Nieuw Amsterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuw Amsterdam"

Transcriptie

1 Nieuw Amsterdam Een beeld van de ligging van de panden in 1883, toen Vincent van Gogh een bezoek bracht aan dit gebied, met vermelding van de namen van de eigenaren van die panden (in zwarte letters op de kaart vermeld, voor zover bekend). De panden zijn met dikke blauwe lijnen aangegeven. Als achtergrond de kadastrale kaart van 2010, met in de panden het huidige huisnummer. Bij een aantal van die panden is met grote blauwe cijfers, het oude huisnummer geplaatst zoals die tot ongeveer 1935 in gebruik was. Voor heel Nieuw Amsterdam werd een doorlopende nummering gebruikt die begon bij de 2e Zuiderraai, aan de zuidzijde van het kanaal, liep door tot aan de OZ, ging dan langs de naar beneden tot aan de Zwartewg, liep dan aan de westkant van de terug naar de ZZ, maar maakte onderweg, bij de eerste zijweg links, een omweg door de toenmalige nieuwe woningbouw. Ook de woningen langs de toenmalige Kalkovenwijk werden in die reeks opgenomen. Bij de Zuidzijde liep de nummering dan weer in westelijke richting tot de en ging dan langs de oostkant naar het zuiden en langs de westkant weer terug. Dan weer langs de tot de Wijkstraat, weer langs de oostkant zuidwaarts en langs de westkant weer terug om dan weer langs de richting te gaan. Hoe de nummering langs de en de verliep is (nog) niet duidelijk. Langs de Noordzijde begon de nummering bij de grens met de gemeente Sleen en eindigde bij de Molenwijk, de grens met Erica, waar aan de overzijde ook het beginpunt lag. Als bron is de adressenlijst van de gemeente Emmen gebruikt van het jaar 1932, waarin de personen staan vermeld met een vast beroep. Een groot deel inwoners ontbreekt dus in die lijst en het is zonder aanvullende gegevens niet mogelijk om de ontbrekende nummers op de kaart aan te geven. Een mogelijk hulpmiddel is de adressenlijst van 1958 van de gemeente. Hier staan wel alle inwoners in vermeld met hun toenmalig woonadres. De naamlijst 1932 en de naamlijst 1958 is apart per kaart als lijst toegevoegd. U kunt helpen de oude nummering compleet te maken door in de lijsten de personen op te zoeken die u kent en waarvan u weet waar die gewoond hebben en welk oud adres daar bij hoort. U kunt uw gegevens per mail doorgeven via info@dorpshistorie.nl. Het gebied ten zuiden van de, inclusief de woningen aan de zuidkant van de behoorden tot het Amsterdamse Veld en zijn apart genummerd. Datzelfde geldt voor het gebied ten noorden van de Heereweg. Dat behoorde tot Barger Erfscheidenveen en is ook apart genummerd. Op de volgende pagina s de kaarten, beginnend met kaart 1, bij de 2e Zuiderraai en dan verder in volgorde van de huisnummering 1932.

2 Kaart Nieuw Amsterdam 1, Tweede Zuiderraai, vanaf de meest zuidelijke woning aan de 2e Zuiderraai, de grens met Erica. Op die grens begon de oude nummering van de panden in Nieuw Amsterdam, welke omstreeks 1935 vervangen is door de huidige nummering per straat. De achtergrond van deze kaart is de kadastrale kaart van het jaar 2000 met in zwart de perceelgreen en in rood de gebouwen. De geel ingekleurde vakjes waren woningen die voor 1935 nog aanwezig waren, maar nu, in 2019, zijn verdwenen. Blauw-groen ingekleurde vakjes zijn gebouwen die al in 1883 aanwezig waren, maar zijn afgebroken, verbouwd of verplaatst. In blauw is het toenmalige huisnummer bij de woning geplaatst, beginnend met Nieuw-Amsterdam 1, aan de westkant van de Tweede Zuiderraai en dan doorlopend naar de Zuidzijde. Langs de ging de nummering westwaarts tot de Oostzijde. Dan naar het zuiden tot aan de Noordersloot () en dan langs de westkant van de terug naar de Zuidzijde. De kaartjes volgen deze route. Op de kaartjes staat een lijstje van bewoners van panden in 1958 met het adres. Ook een lijstje van namen van bewoners in 1932, voor zover die bekend zijn. Van kaart 1 is alleen bekend dat aan de 2e Zuiderraai een fam. Stegen heeft gewoond, waarvan de kinderen de OLS I bij de 1e Zuiderraai bezochten. Periode In die tijd woonde op nummer 25 op het kaartje Griet Moesker. De woning was bereikbaar vanaf de ZZ via een zandpad tussen de fam. Blaauwgeers en Karst Visser. De woning nummer 13 was toen al niet meer aanwezig. Ook op de volgende kaartjes zal zo nodig een korte toelichting worden gegeven, wanneer dit kan helpen een juiste nummering te reconstrueren. In veel gevallen zal toch echter een beroep moeten worden gedaan op bezoekers van deze website die uit eigen herinnering of via oude stukken, b.v. oude ansichtkaarten waarop het oude adres nog is vermeld, dat oude adres kunnen plaatsen binnen de huidige adressen.

3 Kaart Nieuw Amsterdam 2, Zuidzijde, vanaf de 2e Zuiderraai, de grens met Erica, in westelijke richting. Sterken Meijerink Zwaag Mensing Kruins Bakker Klaassen Pepping Koopman Poelman Zanting Zanting Vos Zondag Rossing Kuilman F. R. v. d. D. T. R. E. W. F. M. Bewoners 1958 landarbeider boorarbeider petroleumventer landarbeider tuinder Adreslijst 1932 Zondag B 11 machinist Zondag 11 scheepsjager Smit 9 smid

4 Kaart Nieuw Amsterdam 3, een deel van de buurtschap Kloksbrug zuidzijde van het huidige huisnummer 166 tot en met 186. De met een blauwe lijn aangegeven woningen waren in 1883 aanwezig. In rood de woningen van Met een blauw-groene kleur de woningen die hier in 1883 al aanwezig waren. Met dikke blauwe nummers de huisnummering Wie hier in de oorlogsjaren woonden is te zien op de website Bewoners 1932 Klok 32 aardappelhandel Klok 32 levensmiddelen/verlof Meier G 26 kleermaker Bewonerslijst 1958 Munneke 167 Poelman D. 168 Germs 171 Germs R. 171 Dijk van 176 Kok F. fabrieksarb. 179 Hamering E. 182 Broekman W. landarbeider 184 Doek landarbeider 185 Oud nummer 38 werd in de jaren 1940/1950 door twee gezinnen bewoond. In het oostelijk deel woonde de fam. Wietze Mink en in de westelijke helft de fam Denen. Latere bewoners waren Folkert Post en Kiewiet. Nummer 33 is de brugwachterswoning. Tot ongeveer 1935 was hier ook een kleine kruidenierswinkel in ondergebracht. In de oorlogsjaren woonde hier de fam. Abel akobs. Op nummer 32 woonde voor de fam. Germs, hier de fam. Klok. Deze zijn de oudste bewoners van dit pand, een boerderij annex café (verlof A) en zijn, evenals meerdere bewoners van Nieuw Amsterdam, afkomstig van de Norgervaart. Daar waren zij verveners en landontginners en naar deze familie is de Klokswijk vernoemd, de gemeentegrens tussen Assen en de oude gemeente Norg. Maar ook de buurtschap Kloksbrug op deze kaart is naar deze familie vernoemd. Ter plaatse van de rode vlek op de kaart stak in mijn jeugdjaren ( ) regelmatig een ondergrondse veenbrand de kop op. Zeer gevaarlijk, je kon er zo maar wegzakken.

5 Kaart Nieuw Amsterdam 4, van het huidige huisnummer 140 tot en met 170. Bewonerslijst 1958 Bewoners 1932 Prins Bene Prins B Migchels Hidde scheepsjager melkventer tuinbouwer De meest linkse woning was ZZ 140. Afgebroken voor de aanleg van het omgelegde Stieltjeskanaal en de Tuindersweg. Na Bene Prins woonde hier vanaf 1939 tot 1954 de fam. Marinus Post. Nummer 33 was de brugwachterswoning ZZ 168. Nummer 35 is al voor de 2e wereldoorlog afgebroken. Nummer 34 was ook een brugwachterswoning, waar in 1945 de fam Westerhuis woonde. Op nummer 36 woonde tot de afbraak de ouders van winkelier Luth, die een zaak had waar nu Davids/Blokker zit. Kuipers lo-s arbeider 140 Vries de 143 Schreurs schilder 144 Moes gem. arbeider 145 Seubers Veldman W. timmerman Velde R. te 151 akobs L. 153 Wanders L. werkbaas 155 Munneke 167 Poelman D. 168 Germs 171 Germs R. 171 Aan de Polderwijk voorbij nummer 34 hebben drie boerderijen en vier woningen gestaan waarvan de laatste omstreeks 1930 is afgebroken.

6 Kaart Nieuw Amsterdam 5, van het huidige huisnummer 110 tot 140 ZZ. In blauw/groen de woningen die in 1883 reeds aanwezig waren. In rood de woningen van Ten oosten van huisnummer 129 lagen in de enkele woonschepen, bewoond door de families de Groot en Buist. Bij de aanleg van het omleidingskanaal zijn deze verplaatst naar het Dommerskanaal. Op het huisnummer ZZ 124, oud nummer 45, woonde voor de oorlog en ook lange tijd erna de familie Wiggering,. Bewoners 1932 Veenstra Blauw Blauw H R R brandstoffen levensmiddelen venter Bewonerslijst 1958 Doek Muskee fabrieksarb De woning rechts van nummer 43 is omstreeks 1900 al afgebroken en 43 in Nummer 49 is gebouwd als onderwijzerswoning. In de oorlogsjaren en ook een tijdje erna, woonde hier de fam. Boer. De school is afgebeeld zoals het is gebouwd even voor De school is later verbouwd, waarbij de uitstulping aan de voorzijde is verwijderd. Achter de school is een turfschuur gebouwd en ook is er een gymnastieklokaal aangebouwd. Achter de school was een grasveldje dat voor de buitensport werd gebruikt en over de sloot lag een stukje tuingrond waar de kinderen van de 6e klas een volkstuintje konden aanleggen. De woning nummer 46 was een brugwachterswoning op de hoek 1e Zuiderraai en de Langewijk welke op ruim 400 meter evenwijdig liep aan de Verlengde Hoogeveensche. De nummering van de panden op de kaart is niet zeker. Zo kan het pand 46 ook in de nummerreeks van de zijn opgenomen. Voor alle nummers op dit kaartje geldt een benadering met een afwijkingsmogelijkheid van mogelijk 1 of 2 nummers.

7 Kaart Nieuw Amsterdam 6, Zuidzijde, huisnummers 76 t/m 108. In rood aangegeven woningen waren in 2010 aanwezig, In blauw/groen de gebouwen die in 1883 aanwezig waren, maar later afgebroken of verbouwd. Bewoners 1958 Bewoners 1932 Denneboom Groothuis Groothuis S W W varkenshandel autobrandstof caféhouder/slijterij Van de weergegeven huisnummers 1932 is alleen het nummer 62 zeker. Van de overige is onvoldoende vergelijkingsmateriaal gevonden. Voor de nummering is gebruik gemaakt van de aanwezige gebouwen op de topografische kaarten van 1925 tot Een afwijking van 1 of 2 nummers is dus mogelijk. Op ZZ 92 woonde in de oorlogsjaren de fam. Middel met een elektro zaak. Het café voorheen Groothuis was in die tijd in bezit van an Dijkstra, die later, na verkoop aan Dimmendaal, in Almelo een tabakszaak is begonnen. Dimmendaal Kooiker Otter Otter Klok Oldekamp Dijkstra Oldekamp Pals Sandjer Kruizinga Boer Kok Ridderman Braam Snippe Wemmenhove Gort Hobers Vries B. K. T. caféhouder chauffeur B. R. W. R. G. F. W. S. de kruidenier schrijver arb.bur. predikant landarbeider hoofdagent v. pol. agent v. politie transportarbeider timmerman

8 Kaart Nieuw Amsterdam 7, Oostzijde, de huisnummers 1 tot en met 32. anse dir. coöp. landb.b. oz 003 Algra P. arts oz 004 Zoutman L. onderwijzer oz 005 onker W. F. aannemer oz 006 Visscher kassier Coöp Boerenleenbank oz 007 Beekman W. G. tuinder oz 009 onker oz 011 Bakker K. oz 013 Emmens de Groot D. oz 013 Koning S. smid oz 014 acobs bankw. mach.fabr. oz 015 Wierenga groentenkweker oz 015 Winkelman G. oz 017 Frieling W. oz 021 Prins B. melkslijter oz 022 Wanders oz 025 Wanders K. oz 026 Goor van oz 029 Schollen timmerman oz 029 Koopman C. fouragehand. oz 032 Boven de bewonerslijst van 1958 en Onder de bewoners van 1932 met de toenmalige huisnummers Groothuis W 62 autobrandstof Groothuis W 62 caféhouder/slijterij onker A 63 postbode Braam A 64 varkenshandel Huffelen van W 65 chauffeur/monteur Frieling W 67 tuinbouwer Hartgers T 68 aardappelhandel Krikken M 69 brandstoffen onker F 70 postbodes Knegtering R 71 tuinbouwer Knegtering R 71 vervener Geel ingekleurd zijn aanwezige gebouwen in het jaar Met rode lijnen zijn de panden van 2010 aangegeven. De nummering 1932 is na nummer 64 niet helemaal zeker. Voor de nummering is gebruik gemaakt van de topografische kaarten 1925 tot Nummer 72 is waarschijnlijk het voormalige bedrijf van Knegtering en zal dus nummer 71 moeten zijn. Of alleen het nummer 71 moet opschuiven is ook niet zeker. Mogelijk moet begonnen worden met nummer 65. Weet u de oplossing dan kunt u die doorgeven aan post@dorpshistorie.nl

9 Kaart Nieuw Amsterdam 8, Oostzijde, de huisnummers 35 tot en met 73. Koopman agt Meijering Hamberg Dam Kruizinga Hadders Wesselink Winkelman Groot Mulder Bakker Haan Wolters Albers C. E. E. van E. G. de M. R. de L. fouragehand. landarbeider grofsmid fabrieksarb. electriciën opz. DKM fabrieksarb. timmerman banketbakker oz oz oz oz oz oz oz oz oz oz oz oz oz oz oz Boven de bewoners in 1958 met de huisnummers en Onder de bewoners in 1932 met het toenmalige nummer. Knegtering Koning Hamberg R S EH vervener smederij postbode Met dikke rode lijnen zijn de huizen en andere gebouwen van 2010 in kaart gebracht. 78 Met blauwe lijnen of gestreepte lijnen en geel ingekleurd de vroegere bebouwing. Waar een naam is vermeld, is het de eigenaar van De nummering 1932 is niet helemaal zeker en is gebaseerd op de topografische kaarten

10 Kaart Nieuw Amsterdam 9, Oostzijde, de huisnummers 78 tot en met 91 en Westzijde 82 tot en met 100. De huisnummering 1932 liep langs de oostzijde tot aan de Noordersloot, het verlengde van de, en dan terug langs de westzijde. Albers L. oz 073 Groot de bedrijfsl. Purit oz 081 Groote oz 082 Muskee fabrieksarb. oz 082 Kuipers G. oz 083 Lamain R. oz 088 Meijer D. onderwijzeres oz 089 Schuiling G. oz 089 Wijhe N. van timmerman oz 094A Wijhe G. van oz 094B Botter R. wz 082 Pater schoenmaker wz 083 Zanting wz 084 Boxem timmerman wz 086 Bos M. chauffeur wz 090 Veenstra O. wz 094 Vorsteveld C. wz 094 Vossebelt D. smid-bankw.-constr. wz 097 ansen wz 100 Boven de bewoners met het adres in 1958 en Onder de bewoners 1932 met het toenmalige huisnummer Vossebelt Vossebelt Kampman Schutten W W G F aannemer constructiewerkplaats scheepsjager scheepsjager Het laatst bekende huisnummer 1932 aan de oostzijde van de is de smederij van Seine Koning met nr 74 en dan op nr 75 postbode Hamberg. De volgende in de lijst is de woning van W Vossebeld aan de westzijde nr 90. De tussenliggende 15 nummers moeten dus geplaatst worden tussen de smederij van Koning en de constructiewerkplaats van Vossebeld. Ook de woningen die in het veld stonden in 1932 moeten in deze reeks vallen, evenals de woningen aan het oostelijk deel van de. Maar dit is niet zeker. Bewaard gebleven adressen 1932 in familiestukken kunnen mogelijk de oplossing zijn om te weten te komen bij welke woning het oude adres hoort.

11 Kaart Nieuw Amsterdam 10, Westzijde, de huisnummers 55 t/m 84 en Eggeweg, Greind en Leemweg. (In geel afgebroken/verbouwde woningen) Dijkstra Dijkstra Koning Koning Planting Planting Loo van Vossebelt Luinstra Prins Roode Kalter Hollander Beukema Rozema Scholte Berends Gulik van L L P P B D H en G H de L R A TL bakker levensmiddelen brandstoffen commissionair drogisterij, verf etc. schilder/drogist schoenmaker monteur bakker kleermaker manufacturen reiziger aardappelhandel EDS conducteur bakker smid monteur smid levensmiddelen Links de bewoners in 1932 met het toenmalige huisnummer. Op het kaartje de geel ingekleurde woningen van de oude woningbouw 1932 met de route van de nummering. De plaatsing van de nummers 1932 is gebaseerd op herinneringen waar bepaalde families woonden uit de periode toen de fam. Marinus Post op Leemweg 46 woonde. Niets is zeker!! Alleen de nummers 105, 107 en 129 en 151 zijn zeker. van GulikKrüssel Muskee Zeevat Noordhof Hollander Noor Kalter Kloopenburg Deden Slot M GH M W E A DW A A W H kleermaker manufacturier manufacturier metselaar electro machinist slager aardappelhandel naaimachines muziekleraar kalkbranderij Nummers 1932 staan blauw vermeld. De ondergrond is de kadastrale kaart 2001 met daarop geprojecteerd de loop van de oude Kalkovenwijk en de wijk richting. Deze laatste is gedempt omstreeks 1958 en de Kalkovenwijk in

12 Kaart Nieuw Amsterdam 11, met bewonerslijsten 1958 van het gebied tussen de en de en tussen ZZ en de. Hartgers T. wz 001 Wijbrands wz 001 Doornbos manufact. wz 002 Bruinsma O. kapper wz 003 Dijk van chauffeur wz 004 Laan van der winkel huish. art. wz 004 Warrink G. begrafenisondem. wz 005 Beukema K. brood- en banketb. wz 006 Bok Beukema wz 006 Beukema van der Velde wz 011 ong de fabr.arb. AKU wz 012A Groot de F. metselaar wz 012b Klok commissionair wz 013 ong fabr.arb. AKÜ wz 020 Doornbos C. electr. wz 021 Veenstra E. onderwijzer wz 021 Flap wz 022 Beukema electr. wz 025 Keizer B. wz 026 Keizer wz 026 Oldenburger W. kantoorbed. wz 027 Hof wz 028 Kramer K. bakker wz 029 Schuiling notarisklerk wz 030 Mink Kuik R. wz 033a Dijkstra L. wz 033b Bosma T. wz 034 Haan de W. F. timmerm.-aann. wz 034 Bijman D. brievenbest. wz 038 Tabak broodbakker wz 039 Planting E. hoofd ener sch. wz 041 akobs L. werkbaas Eggeweg 002 Kuipers G. bakkersknecht Eggeweg 003 Roo de pijpfitter Eggeweg 003 Hagedoorn K. Eggeweg 005 Rolleman R. Eggeweg 006 Dijk van aannemer Eggeweg 007 Millekamp G. fabrieksarb. Greind 005 Schokker Greind 006 acobs Greind 007 Haan F. de fabrieksarb. Greind 008 Haan de Greind 008 Zeevat W. metselaar Greind 009 Evenhuis Frieling Greind 010 Vries C. de pompman Greind 011 Schuiling C. wz 050 Geertsma S. onderwijzer wz 051 Schuiling metselaar wz 051 Veen van onderwijzer wz 051 Hogenberg wz 054 Luinstra Withaar R. wz 055 Berends wz 056 Eising wz 057 ansen ziekenfondsbode wz 058 akobs wz 059 akobs bankwerker wz 059 Kuilder W. wz 060 Dijk van boorarbeider wz 061 Kamping W. venter in manuf. wz 061 Scholten rangeerder N.S. wz 062 Noor D. W. slager wz 063 Scholte bankwerker wz 064 Eisema T. kraamverz. wz 065 Beukema G. boekh. Purit Mij. wz 066 Vries de R. loodgieter wz 067 Doek P. metaalbewerker wz 068 Planting P. wz 069 Roo de W. wz 070 Peters schilder wz 072 Mazenier F. fabrieksarb. wz 073 Sok C. kruidenier wz 075 Sok F. kruidenier wz 075 Groenhof Pomp M. wz 078 Hartgers G. wz 079 Aalst van bakker wz 081 Botter R. wz 082 Pater schoenmaker wz 083 Zanting wz 084 ong M. de betonwerker Wisselweg 004 Slomp G. Wisselweg 005 Mepschen metselaar Wisselweg 006 Mepschen T. huisschilder Wisselweg 006 Hobers rietmeubelm. Wisselweg 007 Bakker landarb. Leemweg 062 Kampman Ramaker G. Leemweg 062 Veenstra monteur Leemweg 009 Hobers Leemweg 010 Schreurs Leemweg 011 Rolleman R. smid-bankw. Leemweg 012 Mooibroek brandstoffenh. Leemweg 014 Haan de R. landarbeider Leemweg 016 Setz R. Leemweg 018 Weide van de Leemweg 020 Horst ter B. melkventer Leemweg 022 Visser D. slager Leemweg 024 Visser R. landarbeider Leemweg 024 Nijenhuis R. glazenwasser Leemweg 026 Smit Leemweg 028 Oenen van Leemweg 030 Berends G. radiohand. Leemweg 032 Habing T. Leemweg 034 Bakker Leemweg 036 Vorsteveld boorarbeider Leemweg 038 Gulik van W. winkelier Leemweg 040 Hoogenberg L. los arb. Leemweg 042 Bosman lasser metaalfabr. Leemweg 043 Lange de G. chauffeur Leemweg 043 Luinstra v/d Bogt P. Leemweg 044 Kolstein fabrieksarb. AKU Leemweg 045 Otter magazijnmeester Leemweg 045 Post M. fabrieksarb. AKU Leemweg 046 Hubers IÏ. rangeerder N.S. Leemweg 047 ong de W. fabrieksarb. Leemweg 047 Post F. fabrieksarb. AKU Leemweg 048 Klaver P. boorarbeider Leemweg 049 Werf van der bouwvakarb. Leemweg 049A Mink C. fabrieksarb. Leemweg 050 Wanders S. bakker Leemweg 050 Peters T. Leemweg 051 Voors timmerman Leemweg 051 Muskee W. los arb. Leemweg 052 Strijker K. veenarbeider Leemweg 052 Kuik Leemweg 053 Bakker Leemweg 054 Vos timmerman Leemweg 054 Vries de fabrieksarb. Leemweg 055 Moes G. bankwerker Leemweg 056 Nijboer mandenmaker Leemweg 056 Vos landarbeider Leemweg 057 Millekamp M. fabrieksarb. Leemweg 058 Muskee B. fabrieksarb. Leemweg 058 Homan fabrieksarb. Leemweg 059 Louwes B. boorarbeider Leemweg 060 Vos metselaar Leemweg 060 Geerlings W. betonwerker Leemweg 061

13 Kaart Nieuw Amsterdam 12, WZ 20 t/m 51, Oude Kalkovenwijk en oude nieuwbouw. Bewoners 1932 Slot Vorsteveld Scheer van der Scheer van der Bijman Bos Bos Bosma Bosma Kortwijk Veenstra H L R R D B B T P R O kalkbranderij metselaar levensmiddelen commissionair postbodes graanhandel veevoeders levensmiddelen venter varkenshandel postbode De lijst met bewoners 1958 staat op de vorige pagina. We weten waar in 1932 Harm Slot woonde aan de Kalkovenwijk, nu Ringlaan. Zijn woning en de kalkoven komen voor op de kadastrale kaart van Naast de kalkbranderij was een houtzagerij en een klompenmakerij. Slot had in 1932 het huisnummer 151. De nummers na 152 zijn zonder nadere informatie niet te plaatsen. De ondergrond is de kadastrale kaart 2001 waarop geprojecteerd de situatie 1883, met in groen de woningen, in blauw de Kalkovenwijk, in geel de wijk die rond 1875 is gedempt en waarover later de is aangelegd tot de Kalkovenwijk. Het zuidelijk deel richting is rond 1955 gedempt. Op de gedempte wijk heeft in die tijd L B Dommers een woning met bedrijfsruimte laten bouwen. Wie daar heeft gewoond is mij niet bekend. (groen ingekleurd)

14 Kaart Nieuw Amsterdam 13, WZ ZZ, nrs Bewoners 1958 Luth Geerts Sandjer Boels Otter Tiggelaar Bos Aarssen Loo Vugteveen Karsijns Wolters Lautenbach G. K. B. F. M. F. W. B. van L. S. P. hand. galant. filiaalh. Coöp. naaimach. handel manuf. winkel huish. art. tabakshandelaar paardenhandelaar kantoorh. PTT schoenmaker garagehouder koopm. manuf. dir. aan- en verk.ver Bewoners 1932 Bos Bosma Kortwijk Veenstra Beukema Laan van der Boels Hof Hof Gorter obing Karsijns Oostergo-Nijdam Braam Berends Oosterbaan Rooseboom Rooseboom Emmens Denneboom Brink ten B P R O wed R A G G G K wed. G R K A dr. H H W Fa veevoeders/graanhandel venter levensmiddelen varkenshandel postbode bakkerij galanterie kruidenier/manufacturen bloemenhandel kweker rijwielen/ijsfabriek rijwielen confectie dameshoeden etc Café/drankenhandel levensmiddelen drogisterij, apotheek bakker/galanterie/verf venter beschuit reiziger galanterie manufacturen

15 Kaart Nieuw Amsterdam 14, ZZ oude nummers Bewoners 1932 Pater Vugteveen Haan de Scholten Wieren van obing Dunnink Kats Ringen van Akkerman Madhuizen Madhuizen Palm R H Th BC D A BH E E K venter levensmiddelen metselaar/verzekeringen metselaar/voeger boekhandel/tabak etc electronica schoenmaker manufacturen kleermakers vervener depot Groene Kruis schilder manufacturen Bewoners 1958 Brink M. ten koopman in manuf. 036 Brink Ten Brink ten manufacturierster 036 Bosman Madhuizen Doevendans chauffeur-monteur 037 T. drogiste 038 Kuik B. boomkweker 039 Offereins C. 041 Pals winkelier 042 Wesseling R. groentehandelaar 044 Loots mach.-bankwerker 045 Nijwening R. R. LI. apothekersass. 045 Nijwening T. W. apothekersassistent 045 Askes T. winkelierster 046 Kamst manufacturier 054 Veenstra grondwerker 055 Reinink E. kruidenier 056 Wieren B. C. van boekhandel. 057

16 Witvoet A 241 scheepsbevrachter Fledderus K 243 bakker Zeevat R 244 manufacturier Witvoet R 245 kuikenbroedcentrale Witvoet R 245 venter Brakel B 251 petroleumventer Pater A 252 petroleumventer Tienkamp 269 aannemer Tienkamp 269 levensmiddelen Rietman R 269 confectie onker F 283 schoenmaker Nijland werkbaas wegenb. Wijkstraat 107 Hoff dragl. mach. Wijkstraat 109 Vries K. de Wijkstraat 115 Stoffers G. Wijkstraat 116 Timmerman L. transportarb. Wijkstraat 121 Snippe fabrieksarb. Wijkstraat 126 Welink G. krantenbezorger Wijkstraat 126 Peters Wijkstraat 131 Weide K. v. d. chauffeur Wijkstraat 131 Harders L. Wijkstraat 134 Zevenberg Wijkstraat 157 Kroesen Wijkstraat 162 Welink Wijkstraat 162 Ham G. Wijkstraat 168 Ham W. landb. Wijkstraat 168 Lanjouw Wijkstraat 170 Mensing B. Wijkstraat 174 Vos Wijkstraat 180 Stellinga P. Wijkstraat 191 Mepschen T. chauffeur Wijkstraat 192 Vries S. de Wijkstraat 195 Doek C. Wijkstraat 198 Bosma Wijkstraat 199 Zevenberg bewaker NAM Wijkstraat 204 akobs brandstof f enh. Wijkstraat 207 Kalter hand. groenten en aardapp. Wijkstraat 218 ager huisnaaister Wijkstraat 219 Post L. Wijkstraat 220 Weide F. v. d. landarb. Wijkstraat 221 Velde W. v. d. melkventer Wijkstraat 222 Reinink kleermaker Wijkstraat 223 Post S. Wijkstraat 224 Velde v. d. Wijkstraat 224 Kaart Nieuw Amsterdam 15, Wijkstraat-deels. Links de bewoners 1932 en linksonder (de westzijde) en rechts (de oostzijde) de bewoners De huisnummering 1958 begon bij de aan de oostzijde en eindigde ook weer bij de maar dan aan de westzijde. De namen in geel is het keerpunt. Zie voor het noordelijk deel van de Wijkstraat het vorige kaartje. In groen de gebouwen die al in 1883 aanwezig waren. Ferwerda van Dijk wijkverpleegster Wijkstraat 004 Hobers huisschilder Wijkstraat 006 Lantinga E. onderwijzer Wijkstraat 006 Boer R. metselaar Wijkstraat 011 Kuilder Wijkstraat 011 Davids Wijkstraat 014 Regtop W. Wijkstraat 015 Melchert Wijkstraat 017 Westera L. Wijkstraat 021 Withaar G. werkster Wijkstraat 022 Werf v. d. Wijkstraat 025 Postma G. Wijkstraat 029 Vries de kantoorbed. Wijkstraat 032 Westera fabr.arb. Veldkamp Wijkstraat 033 Haan S. de tankmeter Wijkstraat 036 Vos timmerman Wijkstraat 054 Vos L. Wijkstraat 055 Beesteheerde W. gem. timmerm. Wijkstraat 058 Kootstra gem. grafdelver Wijkstraat 061 ong G. de schilder Wijkstraat 064 ong G. de Wijkstraat 064 Bakker los arb. Wijkstraat 073 Boer werkbaas wegenb. Wijkstraat 075 Oldenhuis L. borstelmaker Wijkstraat 077 Mink Wijkstraat 081 Kruizinga G. monteur Wijkstraat 083 Veenstra F. Wijkstraat 085 Letteboer ketel onderh. Wijkstraat 086 Veenstra M. g-em. wegwerker Wijkstraat 087 Topma R. onderwijzeres L. O. Wijkstraat 088 Werf v. d. werkbaas uitz. Wijkstraat 089 Tibbe fabrieksarb. Wijkstraat 090 Peters chauffeur Wijkstraat 091 Veenstra W. Wijkstraat 092 Spiegelaar W. opperman Wijkstraat 093 Vredeveld G. fabr.arb. Veldkamp Wijkstraat 094 Matena P. administrateur Wijkstraat 095 Feijen L. fabrieksarb. Wijkstraat 097 Post Wijkstraat 098 Kuipers T. bev.agent Wijkstraat 099 Kortwijk Wijkstraat 100 Ringen van arbeider N. S. Wijkstraat 101 Hofman L. lijnassistent N.S. Wijkstraat 102 Hoving G. fabrieksarb. Wijkstraat 103 Melgert Wijkstraat 104 Posthuma S. bakkersbed. Wijkstraat 105 Harders los arb. Wijkstraat 106

17 Kaart Nieuw Amsterdam 16, ZZ oude nummers Doek Buy Middel Veldkamp Bakker Obdam Haan Gankema Drok Rigtering Hartgers Brakel Luth Luth Buning Piek Pen Vries Rotman Mulder Middel Reder Heebels Tienkamp Veenstra Pekelsma Muskee Tjoa Krikken T. W. P. du M. de L. G. M. P. L. M. de T. K. D. T. T. M. B. T. T. rijwielh. en brugw. arts electr. slager koopman vishandelaar schoenmaker manuf acturier meubelmaker banketbakker loodgieter schilder hulpbest. PTT manufacturier best. PTT kantoorbediende huisschilder kruidenier manufacturier slager loodg. en electr. locale kracht PTT kapper bouwvakpatr. timmerman horloger manufacturier apotheker schoenmaker onker erhanion Oldekamp onker Coop bakkerij Coop winkel Harder Rotman agt Mande Cohen Wolters Zwiers Menkveld Askes Askes Seip Hovingh Bos Visser Lodewijks F MA G WF S W R H B W H Trijntje K B M H G schoenmaker 1932 verpleegster schipper aannemer bakker levensmiddelen schoenmaker manufacturen levensmiddelen boekhandel manufacturen bakker bakker Electro aannemer dameshoeden etc groenten, fruit, brandstof slager slager veenbaas arts

18 Kaart Nieuw Amsterdam 17, NZ 1 t/m 31 Dalen van Posma Visscher Visscher Gankema Weggenbakker Koster Koster Klok Lambers Keen Zweers Ronner Kampen van Buiten van wed C W W H H T L H H S tabak garage galanterie meubelen aardappelhandel bakker AGF brandstoffen bakker vervener garage kommies boekhouder goud/zilver kleermakers 1958 Lunenborg Lunenborg Gankema Hendriks Rabbers Vinne Doek Keen Bakker Rahder Buiten Kohl Luth Kortwijk Bos F. M. L. v. d. R. van C. T. R. E. rijwielherst. rijwielherst. aardappelhand. rijwielherst. strohandelaar kleermaker garagehouder depoth. kunstm. en gr. dir. turffabr. bouwvakpatr. accountant vrachtschipper varkenshand

19 Kaart Nieuw Amsterdam 18, NZ Noordhof Nauta Femhout Bos Vries Vries Pals Scheper Zee Buning Drok Drok Witvoet Poel Veenstra Hobers Karst Witvoet Bakker Brons Knegtering Groot Groot Mulder Mulder Geers E. S. G. G. G. de de B. v. d. P. C. de R. D. de G. E. de O. N. electriciën tandarts fabrieksarbeider smid meubelmaker brandst.hand. expediteur expediteur makelaar stelmaker timmerman schilder verkoopster verkoper Reugebrink Pals Pals Denneboom Buning Posma Poel de Witvoet Vinne van der B R R I L HA H kommies galanterie smederij brandstoffen chauffeur/monteur houthandel/wagenmaker schilder aardappelhandel Met een groene kleur zijn de gebouwen aangegeven die in 1883 reeds aanwezig waren. Als achtergrondkaart ziet u de kadastrale kaart van De vermelde namen van eigenaren uit 1883 zijn bij enkele percelen vermeld. De gebouwensituatie tussen 1883 en 2001 is niet weergegeven om het beeld niet te verwarrend te maken.

20 Kaart Nieuw Amsterdam 19, NZ Geers Pals Bokking Buitje Seip Koster Gorter Schonewille Schonewille erphanion Buiten Bok Zwiers Ziengs Ensing Kuiper Rooseboom Klok Misker Kamping Hoving Bakker Misker F. L. E. L. T. E. M. G. van K. W. L. G. D. wnm. Kassier blb landb. onderwijzeres BLO groentehand. houthandelaar meteropn. en incass. broodbakker landarbeider vertegenw. koopm. manuf. chauff.-mont. fabrieksarb. expediteur garagehouder Vinne van der Muller Steenbergen Beekman Gorter Rooseboom Oldekamp Migchels Middendorp Misker 1932 Baas 412 is de voormalige villa Echtenstein. H A WG E H WG G G H aardappelhandel Bioscoopondernemer Raad van Arbeid bloemenhandel, kweker Electriciteitscentrale grossier kol. waren levensmiddelen, schipper tuinbouwer notaris garage manufacturier, breiwaren

21 Kaart Nieuw Amsterdam 20, NZ De achtergrondkaart is de kadastrale kaart van 2001 van het gebied tussen de Margienawijk en de Dikkewijk. Met dikke blauwe cijfers is de huisnummering 1932 aangegeven. Groen ingekleurd zijn de gebouwen die in 1883 reeds aanwezig waren. De namen van de eigenaren uit die tijd staan in zwart op de kaart. In de huisnummering 2001 op de kaart ontbreken een paar huisnummers die in 1958 of daar voor nog wel aanwezig waren. Na huisnummer 145 stond, op de hoek van de Dikkewijk, in de oorlogsjaren en daarna, de timmermanswerkplaats met woning van an van Veen, de buurman van meester Strating. an van Veen sleep in de winter de schaatsen. Aan de andere kant van de Dikkewijk woonde toen an ter Borg, die later is verhuisd naar de Noord-Oost polder. Onder bewoners 1932 en rechts bewoners 1958 Vries de Salomons Lunenborg Bos Wubs W H G EH A tuinbouwer aannemer, levensmiddelen machinist architect postbode Kesimaat Luth Vennik Blanken Zevenberg Huizing Lambers Lambers Lunenborg Wemmenhove Wemmenhove Lunenborg Bos Wesseling Vugteveen Vugteveen Veldman Huttinga Rabbers Scholte Brinks agt Blok Vugteveen Lopers Strating R. R. W. G. M. E. T. D. K. T. scheepstimmerm. expediteur schilder meubelfabrikant machinist machinist veenbaas machin. dorsm. architect hoofd bijz. l. sch. melkventer besteller PTT verv. turfh. onderwijzer onderwijzer molenaar landarbeider koster Ger. Kerk predikant

22 Kaart Nieuw Amsterdam 21, NZ Davids Olsman B levensmiddelen bakker Boven de bewoners 1932 en onder de bewoners Of de volgorde in 1932 juist is betwijfel ik. In mijn jeugd woonde op nr 189 bakker Berend Olsman en op nummer 190 winkelier Lammert Davids, die later is verhuisd naar de en daarna naar de ZZ hoek, nu Blokker. Strating 144 Veenen Hamering Vries Vries Regtop Guit Oostingh Schrage Broekman Schrage Oostingh Doornbos Paas Scholten G. L. E. de K. de E. L. C. schilder petroleum venter timmerman landarbeider landarbeider

23 Kaart Nieuw Amsterdam 22, Siepeldijk 1958 en bewoners 1932 Buist Oost Vos G. K. L. Lohuis Th veenarb. pluimveeh. 515 Siepeldijk 098 Siepeldijk 108 Siepeldijk 108 kippenfokker De kadastrale kaart van 2001, links, is hier in 2 delen aangegeven. Links het deel vanaf de NZ en rechts het deel tot en met de woning nr 98. De Siepeldijk is door de aanleg van de autoweg Hoogeveen-Zwartemeer doormidden gesneden. De gebouwen in geel zijn voormalige woningen en een schuur. De drie naast elkaar gelegen woningen waren in de oorlogsjaren en een aantal jaren erna nog bewoond. In de eerste woning huisde de fam. Teunis Vos, in de tweede de wed. de ong en in de derde vanaf de NZ, de fam. acobs. Op nummer 98 was de boerderij van Remke Germs gevestigd. Rond 1945 heeft Germs de boerderij van Klok bij de Kloksbrug overgenomen en heeft daar het boerenbedrijf voortgezet. De boerderij aan de Siepeldijk is daarna als woning in gebruik gebleven. Waar Lohuis in 1932 zijn bedrijf had is mij niet bekend.

24 Kaart Nieuw Amsterdam 23, NZ Bewoners 1958 Zie de opmerkingen bij kaart 21 en 22. Bewoners 1932 Olsman Beuker Lohuis B H Th bakker petroleumventer kippenfokker Paas Scholten Moes Wolde Doldersum Doek Hendriks G. de G. B. landarbeider fabrieksarb. fabrieksarb Hendriks comm. in aardappelen 230

25 Kaart Nieuw Amsterdam 24, Zie ook kaart 16 voor het noordelijk deel van de. Kiewiet Valk Hartgers Zilverberg Wijk van Dalen van H A A wed aardappelhandel slager levensmiddelen schilder levensmiddelen tabak Boven de bewoners 1932 en onder de bewoners oustra Westerhuis Oost Withaar Groote Uneken Klarus Vugteveen ager Klaver Schollen Kuiper Bosma Delfsma Scheer Hendriks Hoebe Haan Tapper Meijerink Kortwijk Emming Wijk Kuilder Schröder Lautenbach Post Pals Mulder euring Mulder Louwes Graaff Emming Veen Horstman Spaling Tellingen R. L. W. T. G. R. K. R. v. d. G. S. de G. F. L. van E. T. M. B. D. de D. v. d. T. W. van broodbakker opperman machinist bakker slagersbed. betonwerker betonwerker tankmeter los arb. scheepsmeter machinist landarbeider fabrieksarb. besteller PTT timmerman arbeider N. S. vervener werkbaas fabrieksarb. timmerman transp.arb. fabrieksarb. werkbaas metselaar

26 Kaart Nieuw Amsterdam 25, Brink ten Mulder Pater Vugteveen Haan de Scholten Wieren van Fa M R H Th BC manufacturen postbode venter levensmiddelen metselaar/verzekeringen metselaar/voeger boekhandel/tabak etc De ondergrond van het kaartje links is de kadastrale kaart van 2001 met de huisnummering in Deze nummering wijkt af van de nummering in de bewonerslijst van Boven een deel van de bewoners in 1932 en onder en rechtsonder de bewoners in Het is niet alleen de bedoeling om de oude huisnummers van 1932 te plaatsen binnen de huisnummering van 2000, maar ook aan de huisnummering van 1958 een kolom toe te voegen met achter elk nummer het huidige nummer, of, wanneer de woning van 1958 is afgebroken, waar die woning heeft gestaan. De geel ingekleurde gebouwen op de kaart zijn de plaatsen waar vroeger ook een woning heeft gestaan. Omdat niet de hele op dit kaartje kan worden afgebeeld vindt u op de volgende pagina het overige deel. Mepschen Hartgers Bergmeester Hogeveen Veen van de Piek Guit Seip Snippe Schutten Mink Vries Vries Boxem Zeeman Wegter Pater Schepers Kroeze Lubben Vos Peters Peters Klaver Lautenbach Koops Wever Hof Vries Klaver Wijk Zanting agt Velde Daling Posthuma Wilting Lanjouw Kamping Vries Brons Winters Winters Veenstra Moes euring Vries Seijgers Lunenborg Hoogenberg Vries Pater Haven Mensing Spiegelaar Kieft Haan Scholten Scholten Oenen L. L. B. W. G. K. F. B. B. de de K. S. S. K. B. L. L. W. B. de schilder gem. timmerm. bankw. fabrieksarb. transportarb. groentehandelaar petroleumventer voerman landarbeider arbeider metaaldraaier electriciën opperman loodgieter tegelzetter slager metselaar van v. d. O. E. de K. R. W. de D. M. W. I. de R. E. W. I de C. W. G. van chauffeur fabrieksarb. machinist mag.bed. meubelz. melkventer incasseerder gem. ambt. coupeuse kleuteronderw. timmerman huisschilder timmerman grossier suikerw. hulpmachin. controleur W.W. venter in galant. fabrieksarb. slagersbediende timmerman metselaar schilder

27 Kaart Nieuw Amsterdam 26. vervolg. Op de kaarten 10, 12 en 13 staat de ook deels afgebeeld, maar dan met de toevoeging van de loop van de oude wijk die hier vroeger langs het Brinkersdiekie liep. Het noordelijk deel van deze wijk is al omstreeks 1880 weer gedempt, vanaf de Kalkovenwijk. Dit deel had geen functie meer omdat is afgezien van het plan om Nieuw Amsterdam te ontwikkelen ten zuiden van de. Bumaveen werd Nieuw Amsterdam en hier vestigden zich de notabelen en de middenstanders. Op die gedempte wijk bouwde de koopman Dommers een pand dat op de kaart links in blauwe lijnen is afgebeeld. De geel ingekleurde gebouwen zijn afgebroken of verbouwde woningen, van belang om de oude huisnummers te kunnen reconstrueren. Nummer 151 is de kalkoven.

28 Kaart Nieuw Amsterdam 27. west. De woningen aan de zuidkant van de behoorden in 1932 nog tot het Amsterdamse Veld en waren apart genummerd. De zuidgrens van de was de scheiding tussen beide dorpen. Het verlengde van deze zuidkant loopt aan de oostkant van de door als Noordersloot, tot aan de Duitse grens. Weiteveen bestond toen nog niet als apart dorp. Op de volgende kaartjes de nummering van het Amsterdamse Veld, voor zover van toepassing op de huidige begreing van het dorp Nieuw Amsterdam. Kamps Schonewille Boerhof Veenstra Pol Strijker Nijs Pol acobs R. M. M. Rodenhuis Welink Welink Veenstra Veenstra Kuik Kuik Bakker Veenstra Meijer Bouland M. W. G. M. L. G. O. B. W. ijzerw erker chauffeur metselaar betonw erker Bewoners 1958 landarbeider timmerman Ll. straatmaker arbeider turffabr. magazijnm. fabr.arb. turfstr.

29 Kaart Nieuw Amsterdam 28. oost. onker veenarbeider 011 Davids L. kruidenier 015 Hoogenberg F. 018 Hobers P. groenten venter 021 Pees vertegenw. 021 Berends rijwielherst. 023 Nap landarbeider 026 Gordt P. fabr.arb. 027 Mulder E. landarbeider 027 Kamps ijzerw erker 028 Schonewille chauffeur 029 Boerhof R. metselaar 030 Veenstra M. 033 Pol 036 Strijker M. 037 Nijs 040 Pol betonw erker 041 acobs 052 Bewoners Meijer B. 090 Bouland W. fabr.arb. turfstr. 095 Mulder 096 Kuipers W. kleermaker 097 Paas landarbeider 098 Ottens 099 Groote R. de los arb. 100 Veenstra arbeider 101 Bos K. machinist 102 Stuiver 102 Hogeveen L. 103 Louwes M. schoenmaker 103 ong W. de tegelzetter 104 Pol 104 Paas M. 105 Posthuma S. hulpmachinist 105 Geerlings R. fabrieksarb. 106 Hoogenberg 106 Dekens fabrieksarb. 107 Post arbeider N. S. 107

30 Kaart Nieuw Amsterdam 29. AV 92 Oostergo Oostergo Letteboer Hobers Vries de Veldkamp Eerkes Th AV 069 AV 070 AV 090 AV 092 AV 094 AV 098 AV 102 PH SF A AGF A G F, exporteurs petroleumventer agf levensmiddelen slager houthandel Davids L. kruidenier 015 Hoogenberg F. 018 Hobers P. groenten venter 021 Pees vertegenw. 021 Berends rijwielherst. 023 Winkelman oz 099 Sikken G. oz 104 Doornbos oz 109 Otter G. oz 112 Ham Oostergo groentenkw. tuinder oz 117 oz 122 Oostergo T. oz 125 Veldkamp Pater Westera Schoemakers Dijk Kamping Albers Derks Kaspers Koster Veldhuis Keen Hilberts Zondag D. M. F. B. M. van L. S. slager fabrieksarb. fabrieksarb. wagenmaker boekh. uitvoerder dagmeisje hulp i. d. huish. huisvader Breehof hfd. linnenkamer wz wz wz wz wz wz wz wz wz wz wz wz wz wz Oost en Westzijde, voor 1935 behorend tot het Amsterdamse Veld. Boven de bewoners van 1932, voor zover deze waren opgenomen in de lijst van de gemeente en onder de bewoners De nummering 1932 voor het Amsterdamse Veld begon in het oosten aan de noordzijde van het Dommerskanaal en liep tot aan de oostzijde door tot de. Aan de begon de nummering aan de westkant zuidzijde en liep tot de westzijde, dan zuidwaarts tot de grens met de gemeente Schoonebeek en ging dan langs de zuidkant van het Dommerskanaal weer oostwaarts. Hoe de in het vrije veld staande woningen in de reeks werden opgenomen is niet duidelijk. AV 102 AV 70 AV 69

31 Kaart Nieuw Amsterdam 30. Eind, begin Dommerskanaal. Mulder AV 117 chauffeur/monteur Brouwer S F AV 117 venter Kuipers H G AV 119 bakker Berends B H AV 122 levensmiddelen Berends A G W AV 125 manufacturen breiwaren Lautenbach P AV 128 machinist Boven de bewoners in 1932 en Onder de bewoners in Zondag wz 138 Heerma van Voss T. C. notaris wz 142 Wassink caféh. Stieltjeskanaal wz 001 Welink Stieltjeskanaal wz 003 Lautenbach L. machinist Stieltjeskanaal wz 005 Kroeze G. Stieltjeskanaal wz 017 Kroeze M. fabr.arb. Stieltjeskanaal wz 017 Vries de timmerman Stieltjeskanaal wz 022 Bouwman melkventer Stieltjeskanaal wz 033 Kramer landb. Stieltjeskanaal wz 040 Gommers M. los arb. Stieltjeskanaal oz 005 Bies fabr.arb. Stieltjeskanaal oz 016 Gommers landb. Stieltjeskanaal oz 016 De gebouwen die rood zijn ingekleurd zijn oudere gebouwen die zijn afgebroken in het verleden en/of zijn verbouwd. De rood-gestreepte gebouwen zijn de woningen die hier al in 1852 zijn gebouwd ten behoeve van de eerste bewoners van het nieuwe Amsterdam die moesten zorgen voor de voorbereiding van de vervening en de ontginning. De woningen stonden op het hoogveen en zijn al voor 1883 weer gesloopt.

32 Kaart Nieuw Amsterdam 31. Dommerskanaal Op dit kaartje alleen het deel van het Amsterdamse Veld van vroeger langs het Dommerskanaal tot de doorsnijding door het omgelegde Stieltjeskanaal. De lijst van bewoners 1932 is zoals die is vermeld in de Gemeentegids Daarin zijn echter niet alle bewoners opgenomen. Arbeiders en personen zonder beroep komen daarin niet voor. De achtergrondkaart is de kadastrale situatie De rood ingekleurde panden zijn oudere gesloopte of verbouwde panden. De rood gestreepte (3 stuks op deze kaart) zijn de eerst gebouwde woningen in 1852 die echte al omstreeks 1880 weer waren gesloopt. Kuipers H G AV 119 bakker Berends B H AV 122 levensmiddelen Berends A G W AV 125 manufacturen breiwaren Lautenbach P AV 128 machinist Zomer W AV 135 postbode Weide van de F AV 144 levensmiddelen ager H AV 146 metselaar Spiegelaar AV 147 levensmiddelen Rooseboom W AV 149 bakker Zomers H H AV 151 drogist Olde de P AV 158 machinist Bewoners 1932 Bewoners 1958 Bouwman AV 164 melkventer Pool L AV 174 levensmiddelen Hermans P H AV 195 chauffeur/monteur Visser F AV 198 machinist Elshof W AV 201 schilder Lautenbach L AV 202 machinist Harberts G H AV 205 levensmiddelen Olde de E AV 206 veenbaas Schonewilee AV 210 scheepsmeter Kuik F AV 214 machinist Westerhuis AV 215 machinist Brouwer A AV 217 levensmiddelen Snippe A AV 234 levensmiddelen Blauw AV 261 veenbaas Griendsveen AV 266 Brouwer S. kruidenier Dommerskanaal 001 Oorsouw P. W. van machinist Dommerskanaal 002 Kuipers G. broodbakker Dommerskanaal 004 ong W. de los arb. Dommerskanaal 005 Baas G. schilder Dommerskanaal 006 Berends kruidenier Dommerskanaal 006 Groothuis kantoorbed. Dommerskanaal 010 Tabak bakkersknecht Dommerskanaal 011 Wessels M. empl. NAM Dommerskanaal 015 Snijder W. chauffeur Dommerskanaal 016 Olde P. de schoenmaker Dommerskanaal 021 ipping G. broodbakker Dommerskanaal 022 Baas B. transportarb. Dommerskanaal 023 Kamps E. los arb. Dommerskanaal 024 Bergmeester W. Dommerskanaal 026 onker W. betonarb. Dommerskanaal 027 Koops B. bouwvakarb. Dommerskanaal 027 Kiewiet los arb. Dommerskanaal 028 Westerman machinist Dommerskanaal 028 Woude P. v. d. hoofd ener school Dommerskanaal 032 Zwaag E. V. d. veenarb. Dommerskanaal 035 Bos K. M. grondw. Dommerskanaal 038 oling lasser Dommerskanaal 038 Braam fabr.arb. Dommerskanaal 041 Doek los arb. Dommerskanaal 042 Braam landb. Dommerskanaal 044

33 Kaart Nieuw Amsterdam 32. Dommerskanaal Bewoners 1958 Vries F. de los arb. Dommerskanaal 023 Ottens T. landb. Dommerskanaal 035 Anholts E. landarb. Dommerskanaal 055 Bouman melkventer Dommerskanaal 057 Westera hulp mach. Dommerskanaal 072 Westera E. pluimveeh. Dommerskanaal 073 Oldenhuis R. gem.arb. Dommerskanaal 075 Schuiling los arb. Dommerskanaal 078 Blaauw P. smid Dommerskanaal 081 urjaa W. mach.-bankw. Dommerskanaal 082 Batterink G. metaalbew. Dommerskanaal 085 Boekholt M. los arb. Dommerskanaal 095 Vennik E. landb. Dommerskanaal 100

34 Kaart Nieuw Amsterdam 33. Dommerskanaal Bewoners 1958 Kuipers landb. Dommerskanaal 107 Koopman Kamps landbouwster Dommerskanaal 110 Mulder fabrieksarb. Dommerskanaal 113 Kuhl P. N. fabr.arb. Dommerskanaal 115 ager schipper Dommerskanaal 122 Lange de landarb. Dommerskanaal 122 Huizing E. colporteur Dommerskanaal 123 Vorsteveld W. Dommerskanaal 132 Huls R. veenarb. Dommerskanaal 139 Ruissen G. C. godsdienstonderw. Dommerskanaal 142 Hanners W. los arb. Dommerskanaal 150 Vries F. de los arb. Dommerskanaal 023 Ottens T. landb. Dommerskanaal 035

35 Kaart Nieuw Amsterdam 34. Barger Erfscheidenveen Heerendijk De zuid-oost grens van de Heerendijk is de grens tussen Nieuw Amsterdam en Barger Erfscheidenveen in de situatie voor De woningen die al in 1883 aanwezig waren zijn rood ingekleurd. Aan de zuidkant van de Heereweg zijn deze groen ingekleurd. De Afslag heette vroeger de Verlengde Wilhelmsweg. Ter plaatse van Afslag 6 stond vroeger de bakkerij en winkel van Fledderus. Bij Heereweg 39 was in de oorlogsjaren de fietsenmakerij van Lunenborg, later verplaatst naar de NZ hoek Veilingstraat. Brouwer Berends Richie Kolenbrander PH H R H BE 3 BE 4 BE 4 BE 24 Hotelhouder/slijterij aardappelhandel administrateur metselaar Bewoners 1932 Bewoners 1958 Horst Cohen Zee Bos Koster Aalderink Tonnis Ensing Lubberink Annen Schonewille Frieling alving Haan Brakel Nijland Zondag Snippe akobs Vries Fledderus Fledderus de D. K. v. d. D. v. d. B. G. K. W. W. T. de timmerman veehandelaar slager hand. verw.app. venter galant. opzichter R.W.S. fabrieksarb. metaalbew. ambt. N.S. landb. los arb. fabr.arb. fabr. timmerman landarb. landarb. bakker broodbakker Verl. Verl. Verl. Verl. Verl. Verl. Verl. Herendijk Herendijk Herendijk Herendijk Herendijk Herendijk Herendijk Herendijk Herendijk Herendijk Herendijk Herendijk Herendijk Herendijk Herendijk Wilhelmsweg Wilhelmsweg Wilhelmsweg Wilhelmsweg Wilhelmsweg Wilhelmsweg Wilhelmsweg

36 Kaart Nieuw Amsterdam 35. Barger Erfscheidenveen Erfscheidenweg Strijker G. los arb. Erfscheidenweg 001 Koopman W. fabr.arb. Erfscheidenweg 002 Schepers G. landarb. Erfscheidenweg 011 Hobers W. los arb. Erfscheidenweg 012 Zondag B. landarb. Erfscheidenweg 022 Bos R. grondwerker Erfscheidenweg 032 Nijenkamp G. pompbediende Erfscheidenweg 042 Zondag landarb. Erfscheidenweg 042 Bewoners 1958 Bewoners 1932 Kolenbrander H BE 24 metselaar Heuvink H BE 50 levensmiddelen Hobers W BE 57 levensmiddelen ager K BE 89 levensmiddelen Bewoners 1958 Heuvink landb. Erfscheidenweg 053 Heuvink R. landb. Erfscheidenweg 053 onkman D. landb. Erfscheidenweg 055 onkman landb. Erfscheidenweg 057 Dijk W. hoofd der o. l. s. Erfscheidenweg 064 Anninga bedrijfsl. Landb.bedr. Erfscheidenweg 072 Raalte van landarb. Erfscheidenweg 084 Snijder los arb. Erfscheidenweg 104 Koopman Erfscheidenweg 112 Nijland G. Erfscheidenweg 120 Kamping W. Erfscheildenweg 071 De openbare lager school stond naast nummer 64. Links ernaast de kleuterschool t Kopje.

Schoolfoto s uit Nieuw-Amsterdam en omgeving, waarop kinderen voorkomen die behoren tot de

Schoolfoto s uit Nieuw-Amsterdam en omgeving, waarop kinderen voorkomen die behoren tot de Schoolfoto s uit Nieuw-Amsterdam en omgeving, waarop kinderen voorkomen die behoren tot de families Post, Mink, Davids, van der Leij en later aangetrouwde families, welke vermeld zijn in de genealogieën

Nadere informatie

Schoolfoto s uit Nieuw-Amsterdam en omgeving, waarop kinderen voorkomen die behoren tot de

Schoolfoto s uit Nieuw-Amsterdam en omgeving, waarop kinderen voorkomen die behoren tot de Schoolfoto s uit Nieuw-Amsterdam en omgeving, waarop kinderen voorkomen die behoren tot de families Post, Mink, Davids, van der Leij en later aangetrouwde families, welke vermeld zijn in de genealogieën

Nadere informatie

Verwijzingen naar andere bronnen over de historie van Nieuw-Amsterdam, Veenoord en Zandpol.

Verwijzingen naar andere bronnen over de historie van Nieuw-Amsterdam, Veenoord en Zandpol. Verwijzingen naar andere bronnen over de historie van Nieuw-Amsterdam, Veenoord en Zandpol. Literatuur: Gedenkboek 100 jaar Nieuw Amsterdam-Veenoord P. van der Woude 1960 Gedenkboek 125 jaar Tweelingdorp

Nadere informatie

VOORBLAD UITSLAG 8-RAYON 8

VOORBLAD UITSLAG 8-RAYON 8 VOORBLAD UITSLAG 8-RAYON 8 WEDVLUCHT... St.Quentin VLUCHTCODE... M54 DATUM... 13/06/15 AANTAL DUIVEN... 1958 DEELNEMERS... 119 LOSSINGSTIJD... 12.00 UUR WINDRICHTING... ZUIDWEST COORDINATEN... +495027.0

Nadere informatie

De top 100 van de familienamen in Nederland Leendert Brouwer

De top 100 van de familienamen in Nederland Leendert Brouwer Detop100vandefamilienameninNederland LeendertBrouwer Voor een totaalbeeld van de familienamen in Nederland beschikken we over twee ijkjaren: 1947(volkstelling) en 2007(Gemeentelijke Basisadministratie).

Nadere informatie

Rustende schutterij Smilde 1855

Rustende schutterij Smilde 1855 Rustende schutterij Smilde 1855 Bron Gemeentearchief Midden-Drenthe, toegang 1.865, inv. nr. 3927 https://drentsarchiefnet.nl/archives/file/6a28cf3aee4b3561bd4e1d445c8cabda Bewerking Jan Pol, Hoogeveen

Nadere informatie

Rustende schutterij Smilde 1859

Rustende schutterij Smilde 1859 Rustende schutterij Smilde 1859 Bron Gemeentearchief Midden-Drenthe, toegang 1.865, inv. nr. 3930 https://drentsarchiefnet.nl/archives/file/6a28cf3aee4b3561bd4e1d445c8cabda Bewerking Jan Pol, Hoogeveen

Nadere informatie

Rustende schutterij Smilde 1854

Rustende schutterij Smilde 1854 Rustende schutterij Smilde 1854 Bron Gemeentearchief Midden-Drenthe, toegang 1.865, inv. nr. 3926 https://drentsarchiefnet.nl/archives/file/6a28cf3aee4b3561bd4e1d445c8cabda Bewerking Pol, Hoogeveen (janpol48@kpnmail.nl)

Nadere informatie

Nachkommenliste Hendrik WEVER (1780-), Gasselte NL [371]

Nachkommenliste Hendrik WEVER (1780-), Gasselte NL [371] Hendrik WEVER, Gasselte, geb. 1780 1: Harmtje GEERTS (1786-05.04.1843), Gasselte 1: Harm Stoffers WEVER (13.01.1821-vor 1903), Smilde, Emmen 2: Harmanis WEVER (26.06.1828-05.07.1828), Gasselte Harm Stoffers

Nadere informatie

VOORBLAD UITSLAG 8-RAYON 8

VOORBLAD UITSLAG 8-RAYON 8 VOORBLAD UITSLAG 8-RAYON 8 WEDVLUCHT... Gennep VLUCHTCODE... J59 DATUM... 21/07/18 AANTAL DUIVEN... 3422 DEELNEMERS... 99 LOSSINGSTIJD... 07.45 UUR WINDRICHTING... NOORD COORDINATEN... +514031.1 +060152.6

Nadere informatie

UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT Hapert MET 1621 DUIVEN OP 03/08/13 OM UUR J-RAY.11 -J61-BLAD 1

UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT Hapert MET 1621 DUIVEN OP 03/08/13 OM UUR J-RAY.11 -J61-BLAD 1 UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT Hapert MET 1621 DUIVEN OP 03/08/13 OM 09.45 UUR J-RAY.11 -J61-BLAD 1 RPL CPL VPL NAAM PLAATS RINGNUMM V AD/PR GT AFSTAND ZUIV.TYD MET/MIN RAYPNT CCGPNT BEDRAG 1 1 1 B. Benjamins

Nadere informatie

VOORBLAD UITSLAG J-RAYON 11

VOORBLAD UITSLAG J-RAYON 11 VOORBLAD UITSLAG J-RAYON 11 WEDVLUCHT... Hapert VLUCHTCODE... V48 DATUM... 03/05/14 AANTAL DUIVEN... 2255 DEELNEMERS... 91 LOSSINGSTIJD... 10.00 UUR WINDRICHTING... NOORDOOST COORDINATEN... +512110.0 +051610.0

Nadere informatie

UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT St. Truiden. MET 2544 DUIVEN OP 11/05/13 OM UUR I-RAY.10 -V49-BLAD 1

UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT St. Truiden. MET 2544 DUIVEN OP 11/05/13 OM UUR I-RAY.10 -V49-BLAD 1 UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT St. Truiden. MET 2544 DUIVEN OP 11/05/13 OM 07.00 UUR I-RAY.10 -V49-BLAD 1 RPL CPL VPL NAAM PLAATS RINGNUMM V AD/PR GT AFSTAND ZUIV.TYD MET/MIN RAYPNT CCGPNT BEDRAG 1 1 1 K.

Nadere informatie

Afdeling 10 steunt het Reumafonds

Afdeling 10 steunt het Reumafonds Afdeling 10 steunt het Reumafonds - J29 - Vliegen ten bate van het REUMAFONDS - J59 - Het Reumafonds doet al meer als 70 jaar al het mogelijke om de strijd tegen reuma te winnen. Reumafonds steunen? Dan

Nadere informatie

Lootings-lijst der arbeiders voor Nijmegen Opgemaakt ter voldoening aan eene aanschrijving van den Gouverneur van Drenthe 22 mei 1815

Lootings-lijst der arbeiders voor Nijmegen Opgemaakt ter voldoening aan eene aanschrijving van den Gouverneur van Drenthe 22 mei 1815 Lootings-lijst der arbeiders voor Nijmegen Opgemaakt ter voldoening aan eene aanschrijving van den Gouverneur van Drenthe 22 mei 1815 Bron: Gemeentearchief Hoogeveen Inventarisnummer: 1066 Getrokken Nummer

Nadere informatie

de straat van toen Koningstraat Naaldwijk

de straat van toen Koningstraat Naaldwijk de straat van toen Koningstraat Naaldwijk 1 Nummer 1 en 3: bakker Joris Boon. Rond 1885 kwam bakker Leendert Boon vanuit s-gravenzande naar Naaldwijk. Zoon Joris, vooraan op deze foto, nam de zaak over

Nadere informatie

Rondje Vledder. een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis

Rondje Vledder. een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis Rondje Vledder een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis 10 11 1 8 9 2 4 5 6 7 3 Het plattegrondje geeft een beeld van Vledder tussen ca. 1930 en 1940. De nummers langs de

Nadere informatie

Vaart NZ Polderdijk. Siepeldijk. Werk en inkomen.

Vaart NZ Polderdijk. Siepeldijk. Werk en inkomen. Bij ons op de Kloksbrugge. (Een onderdeel van de historie van Nieuw-Amsterdam, Veenoord en Zandpol) Herinneringen aan de jaren 1939-1949. Inleiding. In dit artikel zal ik proberen een indruk te geven van

Nadere informatie

"Begraafplaats Nieuw Dordrecht" Klazienaveensestraat! "Donald Fells is hier gevonden" Houttuinen!

Begraafplaats Nieuw Dordrecht Klazienaveensestraat! Donald Fells is hier gevonden Houttuinen! Routebeschrijving naar "Nederlands Hervormde Kerk" Vastenow! 61,6 km ca. 1 uur 34 min. Route langs de crash sites van de RAF toestellen die in de omgeving van Emmen zijn neergekomen in 1943 en 1944, alsmede

Nadere informatie

VOORBLAD UITSLAG J-RAYON 11

VOORBLAD UITSLAG J-RAYON 11 VOORBLAD UITSLAG J-RAYON 11 WEDVLUCHT... Tessenderlo. VLUCHTCODE... N68 DATUM... 20/09/14 AANTAL DUIVEN... 1447 DEELNEMERS... 50 LOSSINGSTIJD... 12.30 UUR WINDRICHTING... ALLE RICHT COORDINATEN... +510415.4

Nadere informatie

Huisnr Naam Voornaam geb. datum beroep opmerking

Huisnr Naam Voornaam geb. datum beroep opmerking HOOFDBEWONERS OP DE DOMMELAKKERS van 1870 tot 1943 Huisnr Naam Voornaam geb. datum beroep opmerking Huisnrs. van 1885 (schuin gedrukt oud en nieuw huisnummer uit concept huisregister 1885) A205 1871 Spierings

Nadere informatie

UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT Pommeroeul MET 1084 DUIVEN OP 25/05/13 OM UUR J-RAY.11 -M51-BLAD 1

UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT Pommeroeul MET 1084 DUIVEN OP 25/05/13 OM UUR J-RAY.11 -M51-BLAD 1 UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT Pommeroeul MET 1084 DUIVEN OP 25/05/13 OM 08.00 UUR J-RAY.11 -M51-BLAD 1 RPL CPL VPL NAAM PLAATS RINGNUMM V AD/PR GT AFSTAND ZUIV.TYD MET/MIN RAYPNT CCGPNT BEDRAG 1 1 1 Comb

Nadere informatie

Rustende schutterij Smilde 1857

Rustende schutterij Smilde 1857 Rustende schutterij Smilde 1857 Bron Gemeentearchief Midden-Drenthe, toegang 1.865, inv. nr. 3929 https://drentsarchiefnet.nl/archives/file/6a28cf3aee4b3561bd4e1d445c8cabda Bewerking Jan Pol, Hoogeveen

Nadere informatie

VOORBLAD UITSLAG 8-RAYON 8

VOORBLAD UITSLAG 8-RAYON 8 VOORBLAD UITSLAG 8-RAYON 8 WEDVLUCHT... Quievrain VLUCHTCODE... J62 DATUM... 13/08/16 AANTAL DUIVEN... 2603 DEELNEMERS... 106 LOSSINGSTIJD... 10.15 UUR WINDRICHTING... ZUIDWEST COORDINATEN... +502441.0

Nadere informatie

Rustende schutterij Smilde 1862

Rustende schutterij Smilde 1862 Rustende schutterij Smilde 1862 Bron Gemeentearchief Midden-Drenthe, toegang 1.865, inv. nr. 3932 https://drentsarchiefnet.nl/archives/file/6a28cf3aee4b3561bd4e1d445c8cabda Bewerking Jan Pol, Hoogeveen

Nadere informatie

B1 Hoofddorp pagina 1

B1 Hoofddorp pagina 1 B1 Hoofddorp pagina 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Geschiedenis 3. Ontwikkeling 4. Bezienswaardigheden 1. Inleiding Hoofddorp is een stad in de provincie Noord-Holland en de hoofdplaats van de gemeente Haarlemmermeer.

Nadere informatie

Brigadierrooster Willibrordschool Versie: 25 augustus 2014 Jaarrooster 2014/2015

Brigadierrooster Willibrordschool Versie: 25 augustus 2014 Jaarrooster 2014/2015 Brigadierrooster Willibrordschool Versie: 25 augustus 2014 Jaarrooster 2014/2015 Achternaam leerling 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Familie Abbes di 09 dec ma 23 mrt do 28 mei Familie Abdulla di 09 dec di

Nadere informatie

Aantal Naam Vereniging Ver.nr. Verenigings plaats 1 Haiko Brouwer De Blankvoorn 13 Blijham 2 Bé Vrieze De Blankvoorn 13 Blijham 3 Jos van der Maat

Aantal Naam Vereniging Ver.nr. Verenigings plaats 1 Haiko Brouwer De Blankvoorn 13 Blijham 2 Bé Vrieze De Blankvoorn 13 Blijham 3 Jos van der Maat 1e 28-jun Aantal Naam Vereniging Ver.nr. Verenigings plaats 1 Haiko Brouwer De Blankvoorn 13 Blijham 2 Bé Vrieze De Blankvoorn 13 Blijham 3 Jos van der Maat Delfzijl 70 17 Delfzijl 4 Schelte Meijer Delfzijl

Nadere informatie

UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT Isnes MET 1826 DUIVEN OP 04/08/12 OM UUR J-RAY.11 -J61-BLAD 1

UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT Isnes MET 1826 DUIVEN OP 04/08/12 OM UUR J-RAY.11 -J61-BLAD 1 UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT Isnes MET 1826 DUIVEN OP 04/08/12 OM 06.45 UUR J-RAY.11 -J61-BLAD 1 RPL CPL VPL NAAM PLAATS RINGNUMM V AD/PR GT AFSTAND ZUIV.TYD MET/MIN RAYPNT CCGPNT BEDRAG 1 1 1 J.A. Mink

Nadere informatie

Stand Selectiewedstrijd Individueel

Stand Selectiewedstrijd Individueel Hoofdklasse HA 1 Herman Depenbrock 1.443 1.452 2.895 144,75 2 Marcel Viand 1.415 1.402 2.817 140,85 3 Eric Mensen 1.390 1.408 2.798 139,90 4 Harm Zoutman 1.383 1.412 2.795 139,75 5 Sjaak de Vries 1.409

Nadere informatie

Bijlagen: productiekaarten. Productiekaart van een kleermaker. Productiekaart van een bakker. Om 15 broden te kunnen bakken, heb je nodig:

Bijlagen: productiekaarten. Productiekaart van een kleermaker. Productiekaart van een bakker. Om 15 broden te kunnen bakken, heb je nodig: Bijlagen: productiekaarten een bakker Om 15 broden te kunnen bakken, Jouw product: brood kleermaker Om 5 kledingstukken te maken, Jouw product: pakken en jurken een slager Om 15 stukken vlees te produceren

Nadere informatie

FONDCLUB NOORD NEDERLAND REGIO 3 WEDVLUCHT Troyes 2 25/05/19 MET 1118 DUIVEN NF-E51-BLAD 1

FONDCLUB NOORD NEDERLAND REGIO 3 WEDVLUCHT Troyes 2 25/05/19 MET 1118 DUIVEN NF-E51-BLAD 1 FONDCLUB NOORD NEDERLAND REGIO 3 WEDVLUCHT Troyes 2 25/05/19 MET 1118 DUIVEN NF-E51-BLAD 1 11 1 Jan Kriekjes Hoogeveen 523045 30/ 03 54767151 14.07.56 1251.505 980.9 1000.0.. G 35.00 15 2 Klaas Talen Meppel

Nadere informatie

12. De openbare lagere school ( t Korhoen) en de buurt tegenover

12. De openbare lagere school ( t Korhoen) en de buurt tegenover 12. De openbare lagere school ( t Korhoen) en de buurt tegenover De openbare lagere school aan het Verlengde Oosterdiep (bron; Jan Meinema). Op 14-1-1932 wordt een nieuwe openbare lagere school in Bargercompascuum

Nadere informatie

Naamlijst der personen uitmakende de Schutterij in de gemeente Hoogeveen, gesplitst in de onderdelen actief en reserve

Naamlijst der personen uitmakende de Schutterij in de gemeente Hoogeveen, gesplitst in de onderdelen actief en reserve Naamlijst der personen uitmakende de Schutterij in de gemeente Hoogeveen, gesplitst in de onderdelen actief en reserve Aldus opgemaakt, te Hoogeveen den27 augustus 1877 Volg Licht- Naam Voornaam Rang Aanwezig

Nadere informatie

V.l.n.r. Rie de Groot met haar kindje en vader en moeder van der Kooij met Jan. Voor de ventwagen in 1951.

V.l.n.r. Rie de Groot met haar kindje en vader en moeder van der Kooij met Jan. Voor de ventwagen in 1951. Na hun huwelijke kwamen vader en moeder uit Friesland naar Amsterdam en samen dienden zij op een woonark bij t Kalfje tussen Ouderkerk en Amsterdam, bij een dokter. Vader was de huisknecht en moeder deed

Nadere informatie

Regiocompetitie

Regiocompetitie Regiocompetitie 2010-2011 1 2 3 4 5 Totaal S.V. de Grensschutters 1405 1405 1401 1414 1401 7026 S.V. de Klapsterschutters 1410 1392 1407 1393 1412 7014 H.S.V. Harpel 1398 1393 1387 1405 1394 6977 S.V.

Nadere informatie

Nationale Militie Zuidwolde

Nationale Militie Zuidwolde Nationale Militie Zuidwolde 1884-1901 Nationale Militie Provincie Drenthe Eenig militie-district gemeente Zuidwolde Alfabetische naamlijst der ingeschrevenen 1884-1901 Bron Gemeentearchief De Wolden Bewerking

Nadere informatie

Geschiedenis Gereformeerde kerk Ruinerwold Koekange

Geschiedenis Gereformeerde kerk Ruinerwold Koekange Geschiedenis Gereformeerde kerk Ruinerwold Koekange Ds. Hendrik de Cock Het zegel van de kerk Voor kant kerk Berghuizen 2018 Foto van het kerkgebouw van voor 1912 Het ontstaan van de afscheiding. De Afscheiding

Nadere informatie

Dienstdoende schutterij Hoogeveen

Dienstdoende schutterij Hoogeveen Dienstdoende schutterij Hoogeveen 1815-1839 Bron Gemeentearchief Hoogeveen, toegang NL-HgvGH-000068-000026, inv. nr. 1071(aantekening: bijgehouden tot 1839 ) https://drentsarchiefnet.nl/archives/file/692415681cd832979473baf7695dde81

Nadere informatie

FONDCLUB NOORD NEDERLAND REGIO 3 WEDVLUCHT Sens 2 09/06/19 MET 876 DUIVEN NF-E53-BLAD 1

FONDCLUB NOORD NEDERLAND REGIO 3 WEDVLUCHT Sens 2 09/06/19 MET 876 DUIVEN NF-E53-BLAD 1 FONDCLUB NOORD NEDERLAND REGIO 3 WEDVLUCHT Sens 2 09/06/19 MET 876 DUIVEN NF-E53-BLAD 1 8 1 Roelof Coster Staphorst 541630 19/07 04 85188514 13.43.45 1341.495 983.6 1000.0.. 10 2 Comb. J. Dunnink &Zn Staphorst

Nadere informatie

17 september 1944 1 juni 1975 Goederenvervoer: 1 februari 1905 2 maart 1970

17 september 1944 1 juni 1975 Goederenvervoer: 1 februari 1905 2 maart 1970 pagina 1 van 5 Halte Bergentheim Gewijzigd: e:10-07-2010 Inhoud: Gegevens halte Exploitatie Gebouwen Emplacement Spoorweghaven Personeel Gegevens plaats Links: Fabrieksaansluitingen: Turfstrooiselfabriek

Nadere informatie

de Loonschendijk Van de grensscheiding met de gemeente Capelle aan de grenspaal oostwaarts tot de Dijkbaansche of Egbondsch steeg

de Loonschendijk Van de grensscheiding met de gemeente Capelle aan de grenspaal oostwaarts tot de Dijkbaansche of Egbondsch steeg !"!" de Loonschendijk Van de grensscheiding met de gemeente Capelle aan de grenspaal oostwaarts tot de Dijkbaansche of Egbondsch steeg de Wittendijk Van de grensscheiding met de gemeente Capelle oostwaarts

Nadere informatie

Iemand die leuke dingen doet met mensen die problemen hebben. Bijvoorbeeld met mensen die een handicap hebben.

Iemand die leuke dingen doet met mensen die problemen hebben. Bijvoorbeeld met mensen die een handicap hebben. BEROEPENLIJST Beroep (sector) activiteitenbegeleider Omschrijving Iemand die leuke dingen doet met mensen die problemen hebben. Bijvoorbeeld met mensen die een handicap hebben. administratief medewerker

Nadere informatie

6. Andere bedrijven. 145 jaar Bargercompascuum 99

6. Andere bedrijven. 145 jaar Bargercompascuum 99 6. Andere bedrijven Middenstanders en andersoortige bedrijven hebben zich ook buiten het centrum gevestigd. Zo moet in het Voorste Compas, dus vlakbij de huidige Foxol en in de tijd voor 1900 Bats Schoemakers

Nadere informatie

[Zie de laatste pagina in dit document voor een omschrijving van de sectienamen.]

[Zie de laatste pagina in dit document voor een omschrijving van de sectienamen.] Kadastrale gemeente HERWEN / Sectie A t/m [Zie de laatste pagina in dit document voor een omschrijving de sectienamen.] Art.nr. Naam Voornaam eroep Woonplaats Sectie 0001 Aerdt de Herv. kerk 0002 Aerdt

Nadere informatie

UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT Zutphen R5 MET 1777 DUIVEN OP 13/07/13 OM UUR 5-RAYON 5-J68-BLAD 1

UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT Zutphen R5 MET 1777 DUIVEN OP 13/07/13 OM UUR 5-RAYON 5-J68-BLAD 1 UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT Zutphen R5 MET 1777 DUIVEN OP 13/07/13 OM 11.30 UUR 5-RAYON 5-J68-BLAD 1 RPL CPL VPL NAAM PLAATS RINGNUMM V AD/PR GT AFSTAND ZUIV.TYD MET/MIN RAYPNT CCGPNT BEDRAG 1 1 H. Makken

Nadere informatie

De volkstellingen van Tungelroy

De volkstellingen van Tungelroy De volkstellingen van Tungelroy Volkstelling 1796 In de beginperiode van de Franse overheersing van de Zuidelijke Nederlanden, welke een aanvang nam op 1 oktober 1795, werd krachtens de wet op de ordehandhaving

Nadere informatie

Café Kerkemeijer te Rekken

Café Kerkemeijer te Rekken -17- Café Kerkemeijer te Rekken Inleiding Café Kerkemeijer, aan de Rekkenseweg te Rekken, is in de gehele regio een bekende locatie en één om wat voor bijeenkomst dan ook te houden. Iedereen in Rekken

Nadere informatie

Wijk + nr. Straat Naam Voornaam Deel en Blad Gekomen van Vertrokken naar Opmerkingen Invent. 976 F 17 Alteveer W.Z. Westerbeek Albertus 6.

Wijk + nr. Straat Naam Voornaam Deel en Blad Gekomen van Vertrokken naar Opmerkingen Invent. 976 F 17 Alteveer W.Z. Westerbeek Albertus 6. 976 F 17 Alteveer W.Z. Westerbeek Albertus 6.95 976 F 17 Alteveer W.Z. Benjamins Herbert 9-325 Zuidwolde Zuidwolde 976 F 17 Alteveer W.Z. Lip Egbert 2-320 Zuidwolde Zuidwolde 976 F 17 Alteveer W.Z. Schut

Nadere informatie

Quohier der vaste goederen van Saaxumhuizen, beginnende aan het noorder Ende, opgemaakt in 1806.

Quohier der vaste goederen van Saaxumhuizen, beginnende aan het noorder Ende, opgemaakt in 1806. Quohier der vaste goederen van Saaxumhuizen, beginnende aan het noorder Ende, opgemaakt in 1806. Hierboven links: Sandtfoort nr. 11 onze nummering Linksboven: Werklust nr. 9 onze nummering (uitgang naar

Nadere informatie

18. Foto-impressie 2011

18. Foto-impressie 2011 18. Foto-impressie 2011 De visvijver is een geliefd wandelgebied in de zomer en in de winter (foto; E. Zinsmeyer). De kerklaan verbindt de katholieke kerk met het kerkhof. Voor menigeen is dit de laatste

Nadere informatie

VOORBLAD UITSLAG 8-RAYON 8

VOORBLAD UITSLAG 8-RAYON 8 VOORBLAD UITSLAG 8-RAYON 8 WEDVLUCHT... Gennep VLUCHTCODE... J61 DATUM... 04/08/18 AANTAL DUIVEN... 1692 DEELNEMERS... 72 LOSSINGSTIJD... 07.30 UUR WINDRICHTING... NOORD COORDINATEN... +514031.1 +060152.6

Nadere informatie

Groene glazenmaker en Krabbenscheer in de gemeente Emmen, 2010,

Groene glazenmaker en Krabbenscheer in de gemeente Emmen, 2010, Groene glazenmaker en Krabbenscheer in de gemeente Emmen, 2010, 2011, 2012, 2013 en 2014. Deel: Waterschap Hunze en Aas Groen: Krabbenscheer; Rood: Groene glazenmaker. In de gemeente Emmen zijn nu op meerdere

Nadere informatie

De weg terug. Voorstel voor herstel van een Geneneindse kerkepad in Bakel

De weg terug. Voorstel voor herstel van een Geneneindse kerkepad in Bakel De weg terug Voorstel voor herstel van een Geneneindse kerkepad in Bakel Kerkepaden in Bakel De buurtschap Geneneind was en is gescheiden van het dorp en de kerk van Bakel door een strook dekzanden en

Nadere informatie

UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT Zutphen MET 2169 DUIVEN OP 12/04/14 OM UUR 7-RAYON 7-V15-BLAD 1

UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT Zutphen MET 2169 DUIVEN OP 12/04/14 OM UUR 7-RAYON 7-V15-BLAD 1 UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT Zutphen MET 2169 DUIVEN OP 12/04/14 OM 12.30 UUR 7-RAYON 7-V15-BLAD 1 RPL CPL VPL NAAM PLAATS RINGNUMM V AD/PR GT AFSTAND ZUIV.TYD MET/MIN RAYPNT CCGPNT BEDRAG 1 1 P. Koops

Nadere informatie

De Winkel van Keizer

De Winkel van Keizer De Winkel van Keizer Waar zijn zij gebleven, de wat kleinere middenstandszaken in de dorpen? Ook Vledder kende in het verleden een grote verscheidenheid aan winkels, slagerijen, bakkers, kruideniers e.d.

Nadere informatie

Kohier van de hoofdelijke omslag te Rijnsburg (1861)

Kohier van de hoofdelijke omslag te Rijnsburg (1861) Kohier van de hoofdelijke omslag te Rijnsburg (1861) Erfgoed Leiden en Omstreken, Archieven van de vrije heerlijkheid en de gemeente Rijnsburg, (1199) 1503-1978 (1995), toegang 0700, inv.nr. 1078. Bewerkt

Nadere informatie

zich van het koninklijk inkomen en van een goed net van betrouwbare steunpunten voor de voedselvoorziening van het centrale hof en de decentrale

zich van het koninklijk inkomen en van een goed net van betrouwbare steunpunten voor de voedselvoorziening van het centrale hof en de decentrale Het ontstaan en de ontwikkeling van Emmen als landgoed / leengoed / hofgoed. (Een uitwerking van het verhaal op kaart 3 van het artikel Drenthe s Historie deel 3, elders op deze website.) De website Historisch

Nadere informatie

Rustende schutterij Smilde 1860

Rustende schutterij Smilde 1860 Rustende schutterij Smilde 1860 Bron Gemeentearchief Midden-Drenthe, toegang 1.865, inv. nr. 3931 https://drentsarchiefnet.nl/archives/file/6a28cf3aee4b3561bd4e1d445c8cabda Bewerking Jan Pol, Hoogeveen

Nadere informatie

Schutterij Hoogeveen

Schutterij Hoogeveen Schutterij Hoogeveen 1821-1827 Bron Gemeentearchief Hoogeveen, toegang NL-HgvGH-000068-000026, inv. nr. 1073 https://drentsarchiefnet.nl/archives/file/b163b8ef6e683e34a6d9615c764e7edb Bewerking Jan Pol,

Nadere informatie

Nationale Militie Zuidwolde

Nationale Militie Zuidwolde Nationale Militie Zuidwolde 1902-1912 Nationale Militie Provincie Drenthe Eenig militie-district gemeente Zuidwolde Alfabetische naamlijst der ingeschrevenen 1902-1912 Bron Gemeentearchief De Wolden Bewerking

Nadere informatie

10. De Springersbrug jaar Bargercompascuum

10. De Springersbrug jaar Bargercompascuum 10. De Springersbrug Het gemeentebestuur van Emmen laat in 1921 in het noorden van Bargercompascuum een openbare lagere school met onderwijzerswoning bouwen. Gebouwd wordt aan de westzijdekant van het

Nadere informatie

Hoofdbewoners van panden te Huis ter Heide in de periode De hier vermelde huisadressen zijn gebaseerd op de huidige nummering per straat

Hoofdbewoners van panden te Huis ter Heide in de periode De hier vermelde huisadressen zijn gebaseerd op de huidige nummering per straat Hoofdbewoners van panden te Huis ter Heide in de periode 1839-1939 De hier vermelde huisadressen zijn gebaseerd op de huidige nummering per straat Betekenis toevoegingen: a=achter; n=ten noorden ; z=ten

Nadere informatie

Kadastrale gegevens Niezijl en omgeving volgens Kadaster van 1832

Kadastrale gegevens Niezijl en omgeving volgens Kadaster van 1832 Kadastrale gegevens Niezijl en omgeving volgens Kadaster van 1832 H.Hasper 16-02-2017 Medio 2015 is een scan gemaakt van de gemeentelijke begraafplaats, gelegen ten westen van het dorp Niezijl. Het doel

Nadere informatie

PERSOONLIJK Naam Vereniging licentie score LS

PERSOONLIJK Naam Vereniging licentie score LS Uitslag Open GP JC 2014 SSV Op de Korrel te Kampen *1 Korthoef G. SV Vechtdal 129081 561 2 Kramer A. de Korrel Emmeloord 117028 557 3 Bakker R. S.S.V. Genemuiden 148103 427 *1 Rap H. SV Schaarsbergen 52388

Nadere informatie

Kwartierstaat van Henderkien Stadman

Kwartierstaat van Henderkien Stadman Kwartierstaat van Henderkien Stadman Ten geleide Een kwartierstaat geeft een helder overzicht van de directe voorouders in manlijke en vrouwlijke lijn. Uitgaande van de kwartierdrager, hier dus Henderkien

Nadere informatie

APL NAAM PLAATS VER. RINGNUMM AD/PR GET AFSTAND ZUIV.TYD MET/MIN AFDPNT BEDRAG POULES

APL NAAM PLAATS VER. RINGNUMM AD/PR GET AFSTAND ZUIV.TYD MET/MIN AFDPNT BEDRAG POULES 1 A. Scherphof Markelo 0672 6-1156596V 27/5 5 572,502 18.47.43 1150,255 1000,0 2 Derksen-v.d. Keuken Almelo 0606 5-1286915 38/16 4 593,105 19.09.02 1142,711 995,5 3 H. Kiewiet Almelo 0612 5-1292401V 6/2

Nadere informatie

Wijk en nr. Straat Naam Voornaam Deel en Blad Gekomen van Vertrokken naar Opmerkingen Invent. 976 H 1 Elim Oostopgaande Belle Roelof H 1

Wijk en nr. Straat Naam Voornaam Deel en Blad Gekomen van Vertrokken naar Opmerkingen Invent. 976 H 1 Elim Oostopgaande Belle Roelof H 1 H 1 Elim Oostopgaande Belle Roelof 5-207 H 1 Elim Oostopgaande Snippe Hend. zn. Geert 4.91 H 85 Oosterhesselen H 2 Elim Oostopgaande Hoogeveen Arent 5.15 H 3 Elim Oostopgaande Weide v.d. Zw. 5-344 Oosterhesselen

Nadere informatie

J.J. Allanstraat 63 van Simon Jacobszn Schoen en zijn zoon Gerrit Simonszn Schoen

J.J. Allanstraat 63 van Simon Jacobszn Schoen en zijn zoon Gerrit Simonszn Schoen Een vervolg van het verhaal over de boerderijen van de familie Schoen uit juni. J.J. Allanstraat 63 van Simon Jacobszn Schoen en zijn zoon Gerrit Simonszn Schoen Simon boerde met zijn vrouw Elisabeth de

Nadere informatie

Pastorie bouw in Berghuizen

Pastorie bouw in Berghuizen Pastorie bouw in Berghuizen De Gereformeerde kerk van Ruinerwold - Koekange met het kerkgebouw in Berghuizen is gesticht op 28 mei 1835. In 1841 werd de eerste kerk gebouwd op een stuk grond, geschonken

Nadere informatie

I advies zomercompetitie 2017 deel 2 Klazienaveen, Programmanr. 1 25m vrije slag Minioren 1 en :45 Resultaten

I advies zomercompetitie 2017 deel 2 Klazienaveen, Programmanr. 1 25m vrije slag Minioren 1 en :45 Resultaten Programmanr. 1 25m vrije slag Minioren 1 en 2 17-6-2017-17:45 Resultaten 1. Ruben KOK ZC Borger 21.00 200900119 20.96 2. Rixt ROTHSCHAID ZC Borger 19.08 200900026 21.04 3. Nila DEURING ZC Borger 20.24

Nadere informatie

Inleiding. Bergen, 9 september 2010. Bureau Communicatie John van Woezik

Inleiding. Bergen, 9 september 2010. Bureau Communicatie John van Woezik Inleiding Gevraagd is om met wat suggesties te komen maar mogelijk een AED geplaatst kan worden in de gemeente Bergen. Een en ander in het kader van het project Zes-minuten zones. Ik heb los van het feit,

Nadere informatie

13-4/ aantal keer gelopen meter

13-4/ aantal keer gelopen meter aantal keer gelopen P.R. 27-10-05 17-11-05 Koos Abel 1 11:07 Patricia Albers 1 12:05 Albert Arends 22 11:02 13:20 Anita Bakker 2 12:47 Richard Bakker 2 11:54 Thomas Bakker 15 10:28 11:30 11:14 11:19 11:03

Nadere informatie

UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT Hapert MET 2215 DUIVEN OP 03/08/13 OM UUR I-RAY.10 -J61-BLAD 1

UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT Hapert MET 2215 DUIVEN OP 03/08/13 OM UUR I-RAY.10 -J61-BLAD 1 UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT Hapert MET 2215 DUIVEN OP 03/08/13 OM 09.45 UUR I-RAY.10 -J61-BLAD 1 RPL CPL VPL NAAM PLAATS RINGNUMM V AD/PR GT AFSTAND ZUIV.TYD MET/MIN RAYPNT CCGPNT BEDRAG 1 1 1 Robert

Nadere informatie

EEN STUKJE WESTHAVENDIJK

EEN STUKJE WESTHAVENDIJK EEN STUKJE WESTHAVENDIJK We weten niet exact hoe oud de Westhavendijk is, de oudste vermelding komt voor in 1840. Door de ligging langs het Havenkanaal is het vanzelfsprekend dat er in de loop der tijd

Nadere informatie

Warder in Gevelstenen. De oude huizen van Warder met hun gevelstenen

Warder in Gevelstenen. De oude huizen van Warder met hun gevelstenen Warder in Gevelstenen De oude huizen van Warder met hun gevelstenen Warder in Gevelstenen Een aantal oude huizen en boerderijen van Warder zijn voorzien van een gevelsteen. Hierop staat aangegeven wanneer

Nadere informatie

DE KANTEELSTEEN OP T STINS AAN T PASTORIEHUIS TE FERWERD IN HET JAAR 1712.

DE KANTEELSTEEN OP T STINS AAN T PASTORIEHUIS TE FERWERD IN HET JAAR 1712. Johannes van Dijk DE KANTEELSTEEN OP T STINS AAN T PASTORIEHUIS TE FERWERD IN HET JAAR 1712. Het Vrijhof en de Sint Martinustsjerke. Kerk betaalde in de achttiende eeuw ook kosten van algemene aard Bij

Nadere informatie

specimen Dorpsommetje Izakje de Vries Zuidwest Drenthe www.drenthe.nl Wandelen en genieten van de omgeving! De lengte van deze route is 12 kilometer

specimen Dorpsommetje Izakje de Vries Zuidwest Drenthe www.drenthe.nl Wandelen en genieten van de omgeving! De lengte van deze route is 12 kilometer Dorpsommetje Izakje de Vries Zuidwest Drenthe De lengte van deze route is 12 kilometer Wandelen en genieten van de omgeving! www.drenthe.nl Dorpsommetje Izakje de Vries De Dorpsvereniging Nijeveen heeft

Nadere informatie

Woordenlint Burgel Leerlingenopdracht

Woordenlint Burgel Leerlingenopdracht 7&8 e x t r a Woordenlint Burgel Leerlingenopdracht groep 7-8 Wie weleens in het centrum van de stad Kampen loopt of fietst, heeft ze vast gezien: de verschillende woorden op de kademuur van de Burgel,

Nadere informatie

'Omloop van het Gewone Volk' te Folsgare Zaterdag 30 augustus Aanvang 18:00 u

'Omloop van het Gewone Volk' te Folsgare Zaterdag 30 augustus Aanvang 18:00 u 'Omloop van het Gewone Volk' te Folsgare Zaterdag 30 augustus 2014 - Aanvang 18:00 u Categorie A - 72 km. 1 Teake Oppewal HEERENVEEN 2 Frank Wierstra BERGUM 3 Josbert Vries de GRONINGEN 4 Hans Kopmels

Nadere informatie

G E S C H I E D E N I S V A N O D I J K. N L

G E S C H I E D E N I S V A N O D I J K. N L G E S C H I E D E N I S V A N O D I J K. N L 12.000 Odijkers en 2.000 jaar dorpsgeschiedenis B R O N P U B L I C A T I E NUMMER 01 PLAATS ARCHIEF Regionaal Historisch Centrum Zuidoost-Utrecht T210 Gemeente

Nadere informatie

VOORBLAD UITSLAG 8-RAYON 8

VOORBLAD UITSLAG 8-RAYON 8 VOORBLAD UITSLAG 8-RAYON 8 WEDVLUCHT... Quievrain VLUCHTCODE... J35 DATUM... 01/09/18 AANTAL DUIVEN... 1279 DEELNEMERS... 60 LOSSINGSTIJD... 08.30 UUR WINDRICHTING... NOORDWEST COORDINATEN... +502441.0

Nadere informatie

Aaltje d Gerrit van de Beld Schipper Hendrikje Eikelboom

Aaltje d Gerrit van de Beld Schipper Hendrikje Eikelboom Inventarisnr: 06190 Aktenummer: 10 Datum: 24-12-1824 Bruidegom Hendrik Appelo Geboortedatum: 18-10-1795 Geboorteplaats: Zwartsluis Bruid Egberdina Smit Geboortedatum: 27-07-1805 Vader bruidegom Daniel

Nadere informatie

Het verdwenen Land van Hoboken Bewonersvereniging Eendrachtweg Eendrachtsplein Mauritsweg Westersingel 28 oktober 2009.

Het verdwenen Land van Hoboken Bewonersvereniging Eendrachtweg Eendrachtsplein Mauritsweg Westersingel 28 oktober 2009. Het verdwenen Land van Hoboken Bewonersvereniging Eendrachtweg Eendrachtsplein Mauritsweg Westersingel 28 oktober 2009 Luuk de Boer Land vanhoboken, kaart 1839 Westzeedijk, Land van Hoboken en de Muizenpolder,

Nadere informatie

APL RPL NAAM PLAATS AFSTAND AD/PR GT RINGNUM. ZUIV.TYD MET/MIN ALGPNT RAYPNT POELES BEDRAG

APL RPL NAAM PLAATS AFSTAND AD/PR GT RINGNUM. ZUIV.TYD MET/MIN ALGPNT RAYPNT POELES BEDRAG FONDCLUB NOORD NEDERLAND REGIO 3 WEDVLUCHT Sens 27/05/17 MET 1232 DUIVEN NF-E51-BLAD 1 1 1 Peter van der Haar Staphorst 535353 28/ 13 41503394 12.59.36 1323.166 1000.0 1000.0.. 2 2 K. Kiekebelt Drijber

Nadere informatie

VOORBLAD UITSLAG 8-RAYON 8

VOORBLAD UITSLAG 8-RAYON 8 VOORBLAD UITSLAG 8-RAYON 8 WEDVLUCHT... Weert VLUCHTCODE... V53 DATUM... 09/06/18 AANTAL DUIVEN... 1635 DEELNEMERS... 111 LOSSINGSTIJD... 08.30 UUR WINDRICHTING... NOORD COORDINATEN... +511447.1 +054026.8

Nadere informatie

Giethoorn (Noordzijde), index doopsgez. geboorten

Giethoorn (Noordzijde), index doopsgez. geboorten Giethoorn (Noordzijde), index doopsgez. geboorten 1755-1811 - gemaakt door Herman de Bruin (nadien controle en aanvullingen door Egbert Lantinga) - Oorspronkelijke bron Archiefinstelling: Historisch Centrum

Nadere informatie

Bouwhistorisch onderzoek

Bouwhistorisch onderzoek Bouwhistorisch onderzoek BOUWHISTORISCHE NOTITIE Adres : (tussen Poelestraat 12 en 14) Status : BBP Periode : september 2010 Onderzocht door : Taco Tel Auteur : Taco Tel Datum : Groningen, 16 september

Nadere informatie

Open Grand Prix Ranking SV Diana '85 JC2019 Februari 2019

Open Grand Prix Ranking SV Diana '85 JC2019 Februari 2019 Open Grand Prix Ranking SV Diana '85 JC2019 Februari 2019 Luchtgeweer staand Heren Hoofdklasse * 1 129081 Korthoef, G. 5490 SV de Korrel - Emmeloord 100,1 101,2 98,7 101,6 103 97,2 27 601,8 2 186463 Koster,

Nadere informatie

Goes toen Goes nu. 12 september 2009 Wandelroute van de Werkgroep Open Monumentendag

Goes toen Goes nu. 12 september 2009 Wandelroute van de Werkgroep Open Monumentendag Goes toen Goes nu 12 september 2009 Wandelroute van de Werkgroep Open Monumentendag Colofon Het thema van Open Monumentendag 2009 is Op de kaart De Werkgroep Open Monumentendag heeft dit jaar gekozen voor

Nadere informatie

3 835 Houwink S Nes Gem B'him 11 M 00:41: Bakker R Akkrum 10 M 00:49: Schaap H Akkrum 10 M 00:49:45

3 835 Houwink S Nes Gem B'him 11 M 00:41: Bakker R Akkrum 10 M 00:49: Schaap H Akkrum 10 M 00:49:45 1 904 Jager de S Akkrum 15 M 00:38:24 2 735 Terpstra W S Akkrum 9 M 00:41:06 3 835 Houwink S Nes Gem B'him 11 M 00:41:21 4 736 Bakker R Akkrum 10 M 00:49:39 5 630 Schaap H Akkrum 10 M 00:49:45 6 737 Stralen

Nadere informatie

OMMETJE VEENSCHAP:GESCHIEDENIS

OMMETJE VEENSCHAP:GESCHIEDENIS OMMETJE VEENSCHAP:GESCHIEDENIS ROUTE 6 km 20 18 Wandeling door het unieke Veenschap met haar typische Vriezenveense verkavelingspatroon: lange smalle akkers. Dit ommetje voert o.a. over het mooie knuppelpad

Nadere informatie

Hotel Pension J.P. Kreb Kreb J.P.

Hotel Pension J.P. Kreb Kreb J.P. korte naam Bedrijf Eigenaar Vl. Firma Wisselink Bankzaken Wisselink D.A. Bergen Nurseries Ltd Kwekerij Groenten, Fruit en Snijbloemen de Rustende Jager Hotel/Restaurant Oranje Hotel pension-café-restaurant

Nadere informatie

APL RPL NAAM PLAATS AFSTAND AD/PR GT RINGNUM. ZUIV.TYD MET/MIN ALGPNT RAYPNT POELES BEDRAG

APL RPL NAAM PLAATS AFSTAND AD/PR GT RINGNUM. ZUIV.TYD MET/MIN ALGPNT RAYPNT POELES BEDRAG FONDCLUB NOORD NEDERLAND REGIO 3 WEDVLUCHT Gien 08/07/17 MET 866 DUIVEN NF-E57-BLAD 1 4 1 Klaas Heide Staphorst 605669 23/06 09 54773575 15.36.52 1243.976 992.8 1000.0.. G 25.00 12 2 Roelof Coster Staphorst

Nadere informatie

De buurtschap Portengensebrug in de eerste helft van de 20ste eeuw

De buurtschap Portengensebrug in de eerste helft van de 20ste eeuw De buurtschap Portengensebrug in de eerste helft van de 20ste eeuw A. van der Linden (illustraties) en Arie A. Manten (tekst) Oud Aa 28, 3621 LC Breukelen / Oud Aa 37, 3621 LA Breukelen Het voorafgaande

Nadere informatie

Eigenaars van bezittingen in de Lopikerwaard 1832. Gemeente Jaarsveld

Eigenaars van bezittingen in de Lopikerwaard 1832. Gemeente Jaarsveld Eigenaars van bezittingen in de Lopikerwaard 1832 Index van de Oorspronkelijk Aanwijzende Tafels OAT s behorende bij de minuutplans op www.watwaswaar.nl, gemaakt door Joop Sluis uit Mutzig (Frankrijk).

Nadere informatie

UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT Duiven R8-9 MET 2680 DUIVEN OP 13/07/13 OM UUR 9-RAYON 9-J58-BLAD 1

UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT Duiven R8-9 MET 2680 DUIVEN OP 13/07/13 OM UUR 9-RAYON 9-J58-BLAD 1 UITSLAG VAN WEDVLUCHT VANUIT Duiven R8-9 MET 2680 DUIVEN OP 13/07/13 OM 11.30 UUR 9-RAYON 9-J58-BLAD 1 RPL CPL VPL NAAM PLAATS RINGNUMM V AD/PR GT AFSTAND ZUIV.TYD MET/MIN RAYPNT CCGPNT BEDRAG 1 1 1 Jan

Nadere informatie

code beroep CAO Bouwnijverheid 140 AFMONTEERDER 134 APPLICATEUR 385 ASBESTVERWIJDERAAR 245 ASFALTEERDER BUISLEIDINGEN 270 ASFALTWERKER 365 ASSISTENT

code beroep CAO Bouwnijverheid 140 AFMONTEERDER 134 APPLICATEUR 385 ASBESTVERWIJDERAAR 245 ASFALTEERDER BUISLEIDINGEN 270 ASFALTWERKER 365 ASSISTENT code beroep CAO Bouwnijverheid 140 AFMONTEERDER 134 APPLICATEUR 385 ASBESTVERWIJDERAAR 245 ASFALTEERDER BUISLEIDINGEN 270 ASFALTWERKER 365 ASSISTENT SPRINGMEESTER 281 BAKSCHIPPER (CAO BOUW) 271 BALKMAN

Nadere informatie