Vlaamse Overheid Agentschap Infrastructuur Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant OPENBARE AANBESTEDING VOOR AANNEMING VAN DIENSTEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vlaamse Overheid Agentschap Infrastructuur Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant OPENBARE AANBESTEDING VOOR AANNEMING VAN DIENSTEN"

Transcriptie

1 Vlaamse Overheid Agentschap Infrastructuur Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant OPENBARE AANBESTEDING VOOR AANNEMING VAN DIENSTEN Bestek nr. 16DB/06/39 Prijs : 8 EUR FAST +. Incidentafhandeling op de autosnelwegen A1, A3, A10, A12, A201, R0, R22 in Vlaams-Brabant. Takelen en bergen van vrachtvoertuigen met MTM > 3,5 ton. Opening van de offertes : Vrijdag 15 december 2006 om 11 uur Via-Vitagebouw Magnelzaal - gelijkvloers Luchthavenlaan Vilvoorde Dossiernr. : X21/R0/112

2 2 Algemene informatie Opdrachtgever : het Vlaamse Gewest voor wie optreedt: Agentschap Infrastructuur Afdeling Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant Luchthavenlaan 4, 1800 Vilvoorde Tel.: Fax.: Voor de opdracht is bevoegd : ir. Frans Venstermans, afdelingshoofd Contactpersoon voor bijkomende inlichtingen : Ing. Mariano Vankan, districtschef Vilvoorde (tel ) Inzage documenten op bovenstaand adres: alle werkdagen van 9 tot 12 uur. Het bestek en sommige delen ervan, waaronder het offerteformulier, kunnen gratis gedownload worden van het internet : Verkoop (en inzage) documenten (alle werkdagen van 10 tot 16 uur): Kantoor voor Inzage en Verkoop der Bestekken Copernicusgebouw, Wetstraat 51 - bus 7, 1040 Brussel Tel (61-65); Fax: ; bvk@bfab.fgov.be Rekeningnummer Prijs voor het bestek en offerteformulier: 8 euro Geldigheidsduur van de inschrijvingen: 180 kalenderdagen. Uitvoeringstermijn: 1 kalenderjaar (mogelijke verlenging ingevolge art b en de wet van ).

3 3 I. ALGEMENE BEPALINGEN 1 I. 1. OPDRACHTGEVENDE OVERHEID Deze opdracht wordt uitgeschreven door: het Vlaamse Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, voor wie optreedt de Vlaamse minister bevoegd voor Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur. De administratieve entiteit die met de opvolging van deze opdracht belast is, is : Vlaamse Overheid Agentschap Infrastructuur Afdeling Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant Luchthavenlaan 4, 1800 Vilvoorde Tel.: Fax.: Alle briefwisseling m.b.t. deze opdracht moet naar deze entiteit worden gestuurd. Ieder deurwaarders exploot bestemd voor de aanbestedende overheid moet worden betekend aan de Kanselarij van de Voorzitter van de Vlaamse Regering, Koolstraat 35 te 1000 Brussel. Het is daarbij onverschillig of het gaat om de betekening van een dagvaarding, gerechtelijke uitspraak, overdracht van schuldvordering of een ander exploot. Hetzelfde adres geldt ook voor de aangetekende brief waarbij een schuldvordering wordt overgedragen of in pand gegeven. I. 2. VOORWERP EN CLASSIFICATIE VAN DE OPDRACHT Deze opdracht is een opdracht voor diensten in de zin van artikel 5 van de wet van 24 december 1993: Project FAST+ Incidentenafhandeling op de autosnelwegen A1, A3, A10, A12, A201, R0, R22 in Vlaams-Brabant: - vrijmaken van de rijbaan langs bovengenoemde autosnelwegen en ringwegen van voertuigen met een MTM > 3,5 ton. - Binnen het verder beschreven actiegebied. CPV classificatie: Als dit bestek spreekt over gunnings- of aanbestedingsdocumenten, dan bedoelt het daarmee het bestek, de plannen en alle bijhorende documenten die gediend hebben als basis van de offerte.

4 4 DOEL VAN DE AANNEMING. Deze aanneming heeft als doel het bevorderen van de mobiliteit en de verkeersveiligheid op de eerdergenoemde autosnelwegen door de incidentafhandeling, waarbij takelen 2 nodig is, te optimaliseren. Deze aanbesteding duidt een vaste takel- en bergingsdienst aan, om een betere en efficiëntere dienstverlening met de beste prijs - kwaliteit garanties voor de weggebruiker te garanderen bij defecten, ongevallen of andere incidenten in het verkeer. De verkeersveiligheid krijgt hierbij voorrang. Dit door tussenkomst voor: a) Het vermijden van ongevallen en files die ontstaan door het beletten van de doorgang van het verkeer op de eerdergenoemde autosnelwegen ingevolge een ongeval, een defect of de aanwezigheid van hinderende voorwerpen op het wegdek, door het onmiddellijk en efficiënt vrijmaken van de rijstroken van de autosnelweg en het afslepen van de beschadigde en defecte voertuigen met een MTM van meer dan 3,5 ton, naar een veilige plaats in het eerstvolgende afrittencomplex of een stelplaats 3. b) Het beveiligen van het verkeer en de betrokkenen tijdens de uitvoering van een takeling of berging. c) Het verzorgen van de noden van de inzittenden door het voorzien van de mogelijkheid van vervoer in het interventievoertuig of een bijkomend voertuig en het bezitten van de nodige accommodatie in het bedrijf. d) Het bergen van omvangrijke verloren ladingen op de eerdergenoemde autosnelwegen en het afvoeren naar een depot (plaats te bepalen door opdrachtgever). e) Het enkel leveren van signalisatie ter beveiliging van de incidentlocatie of ter beveiliging van de weggebruikers. f) Het uitvoeren van noodzakelijke reinigingswerken ter plaatse. De takel- en bergingsbedrijven vormen een interventiedienst die in alle omstandigheden moeten meewerken aan een snel en vlot herstel van het wegverkeer. Ook in minder ernstige gevallen kan de dienstverlener om hulp worden gevraagd omwille van zijn technische en professionele kennis. In dit bijzonder bestek wordt onder de hinderverwekker die weggebruiker verstaan die een verkeersbelemmering op de rijbaan in het leven heeft geroepen. 2 Het oproepen van de takelaar gebeurt niet systematisch. Het oproepen geschiedt in die gevallen waar de hoogdringendheid kan worden ingeroepen en/of de veiligheid van de overige weggebruikers in het gedrang komt of kan komen (cfr. hoofdstuk V). 3 Onder een stelplaats dient te worden verstaan de stelplaats van het bergingsbedrijf, of de eindbestemming van het voertuig aangegeven door de eigenaar (m.a.w. het eerstvolgende afrittencomplex tenzij deze uit eigen wil of in opdracht van de Wegpolitie (FP) moet worden afgesleept naar een andere locatie).

5 5 BESCHRIJVING VAN DE DIENSTEN. De onderhavige aanbesteding slaat enkel op voertuigen met een MTM 3,5 ton. Het actiegebied: Het actiegebied behelst de: A1 (Brussel Mechelen-Antwerpen vanaf het verkeersknooppunt Machelen (mp 0.000) tot grens Antwerpen (mp ) A3 (Brussel Luik) vanaf grens Brussels Hoofdstedelijk Gewest (mp ) tot parking Heverlee (mp ) met inbegrip van de lussen tot op de A2. A10 (Brussel-Gent) vanaf grens Brussels Hoofdstedelijk Gewest (mp tot grens Oost-Vlaanderen (mp ) A12 (vanaf grens BHG tot Meise) A201 vanaf grens met brussels Hoofdstedelijk Gewest (mp 1.037) tot uitritcomplex met N262 (mp 3.000) R0 (Ring om Brussel) vanaf het verkeersknooppunt Leonard te Oudergem (mp ) tot het verkeersknooppunt Machelen (mp ). R22 tussen verkeersknooppunt Henneaulaan (mp ) en verkeersknooppunt Diegem (mp ) R22z tussen verkeersknooppunt Diegem (mp 0.000) en verkeersknooppunt Henneaulaan (mp 2.568) Het betreft de voor het doorgaande verkeer bestemde rijstroken en vluchtstroken en bijhorende in- en uitritten en verkeerswisselaars. De afstanden in kilometer aangegeven bij de vakken van de autosnelwegen zijn indicatief. De opdracht van diensten omvat hoofdzakelijk: - Het takelen en bergen 4 van defecte of stilstaande voertuigen die het verkeer belemmeren, door het innemen van één of meerdere rijstroken. - Het verwijderen van alle voorwerpen ingevolge ongeval en het schoonmaken van de rijbaan en de pechstrook. - Het leveren en opstellen van signalisatie ter beveiliging van de incidentlocatie of ter beveiliging van de weggebruikers. Hierna is een kaart opgenomen van het actiegebied. 4 Onder bergen wordt verstaan: een voertuig in zijn geheel kunnen opnemen en over een hindernis plaatsen.

6 6

7 7 I. 3. GUNNINGSWIJZE EN OPENING VAN DE OFFERTES De gunning van deze opdracht geschiedt bij wijze van openbare aanbesteding. De opening van de offertes gebeurt in openbare zitting op vrijdag 15 december om 11u00. De plaats van opening is Luchthavenlaan 4, 1800 Vilvoorde vergaderzaal Magnel (gelijkvloers). De offertes moeten voor het aanvangsuur van de openingszitting toekomen. I. 4. TOEPASSELIJKE WETTELIJKE BEPALINGEN Op deze opdracht zijn onder meer toepasselijk : Wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten ; KB van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken ; KB van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en zijn bijlage, zijnde de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en voor de concessies voor openbare werken. Wet van 30 december 1975 (B.S. van 17 januari 1976) betreffende de goederen buiten particuliere eigendommen gevonden of op de openbare weg geplaatst ter uitvoering van een vonnis tot uitzetting in het bijzonder art.2 betreffende onbeheerde of achtergelaten voertuigen, verwijdering van in beslag genomen voertuigen met de plicht tot identificatie; Wet van 21 februari 1983 (B.S. van 2 april 1983, erratum 12 oktober 1983) betreffende de verkoop van sommige achtergelaten voorwerpen, in het bijzonder art. 2 en 3 betreffende de inbewaarneming van motorvoertuigen; Wet van 21 november 1989 betreffende de verplichte aansprakelijkheidsverzekering inzake motorrijtuigen (W.A.M.) (B.S. van 8 december 1989), in het bijzonder art. 20 en 21 betreffende de inbeslagname van een niet-verzekerd voertuig; Algemeen reglement op de politie van wegverkeer (K.B. van 1 december 1975), in het bijzonder de arts. 4.4., en 59.6 betreffende het takelen van voertuigen. I. 5. OVERIGE ALGEMEEN TOEPASSELIJKE BEPALINGEN 1) 1) Onderhavig contract slaat op een termijn van één kalenderjaar. In toepassing van art 17 2, 2 van de wet van 24/12/1993, voorziet de aanbestedende overheid de mogelijkheid tot een periode van drie jaar na het gunnen van de oorspronkelijke opdracht jaarlijks aan de dienstverlener nieuwe diensten toe te wijzen overeenstemmend met het basisontwerp.

8 8 2) De eenheidsprijzen van alle posten van de prijslijst worden door de aanbestedende overheid opgelegd (prijzen excl. BTW). Het geheel van de eenheidsprijzen mag bij de inschrijving vermeerderd of verminderd worden met éénzelfde aanpassingspercentage, door de dienstverlener te bepalen. Elke andere manier van handelen en de wijziging van de opgelegde eenheidsprijzen maakt de inschrijving ongeldig. De rangschikking van de inschrijvingen zal gebeuren op basis van de door iedere dienstverlener aangeboden procentuele korting of verhoging. De post Transfertgelden komt niet in aanmerking noch voor herziening en noch voor het geboden aanpassingspercentage. 3) De dienstverlener is er toe gehouden om alle door de Wegpolitie (FP) gegeven oproepen en instructies gedurende de looptijd van deze overeenkomst op te volgen. 4) De contractant krijgt het voorrecht ten opzichte van de andere takeldiensten over het contractueel toegekende actiegebied. Weggebruikers behouden zich het recht beroep te doen op de via hun verzekering aangestelde takeldienst of eigen aangeduide takeldienst. Enkel de Wegpolitie (FP) kan anders beslissen na voldoende en nodige motivering. Wagens die rijdbaar en bestuurbaar zijn en de pechstrook kunnen bereiken mogen door een takeldienst naar keuze worden getakeld op voorwaarde dat dit in de daluren 5 gebeurt en de veiligheidsnormen gerespecteerd worden. 5) Onderaanneming: het uitbesteden van opdrachten in onderaanneming, zonder voorafgaande toestemming van de opdrachtgever is niet toegestaan. 6) De inschrijver moet bij zijn inschrijving rekening houden met de specifieke richtlijnen en het nemen van preventiemaatregelen die voortvloeien uit de bij dit bijzonder bestek gevoegde risicoanalyse. I. 6. BEPALINGEN VAN DE ALGEMENE AANNEMINGSVOORWAARDEN WAARVAN WORDT AFGEWEKEN De bepalingen van de algemene aannemingsvoorwaarden waarvan dit bestek afwijkt, zijn de artikelen : Onder daluren dient te worden verstaan de periodes tussen 10 uur en 15 uur en tussen 21uur en 6 uur, teneinde de minste verkeershinder te veroorzaken. Voor de R0 wordt enkel de periode tussen 21 uur en 6 uur als daluren beschouwd.

9 9 II. ADMINISTRATIEVE VOORSCHRIFTEN 6 A. ADMINISTRATIEVE VOORSCHRIFTEN IN TOEPASSING VAN HET KO- NINKLIJK BESLUIT VAN , GEWIJZIGD OP , BETREFFENDE DE OVERHEIDSOPDRACHTEN VOOR AANNEMING VAN WERKEN, LEVE- RINGEN EN DIENSTEN EN DE CONCESSIES VOOR OPENBARE WERKEN, WAARVAN ART. 100 GEWIJZIGD IS DOOR DE BEPALINGEN VAN HET KO- NINKLIJK BESLUIT VAN ART. 69, 69bis, 70 en 71. KWALITATIEVE SELECTIE. Door in te schrijven op deze opdracht, verklaart de inschrijver zich niet in een toestand van uitsluiting te bevinden, zoals bedoeld in art. 69. Hij voegt bij zijn offerte een RSZ-attest volgens de bepalingen van art. 69. Zijn financiële en economische draagkracht toont hij aan door het voorleggen van : 1. het bewijs van verzekering tegen beroepsrisico's met vermelding van de aard en het bedrag van de risico's: - BA-uitbating na levering, voor een minimaal bedrag van euro - BA-uitbating voor takelen en bergen, van zware voertuigen voor een minimaal bedrag van euro voor materiële schade en van euro voor lichamelijke letsels - BA-toevertrouwde voorwerpen voor takelen en bergen van zware voertuigen voor een minimaal bedrag van euro. - Een verzekeringspolis voor gestrande voertuigen en/of goederen in functie van de stallingsen opslagcapaciteit. Zijn technische bekwaamheid toont hij aan door het voorleggen van : 2. Een attest dat hem de toegang verleent tot het beroep van garagehouder-hersteller (attest n 26 conform KB 24/01/1974, BS 29/03/1974). 3. Een lijst met opgave van zijn personeel. In de lijst dienen achtereenvolgens vermeld te worden : de naam, de diploma s en/of getuigschriften, de specifieke beroepscompetenties. 4. De inschrijver dient te staven dat per interventieploeg minimum één van de bemanningsleden over een EHBO-brevet beschikt; 5. Een lijst van het materieel en de infrastructuur waarover de inschrijver beschikt of kan beschikken voor de uitvoering van de in dit bestek voorziene werkzaamheden (eigen materieel en/of engagementhuurcontract) met vermelding van merk, type, inschrijvingsnummer, omschrijving van de uitrusting en bouwjaar, zoals gevraagd onder hoofdstuk 3.2. van de Technische bepalingen. 6 De nummers van de artikels waarnaar wordt verwezen, stemmen overeen met de nummers van de artikels van het KB van betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en van het KB van tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken en van de algemene aannemingsvoorwaarden als bijlage bij laatstgenoemd besluit.

10 10 6. De eigen risico-analyse (incl. preventiemaatregelen), als aanvulling op de bij dit bestek gevoegde risico-analyse (cfr. bijgevoegd artikel nr. 4), in functie van de voorziene werkwijze m.b.t. het takelen, bergen en afslepen van vrachtvoertuigen, het verwijderen van voorwerpen (incl. reinigen van het wegdek na takelen) en het plaatsen van signalisatie. Enkel de inschrijvingen die op basis van de hierboven genoemde selectiecriteria voldoende gekwalificeerd geacht worden om de opdracht te kunnen uitvoeren, komen voor verder onderzoek in aanmerking. ART. 86 EN 88. PRIJSBEPALING EN PRIJSONDERZOEK Art. 86. De opdracht is een overeenkomst volgens prijslijst met opgelegde éénheidsprijzen, waarop de inschrijver een aanpassingscoëfficiënt aanbiedt. De op het prijsborderel vermelde prijzen mogen niet gewijzigd worden. Art. 88. Op verzoek van de aanbestedende overheid verstrekt de inschrijver alle nodige inlichtingen om het prijsonderzoek van zijn offerte mogelijk te maken. De aanbestedende overheid kan ofwel zelf overgaan tot ofwel een persoon aanduiden voor het uitvoeren van alle verificaties van de boekhoudkundige stukken en alle onderzoeken ter plaatse, teneinde de juistheid na te gaan van de gegevens die de inschrijver in het raam van het prijsonderzoek heeft verstrekt. ART. 89 EN 90. VORM EN INHOUD VAN DE OFFERTE Art. 89. De aandacht van de inschrijver wordt erop gevestigd dat hij zijn offerte moet invullen op het bij het bestek behorende formulier(en). Op elke offerte die op een ander document is opgemaakt, moet de inschrijver bovenaan ieder document de volgende verklaring vermelden : "Ik, ondergetekende..., verklaar te hebben nagezien dat de hierna vermelde gegevens volstrekt overeenstemmen met de vermeldingen van het bij het bestek behorende formulier en neem daarvoor de volledige verantwoordelijkheid op." Art. 90. Alle documenten en nota s die bij de offerte worden gevoegd, moeten worden gedateerd en ondertekend onder de vermelding : Opgemaakt door ondergetekende om gevoegd te worden bij zijn offerte van heden. ART. 93. TIJDELIJKE HANDELSVENNOOTSCHAP Het is de inschrijvers toegestaan zich in een tijdelijke handelsvennootschap te verenigen, teneinde aan de vereisten van het bijzonder bestek te voldoen. ART. 100, 2. PRIJSOPGAVE Tenzij anders bepaald is in de inventaris, dienen afrondingen naar boven of naar beneden enkel te geschieden op het totale bedrag van de offerte en niet op de eenheidsprijzen of het globale bedrag van iedere post. Er wordt afgerond op de tweede decimaal naar boven of naar beneden, naargelang de derde decimaal hoger of gelijk is aan vijf, enerzijds, of lager dan vijf, anderzijds.

11 11 ART TAALGEBRUIK De inschrijver gebruikt uitsluitend het Nederlands in zijn mondelinge en schriftelijke relatie met het opdrachtgevend bestuur. Van documenten die enkel in een andere taal beschikbaar zijn, kan het bestuur een, desgevallend beëdigde, vertaling eisen. ART GESTANDDOENINGSTERMIJN VOOR DE INSCHRIJVERS De inschrijvers blijven gebonden door hun offerte gedurende een termijn van honderdtachtig kalenderdagen, ingaande de dag na de zitting voor de opening van de offertes.

12 12 B. KONINKLIJK BESLUIT VAN TOT BEPALING VAN DE ALGEMENE UITVOERINGSREGELS VAN DE OVERHEIDSOPDRACHTEN EN VAN DE CONCESSIES VOOR OPENBARE WERKEN EN DE BIJLAGE BIJ DIT BE- SLUIT (ALGEMENE AANNEMINGSVOORWAARDEN VOOR DE OVER- HEIDSOPDRACHTEN VOOR AANNEMING VAN WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN EN VOOR DE CONCESSIES VOOR OPENBARE WERKEN) B. 1. ALGEMENE ADMINISTRATIEVE VOORSCHRIFTEN MET TOEPASSING VAN HET KONINKLIJK BESLUIT VAN TOT BEPALING VAN DE ALGEMENE UITVOERINGSREGELS VAN DE OVERHEIDSOPDRACHTEN EN VAN DE CONCESSIES VOOR OPENBARE WERKEN B. 2. ALGEMENE ADMINISTRATIEVE VOORSCHRIFTEN IN TOEPASSING VAN DE BIJLAGE : ALGEMENE AANNEMINGSVOORWAARDEN VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHTEN VOOR AANNEMING VAN WERKEN, LEVERIN- GEN EN DIENSTEN EN VOOR DE CONCESSIES VOOR OPENBARE WER- KEN ART. 1. OMSCHRIJVING VAN DE LEIDING EN HET TOEZICHT OP DE UITVOE- RING Het mandaat van het Vlaams Gewest bestaat enkel uit: 1. De administratieve opvolging van de diensten tot en met de afwerking van de uitvoering; 2. Het nazicht van de facturen; 3. Het versturen van de facturen, per aangetekend schrijven, naar de schadeverwekker. 4. Het opstellen van administratieve processen-verbaal, in het kader van de aannemingsovereenkomst; 5. De oplevering van de diensten; ART. 4, 1, 3 PLANNEN, DOCUMENTEN EN VOORWERPEN De dienstverlener is verplicht zich vooraf persoonlijk te vergewissen over de uitvoeringsvoorwaarden van zijn diensten. De dienstverlener dient het actiegebied grondig te verkennen. ART. 5, 1. BEDRAG VAN DE BORGTOCHT Voor deze opdracht wordt een borgtocht van EUR geëist. Deze afwijking van de AAV is ingegeven door de onvoorspelbaarheid en complexiteit van de opdracht. ART. 5, 3. BORGTOCHTSTELLING EN BEWIJS VAN BORGTOCHTSTELLING Het bewijs van borgtochtstelling moet worden gestuurd aan de aanbestedende overheid. In geval van verlenging van de opdracht moet binnen de 30 kalenderdagen na betekening ervan een nieuwe borg gesteld worden. De bestaande borg kan niet overgedragen worden naar het verlengde contract.

13 13 ART. 13, 2. PRIJSHERZIENING Deze opdracht geeft aanleiding tot een jaarlijkse prijsherziening ingaande op de eerste dag van iedere jaarlijkse verlenging. De prijsherziening wordt berekend met de volgende algemene formule: p P a s b x 1 = + + S X 1 c Bij de berekening wordt eerst iedere breuk herleid tot een decimaal getal met maximum 5 decimalen. Hiertoe wordt de vijfde decimaal vermeerderd met 1 als het zesde decimaal gelijk is aan of groter is dan 5. Vervolgens wordt ieder aldus berekend decimaal getal vermenigvuldigd met de overeenkomstige parameter. De verkregen producten worden op dezelfde wijze als hierboven beschreven afgerond op de vijfde decimaal; p is het voor de beschouwde periode aan de dienstverlener te vereffenen bedrag exclusief belasting over de toegevoegde waarde en zonder toepassing van straffen; P is het voor de beschouwde periode aan de dienstverlener te vereffenen bedrag exclusief belasting over de toegevoegde waarde en zonder toepassing van prijsherziening en straffen; S is het gemiddelde van de uurlonen van de geschoolde werklieden, de geoefende werklieden en de handlangers, zoals die door het Nationaal Paritair Comité 112 vastgesteld zijn, vermeerderd met het totaal percentage van de sociale lasten en verzekeringen, zoals aangenomen door het federale ministerie, 10 kalenderdagen voor de opening van de offerten; s is hetzelfde gemiddelde van de uurlonen, zoals aangenomen door het federale ministerie op de aanvangsdatum van iedere jaarlijkse verlenging; X1 is de referentieprijs van een specifiek product vastgesteld voor de kalendermaand die de x1 opening van de offerten voorafgaat; is dezelfde referentieprijs vastgesteld voor de kalendermaand die iedere jaarlijkse verlenging voorafgaat. De contractuele waarden van de verschillende parameters worden forfaitair vastgesteld als volgt : a = 0,70 b = 0,10 c = 0,20 waarbij de X1 -waarde gelijk is aan de hierna vermelde referentieprijs O.W., welke voorkomt in de tabel der referentieprijzen, gepubliceerd door het Ministerie van Verkeer en Infrastructuur. x1,x1 = O.W. 549, Dieselolie : zone I. Bestemming : voor het drijven van motorvoertuigen op de openbare weg. De formule wordt dus: p = P ( 0,70 s S + 0,10 x 1 X1 + 0,20 )

14 14 Na de goedkeuring van zijn inschrijving en ten laatste bij het overmaken van de eerste betalingsaanvraag maakt de dienstverlener aan de opdrachtgevende overheid een attest over, met de vermelding of hij minder of gelijk aan 10 werknemers in dienst had of meer dan 10 werknemers tewerkstelde op 30 juni van het voorgaande jaar t.o.v. de aanbestedingsdatum (KB 214 d.d ). Op de post 35 - Transfertgelden - wordt geen herzieningsformule toegepast. Volgende posten komen niet in aanmerking voor het aanpassingspercentage: - post 35 met betrekking tot transfertgelden; - post 20 met betrekking tot het ter beschikking stellen van arbeidskrachten; post 17, 18 en 19 met betrekking tot een meerprijs voor de loonkost buiten de normale werktijden. ART. 15. BETALINGEN Dit bijzonder bestek wijkt uitdrukkelijk af van de bepalingen van artikel 1254 van het Burgerlijk Wetboek inzake de toerekening van de betalingen. Elke betaling zal dan ook bij voorrang toegerekend worden op de hoofdsommen en pas daarna op de intresten. ART. 15, 1. BETALING VAN DE DIENSTEN Voor posten tegen vermoedelijke hoeveelheid (V.H.) of tegen vaste (forfaitaire) hoeveelheid (F.H.) komen alleen die hoeveelheden voor betaling in aanmerking die volledig zijn uitgevoerd. Enkel de prestaties die zijn uitgevoerd overeenkomstig de contractsbepalingen en die niet zijn geweigerd komen in aanmerking voor opname in de staat van de diensten. Anderzijds houdt de opname in deze staat niet in dat de desbetreffende diensten zouden aanvaard zijn. Immers, de expertise ter controle van de werkwijze van takelen die op het ogenblik van het opstellen van de vorderingsstaat nog niet gekend zijn of waarover nog geen beslissing is getroffen kunnen later eventueel, ofwel een weigering, ofwel straffen en rafacties tot gevolg hebben. De diensten worden uitgevoerd voor een gedeelte van de aanneming ten laste van het Vlaamse Gewest of de Belgische Staat en voor een ander gedeelte van de aanneming ten laste van de schadeverwekker. In de inventaris (zie verder in dit aanbestedingsdossier) is het gedeelte bepaald dat door de schadeverwekker rechtstreeks dient betaald aan de dienstverlener op zicht van afzonderlijke vorderingsstaten, door de dienstverlener op te stellen en door de aanbestedende overheid na te zien. De desbetreffende facturen worden na nazicht, door het bestuur aan de schadeverwekker overgemaakt. Vervolgens betaalt de schadeverwekker rechtstreeks aan de dienstverlener. De afbakening tussen het gedeelte van de aanneming dat ten laste komt van het Vlaams Gewest alsook de gedeelten van de Belgische Staat en de schadeverwekker is duidelijk weergegeven in de tabel van bijgevoegd artikel nr. 5. Door inschrijving gaat de dienstverlener akkoord met de voorgestelde afbakenings- en betalingswijzen. De aanrekening van de takelingen en/of bergingen, in het kader van dit bestek, dienen steeds te gebeuren aan de hand van gedetailleerde facturen, vermeldende:

15 15 a) Datum en tijdstip van de oproep, b) Reden van oproep (ongeval, pech, achtergelaten voertuig, ), c) De locatie van het incident (gemeente, baan, kmpt, rijrichting, aantal versperde rijstroken, vermelding van de betreffende rijstroken), d) Gegevens van het voertuig (nummerplaat/type/kleur)/voorwerp, identificatie van de schadeverwekker(s) (naam, adres), e) Bij vordering door het parket: schriftelijk bewijs van de vordering, f) Gewerkte tijd, g) Toeslagen (extra uren/extra mankracht/extra kilometers/stallingskosten/toeslag prestaties/loze rit), h) Het aantal getakelde voertuigen/takelen van voorwerpen, i) Type berging per voertuig/voorwerp, j) De benodigdheden voor de uitvoering de takeling, k) De locatie van het depot van afvoer (adres, naam bedrijf), l) De wijze van takelen: korte omschrijving van de uitgevoerde werkzaamheden, de omstandigheden waarin het voertuig/voorwerp zich bevond, het type voertuig (of welk voorwerp) dat getakeld of geborgen werd, m) De motivatie van de takeldienst van hun werkwijze, n) De kostprijs en de betalingswijze. Takel- en bergingsdiensten ten laste van de schadeverwekker 7. Betalingsbescheiden op te stellen op naam van de schadeverwekker. Bovenstaande gegevens, inclusief de originele factuur, dienen te worden overgemaakt aan het Vlaams Gewest, ter controle van de correctheid van de facturatie, en dit binnen de maand gerekend vanaf de dag van de tussenkomst. De Wegpolitie levert hierbij de nodige controle elementen aan. De gegevens dienen opgestuurd te worden aan het volgend adres: Vlaamse Overheid Agentschap Infrastructuur Wegen en Verkeer Vlaams Brabant Luchthavenlaan 4, 1800 Vilvoorde De aanbestedende overheid kan aanpassingen eisen bij onjuiste facturatie. Na goedkeuring, stuurt het bestuur de facturen per aangetekend schrijven door, naar de schadeverwekker. De dienstverlener krijgt kopie van de goedgekeurde factuur terug en eveneens bijwijs van de aangetekende zending. De schadeverwekker betaalt zijn factuur rechtstreeks aan de dienstverlener. Het Vlaamse Gewest en de Belgische Staat nemen geen enkele verantwoordelijkheid betreffende de betalingen die door de hinderverwekker dienen te geschieden en komen niet tussen in de geschillen die dienaangaande zouden ontstaan. Bij ieder probleem of geschil i.v.m. deze betalingen richt de dienstverlener zich uitsluitend en rechtstreeks tot de hinderverwekker in kwestie. Takel- en bergingsdiensten ten laste van het Vlaamse Gewest De diensten die ten laste van het Vlaamse Gewest vallen, worden maandelijks betaald. 7 Onder de schadeverwekker dient te worden verstaan de eigenaar of de bestuurder van het voertuig

16 16 De aanvangsdatum van de maandperiodes blijft onveranderd gedurende de hele opdracht. Hij wordt vastgelegd bij dienstbevel, zo niet geldt de eerste dag van de maand. De dienstverlener stelt maandelijks een schuldvordering op naam van het Vlaamse Gewest op, en stuurt deze naar de aanbestedende overheid voor controle. De aanbestedende overheid heeft één maand na ontvangst van de schuldvordering de tijd voor het nazicht van de correctheid ervan. De aanbestedende overheid kan desgevallend aanpassingen vragen. Indien de aanbestedende overheid binnen de bovenstaande termijn geen schriftelijke opmerkingen heeft gemaakt, gaat de dienstverlener over tot het opmaken van een factuur, overeenkomstig de al dan niet aangepaste schuldvordering, op naam van het Vlaamse Gewest. De dienstverlener is verplicht deze factuur binnen 5 kalenderdagen na het verstrijken van de bovenstaande termijn rechtstreeks naar het Vlaamse Gewest te sturen. Het Vlaamse Gewest betaalt deze factuur rechtstreeks aan de dienstverlener, en draagt daarvoor de uitsluitende aansprakelijkheid. De facturen op naam van het Vlaamse Gewest dienen te worden geadresseerd aan: Vlaamse Overheid Agentschap Infrastructuur Wegen en Verkeer Vlaams Brabant Luchthavenlaan 4, 1800 Vilvoorde Transfertgelden De betaling van de transfergelden geschiedt steeds en uitsluitend op basis van voor te leggen bewijsstukken zoals weegbons en facturen. De betaling van de transfergelden gebeurt volgens de voorziene post van de inventaris. De factuur dient volgende gegevens te vermelden: - het nummer van de toelatingsbon; - het nummer van de weegbon; - de aard van het afval; - de afgiftekosten per ton; - de eenheidsprijs van de wettelijke milieuheffingen met verwijzing naar het betreffende artikel 47 2 van het decreet van 2 juli 1981 en eventuele gemeentelijke opcentiemen. De weegbon dient volgende gegevens te vermelden: - datum, plaats en eventueel uur van weging; - gewicht van het afval; - de aard van het afval; - nummerplaat van de vrachtwagen. Voor de betaling van deze post wordt dezelfde werkwijze zoals bij betalen van takel en bergingsdiensten ten laste van het Vlaams Gewest gevolgd. Bij foute adressering zal de datum van werkelijke ontvangst van de schuldvordering of factuur als bindend in rekening worden genomen voor het bepalen van de termijn waarbinnen de betaling moet gebeuren. De betalingstermijn wordt verlengd naar rato van de overschrijding van de termijn van 5 kalenderdagen waar de dienstverlener over beschikt om zijn factuur in te dienen. Door inschrijving gaat de dienstverlener akkoord met deze afbakening en betalingswijzen.

17 17 Betalingen aan de opdrachtgevende overheid worden uitgevoerd op rekeningnummer van Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant, Luchthavenlaan 4, 1800 Vilvoorde. Takel- en bergingsdiensten ten laste van de Belgische staat De diensten die ten laste van de Belgische Staat vallen, worden maandelijks betaald. De aanvangsdatum van de maandperiodes blijft onveranderd gedurende de hele opdracht. Hij wordt vastgelegd bij dienstbevel, zo niet geldt de eerste dag van de maand. De dienstverlener stelt maandelijks een schuldvordering op naam van de Belgische Staat op, en stuurt deze naar de aanbestedende overheid voor controle. De aanbestedende overheid heeft één maand na ontvangst van de schuldvordering de tijd voor het nazicht van de correctheid ervan. De aanbestedende overheid kan desgevallend aanpassingen vragen. Indien de aanbestedende overheid binnen de bovenstaande termijn geen schriftelijke opmerkingen heeft gemaakt, gaat de dienstverlener over tot het opmaken van een factuur, overeenkomstig de al dan niet aangepaste schuldvordering, op naam van de Belgische Staat. De dienstverlener is verplicht deze factuur binnen 5 kalenderdagen na het verstrijken van de bovenstaande termijn rechtstreeks naar de Belgische Staat te sturen. De Belgische Staat betaalt deze factuur rechtstreeks aan de dienstverlener, en draagt daarvoor de uitsluitende aansprakelijkheid. Het Vlaamse Gewest neemt geen enkele verantwoordelijkheid betreffende de betalingen die door de Belgische Staat dienen te geschieden en komt niet tussen in de geschillen die dienaangaande zouden ontstaan. Bij ieder probleem of geschil i.v.m. deze betalingen richt de dienstverlener zich uitsluitend en rechtstreeks tot de Belgische Staat. De facturen op naam van de Belgische Staat dienen te worden geadresseerd aan: Wegpolitie (FP) Commando Provinciale Verkeerseenheid Brabant, Jules Cockxstraat 5-7, 1160 Oudergem. ART. 18. RECHTSVORDERINGEN Elke rechtsvordering van de dienstverlener wordt ingesteld bij een Nederlandstalige Belgische rechtbank, behoudens ingeval van een vordering tot tussenkomst in een bestaand geding. ART. 19, 1. OPLEVERINGEN De kosten van de prestaties die in verband met de opleveringen worden geleverd door derden worden ten laste van de dienstverleners aangerekend tegen de door deze derden gefactureerde kostprijs. De kosten van de prestaties die de dienstverlener in verband met de oplevering zelf uitvoert, blijven te zijnen laste.

18 18 ART. 20, 4. STRAFFEN Straffen van rechtswege a) De enige straf wordt bepaald op 50 euro; de dagelijkse straf op 25 euro. b) De aanbestedende overheid is gerechtigd de straffen zoveel malen toe te passen als : de inbreuk is gepleegd; er werknemers zijn op wie de inbreuk is gepleegd. De aanbestedende overheid is gerechtigd dit aantal malen ambtshalve vast te stellen, wanneer het door de schuld van de dienstverlener niet juist kan worden bepaald. Bij herhaling van een bepaalde inbreuk, eventueel op een andere plaats, wordt een straf toegepast gelijk aan de betreffende straf, zoals hierboven bepaald, vermenigvuldigd met het aantal malen dat deze inbreuk werd vastgesteld. Deze afwijking van de AAV wordt gemotiveerd doordat anders geen adequate bestraffing van een recidiverende dienstverlener mogelijk is. Speciale straffen - Ingeval van niet dragen van de opgelegde uitrusting bij het betreden van de rijbaan door de bestuurder van het interventievoertuig en het takelpersoneel : 125,00 EUR/ per vastgestelde overtreding per persoon. Deze straf wordt gemotiveerd doordat anders de veiligheid van de bestuurder en van de andere weggebruikers in het gedrang komt. - Inbreuken op de bepalingen betreffende het gebruik van een zichtveldverbeterend systeem: de speciale straf bedraagt 250,00 EUR/ per overtreding per voertuig. - Bij gebruik van niet aangepast materiaal of materieel conform de technische eisen (cfr. deel III technische bepalingen) wordt een straf opgelegd van: 5.000,00 EUR. Deze afwijking is gemotiveerd omdat het aanwenden van niet aangepast materieel of materiaal aanleiding kan geven tot bijkomend gevaar. - Het uitvoeren van takel- en bergingsoperaties op eigen initiatief is ten strengste verboden. Inbreuken op deze bepaling worden beboet met een bedrag van 500,00 EUR/per geval. Deze afwijking is gemotiveerd omdat het uitvoeren van takel- en bergingsoperaties op eigen initiatief de verkeersveiligheid in gedrang kan brengen, en aanleiding kan geven tot bijkomend gevaar voor de weggebruikers. - De eigenaar dient steeds schriftelijk te worden ingelicht van het takelen van zijn voertuig en dit binnen de 24u na de oproep van de takeling. Bij niet tijdig verwittigen zal een straf worden aangerekend van 250,00 EUR per dag overschrijding.

19 19 ART. 20, 5 Bij inbreuken op de opgelegde aanrijtijd en van het voertuig met veiligheidssignalisatie of het interventievoertuig wordt een boete per kwartier overschrijding of een gedeelte ervan opgelegd volgens onderstaande formule: In deze formule is: B n = nx 500 EUR n = 1 voor het eerste kwartier overschrijding of gedeelte ervan n = 2 voor het tweede kwartier overschrijding of gedeelte ervan n = 3 voor het derde kwartier overschrijding of gedeelte ervan, De totale boete is de som van de speciale boete voor het eerste, tweede, kwartier overschrijding of een gedeelte ervan. Indien de aanrijtijd voor een takeling MEER DAN EEN UUR bedraagt wordt dit als een weigering van de opdracht beschouwd. Na een weigering tot uitvoering van een opdracht wordt onmiddellijk de procedure voor maatregelen van ambtswege opgestart. De boetes voor vertraging in de uitvoering zoals hierboven bepaald blijven integraal verschuldigd. Tevens zullen de kosten voor het laten uitvoeren van de opdracht door een door het bestuur ambtshalve aangestelde dienstverlener integraal op hem verhaald worden. ART. 72, 2. AANSPRAKELIJKHEID VAN DE DIENSTVERLENER. De dienstverlener neemt alle aansprakelijkheid en risico op zich voor alle mogelijke schade, die ontstaan is door de uitvoering van de diensten, rechtstreeks of onrechtstreeks, onvoorzien, berokkend door hem, door zijn werknemers of anderszins, aan de aanbestedende overheid of aan derden en hij is gehouden de aanbestedende overheid te vrijwaren tegen iedere vordering ingesteld uit kracht van art. 544 BW.

20 20 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN III. TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN 1.1 UITRUSTING EN CAPACITEIT VAN DE INSCHRIJVER De capaciteit en de uitrusting van de inschrijver zijn van zeer groot belang. Tevens is het ook onontbeerlijk dat de inschrijver voldoet aan de actuele milieunormen. Gebruik van een zichtveldverbeterend systeem (zgn. anti-dode-hoek) voor bedrijfsauto s op tijdelijke en mobiele bouwplaatsen, in toepassing van art. 25, 4 van het KB van is verplicht Alle bedrijfsauto s die werken of leveringen verrichten op tijdelijke en mobiele bouwplaatsen moeten uitgerust zijn met een zichtveldverbeterend systeem. Met bedrijfsauto s worden bedoeld de voertuigen en vrachtwagens met een maximaal toegestane massa van meer dan 3500 kg die werken of leveringen uitvoeren, met inbegrip van de voertuigen die dienen voor de uitvoering van werken maar ook op de openbare weg rijden. Met zichtveldverbeterend systeem wordt een systeem bedoeld dat, aangebracht op een bedrijfsauto, de dode hoek in het zichtveld van de bestuurder tot een minimum terugbrengt. Dit systeem kan bestaan: - in de vorm van een spiegelsysteem, waarbij de spiegel dusdanig wordt bevestigd dat hij zich in de nabijheid van de andere spiegel bevindt en een zichtbaarheid garandeert vanuit de normale houding van de bestuurder via het gedeelte van de voorruit dat wordt geveegd door een ruitenwisser; - in de vorm van een camerasysteem gemonteerd in de opstap onder het portier van de stuurcabine, waarbij de monitor in de onmiddellijke nabijheid van de andere achterspiegels wordt opgesteld. Het te verbeteren zichtveld is, op maaiveldhoogte, gelegen in de rechte dode hoek rechts van het voertuig, vanaf 0,90 m van de zijkant, en achter de dwarszichtlijn (lijn door het oogpunt van de bestuurder dwars op de rijrichting van het voertuig). Het dichtstbijgelegen zichtveldgebied, ter grootte van een kwart cirkel met straal van 12 m, moet door het zichtveldverbeterend systeem (evenwel in combinatie met de bestaande spiegels) 100 % zichtbaar gemaakt worden. Het verdergelegen zichtveldgebied, begrensd door een cirkelsegment met straal van 80 m en door de lijn die een hoek van 30 maakt met de dwarszichtlijn, moet door het zichtveldverbeterend systeem, in aanvulling op het zicht dat geboden wordt door de bestaande spiegels, tenminste 65 % zichtbaar gemaakt worden. Indien het niet mogelijk is om op maaiveldhoogte aan voormelde criteria te voldoen mag ook een hoogte van 0,50 m boven het maaiveld aangehouden worden. Indien het zichtveldverbeterend systeem het vereiste zicht niet continu kan geven, moet het dit vereiste zicht binnen een tijdsduur van maximum 2 seconden na de daartoe strekkende handeling kunnen geven.

21 VOORWAARDEN STELPLAATS De dienstverlener beschikt over een geldige uitbatingsvergunning, overeenkomstig de vigerende wetgeving, voor elk terrein of stelplaats dat de dienstverlener in het kader van de activiteiten gebruikt, met vermelding van de kadastrale referenties van de terreinen. Het is vanzelfsprekend dat de getakelde voertuigen beschermd zijn tegen diefstal en bijkomende schade: een volledige omheining van de stelplaats is onontbeerlijk. 1.3 BESCHIKBAAR MATERIEEL Het wagenpark van de inschrijver dient voldoende groot te zijn om een 24 op 24 u permanentie te garanderen. De dienstverlener verbindt zich ertoe dat de door hem aangewende interventiewagens alle verplichte keuringen hebben gehad en door de technische inspectie werden goedgekeurd vóór de aanvang van de dienst. De dienstverlener dient een kopie van de keuringsattesten voor indienststelling alsook alle tussentijdse keuringsattesten, conform ARAB tijdig aan de aanbestedende overheid te bezorgen. De van toepassing zijnde regelgeving betreft (niet limitatieve opsomming): 1. Het Algemeen Reglement voor Arbeidsbescherming(ARAB) 1.1. art. 267 Toepassingsgebied definities 1.2. art. 268 Algemene voorschriften betreffende de hefwerktuigen 1.3. art. 269 Bijzondere voorschriften betreffende de hijswerken 1.4. art.280 en 281 Keuring bij ontvangst en onderzoeken 2. Codex over het welzijn op het werk met het volgende KB s 2.1. K.B. van 12/08/1993 betreffende het gebruik van arbeidsmiddelen 2.2. K.B. van 04/05/1999 betreffende het gebruik van arbeidsmiddelen voor hijsen of heffen van lasten; 2.3. K.B. van 12/08/1993 betreffende het manueel hanteren van lasten; 2.4. K.B. van 04/05/1999 betreffende het gebruik van mobiele arbeidsmiddelen 2.5. K.B. van 07/08/1995 betreffende het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, incl. wijzigingen vastgelegd middels KB van 11/01/ Wet van 04/08/1996 betreffende het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk. 4. K.B. betreffende Tijdelijke en Mobiele Bouwplaatsen (TMB) van 25/01/ BESCHIKBAAR PERSONEEL Het personeel (bekwaam voor het uitvoeren van het takelen en bergen conform de eisen van dit bestek) dient voldoende in aantal te zijn, om een 24 op 24u permanentie te garanderen.

22 22 Het minimum aantal personeelsleden dat de dienstverlener ter beschikking heeft in het kader van dit contract is: 2 administratieven en 4 uitvoerenden. Het dragen van signaalkledij is verplicht voor iedereen die werkzaamheden verricht op en langs de openbare weg. Deze kledij dient te voldoen aan de eisen van BA nr BEREIKBAARHEID EN BESCHIKBAARHEID 1) De inschrijver dient te staven dat hij binnen de toegelaten aanrijtijd ter plaatse van de oproep kan zijn. 2) De inschrijver verbindt er zich toe de met betrekking tot de uit deze overeenkomst voortvloeiende takel- en bergingsopdrachten zorg te dragen voor de bereikbaarheid én de beschikbaarheid, om de hulpverlening gedurende 7 dagen op 7 per week en 24 uur per dag te garanderen. 3) Bij incidentele en onvermijdelijke ontstentenis zal door of namens de dienstverlener onverwijld kennis worden gegeven aan de oproeper onder opgave van reden en de te verwachten tijdsduur waarin hij niet beschikbaar is. In dit geval heeft de oproeper het recht in het belang van een goede dienstverlening aan de weggebruikers tijdelijk een andere takeldienst in te schakelen (de gegunde inschrijver van de dichtst bijgelegen zone), zolang de dienstverlener niet in staat is zijn werkzaamheden ingevolge deze overeenkomst te verrichten.

23 23 HOOFDSTUK II. PROCEDURE EN WERKWIJZE WIJZE VAN OPROEPEN 1) De uitvoering van de takeling kan slechts geschieden na oproep door de Wegpolitie (FP). De oproeper maakt via de oproep, voor zover beschikbaar, volgende gegevens over: a) De locatie van het incident (kmpt, rijrichting, aantal versperde rijstroken, vermelding van de betreffende rijstroken); b) Nummerplaat voertuig en bij ontstentenis het type voertuig + kleur/ beschrijving voorwerp, aard van het defect en de tonnage van het voertuig; c) Het aantal te takelen voertuigen/voorwerpen; d) Het type van de takeling/berging. e) Indien het voertuig ADR-geladen is: het ADR-nummer. De dienstverlener dient alvorens het effectief aanvatten van de takeling of de berging zijn werkwijze duidelijk te motiveren. Het is de takeldienst ten strengste verboden op eigen initiatief takel- en bergingsoperaties uit te voeren. 2) Binnen de week na de takel- of bergingopdracht dient de dienstverlener een verslag uit te brengen en dit aan de Wegpolitie (FP) voor nazicht over te maken, met vermelding van : a) Datum en tijdstip van de oproep b) De locatie van het incident (gemeente, baan, kmpt, rijrichting, aantal versperde rijstroken, vermelding van de betreffende rijstroken), c) Reden van oproep (ongeval, pech, achtergelaten voertuig,.) d) Bij vordering door het parket : schriftelijk bewijs van vordering, e) Gewerkte tijd, - het uur van het geven van de opdracht, - het uur van het ter plaatse komen van de takeldienst, - het uur van het aanvatten van de takeldienst, - het uur van beëindigen van de takeldienst; f) Toeslagen (extra uren/extra mankracht/extra kilometers/stallingskosten/toeslag prestaties/loze rit) g) De identificatie van de schadeverwekker(s) (naam, adres en nummerplaat), h) Het type van takeling/berging, i) Het aantal getakelde voertuigen/takelen van objecten, j) Type berging per voertuig/object, k) De benodigdheden voor de uitvoering van de takeling, l) De locatie van het depot van afvoer (adres, naam bedrijf), m) De wijze van takelen : korte omschrijving van de uitgevoerde werkzaamheden, de omstandigheden waarin het voertuig/voorwerp zich bevond, het type voertuig (of welk object) dat getakeld of geborgen werd., n) De motivatie van de werkwijze van de takeldienst. 3) Na een nazicht, betreffend de correctheid van de gegevens, dient de Wegpolitie (FP) het verslag aan het Vlaams Gewest (WVB, adres op p.2) over te maken.

24 24 4) Pas nadat de oproeper en het Vlaams Gewest (WVB) alle boven beschreven gegevens hebben ontvangen, zal de oproep als uitgevoerd kunnen worden aanvaard. De dienstverlener wordt door de opdrachtgevende overheid op de hoogte gebracht van de ontvangst van de gevraagde gegevens en de al dan niet aanvaarding van het facturatiebedrag. 5) Voor de betaling van de diensten dient verder art van de Administratieve voorschriften gevolgd te worden UITRIJDEN 1) De dienstverlener garandeert door zijn inschrijving 24- urendienst om binnen de korst mogelijke tijdsspanne de takel- en bergingswerkzaamheden uit te voeren en desgevallend de voertuigen weg te brengen volgens de richtlijnen van de Wegpolitie (FP) en de wensen van de eigenaar. Daarbij is een goede communicatie tussen de betrokken partijen essentieel. 2) De tijdslimieten zijn steeds geldig, behoudens uitzonderlijke omstandigheden die geval per geval zullen beoordeeld worden (files, weersomstandigheden, enz. worden niet automatisch als uitzonderlijke omstandigheden beschouwd). Indien nodig kan contact opgenomen worden met de dispatching van de Wegpolitie (FP) om zo mogelijk en nodig de takelvoertuigen onder begeleiding van de Wegpolitie (FP) ter plaatse te voeren om files en andere hindernissen te overwinnen. Indien de opgelegde aanrijtijd overschreden wordt, wordt een boete opgelegd zoals bepaald in art van dit bestek. In dit geval heeft de wegpolitie het recht een andere takeldienst in te schakelen. Indien de aanrijtijd meer dan één uur bedraagt wordt dit als een weigering van de opdracht beschouwd. 3) Na ontvangst van de oproep zal de dienstverlener onmiddellijk met het juiste 8 materieel en personeel naar de plaats van het euvel uitrijden. De dienstverlener zal na ontvangst van de melding binnen de toegelaten aanrijtijd op de locatie aanwezig zijn, aangenomen dat hij een vrije doorgang heeft naar de plaats van het euvel. De takelaar kan met de takelwerken beginnen na de opmaak van PV van vaststelling en de toelating van de Wegpolitie (FP). Normaliter zal dat uiterlijk binnen een kwartier na de toegelaten aanrijtijd (te rekenen vanaf de geregistreerde oproep 9 ) zijn. 4) Indien de takelaar eens ter plaatse vaststelt dat hij niet in staat is de takeling en berging op een veilige en gepaste manier uit te voeren, dient hij hiervan onmiddellijk melding te maken aan de Wegpolitie (FP). In dit geval worden geen vergoedingen voor een loze rit toegekend. 8 Bij grootschalige incidenten met voertuigen 3,5 ton is het aangewezen om een beoordeling te maken omtrent het aan te wenden materieel en materiaal, opdat ritten met nutteloos takelmaterieel worden vermeden. 9 De oproep wordt geregistreerd door het CIC Brussel.

25 25 5) In geval de dienstverlener na ontvangst van de melding voorziet of redelijkerwijs dient te voorzien dat hij niet aan de hiervoor genoemde tijden kan voldoen, dient hij het Vlaams Verkeerscentrum/de Wegpolitie (FP) onmiddellijk 10 (telefonisch én schriftelijk geacteerd door de verbalisant) én het Vlaams Gewest (schriftelijk) hiervan onmiddellijk op de hoogte te stellen. In dat geval heeft de Wegpolitie (FP) het recht om voor de vereiste werkzaamheden een andere takeldienst in te schakelen 6) Indien de dienstverlener tijdens de duur van het contract op zijn actiegebied tijdelijk nadelen ondervindt ingevolge werken, heeft hij geen recht op een schadevergoeding wegens niet kunnen takelen op het betreffende gebied. Bij mogelijke vertragingen van de aanrijtijd ingevolge wegenwerken, zal dit niet als argument worden aanvaard, indien de dienstverlener van de uitvoering van de wegwerkzaamheden op de hoogte was. 7) De takeldienst zal de voertuigen of objecten naar het eerstvolgende afrittencomplex of een veilige stelplaats brengen. De takeldienst zal de voertuigen of objecten naar een veilige plaats brengen, ook wanneer deze niet naar de stelplaats worden gebracht. Wanneer het om een beheerd voertuig gaat zal het voertuig met de inzittenden worden gebracht naar de (carpool-)parking in het eerstvolgend uitrittencomplex of, als die parking er niet is of volzet is, zal het voertuig aan het einde van de vluchtstrook van de uitrit gestald worden, liefst achter het bord F7 (einde autosnelweg), tenzij de hindernisverwekker het uitdrukkelijk anders vraagt. 8) De takelaar dient schriftelijk, binnen de 24 u na de takeling, de eigenaar van het voertuig in te lichten. 9) Beschadigde weginfrastructuur die dient te worden getakeld, dient te worden gestapeld in het depot van het dichtstbijzijnde districtsgebouw op aanwijzingen van de aanbestedende overheid of zijn afgevaardigde. 10) Bij niet meer voldoen aan de kwaliteitseisen, dient de dienstverlener de aanbestedende overheid hiervan onmiddellijk in te lichten CONTROLE De dienstverlener dient de aan hem in verband met de uit te voeren activiteiten verstrekte gegevens te controleren en eventuele onjuistheden zo snel mogelijk, doch in ieder geval binnen de 24 h aan de Wegpolitie (FP) én aan het Vlaams Gewest te melden. 10 De melding dient te gebeuren binnen het kwartier na de vaststelling door de dienstverlener.

Raamcontract Financieel economische ondersteuning

Raamcontract Financieel economische ondersteuning Vlaamse Overheid Departement Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid Stafdienst voor de Vlaamse Regering Kenniscentrum Publiek Private Samenwerking... Algemene offerteaanvraag Bestek nr. PPS/2008/008

Nadere informatie

Drukwerk publicaties op afroep

Drukwerk publicaties op afroep Vlaamse Overheid Departement Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid Stafdienst voor de Vlaamse Regering Kenniscentrum Publiek Private Samenwerking... Algemene offerteaanvraag Bestek nr. PPS/2007/009

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING OPDRACHT TOT EVALUATIE VAN DE ALGEMEEN DIRECTEUR VAN DE POM OOST-VLAANDEREN

ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING OPDRACHT TOT EVALUATIE VAN DE ALGEMEEN DIRECTEUR VAN DE POM OOST-VLAANDEREN ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING OPDRACHT TOT EVALUATIE VAN DE ALGEMEEN DIRECTEUR VAN DE POM OOST-VLAANDEREN ALGEMENE ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN VAN EEN OVERHEIDSOPDRACHT VAN

Nadere informatie

F.A.S.T.: Prijzen gegunde percelen personenwagens

F.A.S.T.: Prijzen gegunde percelen personenwagens F.A.S.T.: Prijzen gegunde percelen personenwagens Afhankelijk van waar je je bevindt op één van de gegunde percelen, wordt een verschillende prijs gehanteerd. De prijs van de uitgevoerde taak kan variëren

Nadere informatie

BESCHRIJVEND DOCUMENT. 43E/LOG/overname laurieren/vw-ms ), AFWIJKINGEN VAN DE ALGEMENE UITVOERINGSREGELS

BESCHRIJVEND DOCUMENT. 43E/LOG/overname laurieren/vw-ms ), AFWIJKINGEN VAN DE ALGEMENE UITVOERINGSREGELS Stadsbestuur Sint-Niklaas Grote Markt 1 9100 Sint-Niklaas Dienst logistiek Tel. 03 778 35 51 veerle.weyers@sint-niklaas.be BESCHRIJVEND DOCUMENT 2014-43E/LOG/overname laurieren/vw-ms overname van laurieren

Nadere informatie

VOETBALTERREIN GELEGEN STOKKELSESTEENWEG

VOETBALTERREIN GELEGEN STOKKELSESTEENWEG Openbare Werken 1 Administration communale de WOLUWE-SAINT-PIERRE Charles Thielemanslaan 93 1150 BRUSSEL Gemeentebestuur van SINT-PIETERS-WOLUWE : 02.773.06.24 : 02.773.18.19 : mvaneechaute@woluwe1150.irisnet.be

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK NR. 351

BIJZONDER BESTEK NR. 351 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN SINT-GILLIS BIJZONDER BESTEK NR. 351 AFWIJKINGEN Zie A, I, 5. VOORWERP VAN DE OPDRACHT. De opdracht betreft de aanpassing van de elektrische installaties

Nadere informatie

BESCHRIJVEND DOCUMENT. 43B/LOG/overname politiemobiel/vw-ms ), AFWIJKINGEN VAN DE ALGEMENE UITVOERINGSREGELS

BESCHRIJVEND DOCUMENT. 43B/LOG/overname politiemobiel/vw-ms ), AFWIJKINGEN VAN DE ALGEMENE UITVOERINGSREGELS Stadsbestuur Sint-Niklaas Grote Markt 1 9100 Sint-Niklaas Dienst logistiek Tel. 03 778 35 51 veerle.weyers@sint-niklaas.be BESCHRIJVEND DOCUMENT 2014-43B/LOG/overname politiemobiel/vw-ms overname van een

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK VOOR DE AANBESTEDINGEN VAN WERKEN BGHM / B 97 w ( Ed.15.05.1997 )

BIJZONDER BESTEK VOOR DE AANBESTEDINGEN VAN WERKEN BGHM / B 97 w ( Ed.15.05.1997 ) BB nr. 2700/2010/02/01 1 BRUSSELSE GEWESTELIJKE HUISVESTINGSMAATSCHAPPIJ BIJZONDER BESTEK VOOR DE AANBESTEDINGEN VAN WERKEN BGHM / B 97 w ( Ed.15.05.1997 ) DEEL EEN - A - Lijst van afwijkingen Lijst der

Nadere informatie

OVERHEIDSOPDRACHT BIJ ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING BIJZONDER BESTEK

OVERHEIDSOPDRACHT BIJ ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING BIJZONDER BESTEK BIJLAGE Bijlage nr. 1 BESTEK OVERHEIDSOPDRACHT BIJ ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING BIJZONDER BESTEK VOOR DE BEGELEIDING VAN KUNSTINTEGRATIE IN DE NIEUWBOUW VAN KASTERLINDEN Opdrachtgevend

Nadere informatie

F.A.S.T.: Prijzen gegunde percelen vrachtwagens

F.A.S.T.: Prijzen gegunde percelen vrachtwagens F.A.S.T.: Prijzen gegunde percelen vrachtwagens Afhankelijk van waar je je bevindt op één van de gegunde percelen, wordt een verschillende prijs gehanteerd. De prijs van de uitgevoerde taak kan variëren

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK WERKEN OOSTENDE SYNTRA WEST - NIEUWBOUW HOTELSCHOOL OPEN AANBESTEDING. GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

BIJZONDER BESTEK WERKEN OOSTENDE SYNTRA WEST - NIEUWBOUW HOTELSCHOOL OPEN AANBESTEDING. GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap BIJZONDER BESTEK VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHT VOOR WERKEN MET ALS VOORWERP OOSTENDE SYNTRA WEST - NIEUWBOUW HOTELSCHOOL OPEN AANBESTEDING Opdrachtgevend bestuur GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Ontwerper

Nadere informatie

Bijzonder Bestek nr Raamovereenkomst voor de signalisatie voor blinden en slechtzienden in verschillende stations van het net

Bijzonder Bestek nr Raamovereenkomst voor de signalisatie voor blinden en slechtzienden in verschillende stations van het net BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST Mobiel Brussel (B.U.V.) Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1030 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. 1348 Raamovereenkomst voor

Nadere informatie

Overheidsopdrachten - betalingsregels

Overheidsopdrachten - betalingsregels 15.01.2015 Overheidsopdrachten - betalingsregels Deze nota probeert de belangrijkste betalingsregels die gelden bij overheidsopdrachten voor werken samen te vatten voor de opdrachten waarvoor een bekendmaking

Nadere informatie

BESCHRIJVEND DOCUMENT C/LOG/overname opligger/vw-ms AFWIJKINGEN VAN DE ALGEMENE UITVOERINGSREGELS

BESCHRIJVEND DOCUMENT C/LOG/overname opligger/vw-ms AFWIJKINGEN VAN DE ALGEMENE UITVOERINGSREGELS Stadsbestuur Sint-Niklaas Grote Markt 1 9100 Sint-Niklaas Dienst logistiek Tel. 03 778 35 51 veerle.weyers@sint-niklaas.be BESCHRIJVEND DOCUMENT 2014-43C/LOG/overname opligger/vw-ms overname van een opligger

Nadere informatie

BESTEK WERKEN VERNIEUWEN VLOERENOPBOUW GEBOUW AB BREDE SCHOOL NIEUWLAND NIEUWLAND 198 TE 1000 BRUSSEL

BESTEK WERKEN VERNIEUWEN VLOERENOPBOUW GEBOUW AB BREDE SCHOOL NIEUWLAND NIEUWLAND 198 TE 1000 BRUSSEL BESTEK WERKEN VERNIEUWEN VLOERENOPBOUW GEBOUW AB BREDE SCHOOL NIEUWLAND NIEUWLAND 198 TE 1000 BRUSSEL BIJZONDER BESTEK NR OINWL1201A02 ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING ALGEMENE ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

Aankopen van van elektrische voertuigen. Opening offertes op 06/09/2016 om 10:45 uur

Aankopen van van elektrische voertuigen. Opening offertes op 06/09/2016 om 10:45 uur 2016/HFB/OA/32615 Aankopen van van elektrische voertuigen Opening offertes op 06/09/2016 om 10:45 uur Informatievergadering op 11/08/2016 om 13u30 in lokaal 4.E.12 van het Boudewijngebouw Disclaimer :

Nadere informatie

AANBESTEDENDE OVERHEID POM OOST-VLAANDEREN

AANBESTEDENDE OVERHEID POM OOST-VLAANDEREN Bestek DRG 2 2011-01-31 1 ALGEMENE OFFERTEAANVRAAG BESTEKNUMMER DRG 2 OPDRACHT VAN AANNEMING VAN DIENSTEN VAN ARCHITECTEN EN BOUWKUNDIGEN VOOR HET DUURZAAM BOUWEN VAN EEN DOORGANGSGEBOUW IN MALDEGEM ALGEMENE

Nadere informatie

bestek nummer: blad nummer 1/5

bestek nummer: blad nummer 1/5 bestek nummer: 2011 021 01 blad nummer 1/5 OPDRACHTGEVER: OPDRACHT: WZC DE LINDE Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem UITBREIDEN BESTAAND WOON- EN ZORGCENTRUM Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem PERCEEL

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER. : Diverse gebouwen van de Vlaamse Overheid in Vlaanderen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

DEEL III: OFFERTEFORMULIER. : Diverse gebouwen van de Vlaamse Overheid in Vlaanderen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Bouwprojecten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL Domein Werk Besteknummer : Diverse gebouwen

Nadere informatie

RAAMCONTRACT DAKWERKEN BETONHERSTELLINGEN SCHRIJNWERK (1)

RAAMCONTRACT DAKWERKEN BETONHERSTELLINGEN SCHRIJNWERK (1) RAAMCONTRACT DAKWERKEN BETONHERSTELLINGEN SCHRIJNWERK (1) TUSSEN: Het Autonoom Gemeentebedrijf Vastgoed en Stadsprojecten Antwerpen, Generaal Lemanstraat 55, 2018 Antwerpen, hierbij vertegenwoordigd door

Nadere informatie

MAATSCHAPPIJ VOOR INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL

MAATSCHAPPIJ VOOR INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL MAATSCHAPPIJ VOOR INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL M.I.V.B. Speciale Studiedienst Koningsstraat 76 1000 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. MIVB/SSD/1400 RAAMOVEREENKOMST VOOR VERSTERKING VAN PERRONNEUZEN

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN 1 ALGEMENE VOORWAARDEN Opgesteld door: 2 ALGEMENE VOORWAARDEN FRIETFEEST.NL, gevestigd te Sint-Oedenrode, ingeschreven in het handelsregister onder nummer 17223508 verder te noemen FF. Artikel 1: Definities.

Nadere informatie

Agentschap Wegen en Verkeer Afdeling Expertise Verkeer en Telematica. Bestek 1M3D8N/15/06

Agentschap Wegen en Verkeer Afdeling Expertise Verkeer en Telematica. Bestek 1M3D8N/15/06 Bijlage 1: offerteformulier Agentschap Wegen en erkeer Afdeling Expertise erkeer en Telematica Dossiernr : MDN/62 Bestek 1M3D8N/15/06 Omschrijving opdracht: Tellen van het vervoer van gevaarlijke stoffen

Nadere informatie

TUSSEN: Het Autonoom Gemeentebedrijf Vastgoed en Stadsprojecten Antwerpen, Generaal Lemanstraat 55, 2018 Antwerpen, hierbij vertegenwoordigd door

TUSSEN: Het Autonoom Gemeentebedrijf Vastgoed en Stadsprojecten Antwerpen, Generaal Lemanstraat 55, 2018 Antwerpen, hierbij vertegenwoordigd door RAAMCONTRACT GROENONDERHOUD TUSSEN: Het Autonoom Gemeentebedrijf Vastgoed en Stadsprojecten Antwerpen, Generaal Lemanstraat 55, 2018 Antwerpen, hierbij vertegenwoordigd door hierna genoemd AG Vespa EN:,

Nadere informatie

Plaatsen van vuilroosters, zandvang en aanpassing constructie op de onbevaarbare waterlopen van 2 de categorie in de Provincie Antwerpen

Plaatsen van vuilroosters, zandvang en aanpassing constructie op de onbevaarbare waterlopen van 2 de categorie in de Provincie Antwerpen PROVINCIE ANTWERPEN OFFERTEFORMULIER Plaatsen van vuilroosters, zandvang en aanpassing constructie op de onbevaarbare waterlopen van 2 de categorie in de Provincie Antwerpen Gebruikte eenheid in het inschrijvingsbiljet:

Nadere informatie

Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1. Bijzonder Bestek nr. 1438

Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1. Bijzonder Bestek nr. 1438 Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. 1438 Net RAAMOVEREENKOMST VOOR ONDERHOUDSWERKEN VAN SIGNALISATIE VOOR BLINDEN EN

Nadere informatie

De Vennootschap (Handelsnaam of benaming, rechtsvorm, nationaliteit, zetel) :

De Vennootschap (Handelsnaam of benaming, rechtsvorm, nationaliteit, zetel) : Provincie Stad Aanbestedende overheid Benaming van de opdracht Limburg Sint-Truiden Wegen en Verkeer Limburg Aanpassing N3 Rotonde Stayen OFFERTEFORMULIER De ondergetekende (Naam en voornaam) : Hoedanigheid

Nadere informatie

IBAN: BE08 3631 0166 3013 - BIC: BBRU BE BB - BTW: BE 844.231.976

IBAN: BE08 3631 0166 3013 - BIC: BBRU BE BB - BTW: BE 844.231.976 1 Disclaimer en algemene voorwaarden SAMMAN Fonds vzw, Excelsiorlaan, 4B, 1930 Zaventem met ondernemingsnummer 0841.212.605 SAMMAN VSO, Excelsiorlaan, 4B, 1930 Zaventem met ondernemingsnummer 0844.231.976

Nadere informatie

OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT TUSSEN: ... Verder genoemd de advocaat EN: ... Verder genoemd de cliënt WORDT OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT:

OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT TUSSEN: ... Verder genoemd de advocaat EN: ... Verder genoemd de cliënt WORDT OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT: OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT TUSSEN: Verder genoemd de advocaat EN: Verder genoemd de cliënt WORDT OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT: Art. 1. Voorwerp van de dienstverlening en opdracht van de advocaat

Nadere informatie

BIJLAGE: OFFERTEFORMULIER

BIJLAGE: OFFERTEFORMULIER BIJLAGE: OFFERTEFORMULIER PRIJSOFFERTE VOOR DE OPDRACHT MET ALS VOORWERP PERCEEL 1: ALGEMENE RENOVATIEWERKEN Openbare aanbesteding Belangrijk: dit offerteformulier dient volledig te worden ingevuld en

Nadere informatie

OFFERTEFORMULIER. Leveren en plaatse afstandsbewaking op technische infrastructuur waterlopen 2 de categorie

OFFERTEFORMULIER. Leveren en plaatse afstandsbewaking op technische infrastructuur waterlopen 2 de categorie PROVINCIE ANTWERPEN OFFERTEFORMULIER Leveren en plaatse afstandsbewaking op technische infrastructuur waterlopen 2 de categorie Gebruikte eenheid in het inschrijvingsbiljet: EURO De ondergetekende : (Naam

Nadere informatie

SPONSORINGOVEREENKOMST (voorbeeld)

SPONSORINGOVEREENKOMST (voorbeeld) SPONSORINGOVEREENKOMST (voorbeeld) TUSSEN naamloze vennootschap/ bvba, met maatschappelijke zetel gevestigd te.. B.T.W. nummer BE.., ingeschreven in het handelsregister van.onder het nummer., vertegenwoordigd

Nadere informatie

Bijlage 1. Inschrijvingsmodel. Voorwerp van de inschrijving: Identificatie van de inschrijver: 1. Vennootschap:

Bijlage 1. Inschrijvingsmodel. Voorwerp van de inschrijving: Identificatie van de inschrijver: 1. Vennootschap: Bijlage 1 Inschrijvingsmodel Voorwerp van de inschrijving: Identificatie van de inschrijver: 1. Vennootschap: -Firma of naam: -Rechtsvorm: -Nationaliteit: 2. Maatschappelijke zetel: -Straat: nr. bus -Plaats:

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR STUDENTEN

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR STUDENTEN ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR STUDENTEN Tussen de ondergetekenden : de werkgever : vertegenwoordigd door de student : Geboren op / / te wordt overeengekomen hetgeen volgt : Artikel 1 : De werkgever werft de

Nadere informatie

Autonoom Gemeentebedrijf STADSPLANNING ANTWERPEN Herinrichting Hollebeekvallei te Hoboken/Wilrijk

Autonoom Gemeentebedrijf STADSPLANNING ANTWERPEN Herinrichting Hollebeekvallei te Hoboken/Wilrijk DEEL E. FERTEFORMULIER Autonoom Gemeentebedrijf STADSPLANNING ANTWERPEN Herinrichting Hollebeekvallei te Hoboken/Wilrijk Bestek: AGSTAN/OD/SP/HB/BE02 Programma Openbaar domein/strategische Projecten (natuurlijke

Nadere informatie

F.A.S.T. en het Minder Hinder

F.A.S.T. en het Minder Hinder 1 F.A.S.T. en het Minder Hinder Ir. VLADIMIR KOSTADINOV Agentschap Wegen en Verkeer Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen Samenvatting De hinder op de weg en ihb op de autosnelweg wordt niet enkel door wegeniswerken

Nadere informatie

Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Alkmaar d.d. 12 januari 2005 onder nummer 37046734.

Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Alkmaar d.d. 12 januari 2005 onder nummer 37046734. Algemene Voorwaarden Blijleven (AVB) Loon- en grondverzetbedrijf Blijleven B.V. Kanaaldijk 83 1862 PV Bergen Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Alkmaar d.d. 12 januari 2005 onder nummer 37046734.

Nadere informatie

ONDERHOUDSCONTRACT. Tussen: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT, Provincieplein 1, 3010 Leuven hieronder genoemd de gebruiker,

ONDERHOUDSCONTRACT. Tussen: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT, Provincieplein 1, 3010 Leuven hieronder genoemd de gebruiker, ONDERHOUDSCONTRACT Tussen: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT, Provincieplein 1, 3010 Leuven hieronder genoemd de gebruiker, En Naam van de contractant, adres vertegenwoordigd door Voornaam NAAM, functie hieronder

Nadere informatie

Deze Algemene Voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam.

Deze Algemene Voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam. Algemene Voorwaarden Artikel 1. Definities Dienstverlener Dienst dienst kan zijn: Gezondheidsmanager Klant Werknemer Opdracht Contract Bots BodyWorks, gevestigd te Amsterdam die dienst die vermeld wordt

Nadere informatie

Nieuwe regelgeving: plaatsing. Veronique Libbrecht Gent

Nieuwe regelgeving: plaatsing. Veronique Libbrecht Gent Nieuwe regelgeving: plaatsing Veronique Libbrecht 28-03-2013 Gent Situering Nieuwe regelgeving inzake overheidsopdrachten Basiswet: Wet 15 juni 2006 Uitvoeringsbesluiten: KB Plaatsing 15 juli 2011 KB uitvoeringsregels:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE Artikel 1 Definities 1. In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Allround Backoffice: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING Dit model houdt geenszins een vrijstelling in van de verplichting om een deskundige te raadplegen om, indien nodig, de regels per geval

Nadere informatie

Inhoud. Omzendbrief FB/VLABEL/2016/2. Vlaamse overheid

Inhoud. Omzendbrief FB/VLABEL/2016/2. Vlaamse overheid Omzendbrief FB/VLABEL/2016/2 Omzendbrief betreffende richtlijnen en praktische bepalingen inzake aanhaling en inbeslagneming van voertuigen met toepassing van artikel 3.13.2.0.4 van de Codex Fiscaliteit

Nadere informatie

Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening

Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening Stenden Hogeschool - Vertrouwelijk Contractnummer/kenmerk: De ondergetekenden: Stichting Stenden Hogeschool,

Nadere informatie

BIJLAGE A : OFFERTEFORMULIER

BIJLAGE A : OFFERTEFORMULIER BIJLAGE A : OFFERTEFORMULIER PRIJSOFFERTE VOOR DE OPDRACHT MET ALS VOORWERP RENOVATIE/UITBREIDING VAN EEN TEHUIS VOOR NIET-WERKENDEN/NURSING Belangrijk : dit formulier dient volledig te worden ingevuld

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK VM/B 97

BIJZONDER BESTEK VM/B 97 VLAAMSE MAATSCHAPPIJ VOOR SOCIAAL WONEN. KOLONIENSTRAAT 40 1000 BRUSSEL BIJZONDER BESTEK VM/B 97 van toepassing op de overeenkomsten inzake werken afgesloten door de sociale huisvestingsmaatschappijen

Nadere informatie

Ministerie Van de Vlaamse Gemeenschap. Departement Wetenschap, Innovatie en Media. Administratie Wetenschap en Innovatie

Ministerie Van de Vlaamse Gemeenschap. Departement Wetenschap, Innovatie en Media. Administratie Wetenschap en Innovatie Ministerie Van de Vlaamse Gemeenschap Departement Wetenschap, Innovatie en Media Administratie Wetenschap en Innovatie algemene offerteaanvraag van diensten Bestek nr. AWI/2006/Steunpunten/01 Specifieke

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD 04.04.2016 MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD 04.04.2016 MONITEUR BELGE 22495 VLAAMSE OVERHEID Financiën en Begroting [C 2016/35640] 29 MAART 2016. Omzendbrief FB/VLABEL/2016/2. Richtlijnen en praktische bepalingen inzake aanhaling en inbeslagneming van voertuigen met toepassing

Nadere informatie

1. Voorwerp 1.1. Op alle diensten, producten en leveringen van Metalmorphosa bvba zijn huidige algemene voorwaarden van toepassing, met uitsluiting

1. Voorwerp 1.1. Op alle diensten, producten en leveringen van Metalmorphosa bvba zijn huidige algemene voorwaarden van toepassing, met uitsluiting 1. Voorwerp 1.1. Op alle diensten, producten en leveringen van Metalmorphosa bvba zijn huidige algemene voorwaarden van toepassing, met uitsluiting van elke andere leveringsvoorwaarden of verkoopsvoorwaarden

Nadere informatie

TYPE ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN VOOR AANNEMINGEN VAN WERKEN OPENBARE AANBESTEDING

TYPE ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN VOOR AANNEMINGEN VAN WERKEN OPENBARE AANBESTEDING TYPE ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN VOOR AANNEMINGEN VAN WERKEN OPENBARE AANBESTEDING BESTEK NUMMER: IN OPDRACHT VAN: VOORWERP OPDRACHT: 10-001-GD-103-dak V.Z.W. HOGESCHOOL VOOR WETENSCHAP & KUNST CAMPUS SINT-LUCAS

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER

DEEL III: OFFERTEFORMULIER 44 DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Bouwprojecten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL OFFERTEFORMULIER Domein Adres Werk Besteknummer

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER

DEEL III: OFFERTEFORMULIER 18 DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Studie en Advies Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL OFFERTEFORMULIER Domein Adres Werk

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK VM/B 97

BIJZONDER BESTEK VM/B 97 VLAAMSE MAATSCHAPPIJ VOOR SOCIAAL WONEN. KOLONIENSTRAAT 40 1000 BRUSSEL BIJZONDER BESTEK VM/B 97 van toepassing op de overeenkomsten inzake werken afgesloten door de sociale huisvestingsmaatschappijen

Nadere informatie

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen:

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen: Voorbeeld overeenkomst van opdracht Partijen: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (naam) B.V., gevestigd te (adres), rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam), hierna te noemen Opdrachtgever

Nadere informatie

p r o v i n c i e Limburg

p r o v i n c i e Limburg p r o v i n c i e Limburg D i r e c t i e Omgeving D i e n s t Wegen en Routestructuren Belangrijk aandachtspunt om te vermijden dat offertes reeds voor de openingszitting zouden geopend worden! Indien

Nadere informatie

In de ondertekst wordt klant genoemd degene die de bestelling heeft gedaan, en leverancier degene die de bestelling heeft aanvaard.

In de ondertekst wordt klant genoemd degene die de bestelling heeft gedaan, en leverancier degene die de bestelling heeft aanvaard. Algemene Voorwaarden Hosting 1. Toepassingsgebied 2. Offertes 3. Levering 4. Duur en beëindiging 5. Eigendomsrecht 6. Aansprakelijkheid 7. Betaling 8. Overmacht 9. Bevoegdheid en Toepasselijk Recht 1.

Nadere informatie

DAN VVE BEHEER EN ADMINISTRATIES B.V. Gevestigd en kantoorhoudende te Rotterdam, Ebenhaezerstraat 33, 3083 RD.

DAN VVE BEHEER EN ADMINISTRATIES B.V. Gevestigd en kantoorhoudende te Rotterdam, Ebenhaezerstraat 33, 3083 RD. Algemene Voorwaarden voor dienstverlening. DAN VVE BEHEER EN ADMINISTRATIES B.V. Gevestigd en kantoorhoudende te Rotterdam, Ebenhaezerstraat 33, 3083 RD. Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN AANNEMING VAN VERTAALWERK EN TOLKEN

OVEREENKOMST VAN AANNEMING VAN VERTAALWERK EN TOLKEN 2 6 JA NUA RI 201 7 OVEREENKOMST VAN AANNEMING VAN VERTAALWERK EN TOLKEN OVEREENKOMST TUSSEN : het AGENTSCHAP INTEGRATIE & INBURGERING, waarvan de zetel gevestigd is te 1000 Brussel, Havenlaan 86C Bus

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Concept raamovereenkomst Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Contractnummer CONH2015 Raamovereenkomst voor de postbezorging

Nadere informatie

BESTEK N 17/02 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP

BESTEK N 17/02 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP BESTEK N 17/02 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP Het aanstellen van een partner voor de installatie van een systeem van digitale signalisatie Offerteaanvraag BIV 1 INHOUD INHOUD...2 I. VOORAFGAANDELIJK...3

Nadere informatie

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden:

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden: Model inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons De ondergetekenden: 1. SBB, gevestigd te Zoetermeer, vertegenwoordigd door , de heer/mevrouw

Nadere informatie

Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt. Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen

Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt. Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt Tussen : Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen hierna te noemen het advocatenkantoor en hierna te noemen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Hendriks Project Support

Algemene voorwaarden Hendriks Project Support Artikel 1 Definities 1. In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Hendriks Project Support: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân (Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân Perceel 2 ademluchtcilinders en dienstverlening Veiligheidsregio Fryslân EN Versie 0.2

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR DE VEILIGHEIDSCOORDINATIE ONTWERP / VERWEZENLIJING

OVEREENKOMST VOOR DE VEILIGHEIDSCOORDINATIE ONTWERP / VERWEZENLIJING OVEREENKOMST VOOR DE VEILIGHEIDSCOORDINATIE ONTWERP / VERWEZENLIJING Tussen de ondergetekenden, enerzijds de heer / mevrouw.. wonende te of de maatschappij... met maatschappelijke zetel te hier vertegenwoordigd

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK LEVERING VERDUISTERINGSSCHERMEN VOOR DE EUROPESE SCHOOL MOL OPEN AANBESTEDING (NEGOTIATED PROCEDURE)

BIJZONDER BESTEK LEVERING VERDUISTERINGSSCHERMEN VOOR DE EUROPESE SCHOOL MOL OPEN AANBESTEDING (NEGOTIATED PROCEDURE) BIJZONDER BESTEK VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHT VOOR LEVERING MET ALS VOORWERP VERDUISTERINGSSCHERMEN VOOR DE EUROPESE SCHOOL MOL OPEN AANBESTEDING (NEGOTIATED PROCEDURE) Opdrachtgevend bestuur Europese School

Nadere informatie

Ets VIELLEVOYE SA Division TOLFER

Ets VIELLEVOYE SA Division TOLFER Ets VIELLEVOYE Division TOLFER ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN GELDIG VANAF 1 januari 2016 1 Artikel 1: Toepassingsgebied Deze algemene verkoopvoorwaarden (AVV) gelden voor alle producten die door de Ets.

Nadere informatie

RAAMCONTRACT VOOR OPDRACHT VAN DIENSTEN: ENERGIEDESKUDIGE

RAAMCONTRACT VOOR OPDRACHT VAN DIENSTEN: ENERGIEDESKUDIGE RAAMCONTRACT VOOR OPDRACHT VAN DIENSTEN: ENERGIEDESKUDIGE TUSSEN: Het Autonoom Gemeentebedrijf Vastgoed en Stadsprojecten Antwerpen, Generaal Lemanstraat 55, 2018 Antwerpen, hierbij vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Nederlandse Algemene Voorwaarden IMDES Werving & Selectie van Technisch Personeel

Nederlandse Algemene Voorwaarden IMDES Werving & Selectie van Technisch Personeel Artikel 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Opdrachtnemer: IMDES, handelend inzake arbeidsbemiddeling, die ten behoeve van een werkgever, een werkzoekende, dan wel beiden,

Nadere informatie

RAAMCONTRACT ALGEMENE BOUWWERKEN DAKWERKEN ELEKTRICITEIT SANITAIR EN CENTRALE VERWARMING (1)

RAAMCONTRACT ALGEMENE BOUWWERKEN DAKWERKEN ELEKTRICITEIT SANITAIR EN CENTRALE VERWARMING (1) RAAMCONTRACT ALGEMENE BOUWWERKEN DAKWERKEN ELEKTRICITEIT SANITAIR EN CENTRALE VERWARMING (1) TUSSEN: Het Autonoom Gemeentebedrijf Vastgoed en Stadsprojecten Antwerpen, Generaal Lemanstraat 55, 2018 Antwerpen,

Nadere informatie

Modelbepalingen erkenning van onderaannemers

Modelbepalingen erkenning van onderaannemers Modelbepalingen erkenning van onderaannemers Dit document werd goedgekeurd op het Vlaams Samenwerkingsforum Overheidsopdrachten van 17 maart 2016. Inhoud 1 Beroep op onderaanneming bij overheidsopdrachten:

Nadere informatie

2016/HFB/OO/ Leveren van groentenfruit. aardappelproducten. Opening 21/12/2016 9u45

2016/HFB/OO/ Leveren van groentenfruit. aardappelproducten. Opening 21/12/2016 9u45 2016/HFB/OO/33001 Leveren van groentenfruit en aardappelproducten Opening 21/12/2016 9u45 DISCLAIMER : de huidige slides zijn enkel een samenvatting van de voornaamste clausules van het bestek met referentie

Nadere informatie

Contractnummer: VERTROUWELIJKHEIDSCONTRACT TUSSEN DE ALGEMENE DIRECTIE STATISTIEK STATISTICS BELGIUM EN

Contractnummer: VERTROUWELIJKHEIDSCONTRACT TUSSEN DE ALGEMENE DIRECTIE STATISTIEK STATISTICS BELGIUM EN Contractnummer: VERTROUWELIJKHEIDSCONTRACT TUSSEN DE ALGEMENE DIRECTIE STATISTIEK STATISTICS BELGIUM EN.. Tussen De Algemene Directie Statistiek Statistics Belgium van de FOD Economie, KMO, Middenstand

Nadere informatie

Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt. Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen

Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt. Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt Tussen : Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen hierna te noemen het advocatenkantoor en hierna te noemen

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING

OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING TUSSEN: wonende te handel drijvende onder de naam en ingeschreven in de KBO met nummer. De vennootschap.. en ingeschreven in de KBO met nummer. vertegenwoordigd

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN MONEYPENNY B.V. VOOR DE ZZP-ER

ALGEMENE VOORWAARDEN MONEYPENNY B.V. VOOR DE ZZP-ER ALGEMENE VOORWAARDEN MONEYPENNY B.V. VOOR DE ZZP-ER Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt onder de navolgende begrippen verstaan: a. Diensten: Alle door of namens opdrachtnemer op basis van

Nadere informatie

UITVOEREN VAN WERKEN IN BELGIE Contracteren met de overheid de overheidsopdracht in België

UITVOEREN VAN WERKEN IN BELGIE Contracteren met de overheid de overheidsopdracht in België UITVOEREN VAN WERKEN IN BELGIE Contracteren met de overheid de overheidsopdracht in België NKVK 13 oktober 2015 Lore Derdeyn Overzicht A. Overheidsopdracht B. Toepasselijke reglementering C. Vindplaats

Nadere informatie

Raamovereenkomst op basis van AWVODI-2012 betreffende Competentiegericht Ontwikkelen

Raamovereenkomst op basis van AWVODI-2012 betreffende Competentiegericht Ontwikkelen Raamovereenkomst op basis van AWVODI-2012 betreffende Competentiegericht Ontwikkelen tussen Waterschapsbedrijf Limburg en [Naam Opdrachtnemer] Overeenkomst nummer: [corsa.nr] Datum: [datum] De ondergetekenden:

Nadere informatie

Hierna beiden gezamenlijk aan te duiden als Partijen en afzonderlijk als Partij

Hierna beiden gezamenlijk aan te duiden als Partijen en afzonderlijk als Partij De ondergetekenden: 1. De Onderzoeksraad voor Veiligheid, gevestigd te Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door mw. mr. C.A.J.F. Verheij, Secretaris Directeur, hierna te noemen 'Opdrachtgever',

Nadere informatie

Levering van kantoormateriaal aan entiteiten binnen het beleidsdomein LNE en AFM van de Vlaamse Overheid.

Levering van kantoormateriaal aan entiteiten binnen het beleidsdomein LNE en AFM van de Vlaamse Overheid. Algemene offerteaanvraag Bestek nr.: AD/LOG/MVD/2012.02 Levering van kantoormateriaal aan entiteiten binnen het beleidsdomein LNE en AFM van de Vlaamse Overheid. Indiening van de inschrijving: ten laatste

Nadere informatie

1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere offerte, de website en de overeenkomst tussen Snelontruiming.nl, en u de opdrachtgever.

1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere offerte, de website en de overeenkomst tussen Snelontruiming.nl, en u de opdrachtgever. Algemene voorwaarden Snelontruiming.nl 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere offerte, de website en de overeenkomst tussen Snelontruiming.nl, en u de opdrachtgever. 2. Alle offertes en aanbiedingen

Nadere informatie

2.3 Algemene voorwaarden van de opdrachtgever of derden zijn voor Onlinepoort niet bindend en niet van toepassing.

2.3 Algemene voorwaarden van de opdrachtgever of derden zijn voor Onlinepoort niet bindend en niet van toepassing. Artikel 1. Definities 1.1 Opdrachtgever is de natuurlijke of rechtspersoon met wie de overeenkomst tot levering van producten en diensten van Onlinepoort wordt gesloten. 1.2 Producten en diensten van Onlinepoort

Nadere informatie

LASTENBOEK VERZEKERINGEN

LASTENBOEK VERZEKERINGEN LASTENBOEK VERZEKERINGEN Onderhandelingsprocedure met Europese Bekendmaking VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE Voorbereid door Aon Belgium Public Sector juni 2012 Sub-Title of Report Document BERICHT AAN DE

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Laatste wijziging: 11 april. Soneritics Webdevelopment Rijksweg Zuid 56 6662 KG Elst 024 30 10 212 info@soneritics.

Algemene Voorwaarden. Laatste wijziging: 11 april. Soneritics Webdevelopment Rijksweg Zuid 56 6662 KG Elst 024 30 10 212 info@soneritics. Algemene Voorwaarden Laatste wijziging: 11 april 2013 Rijksweg Zuid 56 024 30 10 212 info@soneritics.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Algemene voorwaarden... 4 2.1. Definities... 4 2.2. Algemeen...

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Bedrijven

Algemene Voorwaarden Bedrijven Algemene Voorwaarden Bedrijven Artikel 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Studio Zaanstreek : Studio Zaanstreek gevestigd te Koog aan de Zaan dienstverlening: stoelmassages

Nadere informatie

Drukken van Scripta Botanica Belgica 50

Drukken van Scripta Botanica Belgica 50 1 Ministerie van Middenstand en Landbouw NATIONALE PLANTENTUIN VAN BELGIE Domein van Bouchout B 1860 Meise Drukken van Scripta Botanica Belgica 50 BIJZONDER BESTEK HOOFDSTUK 1: IDENTIFICATIE: 1. Opdrachtgever:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden/huisregels Voor bedrijven en organisaties

Algemene voorwaarden/huisregels Voor bedrijven en organisaties Adres: Telefoon: Mobiel: KvK: Btw: Bank: Grasgors 24 3271 XN Mijnsheerenland 0186-849173 06-22921754 62835696 39727087B02 NL 04 INGB 0006 7997 45 Algemene voorwaarden/huisregels Voor bedrijven en organisaties

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. I. Algemeen. Art. 1 Toepassingsgebied. Art. 2 Definities. Art. 3 Website. Art. 4 Sluiten van de overeenkomst

ALGEMENE VOORWAARDEN. I. Algemeen. Art. 1 Toepassingsgebied. Art. 2 Definities. Art. 3 Website. Art. 4 Sluiten van de overeenkomst ALGEMENE VOORWAARDEN I. Algemeen Art. 1 Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten waarin Brochus producten verkoopt of op een andere wijze een leveringsverplichting

Nadere informatie

De volgende gebouwen maken deel uit van de opdracht (Campus Elishout-COOVI E. Gryzonlaan 1 1070 Anderlecht) :

De volgende gebouwen maken deel uit van de opdracht (Campus Elishout-COOVI E. Gryzonlaan 1 1070 Anderlecht) : 41 LOT 2 RAMEN De opdracht wordt drie keer per jaar uitgevoerd bij voorkeur tijdens volgende periodes: - Tweede deel kerstvakantie - Tweede deel paasvakantie - Grote vakantie (16 augustus-25 augustus)

Nadere informatie

Tariefverordening op evenementen in de haven

Tariefverordening op evenementen in de haven Tariefverordening op evenementen in de haven directiecomité van 23 november 2014 raad van bestuur van 01 december 2014 ingangsdatum: 1 januari 2015 Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Havenhuis Entrepotkaai

Nadere informatie

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016 open aanbesteding OFFERTEFORMULIER Belangrijk: dit offerteformulier dient volledig te worden ingevuld.. Het totaalbedrag (excl.

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN OVEREENKOMST VAN OPDRACHT De ondergetekenden: 1. [ ], gevestigd en kantoorhoudende te [ ] aan [ ], hierna te noemen: Opdrachtgever, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door [ ]; 2. [ ], woonachtig en

Nadere informatie

overeenkomst CNV-CA-2015.

overeenkomst CNV-CA-2015. CNV-CA-2015. Tussen: en: GIAL, vzw met maatschappelijke zetel gevestigd Emile Jacqmainlaan 95 te 1000 Brussel, vertegenwoordigd door: dhr. Mohamed Ouriaghli, voorzitter van de raad van bestuur, en dhr.

Nadere informatie

Bericht tot aankondiging DIENSTEN AANSTELLING VAN EEN UITZENDKANTOOR VOOR VERZORGENDEN EN POETSHULPEN

Bericht tot aankondiging DIENSTEN AANSTELLING VAN EEN UITZENDKANTOOR VOOR VERZORGENDEN EN POETSHULPEN Bericht tot aankondiging VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP AANSTELLING VAN EEN UITZENDKANTOOR VOOR VERZORGENDEN EN POETSHULPEN ONDERHANDELINGSPROCEDURE MET BEKENDMAKING: Selectieleidraad

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEGINSELEN IN ZAKE OVERHEIDSOPDRACHTEN

A. ALGEMENE BEGINSELEN IN ZAKE OVERHEIDSOPDRACHTEN Hoofdstuk V GOEDEREN INLEIDING OVERHEIDSOPDRACHTEN BEHEER EN BESCHIKKING VAN GOEDEREN WERKEN AAN GEBOUWEN PREMIES EN SUBSIEDIES SCHENKINGEN, LEGATEN EN STICHTINGEN 2. OVERHEIDSOPDRACHTEN 504. De kerkfabriek

Nadere informatie

BIJLAGE A: OFFERTEFORMULIER PRIJSOFFERTE VOOR DE OPDRACHT MET ALS VOORWERP BUSVERVOER VOOR KLASUITLENINGEN, SCHOOLVOORSTELLINGEN EN SCHOOLZWEMMEN

BIJLAGE A: OFFERTEFORMULIER PRIJSOFFERTE VOOR DE OPDRACHT MET ALS VOORWERP BUSVERVOER VOOR KLASUITLENINGEN, SCHOOLVOORSTELLINGEN EN SCHOOLZWEMMEN BIJLAGE A: OFFERTEFORMULIER PRIJSOFFERTE VOOR DE OPDRACHT MET ALS VOORWERP BUSVERVOER VOOR KLASUITLENINGEN, SCHOOLVOORSTELLINGEN EN SCHOOLZWEMMEN Ondergetekende (naam en voornaam) : Hoedanigheid of beroep

Nadere informatie

VERKOOPPROCEDURE SDV 20145401 VAN 25 PERCELEN VAN INFORMATICA EN REPROMATERIAAL TE PEUTIE

VERKOOPPROCEDURE SDV 20145401 VAN 25 PERCELEN VAN INFORMATICA EN REPROMATERIAAL TE PEUTIE VERKOOPPROCEDURE SDV 20145401 VAN 25 PERCELEN VAN INFORMATICA EN REPROMATERIAAL TE PEUTIE 1. Samenvatting van de verkoopprocedure 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Toegepaste procedure verantwoordelijke dienst

Nadere informatie

Provincieweg Aalst-Oudenaarde N46 Rooien van hoogstammen vanaf kmpt 17,2 tot 20,3 te Zottegem en te Zwalm

Provincieweg Aalst-Oudenaarde N46 Rooien van hoogstammen vanaf kmpt 17,2 tot 20,3 te Zottegem en te Zwalm Provinciaal Administratief Centrum "Het Zuid" 3e Directie Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent Tel. 09-267 76 00 - fax 09-267 76 99 Offerte pwi-2007-ao-0706-kas Provincieweg Aalst-Oudenaarde N46 Rooien van

Nadere informatie