Fietstocht langs monumenten in het buitengebied van Huizen Afstand ca. 20 km. Een uitgave van Vrienden van het Oude Dorp

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fietstocht langs monumenten in het buitengebied van Huizen Afstand ca. 20 km. Een uitgave van Vrienden van het Oude Dorp www.stibod."

Transcriptie

1 Fietstocht langs monumenten in het buitengebied van Huizen Afstand ca. 20 km. Een uitgave van Vrienden van het Oude Dorp

2 Fietstocht langs Monumenten in het buitengebied van Huizen De fietstocht leidt u van het Oude Dorp van Huizen, via de Oude Haven naar het buitengebied en terug. Onderweg ziet u informatiepanelen van het Waterkeringpad Amstel, Gooi en Vecht en van de fietsroute Heel de Heuvelrug. Zij bevatten veel informatie over het gebied waar u doorrijdt. De route is ca. 20 km lang. Helaas zijn door dichte begroeiing en grote hekken de panden niet allemaal even goed te zien. S.v.p. geen tuinen inlopen. De route start bij het Huizer Museum op de Achterbaan in het Oude Dorp van Huizen. Daar neemt u het kromme straatje rechts naast het museum als u met uw rug naar het Museum staat. In de Hellingstraat slaat u rechtsaf. Vervolgens de eerste straat links, de Visserstraat. U rijdt nu door de Vissersbuurt, een van de twee beschermde dorpsgezichten van Huizen. Deze buurt ligt op de meest oostelijke uitloper van de Utrechtse Heuvelrug. Rechts begint het lage land van de Meenten en Maten. Op de hoek van de Hellingstraat en de Visserstraat staat rechts het oudste huis van Huizen (1651). Aan het einde van de Visserstraat rechtsaf de Noorderweg in; vervolgens de Botterstraat oversteken; aan het einde even links en direct weer rechts door de Wolfskamerstraat. U rijdt nu door een van de eerste uitbreidingsbuurten van Huizen (1926). De huizen in deze straat hebben geen voordeur. Aan het einde neemt u rechts de Prinses Irenestraat tot aan de Baanbergenweg, hier naar links en bij de Bestevaer weer naar rechts. U vervolgt deze weg totdat u een bordje ziet naar links Haven/Nautisch Havenkwartier. U rijdt nu langs de Oude Haven van Huizen die dateert uit Aan uw linkerhand op Havenstraat 81 staat een voormalige visrokerij uit Dit is een van de weinige restanten van de visverwerkende industrie in Huizen. Na het sluiten van de visrokerij werd het gebouw gebruikt door Potterie de Driehoek. Nu is er het restaurant de Haven van Huizen gevestigd. Aan het einde van de Havenstraat ziet u rechts een Botterwerf en daarachter het rijksmonument De Kalkovens. Tussen de Botterwerf en de Kalkovens rijdt u rechts naar beneden langs de ligplaats van botters en andere platbodems en om het gebouw van de Kalkovens. Aan uw rechterhand ziet u het nieuwe Nautisch Havenkwartier.

3 U rijdt rechtdoor tot het knooppunt bordje 78. Daar neemt u rechtsaf het fietspad. Dit fietspad ca. 2 km volgen langs recreatiegebied de Wolfskamer en langs het Gooimeer tot paddestoel nr Vlak voor deze paddestoel heeft u een mooi uitzicht over het Gooimeer met aan de overkant Almere Haven. Hier heeft lang geleden voor de kust Oud Naarden gelegen. Bij de paddestoel slaat u linksaf richting Huizen/Blaricum. Bij paddestoel nr rechtdoor richting Naarden/Huizen/Blaricum, langs theehuis Bos en Hei. Bij paddestoel links aanhouden, tot aan de Van Hoors Houtweg. Hier rechtsaf en bij de eerste weg weer naar rechts, de Duinweg in. Deze gaat over in een zandweg; gewoon doorfietsen. U passeert nu villa De Drift. Villa De Drift Driftweg 227. Bouwjaar 1925.De villa is een vrijwel gaaf voorbeeld van een zomerverblijf op een vlinderplattegrond. De dwarsvleugel tegen de achterzijde (1950) wordt niet tot het monument gerekend. Doorfietsen tot de Naarderstraat, deze oversteken en linksaf het fietspad langs de Naarderstraat nemen tot de eerste straat aan uw linkerhand, het Eikenlaantje. (N.B. niet de doodlopende weg nemen). Eikenlaantje 8. Bouwjaar Deze voormalige zomerwoning heeft een opmerkelijke vormgeving, die lijkt op de brug van een schip. U herkent hier trekken van de Amsterdamse-school-stijl. Het Eikenlaantje uitrijden tot de Schapendrift. Hier naar rechts. Op Schapendrift nr. 3 staat een bijzondere nieuwe villa, genaamd Het Swarte Schaep, die is gebouwd in de Dudokstijl. In t Gooi is deze stijl erg populair voor nieuwe woningen. Bij de Naarderstraat steekt u weer over en gaat u rechtsaf het fietspad langs de weg op. Rechts in de bocht van het fietspad langs de weg staat: Het Tolhuis, Naarderstraat 201. Bouwjaar circa Vroeger betaalden passanten hier tol. De ligging ten opzichte van de rijweg en de naast het pand gelegen beukenbomen vergrootten de herkenbaarheid van het pand als tolhuis. Een van de twee oude beukenbomen staat er nog.

4 Naarderstraat 266. Bouwjaar Dit pand is een nagenoeg gaaf voorbeeld van een kleine villa uit het begin van de jaren twintig. Het is ontworpen door Jan Rebel, één van de belangrijkste Gooise architecten uit die periode. De dwarsvleugel tegen de achtergevel (1968) wordt niet tot het monument gerekend. Naarderstraat 270. Bouwjaar Weer een gaaf voorbeeld van een kleine villa uit het begin van de jaren twintig Het ontwerp van de architect Jan Rebel heeft een bijzondere architectonische schoonheid. Naarderstraat 298. Bouwjaar Deze villa is een typerend voorbeeld van een geïmporteerde woning in blokbouw, vervaardigd door de firma Christoph und UnmackA.G. uit West-Silezië. Dit type huizen is zeldzaam in Nederland. Bijzonder is dat de rietbedekking behouden is gebleven. De dwarsvleugel tegen de rechterzijgevel (1939/1957) wordt niet tot het monument gerekend. Naarderstraat Bouwjaar Deze vier voormalige dienstwoningen, twee maal twee woningen onder een kap, van de N. V Chemische Fabriek Naarden zijn van belang vanwege de bouwstijl die is ontleend aan de Amsterdamse-school. De architect is Theodor Wilhelm Rueter, die meerdere woningen in t Gooi heeft ontworpen, vooral in Blaricum. Naarderstraat 311. Bouwjaar Weer een typerend voorbeeld van een geïmporteerde woning in blokbouw vervaardigd door de firma Christoph un Unmack A. G. uit West-Silezië. Zeer zeldzaam is dit type huizen in Nederland en deze villa is wel uitzonderlijk gaaf en tot in details compleet, waarbij onder meer de schuifluiken en bloembakken in oorspronkelijke staat bewaard zijn gebleven. De bijbehorende garage wordt ook tot het monument gerekend. U rijdt de Naarderstraat door tot de Flevolaan. Die links inrijden. Rechts op de hoek ziet u: Flevolaan 2. Bouwjaar ca. 1899/identieke herbouw De villa Viersprong is een relatief vroeg en gaaf voorbeeld van een geïmporteerde woning in blokbouw, vervaardigd door de Noorse Strom Traeverefabrik. De naastgelegen garage met paardenboxen wordt niet tot het monument gerekend.

5 U neemt de eerste laan links, de Messchaertlaan en vervolgens rechtsaf de Stukkenlaan in. Stukkenlaan 4. Bouwjaar Deze villa is een typerend voorbeeld van een geïmporteerde woning in blokbouw, vermoedelijk vervaardigd door een Scandinavische firma. Eenvoudige architectuur. De exterieur- en interieurafwerking is nagenoeg geheel gaaf. Stukkenlaan 7. Bouwjaar Deze villa is interessant vanwege de eigenzinnige architectonische vormgeving en detaillering. Stukkenlaan 9. Bouwjaar Deze villa, ontworpen door de architect J. Roodenburg, is eveneens van belang vanwege de architectonische vormgeving en detaillering, die karakteristiek zijn voor de periode rond Stukkenlaan 10. Bouwjaren 1909 en 1921 (uitbreiding). Deze villa is een voorbeeld van een geïmporteerde woning in blokbouw, geleverd door de Noorse Stram Traeverefabrik. Voor zover bekend is het eenmalig dat een dergelijk gebouw in twee bouwfasen tot stand is gekomen: de uitbreiding is bij uitzondering geen standaardpakket, maar een eenmalig ontwerp. De detaillering is nagenoeg geheel gaaf. U vervolgt de Stukkenlaan tot de Flevolaan. Daar slaat u linksaf. De kruising Nieuwe Bussummerweg/Bollelaan steekt u over en u vervolgt de Flevolaan, totdat u aan uw linker hand de imponerende gebouwen ziet van de hofstede Oud-Bussem. De hofstede staat op het voormalige landgoed Oud Bussem, dat gelegen is op de grens tussen Naarden en Huizen. Meer informatie over de geschiedenis van de hofstede en het landgoed vindt u op:

6 Hofstede Oud-Bussem. Oorspronkelijk maakte dit meer dan honderd jaar oude complex aan de Flevolaan 41, gelegen op de grens van Naarden en Huizen deel uit van het landgoed Oud Bussem, dat zich uitstrekte van landgoed Crailo, tot de grens van Bussum in het Westen, de Zuiderzee in het Noorden en de grens van Huizen in het oosten. Jan Tabak en het Bos van Bredius waren onderdelen van het landgoed. Op het complex van de voormalige hofstede liggen het hoofdgebouw dat dienst deed als modelboerderij met een melkerij, de zaaddrogerij op nr. 39, de zuivelfabriek op nr 55, en het kantoor met dienstwoning op nr. 67 en 67 a. De hofstede Oud Bussum is in opdracht van Joannes van Woensel Kooy en industrieel Floris Vos rond 1900 ontworpen door de bekende architect K.C. de Bazel, die vooral in Bussum veel heeft gebouwd. In 1950 werd de melkerij beëindigd. Nu is in het complex het hoofdkantoor van Uitgeverij Strengholt gevestigd. Om een goede indruk te krijgen van het bijzondere van het complex kunt u het beste een rondje maken over het terrein. Op Flevolaan ziet u een oude boerderij uit ca die ook deel uitmaakte van het oorspronkelijke landgoed. Als u na een rondrit over het terrein van de hofstede Oud-Bussem uw weg vervolgt over de Flevolaan ziet u aan het einde van de Flevolaan links de ingang van landgoed Oud-Bussem. Over het terrein van het landgoed vervolgt u uw weg. Landgoed Oud Bussem, Flevolaan 69. Dit landhuis (inclusief de bijbehorende dienstwoning aan de noordwestzijde (nr. 59) en de tuinmuur dateert uit Het is van architectuur-historisch belang vanwege de vormgeving en detaillering die geïnspireerd zijn op l8de en l9de eeuwse voorbeelden. Belangrijk is ook de interieurafwerking. Het is een onderdeel van het oeuvre van architect D.F. Slothouwer.

7 Tussen 1950 en 1976 heeft het landhuis dienst gedaan als kliniek voor zieke kinderen. Sinds 1993 is het Amerikaanse softwarebedrijf gevestigd in het pand.in 2010 werd aan de oostzijde van het kandhuis een bijzondere aanbouw gerealiseerd in de vorm van een orangerie van de architecten Braaksma en Roos. U fietst langs het gebouw en de orangerie over het onverharde bospad tot aan de Oud Bussummerweg. Hier slaat u rechtsaf. De Oud Bussummerweg gaat over in de Noord Crailoseweg. U fietst door tot aan de Museumlaan, die u linksaf inslaat. Aan het begin van de Museumlaan ziet u aan beide zijden twee hardstenen palen. Deze zijn waarschijnlijk na 1879 geplaatst, toen de landgoederen Noord- en Zuid- Crailoo weer in één hand zijn gekomen. Deze palen zijn van cultuurhistorisch belang als onderdeel van de (voormalige) grensafbakening van de buitenplaats Crailoo. Het landgoed Crailo is in 1916 opgedeeld in een zuidelijk en noordelijk deel. Museumlaan 3 is de tuinmanswoning uit 1891 van het voormalige landgoed Crailoo. Gebouwd in chaletstijl. Museumlaan 1. Bouwjaar Het landhuis Oud-Crailoo is van architectuurhistorisch belang vanwege de neo-classisistische hoofdvorm (1858 J.D. Zocher,) en de aanpassing in zakelijke stijl (1923 W. Hamdoff,). De hekpijlers worden tot het monument gerekend. U vervolgt de Museumlaan tot aan de Beukenlaan. Hier neemt u het fietspad door het bos linksaf, dat u uitrijdt tot u weer op de de Oud Bussummerweg komt. Die gaat u rechtsaf op. Oud Bussummerweg 40, 40A, 42, 44. Deze gebouwen maken onderdeel uit van landgoed de Maerle. Bouwjaar De gebouwen zijn van architectuur-historisch belang vanwege de vormgeving en detaillering. De uitbreiding van J. W. Hanrath (1917) vormt een harmonische toevoeging aan de oorspronkelijke opzet van K.P.C. de Bazel uit 1906.

8 U volgt de Oud Bussummerweg en steekt de Langerhuizenweg over. U kunt onderweg nog een kijkje nemen in de Patrijslaan. Patrijslaan 4 is oorspronkelijk gebouwd als zomerwoning. Het is gebouwd in een typische mengvorm van nieuwe zakelijkheid en traditionalisme. Bijzonder zijn de stalen vensters. Bij de Nieuw Bussumerweg slaat u rechtsaf. Doorrijden tot aan de stoplichten, daar linksaf slaan en bij de volgende stoplichten weer rechtsaf. U rijdt nu langs de muur van de oude vissers begraafplaats naar de Oude Kerk in het centrum van Huizen. Dit is het eindpunt van de route. Uitgave van Stichting Vrienden van het Oude Dorp (voorheen Behoud het oude dorp). Huizen juli 1996/herzien juli 2011

Brederodelaan 57-75, 77, Van Ewijckweg 2-8, Duinlustparkweg 3-23

Brederodelaan 57-75, 77, Van Ewijckweg 2-8, Duinlustparkweg 3-23 Brederodelaan 57-75, 77, Van Ewijckweg 2-8, Duinlustparkweg 3-23 Straat en huisnummer : Brederodelaan 57-77, Van Ewijckweg 2-8, Duinlustparkweg 3-23 Postcode en plaats : 2061 KH, 2061 KL, 2061 LA Kadastrale

Nadere informatie

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Utrecht 6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Deze route is gebaseerd op de ANWB/VVV toeristenkaart, schaal 1:100.000 Route A: Deze

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

LIJST MET CULTUURHISTORISCH WAARDEVOLLE BEBOUWING EN STRUCTUREN Bestemmingsplan Spoolde Zuid. Foto Adres Karakteristiek Waarde

LIJST MET CULTUURHISTORISCH WAARDEVOLLE BEBOUWING EN STRUCTUREN Bestemmingsplan Spoolde Zuid. Foto Adres Karakteristiek Waarde Spoolderbergweg Spoolderbergweg 2 4 Villa uit 1940, aan de vroegere Rijksstraatweg, nabij de IJsselbrug. Ontworpen door de Zwolse architect Piet Lankhorst. Het in een lommerrijke tuin gelegen pand telt

Nadere informatie

Bennebroekerlaan 10. Bouwjaar : Circa 1890 Architect : : Neorenaissance-trant met invloed van de Chaletstijl Oorspronkelijke functie : Woonhuis

Bennebroekerlaan 10. Bouwjaar : Circa 1890 Architect : : Neorenaissance-trant met invloed van de Chaletstijl Oorspronkelijke functie : Woonhuis Bennebroekerlaan 10 Straat en huisnummer : Bennebroekerlaan 10 Postcode en plaats : 2121 GR Bennebroek Kadastrale aanduiding : A4647 Complexonderdeel : Naam object : De Lijsterhof Bouwjaar : Circa 1890

Nadere informatie

woonhuis 1925 ca. Kozijnen op detailniveau gewijzigd, samenhang nr. 6

woonhuis 1925 ca. Kozijnen op detailniveau gewijzigd, samenhang nr. 6 STRAAT HUISNR OORSPR. FUNCTIE HUIDIGE FUNCTIE BOUWJAAR VERVOLGSTATUS OPMERKINGEN Achter de Wal 6 woonhuis woonhuis 1923 ca. Nagenoeg gaaf Achter de Wal 7 woonhuis + bedrijf(?) woonhuis 1925 ca. Kozijnen

Nadere informatie

De Vuursche. Scootmobiel. Door de bossen met de scootmobiel

De Vuursche. Scootmobiel. Door de bossen met de scootmobiel Staatsbosbeheer Regio West Naritaweg 221, 1043 CB Amsterdam T 020-7073700 www.staatsbosbeheer.nl Scootmobiel De Vuursche Door de bossen met de scootmobiel Scootmobielroute in De Vuursche In deze folder

Nadere informatie

Wilp. Monumentenroute. Tip: neem de algemene brochure van de. Het begin- en eindpunt is de Dorpskerk,

Wilp. Monumentenroute. Tip: neem de algemene brochure van de. Het begin- en eindpunt is de Dorpskerk, Monumentenroute Wilp Een mooie én praktische manier om de Open Monumentendag in Terwolde te beleven is het fietsend of het per auto afleggen van deze route. De route is 14 km lang en voert langs alle opengestelde

Nadere informatie

Eindhoven. Eindhoven Airport. Wintelre. Veldhoven 4 8/9. Vessem. Oerle. Zandoerle. Knegsel. Waalre

Eindhoven. Eindhoven Airport. Wintelre. Veldhoven 4 8/9. Vessem. Oerle. Zandoerle. Knegsel. Waalre Wintelre Vessem beers n Waalre Veldhoven Knegsel Zandoerle Oerle Eindhoven Eindhoven Airport 51 52 82 83 62 88 60 61 07 44 45 28 30 49 40 15 18 91 02 03 41 35 38 53 86 63 42 43 25 22 16 04 48 36 37 10

Nadere informatie

Met de trein naar Hilversum en met de (OV-)fiets naar het Autisme Expertisecentrum.

Met de trein naar Hilversum en met de (OV-)fiets naar het Autisme Expertisecentrum. Met de trein naar Hilversum en met de (OV-)fiets naar het Autisme Expertisecentrum. Van tevoren: Vanaf station Hilversum is het nog ongeveer 20 tot 25 minuten fietsen. Mocht u het niet kunnen vinden, bel

Nadere informatie

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 KM : Drenthe : Echten : P van Restaurant Boszicht : Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden :

Nadere informatie

HERINNERINGS-FIETSROUTE Tweede Wereldoorlog Steenwijk en omgeving, lengte 30 km

HERINNERINGS-FIETSROUTE Tweede Wereldoorlog Steenwijk en omgeving, lengte 30 km HERINNERINGS-FIETSROUTE Tweede Wereldoorlog Steenwijk en omgeving, lengte 30 km 001 Start fietstocht op de Johan van den Kornputkazerne bij het Kelderbarretje met wandschilderingen Duitse Kriegsmarine

Nadere informatie

Fietsroute Open Monumentenweekend 2017

Fietsroute Open Monumentenweekend 2017 Fietsroute Open Monumentenweekend 2017 Fietsroute in het kader van het thema Boeren, burgers, buitenlui (zie bijbehorende plattegrond). Tijdens de fietstocht passeert u gemeentelijke, provinciale en rijksmonumenten

Nadere informatie

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85%

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Trage Tocht Voorstonden Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Duur : 4 uur Toegankelijkheid : Graspad langs de Oekense beek kan op sommige stukken begroeidzijn of flink nat

Nadere informatie

Exodus Luisterkeiroute

Exodus Luisterkeiroute Exodus Luisterkeiroute Exodus Luisterkeiroute U vertrekt vanaf de Liberation-Luisterkei Gehuld in vlammen en rook bij de entree van het Gedenkpark Begraafplaats Huissen- Via de Doelenstraat, die grotendeels

Nadere informatie

: Assen-Rolde vv : Achterkant Station Assen : Bij de looptunnel naast de P : Oosterparallelweg : Assen. : Horeca in Rolde

: Assen-Rolde vv : Achterkant Station Assen : Bij de looptunnel naast de P : Oosterparallelweg : Assen. : Horeca in Rolde Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 21 KM : Drenthe : Assen-Rolde vv : Achterkant Station Assen : Bij de looptunnel naast de P : Oosterparallelweg : Assen Bijzonderheden : 70% onverhard hei, weiland

Nadere informatie

Typering van het monument: Woonhuis uit 1896 dat deel uitmaakt van de historische bebouwingsstructuur van de dorpskern Hunsel.

Typering van het monument: Woonhuis uit 1896 dat deel uitmaakt van de historische bebouwingsstructuur van de dorpskern Hunsel. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM088 Naam monument : n.v.t. Adres : Jacobusstraat 2 Postcode en plaats : 6013 KK Hunsel Kadastrale aanduiding : HSL00 sectie B nr(s) 2771 Coördinaten

Nadere informatie

Met de (OV-)fiets van station Hilversum naar het Autisme Expertisecentrum.

Met de (OV-)fiets van station Hilversum naar het Autisme Expertisecentrum. Met de (OV-)fiets van station Hilversum naar het Autisme Expertisecentrum. Van tevoren: Vanaf station Hilversum (centraal) is het nog ongeveer 50 minuten lopen. Mocht u het niet kunnen vinden, bel ons

Nadere informatie

Vertrekpunt. Vertrekpunt

Vertrekpunt. Vertrekpunt RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Eelde Vertrekpunt Haren Bijzonderheden : 16 KM : Drenthe : Eelde en Haren : P Museum de Buitenplaats : Hoofdweg

Nadere informatie

: Rondom Bakkeveen. : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West. : 80% onverhard

: Rondom Bakkeveen. : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West. : 80% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17.5 KM : Friesland : Rondom Bakkeveen : De Drie Provinciën : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West Bijzonderheden : Hei, bos mooie vennen : 80% onverhard RA = Rechtsaf

Nadere informatie

Gemeentelijk monument nr. : LEE 1. Adres : Maarsbergseweg 21-23. Kadastrale aanduiding : LSM00 B 00588 G 0000. : 1929-1933 en later

Gemeentelijk monument nr. : LEE 1. Adres : Maarsbergseweg 21-23. Kadastrale aanduiding : LSM00 B 00588 G 0000. : 1929-1933 en later Gemeentelijk monument nr. : LEE 1 Adres : Maarsbergseweg 21-23 Plaats : Leersum Kadastrale aanduiding : LSM00 B 00588 G 0000 Bouwjaar Type : 1929-1933 en later : Industrieel complex Omschrijving Inleiding

Nadere informatie

Toeristische route door BLERICK

Toeristische route door BLERICK Toeristische route door BLERICK pag. 2 TOERISTISCHE ROUTE DOOR BLERICK VOOR ROLSTOELERS EN SCOOTMOBIELEN Het is raadzaam om wat te drinken mee te nemen Wij beginnen bij het Oude Raadshuis op het Antoniusplein.

Nadere informatie

Routebeschrijving. U rijdt naar Den Haag Rijksweg A12 helemaal uitrijden tot het einde (bij de verkeerslichten).

Routebeschrijving. U rijdt naar Den Haag Rijksweg A12 helemaal uitrijden tot het einde (bij de verkeerslichten). Naar Rietdijk B.V. Noordeinde 41 2514 GC Den Haag Routebeschrijving 070-3647957 06-20479585 info@rietdijk-veilingen.nl www.rietdijk-veilingen.nl U rijdt naar Den Haag Rijksweg A12 helemaal uitrijden tot

Nadere informatie

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage Zurenhoek ca. 12,5 km.

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage Zurenhoek ca. 12,5 km. Wandeling Landgoed Wouwse Plantage Zurenhoek ca. 12,5 km. De wandeling gaat door een afwisselend landschap, gedeeltelijk open gebied maar voornamelijk bos (naaldbos en loofbos). De paden kunnen op sommige

Nadere informatie

Wandeling De Kleine Kievit ruim 4 uren (in te korten tot 3 uren).

Wandeling De Kleine Kievit ruim 4 uren (in te korten tot 3 uren). Wandeling De Kleine Kievit ruim 4 uren (in te korten tot 3 uren). Start bij dorpshuis de Spil; U verlaat het dorpshuis en steekt over bij de oversteekplaats; Ga het fiets-/voetpad op (Zoomweg), langs de

Nadere informatie

KARAKTERISTIEKE OBJECTEN WINSCHOTEN NOORD. 8 september 2017

KARAKTERISTIEKE OBJECTEN WINSCHOTEN NOORD. 8 september 2017 KARAKTERISTIEKE OBJECTEN WINSCHOTEN NOORD 8 september 2017 Karakteristieke objecten Winschoten Noord 8 september 2017 Inhoud 1. Lijst karakteristieke objecten Winschoten Noord 2. Waarderingscriteria WINSCHOTEN

Nadere informatie

Saleminkpad (Terborg, Silvolde, Sinderen, Ulft) versiedatum 16 maart 2015

Saleminkpad (Terborg, Silvolde, Sinderen, Ulft) versiedatum 16 maart 2015 Saleminkpad (Terborg, Silvolde, Sinderen, Ulft) versiedatum 16 maart 2015 Naar: Ondankbare Grond, een boerenepos, door Leo en Theo Salemink. Uitgeverij Fagus, Aalten [ISBN 978-94-91634-25-3] http://www.fagus-uitgeverij.nl/site/verschenen/artikelen/2014/11/15_ondankbare_grond.html

Nadere informatie

Vanaf de Tippe als je er met de rug naar toestaat. RA. Van Royenlaan. Daarna tweede RA fietspad ri. Vledderveen.

Vanaf de Tippe als je er met de rug naar toestaat. RA. Van Royenlaan. Daarna tweede RA fietspad ri. Vledderveen. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 Km : Drenthe : Vledder : Restaurant de Tippe : Lesturgeonplein 5 : 8381 EX Vledder Bijzonderheden : bos, heide en vennen : 90% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

Brouwerskolkweg 14. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning. Datum foto :

Brouwerskolkweg 14. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning. Datum foto : Brouwerskolkweg 14 Straat en huisnummer : Brouwerskolkweg 14 Postcode en plaats : 2051 ED Overveen Kadastrale aanduiding : B6293 Complexonderdeel : Duinlust Naam object : Bouwjaar : 1906 Architect : C.

Nadere informatie

Fietsen langs de Zoom

Fietsen langs de Zoom Fietsroute langs de turfvaart de Zoom Fam. Blankers 2-mrt-17 Deze fietstocht gaat door bossen, langs bosranden, langs open landerijen en door de stad Bergen op Zoom. De fietsroute begint in Bergen op Zoom,

Nadere informatie

Krullenlaan 3. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning en schuur. Datum foto : 23-10-2010

Krullenlaan 3. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning en schuur. Datum foto : 23-10-2010 Krullenlaan 3 Straat en huisnummer : Krullenlaan 3 Postcode en plaats : 2061 HT Bloemendaal Kadastrale aanduiding : F746 Complexonderdeel : Schapenduinen Naam object : Bouwjaar : Eind 19 de eeuw (hoofdmassa),

Nadere informatie

Wandeling door Oud-Zuilen

Wandeling door Oud-Zuilen Speciaal voor bezoekers van Oud-Zuilen is er een wandelroute door het dorp uitgezet. Deze wandeling voert u langs de mooiste plekjes van Oud-Zuilen. In een tot anderhalf uur leert u de sfeer van dit prachtige

Nadere informatie

Traject Assen - Anderen 11,5 km

Traject Assen - Anderen 11,5 km 1 Hondsrugpad Assen - Drouwen Traject Assen - Anderen 11,5 km Deze Assen variant is een afsplitsing van het Hondsrugpad tussen Emmen en Groningen. Het begint bij het station van Assen en gaat in zuidoostelijke

Nadere informatie

Brederodelaan 50, 50a

Brederodelaan 50, 50a Brederodelaan 50, 50a Straat en huisnummer : Brederodelaan 50, 50a Postcode en plaats : 2061 KK Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A11414 Complexonderdeel : Meer en Berg Naam object : Hoogzicht Bouwjaar

Nadere informatie

115 Twee beekjes over en door beeldentuin, landgoed Quadenoord.

115 Twee beekjes over en door beeldentuin, landgoed Quadenoord. 115 Twee beekjes over en door beeldentuin, landgoed Quadenoord. Op kruising met betonfietspad rechtsaf. Waar fietspad afsplitst, pad rechts Pad boven langs beek volgen, verderop onder langs beek. Door

Nadere informatie

Steun Het Drentse Landschap

Steun Het Drentse Landschap Steun Het Drentse Landschap In Drenthe vind je nog échte stilte en kostbare natuur. Je vindt er plekjes om even weg te dromen, uitzichten om nooit te vergeten en alle ruimte voor stevige wandelingen met

Nadere informatie

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen Alternatieve NS-wandelroute dag 2 Er zijn twee redenen om een alternatief te bieden voor deze bekende NS-wandeling. De eerste is dat op dit moment in de uiterwaarden langs de IJssel gewerkt wordt aan het

Nadere informatie

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km)

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km) Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km) Afstand 15 km Startpunt Bilderberg Hotel Wolfheze, Wolfhezerweg 17 Wolfheze Wolfheze ligt op de Veluwe en dat staat garant voor mooie oude bossen. Deze wandeling

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen STRUIN BULLETIN April 2015 Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen Bos en Water rondom Plasmolen Door: Frans Sijben - Nijmegen In het Achterbroek Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen 1 Hoe

Nadere informatie

Donkerelaan 20. Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel :

Donkerelaan 20. Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel : Donkerelaan 20 Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel : Naam object : Oude Dorpshuis Bouwjaar : 1929 Architect : H.W.

Nadere informatie

LUZENKAMPROUTE. Beschrijving van deze wandeling.

LUZENKAMPROUTE. Beschrijving van deze wandeling. LUZENKAMPROUTE Deze route voert door het Bremmersbos, de Luzenkamp en een gedeelte van de Melickerheide. Houdt u bij het volgen van de route ook het bijgevoegde kaartje bij de hand. Beschrijving van deze

Nadere informatie

TE KOOP. Zijde 442 Boskoop, Zuid-Holland

TE KOOP. Zijde 442 Boskoop, Zuid-Holland TE KOOP Zijde 442 Boskoop, Zuid-Holland Reliplan, specialisten in kerkelijk en bijzonder onroerend goed met een maatschappelijke bestemming. Buiksloterdijk 224 1025 WD AMSTERDAM Tel: 020 636 58 89 (Hoofdvestiging

Nadere informatie

Basisgegevens Naam: Adres: Effenseweg 1. Denominatie: Rooms Katholiek. Bouwjaar: 1938

Basisgegevens Naam: Adres: Effenseweg 1. Denominatie: Rooms Katholiek. Bouwjaar: 1938 Basisgegevens Naam: Adres: Effenseweg 1 Buurt: Effen-Rith Wijk: West Gemeente: Breda Denominatie: Rooms Katholiek Type: Pastorie Bouwjaar: 1938 Architect: J. Hurks Monumentenstatus: Geen Huidige functie:

Nadere informatie

OVERIJSSELS VECHTDAL. ROUTE 33 km

OVERIJSSELS VECHTDAL. ROUTE 33 km OVERIJSSELS VECHTDAL ROUTE 33 km Geniet van de schoonheid van het Vechtdal door deze prachtige fietsroute te fietsen. Tijdens de route komt u diverse soorten natuur tegen als bos, heide, uitgestrekte grasweide

Nadere informatie

KORTE STRUIN 16 Maart 2018

KORTE STRUIN 16 Maart 2018 KORTE STRUIN 16 Maart 2018 Langs Groene Woonwijken van Nijmegen Zuid Door Frans Sijben Nijmegen Deze Korte Struin vertrekt vanuit Neerbosch. Van daaruit gaat het langs woonwijken van Nijmegen Zuid: niet

Nadere informatie

LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR

LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR ROUTE 14 km Flinke wandeling op landgoed Vilsteren, met onderweg o.a. het graf van de kluizenaar, een fraai uitzichtpunt en een kijkje achter de schermen van het beleid en

Nadere informatie

Lage Duin en Daalseweg 31

Lage Duin en Daalseweg 31 Lage Duin en Daalseweg 31 Straat en huisnummer : Lage Duin en Daalseweg 31 Postcode en plaats : 2061 BB Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A10613 Complexonderdeel : Duin en Daal Naam object : Zwitserse

Nadere informatie

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage ca. 9km.

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage ca. 9km. Wandeling Landgoed Wouwse Plantage ca. 9km. De wandeling gaat door een afwisselend landschap, gedeeltelijk open gebied maar voornamelijk loofbos. De paden kunnen op sommige plaatsen modderig zijn in natte

Nadere informatie

Route Exloo Valthe - Gasselternijveen STROOMAFWAARTS

Route Exloo Valthe - Gasselternijveen STROOMAFWAARTS Route Exloo Valthe - Gasselternijveen STROOMAFWAARTS lengte: startpunt: eindpunt: circa 24 km Schaapskooi tegenover het gemeentehuis Exloo parkeerplaats bij Vakantiepark Hunzepark in Gasselternijveen 1

Nadere informatie

Per auto (Centraal Museum, Nicolaaskerkhof, Utrecht) Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren.

Per auto (Centraal Museum, Nicolaaskerkhof, Utrecht) Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren. Bereikbaarheid Adresgegevens Centraal Museum Nicolaaskerkhof 10 3512 XC Utrecht De Tuinzaal Nicolaasdwarsstraat 14 3512 XH Utrecht De Nicolaïkerk Nicolaaskerkhof 8 3512 XC Utrecht Per auto (Centraal Museum,

Nadere informatie

Fietsroute langs de Rotte. Fietstocht langs de Rotte 16, 23, 30 km. Start: na de molenviergang

Fietsroute langs de Rotte. Fietstocht langs de Rotte 16, 23, 30 km. Start: na de molenviergang Fietstocht langs de Rotte 16, 23, 30 km Uitleg molengangen De droogmakerij bestond uit zeven molengangen. De A gang heeft drie molens nr. 1, nr. 2 en nr. 3 De B t/m G gang heeft vier molens nr. 1, nr.

Nadere informatie

Iepenlaan bij 1. Oorspronkelijke functie : Toegangskolommen. Datum foto : 20-07-2010

Iepenlaan bij 1. Oorspronkelijke functie : Toegangskolommen. Datum foto : 20-07-2010 Iepenlaan bij 1 Straat en huisnummer : Iepenlaan (bij 1) Postcode en plaats : 2061 GG Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A11671 Complexonderdeel : Naam object : Bouwjaar : 1924 Architect : Architectenbureau

Nadere informatie

Wandeling door de Velhorst en naar de Staringkoepel

Wandeling door de Velhorst en naar de Staringkoepel Wandeling door de Velhorst en naar de Staringkoepel Afstand: 8 km Start: Hotel Landgoed Ehzerwold Ehzerallee 14-7218 BS Almen Parkeren voor het hotel, in de driehoek van wegen. Positie van het hotel op

Nadere informatie

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren.

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren. Bereikbaarheid Adresgegevens Centraal Museum De Tuinzaal De Nicolaïkerk Nicolaaskerkhof 10 Nicolaasdwarsstraat 14 Nicolaaskerkhof 8 3512 XC Utrecht 3512 XH Utrecht 3512 XC Utrecht Bereikbaarheid: Per auto

Nadere informatie

Stichting Eerste Gemotoriseerde Vlucht in Nederland 100 jaar. fietstocht. Eerste gemotoriseerde vlucht in Nederland

Stichting Eerste Gemotoriseerde Vlucht in Nederland 100 jaar. fietstocht. Eerste gemotoriseerde vlucht in Nederland Stichting Eerste Gemotoriseerde Vlucht in Nederland 100 jaar fietstocht Eerste gemotoriseerde vlucht in Nederland Stichting Eerste Gemotoriseerde Vlucht in Nederland 100 jaar colofon Tekst: A. Wieffering

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4. Rondje Mook Anders. Aangepaste Versie Maart 2011. Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens

STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4. Rondje Mook Anders. Aangepaste Versie Maart 2011. Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4 Rondje Mook Anders Aangepaste Versie Maart 2011 Zicht op de Mookerheide Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens Door: Frans Sijben - Nijmegen Korte Struin 4: Rondje

Nadere informatie

Bunthof. Uw aantrekkelijke dubbele villa, lommerrijk en luxe. Buntlaan 38-44 Driebergen - Rijsenburg ARCHITECT: ABS Architecten, Driebergen-Rijsenburg

Bunthof. Uw aantrekkelijke dubbele villa, lommerrijk en luxe. Buntlaan 38-44 Driebergen - Rijsenburg ARCHITECT: ABS Architecten, Driebergen-Rijsenburg ARCHITECT: Bunthof ABS Architecten, Driebergen-Rijsenburg DIT IS EEN PROJECT VAN: Amstelveen Uw aantrekkelijke dubbele villa, lommerrijk en luxe VERKOOPINFORMATIE: villa 3 en 4 Hoofdstraat 184 (hoek Parklaan)

Nadere informatie

U start bij het beeld van Albert Mol en loopt de Dorpsstraat in richting de kerk.

U start bij het beeld van Albert Mol en loopt de Dorpsstraat in richting de kerk. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 20 KM : Gelderland - Achterhoek : Laren : Plein bij (div horeca) : Deventerweg 1 : 7245 AW Laren RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden

Nadere informatie

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 10,5 KM : Friesland : Beetsterzwaag : Bakkerij Verloop : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag Bijzonderheden : 90% onverhard : Bos, weiland, heide, meer RA = Rechtsaf

Nadere informatie

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren.

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren. Bereikbaarheid Adresgegevens Centraal Museum De Tuinzaal De Nicolaïkerk Nicolaaskerkhof 10 Nicolaasdwarsstraat 14 Nicolaaskerkhof 8 3512 XC Utrecht 3512 XH Utrecht 3512 XC Utrecht Bereikbaarheid: Per auto

Nadere informatie

Typering van het monument: Statig woonhuis met symmetrische indeling en karakteristieke trapgevels ter plaatste van de topgevels.

Typering van het monument: Statig woonhuis met symmetrische indeling en karakteristieke trapgevels ter plaatste van de topgevels. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM043 Naam monument : n.v.t. Adres : Lindestraat 7a Postcode en plaats : 6096 BW Grathem Kadastrale aanduiding : GTM sectie C nr(s) 1628 Coördinaten

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaand woonhuis uit 1935 met karakteristieke ronde erker met glas-in-loodramen.

Typering van het monument: Vrijstaand woonhuis uit 1935 met karakteristieke ronde erker met glas-in-loodramen. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM056 Naam monument : n.v.t. Adres : Roggelseweg 2 Postcode en plaats : 6081 CT Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3843 Coördinaten

Nadere informatie

daarachter een voormalige school in Amsterdamse School stijl. De Zwarteweg blijven volgen die na een kruispunt Louise Henriettestraat heet.

daarachter een voormalige school in Amsterdamse School stijl. De Zwarteweg blijven volgen die na een kruispunt Louise Henriettestraat heet. Routebeschrijving wandeling Amsterdamse School in stad Groningen (11 km) Copyright: Hans Farjon, 2016 Graag terugmelding bij onvolkomenheden in beschrijving via www.hansfarjon.nl Start: Groningen, stationsplein

Nadere informatie

15.00 Opening en welkom door dagvoorzitter Thérèse van Schie

15.00 Opening en welkom door dagvoorzitter Thérèse van Schie 15.00 Opening en welkom door dagvoorzitter Thérèse van Schie 15.05 Inleiding door Dennis Straat, bestuurlijk trekker van het thema Toerisme binnen het Bestuurlijk Overleg PRES 15.20 Themaspreker: Mobiliteit

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 6 Nederland Utrecht Utrechtse Heuvelrug 42.1 (ongeveer 2:28 u.) Fietsroute 153437 1km 2015 Falkplan BV 2 van 6 Nederland Utrecht Utrechtse Heuvelrug 42.1 (ongeveer 2:28 u.) Fietsroute 153437 Wil

Nadere informatie

In een vorig artikel is uiteengezet hoe de monumentenwet

In een vorig artikel is uiteengezet hoe de monumentenwet In een vorig artikel is uiteengezet hoe de monumentenwet funktioneert en is opgegeven welke gebouwen in Hilversum door het Rijk beschermd zijn (de z g n o Rijksmonumenten) Van de mogelijkheid om voor objekten

Nadere informatie

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 13 KM : Friesland : Beetsterzwaag : Bakkerij Verloop : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag Bijzonderheden : 90% onverhard : Bos, weiland, heide, meer RA = Rechtsaf

Nadere informatie

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 16 KM : Gelderland : Heerde : Uitspanning : De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri.

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

14 km, 70% kleine asfaltweggetjes, 30% graspad. Met 2 uitbreidingen ongeveer 17 km.

14 km, 70% kleine asfaltweggetjes, 30% graspad. Met 2 uitbreidingen ongeveer 17 km. Rondje Loppersum Routebeschrijving vanaf spoorwegstation Loppersum, oktober 2016 14 km, 70% kleine asfaltweggetjes, 30% graspad. Met 2 uitbreidingen ongeveer 17 km. Horeca Je zou het niet verwachten op

Nadere informatie

Fotowand Havenstraat

Fotowand Havenstraat Fotowand Havenstraat Fotowand Havenstraat De Havenstraat is de verbinding tussen de haven en het Oude Dorp. Een blikvanger is de fotowand langs het terrein van BN International. Op deze wand wordt met

Nadere informatie

Typering van het monument: Voormalige directeurswoning en het smeedijzeren hekwerk van de voormalige Huyben s Bierbrouwerij De Kroon.

Typering van het monument: Voormalige directeurswoning en het smeedijzeren hekwerk van de voormalige Huyben s Bierbrouwerij De Kroon. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM077 Naam monument : voormalige brouwerij Huybens De Kroon Adres : Dorpstraat 55 en 57 Postcode en plaats : 6085 BE Horn Kadastrale aanduiding : HOR02

Nadere informatie

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910.

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM052 Naam monument : n.v.t. Adres : Napoleonsweg 33 Postcode en plaats : 6081 AA Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie B nr(s) 1000 Coördinaten

Nadere informatie