Project Parallelstructuur A12 ALGEMEEN NIEUWE BRUG OVER DE GOUWE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Project Parallelstructuur A12 ALGEMEEN NIEUWE BRUG OVER DE GOUWE"

Transcriptie

1 Project Parallelstructuur A12 Veelgestelde vragen Vervoer en inhijsen brugdek nieuwe brug over de Gouwe april 2016 ALGEMEEN Waarom legt de provincie Zuid-Holland de Parallelstructuur A12 aan? De provincie Zuid-Holland breidt het wegennetwerk rond Gouda uit. Onder de naam Parallelstructuur A12 komen er twee nieuwe provinciale wegen bij: de Extra Gouwekruising en de Moordrechtboog. De Extra Gouwekruising komt langs de A12 en de Moordrechtboog tussen de A12 en de A20. Deze twee wegen ontlasten de A12 bij het Gouwe aquaduct en zorgen voor meer capaciteit op het traject. De bereikbaarheid van de regio verbetert en de verkeersveiligheid rondom Gouda neemt toe. Wanneer is de Parallelstructuur A12 klaar? De voortgang van het project Parallelstructuur A12 verloopt naar wens. De oplevering van het gehele project is gepland voor eind NIEUWE BRUG OVER DE GOUWE Nieuwe brug over de Gouwe De nieuwe brug over de Gouwe is onderdeel van de Extra Gouwekruising. Voor de nieuwe brug wordt nu het beweegbaar brugdek ingehesen. Van 18 tot 22 april 2016 wordt het brugdek vervoerd; op 23 april wordt het brugdek in de vroege ochtend ingehesen. Het inhijsen van het brugdek is een belangrijke mijlpaal in het project. Is de nieuwe brug over de Gouwe de grootste in Nederland? De nieuwe basculebrug is één van de grootste in zijn soort in Nederland. De brug is 500 meter lang, 10 meter hoog en heeft een beweegbaar deel met een lengte van bijna 30 meter en een breedte van ruim 23 meter. Op de brug komen 2 x 2 rijbanen. De brug is één van de grootste beweegbare bruggen die in Zuid-Holland bediend gaat worden, en de grootste brug die de provincie Zuid-Holland zelf in beheer heeft. Welke aannemers werken aan de nieuwe brug? Aannemer Heijmans is opdrachtnemer van het project Parallelstructuur A12. Constructiebedrijf Hillebrand heeft het brugdek gebouwd en HEBO Maritiemservice B.V. verzorgt het vervoer en inhijsen van het brugdek.

2 Waarom is gekozen voor een basculebrug? Een basculebrug wordt door de provincie als meest ideale brugtype gezien. Dit type brug kent relatief lage onderhoudskosten, ook zijn de aandrijfcomponenten goed toegankelijk voor het onderhoud. Dit type brug is ook goed in de omgeving in te passen. Hoe groot is de brug in zijn geheel? De brug is 30 meter lang en 23,5 meter breed. Hoe breed is de doorvaarbreedte bij de nieuwe brug? De doorvaartbreedte van vaarweg De Gouwe is bij de brug 25 meter. In gesloten stand geldt er een doorvaarthoogte van 7 m. In open stand is er over een doorvaarbreedte van 22,5 m een onbeperkte doorvaarhoogte. Hoe wordt de nieuwe brug straks bediend? De nieuwe brug wordt op afstand bediend, vanuit het bedieningscentrum Steekterpoort. Het beheer van de nieuwe brug ligt bij de provincie Zuid-Holland. Wat gebeurt er nog meer na het inhijsen van het brugdek dit weekend? In het weekend van inhijsen wordt het brugdek direct afgemonteerd. Na plaatsing van het brugdek wordt de brug nog verder afgebouwd. De besturingskasten worden geplaatst en aangesloten. Er wordt zwaarbeton gestort in de ballastkist; dit beton dient als contragewicht bij het openen en sluiten van de brug. Vanaf half juni wordt de bediening van de brug (via bedieningscentrum Steekterpoort) uitgebreid getest. Het vaarwegverkeer ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden. BRUGDEK Hoe ziet het brugdek eruit? Het brugdek bestaat uit twee zware hoofdliggers van ruim twee meter hoog met daartussen een traditioneel rijdek met 2 x 2 rijbanen. Hoe groot en zwaar is het brugdek? Het beweegbaar brugdek is 41 meter lang, 20 meter breed, 4,5 meter hoog en weegt bijna 400 ton ( kilo).

3 Hoe is het brugdek gebouwd? Het brugdek is, in verband met de afmetingen van de conserveringshal, in vier delen gebouwd. Na conservering van de brugdelen zijn deze weer aan elkaar gelast in de fabricagehal van constructiebedrijf Hillebrand in Middelburg. BASCULEKELDER De basculekelder is 19 meter breed, 17 meter lang en 13 meter hoog. Hoe werkt de basculekelder onder de brug? Onder de brug is een basculekelder. Daarin zit o.a. het contragewicht voor het brugdek. De basculebrug is in feite een weegschaal met aan de ene kant uit een beweegbaar deel van bijna kilo (het brugdek) en aan de andere kant een contragewicht ofwel ballast van circa kilo.

4 TRANSPORT BRUGDEK Kaart 1. Hoe wordt het brugdek vervoerd? Het brugdek wordt van Middelburg tot Schiedam liggend - op een ponton vervoerd. Het brugdek ligt plat, omdat de vaarweg breed genoeg is. In Schiedam wordt het brugdek in schuinstelling gebracht en overgeheveld op een ander ponton, omdat de vaarwegen vanaf Schiedam smaller zijn. Op dit deel van de route zijn sluizen en bruggen te smal om het brugdek plat te vervoeren. Wat is de vervoersroute? Transport route van Middelburg Schiedam: Kanaal door Walcheren Veerse meer Oosterschelde Volkerak Hollandsch diep Dordtsche-kil Oude Maas Nieuwe maas. Transport route van Schiedam naar Waddinxveen: Nieuwe Maas Hollandse IJssel Gouwe kanaal. De maximale sluisbreedte bij de Julianasluis is 14 meter. Hiervoor wordt de brug in schuinstelling vervoerd. Wanneer wordt het brugdek vervoerd? * Het vervoer van het brugdek start op maandag 18 april (Middelburg Zandkreek). Het vervoer gaat verder op dinsdag 19 april, richting Schiedam. Er volgt een tussenstop in Schiedam, waar het brugdek op woensdag 20 april in schuinstand wordt gebracht. Vanaf donderdag 21 april tot vrijdag 22 april wordt het brugdek van Schiedam vervoerd naar Waddinxveen. Vanaf vrijdag 22 april aan het eind van de middag wordt gestart met installatiewerkzaamheden. * Exacte tijdstippen van het vervoer (waar is het brugdek op welk moment) zijn vooraf niet exact te bepalen. Weersomstandigheden en voortgang van het werk zijn niet exact te voorspellen. Via social media (Twitter: #PSTA12) wordt gecommuniceerd over het project.

5 Kunnen mensen het vervoer volgen? Het vervoer en inhijsen is vanaf maandag 18 april te volgen via Twitter: #PSTA12. Filmbeelden van het vervoer en inhijsen zijn vanaf vrijdag 22 april te vinden op de website van de provincie en op YouTube. Via apps zoals shipfinder kan het vervoer van het brugdek (zoek op scheepsnamen Catharina 4 en Catharina 7 van HEBO) gevolgd worden. Hoe kunnen mensen het transport van het brugdek bekijken? Tussen Middelburg en Waddinxveen kunnen mensen, met inachtneming van een veilige afstand tot het water, zelf het vervoer bekijken vanaf de kade. Daarvoor worden geen kijklocaties ingericht. Van mensen wordt verwacht dat zij zelf hun veiligheid in acht nemen. VERKEERSMAATREGELEN TIJDENS VERVOER Het brugdek wordt vanaf Middelburg naar Waddinxveen vervoerd. Hoe wordt de veiligheid tijdens transport gewaarborgd voor scheepvaartverkeer tijdens het vervoer van het brugdek? De vaarwegen op deze route niet gestremd tijdens het vervoer van het brugdek, omdat de vaarwegen breed genoeg zijn om te kunnen passeren. Eventueel wordt overlegd met de vaarwegbeheerder of het nodig is scheepvaart tijdelijk te stremmen. Schippers worden geacht zich te houden aan de algemeen geldende vaarregels voor op het water. Er zijn geen aanvullende maatregelen ingesteld.

6 INHIJSEN BRUGDEK Hoe wordt het brugdek ingehesen als het aankomt in Waddinxveen? Op vrijdag 22 april aan het eind van de middag start de stremming van De Gouwe. Dan worden gestart met voorbereidende werkzaamheden. De bokken pakken de stalen val uit de schuinstelling en het ponton wordt tussen de bokken uit gevaren. Daarna wordt het brugdek horizontaal gekanteld en de bokken varen met het brugdek richting de brug. Wanneer het brugdek boven de brug hangt wordt het langzaam neergezet. Waarom is gekozen voor deze methode? De bokken zijn speciaal ontworpen om op binnenwater zwaar hijswerk te verrichten. Bij deze bruginstallatie is de hijsmethode daar ook op gebaseerd en uitgewerkt. Deze beproefde methode wordt altijd door HEBO Maritiemservice B.V. toegepast. Welke kranen worden gebruikt? Voor dit werk werkt HEBO met een drijvende bok met sleepboot (HEBO lift 7), een drijvend kraanponton (HEBO lift 8), duwboten en sleepboten. HEBO lift 7 HEBO lift 8 Hoe groot zijn deze kranen en welk gewicht kunnen zij dragen? HEBO lift 7: 41,5 meter lang, 17,9 breed en 62 meter hoog. Hij heeft een hijscapaciteit van kilo. HEBO lift 8: 42 meter lang, 22,8 meter breed en 48 meter hoog. Hij heeft een hijscapaciteit van kilo. Wanneer wordt het brugdek ingehesen? * De voorbereidende werkzaamheden in Waddinxveen voor het inhijsen van het brugdek starten op vrijdag 22 april. In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 april wordt het brugdek los gehesen van het ponton en horizontaal gehangen. Vervolgens wordt het brugdek gemanoeuvreerd boven de nieuwe brug en ingehesen. Deze werkzaamheden duren in totaal ongeveer 10 uur. Voor het vervoer en het inhijsen van het brugdek geldt, dat de planning onder voorbehoud is. Weersomstandigheden en voortgang van het werk zijn niet exact te voorspellen.

7 Is het zeker dat het inhijsen doorgaat, ook als het slecht weer is? Tijdens het vervoer en inhijsen worden de weersvoorspellingen zorgvuldig gevolgd in verband met de veiligheid. Mochten de weergoden ons in de steek laten, dan wordt uiterlijk vrijdagmiddag 22 april in de namiddag bekend gemaakt dat het inhijsen niet door kan gaan. VERKEERSMAATREGELEN TIJDENS INHIJSEN Om een veilige werklocatie te creëren zijn delen van de Wilhelminakade en de N207 (Henergouwerweg) gestremd voor alle verkeer. Dit geldt ook voor vaarweg De Gouwe. Kaart 2 WEGVERKEER Waar is het wegverkeer gestremd? Wilhelminakade De Wilhelminakade wordt tussen de Kouwe Hoek en Broekhuizen afgesloten voor alle verkeer (auto s, fietsers en voetgangers). Deze afsluiting geldt voor de periode: vrijdag 22 april uur tot maandag 25 april uur. De afsluiting geldt niet voor bewoners die in het afgesloten gedeelte van de Wilhelminakade wonen. Zij krijgen (gecontroleerd) toegang tot hun woning. Voor deze personen is er een omleidingsroute. Ook hulpdiensten en bouwverkeer hebben toegang tot de Wilhelminakade. N207 (Henegouwerweg) Het verkeer op de N207 is niet gestremd, kan gewoon doorrijden. Wel is op de N207 ter hoogte van de rotonde één parallel rijbaan afgesloten ter hoogte van het werkgebied. De afsluiting van deze rijbaan duurt van vrijdag 22 april uur tot zaterdag 23 april uur.

8 A12 Het wegverkeer op de A12 (dat onder het Gouwe aquaduct doorrijdt) wordt niet gestremd tijdens vervoer en inhijsen van het brugdek. Waar en waarom worden er zichtschermen geplaatst? Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen met de werkzaamheden, worden langs de N207 (rotonde Henegouwerweg) en Coenecoopbrug (kijklocatie) zichtschermen geplaatst. Voor het verkeer op de A12 worden op de Kanaaldijk en het Gouwe aquaduct zichtschermen geplaatst. Waar en waarom worden er verkeersregelaars ingezet? De stremmingen (en kijklocaties) worden begeleid door verkeersregelaars om het verkeer veilig te begeleiden. Zij staan op: - Rotonde N207/N452 (van 22 april tussen uur en uur) - Wilhelminakade Kouwe Hoek, Broekhuizen en op 3 locaties er tussenin (van 22 april uur tot 25 april uur) - Tevens aan beide zijden van de kijklocatie Coenecoopbrug (van 23 april tussen uur en uur) Indien bij de kijklocaties door teveel drukte een onveilige situatie ontstaat, schakelen de verkeersregelaars de reguliere hulpdiensten in. Is het vaarwegverkeer op de Gouwe gestremd? De Gouwe is van vrijdag 22 april uur tot maandag 25 april uur volledig gestremd voor alle vaarwegverkeer, met uitzondering van twee doorvaarmogelijkheden op zaterdag en zondag (zie passeren vaarweg *). De locatie van deze stremming is vanaf 200 meter ten noorden van de nieuwe brug (ter hoogte van Kouwe Hoek) tot 150 meter ten zuiden van de Coenecoopbrug (ter hoogte van de rotonde N207). Meer informatie voor schippers is te vinden op Passeren vaarweg * Op zaterdag 23 april en zondag 24 april kunnen schepen (beroepsvaart én recreatievaart) met een maximale doorvaarhoogte van 7 meter (bij een waterstand van -06 m NAP) tussen uur uur de stremming passeren. De tijden zijn afhankelijk van de voortgang van het werk. Hoe wordt overige scheepvaart begeleid bij De Gouwe? De provincie begeleidt met twee schepen de stremming van De Gouwe, op vrijdag en zaterdag. De schepen zullen alle scheepvaart ervan weerhouden het werkvak in te varen. Bedienend personeel op de Julianasluis en de bedieningscentrale Steekterpoort zullen schippers informeren dat er een stremming is bij Waddinxveen.

9 KIJKLOCATIES ONDERWEG EN TIJDENS INHIJSEN Wanneer kunnen mensen het vervoer brugdek volgen? Het brugdek wordt van maandag 18 april tot vrijdag 22 april vervoerd. Exacte tijdstippen van het vervoer (waar is het brugdek op welk moment?) zijn vooraf niet exact te bepalen. Via social media (Twitter: #PSTA12) wordt gecommuniceerd over de reis. Via apps zoals shipfinder kunnen mensen het vervoer van de schepen zelf volgen. Toets daarvoor de namen Catharina 4 of Catharina 7 van HEBO in. Hoe kunnen mensen het inhijsen van het brugdek bekijken? Vanwege de veiligheid is het niet mogelijk om overal langs de Gouwe het inhijsen te bekijken. Er zijn 2 kijklocaties toegewezen; langs de Wilhelminakade (toegankelijk vanaf de Kouwe Hoek) en op de Coenecoopbrug. Deze locaties zijn voor een beperkt aantal mensen toegankelijk en alleen bereikbaar per fiets of te voet. Parkeren van fietsen en auto s bij de Coenecoopbrug is niet mogelijk, bij de Kouwe Hoek kunnen beperkt fietsen gestald worden. Langs de route van het vervoer kunnen mensen naar eigen inzicht en verantwoordelijkheid een plekje zoeken. Bijvoorbeeld bij de diverse bruggen en sluizen waar het brugdek passeert. Voor vaartijden verwijzen wij naar Twitter, waar regelmatig informatie over het transport wordt geplaatst.

10 VEILIGHEID VERVOER EN INHIJSEN Hoe wordt de veiligheid tijdens transport gewaarborgd voor scheepvaartverkeer tijdens het vervoer van het brugdek? De vaarwegen op de route zijn niet gestremd tijdens het vervoer van het brugdek, omdat de vaarwegen breed genoeg zijn. Andere schepen kunnen dus gewoon passeren. Scheepvaart wordt geacht zich te houden aan de algemeen geldende vaarregels voor op het water. Er zijn geen aanvullende maatregelen ingesteld. Hoe wordt de veiligheid voor omwonenden, kijkend publiek, weggebruikers en aannemer gewaarborgd tijdens het inhijsen? Er is een werklocatie ingesteld, waarbinnen geen vervoer of personen (behalve uiteraard de aannemer of hulpdiensten) zijn toegestaan. Kijkend publiek en weggebruikers bevinden zich tijdens het inhijsen buiten de invloedsfeer van de kranen. Er zijn speciale kijklocaties voor (beperkt) publiek. Delen van de Wilhelminakade en N207 worden afgesloten. Dat geldt niet voor de A12. De veiligheid van werknemers van aannemer Heijmans valt onder de verantwoordelijkheid van de aannemer zelf. SOCIAL MEDIA EN FILM Social media en film Via Twitter worden informatie over de voortgang van het vervoer en het inhijsen gedeeld, met foto s en filmpjes. Volg op Twitter #PSA12. Via apps zoals shipfinder kunnen mensen het vervoer van de schepen volgen. Toets daarvoor de namen Catharina 4 of Catharina 7 van HEBO in. Er worden filmbeelden gemaakt van het vervoer en inhijsen. Deze beelden zijn vanaf vrijdag 22 april te zien op de website van de provincie en op YouTube.

11-14 september Drachtsterweg en Drachtsterbrug afgesloten

11-14 september Drachtsterweg en Drachtsterbrug afgesloten drachtsterweg en omgeving DEZE NIEUWSBRIEF INFORMEERT U OVER DE ACTUELE ONTWIKKELINGEN VAN HET PROJECT. aug/sept 2015 WILT U MEER INFORMATIE? KIJK OP: WWW.VRIJ-BAAN.NL OF VIA TEL. 058 284 40 40 11-14 september

Nadere informatie

Systems Engineering bij een sluisontwerp. Jacques Montijn, Movares Zuid West, Rotterdam, 19 januari 2012

Systems Engineering bij een sluisontwerp. Jacques Montijn, Movares Zuid West, Rotterdam, 19 januari 2012 Systems Engineering bij een sluisontwerp Jacques Montijn, Movares Zuid West, Rotterdam, 19 januari 2012 Inhoud presentatie Doelstelling De sluis Rol Movares in het ontwerp Ontwikkeling van eisen Omgeving

Nadere informatie

Veilig varen op de Gouwe

Veilig varen op de Gouwe Veilig varen op de Gouwe Door de komst van de overslagterminal (het Alpherium) langs de Gouwe in Alphen aan den Rijn is er meer containerscheepvaart op de Gouwe. De provincie Zuid-Holland is vaarwegbeheerder

Nadere informatie

Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12

Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12 Afzender Postbus 111, 2130 AC Hoofddorp, Nederland Aan de bewoners van dit adres Datum 7 februari 2014 Referentie 121027-02834 Bladnummer 1/6 Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft 1. Werkzaamheden Wat gaat er gebeuren? De provincie Zuid-Holland voert vanaf het voorjaar van 2015 groot onderhoud uit aan de N473. De N473 loopt van de

Nadere informatie

Borgharen maakt kennis met ontwerp nieuwe sluis Grote opkomst bijeenkomst nieuwe sluis Limmel

Borgharen maakt kennis met ontwerp nieuwe sluis Grote opkomst bijeenkomst nieuwe sluis Limmel Borgharen maakt kennis met ontwerp nieuwe sluis Grote opkomst bijeenkomst nieuwe sluis Limmel Ruim 100 omwonenden uit Borgharen en Itteren kwamen af op de informatiebijeenkomst op 4 juni jl. over de nieuwe

Nadere informatie

N232 Groot onderhoud Schipholweg

N232 Groot onderhoud Schipholweg Home N232 Groot onderhoud Schipholweg Waar? Schipholweg (N232) Wat? Groot onderhoud Wanneer? 7 mei t/m 18 juni 2012 Actueel (laatste wijziging 2 mei 2012) Volg het onderhoud van de N232 nu via twitter:

Nadere informatie

Q&A. Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen

Q&A. Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen Q&A Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen Aan welk gedeelte van de N207 wordt gewerkt? Er wordt gewerkt aan de Henegouwerweg (N207) vanaf de noordkant van de kruising met de hefbrug Waddinxveen tot en met

Nadere informatie

Stationsbrug Franeker

Stationsbrug Franeker Stationsbrug Franeker Welkom op de inloopavond! 1 van 29 Ontwerp architect Aad Hoogeveen (architect): Ik vind dat de context startpunt moet zijn voor het ontwerp. Een goede, op de omgeving afgestemde oplossing

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

Molenmaker Techniek B.V. Sneek

Molenmaker Techniek B.V. Sneek December 2015 Molenmaker Techniek B.V. Sneek Inhoud 10 jaar Molenmaker Techniek B.V. www.mts-cilinders.nl Eigen transport Lopende projecten Gerealiseerde projecten 10 jaar Molenmaker Techniek B.V. Dit

Nadere informatie

DE N31 DOOR HARLINGEN

DE N31 DOOR HARLINGEN DE N31 DOOR HARLINGEN In 1963 werd de huidige N31 verhoogd op een talud aangelegd. Nu, 45 jaar later maakt het talud plaats voor een verdiepte bak. Dit betekent een constructief bijzonder ingrijpende en

Nadere informatie

DE N31 DOOR HARLINGEN

DE N31 DOOR HARLINGEN DE N31 DOOR HARLINGEN Rond 1960 werd de huidige N31 verhoogd op een talud aangelegd. Nu, bijna 60 jaar later maakt het talud plaats voor een verdiepte bak. Dit betekent een constructief bijzonder ingrijpende

Nadere informatie

Koninklijke Schuttevaer-BLN

Koninklijke Schuttevaer-BLN Koninklijke Schuttevaer-BLN Beste leden, Hierbij de BLN / BLN-Koninklijke Schuttevaer nieuwsbrief met het volgende nieuws: 1. Wesel Dattelnkanaal; kleine sluizen gestremd vanwege personeelsgebrek 2. Amsterdam

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1034-RBO

Nadere informatie

Nu even ongemak Straks alles weer op orde

Nu even ongemak Straks alles weer op orde Nu even ongemak Straks alles weer op orde Update 01 02 2017 Tijdelijke vertrekhal Schiphol bouwt een tijdelijke vertrekhal. Hiermee spelen we in op de sterke groei van het aantal Schengen-passagiers. De

Nadere informatie

Nummer 3, juni 2011 Conclusies geluidsonderzoek: meer geluidsschermen langs Extra Gouwekruising

Nummer 3, juni 2011 Conclusies geluidsonderzoek: meer geluidsschermen langs Extra Gouwekruising Conclusies geluidonderzoek: meer geluidschermen langs Extra Gouwekruising Zienswijzen op inpassingsplan Extra Gouwekruising Op zoek naar beschermde diersoorten Aannemer selecteren Nummer 3, juni 2011 Conclusies

Nadere informatie

Factsheet N231 Groot onderhoud en Biobased proeftuin

Factsheet N231 Groot onderhoud en Biobased proeftuin Factsheet Groot onderhoud en Biobased proeftuin De provincie Noord-Holland gaat de verkeersveiligheid en doorstroming van de verbeteren. Dit betekent dat op een aantal plekken onderhoudswerkzaamheden worden

Nadere informatie

Januari Werk aan de stad in januari

Januari Werk aan de stad in januari Januari 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

April Werk aan de stad in april

April Werk aan de stad in april April 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk aan

Nadere informatie

Notitie. : Vechtbrug in de N-236 te Weesp

Notitie. : Vechtbrug in de N-236 te Weesp Aan Onderwerp Bouw Brugbouw in de N-236 over de Vecht te Weeso Bijlagen :1 1.Bordenplan (BPR) Nautisch advies Contactpersoon G. Kroon Doorkiesnummer Locatie : Vechtbrug in de N-236 te Weesp Nautisch vaarwegbeheerder:

Nadere informatie

Vernieuwen Wilhelminasluis Zaandam

Vernieuwen Wilhelminasluis Zaandam Vernieuwen Wilhelminasluis Zaandam Informatieavond 5 februari 2019 Bart Heijblom, Projectmanager Heijmans A. Verheijden Agenda Bouwfasering & Planning Hinder Communicatie Bouw Wilhelminasluis in november

Nadere informatie

Communicatieplan scheepvaart

Communicatieplan scheepvaart Communicatieplan scheepvaart Vervanging remming-geleidewerken Schipholdraaibrug Opdrachtgever Contactpersoon : Provincie Noord- Holland : Marcel Bos Documentnummer : Projectnummer : PNH 65860 Versie :

Nadere informatie

Verslag Informatiebijeenkomst Wilhelminasluis 14-4-2011

Verslag Informatiebijeenkomst Wilhelminasluis 14-4-2011 Verslag Informatiebijeenkomst Wilhelminasluis 14-4-2011 Dit is een verslag van de informatiebijeenkomst Wilhelminasluis van 14 april 2011. De bijeenkomst had als doel het bespreken van de plannen voor

Nadere informatie

Verkenning Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard. Samenvatting omleidingstrategie KIJK ten behoeve van de consultatiefase

Verkenning Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard. Samenvatting omleidingstrategie KIJK ten behoeve van de consultatiefase Verkenning Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard Samenvatting omleidingstrategie KIJK ten behoeve van de consultatiefase Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Variantenstudie uitgevoerd... 3 Status en vervolg...

Nadere informatie

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer,

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer, Postbus 19020, 3001 BA Rotterdam Werkzaamheden warmtenet Utrecht Aan de bewoners van dit pand: Rotterdam, 10 september 2018 Behandeld door: Gerrit Trouwborst Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving

Nadere informatie

Groot onderhoud N302 LARSERWEG. Maandag 1 juli t/m zaterdag 24 augustus Werkzaamheden. Planning & fasering. INFOBULLETIN mei 2019

Groot onderhoud N302 LARSERWEG. Maandag 1 juli t/m zaterdag 24 augustus Werkzaamheden. Planning & fasering. INFOBULLETIN mei 2019 INFOBULLETIN mei 2019 Groot onderhoud LARSERWEG Maandag 1 juli t/m zaterdag 24 augustus 2019 In juli en augustus werkt Provincie Flevoland aan de bij Lelystad. De werkzaamheden zijn opgeknipt in meerdere

Nadere informatie

Variantenstudie Paddepoelsterbrug Door:

Variantenstudie Paddepoelsterbrug Door: Variantenstudie Paddepoelsterbrug Door: In samenwerking met: Augustus 2013 Inhoud Aanleiding Doelstelling Achtergrond Knelpunten Variantenstudie Belanghebbenden Planning Vragen 2 Aanleiding Doelstelling

Nadere informatie

INFO-brief Knooppunt Muiderberg

INFO-brief Knooppunt Muiderberg INFO-brief Knooppunt Muiderberg Datum : 20 april 2017 Onderwerp : INFO-brief nr 4 Doc.nr. : SAAONE-COM-BRI-100085 Geachte heer, mevrouw, In opdracht van Rijkswaterstaat werkt bouwcombinatie SAAone aan

Nadere informatie

Aanleg N348 Zutphen-Eefde

Aanleg N348 Zutphen-Eefde Aanleg N348 Zutphen-Eefde ` Even voorstellen Pieter-Jan van der Eijk Projectmanager rondweg Zutphen-Eefde - Eindverantwoordelijk namens provincie voor rondweg N348 Zutphen-Eefde - Opvolger van Koos Bleeker

Nadere informatie

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer,

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer, Postbus 19020, 3001 BA Rotterdam Werkzaamheden warmtenet Utrecht Aan de bewoners van dit pand: Rotterdam, 1 oktober 2018 Behandeld door: Gerrit Trouwborst Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp

Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Ingenieursbureau D. de Weger Cluster Contactpersoon

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de projecten in en om Aduard

Vragen en antwoorden over de projecten in en om Aduard Vragen en antwoorden over de projecten in en om Aduard Brug Aduard, rondweg Aduard-Nieuwklap, knooppunt Nieuwklap en vervangen deklaag N983 van brug tot N355 Versie 19 februari 2016 1. Waarom worden deze

Nadere informatie

N302 LARSERWEG. Groot onderhoud. Maandag 1 juli t/m zaterdag 24 augustus Werkzaamheden. Planning & fasering. INFOBULLETIN juli 2019

N302 LARSERWEG. Groot onderhoud. Maandag 1 juli t/m zaterdag 24 augustus Werkzaamheden. Planning & fasering. INFOBULLETIN juli 2019 INFOBULLETIN juli 2019 Groot onderhoud LARSERWEG Maandag 1 juli t/m zaterdag 24 augustus 2019 In juli en augustus werkt Provincie Flevoland aan de bij Lelystad. De werkzaamheden zijn opgeknipt in meerdere

Nadere informatie

n.v.t. Hollandse Delta - Kostenverdeling niet aan

n.v.t. Hollandse Delta - Kostenverdeling niet aan Bijlage 2 Tabel met vaarwegen Waterschap Hollandse Delta Wateren Lijst A Categorie Handreiking Vaarwegbeheer(der) -- Categorie Handreiking Vaarwegbeheer(der) Voedingskanaal (1.127) - BZM n.v.t. Hollandse

Nadere informatie

Aan de bewoners van Sporenburg. Nieuws in het kort. Er zijn geen werkzaamheden op zaterdag 7 juli

Aan de bewoners van Sporenburg. Nieuws in het kort. Er zijn geen werkzaamheden op zaterdag 7 juli Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

Werkstuk Aardrijkskunde Bruggen

Werkstuk Aardrijkskunde Bruggen Werkstuk Aardrijkskunde Bruggen Werkstuk door een scholier 2429 woorden 29 oktober 2001 5,5 323 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde De stevigheid van de brug: Eerst waren we van plan onze brug te bouwen

Nadere informatie

Februari Werk aan de stad in februari

Februari Werk aan de stad in februari Februari 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk

Nadere informatie

Bedientijden bruggen en sluizen per

Bedientijden bruggen en sluizen per Bedientijden bruggen en sluizen per 1-1-2015 Inhoud Sluis Hengelo en Delden 3 Meppelerdiepbrug en Spooldersluis 4 Stevinsluis en Naviduct 5 Nijkerkersluis 6 Roggebotsluis 7 Ketel-,Ramspol- en Eilandbrug

Nadere informatie

Groot onderhoud N218b

Groot onderhoud N218b Groot onderhoud N218b Vlot en Veilig Op het gebied van verkeer en vervoer wil de provincie een aantrekkelijke leefomgeving met een optimale infrastructuur. Snelle en veilige verbindingen voor auto, fiets,

Nadere informatie

Stand van zaken werkzaamheden

Stand van zaken werkzaamheden Nummer 22 - april 2014 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de stand van zaken van de werkzaamheden, de bouwvergunningaanvraag

Nadere informatie

Schrijf op Schrijf vóór het gesprek op wat u belangrijk vindt om tijdens het gesprek te melden; zo vergeet u niets.

Schrijf op Schrijf vóór het gesprek op wat u belangrijk vindt om tijdens het gesprek te melden; zo vergeet u niets. Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Planstudie Paddepoelsterbrug Steller Jeanet Halsema De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon 050-3678865 Bijlage(n) 0 Ons kenmerk 6261150 Datum Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

Leiden Ringweg Oost. Bouwfasering Sumatrabrug. Movares Nederland B.V. ing. R. van der Vlies Kenmerk TW-VDV-120009934 - Versie 1.0

Leiden Ringweg Oost. Bouwfasering Sumatrabrug. Movares Nederland B.V. ing. R. van der Vlies Kenmerk TW-VDV-120009934 - Versie 1.0 Leiden Ringweg Oost Bouwfasering Sumatrabrug Opdrachtgever Gemeente Leiden Ondertekenaar Movares Nederland B.V. ing. R. van der Vlies Kenmerk TW-VDV-120009934 - Versie 1.0 Utrecht, 10 mei 2012 Definitief

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding

Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding Augustus 2018 Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding N340/N48 en N377 Inhoud nieuwsbrief Gang naar Raad van State nog onzeker Aanbesteding verloopt volgens planning ProRail plaatst liggers over viaduct Even voorstellen:

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in de Scheepvaartverkeerswet, het Binnenvaartpolitiereglement, het Besluit administratieve bepalingen scheepvaartverkeer;

gelet op het bepaalde in de Scheepvaartverkeerswet, het Binnenvaartpolitiereglement, het Besluit administratieve bepalingen scheepvaartverkeer; Ontwerp-Verkeersbesluit Oude IJssel Tekst van de regeling Overwegingen Het college van dijkgraaf en heemraden van het Waterschap Rijn en IJssel; gezien het voorstel d.d. dd mm jjjj, kenmerk Nr. xxxxxxxxx

Nadere informatie

Herinrichting N211 - Fasering en omleidingen Verkeerssituatie 1 - Voorbereiding FASE A Zondag 12 maart 01:00 uur t/m zondag 18 maart 22:00 uur 2018

Herinrichting N211 - Fasering en omleidingen Verkeerssituatie 1 - Voorbereiding FASE A Zondag 12 maart 01:00 uur t/m zondag 18 maart 22:00 uur 2018 Verkeerssituatie 1 - Voorbereiding FSE ondag 12 maart 01:00 uur t/m zondag 18 maart 22:00 uur 2018 211 - ieuweweg ieuwe Vaart 211 - ieuweweg De ieuwe weg C Westland rckelweg VERKEERSSITUTIE 1 - VOOREREIDIG

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

Variantenstudie Gerrit Krolbruggen Door:

Variantenstudie Gerrit Krolbruggen Door: Variantenstudie Gerrit Krolbruggen Door: In samenwerking met: November2013 Inhoud Aanleiding Doelstelling Achtergrond Bereikbaarheid UMCG Knelpunten Variantenstudie Belanghebbenden Planning Vragen 2 Aanleiding

Nadere informatie

Reconstructie Oude Akerstraat Bemelen

Reconstructie Oude Akerstraat Bemelen Reconstructie Oude Akerstraat Bemelen Maandag 14 september 2015 is BLM Wegenbouw gestart met de reconstructie van de Oude Akerstraat in Bemelen. Het project wordt opgeleverd voor 31 december 2015. Het

Nadere informatie

Extra inloopavond op 28 september

Extra inloopavond op 28 september September 2017 Nieuwsbrief voor Woerden, Waarder, Nieuwerbrug en Driebruggen Aanleg Zuidelijke randweg Woerden Waarom een zuidelijke randweg? De provincie Utrecht is bezig met de aanleg van de Zuidelijke

Nadere informatie

Tijdens deze periode wordt ook in de weekenden doorgewerkt. Dit in verband met het uitvoeren van werkzaamheden nabij het spoor.

Tijdens deze periode wordt ook in de weekenden doorgewerkt. Dit in verband met het uitvoeren van werkzaamheden nabij het spoor. Nummer 40 juni 2015 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de opening van de Kersenbaan en de afsluiting van de Roethof

Nadere informatie

Deze afsluiting is nodig voor het aanbrengen van de laatste asfaltlagen, de zogenoemde deklagen.

Deze afsluiting is nodig voor het aanbrengen van de laatste asfaltlagen, de zogenoemde deklagen. Nummer 39 mei 2015 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de Dag van de bouw, de weekendafsluiting van de Arnhemseweg

Nadere informatie

Objectbeschrijving sluiscomplex Heumen (Pepijn van Aubel, november 2016)

Objectbeschrijving sluiscomplex Heumen (Pepijn van Aubel, november 2016) Objectbeschrijving sluiscomplex Heumen (Pepijn van Aubel, november 2016) Het sluiscomplex Heumen (km. 1,4) bestaat uit de volgende onderdelen met bijbehorende kentallen: 1) De oude sluis (west) met 3 puntdeuren

Nadere informatie

. Parkeren op het Baron G.A. Tindalplein is sinds enkele weken niet meer toegestaan, de gemeente kan controleren en bekeuren.

. Parkeren op het Baron G.A. Tindalplein is sinds enkele weken niet meer toegestaan, de gemeente kan controleren en bekeuren. Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Datum bewonersbrief: 2 april 2019 Contactpersoon: de heer Strating Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: Vorig jaar informeerden

Nadere informatie

Figuur 1: overzicht werkzaamheden aan bruggen en Hoofdweg Oostzijde (N520)

Figuur 1: overzicht werkzaamheden aan bruggen en Hoofdweg Oostzijde (N520) Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon Doorkiesnummer Uw brief

Nadere informatie

T.a.v. Portefeuillehouders Verkeer en Vervoer Regio Alkmaar Postbus BC Alkmaar

T.a.v. Portefeuillehouders Verkeer en Vervoer Regio Alkmaar Postbus BC Alkmaar POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM T.a.v. Portefeuillehouders Verkeer en Vervoer Regio Alkmaar Postbus 53 1800 BC Alkmaar Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon dhr. H.F. Pierhagen BU/INFRA Telefoonnummer 06

Nadere informatie

Verbreding A1 Bunschoten Hoevelaken Combinatie Van Gelder - Mobilis

Verbreding A1 Bunschoten Hoevelaken Combinatie Van Gelder - Mobilis Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u van ons de eerste nieuwsbrief over de realisatie Verbreding A1 Bunschoten-Spakenburg richting het Knooppunt Hoevelaken. Deze nieuwsbrief heeft het doel u te informeren

Nadere informatie

Overzicht van de geplande werkzaamheden De volgende werkzaamheden worden in de komende maanden uitgevoerd:

Overzicht van de geplande werkzaamheden De volgende werkzaamheden worden in de komende maanden uitgevoerd: H.J. Nederhorststraat 1, 2801 SC Gouda Postbus 268, 2800 AG Gouda Telefoon +31 (0)182 59 05 10 Behandeld door Robin van de Plassche Telefoon 06-51 40 89 51 E-mail robin.van.de.plassche@bam.com Retouradres:

Nadere informatie

Vervolg werkzaamheden viaduct Arnhemsebovenweg te Driebergen-Rijsenburg

Vervolg werkzaamheden viaduct Arnhemsebovenweg te Driebergen-Rijsenburg Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1018-RBO

Nadere informatie

Nieuwsflits OV SAAL Almere

Nieuwsflits OV SAAL Almere Nieuwsflits OV SAAL Almere Nr.004, september 2015 Misschien heeft u het al gemerkt: er wordt veel gewerkt op en naast het spoor in Almere. Doel is het verbeteren van de bereikbaarheid van de noordelijke

Nadere informatie

VOETPRINT VAN NIEUWE WEG IS AL TE ZIEN

VOETPRINT VAN NIEUWE WEG IS AL TE ZIEN Nieuwsbrief november 2015 Verbreding N279 s-hertogenbosch-veghel VOETPRINT VAN NIEUWE WEG IS AL TE ZIEN Het gaat goed. Tot nu toe zijn we zeker tevreden. We hebben even last gehad van een natte periode,

Nadere informatie

Aankondiging werkzaamheden en afsluiting tunnel Kooiweg en tunnel Heuvelsesteeg en werkzaamheden ten behoeve van de verlegging van het Valleikanaal

Aankondiging werkzaamheden en afsluiting tunnel Kooiweg en tunnel Heuvelsesteeg en werkzaamheden ten behoeve van de verlegging van het Valleikanaal Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1208-RBO

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1312-AVR

Nadere informatie

MAGAZINE VOOR MEDEWERKERS VAN RIJKSWATERSTAAT. op afstand bedienen

MAGAZINE VOOR MEDEWERKERS VAN RIJKSWATERSTAAT. op afstand bedienen MAGAZINE VOOR MEDEWERKERS VAN RIJKSWATERSTAAT DECEMBER 2015 Bruggen en sluizen op afstand bedienen 01-KRACHT_Cover.indd 1 23-11-15 11:35 REPORTAGE Blauwe golf door ritsend bedienen Buiten timmert de aannemer

Nadere informatie

Dat van zaterdag 6 februari 2016 tot en met dinsdag 9 februari 2016 in Cuijk het traditionele Carnaval wordt gevierd;

Dat van zaterdag 6 februari 2016 tot en met dinsdag 9 februari 2016 in Cuijk het traditionele Carnaval wordt gevierd; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1762 14 januari 2016 Onderwerp: Tijdelijke verkeersmaatregelen carnaval 2016 centrum Cuijk Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

ScheepvaartVerkeersCentrum

ScheepvaartVerkeersCentrum ScheepvaartVerkeersCentrum Het landelijk ScheepvaartVerkeersCentrum (SVC) is onderdeel van Rijkswaterstaat en werkt aan uniform en optimaal management van het scheepvaartverkeer op de Rijkswateren in Nederland.

Nadere informatie

Nieuwsbrief FlorijnAs

Nieuwsbrief FlorijnAs Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief over de FlorijnAs voor de zomervakantie. In een nieuw jasje! Omdat de nieuwsbrief niet meer alleen over omleidingen gaat, hebben we de titel veranderd in NIEUWSBRIEF

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Stremmingsbesluit Grote Sluis te Spaarndam Oplegvel Collegebesluit Portefeuille M. Divendal Auteur Mevr. A.G. Kamphuis Telefoon 5113388 E-mail: akamphuis@haarlem.nl WZ/OGV Reg.nr. 2008/177047

Nadere informatie

Vragen van de heer W. Hoogervorst (SP) over Aardverschuiving bij aanleg N23 bij Grootebroek/Venhuizen.

Vragen van de heer W. Hoogervorst (SP) over Aardverschuiving bij aanleg N23 bij Grootebroek/Venhuizen. Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Datum ingekomen vragen : 26 juni 2017 Datum GS-besluit: : 18 juli 2017 Vragen nr. 60 Vragen van de heer W. Hoogervorst (SP) over Aardverschuiving bij

Nadere informatie

Aansluiten noordelijke rijbaan A9 op tijdelijke rijstroken tussen S111 en spoorkruising en diverse andere werkzaamheden.

Aansluiten noordelijke rijbaan A9 op tijdelijke rijstroken tussen S111 en spoorkruising en diverse andere werkzaamheden. 26 mei 2016 IXAS-werkschema Omwonenden van het project A9 Gaasperdammerweg worden met bouwberichten geïnformeerd over de werkzaamheden die in hun omgeving hinder kunnen veroorzaken. Door bijvoorbeeld weersomstandigheden

Nadere informatie

Betere informatie met VOS. Jan Paul Kors

Betere informatie met VOS. Jan Paul Kors Betere informatie met VOS Jan Paul Kors 11 mei 2010 Aanleiding De implementatie van de Beleidsbrief Binnenvaart, (Beleidsdoelstellingen o.a. betrouwbare reistijden, beter benutten van bestaande infrastructuur

Nadere informatie

Vijf vragen aan experts Nico in t Hout en Rob Nieumeijer

Vijf vragen aan experts Nico in t Hout en Rob Nieumeijer Vijf vragen aan experts Nico in t Hout en Rob Nieumeijer Hefbrug Waddinxveen: wat gebeurt er de komende weken? Ondernemer aan het woord: Gasten kiezen hopelijk alternatieve routes Meer informatie en contact

Nadere informatie

Objectbeschrijving sluiscomplex Weurt (Pepijn van Aubel, november 2016)

Objectbeschrijving sluiscomplex Weurt (Pepijn van Aubel, november 2016) Objectbeschrijving sluiscomplex Weurt (Pepijn van Aubel, november 2016) Het sluiscomplex Weurt (km. 11,8) bestaat uit de volgende onderdelen met bijbehorende kentallen: 1) De oude sluis (oost) met 3 roldeuren

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr HERINRICHTING N241 BLVC Overleg Nr. 29 20-09-2016 1 AGENDA 0 VERSLAG / ACTIELIJST 1 OVERZICHT PROJECT 2 PRINCIPE FASERING WERKZAAMHEDEN 3 WERKZAAMHEDEN PER WEGVAK 4 VRAGEN? / WVTTK 5 VOLGEND OVERLEG 6

Nadere informatie

Nieuwsbrief Looiershof 3 e week mei 2017 Voortgang Project Looiershof

Nieuwsbrief Looiershof 3 e week mei 2017 Voortgang Project Looiershof Nieuwsbrief Looiershof 3 e week mei 2017 Voortgang Project Looiershof Beste mensen, In de afgelopen week is het archeologisch vooronderzoek afgerond, zijn peilbuizen aangebracht en is het einde van het

Nadere informatie

Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop

Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop Nieuwsbrief nr 4 april 2019 Deze nieuwsbrief informeert u over de Programmatische Aanpak Gouwe Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop Provincie Zuid-Holland en gemeente

Nadere informatie

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1313-AVR

Nadere informatie

Werkzaamheden A13 HRL Kleinpolderplein N470

Werkzaamheden A13 HRL Kleinpolderplein N470 Werkzaamheden A13 HRL Kleinpolderplein N470 Donderdag 21 januari 2016 Agenda Tijd Onderwerp Wie 10:30-10:35 Welkom + toelichting op het programma Jeroen (RWS) 10:35-10:45 Kennismaking aanwezigen Allen

Nadere informatie

IXAS-werkschema. Algemeen Afsluiting A9 Gaasperdammerweg. Rondom Knooppunt Holendrecht. 22 maart 2016

IXAS-werkschema. Algemeen Afsluiting A9 Gaasperdammerweg. Rondom Knooppunt Holendrecht. 22 maart 2016 22 maart 2016 IXAS-werkschema Omwonenden van het project A9 Gaasperdammerweg worden met bouwberichten geïnformeerd over de werkzaamheden die in hun omgeving hinder kunnen veroorzaken. Door bijvoorbeeld

Nadere informatie

Aansluiten zuidelijke rijbaan A9 op tijdelijke rijstroken tussen S111 en spoorkruising en diverse andere werkzaamheden.

Aansluiten zuidelijke rijbaan A9 op tijdelijke rijstroken tussen S111 en spoorkruising en diverse andere werkzaamheden. 10 mei 2016 IXAS-werkschema Omwonenden van het project A9 Gaasperdammerweg worden met bouwberichten geïnformeerd over de werkzaamheden die in hun omgeving hinder kunnen veroorzaken. Door bijvoorbeeld weersomstandigheden

Nadere informatie

Verderop in deze nieuwsbrief leggen we uit wat deze werkzaamheden precies inhouden.

Verderop in deze nieuwsbrief leggen we uit wat deze werkzaamheden precies inhouden. Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

Herbouwen van de brug in de Herentalsebaan over het Albertkanaal in Viersel. ir. Stefan Sablon nv De Scheepvaart Zandhoven 13 juni 2013

Herbouwen van de brug in de Herentalsebaan over het Albertkanaal in Viersel. ir. Stefan Sablon nv De Scheepvaart Zandhoven 13 juni 2013 Herbouwen van de brug in de Herentalsebaan over het Albertkanaal in Viersel ir. Stefan Sablon nv De Scheepvaart Zandhoven 13 juni 2013 Herbouwen brug Viersel Reden van herbouw Project Verhoging bruggen

Nadere informatie

Bedieningstijden van sluizen en bruggen

Bedieningstijden van sluizen en bruggen Bedieningstijden van sluizen en bruggen Maart 2018 De informatie in dit document is afkomstig van verschillende organisaties. Provincies, gemeenten, waterschappen en havenbedrijven zijn de bevoegde autoriteiten

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016

NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016 NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016 Verkenning N307 Roggebot-Kampen bijna klaar De provinciale weg N307 verbindt Lelystad en Kampen en is ook nog eens onderdeel van een groter geheel: de N23 van A (Alkmaar)

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr HERINRICHTING N241 BLVC Overleg Nr. 22 08-03-2016 1 AGENDA 0 VERSLAG / ACTIELIJST 1 OVERZICHT PROJECT 2 STAND VAN ZAKEN 3 PRINCIPE FASERING WERKZAAMHEDEN 4 WERKZAAMHEDEN PER WEGVAK 5 BEREIKBAARHEID NES

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Projectplan veerstoep Rijnkade

Projectplan veerstoep Rijnkade Projectplan veerstoep Rijnkade Voorstel voor het inrichten van een op- en afstapvoorziening ten behoeve van het voeten fietsveer van Rijnkade naar Stadsblokken te Arnhem. Stichting Historische Schepen

Nadere informatie

Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda

Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda Deze samenvatting bevat de hoofdlijn van de Notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) van de MIRT Verkenning

Nadere informatie

Verkeersbesluit: Tijdelijke verkeersmaatregelen ten behoeve van groot onderhoud Stadsbrug

Verkeersbesluit: Tijdelijke verkeersmaatregelen ten behoeve van groot onderhoud Stadsbrug STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 37128 29 juni 2018 Verkeersbesluit: Tijdelijke verkeersmaatregelen ten behoeve van groot onderhoud Stadsbrug Kampen Burgemeester

Nadere informatie

Werksessie 1 Effectief en efficiënt gebruik van de vaarweg: Blauwe Golf en Verkeersmanagement

Werksessie 1 Effectief en efficiënt gebruik van de vaarweg: Blauwe Golf en Verkeersmanagement Werksessie 1 Effectief en efficiënt gebruik van de vaarweg: Blauwe Golf en Verkeersmanagement Kim Hofhuis Platform WOW Bart Bosman Provincie Noord-Holland Verkeersmanagement Efficiënt, effectief gebruik

Nadere informatie

Werkwijzer Minder Hinder Vaarwegen

Werkwijzer Minder Hinder Vaarwegen Werkwijzer Minder Hinder Vaarwegen Deel B Hoofdstuk Communicatie voor opdrachtnemer Pagina 1 van 1 Inhoud 1 Klap 5 - Communicatie 3 1.1 Status hoofdstuk Communicatie 3 1.2 Inkoop communicatie 3 1.3 Hindercommunicatie

Nadere informatie

Vervangen brug DGBV 41 & duikerbrug DGBV 35 te Dwarsgracht. Inloopavond t.b.v. belanghebbenden d.d in De Otterskooi te Dwarsgracht

Vervangen brug DGBV 41 & duikerbrug DGBV 35 te Dwarsgracht. Inloopavond t.b.v. belanghebbenden d.d in De Otterskooi te Dwarsgracht Vervangen brug DGBV 41 & duikerbrug DGBV 35 te Dwarsgracht Inloopavond t.b.v. belanghebbenden d.d. 24-01-2019 in De Otterskooi te Dwarsgracht Projectteam: Opdrachtgever: Projectbegeleider: Gemeente Steenwijkerland

Nadere informatie

Verkeersveilige schoolomgeving: ook nodig voor uw kind!

Verkeersveilige schoolomgeving: ook nodig voor uw kind! CBS De Rietzanger & OBS Ter Borch Februari/maart 2015 Verkeersveilige schoolomgeving: ook nodig voor uw kind! In het jaar 2009 werd het Borchkwartier gebouwd. Al snel bleek dat beide scholen te maken hadden

Nadere informatie

Opdracht Nijkerkerbrug

Opdracht Nijkerkerbrug Opdracht Nijkerkerbrug RIJKSWATERSTAAT ZOEKT: Een (constructief) veilige brugverbinding; Voor een levensduur van 25-30 jaar; Zonder beperkingen voor al het passerende verkeer welke voldoet aan de geldende

Nadere informatie