Algemene Leveringsvoorwaarden van: Ranjana: Praktijk voor Transformatie en Ommekeer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene Leveringsvoorwaarden van: Ranjana: Praktijk voor Transformatie en Ommekeer"

Transcriptie

1 Artikel 1. Definities Algemene Leveringsvoorwaarden van: Ranjana: Praktijk voor Transformatie en Ommekeer 1) Aanbieder: Ranjana, Praktijk voor Transformatie en Ommekeer 2) Afnemer: client / deelnemer /koper. 3) Diensten: Persoonlijk Consult, telefonische gesprekken, Transformatie- Avonden en andere activiteiten. 4) Producten: audio, afbeeldingen, ebooks, video, cd s en dvd s. 5) Overeenkomst: Aanvraag voor een Persoonlijk Consult inclusief betaling en nagesprek, opgave voor een Transformatie-Avond of andere activiteit en het aanschaffen van een product. 6) Schriftelijk vastgelegd: per mail. Artikel 2. Toepasselijkheid Op iedere overeenkomst tussen aanbieder en afnemer zijn uitsluitend deze Algemene Voorwaarden van toepassing. Afwijkende voorwaarden gelden uitsluitend mits deze zijn aangenomen door aanbieder op schrift en deze gelden alleen voor de desbetreffende overeenkomst. Wijzigingen van en aanvullingen op enige bepaling in de overeenkomst zijn slechts geldig wanneer deze schriftelijk zijn vastgelegd en door zowel aanbieder als afnemer zijn ondertekend. Artikel 3. Totstandkoming van de overeenkomst Voordat tot een overeenkomst wordt overgegaan, dient de afnemer deze Algemene Voorwaarden door te lezen en te aanvaarden door het vakje hiervoor aan te vinken. Hiermee geeft de afnemer aan dat hij de overeenkomst aan wil gaan en de voorwaarden heeft begrepen. De overeenkomst tussen aanbieder en de afnemer komt tot stand doordat de afnemer een aanvraag doet dan wel zich opgeeft voor een workshop, via het contactformulier op de website, dan wel door een mail te sturen naar info@ranjana.nl dan wel via de telefoon, dan wel door een schriftelijke bevestiging per mail te ontvangen n.a.v. een mondelinge toezegging van de afnemer om een aanvraag te doen of zich op te geven voor een workshop. Aanbieder zal zo snel mogelijk, in ieder geval binnen 72 uur na de aanvraag of opgave via mail of telefoon, reageren met een bevestiging per mail dat de aanvraag of opgave is ontvangen. Aanbieder is telefonisch alleen bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag tussen uur en uur op telefoonnummer: voor vragen rondom diensten en producten.

2 Het is eventueel mogelijk de door afnemer opgestelde vragen voor het Persoonlijk Consult, telefonisch te checken met aanbieder op de aangegeven tijden. Het is echter niet de bedoeling om samen met aanbieder alle vragen op te stellen, gezien de tijd en energie die daarvoor staat. Artikel 4. Duur van de overeenkomst Tenzij anders is overeengekomen, duurt de overeenkomst voor een Persoonlijk Consult van aanvraag tot en met het telefonisch nagesprek. De overeenkomst voor deelname van een workshop duurt van opgave tot en met het einde van de workshop. De overeenkomst voor de aanschaf van een product duurt van aankoop tot en met de levering van het product. Artikel 5. Wijziging van de overeenkomst Het bedrag voor een Persoonlijk Consult, een workshop en een product dat op de website staat vermeld, is het bedrag wat op dat moment geldt. Het is onmogelijk voor aanbieder, dit bedrag plotseling te verhogen als de aanvraag of opgave of aanschaf al is gedaan. Artikel 6. Annulering van de overeenkomst door aanbieder Aanbieder heeft het recht om bij minder dan 5 afnemers aan een Transformatie- Avond in Groningen deze Transformatie-Avond te annuleren tot op de dag zélf. Activiteiten elders dan Groningen waar minder dan 10 deelnemers aanwezig zijn, kunnen ook geannuleerd worden tot op de dag zelf. Annulering vindt plaats via of telefoon of sms. Artikel 7. Annulering van de overeenkomst door afnemer Het is mogelijk voor de afnemer om een aanvraag/ opgave voor een workshop of aanschaf van een product te annuleren. 1. Als de afnemer een aanvraag doet via de website en/of telefoon voor een Persoonlijk Consult, geldt de datum van aanvraag als start van de wettelijke bedenktijd van 14 dagen voor online diensten die hiervoor staat. Binnen deze periode kan de wederpartij afzien van het Persoonlijk Consult. Dit doet hij/zij door een mail te sturen naar info@ranjana.nl 2. Als de vragen met betrekking tot het Persoonlijk Consult helder zijn voor zowel de afnemer als voor aanbieder wordt er een bevestigingsmail gestuurd. De afnemer kan hierop akkoord geven of alsnog afzien van het Persoonlijk Consult. 3. Mocht de afnemer afzien van het Persoonlijk Consult, worden gemaakte kosten (tijd) in rekening gebracht door aanbieder. Dit is een bedrag van 49,- inclusief btw en voor zakelijke klanten 40,50 exclusief btw. Hiervoor wordt een factuur gestuurd die binnen 8 dagen betaald dient te worden onder vermelding van het factuurnummer.

3 4. Als aanbieder van afnemer akkoord ontvangt op de bevestigingsmail, is de overeenkomst onomkeerbaar. Dat betekent dat de afnemer dan het Persoonlijk Consult dient te betalen. 5. Na betaling van de factuur onder vermelding van het factuurnummer, kunnen geen vragen meer worden toegevoegd. Als afnemer na de bevestigingsmail akkoord heeft gegeven en dan alsnog het Persoonlijk Consult annuleert, wordt het bedrag niet gerestitueerd. 6. Als afnemer zich heeft opgegeven voor een Transformatie-Avond, kan hij/zij deze kosteloos annuleren tot tot op de dag zelf of iemand anders in zijn/haar plaats sturen. Als afnemer later dan annuleert en niet voor vervanging zorgt, wordt het bedrag van de Transformatie- Avond op afnemer verhaald. Het factuurbedrag dient dan binnen 8 dagen te worden betaald. 7. Een aangeschaft product via de webshop kan niet worden terugbetaald. Artikel 8. Aansprakelijkheid Een afnemer die een aanvraag doet voor een Persoonlijk Consult of meedoet aan een Transformatie-Avond of andere activiteit, is te allen tijde zelf volledig verantwoordelijk voor zijn eigen gezondheid en welbevinden. De aanbieder is niet aansprakelijk voor eventuele fysieke of psychische klachten die ontstaan uit het meedoen aan een activiteit of door het doen van een aanvraag voor een Persoonlijk Consult, mee te doen met bewegingen die aangereikt worden tijdens het Persoonlijk Consult, werken met de afbeelding van de Code of door oefeningen te doen die in de door aanbieder geschreven E-books staan. Aanbieder raadt aan om bij klachten altijd naar een (huis)arts te gaan. Beide diensten zijn geen vervanging voor de reguliere geneeskundige zorg. Mochten er vragen of twijfels zijn omtrent een combinatie van een reguliere behandeling en een Persoonlijk Consult of een andere activiteit van aanbieder, dan wordt dringend verzocht contact op te nemen met de (huis)arts. Indien de afnemer wil stoppen met medicatie of de medicatie wil verminderen omwille van een activiteit van aanbieder, kan dit alleen op advies van de behandelend arts. Wanneer de afnemer zelf besluit te stoppen met of het verminderen van de medicatie valt dat geheel onder de verantwoordelijkheid van de afnemer. Aanbieder kan geen medische diagnoses stellen. Wel zal zij naar beste vermogen haar diensten uitvoeren. Het te bereiken resultaat is echter niet uitsluitend afhankelijk van de inspanning van aanbieder, maar ook van factoren buiten haar invloedsfeer. Hoewel het medium het beoogde resultaat naar beste vermogen zal trachten te bereiken, kan dit resultaat om die reden niet worden gegarandeerd.

4 Artikel 9. Overmacht Van overmacht aan de zijde van aanbieder is sprake indien deze na het sluiten van een overeenkomst verhinderd wordt door situaties waar haar aandacht zodanig naar uitgaat dat aan de verplichtingen niet voldaan kan worden. Zodra deze overmacht plaatsvindt, zal aanbieder via mail contact opnemen met de betreffende personen en hen om begrip en geduld vragen. Als er geen geduld is, stort aanbieder de helft van het bedrag van het Persoonlijk Consult terug en houdt de overeenkomst op te bestaan. Als er wel geduld en begrip is van de kant van de afnemer, zal het Persoonlijk Consult of een andere activiteit zo spoedig mogelijk plaatsvinden. Ook dit wordt via mail doorgegeven. Eventuele schade die ontstaat tijdens dit extra wachten, kan niet op aanbieder worden verhaald. Artikel 10. Privacy Zowel het Persoonlijk Consult als een Transformatie-Avond of andere activiteit zal worden opgenomen op een voicerecorder. De afnemer van een Persoonlijk Consult zal deze opname via het beveiligde programma Wetransfer ontvangen. De opname van een Transformatie-Avond of andere activiteit, kan worden aangeschaft. Alle audio blijven staan op de computer van aanbieder. Mocht het zo zijn dat een afnemer zijn/haar opname verliest, volstaat een om opnieuw de opname van het Persoonlijk Consult kosteloos te ontvangen. De opname van een Persoonlijk Consult zal nooit door een ander dan aanbieder en de afnemer van het Persoonlijk Consult worden beluisterd! De audio van een Transformatie-Avond of andere activiteit kan wel door anderen worden beluisterd als het wordt aangeschaft. Tijdens een Transformatie-Avond of andere activiteit, kunnen soms (voor)namen worden genoemd. Tenzij afnemer toestemming heeft gegeven om zijn ervaring van het Persoonlijk Consult of andere activiteit te willen delen als testimonial op de website van aanbieder, worden noch persoonlijke gegevens met naam en toenaam gedeeld met anderen, noch worden adressen aan derden verstrekt, tenzij om toestemming is gevraagd en deze ook is verleend. Artikel 11. Betaling en facturering Betaling geschiedt vóórdat een Persoonlijk Consult of andere activiteit plaatsvindt. Het bedrag dat op het moment van de activiteit op de website staat, is het geldende tarief.

5 In het kader van een aanvraag voor een Persoonlijk Consult, stuurt aanbieder per mail een factuur nadat de vragen voor zowel de afnemer als aanbieder helder zijn. Het is mogelijk de audio en de afbeelding van de Code voor het Persoonlijk Consult per mail of per post te ontvangen. Per mail is gratis, per post is voor afnemers in Nederland 10 en voor afnemers in Europa 15. Afnemers ontvangen een track-en-trace nummer, zodat zij hun zending kunnen volgen op De afnemer maakt het bedrag over onder vermelding van het factuurnummer. Als de betaling is ontvangen, laat aanbieder dit per mail aan de afnemer weten. De dag waarop de betaling van de afnemer is ontvangen, geldt als de eerste dag van 14 dagen waarbinnen het Persoonlijk Consult zal plaatsvinden. Voor een Transformatie-Avond of andere activiteit wordt geen factuur gestuurd, mits daar om gevraagd wordt. Het is ook bij een Transformatie-Avond of andere activiteit de bedoeling dat voorafgaand aan de activiteit, contant betaald wordt. Vooraf of nadien is het mogelijk tegen betaling de opname van de channeling te bestellen en een afbeelding van de Code waarmee gewerkt is, te ontvangen. Voor een MP3 bestand plus afbeelding van de Code wordt 10 extra gerekend, voor een CD en de uitgeprinte Code per post wordt 15 extra gerekend. Dit wordt het liefste contant betaald op de avond zelf of anders na betaling van de per mail verstuurde factuur en dient overgemaakt te worden onder vermelding van het factuurnummer. Artikel 12. Intellectueel Eigendomsrecht De intellectuele eigendomsrechten betreffende door aanbieder geschreven ebooks, nieuwsbrieven, channelingen, oefeningen, uitingen op website van aanbieder, technieken en andere (doorgegeven verbale) informatie, behoort aanbieder toe. Zonder bronvermelding ( of voorafgaande schriftelijke toestemming van aanbieder, is het niet toegestaan om enig door aanbieder geleverd concept, materiaal of informatie geheel of gedeeltelijk te bewerken, te wijzigen of verveelvoudigen of openbaar te maken, via welk medium dan ook aan derden ter beschikking te stellen, al dan niet tegen een vergoeding. Artikel 13. Nederlands Recht Alle overeenkomsten waarop deze voorwaarden van toepassing zijn, zijn onderworpen aan het Nederlands recht.

6 Contactgegevens. Aanbieder: Ranjana, Praktijk voor Transformatie en Ommekeer KvK nr: Btw nr: B02 Adres: Hyacinthstraat 95, 9713 XC, Groningen. Telefoon: (bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag tussen 10-18u) Website: info(at)ranjana.nl