Beste leerlingen van klas 2,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste leerlingen van klas 2,"

Transcriptie

1 Beste leerlingen van klas 2, In de mentorles zijn jullie geïnformeerd over het masterclassprogramma van periode 2. Hier kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over gaan en hoe en wanneer je je kunt inschrijven. De masterclasses worden voor klas 2 op dinsdag en vrijdag het eerste uur gegeven. Voor vwo-leerlingen geldt dat je minimaal 4 masterclasses volgt en deze voldoende afsluit. Havoleerlingen mogen facultatief deelnemen aan het masterclass programma. Soms brengt het volgen van een masterclass ook huiswerk met zich mee. Denk aan een onderzoekje doen, teksten lezen, woordjes leren, een verslag maken of een presentatie voorbereiden. Bij een afronding met een voldoende of goed ontvang je een certificaat. Bij een onvoldoende afronding krijg je de mogelijkheid de masterclass alsnog voldoende af te sluiten. Inschrijven: voor deze tweede periode doe je dit schriftelijk bij je mentoren.

2 Mindfulness (dinsdag 14:00 uur) Aandachtstraining. Wat is aandacht, wat zijn gedachten? Zijn gedachten altijd waar? Vliegen jouw gedachten soms ook in het rond als een slingerende aap in je hoofd? We gaan het allemaal onderzoeken, net als hoe jij ademt, wat je allemaal kunt voelen en ervaren in je lijf. Het is fijn om je hier meer bewust van te worden en te oefenen om in het hier en nu te zijn. Zodat je het kunt gebruiken als je heel zenuwachtig bent voor een repetitie of stress ervaart voor een toets of andere dingen. Het is niet moeilijk, iedereen kan het! Je kunt het altijd doen, waar je ook bent, ook zonder dat iemand het ziet. Het geeft je meer rust en zekerheid in je leven.

3 SI QUIERES APRENDER ESPAÑOL VEN A LAS CLASES! Ga je wel eens op vakantie naar Spanje of wil je een extra taal leren? Kom dan naar de masterclass Spaans. Voor 329 miljoen mensen is Spaans de moedertaal, terwijl nog eens 170 miljoen Spaans als tweede taal spreken. In de masterclass Spaans leer je de basis van deze mooie taal. Daarnaast vergroot je je kennis over de bevolking en cultuur in Spanje. We zullen tijdens de lessen op een leuke en afwisselende manier bezig zijn met spreken, luisteren, lezen en schrijven. Om een taal goed te leren spreken, is natuurlijk veel meer tijd nodig. Maar hier maak je wel een goede start. Aan het eind van de lessen kan je een eenvoudig gesprek voeren over jezelf en je familie. Misschien komt het wel van pas op je volgende vakantie. Als je een taal wilt leren, dan zijn woordenschat en grammatica noodzakelijk. Deze zullen voor een deel thuis geoefend moeten worden. Met korte testjes en quizzen wordt de stof daarna in de lessen herhaald.

4 De jonge ondernemer In 4 havo kun je op Huizermaat kiezen voor de richting IBC (International Business College). Je volgt 4 dagen de lessen op school, de 5e dag ben je bezig met ondernemend leren. Dus ben je een ondernemend type? Neem je graag initiatief en kan je zelfstandig werken en ook in een team goed samenwerken? Dan is IBC iets voor jou. Zeker ook als je interesse hebt in ondernemen in de breedste zin van het woord. Wanneer je nu kiest voor de masterclass ondernemend leren, ga je kennis maken met de richting IBC op Huizermaat, en met verschillende onderdelen uit het bedrijfsleven. Wat is een marketingplan, welke vaardigheden zijn belangrijk bij ondernemen en is ondernemen iets voor mij zijn belangrijke vragen waar je zeker deze masterclass een antwoord op krijgt. Ook zal een excursie naar een bedrijf en/of gastsprekers onderdeel uitmaken van de lessen. Het wordt een mix van theorie en praktijk. Voor meer informatie over IBC:

5 ROBOTICA Robots spelen een steeds grotere rol in ons leven. Zo zijn er robots te vinden in de speelgoedwinkel, lasrobots die autoframes in elkaar zetten en ondertussen worden ook zorgrobots ontwikkeld die een handje kunnen helpen in een ziekenhuis. Wat een robot precies doet is afhankelijk van zijn programmering. Sommige robots doen constant hetzelfde, andere robots doen iets afhankelijk van hun omgeving en weer anderen moeten met de hand bestuurd worden. In deze masterclass zal je kennismaken met robotica, leer je hoe robots werken en ga je ook zelf een robot programmeren. Afhankelijk van je startniveau maken we een ontwikkelplan voor tijdens de masterclass. Je hoeft dus nog niet te kunnen programmeren om mee te doen. Als je al wel kunt programmeren, omdat je bijvoorbeeld hebt meegedaan aan de First Lego League, is er ook nog van alles nieuws te leren.

6 KIJKEN NAAR KUNST Op allerlei manieren proberen mensen elkaar iets te vertellen. Dat kan door bewegen, door geluiden, door letters, door schrijven, door bouwen, ach te veel om op te noemen. In de masterclass Kunst kijken zetten we de eerste stappen in de wonderbaarlijke wereld van de kunst. Je leert kijken en zien, kijken en begrijpen, en praten over kunst. Je maakt kennis met beroemde en minder beroemde schilderijen en beelden, maar ook onbekende uitingen, waarbij je vast wel even denkt van: Hé, wat is dat nou voor iets? Je ontdekt in acht lessen hoe kunst tot stand komt. Thuis werk je uit wat we in de les behandelen en we gaan ook een keer de school uit. We bekijken dan echte kunstwerken en proberen het verhaal daarachter te ontdekken. In les zes kijken we terug op alle lessen en kom je zelf aan het woord: je laat aan de anderen jouw favoriete kunstwerk zien en we praten daarover als echte kunstkenners. Spannend en uitdagend? Ja! Is dit nou een beeld van een kunstkenner of is dit een kaars? Of.. allebei?

7 3D-PRINTEN DE TOEKOMST? Heb jij ook het idee dat 3D printen in de toekomst steeds belangrijker gaat worden? Wil je weleens wat meer weten over 3D-printen? In deze masterclass doorlopen we het hele proces van ontwerpen tot 3D-tekenen en het uiteindelijke printen. Naast het praktische deel discussiëren we ook over de mogelijkheden van 3D-printen en of 3D-printen echt de toekomst is! We bekijken verschillende voorbeelden van toepassingen in verschillende sectoren. Wat voegt een 3D-printer nu eigenlijk toe? Ben jij creatief, kun jij werken met computers en sta jij open voor discussies? Volg dan deze masterclass! Wanneer je gewoon de lessen volgt en de opdrachten maakt volgens het opdrachtenboekje en een leuk product weet te ontwerpen en deze 'printklaar' hebt gemaakt, dan sluit je de masterclass met een voldoende af.

8 Onderzoeken en ontwerpen, leren door te doen In de masterclass ga jij, in een groepje, zelf een prototype van eenvoudig technisch hulpmiddel voor een lichamelijke beperking ontwerpen. Van dit ontwerp maak jij dan ook eenvoudig prototype. De nadruk ligt niet op heel netjes en precies presteren in de werkplaats maar op oplossingen verzinnen en demonstreren. Werkwijze: Eerst spelen wij een aantal beperkingen na om ze te ervaren. Daarna gaan jullie, in keuze-groepjes, voor een grotere beperking oplossingen verzinnen en maken jullie een proefmodel en presenteren dit in de masterclass. Waar moet je zin in hebben en wat heb je nodig: Onderzoeken: hulpmiddelen uitdenken voor lichamelijke beperkingen dus: een onderzoekende houding in combinatie met creatief en fantasievol oplossingen uitdenken. Praktische oplossingen in materiaal uitwerken en eventueel weer verbeteren dus veel zin om heel actief aan de slag te gaan in de werkplaats en daarbij kritisch te kijken naar je eigen werk. Leren door te doen: tekenen op de computer of met potlood en lekker in de werkplaats bezig zijn. In de les gaan we zo snel mogelijk en zoveel mogelijk praktisch aan de slag en thuis ga jij informatie verzamelen en aan theoretisch oplossingen werken die steeds weer verbeterd kunnen worden na overleg in het groepje. Deze masterclass sluit je af met een groepspresentatie van jullie ontwerp en met het inleveren van jouw werkmap, het gemiddelde van deze twee onderdelen is jouw eindresultaat.

9 BIOTECHNOLOGIE Biotechnologie gaat over kleine beestjes die je niet kan zien, we noemen ze meestal bacteriën. Ze werden duizenden jaren geleden al gebruikt bij het maken van brood en wijn en vandaag de dag gebruiken we de bacteriën bij het maken van bijvoorbeeld medicijnen. Ze zitten overal en daar kunnen we boeiende proefjes mee doen. In deze masterclass wordt theorie afgewisseld met veel verschillende interessante proeven. Om de masterclass met een voldoende af te sluiten Toon je voldoende inzet; Maak je een werkstuk over een onderwerp dat aan de orde is geweest tijdens de masterclass.

Masterclassprogramma klas 1 periode

Masterclassprogramma klas 1 periode Masterclassprogramma klas 1 periode 3 2017-2018 Beste leerlingen, Door jullie mentoren worden/zijn jullie geïnformeerd over periode 3 van het masterclassprogramma. Hier kun je nog eens rustig nalezen waar

Nadere informatie

Masterclassprogramma klas 1 periode

Masterclassprogramma klas 1 periode Masterclassprogramma klas 1 periode 2 2017-2018 Beste leerlingen, In de mentorles zijn jullie geïnformeerd over periode 2 van het masterclassprogramma. Hier kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses

Nadere informatie

Masterclassprogramma klas 2 periode

Masterclassprogramma klas 2 periode Masterclassprogramma klas 2 periode 2 2018-2019 Beste leerlingen, In de mentorles zijn/worden jullie geïnformeerd over periode 2 van het masterclassprogramma. Hier kun je nog eens rustig nalezen waar de

Nadere informatie

MASTERCLASSPROGRAMMA PERIODE 2

MASTERCLASSPROGRAMMA PERIODE 2 MASTERCLASSPROGRAMMA PERIODE 2 KLAS 2 2016-2017 MASTERCLASSPROGRAMMA PERIODE 2 KLAS 2 2016-2017 Leerlingen uit de 2VTen 2VP en de leerlingen uit klas 2HV volgen ook dit jaar masterclasses. Vanaf periode

Nadere informatie

Masterclassprogramma Klas 2 periode

Masterclassprogramma Klas 2 periode Masterclassprogramma Klas 2 periode 3 2018-2019 Beste leerlingen, Onlangs zijn jullie geïnformeerd over periode 3 van het masterclassprogramma. Hier kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses

Nadere informatie

Beste leerlingen van klas 2,

Beste leerlingen van klas 2, Beste leerlingen van klas 2, In de mentorles zijn jullie geïnformeerd over het masterclassprogramma van periode 3. Hier kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over gaan en hoe en wanneer

Nadere informatie

Beste leerlingen van klas 2,

Beste leerlingen van klas 2, Beste leerlingen van klas 2, In de mentorles zijn jullie geïnformeerd over het masterclassprogramma van periode 1. Hier kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over gaan en hoe en wanneer

Nadere informatie

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur Beste leerlingen, Jullie zijn geïnformeerd over het masterclassprogramma voor periode 1. In dit boekje kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over gaan en hoe en wanneer je je kunt inschrijven.

Nadere informatie

Beste leerlingen van klas 1, De masterclasses voor periode 2 starten vanaf 7 januari 2019.

Beste leerlingen van klas 1, De masterclasses voor periode 2 starten vanaf 7 januari 2019. Beste leerlingen van klas 1, De masterclasses voor periode 2 starten vanaf 7 januari 2019. Voor het behalen van je gymnasiumdiploma moet je Grieks en Latijn in leerjaar 1, 2 en 3 volgen. Havo-leerlingen

Nadere informatie

Beste leerlingen van klas 2,

Beste leerlingen van klas 2, Beste leerlingen van klas 2, Jullie zijn geïnformeerd over het masterclassprogramma voor periode 1. Hier kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over gaan en hoe en wanneer je je kunt inschrijven.

Nadere informatie

Masterclassprogramma klas 1 periode

Masterclassprogramma klas 1 periode Masterclassprogramma klas 1 periode 1 2017-2018 Beste leerlingen, In de mentorles zijn jullie geïnformeerd over het masterclassprogramma. Hier kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over

Nadere informatie

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school Jij laat het zien een Calvijn school De havo/mavo Voor durvers en doeners Als je niet kunt wachten om met je ideeën aan de slag te gaan, is er in Rotterdam eigenlijk maar één school voor je. Heb je gemerkt

Nadere informatie

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Havo+ met vwo-route Positief en persoonlijk Intensieve begeleiding Techniek Kunst & Media, Sport & Bewegen, Business Werelds

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

CHOICE. Christelijke scholengemeenschap mavo - havo ROTTERDAM

CHOICE. Christelijke scholengemeenschap mavo - havo ROTTERDAM MY Christelijke scholengemeenschap mavo - havo ROTTERDAM Kom je ook kiezen, leren, ervaren en doen? Op het Comenius Rotterdam ontdek je wie je bent en wat je kunt. Samen met ons. Leren ervaren Je eigen

Nadere informatie

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN Editie 2019 OPEN DAG ZATERDAG 26 JANUARI 2019 10.00-13.00 UUR VOORLICHTINGSAVOND (ouders/verzorgers) DONDERDAG 31 JANUARI 2019 19.30 UUR ORIËNTATIELESMIDDAG (groep 8) WOENSDAG

Nadere informatie

Masterclass Science. Masterclass Science TBL

Masterclass Science. Masterclass Science TBL Masterclass Science Masterclass Science TBL Tijdens de masterclass Science leer je ontwerpen, bouwen, innoveren, onderzoeken, programmeren, presenteren en wetenschappelijk verslagleggen. Vaak doe je dit

Nadere informatie

MASTERCLASPROGRAMMA KLAS 1

MASTERCLASPROGRAMMA KLAS 1 MASTERCLASPROGRAMMA 2016-2017 KLAS 1 Tijdens het mentoruur hebben jullie informatie gekregen over de masterclasses die in periode 1 worden aangeboden. Hier kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses

Nadere informatie

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT?

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? Dynamisch Lerend Betrokken Informatiefolder gymnasium - technasium - atheneum - havo - mavo Kom je ook naar het Dalton Lyceum Barendrecht? Zit jij in groep

Nadere informatie

Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / uur

Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / uur Editie 2018 www.huizermaat.nl Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / 10.00-13.00 uur Kom speeddaten met onze eersteklasleerlingen op de Open Dag. oriëntatielesmiddag woensdagmiddag 7 februari

Nadere informatie

Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / uur

Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / uur Editie 2018 www.huizermaat.nl Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / 10.00-13.00 uur Kom speeddaten met onze eersteklasleerlingen op de Open Dag. oriëntatielesmiddag woensdagmiddag 7 februari

Nadere informatie

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN!

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! Het Streek Bovenbuurtweg: dé school voor jou als je een school met een fijne sfeer zoekt. Een school waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar je de ruimte krijgt om je talenten

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM. Het Erasmus. Wanted! Nieuwsgierige types

HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM. Het Erasmus. Wanted! Nieuwsgierige types HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM Het Erasmus Wanted! Nieuwsgierige types HET ERASMUS HAVO/VWO Wie kiest voor het Technasium van Het Erasmus, kiest voor Vijf uur per week het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O)

Nadere informatie

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Oostwende College Persoonlijk & ondernemend Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Ondernemende houding - Ontdek jezelf! Weet jij al wat je wilt worden? Of nog helemaal niet?

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Het Erasmus HAVO/ VWO

Het Erasmus HAVO/ VWO Het Erasmus HAVO/ VWO Tec hna siu m Het Era sm us Nie Wa n uw sgie ted! rige typ es Technasium Vind jij het leuk om de wereld om je heen te ontdekken? Ben je nieuwsgierig? Wil jij weten hoe het zit en

Nadere informatie

Utrecht, 23 januari 2015. Betreft: excellent-uren Boni. Geachte mevrouw/meneer,

Utrecht, 23 januari 2015. Betreft: excellent-uren Boni. Geachte mevrouw/meneer, Utrecht, 23 januari 2015 Betreft: excellent-uren Boni Geachte mevrouw/meneer, Zoals wij u al hebben laten weten, bieden wij vanaf 2 februari een nieuw verdiepingsprogramma aan in de brugklas. Voor de leerlingen

Nadere informatie

HET ERASMUS TECHNASIUM VOOR NIEUWSGIERIGE TYPES

HET ERASMUS TECHNASIUM VOOR NIEUWSGIERIGE TYPES NIEUWSGIERIGE TYPES VIND JE OP HET ERASMUS TECHNASIUM HET ERASMUS TECHNASIUM VOOR NIEUWSGIERIGE TYPES DOOR TE KIEZEN VOOR HET TECHNASIUM MAAK JE KENNIS MET HET BEDRIJFSLEVEN Door te kiezen voor het Technasium

Nadere informatie

Kleine school, grote toekomst!

Kleine school, grote toekomst! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Kleine school, grote toekomst! Informatie voor leerlingen Schooljaar 2015-2016 De SAV: kleine school, grote toekomst Iedereen staat voor elkaar klaar,

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

Beroepenwerkstuk 3 havo / 3 vwo 2015-2016

Beroepenwerkstuk 3 havo / 3 vwo 2015-2016 Beroepenwerkstuk 3 havo / 3 vwo 2015-2016 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Opdracht 4 Stappenplan 4 Logboek 8 Overzicht van taken 9 Langetermijnplanning 10 Overzicht informatiebronnen profielkeuze 13 2 INLEIDING

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Op de open avond vond ik de school meteen leuk

Nadere informatie

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap mavo - havo - vwo KRIMPEN

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap mavo - havo - vwo KRIMPEN Christelijke scholengemeenschap mavo - havo - vwo KRIMPEN Young Strong Je bent jong en nieuwsgierig. Je wilt leren, kiezen, groeien en praktisch bezig zijn. Samen ontdekken we waar jij sterk in bent! Leren

Nadere informatie

Met het project JEP had ons kraampje de meeste omzet tijdens de kerstmarkt! van schooljaar 2014/2015!

Met het project JEP had ons kraampje de meeste omzet tijdens de kerstmarkt! van schooljaar 2014/2015! Als je niet naar een gewone mavo wilt, maar naar een SUPER-MAVO moet je op Penta Hoogvliet zijn. De mavo van en de havo-top van Penta Hoogvliet noemen we samen de BUSINESS SCHOOL. Wat is er zo bijzonder

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top.

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

Talentklassen Kunst / Sport / Science / Cambridge Engels

Talentklassen Kunst / Sport / Science / Cambridge Engels Talentklassen Kunst / Sport / Science / Cambridge Engels havo en vwo Ieder kind heeft talent! Wij dagen onze leerlingen uit het beste uit zichzelf te halen. Dat geldt natuurlijk voor het onderwijs in de

Nadere informatie

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap (pre-)mavo/(pre-)havo KRIMPEN

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap (pre-)mavo/(pre-)havo KRIMPEN Christelijke scholengemeenschap (pre-)mavo/(pre-)havo KRIMPEN Young Strong Je bent jong en nieuwsgierig. Je wilt leren, kiezen, groeien en praktisch bezig zijn. Samen ontdekken we waar jij sterk in bent!

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Hoe gaat het met je studie?

Hoe gaat het met je studie? 195 195 HOOFDSTUK 12 Hoe gaat het met je studie? WOORDEN 1 Kies uit: onvoldoende controleren gymnastiek mening huiswerk 1 Heb je je al gemaakt? 2 Ik was op school niet zo goed in. Ik vond sport niet leuk.

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Nieuwerkerk Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Een overzichtelijke, gezellige en ondernemende school waar iedereen elkaar kent, zo beschrijven leerlingen ons. Wij willen graag dat jij je

Nadere informatie

Met het project JEP had ons kraampje de meeste omzet tijdens de kerstmarkt! van schooljaar 2014/2015!

Met het project JEP had ons kraampje de meeste omzet tijdens de kerstmarkt! van schooljaar 2014/2015! Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 7 en 8

MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 7 en 8 MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 7 en 8 Inleiding In groep 7 of 8 komen leerlingen vaak voor de tweede keer met hun klas naar het van Abbemuseum. Bij het eerste bezoek, in groep 5 of 6, hebben ze

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

HANDLEIDING PLUSDOCUMENT. Naam leerling:

HANDLEIDING PLUSDOCUMENT. Naam leerling: HANDLEIDING PLUSDOCUMENT Naam leerling: Beste leerling, Vanaf vandaag ga jij werken aan jouw persoonlijk plusdocument. Het plusdocument is een bijlage bij jouw diploma aan het eind van je schoollooopbaan.

Nadere informatie

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT?

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? Haal het beste uit jezelf! KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? Dynamisch Lerend Betrokken Contact Telefoon: 0180-64 21 80 E-mail: infogroep8@daltonbarendrecht.nl Internet: www.daltonbarendrecht.nl

Nadere informatie

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij...

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij... Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je zelfstandig werken, je eigen verantwoordelijkheid nemen, keuzes maken en goed samenwerken met je

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

DURVEN, ZIEN, ERVAREN & DELEN HET CREATIEF PROCES IN HET BASISONDERWIJS

DURVEN, ZIEN, ERVAREN & DELEN HET CREATIEF PROCES IN HET BASISONDERWIJS DURVEN, ZIEN, ERVAREN & DELEN HET CREATIEF PROCES IN HET BASISONDERWIJS PROCESGERICHTE DIDACTIEK leerkracht wie bepaalt het eindresultaat? leerling AMBACHTELIJKE DIDACTIEK PROCESGERICHTE DIDACTIEK VRIJE

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO BESTE OUDERS EN TOEKOMSTIGE LEERLINGEN WAT IS DAT TOCH SPANNEND: KIEZEN VOOR EEN MIDDELBARE SCHOOL! Deze brochure laat

Nadere informatie

Bij ons op de havo(top) Je kunt op PENTA Hoogvliet na de mavo nu ook doorgaan naar de havo! Hier kun je dan in twee jaar een

Bij ons op de havo(top) Je kunt op PENTA Hoogvliet na de mavo nu ook doorgaan naar de havo! Hier kun je dan in twee jaar een Als je niet naar een gewone mavo wilt, maar naar een SUPER-MAVO moet je op Penta Hoogvliet zijn. De mavo van en de havo-top van Penta Hoogvliet noemen we samen de BUSINESS SCHOOL. Wat is er zo bijzonder

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw.

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw. voor groep 8 leerlingen september-november 2017 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer leest

Nadere informatie

Ontdek je kracht voor de leerkracht

Ontdek je kracht voor de leerkracht Handleiding les 1 Ontdek je kracht voor de leerkracht Voor je ligt de handleiding voor de cursus Ontdek je kracht voor kinderen van groep 7/8. Waarom deze cursus? Om kinderen te leren beter in balans te

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Beroepenwerkstuk 3 havo / 3 vwo

Beroepenwerkstuk 3 havo / 3 vwo Beroepenwerkstuk 3 havo / 3 vwo 2016-2017 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Opdracht 4 Stappenplan 4 Logboek 8 Overzicht van taken 9 Planning 10 Informatiebronnen profielkeuze 13 2 INLEIDING In de tweede fase

Nadere informatie

Groep 8. Onze school, jouw toekomst! Leerlingmiddag 21 november openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo

Groep 8. Onze school, jouw toekomst! Leerlingmiddag 21 november openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo Groep 8 Leerlingmiddag 21 november 2018 openbare scholengemeenschap te Heerhugowaard voor vwo, havo en vmbo Onze school, jouw toekomst! ouw toekom Jouw toekomst begint op on Bergmolen ( vwo, havo, vmbo-tl)

Nadere informatie

Opdracht bij een bedrijfsbezoek door leerlingen Een aantrekkelijk bedrijfsbezoek speurtocht door het bedrijf

Opdracht bij een bedrijfsbezoek door leerlingen Een aantrekkelijk bedrijfsbezoek speurtocht door het bedrijf Opdracht bij een bedrijfsbezoek door leerlingen Een aantrekkelijk bedrijfsbezoek speurtocht door het bedrijf Introductie Er gebeuren allerlei activiteiten binnen een technisch bedrijf. Meer dan we ons

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Ik vind het steeds fijner worden. Je krijgt

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

FLEXIBEL LEREN EN DOEN OP ANTONIUSMAVO XL

FLEXIBEL LEREN EN DOEN OP ANTONIUSMAVO XL ANTONIUSMAVO XL IS DE NIEUWE MAVO-VESTIGING VAN HET ANTONIUSCOLLEGE. DE SCHOOL IS SPECIAAL VOOR JOU ALS JE EEN KADER/ MAVO, MAVO OF MAVO/ HAVO-ADVIES HEBT. JE KUNT KIEZEN VOOR EEN PERSOONLIJKE MBO-ROUTE

Nadere informatie

De masterclasses voor periode 3 starten vanaf 1 april 2019.

De masterclasses voor periode 3 starten vanaf 1 april 2019. Beste leerlingen van klas 1, De masterclasses voor periode 3 starten vanaf 1 april 2019. Voor het behalen van je gymnasiumdiploma moet je Grieks en Latijn in leerjaar 1, 2 en 3 volgen. Hiernaast kun je

Nadere informatie

De Nieuwe Brugklas. Nieuw schoolgebouw in Informatie schooljaar Een grensverleggend onderwijsconcept!

De Nieuwe Brugklas. Nieuw schoolgebouw in Informatie schooljaar Een grensverleggend onderwijsconcept! mavo - havo - atheneum - gymnasium De Nieuwe Brugklas Informatie schooljaar 2019-2020 Een grensverleggend onderwijsconcept! Nieuw schoolgebouw in 2022 De Nieuwe Brugklas Op het Ashram College leg je een

Nadere informatie

Wereldgodsdiensten. Project Levensbeschouwing 2 e klas St. Nicolaaslyceum. Naam:

Wereldgodsdiensten. Project Levensbeschouwing 2 e klas St. Nicolaaslyceum. Naam: Wereldgodsdiensten Project Levensbeschouwing 2 e klas St. Nicolaaslyceum Naam: Inhoudsopgave Inleiding Schema Beoordeling Deel 1 Test jezelf! Deel 2 Kies je onderwerp en aan de slag! Deel 3 Het ervaren

Nadere informatie

Vragen die je kunnen helpen

Vragen die je kunnen helpen Vragen die je kunnen helpen 1. Jij hebt het voor het zeggen, maar... je hebt wel een serieuze taak. Jij mag een nieuwe school bedenken. Wat heeft deze school absoluut wel en wat absoluut niet 2. Als je

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

Omdat er al genoeg verandert als ik naar de middelbare school ga. Het begint hier. Thorbecke Nieuwerkerk

Omdat er al genoeg verandert als ik naar de middelbare school ga. Het begint hier. Thorbecke Nieuwerkerk Omdat er al genoeg verandert als ik naar de middelbare school ga Het begint hier Thorbecke Nieuwerkerk Spannend hè, naar de middelbare school gaan! Opeens heb je verschillende leraren, nieuwe vakken en

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp bij studeren Om met succes een opleiding te kunnen volgen is het voor jongeren belangrijk dat ze over een aantal specifieke vaardigheden beschikken. Daarom hebben we een cursus

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

Het slagingspercentage. het Marecollege ligt boven het landelijk gemiddelde.

Het slagingspercentage. het Marecollege ligt boven het landelijk gemiddelde. Het slagingspercentage van het Marecollege ligt boven het landelijk gemiddelde. Welkom op het Marecollege! Wij zijn een vrijeschool voor vwo, havo en vmbo-tl. Je hebt bij ons de keuze uit alle vakken en

Nadere informatie

Tekst lezen en vragen stellen

Tekst lezen en vragen stellen 1. Lees de uitleg. Tekst lezen en vragen stellen Als je een tekst leest, kunnen er allerlei vragen bij je opkomen. Bijvoorbeeld: Welke leerwegen zijn er binnen het vmbo? Waarom moet je kritisch zijn bij

Nadere informatie

topklas randstad. human forward.

topklas randstad. human forward. topklas randstad. human forward. traineeship voor ondernemende docenten. Je bent docent, net afgestudeerd of juist ervaren. Je bent een ondernemend type. En je vindt het werken met leerlingen geweldig.

Nadere informatie

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR?

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Het is bijna kerst maar daarna gaan we alweer richting voorjaar. Gelukkig wordt het langzaamaan weer langer licht en komen de bloembollen

Nadere informatie

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Welkom op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Zelf vinden we onze school gewoon, omdat je bij ons een diploma kunt halen dat past bij jouw inzet en capaciteiten. Maar wij denken dat je op Markenhage

Nadere informatie

Wie de schoen past. Kaleidoscoop op het ROC ASA, voor studenten opleiding onderwijsassistent en SPW

Wie de schoen past. Kaleidoscoop op het ROC ASA, voor studenten opleiding onderwijsassistent en SPW Wie de schoen past Kaleidoscoop op het ROC ASA, voor studenten opleiding onderwijsassistent en SPW Het ROC ASA in Amsterdam heeft de afgelopen drie jaar het programma Kaleidoscoop ingevoerd. Daardoor volg

Nadere informatie

Een uitvinding hoeft niet alleen je eigen leven een stukje makkelijker te maken, denk ook aan de wereldproblemen

Een uitvinding hoeft niet alleen je eigen leven een stukje makkelijker te maken, denk ook aan de wereldproblemen Wat is jouw uitvinders naam? INTRODUCTIE Als je dit boekje in handen hebt, ben je waarschijnlijk iemand die al een uitvinding heeft bedacht en daarmee de wereld gaat veranderen voor jezelf en anderen,

Nadere informatie

Thuis in de Buurt. Delfshaven!

Thuis in de Buurt. Delfshaven! Thuis in de Buurt Delfshaven! Naam: Klas: Groep: Watskeburt? Voor je ligt het cursistenboekje voor het project Jongeren: Thuis in de Buurt. De komende 10 weken gaan jullie met ongeveer 125 studenten verschillende

Nadere informatie

goed voor elkaar! goed voor elkaar! op het Bornego College in Heerenveen ONTDEK BORNEGO HEERENVEEN

goed voor elkaar! goed voor elkaar! op het Bornego College in Heerenveen ONTDEK BORNEGO HEERENVEEN goed voor elkaar! goed voor elkaar! op het Bornego College in Heerenveen ONTDEK BORNEGO HEERENVEEN Ik vind dat de meeste docenten hier wel aardig zijn en dat ze goed lesgeven. Als je goed je best doet

Nadere informatie

Technasium. Voor havo en vwo. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Op het Hondsrug College

Technasium. Voor havo en vwo. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Op het Hondsrug College Technasium Op het Hondsrug College Voor havo en vwo Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Beter bètaonderwijs Ga je (straks) naar havo of vwo en vind je bèta en techniek leuk? Ben je

Nadere informatie

Handleiding voor de leerling

Handleiding voor de leerling Handleiding voor de leerling Inhoudopgave Inleiding blz. 3 Hoe pak je het aan? blz. 4 Taken blz. 5 t/m 9 Invulblad taak 1 blz. 10 Invulblad hoofd- en deelvragen blz. 11 Plan van aanpak blz. 12 Logboek

Nadere informatie

Een school voor iedereen

Een school voor iedereen , n Wereldschool! Een school voor iedereen Wil je de wijde wereld in? Kom dan naar het Carolus Clusius College. Daar leer je verder kijken! Je maakt kennis met andere culturen en je krijgt intensief taalonderwijs

Nadere informatie

Voorbereiding. Deze presentatie kan ook gedaan worden in aanwezigheid van alleen de kinderen (dus zonder ouders en genodigden).

Voorbereiding. Deze presentatie kan ook gedaan worden in aanwezigheid van alleen de kinderen (dus zonder ouders en genodigden). TITEL Het lab dagproject (presentatie) handleiding Leerjaar Groep 1 t/m 8 Type les Gezamenlijk groepen doorbrekende presentatie van het dagproject Het lab Lesduur +/- 60 tot 90 minuten Let op! Dit is inclusief

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg.

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg. Samen Inspireren Ontdekken Ontwikkelen Informatiegids IKC de Plattenburg www.deplattenburg.nl Kiezen Het kiezen van een basisschool voor uw kind: een belangrijke stap. Bij de Plattenburg gaat er voor uw

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ EEN TECHNISCH BEDRIJF. Handleiding voor bedrijven

OP BEZOEK BIJ EEN TECHNISCH BEDRIJF. Handleiding voor bedrijven OP BEZOEK BIJ EEN TECHNISCH BEDRIJF Handleiding voor bedrijven INLEIDING We hoeven u waarschijnlijk niet te vertellen hoe belangrijk techniek is in onze samenleving. En ook niet dat er al enige jaren een

Nadere informatie

W W W. A S T R I D V A N R E N S. N L

W W W. A S T R I D V A N R E N S. N L M I N I - C U R S U S S t a r t e n m e t Y o g a - Y O G A I S F O R E V E R Y - B O D Y - W W W. A S T R I D V A N R E N S. N L Astrid van Rens - 2016 Het gaat niet om hoeveel je doet, maar om de aandacht

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

Schitteren in Zijn licht. Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Schitteren in Zijn licht. Naar de brugklas van het Greijdanus?! Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! 22 Schitteren in Zijn licht Het Greijdanus is een gereformeerde school. We geloven in de God van de Bijbel. We geloven dat God van ons vraagt

Nadere informatie

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN ATHENEUM EN GYMNASIUM OP HET RIJSWIJKS LYCEUM MET AANDACHT VOOR HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN Onze school is een afspiegeling van de bevolking

Nadere informatie

Verrijkingslessen schooljaar

Verrijkingslessen schooljaar Verrijkingslessen schooljaar 2017-2018 Het programma van de verrijkingslessen (VL) ziet er voor dit schooljaar als volgt uit: Er zijn 5 blokken van 5 weken. De VL worden gevolgd met de hele klas, behalve

Nadere informatie

Naam:.. Klas:. Mentor:

Naam:.. Klas:. Mentor: Naam:.. Klas:. Mentor: Lees elke bewering goed door en beantwoord, door een vakje aan te kruisen, hoe jij over de bewering denkt. Je kunt kiezen tussen: - en - -. 1. Als ik een nieuwsbericht lees dan begrijp

Nadere informatie

Kies voor meer! kies voor meer

Kies voor meer! kies voor meer kies voor meer Kies voor meer! Je staat op het punt om een heel belangrijke beslissing te nemen: je kiest de school waar je de komende jaren naartoe gaat. Spannend! Want je wilt natuurlijk naar een plek

Nadere informatie

1 Kies je onderwerp Samen met je buurman of buurvrouw. Ons onderwerp: Voorbeeld: Michael Jackson was de beste artiest ooit! Nu jullie!

1 Kies je onderwerp Samen met je buurman of buurvrouw. Ons onderwerp: Voorbeeld: Michael Jackson was de beste artiest ooit! Nu jullie! Na deze les kun je presenteren in vijf stappen: 1. Kies een onderwerp 2. Bedenk een goede opbouw 3. Verzamel informatie 4. Oefen je presentatie 5. Presenteren maar! 8 Vertel je verhaal Regelmatig moet

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen

Samen het beste uit jezelf halen Samen het beste uit jezelf halen Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6 Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag.

Nadere informatie

Criteria. De beroepencarrousel

Criteria. De beroepencarrousel Criteria Sector vmbo basis vmbo kader / theoretisch havo / vwo mbo niveau 1-2 mbo niveau 3-4 Fase van de opleiding begin van de opleiding tijdens de opleiding einde van de opleiding Loopbaancompetentie

Nadere informatie