STRATEGISCH PLAN Excellent onderwijs voor een innovatieve regio

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STRATEGISCH PLAN 20152020. Excellent onderwijs voor een innovatieve regio"

Transcriptie

1 STRATEGISCH PLAN Excellent onderwijs voor een innovatieve regio

2 introductie Met meer dan studenten en ruim 800 medewerkers zijn we het grootste opleidingencentrum voor beroepsonderwijs in de Achterhoek en de Liemers. Vanuit meerdere vestigingen verzorgen we opleidingen voor de beroepen van nu en in de toekomst. Het Graafschap College staat voor hoge kwaliteit én innovatie, óók de kernwaarden van de Achterhoek. We zijn er trots op onderdeel van deze authentieke regio te zijn. Ons onderwijs geven we - samen met onze partners in de regio - vorm vanuit de visie dat persoonlijke aandacht en goede relaties de sleutel zijn tot succes. We nodigen u graag uit kennis te nemen van onze ambities voor de komende periode: excellent onderwijs voor een innovatieve regio creëren. Namens alle medewerkers en de raad van toezicht van het Graafschap College, René van Gils Sarien Shkolnik-Oostwouder College van Bestuur

3 missie Iedereen heeft talenten en ambitie. Het Graafschap College biedt studenten en medewerkers de gelegenheid deze optimaal te ontwikkelen en draagt hiermee bij aan de voorbereiding op een beroep en werk in iedere levensfase en op elk niveau.

4 visie Het Graafschap College biedt onderwijs voor vrijwel iedereen. Het is ván de regio en staat vóór de regio. Studenten worden opgeleid tot excellente vakmensen en volwaardige burgers met een ondernemende houding. Het college staat bekend om persoonlijke begeleiding. De examens zijn op niveau en de opleidingen bieden studenten een heldere structuur en houvast. De lessen zijn gevarieerd en worden gegeven in een moderne, optimale leeromgeving. Het Graafschap College is kleinschalig, vertrouwd en blijvend innovatief.

5 kernwaarden De 5 kernwaarden zijn: persoonlijk, verbonden, duurzaam, zelfbewust en creatief. Deze waarden zijn leidend voor de organisatie en zijn zichtbaar in het gedrag van medewerkers en studenten.

6 ambitie voor de komende periode Meer dan voorheen wordt een beroep gedaan op de trekkende kracht en het organiserend vermogen van het Graafschap College. Dat komt onder andere door de vraag naar meer geschoold personeel, de voorspelde krimp in de Achterhoek, de dalende studentenaantallen in het middelbaar beroepsonderwijs, de toenemende concurrentie en het belang van innovatie en verandering voor de Achterhoek en de grensregio. Het Graafschap College is een goede school en wil haar positie verder versterken: een excellente school zijn met verbindende kracht. Het wil zich meer richten op vernieuwing en innovatie. Samen met haar samenwerkingspartners, bedrijven, lokale overheden en instellingen wil het graag een bijdrage leveren aan de toekomst van de regio. Dat vergt een nog sterkere gerichtheid in de regio op samenwerking met het bedrijfsleven, instellingen en overheid. Het Graafschap College maakt haar ambities concreet in vijf strategische lijnen: 1 Opleiden voor ieders talent en ambitie 2 Opleiden, flexibel en op maat 3 Opleiden voor nieuw vakwerk en innovatieve beroepen 4 Opleiden in een netwerk in de euregio 5 Leren en werken met passie en plezier Het Graafschap College biedt beroepsgerichte opleidingen aan voor ieders talent en ambitie. Waar gewenst neemt het Graafschap College initiatief en is het een motor en verbinder op het gebied van sociale, economische en technologische innovatie. Studenten worden in elke levensfase excellent voorbereid op een nieuwe stap, hetzij in de vorm van een vervolgopleiding, hetzij in de vorm van een nieuwe taak in werk of samenleving. Een nieuwe stap die ze met voldoende bagage en vertrouwen kunnen zetten. Het Graafschap College investeert daarom duurzaam in maatwerk en flexibiliteit in het opleidingsaanbod. Hierbij wordt nadrukkelijk de samenwerking gezocht met regionale bedrijven en instellingen in de (grensoverschrijdende) regio. Strategische ambitie van het Graafschap College Het Graafschap College biedt excellent beroepsonderwijs ten behoeve van de individuele ontwikkeling van ieder persoonlijk. Het is een motor voor technologische, sociale en economische ontwikkelingen in de regio.

7 strategische lijn 1 Ik krijg de kans van topkoks het vak te leren In samenwerking met gerenommeerde restaurants en het bedrijfsleven in de regio krijgen gemotiveerde, ambitieuze studenten in de Achterhoek een kans om zich te ontwikkelen tot excellente vakmensen. Ambachtelijk vakmanschap én moderne technieken en materialen leveren een bijdrage aan een professionele leer- en werkomgeving. Vakmanschap is voor iedereen bereikbaar, iedereen heeft talent. Opleiden voor ieders talent en ambitie Leren is niet langer een proces van enkele jaren op een school, maar een proces dat nooit stopt. Studenten verwerven kennis, vaardigheden en de houding die zij nodig hebben om een leven lang te leren. Het Graafschap College levert een bijdrage aan het succes van een student in zijn maatschappelijke carrière en zijn leven met een passend opleidingsaanbod van hoge kwaliteit in iedere fase van zijn leven. Voor iedereen toegankelijk, want niemand hoeft aan de kant te staan.

8 strategische lijn 2 Het gestreamde klaslokaal sluit naadloos op mijn situatie aan De opleiding ICT experimenteert met de inrichting van gestreamde klaslokalen. Zorgopleidingen worden aangeboden in een digitale leeromgeving. De juiste mix van zo n omgeving én een fysieke plaats waar studenten elkaar ontmoeten, maken maatwerk mogelijk: de digitale derde leerweg. Dit biedt ruimte voor de specifieke wensen van bedrijven en studenten, onafhankelijk van tijd en plaats. Opleiden, flexibel en op maat Het Graafschap College maakt de regio sterk door zijn opleidingsprogramma s en persoonlijke aandacht, in een bij de tijdgeest passende leer- en leefomgeving: op maat, flexibel en toegankelijk. Technologische ontwikkelingen helpen daarbij. Het programma past bij de student, zijn leeftijd, zijn ambities en talent en bij de context van het beroep waarvoor wordt opgeleid.

9 strategische lijn 3 Bij mijn stagebedrijf vielen ze van hun stoel toen ik mijn eigen 3D project liet zien Studenten werken intensief samen met het bedrijfsleven aan de nieuwste technieken uit de praktijk. Prototypen met de 3D metaalprinter en het ontwikkelen en testen van een 3D betonprinter, waar met olifantsgras wordt geëxperimenteerd. Zo helpen we elkaar te innoveren en bouwen aan de Smart Industry voor de regio. Opleiden voor nieuw vakwerk en innovatieve beroepen Goede vakmensen blijven altijd belangrijk. De werkvelden, beroepen en de bijbehorende arbeidsmarkt zijn voortdurend in ontwikkeling. Er zullen nieuwe beroepen ontstaan. Studenten worden goed opgeleid om hun vak uit te oefenen én leren ondernemend en flexibel te zijn. Om dit te realiseren is het van belang dat het Graafschap College zelf ook innoveert en meedoet door extern vernieuwing en ontwikkeling op te zoeken en te faciliteren, óók buiten de muren van de school, samen met de praktijk.

10 strategische lijn 4 Mijn oude overbuurvrouw weer zien lachen, dat ontroert me Docenten en studenten organiseren en begeleiden activiteiten om ouderen te helpen weer onderdeel te worden van een bloeiende gemeenschap. Kleine dorpskernen komen weer tot leven. Dat is de praktijk van het onderwijs in de Achterhoek dat verbonden is met netwerken in de euregio. Samen met opleidingen over de grens, bijvoorbeeld in Bocholt en Berlijn. Het Graafschap College werkt aan een grenzeloos goede school. Opleiden in een netwerk in de euregio Onderwijs en arbeidsmarkt kunnen het zich niet langer veroorloven in gescheiden netwerken te opereren. De school speelt een actieve rol in deze netwerken door haar onderwijsaanbod te optimaliseren en haar studenten voor te bereiden op een rol in een netwerk. Het Graafschap College zet zich in als motor voor economische, technologische en sociale innovatie in de Achterhoek en als stimulator, verbinder en co-creator van vooruitstrevende oplossingen, die de positie van de regio versterken. Het verzorgingsgebied van het Graafschap College grenst aan Duitsland. Van het samenwerkingsverband in de euregio, waarvan het verzorgingsgebied deel uitmaakt, is nog onvoldoende gebruik gemaakt. Het Graafschap College stapt over deze grens heen om zo de kansen, door wederzijdse diploma-erkenning, op de euregionale arbeidsmarkt voor studenten zowel in Nederland als Duitsland optimaal te benutten.

11 strategische lijn 5 Ik zit lekker in mijn vel, dat valt anderen ook op Op het Graafschap College is volop aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van studenten en medewerkers. Er is altijd gelegenheid voor het volgen van een nieuwe opleiding, er zijn moderne sportfaciliteiten en er wordt verantwoorde voeding aangeboden in de restaurants. Een gezonde balans tussen lichaam en geest is van groot belang. Het is een omgeving waarin mensen met passie en plezier leren en werken. Leren en werken met passie en plezier Het Graafschap College wil, in de breedste zin van het woord, nog vitaler worden. Opdat alle toekomstige medewerkers in de regio iedere dag met plezier en passie aan het werk gaan én hun ambities waarmaken. Er is sprake van een lerende organisatie, een moderne fysieke én virtuele leer- en werkomgeving met een professionele cultuur waar het streven naar excellentie, bevlogenheid en betrokkenheid vanzelfsprekend is.

12 uitnodiging Meer dan ooit is expliciete aandacht voor innovatie in onze regio noodzakelijk. Wij verzorgen excellent onderwijs voor elke student die zich bij ons meldt en dat liefst een leven lang. Voor de beroepen van nu en de toekomst. Dat kan alleen samen met de juiste partners. Meer dan bedrijven en instellingen maken jaarlijks kennis met de verbindende kracht van het Graafschap College. Wilt u ook investeren in talent, innovatie en economische slagkracht in de regio? Neem dan contact met ons op. Samen met u maken we er werk van!

13 Graafschap College T: E: Bezoekadres: Hoofdvestiging J.F. Kennedylaan EA Doetinchem Postadres: Slingelaan 1, 7001 EA Doetinchem

Onderwijsconcept Albeda Zet De Toon!

Onderwijsconcept Albeda Zet De Toon! Onderwijsconcept Onderwijsconcept Albeda Zet De Toon! Voorwoord Albeda heeft een mooie en grote maatschappelijke opdracht. We willen een TOP-school zijn voor studenten en bedrijven in de stad Rotterdam

Nadere informatie

' Zijn wie je bent. Dat is geluk.'

' Zijn wie je bent. Dat is geluk.' identiteitsbewijs ' Zijn wie je bent. Dat is geluk.' Erasmus 4 Onderwijs draait om mensen Onderwijs draait om mensen. Als we met elkaar in het onderwijs iets willen bereiken, dan draait alles om passie,

Nadere informatie

Slim samenwerken aan Smart Technology

Slim samenwerken aan Smart Technology Slim samenwerken aan Smart Technology Het CIV Smart Technology (CIV is een afkorting van Centrum voor Innovatief Vakmanschap) is een dynamisch samenwerkingsverband tussen ondernemingen, overheden en het

Nadere informatie

Welkom in het Horizon College

Welkom in het Horizon College Welkom in het Horizon College Bij het Horizon College maken we onze naam waar: we geven middelbaar beroepsonderwijs dat bij jou past en jouw horizon groter maakt. We leren je niet alleen een vak met toekomst,

Nadere informatie

HET 'PRACTORAAT CREATIEF VAKMANSCHAP' HEEFT ALS DOEL OM DE ECONOMISCHE EN MAATSCHAPPELIJKE MEERWAARDE VAN DE CREATIEVE VAKMAN

HET 'PRACTORAAT CREATIEF VAKMANSCHAP' HEEFT ALS DOEL OM DE ECONOMISCHE EN MAATSCHAPPELIJKE MEERWAARDE VAN DE CREATIEVE VAKMAN HET 'PRACTORAAT CREATIEF VAKMANSCHAP' HEEFT ALS DOEL OM DE ECONOMISCHE EN MAATSCHAPPELIJKE MEERWAARDE VAN DE CREATIEVE VAKMAN TE ONDERZOEKEN, BETER ZICHTBAAR TE MAKEN EN VERDER TE VERGROTEN #practoraatcv

Nadere informatie

identiteitsbewijs identiteitsbewijs onderwijsgroep noord

identiteitsbewijs identiteitsbewijs onderwijsgroep noord 1 identiteitsbewijs identiteitsbewijs onderwijsgroep noord identiteitsbewijs onderwijsgroep noord I Zijn wie je bent. Dat is geluk. I Erasmus 2 Onderwijs draait om mensen Als we met elkaar in het onderwijs

Nadere informatie

Hondsrug College. School Ontwikkelings Plan Onderwijs op maat. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst!

Hondsrug College. School Ontwikkelings Plan Onderwijs op maat. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Hondsrug College School Ontwikkelings Plan 2016-2020 Onderwijs op maat Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! 3 Elke leerling is uniek: onze ambitie is om vernieuwend onderwijs op maat

Nadere informatie

Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs!

Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs! Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs! In ons onderwijs staat de mens centraal, of het nu gaat om studenten of medewerkers, om ouders of werknemers uit het bedrijfsleven, jongeren of volwassenen. Wij zijn

Nadere informatie

Profiel & Selectieprocedure. Directeur-bestuurder Stellingwerf College

Profiel & Selectieprocedure. Directeur-bestuurder Stellingwerf College Profiel & Selectieprocedure Directeur-bestuurder Stellingwerf College juni 2016 Onze school Het Stellingwerf College, een openbare school voor vmbo, mavo, havo, vwo en verrijkt en versneld vwo in Oosterwolde

Nadere informatie

Opleidingsprogramma DoenDenken

Opleidingsprogramma DoenDenken 15-10-2015 Opleidingsprogramma DoenDenken Inleiding Het opleidingsprogramma DoenDenken is gericht op medewerkers die leren en innoveren in hun organisatie belangrijk vinden en zich daar zelf actief voor

Nadere informatie

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Deze kaderbrief geeft richting aan onze (team)plannen voor 2018. Zo zorgen we ervoor dat ontwikkelingen binnen Cello elkaar versterken én dat we invulling blijven geven

Nadere informatie

Leren & ontwikkelen. doe je samen

Leren & ontwikkelen. doe je samen Leren & ontwikkelen doe je samen VIER SpeerpunteN Onze missie en visie bepalen, samen met externe ontwikkelingen (zoals wet- en regelgeving, nieuwe inzichten en technologische ontwikkelingen), ons beleid

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan Herman Broerenschool

Strategisch beleidsplan Herman Broerenschool Voor elk kind dat met plezier naar zijn eigen hoogte klimt Strategisch beleidsplan Herman Broerenschool www.hermanbroeren.nl Periode 2018-2022 Roermond, 1 augustus 2018 Voorwoord Voor u ligt het strategisch

Nadere informatie

samen onderwijs maken BEDRIJFSPLAN 2015-2018

samen onderwijs maken BEDRIJFSPLAN 2015-2018 samen onderwijs maken BEDRIJFSPLAN 2015-2018 WOORD VOORAF De titel zegt alles. Samen onderwijs maken. Elke dag weer, samen met onze medewerkers, leerlingen en de regio. Daarin spelen wij als opleider een

Nadere informatie

Goede resultaten en met plezier naar school! Identiteitsprofiel Singelland VO Surhuisterveen

Goede resultaten en met plezier naar school! Identiteitsprofiel Singelland VO Surhuisterveen Goede resultaten en met plezier naar school! Identiteitsprofiel Singelland VO Surhuisterveen 1. Waar wij in geloven Op onze school telt iedereen en werken we samen op basis van gelijkwaardigheid. De school

Nadere informatie

ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA

ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA VOORWOORD Hoe leiden we elke student op tot de professional voor de wereld van morgen? Met de blik op 2025 daagt die vraag

Nadere informatie

Strategie Onze missie Onze ambitie

Strategie Onze missie Onze ambitie Het beste waarmaken Ons DNA maakt dat we willen worden herkend aan de kwaliteit van ons werk. Kwaliteit doordat we doen wat we belangrijk vinden, waar we goed in zijn en wat bij ons past. Vanuit de basis

Nadere informatie

onderwijsgroep noord identiteitsbewijs

onderwijsgroep noord identiteitsbewijs onderwijsgroep noord identiteitsbewijs 'Zijn wie je bent. Dat is geluk.' Erasmus 4 Onderwijs draait om mensen Als we met elkaar in het onderwijs iets willen bereiken, dan draait alles om passie, energie

Nadere informatie

Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID

Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID Ik geef betekenis aan onze missie Ik begeleid studenten naar de arbeidsmarkt, een vervolgopleiding en/of een actieve rol in de samenleving. En: ik zorg dat een student

Nadere informatie

Binnen. creëren wij kansen

Binnen. creëren wij kansen Binnen creëren wij kansen Het Meerrijk O.B.S. De Schakel O.J.S. Het Scala Dirk van Dijkschool (Hfd) O.D.S. Engelenberg Dirk van Dijkschool (dep) Stichting openbaar onderwijs Kampen wil haar nieuwe status

Nadere informatie

Strategienota Ruimte, Relatie & Rekenschap

Strategienota Ruimte, Relatie & Rekenschap Strategienota 2019-2022 Ruimte, Relatie & Rekenschap 2 Strategienota Landstede Groep 2019-2022 Inhoudsopgave Inleiding 4 Hoofdstuk 1 Missie & waarden 6 1.1 Missie 6 1.2 Waarden 6 We willen ontwikkelen

Nadere informatie

STRATEGISCH PLAN 20152020. Excellent onderwijs voor een innovatieve regio

STRATEGISCH PLAN 20152020. Excellent onderwijs voor een innovatieve regio STRATEGISCH PLAN 20152020 Excellent onderwijs voor een innovatieve regio Dit is een bijzondere uitgave van het Strategisch Plan 2015-2020 van het Graafschap College. De volledige versie en de bijbehorende

Nadere informatie

Inholland. en dichtbij We zijn divers We maken kwaliteit samen Maart 2017 We bek

Inholland. en dichtbij We zijn divers We maken kwaliteit samen Maart 2017 We bek We durven te leren We handelen persoonlijk en dichtbij We divers We maken kwaliteit samen We bekennen kleur We du ven te leren We handelen persoonlijk en dichtbij We zijn div We maken kwaliteit samen We

Nadere informatie

waarom? externe drivers Technologie Digitalisering Globalisering

waarom? externe drivers Technologie Digitalisering Globalisering waarom? externe drivers 1 Technologie Digitalisering Globalisering Wat zijn de dominante factoren die leren en werken veranderen in de 21ste eeuw? externe drivers Voortgaande digitalisering veroorzaakt

Nadere informatie

' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis

' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis IDENTITEITS- BEWIJS ' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis 2 Onderwijs draait om mensen Als wij in onze onderwijsinstelling iets willen bereiken, dan

Nadere informatie

DE 2 BELANGRIJKSTE VRAGEN. Wat voor organisatie willen we zijn?

DE 2 BELANGRIJKSTE VRAGEN. Wat voor organisatie willen we zijn? KOERSPLAN 2018-2022 DE 2 BELANGRIJKSTE VRAGEN Wat voor organisatie willen we zijn? En welke cultuur past daarbij? De basis hiervoor vormen de kernwaarden en het gedrag dat daarbij hoort. RESULTAAT: We

Nadere informatie

Welkom in TECHNUM! KwaliteitsKring Zeeland 14-02-08

Welkom in TECHNUM! KwaliteitsKring Zeeland 14-02-08 Welkom in TECHNUM! KwaliteitsKring Zeeland 14-02-08 TECHNUM in vogelvlucht Wat is Technum Welke participanten Waarom noodzakelijk Waar we voor staan Wat onze ambities zijn TECHNUM Zelfstandige onderwijsvoorziening

Nadere informatie

RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure

RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure GOO! voor Opvang en Onderwijs RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure Elk kind heeft een held of heldin in zich om moeilijke situaties te overwinnen. Hiervoor is niet alleen moed nodig, maar ook inzicht, de juiste

Nadere informatie

ONTWIKKELINGEN VMBO EN MBO Spirit4you 22 maart 2018

ONTWIKKELINGEN VMBO EN MBO Spirit4you 22 maart 2018 ONTWIKKELINGEN VMBO EN MBO Spirit4you 22 maart 2018 Ontwikkelingen vmbo en mbo Bestuursakkoord mbo (Ministerie OCW en Mbo- Raad) Sterk beroepsonderwijs (Ministerie OCW) SER advies: sterk en innovatief

Nadere informatie

Ontwikkelingen. in zorg en welzijn. Wij houden daarbij onverkort vast aan de Koers 2010-2013,

Ontwikkelingen. in zorg en welzijn. Wij houden daarbij onverkort vast aan de Koers 2010-2013, KOERS 2014-2015 3 Het (zorg)landschap waarin wij opereren verandert ingrijpend. De kern hiervan is de Kanteling, wat inhoudt dat de eigen kracht van burgers over de hele breedte van de samenleving uitgangspunt

Nadere informatie

Strategisch Beleidsplan 2014-2018

Strategisch Beleidsplan 2014-2018 Strategisch Beleidsplan 2014-2018 Stichting ELAN Stichting ELAN in onderwijs is op 1 augustus 2014 ontstaan door een fusie van de Stichting CSO Gooi e.o. en de Vereniging Annie M.G. Schmidt. ELAN bestaat

Nadere informatie

GROEI LOOPBAAN ONTWIKKELING EIGEN REGIE TALENT INNOVATIEKRACHT BEWUST PERSONEEL FLEXIBILITEIT ZELFSTURING EMPLOYMENT NETWERKEN TOEKOMST WERKNEMER

GROEI LOOPBAAN ONTWIKKELING EIGEN REGIE TALENT INNOVATIEKRACHT BEWUST PERSONEEL FLEXIBILITEIT ZELFSTURING EMPLOYMENT NETWERKEN TOEKOMST WERKNEMER KADER LOOPBAANONTWIKKELING DIALOOG BEWUST TOEKOMST ZELFSTURING TALENT INNOVATIEKRACHT LOOPBAAN ONTWIKKELING FLEXIBILITEIT EIGEN REGIE NETWERKEN GROEI PERSONEEL KWALITEITEN EMPLOYMENT WERKNEMER INLEIDING

Nadere informatie

VISIE OP ONDERWIJS. Associate degrees voltijd

VISIE OP ONDERWIJS. Associate degrees voltijd VISIE OP ONDERWIJS Associate degrees voltijd Voor u ligt de Visie op Onderwijs voor de Associate degree-opleidingen. Deze visie is tot stand gekomen met de partners in het mbo en het hbo in de regio. In

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan Stichting Promes 2015-2018

Strategisch beleidsplan Stichting Promes 2015-2018 Strategisch beleidsplan Stichting Promes 2015-2018 Voorwoord. De planperiode van 2011-2014 ligt bijna achter ons en geeft ons reden tot nadenken over de doelen voor de komende vier jaar. Als we terugdenken

Nadere informatie

is continu in beweging De wereld verandert De samenleving gemeente Voorst organisatieontwikkeling Colofon 2017 en verder

is continu in beweging De wereld verandert De samenleving gemeente Voorst organisatieontwikkeling Colofon 2017 en verder organisatieontwikkeling Colofon Dit is een uitgave van Postbus 9000 7390 HA Voorst www.voorst.nl 2017 en verder Oktober 2016 Beeldmateriaal Infographics: De Betekenaar Stills: Het Programmahuis Ontwerp:

Nadere informatie

Koersplan Friesland College Waar leren werkt

Koersplan Friesland College Waar leren werkt Koersplan Friesland College 2019-2022 Waar leren werkt Koersplan Friesland College 2019-2022 1. Waar leren werkt Visie: Waar leren werkt Deze drie woorden vatten kernachtig samen waar we voor staan als

Nadere informatie

Ontdek je wereld. Koersplan THUIS IN DE WERELD. Hoogen Dries 3, 5051 WK Goirle

Ontdek je wereld. Koersplan THUIS IN DE WERELD. Hoogen Dries 3, 5051 WK Goirle Ontdek je wereld Koersplan 2019-2023 THUIS IN DE WERELD Hoogen Dries 3, 5051 WK Goirle 013-530 25 48 info@edu-ley.nl www.edu-ley.nl Betekenis geven aan ambities Missie: Waar staan onze scholen voor? Edu-Ley

Nadere informatie

Visie Missie. De missie van onze stichting is de volgende: wie je morgen bent creëer je vandaag met de som van gisteren

Visie Missie. De missie van onze stichting is de volgende: wie je morgen bent creëer je vandaag met de som van gisteren Visie Missie De Jan Ligthartscholen van de Jan Ligthartgroep Tilburg hebben een duidelijk doel voor ogen: het onderwijs dusdanig inrichten dat het de basis vormt van het levenslang leren dat een mens doet.

Nadere informatie

Toekomstgericht, professioneel, verbonden. Strategisch Beleidsplan OSG Schoonoord

Toekomstgericht, professioneel, verbonden. Strategisch Beleidsplan OSG Schoonoord Toekomstgericht, professioneel, verbonden Strategisch Beleidsplan OSG Schoonoord 2017 2021 2 / 7 Inhoudsopgave 1 Voorwoord 3 2 Missie, Visie en Kernwaarden 3 2.1 Missie 3 2.2 Visie 4 2.3 Kernwaarden 4

Nadere informatie

OPEN SPORTPARK ALS HYBRIDE LEEROMGEVING. MINI-CONFERENTIE BREED OPLEIDEN Donderdag

OPEN SPORTPARK ALS HYBRIDE LEEROMGEVING. MINI-CONFERENTIE BREED OPLEIDEN Donderdag OPEN SPORTPARK ALS HYBRIDE LEEROMGEVING MINI-CONFERENTIE BREED OPLEIDEN Donderdag 31-01-2019 Ap te Winkel, Opleidingsmanager sporten bewegen bij Graafschap College, Doetinchem Regio Achterhoek Regionaal

Nadere informatie

CIV SMART TECHNOLOGY

CIV SMART TECHNOLOGY CIV SMART TECHNOLOGY Uitgebreide managementsamenvatting Plan van Aanpak Centrum voor Innovatief Vakmanschap Smart Technology Ten behoeve van subsidie aanvraag Regionaal Investeringsfonds door de partners

Nadere informatie

Wij bieden, op maat, een uitgebreid en intensief begeleidingstraject op de werkplek aan.

Wij bieden, op maat, een uitgebreid en intensief begeleidingstraject op de werkplek aan. Profielschets directeur OBS Het Toverkruid ELK KIND IS UNIEK! Algemeen In de gemeente Asten zijn twee basisscholen van PlatOO gesitueerd; OBS Het Toverkruid en OBS de Horizon. PlatOO zoekt voor OBS Het

Nadere informatie

Meer kansen, meer banen. SW-bedrijven als banenmakelaar

Meer kansen, meer banen. SW-bedrijven als banenmakelaar Meer kansen, meer banen Inleiding Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben terecht de volle aandacht van de politiek. Vrijwel alle verkiezingsprogramma s besteden er aandacht aan. Het gaat

Nadere informatie

Ons. Onderwijs. Kwaliteit in onderwijs

Ons. Onderwijs. Kwaliteit in onderwijs Ons Onderwijs Kwaliteit in onderwijs Voorwoord Bij Marianum staat de ontwikkeling van de leerling voorop. Wij staan voor aantrekkelijk en afgestemd onderwijs, gemotiveerde leerlingen en goede eindresultaten.

Nadere informatie

Op expeditie naar waarde(n)

Op expeditie naar waarde(n) Op expeditie naar waarde(n) 21e eeuwse educatie Effectief leiderschap Vakmanschap: de leraar doet ertoe! Verbinding met de gemeenschap Waardengedreven onderwijs Op expeditie naar waarde(n) De hele opvoeding

Nadere informatie

Professionele leeromgeving. Inleiding

Professionele leeromgeving. Inleiding Professionele leeromgeving Het onderwijs aan studenten is gebaat bij betrokken en professionele onderwijsteams. Het bieden van professionele ruimte geeft teams de gelegenheid om het onderwijs op een optimale

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 03. Missie en kernwaarden 07. Nieuwe perspectieven voor de toekomst 13. Beloften 23. Merkbaar en herkenbaar 37

Inhoud. Voorwoord 03. Missie en kernwaarden 07. Nieuwe perspectieven voor de toekomst 13. Beloften 23. Merkbaar en herkenbaar 37 Inhoud Voorwoord 03 Missie en kernwaarden 07 Nieuwe perspectieven voor de toekomst 13 Beloften 23 Merkbaar en herkenbaar 37 01 Voorwoord ROC Friese Poort staat midden in de samenleving, want onderwijs

Nadere informatie

Business College Notenboom & Business School Notenboom

Business College Notenboom & Business School Notenboom University of Applied Sciences Business College Notenboom & Business School Notenboom Ondernemend Inspirerend Ambitieus MBO 4 in 2 jaar HBO-Ad in 2 jaar HBo in 3 of 4 jaar Transparant Persoonlijk Notenboom

Nadere informatie

Strategisch Kader VO-raad

Strategisch Kader VO-raad Strategisch Kader VO-raad 2015-2020 Inhoud 1. Inleiding 2. Strategische doelstellingen 3. Visie, rol en missie 4. Interne en externe ontwikkelingen 5. Inhoudelijk strategische lijnen 5.1 Onderwijs dat

Nadere informatie

WILLEM VAN ORANJE Ons Identiteitsbewijs, bestaande uit onze beginselen en ons paspoort Definitieve tekst d.d. 4 maart 2016

WILLEM VAN ORANJE Ons Identiteitsbewijs, bestaande uit onze beginselen en ons paspoort Definitieve tekst d.d. 4 maart 2016 ---------------------------------------- WILLEM VAN ORANJE Ons Identiteitsbewijs, bestaande uit onze beginselen en ons paspoort Definitieve tekst d.d. 4 maart 2016 ----------------------------------------

Nadere informatie

middelbaar beroepsonderwijs Brainport regio Eindhoven Onderwijsvisie Onze kijk op onderwijs

middelbaar beroepsonderwijs Brainport regio Eindhoven Onderwijsvisie Onze kijk op onderwijs middelbaar beroepsonderwijs Brainport regio Eindhoven Onderwijsvisie Onze kijk op onderwijs Summa College maart 2013 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: De vijf onderwijspijlers 4 Hoofdstuk 2: De vijf onderwijspijlers

Nadere informatie

Samen sterk in communicatie. Zomer 2015

Samen sterk in communicatie. Zomer 2015 Samen sterk in communicatie Zomer 2015 Missie Communicatie maakt het leven. Als voor mensen horen of communiceren niet vanzelfsprekend is, maakt Kentalis de beste communicatiemogelijkheden toegankelijk.

Nadere informatie

Nieuwsgierig Verbindend Inspirerend STRATEGISCHE KOERS 2 0 1 6-2 0 2 0

Nieuwsgierig Verbindend Inspirerend STRATEGISCHE KOERS 2 0 1 6-2 0 2 0 Nieuwsgierig Verbindend Inspirerend STRATEGISCHE KOERS 2 0 1 6-2 0 2 0 2 Met trots presenteren wij onze strategische koers voor de komende jaren In de achterliggende periode is door alle collega s van

Nadere informatie

Bouwen aan excellentie. vroeg beginnen!

Bouwen aan excellentie. vroeg beginnen! WELKOM Bouwen aan excellentie vroeg beginnen! First LEGO League Bouwen aan excellentie een tussenstand Sturingsprincipe Deltion ruimte leegte RUST kaders versus ON RUS T chaos Verbinden van trots en besef

Nadere informatie

Wervingsprofiel. Voorzitter College van Bestuur

Wervingsprofiel. Voorzitter College van Bestuur Wervingsprofiel Voorzitter College van Bestuur 28 maart 2019 Opdrachtgever Van Hall Larenstein University of Applied Sciences Voor meer informatie over de functie Jeannette van der Vorm, senior adviseur

Nadere informatie

Dit is een schoolpaspoort. Niet zomaar een stukje tekst. Het is ons identiteitsbewijs, het DNA van onze school. Het beschrijft wie we zijn en waar we

Dit is een schoolpaspoort. Niet zomaar een stukje tekst. Het is ons identiteitsbewijs, het DNA van onze school. Het beschrijft wie we zijn en waar we SCHOOLPASPOORT Dit is een schoolpaspoort. Niet zomaar een stukje tekst. Het is ons identiteitsbewijs, het DNA van onze school. Het beschrijft wie we zijn en waar we in geloven. Onze kernwaarden, onze ambitie.

Nadere informatie

KINDEREN LATEN LEREN Strategisch beleidsplan 2015-2018. SKO Flevoland en Veluwe. Ontwerpers van onderwijs voor de 21ste eeuw

KINDEREN LATEN LEREN Strategisch beleidsplan 2015-2018. SKO Flevoland en Veluwe. Ontwerpers van onderwijs voor de 21ste eeuw SKO Flevoland en Veluwe Ontwerpers van onderwijs voor de 21ste eeuw KINDEREN LATEN LEREN Strategisch beleidsplan 2015-2018 Strategisch beleidsplan SKO Flevoland en Veluwe 1 KINDEREN LATEN LEREN Onze droomschool

Nadere informatie

We willen de Zeeuwse jongeren zo goed mogelijk toerusten voor hun latere rollen als werknemer, ondernemer, ouder, burger et cetera.

We willen de Zeeuwse jongeren zo goed mogelijk toerusten voor hun latere rollen als werknemer, ondernemer, ouder, burger et cetera. 2 In de afgelopen jaren is al veel gedaan om het onderwijs in Zeeland meer toekomstbestendig te maken. Daarmee is een aanzet gegeven voor een gezonde toekomst van het onderwijs in Zeeland, maar ligt er

Nadere informatie

Strategisch Beleidsplan BGN

Strategisch Beleidsplan BGN Strategisch Beleidsplan BGN 2017-2025 Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) info@gewichtsconsulenten.nl www.gewichtsconsulenten.nl Inhoud 1. Introductie en achtergrond... 3 2. Missie en

Nadere informatie

We werken al veel samen op het gebied waar het kan en meer geconcentreerd. zodat er meer geld beschikbaar komt opleidingen meer specialistisch zijn

We werken al veel samen op het gebied waar het kan en meer geconcentreerd. zodat er meer geld beschikbaar komt opleidingen meer specialistisch zijn 2 In de afgelopen jaren is al veel gedaan om het onderwijs in Zeeland meer toekomstbestendig te maken. Daarmee is een aanzet gegeven voor een gezonde toekomst van het onderwijs in Zeeland, maar ligt er

Nadere informatie

Piter Jelles Strategisch Perspectief

Piter Jelles Strategisch Perspectief Piter Jelles Strategisch Perspectief Strategisch Perspectief Inhoudsopgave Vooraf 05 Piter Jelles Onze missie 07 Onze ambities 07 Kernthema s Verbinden 09 Verbeteren 15 Vernieuwen 19 Ten slotte 23 02 03

Nadere informatie

Functieprofiel. Leraar. op OBS Het Toverkruid LA, 1,0 FTE. Aanstelling voor een jaar welke bij goed functioneren kan leiden tot een vaste aanstelling.

Functieprofiel. Leraar. op OBS Het Toverkruid LA, 1,0 FTE. Aanstelling voor een jaar welke bij goed functioneren kan leiden tot een vaste aanstelling. Functieprofiel Leraar op OBS Het Toverkruid LA, 1,0 FTE Aanstelling voor een jaar welke bij goed functioneren kan leiden tot een vaste aanstelling. April 2018 Specifieke competenties teamlid OBS Het Toverkruid

Nadere informatie

Het Gouden Boekje. van de Almeerse Scholen Groep. Almeerse Scholen Groep

Het Gouden Boekje. van de Almeerse Scholen Groep. Almeerse Scholen Groep Het Gouden Boekje van de Almeerse Scholen Groep Almeerse Scholen Groep g o u d e n b o e k j e s e r i e Het Gouden Boekje van de Almeerse Scholen Groep Wij geloven dat de eerste achttien jaar van een

Nadere informatie

klaar voor een nieuwe toekomst

klaar voor een nieuwe toekomst Herontwerp HRM Beleid klaar voor een nieuwe toekomst We maken ons op voor een nieuwe toekomst. Daar zijn we klaar voor. Dat komt omdat we gewend zijn om vanuit het kleine groot te denken en op een gelijkwaardige

Nadere informatie

DE KRACHT VAN HET COLLECTIEF ONDERWIJS VAN MORGEN

DE KRACHT VAN HET COLLECTIEF ONDERWIJS VAN MORGEN Op weg naar 2020 Dit is het verhaal van de NUOVO scholengroep. Verantwoordelijk voor voortgezet onderwijs aan ruim 5.000 leerlingen in de stad Utrecht. Tien openbare scholen bieden samen een breed aanbod:

Nadere informatie

Leren voor later. van selfie naar samen. Koersplan SGRv&

Leren voor later. van selfie naar samen. Koersplan SGRv& Leren voor later van selfie naar samen Koersplan SGRv& 2018-2022 De kracht van co-creatie voorwoord Medio 2016 heeft een groep docenten van onze scholen zich gebogen over de midterm review voor koersplan

Nadere informatie

KOERS ROC TER AA

KOERS ROC TER AA KOERS ROC TER AA 2019-2024 KOERS ROC TER AA 2019-2024 Waar we op aankoersen Het roc van het maatwerk Zelfstandigheid In 2024 is ROC Ter AA een zelfstandig regionaal opleidingencentrum dat onmisbaar is

Nadere informatie

Profiel. ROC Leeuwenborgh. Voorzitter College van Bestuur

Profiel. ROC Leeuwenborgh. Voorzitter College van Bestuur Profiel ROC Leeuwenborgh Voorzitter College van Bestuur ROC Leeuwenborgh Voorzitter College van Bestuur De organisatie ROC Leeuwenborgh is een regionaal opleidingscentrum voor het ontwikkelen van vakmensen

Nadere informatie

Strategisch koersplan Onderwijs met Ambitie

Strategisch koersplan Onderwijs met Ambitie Strategisch koersplan 2019-2023 Onderwijs met Ambitie Inhoud Inleiding...3 1. Waar laten we ons door leiden?...4 2. Waar staan we voor? 3. Waar kiezen we voor?... 6 Speerpunt 1: School en kind...6 Speerpunt

Nadere informatie

Machteld Verbruggen algemeen directeur

Machteld Verbruggen algemeen directeur Machteld Verbruggen algemeen directeur Overzicht Waarom? Wat? Hoe? Aanpak Thomas More? Waarom? Zou je me alsjeblieft willen vertellen welke kant ik op moet? vraagt Alice. Dat hangt er voor een groot deel

Nadere informatie

Missie. Waar komen we vandaan?

Missie. Waar komen we vandaan? Groen moet je doen! Waar komen we vandaan? Missie In 1938 is te Gouda de christelijke lagere land- en tuinbouwschool opgericht door de Christelijke Boeren- en Tuindersbond. In het begin was dit een school

Nadere informatie

Auditrapportage 2014. Bijlage 1 Typologieën en het fasemodel. Dynamiek onderweg

Auditrapportage 2014. Bijlage 1 Typologieën en het fasemodel. Dynamiek onderweg Auditrapportage 2014 Bijlage 1 Typologieën en het fasemodel Dynamiek onderweg De vier geïdentificeerde typologieën van de Centra co-creator; incubator; transformator; facilitator - zijn hieronder kort

Nadere informatie

telefoon (088)

telefoon (088) VISIE OP KWALITEIT datum 4-2-2016 onderwerp Visie op kwaliteit Programma Herijking Kwaliteitssysteem van S.V. Damsma contactpersoon S.V. Damsma telefoon (088) 525 69 01 e-mail sv.damsma@avans.nl Visie

Nadere informatie

Het Ontwikkelteam Digitale geletterdheid geeft de volgende omschrijving aan het begrip digitale technologie:

Het Ontwikkelteam Digitale geletterdheid geeft de volgende omschrijving aan het begrip digitale technologie: BIJGESTELDE VISIE OP HET LEERGEBIED DIGITALE GELETTERDHEID Digitale geletterdheid is van belang voor leerlingen om toegang te krijgen tot informatie en om actief te kunnen deelnemen aan de hedendaagse

Nadere informatie

FOOTBALL BUSINESS FUNDAMENTALS

FOOTBALL BUSINESS FUNDAMENTALS ONLINE 2015-16 CURSUS FOOTBALL BUSINESS FUNDAMENTALS MAAK VAN JE PASSIE VOOR VOETBAL JE BEROEP De cursus is een goede introductie in het voetbalmanagement, want het helpt je om verschillende situaties

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid met resultaat. Presteren met Passie

Duurzame Inzetbaarheid met resultaat. Presteren met Passie Duurzame Inzetbaarheid met resultaat Presteren met Passie Duurzame Inzetbaarheid voor meer rendement Investeren in duurzame inzetbaarheid loont Doen waar je goed in bent en samen met je collega s gaan

Nadere informatie

Krachten bundelen, kennis delen en allianties vormen

Krachten bundelen, kennis delen en allianties vormen The Next Step: Coalition of the Willing Krachten bundelen, kennis delen en allianties vormen The Next Step: Coalition of the Willing Krachten bundelen, kennis delen en allianties vormen Een regio om trots

Nadere informatie

Leren leren, leren leven en leren kiezen!

Leren leren, leren leven en leren kiezen! Leren leren, leren leven en leren kiezen! Strategisch Beleidsplan 2010-2015 Inleiding Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken (OGVO) geeft in een snel veranderende maatschappij op drie campussen vorm en

Nadere informatie

Excellentieprogramma volledig uit de startblokken

Excellentieprogramma volledig uit de startblokken Excellentieprogramma volledig uit de startblokken Geplaatst op 29 november 2015 Sinds augustus is binnen het Friesland College hard gewerkt aan het organiseren, werven en selecteren van studenten die deel

Nadere informatie

strategisch kompas 2017 en verder

strategisch kompas 2017 en verder strategisch kompas 2017 en verder Bij MBO Utrecht telt maar één resultaat: we willen elke student zo goed mogelijk toerusten op een leven vol kansen en succes, waarin ieder zijn eigen manier vindt om bij

Nadere informatie

Verwonderen Ontdekken Onderzoeken

Verwonderen Ontdekken Onderzoeken Verwonderen Ontdekken Onderzoeken Op reis naar toekomstvaardige leerlingen! Visiedocument Samenwerkingsschool de Nijewier Tjalleberd Datum: 25 maart 2019 Versie: vastgesteld Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Strategische beleidsbrief , januari 2016

Strategische beleidsbrief , januari 2016 Strategische beleidsbrief 2016-2020, januari 2016 Wie zijn wij en waar staan wij voor? De scholen die zijn aangesloten bij de Unicoz onderwijsgroep werken vanuit de gedachte dat onderwijs in beginsel een

Nadere informatie

Visie op LOB van het Summa College

Visie op LOB van het Summa College Visie op LOB van het Summa College Datum: 21 mei 2013 Auteur(s): Linda van Steenhoven (manager onderwijs) en Claudine Hogenboom (Dienst O&S) Versie: 1.0 (definitief) Visie op LOB van het Summa College

Nadere informatie

Samen voor onderwijs in Apeldoorn

Samen voor onderwijs in Apeldoorn Samen voor onderwijs in Apeldoorn toelichting samenwerking AVOO en Veluwse Onderwijsgroep bijlage bij het convenant tussen gemeente Apeldoorn, De Veluwse Onderwijsgroep en AVOO (i.v.m. de personele unie

Nadere informatie

: Beleidsplan Bibliotheek De Kempen

: Beleidsplan Bibliotheek De Kempen Inleiding De bibliotheek verandert in hoog tempo. Dat heeft allerlei oorzaken. Als belangrijkste noemen we hier: de verdergaande digitalisering, de terugtrekkende overheid, de veranderende informatieconsumptie,

Nadere informatie

Fundament Rijnvicus Hier staan we voor Contact: T. Bezoekadres

Fundament Rijnvicus Hier staan we voor Contact: T. Bezoekadres Fundament Rijnvicus Hier staan we voor In dit document lees je wat Rijnvicus is en waar we voor staan. Rijnvicus bestaat sinds 1 januari 2018. We zijn het zelfstandig leerwerkbedrijf van de gemeente Alphen

Nadere informatie

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder HUBspot is een plek waar innoverende studenten, ondernemers, investeerders, docenten en bedrijven elkaar ontmoeten en inspireren, kennis opdoen en samen ondernemen. Met als doel om Leiden innovatiever

Nadere informatie

Wat voor organisatie willen we zijn?

Wat voor organisatie willen we zijn? Koersplan 2018-2022 De 2 belangrijkste vragen Wat voor organisatie willen we zijn? En welke cultuur past daarbij? De basis hiervoor vormen de kernwaarden Resultaat: We kiezen voor een koers ipv strategisch

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan O2A5. De dialoog als beleid

Strategisch beleidsplan O2A5. De dialoog als beleid Strategisch beleidsplan O2A5 De dialoog als beleid Bij de tijd, open, boeiend en passend, dat zijn zowel het onderwijs als de werkwijze van O2A5. We hebben dan ook gekozen voor een vernieuwende en eigentijdse

Nadere informatie

Onderwijskundige Visie

Onderwijskundige Visie Onderwijskundige Visie 1 Inleiding Missie Het kind Het kind staat voorop en dus centraal. Ieder kind is uniek en heeft talenten. Elk kind is bijzonder en elk kind mag er zijn. Kinderen zijn niet gelijk,

Nadere informatie

SPORT MANAGEMENT FUNDAMENTALS

SPORT MANAGEMENT FUNDAMENTALS ONLINE 2015-16 CURSUS SPORT MANAGEMENT FUNDAMENTALS MAAK VAN JE PASSIE VOOR SPORT JE BEROEP HARVEY VAN STEIN Basketbalspeler BC Apollo Alumnus Sport Management Fundamentals Mijn doel is om mijn basketbal

Nadere informatie

Strategisch Beleidsplan

Strategisch Beleidsplan Strategisch Beleidsplan 2016-2020 1 2 Strategisch Beleidsplan WereldKidz 2016-2020 Inhoud Inleiding 5 Drie ambities 7 Wat is er nodig om de ambities te realiseren? 9 Uitwerking ambitie 1: 21 st century

Nadere informatie

Studenten lerarenopleiding. In gesprek over de inhoud van het onderwijs

Studenten lerarenopleiding. In gesprek over de inhoud van het onderwijs Studenten lerarenopleiding In gesprek over de inhoud van het onderwijs 1 Algemeen Doe mee en praat mee! Antwoord of reactie op deze vraag? Dé landelijke dialoog over ons onderwijs en de toekomst. Deel

Nadere informatie

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer?

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? De Week van de Ondernemer doet het gehele jaar onderzoek naar de belangrijkste uitdagingen van ondernemers. We presenteren hierbij de belangrijkste uitkomsten.

Nadere informatie

Innovatief beroepsonderwijs in de regio: bindmiddel en broedplaats

Innovatief beroepsonderwijs in de regio: bindmiddel en broedplaats Innovatief beroepsonderwijs in de regio: bindmiddel en broedplaats Studiedag De toekomst van het platteland Nijmegen, 21 november 2018 Loek FM Nieuwenhuis Lectoraat beroepspedagogiek Lectoraat Beroepspedagogiek

Nadere informatie

Nieuwe ronde Regionaal investeringsfonds mbo

Nieuwe ronde Regionaal investeringsfonds mbo Nieuwe ronde Regionaal investeringsfonds mbo Voor zowel studenten als werkgevers is het belangrijk dat een beroepsopleiding goed aansluit op de arbeidsmarkt. Daarom werken steeds meer scholen en bedrijven

Nadere informatie

Onze visie op organiseren

Onze visie op organiseren n a l p s r Koe 2019-2022 Wij zijn SKOzoK en leren onze leerlingen leren in een gemeenschappelijk georganiseerde leeromgeving, zodat zij zich optimaal ontwikkelen. In een tijd waar informatie in overvloed

Nadere informatie

Innovatie support gids

Innovatie support gids Innovatie support gids Uw gids naar resultaat 1 Uw gids naar resultaat Innovatief duurzaam drukwerk Het drukwerk van deze gids is uitgevoerd in waterloos offset met inkt op plantaardige basis, dit resulteert

Nadere informatie

Als reizigers onderweg. De ambities van Octant

Als reizigers onderweg. De ambities van Octant Als reizigers onderweg De ambities van Octant 2019-2023 Visie Samen bereik je meer De identiteit van onze scholen is gebaseerd op zingeving. Wij weten het beste uit onze leerlingen te halen. Wij hebben

Nadere informatie

Strategie Zuyd 2014-2018

Strategie Zuyd 2014-2018 Strategie Zuyd 2014-2018 Inleiding De strategie van Zuyd voor de periode 2014-2018 is op hoofdlijnen een voortzetting van de strategie van de afgelopen jaren, aangescherpt vanuit een aantal belangrijke

Nadere informatie