Onderhandelingsresultaat nieuwe CAO

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderhandelingsresultaat nieuwe CAO"

Transcriptie

1 Onderhandelingsresultaat nieuwe CAO Beste collega s, De afgelopen maanden hebben DocMorris, de Vakbond ABW en vakbond De Unie onderhandeld over een nieuwe CAO. Zoals gebruikelijk werden deze onderhandelingen in alle stilte gevoerd. Nu onlangs een onderhandelingsresultaat tussen de partijen is bereikt, is het tijd om deze stilte te verbreken en willen we uitvoerig de gemaakte afspraken toelichten. Looptijd: 1 jaar. De looptijd van de CAO is van 1 april 2012 tot 1 april Dit betekent dat de gemaakte afspraken, zodra ze definitief zijn goedgekeurd, met terugwerkende kracht vanaf 1 april worden ingevoerd. Loonstijging: 2,5%. Zowel over de hoogte van de totale loonstijging, als ook over het verschil van de loonstijging bij een slechte of een zeer goede beoordeling, is stevig gediscussieerd. Uiteindelijk hebben de onderhandelaars consensus kunnen bereiken. In de salarisschalen tot B4 is de nadruk gelegd op een wat grotere gegarandeerde loonstijging, de zogenaamde basiscompensatie. Voor de schalen B4 en hoger is meer loonruimte in de prestatieafhankelijke salarisverhoging, de delta, gestopt. Hierdoor is het verschil tussen de loonstijging bij een goede beoordeling en een slechte beoordeling, groter in de salarisschalen B4 en hoger dan in de salarisschalen onder B4. Concreet zijn de volgende afspraken gemaakt: - Medewerkers in de schalen A t/m B3 krijgen een basiscompensatie van 1%. De loonsverhoging op basis van je PMP-beoordeling, de zgn. delta is bij een plusbeoordeling binnen de geldende salarisschalen vastgesteld op 1,5%. - Medewerkers in de schalen B4 en hoger krijgen een basiscompensatie van 0,5%. De delta is hier 2,0%.

2 Net zoals voorgaande jaren wordt bovenstaande afspraak conform Artikel 6.7 van de CAO als volgt uitgevoerd: - iedereen die vóór 1 februari 2011 in dienst was, krijgt per 1 april 2012 de bovenomschreven salarisaanpassing van zowel de basiscompensatie als de delta. - Medewerkers die in dienst zijn gekomen op of na 1 februari 2012 doch voor 1 april 2012, krijgen de afgesproken basiscompensatie. - Voor medewerkers die op of na 1 april van dit jaar in dienst zijn gekomen blijft het in de arbeidsovereenkomst overeengekomen salaris gelden. Verhoging van de Bonus: 0,5% Net zoals bij het salaris gaat het bij de bonus ook om harde Euro s. Dus ook hier waren harde discussies nodig om tot een resultaat te komen waar alle partijen achter kunnen staan. Voor iedereen die een op in dienst was en toen al een resultaatafhankelijke bonus had (medewerkers in salarisschalen C en hoger) wordt de bonus over het jaar 2012 met 0,5% verhoogd voor zover het voor de medewerker geldende maximum nog niet is bereikt. Verhoging van de salarisschalen. Van de salarisschalen A t/m B3 worden zowel de base- als de targetsalarissen met 2,5% verhoogd. Van de salarisschalen B4 en hoger zullen alleen de targetsalarissen met 2,5% worden verhoogd. Afgesproken is dat per 1 april eerst de salarisschalen worden verhoogd en dan de individuele salarissen. De verhoogde salarisschalen zijn dus de basis voor de verhoging van de individuele salarissen. Dit is voor medewerkers die een salaris hebben op base- of targetniveau de meest voordelige rekenwijze. Hun salaris kan dan namelijk eerst net onder base of target uitkomen zodat de delta waarmee het salaris wordt verhoogd dan hoger is. Dit klinkt misschien wat ingewikkeld, maar als je Artikel 6.11 van de CAO leest zal het waarschijnlijk duidelijk zijn. Zo niet: vraag dan gerust uitleg bij de afdeling HR of bij je vakbond. Verlof De nieuwe verlofwetgeving die 1 januari jl. is ingegaan kent meerdere wijzigingen die zeker ook niet allemaal voordelig voor werkgever en werknemer zijn. Zo zouden de zogenaamde wettelijke verlofdagen (dat zijn 20 van de totaal 28 verlofdagen die we hebben) al na een half jaar vervallen, zonder recht op uitbetaling! Ondanks het feit dat dit voor DocMorris erg duur is, waren de partijen het snel met elkaar eens dat de nieuwe wet via aanvullende de CAOafspraken op o.a. dit onderdeel gerepareerd moet worden in het voordeel van de medewerker. Dit was echter geen eenvoudige zaak omdat de wet erg complex is en we niet zomaar op elk onderdeel van de wet eigen CAO-afspraken mogen maken. Uiteindelijk hebben we het volgende resultaat bereikt:

3 - Iedereen houdt 28 vrije dagen per jaar (op fulltime basis); 24 verlofdagen en 4 flexdagen (*). Geen van de dagen verjaren eerder dan pas na 5 jaar. Dit is een grote reparatie van de wet ten gunste van de werknemer. - Om de opname van verlof te stimuleren en stuwmeren van verlof te voorkomen zijn de bestaande afspraken over uitbetalen van niet opgenomen verlof aangepast, en wel als volgt. Als iemand op 31 december niet alle 28 vrije dagen heeft opgenomen, maar nog dagen over heeft, zal als volgt worden gehandeld: - Zijn er onverhoopt minder dan 20 verlofdagen opgenomen, dan worden de verlofdagen tot het saldo van 20 mee overgenomen naar het volgende jaar. Dit zijn de zogenaamde wettelijke verlofdagen en deze zullen als eerste in het navolgende jaar moeten worden opgenomen. - Het restant van overgebleven verlofdagen boven de 20 wettelijke verlofdagen zal worden uitbetaald. Dat zijn dus maximaal 4 verlofdagen en 4 flexdagen. o Per 1 januari van elk jaar worden eerst de flexdagen uitbetaald. Dat is nu ook al zo. o Is er dan nog verlof over, dan moet dit zo spoedig mogelijk worden opgenomen. Mocht er per 1 juli toch nog een restant dagen overblijven dan vervalt dit niet, maar wordt het automatisch uitbetaald. - Uiteraard blijft het mogelijk om in bijzondere situaties samen met je leidinggevende en HR afspraken te maken over het opsparen van verlof voor bijvoorbeeld een sabbatical. Deze afspraken zijn pas geldig als ze schriftelijk zijn bevestigd. Vraag daar dus gerust om. (*) Voor collega s met een Duits arbeidscontract met Centropharm GmbH zijn dit 26 verlofdagen en 2 flexdagen. Verlof op- en afbouw tijdens ziekte Een andere wijziging in de verlofwetgeving betreft het opbouwen en opnemen van verlof tijdens ziekte. Het uitgangspunt van de nieuwe wet is dat een zieke medewerker evenveel verlof opbouwt als een medewerker die werkt. Dit in tegenstelling tot voorheen, waar alleen over het laatste half jaar van de ziekte verlof werd opgebouwd. In onze CAO zullen we de nieuwe wet onverminderd volgen. Voor wat betreft het opnemen van verlof zullen we zo veel mogelijk dezelfde regels hanteren die gelden voor werkende medewerkers. De huidige Richtlijnen in geval van Ziekte zullen hierop worden aangepast. Budget voor persoonlijke ontwikkeling Tijdens de onderhandelingen is vastgesteld dat het Persoonlijk OntwikkelingsBudget uit onze huidige CAO een goede maatregel is. Er is dan ook afgesproken deze maatregel ook weer in de nieuwe CAO op te nemen.

4 Nul-uren contracten Om meer gelijkheid te brengen tussen medewerkers met een 0-urencontract en medewerkers met een vast (parttime of fulltime) contract zijn een aantal afspraken gemaakt. Oproepers die structureel 20 uur of meer per week werken, krijgen een parttime dienstverband aangeboden. Daarnaast is afgesproken, dat wanneer een dienst eerder dan gepland eindigt, de werktijd van de 0-urencontractanten zullen worden aangevuld tot de wettelijk voorgeschreven 3 uur. Hierdoor ontstaat er voor de 0-urencontractanten weliswaar een wat strengere regeling, maar die is fairer in vergelijking met de plus- en minuren-regeling voor medewerkers met vaste werktijden en in vergelijking met de voorschriften voor uitzendkrachten. Meer-uren principe De principes van gelijke behandeling, zoals die de afgelopen jaren in de rechtspraak wordt toegepast, zetten er ons toe aan de huidige plusuren-regeling voor parttimers aan te passen. De wetgeving schrijft namelijk voor, dat alle uren tot aan 40 uur per week voor parttimers en fulltimers op dezelfde manier beloond moeten worden. Over elk gewerkt uur (tot 40 uur per week) krijgt elke medewerker dus niet alleen salaris, maar ook vakantiegeld, verlofrecht en pensioen. Zoals iedereen weet, is dit voor de vast overeengekomen uren zo geregeld dat elk jaar via Captor een verlofsaldo wordt toegekend, dat in mei vakantiegeld wordt uitbetaald, etc.. Voor de uren die worden overgewerkt wordt dit via een toeslag vergoed. De waarde van vakantiegeld, verlofrecht en pensioen samen, is naar boven afgerond 10%. Daarom moeten we de huidige plusuren-regeling als volgt aanpassen: - Het overwerk boven 40 uur per week, blijven we plus-uren noemen en blijven we voor iedereen in de salarisschalen tot en met B4 met een toeslag van 20% extra belonen. Hier verandert dus niks. - Het overwerk tot aan 40 uur per week noemen we in de nieuwe CAO meer-uren. Voor deze meer-uren geldt een toeslag van 10%. We kunnen ons voorstellen dat deze aanpassing een tegenvaller is voor die parttimers die al enige jaren gewend waren aan een 20% toeslag. Ook wanneer dit voor de meeste parttimers slechts een kleine achteruitgang betekent, hebben we toch een overgangsmaatregel afgesproken. Die ziet er als volgt uit: - Voor medewerkers die voor in dienst waren blijft de vergoeding van meeruren tegen 120% voor de looptijd van deze CAO (dus tot ) van kracht. - Medewerkers die na in dienst zijn gekomen, houden de vergoeding van 120% tot Voor medewerkers die na goedkeuring van de CAO in dienst komen zal de nieuwe regeling meteen gelden.

5 Vakbondscontributie Gelukkig waren er ook een paar makkelijke onderhandelingspunten, zoals deze. De mogelijkheid om de vakbondscontributie fiscaal voordelig via de salarisadministratie te laten verrekenen wordt ook in de nieuwe CAO voortgezet. Overige aanpassingen Tot slot zal de tekst m.b.t. de spaarloon-regeling worden verwijderd. Simpelweg omdat deze regeling inmiddels wettelijk is vervallen en feitelijk door niemand meer wordt gebuikt. Verder zullen een aantal zaken tekstueel worden aangepast om de leesbaarheid en toepasbaarheid van de CAO te verbeteren. Al met al kijken we terug op een intensieve onderhandelingsronde waarin we veel verschillende en soms ook complexe onderwerpen hebben bediscussieerd. Soms lagen de standpunten ver uit elkaar, maar alle betrokken onderhandelaars zijn van mening dat we met respect voor elkaar tot een goed resultaat gekomen zijn. De leden van de vakbonden zullen nu moeten instemmen met dit onderhandelingsresultaat. Hiertoe zullen zij rechtstreeks door hun vakbond benaderd worden. Zodra we die instemming hebben gekregen kunnen we de maatregelen doorvoeren. Met vriendelijke groeten van de onderhandelaars, Namens De Unie: Dirk van Gestel Namens Vakbond ABW: Roger van den Broek Namens DocMorris: Ilja Zwerus en Joost Hack P.S. Dit onderhandelingsresultaat resultaat heeft betrekking op de mensen met een arbeidscontract bij DocMorris NV of Wellsana CV. De gemaakte afspraken zullen in de individuele afspraken met de collega s die een arbeidscontact met Centropharm GmbH hebben worden doorgevoerd.

Een onderhandelingsresultaat passend bij onze nieuwe realiteit! Afgesproken door cao partijen op 24 april 2014

Een onderhandelingsresultaat passend bij onze nieuwe realiteit! Afgesproken door cao partijen op 24 april 2014 Een onderhandelingsresultaat passend bij onze nieuwe realiteit! Afgesproken door cao partijen op 24 april 2014-1 - Een nieuw onderhandelingsresultaat Op donderdag 24 april hebben vakbonden en Carglass

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2013-2014 ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS B.V.

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2013-2014 ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS B.V. 1 ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2013-2014 ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS B.V. Looptijd Looptijd van de CAO: 24 maanden, van 1 januari 2013 t/m 31 december 2014. Salarissen Verhoging van de salarissen te verdelen

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bij onderhandelingsresultaat cao NWb

Vragen en antwoorden bij onderhandelingsresultaat cao NWb Vragen en antwoorden bij onderhandelingsresultaat cao NWb 2018-2021 6 december 2018 1. SALARIS A. Welke salarisverhoging is afgesproken? Tijdens de looptijd van de cao ontvangen medewerkers een structurele

Nadere informatie

Aan Medewerkers CBR Datum December 2017

Aan Medewerkers CBR Datum December 2017 Aan Medewerkers CBR Datum December 2017 Van Directie CBR en bestuurders FNV, de Unie en het Gilde Betreft Onderhandelingsresultaat In de onderhandeling op 13 december jongstleden zijn wij, de directie

Nadere informatie

Looptijd De al verlopen cao wordt met 3 jaar verlengd en loopt van 1 juli 2013 tot en met 30 juni 2016.

Looptijd De al verlopen cao wordt met 3 jaar verlengd en loopt van 1 juli 2013 tot en met 30 juni 2016. Bunnik, 15 december 2014 Op 5 december jl. heeft de werkgeversonderhandelingsdelegatie van de werkgeversvereniging Agrarische Bedrijfsverzorgingsdiensten (WAB) een finaal, integraal en samenhangend eindbod

Nadere informatie

Aan Medewerkers CBR Datum April 2018

Aan Medewerkers CBR Datum April 2018 Aan Medewerkers CBR Datum April 2018 Van Directie CBR en bestuurders De Unie, FNV en Het Gilde Betreft Akkoord CAO In de onderhandeling op 10 april jongstleden zijn wij, de directie CBR en de vakorganisaties

Nadere informatie

onderhandelingsresultaat HEMA cao 2016-2019

onderhandelingsresultaat HEMA cao 2016-2019 juli 2016 onderhandelingsresultaat HEMA cao 2016-2019 Door op één van onderstaande vragen te klikken kom je automatisch bij het antwoord. Door op het icoon rechts bovenaan de pagina te klikken kom je altijd

Nadere informatie

EINDBOD CAO HEINEKEN GROUP t/m /8

EINDBOD CAO HEINEKEN GROUP t/m /8 EINDBOD CAO HEINEKEN GROUP 01-01-2018 t/m 31-12-2019 1/8 Definities - HEINEKEN Group: Heineken Group B.V. - HEINEKEN Nederland: Heineken Nederlands Beheer B.V. - Partijen: HEINEKEN Group, FNV, CNV Vakmensen,

Nadere informatie

Vraag A1 In de mail over de CAO 2008 wordt gesproken over differentiatie naar groepen medewerkers. Onder welke groep val ik?

Vraag A1 In de mail over de CAO 2008 wordt gesproken over differentiatie naar groepen medewerkers. Onder welke groep val ik? ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO KPN 2008-2009 VRAGEN EN ANTWOORDEN De antwoorden op de gestelde vragen zijn gebaseerd op het Onderhandelingsresultaat tussen KPN en de vakbonden d.d. 22 februari 2008. De hierna

Nadere informatie

Principe akkoord CAO-MHS voor de periode van t/m

Principe akkoord CAO-MHS voor de periode van t/m Principe akkoord CAO-MHS voor de periode van 01-01-2005 t/m 31-03-2006 1. Looptijd De CAO heeft een looptijd van 15 maanden, van 1 januari 2005 t/m 31 maart 2006. 2. Inkomen Ingaande 1 januari 2005 worden

Nadere informatie

CAO UITVAARTBRANCHE Onderhandelingsresultaat Afspraken d.d. 21 augustus 2014

CAO UITVAARTBRANCHE Onderhandelingsresultaat Afspraken d.d. 21 augustus 2014 CAO UITVAARTBRANCHE Onderhandelingsresultaat Afspraken d.d. 21 augustus 2014 INLEIDING Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen, NARDUS samenwerkende uitvaartorganisaties, Werkgeversvereniging

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER HET ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO Waarom heeft het zo lang geduurd voordat er een nieuwe cao is?

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER HET ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO Waarom heeft het zo lang geduurd voordat er een nieuwe cao is? Versie 26 november 2018 Het document veel gestelde vragen over het onderhandelingsresultaat cao 2018-2020 bevat vragen die aan werkgevers en vakbonden zijn gesteld. Het is een dynamisch document dat we

Nadere informatie

IKB. Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden

IKB. Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden IKB Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden Wat is het IKB? Vanaf 1 januari 2017 krijg je naast je salaris ook een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is afgesproken

Nadere informatie

In deze brochure vindt u een uitleg van de belangrijkste bepalingen van de cao Groothandel in Bloemen en Planten.

In deze brochure vindt u een uitleg van de belangrijkste bepalingen van de cao Groothandel in Bloemen en Planten. MIJN CAO In deze brochure vindt u een uitleg van de belangrijkste bepalingen van de cao Groothandel in Bloemen en Planten. In dit hoofdstuk Mijn Cao wordt uitgelegd wanneer de cao van toepassing is en

Nadere informatie

Principeakkoord. Cao voor postbezorgers. 11 april Bart van Bolhuis. Principeakkoord. Cao voor postbezorgers. definitief. Auteur Tel.

Principeakkoord. Cao voor postbezorgers. 11 april Bart van Bolhuis. Principeakkoord. Cao voor postbezorgers. definitief. Auteur Tel. 11 april 2013 Auteur Tel Bart van Bolhuis Rapport Versie definitief Inhoudsopgave 1 Pensioen 3 2 3 2.1 Looptijd 3 2.2 Salarisaanpassing 3 2.3 Werktijd 4 2.4 Gewerkte uren en looptijden 4 2.5 Vakantie 4

Nadere informatie

Toelichting op de jaarurensystematiek

Toelichting op de jaarurensystematiek Toelichting op de jaarurensystematiek Toelichting op de jaarurensystematiek Toelichting Artikel 4.3 CAO Kinderopvang Opgesteld door CAO-partijen in de Kinderopvang 1 van 8 Toelichting op de jaarurensystematiek

Nadere informatie

JUS. Jaarurensystematiek. een inhoudelijke toelichting bij de invoering in de gehandicaptenzorg. JaarUrenSystematiek (JUS)

JUS. Jaarurensystematiek. een inhoudelijke toelichting bij de invoering in de gehandicaptenzorg. JaarUrenSystematiek (JUS) JUS Jaarurensystematiek een inhoudelijke toelichting bij de invoering in de gehandicaptenzorg JaarUrenSystematiek (JUS) Inleiding In de CAO Gehandicaptenzorg 2007-2008 (CAO) is opgenomen dat per 1 januari

Nadere informatie

2. Meer regie over je werktijden Elke werknemer krijgt het recht om één maal in de maand een zaterdag of zondag als nietinroosterbare

2. Meer regie over je werktijden Elke werknemer krijgt het recht om één maal in de maand een zaterdag of zondag als nietinroosterbare Vragen en Antwoorden over het onderhandelaarsresultaat cao Retail non-food (voorheen Fashion, Sport & Lifestyle) 1. Loonsverhoging a) Hoe hoog is de loonstijging in de nieuwe cao? Je krijgt elk half jaar

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO RENOLIT Nederland B.V.

Onderhandelingsresultaat CAO RENOLIT Nederland B.V. Onderhandelingsresultaat CAO RENOLIT Nederland B.V. Op 20 april 2018 hebben RENOLIT Nederland, FNV en CNV Vakmensen onderstaand onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe CAO voor RENOLIT Nederland.

Nadere informatie

De 10 meest gemaakte fouten in de arbeidsovereenkomst

De 10 meest gemaakte fouten in de arbeidsovereenkomst De 10 meest gemaakte fouten in de arbeidsovereenkomst Zelf een arbeidsovereenkomst opstellen lijkt simpel. Een exemplaar van internet, beetje aanpassen en klaar. Helaas, zo makkelijk gaat dat niet. We

Nadere informatie

Van de T salarisschalen T22 t/m T33 vervalt de garantie-lijn. Hiervoor in de plaats komt één bedrag

Van de T salarisschalen T22 t/m T33 vervalt de garantie-lijn. Hiervoor in de plaats komt één bedrag Bijlage 1 cao Grond: Ontkoppelen van belonen en beoordelen in het A&T salarissysteem AMS/GG.16.090 d.d. 18 juli 2016 I. Aanpassing salarissysteem A&T per 1 lanuari 2017 T salarisschalen: Van de T salarisschalen

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over eindbod Cao umc

Vragen en antwoorden over eindbod Cao umc Vragen en antwoorden over eindbod Cao umc Versie 21 september 2019 De Cao umc 2015-2017 liep af op 31 december 2017. De NFU en de vakbonden zijn al ruim een half jaar in overleg over een nieuwe cao. Dit

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat Cao voor de Zorgverzekeraars

Onderhandelingsresultaat Cao voor de Zorgverzekeraars Onderhandelingsresultaat VAN Tom Drewes KENMERK N-19-1128 Donderdag 19 september 2019 is een onderhandelingsresultaat bereikt over de Cao voor de Zorgverzekeraars 2019-2020. DATUM 19 september 2019 Het

Nadere informatie

Principeakkoord CAO Pipelife Nederland B.V.

Principeakkoord CAO Pipelife Nederland B.V. Principeakkoord CAO Pipelife Nederland B.V. Op 6 oktober 2017 hebben Pipelife Nederland B.V., FNV en CNV Vakmensen een principeakkoord bereikt over een nieuwe CAO voor Pipelife Nederland B.V. met de volgende

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat APG cao 1 april 2014 1 april 2015. Looptijd

Onderhandelingsresultaat APG cao 1 april 2014 1 april 2015. Looptijd Onderhandelingsresultaat APG cao 1 april 2014 1 april 2015 Looptijd De cao kent een looptijd van 12 maanden (1 april 2014 tot 1 april 2015). Een aantal componenten uit dit onderhandelingsresultaat kent

Nadere informatie

Voorwoord De bedrijfs-cao TenneT maakt onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden van cao-werknemers binnen TenneT TSO B.V.

Voorwoord De bedrijfs-cao TenneT maakt onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden van cao-werknemers binnen TenneT TSO B.V. Bedrijfs-cao TenneT Looptijd 1 mei 2013 tot en met 30 oktober 2015 Voorwoord De bedrijfs-cao TenneT maakt onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden van cao-werknemers binnen TenneT TSO B.V. Binnen TenneT

Nadere informatie

Principe-akkoord CAO Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf

Principe-akkoord CAO Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf Principe-akkoord CAO Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf 2018-2020 De werkgever- en werknemersorganisaties samenwerkend in de Bedrijfsraad voor het Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf(MvT)

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord Crown Van Gelder cao 2018

Onderhandelingsakkoord Crown Van Gelder cao 2018 Onderhandelingsakkoord Crown Van Gelder cao 2018 Na meerdere gesprekken zijn Crown Van Gelder, FNV Procesindustrie en CNV Vakmensen (hierna: partijen) tot het volgende onderhandelingsakkoord gekomen. Het

Nadere informatie

ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen

ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen 1 april 2012 tot en met 31 juli 2013 Tussen partijen bij de

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO 2012 tussen KPN Corporate Market BV en FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie d.d. 29 juni 2012

Onderhandelingsresultaat CAO 2012 tussen KPN Corporate Market BV en FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie d.d. 29 juni 2012 Onderhandelingsresultaat CAO 2012 tussen KPN Corporate Market BV en FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie d.d. 29 juni 2012 Onderhandelingsresultaat CAO 2012 tussen KPN Corporate Market bv en FNV

Nadere informatie

Op 12 december 2018 zijn partijen het eens geworden over de verlenging van de MuseumCAO tot 1 oktober Het volgende is overeengekomen:

Op 12 december 2018 zijn partijen het eens geworden over de verlenging van de MuseumCAO tot 1 oktober Het volgende is overeengekomen: Aan CAO-partijen Museum cao 2018-2020 Datum 9 januari 2019 Betreft Definitief akkoord Museum cao 2018-2020 Op 12 december 2018 zijn partijen het eens geworden over de verlenging van de MuseumCAO 2016-2018

Nadere informatie

Nieuwsbrief CAO-PO September 2014 Opgesteld door Geeke Wolters en Frans Thomassen

Nieuwsbrief CAO-PO September 2014 Opgesteld door Geeke Wolters en Frans Thomassen Nieuwsbrief CAO-PO September 2014 Opgesteld door Geeke Wolters en Frans Thomassen 1. Nieuwe cao PO Onderhandelaarsakkoord Zoals bij de meesten bekend zal zijn is er een onderhandelaarsakkoord over de nieuwe

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO 2018/2019

Onderhandelingsresultaat CAO 2018/2019 18 juni 2018 Onderhandelingsresultaat CAO 2018/2019 Looptijd Looptijd van 24 maanden, van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2019. Structurele verhoging OCI Nitrogen B.V. zal de salarissen en salarisschalen

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao IFF

Onderhandelingsresultaat cao IFF Onderhandelingsresultaat cao IFF 2018-2020 Tilburg, 4 oktober 2018 Op 4 oktober 2018 heeft de werkgeversdelegatie van IFF tijdens de 4 de overlegronde met de bestuurders van de vakorganisaties FNV Procesindustrie

Nadere informatie

Akkoord. Cao voor postbezorgers. 30 oktober 2014. Bart van Bolhuis. Akkoord. Cao voor postbezorgers. definitief. Auteur Tel. Rapport.

Akkoord. Cao voor postbezorgers. 30 oktober 2014. Bart van Bolhuis. Akkoord. Cao voor postbezorgers. definitief. Auteur Tel. Rapport. 30 oktober 2014 Auteur Tel Bart van Bolhuis Rapport Versie Akkoord definitief Inhoudsopgave 1 3 1.1 Looptijd 3 1.2 Toevoegen salaristrede 3 3 1.3 Salarisaanpassing 3 1.4 Postbezorgersvergoeding 4 1.5 Pensioen

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO 2014-2016

Onderhandelingsresultaat CAO 2014-2016 Onderhandelingsresultaat CAO 2014-2016 Op 19 november 2014hebben de Directie van de GD en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe

Nadere informatie

CAO-AKKOORD TEXTIELVERZORGING, NOVEMBER 2011. De looptijd van de CAO is 2 jaar, van 1 juli 2011 t/m 30 juni 2013 (artikel 59 CAO).

CAO-AKKOORD TEXTIELVERZORGING, NOVEMBER 2011. De looptijd van de CAO is 2 jaar, van 1 juli 2011 t/m 30 juni 2013 (artikel 59 CAO). ral.div.80 CAO-AKKOORD TEXTIELVERZORGING, NOVEMBER 2011 1 LOOPTIJD De looptijd van de CAO is 2 jaar, van 1 juli 2011 t/m 30 juni 2013 (artikel 59 CAO). 2 LOONPARAGRAAF De salarissen en salarisschalen voor

Nadere informatie

Akkoord CAO Afval & Milieu 2007-2009 (definitief)

Akkoord CAO Afval & Milieu 2007-2009 (definitief) Akkoord CAO Afval & Milieu 2007-2009 (definitief) Partijen betrokken bij de CAO Afval & Milieu hebben op 31 oktober 2007 een akkoord bereikt over de CAO voor de periode van 1 mei 2007 tot en met 1 juni

Nadere informatie

Ontwikkelingsbudget en afspraak over robotiseringsontwikkelingen

Ontwikkelingsbudget en afspraak over robotiseringsontwikkelingen Looptijd Salaris Resultaat Afhankelijke Uitkering Cafetariasysteem 1 juli 2018 tot en met 30 september 2019 (15 maanden) De schaalsalarissen en feitelijke salarissen zullen per 1 juli 2018 met 2% en vervolgens

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de gevolgen per voor uw arbeidsvoorwaarden op basis van de Cao umc

Vragen en antwoorden over de gevolgen per voor uw arbeidsvoorwaarden op basis van de Cao umc Vragen en antwoorden over de gevolgen per 1-1-2019 voor uw arbeidsvoorwaarden op basis van de Cao umc 2018-2020 28-2-2019 Op 5 november 2018 is een cao-akkoord bereikt tussen de NFU en de vier centrales

Nadere informatie

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl Werken in de horeca 12 meest gestelde vragen door werknemers INTRODUCTIE Een (bij)baan in de horeca. Sinds april 2014 is er geen horeca CAO, maar wat betekent dat voor jou als werknemer? Je wilt natuurlijk

Nadere informatie

Principeakkoord SNT CAO 2012 2014

Principeakkoord SNT CAO 2012 2014 Principeakkoord SNT CAO 2012 2014 Partijen: 1. SNT Nederland B.V. (hierna: SNT) te Zoetermeer, en 2. ABVAKABO FNV te Zoetermeer, Bond van Telecompersoneel te Leidschendam, CNV Publieke Zaak te 's Gravenhage

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de Cao umc

Vragen en antwoorden over de Cao umc Vragen en antwoorden over de Cao umc 2018-2020 8 november Op 5 november is een cao akkoord bereikt tussen de NFU en de vier vakbonden voor overheidspersoneel. Dit wordt uitgewerkt in een nieuwe Cao umc

Nadere informatie

ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen

ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen 1 oktober 14 tot en met 31 maart Tussen partijen bij de CAO

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao Netwerkbedrijven (NWb)

Onderhandelingsresultaat cao Netwerkbedrijven (NWb) Onderhandelingsresultaat cao Netwerkbedrijven (NWb) 2018-2021 De werkgeversvereniging WENB en de vakorganisaties FNV Publiek Belang en CNV Publieke Diensten hebben op 28 november 2018 een onderhandelingsresultaat

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Levensfasebewust Personeelsbeleid ONDERWIJSGROEP GALILEI Vanaf augustus 2015

Uitvoeringsregeling Levensfasebewust Personeelsbeleid ONDERWIJSGROEP GALILEI Vanaf augustus 2015 Uitvoeringsregeling Levensfasebewust Personeelsbeleid ONDERWIJSGROEP GALILEI Vanaf augustus 2015 PERSOONLIJK KEUZEBUDGET CAO VO 2014-2015 voor medewerkers Onderwijsgroep Galilei. In de CAO VO 2014 2015

Nadere informatie

Individueel Keuzebudget (IKB)

Individueel Keuzebudget (IKB) Veel gestelde vragen Individueel Keuzebudget (IKB) De onderstaande vragen en antwoorden zijn gebaseerd op de tot medio maart 2016 door de VNG gepubliceerde informatie. De definitieve LOGA-circulaire met

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CNV VAKCENTRALE cao en sociaal plan 2019 en Wat is er afgesproken?

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CNV VAKCENTRALE cao en sociaal plan 2019 en Wat is er afgesproken? ONDERHANDELINGSRESULTAAT CNV VAKCENTRALE cao en sociaal plan 2019 en 2020 Wat is er afgesproken? proces Zomer 2018 voorstellenbrieven uitgewisseld September, oktober, november 2018: cao overleg 5 november

Nadere informatie

Bijlage III. Flex Benefits. Individualisering arbeidsvoorwaarden

Bijlage III. Flex Benefits. Individualisering arbeidsvoorwaarden Bijlage III Flex Benefits Individualisering arbeidsvoorwaarden Human Resources, september 2015 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1 FLEX BENEFITS... 2 1.2 DEELNAME... 2 1.3 KEUZEMOMENT EN LOOPTIJD... 2 2. BRONNEN...

Nadere informatie

CAO - Mebin: onderhandelingsresultaat. Personeelsvoorlichting mei 2017

CAO - Mebin: onderhandelingsresultaat. Personeelsvoorlichting mei 2017 CAO - Mebin: onderhandelingsresultaat Personeelsvoorlichting mei 2017 Agenda Nieuwe cao-mebin en cao-overgangsbepalingen Looptijd en loonafspraak Werktijden/spaaruren afspraken Vakantiedagen Persoonlijk

Nadere informatie

Individueel Keuzebudget (IKB)

Individueel Keuzebudget (IKB) Veel gestelde vragen Individueel Keuzebudget (IKB) De onderstaande vragen en antwoorden zijn gebaseerd op de tot eind juni 2016 door de VNG gepubliceerde informatie. Dit is slechts een selectie van de

Nadere informatie

Flexibele contracten

Flexibele contracten Flexibele contracten Tijdelijke arbeidscontracten 1. Oproepcontract 2. Nul- urencontract 3. Min- Max contract Ketenregeling Maximaal 3 )jdelijke contracten Maximaal 3 jaar Is de onderbreking tussen contracten

Nadere informatie

Generatiepact voor de branche Woondiensten

Generatiepact voor de branche Woondiensten Generatiepact voor de branche Woondiensten Kernpunten Generatiepact Het Generatiepact heeft een looptijd van drie jaar en staat open voor werknemers van 63 jaar en ouder met een arbeidscontract voor onbepaalde

Nadere informatie

Per 1 januari 2017 worden de salarissen in de tabellen 1 tot en met 7 verhoogd met 3,5%

Per 1 januari 2017 worden de salarissen in de tabellen 1 tot en met 7 verhoogd met 3,5% Onderhandelingsresultaat CAO Weefselkweeksector Looptijd: 1 januari 2017 30 juni 2018 Loonsverhoging artikel 7 lid 3: Per 1 januari 2017 worden de salarissen in de tabellen 1 tot en met 7 verhoogd met

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER HET ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO Waarom heeft het zo lang geduurd voordat er een nieuwe cao is?

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER HET ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO Waarom heeft het zo lang geduurd voordat er een nieuwe cao is? Versie 12 november 2018 VEEL GESTELDE VRAGEN OVER HET ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2018-2020 1. Waarom heeft het zo lang geduurd voordat er een nieuwe cao is? Het was ingewikkeld om een goed pakket voor

Nadere informatie

Vereenvoudiging Bijzondere Beloningen (hoofdstuk 5 cao)

Vereenvoudiging Bijzondere Beloningen (hoofdstuk 5 cao) Vereenvoudiging Bijzondere Beloningen (hoofdstuk 5 cao) 12 april 2017 1. De invoeringsdatum van de nieuwe set bijzondere beloningen is 1 januari 2018. 2. De salarissen en salarisschalen van de groepen

Nadere informatie

Collectieve Arbeidsovereenkomst

Collectieve Arbeidsovereenkomst Collectieve Arbeidsovereenkomst DocMorris N.V. 2013-2014 Collectieve Arbeidsovereenkomst DocMorris N.V. Tussen: 1.DocMorris NV, Wellsana Pharma CV en Wellsana Apotheke BV, gevestigd te Heerlen en alledrie

Nadere informatie

Collectieve Arbeidsovereenkomst De Heus Per 1 januari 2018 tot en met 31 december 2022

Collectieve Arbeidsovereenkomst De Heus Per 1 januari 2018 tot en met 31 december 2022 Collectieve Arbeidsovereenkomst De Heus Per 1 januari 2018 tot en met 31 december 2022 De Heus Cao De Heus 1 januari 2018 Pag. 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Definities en algemene afspraken 3 Hoofdstuk 2

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO TEXTIELVERZORGING BEREIKT OP 27 JUNI 2011 TE HEELSUM

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO TEXTIELVERZORGING BEREIKT OP 27 JUNI 2011 TE HEELSUM ral.div.80 (versie 27 juni 2011) ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO TEXTIELVERZORGING BEREIKT OP 27 JUNI 2011 TE HEELSUM 1 LOOPTIJD De looptijd van de CAO is 2 jaar, van 1 juli 2011 t/m 30 juni 2013 (artikel

Nadere informatie

1. De looptijd van de nieuwe cao is van 1 januari 2014 tot 1 april 2016. De cao was toch (stilzwijgend) verlengd tot en met 31 december 2014?

1. De looptijd van de nieuwe cao is van 1 januari 2014 tot 1 april 2016. De cao was toch (stilzwijgend) verlengd tot en met 31 december 2014? Meest gestelde vragen cao-akkoord W&MD Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de cao-teksten en de implementatie van de gemaakte afspraken. In dit document een bundeling van de meest gestelde cao-vragen

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO

Onderhandelingsresultaat CAO Onderhandelingsresultaat De onderhandelaars van de SVB enerzijds en van Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak anderzijds, partijen bij de cao en het Sociaal Beleidskader (SBK) voor de SVB, zijn voor de nieuwe

Nadere informatie

ONDERHANDELINGRESULTAAT

ONDERHANDELINGRESULTAAT ONDERHANDELINGRESULTAAT Rotterdam, 19 januari 2015 De onderhandelingsdelegatie van Coca-Cola Enterprises Nederland (CCE-NL) heeft na enkele onderhandelingsrondes met Vakorganisaties FNV, CNV Vakmensen

Nadere informatie

onderhandelingsresultaat cao PGGM 2011

onderhandelingsresultaat cao PGGM 2011 Overwerk/inconveniënte uren Hiervoor wordt verwezen naar bijlage 1. Het Nieuwe Werken/Werken@ onderhandelingsresultaat cao PGGM 2011 Eind 2011 zal worden geëvalueerd hoe de ervaringen zijn met werken@pggm.

Nadere informatie

CAO OVERGANGSBEPALINGEN MEBIN ( cao-o )

CAO OVERGANGSBEPALINGEN MEBIN ( cao-o ) CAO OVERGANGSBEPALINGEN MEBIN 2017-2018 ( cao-o ) Deze cao Overgangsbepalingen ( cao-o ) beperkt zich tot die overeengekomen bepalingen en afspraken die afwijken van de cao Mebin die vanaf 1 januari 2017

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao Groothandel Bloemen en Planten

Onderhandelingsresultaat cao Groothandel Bloemen en Planten Onderhandelingsresultaat cao Groothandel Bloemen en Planten 2017-2019 De Vereniging voor de Groothandel Bloemen en Planten (VGB) heeft op 15 februari 2017 met FNV en CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat

Nadere informatie

REGELING KEUZEMODEL ARBEIDSVOORWAARDEN UNIVERSITEIT MAASTRICHT

REGELING KEUZEMODEL ARBEIDSVOORWAARDEN UNIVERSITEIT MAASTRICHT REGELING KEUZEMODEL ARBEIDSVOORWAARDEN UNIVERSITEIT MAASTRICHT Gelet op het bepaalde in de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU) is bij de Universiteit Maastricht per 1 januari 2002 het keuzemodel arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

voor uitzendkrachten Start People zet de 5 belangrijkste wijzigingen voor u op een rij.

voor uitzendkrachten Start People zet de 5 belangrijkste wijzigingen voor u op een rij. Nieuwe cao voor uitzendkrachten Start People zet de 5 belangrijkste wijzigingen voor u op een rij. Met ingang van 5 november 2017 geldt er een nieuwe cao voor uitzendkrachten, die loopt tot en met 31 mei

Nadere informatie

CAO EN APO VOOR DE WERKNEMERS IN DE SIGARENINDUSTRIE VANAF 1 JULI JANUARI 2016 TOT 1 JANUARI 2018

CAO EN APO VOOR DE WERKNEMERS IN DE SIGARENINDUSTRIE VANAF 1 JULI JANUARI 2016 TOT 1 JANUARI 2018 NOTA VAN WIJZIGINGEN NOTA VAN WIJZIGINGEN CAO EN APO VOOR DE WERKNEMERS IN DE SIGARENINDUSTRIE VANAF 1 JULI 2015 1 JANUARI 2016 TOT 1 JANUARI 2018 Doorgehaalde tekst is verwijderde tekst Cursieve en blauwe

Nadere informatie

Vragen en Antwoorden over de overgang van Dilka en Dille & Kamille naar de cao Retail non-food

Vragen en Antwoorden over de overgang van Dilka en Dille & Kamille naar de cao Retail non-food blz 1 van 5 Vragen en Antwoorden over de overgang van Dilka en Dille & Kamille naar de cao Retail non-food Overgang naar cao Retail non-food 1. Wat houdt overgang naar de cao Retail non-food precies in?

Nadere informatie

Personeelsoverleg Beate Uhse 29 april 2015

Personeelsoverleg Beate Uhse 29 april 2015 Personeelsoverleg Beate Uhse 29 april 2015 Agenda Flexibilisering secundaire arbeidsvoorwaarden Waarom? Inhoudelijke toelichting Afronding en samenvatting Flexibilisering secundaire arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Technische wijzigingen Cao SW 2019

Technische wijzigingen Cao SW 2019 Technische wijzigingen Cao SW 2019 Cao-partijen, de VNG, de FNV en het CNV zijn onderstaande technische wijzigingen van de Cao SW overeengekomen: 1. Aanpassing in de definitie van werknemer, artikel 1.1

Nadere informatie

TOETREDINGSPROTOCOL. NV Afvalzorg Holding gevestigd te Haarlem, hierna te noemen de werkgever. ABVA KABO FNV, gevestigd te Zoetermeer

TOETREDINGSPROTOCOL. NV Afvalzorg Holding gevestigd te Haarlem, hierna te noemen de werkgever. ABVA KABO FNV, gevestigd te Zoetermeer TOETREDINGSPROTOCOL NV Afvalzorg Holding gevestigd te Haarlem, hierna te noemen de werkgever en ABVA KABO FNV, gevestigd te Zoetermeer hierna te noemen de werknemersvereniging Overwegende dat De werkgever

Nadere informatie

Bedrijfs-Cao. TenneT TSO B.V. Ingangsdatum (Versie )

Bedrijfs-Cao. TenneT TSO B.V. Ingangsdatum (Versie ) Bedrijfs-Cao TenneT TSO B.V. Ingangsdatum 1-7-2011 (Versie 2011.2) PAGINA 2 van 12 Voorwoord De bedrijfs-cao van TenneT maakt onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden van cao-werknemers binnen TenneT TSO

Nadere informatie

Collectieve arbeidsovereenkomst inzake pensioenen NYSE Euronext

Collectieve arbeidsovereenkomst inzake pensioenen NYSE Euronext Collectieve arbeidsovereenkomst inzake pensioenen NYSE Euronext PARTIJEN: a) Euronext Amsterdam N.V., statutair gevestigd te Amsterdam, rechtsgeldig vertegenwoordigd door Cees Vermaas, bestuursvoorzitter,

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO SCHOONMAAK- EN GLAZENWASSERSBEDRIJF

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO SCHOONMAAK- EN GLAZENWASSERSBEDRIJF ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO SCHOONMAAK- EN GLAZENWASSERSBEDRIJF 2017-2018 (d.d. 24-2-2017) 1 Looptijd cao De looptijd van de cao is 2 jaar (van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2018). 2 Inkomen en

Nadere informatie

Personeelhandboek Revisiehistorie versie 15.0 d.d

Personeelhandboek Revisiehistorie versie 15.0 d.d Algemeen In dit document worden de inhoudelijke aanpassingen van versie 01-04-2016/v15.0 ten opzichte van versie 01-04-2015/v14.0 en 14.1 van het personeelshandboek weergegeven. Grammaticale wijzigingen

Nadere informatie

ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen

ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen 1 april 2009 tot en met 31 maart 2011 Tussen partijen bij de

Nadere informatie

OPTIMALE INDIVIDUELE INZETBAARHEID. Definitieve versie vastgesteld in het OAW, 15 juni 2015, aangevuld met artikel 3.6 op 19 november 2015.

OPTIMALE INDIVIDUELE INZETBAARHEID. Definitieve versie vastgesteld in het OAW, 15 juni 2015, aangevuld met artikel 3.6 op 19 november 2015. HOOFDSTUK 3 OPTIMALE INDIVIDUELE INZETBAARHEID Definitieve versie vastgesteld in het OAW, 15 juni 2015, aangevuld met artikel 3.6 op 19 november 2015. Met uitzondering van artikel 3.4 en 3.5 treedt dit

Nadere informatie

1. De artikelen in dit hoofdstuk treden in werking op 1 oktober 2014.

1. De artikelen in dit hoofdstuk treden in werking op 1 oktober 2014. CAO PO Hoofdstuk 8A Duurzame inzetbaarheid Artikel 1 Inwerkingtreding 1. De artikelen in dit hoofdstuk treden in werking op 1 oktober 2014. 2. De artikelen 6.35 en 8.25 en bijlage XI van deze cao komen

Nadere informatie

Onderhandelaarsakkoord CAO 1 januari 2012 1 januari 2014

Onderhandelaarsakkoord CAO 1 januari 2012 1 januari 2014 Onderhandelaarsakkoord CAO 1 januari 2012 1 januari 2014 Ten opzichte van de tekst van de nog vigerende CAO, die een looptijd had tot 1 januari 2012, worden de volgende tekstwijzigingen aangepast: Looptijd

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat Cao 2014 en overgang CDA fractie

Onderhandelingsresultaat Cao 2014 en overgang CDA fractie Onderhandelingsresultaat Cao 2014 en overgang 2013-2014 CDA fractie Hieronder zetten wij de elementen van het onderhandelaars akkoord uiteen. Het akkoord en de afspraken bij de jaarovergang 2013 2014 moeten

Nadere informatie

PRINCIPE AKKOORD CAO CÊLAVITA

PRINCIPE AKKOORD CAO CÊLAVITA PRINCIPE AKKOORD CAO CÊLAVITA Op 4 november 2014 hebben CêlaVíta en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en de RMU Werknemers overeenstemming bereikt over een nieuwe cao met de volgende wijzigingen.

Nadere informatie

Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006

Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006 Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006 Artikel 1 Vastgesteld bij besluit van het college van bestuur van 7 november 2006, nr. 2006cb0252, zoals laatstelijk gewijzigd bij zijn besluit van 3 december

Nadere informatie

Checklist arbeidsovereenkomst

Checklist arbeidsovereenkomst Checklist arbeidsovereenkomst Momenteel is er geen cao horeca. Dit betekent dat jij en je werkgever zelf afspraken kunnen maken over de inhoud van de arbeidsovereenkomst. De werkgever is daarbij wel gebonden

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT voor het verlengen van de cao s Coffee and Tea en DE Diensten van Koninklijke Douwe Egberts B.V.

ONDERHANDELINGSRESULTAAT voor het verlengen van de cao s Coffee and Tea en DE Diensten van Koninklijke Douwe Egberts B.V. ONDERHANDELINGSRESULTAAT voor het verlengen van de cao s Coffee and Tea en DE Diensten van Koninklijke Douwe Egberts B.V. Op 24 november 2018 heeft de onderhandelingsdelegatie van Koninklijke Douwe Egberts

Nadere informatie

Deze toelagen wordt gecontinueerd na invoering van hoofdstuk 3 per 1 januari 2016 en vinden vanaf dat moment hun grondslag in artikel 3:15.

Deze toelagen wordt gecontinueerd na invoering van hoofdstuk 3 per 1 januari 2016 en vinden vanaf dat moment hun grondslag in artikel 3:15. Overgangsrecht en toelichting 1. Garantietoelagen en afbouwtoelagen die uiterlijk op 31 december 2015 zijn ingegaan worden gecontinueerd onder de voorwaarden waaronder ze zijn toegekend. 1a Bestaande garantietoelage

Nadere informatie

Plan Individueel keuze budget Boven CAO. Sept 2019 Kemira Rotterdam

Plan Individueel keuze budget Boven CAO. Sept 2019 Kemira Rotterdam Plan Individueel keuze budget Boven CAO Sept 2019 Kemira Rotterdam Agenda Inleiding Aanleiding Kemira Pilot en definitieve inrichting Vraag & Antwoord Hoe nu verder? Inleiding Proces tot nu toe Voorstel

Nadere informatie

TOELICHTING VOOR MEDEWERKERS. Datum: 9 oktober 2013

TOELICHTING VOOR MEDEWERKERS. Datum: 9 oktober 2013 TOELICHTING VOOR MEDEWERKERS Datum: 9 oktober 2013 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 1.1 Payrolling... 3 1.2 Online- People... 3 2. Rechten en plichten... 4 2.1 Opbouw van je rechten... 4 2.2 Vakantieregeling...

Nadere informatie

CAO. collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinktindustrie 1 oktober 2018 t/m 30 september 2019

CAO. collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinktindustrie 1 oktober 2018 t/m 30 september 2019 CAO collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinktindustrie 1 oktober 2018 t/m 30 september 2019 Bijlage bij de collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinkt industrie,

Nadere informatie

Eindbod CAO AkzoNobel Nederland 2014-2015

Eindbod CAO AkzoNobel Nederland 2014-2015 Akzo Nobel Nederland B.V. Directie Eindbod CAO AkzoNobel Nederland 2014-2015 Juli 2014 De directie van Akzo Nobel Nederland B.V. heeft na overleg met de vakorganisaties op 10 juli een eindbod gedaan voor

Nadere informatie

Aan de leden werkzaam bij het Loodswezen,

Aan de leden werkzaam bij het Loodswezen, Aan de leden werkzaam bij het Loodswezen, Op 16 oktober 2013 hebben CNV Publieke Zaak Abvakabo FNV en VPL en jullie werkgever een principe-akkoord over jullie cao bereikt. Het bereik van dit akkoord ging

Nadere informatie

Uiterst voorstel CAO PARENCO juni 2017

Uiterst voorstel CAO PARENCO juni 2017 Uiterst voorstel CAO PARENCO 2017-2019 13 juni 2017 Na drie intensieve onderhandelingsrondes over een nieuwe CAO hebben wij op 13 juni jl. een uiterst voorstel gedaan aan vakorganisaties om te komen tot

Nadere informatie

Reglement Flexibele Werktijden Damen Shipyards Den Helder b.v. 2017

Reglement Flexibele Werktijden Damen Shipyards Den Helder b.v. 2017 Reglement Flexibele Werktijden Damen Shipyards Den Helder b.v. 2017 1. De onderneming: De regeling is van toepassing op alle productie afdelingen van Damen Shipyards Den Helder (locaties Den Helder en

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao ANWB

Onderhandelingsresultaat cao ANWB Onderhandelingsresultaat cao ANWB 2016 2019 ANWB B.V. en vakorganisaties FNV en CNV Vakmensen (verder gezamenlijk te noemen partijen ) hebben op 7 september 2017 een onderhandelingsresultaat bereikt voor

Nadere informatie

Akkoord. Cao voor postbezorgers april Akkoord Cao voor postbezorgers. Rapport

Akkoord. Cao voor postbezorgers april Akkoord Cao voor postbezorgers. Rapport 2017-2019 6 april 2018 Rapport Akkoord Inhoudsopgave 1 3 1.1 Looptijd 3 1.2 Salarisaanpassing 3 1.3 Eenmalige uitkering 4 1.4 Postbezorgersvergoeding 4 2 Vakbondscontributie 4 3 Verbeteraanpak Bezorgen

Nadere informatie

Voorstellen cao Houthandel. Uitwerking Sociaal Akkoord

Voorstellen cao Houthandel. Uitwerking Sociaal Akkoord Voorstellen cao Houthandel Uitwerking Sociaal Akkoord In 2013 hebben werkgevers en werknemers op centraal niveau afspraken gemaakt in het Sociaal Akkoord. De koepelorganisatie waarvan de VVNH lid is (NVG/VNO),

Nadere informatie

Overzicht van besprekingspunten en de verschillen daarin tussen werkgever en vakbonden bij Feenstra Verwarming per 14-10-2014

Overzicht van besprekingspunten en de verschillen daarin tussen werkgever en vakbonden bij Feenstra Verwarming per 14-10-2014 Overzicht van besprekingspunten en de verschillen daarin tussen werkgever en bij Feenstra Verwarming per 14-10-2014 Huidige regeling volgens De ATW rooster overeenkomst is tussen directie, en OR afgesproken

Nadere informatie

PRINCIPE AKKOORD CAO DUTCHVIEW MEERCAMERA 2012-2014

PRINCIPE AKKOORD CAO DUTCHVIEW MEERCAMERA 2012-2014 PRINCIPE AKKOORD CAO DUTCHVIEW MEERCAMERA 2012-2014 1. Looptijd: De nieuwe CAO heeft een looptijd van 1 juli 2012 tot en met 31 maart 2014. 2. Salarissen: De lonen stijgen structureel met verhoging van

Nadere informatie

Notitie. Nieuwe vakantiewetgeving per 1 januari 2012

Notitie. Nieuwe vakantiewetgeving per 1 januari 2012 Aan Bestuurders Van Marian Mons, Adviseur Juridische Zaken, Adviesgroep Adviesgroep T 0900 9690 (lokaal tarief) F 030 66 30 000 www.fnvbondgenoten.nl Datum Doorkiesnummer 1 juni 2011 0302738730 Onderwerp

Nadere informatie

Protocol: (Vakantie)verlof. Auteur: Hoofd P,O&O. Autorisator: Raad van Bestuur. Beoordelaars: Medewerker P,O&O. Goedgekeurd (paraaf)

Protocol: (Vakantie)verlof. Auteur: Hoofd P,O&O. Autorisator: Raad van Bestuur. Beoordelaars: Medewerker P,O&O. Goedgekeurd (paraaf) Protocol: (Vakantie)verlof Auteur: Autorisator: Beoordelaars: Hoofd P,O&O Raad van Bestuur Medewerker P,O&O Goedgekeurd (paraaf) Komende Evaluatiedatum: December 2014 Dienst P.O&O. / (Vakantie)verlof /

Nadere informatie