De Lelie. GGZ voor u. Aanbieder. Aanbieder

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Lelie. GGZ voor u. Aanbieder. Aanbieder"

Transcriptie

1 GGZ voor u De Lelie KLEIN - Individuele begeleiding thuis door SPV-ers - Dagbesteding in het dagactiviteitencentrum - Psychiatrische problematiek - Psychogeriatrische aandoening 65 - Geen - Somatische aandoening 65 - Psychogeriatrische aandoening 65 ACHTERBLIJVER $ GGZ voor u GGZ voor u is een grote regionale GGZ instelling voor psychiatrie. Cliënten kunnen hier terecht voor behandeling van hun aandoening. Daarnaast biedt GGZ voor u ook ondersteuning in het dagelijks leven bij cliënten thuis. Clienten die niet zelfstandig kunnen wonen worden opgevangen op een groot instellingsterrein in het bos aan de rand van de gemeente. Daarnaast heeft GGZ voor u verschillende woningen in de wijk waar cliënten zelfstandig onder begeleiding kunnen wonen. GGZ voor u heeft samen met de verpleeghuisartsen uit de gemeente een Geheugenpolikliniek voor diagnostiek, behandeling en begeleiding van ouderen met geheugenproblemen. Ondanks de huidige bezuinigingen in de GGZ is GGZ voor u een vooruitstrevende club, altijd op zoek naar innovatieve oplossingen. Verzorgingshuis De Lelie Verzorgingshuis De Lelie is een klein lokaal verzorgingshuis. Het heeft één locatie in het centrum van de gemeente. De directeur van het verzorgingshuis zit al jaren op zijn plek. Hij heeft er moeite mee dat de populatie in zijn huis zo aan het veranderen is. Zijn bewoners worden steeds ouder en hebben steeds vaker last van geheugenproblemen of lichamelijke ongemakken. Afgelopen jaar heeft verzorgingshuis De Lelie een eerste gesloten afdeling geopend voor dementerende bewoners. De verpleeghuisarts van het verpleeghuis in de buurt komt af toen eens kijken hoe het gaat met deze bewoners.

2 De Zonnestraal WeCare - Individuele begeleiding thuis door wijkverpleegkundigen - Dagopvang voor ouderen met geheugenproblemen - Ouderen - Somatische aandoening 65 - Psychogeriatrische aandoening 65 - Individuele begeleiding thuis door wijkverpleegkundigen - Dagbehandeling voor ouderen - Ouderen - Somatische aandoening 65 - Psychogeriatrische aandoening 65 GOED Verzorgings- en verpleeghuis De Zonnestraal Verzorgings- en verpleeghuis De Zonnestraal is een lokale aanbieder van ouderenzorg. Het is een sterke speler met 4 locaties, verspreid over de gemeente. Ze staan goed aangeschreven en leveren kwalitatief goede zorg. Ze hebben enkele gesloten afdelingen voor psychogeriatrische cliënten en één afdeling voor somatische behandeling. Naast de zorg in de huizen bieden ze ook zorg in de wijken rondom de locaties. Op enkele locaties is een dagopvang voor ouderen met geheugenproblemen uit de buurt. De locaties hebben een sterke buurtfunctie. Er is veel aanloop van mensen uit de buurt, die graag een hapje komen eten, of een kaartje komen leggen. WeCare WeCare is een grote regionale aanbieder van verzorging, verpleging en thuiszorg. Zij hebben 20 locaties verspreid over 5 gemeentes. WeCare heeft daarnaast een bloeiende thuiszorgorganisatie die een groot gedeelte van de thuiszorg en de huishoudelijke verzorging regelt in de gemeente. WeCare heeft een groot verpleeghuis waar psychogeriatrische en somatische behandeling mogelijk is. Cliënten verblijven hier in luxe ruime appartementen. Daarnaast heeft WeCare een aantal kleinschalige woonvormen voor psychogeriatrische cliënten in de wijk. De andere locaties zijn de meer ouderwetse verzorgingshuizen. WeCare heeft plannen om deze in samenwerking met de woningbouwcorporatie snel om te bouwen naar serviceflats waar men zorg op afroep kan krijgen. WeCare biedt op drie locaties dagbehandeling voor ouderen met psychogeriatrische en somatische problemen uit de buurt.

3 Roza Zorg Thuis - Dagbesteding in het dagactiviteitencentrum - Verstandelijke beperking tot en met 17 jaar - Verstandelijke beperking vanaf 18 jaar - Individuele begeleiding thuis door de wijkverpleegkundigen - Dagopvang voor ouderen met geheugenproblemen of lichamelijke problemen - Psychogeriatrische aandoening 65 - Somatische aandoening 65 - Somatische aandoening 65- VOLGER VOLGER $ $ Zorgorganisatie Roza Zorgorganisatie Roza is een grote regionale zorgaanbieder voor mensen met een verstandelijke beperking. Op een groot instellingsterrein aan de rand van de gemeente biedt Roza verschillende verblijfsvoorzieningen. Daarnaast vind je hier het activiteitencentrum, de werkplaats, een kunstatelier en de manege voor allerlei dagbestedingactiviteiten. Naast dit terrein heeft Roza verschillende woningen in de wijk waar men onder 24-uurs begeleiding zelfstandig kan wonen. Roza is erg trots op de kunstwinkel en het eetcafé in het centrum waar de bewoners van zorgorganisatie Roza midden in de maatschappij aan het werk zijn. Zorg Thuis Zorg Thuis is een grote regionale thuiszorgorganisatie, actief in 6 gemeentes in de regio. Zorg Thuis biedt thuiszorg aan verschillende doelgroepen. Daarnaast levert Zorg Thuis ook huishoudelijke verzorging in de gemeente. Zorg Thuis heeft een dagbehandeling voor ouderen met een psychogeriatrische aandoening en voor mensen met een somatische aandoening. Zorg Thuis wil graag dat de wijkverpleegkundige weer een belangrijke positie krijgt in de buurten, zij moet de spil zijn van de zorg in de wijk. Zorg Thuis is dan ook actief in verschillende projecten rondom ketenzorg, casemanagement en zorgregie voor kwetsbare doelgroepen in de gemeente. Hiervoor werkt Zorg Thuis ook nauw samen met de ouderenadviseurs en opbouwwerkers van de welzijnsorganisatie.

4 Welzorg Het Honk - Individuele begeleiding thuis door ouderenadviseurs - Dagopvang voor ouderen met lichte geheugenproblemen - Psychogeriatrische aandoening 65 - Somatische aandoening 65 - Psychiatrische problematiek - Individuele begeleiding thuis door frontliniewerkers - Alle burgers - Psychogeriatrische aandoening 65 - Somatische aandoening 65 - Somatische aandoening Psychiatrische problematiek ACHTERBLIJVER VOLGER Welzorg Welzorg is een welzijnsorganisatie in de gemeente. Zij richt zich met name op de kwetsbare oudere bewoners in de gemeente. Ze beheren een deel van de wijkcentra in de buurten en organiseren daar allerlei activiteiten voor de bewoners. Welzorg heeft een aantal ouderenadviseurs die zowel preventief als op afroep de kwetsbare ouderen in de gemeente bezoekt en hen ondersteunt bij allerhande problemen. De ouderenadviseurs werken nauw samen met de wijkverpleegkundigden in de wijk. Welzorg heeft een dagopvang waar licht dementerende ouderen een paar dagdelen in de week worden opgevangen. Welzijnsorganisatie Het Honk Welzijnsorganisatie Het Honk is een grote welzijnsorganisatie in de gemeente. Het Honk richt zich vooral op het leefbaar maken en houden van de wijken. Ze hebben een aantal buurtcentra in beheer waar vele activiteiten plaatsvinden. Daarnaast houden ze zich vooral bezig met jongerenwerk en opbouwwerk in de gemeente. De frontliniewerkers van Het Honk zijn veel aanwezig in de wijk om de kwetsbare bewoners en multi-probleem gezinnen op te sporen en weer op weg te helpen.

5 De Schelp De Horizon - Individuele begeleiding thuis - Groepsbegeleiding in het instituut - Dagbestedingsactiviteiten - Zintuigelijk gehandicapten, doven - Individuele begeleiding thuis - Groepsbegeleiding in het instituut - Dagbestedingsactiviteiten - Zintuigelijk gehandicapten, blinden GOED Instituut voor doven en slechthorenden De Schelp De Schelp is een vooraanstaand landelijk instituut voor doven en slechthorenden. De Schelp biedt doven begeleiding en ondersteuning in het dagelijks leven. Dit doen ze bij de mensen thuis en in cursusgroepen op het instituut. Voor dove mensen die niet zelfstandig kunnen wonen en werken in de gewone maatschappij biedt De Schelp begeleid wonen en werken, in een veilige en doofvriendelijke omgeving. Daarnaast biedt De Schelp speciaal onderwijs voor dove kinderen. Zij leren gebarentaal en worden voorbereid op het leven en werken in de horende maatschappij. Instituut voor blinden en slechtzienden De Horizon Het landelijke instituut voor blinden en slechtzienden De Horizon biedt mensen met een visuele beperking ondersteuning op het gebied van wonen, leren, werken en dagelijks leven. De Horizon begeleidt mensen bij het zelfstandig wonen en werken en leert ze de dagelijkse handelingen. Als zelfstandig wonen en werken niet mogelijk is, dan kunnen cliënten ook begeleid wonen in een van de woonvoorzieningen in het land, of aan het werk in een van de werkvoorzieningen. Daarnaast levert De Horizon speciaal onderwijs voor kinderen met een visuele beperking. De Horizon is een kwalitatief hoogwaardig instituut en werkt nauw samen met universiteiten op het gebied van wetenschappelijk onderzoek.

6 Stichting Woonvorm Het Huis KLEIN - Individuele begeleiding thuis door ambulant begeleiders - Dagbesteding in het dagactiviteitencentrum - Dagbestedingsactiviteiten in Het Huis - Verstandelijke beperking Verstandelijke Beperking 18 ACHTERBLIJVER GOED Stichting Woonvorm Stichting Woonvorm biedt verschillende woonvoorzieningen voor mensen met een lichamelijke beperking in de regio. De meeste bewoners van Stichting Woonvorm wonen zelfstandig in een aangepaste woning van de stichting. Op afroep kunnen zij 24 uur per dag ondersteuning krijgen van Stichting Woonvorm. In de gemeente heeft Stichting Woonvorm één instelling voor kort- en langdurend verblijf. Mensen die door hun lichamelijke beperking niet zelfstandig genoeg zijn, kunnen hier voor korte of lange tijd wonen. Bij deze instelling is ook een activiteitencentrum en ruimtes voor revalidatiezorg. Kleinschalige woonvorm Het Huis Het Huis is een kleinschalige woonvorm in de gemeente voor een kleine groep bewoners met een verstandelijke beperking. Stichting Het Huis is een landelijke zorgorganisatie die op verschillende mooie plekjes huizen start. In de gemeente zijn ze gevestigd in een prachtig oud landhuis midden in het centrum. Het Huis wordt geleid door twee zorgondernemers en een aantal vaste verpleegkundigen en begeleiders. Het huis is door zijn kleinschaligheid knus en warm, men doet er alles alleen om de bewoners en de familie zich thuis te laten voelen. Het Huis is een vernieuwende stichting, altijd op zoek om het beter te doen voor zijn bewoners.

7 $ De Speler Beschermd Dichtbij - Individuele begeleiding thuis door ambulant begeleiders - Dagbesteding in het dagactiviteitencentrum - Dagopvang voor ouderen met geheugenproblemen - Verstandelijke beperking Verstandelijke Beperking 18 - Psychogeriatrische aandoening 65 - Somatische aandoening Somatische aandoening 65 - Psychiatrische problematiek GOED VOLGER Landelijke zorgorganisatie De Speler Zorgorganisatie De Speler is een grote landelijke organisatie voor langdurende zorg. Ze hebben een breed aanbod voor meerdere doelgroepen; ouderen met psychogeriatrische en somatische problematiek, mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een lichamelijke beperking. De Speler is het resultaat van jarenlange reorganisaties en fusies van enkele grote zorgorganisaties. Op dit moment heeft De Speler in het hele land 35 verblijflocaties, zowel grote instellingen als kleinschalige woonvormen. Naast de zorg in de huizen biedt De Speler ook op brede schaal ambulante begeleiding aan bij de mensen thuis. Op zes plaatsen in het land zijn hoofdlocaties gevestigd, hier vindt men ook de werkvoorzieningen en activiteitencentra. De cliënten van De Speler vinden hier een keur aan dagbestedingactiviteiten, voor ieder is er wat wils. In de gemeente staat een van deze zes hoofdlocaties, hier is ook het hoofdkantoor van De Speler gehuisvest. Beschermd Dichtbij Beschermd Dichtbij is een regionale organisatie die mensen met psychiatrische problematiek ondersteunt en op weg helpt in de samenleving. Beschermd Dichtbij biedt woonbegeleiding aan mensen vanaf 18 jaar met langdurige psychiatrische problemen in beschermde woonvormen. De bewoners kunnen verschillende vormen van begeleiding krijgen, zoals ondersteuning bij het zoeken van werk of hulp bij de administratie. De huizen van Bescherm Dichtbij liggen midden in de woonwijk. Beschermd Dichtbij vindt het belangrijk dat de bewoners echt meedraaien in de samenleving en niet aan de rand moeten toekijken. Ze hebben daarom geen eigen activiteitencentrum maar zoeken naar werk en dagbesteding in de gemeente, tussen de normale mensen.

8 Wijkzorg Speciaal Woningen KLEIN - Individuele begeleiding thuis door wijkverpleegkundigen - Psychogeriatrische aandoening 65 - Somatische aandoening Somatische aandoening 65 - Individuele begeleiding thuis door ambulante begeleiders ACHTERBLIJVER Wijkzorg Wijkzorg is een kleine zelfstandige thuiszorgorganisatie. Bij Wijkzorg werken allemaal wijkverpleegkundigen met een HBO-opleiding. Wijkzorg biedt specialistische zorg en ondersteuning aan complexe cliënten in de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan langdurig zieken, demente ouderen en mensen met een lichamelijke beperking. De meeste wijkvepleegkundigen van Wijkzorg zijn de afgelopen tijd uit onvrede weggegaan bij een van de grote thuiszorgorgansaties. Ze hadden genoeg van de grote logge organisaties waar het alleen maar om tijd en geld ging. Bij Wijkzorg kunnen ze weer echt tijd en aandacht aan de cliënten besteden en dat vinden ze allemaal erg prettig. Speciaal Woningen Speciaal Woningen is een landelijke organisatie die volledig aangepaste, gelijkvloerse woningen aanbiedt voor mensen met een lichamelijke beperking. Speciaal Woningen liggen verspreid in de woonwijk, geïntegreerd in de samenleving. De bewoners huren de woning van de lokale woningcorporatie. Speciaal Woningen zorgt dat er op afroep 24 uur per dag begeleiding is bij de algemene dagelijkse behoeftes, zoals het aankleden of uit bed komen. In de gemeente zijn enkele Speciaal Woningen te vinden.

Straks kan ik weer gewoon mijn eigen leven leiden, een prachtig vooruitzicht

Straks kan ik weer gewoon mijn eigen leven leiden, een prachtig vooruitzicht Straks kan ik weer gewoon mijn eigen leven leiden, een prachtig vooruitzicht Gewoon leven Een gewoon leven leiden. Dat is niet altijd zo makkelijk als het klinkt. Fonteynenburg ondersteunt en begeleidt

Nadere informatie

Cliëntgroep 1. Cliëntgroep 1. Cliëntportretten. Cliëntportretten 16,5 % 16,5 % 4 % 4 % 11 % 11 % 31,5 % 31,5 % 9 % 9 % 16,5 % 16,5 % 2 % 2 % 9,5 %

Cliëntgroep 1. Cliëntgroep 1. Cliëntportretten. Cliëntportretten 16,5 % 16,5 % 4 % 4 % 11 % 11 % 31,5 % 31,5 % 9 % 9 % 16,5 % 16,5 % 2 % 2 % 9,5 % Cliëntgroep 1 Cliëntgroep 1 4 % 16, 11, 4 % 16, 11, 31, 34, 31, 34, 1 16, 1 16, 9, 9, Somatische aandoening (65+) Mevrouw Jansen is 81 en heeft vorig jaar een hersenbloeding gehad. Ze is hierdoor aan de

Nadere informatie

ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging

ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor oudere mensen met een verstandelijke beperking met het accent op verzorging en verpleging Indicatiestelling Zorg)

Nadere informatie

Zorgprofielen Productenboek Verzorging en Verpleging

Zorgprofielen Productenboek Verzorging en Verpleging Zorgprofielen Productenboek Verzorging en Verpleging Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor oudere mensen met een verstandelijke beperking met het accent op verzorging en verpleging Een zorgprofiel

Nadere informatie

Factsheet Veranderingen in de Zorg 2015 (AWBZ, LIZ, Zvw en Wmo):

Factsheet Veranderingen in de Zorg 2015 (AWBZ, LIZ, Zvw en Wmo): Factsheet Veranderingen in de Zorg 2015 (AWBZ, LIZ, Zvw en Wmo): Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ): Collectieve Volksverzekering voor ziektekostenrisico s, waarvoor je je niet individueel kunt

Nadere informatie

Overzicht zorgzwaartepakketten Gehandicaptenzorg (GZ)

Overzicht zorgzwaartepakketten Gehandicaptenzorg (GZ) Overzicht zorgzwaartepakketten Gehandicaptenzorg (GZ) Pakketten voor mensen met een verstandelijke beperking (VG) VG 1 Wonen met enige begeleiding Wonen met enige begeleiding is wonen in een veilige leefomgeving

Nadere informatie

Begeleiding individueel (laag)

Begeleiding individueel (laag) Begeleiding individueel (laag) Het bieden van activiteiten gericht op bevordering, behoud of compensatie van de zelfredzaamheid en die strekken tot voorkoming van opname in een instelling of verwaarlozing.

Nadere informatie

verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB

verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB Forensische cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben na een delict strafrechtelijk zorg opgelegd gekregen.

Nadere informatie

WERKAFSPRAKEN OVER COMMUNICATIE ROND KWETSBARE OUDEREN

WERKAFSPRAKEN OVER COMMUNICATIE ROND KWETSBARE OUDEREN WERKAFSPRAKEN OVER COMMUNICATIE ROND KWETSBARE OUDEREN Huisartsenpraktijk (huisarts en/of POH) levert 1 e lijns zorg, d.w.z. doet diagnostisch onderzoek en behandeling t.b.v. álle inwoners in thuissituatie

Nadere informatie

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis U wordt opgenomen in het ziekenhuis en denkt na ontslag uit het ziekenhuis ook nog zorg nodig te hebben. Bijvoorbeeld thuiszorg voor hulp

Nadere informatie

Overzicht demen.ezorg regio Hoogeveen (februari 2011)

Overzicht demen.ezorg regio Hoogeveen (februari 2011) Overzicht demen.ezorg regio Hoogeveen (februari 2011) Zorgdiagnostiek en Icare PG- team zorgbegeleiding Behoefte zorg, wonen, Zorgzaak welzijn bepalen en regelen, Andere thuiszorg monitoren, voorlichting

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN &Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN & & VOLWASSENEN Ondersteuning voor mensen met een beperking Heb je een beperking of heeft je zoon of dochter een beperking? Dan is wat ondersteuning soms erg welkom. Ons Tweede

Nadere informatie

Centrum voor doofblinden

Centrum voor doofblinden Centrum voor doofblinden Zorg voor mensen met een beperking in horen én zien. Het Centrum voor doofblinden van Kalorama richt zich op mensen van 18 jaar en ouder met een dubbele beperking in horen én zien

Nadere informatie

Wonen in woonzorgcentrum Bosch en Duin WOONZORGCENTRUM VOOR INTENSIEVE ZORG

Wonen in woonzorgcentrum Bosch en Duin WOONZORGCENTRUM VOOR INTENSIEVE ZORG Wonen in woonzorgcentrum Bosch en Duin WOONZORGCENTRUM VOOR INTENSIEVE ZORG Respect Zorggroep Scheveningen biedt een compleet pakket van zorg- en dienstverlening; of het nu gaat om een abonnement van Zeker

Nadere informatie

Pakket 7 Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding

Pakket 7 Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding BESCHRIJVING VAN DE ZORGZWAARTEPAKKETTEN Pakket 7 Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding Pakket 7 is bestemd voor ouderen die al heel lang

Nadere informatie

VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE

VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE In het najaar van 2015 heeft de commissie Dannenberg een advies geschreven over beschermd wonen. In hun advies geven ze de gemeenten in Nederland

Nadere informatie

De thuiszorg van Beweging 3.0 Vanzelfsprekend in de buurt!

De thuiszorg van Beweging 3.0 Vanzelfsprekend in de buurt! De thuiszorg van Beweging 3.0 Vanzelfsprekend in de buurt! Deze folder is een uitgave van De thuiszorg van Beweging 3.0 Vanzelfsprekend in de buurt! Ik heb thuis ondersteuning nodig Zelfstandig wonen gaat

Nadere informatie

Maatschappelijk wonen en verzorging in het Hamrikheem

Maatschappelijk wonen en verzorging in het Hamrikheem Maatschappelijk wonen en verzorging in het Hamrikheem Het Hamrikheem is een woonzorgcentrum voor mensen met langdurige psychiatrische beperkingen. U woont hier zo gewoon mogelijk. Wij bieden de begeleiding

Nadere informatie

Iedereen telt. Persoonlijke zorg in een huiselijke omgeving

Iedereen telt. Persoonlijke zorg in een huiselijke omgeving Iedereen telt Persoonlijke zorg in een huiselijke omgeving Amsta biedt persoonlijke ondersteuning, wonen, zorg en welzijn aan ouderen, mensen met een verstandelijke handicap, en anderen die om welke reden

Nadere informatie

iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met beperkingen

iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met beperkingen Gemeente Almelo Gemeente Almelo De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met

Nadere informatie

Uitwerking producten Ondersteuning zelfredzaamheid (C1) en ondersteuning maatschappelijke deelname (C2)

Uitwerking producten Ondersteuning zelfredzaamheid (C1) en ondersteuning maatschappelijke deelname (C2) Uitwerking producten Ondersteuning zelfredzaamheid (C1) en ondersteuning maatschappelijke deelname (C2) Het betreft ondersteuning voor jeugdigen om weer maatschappelijk, op school en binnen het gezin zelfstandig

Nadere informatie

Carinova. Woonzorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl

Carinova. Woonzorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl Carinova Woonzorg Vertrouwd dichtbij www.carinova.nl Wonen met zorg Carinova Woonzorg biedt wonen en zorg in zes woon- zorgcentra en twee verpleeghuizen. De woon- zorgcentra zijn Park Braband, De Diessenplas,

Nadere informatie

Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg. ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam

Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg. ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam Inleiding Vanaf 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg en ondersteuning. Het Rijk

Nadere informatie

Heymanscentrum Centrum voor wonen, welzijn, zorg en revalidatie

Heymanscentrum Centrum voor wonen, welzijn, zorg en revalidatie Heymanscentrum Centrum voor wonen, welzijn, zorg en revalidatie Het Heymanscentrum is een centrum voor wonen, welzijn en zorg in het zuiden van de stad Groningen. Hier kunt u allerlei vormen van zorg

Nadere informatie

Algemene vragen. Informatie over uw soort initiatief

Algemene vragen. Informatie over uw soort initiatief Algemene vragen Naam wooninitiatief Adres PC en Woonplaats Telefoon Naam contactpersoon voor deze vragenlijst: Mailadres: Website: KvK-nummer Informatie over uw soort initiatief 1 Bent u een: kleinschalige

Nadere informatie

Afspraken met het Zorgkantoor Wij hebben met het zorgkantoor de volgende ZZP-en afgesproken en met deze ZZP-en kunt u bij ons terecht:

Afspraken met het Zorgkantoor Wij hebben met het zorgkantoor de volgende ZZP-en afgesproken en met deze ZZP-en kunt u bij ons terecht: Afspraken met het Zorgkantoor Wij hebben met het zorgkantoor de volgende ZZP-en afgesproken en met deze ZZP-en kunt u bij ons terecht: Niet toegelaten voor behandeling, inclusief dagbesteding (lees verzorgingshuis)

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit

Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit CiZ_A5_WLZ_WT_15-06-15_def#2.indd 1 19-06-15 10:58 Als u blijvend intensieve zorg nodig heeft, dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor zorg vanuit

Nadere informatie

BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP BEGELEIDING (voorheen ZZP 7)

BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP BEGELEIDING (voorheen ZZP 7) BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP BEGELEIDING (voorheen ZZP 7) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige

Nadere informatie

Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme

Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme Levensgericht zorgaanbod Een zorgaanbod ontwikkelen dat goed aansluit bij de zorg van onze Gasten. Dat is het doel van ons doelgroepenbeleid. Het verhoogt de kwaliteit

Nadere informatie

Bij ons draait het om u.

Bij ons draait het om u. Bij ons draait het om u. En om de mensen die voor u belangrijk zijn. Als u wilt, kunnen wij u en uw naasten ondersteunen. Bijvoorbeeld met goede zorg, hulp bij het huishouden of een personenalarm. En alles

Nadere informatie

Doelgroepen in de AWBZ 1

Doelgroepen in de AWBZ 1 Doelgroepen in de AWBZ 1 Vermaatschappelijking van de zorg is een belangrijk zwaartepunt in het beleid voor de care. Mensen met beperkingen, ook zeer ernstige beperkingen, moeten zo lang en zo zelfstandig

Nadere informatie

Begeleid Wonen. www.st-neos.nl. Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld

Begeleid Wonen. www.st-neos.nl. Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld Begeleid Wonen www.st-neos.nl Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld De stichting Neos is een organisatie voor maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld. De organisatie richt zich

Nadere informatie

Wonen, welzijn en zorg. ViVa! Zorggroep is er voor u. Kwaliteit van leven

Wonen, welzijn en zorg. ViVa! Zorggroep is er voor u. Kwaliteit van leven Wonen, welzijn en zorg ViVa! Zorggroep is er voor u ViVa! Zorggroep Kwaliteit van leven Voor uzelf, uw partner of ouders wilt u deskundige en persoonlijke verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.

Nadere informatie

Pleyade. Algemene informatie. www.pleyade.nl

Pleyade. Algemene informatie. www.pleyade.nl Pleyade Algemene informatie www.pleyade.nl Zorg voor elkaar Pleyade is gespecialiseerd in zorg voor mensen van 55 jaar en ouder in de regio Arnhem. Als geen ander kunnen wij anticiperen op de veranderingen

Nadere informatie

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Transferpunt voor Nazorg Informatie en bemiddeling bij zorg na ziekenhuisopname. Transferpunt voor Nazorg bevindt zich in de centrale hal

Nadere informatie

BESCHUT WONEN MET INTENSIEVE BEGELEIDING EN UITGEBREIDE VERZORGING (voorheen ZZP 4) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION

BESCHUT WONEN MET INTENSIEVE BEGELEIDING EN UITGEBREIDE VERZORGING (voorheen ZZP 4) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION BESCHUT WONEN MET INTENSIEVE BEGELEIDING EN UITGEBREIDE VERZORGING (voorheen ZZP 4) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige zorgcentra van Proteion staan gastvrijheid

Nadere informatie

(Nieuwe) woonvormen in Amsterdam

(Nieuwe) woonvormen in Amsterdam (Nieuwe) woonvormen in Amsterdam Een overzicht van woonvormen van Amsta, Amstelring en Cordaan Voor de themabijeenkomst Platform Cliëntenraden in de Langdurige Zorg 6 november 2017 1 Amsta Leven in een

Nadere informatie

Rapport sluiting verzorgingshuizen

Rapport sluiting verzorgingshuizen Rapport sluiting verzorgingshuizen ActiZ is een ondernemende branchevereniging die haar leden faciliteert om een gezonde onderneming te kunnen exploiteren die hoogwaardige zorg en ondersteuning biedt.

Nadere informatie

Thuiszorg in Amsterdam

Thuiszorg in Amsterdam Thuiszorg in Amsterdam Wat is thuiszorg? Er zijn verschillende vormen van thuiszorg. Bijvoorbeeld verpleegkundige handelingen zoals het toedienen van medicijnen of zuurstof, het aanbrengen van een infuus

Nadere informatie

[voorkant] Verzorging, verpleging of behandeling nodig? De Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) helpt!

[voorkant] Verzorging, verpleging of behandeling nodig? De Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) helpt! [voorkant] Verzorging, verpleging of behandeling nodig? De Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) helpt! Informatie over de AWBZ en wat u moet doen om voor hulp in aanmerking te komen. [binnenwerk]

Nadere informatie

wonen in dewijk Wonen in de wijk Informatie voor gemeenten over wonen in een vertrouwde omgeving

wonen in dewijk Wonen in de wijk Informatie voor gemeenten over wonen in een vertrouwde omgeving Amarant wonen in dewijk Wonen in de wijk Informatie voor gemeenten over wonen in een vertrouwde omgeving Van zorgen voor, naar zorgen dat... Vanaf 1 januari 2015 wordt de functie extramurale begeleiding

Nadere informatie

Intramurale Zorg. Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied

Intramurale Zorg. Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied Intramurale Zorg Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied Intramurale zorg Zorgcentrum Mennistenerf Meer dan wat ook is van belang dat elke bewoner zich thuis, welkom en goed verzorgd voelt. Daarom zet

Nadere informatie

WELKOM BIJ LUCIVER! Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen. Laat het ons horen. Wij staan graag voor u klaar!

WELKOM BIJ LUCIVER! Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen. Laat het ons horen. Wij staan graag voor u klaar! WELKOM BIJ LUCIVER! LuciVer is een kleinschalige organisatie voor welzijn, zorg en wonen. Wij zijn er voor ouderen die door verlies van lichamelijke en/of geestelijke mogelijkheden zorg of ondersteuning

Nadere informatie

Uw levensstijl is voor ons...

Uw levensstijl is voor ons... Uw levensstijl is voor ons... Die prettige sfeer is kenmerkend voor Amsta Amsta is een zorgorganisatie waar iedereen telt. Amsta biedt persoonlijke ondersteuning, wonen, zorg en welzijn aan mensen met

Nadere informatie

Leerplaatsomschrijving. Adres: Zonnelaan 30-20

Leerplaatsomschrijving. Adres: Zonnelaan 30-20 Leerplaatsomschrijving Locatie/werkplek: Locatie Zonnelaan Adres: Zonnelaan 30-20 Postcode en woonplaats: 9742BM Groningen Vastgesteld: 1-12-2014 De cliënten Vanuit locatie Zonnelaan worden 70 cliënten

Nadere informatie

T H U I S B I J A M E R P O O RT

T H U I S B I J A M E R P O O RT Wonen naar wens T H U I S B I J A M E R P O O RT Thuis bij Amerpoort Ieder mens is anders. En ieder mens heeft andere woonbehoeften. Bij Amerpoort staan de woon- en ondersteuningswensen van mensen met

Nadere informatie

Ik krijg nu AWBZ-zorg. Wat krijg ik in 2015?

Ik krijg nu AWBZ-zorg. Wat krijg ik in 2015? Factsheet Ik krijg nu AWBZ-zorg. Wat krijg ik in 2015? De overheid gaat de langdurige zorg anders organiseren. Hoe is de overgang van de ene wet naar de andere geregeld? Vanaf 1 januari 2015 verandert

Nadere informatie

De Verpleging en verzorging in beweging; ontwikkelingen in wonen, welzijn en zorg

De Verpleging en verzorging in beweging; ontwikkelingen in wonen, welzijn en zorg De Verpleging en verzorging in beweging; ontwikkelingen in wonen, welzijn en zorg Grande conference 2014 Henri Plagge, arts M&G MCM Voorzitter Raad van Bestuur De Zorgboog Zorgboog Voor alle generaties;

Nadere informatie

Ieder mens een plek in het hart van onze samenleving

Ieder mens een plek in het hart van onze samenleving Humanitas DMH Ieder mens een plek in het hart van onze samenleving Ieder mens een plek in het hart van onze samenleving Humanitas DMH (Dienstverlening aan Mensen met een Hulpvraag) ondersteunt mensen met

Nadere informatie

verwijzers De beste ondersteuning op maat Behandeling en begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking

verwijzers De beste ondersteuning op maat Behandeling en begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking verwijzers De beste ondersteuning op maat Behandeling en begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben een niet-zichtbare beperking

Nadere informatie

Samen werken aan goede zorg en behandeling

Samen werken aan goede zorg en behandeling Samen werken aan goede zorg en behandeling Informatie voor cliënten, familie en naasten In deze folder geven we u algemene informatie over de zorggroep Dignis. Ook lichten we de uitgangspunten van Dignis

Nadere informatie

Beschermd thuis wonen en opvang in de regio Utrecht

Beschermd thuis wonen en opvang in de regio Utrecht Beschermd thuis wonen en opvang in de regio Utrecht Samenvatting van de Regionale koers maatschappelijke opvang en beschermd wonen U16 Tijdelijke woonplek Regionale opvang en beschermd wonen Financiële

Nadere informatie

De transities in vogelvlucht en hoe de toegang tot zorg georganiseerd is. ZorgImpuls maart 2015

De transities in vogelvlucht en hoe de toegang tot zorg georganiseerd is. ZorgImpuls maart 2015 De transities in vogelvlucht en hoe de toegang tot zorg georganiseerd is ZorgImpuls maart 2015 Inleiding Vanaf 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg en ondersteuning. Het Rijk heeft veel taken

Nadere informatie

Veranderingsprocessen en vernieuwing in het sociale domein. Marike Hafkamp, MSc Apeldoorn, 30 oktober 2014

Veranderingsprocessen en vernieuwing in het sociale domein. Marike Hafkamp, MSc Apeldoorn, 30 oktober 2014 Veranderingsprocessen en vernieuwing in het sociale domein Marike Hafkamp, MSc Apeldoorn, 30 oktober 2014 1 De landelijke ontwikkelingen Regeerakkoord: Decentralisaties naar gemeenten: 1. AWBZ begeleiding,inkomensondersteuning,

Nadere informatie

Kiezen voor een verpleeg- of verzorgingshuis

Kiezen voor een verpleeg- of verzorgingshuis Kiezen voor een verpleeg- of verzorgingshuis Goede zorg zichtbaar maken Kiezen voor een verpleeg- of verzorgingshuis: Waar let u op als u gaat kijken? In deze folder geven wij u tips en adviezen om dit

Nadere informatie

Informatie. Nieuwbouw woonzorgboerderij in Andijk. 5 november 2009

Informatie. Nieuwbouw woonzorgboerderij in Andijk. 5 november 2009 Informatie Nieuwbouw woonzorgboerderij in Andijk 5 november 2009 Het Grootslag algemeen - Sociale woningcorporatie - Woningen in gemeentes Andijk, Wervershoof en Drechterland - Eigendom en beheer van ca.

Nadere informatie

Factsheet AWBZ, 24 februari 2014. AWBZ naar Wmo: langdurige zorg per 1 januari 2015 naar gemeenten

Factsheet AWBZ, 24 februari 2014. AWBZ naar Wmo: langdurige zorg per 1 januari 2015 naar gemeenten Factsheet AWBZ, 24 februari 2014 AWBZ naar Wmo: langdurige zorg per 1 januari 2015 naar gemeenten Het Rijk draagt op 1 januari 2015 een deel van de zorg voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten

Nadere informatie

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat?

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ: zorg bij ziekte, handicap of ouderdom Als u zorg wilt die wordt betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), onderzoekt het Centrum indicatiestelling

Nadere informatie

Jacintha Engelhart Manager Zorg aan huis en Dagcentra. Zorgpalet Baarn-Soest

Jacintha Engelhart Manager Zorg aan huis en Dagcentra. Zorgpalet Baarn-Soest Jacintha Engelhart Manager Zorg aan huis en Dagcentra Zorgpalet Baarn-Soest Uitgangspunten Persoonlijk,Vertrouwd en Dichtbij! Zorg aan huis in integrale kleine wijkteams, bekende gezichten Individuele

Nadere informatie

voor zorg dichtbij

voor zorg dichtbij voor zorg dichtbij www.markenheem.nl 1 Markenheem, aangenaam! Thuis bij Markenheem Markenheem biedt verzorgingshuis- en verpleeghuiszorg in vijf woonzorgcentra in de gemeenten Doetinchem en Bronckhorst.

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 34 601 Initiatiefnota van de leden Berckmoes-Duindam en Van der Linde over beschermd wonen Nr. 2 INITIATIEFNOTA 1. Inleiding Veel mensen die zich

Nadere informatie

Pakket 4 Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging

Pakket 4 Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging BESCHRIJVING VAN DE ZORGZWAARTEPAKKETTEN Pakket 4 Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging Het pakket Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging is wonen

Nadere informatie

WERKAFSPRAKEN OVER COMMUNICATIE ROND KWETSBARE OUDEREN

WERKAFSPRAKEN OVER COMMUNICATIE ROND KWETSBARE OUDEREN WERKAFSPRAKEN OVER COMMUNICATIE ROND KWETSBARE OUDEREN Begripsbepaling De werkgroep hanteert het NHG Standpunt. Kwetsbare ouderen zijn: ouderen met complexe problematiek, die diverse aandoeningen hebben

Nadere informatie

De Berkhof. Wonen Welzijn Zorg. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen

De Berkhof. Wonen Welzijn Zorg. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen De Berkhof Dagcentrum Woonzorgcentrum Groepswonen Wonen Welzijn Zorg Welkom in De Berkhof Nabij het centrum van Winterswijk en landelijk gelegen door het aangrenzende park ligt woonzorgcentrum De Berkhof.

Nadere informatie

Wijkverpleging. Leven op uw manier

Wijkverpleging. Leven op uw manier Wijkverpleging Leven op uw manier Wijkverpleging die bij u past Ieder mens wil het liefst het leven zelf inrichten. Ook op kwetsbare momenten. Met behulp van familie, bekenden en vrijwilligers. En bij

Nadere informatie

Dagbesteding. Dagbesteding. Ondersteuning overdag bij zelfstandig wonen. Evean. Midden in het leven.

Dagbesteding. Dagbesteding. Ondersteuning overdag bij zelfstandig wonen. Evean. Midden in het leven. Dagbesteding Dagbesteding Ondersteuning overdag bij zelfstandig wonen Evean. Midden in het leven. Dagbesteding buitenshuis afgestemd op uw situatie Er gaat niets boven thuis. Toch kan het prettig zijn

Nadere informatie

Kalorama Voor mensen met een specifieke zorgvraag.

Kalorama Voor mensen met een specifieke zorgvraag. Kalorama Voor mensen met een specifieke zorgvraag. Als u afhankelijk wordt van de zorg van anderen en thuis wonen niet meer gaat, biedt Kalorama u een prettige woonomgeving. Onze collega s hebben respect,

Nadere informatie

Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt

Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt Levendig en veelzijdig Dat is ZINN Dé zorgorganisatie voor (thuis)zorg, wonen en welzijn in Groningen, Haren en Hoogezand ZINN Thuis Zo lang mogelijk

Nadere informatie

Informatie over zorgzwaartepakketten

Informatie over zorgzwaartepakketten Informatie over zorgzwaartepakketten voor cliënten, familie en andere betrokkenen Voor wie is deze folder? Deze informatie is voor mensen met psychiatrische problemen die voor langere tijd bij GGZ ingeest

Nadere informatie

Dementie. Leven met dementie. Wat Evean voor u kan betekenen. Evean. Midden in het leven.

Dementie. Leven met dementie. Wat Evean voor u kan betekenen. Evean. Midden in het leven. Dementie Leven met dementie Wat Evean voor u kan betekenen Evean. Midden in het leven. Dementie? Evean helpt u met alle zorg en aandacht Bij dementie verandert er veel in het leven. Niet alleen voor uzelf

Nadere informatie

Zelfstandig Wonen met Ondersteuning. Ondersteuning Mantelzorg

Zelfstandig Wonen met Ondersteuning. Ondersteuning Mantelzorg Dagcentrum, Woonzorgcentrum en Verpleeghuis De Molenberg Wonen Zorg Welzijn Ieder mens telt Welkom bij Woonzorgcentrum en Verpleeghuis De Molenberg in hartje Groenlo. De Molenberg is een begrip als het

Nadere informatie

Raadsledendag 20 september

Raadsledendag 20 september Raadsledendag 20 september Wet langdurige zorg & Zorgverzekeringswet Marlies Kamp Manon Jansen Programmamanagement HLZ 3 Presentatie 1. Wet langdurige zorg 2. Zorgverzekeringswet 3. Implementatie 4. Communicatie

Nadere informatie

Wat weet u na vanavond?

Wat weet u na vanavond? ROADSHOW Wijkzorg Wat weet u na vanavond?.wat er nu eigenlijk verandert en waarom Hoe bestaande samenwerking goed kan worden benut als basis voor Wijkzorg.Wat kansen zijn om welzijn en informele zorg aan

Nadere informatie

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat?

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ: zorg bij ziekte, handicap of ouderdom Als u zorg wilt die wordt betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), onderzoekt het Centrum indicatiestelling

Nadere informatie

vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen

vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen Uw opgave is ons uitgangspunt: doelgericht, met de focus op zelfredzaamheid en de eigen kracht van mensen met een

Nadere informatie

( ) Anja Tissen - PPT Huisstijl[1].ppt Pagina 1. Welkom bij Gemeente Haaren

( ) Anja Tissen - PPT Huisstijl[1].ppt Pagina 1. Welkom bij Gemeente Haaren (06-02-2012) Anja Tissen - PPT Huisstijl[1].ppt Pagina 1 Welkom bij Gemeente Haaren (06-02-2012) Anja Tissen - PPT Huisstijl[1].ppt Pagina 2 TRANSITIE AWBZ Aanleiding: Forse groei aanspraken AWBZ Maatregelen:

Nadere informatie

Gemeente Noordenveld begeleiding groep op de kaart

Gemeente Noordenveld begeleiding groep op de kaart Gemeente Noordenveld begeleiding groep op de kaart Analyse op begeleiding groep in de gemeente Noorderveld van cliënten die geen 24-uurs zorg afnemen. Op basis van de achmea zorgkantoorgegevens met de

Nadere informatie

Mentrum SAMEN WERKEN AAN HERSTEL EN EEN WAARDEVOL LEVEN. Onderdeel van Arkin

Mentrum SAMEN WERKEN AAN HERSTEL EN EEN WAARDEVOL LEVEN. Onderdeel van Arkin Mentrum SAMEN WERKEN AAN HERSTEL EN EEN WAARDEVOL LEVEN Onderdeel van Arkin Ieder mens is waardevol. Mentrum behandelt mensen met langerdurende ernstige problemen op het gebied van psychiatrie en/of verslaving.

Nadere informatie

Professioneel modern naoberschap

Professioneel modern naoberschap Professioneel modern naoberschap Zo zorgen we voor elkaar in de Achterhoek Als moderne professionele zorgorganisatie beschikken we over de middelen en de mensen om uw leven zo gezond en plezierig mogelijk

Nadere informatie

Gebruikersgids doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen. Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP)

Gebruikersgids doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen. Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Gebruikersgids doven, slechthorenden en mensen met spraakproblemen en/of taalproblemen Algemene informatie Informatie per zorgzwaartepakket (ZZP) Inhoud Inleiding 3 Voor wie is deze gids? 3 Waarom deze

Nadere informatie

BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE DEMENTIEZORG (voorheen ZZP 5) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION

BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE DEMENTIEZORG (voorheen ZZP 5) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE DEMENTIEZORG (voorheen ZZP 5) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige zorgcentra van Proteion staan gastvrijheid en goede zorg centraal.

Nadere informatie

Algemeen Transmurale zorg. Patiënteninformatie. Zorg aan huis na een ziekenhuisopname. Slingeland Ziekenhuis

Algemeen Transmurale zorg. Patiënteninformatie. Zorg aan huis na een ziekenhuisopname. Slingeland Ziekenhuis Algemeen Transmurale zorg Zorg aan huis na een ziekenhuisopname i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Mogelijk wilt u na uw opname in het ziekenhuis zorg aan huis ontvangen. In deze folder

Nadere informatie

Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg

Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg JANUARI 2010 INHOUDSOPGAVE Waar gaat deze folder over? Welke zorg hoort bij de AWBZ? Vijf zorgfuncties

Nadere informatie

Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt

Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt Dé zorgorganisatie voor (thuis)zorg, wonen en welzijn in Groningen, Haren en Hoogezand ZINN Thuis Zo lang mogelijk thuis Persoonsalarmering Ook liever

Nadere informatie

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat?

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ: zorg bij ziekte, handicap of ouderdom Als u zorg wilt die wordt betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), onderzoekt het Centrum indicatiestelling

Nadere informatie

Aanvraag voorzieningen bij een terugtredende overheid

Aanvraag voorzieningen bij een terugtredende overheid Aanvraag voorzieningen bij een terugtredende overheid Medisch Maatschappelijk Werk SEIN Siebe Dijkgraaf Opbouw presentatie Nieuwe Wetgeving in 2015 Proces van aanvragen Vragen Links Wat veranderd er in

Nadere informatie

Zorg in verzorgings- of verpleeghuis na ziekenhuisopname

Zorg in verzorgings- of verpleeghuis na ziekenhuisopname Zorg in verzorgings- of verpleeghuis na ziekenhuisopname Afdeling transmurale zorg Vooraf Na een ziekenhuisopname kunt u meestal terug naar huis om te herstellen. Soms is er thuis nog aanvullende hulp

Nadere informatie

Ik krijg nu AWBZ-zorg. Wat krijg ik in 2015?

Ik krijg nu AWBZ-zorg. Wat krijg ik in 2015? Factsheet Ik krijg nu AWBZ-zorg. Wat krijg ik in 2015? De overheid gaat de langdurige zorg anders organiseren. Hoe is de overgang van de ene wet naar de andere geregeld? Vanaf 1 januari 2015 verandert

Nadere informatie

mensen hebben mensen nodig

mensen hebben mensen nodig mensen hebben mensen nodig mensen hebben mensen nodig Dat vinden we bij Mosae Zorggroep. Vanuit vijf locaties en een eigen thuiszorgorganisatie. Met ruim 600 mensen in dienst en 300 vrijwilligers verzorgen

Nadere informatie

Blijven genieten van het leven

Blijven genieten van het leven Afhankelijk van uw woonplaats kunt u bij TSN terecht voor de volgende diensten en producten: Hulp bij het Huishouden Verpleging & Verzorging Nachtzorg op route Technologisch team Specifieke medisch technische

Nadere informatie

De Hoge Weide. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagcentrum. Appartementen te huur. Woonzorgcentrum. Verpleeghuis ZMK15007

De Hoge Weide. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagcentrum. Appartementen te huur. Woonzorgcentrum. Verpleeghuis ZMK15007 De Hoge Weide Dagcentrum Appartementen te huur Woonzorgcentrum ZMK15007 Verpleeghuis Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in De Hoge Weide Aan de rand van Lochem, in een prachtige bosrijke omgeving,

Nadere informatie

Intramurale Zorg. Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied

Intramurale Zorg. Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied Intramurale Zorg Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied Intramurale zorg Zorgcentrum Mennistenerf Meer dan wat ook is van belang dat elke bewoner zich thuis, welkom en goed verzorgd voelt. Daarom zet

Nadere informatie

Jezelf zijn, is jezelf thuis voelen

Jezelf zijn, is jezelf thuis voelen Jezelf zijn, is jezelf thuis voelen ALGEMENE BROCHURE WOONZORGNET Jezelf zijn, deelnemen aan de maatschappij, je talenten ontdekken, contacten onderhouden, een zin volle dagbesteding. Op jouw manier, in

Nadere informatie

Welke zorg kan de transferverpleegkundige voor u regelen?

Welke zorg kan de transferverpleegkundige voor u regelen? Transferbureau Goede zorg na ziekenhuisopname In Laurentius wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit van zorg. Daaronder valt ook het regelen van de zorg, die nodig is ná een ziekenhuisopname. Vóór

Nadere informatie

Niet alles verandert in de zorg

Niet alles verandert in de zorg Over wat blijft en wat er verandert in de zorg 15 september 2014, Hercules Diessen Niet alles verandert in de zorg. Gelukkig maar! Er gaat veel veranderen in de zorg. Maar er blijft gelukkig ook veel hetzelfde;

Nadere informatie

https://insights.abnamro.nl/branche/drie-wetten-verantwoordelijk-voor-fin... Laatste update:: 19 mei 2016

https://insights.abnamro.nl/branche/drie-wetten-verantwoordelijk-voor-fin... Laatste update:: 19 mei 2016 Page 1 of 6 Laatste update:: 19 mei 2016 Page 2 of 6 Langdurige Zorg De langdurige zorg bestaat uit ondersteuning en verzorging van ouderen, chronisch zieken, gehandicapten en mensen met langdurig psychische

Nadere informatie

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken (in)formatieblad - eenvoudig verteld Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken november 2014 2 De Wet maatschappelijke ondersteuning 13 Ben je ouder dan 18 jaar? Woon je in je eigen

Nadere informatie

Aanvullende cliëntinformatie behorend bij de kwartaalrapportage AWBZ

Aanvullende cliëntinformatie behorend bij de kwartaalrapportage AWBZ Aanvullende cliëntinformatie behorend bij de kwartaalrapportage AWBZ De vierde MEE Signaal eindrapportage pakketmaatregel AWBZ geeft een totaalbeeld van de geleverde ondersteuning door MEE gedurende de

Nadere informatie

Pakket 8 Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen met de nadruk op verzorging/verpleging

Pakket 8 Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen met de nadruk op verzorging/verpleging BESCHRIJVING VAN DE ZORGZWAARTEPAKKETTEN Pakket 8 Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen met de nadruk op verzorging/verpleging Pakket 8 is voor mensen met een ernstige

Nadere informatie