TWAALF GESLAAGDE EN CONVERTERENDE CONTENTPLATFORMS. En waarom ze slaagden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TWAALF GESLAAGDE EN CONVERTERENDE CONTENTPLATFORMS. En waarom ze slaagden"

Transcriptie

1 TWAALF GESLAAGDE EN CONVERTERENDE CONTENTPLATFORMS En waarom ze slaagden WHITEPAPER 2015

2 HET CONTENTPLATFORM Een eigen contentplatform wordt een steeds bekender begrip in de marketing van bedrijven. Een eigen contentplatform is een aparte website waarop u online kennis en informatie deelt met uw doelgroep. Het is een uitstekende manier voor bedrijven om zich te onderscheiden. Waar een blogsite vaak meer persoonlijker van aard is, kan een eigen contentplatform breder ingezet worden. In deze whitepaper vindt u een aantal aansprekende voorbeelden van geslaagde en converterende contentplatforms.

3 HET CONTENTPLATFORM ALS BASIS VOOR CONTENTMARKETING Contentmarketing is een uiterst effectief hulpmiddel om uw verkoop te stimuleren. U zorgt voor deelbare content in de vorm van verhalen, blogs, infographics en video s. Deze plaatst u op een eigen platform waar alle relevante content op uw vakgebied samenkomt. Dergelijke content levert namelijk veel traffic op, waarbij vaak ook de conversie van bezoekers naar leads zal meegroeien. Redactionele content blijkt namelijk een positief effect te hebben op het koopproces van bezoekers. Mits goed uitgevoerd. Een bijkomend voordeel van contentmarketing met een eigen contentplatform is dat door uw investering in waardevolle blogs, video s en infographics de vindbaarheid naar uw bedrijf, producten en diensten vergroot wordt. De content blijft namelijk altijd online. TWAALF AANSPREKENDE VOORBEELDEN Diverse bedrijven zien ondertussen de voordelen van contentmarketing en het gebruik van een eigen contentplatform. We hebben een aantal aansprekende voorbeelden voor u op een rij gezet.

4 Misschien wel het meest bekende contentplatform in Nederland: de Allerhande van Albert Heijn. Recepten, video s, thema s, een Allerhande voor kids, het Allerhande Magazine, de Allerhande App Een perfect crossmediaal voorbeeld van een contentplatform. Het is dan ook niet vreemd dat het negen nominaties ontving voor de Grand Prix Content Marketing Awards in Bavaria heeft als internationaal merk een eigen wereldwijd contentplatform, genaamd: That s more like it! Op dit platform vinden bezoekers blogs, fotoreportages en video s waarin op een andere, vaak verrassende manier naar bestaande situaties, gebouwen of mensen wordt gekeken. Het merk Bavaria is op de achtergrond aanwezig.

5 WEBLOG.BOL.COM Bol.com Uitgelicht, zoals het contentplatform van Bol.com wordt genoemd, biedt inhoudelijke blogs met tips van de redactie, reviews, shoplijstjes en winacties. Enerzijds dus zeer divers, maar anderzijds ook erg commercieel. Foodbrigade van Sligro wordt geprofileerd als het kennis- en inspiratieplatform voor de horeca. Tijdens de Grand Prix Content Marketing viel Foodbrigade.nl maar liefst drie keer in de prijzen, onder andere voor Beste Online Contentplatform.

6 Air Miles-spaarders kunnen hun Air Miles ook inruilen voor digitale content, zoals sportwedstrijden, films en tijdschriften. Om dit mogelijk te maken ontwikkelde Air Miles het digitale contentplatform Air Miles Digitaal. Het contentplatform van Wehkamp bestaat vooral uit tips en inspiratie van de eigen redactie. Het is een one-page site met een Tumblr-achtig uiterlijk, met daarop steeds de laatste content. Wehkamp: Met dit nieuwe platform kunnen we bij productcategorieën direct relevante artikelen of video s tonen met tips, oplossingen en de laatste trends. Zo kunnen we heel snel inspelen op klantbehoeftes en de actualiteit. Door scherpe voorselecties te maken, helpen we onze klanten keuzes te maken, ongeacht hun smaak, budget of stijl.

7 Dirkzwager heeft op bijna ieder terrein specialistische juridische kennis in huis. Actuele kennis van wet- en regelgeving en jurisprudentie, maar ook mensenkennis en kennis van de markten waarin de cliënten van Dirkzwager opereren. Die kennis deelt Dirkzwager via het contentplatform Partner in Kennis. BLOG.HEMA.NL Het bijzondere van het contentplatform van Hema is dat het bedrijf gebruikmaakt van externe bloggers die content schrijven over HEMA, met producten van HEMA in de hoofdrol. Deze bloggers krijgen een inlog voor het Content Management Systeem (CMS). Vervolgens kunnen zij via dat CMS blogposts insturen die door een redactie worden bekeken. Deze redactie bepaalt dan of de post geplaatst wordt. Komt de blog niet door de selectie, dan krijgt de schrijver wel gerichte feedback.

8 Tech Data is IT-distributeur en heeft als technologisch bedrijf het vak contentmarketing al aardig in de vingers. Op het contentplatform TD.Connect wordt via blogs, business cases, achtergronden en video s interessante content van IT-partners als Cisco, IBM, HP en Microsoft gedeeld met klanten. Op subtiele wijze wordt er in de content een verwijzing gemaakt naar de services van deze partners en via zogenoemde call-to-actions worden bezoekers aangespoord extra relevante content te downloaden. Duidelijk van DTZ Zadelhoff is een contentplatform voor beslissers in het commercieel vastgoed. Het platform biedt interessante thema s, belangrijke ontwikkelingen en aansprekende cases vanuit verschillende invalshoeken van de beleggers, gebruikers, ontwikkelaars of overheid. Maar ook andere content, zoals nieuws, achtergronden, opinies en video s komen volop aan bod.

9 De mooiste tuinen van Nederland is de titel van het contentplatform van Intratuin waarin het bedrijf op zoek gaat naar de allermooiste tuinen van Nederland. Met een tv-serie, een website voor inspiratie, de inzet van social media én met een instore doorvertaling, wil Intratuin de Nederlandse consument inspireren én helpen bij het mooier maken van de eigen tuin. NIEUWS.SECURITAS.NL Met een contentsite voorzien van infographics, whitepapers, uitlegvideo s, social media en De Nationale Veiligheidsbarometer gaat Securitas structureel de dialoog aan met zijn doelgroep. Het resultaat is dat het bezoek via de contentsite in een jaar tijd is verviervoudigd.

10 MEER WETEN? Heeft u interesse in contentmarketing en in het realiseren van een eigen contentplatform voor uw bedrijf? Bij ContentXperience helpen wij u graag bij het ontwikkelen van een contentmarketingplan, een contentstrategie en -planning en kunnen wij u helpen bij het creëren van de juiste content. BEZOEK CONTENTXPERIENCE.NL VOOR MEER INFO BRONNEN Writeaholic Mr. Online Frankwatching Say-X VOLG ONS OOK OP Velperweg 28a 6824BJ Arnhem E info@contentxperience.nl T