Sebyde Diensten overzicht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sebyde Diensten overzicht 12-11-2012"

Transcriptie

1 Sebyde Diensten overzicht

2 EVEN VOORSTELLEN Sebyde BV is een bedrijf dat diensten en producten levert om uw web applicaties of websites veilig te maken. We helpen bedrijven met het beschermen van hun bedrijfsgegevens en reputatie. We leveren hiervoor de volgende diensten: 1. Web Applicatie Security Scan 2. IBM Authorised reseller 3. Security Awareness training 4. Security Quick Assessment Ad 1. We controleren websites en andere web applicaties op de zwakke punten in de beveiliging. De scan van de websites wordt uitgevoerd met behulp van IBM Security AppScan, het beste product wat hiervoor ingezet kan worden. In een gedetailleerd rapport kan de klant vervolgens lezen waar de zwakke punten in de beveiliging van de website zitten. We geven advies over hoe die kwetsbaarheden verholpen kunnen worden door middel van aanpassingen in de programmacode van de website. Ad 2. Bedrijven die het security-testen van hun web applicaties in eigen beheer willen houden kunnen bij Sebyde BV terecht voor een advies over de aan te schaffen versie van de IBM Security AppScan scanning tool, de implementatie en de training. Sebyde BV is een IBM Reseller. Ad 3. Security Awareness training geeft de deelnemers een goed overzicht over de verschillende aspecten van IT-Security. Tijdens deze sessie van een halve dag maken we de deelnemers bewust van de risico s van het werken met informatiesystemen en vertrouwelijke (bedrijfs)informatie. Na deze training begrijpen de deelnemers de security aspecten en zullen die meenemen tijdens hun dagelijkse activiteiten. Ad 4. Bij de Sebyde Security Quick Assessment houden we samen met de klant verschillende aspecten van security binnen het bedrijf tegen het licht. Na het invullen van een Sebyde Quick Assessment questionnaire volgt een gesprek met een security expert over de gebruikte security procedures in de organisatie. Daarna produceren we een rapport over de status. Een goede manier om eens te controleren of de gebruikte security procedures nog afdoende zijn of dat ze moeten worden aangepast.

3 Sebyde BV is opgericht door Rob Koch en Derk Yntema. Rob Koch heeft 25+ jaar ervaring op het gebied van (Internationaal) Account- en Partner-management bij software bedrijven in de ICT en Telecom industrie. Gedurende zijn gehele carrière is hij verantwoordelijk geweest voor commerciële trajecten met eindgebruikers en partner-bedrijven. Vanaf 2001 werkte hij in de Telecom industrie, en heeft hij een aantal SMS- en MMS-systemen verkocht aan diverse mobiele operators in Europa. Van 2003 tot 2008 werkte hij vanuit Athene, Griekenland, verantwoordelijk voor het partnership tussen LogicaCMG en een grote Griekse System Integrator voor de business in Zuidoost Europa. Hier was hij betrokken bij zeer grote projecten, onder andere de complete vervanging van systemen bij een Griekse mobiele operator ten behoeve van de Olympische Spelen in Derk Yntema trad 30 jaar geleden in dienst bij Ahold. Binnen dit concern heeft hij verschillende functies bekleed binnen de ICT. Gedurende de laatste 10 jaar was hij verantwoordelijk voor het in gebruik nemen van een Europese Identity & Access Management infrastructuur wat opgebouwd was uit de software en services uit de IBM Tivoli en SecurIT product portfolio. Als portfolio manager security was Derk uiteindelijk wereldwijd verantwoordelijk voor deze security infrastructuur. Derk is voorzitter van de BeNeLux Tivoli User Group en deelt zijn brede ervaring met anderen tijdens Internationale evenementen.

4 ACHTERGROND Er is de afgelopen jaren een duidelijke trend geweest in de richting van het gebruik van web applicaties. Gedreven door de veranderende manier van werken en globalisering worden web applicaties steeds vaker toegepast. Web applicaties zijn aantrekkelijk voor de business omdat ze het mogelijk maken om altijd en overal toegang te krijgen tot services voor zowel interne- als externe gebruikers. Dit heeft echter ook een schaduwkant: 75% van de hackers-aanvallen van buitenaf zijn tegenwoordig gericht op die web applicaties/websites. Is uw website / web applicatie veilig? Om uw IT-infrastructuur te beschermen tegen ongeautoriseerd of crimineel gebruik heeft u waarschijnlijk al maatregelen getroffen. U hebt een firewall, het netwerk gesegmenteerd, een intrusion prevention systeem ingericht, antivirus software geïnstalleerd, etc. Daarnaast houdt u de software op alle componenten up-to-date om de nieuwste lekken te voorkomen. Maar uiteindelijk zal toch vanaf het Internet, of belangrijker vanuit intern, de web applicatie kunnen worden benaderd. En of de verbinding nou versleuteld is of niet, men zal applicatiefuncties uitvoeren die geautoriseerd zijn om de onderliggende database(s) te benaderen voor lees- en / of schrijfacties. Waar liggen de gevaren? Meer en meer richten hackers zich van buitenaf, of ontevreden personeel van binnenuit, op die web applicaties om er hun voordeel mee te doen. Denk aan leeglezen van database tabellen, het moedwillig wijzigen van gegevens, het uitvoeren van database commando s, tot het kunnen uitvoeren van commando s op operating systeem niveau! SQL-injectie is de meest voorkomende hack techniek en kan door iemand, met een beetje kennis en wat opzoekwerk op het Internet, worden uitgevoerd op allerlei invoervelden in uw web applicatie. Vooral hackers zetten technieken in als SQL Injection, Cross-site Scripting (XSS), Cross-Site Request Forgery (CSRF), om de communicatie tussen gebruiker en de web applicatie te kapen. Op het Internet zijn vele tools te vinden om, verbazingwekkend simpel, deze technieken uit te voeren. Methodieken gebruikt door hackers. Er worden steeds meer methoden bedacht door hackers om toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens. Er bestaan een aantal wereldwijde organisaties die zich bezighouden met onderzoek naar de door hackers gebruikte methodieken om in te breken in uw web applicatie. Sommige van die organisaties publiceren in samenwerking met security experts vanuit de hele wereld regelmatig overzichten met de meest gebruikte bedreigingen. Het is aan te raden om deze informatie in acht te nemen bij het ontwerpen of ontwikkelen van web applicaties. Security By Design!

5 Wet/regelgeving Er komen steeds meer regels waaraan aanbieders van e-services en of web applicaties moeten voldoen om zichzelf (én de gebruikers / consumenten) te beschermen. In de Amerikaanse markt bestaat er al lange tijd regulering voor verschillende branches, zoals PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) voor websites die creditcard gegevens verwerken. Dergelijke regelgeving wordt steeds vaker toegepast. In sommige staten is het verplicht dat leveranciers moeten kunnen aantonen dat security een standaard onderdeel is van hun software ontwikkelingsprocessen en welke tools ze hebben gebruikt om aangeboden software te testen op security. Ook in Europa is de discussie gestart of dergelijke regelgeving verplicht gesteld zou moeten worden. Regulering als Basel III en de e-privacy richtlijn zijn al in gebruik in Europa. Wat is er tegen te doen? Attack the cause, not the symptom! Bij het ontwerpen van web applicaties kan veel worden gedaan om security problemen in de toekomst te voorkomen. Belangrijk is dat iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van web applicaties bewust is van security en het belang er van inziet. Dat betekent een verandering van gedrag en houding. Dit is niet eenvoudig te implementeren en moeilijk te controleren. Het allerbeste is om de softwareontwikkeling processen in de organisatie zodanig in te richten dat tijdens het ontwerpen en bouwen van een web applicatie al rekening wordt gehouden met de veiligheid van de applicatie. Het inrichten van een Software Development Life Cycle (SDLC) proces is van groot belang, maar is niet voor alle organisaties weggelegd. In de praktijk kijkt men vaak pas naar de veiligheid van de web applicaties nadat deze zijn gebouwd. Door te testen denkt men dan de fouten uit de applicatie te halen. Functionaliteit gaat vaak boven veiligheid omdat onder druk van de business de applicatie snel in gebruik moet worden genomen. Het testen op security schiet er dan vaak bij in. Er wordt dan alleen op functionaliteit getest en niet of er veiligheidslekken in de applicatie zitten. Handmatig web applicaties testen op mogelijke lekken is een duur, langzaam en moeilijk proces. En het is niet gezegd dat alle mogelijke lekken gevonden worden. Om het testen geautomatiseerd, consistent en volledig te doen zijn tools beschikbaar.

6 ONZE AANPAK : SEBYDE SECURITY CYCLE Zoals hierboven beschreven speelt de interne beveiliging van web applicaties een belangrijke rol tegen ongewenste aanvallen van buitenaf en de bescherming van bedrijfsgegevens. Om uw bedrijfsgegevens goed te beschermen dienen uw web applicaties daarom van binnen uit, in de broncode, beschermd te zijn tegen inbraakpogingen. Via een Scan kunt u een web applicatie laten scannen of er voldoende bescherming tegen bedreigingen van buitenaf wordt geboden. Sebyde BV levert een Web Applicatie Security Scan waarbij de veiligheid van uw web applicatie wordt getest. Deze scan bestaat uit het Controleren, Evalueren en Analyseren van gegevens die we met behulp van geavanceerde scansoftware over uw website genereren. We rapporteren de bevindingen met een rapport van kwetsbaarheden, en evalueren samen met u de te nemen stappen om de gevonden kwetsbaarheden te repareren. Sebyde Security Cycle

7 1. Controleren; het scannen van de web applicatie. Met behulp van IBM Security AppScan, de meest geavanceerde tool die hiervoor beschikbaar is, wordt uw software getest op kwetsbaarheden tijdens een serieuze simulatie van een externe aanval. Deze gecontroleerde aanval gebeurt na overleg met de klant op een vooraf overeengekomen tijd. Tijdens deze aanval wordt de web applicatie onderworpen aan een groot aantal hack technieken. Kwetsbaarheden in de web applicatie komen in deze fase onmiddellijk boven water. 2. Evalueren van de uitkomsten van de scan. Na de scan wordt er een rapport geproduceerd waarin de kwetsbaarheden van uw web applicatie duidelijk worden uitgelegd. Naast een executive summary bevat dit rapport ook gedetailleerde informatie over de gevonden kwetsbaarheden en hoe ze worden veroorzaakt. U weet dan dus precies hoe er in uw web applicatie ingebroken kan worden. 3. Analyseren hoe de gevonden lekken moeten worden gedicht. In deze fase bespreken we met de klant welke maatregelen er genomen moeten worden om de kwetsbaarheden op te lossen en wat de prioriteiten zijn. Zijn er wellicht andere factoren die een positieve rol kunnen spelen bij de veiligheid van uw applicaties en gegevens? 4. Realiseren; aanpassen van de programmatuur. Om de kwetsbaarheden te laten verdwijnen zijn er aanpassingen nodig in de broncode zodat uw web applicaties van binnenuit beveiligd zijn tegen inbraken van buitenaf. Sebyde assisteert bij de aanpassing van de programmacode. Indien noodzakelijk kan er via Sebyde BV ook een externe programmeur ingeschakeld worden om de gevonden kwetsbaarheden op te lossen.

8 SEBYDE WEB APPLICATIE SECURITY SCAN De Sebyde Web Applicatie Security Scan bestaat uit de stappen van de totale cycle. De kosten bedragen (ex BTW) voor 1 domeinnaam van maximaal URL s. De Webapplicatie Security Scan zal ongeveer 3 dagen in beslag nemen. De gegevens van de scan worden geëvalueerd, geanalyseerd en met u besproken. U ontvangt een rapport met gedetailleerde gegevens over de kwetsbaarheden van uw web applicatie. SEBYDE KEURMERK Na het uitvoeren van een Webapplicatie security scan leveren we een rapport af bij de klant met aanbevelingen hoe de gevonden kwetsbaarheden gerepareerd kunnen worden. De klant kan deze aanbevelingen opvolgen en daarna een controlescan door ons laten uitvoeren tegen een sterk gereduceerd tarief van 995 (ex BTW). Indien de applicatie dan geen High en/of Medium severity kwetsbaarheden meer bevat dan krijgt de applicatie een certificaat en een keurmerk. Dit keurmerk wordt bij ons geregistreerd. Het keurmerk is een jaar geldig. De klant mag dit keurmerk op de website zetten om aan hun relaties te laten zien dat hun website gecontroleerd is en veilig bevonden. EENMALIGE SCAN OF EEN ABONNEMENT? Omdat hack-methodieken veranderen en omdat bedrijven hun website regelmatig voorzien van nieuwe pagina s, etc. hebben we ook abonnementsvormen waarbij de Security scan op periodieke basis (2 x per jaar, 4 x per jaar, 12 x per jaar) wordt uitgevoerd. Hiervoor gelden uiteraard zeer aantrekkelijke kortingen. Voordelen van de Sebyde Web applicatie Security Scan: Snel in te regelen / uit te voeren; Goedkoper dan manueel testen; Weinig kennis nodig van de te scannen applicatie; Herhaalbaar.

9 IBM SECURITY APPSCAN AUTHORIZED RESELLER In het geval dat bedrijven besluiten om de scanning van hun applicaties in eigen beheer uit te gaan voeren kan Sebyde BV u ondersteunen door middel van de implementatie van, en de training op de benodigde software licenties van IBM Security AppScan. Er zijn bijvoorbeeld de volgende mogelijkheden. Outsourced Audits In-House Audits Development Integratie Enterprise Sebyde Security Scan IBM Security AppScan Standard IBM Security AppScan Source IBM Security AppScan Enterprise IBM Security AppScan OnDemand Een Software as a Service (SAAS) versie van AppScan. De service wordt gerunned in de cloud door een team van Sebyde of IBM experts die op gezette tijden uw applicatie scannen. Bedoeld voor bedrijven die geen eigen expertise kunnen en willen opbouwen. Dynamische analyse security testen (DAST) of black-box testen van uw web applicatie vanaf een desktop. Bedoeld voor bedrijven die zelf hun web applicaties willen testen. Statische analyse security testen (SAST) of white-box testen om kwetsbaarheden in de source code van uw applicatie te ontdekken. Bijvoorbeeld om uw testprocedures uit te breiden. Een multi user omgeving waarin simultaan meerdere applicaties kunnen worden gescanned. Met een centrale rapportage omgeving. Bedrijven die geen expertise kunnen en/of willen opbouwen kunnen bijvoorbeeld overstappen op IBM Security AppScan OnDemand. Bedrijven die zelf hun websites (dynamisch) willen testen kunnen gebruik maken van IBM Security AppScan Standard Edition of de IBM Security AppScan Tester Edition. Statische Analyse van de sourcecode als integraal onderdeel van de development lifecycle van web applicaties kan gebeuren met IBM Security AppScan Build Edition of de IBM Security AppScan Source Edition. Tot slot is er de IBM Security AppScan Enterprise Edition voor organisaties die in een multi-user omgeving meerdere applicaties tegelijk willen scannen en gebruik willen maken van een centrale rapportage omgeving in een executive dashboard.

10 SEBYDE SECURITY TRAINING Sebyde BV verzorgt training om de algemene kennis op het gebied van Security te vergroten. Door het vergroten van de kennis op dit gebied zullen de betrokkenen de security aspecten aan het werken binnen de ICT beter begrijpen en een natuurlijk onderdeel laten worden van hun handelen Security Awareness training Elke organisatie heeft er belang bij dat de medewerkers bewust zijn van het feit dat er risico s zitten aan het werken met bedrijfsinformatie en -systemen. Het maakt niet uit wat de verantwoordelijkheden van die medewerkers zijn. Het kunnen medewerkers zijn van de boekhoudafdeling of computerprogrammeurs. Iedereen heeft er tegenwoordig mee te maken en speelt een belangrijke rol in het proces van het beschermen van de eigendommen van het bedrijf. Het belangrijkste doel van de Security Awareness training is om medewerkers bewust te maken van de risico s en ze de juiste security-gewoontes aan te leren die de risico s verlagen. Dit doen we door de risico s die te maken hebben met informatiebeveiliging uit te leggen en adviezen te geven hoe ze die risico s kunnen verkleinen of (beter nog!) vermijden. De onderwerpen die tijdens de training behandeld zullen worden zijn onder andere: Wat is Information Security? Wie spelen een rol? Wie zijn verantwoordelijk? Wat is de waarde van informatie? Hoe kan het beschermd worden? Internet gebruik op de werkplek Security op het werk en thuis Security policies op het werk Desktop / Laptop security Ontevreden werknemers Security aspecten bij gebruik van Fax en Printer Documentenbeheer Thuiscomputers Hoe om te gaan met incidenten Wet- en regelgeving? Virussen, Trojan Horses, Worms, Bots, etc. Het gebruik en onderhoud van passwords PDA s, laptop security (physical) Shoulder Surfing Social engineering Bezoekers (onbekende, niet geautoriseerde personen) Werkplek security

11 De trainingen worden bij de klant gegeven tenzij door het bedrijf anders gewenst. De training duurt een halve dag. (Van 9.00 uur tot uur of van uur tot uur). In overleg is het ook mogelijk om deze training buiten kantooruren te verzorgen in de avonduren. De training wordt gegeven aan een groep van minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers. De prijs voor de Security Awareness training is 495 (ex BTW) per persoon voor de eerste 3 personen. 395 (ex BTW) per persoon voor de 4 de en 5 de persoon 345 (ex BTW) voor persoon 6 en meer. Uiteraard ontvangen de deelnemers een kopie van de gepresenteerde informatie en een certificaat dat ze de training hebben gevolgd.

12 SEBYDE SECURITY QUICK ASSESSMENT De Sebyde Security Quick Assessment bestaat uit een gericht onderzoek waarbij samen met de klant meerdere aspecten van IT security tegen het licht worden gehouden. Denk hierbij aan het netwerk, het operating systeem, monitoring, scannen tot identiteit- en toegangsbeheer. Een goede manier om eens te controleren of de gebruikte beveiligingsmaatregelen nog wel actueel en afdoende zijn. Op basis van die informatie kan er een betere inschatting worden gemaakt van de risico s die worden gelopen. De Security Scan kost 2.495, neemt 2 dagen in beslag en bestaat uit drie fases : Invullen Sebyde Security Quick Assessment questionnaire. Informatie inwinnen; Security Quick Assessment meeting met Sebyde BV. Uitlevering Sebyde Quick Assessment rapport + nabespreking.

Het Sebyde aanbod. Secure By Design. AUG 2012 Sebyde BV

Het Sebyde aanbod. Secure By Design. AUG 2012 Sebyde BV Het Sebyde aanbod Secure By Design AUG 2012 Sebyde BV Wat bieden wij aan? 1. Web Applicatie Security Audit 2. Secure Development 3. Security Awareness Training 4. Security Quick Scan 1. Web Applicatie

Nadere informatie

Sebyde Web Applicatie Security Scan. 7 Januari 2014

Sebyde Web Applicatie Security Scan. 7 Januari 2014 Sebyde Web Applicatie Security Scan 7 Januari 2014 Even voorstellen Sebyde BV is Certified IBM Business Partner voor security systems, gespecialiseerd in applicatie security en security awareness. We leveren

Nadere informatie

Sebyde AppScan Reseller. 7 Januari 2014

Sebyde AppScan Reseller. 7 Januari 2014 Sebyde AppScan Reseller 7 Januari 2014 Even voorstellen Sebyde BV is Certified IBM Business Partner voor security systems, gespecialiseerd in applicatie security en security awareness. We leveren diensten

Nadere informatie

Sebyde diensten overzicht. 6 December 2013

Sebyde diensten overzicht. 6 December 2013 Sebyde diensten overzicht 6 December 2013 Even voorstellen Sebyde BV is Certified IBM Business Partner voor security systems, gespecialiseerd in applicatie security en security awareness. We leveren diensten

Nadere informatie

Het Sebyde aanbod. Secure By Design

Het Sebyde aanbod. Secure By Design Het Sebyde aanbod Secure By Design Ons aanbod Security Scan Secure Development Security Awareness Security Assessment 1. Security Scan > Scan van uw web applicatie(s) op kwetsbaarheden. Hiervoor gebruiken

Nadere informatie

Sebyde Prijslijst 30-8-2013

Sebyde Prijslijst 30-8-2013 Sebyde Prijslijst 30-8-2013 PRIJSLIJST Sebyde BV is een bedrijf dat diensten en producten levert om webapplicaties/websites veilig te maken. We helpen bedrijven met het beschermen van hun bedrijfsgegevens,

Nadere informatie

Sebyde Security in een organisatie A3 Management Workshop. 7 Januari 2014

Sebyde Security in een organisatie A3 Management Workshop. 7 Januari 2014 Sebyde Security in een organisatie A3 Management Workshop 7 Januari 2014 Even voorstellen Sebyde BV is Certified IBM Business Partner voor security systems, gespecialiseerd in applicatie security en security

Nadere informatie

We maken inzichtelijk op welke punten u de beveiliging van uw applicaties en infrastructuur kunt verbeteren.

We maken inzichtelijk op welke punten u de beveiliging van uw applicaties en infrastructuur kunt verbeteren. Managed Services Managed Services We maken inzichtelijk op welke punten u de beveiliging van uw applicaties en infrastructuur kunt verbeteren. Met onze Security Management diensten bewaken we de continuïteit

Nadere informatie

Factsheet SECURITY SCANNING Managed Services

Factsheet SECURITY SCANNING Managed Services Factsheet SECURITY SCANNING Managed Services SECURITY SCANNING Managed Services We maken inzichtelijk op welke punten u de beveiliging van uw applicaties en infrastructuur kunt verbeteren. Met onze Security

Nadere informatie

Factsheet SECURITY SCANNING Managed Services

Factsheet SECURITY SCANNING Managed Services Factsheet SECURITY SCANNING Managed Services SECURITY SCANNING Managed Services We maken inzichtelijk op welke punten u de beveiliging van uw applicaties en infrastructuur kunt verbeteren. Met onze Security

Nadere informatie

Zest Application Professionals Training &Workshops

Zest Application Professionals Training &Workshops Het in kaart krijgen van kwetsbaarheden in Websites & Applicaties en hoe deze eenvoudig te voorkomen zijn, wordt in Applicatie Assessments aangetoond en in een praktische Workshop behandelt. U doet hands-on

Nadere informatie

Uw bedrijf beschermd tegen cybercriminaliteit

Uw bedrijf beschermd tegen cybercriminaliteit Uw bedrijf beschermd tegen cybercriminaliteit MKB is gemakkelijke prooi voor cybercriminelen Welke ondernemer realiseert zich niet af en toe hoe vervelend het zou zijn als er bij zijn bedrijf wordt ingebroken?

Nadere informatie

Security Assessment. Laat uw bedrijfsbeveiliging grondig testen

Security Assessment. Laat uw bedrijfsbeveiliging grondig testen Security Assessment Laat uw bedrijfsbeveiliging grondig testen Vulnerability scan In een mum van tijd overzicht in uw veiligheid Wilt u weten hoe het met uw security gesteld staat? Laat uw netwerk en systemen

Nadere informatie

Resultaten van de scan. Open poorten. High vulnerabilities. Medium vulnerabilites. Low vulnerabilities

Resultaten van de scan. Open poorten. High vulnerabilities. Medium vulnerabilites. Low vulnerabilities De Nessus scan We hebben ervoor gekozen om de webserver met behulp van Nessus uitvoerig te testen. We hebben Nessus op de testserver laten draaien, maar deze server komt grotendeels overeen met de productieserver.

Nadere informatie

ISSX, Experts in IT Security. Wat is een penetratietest?

ISSX, Experts in IT Security. Wat is een penetratietest? De Stuwdam 14/B, 3815 KM Amersfoort Tel: +31 33 4779529, Email: info@issx.nl Aanval- en penetratietest U heeft beveiligingstechnieken geïnstalleerd zoals Firewalls, Intrusion detection/protection, en encryptie

Nadere informatie

SCAN UW NETWERK SECURITY. Krijg een helder beeld van de kwetsbaarheden en voorkom schade

SCAN UW NETWERK SECURITY. Krijg een helder beeld van de kwetsbaarheden en voorkom schade SCAN UW NETWERK SECURITY Krijg een helder beeld van de kwetsbaarheden en voorkom schade Vandaag de dag hebben organisaties een zorgplicht om de digitale veiligheid op orde te hebben. De wetgeving, zoals

Nadere informatie

Unified Enterprise Security wordt geleverd door onze strategische partner Masergy, de wereldspeler in global communications en security.

Unified Enterprise Security wordt geleverd door onze strategische partner Masergy, de wereldspeler in global communications en security. Het verlengstuk van uw IT security operations: altijd (24x7) de beste expertise en meest actuele kennis, geïntegreerd zicht op wat er gebeurt in uw datacenter en eerder en Security as a Service Het verlengstuk

Nadere informatie

m.b.v. digitale certificaten en PKI Versie: mei 2002 Beknopte Dienstbeschrijving beveiligen van VPN s

m.b.v. digitale certificaten en PKI Versie: mei 2002 Beknopte Dienstbeschrijving beveiligen van VPN s Beknopte dienstbeschrijving Beveiligen van VPN's m.b.v. digitale certificaten en PKI Document: Versie: mei 2002 Beknopte Dienstbeschrijving beveiligen van VPN s Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Snel te

Nadere informatie

Welkom bij parallellijn 1 On the Move 14.20 15.10 uur

Welkom bij parallellijn 1 On the Move 14.20 15.10 uur Welkom bij parallellijn 1 On the Move 14.20 15.10 uur Stap 4 van de BIG Hoe stel ik vast of de informatiebeveiligingsmaatregelen van mijn gemeente effectief zijn en hoe rapporteer ik hierover? 1 IBD-Praktijkdag

Nadere informatie

Whitepaper. Veilig de cloud in. Whitepaper over het gebruik van Cloud-diensten deel 1. www.traxion.com

Whitepaper. Veilig de cloud in. Whitepaper over het gebruik van Cloud-diensten deel 1. www.traxion.com Veilig de cloud in Whitepaper over het gebruik van Cloud-diensten deel 1 www.traxion.com Introductie Deze whitepaper beschrijft de integratie aspecten van clouddiensten. Wat wij merken is dat veel organisaties

Nadere informatie

Beveiligingsmaatregelen voor een doeltreffende Cyber verdediging

Beveiligingsmaatregelen voor een doeltreffende Cyber verdediging Beveiligingsmaatregelen voor een doeltreffende Cyber verdediging ivo.depoorter@v-ict-or.be V-ICT-OR Vlaamse ICT organisatie Ons overkomt dit niet.of toch? Inschatting Risico Kans X Schade Zijn wij een

Nadere informatie

Behoud de controle over uw eigen data

Behoud de controle over uw eigen data BEDRIJFSBROCHURE Behoud de controle over uw eigen data Outpost24 is toonaangevend op het gebied van Vulnerability Management en biedt geavanceerde producten en diensten aan om bedrijven preventief te beveiligen

Nadere informatie

Security Testing. Omdat elk systeem anderis

Security Testing. Omdat elk systeem anderis Security Omdat elk systeem anderis Security U bent gebaat bij een veilig netwerk en beveiligde applicaties. Wij maken met een aantal diensten inzichtelijk hoe we uw security kunnen optimaliseren. Security

Nadere informatie

Beknopte dienstbeschrijving beveiligen van Webapplicaties m.b.v. digitale certificaten en PKI

Beknopte dienstbeschrijving beveiligen van Webapplicaties m.b.v. digitale certificaten en PKI Beknopte dienstbeschrijving beveiligen van Webapplicaties m.b.v. digitale certificaten en PKI Document: Beknopte dienstbeschrijving beveiligen van Webapplicaties Versie: maart 2002 mei 2002 Beknopte dienstbeschrijving

Nadere informatie

Bedrijfszekerheid. Altijd in bedrijf ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN

Bedrijfszekerheid. Altijd in bedrijf ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN Bedrijfszekerheid Altijd in bedrijf ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN Altijd in bedrijf Onderwerpen Liveplan remote beheer Firmtel Telefonie Liveplan server backup LivePlan Remote Beheer

Nadere informatie

Sebyde Privacy Onderzoek. 6 december 2013

Sebyde Privacy Onderzoek. 6 december 2013 Sebyde Privacy Onderzoek 6 december 2013 Even voorstellen Sebyde BV is Certified IBM Business Partner voor security systems, gespecialiseerd in applicatie security en security awareness. We leveren diensten

Nadere informatie

IBM; dataopslag; storage; infrastructuur; analytics; architectuur; big data

IBM; dataopslag; storage; infrastructuur; analytics; architectuur; big data Asset 1 van 10 Big Data Analytics voor Dummies Gepubliceerd op 30 june 2014 Gelimiteerde editie van de populaire Dummies-reeks, speciaal voor managers. Het boek legt uit waarom Big Data Analytics van cruciaal

Nadere informatie

Seminar Trends in Business & IT bij woningcorporaties. Informatiebeveiliging

Seminar Trends in Business & IT bij woningcorporaties. Informatiebeveiliging Seminar Trends in Business & IT bij woningcorporaties Informatiebeveiliging Agenda Rondje verwachtingen Even voorstellen.. Informatiebeveiliging waarom? Stand van zaken bij corporaties Informatiebeveiliging

Nadere informatie

5W Security Improvement

5W Security Improvement 2 Bij veel bedrijven zien we dat IT-gerelateerde beveiligingsmaatregelen verbeterd kunnen worden. Kent u het verhaal van het huis dat door inbrekers voorbij werd gelopen? Het was het enige huis waar men

Nadere informatie

Beschrijving maatregelen Informatie beveiliging centrale omgeving

Beschrijving maatregelen Informatie beveiliging centrale omgeving Beschrijving maatregelen Informatie beveiliging centrale omgeving Versie: 2.1 Datum: november 2017 Status: Concept Inhoud Inleiding... 3 Doelstelling... 3 Informatiebeveiliging... 3 Algemene verordening

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Zakelijk Veilig Werken

Dienstbeschrijving Zakelijk Veilig Werken 171018TZ Dienstbeschrijving Zakelijk Veilig Werken Werkplek Veilig en Mobiel Veilig (Protection Service for Business van F-Secure) Een dienst van Telfort Zakelijk Dienstbeschrijving Zakelijk Veilig Werken

Nadere informatie

Optimale ICT-beveiliging. Van advies en ontwikkeling tot implementatie en beheer

Optimale ICT-beveiliging. Van advies en ontwikkeling tot implementatie en beheer Optimale ICT-beveiliging Van advies en ontwikkeling tot implementatie en beheer 1 Inhoud Deze brochure geeft u meer uitleg over de manier waarop Telenet de ICT van uw bedrijf kan beveiligen. Ervaring,

Nadere informatie

Sr. Security Specialist bij SecureLabs

Sr. Security Specialist bij SecureLabs Wie ben ik? Ronald Kingma, CISSP ronald@securelabs.nl Sr. Security Specialist bij SecureLabs Introductie SecureLabs Voorheen ISSX Code of Conduct Real Penetration Testing Vulnerability Management Veiligheidsincidenten

Nadere informatie

Beveilig klanten, transformeer jezelf

Beveilig klanten, transformeer jezelf Beveilig klanten, transformeer jezelf Managed Services Providers Hacks, ransomware en datalekken zijn dagelijks in het nieuws. Bedrijven moeten in 2018 voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming

Nadere informatie

IT Security in de industrie

IT Security in de industrie IT Security in de industrie Praktische ervaringen met cyber security in de Energiesector en Procesindustrie Henk Spelt Henk.Spelt@kema.com Experience you can trust. Onderwerpen Waarom is (cyber) security

Nadere informatie

Productopbouw. BrainCap levert cybersecurityoplossingen in 3 stappen.

Productopbouw. BrainCap levert cybersecurityoplossingen in 3 stappen. U wilt online veiligheid voor uw bedrijf. U wilt daarom weten wat de cybersecuritystatus van uw organisatie is en inzicht hebben in de online risico s waaraan u bloot staat. Maar daar heeft u de kennis

Nadere informatie

Factsheet Penetratietest Informatievoorziening

Factsheet Penetratietest Informatievoorziening Factsheet Penetratietest Informatievoorziening Since the proof of the pudding is in the eating DUIJNBORGH - FORTIVISION Stadionstraat 1a 4815NC Breda +31 (0) 88 16 1780 www.db-fortivision.nl info@db-fortivision.nl

Nadere informatie

WHO NEEDS ENEMIES WAAR DIENT U OP TE LETTEN? De BrainCheck is o.a.

WHO NEEDS ENEMIES WAAR DIENT U OP TE LETTEN? De BrainCheck is o.a. WHO NEEDS ENEMIES Onze IT-omgeving staat bloot aan een groot aantal dreigingen. DDoS aanvallen zijn aan de orde van de dag en hackers proberen hun slag te slaan. Maar de grootste dreiging voor onze digitale

Nadere informatie

Wonderware overal! Wonderware wordt toegepast in één derde van de 335,000 plants wereldwijd met 20 of meer werknemers software licenties

Wonderware overal! Wonderware wordt toegepast in één derde van de 335,000 plants wereldwijd met 20 of meer werknemers software licenties Wonderware overal! 750.000+ software licenties 120.000+ plants & facilities 130 landen Wonderware wordt toegepast in één derde van de 335,000 plants wereldwijd met 20 of meer werknemers ERP Manufacturing

Nadere informatie

Factsheet DATALEKKEN COMPLIANT Managed Services

Factsheet DATALEKKEN COMPLIANT Managed Services Factsheet DATALEKKEN COMPLIANT Managed Services DATALEKKEN COMPLIANT Managed Services We ontwerpen en implementeren security maatregelen om datalekken te detecteren en het risico daarop te minimaliseren.

Nadere informatie

Security Starts With Awareness

Security Starts With Awareness Security Starts With Awareness Think Secure Think Secure is in 2003 opgericht met het doel organisaties te ondersteunen met kennis en diensten die: 1.Het bewustzijn m.b.t. informatie- en ICT beveiliging

Nadere informatie

INVENTARISATIEFORMULIER CYBER VERZEKERING

INVENTARISATIEFORMULIER CYBER VERZEKERING INVENTARISATIEFORMULIER CYBER VERZEKERING A - Algemeen 1. Naam bedrijf :. 2. Datum oprichting :. 3. Contactpersoon :. 4. Hoofdadres :. 5. Postcode/plaats :. 6. Telefoon :. 7. Webadres :. 8. Bedrijfsactiviteiten

Nadere informatie

Testnet Presentatie Websecurity Testen "Hack Me, Test Me" 1

Testnet Presentatie Websecurity Testen Hack Me, Test Me 1 Testnet Voorjaarsevenement 05 April 2006 Hack Me, Test Me Websecurity test onmisbaar voor testanalist en testmanager Edwin van Vliet Yacht Test Expertise Center Hack me, Test me Websecurity test, onmisbaar

Nadere informatie

PRIVATE CLOUD. Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde

PRIVATE CLOUD. Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde IN HET KORT In de private cloud draaien uw Exact-oplossingen zoals u gewend bent, maar dan met optimale flexibiliteit, maximale prestaties

Nadere informatie

Stappen ze bij u ook gewoon door de achterdeur binnen? Bart de Wijs. IT Security in de Industrie. FHI 11 Mei 2006

Stappen ze bij u ook gewoon door de achterdeur binnen? Bart de Wijs. IT Security in de Industrie. FHI 11 Mei 2006 Bart de Wijs Stappen ze bij u ook gewoon door de achterdeur binnen? All rights reserved. 5/17/2006 IT Security in de Industrie FHI 11 Mei 2006 Achterdeuren? Heeft u ook: Slide 2 Van die handige USB memory

Nadere informatie

e-token Authenticatie

e-token Authenticatie e-token Authenticatie Bescherm uw netwerk met de Aladdin e-token authenticatie oplossingen Aladdin is een marktleider op het gebied van sterke authenticatie en identiteit management. De behoefte aan het

Nadere informatie

Privacy Policy v Stone Internet Services bvba

Privacy Policy v Stone Internet Services bvba Privacy Policy v09.16 Stone Internet Services bvba Stone Internet Services Privacy Policy Dit document heeft als doel te beschrijven hoe Stone Internet Services bvba omgaat met het opslaan en beheren van

Nadere informatie

Beveiliging en bescherming privacy

Beveiliging en bescherming privacy Beveiliging en bescherming privacy Beveiliging en bescherming privacy Duobus B.V. Nieuwe Boteringestraat 82a 9712PR Groningen E info@duobus.nl I www.duobus.nl September 2014 2 Voorwoord Als organisatie

Nadere informatie

Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010

Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010 Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010 Netconnex is opgericht in 2004 (Gezeteld in Belgie maar het hoofd datacenter gelegen in Nederland [omgeving Amsterdam]). Zeer gestaag groeiende onderneming

Nadere informatie

BEVEILIGINGSARCHITECTUUR

BEVEILIGINGSARCHITECTUUR BEVEILIGINGSARCHITECTUUR Risico s onder controle Versie 1.0 Door: drs. Ir. Maikel J. Mardjan MBM - Architect 2011 cc Organisatieontwerp.nl AGENDA Is een beveiligingsarchitectuur wel nodig? Oorzaken beveiligingsincidenten

Nadere informatie

Security in het MKB: Windows 10

Security in het MKB: Windows 10 Security in het MKB: De security uitdagingen en behoeften in het MKB Security in het MKB: De security uitdagingen en behoeften in het MKB Bedrijven zijn zich inmiddels bewust van de noodzaak om hun bedrijfsgegevens

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy HACKING OWASP TOP 10 Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen we platformen

Nadere informatie

Kennissessie Information Security

Kennissessie Information Security Kennissessie Information Security 3 oktober 2013 Bonnefantenmuseum De sleutel ligt onder de mat Wachtwoord: welkom1234 Focus op vertaling strategie in de organisatie Advies, programma, project en interim

Nadere informatie

Ad Hoc rapportage of constante sturing. Presentatie door: Paul Brands Regional Account Executive

Ad Hoc rapportage of constante sturing. Presentatie door: Paul Brands Regional Account Executive 1 Ad Hoc rapportage of constante sturing Presentatie door: Paul Brands Regional Account Executive Agenda 2 Wie zijn wij? Duurzaam ondernemen / Informatie voorziening. Veranderende inzichten. Knelpunten

Nadere informatie

Zekerheid in de Cloud. ICT Accountancy praktijk dag: Cloud computing 27 mei 2014

Zekerheid in de Cloud. ICT Accountancy praktijk dag: Cloud computing 27 mei 2014 Zekerheid in de Cloud ICT Accountancy praktijk dag: Cloud computing 27 mei 2014 Agenda - Wat speelt zich af in de Cloud - Cases - Keurmerk Zeker-OnLine - Wat is het belang van de accountant en het administratiekantoor

Nadere informatie

Christian Hoppenbrouwers Tools voor offshore testen Voorjaarsevent Testnet: 30 juni 2008

Christian Hoppenbrouwers Tools voor offshore testen Voorjaarsevent Testnet: 30 juni 2008 Titel, samenvatting en biografie Samenvatting: Christian Hoppenbrouwers Tools voor offshore testen Voorjaarsevent Testnet: 30 juni 2008 Steeds meer bedrijven offshoren hun IT activiteiten naar landen als

Nadere informatie

Factsheet Penetratietest Webapplicaties

Factsheet Penetratietest Webapplicaties Factsheet Penetratietest Webapplicaties Since the proof of the pudding is in the eating DUIJNBORGH - FORTIVISION Stadionstraat 1a 4815NC Breda +31 (0) 88 16 1780 www.db-fortivision.nl info@db-fortivision.nl

Nadere informatie

Factsheet SECURITY CONSULTANCY Managed Services

Factsheet SECURITY CONSULTANCY Managed Services Factsheet SECURITY CONSULTANCY Managed Services SECURITY CONSULTANCY Managed Services We adviseren u over passende security-maatregelen voor uw digitale platform. Zo helpen we u incidenten als datadiefstal

Nadere informatie

ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service:

ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service: ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service: Betrouwbaardere ICT, minder zorgen! Maak kennis met Multrix Wilt u op maat gesneden ICT-diensten die volledig aan de wensen en behoeften van uw organisatie

Nadere informatie

INFORMATIEBEVEILIGING VOOR WEBWINKELS

INFORMATIEBEVEILIGING VOOR WEBWINKELS INFORMATIEBEVEILIGING VOOR WEBWINKELS HANDIGE CHECKLISTS In deze whitepaper bieden we u tips en checklists die kunnen bijdragen aan een optimale beveiliging van zowel uw eigen data als die van uw klanten.

Nadere informatie

DevSecOps Een buzzword of toch een noodzakelijke stap richting Secure DevOps?

DevSecOps Een buzzword of toch een noodzakelijke stap richting Secure DevOps? DevSecOps Een buzzword of toch een noodzakelijke stap richting Secure DevOps? Rachid Kherrazi 10-10-2018 Even voorstelen Rachid Kherrazi Test Manager @ InTraffic in Nieuwegein 18 jaar werkervaring bij

Nadere informatie

lyondellbasell.com Cyber Safety

lyondellbasell.com Cyber Safety Cyber Safety Hoe kwetsbaar is jouw Online Identity? Delen van de aanbevolen software en oplossingen, in deze presentatie, zijn ter informatie en kunnen alleen worden geinstalleerd op je persoonlijke computer

Nadere informatie

Op 14 maart 2017 publiceerde het DNB Expertisecentrum Operationele en IT Risico's een memo 'Toelichting Toetsingskader Informatiebeveiliging 2017'.

Op 14 maart 2017 publiceerde het DNB Expertisecentrum Operationele en IT Risico's een memo 'Toelichting Toetsingskader Informatiebeveiliging 2017'. Inleiding Op 14 maart 2017 publiceerde het DNB Expertisecentrum Operationele en IT Risico's een memo 'Toelichting Toetsingskader Informatiebeveiliging 2017'. Hierin wordt aangegeven dat DNB in 2017 met

Nadere informatie

WHITEPAPER. Security Assessment. Neem uw security serieus en breng het tot een hoger niveau. networking4all.com / whitepaper / security assessments

WHITEPAPER. Security Assessment. Neem uw security serieus en breng het tot een hoger niveau. networking4all.com / whitepaper / security assessments WHITEPAPER Security Assessment Neem uw security serieus en breng het tot een hoger niveau Bedrijfsbeveiliging is tegenwoording niet meer los te trekken van online security. Veel bedrijven doen bijna uitsluitend

Nadere informatie

Informatiebeveiligingsbeleid. Stichting Pensioenfonds Chemours

Informatiebeveiligingsbeleid. Stichting Pensioenfonds Chemours Informatiebeveiligingsbeleid Stichting Pensioenfonds Chemours Versiebeheer Versie Datum Van Verspreid aan 0.1 J.W. Kinders W. Smouter Vroklage Goedkeuring Versie Goedgekeurd door Datum 2 INHOUD Algemeen

Nadere informatie

OpenIMS 4.2 Portaal Server

OpenIMS 4.2 Portaal Server OpenIMS 4.2 Portaal Server Inhoudsopgave 1 WAT IS EEN ENTERPRISE INFORMATIE PORTAAL?...3 1.1 BESPARINGEN...3 1.2 GERICHT OP EEN SPECIFIEKE DOELGROEP...3 2 OPENIMS PORTAAL SERVER (PS)...4 2.1 CENTRAAL BEHEER...4

Nadere informatie

Parasoft toepassingen

Parasoft toepassingen Testen op basis van OSB en Digikoppeling Voor de bestaande Overheid Service Bus en de nieuwe standaard Digikoppeling zijn verschillende test- omgevingen opgezet. Hiermee kan het asynchrone berichtenverkeer

Nadere informatie

NLcom Security Awareness Training. Supported by Webroot

NLcom Security Awareness Training. Supported by Webroot NLcom Security Awareness Training Supported by Webroot De mens = de zwakste schakel in elke beveiliging Hoe goed is uw bedrijf beschermd tegen cyberaanvallen, phishing, spam en malware? Een betere vraag

Nadere informatie

Whitepaper SCADA / ICS & Cyber Security

Whitepaper SCADA / ICS & Cyber Security Whitepaper SCADA / ICS & Cyber Security Kasper van Wersch Erwin van Harrewijn Qi ict, januari 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 1. Risico s industriële netwerken 2 2. SCADA / ICS beveiliging 4 3. Qi ict

Nadere informatie

Kwaliteitsmanagement: de verandering communiceren!

Kwaliteitsmanagement: de verandering communiceren! Kwaliteitsmanagement: de verandering communiceren! (de mens in het proces) Ronald Vendel Business Development manager Ruim 20 jaar ervaring Gestart in 1990 Software specialisme: Procesmanagement (BPM)

Nadere informatie

Voor onder meer volgende preventieve diensten hebben wij sterke partners : Doopput 14 2550 Kontich

Voor onder meer volgende preventieve diensten hebben wij sterke partners : Doopput 14 2550 Kontich P R E V E N T I E Cybercontract biedt bedrijven toegang tot een unieke set gespecialiseerde diensten bij lokale professionals! Diensten van bewezen kwaliteit snel en centraal toegankelijk. Zo helpen we

Nadere informatie

Haaglanden Medisch Centrum

Haaglanden Medisch Centrum Cloud oplossing in Haaglanden Medisch Centrum 26 september 2016 Agenda I. Introductie Haaglanden MC II. Situatieschets (voor implementatie) III. Probleemstelling huidige situatie IV. Doelstelling V. Pakket

Nadere informatie

Enterprise SSO Manager (E-SSOM) Security Model

Enterprise SSO Manager (E-SSOM) Security Model Enterprise SSO Manager (E-SSOM) Security Model INHOUD Over Tools4ever...3 Enterprise Single Sign On Manager (E-SSOM)...3 Security Architectuur E-SSOM...4 OVER TOOLS4EVER Tools4ever biedt sinds 2004 een

Nadere informatie

Technische implementatie De infrastructuur rondom Transit kent de volgende rollen:

Technische implementatie De infrastructuur rondom Transit kent de volgende rollen: Transit Herkent u het? Steeds dezelfde uitdagingen in migratieprojecten; meerdere variabelen, in verschillende stadia en in een blijvend veranderende omgeving, managen. Grote hoeveelheden gegevens over

Nadere informatie

Syfadis Suite. LMS & Talent applicatie

Syfadis Suite. LMS & Talent applicatie Syfadis Suite LMS & Talent applicatie FERN : digitaal leren op werkvloer E books Library Learning Management SyfadisLearning & Talent suite Learning Content management & authoring Performance Support Feiten

Nadere informatie

Qsuite in een mobiele applicatie. Geschikt voor telefoon en tablet

Qsuite in een mobiele applicatie. Geschikt voor telefoon en tablet Qsuite in een mobiele applicatie Geschikt voor telefoon en tablet Er is geen stoppen meer aan Het internetgebruik in de wereld neemt iedere dag toe. IT is overal,. Internet is steeds meer, vaker en sneller

Nadere informatie

SLA level Iron Bronze Silver Gold Platinum

SLA level Iron Bronze Silver Gold Platinum Prijs 95,- per jaar 195,- per jaar 395,- per jaar 995,- per jaar 2495,- per jaar Alleen geschikt voor zeer kleine sites waar geen tot bijna geen nieuwe informatie wordt toegevoegd Geschikt voor sites van

Nadere informatie

Factsheet SECURITY DESIGN Managed Services

Factsheet SECURITY DESIGN Managed Services Factsheet SECURITY DESIGN Managed Services SECURITY DESIGN Managed Services We ontwerpen solide security-maatregelen voor de bouw en het gebruik van digitale platformen. Met onze Security Management diensten

Nadere informatie

Meer Business mogelijk maken met Identity Management

Meer Business mogelijk maken met Identity Management Meer Business mogelijk maken met Identity Management De weg naar een succesvolle Identity & Access Management (IAM) implementatie David Kalff OGh 14 september 2010 't Oude Tolhuys, Utrecht Agenda Herkent

Nadere informatie

Introduceert KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS

Introduceert KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS Introduceert KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS 1 Business strategieën en de impact voor de IT FLEXIBILITEIT Snel handelen met wendbaarheid en flexibiliteit Voor 66% van de organisaties staat flexibiliteit

Nadere informatie

Secure Software Alliance

Secure Software Alliance Secure Software Alliance 6 SSD model SSDprocessen Organisatorische inrichting SSD Business impact analyse (BIA) Onderhoud standaard beveiligingseisen Risico attitude organisatie Sturen op maturity Standaard

Nadere informatie

Informatiebeveiliging voor gemeenten: een helder stappenplan

Informatiebeveiliging voor gemeenten: een helder stappenplan Informatiebeveiliging voor gemeenten: een helder stappenplan Bewustwording (Klik hier) Structureren en borgen (Klik hier) Aanscherping en maatwerk (Klik hier) Continu verbeteren (Klik hier) Solviteers

Nadere informatie

Wilt u volledige controle over uw ICT platform? Dat kan!

Wilt u volledige controle over uw ICT platform? Dat kan! Wilt u volledige controle over uw ICT platform? Dat kan! Een probleem met uw ICT omgeving is kostbaar en pijnlijk. De managed services van VBVB zijn ontworpen voor organisaties die 100% controle willen

Nadere informatie

Visie op Cloud & ICT Outsourcing

Visie op Cloud & ICT Outsourcing HEALTHCARE & LOCAL GOVERNMENT Visie op Cloud & ICT Outsourcing Regionaal ICT Beraad, gemeente Midden-Delfland 25 oktober 2016 Voorstellen - Sinds 2013 werkzaam bij PinkRoccade Local Government - Productmanager

Nadere informatie

Databeveiliging en Hosting Asperion

Databeveiliging en Hosting Asperion Databeveiliging en Hosting Asperion www.asperion.nl info@asperion.nl Het Asperion Datacenter Uw gegevens veilig en professioneel bewaard Administraties bevatten vertrouwelijke informatie en daar moet vanzelfsprekend

Nadere informatie

Single sign on kan dé oplossing zijn

Single sign on kan dé oplossing zijn Whitepaper Single sign on kan dé oplossing zijn door Martijn Bellaard Martijn Bellaard is lead architect bij TriOpSys en expert op het gebied van security. De doorsnee ICT-omgeving is langzaam gegroeid

Nadere informatie

Wees in control over uw digitale landschap

Wees in control over uw digitale landschap Managed Services Managed Services We zorgen ervoor dat uw complete beheerketen soepel functioneert, zodat uw eindgebruikers optimaal worden bediend. Zorgenvrij beheer is cruciaal voor de continuïteit van

Nadere informatie

HET CENTRALE SECURITY PLATFORM

HET CENTRALE SECURITY PLATFORM HET CENTRALE SECURITY PLATFORM Wat komt er vandaag de dag op bedrijven af? Meldplicht datalekken Malware Spam Ddos-aanvallen Phishing Zwakke wachtwoorden Auditdruk Meldplicht datalekken Ingegaan op 1 januari

Nadere informatie

Factsheet Penetratietest Infrastructuur

Factsheet Penetratietest Infrastructuur Factsheet Penetratietest Infrastructuur Since the proof of the pudding is in the eating DUIJNBORGH - FORTIVISION Stadionstraat 1a 4815NC Breda +31 (0) 88 16 1780 www.db-fortivision.nl info@db-fortivision.nl

Nadere informatie

Aanvraagformulier Cyber en Data Risks verzekering by Hiscox

Aanvraagformulier Cyber en Data Risks verzekering by Hiscox A Algemeen 1. Gegevens aanvrager Naam: Adres: Dochter- Bedrijven 50% aandel of meer: Heeft u een vestiging in de VS/ Canada Graag een opgave van uw activiteiten: Graag een opgave van uw website(s) : 2.

Nadere informatie

CaseMaster SPC Subsidie aanvraag Planning en Control

CaseMaster SPC Subsidie aanvraag Planning en Control CaseMaster SPC Subsidie aanvraag Planning en Control Subsidie Aanvraag Planning en Control Een subsidie adviseur verzorgt subsidie aanvragen voor bedrijven. Subsidie aanvragen zijn complex en veranderen

Nadere informatie

HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING?

HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING? Innervate: Januari 2011 WHITEPAPER CLOUD COMPUTING HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING? Lees hier in het kort hoe u zich het best kunt bewegen in de wereld van cloud computing

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Internetveiligheidspakket Protection Service for Business van F-Secure. Een dienst van KPN ÉÉN

Dienstbeschrijving Internetveiligheidspakket Protection Service for Business van F-Secure. Een dienst van KPN ÉÉN Dienstbeschrijving Internetveiligheidspakket Protection Service for Business van F-Secure Een dienst van KPN ÉÉN Versie : v1.0 Datum : 1 januari 2018 Inhoud 1 Dit is Protection Service for Business van

Nadere informatie

CMS Ronde Tafel. Cloud Continuity. Ir. Jurian Hermeler Principal Consultant

CMS Ronde Tafel. Cloud Continuity. Ir. Jurian Hermeler Principal Consultant CMS Ronde Tafel Cloud Continuity Ir. Jurian Hermeler Principal Consultant Introductie Quint Wellington Redwood Onafhankelijk Management Adviesbureau Opgericht in 1992 in Nederland Ruim 20 jaar ervaring

Nadere informatie

Maak kennis met. donderdag 19 november 2015

Maak kennis met. donderdag 19 november 2015 Maak kennis met wie is GeeFirm GeeFirm Ervaring en referenties in allerlei sectoren Synmotive Internet Overal Cloud - Telecom - Web - IT 24 x 7 support 100% web based office onderdeel van AllSolutions

Nadere informatie

Releasen met een druk op de knop: Met behulp van Continuous Delivery sneller uw doel bereiken

Releasen met een druk op de knop: Met behulp van Continuous Delivery sneller uw doel bereiken Releasen met een druk op de knop: Met behulp van Continuous Delivery sneller uw doel bereiken De business organisatie heeft altijd stijgende verwachtingen van uw IT organisatie. Meer dan ooit is het van

Nadere informatie

Security Pentest. 18 Januari 2016. Uitgevoerde Test(s): 1. Blackbox Security Pentest 2. Greybox Security Pentest

Security Pentest. 18 Januari 2016. Uitgevoerde Test(s): 1. Blackbox Security Pentest 2. Greybox Security Pentest DEMO PENTEST VOOR EDUCATIEVE DOELEINDE. HET GAAT HIER OM EEN FICTIEF BEDRIJF. 'Inet Veilingen' Security Pentest 18 Januari 2016 Uitgevoerde Test(s): 1. Blackbox Security Pentest 2. Greybox Security Pentest

Nadere informatie

Informatiebeveiliging in de 21 e eeuw

Informatiebeveiliging in de 21 e eeuw Informatiebeveiliging in de 21 e eeuw beveiliging van de cloud webapplicatiepenetratietests vulnerability-assessments 12 maart 2012 R.C.J. (Rob) Himmelreich MSIT, CISA, CRISC Introductie Rob Himmelreich

Nadere informatie