Jaargang 27, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaargang 27, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee"

Transcriptie

1 Jaargang 27, nummer 5. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Juli - augustus 2015

2 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM Wijk aan Zee ~ hvh09@yahoo.com Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75, 1949 CC Wijk aan Zee ~ jvanwieren@live.nl B. van den Berg (diaken) Creutzberglaan 20 b, 1943 NP Wijk aan Duin ~ bertilvandenberg@hotmail.com M. Lindeman (ouderling-kerkrentmeester) Zeestraat 99, 1942 AL Wijk aan Duin ~ ml@mlindeman.nl Consistorie tel Bankrekeningen - Preekbeurtenfonds rekeningnummer NL30INGB t.n.v. PBF Dorpskerk Wijk aan Zee - Wijkkas rekeningnummer NL44INGB t.n.v. Wijkkas Dorpskerk Wijk aan Zee - Onderhoudsfonds & restauratie orgel rekeningnummer NL45INGB t.n.v. Vrienden der Kerk te Wijk aan Zee. Inleveren kopij voor Wijkberichten september-oktober 2015 vóór 25 augustus via: ml@mlindeman.nl

3 Welkom 5 juli, uur Ds. C. Meijer te Haarlem. * 19 juli, uur Dr. K. Bras te Haarlem. * 26 juli, uur Oecumenische Zomerdienst in de Dorpskerk Drs. J. de Wildt en mevr. J. van Wieren. * 2 augustus, uur past. L.H. Stuifbergen. * 16 augustus, uur Dr. K. Blei te Haarlem. * 23 augustus, 9.30 uur Oecumenische Zomerdienst in de St. Odulphuskerk. Drs. J. de Wildt en drs. M. Lindeman. * 30 augustus, uur Ds. J.M.F. Bellwinkel te Leiden. in onze Kerk!

4 Rondom de Diensten. De zomermaanden zijn weer begonnen! Voor de kerk betekent dat een verandering in de samenstelling van onze kerkgangers. Vaste zomergasten verschijnen weer regelmatig en andere bekende gezichten verdwijnen wat uit beeld door de caravan of het bootje in het oosten van het land. De diensten gaan gewoon door! Op 5 juli komen we samen om te luisteren naar ds. Meijer uit Haarlem. Hij behoort tot het vaste clubje van gastpredikanten die we een paar keer per jaar treffen. Twee weken later komt ds. Bras uit Haarlem naar ons toe. Hij was vorig jaar voor het eerst bij ons. Zoals ieder jaar zijn er in juli en augustus twee zondagen dat beide kerken in ons dorp dicht zouden zijn. Al sinds jaar en dag lossen we dat op met een extra oecumenische zomerdienst. Op 26 juli is deze in onze kerk. Voorgangers dan zijn de heer de Wildt en mevr. Van Wieren. De week daarop is al weer de eerste zondag van augustus en dan komt ds. Blei naar Wijk aan Zee. Hij was tot 1997 secretaris-generaal van de Nederlandse Hervormde Kerk. Een eminent theoloog én bestuurder! De tweede zomerdienst is op zondag 23 augustus, die keer in de St. Odulphuskerk en denk erom: aanvang 9.30 uur! Voorgangers dan zijn de heer de Wildt en de heer Lindeman. We sluiten de maand af met een oude bekende: onze oudpredikant ds. Bellwinkel komt uit zijn nieuwe woonplaats Leiden naar ons dorp. Hij is dit jaar met pensioen gegaan en is toen van Muiden naar Leiden verhuisd. Daarmee sluiten we de maand en de zomerperiode af..

5 Onderstaande tekst is in een deel van de editie van vorige maand weggevallen: we drukken het alsnog af! Dank! Hierbij wil ik iedereen bedanken voor de vele mooie en lieve woorden, cadeaus, bloemen en kaarten die ik bij mijn afscheid als organist mocht ontvangen. Het was voor mij en Leida een bijzondere en emotionele dienst. Nogmaals bedankt! Evert en Leida van Leersum. Giften In de afgelopen maanden kregen we handenvol giften binnen voor de plaatselijke kerk, in totaal het ongelooflijke bedrag van zo n 2500.

6 De verdeling was als volgt: - voor het Preekbeurtenfonds: x x 22,22 + 2x 17, voor de Wijkkas: 2x 17,50 + 2x voor de Vrienden der Kerk: (Onderhoud en orgel) 2x 17,50 + 2x 22, x Hartelijke dank voor uw financiële steun om onze gemeenschap overeind te houden!. Koffierooster Mevr. Geudeke als hoofd van het Koffieteam, geholpen door: Truus Cupido 19-07: Cox Bekker Leida van Leersum Truus Cupido Cox Bekker Leida van Leersum Gebed Bidden. Handen gevouwen, een moment van gebed. Ogen gesloten, even in gesprek. Innerlijke rust, de kracht van onze Heer. Weldaad voor de ziel, k wens nimmer anders meer. (uit de scheurkalender van moeder Houtwipper)

7 Oude namen. De meeste mensen die rondwandelen in de consistoriekamer werpen een blik op de twee lijsten met predikanten van Wijk aan Zee en Duin die daar aan de wand hangen. Daarop staan de namen vermeld van alle dominees die de kerk in Wijk aan Zee heeft gehad tussen 1601 en De meeste namen zijn inmiddels onbekend: we weten niets of nauwelijks iets af van het leven van deze mensen. Over sommigen echter valt nog wel iets te vertellen en van een aantal weten we ook nog hoe ze eruit gezien hebben. Ik wilde met de mij bekende gegevens een aantal verhalen met u delen over enkele van deze dominees. Hendrik Luessen deed zijn intrede in Wijk aan Zee op 13 december Het kerkenraadsboek vermeldt: De oplegging der handen geschiedde door den bevestiger en consulent, terwijl eene schare van betrekkingen en vrienden uit verschillende streken des lands de plegtigheid met hunne tegenwoordigheid vereerden vervolgens preekte dominee Luessen over een passage uit 1 Johannes: hetgeen wij dan gezien en gehoord hebben dat verkondigen wij u, opdat gij met ons gemeenschap zoudt hebben, en deze onze gemeenschap ook zij met den Vader en met Zijn Zoon Jezus Christus.

8 Luessen trouwde op 6 juni 1861 met de schatrijke weduwe Johanna Elisabeth Knoll. Zij deden veel voor de kerkelijke gemeenschap. De kerk en pastorie werden in hun tijd (deels op kosten van het echtpaar) hersteld en bij hun vertrek lieten zij hun koetshuis verbouwen tot een brei- en naaischooltje voor de kinderen van de gemeente. Mevrouw Luessen had in 1865 kritiek op het onedelachtbaare gemeentebestuur omdat zij niets wilden organiseren voor de 50 ste viering van de Slag bij Waterloo. Het feest komt er toch: mevrouw betaalt zelf de benodigde fl Mevrouw Luessen woonde overigens het grootste deel van haar tijd in Amsterdam en niet in de nederige pastorie in Wijk aan Zee. Op 22 april 1867 nam het echtpaar afscheid van Wijk aan Zee en vertrok definitief naar Amsterdam. Ds. Luessen stopte met werken en reisde Europa door met zijn vrouw. Op 10 april 1887 overleed hij en werd hij begraven in Muiderberg. Orgelconcerten 2015 in Beverwijk en Wijk aan Zee Beverwijk, Müller orgel. Op 10 juli 2015 zal de organist Piet Hulsbos samen met de barokhoboïste Machteld van Duyn een orgel-plus-concert geven. Het

9 programma bestaat uit werken van J. Pachelbel, J.S. Bach (Ciaconna in Bes). Verder J. Rheinberger en F. Couperin. Gezamenlijk zullen ze werken van Telemann en Hertel spelen. Een fantastisch programma om mee te beginnen. Tjeerd van der Ploeg speelt op 24 juli 2015, hij heeft vooral barok componisten gekozen, werken van D. Buxtehude, J.S. Bach, J.G. Walther ( Concert del sign Meck) J. P. Kellner (Praeludium en Fuga in d) een prachtig werk dat voor het eerst gespeeld wordt tijdens de concertserie. Hij zal zijn concert afsluiten met een improvisatie op een bekende melodie. Op 7 augustus 2015 komt de vaste organist van de St Laurenskerk in Rotterdam Hayo Boerema een concert verzorgen. Hayo heeft gekozen voor orgelwerken van N. Bruhns (Praeludium in G( F. Couperin (Uit 'Messe pour les paroisses') van J.S. Bach de bekende Passacaglia in c. Boerema zal het programma afsluiten met een improvisatie. Op vrijdag 21 augustus 2015 zal Henk Verhoef uit Amsterdam de zomeravond serie afsluiten. Zijn programma bestaat uit werken van D. Buxtehude ( Praeludium in d) J.S. Bach, F. Tunder en J.G. Walther. Daarnaast zal hij een geïmproviseerde suite spelen die hij bewerkt heeft voor orgel van de componist Heinrich von Biber. Alle concerten beginnen om uur. Toegangsprijs 7,50 inclusief programma. Om je gezicht niet te verliezen moet je De onderste helft ervan dicht zien te houden. (uit de scheurkalender van moeder Houtwipper)

10 Wijk aan Zee, Maarschalkerweerd orgel. Naast deze Beverwijkse serie zullen er orgelconcerten plaats vinden op het Maarschalkerweerd-orgel in de Dorpskerk van Wijk aan Zee, in het kader van het Maarschalkerweerd jaar. 18 juli Hugo van der Meij. Dit concert wordt georganiseerd door de herdenkingscommissie rond het Maarschalkwerweerdjaar. Het programma omvat o.a. een Pastorale van Lefébury- Wely) een air, een preludium en een fuga BWV 553 van Bach en een eigen improvisatie op het lied Prijs mijn ziel de Hemelkoning". De toegangsprijs bedraagt 10. Onze bekende gastorganist Sebastiaan Schippers komt op 14 augustus een concert verzorgen. Bekende werken en verzoekimprovisaties zullen ongetwijfeld deze avond op ontspannende wijze vullen. Toegangsprijs 7,50. Op 4 september komt onze inmiddels vaste dorpsorganist Hans Kelder aan bod om ons orgel in al haar kleuren te laten horen. Toegangsprijs 7,50 inclusief programma. Aanvang van alle concerten uur.

11 Kijk voor de programma s op: Rondje Wijk aan Zee. Op 5 juli komt in het kader van het Rondje Wijk aan Zee de accordeongroep 55+ van Paviljoen Westerhout o.l.v. Hein Zonneveld naar de kerk voor een uitvoering. Bij dit gezelschap staat het plezier van het samen muziek maken voorop. Aanvang uur, kerk open vanaf uur. Daarna kan men weer onder begeleiding een rondje om en door ons dorp maken. Restauratie. Vorig jaar is er een begin gemaakt met de werkzaamheden aan de kerk om het achterstallig onderhoud weg te werken. Deze zomer gaan we de volgende fase in. De pleisterlaag van de muur achter het orgel is vorig jaar verwijderd, de muur heeft nu een jaar kunnen drogen. In de septembermaand wordt de muur opnieuw gepleisterd en gewit. Het zal wel weer een enorme puinhoop veroorzaken in de kerk maar daarna kan het er weer jaren tegen. Het interieur zal zoveel mogelijk worden afgedekt, ingepakt, of weggehaald. Dit voorjaar hadden we een fantastische ploeg vrijwilligers bij elkaar die aan het schoonmaken geslagen zijn. Wie weet, misschien lukt dat weer?

12 Aan de buitenkant van het gebouw zal het metselwerk aangepakt worden, met bijzondere aandacht voor de gemetselde middenstijlen van de ramen. Een deel daarvan zal vervangen worden. In de muren zullen stenen ingeboet worden en het voegwerk wordt hersteld. Na afronding van nog wat kleine afwerkingsklussen zal eind 2015 het werk aan het gebouw afgerond zijn. De totale kosten zullen dan uitkomen rond de Daarvoor hebben we een BRIM-subsidie van de overheid gekregen van zo n 60% Het volgende project in 2016 wordt het herstel van de muur rond het kerkhof, hier zijn nogal stenen stuk en ontbreekt voegwerk. Ook roesten delen van de toegangspoort flink. Het kerkhof is een gemeentelijk monument en de subsidie zullen we dan ook aanvragen bij de Burgerlijke gemeente. Knutsels. De Hutselfrutselgroep heeft het afgelopen jaar weer op de maandagavond geknutseld om allerlei fraaie handwerkproducten te fabriceren voor de verkoop t.b.v. de restauratie van de kerk. Het 12-tal dames heeft in de verkoophoek van de consistorie een tafel ingericht met allerlei zaken, van sjaals tot speldenkussens, die vanaf komend weekend de hele zomer door te koop zijn als de kerk geopend is. Snuffel er tijdens de koffie eens doorheen, wie weet wat u nog opduikt!

Jaargang 27, nummer 4. Wijkberichten Pasen. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 27, nummer 4. Wijkberichten Pasen. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 27, nummer 4. Wijkberichten Pasen Dorpskerk Wijk aan Zee April 2015 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM Wijk

Nadere informatie

Jaargang 30, nummer 2. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 30, nummer 2. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 30, nummer 2. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee maart - april 2018 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75,

Nadere informatie

Jaargang 27, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 27, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 27, nummer 1. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Januari - februari 2015 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM

Nadere informatie

Jaargang 27, nummer 7. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 27, nummer 7. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 27, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee november 2015 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM Wijk aan

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 29, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 29, nummer 6. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee November 2017 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75, 1949

Nadere informatie

Jaargang 26, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2015 Kerstnummer

Jaargang 26, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2015 Kerstnummer Jaargang 26, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2015 Kerstnummer Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 28, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 28, nummer 6. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee November 2016 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75, 1949

Nadere informatie

Jaargang 26, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 26, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 26, nummer 6. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee november 2014 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM Wijk aan

Nadere informatie

Jaargang 27, nummer 2. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 27, nummer 2. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 27, nummer 2. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee maart 2015 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM Wijk aan Zee

Nadere informatie

Jaargang 26, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2014 Kerstnummer

Jaargang 26, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2014 Kerstnummer Jaargang 26, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2014 Kerstnummer Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949

Nadere informatie

Jaargang 27, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 27, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 27, nummer 6. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee September - oktober 2015 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949

Nadere informatie

Jaargang 30, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 30, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 30, nummer 5. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee September- oktober 2018 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2016 Kerstnummer

Jaargang 28, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2016 Kerstnummer Jaargang 28, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2016 Kerstnummer Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 3. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 28, nummer 3. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 28, nummer 3. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Mei - juni 2016 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75, 1949

Nadere informatie

Jaargang 30, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 30, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 30, nummer 4. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Juli - augustus 2018 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75,

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 2. Wijkberichten Pasen. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 28, nummer 2. Wijkberichten Pasen. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 28, nummer 2. Wijkberichten Pasen Dorpskerk Wijk aan Zee Maart - april 2016 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 28, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 28, nummer 1. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Januari - februari 2016 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 2. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 29, nummer 2. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 29, nummer 2. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Maart - april 2017 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75,

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 29, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 29, nummer 5. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee september - oktober 2017 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Jaargang 30, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 30, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 30, nummer 1. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Januari - februari 2018 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2017 Kerstnummer

Jaargang 29, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2017 Kerstnummer Jaargang 29, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee december 2017 Kerstnummer Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Jaargang 31, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 31, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 31, nummer 1. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Januari - februari 2019 Illustratie voorkant: Wijk aan Zee geschilderd door Franciscus Andreas Milatz. Hij werd geboren op 8 maart 1764 te Haarlem

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 29, nummer 1. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 29, nummer 1. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Januari - februari 2017 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

Jaargang 27, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 27, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 27, nummer 4. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Mei - juni 2015 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM Wijk aan

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 3. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 29, nummer 3. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 29, nummer 3. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Mei - juni 2017 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75, 1949

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 29, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 29, nummer 4. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Juli - augustus 2017 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75,

Nadere informatie

Jaargang 30, nummer 3. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 30, nummer 3. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 30, nummer 3. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee mei - juni 2018 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75, 1949

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 28, nummer 4. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 28, nummer 4. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee Juli - augustus 2016 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75,

Nadere informatie

TWEEDE ZONDAG VAN DE VEERTIG DAGEN 17 maart 2019

TWEEDE ZONDAG VAN DE VEERTIG DAGEN 17 maart 2019 TWEEDE ZONDAG VAN DE VEERTIG DAGEN 17 maart 2019 INTREDE Orgelspel: Was Gott tut, das ist wohlgetan van Johann Pachtelbel (1653-1706) Welkom Intochtslied (staande): Psalm 25 vers 1 Bemoediging en toenaderingsgebed

Nadere informatie

DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst: G. Wubs; diaken van dienst: P. Kuipers, organist Gert Boersma Eerste zondag van de Advent 30 november

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 11 november 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 10.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent Zondagsbrief voor zondag 23 december 2018-4 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken:

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 6 mei 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Ari Troost Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Marja de Jong Lector:

Nadere informatie

MAASKANT OPEN GRENZEN Laurenskerk zondag 18 februari 2018 te uur. Avondmaalsdienst

MAASKANT OPEN GRENZEN Laurenskerk zondag 18 februari 2018 te uur. Avondmaalsdienst MAASKANT OPEN GRENZEN Laurenskerk zondag 18 februari 2018 te 10.30 uur Maaskant Open Grenzen Avondmaalsdienst Waar aan de witte dis uw teken wordt beleden verschijnt Gij - : u zij vrede. gij Brood gij

Nadere informatie

Zondagsbrief en Orde van Dienst. voor. Zondag 14 juli

Zondagsbrief en Orde van Dienst. voor. Zondag 14 juli Zondagsbrief en Orde van Dienst voor Zondag 14 juli Dorpskerk Eelde-Paterwolde Zondagsbrief voor zondag 14 juli 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden Voorganger: Ouderling:

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 4 februari 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in het Borchkwartier. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken: Jan

Nadere informatie

Collecten: De eerste collecte is bestemd voor diaconie kerstpakketten actie. De tweede collecte is bestemd voor in stand houden van de eredienst.

Collecten: De eerste collecte is bestemd voor diaconie kerstpakketten actie. De tweede collecte is bestemd voor in stand houden van de eredienst. Zondagsbrief voor zondag 17 december 2017-3 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken:

Nadere informatie

Protestantse Gemeente. Vlissingen. Orde van Dienst voor zondag 10 maart 1 e zondag van de veertigdagentijd

Protestantse Gemeente. Vlissingen. Orde van Dienst voor zondag 10 maart 1 e zondag van de veertigdagentijd Protestantse Gemeente Vlissingen Orde van Dienst voor zondag 10 maart 1 e zondag van de veertigdagentijd Voorganger : Ds. Pim Steenbergen Ouderling van dienst : Martin Dekker Organist : Jos Vogel Lector

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 29 oktober 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. D. Tieleman Groningen Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Tineke

Nadere informatie

DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout

DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst: V. van Bijlert; diaken van dienst: H.J. Laméris; organist: Gert Boersma Vierde zondag van de Advent

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 9 december 2018-2 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees-Jan Antuma Diaken:

Nadere informatie

Audry Antuma. Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Audry Antuma. Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 14 januari 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst wordt de maaltijd van de Heer gevierd. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 15 juni 2014

DUINZICHTKERK zondag 15 juni 2014 DUINZICHTKERK zondag 15 juni 2014 orgelspel DE INTREDE - de klok wordt geluid - stilte, ruimte voor gebed in kerk en consistorie - de dienstdoende ambtsdragers komen de kerk binnen - woord van welkom Orgelspel

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 1 juli 2018 Kleur: groen

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 1 juli 2018 Kleur: groen Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 1 juli 2018 Kleur: groen Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video wall: Crèche: ds. Arie van der Maas Kees Biesheuvel Connie van Hermon

Nadere informatie

Avondgebed op de oudejaarsavond

Avondgebed op de oudejaarsavond Avondgebed op de oudejaarsavond Duinzichtkerk 31 december 2012 Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk op deze Oudejaarsavond. Voorganger: Ds. C. van Duinen; Ouderling van dienst: de heer J.P. Kleiweg de

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 2 december 2018-1 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 28, nummer 5. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 28, nummer 5. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee September- oktober 2016 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 26 juli 2015 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 6 e Zondag van de Zomer Kleur groen Tarwe en onkruid Het groen doet ons bezingen de hoop die in ons leeft, dat God aan alle dingen een nieuwe

Nadere informatie

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juli en augustus 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekening Parochiekern Sint Jan:

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 16 september 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 9.00 uur Voorganger: Ds. P. Verbaan, Ermelo Organist: mevr.

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. zondag 24 juni 2018

ORDE VAN DIENST. zondag 24 juni 2018 ORDE VAN DIENST zondag 24 juni 2018 Voorganger: Ds. Leon van den Broeke Cantor-organist: Harmen Trimp Ouderling van dienst: Jan Piek Diaken van dienst: Heleen Struijs PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE Prinses

Nadere informatie

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Oecumenisch Roze Viering zondag 6 maart 2016 om 15.00 uur THEMA Hoe ik ook ben Voorganger ds. Ilse Hogeweg Paradijskerk Nieuwe Binnenweg 25, Rotterdam Gedachten

Nadere informatie

DUINZICHTKERK. zondag 14 september 2014

DUINZICHTKERK. zondag 14 september 2014 DUINZICHTKERK zondag 14 september 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. R. Stiemer; ouderling van dienst: Mevr G.J. Wubs-Postma; diaken van dienst: Mevr. H.J. Laméris-van den Berg; organist:

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 20 mei 2018 Pinksteren Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: dhr. Bert Broers Ouderling: Erna Dros Diaken: Liesbeth Roelfsema

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 21 juli 2019 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 21 juli 2019 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Orde van dienst voor de viering van zondag 21 juli 2019 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger : ds. Mark Verrips, s-gravenzande orgel : Guus Korpershoek Iedereen kan elke zondag voorafgaande

Nadere informatie

DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds B. Bootsma; ouderling van dienst: Mw. R.Tj. Steinvoort-de Groot; diaken van dienst: Mevr. W. de Vlieger-Moll, organist Gert Boersma Derde

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 15 juli 2018 Kleur: groen

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 15 juli 2018 Kleur: groen Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 15 juli 2018 Kleur: groen Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video wall: Crèche: ds. Joshi van Veen uit Elspeet Henk Siersema Akko de Feijter Sjaak

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 15 april 2018 Misericordia Domini kleur: wit Dienst: Ichthuskerk om 9.30 uur Voorganger: ds. G.F. Dekker

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 1 juli 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 10 februari 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Marike Hoekstra Diaken: Liesbeth

Nadere informatie

Orde van dienst 10 februari 2019 Vijfde zondag na Epifanie. Oude Jeroenskerk Noordwijk

Orde van dienst 10 februari 2019 Vijfde zondag na Epifanie. Oude Jeroenskerk Noordwijk Orde van dienst 10 februari 2019 Vijfde zondag na Epifanie Oude Jeroenskerk Noordwijk Viering maaltijd van de Heer met extra aandacht voor de kinderen U kunt levensmiddelen inleveren voor de voedselbank

Nadere informatie

zondag 14 mei 2017 ORDE VAN DIENST

zondag 14 mei 2017 ORDE VAN DIENST ORDE VAN DIENST zondag 14 mei 2017 Voorganger: Ds. Alex van Ligten Cantor-organist: Harmen Trimp Ouderling van dienst: Leo Endedijk Diaken van dienst: Michelle Stukart PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE Prinses

Nadere informatie

Palmpasen zondag 20 maart 2016 doopfeest van Jacob Ferdinand Bos

Palmpasen zondag 20 maart 2016 doopfeest van Jacob Ferdinand Bos Palmpasen zondag 20 maart 2016 doopfeest van Jacob Ferdinand Bos Orgelspel Terwijl de kaarsen worden aangestoken zingen we: NLB 598 Als alles duister is 1 Welkom Stilte Bemoediging: V: Onze hulp is in

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 30 juli 2017 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 6 e zondag van de zomer Kleur: Groen De kleur van de natuur in de zomer, van de hoop op de komende grote zomer. Voorganger: ds. Barbara Elenbaas

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde Gemeente Bennekom Wijk Oost

Kerkbrief Hervormde Gemeente Bennekom Wijk Oost Kerkbrief Hervormde Gemeente Bennekom Wijk Oost (Protestantse Gemeente In wording) Ichthuskerk 21 juli 2019 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel Organist: dhr. Nico van Reenen Ouderling:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. zondag 16 juli 2017

ORDE VAN DIENST. zondag 16 juli 2017 ORDE VAN DIENST zondag 16 juli 2017 Voorganger: Ds. Evert Jan de Wijer Organist: Anco Vahl Ouderling van dienst: Leo Endedijk Diaken van dienst: Jitske de Jong PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE Prinses Irenestraat

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 2 juli 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 3 juni 2018 kleur: groen Dienst: Ichthuskerk om 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel Organist:

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars

Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars Vierde zondag van Advent Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: Crèche: ds. Saskia Ketelaar uit Lede, België Elly Tollenaar Joke

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Duinzichtkerk zondag 24 februari 2013 Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk deze zondagmorgen voorgangers: Ds. C. van Duinen, Ds. I. Zuurmond; ouderling

Nadere informatie

Les 2 Het huis van God in onze tijd

Les 2 Het huis van God in onze tijd Les 2 Het huis van God in onze tijd Intro Het huis van God noemen we in onze tijd de kerk. We spreken over de kerk met een kleine k en over de Kerk met een grote K. Met de kerk bedoelen we het stenen gebouw,

Nadere informatie

Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 2 juni 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma

Nadere informatie

Feestelijke Kerstmorgendienst

Feestelijke Kerstmorgendienst Feestelijke Kerstmorgendienst dinsdag 25 december 2018 aanvang 10.00 uur Voorganger: ds. Saskia Ketelaar uit Lede Ouderling van dienst: Daniëlle Rijksen Organist: Akko de Feijter Muzikale medewerking:

Nadere informatie

DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Jaap van de Meent Ouderling van dienst: Jan Willem Thijs Diaken van dienst: Tineke van Bommel Organist: Gert Boersma

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Bij de dienst Vanmorgen vertelt het evangelie van Lucas over de ontmoeting vol Geestdrift tussen twee vrouwen:

Nadere informatie

Viering Heilig Avondmaal

Viering Heilig Avondmaal DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst: G. van Straalen; diaken van dienst: S. van Gend; organist: Gert Boersma, m.m.v. de cantorij Tweede zondag

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 25 juni 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst zal Erna Dros bevestigd worden als ouderling. We zullen als gemeente afscheid nemen van de vorige ouderling/voorzitter

Nadere informatie

3. RSIN of fiscaal nummer: 001005649

3. RSIN of fiscaal nummer: 001005649 1. Formele naam kerkelijke gemeente Protestantse Gemeente te Haarlem De Protestantse Gemeente te Haarlem maakt deel uit van de Protestantse Kerk Nederland. 2. Onderdelen Protestantse Gemeente te Haarlem

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan DUINZICHTKERK, zondag 29 april 2018 Cantáte Domino Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. A. Sterrenburg Ouderling van dienst: Marijke Mootz Diaken van dienst: Niek de Graaf Organist: Gert

Nadere informatie

Grote of Sint Vituskerk Naarden Zondag 30 september de tweede zondag van de herfst -

Grote of Sint Vituskerk Naarden Zondag 30 september de tweede zondag van de herfst - Grote of Sint Vituskerk Naarden Zondag 30 september 2018 - de tweede zondag van de herfst - Dienst waarin Iet Bouwsma zal worden bevestigd tot pastoraal-ouderling en we afscheid nemen van ouderling Kees

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk

Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk Jezus als de goede herder. Fresco begin derde eeuw, catacombe van Callixtus.

Nadere informatie

9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar

9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar 9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar De doop wordt bediend aan Emma Sofie Hogendoorn & Samuel Pieter Hendrik de Vaal Je innerlijke zekerheden aanspreken, hoe doe je dat? Over koers houden te

Nadere informatie

Vredeskapel, zondag 24 juni 2012 Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Vredeskapel, zondag 24 juni 2012 Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel ORDE VAN DIENST Vredeskapel, zondag 24 juni 2012 Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Vredeskapel vandaag. Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling van dienst: F. Beumer Sr.; diaken

Nadere informatie

zondag 23 april 2017 ORDE VAN DIENST

zondag 23 april 2017 ORDE VAN DIENST ORDE VAN DIENST zondag 23 april 2017 Voorganger: Ds. Niek Scholten Cantor-organist: Harmen Trimp Ouderling van dienst: Paul Quist Diaken van dienst: Corine Waaning PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE Prinses Irenestraat

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Ets van Rembrandt, Reiniging van de tempel 3e zondag van de veertigdagentijd (zondag: "mijn ogen zijn op de Heer gericht") 8 maart 2015 voorganger: ds. N.J. Pronk

Nadere informatie

Gastvrouw: Anna Mihl Leiding kinderkerk: Rian Westmaas, Margreet Matter Gabriëlle Medendorp

Gastvrouw: Anna Mihl Leiding kinderkerk: Rian Westmaas, Margreet Matter Gabriëlle Medendorp Zondagsbrief voor zondag 24 maart 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Wichard Bouma

Nadere informatie

DERDE ZONDAG VAN PASEN 5 mei 2019

DERDE ZONDAG VAN PASEN 5 mei 2019 DERDE ZONDAG VAN PASEN 5 mei 2019 INTREDE Orgel: Trio in c -moll (adagio - allegro) Johan Friedrich Fasch (1688-1758) Welkom Intochtslied 212 Laten wij zingend deze dag beginnen (staand) Bemoediging en

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 17 juni 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees Jan Antuma Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL. ORDE VAN DIENST 3 e zondag van de 40 dagen Duinzichtkerk 3 maart 2013

PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL. ORDE VAN DIENST 3 e zondag van de 40 dagen Duinzichtkerk 3 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL ORDE VAN DIENST 3 e zondag van de 40 dagen Duinzichtkerk 3 maart 2013 Voorganger: ouderling van dienst: diaken van dienst: organist: Ds. C. M. Schreuder;

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 18 juni 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. L. Giethoorn Groningen Ouderling: Dorinda Hijszeler Diaken: Jan

Nadere informatie

Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout. Duinzichtkerk

Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout. Duinzichtkerk Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Duinzichtkerk Zondag 31 augustus 2014 orgelspel DE INTREDE - de klok wordt geluid - stilte, ruimte voor gebed in kerk en consistorie - de dienstdoende ambtsdragers komen

Nadere informatie

TWAALFDE ZONDAG VAN DE ZOMER 10 september 2017

TWAALFDE ZONDAG VAN DE ZOMER 10 september 2017 TWAALFDE ZONDAG VAN DE ZOMER 10 september 2017 INTREDE Orgel: Sanctus - coupletten uit "Messe pour les convents" Welkom Intochtslied (staande) Psalm 1: vers 1 en 2 Bemoediging o: Onze hulp is in de Naam

Nadere informatie

Hartelijk welkom in de Dorpskerk van de Protestantse Gemeente Biggekerke/Meliskerke zondag 3 december Dienst van intrede

Hartelijk welkom in de Dorpskerk van de Protestantse Gemeente Biggekerke/Meliskerke zondag 3 december Dienst van intrede Hartelijk welkom in de Dorpskerk van de Protestantse Gemeente Biggekerke/Meliskerke zondag 3 december 2017 Aan de dienst werken mee: Voorganger: ds. Nicolette Vlaming Ouderling van dienst: Adrie van Sluijs

Nadere informatie

Voorganger: ds. R. B. ten Hoopen Ouderling van dienst: Annemie van Gend Diaken van dienst: Pieter Kuipers Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. R. B. ten Hoopen Ouderling van dienst: Annemie van Gend Diaken van dienst: Pieter Kuipers Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 12 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. R. B. ten Hoopen Ouderling van dienst: Annemie van Gend Diaken van dienst: Pieter Kuipers Organist: Gert Boersma 3

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom. Zondag Reminiscere

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom. Zondag Reminiscere Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Zondag 21 februari 2016 kleur: paars Zondag Reminiscere Dienst: Oude kerk om 10.30 uur Voorganger: mevr. Ds. M.A. de Hoog, Doorn Organist: dhr. Sjoerd Meijer

Nadere informatie

MET HART EN ZIEL VIEREN EN VERBINDEN

MET HART EN ZIEL VIEREN EN VERBINDEN MET HART EN ZIEL VIEREN EN VERBINDEN DUINZICHTKERK - STARTZONDAG zondag 21 september 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Van harte welkom in de Duinzichtkerk op startzondag. De activiteiten rond deze

Nadere informatie

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Ate Trox, Ingrid van Veen en Johan Offringa nemen vandaag afscheid Ellie van Dijken wordt bevestigd als Ouderling-Kerkrentmeester

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 28 oktober 2018 kleur: groen Dienst: Ichthuskerk om 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hervormde Gemeente Spannum Edens

Nieuwsbrief Hervormde Gemeente Spannum Edens Nieuwsbrief Hervormde Gemeente Spannum Edens. ----------------------------------------------------------------------- Nieuwsbrief oktober 2016 Nieuwsbrief. Hierbij doen we u middels deze nieuwsbrief enige

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 13 april tot 20 april 2018

Nieuwsbrief De Lichtbron 13 april tot 20 april 2018 Nieuwsbrief De Lichtbron 13 april tot 20 april 2018 Lichtbron-inspiratie In een aantal gespreksgroepen is na de Pasen het verhaal van Tomas behandeld. Zijn (on)geloof en twijfels helpen ons in onze twijfels.

Nadere informatie