GEBRUIKSAANWIJZING Ding Bas Autostoel 9-36 kg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEBRUIKSAANWIJZING Ding Bas Autostoel 9-36 kg"

Transcriptie

1 GEBRUIKSAANWIJZING Ding Bas Autostoel 9-36 kg Opmerkingen: 1. Dit is een Universele Autostoel. Deze autostoel is goedgekeurd volgens de Richtlijn en is bedoeld voor gebruik in een voertuig. De autostoel past op de mééste passagiersstoelen, maar er zijn uitzonderingen. 2. Controleer in de handleiding van uw voertuig of deze geschikt is voor het plaatsen van een autostoel op een van de passagiersstoelen. 3. Deze Autostoel is Universeel en is hierop uitvoerig getest. 4. Bij twijfel, neem contact op met de winkel of uw leverancier. Deze Autostoel past alleen in voertuigen die uitgerust zijn met drie-puntsgordels die goedgekeurd zijn volgens de UN/CE 16 Wetgeving of vergelijkbare kwaliteitseisen. GEVAAR Gebruik de Autostoel NOOIT op stoelen waarvan de Airbags ingeschakeld zijn!

2 WAARSCHUWINGEN DEZE WAARSCHUWINGEN ZIJN BELANGRIJK. LEES GOED DOOR EN BEWAAR DEZE GEBRUIKSAANWIJZING VOOR TOEKOMSTIG GEBRUIK. LEES DEZE GEBRUIKSAANWIJZING GOED DOOR. VERKEERD INSTALLEREN VAN DE AUTOSTOEL KAN GEVAAR OPLEVEREN VOOR UW KIND. GEBRUIK DEZE AUTOSTOEL NIET OP STOELEN WAARVAN DE AIRBAGS INGESCHAKELD STAAN. - Deze autostoel kan gebruikt worden mét het harnas voor kinderen van 9-18 kg. Dit staat ongeveer gelijk aan de leeftijd van 9 maanden tot 4 jaar. (Groep 1) - Deze autostoel kan gebruikt worden zónder harnas voor kinderen van kg. Dit staat ongeveer gelijk aan de leeftijd van 4 tot 12 jaar. (Groep 2-3) - Deze autostoel kan alleen voorwaarts gericht geplaats worden, dus met de rijrichting mee, gebruik makend van de driepuntsgordel, heup en diagonaal gedeelte. - Bewaar deze gebruiksaanwijzing zo lang de stoel in gebruik is. - Gebruik de autostoel niet binnenshuis, dus alleen in een voertuig. De autostoel is niet gemaakt voor gebruik in huis. - De meest veilige plaats voor deze autostoel is achterin het voertuig. - Gebruik de autostoel nooit zonder deze te bevestigen aan de passagiersstoel of zonder het kind vast te maken met het harnas. - Maak geen aanpassingen aan deze autostoel. - Laat uw kind nooit onbewaakt achter in de autostoel. - Dek de autostoel, wanneer deze niet in gebruik is, af bij warm weer. De onderdelen kunnen bij opwarming door de zon, net als andere onderdelen in het voertuig, erg heet worden en hierbij kan er risico op verbranding ontstaan. - In geval van nood moet het kind snel uit de autostoel gehaald kunnen worden. Dit betekent dat er altijd gecontroleerd moet worden of de riemen goed zitten en het kind moet leren om niet met riempjes of gespen te spelen. - Bagage of andere scherpe of zware voorwerpen moeten vastzitten en goed opgeborgen worden in het voertuig. Losse objecten kunnen bij een ongeval zorgen voor letsel. - Controleer het harnas regelmatig op onregelmatigheden, of het nog goed vastzit, of het stiksel niet loslaat en de gespen nog goed werken. - Als de autostoel niet in gebruik is, berg deze dan veilig op. Zorg ervoor dat er geen zware voorwerpen op de autostoel gezet worden en houd de autostoel weg van bijtende vloeistoffen. - De autostoel moet vervangen worden na een ongeval waarbij de autostoel betrokken was. - Let erop dat de kunststof onderdelen niet tussen de autodeur komen.

3 WAARSCHUWINGEN - Zorg ervoor dat alle gordels van het voertuig die de autostoel op zijn plaats houden strak vastzitten en dat de gordels waarmee het kind vastzit goed afgesteld zijn op de lengte van het kind. De gordels mogen niet gedraaid zitten. - Het is belangrijk dat de heupgordel laag op de heupen van het kind zit en stevig aangetrokken is. - Het is gevaarlijk om wijzigingen of aanpassingen te doen aan de autostoel en gordels, zonder goedkeuring van de fabrikant. - Als de autostoel geen stoffen bekleding heeft, houdt de autostoel dan verwijderd van zonlicht, om verbranding te voorkomen. - Kinderen mogen niet onbewaakt in de autostoel zitten. - Bagage en andere voorwerpen moeten stevig vastgemaakt en opgeborgen worden. Loszittende voorwerpen kunnen letsel veroorzaken in geval van een ongeval. - De bekleding van de autostoel moet niet vervangen worden door een ander soort bekleding, dit kan de veiligheid van het stoeltje negatief beïnvloeden. TOEGESTANE AUTOGORDELS WAARSCHUWING: DE AUTOSTOEL MAG NOOIT GEPLAATST WORDEN OP PASSAGIERSSTOELEN WAARVAN DE AIRBAGS INGESCHAKELD ZIJN. Deze autostoel mag alleen voorwaarts gericht geplaatst worden, dus met de rijrichting mee en met gebruik van de drie-puntsgordel. Bij voorkeur plaatst men de autostoel achterin de auto.

4 GEBRUIKSAANWIJZING ONDERDELEN AUTOSTOEL

5 DE JUISTE HOOGTE VAN DE SCHOUDERRIEMEN Juiste hoogte niet goed-te laag niet goed-te hoog Controleer altijd of de schouderriempjes op de juiste hoogte zitten, dus afgestemd op de lengte van het kind. De schouders van het kind moeten altijd onder het harnas-slot zitten. DE HOOGTE VAN DE SCHOUDERRIEMEN AANPASSEN Eerst maakt u de riempjes los die de bekleding van de rugleuning op zijn plaats houden. Zo krijgt u toegang tot het harnas. Maak één van de harnasriempjes los van de harnasverbinder. Trek vanaf de voorkant van de stoel het riempje door de ruimte in de rugleuning en bekleding. Trek het harnasriempje terug door de rugsteun, aan de boven en onderkant. Leidt de harnasriempjes door het harnas-slot aan de achterkant van de stoel. Herhaal de voorgaande stappen voor het andere harnasriempje. Zorg ervoor dat beide riempjes op dezelfde hoogte door de ruimte in de rugleuning gaan.

6 DE GESP VAN DE ZITTING VASTMAKEN Stap 1: Breng de twee metalen onderdelen van de gesp samen Stap 2: Klik de twee metalen delen samen in het gordelslot totdat u een klik hoort Stap 3: Controleer altijd of het harnas op de juiste manier vastzit door de schouderriempjes naar boven te trekken. Om het harnas los te maken, drukt u de rode knop van het gordelslot naar beneden. HET HARNAS VASTMAKEN HET HARNAS LOSMAKEN

7 ALLE RIEMEN VERWIJDEREN DE SCHOUDERRIEMPJES VAN HET HARNAS VERWIJDEREN Maak de riempjes aan de onderzijde van de bekleding van de rugleuning los om toegang te krijgen tot het harnas. Maak beide harnasriempjes los van het verbindingsstuk aan de achterkant van de rugleuning en trek de riempjes door de holtes in de rugleuning en de bekleding. DE HEUPGORDELS VAN HET HARNAS VERWIJDEREN Maak de gordelriempjes zo smal mogelijk en trek ze los, door de holtes aan de onderkant van het zitgedeelte en door de holtes in de bekleding.

8 DE AUTOSTOEL BEVESTIGEN MET DE DRIE-PUNTS-GORDEL 9-18 KG GROEP 1 (ongeveer 9 maanden tot 4 jaar) Stap 1: Plaats het autostoeltje op de voertuigstoel, zo stevig mogelijk tegen de rugleuning van de passagiersstoel. Stap 2/3: Leidt de autogordel door de gordelgeleider naar de achterkant van de rugleuning van het autostoeltje en dan terug naar voren, onder de armleuning door. Maak de gesp van de gordel in het gordelslot vast. Stap 4: Leidt het diagonale gedeelte van de autogordel door de gordelgeleider naar de achterkant van het autostoeltje en dan terug naar voren, onder de andere armleuning door. Zorg ervoor dat de riemen niet gedraaid zitten en de bekleding op zijn plaats blijft. Stap 5: Om de gordel strakker te maken, trek het riempje aan de voorkant van de stoel omhoog. Controleer of alle riemen strak genoeg zitten door even met het autostoeltje te bewegen. Indien nodig kunt u de riemen nog strakker aantrekken. Stap 6: Controleer of er geen riempjes gedraaid zitten en de bekleding goed op zijn plaats zit. Vervolgens kunt u uw kind in de autostoel plaatsen. Om de autostoel los te maken volgt u voorgaande stappen in omgekeerde volgorde.

9 DE HOOFDSTEUN AFSTELLEN OP DE JUISTE HOOGTE KG GROEP 2 De hoofdsteun kan afgesteld worden afhankelijk van de lengte van het kind. Stap 1: Hou met uw linker (of rechter)hand de hoofdsteun vast. Stap 2: Om de hoofdsteun omhoog te kunnen trekken, plaatst u uw knie op het kussen van het zitje, drukt u met uw vinger de knop in en trekt u de hoofdsteun omhoog. Stap 3: Stel de hoofdsteun naar boven of naar beneden af, aangepast aan de lengte van uw kind. Controleer of de hoofdsteun goed afgesteld is op uw kind. DE AUTOSTOEL PLAATSEN MET GEBRUIK VAN DE AUTOGORDEL BELANGRIJK! Alvorens u de autostoel plaatst, verwijder dan eerst alle riempjes van de autostoel. Stap 1: Plaats de autostoel op de voertuigstoel, stevig tegen de rugleuning van de passagiersstoel aan. Stap 2: Plaats uw kind in de autostoel Stap 3: Maak de autogordel vast in het gordelslot, erop lettend dat de gordel onder de armsteunen doorgaat, en de diagonale gordel boven over de armsteun. Daarna leidt u de gordel door de rode gedeeltes van de hoofdsteun maar niet door de gordelhaak. Controleer of de autogordel niet gedraaid zit en maak de gordel strakker door aan het diagonale gedeelte te trekken. Controleer of de bekleding van de stoel nog goed zit. Om uw kind uit de stoel te halen, maakt u de autogordel op de normale manier los.

10 DE ZITBASIS PLAATSEN MET DE RIJRICHTING MEE, DUS VOORWAARTS GERICHT KG GROEP 3 BELANGRIJK: verwijder het ruggedeelte van de stoel DE ZITBASIS PLAATSEN MET GEBRUIK VAN DE AUTOGORDEL BELANGRIJK! Alvorens u de zitbasis van de autostoel plaatst, verwijder dan eerst alle riempjes van de autostoel. Stap 1: Plaats de zitbasis op de voertuigstoel, stevig tegen de rugleuning van de passagiersstoel aan. Stap 2: Plaats uw kind op de zitbasis Stap 3: Maak de autogordel vast, controleer of het heupgedeelte van de autogordel onder beide armsteunen doorgaat en het diagonale gedeelte van de gordel boven over de armsteun. Controleer of de autogordel niet gedraaid zit en maak de gordel eventueel strakker door aan het diagonale gedeelte te trekken. Controleer of de bekleding van de stoel nog goed zit. Om uw kind uit de stoel te halen, maakt u de autogordel op de normale manier los.

11 Dagelijks onderhoud en reiniging van de autostoel 1. Bekleding verwijderen of vervangen: Maak het elastiek van de bekleding los. 2. Reiniging: Gebruik alleen neutraal en zacht wasmiddel en warm water. Op de hand wassen dus NIET in de wasmachine. Centrifugeren of drogen wordt afgeraden. DE BEKLEDING MOET OP DE HAND GEWASSEN WORDEN Wat te doen na een ongeval: 1. De autostoel moet vervangen worden als deze blootgesteld is aan een ongeval 2. Plaats deze autostoel alleen volgens deze gebruiksaanwijzing 3. Breng geen wijzigingen of toevoegingen aan aan deze autostoel, dit kan de veiligheid beïnvloeden.

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding MamaLoes Ding Twist 360 0-36kg Autostoel YB104A 1 Hoofdsteun Rugsteun Kussen Bovenstel Schouderkussen Gesp Onderstel Gordelhouder 0+) FIX-connector (voor Handgreep voor rotatie FIX-ontgrendelingsknop

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Autostoel Vigo

Gebruiksaanwijzing Autostoel Vigo Importeur Gebruiksaanwijzing Autostoel Vigo Titaniumbaby International B.V. Monierweg 30 7741 KT Coevorden info@titaniumbaby.nl Lees de gebruiksaanwijzing alvorens de autokinderstoel in gebruik te nemen

Nadere informatie

VOORWAARTS GERICHT GEBRUIKSAANWIJZING ECE R GROEP GEWICHT LEEFTIJD kg 4-12 j

VOORWAARTS GERICHT GEBRUIKSAANWIJZING ECE R GROEP GEWICHT LEEFTIJD kg 4-12 j VOORWAARTS GERICHT GEBRUIKSAANWIJZING ECE R44 04 GROEP GEWICHT LEEFTIJD 2-3 15-36 kg 4-12 j 1 Bedankt dat U voor de BeSafe izi Up hebt gekozen BeSafe heeft dit product uiterst zorgvuldig ontworpen om uw

Nadere informatie

voorwaarts gericht Gebruiksaanwijzing groep gewicht leeftijd kg 9m-4j

voorwaarts gericht Gebruiksaanwijzing groep gewicht leeftijd kg 9m-4j voorwaarts gericht Gebruiksaanwijzing ECE R44 04 groep gewicht leeftijd 1 9-18 kg 9m-4j 1 Dank u voor uw keuze voor de Besafe izi Comfort. BeSafe heeft dit product uiterst zorgvuldig ontworpen om uw kind

Nadere informatie

lief! autostoeltjes gebruiksaanwijzing Cato (meisjesversie) Casper (jongensversie) geschikt voor kinderen van 9-36 KG

lief! autostoeltjes gebruiksaanwijzing Cato (meisjesversie) Casper (jongensversie) geschikt voor kinderen van 9-36 KG lief! autostoeltjes gebruiksaanwijzing Cato (meisjesversie) Casper (jongensversie) geschikt voor kinderen van 9-36 KG lief! autostoeltjes (Cato/Casper) GESCHIKT VOOR KINDEREN VAN 9-36 KG; Groep I, II en

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ECE R kg 4-12 jr

Gebruiksaanwijzing ECE R kg 4-12 jr Voorwaarts gericht Gebruiksaanwijzing ECE R44 04 Groep Gewicht Leeftijd 2-3 15-36 kg 4-12 jr 1 Bedankt dat U voor de BeSafe izi Up FIX hebt gekozen BeSafe heeft dit product uiterst zorgvuldig ontworpen

Nadere informatie

Tegen de rijrichting in. Gebruiksaanwijzing kg 0-12 m

Tegen de rijrichting in. Gebruiksaanwijzing kg 0-12 m Tegen de rijrichting in Gebruiksaanwijzing ECE R44 04 GROEP GEWICHT LEEFTIJD 0+ 0-13 kg 0-12 m 1 Bedankt voor uw keuze voor BeSafe izi Go BeSafe heeft dit product uiterst zorgvuldig ontworpen om uw kind

Nadere informatie

click! a b c d g h Gebruiksaanwijzing j k > 25 cm l m Lichaamslengte cm. Max. gewicht 13 kg. UN regulation no. R129 i-size Leeftijd 0-12 m.

click! a b c d g h Gebruiksaanwijzing j k > 25 cm l m Lichaamslengte cm. Max. gewicht 13 kg. UN regulation no. R129 i-size Leeftijd 0-12 m. 1 3 a b c d e f g h click! Gebruiksaanwijzing 4 i j k l m > 25 cm 2 5 Lichaamslengte 40-75 cm. Max. gewicht 13 kg. Leeftijd 0-12 m. UN regulation no. R129 i-size 8 9 Dank u voor uw keuze voor de BeSafe

Nadere informatie

KINDEREN IN DE AUTO: ALTIJD VEILIG VASTGEKLIKT!

KINDEREN IN DE AUTO: ALTIJD VEILIG VASTGEKLIKT! KINDEREN IN DE AUTO: ALTIJD VEILIG VASTGEKLIKT! JE KIND VEILIG VASTKLIKKEN, WAAROM? Bij een ongeval loopt je kind veel minder risico op zware verwondingen als het veilig vastgeklikt zit in een aangepast

Nadere informatie

click! a b c d e f g Gebruiksaanwijzing i j > 25 cm k l Groep 0+ Max. gewicht 13 kg. Leeftijd 0-12 m. ECE R44-04

click! a b c d e f g Gebruiksaanwijzing i j > 25 cm k l Groep 0+ Max. gewicht 13 kg. Leeftijd 0-12 m. ECE R44-04 1 3 click! a b c d e f g Gebruiksaanwijzing 4 h i j k l > 25 cm 2 5 Groep 0+ Max. gewicht 13 kg. Leeftijd 0-12 m. ECE R44-04 8 9 Dank u voor uw keuze voor de BeSafe izi Go. Het is belangrijk dat u deze

Nadere informatie

veilige reis fijne reis kies het juiste autostoeltje

veilige reis fijne reis kies het juiste autostoeltje veilige reis fijne reis kies het juiste autostoeltje Zit jouw kind veilig in de auto? Als je het juiste autostoeltje op de juiste manier gebruikt, bescherm je je kind als er een ongeluk gebeurt. Het klinkt

Nadere informatie

voor- & achterwaarts gericht Gebruiksaanwijzing groep gewicht leeftijd 0+/ kg 6m-4j

voor- & achterwaarts gericht Gebruiksaanwijzing groep gewicht leeftijd 0+/ kg 6m-4j voor- & achterwaarts gericht Gebruiksaanwijzing ECE R44 04 groep gewicht leeftijd 0+/1 0-18 kg 6m-4j 1 Dank u voor uw keuze voor de Besafe izi Combi ISOfix. BeSafe heeft dit product uiterst zorgvuldig

Nadere informatie

ECO Line First Line Luxe Line Denim Line Premium Line

ECO Line First Line Luxe Line Denim Line Premium Line www.nania.nl voor elke leeftijd de juiste autostoel! ECO Line First Line Luxe Line Denim Line Premium Line autostoel Maxim De Nania Maxim SP is een autokinderzitje voor de leeftijd 0 tot 4 jaar. De autostoel

Nadere informatie

Stoelen IN DE JUISTE HOUDING ZITTEN

Stoelen IN DE JUISTE HOUDING ZITTEN IN DE JUISTE HOUDING ZITTEN E81931 2 U mag de stoel niet tijdens het rijden verstellen. Als u dit toch doet, kunt u de macht over het stuur verliezen en letsel veroorzaken. 1 De stoel, de hoofdsteun, de

Nadere informatie

Zit jouw kind veilig in de auto?

Zit jouw kind veilig in de auto? Zit jouw kind veilig in de auto? Check of jouw kind in het juiste autostoeltje zit. Ga naar www.veiligheid.nl/autostoeltjes Ga veilig op weg In Nederland moeten kinderen tot 135 cm in een autostoeltje

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. izi Modular: voor- & achterwaarts gericht. izi Modular RF: achterwaarts gericht. Lichaamslengte cm.

Gebruiksaanwijzing. izi Modular: voor- & achterwaarts gericht. izi Modular RF: achterwaarts gericht. Lichaamslengte cm. a f d e b c i Gebruiksaanwijzing g h 4 > 5 cm izi Modular: voor- & achterwaarts gericht izi Modular RF: achterwaarts gericht 5 Lichaamslengte 6-05 cm. Lichaamslengte 88-05 cm. Max. gewicht 8 kg. Leeftijd

Nadere informatie

Tegen de rijrichting. Gebruiksaanwijzing kg 0-12 m

Tegen de rijrichting. Gebruiksaanwijzing kg 0-12 m Tegen de rijrichting Gebruiksaanwijzing ECE R44 04 GROEP GEWICHT LEEFTIJD 0+ 0-13 kg 0-12 m 1 Bedankt voor uw keuze voor BeSafe izi Go ISOfix BeSafe heeft dit product uiterst zorgvuldig ontworpen om uw

Nadere informatie

Veilig vervoer van kinderen in de auto

Veilig vervoer van kinderen in de auto Veilig vervoer van kinderen in de auto Daar kun je mee komen Waarom nieuwe regels? Auto s worden steeds veiliger. Met behulp van kreukelzones, kooiconstructies en airbags beschermen zij de inzittenden.

Nadere informatie

voor- & achterwaarts gericht Gebruiksaanwijzing ECE R44 04 0+/1 0-18 kg 6m-4j

voor- & achterwaarts gericht Gebruiksaanwijzing ECE R44 04 0+/1 0-18 kg 6m-4j voor- & achterwaarts gericht Gebruiksaanwijzing ECE R44 04 Groep Gewicht Leeftijd 0+/1 0-18 kg 6m-4j 1 Dank u voor uw keuze voor de Besafe izi Combi. BeSafe heeft dit product uiterst zorgvuldig ontworpen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Voor- & achterwaarts gericht. Groep Gewicht 0-18 kg. Leeftijd 6m - 4j

Gebruiksaanwijzing. Voor- & achterwaarts gericht. Groep Gewicht 0-18 kg. Leeftijd 6m - 4j 1 26 27 34 35 16 2 4 3 Gebruiksaanwijzing 5 6 8 9 7 10 11 12 13 14 15 28 29 36 31 17 30 37 Voor- & achterwaarts gericht Groep 0+ - 1 19 20 21 23 Gewicht 0-18 kg 18 22 38 39 Leeftijd 6m - 4j ECE R44 04

Nadere informatie

Veilig mee in de auto

Veilig mee in de auto obs Voorhoute Veilig mee in de auto Praktische oplossingen voor het vervoer van kinderen Praktische oplossingen voor het vervoer van kinderen = + + = + + Veilig mee in de auto Kinderen veiligheid bieden.

Nadere informatie

Verklaring vervoersregeling

Verklaring vervoersregeling Verklaring vervoersregeling Hierbij geef ik toestemming voor mijn kind(eren) om in een auto met de gastouder mee te rijden. Deze neemt te allen tijde de veiligheidsregels in acht. Autogebruik door gastouders

Nadere informatie

Veiligheidsgordels ALGEMENE INFORMATIE

Veiligheidsgordels ALGEMENE INFORMATIE ALGEMENE INFORMATIE oefenen hun werking uit via het beendergestel van het lichaam en horen laag over de voorkant van het bekken, de borstkas en de schouders gedragen te worden. Draag het heupgedeelte van

Nadere informatie

SCdefault. 900 Montagerichtlijn. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 12 799 012 9:88-15 May 03 12 798 998 12 798 998 Jun 02

SCdefault. 900 Montagerichtlijn. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 12 799 012 9:88-15 May 03 12 798 998 12 798 998 Jun 02 SCdefault 900 Montagerichtlijn SITdefault Kinderzitje Saab Child Seat MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction

Nadere informatie

ECE R GROEP GEWICHT LEEFTIJD 0+/1/ kg 6m-5j

ECE R GROEP GEWICHT LEEFTIJD 0+/1/ kg 6m-5j 1 20 21 2 5 3 4 achterwaarts gericht Gebruiksaanwijzing 7 8 9 6 10 11 12 13 14 22 23 15 16 17 24 25 18 19 ECE R44 04 GROEP GEWICHT LEEFTIJD 0+/1/2 0-25 kg 6m-5j 26 27 28 29 30 31 35 34 36 32 33 37 38 39

Nadere informatie

Veiligheid van kinderen

Veiligheid van kinderen Veiligheid van kinderen KINDERZITJES Voor maximale veiligheid moeten kinderen altijd achterin zitten. Wij raden u aan om kinderen nooit voorin te laten zitten. Als het echter onvermijdelijk is om een kind

Nadere informatie

Behandeling met een VACOped

Behandeling met een VACOped Uw behandelend arts heeft een (na)behandeling met behulp van een VACOped voorgeschreven. Een VACOped is geschikt voor een (na)behandeling bij verschillende letsels zoals na een achillespeesruptuur, na

Nadere informatie

Veilig mee in de auto

Veilig mee in de auto Afgegeven door verkeersouders OBS De Klimroos Veilig mee in de auto Kinderen veiligheid bieden. Dat wil elke ouder of opvoeder. Soms is gemakkelijk te bepalen wat veilig is of wat niet. Voor het meenemen

Nadere informatie

Gipsbroekenstoel GEBRUIKSAANWIJZING

Gipsbroekenstoel GEBRUIKSAANWIJZING Gipsbroekenstoel GEBRUIKSAANWIJZING INHOUDSOPGAVE PAGINA 1.0 INTRODUCTIE 1 2.0 TEKENINGEN VAN UW STOEL 2 3.0 VOOR UW VEILIGHEID 2 4.0 INSTELLEN EN INSTELLINGEN VAN UW STOEL 3 5.0 ZORG & ONDERHOUD 8 Introductie

Nadere informatie

http://www.ikbenvoor.be/content.aspx?id=292

http://www.ikbenvoor.be/content.aspx?id=292 1 van 5 8-11-2007 11:17 Burgers Bewegingen Bedrijven Besturen Vervoer van kinderen in de wagen: nieuwe regels! De Belgische wetgeving sinds 1 september 2006 Algemene regel Kinderen (jonger dan 18 jaar)

Nadere informatie

ISOFIX Basis. Handleiding

ISOFIX Basis. Handleiding ISOFIX Basis. Handleiding ECE R44/04 ISOFIX Class E Groep 0+ Tot 13kg Taal: Nederlands Compatibel met Doona s kinderzitje, uitsluitend EU-modellen. Belangrijk - Bewaar deze instructies voor toekomstig

Nadere informatie

HANDLEIDING AUTOSTOEL ADVANCE MET ISOFIX

HANDLEIDING AUTOSTOEL ADVANCE MET ISOFIX HANDLEIDING AUTOSTOEL ADVANCE MET ISOFIX GROEP 1/2/3 UNIVERSEEL/SEMI-UNIVERSEEL PRODUCT IN OVEREENSTEMMING MET ECE R44/04 GESCHIKT VOOR KINDEREN VAN 9 TOT 36 KG 780027 DB_manual_NL.indd 1 20/02/2019 08:17

Nadere informatie

Autoreiswieg.nl Gebruiksaanwijzing

Autoreiswieg.nl Gebruiksaanwijzing Autoreiswieg.nl Gebruiksaanwijzing Onderdelenlijst 1. Draagbeugel 2. Lipje op de draagbeugel 3. Drukknop op de draagbeugel 4. Buikriem 5. Gordelhaak 6. Bevestiging 7. Autoreiswieg 8. Draaiknop 9. Luchthendel

Nadere informatie

Stoelen VOORSTOELEN. Juiste zithouding H6544L. Stoelen

Stoelen VOORSTOELEN. Juiste zithouding H6544L. Stoelen Stoelen VOORSTOELEN De stoel nooit afstellen als het voertuig in beweging is. Als van deze instructies wordt afgeweken, kan dit leiden tot lichamelijk letsel of verlies van controle over het voertuig.

Nadere informatie

Kinderen klikvast in de auto. Veilig vervoerd van peuter tot tiener

Kinderen klikvast in de auto. Veilig vervoerd van peuter tot tiener Kinderen klikvast in de auto Veilig vervoerd van peuter tot tiener Inleiding 3 Hoe installeer je een zitje van groep 1 (9-18 kg)? 4 Vaak voorkomende installatiefouten - zitje groep 1 9 Hoe installeer je

Nadere informatie

Owner's Manual. Baby Carrier Original. BabyBjörn.

Owner's Manual. Baby Carrier Original. BabyBjörn. Owner's Manual BabyBjörn Baby Carrier Original www.babybjorn.com A H I B J C K L D E O M N F G P 1 2 3 4 5 1 6 7 8 9 10 I II 2 BELANGRIJK! Lees dit handboek voor gebruik zorgvuldig door. Bewaar het om

Nadere informatie

HANDLEIDING AUTOSTOEL MET I-FIX

HANDLEIDING AUTOSTOEL MET I-FIX HANDLEIDING AUTOSTOEL MET I-FIX GROEP 0+/1 ISOFIX SEMI-UNIVERSEEL PRODUCT IN OVEREENSTEMMING MET ECER44/04 GESCHIKT VOOR KINDEREN VAN 0 TOT 18 KG BELANGRIJK: LEES DEZE INSTRUCTIES ZORGVULDIG DOOR EN BEWAAR

Nadere informatie

DEUTSCH 03 ENGLISH 17 FRANÇAIS 31 ESPAÑOL 45 ITALIANO 59 PORTUGUÊS 73 NEDERLANDS 87 NORSK 101 DANSK 115 SUOMI 129

DEUTSCH 03 ENGLISH 17 FRANÇAIS 31 ESPAÑOL 45 ITALIANO 59 PORTUGUÊS 73 NEDERLANDS 87 NORSK 101 DANSK 115 SUOMI 129 DEUTSCH 03 ENGLISH 17 FRANÇAIS 31 ESPAÑOL 45 ITALIANO 59 PORTUGUÊS 73 NEDERLANDS 87 NORSK 101 DANSK 115 SUOMI 129 Norm DIN EN 14988:2006 standard DIN EN 14988:2006 norme DIN EN 14988:2006 norma DIN EN

Nadere informatie

HANDLEIDING AUTOSTOEL GROEP 1/2 UNIVERSEEL PRODUCT IN OVEREENSTEMMING MET ECER44/04 GESCHIKT VOOR KINDEREN VAN 9 TOT 25 KG

HANDLEIDING AUTOSTOEL GROEP 1/2 UNIVERSEEL PRODUCT IN OVEREENSTEMMING MET ECER44/04 GESCHIKT VOOR KINDEREN VAN 9 TOT 25 KG HANDLEIDING AUTOSTOEL GROEP 1/2 UNIVERSEEL PRODUCT IN OVEREENSTEMMING MET ECER44/04 GESCHIKT VOOR KINDEREN VAN 9 TOT 25 KG 621004 DB_MANUAL_NL.indd 1 05/07/17 10:37 BELANGRIJK: LEES DEZE INSTRUCTIES ZORGVULDIG

Nadere informatie

Presale informatie.

Presale informatie. Presale informatie www.lewisseatingsystems.nl Deze folder is met alle mogelijke zorg samengesteld en is gebaseerd op de informatie zoals bekend bij Lewis Seating Systems op het moment van verschijnen.

Nadere informatie

Kinderen klikvast in de auto

Kinderen klikvast in de auto Kinderen klikvast in de auto Inleiding 3 Toekomstige moeder? Tegen de rijrichting? Babyzitje of reiswieg? Hoe installeer je een babyzitje? Vaak voorkomende installatiefouten - babyzitje Hoe installeer

Nadere informatie

APOLLO AIR COMFORT DELUXE-E

APOLLO AIR COMFORT DELUXE-E APOLLO AIR COMFORT DELUXE-E www.sarkow.nl / e-mail: info@sarkow.nl Gebruik De Apollo Air Comfort Deluxe-E (hierna te noemen Apollo) is ontwikkeld om de passiever wordende mens langer te mobiliseren. De

Nadere informatie

HANDLEIDING AUTOSTOEL MET ISOFIX

HANDLEIDING AUTOSTOEL MET ISOFIX HANDLEIDING AUTOSTOEL MET ISOFIX GROEP 1/2/3 UNIVERSEEL/SEMI-UNIVERSEEL PRODUCT IN OVEREENSTEMMING MET ECER44/04 GESCHIKT VOOR KINDEREN VAN 9 TOT 36 KG 652723 DB_manual_NL.indd 1 28/12/2017 14:58 BELANGRIJK:

Nadere informatie

HANDLEIDING AUTOSTOEL GROEP 1/2/3 UNIVERSEEL PRODUCT IN OVEREENSTEMMING MET ECER44/04 GESCHIKT VOOR KINDEREN VAN 9 TOT 36 KG

HANDLEIDING AUTOSTOEL GROEP 1/2/3 UNIVERSEEL PRODUCT IN OVEREENSTEMMING MET ECER44/04 GESCHIKT VOOR KINDEREN VAN 9 TOT 36 KG HANDLEIDING AUTOSTOEL GROEP 1/2/3 UNIVERSEEL PRODUCT IN OVEREENSTEMMING MET ECER44/04 GESCHIKT VOOR KINDEREN VAN 9 TOT 36 KG 621006 DB_manual_NL.indd 1 12/04/18 13:54 BELANGRIJK: LEES DEZE INSTRUCTIES

Nadere informatie

Voorstoelen HANDMATIG VERSTELBARE STOELEN

Voorstoelen HANDMATIG VERSTELBARE STOELEN Voorstoelen HANDMATIG VERSTELBARE STOELEN verstellen. Als u dit toch doet, kunt u de macht over het stuur verliezen en letsel veroorzaken. 1. Verstelling naar voren/naar achteren. 2. Hoogteverstelling.

Nadere informatie

Handleiding. Trippelstoel. Naam leverancier:

Handleiding. Trippelstoel. Naam leverancier: Naam leverancier: Handleiding Trippelstoel Medross Rehab B.V. Scheldestraat 4F 5347 JD OSS Telefoon: 0412 46 51 16 Fax: 0412 46 51 17 E-mail: info@medross.nl www.medross.nl CE VERKLARING Hiermee verklaart

Nadere informatie

Behandeling met de VACOped

Behandeling met de VACOped Behandeling met de VACOped Ziekenhuis Gelderse Vallei Wat is een VACOped? De naam VACOped komt van VACO = vacuüm, ped = pedis = voet. VACOped is een revolutionair systeem voor de behandeling van letsels

Nadere informatie

Handleiding. Mondo gasveer. Naam leverancier:

Handleiding. Mondo gasveer. Naam leverancier: Naam leverancier: Handleiding Mondo gasveer Medross Rehab B.V. Dommelstraat 6B 5347 JL OSS Telefoon: 0412 46 51 16 Fax: 0412 46 51 17 E-mail: info@medross.nl Internet: www.medross.nl CE VERKLARING Hiermee

Nadere informatie

Inhoud. 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1

Inhoud. 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1 1 2 3 4 5 Inhoud 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter Gefeliciteerd

Nadere informatie

WW 701 URBAN GEBRUIKSAANWIJZING

WW 701 URBAN GEBRUIKSAANWIJZING WW 701 URBAN GEBRUIKSAANWIJZING BELANGRIJKE MEDEDELING: Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig voor het gebruik van de buggy en bewaar ze voor latere inzage. LET OP: verwijder voor gebruik eventuele plasticzakjes

Nadere informatie

my baby carrier NEDERLANDS GEBRUIKSAANWIJZING LET OP! BEWAAR DE GEBRUIKS- AANWIJZING VOOR LATERE REFERENTIE!

my baby carrier NEDERLANDS GEBRUIKSAANWIJZING LET OP! BEWAAR DE GEBRUIKS- AANWIJZING VOOR LATERE REFERENTIE! my baby carrier GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS Geïntegreerde hoofdsteun LET OP! BEWAAR DE GEBRUIKS- AANWIJZING VOOR LATERE REFERENTIE! > WAARSCHUWINGEN WAARSCHUWING: Je evenwicht kan door je eigen bewegingen

Nadere informatie

Welkomstgroet. Proficiat met de aankoop van een Mountain Buggy Reiswieg.

Welkomstgroet. Proficiat met de aankoop van een Mountain Buggy Reiswieg. Welkomstgroet Proficiat met de aankoop van een Mountain Buggy Reiswieg. We zijn er ons van bewust hoe dierbaar en inspirerend een nieuwe kleine persoon kan zijn in uw leven. Het is zo belangrijk om uw

Nadere informatie

Kinderen. in de auto? Klik ze vast!

Kinderen. in de auto? Klik ze vast! E ditie 2008 Kinderen in de auto? Klik ze vast! Een botsing bij een snelheid van 50 km/u = een val van 10 m hoog, indien een kind niet werd vastgeklikt. verantwoordelijke uitgever: C. Van Den Meersschaut

Nadere informatie

Veiligheid van kinderen

Veiligheid van kinderen KINDERZITJES WAARSCHUWINGEN Op een stoel waarvoor een werkende airbag is aangebracht, mag u geen kinderzitje plaatsen. Wanneer de airbag wordt opgeblazen, bestaat er een risico op ernstig letsel of zelfs

Nadere informatie

De gordel en de kinderstoel: kort en bondig

De gordel en de kinderstoel: kort en bondig De gordel en de kinderstoel: kort en bondig Artikel 35 (KB01/12/75) onder de loep. Gordelproject rond de Tieltse schoolpoorten (kleuter- en basisonderwijs) De gordel Algemene regel: Bestuurders en passagiers

Nadere informatie

Handleiding. Mondo elektrisch. Naam leverancier:

Handleiding. Mondo elektrisch. Naam leverancier: Naam leverancier: Handleiding Mondo elektrisch Medross Rehab B.V. Dommelstraat 6B 5347 JL OSS Telefoon: 0412 46 51 16 Fax: 0412 46 51 17 E-mail: info@medross.nl Internet: www.medross.nl CE VERKLARING

Nadere informatie

Cosmo SP+ Ferrari. Logistieke informatie. Technische informatie

Cosmo SP+ Ferrari. Logistieke informatie. Technische informatie Collectie 2016 Cosmo SP+ Universeel autostoeltje Eenvoudige installatie Individueel instelbare schoudergordeltjes In 5 posities instelbare zitting Tweevoudig hoofd- en lichaams comfort kussen Zijwaartse

Nadere informatie

Kinderen klikvast in de auto

Kinderen klikvast in de auto Kinderen klikvast in de auto Inleiding 3 Toekomstige moeder? Tegen de rijrichting? Babyzitje of reiswieg? Hoe installeer je een babyzitje? Vaak voorkomende installatiefouten - babyzitje Hoe installeer

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Multi-Motion M5

Gebruiksaanwijzing Multi-Motion M5 Gebruiksaanwijzing Multi-Motion M5 1 VOORDAT U GEBRUIK GAAT MAKEN VAN UW MULTIMOTION ROLSTOEL DIENT U, EN INDIEN VAN TOEPASSING UW BEGELEIDER, EERST DEZE HANDLEIDING AANDACHTIG DOOR TE LEZEN. Algemene

Nadere informatie

Owner's Manual. BabyBjörn Babysitter Balance.

Owner's Manual. BabyBjörn Babysitter Balance. Owner's Manual BabyBjörn Babysitter Balance www.babybjorn.com 1 BabyBjörn Babysitter Balance Gefeliciteerd met uw keuze van BabyBjörn Babysitter Balance. Deze is ontwikkeld in nauwe samenwerking met kinderartsen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tilbanden Prism Medical

Gebruikershandleiding Tilbanden Prism Medical Gebruikershandleiding Tilbanden Prism Medical Gebruik De universele tilband is ontworpen om personen van een zittende naar een liggende positie te tillen/begeleiden of visa versa. Degene die de persoon

Nadere informatie

Anatomic SITT AB NLBR VERNIEUWD

Anatomic SITT AB NLBR VERNIEUWD 1 Dit produkt mag alleen gebruikt worden als autostoel zoals bedoeld bij de fabricage door. VERNIEUWD 2018-09-07 Gefeliciteerd met uw keuze voor de Carseat Pro. Het is een veiligheidsstoeltje welke met

Nadere informatie

Handleiding valbeveiliging

Handleiding valbeveiliging Handleiding valbeveiliging De volgende punten gaan u uitleg geven over de werking van valbeveiliging De valbeveiliging bestaat uit de volgende onderdelen: Ankerpunt met ankerlijn en openende handgreep.

Nadere informatie

2:1 KEY POINTS 2 3:1 GEREEDSCHAP 3 3:2 ZITDIEPTE INSTELLEN 3 4:1 RUGLEUNING ISTELLEN 6 5:1 HOOFDSTEUN 8 6:1 BEKKENSTEUN 9 6:2 LUMBAALSTEUN 9

2:1 KEY POINTS 2 3:1 GEREEDSCHAP 3 3:2 ZITDIEPTE INSTELLEN 3 4:1 RUGLEUNING ISTELLEN 6 5:1 HOOFDSTEUN 8 6:1 BEKKENSTEUN 9 6:2 LUMBAALSTEUN 9 1 Dit produkt mag alleen gebruikt worden als autostoel zoals bedoeld bij de fabricage door. VERNIEUWD 2011-11-08 Gefeliciteerd met uw keuze voor de Carseat Pro. Het is een veiligheidsstoeltje welke met

Nadere informatie

Mercedes W123 voorzijde Seat Replacement

Mercedes W123 voorzijde Seat Replacement Mercedes W123 voorzijde Seat Replacement Als uw fronten zitplaatsen zijn doorgezakt, gescheurd, veerkrachtig, geplakt, of op andere wijze in slechte staat een eenvoudige optie is om ze te vervangen door

Nadere informatie

AluTech 500 Series Gebruikershandleiding.

AluTech 500 Series Gebruikershandleiding. Gebruikershandleiding. AluTech 3400 serie (opbouw) AluTech 3500 serie (inbouw) AluTech 540 AluTech 540/O Inhoud Pagina Overzicht bedieningselementen 2 Rugleuning instellen 3 Hoogte voetensteun instellen

Nadere informatie

Als het gaat om de veiligheid van kinderen

Als het gaat om de veiligheid van kinderen K nderve I i g h e d Als het gaat om de veiligheid van kinderen in auto's is voor Volvo elk compromis uitgesloten. Want ondanks al het gepraat over veiligheidsprogramma's voor kinderen, is Volvo nog steeds

Nadere informatie

ISOFIX Basis. Handleiding

ISOFIX Basis. Handleiding ISOFIX Basis. Handleiding ECE R44/04 ISOFIX Class E Groep 0+ Tot 13kg Taal: Nederlands Belangrijk - Bewaar deze instructies voor toekomstig gebruik. 4 Inhoudsopgave. 01/ Vitale informatie / waarschuwingen...7

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Stuurwiel, leer. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Stuurwiel, leer. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Instructienr. 30756608 Versie 1.2 Ond. nr. 30756607, 30756606, 31316446 Stuurwiel, leer IMG-339612 Volvo Car Corporation Stuurwiel, leer- 30756608 - V1.2 Pagina 1

Nadere informatie

Tips voor ouders, met speciale pagina s voor kinderen. Kinderen klikvast in de auto

Tips voor ouders, met speciale pagina s voor kinderen. Kinderen klikvast in de auto Tips voor ouders, met speciale pagina s voor kinderen Kinderen klikvast in de auto Waar vind je wat? Inleiding voor ouders 3 Mijn kind weegt minder dan 13 kg: babyzitje tegen de rijrichting in 4 Mijn kind

Nadere informatie

Handleiding Universele Tilband

Handleiding Universele Tilband Handleiding Universele Tilband (Universal Sling Prism Medical) Toepassing De universele tilband is ontworpen om personen van een zittende naar een liggende positie te tillen/begeleiden of visa versa. Degene

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding 50290844 REV3 Gebruikershandleiding ECE R44/04 EN 1888:2012 EN 12790:2009 Groep 0+ Tot 13kg Taal: Nederlands Belangrijk - Lees deze handleiding zorgvuldig door en bewaar hem voor toekomstig gebruik. 4

Nadere informatie

Inhoud. Algemeen. Normaal gebruik van de rolstoelvergrendeling.

Inhoud. Algemeen. Normaal gebruik van de rolstoelvergrendeling. Gebruik en onderhoud van de ROLTEC auto-rolstoelvergrendeling model A22 voor model ROLTEC Vision el-rolstoel. Inhoud. Algemeen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - blz. 1 Normaal

Nadere informatie

Tips voor ouders, met speciale pagina s voor kinderen. Kinderen klikvast in de auto

Tips voor ouders, met speciale pagina s voor kinderen. Kinderen klikvast in de auto Tips voor ouders, met speciale pagina s voor kinderen Kinderen klikvast in de auto Waar vind je wat? Inleiding voor ouders 3 Mijn kind weegt minder dan 13 kg: babyzitje tegen de rijrichting in 4 Mijn kind

Nadere informatie

Autostoelen. Websites: - -

Autostoelen. Websites: -  - Autostoelen Autostoelen worden opgedeeld in verschillende groepen: - Groep I: 9-18 kg, ca. 9 maanden 4.5 jaar; - Groep II: 15-25 kg, ca. 3 jaar 7 jaar; - Groep III: 22 36 kg, ca. 6 jaar 12 jaar. Autostoelen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding A-2011.01Bungee trampoline Lees voor het opzetten en gebruiken van het speeltoestel deze gebruikershandleiding zorgvuldig door. Bewaar deze gebruikershandleiding bij het speeltoestel.

Nadere informatie

Tips voor ouders, met speciale pagina s voor kinderen. Kinderen klikvast in de auto

Tips voor ouders, met speciale pagina s voor kinderen. Kinderen klikvast in de auto Tips voor ouders, met speciale pagina s voor kinderen Kinderen klikvast in de auto Waar vind je wat? Inleiding voor ouders 3 Mijn kind weegt minder dan 13 kg: babyzitje tegen de rijrichting in 4 Mijn kind

Nadere informatie

kiddy GmbH Schaumbergstr. 8 D Hof / Saale Tel.: 0049 (0)9281 / Fax: 0049 (0)9281 /

kiddy GmbH Schaumbergstr. 8 D Hof / Saale Tel.: 0049 (0)9281 / Fax: 0049 (0)9281 / kiddy GmbH Schaumbergstr. 8 D-95032 Hof / Saale Tel.: 0049 (0)9281 / 7080-0 Fax: 0049 (0)9281 / 7080-21 email: info@kiddy.de www.kiddy.de Komfort aus Tradition NL Gebruiksaanwijzing kiddy maxi pro Stand

Nadere informatie

Tips voor ouders, met speciale pagina s voor kinderen. Kinderen klikvast in de auto

Tips voor ouders, met speciale pagina s voor kinderen. Kinderen klikvast in de auto Tips voor ouders, met speciale pagina s voor kinderen Kinderen klikvast in de auto Waar vind je wat? Inleiding voor ouders 3 Mijn kind weegt minder dan 13 kg: babyzitje tegen de rijrichting in 4 Mijn kind

Nadere informatie

VOORWOORD. Dit instructieboekje hoort bij uw auto. Bewaar het daarom altijd in uw auto, ook als u de auto verkoopt.

VOORWOORD. Dit instructieboekje hoort bij uw auto. Bewaar het daarom altijd in uw auto, ook als u de auto verkoopt. VOORWOORD Dit instructieboekje maakt u vertrouwd met de bediening van en het onderhoud aan uw nieuwe auto. Verder vindt u in dit instructieboekje belangrijke informatie over veiligheid. Lees het daarom

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Carrot 3 autostoel

Gebruikershandleiding. Carrot 3 autostoel Gebruikershandleiding Carrot 3 autostoel Inhoud Pagina Inleiding 3 Veiligheidsadvies 4/5 Belangrijke aandachtspunten 6 Certificering 7 Gebruik van Carrot 3 autostoel in een vliegtuig 7 Kenmerken 8 Standaard

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Guldmann draagbanden

Gebruikershandleiding Guldmann draagbanden Gebruikershandleiding Guldmann draagbanden Active Micro Leg de draagband over de schouders van de gebruiker en de rugleuning van de stoel, of handgrepen van de rolstoel voorover buigen, of duw de gebruiker

Nadere informatie

Handleiding LifeGuard

Handleiding LifeGuard Handleiding LifeGuard I Introductie De LifeGuard bestaat uit een basisstation en een armband, die gebruikt kunnen worden als alarm bij onderdompeling in water en bij verdwalen. Ga naar www.manual-guide.com

Nadere informatie

MINI WASMACHINE WMR5350

MINI WASMACHINE WMR5350 MINI WASMACHINE WMR5350 Wij danken u hartelijk voor de aankoop van deze mini wasmachine met één kuip Lees deze handleiding zorgvuldig door zodat u op een juiste manier gebruik maakt van dit apparaat Bewaar

Nadere informatie

Testbevindingen kinderzitjestest 2008

Testbevindingen kinderzitjestest 2008 Testbevindingen kinderzitjestest 2008 In de kinderzitjestest van dit jaar zijn 40 verschillende kinderzitjes uit alle gewichtsklassen onderzocht. Van deze zitjes worden er 15 in Nederland geleverd. In

Nadere informatie

Kinderen klikvast in de auto. Je baby of peuter veilig vervoeren

Kinderen klikvast in de auto. Je baby of peuter veilig vervoeren Kinderen klikvast in de auto Je baby of peuter veilig vervoeren Inleiding 3 Tegen de rijrichting? 4 Hoe installeer je een babyzitje? 6 Vaak voorkomende installatiefouten - babyzitje 12 Hoe installeer je

Nadere informatie

Entertainmentsysteem, RSE, twee schermen met twee spelers (Inscription)

Entertainmentsysteem, RSE, twee schermen met twee spelers (Inscription) Installation instructions, accessories Instructienr. 31428009 Versie 1.4 Ond. nr. 39826318, 39825246, 39825243, 39825244, 39825245 Entertainmentsysteem, RSE, twee schermen met twee spelers (Inscription)

Nadere informatie

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen Neem het screen uit de verpakking. Om beschadiging van het screen te voorkomen raden wij u aan hierbij geen mes te gebruiken.

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MZ serie Instructies voor het vervangen van de wireless LAN kaart 7429160005 7429160005 Documentversie: 1.0 - Mei 2007 www.packardbell.com Belangrijke veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Thule Bassinet Instructies

Thule Bassinet Instructies B 51100997 Thule Bassinet Instructies B BESCHRIJVING VAN DE ONDERDELEN A. Reiswieg B. Voetenhoes C. Muggennet D. Linkermontagebeugel E. Rechtermontagebeugel C A D E WAARSCHUWING F2050-16 Laat het kind

Nadere informatie

Introductie. Veel plezier van uw massagestoel. Handleiding SL A17 Versie: Pagina 1 van 8

Introductie. Veel plezier van uw massagestoel. Handleiding SL A17 Versie: Pagina 1 van 8 Handleiding SL A17 Introductie Bedankt voor de aankoop van deze massagestoel. Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door, zodat u voor gebruik weet hoe u dit product op de juiste manier kunt gebruiken.

Nadere informatie

= Collectie 2016 =

= Collectie 2016 = = Collectie 2016 = eco line Nania Eco Maxim in 5 posities instelbaar zitpositie Schouder- en sluiting beschermkussens Gewicht product (kg) 5,40 Product afmeting (mm) 520/450/600 Nania Maxim Rock Artikelnr.

Nadere informatie

E-reader, houder (Twin Engine)

E-reader, houder (Twin Engine) Installation instructions, accessories Instructienr. 31414847 Versie 1.1 Ond. nr. 31435856, 31470917 E-reader, houder (Twin Engine) Volvo Car Corporation E-reader, houder (Twin Engine)- 31414847 - V1.1

Nadere informatie

Nederlandse handleiding

Nederlandse handleiding Nederlandse handleiding Het plaatsen van de kous op de EZY-AS Stap 1. Plaats de EZY-AS voor u met de ronding naar u toe. Let op dat de kous niet binnenste buiten gekeerd is. Stap 2. Zorg ervoor dat de

Nadere informatie

SingStar Microphone Pack Gebruiksaanwijzing. SCEH-0001 7010521 2010 Sony Computer Entertainment Europe

SingStar Microphone Pack Gebruiksaanwijzing. SCEH-0001 7010521 2010 Sony Computer Entertainment Europe SingStar Microphone Pack Gebruiksaanwijzing SCEH-0001 7010521 2010 Sony Computer Entertainment Europe Bedankt voor het aanschaffen van het SingStar Microphone Pack. Lees voor u dit product gaat gebruiken

Nadere informatie

Entertainmentsysteem, RSE, twee schermen, met twee spelers, (Ch )

Entertainmentsysteem, RSE, twee schermen, met twee spelers, (Ch ) Installation instructions, accessories Instructienr. Versie 1319908 1.3 Ond. nr. 1319734, 1319735, 1319736, 1319737, 1319738, 1319746, 1319747, 1319748, 1319749, 31414410, 31373296, 31373300, 31399103,

Nadere informatie

BIOSWING. 350 iq V 360 iq V. Gebruiksaanwijzing

BIOSWING. 350 iq V 360 iq V. Gebruiksaanwijzing BIOSWING 350 iq V 360 iq V Gebruiksaanwijzing We wensen u veel plezier met uw nieuwe bureaustoel van HAIDER BIOSWING! HAIDER BIOSWING zitsystemen zijn uitgevoerd met een wereldwijd unieke technologie::

Nadere informatie

TriflexAIR. Reparatiehandleiding

TriflexAIR. Reparatiehandleiding TriflexAIR Reparatiehandleiding Inleiding Deze handleiding beschrijft hoe verschillende onderdelen van het TriflexAIR-systeem kunnen worden verwijderd en vervangen. Neem voordat u of anderen onderdelen

Nadere informatie

ANWB autostoeltjestest, door wie en hoe wordt er getest en beoordeeld

ANWB autostoeltjestest, door wie en hoe wordt er getest en beoordeeld ANWB autostoeltjestest, door wie en hoe wordt er getest en beoordeeld Sinds 2003 wordt de ANWB autostoeltjestest uitgevoerd door een internationaal testconsortium gevormd door Europese Autoclubs (ANWB

Nadere informatie

Om de klassenouders te ondersteunen is in iedere klas een communicatiemap aanwezig.

Om de klassenouders te ondersteunen is in iedere klas een communicatiemap aanwezig. Om de klassenouders te ondersteunen is in iedere klas een communicatiemap aanwezig. Onderdeel van deze map is een overzicht van de activiteiten waarbij de klassenouders de leerkracht kunnen helpen. Aan

Nadere informatie