16 OKTOBER 2015 JAARGANG 4, NUMMER 8. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "16 OKTOBER 2015 JAARGANG 4, NUMMER 8. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar!"

Transcriptie

1 @-mail 16 OKTOBER 2015 JAARGANG 4, NUMMER 8 OBS Prinses Catharina Amalia Cicerostrook ZL Den Haag Telefoon info@obspca.nl Bezoek onze website! Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar! Beste ouder(s)/verzorger(s), Algemeen Deze week is de Kinderboekenweek weer voorbij. En wat was het leuk! De boekenmarkt is goed bezocht en de kinderen hebben vrijdagmiddag lekker gelezen en er werd veel voorgelezen door ouders. Ook zijn er allemaal leuke lessen aanbod gekomen. Zo zijn er in veel groepen proefjes uitgevoerd en zijn er mooie gedichten geschreven. Volgende week is het een weekje herfstvakantie! Tijd voor ontspanning en leuke dingen met de kinderen. Gedurende deze week is de school gesloten. Na de herfstvakantie is er op 29 okotober om 19:30 een ouderavond. Als u deze nog niet in uw agenda heeft genoteerd, doet u dat dan alsnog? Wij wensen alle kinderen en ouders een fijne vakantie toe! Met vriendelijke groet, Agenda: Zina Heikamp en Raphaëla van Onna 19 okt. 23 okt. Herfstvakantie 29 oktober Algemene ouderavond 3 november Margedag alle groepen 5 november Leerlingenraad 10 november Ouderraad 13 november Margedag gr november Intocht Sinterklaas Herhaling: nieuwe OR-leden Help! Help! De PCA heeft een top ouderraad (OR), maar zoals al benoemd is in nieuwsbrief 34 van afgelopen schooljaar nemen wij afscheid van een aantal leden. Er wordt afscheid genomen van: Gea, Franca en vanaf november ook van Karin. Zij hebben vaak geholpen en zich heel erg ingezet om de vieringen te ondersteunen en in goede banen te leiden. Wij willen hen dan ook bedanken voor alle hulp! Gelukkig geven zij allemaal aan het ontzettend naar hun zin te hebben gehad in de OR. Echter betekent dit wel dat wij opzoek zijn naar nieuwe leden voor de OR. Wat doet de OR? De OR organiseert samen met de leerkrachten de festiviteiten op school. Hiervoor sluiten leden van de OR regelmatig aan bij de leerkrachten die de festiviteiten organiseren. De OR vergadert negen keer per jaar samen met een directielid. Er wordt een begroting en een planning gemaakt. Het is een actieve, enthousiaste groep. U kunt, in overleg met de andere OR leden, bekijken wanneer en wat u doet binnen de OR. Interesse om deel te nemen aan de OR? Wilt u deelnemen aan de OR meld u dan voor 30 november aan via or@obspca.nl. U wordt vervolgens op de hoogte gebracht van de vervolgstappen. Meer informatie? Wilt u meer informatie over de OR kunt u altijd even mailen naar de OR, langslopen bij de OR tijdens de ouderavond van 29 oktober of bellen naar de school. Ook als u vooraf al meer informatie wilt over de procedure kunt u contact opnemen.

2 Ouderavond Zoals benoemd is er weer een ouderavond op 29 oktober. Tijdens de ouderavond zullen er twee rondes zijn, waarbij u kunt aansluiten bij diverse workshops. Tijdens de pauze is er tijd om te spreken met leden van de MR en OR. Als bijlage van deze nieuwsbrief vindt u de informatieposter omtrent de ouderavond. De ouderavond start om 19:30 en duurt tot 21:30. Namens alle leerkrachten, Tot dan! Afsluiting Kinderboekenweek Lekker lezen in Dolfje Kinderen zitten lekker te lezen. In hun favorieteboek te lezen met kussen en knuffels en zitzakken. Op de laatste dag van de Kinderboekenweek op met zijn allen hebben we knusse gezellige dag van gemaakt. Geschreven door: Wessel en Sofia Foto s: groep Dolfje en groep Karel Te laat komen Gelukkig zien wij dat veel kinderen iedere dag op tijd in de groepen zijn. Echter merken wij ook dat er ook kinderen zijn die helaas te laat in de groepen zijn. Op de PCA hechten we veel waarde aan het op tijd komen om de volgende redenen: Op tijd komen maakt deel uit van de normen en waarden die wij de kinderen graag willen meegeven. Op tijd komen getuigt van respect voor de ander. Het heeft ook te maken met afspraken nakomen en betrouwbaar zijn. Je moet op tijd

3 komen op school, op je werk, bij een doktersafspraak, wanneer je met een vriend of vriendin hebt afgesproken, om de bus, de trein of het vliegtuig te halen, enzovoorts. Op tijd komen is van belang om goed te kunnen deelnemen aan onze maatschappij. Te laat op school komen is vervelend voor het kind zelf. Het kan de dag niet rustig starten, maar komt al gehaast binnen. Hij of zij mist misschien een stukje van de les of een belangrijke mededeling. Soms is de juf of meester al met de andere kinderen op weg naar de gymles, het computerlokaal of een andere activiteit. Kinderen schamen zich soms omdat ze te laat zijn gekomen. Te laat op school komen is vervelend voor de juf of meester en voor de andere kinderen. Wanneer de les al is begonnen worden zij daarbij gestoord. Soms moet de leerkracht opnieuw beginnen met een uitleg of iets wat al verteld is nog een keertje apart aan de laatkomer(s) vertellen. Bovendien moet er op school een heleboel geleerd en geoefend worden: we hebben de tijd hard nodig! Een keertje te laat kan iedereen gebeuren. Maar na de herfstvakantie gaan we de richtlijnen van leerplicht strenger hanteren. Wat doen ze nu tijdens de TSO? Deze week hebben we tijdens de TSO met een super groot buiten Twister gespeeld. De kinderen vonden het fantastisch en bleven heerlijk warm door de gekke houdingen waarin ze zich moesten manoeuvreren. In alle bouwen hebben kinderen Twister gespeeld. Gezellig samen spelen en je goed focussen om in een lastige houding te blijven staan. Sommige kinderen waren er echt vet goed in! Leerzaam was het ook! Na een half uurtje twisteren wist iedereen prima wat links en rechts was. Na de vakantie gaan we vast nog meer super leuke spellen doen. Wij hebben er nu al zin in!

4 Onze TSO vrijwilligers Tijdens de TSO hebben we een team vaste vrijwilligers die tijdens het buiten spelen zorgen voor een fijne en veilige omgeving voor uw kind. Vrijwilligers in de hoedanigheid van: mama's, een papa, een oma, twee tantes en een zus. D.m.v. cursussen (b.v. allround TSO medewerker, kinder EHBO, herhaling kinder EHBO en overige cursussen) houden we onze kennis hoog. Binnen ons team vrijwilligers zijn zelfs twee medewerkers in het bezit van een opleiding SPW, maar onze kracht zit hem vooral in een flinke dosis enthousiasme en liefde voor het werken en spelen met de kinderen. Het kan natuurlijk voorkomen dat uw zoon/dochter thuis komt en aangeeft dat er iets gebeurd is tijdens het buitenspelen bij TSO en dat dit niet goed is opgelost voor zijn/haar gevoel. In dat geval hebben we een aantal afspraken met de kinderen en het team gemaakt die voor u handig zijn om te weten en na te vragen bij uw kind. Is uw zoon/dochter bij een van de medewerkster geweest met zijn haar probleem? Voelt uw kind zich daarna nog niet begrepen of is het probleem voor zijn/haar gevoel nog niet goed opgelost; zijn ze dan daarna naar de coördinator gelopen? Dat ben ik, juf Brigitte, en ik ben altijd op of rond het plein te vinden om te bemiddelen en een luisterend oor te bieden aan de kinderen en medewerkers. Het is goed om nogmaals te benadrukken bij u als ouder, maar ook bij de kinderen dat ik (net als meester Youssef) altijd op het plein te vinden ben voor een luisterend oor. Na iedere TSO evalueren we met alle medewerkers de overblijf en indien nodig neem ik contact op met de leerkracht van uw zoon/dochter. Mocht u n.a.v. de TSO nog vragen hebben bent u altijd welkom om 8:30 om even bij me langs te wandelen. Brigitte van Woggelum Coördinator TSO

5 Tentoonstelling Gouden eeuw In het kader van vernieuwd en toekomstgericht onderwijs zijn de groepen 8 bezig geweest met thematisch werken rondom het thema De gouden eeuw. De kinderen hebben allerlei vakken binnen dit thema gehad. Uiteindelijk is al het werk tentoongesteld aan alle ouders. Hieronder twee leuke foto s. Op een foto staan Mayella, Darshika en Naiema. Zij hebben een prachtig, tot in details, zelf gemaakt monopolie spel ontworpen. Tennis tijdens de gym Groep 6 en 7 hebben afgelopen woensdag een tennisclinic gekregen tijdens de gymles. Het was een erg leuke en leerzame les. Iedereen deed keihard zijn best en de tennisballen vlogen om je oren! Het slaan was nog best wel moeilijk. Alle kinderen hebben een formulier meegekregen met informatie over de tennisvereniging. Proost! In de groepen Daantje, Sofie en Dolfje is feestelijk geproost! Na een aantal klassenvergaderingen hebben de groepen een contract opgesteld waar alle regels in staan die wij verzonnen hebben om een fijn jaar te hebben. Dit contract hebben we allemaal ondertekend en daar hoort natuurlijk champagne bij! We proosten ook op een goede start van een nieuw schooljaar. Na de vakantie gaan we er weer volop tegenaan!

6 Hoera! Gezonde traktatie Van zo'n gezonde traktatie worden de juffen en meesters erg blij! We hebben ervan genoten. Bedankt Tyler uit groep Karel. Wist u dat Ditjes en datjes op vrijdagen voor de vakanties worden alle gevonden voorwerpen weggegeven aan het goede doel. Gevonden voorwerpen van de gym liggen in een bak in de gymzaal van school. Andere gevonden voorwerpen liggen in een mand in de hal van school. we een prachtige nieuwe boom hebben. groepen 3 extra buiten spelen. in de herfstvakantie de trappen mooi gemaakt worden.