KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND"

Transcriptie

1 KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

2 KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND Jan. De Heer A. D. Vijgh, oudste der notarissen, op leeftijd overleden. De Heer P. G. C. van Doorn, sedert 1908 arts te Koelofarendsveen, te Alkemade overleden. De Heer H. H. van der Kloot Meyburg, firmant in diverse fabrieken te Alphen Rijn, op leeftijd overleden. 1 Febr. Mej. A. S. A. van Kaathoven, oud-leerares der Meisjes H.B.S., op 77-jarigen leeftijd overleden. De Heer W. Warnaar, bollenkweeker, lid der N.V. Warnaar en Co., voorzitter van den Bond van Bloembollenhandelaren, oud-gemeenteraadslid, en vele jaren wethouder, lid van Prov. Staten en buitengewoon lid van Staten van Holland, te Sassenheim overleden Gebrandschilderde ramen, vervaardigd door den glazenier P. A. H. te s-gravenhage, elk met een afmeting van voorstellende de wapens van burgemeesters en magistraat van Leiden, zijn gereed gekomen. Zij zullen na den oorlog worden aangebracht in het trappenhuis van het Raadhuis, zijde Vischmarkt.

3 7 Febr Jarig jubileum van den Heer G. Jongeleen bij de N.V. Vereenigde Touwfabrieken te Leiderdorp. 50-Jarig jubileum van den Heer P. kamp als handzetter bij de N.V. Boekhandel en Drukkerij v.h. E. J. Brill. De Heer J. R. de Bruïne Groeneveldt, arts, sedert meer dan 40 jaren chirurg, op jarigen leeftijd overleden. De Heer J. H. van van Nes, bekende figuur uit de boomkweekerswereld, op 72-jarigen leeftijd te Boskoop overleden. Laatste zitting van de Kamer van Koophandel voor Leiden en Rijnland. De Heer A. L. van in de Geschiedenis en Aardrijkskunde aan het gymnasium van , op 76-jarigen leeftijd overleden. Afscheid van den Heer A. Gerrevink als burgemeester van Oegstgeest. Hardrijderij met arresleden (,Hardtikkerij ) bij het dorp de Kaag; onder de deelnemende spannen bevonden zich fraaie arren. 5 Maart Een leerstoel ingesteld vanwege de stichting philosophie en parapsychologie bij de faculteit van letteren en wijsbegeerte. Benoemd tot bijzonder hoogleeraar in bovengenoemde vakken Dr. E. A. Greven te Wassenaar.

4 38 10 Maart Schenking aan het Rijk door Mevr. Dubois- Lojenga te Schaarsbergen van een collectie schedels, skeletten, preparaten op alcohol, wetenschappelijke gen van wijlen haar echtgenoot, Prof. Dr. M. E. F. Th. Dubois, ter plaatsing in het Rijksmuseum van Nat. Historie, zijnde een aanvulling reeds in eigendom zijnde Dubois. De Heer L. van der Laan, architect, op 77-jarigen leeftijd overleden. Na nachtvorst is het ijs op de meer nog sterk, dat met ijsschuiten op de plas is gezeild, waarmede een record is gevestigd. Mr. G. H. E. Nord Thomson, advocaat hier ter stede gedurende vele jaren op jarigen leeftijd overleden. 4 April De Heer Th. Hiemstra, houder-kassier van de Leidsche Spaarbank, op 68-jarigen leeftijd overleden. 25 Afscheid van Mevr. Dr. D. B. van Beucker Andreae als directrice van het Rotterdamsche hospitium te Katwijk 25 De Heer F. G. H. Gerlings, oud-directeur der Incassobank N.V., op leeftijd te s-gravenhage overleden. 16 Mei De Heer J. v. d. Ruit, hoofd der Openbare Lagere School te Zoeterwoude, op jarigen leeftijd overleden.

5 39 16 Mei 1 Juni 5 Eervol ontslag verleend aan Mr. P. J. burg als secretaris van Curatoren van de Universiteit. De Heer F. E. Meerburg, een der voornaamste reeders van Katwijk en eigenaar van een zeer uitgebreiden haringhandel, op 83-jarigen leeftijd te Katwijk overleden. Gouden jubileum van den Heer G. bij de firma Gebr. Kruyt, aan den Nieuwen Rijn. Gouden jubileum van den Heer P. laar bij Turkenburgs Zaadhandel te Bodegraven. Benoemd tot curator van de Leidsche Universiteit Jhr. J. A. H. van der Does, te Arnhem. Gouden jubileum van den Heer P. J. heid als oprichter van de Eerste Leidsche Timmer- en Meubelfabriek 125-Jarig bestaan van de N.V. Fabriek van Wollen Dekens voorheen J. Scheltema Jzn. Benoemd tot notaris als opvolger van wijlen den Heer A. D. Vijgh, de Heer N. W. Holtkamp, candidaat-notaris te Oegstgeest. De Heer G. de Jong E.zn., bekende figuur in kringen van het Christelijk Onderwijs, op leeftijd overleden. Dr. K. H. Boersema, emeritus predikant der Ned. Herv. Kerk en voorganger der Vereeniging van Vrijzinnig Hervormden, benoemd tot hulpprediker bij de Ned. Hervormde Gemeente.

6 40 21 Juni Intrede van Prof. Dr. L. J. van Holk als predikant bij de Remonstrantsch Geref. Gemeente, na bevestiging door Ds. H. J. Mispelblom Beijer, zijn voorganger. Pastoor A. H. J. M. jaar deken van Leiden. 10 Juli De Heer J. J. de Vos tot Nederveen te Wassenaar heeft aan den Staat der Nederlanden ter plaatsing in het Rijksmuseum van Natuurlijke Historie alhier een drietal verzamelingen van kevers ten geschenke aangeboden; deze collecties omvatten bij elkaar ongeveer exemplaren. De Heer 0. L. J. Sikkens, reserve-majoor der veldartillerie en wethouder der Gemeente Laren (N.H.), als burgemeester van Oegstgeest benoemd. Aug. De Heer H. Knaak 50 jaar agent der Reederij Van der alhier. 3 Wijdingsavond onder leiding van Dr. J. Riemens tot ingebruikneming van het gerestaureerde orgel in de Hooglandsche Kerk. Sprekers waren Dr. J. Riemens en de Heer J. P. Mulder, voorzitter van de Gemeente Commissie. Prof. Dr. G. Jelgersma, oud-hoogleeraar in de psychiatrie en neurologie, op leeftijd overleden. Jhr. D. de van Scheltinga te Utrecht benoemd tot burgemeester van Wassenaar.

7 41 18 Aug. Mr. F. M. A. Schokking, burgemeester van s-gravezande, benoemd tot burgemeester van Hazerswoude. De Heer G. burgemeester van benoemd tot burgemeester van Rijnsburg. De Heer J. M. H. L. Hoynck van Papendrecht benoemd tot burgemeester van hoven. De zeven gobelins voor het stadhuis met symbolische voorstellingen van wijsbegeerte, wetenschap, kunst, techniek, sociale voorzorg, den tijd en arbeid; ontworpen door Christiaan de Moor en vervaardigd door Edmondt de Cneudt, te Soest, zijn voltooid. De Heer P. Niekerk, arts te Binnen, op 40-jarigen leeftijd overleden. Dr. A. Stoffel, technisch directeur v.d. N.V. v. Chemische Industrie,,Katwijk, op 65-jarigen leeftijd te Oegstgeest overleden. Eervol ontslag verleend aan de professoren Dr. J. A. J. en Mr. R. P. Cleveringa als curatoren van het Sted. Gymnasium; in hunne plaats zijn als zoodanig benoemd Mevr. H. G. de Ruyter van Van Bosse en de Heer A. De Heer E. Pelinck, directeur van het Sted. Museum de Lakenhal, benoemd tot lid van de Monumentencommissie wegens het bedanken van den Heer T. Groeneveld.

8 42 15 Sept. De Heer J. Kooreman 50 jaar bij de N.V. Ned. Fabriek van wollen dekens v.h. C. en Zn. Mr. H. M. A. Coebergh, sedert 1911 notaris alhier, op 67-jarigen leeftijd te Amsterdam overleden. De Kweekschool voor Voorbereidend Onderwijs aan het Rapenburg bestaat 75 jaar. Ds. A. P. van der Haas, hulpprediker te Oegstgeest, neemt het beroep aan in de komende vacature J. Jansen Schoonhoven aldaar. Eervol ontslag verleend aan Prof. Dr. T. Colenbrander als hoogleeraar. Dr. W. P.J. A. van Royen, te voren kapitein der artillerie van het leger, benoemd tot Secretaris van Curatoren van de Universiteit Oct Ds. B. A. Venemans, te Harkema-Opeinde (Gr.) heeft het beroep aangenomen naar de Gereformeerde Kerk in Hersteld Verband te Leiden-Noordwijk. 3-Octoberherdenking in de Pieterskerk door Dr. G. J. met den tekst: Exodus 20 vers 2 en 3. De Heer F. Elkerbout, oud-voorzitter van den Chr. Metaalbewerkersbond in Nederland, lid van den Gemeenteraad, op jarigen leeftijd overleden.

9 43 14 Oct. Prof. Dr. F. W. A. Korff, hoogleeraar in de Godgeleerdheid vanwege de Ned. Herv. Kerk aan de Leidsche Universiteit, op 54-jarigen leeftijd te Haarlem overleden 1 Nov. 1 Bevestiging en intrede van ds. B. van gekomen van Wezep, te Katwijk Prof. Mr. H. A. Idema benoemd tot vicepresident van het Gerechtshof te s-gravenhage. 125-Jarig bestaan van de Leidsche Maatvan Weldadigheid. Afscheid van den Heer B. Moolenburgh als hoofdinspecteur der Directe Belastingen alhier. Gouden jubileum van den Heer J. Wol bij de firma N. N.V. te Alphen Rijn. Gouden jubileum van ds. H. Meijering, emeritus predikant der Geref. Kerk te Katwijk Rijn. Afscheid van ds. A. als predikant der Ned. Herv. Gemeente te Zoeterwoude. Mej. J. Alida Planjer, sedert 1903 verpleegster later hoofdverpleegster in het Diakonessenhuis, op leeftijd overleden. Prof. Dr. K. L. Martin, oud-hoogleeraar in de geologie en mineralogie aan de Leidsche -jarigen leeftijd overleden.

10 44 15 Nov. Afscheid in de Pauluskerk van Ds. T. J. Jansen Schoonhoven als predikant te Oegstgeest. Freule F. van Panthaleon baronesse van oud-directrice van Hôpital Wallon, alhier, op 77-jarigen leeftijd te s-gravenoverleden. 3 Dec. Installatie van den nieuwen Armenraad door den Burgemeester. Het Diaconessenhuis wordt verplaatst naar het gebouw der Zendingsschool aan den Rijnsburgerweg te Oegstgeest. Het St. Elisabeth-Ziekenhuis bestaat 50 jaar; dit jubileum is kerkelijk gevierd. De Heer J. C. A. Binnendijk, oud-directeur der N.V. Sajetfabriek P. en bruggen, op 79-jarigen leeftijd overleden.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND 1943. JANUARI. Van heden af wordt geen tolgeld meer geheven bij de Leiderdorpsche brug, welke tol sedert 1542 bestaan heeft. 4

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK, 1 Jan. De heer J. G. M. van Griethuyzen, Burgemeester van Oestgeest en Voorhout, op 77-jarigen leeftijd overleden. 6 Jan. Herdenkingsplechtigheid Willem

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KRONIEK 1932 1 Jan. 3 Eervol ontslag wegens het bereiken van de leeftijdsgrens aan Dr. J. W. C. Goethart als directeur van het Rijksherbarium en lector in de systematische

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. 1 Jan. KORTE KRONIEK. 1930. Firma J. en A. le Poole bestaat 250 jaar. 40 jarig ambtsjubileum van J.W. Broekhuizen, van het gemeentelijk museum de Lakenhal. Opening

Nadere informatie

VAN LEIDEN EN RIJNLAND 1941.")

VAN LEIDEN EN RIJNLAND 1941.) KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND 1941.") 16 Jan. Ds. R. Blommaert uit Middelburg neemt het beroep naar de Waalsche Gemeente alhier aan, waardoor voorzien is in de vacature van wijlen ds. L. G. M. Bresson.

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK. 1934. 2 Jan. 4 4 7 7 7 Dr. D. Timmermans, arts te Oestgeest, op 65-jarigen leeftijd overleden. Dr. Mr. N. G. Veldhoen, Ned. Herv. pred. te Voorburg,

Nadere informatie

omtrent enkele openbare inrichtingen en besturen.

omtrent enkele openbare inrichtingen en besturen. omtrent enkele openbare inrichtingen en besturen. LEIDEN. Burgemeester: Jhr. Mr. Dr. N. C. de Wethouders: J. A van Hamel, Mr. J. C. van der Lip, J. A. Bots, H. W. Secretaris: Mr. Dr. C. E. van Ontvanger:

Nadere informatie

VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. JAN 1911. 1 4 10 Zestigjarig bestaan der Yrukkcrij der firma. een prooi der vlammen. van den heer H. Visser tent-resident Biliton. F. Engels jaar lid Collectnntcn

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK. 1940. 2 Jan. 3 300 jarige herdenking van het Salvatorshof in de Steenstraat. Gouden jubileum van den heer 3. Kikkert als assistent aan het Woordenboek

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK.*) 13 Febr. Overlijden van Prof. G. P. J. hoogleeraar der wijsbegeerte. 18 Mrt. De telefooncentrale wordt overgebracht van de Papengracht naar het kantoor.

Nadere informatie

MEMORIAM Prof. Dr T. HOEKSTRA. I

MEMORIAM Prof. Dr T. HOEKSTRA. I 99 lin MEMORIAM Prof. Dr T. HOEKSTRA. I Onder de Kamper ingezetenen, die in het jaar 1936 door den dood zijn weggenomen, is ook te noemen Prof. Dr Tjeerd Hoekstra. Een groot en belangrijk deel van zijn

Nadere informatie

Inlichtingen omtreut enkele openbare inrichtingen en besturen.

Inlichtingen omtreut enkele openbare inrichtingen en besturen. Inlichtingen omtreut enkele openbare inrichtingen en besturen. LEIDEN. Burgemeester: Jhr. Mr. Dr. N. C. de Gijselaar. Wethouders : J. A. van Harnel, J. Korevaar Mr. L. M. J. H. Kerstens, Mr. J. C. van

Nadere informatie

KORTE KRONIEK LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK V A N LEIDEN EN RIJNLAND Jan. 5 6-8 25 KRONIEK 1936 De Haarlemmermeerlijnen, dorp, Haarlem-Aalsmeer en Hoofddorp, zijn opgeheven. Spoorlijn Alphen-Uithoorn opgeheven. Afscheid van Ds. Nauta

Nadere informatie

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen.

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. LEIDEN. Burgemeester: Mr. de Ridder. Wethouders: H. C. Juta, J. A. van Hamel, J. vaar Mr. L. M. J. H. Kerstens. Secretaris: Mr. M. C. de Vries

Nadere informatie

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen.

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. LEIDEN. Burgemeester: Jhr. Mr. Dr. N. C. de Gijselaar. Wethouders: Mr. J. C. van der Lip, J. A. Bots, Mr. C. W. van der Pot Bzn., W. Pera.

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KRONIEK 1935 2 Jan. 24 De Heer G. S. de Haan, chef van de kamer bij den dienst van Gemeentewerken, op 42-jarigen leeftijd overleden. Afscheid van hoofdagent J. Nieuwkoop

Nadere informatie

omtrent openbare personen en lichamen.

omtrent openbare personen en lichamen. omtrent openbare personen en lichamen. LEIDEN. Burgemeester: Jhr. Mr. Dr. N. C. de Wethouders: Mr. C. van A. Bots, J de Lange, W. Pera. Secretaris: Mr. Dr. C. E. van Strijen. Ontvanger: G. H. Kokxhoorn.

Nadere informatie

1945; 1945; 1944; mei 1941-okt. okt juli mei 1942-dec ; ; ; ; ; ; ; feb.

1945; 1945; 1944; mei 1941-okt. okt juli mei 1942-dec ; ; ; ; ; ; ; feb. Plaatsingslijst van het archief afkomstig van ds. J. Haitsma (1863) 1941-2006 "Jacob (Jaap) Haitsma werd geboren in 1913 in Hindehopen. Na de lagere school en het Willem Lodewijk gymnasium in Groningen,

Nadere informatie

VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK. 1939. 1 Jan. Gouden jubileum van de N.V. Boek- en Steendrukkerij Eduard Benoemd tot directeur van het Instituut Wullings te Voorschoten Jhr. G. M. E.

Nadere informatie

Herdenkingsalbum der N.V. Gebrs. van Hoeken s Houthandel, Leiden, uitgegeven ter gelegenheid van het bestaan S r i g a r (W. J. P.

Herdenkingsalbum der N.V. Gebrs. van Hoeken s Houthandel, Leiden, uitgegeven ter gelegenheid van het bestaan S r i g a r (W. J. P. Lijst van werken, betrekking hebbende OP Leiden en Omgeving, verschenen in 1934, ten Gemeente-Archieve aanwezig. Jaarverslagen, catalogi, dag- en weekbladen, periodieken, programma s en rantenartikelen

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND JANUARI 1912. H. bcnocmd tot conservator bij Rijks treedt, ruim dienst, hoofd Chr. School D e op. de a l s herdenkt den dag dat hij de door B. bcnocmd dor gemeente-belastingen.

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK.*) 2 Jan. A. W. Sijthoff s Uitgevers-Mij. herdenkt haar 75-jarig bestaan. Overlijden van notaris J. C. Spruyt te Alphen aan den Rijn. 4 Overlijden te Utrecht

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. 1 Jan. 3 9 KORTE KRONIEK.*) 1928. De hortulanus E. Th. Witte is 40 j. verbonden aan- den Hortus Botanicus. De Leidsche herdenkt haar 40-jarig bestaan met een gecostumeerd

Nadere informatie

VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. 1 Jan. 3 3 7 15 KORTE KRONIEK. 1931. Dr. IJ. van der Meulen benoemd tot conservator in de tandheelkunde aan de Leidsche Universiteit. De heer Ch. van treedt af als

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK. 1937. 4 Jan. Juliana-eik door den burgemeester in den Leidschen Hout geplant. 7 Prof. Dr. J. Huizinga treedt op als getuige bij het van Prinses Juliana

Nadere informatie

Plaatsingslijst van de collectie Gemeentecommissie van de Hervormde gemeente te Leiden

Plaatsingslijst van de collectie Gemeentecommissie van de Hervormde gemeente te Leiden Plaatsingslijst van de collectie Gemeentecommissie van de Hervormde gemeente te Leiden Stukken verzameld door A. Rutgers (1849-1875) 205 Samengesteld door P. Hoekstra e.a. Historisch Documentatiecentrum

Nadere informatie

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen.

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. LEIDEN. Burgemeester: Jhr. Mr. Dr. N. C. de Gijselaar. Wethouders: A. van Hamel, Mr. J. C. van der Lip, J. A. Bots, H. W. Fischer. Secretaris:

Nadere informatie

Plaatsingslijst van de collectie van prof. mr. P.A. Diepenhorst

Plaatsingslijst van de collectie van prof. mr. P.A. Diepenhorst 72 Plaatsingslijst van de collectie van prof. mr. P.A. Diepenhorst Levensjaren 1879-1953 (1904-1932) samenstelling: drs. N.H.W. Verbeek Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme

Nadere informatie

Verslag over de jaren 1928 en 1929.

Verslag over de jaren 1928 en 1929. VEREENIGING,,OUD-LEIDEN. Verslag over de jaren 1928 en 1929. Omtrent de werkzaamheden onzer Vereeniging gedurende dit tweejarig tijdvak en hetgeen onzen leden geboden kon worden, zij het volgende vermeld.

Nadere informatie

VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. JANUARI 1918. 1 5 13 15 17 19 21 25 28 Januari Dr. J. G. van der herdenkt den dag dat hij vóór jaren promoveerde tot Doctor in de Medicijnen. Opening der tweede R.

Nadere informatie

Calcar (Prof. R. P. van); Bezuiniging of... Open brief aan Prof. Dr. Slotemaker de en

Calcar (Prof. R. P. van); Bezuiniging of... Open brief aan Prof. Dr. Slotemaker de en Lijst van werken, betrekking hebbende op Leiden en Omgeving, verschenen in 1935, ten gemeente-archieve aanwezig. Jaarverslagen, catalogi, dag- en weekbladen, periodieken, programma s en courantenartikelen

Nadere informatie

REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE VOORSCHOTEN

REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE VOORSCHOTEN REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE VOORSCHOTEN Gemeenschappelijke regelingen gemeente Voorschoten Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Openbaar Lichaam Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland

Nadere informatie

DE LEIDSCHE MONUMENTEN 1).

DE LEIDSCHE MONUMENTEN 1). DE LEIDSCHE MONUMENTEN 1). DE VERANDERINGEN IN HET STADSBEELD GEDURENDE Sedert in het Leidsch Jaarboekje de veranderingen, die gedurende het daaraan voorafgaande jaar plaats vonden, beschreven zijn, zijn

Nadere informatie

1 JULI OCTOBER 1936

1 JULI OCTOBER 1936 189 KAMPER KRONIEK 1 JULI 1935-1 OCTOBER 1936 13 Juli Onthulling van de W. Meijer-bank te IJsselmuiden.,19 Juli De zwemvereeniging "De Waterrotten" herdacht heden haar 10-jarig bestaan. 19 [uli Hedenmorgen

Nadere informatie

Glaskunst in het wijkgebouw Eltheto: schilderen met licht.

Glaskunst in het wijkgebouw Eltheto: schilderen met licht. Glaskunst in het wijkgebouw Eltheto: schilderen met licht. Jan was een gelovig mens maar voelde zich niet verbonden met enige kerkelijk instituut; hij was christen maar had alleen de bijbel nodig om dit

Nadere informatie

voor vrouwen en het Huis van Bewaring, de commissie van oppertoezicht en beheer van de Kweekschool voor zeevaart, de Hulpbank, de commissie voor de

voor vrouwen en het Huis van Bewaring, de commissie van oppertoezicht en beheer van de Kweekschool voor zeevaart, de Hulpbank, de commissie voor de IN MEMORIAM, P. Lm. PIETER geboren te Amsterdam in 1837, vestigde zich in 1879 te Leiden. Van dit jaar tot 1893 was hij lid der firma W. HOOGENSTRAATEN Co., fabrikanten van verduurzaamde levensmiddelen

Nadere informatie

Verslag van den Directeur van het Friesch Museum over het tijdvak: 1 Juli 1916 1 Juli 1917.

Verslag van den Directeur van het Friesch Museum over het tijdvak: 1 Juli 1916 1 Juli 1917. Verslag van den Directeur van het Friesch Museum over het tijdvak: 1 Juli 1916 1 Juli 1917. Werkzaamheden. Het afgeloopen jaar was voor mij een van oriënteering in het Museum dat, door de verscheidenheid

Nadere informatie

GELDIG VANAF 9 DECEMBER 2012 HAARLEM DE ZILK HILLEGOM NIEUW-VENNEP LEIDERDORP HOOGMADE WOUBRUGGE ROELOFARENDSVEEN KOUDEKERK A/D RIJN

GELDIG VANAF 9 DECEMBER 2012 HAARLEM DE ZILK HILLEGOM NIEUW-VENNEP LEIDERDORP HOOGMADE WOUBRUGGE ROELOFARENDSVEEN KOUDEKERK A/D RIJN Lijnfolder 2013 LEIDEN, ZOETERMEER, DEN HAAG GELDIG VANAF 9 DECEMBER 2012 HAARLEM SCHIPHOL DE ZILK HILLEGOM NOORDWIJKERHOUT LISSE NIEUW-VENNEP KATWIJK WASSENAAR NOORDWIJK RIJNSBURG OEGSTGEEST VOORSCHOTEN

Nadere informatie

DE GRAFKELDER VAN DE NED. HERV. KERK TE KOUDEKERK AAN DEN RIJN

DE GRAFKELDER VAN DE NED. HERV. KERK TE KOUDEKERK AAN DEN RIJN DE GRAFKELDER VAN DE NED. HERV. KERK TE KOUDEKERK AAN DEN RIJN In den zomer van het jaar kwam bij de restauratie van de Ned. Hervormde Kerk te Koudekerk een kleine grafkelder aan het licht. Daar deze grafkelder

Nadere informatie

Katwijk GELDIG VANAF 11 DECEMBER 2016 HAARLEM SCHIPHOL NIEUW-VENNEP UITHOORN VOORHOUT SASSENHEIM LEIDERDORP HOOGMADE WOUBRUGGE TER AAR

Katwijk GELDIG VANAF 11 DECEMBER 2016 HAARLEM SCHIPHOL NIEUW-VENNEP UITHOORN VOORHOUT SASSENHEIM LEIDERDORP HOOGMADE WOUBRUGGE TER AAR Lijnfolder 2017 Katwijk GELDIG VANAF 11 DECEMBER 2016 HAARLEM SCHIPHOL DE ZILK HILLEGOM NOORDWIJKERHOUT LISSE NIEUW-VENNEP NOORDWIJK UITHOORN VOORHOUT LEIMUIDEN SASSENHEIM RIJNSBURG KATWIJK ROELOFARENDSVEEN

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN VAN

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN VAN KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN VAN JANUARI De Heer J. W. J. DIEBELS, chef van de afd. Burgerlijke Stand en Bevolking der Gemeentesecretarie wordt gehuldigd bij zijn jubileum als zodanig. Gouden

Nadere informatie

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen.

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. LEIDEN. Burgemeester: Jhr. Mr. Dr. N. C. de Gijselaar. Wethouders: J. A. van Hamel, Mr. C. van der Lip, A. Bots, H. W. Fischer. Secretaris:

Nadere informatie

Overzicht van de beide Godshuisjes in Annen [werkgroep Oud Annen: Henk Veenhof, Piet Kaan, Marianne Mulders-Zonneveld]

Overzicht van de beide Godshuisjes in Annen [werkgroep Oud Annen: Henk Veenhof, Piet Kaan, Marianne Mulders-Zonneveld] Overzicht van de beide Godshuisjes in Annen [werkgroep Oud Annen: Henk Veenhof, Piet Kaan, Marianne Mulders-Zonneveld] Evangelisatie kapel "Jubbega" (nu inbrengwinkel"katrijn") Aan de Zuidlaarderweg 66

Nadere informatie

Het Leidsch Juridisch Genootschap

Het Leidsch Juridisch Genootschap 1 Inhoud Jaarrekening 2000 Inhoudsopgave blz. 1 Inleiding blz. 2-4 Balans per 31-12-2000 blz. 5 Toelichting op de balans blz. 5 Resultatenrekening over 2000 blz. 6 Toelichting op de Resultatenrekening

Nadere informatie

REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE VOORSCHOTEN

REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE VOORSCHOTEN REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE VOORSCHOTEN Voorschoten werkt met veel gemeenten en andere organisaties samen. In sommige gevallen worden afspraken over deze samenwerking vastgelegd in

Nadere informatie

ZUID-HOLLAND NOORD e 5,-

ZUID-HOLLAND NOORD e 5,- B u s b o e k 2014 GELDIG ZUID-HOLLAND NOORD e 5,- VANAF 15 DECEMBER 2013 HAARLEM SCHIPHOL DE DE ZILK ZILK HILLEGOM NOORDWIJKERHOUT LISSE LISSE NIEUW-VENNEP NOORDWIJK UITHOORN VOORHOUT SASSENHEIM LEIMUIDEN

Nadere informatie

Wettelijk register gemeenschappelijke regelingen

Wettelijk register gemeenschappelijke regelingen Wettelijk register gemeenschappelijke regelingen Stellers Eigenaar Zaaknummer : M.P.C. van Hal : Bestuurszaken Z/16/015870 Maart 2016 WETTELIJK REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN (ART. 27 WGR) Nr.

Nadere informatie

INLICHTINGEN OMTRENT ENKELE INSTELLIN- GEN TOT BEVORDERING VAN WETENSCHAP EN KUNST

INLICHTINGEN OMTRENT ENKELE INSTELLIN- GEN TOT BEVORDERING VAN WETENSCHAP EN KUNST INLICHTINGEN OMTRENT ENKELE INSTELLIN- GEN TOT BEVORDERING VAN WETENSCHAP EN KUNST ARCHIEF Het Archief der Gemeente is gevestigd in het gebouw aan de Mathenesserlaan 315 en geopend op werkdagen van half

Nadere informatie

Heemschut Zuid-Holland 19 objecten in Boskoop.

Heemschut Zuid-Holland 19 objecten in Boskoop. Heemschut Zuid-Holland Aanleiding. De Provinciale Commissie van Heemschut in Zuid-Holland heeft een lijst met 19 objecten opgesteld die naar haar mening bescherming verdienen als Gemeentelijk Monument

Nadere informatie

H. ALLIROL DIRECTEUR'VAN DE GEM, GASFABRIEK EN WATERLEIDING TE KAMPEN

H. ALLIROL DIRECTEUR'VAN DE GEM, GASFABRIEK EN WATERLEIDING TE KAMPEN 125 IN MEMORIAM H. ALLIROL. Hendrik Allirol werd geboren te Kampen 15 Aug. 1862. Na zijn schooltijd werd hij opge1eid in het gasvak te Deventer door den heer Niermeyer, den toenmaligen directeur. In 1889

Nadere informatie

Jan Scheltema ( ) keldergraf 122, vak B Fabrikant en gemeenteraadslid

Jan Scheltema ( ) keldergraf 122, vak B Fabrikant en gemeenteraadslid Jan Scheltema (1824-1891) keldergraf 122, vak B Fabrikant en gemeenteraadslid Personalia Geboren: 30 oktober 1824 te Leiden Zoon van: Jacobus Jansz. Scheltema en Henriëtte Wilhelmina Jannette Walen Gehuwd

Nadere informatie

Gebrandschilderde ramen

Gebrandschilderde ramen Gebrandschilderde ramen Deze presentatie is gemaakt om u te laten zien hoe mooi dit onderdeel van Tiel in detail is. De verschillende wandelroutes die gemaakt zijn brengen u soms langs de mooie ramen die

Nadere informatie

Titulatuur: aanhef en adressering

Titulatuur: aanhef en adressering Titulatuur: aanhef en adressering Hoger beroepsonderwijs Aanhef Adressering Baccalaureus (bc.) Zeer geachte heer/mevrouw Bc./ bc. Bachelorsgraad (B met toevoeging) Zeer geachte heer/mevrouw De heer/ B

Nadere informatie

LEDEN LEDENRAAD. Protestantse Kerk Nederland (voorheen Nederlandse Hervormde Kerk): 20 leden. Dhr. A.P. Beekman Krabbendijk Zeeland

LEDEN LEDENRAAD. Protestantse Kerk Nederland (voorheen Nederlandse Hervormde Kerk): 20 leden. Dhr. A.P. Beekman Krabbendijk Zeeland LEDEN LEDENRAAD Protestantse Kerk Nederland (voorheen Nederlandse Hervormde Kerk): 20 leden Woonplaats Dhr. A.P. Beekman Krabbendijk Zeeland Mw. M.J.T. den Besten-Blom Harderwijk Gelderland Mw. E. Bette

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN OVER 1988

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN OVER 1988 KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN OVER 1988 Aan deze kroniek werkten mee: P.S. voor Leiden en de correspondenten J.P. van Th. van Hartevelt-Liesveld, E. ten E.M.Ch.M. C. Kroon, S.C.H. Leenheer, M.H.

Nadere informatie

VERSLAG RIJKSCOMMISSIE VOOR GEODESIE AANGAANDE HAAR WERKZAAMHEDEN IN HET JAAR 1947 VAN DE. 's-gravenhage 1948 STAATSDRUKKERIJ EN UITGEVERIJBED

VERSLAG RIJKSCOMMISSIE VOOR GEODESIE AANGAANDE HAAR WERKZAAMHEDEN IN HET JAAR 1947 VAN DE. 's-gravenhage 1948 STAATSDRUKKERIJ EN UITGEVERIJBED VERSLAG VAN DE RIJKSCOMMISSIE VOOR GEODESIE AANGAANDE HAAR WERKZAAMHEDEN IN HET JAAR 1947 's-gravenhage 1948 STAATSDRUKKERIJ EN UITGEVERIJBED VERSLAG VAN DE RIJKSCOMMISSIE VOOR GEODESIE AANGAANDE HAAR

Nadere informatie

GELDIG VANAF 9 DECEMBER 2012 HAARLEM DE ZILK HILLEGOM NIEUW-VENNEP LEIDERDORP HOOGMADE WOUBRUGGE ROELOFARENDSVEEN KOUDEKERK A/D RIJN

GELDIG VANAF 9 DECEMBER 2012 HAARLEM DE ZILK HILLEGOM NIEUW-VENNEP LEIDERDORP HOOGMADE WOUBRUGGE ROELOFARENDSVEEN KOUDEKERK A/D RIJN Lijnfolder 2013 LEIDEN GELDIG VANAF 9 DECEMBER 2012 HAARLEM SCHIPHOL DE ZILK HILLEGOM NOORDWIJKERHOUT LISSE NIEUW-VENNEP KATWIJK WASSENAAR NOORDWIJK RIJNSBURG OEGSTGEEST VOORSCHOTEN VOORHOUT ZOETERWOUDE

Nadere informatie

Plaatsingslijst van het archief van H. Hoekstra

Plaatsingslijst van het archief van H. Hoekstra Plaatsingslijst van het archief van H. Hoekstra (1878-1915 (1917)) 460 Samengesteld door J.F. Seijlhouwer en F. de Vries Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden) Vrije

Nadere informatie

Verslag over het jaar 1906.

Verslag over het jaar 1906. Vereeniging,,Oud-Leiden. Verslag over het jaar 1906. Het Bestuur heeft de eer den leden het gebruikelijke jaarverslag aan te bieden. Een tweetal lezingen werden gehouden. Op 21 December verplichte de Heer

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN 1972

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN 1972 KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN 1972 JANUARI 3 6 7 13 14 17 31 Voor het eerst sinds de oorlog is het aantal verkeersongelukken in Leiden gedaald. Het,,Vlietcomplex wordt een,,studenteneiland met

Nadere informatie

Eenheid Den Haag. Reactietijden politie spoedmeldingen

Eenheid Den Haag. Reactietijden politie spoedmeldingen Eenheid Den Haag Reactietijden politie Eenheid Den Haag Alphen aan den Rijn Bodegraven-Reeuwijk Delft Gouda Hillegom Kaag en Braassem Katwijk Krimpenerwaard Leiden Leiderdorp Leidschendam-Voorburg Lisse

Nadere informatie

Het Leidsch Juridisch Genootschap

Het Leidsch Juridisch Genootschap 1 Inhoud Jaarrekening 2001 Inhoudsopgave blz. 1 Inleiding blz. 2-4 Balans per 31-12-2001 blz. 5 Toelichting op de balans 2001 blz. 6 Staat van baten en lasten over 2001 blz. 7 Toelichting op de staat van

Nadere informatie

Verslag over de jaren en

Verslag over de jaren en VEREENIGING,,OUD-LEIDEN". Verslag over de jaren en Hierbij geeft ons Bestuur wederom de gebruikelijke mededeelingen over de twee laatste vereenigingsjaren. Het steeg niet onbelangrijk, aangezien vele studenten

Nadere informatie

VOOR GESCHIEDENES EN OUDHEIDKUNDE VAN LE E * TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN. (EEN-EN-TWINTIGSTE LEIDEN - P. J.

VOOR GESCHIEDENES EN OUDHEIDKUNDE VAN LE E * TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN. (EEN-EN-TWINTIGSTE LEIDEN - P. J. JAARBOEKJE. VOOR GESCHIEDENES EN OUDHEIDKUNDE VAN LE E * TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN. (EEN-EN-TWINTIGSTE DEEL) LEIDEN - P. J. MULDER & ZOON VEREENIGING?, OUD-LEIDEN. Verslag over de

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN 1964

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN 1964 KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN 1964 JANUARI 2 J. J. van Ees, chef van de afd. personeelszaken, veertig jaar werkzaam bij A. W. Sijthoff s Uitgeversmij. N.V. 5 Bevestiging en intrede van drs. M.

Nadere informatie

OUD-LEIDEN. Verslag over de jaren 1926 en

OUD-LEIDEN. Verslag over de jaren 1926 en OUD-LEIDEN. Verslag over de jaren 1926 en Zooals de gewoonte is, worden hierbij wederom de lotgevallen Vereeniging vastgelegd in haar orgaan. Hetgeen te berichten is, bestaat ditmaal alleen uit eene opsomming

Nadere informatie

Beslispunten de vijfde wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Holland Rijnland vast te stellen.

Beslispunten de vijfde wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Holland Rijnland vast te stellen. OPENBAAR Adviseur: H.E. Meijer (BBO, tst. 776) Portefeuillehouder: E. van Oortmerssen - Schutte 10.08209 1 ADVIESNOTA Politieke Ronde d.d. n.v.t. Raadsvergadering d.d. 30 september 2010 Voorstel nr. Programma

Nadere informatie

JAARVERSLAG MONUMENTENCOMMISSIE 2001. Gemeente Leiden. Foto: Tekst: Uit de put gerestaureerde panden aan de Haverstraat

JAARVERSLAG MONUMENTENCOMMISSIE 2001. Gemeente Leiden. Foto: Tekst: Uit de put gerestaureerde panden aan de Haverstraat JAARVERSLAG MONUMENTENCOMMISSIE 2001 Gemeente Leiden Foto: Tekst: Uit de put gerestaureerde panden aan de Haverstraat 1. Inleiding De gemeentelijke Monumentencommissie is ingesteld in 1982. Dit is het

Nadere informatie

Plaatsingslijst van het archief van H.C. Touw

Plaatsingslijst van het archief van H.C. Touw Plaatsingslijst van het archief van H.C. Touw (1928-1968) 602 Samengesteld door Rijk Vriesinga Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden) Vrije Universiteit Amsterdam

Nadere informatie

JAA LEIDEN EN RIJNLAND 1921-1922 TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN (ACHTTIENDE JAARGANG). AARLANDERVEEN - E. A. PRINS

JAA LEIDEN EN RIJNLAND 1921-1922 TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN (ACHTTIENDE JAARGANG). AARLANDERVEEN - E. A. PRINS JAARBOEKJE JAA VOOR GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE VAN LEIDEN EN RIJNLAND TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN 1921-1922 (ACHTTIENDE JAARGANG). AARLANDERVEEN - E. A. PRINS EEN WOORD VOORAF. Het

Nadere informatie

Inventaris van het archief van De Graafschapper

Inventaris van het archief van De Graafschapper 22 Inventaris van het archief van De Graafschapper Opgericht 1879 (1890-1946) Samengesteld door J.F. Seijlhouwer Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden) Vrije Universiteit

Nadere informatie

Het Leidsch Juridisch Genootschap

Het Leidsch Juridisch Genootschap 1 Inhoud Jaarrekening 2002 Inhoudsopgave blz. 1 Inleiding blz. 2-5 Balans per 31-12-2002 blz. 6 Toelichting op de balans 2002 blz. 7 Staat van baten en lasten over 2002 blz. 8 Toelichting op de staat van

Nadere informatie

Gegevens gemeente woonplaats Alblasserdam Alblasserdam Totaal Alblasserdam

Gegevens gemeente woonplaats Alblasserdam Alblasserdam Totaal Alblasserdam provincie Zuid Holland Gegevens gemeente woonplaats 2016 2015 Alblasserdam Alblasserdam 1.581 1.778 Totaal Alblasserdam 1.581 1.778 Albrandswaard Poortugaal 1.954 2.793 Totaal Albrandswaard 1.954 2.793

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN 1959

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN 1959 KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN 1959 Van de personen, bij wier overlijdensdatum een * is geplaatst, is in dit Jaarboekje een levensbericht opgenomen. JANUARI 1 Overleden te s-gravenhage in de ouderdom

Nadere informatie

: JAARBOEKJE : VOOR LEIDEN EN RIJNLAND. GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN. LEIDEN - P. J. MULDER di ZOON.

: JAARBOEKJE : VOOR LEIDEN EN RIJNLAND. GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN. LEIDEN - P. J. MULDER di ZOON. * JAARBOEKJE. : JAARBOEKJE : VOOR GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE VAN LEIDEN EN RIJNLAND. TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN 1919 (ZESTIENDE JAARGANG). LEIDEN - P. J. MULDER di ZOON. EEN WOORD

Nadere informatie

IN 1958 OVERLEDEN ROTTERDAMMERS EN OUD-ROTTERDAMMERS

IN 1958 OVERLEDEN ROTTERDAMMERS EN OUD-ROTTERDAMMERS IN 1958 OVERLEDEN ROTTERDAMMERS EN OUD-ROTTERDAMMERS «, 60 jaar. Bedrijfsleider n.v. H. E. Oving jr.'s IJzeren Staalhandel. - 2 april. C. JP. ^/^mocfe, 66 jaar. Vice-voorzitter en penningmeester van de

Nadere informatie

A. Stukken inzake de voogdiistelling over C.A. Samson.

A. Stukken inzake de voogdiistelling over C.A. Samson. Archiefstukken, welke door het gemeentearchief van 's-gravenhage geschonken zijn aan het streekarchivariaat "Rijnstreek" en die betrekking hebben op het eigendom en het beheer van onroerend goed van Cornelis

Nadere informatie

Het Leidsch Juridisch Genootschap

Het Leidsch Juridisch Genootschap 1 Inhoud Jaarverslag 1999 Inhoudsopgave blz. 1 Inleiding blz. 2-4 Balans per 31-12-1999 blz. 5 Toelichting op de balans blz. 5 Resultatenrekening over 1999 blz. 6 Toelichting op de Resultatenrekening 1999

Nadere informatie

OP 23 september 1987 bestond de Stichting 'Economisch

OP 23 september 1987 bestond de Stichting 'Economisch OPRICHTING VAN HET ECONOMISCH TECHNOLOGISCH INSTITUUT VOOR ZUID-HOLLAND TE ROTTERDAM EN DE VOORGESCHIEDENIS DOOR DRS. M. VAN DER VELDEN OP 23 september 1987 bestond de Stichting 'Economisch Technologisch

Nadere informatie

Ytzen Lieuwes Tamminga # Hiltje Karsjens Kalma * , *

Ytzen Lieuwes Tamminga # Hiltje Karsjens Kalma * , * Ytzen Lieuwes Tamminga # Hiltje Karsjens Kalma * 29-07-1811, + 22-07-1897 *19-08-1826 + 24-11-1914 Ytzen Lieuwes (N) was bijna 33 jaar toen hij met Hiltje Karsjens Kalma trouwde. Hiltje was de dochter

Nadere informatie

Koninklijke onderscheidingen 1980 tot 1989

Koninklijke onderscheidingen 1980 tot 1989 Koninklijke onderscheidingen 1980 tot 1989 Naam Wanneer Gradatie Waarom 1980 L. van Haaften 1980 met H.A. van de Heuvel Mej. A.M. van Zuilekom 4 aug. 1980 2 jun. 1980 1981 Stadspenning 40 jarig dienstverband

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN 1966

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN 1966 KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN 1966 JANUARI 1 Prof. dr. A. J. M. Holmer, hoogleraar in de verloskunde, gaat met emeritaat. 8 Dr. M. Schneider, hoofd afd. pers en voorlichting der universiteit, met

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2007:BA8151

ECLI:NL:RVS:2007:BA8151 ECLI:NL:RVS:2007:BA8151 Instantie Raad van State Datum uitspraak 27-06-2007 Datum publicatie 27-06-2007 Zaaknummer 200607820/1 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. Jan. KRONIEK 1938. Gouden jubileum van A. P. Tolk, hoofdcommies ter Gemeentesecretarie te Alphen a. d. Rijn. van Jan als kruier bij de Spoorwegen te Leiden. Overleden

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN VAN

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN VAN KRONIEK KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN VAN JANUARI 8 Molentocht, uitgeschreven door het Hollands district van de g Intrede Ds. J. PLOMP als predikant bij de Gereformeerde Gemeente te Leiden, vroeger

Nadere informatie

DE LEIDSE MONUMENTEN

DE LEIDSE MONUMENTEN DE LEIDSE MONUMENTEN DE VERANDERING IN HET STADSBEELD GEDURENDE HET JAAR Ofschoon door het onvermoeid streven van de Oudheidkundige verenigingen in ons land en zeker niet in de laatste plaats van de Vereniging

Nadere informatie

KAART 1 - Concentratiegebieden (glas)tuinbouw

KAART 1 - Concentratiegebieden (glas)tuinbouw KAART - Concentratiegebieden 5 Greenports (glastuinbouw en boomteelt) overige gebieden met tuinbouw glastuinbouw (substraat- of grondgebonden teelt) Noordwijk open teelt (container- of grondgebonden teelt)

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. NOVEMBER 1904. Oprichtingsdag van,,oud-leiden 9 Opening van de Leidsche Arbeidersbeurs, uitgaande van den Chr. Bestuurdersbond. Gekozen tot lid van den gemeenteraad

Nadere informatie

Plaatsingslijst van het archief van de de Stichting Geestelijke Liederen uit den Schat van de Kerk der eeuwen (C.G. Schripsema-de Graaf, secretaris)

Plaatsingslijst van het archief van de de Stichting Geestelijke Liederen uit den Schat van de Kerk der eeuwen (C.G. Schripsema-de Graaf, secretaris) Plaatsingslijst van het archief van de de Stichting Geestelijke Liederen uit den Schat van de Kerk der eeuwen (C.G. Schripsema-de Graaf, secretaris) ((1933) 1948-2013) 1103 Samengesteld door Bert Kraan

Nadere informatie

Inventaris van het archief van de Vereniging voor Vrij Beheer van kerkelijke Goederen

Inventaris van het archief van de Vereniging voor Vrij Beheer van kerkelijke Goederen Inventaris van het archief van de Vereniging voor Vrij Beheer van kerkelijke Goederen (1838-1889) 238 Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden) Vrije Universiteit Amsterdam

Nadere informatie

Jaargang 27, nummer 7. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 27, nummer 7. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 27, nummer 7. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee november 2015 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM Wijk aan

Nadere informatie

JAARBOEKJE LEIDEN EN RIJNLAND GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN (ZES-EN-TWINTIGSTE

JAARBOEKJE LEIDEN EN RIJNLAND GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN (ZES-EN-TWINTIGSTE JAARBOEKJE JAARBOEKJE VOOR GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE VAN LEIDEN EN RIJNLAND TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN 19334934 (ZES-EN-TWINTIGSTE DEEL) LEIDEN - P. J. MULDER & ZOON EEN WOORD VOORAF.

Nadere informatie

Lijst van werken, betrekking hebbende op Leiden en omgeving, verkregen in 1940 door het Gemeente-Archief.

Lijst van werken, betrekking hebbende op Leiden en omgeving, verkregen in 1940 door het Gemeente-Archief. Lijst van werken, betrekking hebbende op Leiden en omgeving, verkregen in 1940 door het Gemeente-Archief. C h u d e n (Christianus Fredericus) Dissertatio inauguralis de doloribus post partum etc. Batavorum,

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2016. Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum

Beleidsplan 2013-2016. Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Beleidsplan 2013-2016 Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Beleidsplan Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Inleiding... 3 Activiteiten... 3 Organisatie en financiën...

Nadere informatie

Geacht college, geachte raad,

Geacht college, geachte raad, In Holland Rijnland werken samen: Alkemade, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. Leiden: 26 november 2013 Contact:

Nadere informatie

IN 1956 OVERLEDEN ROTTERDAMMERS EN OUD-ROTTERDAMMERS

IN 1956 OVERLEDEN ROTTERDAMMERS EN OUD-ROTTERDAMMERS IN 1956 OVERLEDEN ROTTERDAMMERS EN OUD-ROTTERDAMMERS /*. M. /ta/tez, 92 jaar. Oud-hoofdcommies van het Telegraafkantoor Rotterdam. - 8 januari. Dr.. /. /*6ra/zam.y, 57 jaar. Zenuwarts. - 22 november. C.

Nadere informatie

Plaatsingslijst van het archief van Jan Pelinck ter Haseborg

Plaatsingslijst van het archief van Jan Pelinck ter Haseborg 891 Plaatsingslijst van het archief van Jan Pelinck ter Haseborg (Levensjaren 1875-1957), 1905-1937 Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden) Vrije Universiteit Amsterdam

Nadere informatie

KERKDIENSTEN GEREFORMEERDE KERKEN ENSCHEDE NOORD, OOST, WEST en ZUID 2014. WEST Immanuelkerk Wicher Nijkampstraat 95 9.30 u en 16.

KERKDIENSTEN GEREFORMEERDE KERKEN ENSCHEDE NOORD, OOST, WEST en ZUID 2014. WEST Immanuelkerk Wicher Nijkampstraat 95 9.30 u en 16. KERKDIENSTEN GEREFORMEERDE KERKEN ENSCHEDE NOORD, OOST, WEST en ZUID 204 204 NOORD Lasondersingel 8 9.30 u en 6.30 u OOST Wilhelminastraat 8 9.30 u en 6.30 u WEST Immanuelkerk Wicher Nijkampstraat 95 9.30

Nadere informatie

Plaatsingslijst van het archief van Nederlands Werkliedenverbond

Plaatsingslijst van het archief van Nederlands Werkliedenverbond Plaatsingslijst van het archief van Nederlands Werkliedenverbond Patrimonium (1889-1997) 696 Samengesteld door mr. M.A. Urbanus-Kamper Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme

Nadere informatie