Dorpskerk Castricum. Orde van de Dienst op zondag 20 januari 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dorpskerk Castricum. Orde van de Dienst op zondag 20 januari 2019"

Transcriptie

1 Dorpskerk Castricum Orde van de Dienst op zondag 20 januari 2019 Begin van de gebedsweek voor de eenheid van de christenen Onder auspiciën van de Raad van kerken Castricum Voorganger Organist Ouderling Diaken Lector Beeld en geluid : drs. Wim Nieuwenhuis : Katalin Somogyi : IJmte van Gosliga : Marri Huisman : Wilfried de Graaf : Tom Buitelaar Leiding van de kinderdiensten PKC en EGC M.m.v. het Liturgiekoor o.l.v. Jelle Jan Klinkert M.m.v. parochianen en gemeenteleden uit de drie samenwerkende kerken in Castricum

2 2 Inleiding Welkom en mededelingen Inleiding op de dienst (door de voorzitter van de Raad van kerken Castricum) We zingen samen met het Liturgiekoor: Lied 970, Vlammen zijn er vele vs 1 (koor), 2 (allen), 3 (koor), 4 en 5 (allen) Opening: v.: Laten we de drie-ene God aanroepen: God onze Vader, U kroont uw schepping met recht en genade. a.: WIJ KOMEN SAMEN OM U TE AANBIDDEN. v.: Jezus Christus, uw kruis brengt nieuw leven en gerechtigheid. a.: WIJ KOMEN SAMEN OM U TE AANBIDDEN. v.: Heilige Geest, U inspireert ons tot daden van recht. a.: WIJ KOMEN SAMEN OM U TE AANBIDDEN. v.: De genade van onze Heer Jezus Christus en de liefde van God en de gemeenschap van de Heilige Geest zij met u allen. a.: EN OOK MET U. v.: Amen. We zingen: Lied 72a (m. J. Eijgenraam) uit: Randstadbundel 476, Voor kleine mensen is hij bereikbaar (de afwijkende melodie wordt geprojecteerd) Dienst van het Woord Gebed om de Geest bij de opening van de Schrift Schriftlezing: Jesaja 61 : 1 t/m 3 We zingen: Lied 335, Hoor het Woord Een verhaal voor grote en kleine oren bij Lucas 4 : 14 t/m 30 Verteld door de leiding kinderdiensten

3 3 We zingen: 2. Jezus is als kleine jongen in de dienst van God begonnen als een echte zoon der wet. Later zou hij daarom mogen lezen in de synagoge van Nazareth. 3. En hij las uit de Profeten dat de mensen mogen weten van een goede, nieuwe tijd. Blinden gaan de ogen open, en verlamden kunnen lopen, zieken zijn van pijn bevrijd.

4 4 4. Lucas heeft een boek geschreven over Jezus, die zijn leven eindigde in Jeruzalem. Maar hij is opnieuw gaan spreken: velen die verloren leken stonden op en volgden hem. De kinderen gaan naar de kinderdienst Overdenking Antwoordlied: Lied 936 : 1 t/m 3, Luister naar de wind (Indonesisch lied) Dienst van de Tafel Bloemengroeten vanuit RK parochie, Protestantse Gemeente en Evangeliegemeente Inzameling van de gaven: 1. Voor het oecumenische werk van de Raad van kerken en Missie Nederland 2. Kerkelijk beheer De kinderen komen terug uit hun kinderdienst en vertellen... We zingen een geloofsbelijdenis (voor groot en klein): Lied 344 Nodiging Vredegroet Tafelgebed: Sacrament van hoop, Zoudt Gij mij ooit beschamen (met het Liturgiekoor:)

5 5

6 aansluitend klinken de gesproken voorbeden: v.: Laten wij ons gezamenlijk gebed richten tot de Heer, voor de kerk en voor de noden van heel de mensheid. v.:... (uit de voorbeeldliturgie voor deze dag, voorbereid door mede-christenen in Indonesië:) 6 a.: v.: a.: Vanaf eilanden en oceanen aanbidden wij U, God, Schepper van alle leven. Op bergen en in dalen prijzen wij U, God, Verlosser van de wereld. Met de tongen en talen van alle naties danken wij U, God, Trooster van lichaam en ziel. Wij komen tot U, met onze lasten, onze hoop en verwachting. Zo vragen wij U: GOD, HOOR ONS GEBED EN SCHENK ONS UW LIEFDE. Wij danken U voor de vele kleuren, culturen en gewoontes die wij met elkaar delen in deze wereld. Bij al onze verschillen, verenig ons door uw liefde. Stel ons in staat om samen te werken aan de waardigheid van het leven en deze wereld te maken tot een rechtvaardig en vredig huis voor heel de mensheid. Zo vragen wij U: GOD, HOOR ONS GEBED EN SCHENK ONS UW LIEFDE. Gemeenschap van brood en beker (lopende viering) U ontvangt eerst het brood en kunt daarna het brood dopen in de beker of uit de beker drinken, naar eigen voorkeur. De tweede (kleinere) beker is de beker met het druivensap. Wie glutenvrij brood verlangt kan de dienstdoende vrijwilliger daarom vragen, ze reiken het u graag aan.

7 7 Tijdens de gemeenschap van brood en beker zingen wij samen met het koor en herhalend een lied uit Taizé (144): Eat this bread, drink this cup. EN:

8 8 Dankzegging v.:... Heer Jezus Christus, Zoon van de Vader, U hebt ons gevoed met brood en beker Wij danken U voor deze gemeenschap met U en met elkaar. Neem ons dan, vernieuw en herschep ons. Wat we waren is verleden tijd; wat we zullen worden, door U, ligt nog voor ons. Doe ons gaan in Uw spoor nu wij in Uw Naam samen bidden: a.: (oecumenische tekst:) Onze Vader, die in de hemel zijt, uw Naam worde geheiligd, uw Koninkrijk kome, uw wil geschiede, op aarde zoals in de hemel. Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden zoals ook wij onze schuldenaars vergeven. En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid in eeuwigheid. Amen. Slotlied: Laat heel de wereld het zien, Opwekking 276 (Hemelhoog 682):

9 Refrein: 9

10 10 2. Laat heel de wereld het zien, Maak gevangenen vrij, Breng eenzamen thuis. Heel satans bolwerk stort neer, Door t gebed tot de Heer, Door de kracht van het kruis. Refrein: 3. Laat heel de wereld nu staan Vol ontzag voor zijn naam. Zing het lied dat Hem eert. Wees niet meer stil, zeg het voort Tot de wereld het hoort: Jezus regeert! Refrein: Zegen v.: De Levende zegene en behoede u De levende doe zijn angezicht over u lichten en zij u genadig de levende verheffe zijn aangezicht over u, en geve u vrede (Numeri 6:24-26). Allen:

11 11 Na afloop van deze oecumenische dienst is er volop gelegenheid elkaar te ontmoeten en na te praten bij koffie, thee of frisdrank in de ontmoetingsruimten van deze Dorskerk. Ieder is daar van harte voor uitgenodigd en welkom! Liederen uit het Nieuwe Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk zijn met toestemming overgenomen. Licentienummer: L

12 12 Informatie over onze kerken is ook te vinden op de websites:

13 13 MEDEDELINGEN: De winterbijeenkomst van de blokken 4, 5 en 6 zal gehouden worden op zaterdag 2 februari a.s. U kunt zich nog opgeven tot woensdag 24 januari a.s. De uitnodiging met de gegevens vindt u in het midden van het kerstnummer van Over & Weer. De werkgroep pastoraat Op zondagmiddag 27 januari 2019 om 15 uur is in de Dorpskerk de vertelvoorstelling De Vrouw in de spiegel Zien en Gezien worden door Eveline Masetti*. De vrouw in de spiegel is een meeslepende vertelvoorstelling van een lang gekoesterde droom die plotseling tot een einde komt als Eveline geconfronteerd wordt met haar visuele handicap. Alles wordt donker. Angst, schaamte, pijn en verdriet houden haar lange tijd in de greep. De Bijbelse personages Bartimeus, Lavinia en Maria Magdalena laten verteller Eveline zien hoe ze op een andere manier naar zichzelf kan kijken. Hoe kijk jij naar jezelf? Wat zie je? *Eveline Masetti is pastor, coach en verteller. Ze vertelt haar persoonlijke verhaal in haar voorstelling De vrouw in de spiegel. In het kader van haar afstuderen aan de vertelacademie te Utrecht neemt zij u mee op reis, van het donker, door de schemering naar het licht. Bijdrage: 5 (inclusief koffie/thee)

14 14 Opening expositie: Psalmen, een huis om in te wonen In de dienst van zondag 27 januari vindt de opening plaats van een expositie in twee delen van de kunstenaar Henk Pietersma. Het eerste deel gaat over de Psalmen en loopt door tot zondag 10 maart. In samenwerking met de Raad van Kerken vindt er op zaterdag 16 februari een liedmiddag met vesper plaats in aanwezigheid van pastor Ron Hopman. Nadere informatie vindt u t.z.t. in Over&Weer. Op zondagmiddag 3 februari is er om 15 uur in de Dorpskerk een optreden van Muziek- en poëziegroep Achterom (m.m.v. Hans v.d. Laan, Henk v. Meegen, Henk Engel en Jan Tulp) Hou me vast, laat me gaan Het leven als een gaan tussen veiligheid en avontuur, tussen eb en vloed Je voelt je veilig in je eigen huis, veilig bij die ander En een volgend moment zoek je het avontuur op, laat je de veiligheid los. Veranderingen, die je leven op z n kop zetten. Berichten in het nieuws die wereldbeelden doen kantelen. Dichters, kinderen, beeldend kunstenaars, clowns en profeten zijn in staat in dat gaan het leven troostrijk te beïnvloeden. Hun manier van kijken zet het leven vaak opnieuw en inspirerend op zijn kop. In Hou me vast, laat me gaan spelen we in muziek, in poëzie en beeld met dat gaan tussen eb en vloed. Tot troost, ter inspiratie. Bijdrage: 3 (inclusief koffie/thee)

15 15

16 16

PROTESTANTSE GEMEENTE CASTRICUM DORPSKERK LITURGIE

PROTESTANTSE GEMEENTE CASTRICUM DORPSKERK LITURGIE PROTESTANTSE GEMEENTE CASTRICUM DORPSKERK LITURGIE zondag 27 januari 2019 Dorpskerk, Castricum Psalmen, een huis om in te wonen. Brief aan de kerkgangers. Welkom in deze kerkdienst, klein en groot, jong

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem

Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem 2a Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem EEN LIEDBOEK IS OOK NODIG klokgelui Ontvangst in de kerk. * DIENST VAN HET SAMENKOMEN * muziek voor de dienst De dienstdoende diakenen,

Nadere informatie

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM PROTESTANTSE KERK CASTRICUM Orde van de Dienst Op zondag 16 juni 2019 Voorganger Ouderling van dienst Diaken van dienst Organist Lectoren Beeld en geluid M.m.v. het Liturgiekoor o.l.v. : ds. Dick van Arkel

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Orde van Dienst - PKN Woensdrecht, 14 april 2019. Voorganger: ds. Wagenvoorde, Breda Organist: dhr. Karel Smagge PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Dienst van Schrift en Tafel VOOR DE DIENST we bereiden

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 29 oktober 2017 VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL Voorganger: ds. Dick Snijders Organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Orgelmuziek Welkomstwoord en mededelingen - Allen gaan staan

Nadere informatie

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Maranathakerk. Zondag 30 december 2018 Aanvang: uur. Afscheid van de Maranathakerk

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Maranathakerk. Zondag 30 december 2018 Aanvang: uur. Afscheid van de Maranathakerk PROTESTANTSE KERK CASTRICUM Maranathakerk Zondag 30 december 2018 Aanvang: 10.00 uur Afscheid van de Maranathakerk Protestantse Kerk Castricum Maranathakerk Orgelspel Mededelingen Op de drempel Gemeente

Nadere informatie

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Tafeldienst, Voorganger: Mia Versteege Thema: Miscommunicatie m.m.v. Frans Leijten, orgel VOORBEREIDING

Nadere informatie

Orde van dienst. Zondag 28 juli 2019 Tafeldienst Thema: Druk, druk, druk. Voorganger: Aarnoud van der Deijl Gastspreekster: Madeleen van der Deijl

Orde van dienst. Zondag 28 juli 2019 Tafeldienst Thema: Druk, druk, druk. Voorganger: Aarnoud van der Deijl Gastspreekster: Madeleen van der Deijl Orde van dienst Zondag 28 juli 2019 Tafeldienst Thema: Druk, druk, druk Voorganger: Aarnoud van der Deijl Gastspreekster: Madeleen van der Deijl m.m.v. Arjen Noordzij, vleugel en orgel VOORBEREIDING Ontmoeting,

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 27 mei 2018 Zondag van de Drie-eenheid Viering Heilig Avondmaal voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST (Heilig Avondmaal).

ORDE VAN DIENST (Heilig Avondmaal). ORDE VAN DIENST (Heilig Avondmaal). Voorbereiding: In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Onze hulp is in de naam van de Heer die hemel en aarde gemaakt heeft. Heer, vergeef ons al wat

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST 1 (Heilig Avondmaal).

ORDE VAN DIENST 1 (Heilig Avondmaal). ORDE VAN DIENST 1 (Heilig Avondmaal). Voorbereiding: In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. amen. Onze hulp is in de naam van de Heer die hemel en aarde gemaakt heeft. Heer, vergeef ons

Nadere informatie

4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank

4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank 4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank locatie De Ontmoeting Laetare Verheugt u, Dienst van Schrift en Tafel Welkom en aansteken tafelkaarsen Stil gebed Zingen aanvangslied:

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark Hoofddorp

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark Hoofddorp 1 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Orde van dienst zondag 3 juni 2018, Tafeldienst, 1 e viering in een reeks over Job Voorganger: ds. Gerdien Neels Thema: Nulpunt m.m.v. organist Wim Brienen

Nadere informatie

Samen rond het kruis

Samen rond het kruis Samen rond het kruis Goede Vrijdagviering De Lichtkring 14 april 2017 Inleiding Zingen lied 547 2 Laten wij dan bidden in dit aardse dal, dat de lieve vrede ons bewaren zal, refrein 3 want de aarde vraagt

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 22 februari e zondag in de Veertigdagentijd

Ontmoetingskerk zondag 22 februari e zondag in de Veertigdagentijd Ontmoetingskerk zondag 22 februari 205 e zondag in de Veertigdagentijd Dienst van Schrift en Tafel Johannes 9 God wint, dat kun je zien voorganger: ds. Hans van Walsum lector: Marja van der Feest / organist:

Nadere informatie

Liturgie oecumenische viering 15 januari Week van Gebed voor de Eenheid. Raad van Kerken Goor

Liturgie oecumenische viering 15 januari Week van Gebed voor de Eenheid. Raad van Kerken Goor Liturgie oecumenische viering 15 januari 2017 Week van Gebed voor de Eenheid Raad van Kerken Goor Welkom Intochtslied: Vrede voor jou Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn.

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Zondag 5 mei Bevrijd. Derde zondag van Pasen

ORDE VAN DIENST. Zondag 5 mei Bevrijd. Derde zondag van Pasen ORDE VAN DIENST Zondag 5 mei 2019 Bevrijd Derde zondag van Pasen Voorganger mw. Angeliek Knol, organist Anton Pauw, ouderling Jur Visser, diaken Henk Vonk Voor het eerst hier in de kerk? Welkom! We hopen

Nadere informatie

Dienst van Schrift en Tafel.

Dienst van Schrift en Tafel. Orde voor de oecumenische dienst bij het begin van de vredesweek op zondag 22 september 2019 Nieuw Geesterhage, Castricum 10.00 uur. Dienst van Schrift en Tafel. Voorgangers : Wim Nieuwenhuis en Dick van

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 Zijn wij in U één, samen op uw wegen, dan wordt ons tot zegen lachen en geween. DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk.

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

Gezinsdienst 7 februari 2016

Gezinsdienst 7 februari 2016 Gezinsdienst 7 februari 2016 Thema: Het verhaal doorgeven 9.30 uur Voorganger: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Medewerking: Interkerkelijk Gospelkoor New Spirit uit Wormerveer o.l.v. André

Nadere informatie

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou!

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou! DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI 2016 Oecumenische viering in Het Schip Thema: Het woord is aan jou! Voorgangster: Pastor Evelien Reeuwijk m.m.v. Bel Canto o.l.v. Mirjam Bastiaanse orgel: Cor van Kooten

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Orde van dienst Zondag 8 juli, Vredeskapel Viering Heilig Avondmaal Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Vredeskapel deze morgen! Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling

Nadere informatie

Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding:

Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding: Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding: Suetana Musica o.l.v. Simon de Groot Suetana Musica speelt:

Nadere informatie

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK?

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? Zondag 5 maart 2017 in het Kruispunt in Voorschoten Orgelspel Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Zingen: Lied (Psalm) 91a. Bemoediging: voorganger : Onze hulp is in de naam

Nadere informatie

Orde van dienst 10 februari 2019 Vijfde zondag na Epifanie. Oude Jeroenskerk Noordwijk

Orde van dienst 10 februari 2019 Vijfde zondag na Epifanie. Oude Jeroenskerk Noordwijk Orde van dienst 10 februari 2019 Vijfde zondag na Epifanie Oude Jeroenskerk Noordwijk Viering maaltijd van de Heer met extra aandacht voor de kinderen U kunt levensmiddelen inleveren voor de voedselbank

Nadere informatie

Thema: Mijn rugzak en mijn schouders

Thema: Mijn rugzak en mijn schouders Protestantse Gemeente Oegstgeest in samenwerking met c.b.s. Joris de Witte Orde voor de dienst van kerk en school in de Regenboogkerk 6 november 2016 achtste zondag van de herfst Intrede Muziek bij binnenkomst

Nadere informatie

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 JUNI 2015

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 JUNI 2015 WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 JUNI 2015 Voorganger: prop. mw. L. van der Laan Ambtsdragers van dienst: Fred Heidinga, Aartje Knol Lector: Pieternel Rodermond Organist: Jan Meurs Beamer/handout:

Nadere informatie

Oecumenische Vredesdienst Zondag 16 september Maartenskerk

Oecumenische Vredesdienst Zondag 16 september Maartenskerk Oecumenische Vredesdienst Zondag 16 september 2018 Maartenskerk Generaties voor vrede Een dienst voorbereid door Parochianen en Gemeenteleden van de Martinusparochie en de Maartenskerkgemeente 2 Oefenen

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Zondag 3 februari Zondag van het Werelddiaconaat. Bevestiging van Frits Verhagen als ouderling

ORDE VAN DIENST. Zondag 3 februari Zondag van het Werelddiaconaat. Bevestiging van Frits Verhagen als ouderling ORDE VAN DIENST Zondag 3 februari 2019 Zondag van het Werelddiaconaat Bevestiging van Frits Verhagen als ouderling Voorgangers ds. Sabine du Croo de Jongh, ds. Sietse van Kammen en ds. Willemijn van Dijk

Nadere informatie

Thema: Toekomstmaaltijd - Gods goedheid proeven

Thema: Toekomstmaaltijd - Gods goedheid proeven Zondag 28 september 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Toekomstmaaltijd - Gods goedheid proeven Viering van het Heilig Avondmaal de Tafel van Jezus. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist:

Nadere informatie

Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek

Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Vierplek Wilhelminakerk Dienst van Schrift en Tafel 12 mei 2019 Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: ds. Wim Kievit Leen Lievaart, Dênise Smit Janny Mook Terry Hamberg OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 23 juli 2017

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 23 juli 2017 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 23 juli 2017 Tafeldienst Voorganger: Aarnoud van der Deijl Thema: Mag het ietsje meer zijn? m.m.v. Arjen Noordzij,

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Voorstel orde van dienst voor zondag 27 november, 1 e zondag van advent Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Avondmaalsviering in het kader van Wereldvoedseldag Voorgangers: ds. Dick Steenks en Marja van der Horst Organist: Sander Booij Mmv: de cantorij o.l.v.

Nadere informatie

Kerkgemeente Edam. 30 november Groenlandkerk. In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan. Sofie van Wanrooij

Kerkgemeente Edam. 30 november Groenlandkerk. In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan. Sofie van Wanrooij Kerkgemeente Edam 30 november 2014 Groenlandkerk afbeelding: doopboom met de blaadjes van onze gedoopte kinderen in de Groenlandkerk In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan Sofie van Wanrooij

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april uur in de Emmaüskerk te Lewenborg

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april uur in de Emmaüskerk te Lewenborg PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april 2014 19. 00 uur in de Emmaüskerk te Lewenborg de kinderen die catechese hebben gevolgd werken mee: Jelle Hoft Jesse Gerrits

Nadere informatie

Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie Drie wijken Groningen Noord

Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie Drie wijken Groningen Noord Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie 2018 Drie wijken Groningen Noord naam datum voorganger lezing Zondag na Kerst 31 december Y.C. de Groot Jesaja 8, 11-15 Lucas 2, 33 40 1 e zondag na Epifanie

Nadere informatie

Orde voor de dienst van woord en tafel op zondag 15 september 2019 in de remonstrantse kerk te Den Haag

Orde voor de dienst van woord en tafel op zondag 15 september 2019 in de remonstrantse kerk te Den Haag Orde voor de dienst van woord en tafel op zondag 15 september 2019 in de remonstrantse kerk te Den Haag Voorganger: ds. Reinhold Philipp m.m.v. Ninon Vercoutre, Wim Uittenbogaard, Han Haamel, Ton Toet-van

Nadere informatie

Geloof met me mee! Ik geloof in Engelen

Geloof met me mee! Ik geloof in Engelen Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. Orde van dienst Zondag 2 december 2018 Geloof met me mee! Ik geloof in Engelen voorganger ambtsdrager lector organist ontvangst kindernevendienst koster geluid crèche

Nadere informatie

4e zondag van Pasen Jubilate. 12 mei Wijkgemeente De Drieklank

4e zondag van Pasen Jubilate. 12 mei Wijkgemeente De Drieklank 4e zondag van Pasen Jubilate 12 mei 2019 Wijkgemeente De Drieklank Voorbereiding Welkom en mededelingen door ouderling Moment van stilte (staande): Aanvangspsalm Psalm 100: 1 en 2 Juich Goed toe, bazuint

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

1 e zondag van de zomer

1 e zondag van de zomer 1 e zondag van de zomer Dienst van Schrift en Tafel 2 juli 2017, 10.00 uur Voorganger: ds. Fulco de Vries Bouwstra Organist: Arthur Vos 2 VOORBEREIDING Welkom aan allen, ook die voor het eerst of sinds

Nadere informatie

liturgie van de dienst op zondag 3 maart 2019 om uur in de Protestantse Kerk te Haaksbergen

liturgie van de dienst op zondag 3 maart 2019 om uur in de Protestantse Kerk te Haaksbergen liturgie van de dienst op zondag 3 maart 2019 om 10.00 uur in de Protestantse Kerk te Haaksbergen m.m.v. de cantorij In deze dienst verbindt ds. Gonda Elzenga ds. Job Stein aan de Protestantse Gemeente

Nadere informatie

De Eerste Dienst 18 juni 2017

De Eerste Dienst 18 juni 2017 De Eerste Dienst 18 juni 2017 Protestantse Gemeente te Heerhugowaard Voorganger: ds. Henco van Capelleveen Organist: mevr. Ina Terpstra Zang: Jeanette Klercq en Hesselina Gelling OP DE DREMPEL Welkom,

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST 28 mei 2017 zevende zondag van Pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Dirk Luijmes In deze dienst worden gedoopt: Loïs-Mae Buurman en Aron Lucas van Deelen VOORBEREIDING

Nadere informatie

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM PROTESTANTSE KERK CASTRICUM Orde van de Dienst Op zondag 7 juli 2019 Voorganger : ds. Dick van Arkel Ouderling : Marijke Vancrayelynghe Diaken : Gerrit Branderhorst Organist : Katalin Somogyi Lectrix :

Nadere informatie

De Leidraad. Kerstnachtdienst 24 december 2017

De Leidraad. Kerstnachtdienst 24 december 2017 Orde van dienst De Leidraad ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Kerstnachtdienst 24 december 2017 Voorganger: Ds. Nel van Dorp Organist: Patrick Hopper M.m.v. De Zanggroep olv Vigilia

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan 10 Januari 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied

Nadere informatie

INTREDE eerste lied [wie kan, gaat staan], Zomaar een dak

INTREDE eerste lied [wie kan, gaat staan], Zomaar een dak PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD WALFRIEDPAROCHIE orde voor de dienst op zondag 4 september (12 e van de zomer) in de Emmaüskerk te Groningen (Lewenborg) voorbereiding Lidy van Duijn, Anke Lowijs, Christina

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Zondag van de tien melaatsen Zondag na Pinksteren 23 Zondag 9 oktober 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingsgezang

Nadere informatie

Zoeken & Gevonden worden. de mens zoekt God God zoekt de mens

Zoeken & Gevonden worden. de mens zoekt God God zoekt de mens Zoeken & Gevonden worden de mens zoekt God God zoekt de mens De klok luidt Orgelspel en verstilling VOORBEREIDEN op ontmoeting NADEREN tot de Eeuwige Intrede met Vol van verwachting tekst: Marijke de Bruijne

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED 7 e Zondag van Pasen 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied:, hoe Hij zijn belofte houdt, die de mens

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 27 januari 2019 Kleur: Groen

Zondagsbrief Zondag 27 januari 2019 Kleur: Groen Zondagsbrief Zondag 27 januari 2019 Kleur: Groen Voorgangers: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: Crèche: dhr. Jan Willem Slager uit Goes Henk Siersema Akko de Feijter Leen Dieleman Nelly

Nadere informatie

Zondag 27 juli 2014 Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost. : Ds. Guus A.V. Fröberg : Kees van den Berg

Zondag 27 juli 2014 Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost. : Ds. Guus A.V. Fröberg : Kees van den Berg Zondag 7 juli 014 Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost. Voorganger Organist : Ds. Guus A.V. Fröberg : Kees van den Berg De kaarsen worden aangestoken Wij bereiden ons in stilte voor op de dienst In de

Nadere informatie

PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL. ORDE VAN DIENST 3 e zondag van de 40 dagen Duinzichtkerk 3 maart 2013

PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL. ORDE VAN DIENST 3 e zondag van de 40 dagen Duinzichtkerk 3 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL ORDE VAN DIENST 3 e zondag van de 40 dagen Duinzichtkerk 3 maart 2013 Voorganger: ouderling van dienst: diaken van dienst: organist: Ds. C. M. Schreuder;

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 27 mei 2018, om uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek. Afsluiting clubweekend. Thema: VRIENDSCHAP

Orde van Dienst. voor zondag 27 mei 2018, om uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek. Afsluiting clubweekend. Thema: VRIENDSCHAP Orde van Dienst voor zondag 27 mei 2018, om 11.00 uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Afsluiting clubweekend Thema: VRIENDSCHAP Voorganger: m.m.v.: ds. Jan Hermes muziekgroepje olv. E. Röttgers

Nadere informatie

Protestantse gemeente Biddinghuizen

Protestantse gemeente Biddinghuizen Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 16 november 2014 Thema: Meedoen met Jezus Viering van het Heilig Avondmaal de Tafel van de Heer Voorganger: ds. Beatrice L. Jongkind Organist: dhr. Cor van Kooten

Nadere informatie

DE VOORBEREIDING We gaan staan; nadat de Paaskaars is aangestoken zingen we: MUZIEK Wanneer de muziek zwijgt proberen we stil te worden.

DE VOORBEREIDING We gaan staan; nadat de Paaskaars is aangestoken zingen we: MUZIEK Wanneer de muziek zwijgt proberen we stil te worden. Protestantse gemeente De Bron Groningen Zondag: 11 december 2016 Aanvang 10:00 uur 3 e zondag van Advent kleur: paars viering voorbereid door gemeenteleden piano: Vincent van Ravels Wilt U zich voorzien

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Oecumenische Viering 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Thema: Grenzeloze naastenliefde Voorgangers: Pastor Jaap van Kranenburg Met medewerking van: Orgel: Els Dijkerman Werkgroep Vieren van de

Nadere informatie

Orgelspel tijdens het orgelspel worden tafelkaarsen aangestoken. Bemoediging en gebed van toenadering:

Orgelspel tijdens het orgelspel worden tafelkaarsen aangestoken. Bemoediging en gebed van toenadering: DUINZICHTKERK zondag 13 oktober 2013 Viering Heilig Avondmaal Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds.c. van Duinen ; ouderling van dienst: A. Timmer-Kortleve; diaken van dienst: Laméris-van

Nadere informatie

Emilie Lauren Caroline Huijsman

Emilie Lauren Caroline Huijsman Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. Liturgie voor de dienst op 26 november 2017 waarin de doop plaatsvindt van Emilie Lauren Caroline Huijsman Dochter van Renger en Elize Huijsman Zusje van Jonas voorganger

Nadere informatie

Wij belijden één geloof en één Heer ; zijn geroepen tot één hoop, tot Uw eer. Heer, geef vrede die ons samenbindt. Vader, maak ons één!

Wij belijden één geloof en één Heer ; zijn geroepen tot één hoop, tot Uw eer. Heer, geef vrede die ons samenbindt. Vader, maak ons één! Pinksterfeest Zondag 4 juni 2017 Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort keer op keer Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort keer op keer. Laat ook van die milde regen, dropp len vallen

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Zondag 16 december Dienst van Schrift en Tafel. Derde Advent. Bevestiging van Stephan Thijs als ouderling

ORDE VAN DIENST. Zondag 16 december Dienst van Schrift en Tafel. Derde Advent. Bevestiging van Stephan Thijs als ouderling ORDE VAN DIENST Zondag 16 december 2018 Dienst van Schrift en Tafel Derde Advent Bevestiging van Stephan Thijs als ouderling Voorganger ds. Willemijn van Dijk Heij, organist Anton Pauw, ouderling Jur Visser,

Nadere informatie

Orde van de dienst van Schrift en Tafel (Gezongen) in de Lambertikerk te Zelhem

Orde van de dienst van Schrift en Tafel (Gezongen) in de Lambertikerk te Zelhem 2b Orde van de dienst van Schrift en Tafel (Gezongen) in de Lambertikerk te Zelhem EEN LIEDBOEK IS OOK NODIG klokgelui Ontvangst in de kerk. * DIENST VAN HET SAMENKOMEN * muziek voor de dienst De dienstdoende

Nadere informatie

WILHELMINAKERK ZONDAG 26 JANUARI 2014 DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL

WILHELMINAKERK ZONDAG 26 JANUARI 2014 DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL WILHELMINAKERK ZONDAG 26 JANUARI 2014 DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager van dienst: Leen Lievaart / allen Organist: Theo v.d. Woude Lector: Connie Mellink Beamer: Ernst

Nadere informatie

Protestantse gemeente het Trefpunt

Protestantse gemeente het Trefpunt Protestantse gemeente het Trefpunt Orde van dienst voor de viering op zondag 5 maart Voorganger: ds. Aart Mak Organist: Addy Alberts Welkom Aansteken van de kaars Zingen: lied 281: 1 Inleiding Stilte INKEER

Nadere informatie

9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar

9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar 9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar De doop wordt bediend aan Emma Sofie Hogendoorn & Samuel Pieter Hendrik de Vaal Je innerlijke zekerheden aanspreken, hoe doe je dat? Over koers houden te

Nadere informatie

Orde voor de viering op zondag 7 april 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk 5 e zondag van de 40 dagen

Orde voor de viering op zondag 7 april 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk 5 e zondag van de 40 dagen Orde voor de viering op zondag 7 april 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk 5 e zondag van de 40 dagen Voorganger: ds. Jur Mellema Lector Mw. Dinie Krijgsman Kind van de zondag:hanneke Seton organist:

Nadere informatie

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Prediking Geloofsbelijdenis Onderwijzing bij het Avondmaal De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld:

Nadere informatie

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Dorpskerk. Zondag,26 november 2017 Aanvang 17.00uur

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Dorpskerk. Zondag,26 november 2017 Aanvang 17.00uur PROTESTANTSE KERK CASTRICUM Dorpskerk Zondag,26 november 2017 Aanvang 17.00uur Zij raken niet vergeten die ons zijn voorgegaan. blijvend met ons verbonden. Namen, gedragen en geschrevenin de holte van

Nadere informatie

Ds. A.W. van de Griend uit Kloosterhaar

Ds. A.W. van de Griend uit Kloosterhaar Liturgie voor de gezinsdienst op zondag 1 mei 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham aanvang: 19.00 uur. Thema: Wat er ook gebeurt. Voorganger: Ouderling van dienst: Muzikale inbreng: Organist: Ds. A.W.

Nadere informatie

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur Vredesdienst oecumenische viering voorgangers: ds. A. Matahelumual Th. Jongerius ds. H.H. Schorren organist: Diederik Bos oecumenische cantorij: o.l.v. Diederik Bos Toelichting Liturgische schikking: Vandaag

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Zondag van de rijke 11 oktober 2015 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied: Gezangboek nr. 816 Tijdens het gezang

Nadere informatie

Vredeszondag 25 september 2016 Woorddienst Voorganger: Mario Boelen, pastoraal werker m.m.v. Frans Leijten, orgel

Vredeszondag 25 september 2016 Woorddienst Voorganger: Mario Boelen, pastoraal werker m.m.v. Frans Leijten, orgel Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst Vredeszondag 25 september 2016 Woorddienst Voorganger: Mario Boelen, pastoraal werker m.m.v. Frans Leijten, orgel Thema:

Nadere informatie

Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus, de Heer en van de heilige Geest. Onze hulp is de Naam van de Heer,

Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus, de Heer en van de heilige Geest. Onze hulp is de Naam van de Heer, Eucharistieviering Hemelvaart van de Heer 25 mei 2017 Oudkatholieke parochie van de h. Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 655, 1-5 INLEIDING Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus,

Nadere informatie

DUINZICHTKERK. zondag 14 september 2014

DUINZICHTKERK. zondag 14 september 2014 DUINZICHTKERK zondag 14 september 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. R. Stiemer; ouderling van dienst: Mevr G.J. Wubs-Postma; diaken van dienst: Mevr. H.J. Laméris-van den Berg; organist:

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Zondag van de tekenen der tijden 14 augustus 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingszang: Gezangboek nr. 754 Tijdens

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 2 e zondag van Pasen Beloken Pasen

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 2 e zondag van Pasen Beloken Pasen Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 2 e zondag van Pasen Beloken Pasen Zondag 27 april 2014 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : J. van Schaardenburgh : Jaap v.d. Horst : Rita van Oosterom :

Nadere informatie

Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman

Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman Heer, U laat mij veilig wonen. Ik hoef niet bang te zijn, ik kan rustig slapen. Psalm 4 vers 9 Dankdienst voor het leven van Alex Arthur Landman

Nadere informatie

Jouw hand mijn glimlach

Jouw hand mijn glimlach Jouw hand mijn glimlach Oecumenische viering: Week van Gebed voor de eenheid zondag 22 januari 2017 Sint Catharijnekerk Welkom: (allen gaan staan indien mogelijk) Openingslied: "U die mij kent" (melodie:

Nadere informatie

De zondag van de weeskinderen

De zondag van de weeskinderen DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED De zondag van de weeskinderen De zevende zondag van Pasen 13 mei 2018 Oud- Katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door de kerkmeester Openingslied:

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 april 2019 Viering van Woord en Gebed Tweede zondag van Pasen Liturgische kleur - wit

Liturgie van zondag 28 april 2019 Viering van Woord en Gebed Tweede zondag van Pasen Liturgische kleur - wit Liturgie van zondag 28 april 2019 iering van Woord en Gebed Tweede zondag van Pasen Liturgische kleur - wit oorganger Ouderling Diaken Lector Organist Pastoor Jan de Jager Peter Hartog Els erberne Iet

Nadere informatie

Woord van Welkom. Woorden op de drempel

Woord van Welkom. Woorden op de drempel Oecumenische geloofsgemeenschap Het Brandpunt 6 maart 2016, 10.45 uur Voorganger: Ellen Hogema Welkom: Majanne Wolters Vleugel: Marijke van Leerzem Woord van Welkom -we gaan staan- Woorden op de drempel

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger orgel : ds. Freek L. Bakker, Voorschoten : Kees van den Berg De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 26 mei 2019, 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Organist Mar van der Veer Dominee

Nadere informatie

Zondag 25 november 2018 Eeuwigheidszondag orde van dienst

Zondag 25 november 2018 Eeuwigheidszondag orde van dienst Zondag 25 november 2018 Eeuwigheidszondag orde van dienst In deze dienst gedenken wij onze overledenen Orgelspel Als het klokje luidt worden we stil Welkom Inleidend orgelspel - Sinfonia BWV 156 ( Ich

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: Muzikale medewerking: Koster: Ds. G. de Goeijen Willem

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Edam

Protestantse Gemeente Edam Protestantse Gemeente Edam Protestantse Kerk de Swaen Zondag 24 april 2016 Zoals God is er maar één! In deze dienst vieren wij de maaltijd van de Heer voorganger ds. Juup van Werkhoven- Romeijn ouderling

Nadere informatie

Uitzwaaidienst. Serve and Celebrate 30 juni 9.30 uur. Voorgangers: mevr. Dorothée van Leer en ds. Bram Bregman Muzikale begeleiding: True Colour.

Uitzwaaidienst. Serve and Celebrate 30 juni 9.30 uur. Voorgangers: mevr. Dorothée van Leer en ds. Bram Bregman Muzikale begeleiding: True Colour. Uitzwaaidienst Serve and Celebrate 30 juni 9.30 uur Voorgangers: mevr. Dorothée van Leer en ds. Bram Bregman Muzikale begeleiding: True Colour. 1 Voor de dienst speelt en zingt True Colour. Welkom door

Nadere informatie

Elisa Jasmijn Alferink

Elisa Jasmijn Alferink Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van Elisa Jasmijn Alferink Dochter van Jeroen en Anouk Alferink-Vugteveen 3 juli 2016 in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist:

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Kees Bregman Ouderling: Hilly Vonk Diaken: Adriaan Vonk Organist: Martijn Griffioen Lector:

Nadere informatie

EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest

EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest Medewerkenden Voorganger: ds. Nico Riemersma Ouderling: Henk Valstar Diaken: Ineke Rhebergen Lector: Ada de

Nadere informatie

Bemoediging en gebed van toenadering:

Bemoediging en gebed van toenadering: VREDESKAPEL zondag 6 oktober 2013 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds. C. van Duinen; ouderling van dienst V. van Bijlert ; diaken van dienst Th. Smit; organist Roelfien Folkersma. M.m.v.

Nadere informatie