Eredienst zondag 13 januari 10.00u Voorganger: ds. H. van den Berg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Eredienst zondag 13 januari 10.00u Voorganger: ds. H. van den Berg"

Transcriptie

1 Eredienst zondag 13 januari 10.00u Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Gezang 158 Wet Gebed Doop Fenne Esther Hordijk Opwekking 488 Schriftlezing Matteüs 14: Opwekking 789 >> Regenboog Tekstlezing Matteüs 14: Preek Gezang 163: 1, 2, 3 << Regenboog Gebed Collecte Luisterlied: Jezus is Heer Sela Gezang 108 Zegen

2 Mededelingen en handdruk

3 Votum en zegengroet Onze hulp is in de naam van de HEER die hemel en aarde gemaakt heeft. (Ps. 124:8) Amen

4 Gezang 158 Als een hert dat verlangt naar water, zo verlangt mijn ziel naar U. U alleen kunt mijn hart vervullen, mijn aanbidding is voor U. U alleen bent mijn kracht, mijn schild. Aan u alleen geef ik mij geheel. U alleen kunt mijn hart vervullen, mijn aanbidding is voor U.

5 De wet van de HEER We zingen het lied van de tien woorden Wijs: Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht Ken je Gods gebod: woorden één tot tien? God laat zo zijn wil Voor heel ons leven zien. Al die woorden zijn er ook voor jou en mij Leven zoals God wil dat maakt je vrij.

6

7 De wet van de HEER

8 De wet van de HEER

9 De wet van de HEER

10 De wet van de HEER

11 De wet van de HEER

12 De wet van de HEER

13 De wet van de HEER

14 De wet van de HEER

15 De wet van de HEER

16 De wet van de HEER

17 Gebed

18 Bediening van de doop Doop Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen Fenne Esther Hordijk

19 lezen Bediening van de doop (1/13) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De doop is een teken dat onze Heer gegeven heeft om duidelijk te maken dat we met hem verbonden zijn. Daarom zullen we eerst met elkaar stilstaan bij de vraag wat de bijbel daarover zegt. Betekenis en bedoeling van de doop Om te beginnen maakt het dopen ons duidelijk dat we zondige mensen zijn. Gedoopt worden, dat is: gewassen worden. En wanneer moet je gewassen worden? Als je vies bent! Onze zonden maken ons vies voor God. En als je kijkt naar het teken van de doop, is dat één van de eerste dingen die naar je toe komt: ik ben vies en dat vind ik afschuwelijk; ik baal van mezelf en ik wil schoon worden voor God!

20 lezen Bediening van de doop (2/13) Verder, en dat is het geweldige van het dopen: het water laat zien dat je schoon gewassen wordt. Door het werk van Jezus Christus word je bevrijd van je zonden. En dat heeft een geweldige betekenis. Een betekenis die je voor jezelf heel goed duidelijk kunt krijgen, als je nadenkt over de woorden die bij het dopen gebruikt worden. Die bekende woorden: Ik doop je in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Drie namen; en samen vormen ze een driedubbele belofte. Ik zet ze op een rijtje: Gedoopt worden in de naam van de Vader, dat betekent dat God je opneemt in zijn verbond en dat je mag leven van zijn genade. Hij zal als een Vader voor je zorgen, omdat je zijn kind bent. Een Vader, die heel veel goeds in je leven wil geven en die je vasthoudt en beschermt als je het moeilijk hebt.

21 lezen Bediening van de doop (3/13) Gedoopt worden in de naam van de Zoon dat betekent: bevrijd worden van je zonden. Omdat hij onze schuld betaald heeft; aan het kruis. Gedoopt worden betekent eigenlijk ondergedompeld worden. Als je gedoopt wordt, word je ondergedompeld in de dood van Christus. Zoals hij gestorven is, zo ga je zelf ook sterven. En dan bedoel ik: er komt een einde aan je leven als zondaar. En als je omhoog komt uit het water, kun je weer denken aan Christus: na drie dagen stond hij weer op uit de dood. Hij kreeg van God een nieuw leven. Zo krijgen wij door hem ook een nieuw leven: bevrijd uit de macht van de zonde.

22 lezen Bediening van de doop (4/13) En dan: gedoopt worden in de naam van de Heilige Geest. Dat is een belofte van de Heilige Geest dat hij bij je wil komen wonen. In je hart. En als hij in je hart komt wonen, neemt hij een heleboel met zich mee. Alles wat Jezus verdiend heeft: vergeving van de zonden, eeuwig leven, de kracht om nee te zeggen tegen de zonde. Alles wat Jezus verdiend heeft, dat neemt de Heilige Geest mee naar binnen en dat geeft hij een plek in je leven. En zodoende neemt hij je mee, op weg naar het einddoel: naar de nieuwe, volmaakte wereld die God aan zijn kinderen belooft.

23 lezen Bediening van de doop (5/13) Als je gedoopt wordt, krijg je dus van God geweldige beloften mee. Vergeet dat nooit. Ook al is het misschien al heel lang geleden dat je gedoopt bent. En hoe meer je dat beseft, hoe meer je ook gestimuleerd zult worden om aan de hand van God door het leven te gaan. Want dat is waar de Heer met ons naar toe wil: dat ons leven verandert; dat we echt nieuwe mensen worden. Hij wil dat je naar hem luistert, dat je hem vertrouwt en liefhebt en dat je hem blijft vasthouden in je leven. Met alles wat je hebt. Van binnen, in je hart; maar ook van buiten, in je doen en laten. Bij alles in je leven nee zeggen de zonde en ja zeggen tegen God. En als het dan toch verkeerd gaat? Dat kan. Want een mens is zwak en we zijn nog niet volmaakt. En als het toch verkeerd gegaan is, moet je elke keer weer naar de Heer toe gaan. En hem vergeving vragen. Want toen je gedoopt werd, heeft hij je laten zien hoeveel hij van je houdt. En die liefde raakt nooit op.

24 lezen Bediening van de doop (6/13) Horen kinderen gedoopt te worden? Nou begrijpen kleine kinderen natuurlijk nog niets van dit hele verhaal. Toch is het wel belangrijk dat kinderen van gelovige ouders gedoopt worden. Een kind heeft nog geen enkel besef van de wereld, waarin het leeft. Toch wordt ieder kind als nakomeling van Adam geboren in een wereld die rechtstreeks op de ondergang af gaat. Op dezelfde manier zijn de kinderen van gelovige ouders verbonden met Jezus: God bewijst hun een grote gunst, want door Jezus zijn ze kinderen van hem geworden, ook zonder dat ze er zelf besef van hebben. Kinderen van gelovige ouders horen zodoende gedoopt te worden. Niet omdat ze op die manier bij God gaan horen. Het is net andersom: ze horen bij God en bij het verbond dat hij gesloten heeft. En in de doop krijgen ze daarvan het bewijs mee als een zichtbaar teken.

25 lezen Bediening van de doop (7/13) De bijbel is daar heel duidelijk in, dat onze kinderen er echt bij horen. Vroeger al heeft God tegen Abraham gezegd: Ik sluit een verbond met jou en met je nakomelingen, met alle komende generaties, een eeuwigdurend verbond: ik zal jouw God zijn en die van je nakomelingen. (Gen. 17,7). Die woorden van God zijn nog steeds geldig, want Abraham is de vader van alle gelovigen. En dat die woorden nog steeds geldig zijn, is ook te merken. Want later, in de tijd van het Nieuwe Testament, zegt Petrus hetzelfde: Want voor u geldt deze belofte, evenals voor uw kinderen en voor allen die ver weg zijn en die de Heer onze God tot zich zal roepen. (Hand. 2,39). Bovendien heeft Jezus zelf kinderen omhelsd, en hij heeft zijn hand op hun hoofd gelegd en hen gezegend. Daarom horen de kinderen het teken van Gods verbond in hun leven mee te krijgen. Vroeger, in de tijd van het Oude Testament, was dat de besnijdenis.

26 lezen Bediening van de doop (8/13) In het Nieuwe Testament is de doop het teken van Gods verbond. Het is een teken dat zij bij God horen en dat hij hun een plek belooft in zijn koninkrijk. Op het moment dat een kind gedoopt wordt heeft het nog geen enkel besef van deze geweldige dingen. Daarom hebben de ouders de taak om bij het opvoeden aan hun kinderen duidelijk te maken wat dat betekent: om gedoopt te zijn.

27 Gebed Bediening van de doop (9/13) Gebed voor de doop

28 Bediening van de doop Doop (10/13) Vragen aan de ouder(s) Jullie hebben gezegd dat jullie graag jullie dochter willen laten dopen: een teken dat zij hoort bij God en bij het verbond dat God met ons gesloten heeft. Het teken van de doop heeft in de ogen van God dus een geweldige betekenis. Het zou dan ook niet goed zijn om kinderen alleen maar uit gewoonte te dopen. En het is ook niet zo dat de doop een soort magische bescherming geeft. Daarom ga ik jullie nu een paar vragen stellen. Zodat het voor iedereen duidelijk is, waarom jullie graag willen dat jullie dochter gedoopt wordt.

29 Bediening van de doop Doop (11/13) Als eerste: Komen jullie ervoor uit dat onze kinderen de redding door Jezus nodig hebben, omdat ze geboren worden als zondige mensen? Erkennen jullie dat onze kinderen verloren zullen gaan, als God niet ingrijpt? En geloven jullie ook dat onze kinderen door God apart gezet zijn, dat ze bij Jezus horen, dat ze door hem gered worden, en dat ze daarom het teken van de doop horen te krijgen? Als tweede: God heeft ons zijn Woord gegeven in de bijbel. In de belijdenis van de 12 artikelen wordt dat samengevat. En hier in de christelijke kerk stemmen we daarmee in. En de vraag is of ook jullie geloven dat deze boodschap van God voor ons de enige boodschap van redding is.

30 Bediening van de doop Doop (12/13) Als derde: Als vader en moeder hebben jullie de verantwoordelijkheid gekregen voor jullie dochter. Beloven jullie, dat jullie haar in de opvoeding de boodschap van het evangelie mee zullen geven, met alle mogelijkheden die jullie hebben? En beloven jullie ook, dat jullie haar ook mee zullen laten doen in het onderwijs in de kerk? Wat is op deze vragen jullie antwoord? Bediening van de doop Fenne Esther Hordijk, ik doop je in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest.

31 Opwekking 488 (1/5) Heer, ik kom tot U Heer, ik kom tot U, neem mijn hart, verander mij. Als ik u ontmoet vind ik rust bij U. Want Heer ik heb ontdekt, dat als ik aan Uw voeten ben trots en twijfel wijken voor de kracht van uw liefde

32 Opwekking 488 (2/5) Heer, ik kom tot U Refrein Houd mij vast, laat uw liefde stromen. Houd mij vast, heel dicht bij uw hart. Ik voel uw kracht en stijg op als een arend. Dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde.

33 Opwekking 488 (3/5) Heer, ik kom tot U Heer komt dichterbij dan kan ik uw schoonheid zien En uw liefde voelen, diep in mij. En Heer, leer mij uw wil zodat ik U steeds dienen kan En elke dag mag leven door de kracht van uw liefde.

34 Opwekking 488 (4/5) Heer, ik kom tot U Refrein Houd mij vast, laat uw liefde stromen. Houd mij vast, heel dicht bij uw hart. Ik voel uw kracht en stijg op als een arend. Dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde. (2x)

35 Opwekking 488 (5/5) Heer, ik kom tot U Refrein Dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde.

36 Gebed Bediening van de doop (13/13) Dankgebed

37 Lezen uit de Bijbel Matteüs 14: 22 36

38 Opwekking 789 Lopen op het water U leert me lopen op het water, de oceaan is weids en diep. U vraagt me alles los te laten, daar vind ik U en ik twijfel niet. En als de golven overslaan, dan blijf ik hopen op uw Naam. Mijn ziel vindt rust, want in de storm ben U dichtbij. Ik ben van U en U van mij.

39 Opwekking 789 Lopen op het water De diepste zee is vol genade, uw sterke hand, die houdt mij vast. En als mijn voeten zouden falen, dan faalt U niet, want uw trouw houdt stand. En als de golven overslaan, dan blijf ik hopen op uw Naam. Mijn ziel vindt rust, want in de storm ben U dichtbij. Ik ben van U en U van mij.

40 Opwekking 789 Lopen op het water Geest van God, leer mij te gaan over de golven, in vertrouwen U te volgen, te gaan waar U mij heen leidt. Leid mij verder dan mijn voeten kunnen dragen. Ik vertrouw op uw genade, Want ik ben in uw nabijheid. En als de golven overslaan, dan blijf ik hopen op uw Naam. Mijn ziel vindt rust, want in de storm ben U dichtbij. Ik ben van U en U van mij.

41 Regenboog Liturgie Groepen: 1 4 Tekstlezing Matteüs 14: Preek Gezang 163: 1, 2, 3 << Regenboog Gebed Collecte Luisterlied: Jezus is Heer Sela Gezang 108: Zegen

42 Tekst voor de preek Matteüs 14: Petrus antwoordde: Heer, als u het bent, zeg me dan dat ik over het water naar u toe moet komen. 29Hij zei: Kom! Petrus stapte uit de boot en liep over het water naar Jezus toe. 30Maar toen hij voelde hoe sterk de wind was, werd hij bang. Hij begon te zinken en schreeuwde het uit: Heer, red me! 31Meteen strekte Jezus zijn hand uit, hij greep hem vast en zei: Kleingelovige, waarom heb je getwijfeld? 32Toen ze in de boot stapten, ging de wind liggen. 33In de boot bogen de anderen zich voor hem neer en zeiden: U bent werkelijk Gods Zoon! NBV

43 Bediening van het Woord Ik twijfel, geloof ik

44 Ik twijfel, geloof ik

45 Ik twijfel, geloof ik Twijfel jij weleens? Mag je twijfelen? Jezus grijpt je vast Sterker door de twijfel Leef dichtbij Jezus

46 Ik twijfel, geloof ik

47 Ik twijfel, geloof ik

48 Ik twijfel, geloof ik

49 Ik twijfel, geloof ik

50 Ik twijfel, geloof ik

51 Ik twijfel, geloof ik Twijfel jij weleens? Mag je twijfelen? Jezus grijpt je vast Sterker door de twijfel Leef dichtbij Jezus

52 Ik twijfel, geloof ik Stelling: Twijfel aan het geloof als christen mag

53 Ik twijfel, geloof ik

54 Ik twijfel, geloof ik

55 Ik twijfel, geloof ik Twijfel jij weleens? Mag je twijfelen? Jezus grijpt je vast Sterker door de twijfel Leef dichtbij Jezus

56 Ik twijfel, geloof ik

57 Ik twijfel, geloof ik

58 Ik twijfel, geloof ik Twijfel jij weleens? Mag je twijfelen? Jezus grijpt je vast Sterker door de twijfel Leef dichtbij Jezus

59 Ik twijfel, geloof ik

60 Ik twijfel, geloof ik Twijfel jij weleens? Mag je twijfelen? Jezus grijpt je vast Sterker door de twijfel Leef dichtbij Jezus

61 Ik twijfel, geloof ik

62 Ik twijfel, geloof ik

63 Gezang 163: 1, 2, 3 Ik bouw op U, mijn Schild en mijn Verlosser. Niet eenzaam ga ik op de vijand aan. Sterk in uw kracht, gerust in uw bescherming. Ik bouw op U, en ga in uwe naam. Sterk in uw kracht, gerust in uw bescherming. Ik bouw op U en ga in uwe naam.

64 Gezang 163: 1, 2, 3 Gelovend ga ik, eigen zwakheid voelend. En telkens meer moet ik uw kracht verstaan. Toch rijst in mij een lied van overwinning. Ik bouw op U en ga in uwe naam. Toch rijst in mij een lied van overwinning. Ik bouw op U en ga in uwe naam.

65 Gezang 163: 1, 2, 3 Ik bouw op U, mijn Schild en mijn Verlosser. U voert de strijd, de hulde is U gewijd. In 't laatste uur zal 'k zegevierend ingaan in rust met U die mij hebt voort geleid. In 't laatste uur zal 'k zegevierend ingaan in rust met U die mij hebt voort geleid.

66 Regenboog Liturgie Tekstlezing Matteüs 14: Preek Gezang 163: 1, 2, 3 << Regenboog Gebed Collecte Luisterlied: Jezus is Heer Sela Gezang 108: Zegen

67 Gebed Ik bouw op U, mijn Schild en mijn Verlosser. Gezang 163: 3

68 Collecte Missionaire Arbeid Rijnmond

69 Luisterlied (1/5) Jezus is Heer Sela Het beeld van God is Hij; in Hem geloven wij. Jezus, die als de Heer heel de schepping regeert. In wie de volheid woont; Hij die Gods wezen toont. Want geen macht of heerschappij is machtiger dan Hij.

70 Luisterlied (2/5) Jezus is Heer Sela U bent mijn hoop op heerlijkheid. U vult mij met standvastigheid. Alles getuigt: Jezus is Heer! De aarde juicht, heel de hemel brengt U eer.

71 Luisterlied (3/5) Jezus is Heer Sela Heer van de kerk is Hij; op Hem vertrouwen wij. Jezus, die aan het kruis heel de schepping verzoent. Die ons verlossing geeft; Hij die de schuld vergeeft. Want geen macht of heerschappij is verhevener dan Hij.

72 Luisterlied (4/5) Jezus is Heer Sela De Zoon van God is Hij; van Hem getuigen wij. Jezus, die overwint; ons zijn koninkrijk brengt. Als eerste opgestaan; Hij is ons voorgegaan. Want geen kracht of heerschappij brengt ons leven zoals Hij.

73 Luisterlied (5/5) Jezus is Heer Sela Heer leert U mij geloven volmaakt in hoop, in zekerheid dat ik bij U mag wonen, in uw huis tot in eeuwigheid.

74 Gezang 108 Halleluja, eeuwig dank en ere, lof, aanbidding, wijsheid, kracht, word' op aard' en in de hemel, Here, voor uw liefd' U toegebracht! Vader, sla ons steeds in liefde gade; Zoon des Vaders, schenk ons uw genade; uw gemeenschap, Geest van God, amen, zij ons eeuwig lot!

75 Zegen Vader, sla ons steeds in liefde gade; - Gezang 108

76 Aanvang dienst vanmiddag: uur

Eredienst 12 februari 2017 Voorganger: Ds. M. van Leeuwen

Eredienst 12 februari 2017 Voorganger: Ds. M. van Leeuwen Eredienst 12 februari 2017 Voorganger: Ds. M. van Leeuwen 10.00 uur Liturgie Votum / zegengroet Sela Opwekking 574 Groot is Hij Gezang 171: 1, 3 Gebed Wet Gezang 158 Schriftlezing Johannes 2: 1 11 Romeinen

Nadere informatie

Eredienst 26 maart uur Voorganger: ds. J. Geersing

Eredienst 26 maart uur Voorganger: ds. J. Geersing Eredienst 26 maart 2017 10.00 uur Voorganger: ds. J. Geersing Liturgie Intocht: Opwekking 640 Votum / zegengroet Gezang 171: 1a/2b Opwekking 717 Wet Welzalig de man Gebed Kaars doven Matteus 14: 22-33

Nadere informatie

Eredienst 14 mei uur Voorganger: Ds. R. Roth

Eredienst 14 mei uur Voorganger: Ds. R. Roth Eredienst 14 mei 2017 10.00 uur Voorganger: Ds. R. Roth Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Gezang 161: 1, 2 Gebed Gezang 161: 3, 4 Schriftlezing 1 Samuël 17 Psalm 25: 1, 2 >> Regenboog Preek Opwekking

Nadere informatie

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Cadeautjes Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Opwekking 32 Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees

Nadere informatie

Liturgie 28 juli 2019

Liturgie 28 juli 2019 Liturgie 28 juli 2019 Welkom en mededelingen Votum en groet Opw 727 Ik val niet uit Uw hand Mijn God, ik kom naar U, dan ben ik veilig. Ik heb het U gezegd, en blijf het zeggen: Ik heb U nodig, Heer, de

Nadere informatie

Eredienst 30 juli uur Leesdienst door broeder Van Leeuwen

Eredienst 30 juli uur Leesdienst door broeder Van Leeuwen Eredienst 30 juli 10.00 uur Leesdienst door broeder Van Leeuwen Liturgie Votum / zegengroet Psalm 108: 1,2 Het evangelie van Gods wet Psalm 119: 30 Gebed Lezen: Matteüs 14: 22-33 Psalm 40: 2, 4 Preek van

Nadere informatie

Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil

Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil Liturgie 16.30 uur Votum / zegengroet Psalm 18: 1, 8, 9 Gebed Schriftlezing Jeremia 17: 1 18 Opwekking 244 Tekstlezing Jeremia 17: 5 8 Preek Gezang

Nadere informatie

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek Eredienst 17 september 16.30 uur Voorganger: ds. G.A. Heek Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Zingen: In de hemel is de Heer Juicht / Hij is verheerlijkt (Sela) Gebed Schriftlezing Jona 3:10 4:11 Preek

Nadere informatie

26 augustus uur A Buursema orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Jaap Wolters

26 augustus uur A Buursema orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Jaap Wolters 26 augustus 2018 10.00 uur A Buursema orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Jaap Wolters votum: GK 121,1 groet zingen: GK 121, 2-4 zingen van de wet: LB 311 gebed voor de opening van het Woord. Lezen: Mattheüs

Nadere informatie

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Eredienst 21 mei 2017 10:00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 462 Wet Gezang 165 Gebed Handelingen 4 : 10B - 12 Psalm 99 : 1, 4, 6, 8 >> Regenboog Preek Opwekking 733

Nadere informatie

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse 21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse Votum en groet Ps. 65,1 (U luistert als wij bidden) De lofzang klinkt uit Sions zalen tot U met stil ontzag.

Nadere informatie

Eredienst 18 december u Voorganger: Ds. J. R. Geersing

Eredienst 18 december u Voorganger: Ds. J. R. Geersing Eredienst 18 december 2016 16.30u Voorganger: Ds. J. R. Geersing Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 428 Genade zo oneindig groot Gebed Schriftlezing Zondag 38 Kolossenzen 2: 16 3: 17 Psalm 119: 63,

Nadere informatie

Liturgie 1 januari 2017 Nieuwjaarsdag

Liturgie 1 januari 2017 Nieuwjaarsdag Liturgie 1 januari 2017 Nieuwjaarsdag Votum en Groet Zingen Hemelhoog 667 Wees stil voor het aangezicht van God Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. aanbid Hem met eerbied en

Nadere informatie

Eredienst 22 april uur Voorganger: ds. K. van den Geest

Eredienst 22 april uur Voorganger: ds. K. van den Geest Eredienst 22 april 2018 16.30 uur Voorganger: ds. K. van den Geest Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 174 Gebed Schriftlezing Joh. 20: 11-18 >> Regenboog Preek over Joh.20:17a NLB 634

Nadere informatie

Refrein. Daar zal ik mijn Heer ontmoeten, luist ren naar zijn liefdesstem, daar geen rouw meer en geen tranen in het nieuw Jeruzalem.

Refrein. Daar zal ik mijn Heer ontmoeten, luist ren naar zijn liefdesstem, daar geen rouw meer en geen tranen in het nieuw Jeruzalem. Thema: Jezus hand in je leven Zingen: ELB 413 Lichtstad met uw paarlen poorten 1. Lichtstad met uw paarlen poorten, wond re stad, zo hoog gebouwd, nimmer heeft men op de deze aarde ooit uw heerlijkheid

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november 19.00 uur Predikant: ds. G. Zijl, Lemele Zingen: ELB 226: 1 en 2 1. Heer, ik komt tot U, neem mijn hart, verander mij. Als ik U ontmoet, vind

Nadere informatie

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Eredienst 18 juni 2017 10.00 uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Liturgie Votum/ zegengroet (Sela) Te Deum Schuldbelijdenis Genadeverkondiging Opwekking 595 Gebed Joh. 8: 1-12; 9: 1-7 en 35-41 Lied 26:

Nadere informatie

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde:

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Geliefden in de Here Jezus Christus. God heeft de doop ingesteld om ons en onze kinderen zijn verbond te verzegelen. In dat geloof en niet uit gewoonte

Nadere informatie

Elisa Jasmijn Alferink

Elisa Jasmijn Alferink Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van Elisa Jasmijn Alferink Dochter van Jeroen en Anouk Alferink-Vugteveen 3 juli 2016 in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist:

Nadere informatie

Rotsvast vertrouwen. De voorganger is ds. M.P.D. Barth.

Rotsvast vertrouwen. De voorganger is ds. M.P.D. Barth. Rotsvast vertrouwen Liturgie van de themazondagdienst kerk en school op zondag 26 januari 2014 in de Oude Kerk om 10.45 uur samen met de Willem van Oranjeschool. De voorganger is ds. M.P.D. Barth. Welkom

Nadere informatie

Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens

Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens Zingen: Opwekking 553 Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat. Als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. In de bergen,

Nadere informatie

Manteldienst. op 11 oktober Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar

Manteldienst. op 11 oktober Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar Manteldienst op 11 oktober 2015 Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar 1 WELKOMSTWOORD door ouderling van dienst / AANKONDIGING AANVANGSLIED

Nadere informatie

Lezen : Johannes 14: 1-9. Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710

Lezen : Johannes 14: 1-9. Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710 Lezen : Johannes 14: 1-9 Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710 Kumba Ya my Lord Kom bij ons o Heer, kom bij ons Kom bij ons o Heer, kom bij ons Kom bij ons o Heer, kom

Nadere informatie

Eredienst 31 maart uur Voorganger: ds. J. Geersing

Eredienst 31 maart uur Voorganger: ds. J. Geersing Eredienst 31 maart 2019 16.30 uur Voorganger: ds. J. Geersing Liturgie Mededelingen Psalm 90: 1 en 8 Votum / zegengroet Gezang 160 Gebed Lucas 15: 1-10, 25-32 Psalm 84: 1, 2, 5, 6 Preek Liedboek 436: 1,

Nadere informatie

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (1)

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (1) Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (1) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld.

Nadere informatie

Zingen: Op Toonhoogte 444 k stel mijn vertrouwen. Zingen: Op Toonhoogte God wijst mij een weg. Christian zingt

Zingen: Op Toonhoogte 444 k stel mijn vertrouwen. Zingen: Op Toonhoogte God wijst mij een weg. Christian zingt Welkom Zingen: Op Toonhoogte 444 k stel mijn vertrouwen Votum en groet Zingen: Op Toonhoogte 148 - God wijst mij een weg Gebed Schriftlezing: Mattheüs 14: 22-33 Zingen: Op Toonhoogte 193 - 'k ben een schip

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar 29 oktober 2017 17.00 uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar Votum en groet GK gezang 163 (Ik bouw op U) Lezing: Joz. 1,1-11 GK psalm 105,20.21 Preek Opw. 687 (Heer,

Nadere informatie

Eredienst 17 juni uur Voorganger: ds. J.M. Oldenhuis

Eredienst 17 juni uur Voorganger: ds. J.M. Oldenhuis Eredienst 17 juni 2018 16.30 uur Voorganger: ds. J.M. Oldenhuis Liturgie Votum / zegengroet Psalm 42: 1, 5 Gebed Romeinen 8: 18-30 Opw. 770: Ik zal er zijn Kindermoment Preek Romeinen 8: 26-27 Gezang 151:

Nadere informatie

22 januari uur Pim Poortinga orgel/piano Piet Noort

22 januari uur Pim Poortinga orgel/piano Piet Noort 22 januari 17.00 uur Pim Poortinga orgel/piano Piet Noort votum en groet zingen: Opwekking 642 De rivier gebed, zingen GK gezang 177 Hoor trouwe vader ons gebed lezen: Galaten 3:1-14 zingen: Ps 147: 3

Nadere informatie

Harmina Leeuwis- Lutter

Harmina Leeuwis- Lutter Dienst van Woord en gebed voorafgaand aan de begrafenis van zuster Harmina Leeuwis- Lutter Geboren op 17 augustus 1946 Overleden op 26 september 2016 Predikant: ds. S.P. Roosendaal Organist: br. B. de

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 10 februari Doopdienst

Ontmoetingskerk zondag 10 februari Doopdienst Ontmoetingskerk zondag 0 februari 09 - Doopdienst In deze dienst wordt Yara Jonas gedoopt Ik ben erbij voorganger: ds. Hans van Walsum lector: Teuni de Kok organist: Sjaak Kreeft m.m.v. de muziekgroep

Nadere informatie

Thema: Ik ben Christen, jij niet?

Thema: Ik ben Christen, jij niet? Liturgie voor de jeugddienst op zondag 2 april 2017 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 19.00 uur, samenzang vanaf 18.45 uur. Thema: Ik ben Christen, jij niet? Voorganger: ds. G.J. Röben Ouderling

Nadere informatie

Zondag 19 oktober Kom maar hier - vertrouw op Mij!

Zondag 19 oktober Kom maar hier - vertrouw op Mij! Zondag 19 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Voorhof Vakantie Club - dienst Thema: Kom maar hier - vertrouw op Mij! Voorganger: ds. Bram Bregman Mee voorbereid door: mw Karin Schaap Muzikale

Nadere informatie

Nav adviezen die kerken krijgen om zichzelf te beveiligen ivm aanslagen.

Nav adviezen die kerken krijgen om zichzelf te beveiligen ivm aanslagen. Liturgie 29 januari 2017 Aanvang: 10.00 uur Thema: Nav adviezen die kerken krijgen om zichzelf te beveiligen ivm aanslagen. Voorganger: Drs. J.F. Ezinga Orgel: Jan Roth Muziekteam: Thijs (piano), Renate

Nadere informatie

1. Wie er horen. Liturgie morgendienst zondag 20 mei Zingen: Gez. 241:1,2 (LvdK) Stil gebed. Votum en vredegroet. Zingen: Gez.

1. Wie er horen. Liturgie morgendienst zondag 20 mei Zingen: Gez. 241:1,2 (LvdK) Stil gebed. Votum en vredegroet. Zingen: Gez. Liturgie morgendienst zondag 20 mei 2018 Zingen: Gez. 241:1,2 (LvdK) Stil gebed Votum en vredegroet Zingen: Gez. 281:1-4 (LvdK) Kinderen naar de KND De Tien Woorden + samenvatting Zingen: Ps. 103:3 (NB)

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Eredienst 2 juli 2017 16:30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Liturgie Votum van Sela Opwekking 638 Prijs Adonai Gebed Lezen: 1 Korintiërs 12 : 6-8 Preek Lied 39 (wisselzang) Gebed Viering Heilig Avondmaal

Nadere informatie

Morgendienst 1 oktober Bevestiging ambtsdragers

Morgendienst 1 oktober Bevestiging ambtsdragers Morgendienst 1 oktober 2017 Bevestiging ambtsdragers 1 Welkom en mededelingen 2 Samenzang Hoe lieflijk, hoe goed is mij HEER Psalm 84:1 en 3 3 Psalm 84:1 Hoe lieflijk, hoe goed is mij, HEER, het huis waar

Nadere informatie

Eredienst biddag 8 maart u Voorganger: Ds. H. van den Berg

Eredienst biddag 8 maart u Voorganger: Ds. H. van den Berg Eredienst biddag 8 maart 2016 19.30u Voorganger: Ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 90: 1, 8 Gebed Gezang 131: 1, 5, 8, 9 Schriftlezing Exodus 27:9 19 Hebreeën 4: 14 16 Lichtstad met

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde III

Doop van kinderen Orde III Doop van kinderen Orde III Presentatie De voorganger leidt de doopbediening kort met eigen woorden in. Hij noemt daarbij de namen van de doopouders en de dopeling(en). Onderwijzing Jezus Christus heeft

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Eredienst 2 juli 2017 10:00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 62: 1 en 3 Gebed Lezen: Johannes 21: 15-17 Preek deel I Wet van de Heer: Zingen Gezang 176b Gebed HA Formulier

Nadere informatie

Eredienst 3 juni :30 uur Voorganger: Ds. J.R. Geersing

Eredienst 3 juni :30 uur Voorganger: Ds. J.R. Geersing Eredienst 3 juni 2018 16:30 uur Voorganger: Ds. J.R. Geersing Liturgie Votum / zegengroet Psalm 42: 1 Psalm 43: 3 en 4 Gebed Lezen: Daniël 3: 15-30 Kinderopwekking 40 Preek Psalm 93 (levensliederen) Geloofsbelijdenis

Nadere informatie

20 januari 2019 Doop van Levi Nicolai Putzes (*14 september 2018)

20 januari 2019 Doop van Levi Nicolai Putzes (*14 september 2018) 20 januari 2019 Doop van Levi Nicolai Putzes (*14 september 2018) 9.30 uur Organist: Hans van Noord Voorganger: ds. Adri van der Wal Intocht De kerkenraad komt binnen Stiltemoment, waarin we ons voorbereiden

Nadere informatie

Eredienst zondag 20 januari 10.00u Voorganger: br. Huib van Leeuwen

Eredienst zondag 20 januari 10.00u Voorganger: br. Huib van Leeuwen Eredienst zondag 20 januari 10.00u Voorganger: br. Huib van Leeuwen Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Psalm 87: 1, 3 en 4 (DNP) Wet Psalm 42: 3, 43: 3, 42: 3 en 43: 4 Gebed Kindermoment Lezen: Markus

Nadere informatie

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij City Harmonic Wedding Day Votum en Groet (Sela) Votum Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die

Nadere informatie

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1 Liturgie overstapdienst 7 juli 2019 Centrumkerk, Geldermalsen Voorganger: ds. C.M. Blokland - den Hertog Ouderling van dienst: mw. C. Maas Organist: dhr. J. Rodermans Orgelspel Binnenkomst kerkenraad en

Nadere informatie

Eredienst 24 september 16:30 uur Voorganger: ds. M. Oldenhuis

Eredienst 24 september 16:30 uur Voorganger: ds. M. Oldenhuis Eredienst 24 september 16:30 uur Voorganger: ds. M. Oldenhuis Liturgie Votum / zegengroet Gezang 158 Gebed Opwekking 717 Lezen: Psalm 84 (BGT) Opwekking 488 Regenboog >> Preek over Psalm 84: 12-13 Gezang

Nadere informatie

Lezen : Matteüs 5 : 1-16 Tekst : Matteüs 5 : Lied 21 : 1, 5 en 6 Psalm 1 Gezang 163 Gezang 164

Lezen : Matteüs 5 : 1-16 Tekst : Matteüs 5 : Lied 21 : 1, 5 en 6 Psalm 1 Gezang 163 Gezang 164 Lezen : Matteüs 5 : 1-16 Tekst : Matteüs 5 : 3-10 Lied 21 : 1, 5 en 6 Psalm 1 Gezang 163 Gezang 164 JAC 12-16 ORGANISEERD: VRIJDAG 07 NOVEMBER 19:30 Verzamelen in het Ichtus Hus Deelname 2,- (drinken

Nadere informatie

Liturgie morgendienst 10 september, voorganger ds. W. van der Veer. Welkom en mededelingen. Zingen: Psalm 84(psalmen voor nu)

Liturgie morgendienst 10 september, voorganger ds. W. van der Veer. Welkom en mededelingen. Zingen: Psalm 84(psalmen voor nu) Welkom en mededelingen Zingen: Psalm 84(psalmen voor nu) Stil gebed Wat hou ik van Uw huis Ik kan zo sterk verlangen naar de binnenpleinen van de Heer. Diep in mijn lijf is zo n heimwee, zo'n blijvende

Nadere informatie

De volgende liederen zingen we staande (indien mogelijk)

De volgende liederen zingen we staande (indien mogelijk) Inleidend muziekspel Welkom en afkondigingen De ouderling van dienst heet iedereen welkom, leest de afkondigingen voor en geeft de predikant een hand. Daarmee draagt hij de verantwoordelijkheid voor de

Nadere informatie

Eredienst 31 december uur Voorganger: ds H. van den Berg

Eredienst 31 december uur Voorganger: ds H. van den Berg Eredienst 31 december 19.30 uur Voorganger: ds H. van den Berg Thema: Weet u hoe groot God is? Votum / zegengroet Psalm 90: 1 en 3 Gebed Jesaja 40: 12-31 Liedboek 460: 1, 4 en 5 Jesaja 40: 28 Verkondiging

Nadere informatie

Eredienst 17 maart uur Voorganger: Ds. H. Lopers

Eredienst 17 maart uur Voorganger: Ds. H. Lopers Eredienst 17 maart 2019 16.30 uur Voorganger: Ds. H. Lopers Liturgie Votum / zegengroet Gezang 145 : 1-4 Gebed Gezang 164 (2x) Schriftlezing Matteüs 19 : 16-30 Psalm 86 : 4 Verkondiging Gezang 62 : 1 4

Nadere informatie

In deze dienst wordt gedoopt: Tijn Bouter. Van harte welkom!

In deze dienst wordt gedoopt: Tijn Bouter. Van harte welkom! In deze dienst wordt gedoopt: Tijn Bouter Van harte welkom! Welkom en gebed Weet Je Dat De Lente Komt Weet je dat de lente komt, lente komt, lente komt Weet je dat de lente komt, alles loopt weer uit De

Nadere informatie

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Willem de Vos Ouderling, voorzitter kerkenraad Psalm 100 vers 2 en 4 Psalm 100 vers 2 en 4 Stil gebed, votum en groet Lied 798 Wij zijn

Nadere informatie

Eredienst 26 mei :00 uur Voorganger: ds. H v.d. Berg

Eredienst 26 mei :00 uur Voorganger: ds. H v.d. Berg Eredienst 26 mei 2019 10:00 uur Voorganger: ds. H v.d. Berg Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 429 Wet Psalm 106 : 1, 3, 4 Gebed Doop Valente van der Stoep Opwekking Kids 311 Schriftlezing Exodus 14

Nadere informatie

de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf

de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf kort voordat Hij naar de hemel ging gaf hij zijn leerlingen deze opdracht: trek erop uit en maak alle volken tot mijn

Nadere informatie

14 mei uur kinderdienst AA Kramer muziekgroep olv Walther Zwart orgel: Harry Kroeske. Orde van dienst:

14 mei uur kinderdienst AA Kramer muziekgroep olv Walther Zwart orgel: Harry Kroeske. Orde van dienst: 14 mei 16.00 uur kinderdienst AA Kramer muziekgroep olv Walther Zwart orgel: Harry Kroeske Orde van dienst: Welkom veel gelopen: -Avondvierdaagse. -Atletiek soms 100 meter sprint soms marathon Nu: we zitten

Nadere informatie

Eredienst 2 April uur Voorganger: Ds. H. vd Berg

Eredienst 2 April uur Voorganger: Ds. H. vd Berg Eredienst 2 April 2017 10.00 uur Voorganger: Ds. H. vd Berg Liturgie Intocht: Opwekking 464 Votum / zegengroet Psalm 43 : 1, 3, 4 Zingen: Wet in kindertaal Gebed Doven van kaars Hebreeën 9 : 1-14 Laat

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Tonny Nap Lezen : Lucas 19 : 1-10 Tekst : Zondag 11 Lied 440 : 1 en 2 Gezang 55 Opwekking 461 Opwekking 347 Psalm 118 : 1, 9 en 10 Lezen : Lucas 19 : 1-10 Tekst : Zondag

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

Heb elkaar onvoorwaardelijk lief uit een zuiver hart

Heb elkaar onvoorwaardelijk lief uit een zuiver hart Votum en groet Zingen Ps 133 Gebed Zingen GK 138: 1,2,5 Heer laat het licht zijn Schriftlezing 1 Petrus 1: 10-25 Zingen GK 23 Uw Woord is een lamp Prediking 1 Petrus 1: 22-25 Zingen GK 22 Uw Woord omvat

Nadere informatie

Eredienst 4 juni :30 uur Voorganger: Ds. J.B. de Rijke

Eredienst 4 juni :30 uur Voorganger: Ds. J.B. de Rijke Eredienst 4 juni 2017 16:30 uur Voorganger: Ds. J.B. de Rijke Liturgie Votum / zegengroet Psalm 139 : 3 Lied 680 (gebed) Schriftlezing Handelingen 2 : 1-13 Tekstlezing Handelingen 2 : 2 Verkondiging Lied

Nadere informatie

Samen houden we de website up-to-date!

Samen houden we de website up-to-date! Organiseer je een nieuwe (eenmalige of vaker terugkerende) activiteit binnen BOEI 90? Valt er een door jou georganiseerde activiteit uit of verandert er iets in de data hiervan? Laat het weten aan communicatie@boei90.nl!

Nadere informatie

Lezen : Psalm 33 Tekst : Zondag 10. NLB 725 : 1, 3 en 4 Gezang 174 Lied 409 : 1, 4 en 5 Gezang 123 : 1 en 5 Opwekking 770

Lezen : Psalm 33 Tekst : Zondag 10. NLB 725 : 1, 3 en 4 Gezang 174 Lied 409 : 1, 4 en 5 Gezang 123 : 1 en 5 Opwekking 770 Lezen : Psalm 33 Tekst : Zondag 10 NLB 725 : 1, 3 en 4 Gezang 174 Lied 409 : 1, 4 en 5 Gezang 123 : 1 en 5 Opwekking 770 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft.

Nadere informatie

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder Eredienst 3 september 16.30 uur Voorganger: ds. G. den Broeder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 171 Gebed Exodus 30: 17-21 Gezang 158 Preek Opwekking 389 Avondmaal (formulier IV) Geloofsbel. Gezang 179b

Nadere informatie

Opwekking 346: Opwekking 167:

Opwekking 346: Opwekking 167: Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht een stralend licht Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop een levend woord dat U verlossing

Nadere informatie

Liturgie voor de Doopdienst van zondagochtend 30 augustus 2015

Liturgie voor de Doopdienst van zondagochtend 30 augustus 2015 Liturgie voor de Doopdienst van zondagochtend 30 augustus 2015 Gezang 373: 1, 2 en 3 1.Nu wordt het licht, de dag breekt aan, de Heer wekt ons om op te staan. God zij geloofd, dat Hij vannacht ons heeft

Nadere informatie

Niet bang zijn! God maakt je sterk!

Niet bang zijn! God maakt je sterk! Niet bang zijn! God maakt je sterk! Aangepaste dienst Zondag 22 november 2015 Br. Peter Zuidema Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen:E & R 230 - Jezus is de goede Herder 1. Jezus is de goede herder

Nadere informatie

Liederenbundel Toerustend Weekend

Liederenbundel Toerustend Weekend 1 Opwekking 123 Groot is uw trouw, o Heer Groot is uw trouw, o Heer, mijn God en Vader. Er is geen schaduw van omkeer bij U. Ben ik ontrouw, Gij blijft immer Dezelfde die Gij steeds waart, dat bewijst

Nadere informatie

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg Eredienst 06 mei 2018 10:00 Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 65 : 1 (NPB) Wet Psalm 65 : 2 (NPB) Gebed Johannes 13 : 31 38 Gezang 61 : 1, 2, 3 Tekst: 1 Korintiërs 13 :

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 18 vers 1 t/m 20 Lied 235 vers 1, 3 en 5 (Op Toonhoogte) Psalm 2 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 124 vers 1 en 4 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Eredienst 24 juni uur Voorganger: ds. Peter Colijn

Eredienst 24 juni uur Voorganger: ds. Peter Colijn Eredienst 24 juni 16.30 uur Voorganger: ds. Peter Colijn Votum en zegengroet Gezang 171:1, 2, 3 Gebed 1 Tessalonicenzen 5: 14-28 Psalm 27: 3, 5 >> Regenboog 5/6 Preek Psalm 63:1, 2, 3

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. J. Plug

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. J. Plug Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. J. Plug Lezen : Filippenzen 3:7-17 (BGT) Opwekking 488 Gezang 171 : 1 en 2 Psalm 62 : 1 en 4 (NPB) Psalm 62 : 5 en 6 (NPB) Gezang 261 Uitleg over Givt Welkom en mededelingen

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: Muzikale medewerking: Koster: Ds. G. de Goeijen Willem

Nadere informatie

Eredienst 9 april 2017 Voorganger: ds. W. de Groot

Eredienst 9 april 2017 Voorganger: ds. W. de Groot Eredienst 9 april 2017 Voorganger: ds. W. de Groot 16.30 uur Liturgie Votum / zegengroet Liedboek 146a: 1, 4, 7 Nieuwe Liedboek Gebed Schriftlezing/ tekst Matteüs 5: 48 >> Regenboog Preek Psalm 119: 3,

Nadere informatie

Liturgie ochtenddienst NGK Langerak, 11 september Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij

Liturgie ochtenddienst NGK Langerak, 11 september Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij Heer, U doorgrondt en kent mij; mijn zitten en mijn staan en U kent mijn gedachten, mijn liggen en mijn gaan. De woorden van

Nadere informatie

Dooponderwijs en -vragen (aangepast) Presentatie Geliefde broers en zussen, jullie willen heel graag dat jullie kinderen worden gedoopt!

Dooponderwijs en -vragen (aangepast) Presentatie Geliefde broers en zussen, jullie willen heel graag dat jullie kinderen worden gedoopt! Dooponderwijs en -vragen (aangepast) Presentatie Geliefde broers en zussen, jullie willen heel graag dat jullie kinderen worden gedoopt! Over dopen Aan dat verlangen geven we als gemeente ook vandaag graag

Nadere informatie

1. Als het leven soms pijn doet

1. Als het leven soms pijn doet 1. Als het leven soms pijn doet 1 Als het leven soms pijn doet en de storm gaat tekeer in een tijd van moeite en verdriet. Alsof de zon niet meer opkomt en het altijd donker blijft en de ochtend het daglicht

Nadere informatie

Eredienst 19 maart :00 uur Voorganger: Ds. H. van den Berg

Eredienst 19 maart :00 uur Voorganger: Ds. H. van den Berg Eredienst 19 maart 2017 10:00 uur Voorganger: Ds. H. van den Berg Liturgie Intochtlied: Gezang 158 Afkondigingen Votum / zegengroet Gezang 132 : 1, 2, 4, 5 Lezing van de Wet Psalm 32 : 1, 2 Gebed Kaars

Nadere informatie

Onderwerp: Een andere

Onderwerp: Een andere Onderwerp: Een andere Lezen : Johannes 14 : 15-26 Timotheüs 3 : 1-7 Opwekking 708 Psalm 98 : 1 en 2 Opwekking 689 Gezang 102b : 2 en 4 Lied 675 : 1 en 2 In deze dienst is er: Ichtûs Kidzz Voor wie? Voor

Nadere informatie

14 juni uur LRJ Kramer

14 juni uur LRJ Kramer 14 juni 2015 10.30 uur LRJ Kramer Welkom en mededelingen Votum en zegen Zingen: GK psalm 127: 1 Wet Zingen: GK gezang 119: 1 en 2 Schriftlezing: 1 Korintiërs 1:18-2:5 Zingen: GK psalm 146: 1-3 Tekst: 1

Nadere informatie

WELKOM ZINGEN: PSALM 105 LIEDBOEK 2013 ZINGEN: PSALM 8 LIEDBOEK 2013 STIL GEBED VOTUM EN GROET. Wijs de ouders waar ze kunnen zitten

WELKOM ZINGEN: PSALM 105 LIEDBOEK 2013 ZINGEN: PSALM 8 LIEDBOEK 2013 STIL GEBED VOTUM EN GROET. Wijs de ouders waar ze kunnen zitten Wijs de ouders waar ze kunnen zitten WELKOM De gemeente gaat zitten ZINGEN: PSALM 105 LIEDBOEK 2013 Ga de kansel op ZINGEN: PSALM 8 LIEDBOEK 2013 Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam

Nadere informatie

Maartenskerk Hillegom. liturgie voor de dienst van zondagmorgen 14 oktober doop van Nolan van Gijlswijk

Maartenskerk Hillegom. liturgie voor de dienst van zondagmorgen 14 oktober doop van Nolan van Gijlswijk Maartenskerk Hillegom liturgie voor de dienst van zondagmorgen 14 oktober 2018 doop van Nolan van Gijlswijk voorganger: ds. Wim J. Zaagsma - organist: Koos Damman pianist: Cees Diepeveen - saxofonist:

Nadere informatie

CHE Band, Opwekking 761, 621 en Sela - U maakt ons een

CHE Band, Opwekking 761, 621 en Sela - U maakt ons een HOF VAN HEDEN DIENST Praisedienst 23 november 2014 18.30 uur Voorganger: ds. Dick Steenks Muzikale medwerking: CHE Live Band Ede *** Muziek voor de dienst CHE Band, Opwekking 761, 621 en Sela - U maakt

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Schriftlezing: Zacharia 4 vers 1 t/m 14 Psalm 135 vers 1 en 12 Psalm 121 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 32 vers 4 (Nieuwe Berijming) Psalm 134 vers 3

Nadere informatie

Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God.

Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God. Hartelijk welkom Zegen, aanbidding - Opwekking 454 Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God. Opwekking 454 Elke tong in

Nadere informatie

Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst

Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst Voorganger Organist Beamer : ds. Peter van de Peppel : Frank van der Meulen : Jan Moesker In deze dienst wordt Tessa, dochter

Nadere informatie

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Schuurdienst 10 juni 2018 Zaaien met pit! Voor de dienst zingen we: Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard en hemel prijzen U,

Nadere informatie

Verkondiging Lied: Gezang 477 Geloofsbelijdenis Lied: Gezang 95:3 Gebed Inzameling van de gaven Lied: Psalm 33: 7,8 (NB) Zegen

Verkondiging Lied: Gezang 477 Geloofsbelijdenis Lied: Gezang 95:3 Gebed Inzameling van de gaven Lied: Psalm 33: 7,8 (NB) Zegen Liturgie zondagavond 1 mei 2016 Binnenkomst kerkenraad Muzikale inleiding Welkom en mededelingen Lied: Op Toonhoogte 216 Stil gebed Bemoediging en Groet Lied: Psalm 89: 6,8 (NB) Gebed Schriftlezing: Efeziërs

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Doopdienst Wende Verduijn: 8 oktober 2017 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 121: 1 en 2 Ik sla mijn ogen op en zie de hoge bergen aan, waar komt mijn hulp vandaan? Mijn hulp is van mijn Here, die dit

Nadere informatie

Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708

Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708 Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708 Welkom en mededelingen Opwekking 25 Rechts Links Laat

Nadere informatie

Liturgie. zondag 30 oktober :30 uur Ds H D Bondt

Liturgie. zondag 30 oktober :30 uur Ds H D Bondt Liturgie zondag 30 oktober 2016 9:30 uur Ds H D Bondt 9:30 uur 30-okt Ds H D Bondt Opw 629 : Ps 139 : 1, 2, 3 K Opw 180 : Gez 161 : Dooplied Jes 43 : 1-7 en 14-21 Gez 149 : Jes 43 : 1, 4 LB 481 : 1, 2

Nadere informatie

Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht

Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht Maak ons tot een stralend licht voor de volken, een stralend licht voor de mensen om ons heen. Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft, laat het schijnen

Nadere informatie

U alleen hebt alle macht. Leer ons leven uit uw kracht. Blaas uw vuur aan in ons hart, dat iedereen het ziet en ieder hoort

U alleen hebt alle macht. Leer ons leven uit uw kracht. Blaas uw vuur aan in ons hart, dat iedereen het ziet en ieder hoort Opening en welkom Zegengroet en gebed. Opwekking 586 - Hij is Heer Heel de schepping geeft U eer. Buigt zich vol aanbidding neer. Jezus Christus, Zoon van God, trouw in eeuwigheid. Heel de schepping zingt

Nadere informatie

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Liturgie 21-05-2017 Votum en Groet Zingen Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Jezus, hij kwam om ons leven te geven, Daarom verliet Hij zijn Vaderlijk huis. Hij gaf aan mij het eeuwige leven, Door te sterven

Nadere informatie

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Welkom en introductie Keller LEERDIENSTEN 1. Houvast vinden 1.1. Zijn eigendom HC 1a 1.2. Bij Hem blijven HC 1b 2. Wie ben ik? 2.1. Geboren zondaar

Nadere informatie