Viering van Palmpasen, 25 maart 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Viering van Palmpasen, 25 maart 2018"

Transcriptie

1 Viering van Palmpasen, 25 maart 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing

2 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Vandaag is het de zondag van Palmpasen, het begin van de stille week die leidt naar Pasen. De kinderen maken vandaag een Palmpasenstok, samen met hen gaan wij tijdens de dienst in processie door de kerk. Op Palmzondag mengt zich het Hosanna voor die bijzondere koning op een ezel met het duister van zijn aanstaande kruisiging. De evangelielezing uit Marcus vertelt het verhaal van de intocht in Jeruzalem. De lezingen uit Jesaja en Filippenzen laten zien wie deze koning eigenlijk is. Ida Gerhardt maakte een gedicht dat verwijst naar het verhaal van de intocht: Dank aan een ezel Gij met uw zachtzinnige oren en uw geduldig gezicht: ik ben u zeer verplicht. Dat gij het hebt aan willen horen hoe toenmaals het is geschied; en hoe mij de ander verried. En dat ge zelfs niet hebt bewogen, mij slechts hebt getroost met uw ogen. Dat kunnen de ménsen niet. Deze dienst is voorbereid met Anneke Garmann en Stineke Haas. Het Koor van het GSp staat onder leiding van Ton Tromp. Joram de Rijk bespeelt de vleugel. Voorganger is Matty Metzlar.

3 3 ORDE VAN DIENST PIANOSPEL Het wordt stil in de kerk. Ons OPENINGSLIED is Lied 647, Voor mensen die naamloos (tekst H. Jongerius, melodie J. Raas). 2 Voor mensen die roepend, 3 Voor mensen die vragend, tastend en zoekend wachtend en wakend door het leven gaan: door het leven gaan: verschijnt hier een teken, weerklinken hier woorden, brood om te breken, God wil ons horen, wij kunnen bestaan. wij worden verstaan. 4 Voor mensen die hopend, wankel gelovend door het leven gaan: herstelt God uit duister Adam in luister: wij dragen zijn naam.

4 4 BEGROETING Wij ZINGEN het lied Van God is de aarde in volle omvang (Psalm 24 bewerkt door H. Oosterhuis, melodie T. Löwenthal) uit Verzameld Liedboek, p. 45.

5 5

6 6 De KINDEREN in de kerk worden uitgenodigd voor hun eigen dienst. KYRIE Een van ons: Wij bidden U, God, om uw ontferming over het leven dat wordt aangevallen en aangevochten, om elk mens die niet wordt eerbiedigd. Wij bidden dat Gij zult komen om te richten, recht te doen, dat de machten die mensen vernederen en kapot maken worden uitgewist. Daarom roepen wij tot U: >>>

7 7 We zingen het lied Klein woord (tekst H. Oosterhuis, melodie A. Oomen) uit Verzameld Liedboek, p GROET Voorganger: Allen: De Levende zal bij jullie zijn! EN ZIJN GEEST ZAL JOU NABIJ ZIJN!

8 8 GEBED LEZING UIT DE BIJBEL Jesaja 50: 4-7 (NBV) God, de HEER, gaf mij een vaardige tong, waarmee ik de moedeloze kan opbeuren. Elke ochtend wekt hij mijn oor, zodat het toegerust is om aandachtig te horen. 5 God, de HEER, heeft mijn oren geopend en ik heb geen verzet geboden, ik ben niet teruggedeinsd. 6 Ik heb mijn rug blootgesteld aan mijn folteraars, wie mij de baard uittrokken, bood ik mijn wangen aan. Ik heb mijn gezicht niet verborgen toen ze mij beschimpten en bespuwden. 7 God, de HEER, zal mij helpen, daarom word ik niet gekwetst en is mijn gezicht zo onbewogen als een rots, want ik weet dat ik niet beschaamd zal staan. Wij ZINGEN het lied God mijn God, waarom hebt Gij mij verlaten? (een bewerking van Psalm 22 door H. Oosterhuis, melodie B.M. Huijbers) uit Verzameld Liedboek, p. 34.

9 9

10 10 LEZING UIT DE BIJBEL Filippenzen 2: 5-11 (NBV) Laat onder u de gezindheid heersen die Christus Jezus had. 6 Hij die de gestalte van God had, hield zijn gelijkheid aan God niet vast, 7 maar deed er afstand van. Hij nam de gestalte aan van een slaaf en werd gelijk aan een mens. 8 En als mens verschenen, heeft hij zich vernederd en werd gehoorzaam tot in de dood de dood aan het kruis. 9 Daarom heeft God hem hoog verheven en hem de naam geschonken die elke naam te boven gaat, 10 opdat in de naam van Jezus elke knie zich zal buigen, in de hemel, op de aarde en onder de aarde, 11 en elke tong zal belijden: Jezus Christus is Heer, tot eer van God, de Vader. We ZINGEN nu Christus, de gestalte van God (tekst H. Oosterhuis, naar Filippenzen 2:6-8, melodie B.M. Huijbers) uit Verzameld Liedboek, p Koor: Christus, de gestalte van God, beeld en gelijkenis van zijn heerlijkheid. Koor: Allen: Koor: Allen: Hij heeft zichzelf ontledigd, Hij is niet meer dan een dienstknecht geweest; in alles gelijk geworden aan de mensen. CHRISTUS, DE GESTALTE VAN GOD, BEELD EN GELIJKENIS VAN ZIJN HEERLIJKHEID. Hij is gehoorzaam geworden tot de dood, tot de dood op het kruis, Christus, de gestalte van God. CHRISTUS, DE GESTALTE VAN GOD, BEELD EN GELIJKENIS VAN ZIJN HEERLIJKHEID.

11 11 LEZING UIT DE BIJBEL Marcus 11: 1-11 (NBV) Toen ze Jeruzalem naderden en in de buurt waren van Betfage en Betanië bij de Olijfberg, stuurde hij twee van zijn leerlingen vooruit. 2 Hij zei tegen hen: Ga naar het dorp dat daar ligt. Zodra jullie er binnenkomen, zul je daar een ezelsveulen vastgebonden zien staan, dat nog nooit door iemand bereden is; maak het los en breng het hier. 3 En als iemand jullie vraagt waarom jullie dat doen, zeg dan: De Heer heeft het nodig, hij zal het meteen weer terugsturen. 4 Ze gingen op weg en vonden een veulen dat buiten op straat bij een deur was vastgebonden en ze maakten het los. 5 Er stonden een paar mensen die vroegen: Waarom maken jullie dat veulen los? 6 Ze zeiden wat Jezus hun had opgedragen te zeggen en de mensen lieten hen begaan. 7 Ze brachten het veulen naar Jezus en legden hun mantels op het dier en hij ging erop zitten. 8 Velen spreidden hun mantels uit op de weg, anderen spreidden takken met bladeren uit, die ze in het veld afhakten. 9 Allen die voor hem uit liepen of achter hem aan kwamen, riepen luidkeels: Hosanna! Gezegend hij die komt in de naam van de Heer. 10 Gezegend het komende koninkrijk van onze vader David. Hosanna in de hemel! 11 Hij trok Jeruzalem in en ging naar de tempel. Nadat hij alles in ogenschouw had genomen, ging hij want het was al laat geworden met de twaalf terug naar Betanië. Wij zingen als ACCLAMATIE Lied 339F, Heer, Gij hebt woorden van eeuwig leven (melodie Liturgiekatern Evangelisch-Lutherse Kerk 1988). OVERWEGING Enkele ogenblikken van STILTE Het ZONDAGSLIED is Die Ene, eerste en laatste (een bewerking van Psalm 47 door H. Oosterhuis, melodie T. Löwenthal). Let goed op de aanwijzingen van de dirigent. >>>

12 12 COLLECTE De bestemming van de collecte wordt toegelicht door Martin de Bruijn van de Werkgroep Diaconaat. Tijdens de collecte musiceert Joram de Rijk voor ons op de vleugel. VOORBEDEN iedere voorbede eindigt met de woorden Zo bidden wij U, waarop wij zingend antwoorden met Lied 331, Roep onze namen (tekst H. Oosterhuis, melodie T. Löwenthal):

13 13 De KINDEREN komen nu terug in de kerk met hun Palmpaasstokken. Met de kinderen voorop houden we nu een optocht door de kerk, en we zingen daarbij Klim in de hoogste bomen (tekst H. Lam, melodie W. ter Burg) uit Tussentijds, 61; en daarna De kind ren van Jeruzalem (tekst H. in t Veld, melodie Genève 1551) uit Gezangen voor Liturgie, nr Daarna vormen wij een kring door de kerk om samen de GEMEENSCHAP VAN BROOD EN WIJN te vieren. 2 Vertel op alle wegen 3 Vlag met de groene twijgen dat Hij in aantocht is. en maak voor hem ruim baan! Hij brengt ons heil en zegen, Wij, die naar vrede hijgen, geen vijand houdt hem tegen, wij kunnen niet meer zwijgen: geen macht die sterker is. (bis) Zijn koninkrijk breekt aan! (bis) 4 Gooi nu maar opgetogen de mantels op de grond: Hosanna in de hoge! Wij maken erebogen: Gezegend Hij die komt! (bis)

14 14 Wij zingen als TAFELLIED Avondmaal ter heiliging (tekst H. Oosterhuis, naar O Sacrum Convivium ; melodie A. Oomen) uit Verzameld Liedboek, p Voorganger: Gezegend is uw Naam, o God, en gezegend is Jezus Christus, onze broeder, die als een vredevorst onze wereld is binnengetreden om armen en verdrukten op te richten.

15 15 Hij is geworden tot ons brood voor onderweg, met zijn leven heeft hij onze beker gevuld. In de nacht dat hij werd overgeleverd nam hij een brood, brak het en zei: Neem en eet, dit is mijn lichaam, dat voor jullie gegeven wordt. Doe zo om mij te gedenken. Ook de beker van dank, de wijn van vreugde, werd gezegend. Hij gaf die aan zijn vrienden: Neem en drink, deze beker is het nieuwe verbond in mijn bloed. Doe zo om mij te gedenken. Laat uw Geest levenwekkend zijn onder ons, zodat wat in liefde is gezaaid, niet verloren gaat. Herschep ons tot kinderen van uw licht, zo bidden wij. (We nemen elkaar bij de hand en bidden het Onze Vader.) Allen: Onze Vader, die in de hemel zijt, uw Naam worde geheiligd. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel. Geef ons heden ons dagelijks brood. En vergeef ons onze schulden zoals ook wij onze schuldenaars vergeven. En leid ons niet in verzoeking, Want van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid in eeuwigheid. Amen. NODIGING Voorganger: Neem dan van het brood en de wijn, breek het voor elkaar, deel het samen en ontvang in deze tekenen de kracht om je leven te kunnen leven, de ziel van je bestaan, de vrede van Christus.

16 16 Bij het overhandigen van brood en wijn aan elkaar, wensen wij elkaar de Vrede van Christus. Tijdens het delen van brood en wijn zingen wij Lied 103E, Bless the Lord, my soul (muziek J. Berthier), een lied uit de traditie van Taizé. ZEGEN Voorganger: Allen: Voorganger: Allen: Voorganger: Allen: Voorganger: Allen: Over onze harten, onze huizen DE ZEGEN VAN GOD. In ons komen, in ons gaan DE VREDE VAN GOD. In ons leven, in ons geloven DE LIEFDE VAN GOD. Aan ons eind en nieuw beginnen DE BARMHARTIGHEID VAN GOD, OM ONS TE ONTVANGEN EN THUIS TE BRENGEN. AMEN. Het SLOTLIED is Lied 556, Alles wat over ons geschreven is (tekst W. Barnard, melodie F.A. Mehrtens). >>>

17 17 2 Gods schepping die voor ons gesloten bleef ontsluit Gij weer, Gij opent onze harten, die zoon van David zijt en man van smarte, koning der Joden die de dood verdreef. 3 Jezus, de haard van uw aanwezigheid zal in ons hart een vreugdevuur ontsteken. Gij gaat vooraan, Gij zult ons niet ontbreken, Gij hogepriester in der eeuwigheid. 4 Gij onderhoudt de vlam van ons bestaan, aan U, o Heer, ontleent het brood zijn leven, ons is een lofzang in de mond gegeven, sinds Gij de weg van 't offer zijt gegaan. 5 Dit is uw opgang naar Jeruzalem waar Gij uw vrede stelt voor onze ogen, vrede aan allen die uw naam verhogen: heden hosanna, morgen kruisig Hem! PIANOSPEL Bij de uitgang van de kerk vragen we jullie een bijdrage om de viering van onze diensten in deze kerk mogelijk te maken.

18 18 Volgende vieringen Martinidiensten donderdag 29 maart om uur Witte Donderdag: Tiemo Meijlink zaterdag 31 maart om uur de Paaswake: Evert Jan Veldman zondag 1 april om uur de Paasmorgendienst: Matty Metzlar Schoonheid met een ziel zondag 25 maart, uur jazzvesper (Martinikerk): Tiemo Meijlink zondag 1 april, uur cantatedienst (Nieuwe Kerk): Evert Jan Veldman Mededelingen - vanuit de Martinidiensten Geven per bank of giro De diaconale collecte van vanmorgen was bestemd voor Stichting Vrolijkheid. De opbrengst van de collecte van vorige week, voor Warchild, is nog niet bekend; de week ervoor (zondag 11 maart) werd 218,15 opgehaald voor de Plastic Soup Foundation. De uitgangscollecte was toen 115,56. Giften kunt u overmaken op NL27RABO t.n.v. Stichting GSp, inzake Diaconale collecte o.v.v. het doel. Op dit zelfde nummer kunt u ook uw bijdrage storten voor het behoud van de Martinidiensten. Wie het overige werk van het GSp wil steunen kan zijn/haar bijdrage storten op NL02 INGB t.n.v. Stichting GSp, Groningen. Na de dienst Achter in de kerk is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee. Als je graag de tekst van de overweging wilt ontvangen, meld dit dan bij de pastor. Wie een goede bestemming weet voor de bloemen - voor mensen in 'lief en leed'-situaties - kan dit melden bij de dienstdoende pastor. Persoonlijk pastoraat Voor een persoonlijk gesprek kun je een afspraak maken met een van de studentenpastores: Sam Van Leer, tel , sam@gspweb.nl Lense Lijzen, tel , l.j.lijzen@planet.nl Tiemo Meijlink, tel , t.meijlink@planet.nl Matty Metzlar, tel , mattymetzlar@gmail.com

19 19 Meehelpen aan de Martinidiensten Elke zondag helpen twee leden van de Werkgroep Martini (WGM) en een lid van de Werkgroep Diaconaat (WGD) mee aan de dienst. Wil jij ook eens meehelpen (of lid worden van de WGM of de WGD)? Spreek dan na afloop van de dienst één van ons aan of stuur dan een mail naar Wij nemen dan contact met je op. Wees welkom! Vanmiddag Jazzvesper Met ingang van februari zullen op de vierde zondag van de maand experimentele jazz-vespers in de Martinikerk worden gehouden. Deze diensten worden voorbereid met een wisselende groep internationale studenten van de jazz-afdeling van het Prins Claus Conservatorium. Thematisch staat steeds een bekende popsong centraal - vandaag is dat I don t know how to love him. De muziek in de diensten heeft een improviserend karakter, en er is ook solo- en samenzang. De dienst is Engelstalig. Voorganger is studentenpastor Tiemo Meijlink. zondag 25 maart uur - Martinikerk Vanmiddag Brainstormmiddag Martinidiensten Wij vieren al jaren onze mooie diensten in de Martinikerk. Financieel staan we er goed voor, maar het aantal bezoekers van de dienst loopt terug. Met een klein groepje moeten we de diensten draaiende houden. Hoe houden we de diensten overeind wanneer mensen in werkgroepen of de stuurgroep ermee stoppen? Wat kunnen we doen om nieuwe mensen te interesseren voor de Martinidiensten? Wat kan anders? Wat wil je bijdragen aan de Martinidiensten? Wie zitten er in jouw netwerk met wie kunnen samenwerken? Wat zijn aansprekende thema's voor diensten? Daarover willen we het vanmiddag hebben, na een lunch. Ook wordt tijdens de middag een aantal belangrijke mededelingen gedaan die betrekking hebben op de pastores en de stuurgroep. De middag duurt tot ca uur. Contact en informatie Contactgegevens Martinidiensten Voor alle informatie rondom onze vieringen in de Martinikerk kun je terecht op Mocht je een vraag hebben waar je op onze website geen antwoord op kunt vinden, mail ons dan via info@martinidiensten.nl

20 20 Facebook Neem ook eens een kijkje op de facebookpagina van de Martinidiensten: Nieuwsbrief Martinidiensten Wil je op de hoogte blijven van de thema's in de komende diensten, activiteiten, nieuws uit onze commissies en meer? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief via De orde van dienst van de viering van volgende week zondag is vanaf donderdag a.s. digitaal beschikbaar op de website en kan aldaar worden gedownload. Adresgegevens GSp Alle informatie betreffende het GSp vind je op de GSp-website: Postadres: Kraneweg 33, 9718 JE Groningen; telefoon: Diensten tijdens de Stille Week Witte Donderdag Donderdag 29 maart uur, Tiemo Meijlink (Martinikerk) Goede Vrijdag Vrijdag 30 maart uur, Tiemo Meijlink (Nieuwe Kerk) Paaswake Zaterdag 31 maart om uur, Evert Jan Veldman (Nieuwe Kerk) Paasnacht Zaterdag 31 maart om uur, Evert Jan Veldman (Martinikerk) Eerste Paasdag Zondag 1 april uur, Matty Metzlar (Martinikerk)

Dank aan een ezel. Gij met uw zachtzinnige oren en uw geduldig gezicht: ik ben u zeer verplicht.

Dank aan een ezel. Gij met uw zachtzinnige oren en uw geduldig gezicht: ik ben u zeer verplicht. Orde van dienst voor de viering op Palmzondag, 14 April 2019 pastor Hessel Hansma Muzikale begeleiding: Caroline van der Laan Vandaag is het de zondag van Palmpasen, het begin van de stille week die leidt

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied: Psalm 24: 1, 2 en 3

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied: Psalm 24: 1, 2 en 3 DUINZICHTKERK, zondag 14 april 2019 Palmzondag Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Chris Schreuder Maassluis Ouderling van dienst: Monique de Kruijf Diaken van dienst: Anne-Helene Borgts

Nadere informatie

6 e zondag in de 40 dagen tijd, zondag 29 maart: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel Gerard de Waardt De kaarsen worden aangestoken, moment voor

6 e zondag in de 40 dagen tijd, zondag 29 maart: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel Gerard de Waardt De kaarsen worden aangestoken, moment voor 6 e zondag in de 40 dagen tijd, zondag 29 maart: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel Gerard de Waardt De kaarsen worden aangestoken, moment voor persoonlijke bezinning Het kind zegt: Jezus gaat de

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof 6 e zondag in de Veertig Dagen Orde voor de viering op zondag 25 maart 2018 om 10.00 uur in Open Hof Palmpasen Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: lectrice: orgel/piano:

Nadere informatie

Viering van zondag Exaudi (het Weeskind ) 2 juni 2019

Viering van zondag Exaudi (het Weeskind ) 2 juni 2019 Viering van zondag Exaudi (het Weeskind ) 2 juni 2019 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Vandaag is het zondag

Nadere informatie

Viering van de drieëntwintigste zondag na Pinksteren, 28 oktober Ecologische bekering? GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing

Viering van de drieëntwintigste zondag na Pinksteren, 28 oktober Ecologische bekering? GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing Viering van de drieëntwintigste zondag na Pinksteren, 28 oktober 2018 Ecologische bekering? GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering

Nadere informatie

Viering van de zondag, 7 oktober 2018

Viering van de zondag, 7 oktober 2018 Viering van de zondag, 7 oktober 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Deze dienst is voorbereid met Susan Groeneveld

Nadere informatie

Oecumenische Vesper in de 40-dagentijd Zondag 9 april 2017 RK St. Vituskerk Naarden. Vader, in uw handen beveel ik Mijn geest

Oecumenische Vesper in de 40-dagentijd Zondag 9 april 2017 RK St. Vituskerk Naarden. Vader, in uw handen beveel ik Mijn geest Oecumenische Vesper in de 40-dagentijd Zondag 9 april 2017 RK St. Vituskerk Naarden Vader, in uw handen beveel ik Mijn geest Voorganger: ds. Véronique Lindenburg Organist: Karin Bouwmeester Blokfluit:

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD WALFRIEDGEMEENSCHAP

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD WALFRIEDGEMEENSCHAP PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD WALFRIEDGEMEENSCHAP orde voor de dienst op zondag JUDICA ME, zondag 7 april 2019 in de Emmaüskerk te Groningen (Lewenborg) voorbereidingsgroep: Mieke de Vries, Christina

Nadere informatie

zondag 14 april 2019 in het Kruispunt palmzondag

zondag 14 april 2019 in het Kruispunt palmzondag zondag 14 april 2019 in het Kruispunt palmzondag lezing oude testament (lector) Jesaja 50, 4-7 Jesaja 50, 4-7 4 God, de HEER, gaf mij een vaardige tong, waarmee ik de moedeloze kan opbeuren. Elke ochtend

Nadere informatie

Viering van de 13 de zondag na Pinksteren, 8 september 2019

Viering van de 13 de zondag na Pinksteren, 8 september 2019 Viering van de 13 de zondag na Pinksteren, 8 september 2019 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. De dienst is voorbereid

Nadere informatie

De kaarsen worden aangestoken Stilte voor persoon- lijke bezinning 6e zondag 40 dagen tijd Kind: Allen: Schriftwoord van de zondag

De kaarsen worden aangestoken Stilte voor persoon- lijke bezinning 6e zondag 40 dagen tijd Kind:  Allen: Schriftwoord van de zondag Kerkdienst/Palm- en Passiezondag 25 maart 2018: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel Gerard de Waardt, De kaarsen worden aangestoken Stilte voor persoonlijke bezinning 6e zondag 40 dagen tijd Kind:

Nadere informatie

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela Orde van dienst voor de gemeentezondag Thema: (Toekomst)-dromen -2- welkom en mededelingen intocht: lied 81 : 1, 2 en 4 zondag 3 april 2016 om 9.30 uur Laat de harpen slaan, klinken de trompetten. Vier

Nadere informatie

Bidstond voor gewas en arbeid 19 februari 2017 Hervormde Gemeente Numansdorp

Bidstond voor gewas en arbeid 19 februari 2017 Hervormde Gemeente Numansdorp Bidstond voor gewas en arbeid 19 februari 2017 Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 7 Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Rick-Jan Hitzerd Welkom Afkondigingen door diaken Mirjam Pegels - Korbijn

Nadere informatie

Viering van de zondag, 2 september 2018

Viering van de zondag, 2 september 2018 Viering van de zondag, 2 september 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Het thema in deze eerste dienst van

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 27 mei 2018 Zondag van de Drie-eenheid Viering Heilig Avondmaal voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet

Nadere informatie

Palmzondag Zesde zondag in de veertigdagentijd 24 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk

Palmzondag Zesde zondag in de veertigdagentijd 24 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Palmzondag Zesde zondag in de veertigdagentijd 24 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Voorganger ds. Juup van Werkhoven-Romeijn Organist Frans Koning m.m.v. Drumband Edam OM TE BEGINNEN Welkom

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

Zondag 20 maart 2016. Welkom in de avonddienst in De Regenboog!

Zondag 20 maart 2016. Welkom in de avonddienst in De Regenboog! Zondag 20 maart 2016 Welkom in de avonddienst in De Regenboog! Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Sandra Dubbink Organist: Jan Ebeltjes Koster: Ria op den Dries Voorzang: Psalm 24: 1, 2

Nadere informatie

Zondag Laetare - verheugen

Zondag Laetare - verheugen Zondag Laetare - verheugen Vierde zondag in de 40dagentijd, 18 maart AD 2012, Jeugddienst Protestantse gemeente te Heinkenszand Verheugt u met Jeruzalem en juicht over haar, gij allen die haar liefhebt.

Nadere informatie

De weg naar Jeruzalem

De weg naar Jeruzalem De weg naar Jeruzalem Woensdag 10 april 2019 t Keerske Gebeds- & zangavond ter gelegenheid van de derde bijeenkomst van zingen is tweemaal bidden, waarin de Brugse kerken elkaar ontmoeten in Woord, lied

Nadere informatie

Palmpasen zondag 13 april 2014

Palmpasen zondag 13 april 2014 Aansteken van de kaarsen Lichtlied: Als alles duister is Palmpasen zondag 13 april 2014 Welkom en mededelingen Bemoediging en drempelgebed o Onze hulp is in de Naam van de Heer a Die hemel en aarde gemaakt

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019

Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019 Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019 voorganger: ds. Job Stein organist: Marion Röber lector: Nynke van Genderen - Hiemstra Klokgelui DIENST VAN HET SAMENKOMEN De allerkleinsten

Nadere informatie

Palmzondag 29 maart 2015

Palmzondag 29 maart 2015 Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Palmzondag 29 maart 2015 6 e zondag van de Veertigdagentijd Begin van de Goede Week 1 De dienst op Palmzondag, het begin van de Goede week, bestaat uit contrasten.

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 25 maart 2018 Palmzondag in de Bethelkerk

Orde van dienst voor de viering van zondag 25 maart 2018 Palmzondag in de Bethelkerk Orde van dienst voor de viering van zondag 25 maart 2018 Palmzondag in de Bethelkerk voorganger : Ds. Guus A.V. Fröberg organist : Hans Treurniet Iedereen kan elke zondag voorafgaande aan of na de dienst

Nadere informatie

Voor de 6e zondag in de Veertigdagentijd 2019 Palmzondag 14 april, om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek

Voor de 6e zondag in de Veertigdagentijd 2019 Palmzondag 14 april, om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek Voor de 6e zondag in de Veertigdagentijd 2019 Palmzondag 14 april, om 10.00 uur in de Dorpskerk te Schoonebeek Voorganger : ds. Jan Hermes Ouderling van dienst : mevrouw Grietje Oosterveld-Kikkert Diaken

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 29 oktober 2017 VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL Voorganger: ds. Dick Snijders Organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Orgelmuziek Welkomstwoord en mededelingen - Allen gaan staan

Nadere informatie

Viering van zondag Laetare, 11 maart 2018

Viering van zondag Laetare, 11 maart 2018 Viering van zondag Laetare, 11 maart 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. De dienst is voorbereid met Marieke

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

Viering van de tweede zondag van de Veertigdagentijd, 25 februari 2018

Viering van de tweede zondag van de Veertigdagentijd, 25 februari 2018 Viering van de tweede zondag van de Veertigdagentijd, 25 februari 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Vandaag

Nadere informatie

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Oecumenische Viering 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Thema: Grenzeloze naastenliefde Voorgangers: Pastor Jaap van Kranenburg Met medewerking van: Orgel: Els Dijkerman Werkgroep Vieren van de

Nadere informatie

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Tafeldienst, Voorganger: Mia Versteege Thema: Miscommunicatie m.m.v. Frans Leijten, orgel VOORBEREIDING

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Kananese vrouw, Adriaen Collaert Antwerpen, ±1560-1618 Rijksmuseum Amsterdam 9 e zondag van de zomer 17 augustus 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orde van dienst voor de viering van de eredienst in de Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Palmzondag 1 april 2012 DIENST VAN DE VOORBEREIDING De kinderen trekken met Palmpasenstokken door de

Nadere informatie

Viering van de zondag, 25 november 2018

Viering van de zondag, 25 november 2018 Viering van de zondag, 25 november 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Vandaag is de derde in een serie diensten

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: Muzikale medewerking: Koster: Ds. G. de Goeijen Willem

Nadere informatie

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari 2019 Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden Welkom en mededelingen Zingen, staande, uit Liedboek 31: 1,2,4 Op u vertrouw

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Liturgische kleur: rood

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Liturgische kleur: rood Orde van dienst voor zondag 29 maart 2015, Palmpasen / Passieviering oecumenische gezinsviering Kerk: Brugkerk te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Muzikale medewerking: Wim Pardoen (orgel/ piano) en Mieke

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie Drie wijken Groningen Noord

Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie Drie wijken Groningen Noord Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie 2018 Drie wijken Groningen Noord naam datum voorganger lezing Zondag na Kerst 31 december Y.C. de Groot Jesaja 8, 11-15 Lucas 2, 33 40 1 e zondag na Epifanie

Nadere informatie

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort De viering begint bij droog weer in de tuin van de pastorie. Daar vindt de

Nadere informatie

Viering van de derde zondag na Pasen, 22 april De weg van het kruis: een weg naar het licht. GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing

Viering van de derde zondag na Pasen, 22 april De weg van het kruis: een weg naar het licht. GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing Viering van de derde zondag na Pasen, 22 april 2018 De weg van het kruis: een weg naar het licht. GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische

Nadere informatie

Zondag 6 augustus Orgelspel. Begroeting. De gemeente gaat staan. Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Zondag 6 augustus Orgelspel. Begroeting. De gemeente gaat staan. Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Zondag 6 augustus 2017 7 e zondag van de zomer Orgelspel Begroeting De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Stilte om ons voor te bereiden op de dienst. Bemoediging o.

Nadere informatie

Viering van de zondag, 23 september 2018

Viering van de zondag, 23 september 2018 Viering van de zondag, 23 september 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. De dienst is voorbereid met Anneke

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED 7 e Zondag van Pasen 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied:, hoe Hij zijn belofte houdt, die de mens

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 10 e zondag van de zomer 25 augustus 2013 Dienst van Schrift en Tafel Lucas 13:24 Doe alle moeite om door de smalle deur naar binnen te gaan Voorganger Ouderling Diaken

Nadere informatie

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed Voorhof, 25 augustus 2013 - Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer Orgelspel Welkom en drempelgebed Intochtslied (staande) Tussentijds 3 : 1, 2, 4 en 6 Hier vraagt Hij ons Hem toegewijd te wezen, het

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Orde van Dienst - PKN Woensdrecht, 14 april 2019. Voorganger: ds. Wagenvoorde, Breda Organist: dhr. Karel Smagge PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Dienst van Schrift en Tafel VOOR DE DIENST we bereiden

Nadere informatie

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217 Protestantse gemeente De Bron Groningen Zondag: 15 november 2015 Aanvang 10:00 uur 9e van de herfst kleur: rood Voorganger: da Alberte van Ess Piano: Yohanes Siem Wilt U zich voorzien van een liedboek!

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Mededelingen Wij zingen als intochtslied: Psalm 100 : 1, 2, 3 en 4 Nieuwe Liedbundel Juicht Gode toe, bazuint en zingt 1 2 3

Nadere informatie

Witte Donderdag. Thema: één van jullie zal mij verraden

Witte Donderdag. Thema: één van jullie zal mij verraden Witte Donderdag Thema: één van jullie zal mij verraden Op deze avond vierde Jezus met zijn discipelen het Joodse paasfeest (de cedermaaltijd) en stelde Hij de viering van de Maaltijd van de Heer in. Dit

Nadere informatie

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door:

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door: ORDE VAN DIENST 14 juli 2019 2 e zondag van de zomer in de Wingerd te Krimpen aan den IJssel DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL voorganger: ds. Corinne Groenendijk organist: Saskia ten Have- Lucas m.m.v. enkele

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Viering van Palmzondag, 14 april 2019

Viering van Palmzondag, 14 april 2019 Viering van Palmzondag, 14 april 2019 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Vandaag is het Palmzondag, het begin van

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Hoofddorp De Lichtkring. Zondag 14 juni e zondag door het jaar

Protestantse Gemeente te Hoofddorp De Lichtkring. Zondag 14 juni e zondag door het jaar Protestantse Gemeente te Hoofddorp De Lichtkring Zondag 14 juni 2015 11 e zondag door het jaar Ouderling van dienst is Marian Veerman Diaken is Marco Homan Het orgel wordt bespeeld door Marianne Voskamp

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PALMPASEN

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PALMPASEN PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PALMPASEN David danst voor de Ark, www.thebricktestament.com Brendan Powell Smith Zondag 14 april 2019 Voorganger: ds. Bert Boter Organist: dhr. Jan Berghuis Lector: dhr.

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

Toenadering Orgelkoraal Welkom: Intochtslied: LB 650: 1, 3, 5 (De aarde is vervuld) zo mogelijk staande

Toenadering Orgelkoraal Welkom: Intochtslied: LB 650: 1, 3, 5 (De aarde is vervuld) zo mogelijk staande Orde van dienst voor 3 december 2017 zondag Ad te Levavi 1 e Advent in de Witte kerk te Lochem Werelddiaconaatszondag. Voorganger: ds. Corien Veenhuizen Organist: Els Dijkerman m.m.v. de ZWOgroep en met

Nadere informatie

Vierdag met al de heiligen, 4 november 2018

Vierdag met al de heiligen, 4 november 2018 Vierdag met al de heiligen, 4 november 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. De dienst is voorbereid met Esther

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Palmzondag 13 april 2014 6 e zondag van de Veertigdagentijd Begin van de Goede Week Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob Wijnbergen : Mia Drenth :

Nadere informatie

Orde van dienst. Zondag 28 juli 2019 Tafeldienst Thema: Druk, druk, druk. Voorganger: Aarnoud van der Deijl Gastspreekster: Madeleen van der Deijl

Orde van dienst. Zondag 28 juli 2019 Tafeldienst Thema: Druk, druk, druk. Voorganger: Aarnoud van der Deijl Gastspreekster: Madeleen van der Deijl Orde van dienst Zondag 28 juli 2019 Tafeldienst Thema: Druk, druk, druk Voorganger: Aarnoud van der Deijl Gastspreekster: Madeleen van der Deijl m.m.v. Arjen Noordzij, vleugel en orgel VOORBEREIDING Ontmoeting,

Nadere informatie

Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 841 INLEIDING Genade zij u en vrede van God onze Vader,

Nadere informatie

Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus, de Heer en van de heilige Geest. Onze hulp is de Naam van de Heer,

Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus, de Heer en van de heilige Geest. Onze hulp is de Naam van de Heer, Eucharistieviering Hemelvaart van de Heer 25 mei 2017 Oudkatholieke parochie van de h. Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 655, 1-5 INLEIDING Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus,

Nadere informatie

Welkom in de Menorah

Welkom in de Menorah Welkom in de Menorah Thema: Blij gejuich - Angstige Stilte Voorganger : Ds. Dieke Heijs Ouderling v. dienst : dhr. H. Meijer Lectrice : mw. A. Deinum Organist : dhr. R. A. Ferwerda Lied voor de dienst:

Nadere informatie

DE VIERING VAN PASEN. zondag 1 april GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing

DE VIERING VAN PASEN. zondag 1 april GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing DE VIERING VAN PASEN zondag 1 april 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, mensen van ver, mensen van dichtbij, vertrouwd in deze kerk of hier juist voor

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 25 maart 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 25: 1 en 2 1. Heer, ik hef mijn hart en handen op tot U, beslecht mijn zaak. Weer van mij de smaad en schande van mijns vijands

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 2e zondag van de 40 dagentijd Reminiscere (gedenk uw barmhartigheid) 1 maart 2015 De verheerlijking op de berg Voorganger Ouderling Diaken Organiste Koster

Nadere informatie

Viering van zondag Septuagesima, 17 februari 2019

Viering van zondag Septuagesima, 17 februari 2019 Viering van zondag Septuagesima, 17 februari 2019 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische viering van het GSp. Deze dienst is voorbereid

Nadere informatie

PKN SOEST WILHELMINAKERK 18 JUNI 2017

PKN SOEST WILHELMINAKERK 18 JUNI 2017 PKN SOEST WILHELMINAKERK 18 JUNI 2017 Voorganger : ds. Wim Kievit Ambtsdragers : Leen Lievaart, Dénise Smit Lector : Loes Paul Pianist : Terry Hamberg Beamer : Ernst Mellink Muziek Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Witte Donderdag 24 maart uur in de Protestantse Zionskerk

Witte Donderdag 24 maart uur in de Protestantse Zionskerk Witte Donderdag 24 maart 2016 19 uur in de Protestantse Zionskerk DEEL 1: DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orgelspel: variaties op Mijn ziel, aanvaard uw luister (Crüger) Welkom en mededelingen door de ouderling

Nadere informatie

VESPER op woensdag 15 maart 2017 in de Dorpskerk te Bloemendaal aanvang: uur Liturgen: Angeli Barendregt en Ali Bos Pianist: Herman Schippers

VESPER op woensdag 15 maart 2017 in de Dorpskerk te Bloemendaal aanvang: uur Liturgen: Angeli Barendregt en Ali Bos Pianist: Herman Schippers VESPER op woensdag 15 maart 2017 in de Dorpskerk te Bloemendaal aanvang: 19.30 uur Liturgen: Angeli Barendregt en Ali Bos Pianist: Herman Schippers STILTE VOOR DE VESPER A.U.B. Pianomuziek Introïtus (de

Nadere informatie

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 13. Zondag van het brood uit de hemel. 5 augustus 2018

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 13. Zondag van het brood uit de hemel. 5 augustus 2018 Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 13 Zondag van het brood uit de hemel 5 augustus 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 750 INLEIDING Genade zij u en

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST 3 e Zondag van de Veertigdagentijd Vredeskapel, 3 maart 2013

ORDE VAN DIENST 3 e Zondag van de Veertigdagentijd Vredeskapel, 3 maart 2013 orgelspel ORDE VAN DIENST 3 e Zondag van de Veertigdagentijd Vredeskapel, 3 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling van dienst: R. Willems;

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Viering van de eerste zondag in de Veertigdagentijd, 18 februari 2018

Viering van de eerste zondag in de Veertigdagentijd, 18 februari 2018 Viering van de eerste zondag in de Veertigdagentijd, 18 februari 2018 GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing 2 Hartelijk welkom in de Martinikerk, in deze oecumenische dienst van het GSp. Het is

Nadere informatie

Orde van dienst Goede Vrijdag

Orde van dienst Goede Vrijdag Orde van dienst Goede Vrijdag 30 maart 2018 Toelichting bij de bloemschikking Vandaag staan we stil bij het lijden en de kruisdood van Jezus. Het kruis is vandaag daarom omwikkeld met prikkeldraad. Het

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Protestantse gemeente het Trefpunt

Protestantse gemeente het Trefpunt Protestantse gemeente het Trefpunt Orde van dienst voor de viering op zondag 5 maart Voorganger: ds. Aart Mak Organist: Addy Alberts Welkom Aansteken van de kaars Zingen: lied 281: 1 Inleiding Stilte INKEER

Nadere informatie

Liturgie Johanneskerk Leersum. Tweede zondag van Advent 9 december 2018

Liturgie Johanneskerk Leersum. Tweede zondag van Advent 9 december 2018 Liturgie Johanneskerk Leersum Tweede zondag van Advent 9 december 2018 Maleachi 3:20, de zon die gerechtigheid brengt.. In deze dienst wordt Jesper Sjouke Wijnveen gedoopt Voorganger Cantorij Organist

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Heerhugowaard. Orde van dienst voor 29 maart Witte Donderdag

Protestantse Gemeente Heerhugowaard. Orde van dienst voor 29 maart Witte Donderdag Protestantse Gemeente Heerhugowaard Orde van dienst voor 29 maart 2018 Witte Donderdag Jezus en zijn leerlingen hielden een maaltijd Annie Vallotton 1 voorganger ambtsdrager organist : ds. Jacqueline Geertse

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Eredienst 2 juli 2017 10:00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 62: 1 en 3 Gebed Lezen: Johannes 21: 15-17 Preek deel I Wet van de Heer: Zingen Gezang 176b Gebed HA Formulier

Nadere informatie

Eucharistieviering. Geboorte van de H. Johannes de Doper. Johannes is zijn naam. 24 juni 2018

Eucharistieviering. Geboorte van de H. Johannes de Doper. Johannes is zijn naam. 24 juni 2018 Eucharistieviering Geboorte van de H. Johannes de Doper Johannes is zijn naam 24 juni 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Om 12:00 uur begint in de Joriszaal de themabijeenkomst

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou!

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou! DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI 2016 Oecumenische viering in Het Schip Thema: Het woord is aan jou! Voorgangster: Pastor Evelien Reeuwijk m.m.v. Bel Canto o.l.v. Mirjam Bastiaanse orgel: Cor van Kooten

Nadere informatie

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 23 juli 2017

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 23 juli 2017 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 23 juli 2017 Tafeldienst Voorganger: Aarnoud van der Deijl Thema: Mag het ietsje meer zijn? m.m.v. Arjen Noordzij,

Nadere informatie

PALMZONDAGVIERING bij het begin van de Goede Week 20 maart 2016 Kerk van de Eénheid (in Christus) - Son

PALMZONDAGVIERING bij het begin van de Goede Week 20 maart 2016 Kerk van de Eénheid (in Christus) - Son PALMZONDAGVIERING bij het begin van de Goede Week 20 maart 2016 Kerk van de Eénheid (in Christus) - Son Voorbereiding Mededelingen en inleidend woord Vanouds zijn er op Palmzondag twee diensten: de eerste

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED De tweede zondag na Epifanie 14 januari 2018 Oud- Katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door de kerkmeester Openingslied: 816 (Gezangboek) Tijdens

Nadere informatie

Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman

Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman Heer, U laat mij veilig wonen. Ik hoef niet bang te zijn, ik kan rustig slapen. Psalm 4 vers 9 Dankdienst voor het leven van Alex Arthur Landman

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan 10 Januari 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. In samenwerking met Kerk Zonder Grenzen Orgelspel. Welkom en mededelingen

ORDE VAN DIENST. In samenwerking met Kerk Zonder Grenzen  Orgelspel. Welkom en mededelingen No. B3 ORDE VAN DIENST voor de viering van zondag 22 februari 2015 in de Grote of Sint Joriskerk Torenstraat 1 in Westzaan. Deze dienst wordt uitgezonden via Radio Bloemendaal op zondag 8 maart a.s. om

Nadere informatie

Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 5 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma DE INTREDE

Nadere informatie

Eucharistieviering Vijfde zondag na Epifanie Zondag van de genezingen 4 februari 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Vijfde zondag na Epifanie Zondag van de genezingen 4 februari 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Vijfde zondag na Epifanie Zondag van de genezingen 4 februari 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 248, verzen 1, 2 en 3 INLEIDING Genade

Nadere informatie

OECUMENISCHE OUDEJAARSVESPER

OECUMENISCHE OUDEJAARSVESPER OECUMENISCHE OUDEJAARSVESPER op donderdag 31 december 2015 Thema: Omzien in verwondering Voorgangers: Pastores Marieke Feuth, Hans Vossenaar en Christien Crouwel m.m.v. de werkgroep oecumenische vieringen

Nadere informatie