in verband met het thema van de grenzen + muzikale animatie. protocollaire plechtigheid : ondertekening van een denkbeeldig verdrag, in aanwezigheid van de Autoriteiten van de 2 Komen (B) en (F). net na de plechtigheid : «Mariage sur le pont» (met Belgische en Franse speelsters uit Komen). Waar? de plechtigheid en de activiteiten zullen op de grens brug plaatsvinden. Daarna : cocktail van sangria aangeboden aan het publiek, + muzikale animatie. Waar? op de Grote Markt van Komen-Frankrijk. s avonds : loslaten van kleine luchtballonnen (lantaarns) voor de kinderen Waar? dichtbij de overdekte markt, Place du Pont-Neuf 7780 Komen-België. Animaties georganiseerd in samenwerking door : de Steden Komen-Frankrijk, Komen-Waasten en het cultureel Centrum van Komen-Waasten. - Vanaf : tentoonstelling over «de Frans-Belgische douane». Samenwerking tussen : de Maison du Patrimoine van Komen-Frankrijk, de vereniging A la recherche du passé d Halluin, het Museum van het grensleven van Godewaersvelde (F) en het Tabaksmuseum te Wervik (B).

4 - Op zondag : In de dag : grensoverschrijdende fietsrally («Frans-Belgische» rondrit dat zich in Komen- Waasten en Komen-Frankrijk zal uitbreiden). Het aankomst is voorzien onder de overdekte markt, Place du Pont-Neuf in Komen (B) (mogelijke deelname aan de «Fête de la Bière»). Inlichtingen en reservering bij de Dienst Toerisme van Komen-Waasten. Samenwerking tussen : de Dienst Toerisme van Komen-Waasten, de vzw SIDEC (Syndicat d Initiatives et de Développement économique et commercial), de Maison du Patrimoine van Komen-Frankrijk et fietsclubs van Komen-Waasten en Komen-Frankrijk. In de dag : cruise in aak op de Leie (traject retourtje Komen (B) Deûlémont (F) met de stroom mee : één traject s morgens en twee trajecten s namiddags). Inscheping : Route des Ecluses in Komen-België. Inlichtingen en reservering bij de Dienst Toerisme van Komen-Waasten. Samenwerking tussen : de Maison du Patrimoine van Komen-Frankrijk en de Diensten Toerisme van Komen-Waasten en Komen-Frankrijk. In de dag : «Fête de la Bière», onder de overdekte markt (Place du Pont-Neuf in Komen (B)). «Kunst en grens» : tentoonstelling van artistieke scheppingen van leerlingen op het thema van de grens door de tijd In oktober 2013 : - Op vrijdag : om 20u30 : toneelstuk «Tartuffe» van Molière. Voorstelling gespeeld door de Compagnie Babel Oued. Waar? in de «Maison de la musique Le Nautilys», Rue Kléber Loquet Komen-Frankrijk. - Op zondag : van 10u00 tot 18u00 : «Forum des historiens du Pays de Weppes» (evenement verenigend een vijftigtal Belgische en Franse verenigingen op een historisch thema : ontmoetingen, uiwisselingen, stands van exponenten, ). Thema te bepalen. Waar? in de sporthal van Waasten, Faubourg de Lille Waasten. Samenwerking tussen : de Société d Histoire de Comines-Warneton et de la région en verschillende geschiedkundige verenigingen van de Weppes (grondgebied dat zich tussen de rivieren Deûle en Leie bevindt en dat zich op 37 gemeenten tussen de Rijselse Metropool en de Frans-Vlaanderen uitbreidt). - Tijdens het week-end van 12 en : traditionele «Fête des Louches» over het thema «Komen : de tweelingzusters. Sterke tijden van het week-end : Op zondag : s namiddags : historische stoet van de «Louches». Op maandag : s avonds : concert van de Symfonie «L espérance» van Komen-Frankrijk. Samenwerking tussen : het Feestcomité van de Louches en de Steden Komen-Frankrijk en Komen-Waasten. - Op vrijdag : grensoverschrijdende oriëntatierit / fakkelwandeling langs de Frans- Belgische grens op de jaagpadden. Rit van min of meer 9 km (Komen / Waasten retourtje langs de Leie). Vertrek vanaf het cultureel Centrum Rue des Arts, 2 in 7780 Komen-België. Vertrekuur : tussen 18u30 en 20u00. Inschrijving ter plaatse. Verschillende stopplaatsen zullen voorzien zijn met een spel in de vorm van een «quizz» (vragen en antwoorden op het Verdrag van Utrecht).

5 Activiteit georganiseerd door : de vzw AGISC (Animation et Gestion des Infrastructures sportives communales) sportdienst van de Stad Komen-Waasten. - In oktober (te bepalen datum) : conferentie op het thema : «La région lilloise et la vallée de la Lys aux XVIIème et XVIIIème siècles». Reizende tentoonstelling van reproducties van oude kaarten (die de bewegingen van grenzen verduidelijken) en iconografische documenten : teentoonstelling toegankelijk voor het publiek tijdens de conferentie). Georganiseerd door : de Société d Histoire de Comines-Warneton et de la région. Andere activiteiten in verband met het Verdrag van Utrecht zullen in 2013 plaatsvinden (nog te bepalen) : - publicatie, in de «Mémoires de la Société d Histoire», van een artikel over de visie van de textiel in de XVIIIste eeuw ; - publicatie van toegelichte oude kaarten, waarvan de kaart van het Verdrag van Kortrijk van 1820 ; - reizende conferenties ; - reizende tentoonstelling van reproducties van oude kaarten (die de bewegingen van grenzen verduidelijken) en iconografische documenten ; - micro-enquete op het thema van het gevoel van grensoverschrijdende identiteit : geleid in Komen-Waasten en in Komen-Frankrijk (begin van de enquete : tijdens het festival Passe le pont, op 01 en 02 maart 2013). - animaties in de Mediatheek en in de school voor beeldende kunst, over het thema : De Charles Quint au Roi Soleil. In Komen-Frankrijk. De bovenvermelde activiteiten en manifestaties zullen in het Frans plaatsvinden (tentoonstellingen, conferencies, enz.). Nochtans dient erop gewezen dat de meeste actoren (redevoerders, gidsen, ) zijn tweetalig Frans-Nederlands en dus helemaal in staat om het Nederlandstalig publiek te ontvangen! Een initiatief van de Steden Komen-Waasten en Komen-Frankrijk, in samenwerking met de plaatselijke associatieve milieus. Ville de Comines-Warneton

Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding Windmolenstraat 21 Lindestraat Evere

Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding Windmolenstraat 21 Lindestraat Evere Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding Windmolenstraat 21 Lindestraat 189 1140 Evere 17/09/2010-31/08/2011-1- A. HET MBMA Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding met haar geklasseerde tuinen

Nadere informatie

26,27,28,29,30 en 31 oktober 2014.

26,27,28,29,30 en 31 oktober 2014. De Côte du Rhônewijnreis,... Beste Wijnreis-Liefhebbers, hier zijn de definitieve reisplannen voor de Côte du Rhône op 26,27,28,29,30 en 31 oktober 2014. De valiezen kunnen we afgeven bij ITA Vanhove reizen

Nadere informatie

Tentoonstellingen in de regio Hauts-de-France. Tentoonstellingen Hors-les-Murs (buiten de muren) Tentoonstellingen en tentoonstellingen van bestanden

Tentoonstellingen in de regio Hauts-de-France. Tentoonstellingen Hors-les-Murs (buiten de muren) Tentoonstellingen en tentoonstellingen van bestanden Tentoonstellingen in de regio Hauts-de-France Tentoonstellingen Hors-les-Murs (buiten de muren) En écho à l exposition et pendant toute sa durée, de nombreux événements vont se dérouler sur l ensemble

Nadere informatie

Infobrochure. Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking (EGTS) West Vlaanderen / Flandre Dunkerque Côte d Opale. I.

Infobrochure. Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking (EGTS) West Vlaanderen / Flandre Dunkerque Côte d Opale. I. Infobrochure Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking (EGTS) West Vlaanderen / Flandre Dunkerque Côte d Opale I. Inleiding Op vrijdag 03 april 2009 ondertekenden politieke vertegenwoordigers

Nadere informatie

Gratis toegang Zondag 8 april 10u

Gratis toegang Zondag 8 april 10u PARIS - ROUBAIX 2018 Park van het stadhuis van Templeuve (f) naast de keistrook van de «Moulin de Vertain» La Fête Franco-Belge Gratis toegang Zondag 8 april 10u Outdoor REUZE scherm Restauratie Champagne

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief mei Nieuwsbrief mei 2011 Met de uitgave van een nieuwsbrief zullen we u in de toekomst regelmatig informeren over interessante activiteiten van de Historische Vereniging Den Dolder. Website Historische Vereniging

Nadere informatie

Daguitstap gepensioneerden Woensdag 19 juni 2013

Daguitstap gepensioneerden Woensdag 19 juni 2013 Daguitstap gepensioneerden Woensdag 19 juni 2013 Beste vrienden, Jaarlijks proberen de Vriendenkringen Leie-Schelde en IJzer-Mandel hun beste beentje voor te zetten om voor de oud-collega s een gezellige

Nadere informatie

Voorschriften van de tocht :

Voorschriften van de tocht : Ontdekkingstocht in de stad Malmedy 2014 Voorschriften van de tocht : In samenwerking met het Huis voor Toerisme heeft het Dienst voor Toerisme (Royal syndicat d intiative) een permanente wandeltocht georganiseerd

Nadere informatie

Een informatie van de toeristische federatie van Belgisch luxemburg

Een informatie van de toeristische federatie van Belgisch luxemburg AT-Europe bvba Aan: Onderwerp: p.willems@ftlb.be RE: Een informatie van de toeristische federatie van Belgisch luxemburg Een informatie van de toeristische federatie van Belgisch luxemburg Juli maakt plaats

Nadere informatie

Belgische bahá í-zomerschool 2017 van 20 tot 23 juli 2017 van 9 tot 14 Kalimat 174

Belgische bahá í-zomerschool 2017 van 20 tot 23 juli 2017 van 9 tot 14 Kalimat 174 Belgische bahá í-zomerschool 2017 van 20 tot 23 juli 2017 van 9 tot 14 Kalimat 174 Gîte d'etape van Villers-Sainte-Gertrude Thema van de school: "Onze harten sterker verbinden met Bahá u lláh en het goddelijk

Nadere informatie

Wij zorgen voor het decor, de ervaring creëert u zelf...

Wij zorgen voor het decor, de ervaring creëert u zelf... Wij zorgen voor het decor, de ervaring creëert u zelf... IN DE NATUUR Kamperen in de Dordogne: dat staat garant voor vakanties in de natuur met het gezin. Hier kunt u genieten van de kleine maar charmante

Nadere informatie

brugge.be OVERAL TAAL Overal Taal tentoonstelling en activiteiten 18 februari - 17 maart 2015 Hoofdbibliotheek Biekorf - Kuipersstraat Brugge

brugge.be OVERAL TAAL Overal Taal tentoonstelling en activiteiten 18 februari - 17 maart 2015 Hoofdbibliotheek Biekorf - Kuipersstraat Brugge brugge.be OVERAL TAAL Overal Taal tentoonstelling en activiteiten 18 februari - 17 maart 2015 Hoofdbibliotheek Biekorf - Kuipersstraat 3-8000 Brugge OVERAL TAAL Brugge is een diverse stad. Dit hoor je

Nadere informatie

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT Wetenschappelijke instelling van de Franse Gemeenschap van België Programma voor groepen 2014 Rondleidingen permanente collecties «De schatten van Mariemont»: de pronkstukken

Nadere informatie

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 PROGRAMMA BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 Beschrijving van de groep Aantal deelnemers +/-30 deelnemers Periode 4-5 september 2012 Bestemming Lille Duur 2dagen / 1

Nadere informatie

Zaterdag 1 april 2017

Zaterdag 1 april 2017 Zaterdag 1 april 2017 Mogelijke wedstrijden: marathon, halve marathon en 10 km Na de Médoc, verkennen we nu al lopend de Bourgogne streek. Beperkt aantal plaatsen. Uiterste inschrijvingsdatum: 13 januari

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Portugees in Lissabon. Bestemming. Programma-overzicht:

EASY LANGUAGES. Portugees in Lissabon. Bestemming. Programma-overzicht: EASY LANGUAGES Portugees in Lissabon Programma-overzicht: Leeftijd: minimum 18 jaar 15 of 25 lessen Portugees per week Verblijf bij gastgezin Boordevol culturele en sociale activiteiten Duur: vanaf 1 week

Nadere informatie

Decize Basis Informatie

Decize Basis Informatie Decize Basis Informatie Varen door de regio s Bourbonnais en Nivernais zal u een gevoel geven van ontspanning en zal uw zintuigen prikkelen. Dit is een regio die bekend staat om zijn rustige manier van

Nadere informatie

PERS DOSSIER. De Blauwe Ruit van de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai

PERS DOSSIER. De Blauwe Ruit van de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai PERS DOSSIER De Blauwe Ruit van de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai De Blauwe Ruit van de Eurometropool Hoe kan je de fiets- en wandelroutes in het Blauwe Park van de Eurometropool meer zichtbaar maken?

Nadere informatie

Zomercursus in Nice - Frans & Activiteiten

Zomercursus in Nice - Frans & Activiteiten EASY LANGUAGES Zomercursus in Nice - Frans & Activiteiten Waarom dit programma? Van 10 tot 16 jaar Vanaf 1 week Residentie bij de school Pakket met cursus en begeleide activiteiten Toezicht 24/7 Verblijf

Nadere informatie

VILLA DÉPARTEMENTALE MARGUERITE YOURCENAR SCHRIJVERSRESIDENTIE

VILLA DÉPARTEMENTALE MARGUERITE YOURCENAR SCHRIJVERSRESIDENTIE VILLA DÉPARTEMENTALE MARGUERITE YOURCENAR SCHRIJVERSRESIDENTIE KANDIDAATSTELLING GEOPEND VOOR EEN RESIDENTIE IN 2020 De Villa départementale Marguerite Yourcenar is een schrijversresidentie gelegen in

Nadere informatie

Kroniek vierdaagse tocht in Noord-Frankrijk van 6/09/2016 tot 9/09/2016

Kroniek vierdaagse tocht in Noord-Frankrijk van 6/09/2016 tot 9/09/2016 Kroniek vierdaagse tocht in Noord-Frankrijk van 6/09/2016 tot 9/09/2016 Dinsdag 6 september, vertrek om 7:00 uur aan de parking Nachtelenpark, iedreen op tijd... wachten op de bus. Bezoek aan Lille (Rijsel)

Nadere informatie

KOMEN - IEPER - VILLENEUVE D ASCQ

KOMEN - IEPER - VILLENEUVE D ASCQ PROJECTOPROEP Eén benadering Twee landen Drie regio's 3 sites, 3 evenementen 24 artistieke teams 24 IN SITU creaties KOMEN - IEPER - VILLENEUVE D ASCQ OPEN SITES Evenement rond eigentijdse grensoverschrijdende

Nadere informatie

5 groepsverblijven met activiteiten in het Frans TAALAVONTUUR WALLONIË & BRUSSEL 2019

5 groepsverblijven met activiteiten in het Frans TAALAVONTUUR WALLONIË & BRUSSEL 2019 5 groepsverblijven met activiteiten in het Frans TAALAVONTUUR WALLONIË & BRUSSEL 2019 Taalavontuur van 3 dagen, voor Nederlandstalige leerlingen in Brussel en Wallonië In deze brochure bieden we u verschillende

Nadere informatie

EUROPESE WEEK VAN DE LOKALE DEMOCRATIE 2018

EUROPESE WEEK VAN DE LOKALE DEMOCRATIE 2018 EUROPESE WEEK VAN DE LOKALE DEMOCRATIE 2018 GEMEENTE ETTERBEEK - 1040 Brussel Actie Beschrijving Wanneer? Waar? Voor wie? Publie k Openingszitting van de EWLD * Start van de Europese Week van de Lokale

Nadere informatie

Lijst van mogelijke partners UNMS-MP

Lijst van mogelijke partners UNMS-MP Lijst van mogelijke partners 2016-075-UNMS-MP N Naam van de entiteit 300 Espace Seniors asbl Place Saint-Jean, 1 Association Socialiste de la Personne Handicapée asbl Latitude Jeunes asbl Un Pass dans

Nadere informatie

Brussels Evenementen Programma

Brussels Evenementen Programma The Radisson Blu EU Hotel presenteerd 2010 Brussels Evenementen Programma Brussels, zo veel te zien, zo veel te doen! Brussel als hoofdstad van Europa, de kleinste wereldstad, is een metropool. De stad

Nadere informatie

EASY LANGUAGES jaar - Nice Summer camp. Bestemming. Waarom dit programma?

EASY LANGUAGES jaar - Nice Summer camp. Bestemming. Waarom dit programma? EASY LANGUAGES 10-16 jaar - Nice Summer camp Waarom dit programma? Van 10 tot 16 jaar Vanaf 1 week Residentie bij de school Pakket met cursus en begeleide activiteiten Toezicht 24/7 Verblijf in residentie

Nadere informatie

Gratis Wanneer: 19/7/2016 van 15:00 tot 17:00

Gratis Wanneer: 19/7/2016 van 15:00 tot 17:00 http://www.brusselbazaar.be/ Je zocht op: Cost of Activity: gratis Thema: Spel en ontmoeting Tweetalig voorlezen (NL en FR) 5/7/2016 Astridpark (vlakbij de speelplaats) 0 in het Nederlands 19/7/2016 Liverpoolpark

Nadere informatie

GECT / EGTS West-Vlaanderen / Flandre - Dunkerque - Côte d'opale

GECT / EGTS West-Vlaanderen / Flandre - Dunkerque - Côte d'opale West-Vlaanderen / Flandre - Dunkerque - Côte d'opale onze ref. : EGTS/GECT 20121001 contact : Line PUTSEYS Stafmedewerker wvi e-mail: l.putseys@wvi.be tel.: +32 (0)51 51 93 61 Valérie MATHIAS HUSSON (*)

Nadere informatie

Bordeaux. Dinsdag 2 november

Bordeaux. Dinsdag 2 november Bordeaux Let op! We geven iedereen de kans om de valiezen op voorhand af te geven aan onze bus chauffeur Willem. (Willem vertrekt maandag 1 november alleen met onze bus). Dit is normaal voorzien voor zondag

Nadere informatie

AFFINITÉ CONGO. Albert 1 college. Institut Boboto. Leopoldstad 1953/1960. Kinshasa. République démocratique

AFFINITÉ CONGO. Albert 1 college. Institut Boboto. Leopoldstad 1953/1960. Kinshasa. République démocratique opmaak affinité_zonderprijs_opmaak 1 15/12/09 13:08 Pagina 1 CONGO République démocratique AFFINITÉ 2010 Albert 1 college Leopoldstad 1953/1960 Institut Boboto Kinshasa opmaak affinité_zonderprijs_opmaak

Nadere informatie

Cultuur 21 27 Parochie Lutselus PROGRAMMA D I E P E N B E E K ZATERDAG 11 JULI 18:30 Bende Gek 20:30 BRAHIM 21:45 THE TWINSBAND 24:00 Averechts ZATERDAG 30 MEI 2009 VAN 9 u. tot 18 u. de kleine kunstenaars

Nadere informatie

Fotograaf: Maarten van Haaff - Orkestproject Vredenburg. primair onderwijs kunst- en cultuurmenu

Fotograaf: Maarten van Haaff - Orkestproject Vredenburg. primair onderwijs kunst- en cultuurmenu Fotograaf: Maarten van Haaff - Orkestproject Vredenburg primair onderwijs kunst- en cultuurmenu kunst en cultuur beleven Utrecht onderscheidt zich door topaanbod van kennis en cultuur. Goed cultuuronderwijs

Nadere informatie

SAVE THE DATE MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017

SAVE THE DATE MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017 SAVE THE DATE 18-19 MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017 WWW.DESIGNMARKET.BE PRESS CONTACT JULIE TOBY Product Manager +32 (0)2 349 35 53 julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager

Nadere informatie

V.U..: J.F. Culot, OCMW-voorzitter, de Selliers de Moranvillelaan 91, 1082 Sint-Agatha-Berchem

V.U..: J.F. Culot, OCMW-voorzitter, de Selliers de Moranvillelaan 91, 1082 Sint-Agatha-Berchem V.U..: J.F. Culot, OCMW-voorzitter, de Selliers de Moranvillelaan 91, 1082 Sint-Agatha-Berchem 12 1 Indien u meer informatie wenst, kan u onderstaande strook invullen en aan het onthaal van het OCMW voor

Nadere informatie

Oyez Oyez Bonne gens!!!! Week-end médiéval au château féodal de La Roche-en-Ardenne!

Oyez Oyez Bonne gens!!!! Week-end médiéval au château féodal de La Roche-en-Ardenne! Oyez Oyez Bonne gens!!!! Week-end médiéval au château féodal de La Roche-en-Ardenne! Pour la vingt et unième année, troubadours, combattants et ménestrels viendront rendre vie au château féodal de La Roche.

Nadere informatie

Côtes du Rhône wijnreis

Côtes du Rhône wijnreis Côtes du Rhône wijnreis [Broederschap der Wijnproevers] Côte du Rhône reis 1 Contact Luc David Telefoon: [0477 561132] E- mail: ludavid2000@yahoo.com Kennismaking Dit programma en de wijnreis zijn gewijd

Nadere informatie

MENTS. New York. Door de ogen van Lady Liberty

MENTS. New York. Door de ogen van Lady Liberty M & MORE MENTS New York Door de ogen van Lady Liberty Groepsreis van 19 tot 24 augustus Nederlandstalige begeleiding vanuit Brussel Aanvullende Nederlandstalige gidsen ter plaatse M & MENTS MORE PROGRAMMA

Nadere informatie

De stad Binche en het Bureau voor Toerisme organiseren een wedstrijd voor het ontwerp van de officiële affiche van het Carnaval van Binche 2019.

De stad Binche en het Bureau voor Toerisme organiseren een wedstrijd voor het ontwerp van de officiële affiche van het Carnaval van Binche 2019. CARNAVAL VAN BINCHE 2019 WEDSTRIJD AFFICHES Reglement Artikel 1 : ONDERWERP De stad Binche en het Bureau voor Toerisme organiseren een wedstrijd voor het ontwerp van de officiële affiche van het Carnaval

Nadere informatie

Activiteiten voor milieuopvoeding en -sensibilisering. [ 12 >18 jaar ]

Activiteiten voor milieuopvoeding en -sensibilisering. [ 12 >18 jaar ] Activiteiten voor milieuopvoeding en -sensibilisering [ 12 >18 jaar ] Welkom! De vzw Les découvertes de Comblain (De ontdekkingen van Comblain) stelt originele activiteiten voor, gebaseerd op de natuurlijke

Nadere informatie

Actu-Molenbeek # 89 (4 december 2015)

Actu-Molenbeek # 89 (4 december 2015) Actu-Molenbeek # 89 (4 december 2015) Recent: Molenbeek stond in de schijnwerpers ten gevolge van de openbaarmaking van de deelname van verschillende Molenbekenaren aan de aanslagen van vrijdag 13 november

Nadere informatie

EASY LANGUAGES jaar - Nice vakantiecursus. Bestemming. Waarom dit programma?

EASY LANGUAGES jaar - Nice vakantiecursus. Bestemming. Waarom dit programma? EASY LANGUAGES 10-16 jaar - Nice vakantiecursus Waarom dit programma? Van 10 tot 16 jaar Vanaf 1 week Cursus en verblijf in residentie op campus Pakket met cursus en begeleide activiteiten 3 warme maaltijden

Nadere informatie

SCHEEPSLIFTEN Boottochten. Groepen 2. voiesdeau.hainaut.be

SCHEEPSLIFTEN Boottochten. Groepen 2. voiesdeau.hainaut.be FR SCHEEPSLIFTEN Boottochten 017 Groepen 2 voiesdeau.hainaut.be NL EN D Toerisme en Rivierenerfgoed WELKOM in Henegouwen, in het hart van het Park van Kanalen en Kastelen in de Centrumregio! Geniet van

Nadere informatie

Cultuur Connaisseur. Cassel. 2-daagse uitstap naar Noord-Frankrijk Zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2015

Cultuur Connaisseur. Cassel. 2-daagse uitstap naar Noord-Frankrijk Zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2015 3 juli 2015 Vrienden van het Stedelijk Museum & Archief Diest Cultuur Connaisseur 2-daagse uitstap naar Noord-Frankrijk Zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2015 Cassel In de ochtend brengt de autocar ons

Nadere informatie

CULTUREEL PROGRAMMA ZOMER 2018

CULTUREEL PROGRAMMA ZOMER 2018 CULTUREEL PROGRAMMA ZOMER 2018 AANBOD AKTIVTEITEN VOORGESTELD DOOR HET CULTUREEL COMITÉ VAN HET OCMW GEORGANISEERD IN HET KADER VAN DE ATELIERS VAN DE CEL CULTUUR V.U.: J.F. CULOT, VOORZITTER VAN HET OCMW

Nadere informatie

Persdossier riviertoerisme

Persdossier riviertoerisme Persdossier riviertoerisme Nord-Pas de Calais Fotocredits gehele dossier en voorkant: Samuel Bellet, Alain Bénard, Fantasia, Samuel Dhote NORD-PAS DE CALAIS Nord-Pas de Calais ligt op slechts 3 uur rijden

Nadere informatie

150 jaar Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas (K.O.K.W.)

150 jaar Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas (K.O.K.W.) 150 jaar Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas (K.O.K.W.) 1861-2011 1 2 3 4 WERKING VAN DE K.O.K.W. 1861: oprichting K.O.K.W. is op één na oudste geschiedkundige vereniging van Vlaanderen

Nadere informatie

Biennale van hedendaagse kunst

Biennale van hedendaagse kunst SPONSORING Biennale van hedendaagse kunst De Biënnale van Hedendaagse Kunst biedt om de twee jaar een groep jonge kunstenaars de kans, niet alleen om hun werk te tonen in confrontatie met dat van gevestigde

Nadere informatie

Omschrijving. Bezienswaardigheden. Activiteiten in deze route. Beeldenroute in Hoorn / wandelroute (5 km)

Omschrijving. Bezienswaardigheden. Activiteiten in deze route. Beeldenroute in Hoorn / wandelroute (5 km) Omschrijving Langs de kust van Hoorn staan zo n dertig beelden van verschillende Nederlandse kunstenaars/beeldhouwers. De wandeling langs de beelden start bij schouwburg Het Park en eindigt bij de oostelijke

Nadere informatie

In de nabije omgeving

In de nabije omgeving In de nabije omgeving Adres vakantiewoningen : (Lieu-dit) Brillebault 1, 36300 Douadic (France) in het department Indre(36) van de Region Centre-Val de Loire, in het zuiden palend aan de Limousin. Winkelen

Nadere informatie

Van de Maas (Givet) naar de Heilige Maagd met gouden Hart

Van de Maas (Givet) naar de Heilige Maagd met gouden Hart Van de Maas (Givet) naar de Heilige Maagd met gouden Hart U kan Givet bereiken vanuit Beauraing of Dinant met de bus. Uitrusting : wandelschoenen en fluorescerend hesje voor de wandelaars; fietshelm en

Nadere informatie

I. Context (1) I. Context (2) Het Akkoord van Brussel van 16 september 2002: Een juridisch kader voor grensoverschrijdende intercommunales

I. Context (1) I. Context (2) Het Akkoord van Brussel van 16 september 2002: Een juridisch kader voor grensoverschrijdende intercommunales Het Akkoord van Brussel van 16 september 2002: Een juridisch kader voor grensoverschrijdende intercommunales Prof. dr. Jan Wouters Maarten Vidal Instituut voor Internationaal Recht K.U. Leuven www.internationaalrecht.be

Nadere informatie

Pop-up Design fietsroute

Pop-up Design fietsroute Pop-up Design fietsroute Maak al fietsend kennis met Brabants Design van nu. Fiets naar plekken waar het bruist van creativiteit. Stap af, neem de tijd en laat je inspireren. Iedere zaterdag en zondag

Nadere informatie

Onderwijscentrum Gent presenteert inspiratieboek 'Cultuur in onderwijs - een krachtige onderstroom'

Onderwijscentrum Gent presenteert inspiratieboek 'Cultuur in onderwijs - een krachtige onderstroom' Onderwijscentrum Gent presenteert inspiratieboek 'Cultuur in onderwijs - een krachtige onderstroom' Onderwijs en cultuur kunnen veel bereiken door de handen in elkaar te slaan. Die overtuiging vormt het

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 21.01.2016 MONITEUR BELGE 4027 4028 BELGISCH STAATSBLAD 21.01.2016 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 21.01.2016 MONITEUR BELGE 4029 4030 BELGISCH STAATSBLAD 21.01.2016 MONITEUR BELGE

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 7 april 2017 Nieuws Agenda 9 april: FC Utrecht- Twente 22 april: Vogelwandeling Zeist. 23 april: FC Utrecht- Roda JC. 27 april: Koningsdag. 28 april: optreden van Doornvogels

Nadere informatie

Dienstregeling stadsdiensten eindejaarsperiode

Dienstregeling stadsdiensten eindejaarsperiode Dienstregeling stadsdiensten eindejaarsperiode 2016-2017 De meeste stadsdiensten zijn gesloten van zaterdag 24 december 2016 tot en met maandag 2 januari 2017. Tijdens de eindejaarsperiode 2016-2017 geldt

Nadere informatie

REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN

REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN FEITEN EN CIJFERS Hoofdstad van het district Porto, stad die door UNESCO sinds 1996 als werelderfgoed erkend is Ligging:: zuidwesten van Europa, aan de Atlantische

Nadere informatie

Actu-Molenbeek # 81. Recent. (23 juli 2015)

Actu-Molenbeek # 81. Recent. (23 juli 2015) Actu-Molenbeek # 81 (23 juli 2015) Recent Nieuwigheden voor de Molenbeekse markten. Te beginnen met de zondagmarkt op de Gemeenteplaats: deze vindt voortaan 's namiddags plaats (tot 16u) en niet langer

Nadere informatie

Ne pas jeter sur la voie publique / Gooi geen afval op straat

Ne pas jeter sur la voie publique / Gooi geen afval op straat www.cfbocq.be 0495 / 61.49.56 Ne pas jeter sur la voie publique / Gooi geen afval op straat Algemene dienstregeling van de treinen 15+16+17 Août 2014 Horaire général des trains Algemene dienstregeling

Nadere informatie

Leonardo da Vinci, de uitvindingen van een Genie. Het genie in Da Vinci. Andere facetten van een genie

Leonardo da Vinci, de uitvindingen van een Genie. Het genie in Da Vinci. Andere facetten van een genie Leonardo da Vinci, de uitvindingen van een Genie Ter gelegenheid van de 500ste verjaardag van de dood van Leonardo da Vinci, wordt een uitzonderlijke tentoonstelling over deze Renaissance-genie gepresenteerd

Nadere informatie

http://www.tcmoto.com/campaign/list/newsletter.aspx?c=rdcy123thgr&n=283

http://www.tcmoto.com/campaign/list/newsletter.aspx?c=rdcy123thgr&n=283 Page 1 of 5 INHOUD TC Moto Joy Ride Sprint GT Zomer Collectie GPS Laptimer Red Daytona 675 Komende activiteiten This newsletter is (often) also available in English. Would you like receive the newsletter

Nadere informatie

De wedstrijd. Sinds 25 jaar, is de amaryllistentoonstelling een ode aan de jaarlijkse wedergeboorte van de natuur.

De wedstrijd. Sinds 25 jaar, is de amaryllistentoonstelling een ode aan de jaarlijkse wedergeboorte van de natuur. De wedstrijd Vanaf zaterdag 27 april tot zondag 5 mei, van 10u tot 18u, vier de terugkeer van de lente in het elegante en prestigieuze decor van het Kasteel van Belœil. Sinds 25 jaar, is de amaryllistentoonstelling

Nadere informatie

Actieplan maakt uitbouw Bijloke tot volwaardige kunstensite concreet

Actieplan maakt uitbouw Bijloke tot volwaardige kunstensite concreet Actieplan maakt uitbouw Bijloke tot volwaardige kunstensite concreet Phile Deprez De Bijlokesite is een cultuurplek in volle ontwikkeling. Zowel de Stad Gent als de vele culturele spelers op de site hebben

Nadere informatie

In 2018: Het European Brassband Festival

In 2018: Het European Brassband Festival 1 van 8 28-11-2013 14:13 Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. In 2018: Het European Brassband Festival OKTOBERFEST in Zuilen Verwacht in ZIMIHC theater Stefanus Mijn Vader De Held

Nadere informatie

BRUSSELSE HOOFDSTEDELIJKE RAAD CONSEIL DE LA REGION DE BRUXELLES-CAPITALE PROJET D'ORDONNANCE ONTWERPVAN ORDONNANTIE

BRUSSELSE HOOFDSTEDELIJKE RAAD CONSEIL DE LA REGION DE BRUXELLES-CAPITALE PROJET D'ORDONNANCE ONTWERPVAN ORDONNANTIE A-288/1-97/98 A-288/1-97/98 CONSEIL DE LA REGION DE BRUXELLES-CAPITALE BRUSSELSE HOOFDSTEDELIJKE RAAD SESSION ORDINAIRE 1997-1998 9 SEPTEMBRE 1998 GEWONE ZITTING 1997-1998 9 SEPTEMBER 1998 PROJET D'ORDONNANCE

Nadere informatie

DAG 1, vrijdag 1 juni 2012 Epe (Ned) Roermond (Ned) 187 km

DAG 1, vrijdag 1 juni 2012 Epe (Ned) Roermond (Ned) 187 km ETAPPE OVERZICHT EPE ALPE d HUEZ vrijdag 1 juni 2012 dinsdag 5 juni 2012 * Deelnemers: Brunekreeft, Dalstra, Dieker, ten Have, de Hey, Kaagman, Keurhorst, Leewol, Pleiter, Roncken, Sonneveld, de Vries,

Nadere informatie

Mediation for Notaries Notaries for Mediation

Mediation for Notaries Notaries for Mediation De Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat, in samenwerking met het Frans en het Nederlands notariaat, nodigt u graag uit voor een workshop inzake grensoverschrijdende notariële bemiddeling: Mediation

Nadere informatie

FORT 4. - wandel tussen toen en nu -

FORT 4. - wandel tussen toen en nu - FORT 4 - wandel tussen toen en nu - - ONTDEK FORT 4 - Net zoals de andere Brialmontforten werd FORT 4 gebouwd tussen 1860 en 1865 in baksteen en blauwe hardsteen. Zoals oorspronkelijk bedoeld, is het

Nadere informatie

36152 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

36152 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 36152 BELGISCH STAATSBLAD 14.06.2016 MONITEUR BELGE BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST [C 2016/31426] 2 JUNI 2016. Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering houdende wijziging van de prijzen voor het

Nadere informatie

6 Daagse Battlefieldtour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek.

6 Daagse Battlefieldtour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek. 6 Daagse Battlefieldtour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek. Geachte reiziger, - zaterdag 5 t/m donderdag 10 oktober 2019 - We hebben weer een najaarsreis op het programma staan voor

Nadere informatie

PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011

PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011 PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011 Beste vrienden en ladies hierbij het defintieve programma voor Brussel. Vrijdag 23-09-2011 Check-in in het hotel vanaf 16.00 u. Charlotte en ikzelf zullen

Nadere informatie

Dienstregeling & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi

Dienstregeling & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi Het Thalys-netwerk breidt zich uit Alle bestemmingen en aansluitingen vanuit België Thalys Ontdek op uw eigen ritme het

Nadere informatie

Wandelzoektocht Ondernemend Brussel Aanvullende activiteiten

Wandelzoektocht Ondernemend Brussel Aanvullende activiteiten Aanvullende activiteiten Mocht u andere suggesties i.v.m. activiteiten hebben, dan mag u die steeds mailen naar hilde.vanderperre@ond.vlaanderen.be. Ik neem ze dan op in de lijst. Tentoonstelling Supermarkt

Nadere informatie

GOUVERNEMENT DE LA RÉGION DE BRUXELLES CAPITALE NOTIFICATION DE LA RÉUNION DU CONSEIL DES MINISTRES DU JEUDI 27 JUILLET 2017

GOUVERNEMENT DE LA RÉGION DE BRUXELLES CAPITALE NOTIFICATION DE LA RÉUNION DU CONSEIL DES MINISTRES DU JEUDI 27 JUILLET 2017 Bruxelles, jeudi 27 juillet 2017 GOUVERNEMENT DE LA RÉGION DE BRUXELLES CAPITALE NOTIFICATION DE LA RÉUNION DU CONSEIL DES MINISTRES DU JEUDI 27 JUILLET 2017 POINT 1 Sanction par le Gouvernement de la

Nadere informatie

ontmoetingsmomenten voor personen met dementie, hun familie en sympathisanten van september tot december 2018

ontmoetingsmomenten voor personen met dementie, hun familie en sympathisanten van september tot december 2018 ontmoetingsmomenten voor personen met dementie, hun familie en sympathisanten van september tot december 2018 Foton: er zit muziek in! Muziek ontspant en spreekt tot ons hart! Elke eerste woensdag van

Nadere informatie

Veel gestelde vragen. Wat is de afstand naar het vliegveld, het treinstation, het centrum en het strand?

Veel gestelde vragen. Wat is de afstand naar het vliegveld, het treinstation, het centrum en het strand? Veel gestelde vragen -Ligging Hoe is La Baume La Palmeraie te bereiken? Per vliegtuig : Per trein : Per auto : u komt aan in Nice waar u gebruik maakt van een taxi, bus of trein. De prijs voor de taxi

Nadere informatie

Cultuurbeleving. Junipeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek

Cultuurbeleving. Junipeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek Cultuurbeleving Junipeiling Bewonerspanel Utrecht.nl/onderzoek Colofon uitgave Afdeling Onderzoek Gemeente Utrecht 030 286 1350 onderzoek@utrecht.nl in opdracht van Cultuur Ontwikkelorganisatie Gemeente

Nadere informatie

ACTIE. GALGO SAVENews. Galgo Save Belgium lanceert een actie : een steen voor de muur van het asiel in Chiripaina

ACTIE. GALGO SAVENews. Galgo Save Belgium lanceert een actie : een steen voor de muur van het asiel in Chiripaina GALGO SAVENews N 3-Maart 2012 ACTIE Galgo Save Belgium lanceert een actie : een steen voor de muur van het asiel in Chiripaina Een steen voor de muur van het asiel van Chiripaina in Guareña, Estremadura.

Nadere informatie

STAD BRUSSEL STELT VOOR

STAD BRUSSEL STELT VOOR STAD BRUSSEL STELT VOOR HOPLA! Voor de 9e keer start het feest van de circuskunsten in het hart van de stad. Van maandag 13 tot zondag 19 april 2015 staan feestelijke voorstellingen in zalen en circustenten

Nadere informatie

Van 18/03/17 tot 15/04/17

Van 18/03/17 tot 15/04/17 Van 18/03/17 tot 15/04/17 Zondag 19/03/17 Welkomstdrankje Welkomstdrankje. Bij de VVV. Maandag 20/03/17 Après Ski Party H 14h-17h M La Bergerie du soleil T +33 (0)6 19 52 27 67 www.labergeriedusoleil.fr

Nadere informatie

Paris, la ville lumière Capitale de la douce France

Paris, la ville lumière Capitale de la douce France Paris, la ville lumière Capitale de la douce France https://www.youtube.com/watch? v=dyj6hqdhauo (5:54) Bekijk de beelden en probeer zo veel mogelijk namen van bekende plekken en historische monumenten

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 3 november 2004 (05.11) (OR. en) 14028/04 EUROPOL 50 JAI 409

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 3 november 2004 (05.11) (OR. en) 14028/04 EUROPOL 50 JAI 409 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 3 november 2004 (05.11) (OR. en) 14028/04 EUROPOL 50 JAI 409 NOTA van: de Franse, de Duitse, de Italiaanse, de Spaanse en de Britse delegatie aan: het Comité van artikel

Nadere informatie

Feed your Body and Soul, Yogaretreat in Frankrijk

Feed your Body and Soul, Yogaretreat in Frankrijk Yogaretreat in Frankrijk! Vrijdag 20 mei t/m vrijdag 27 mei 2016 Een week lang ontspannen in de mooie streek Languedoc-Roussillon met dagelijks yoga?! Kom in mei naar onze yogaretreat in Frankrijk! Tijdens

Nadere informatie

KUNST KUNST TECHN KU WETENSC

KUNST KUNST TECHN KU WETENSC KUNST KUNST TECHN KU WETENSC OPLEIDINGSAANBOD Kunst: voor leerlingen met een uitgesproken belangstelling voor kunst, architectuur en wooncultuur Wetenschappen: voor leerlingen met een brede interesse die

Nadere informatie

Thalys: passie voor cultuur

Thalys: passie voor cultuur Thalys: passie voor cultuur Cultuurdag Brussel Persdossier Nederland 26 mei 2011 Perscontacten Thalys International Patricia Baars & Violaine Tennstedt +32 2 504 05 99 +32 2 548 06 34 pers@thalys.com Bijl

Nadere informatie

Planning events. 1 er SEMESTRE / SEMESTER 2014

Planning events. 1 er SEMESTRE / SEMESTER 2014 Planning events 1 er SEMESTRE / SEMESTER 2014 Vous cherchez de nouveaux talents pour compléter votre équipe? Informez-vous sur les mesures d embauche pour réduire vos charges salariales. Rencontrez des

Nadere informatie

Energiek Mechelen 16 oktober

Energiek Mechelen 16 oktober Energiek Mechelen 16 oktober Noteer met stip in je agenda " ENERGIEK MECHELEN" op zondag 16 oktober. Volg alle info in "De Bond" of op de website www.gezinsbond.be maar bestel je toegangsticket via de

Nadere informatie

sponsordossier ithaka 25

sponsordossier ithaka 25 ithaka sponsordossier ithaka 25 bedankt voor het doornemen van dit dossier. hieronder stellen wij ithaka, het beeldende kunstenfestival van LOKO - de leuvense studentenkoepel, voor & bieden we u de kans

Nadere informatie

Brussel - Opening op 11 december 2015

Brussel - Opening op 11 december 2015 Brussel - Opening op 11 december 2015 2 ADAM is een museum en een kunstcentrum [5.000 m²] is gewijd aan de kunst en het design van de XX e eeuw en nu bevindt zich vlakbij het Atomium [Trade Mart / Heizelvlakte]

Nadere informatie

GOUVERNEMENT DE LA RÉGION DE BRUXELLES CAPITALE NOTIFICATION DE LA RÉUNION DU CONSEIL DES MINISTRES DU JEUDI 16 MARS 2017

GOUVERNEMENT DE LA RÉGION DE BRUXELLES CAPITALE NOTIFICATION DE LA RÉUNION DU CONSEIL DES MINISTRES DU JEUDI 16 MARS 2017 Bruxelles, jeudi 16 mars 2017 GOUVERNEMENT DE LA RÉGION DE BRUXELLES CAPITALE NOTIFICATION DE LA RÉUNION DU CONSEIL DES MINISTRES DU JEUDI 16 MARS 2017 POINT 1 Approbation du Procès-Verbal de la réunion

Nadere informatie

Un siècle de peinture belge. peinture belge. rencontre de deux collections. rencontre de deux collections

Un siècle de peinture belge. peinture belge. rencontre de deux collections. rencontre de deux collections Un siècle de peinture belge Un siècle de peinture belge rencontre de deux collections rencontre de deux collections Le BAL et la collection Belfius s associent pour présenter au Musée des Beaux-Arts de

Nadere informatie

25 jaar Jazz in t Park of 25 jaar promotie van de Belgische jazz

25 jaar Jazz in t Park of 25 jaar promotie van de Belgische jazz 25 jaar Jazz in t Park of 25 jaar promotie van de Belgische jazz Van 6 september tot en met 9 september biedt Jazz in t Park traditiegetrouw het allerbeste en nieuwste van de Belgische hedendaagse jazz,

Nadere informatie

We eindigen in Moustiers-Sainte-Marie. Het dorp is bekend om zijn aardewerk, de zogenaamde faience. En hoewel de hoogtijdagen van deze industrie al

We eindigen in Moustiers-Sainte-Marie. Het dorp is bekend om zijn aardewerk, de zogenaamde faience. En hoewel de hoogtijdagen van deze industrie al We eindigen in Moustiers-Sainte-Marie. Het dorp is bekend om zijn aardewerk, de zogenaamde faience. En hoewel de hoogtijdagen van deze industrie al lang voorbij zijn, bevindt zich in Moustiers ook nog

Nadere informatie

Dienstregeling stadsdiensten Gentse Feesten

Dienstregeling stadsdiensten Gentse Feesten Dienstregeling stadsdiensten Gentse Feesten Tijdens de Gentse Feesten, van vrijdag 15 juli (18 uur) tot en met zondag 24 juli 2016, wijkt de dienstregeling van heel wat stadsdiensten af van de normale

Nadere informatie

COURT-SAINT-ETIENNE - RIXENSART - IXELLES/ELSENE. RIXENSART Rue Auguste Lannoye. RIXENSART Chaussée de Wavre. RIXENSART Route Provinciale

COURT-SAINT-ETIENNE - RIXENSART - IXELLES/ELSENE. RIXENSART Rue Auguste Lannoye. RIXENSART Chaussée de Wavre. RIXENSART Route Provinciale >> FR LEGENDE Arrêt desservi uniquement dans le sens indiqué Départ ou arrivée d une variante ou d une extension Arrêt praticable COURT-SAINT-ETIENNE - RIXENSART - IXELLES/ELSENE LIGNE PRINCIPALE COURT-SAINT-ETIENNE

Nadere informatie

Begeleide groepscruise Middellandse Zee

Begeleide groepscruise Middellandse Zee Begeleide groepscruise Middellandse Zee Programma Croisières de France Horizon**** Van 18 tot 25 september 2016 8 dagen /7 nachten Datum Haven Land Aankomst Vertrek 18 sept Marseille Frankrijk 18u00 19

Nadere informatie

Romeinse activiteiten rond de limes. Exposities, lezingen, workshops, RoMeincraft en andere leuke activiteiten!

Romeinse activiteiten rond de limes. Exposities, lezingen, workshops, RoMeincraft en andere leuke activiteiten! Romeinse activiteiten rond de limes Exposities, lezingen, workshops, RoMeincraft en andere leuke activiteiten! De Oudste Grens van Gelderland 28 april t/m 31 oktober 2018 De Oudste Grens van Gelderland

Nadere informatie

Gravensteen ontpopt zich tot Winterwonderkasteel

Gravensteen ontpopt zich tot Winterwonderkasteel Gravensteen ontpopt zich tot Winterwonderkasteel Winterwonderkasteel is terug. Van 17 december 2016 tot 8 januari 2017 dompelt Historische Huizen Gent het Gravensteen onder in de magische sfeer van Midwinter

Nadere informatie

Jaar 1985 Plaatskenmerk 947 D 12 Trefwoorden WF2017 Toerisme ; Ieper Evenementen ; Ieper ; 20ste eeuw Horeca ; Ieper

Jaar 1985 Plaatskenmerk 947 D 12 Trefwoorden WF2017 Toerisme ; Ieper Evenementen ; Ieper ; 20ste eeuw Horeca ; Ieper Ieper 1985 Plaatskenmerk 947 D 12 Toerisme ; Ieper Evenementen ; Ieper ; 20ste eeuw Horeca ; Ieper 12 lieve hartjes plukken uit het Roeselaars cultuurfestival 1972 Plaatskenmerk 947 D 53 Roeselare ; tentoonstellingen

Nadere informatie