ZONDAGSBRIEF 6 AUGUSTUS 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZONDAGSBRIEF 6 AUGUSTUS 2017"

Transcriptie

1

2 ZONDAGSBRIEF 6 AUGUSTUS 2017 Vanmorgen is de derde van de 6 zomerdiensten in de Fontein. Volgende week zondag, 13 augustus om 9.30 uur vieren we de gezamenlijke dienst in de Nieuwe Kerk. Voorganger is ds. M. Baas. De 1 e collecte is bestemd voor Plattelandsdorpen vrij van kinderarbeid. In India zijn naar schatting 17 miljoen kinderen, onder zeer zware omstandigheden aan het werk. De organisatie CASA zet zich samen met de bewoners in om 48 dorpen in het zuiden van India vrij van kinderarbeid te krijgen. De 2 e collecte is bestemd voor Het Pand in de Korrewegwijk. Een plek voor mensen uit de wijk die kennis kunnen maken met het Christelijk geloof. Geleidelijk aan ontstaat vanuit het Pand een geheel nieuwe Christelijke geloofsgemeenschap. De bloemen uit de kerk gaan met een hartelijke groet en als teken van verbondenheid naar de heer Meulemans, Berkenlaan 145 en naar mevrouw v.d. Ven, Regentessestraat 112. De kinderdienst wordt vanmorgen verzorgd door leiding van beide gemeenten. Na de dienst bent u welkom om koffie of thee drinken. Voor de kinderen is er limonade. De zalen aan de voor-en achterkant worden ook als koffieruimte ingericht. MEDEDELINGEN UIT DE DRIE WIJKGEMEENTEN. De gezamenlijke startweek is van 9-17 september. Het thema van dit jaar is Open Huis. Het programma ziet er als volgt uit: Zaterdag 9 september: Dropping voor de oudere jeugd. Lijkt het je leuk om te helpen? Er zijn altijd mensen nodig die even rijden en begeleiden! Woensdag 13 september: u: Soep eten in verschillende wijkkerken.19.00u: Openingsvesper in de Fontein, om 19.45u bloemschikken. Donderdag 14 september: Buitenactiviteit/excursie Synagoge/Pelstergasthuis met kaasproeverij. Vrijdag 15 september: Luthers foodfestival. Er worden heerlijke gerechten uitgeserveerd en voor de kinderen worden pannenkoeken gebakken. Zaterdag 16 september: Kindermiddag en avond. Zondag 17 september: Feestelijke startzondag om 9.30 uur in de Nieuwe Kerk. Na afloop van de kerkdienst staan in de kerk infokraampjes die een beeld geven van wat er te doen is in het kerkelijk jaar. Aansluitend organiseert de diaconie een lunch.

3 Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u terecht bij de Nieuwe Kerk: Menno Pool ( ); de Bron Erik Postma (postma.e@home.nl) en De Fontein Linda Pijper ( / ), mailen kan naar startweek.groningen@gmail.com. Zomerprogramma Haaks op de wereld III dinsdag 8 augustus 10:00u - 11:30u Nieuwe Kerk. George McLeod en de Iona gemeenschap: George McLeod ( ) was werkzaam in een arme wijk van Glasgow. Om de verbinding tussen arbeiders en kerk te herstellen trok hij in 1938 met hen en een groep aankomende predikanten naar het eiland Iona. Daar bouwden zij de oude abdij op en hieruit kwam de Iona Community voort. Tot op vandaag zet deze zich in voor vrede gerechtigheid en behoud van de aarde. Inleider: ds. Evert Jan Veldman. LIEF EN LEED - NIEUWE KERK Geboorte, rouw- en trouwberichten en weet u mensen die hulp nodig hebben, kunt u doorgeven aan een van de ouderlingen: Harma van Gerwen tel , Frieda Jager tel of Gretha Klaver tel LIEF EN LEED - DE FONTEIN Heeft u of weet u bijzonderheden met betrekking tot lief en leed in de gemeente of wilt u graag een bezoek ontvangen namens de kerk, dan zouden we u dankbaar zijn als u dit doorgeeft aan onze ouderling Pastoraat, Hessel Boersma. Hij zorgt er dan voor dat deze informatie bij de juiste persoon terecht komt. Telefoon: hessel.boersma@gmail.com Weggeef - en ruilkast in De Fontein - aanbieden voedsel voor de Voedselbank. Hebt u soms dingen in huis die niet meer gebruikt worden maar waarvan het jammer is om die weg te gooien? Boeken, cd s, sierraden, klein speelgoed, curiosa, serviesgoed, linnengoed enz. Misschien kunt u hiermee iemand anders helpen of plezier doen. In De Fontein staat een z.g.n. weggeef- en ruilkast waarin deze spullen kunnen worden uitgestald en waar anderen die gratis op kunnen halen. Ook bestaat de mogelijkheid om dingen te ruilen Voor het brengen van spullen en het ophalen hiervan kunt u in De Fontein terecht op dinsdag van uur, woensdag van uur en op zondag tussen 11 tot 12 uur. Op genoemde uren kunt u terecht om levensmiddelen voor de Stadse voedselbank in te leveren, eis is dat de houdbaarheidsdatum niet mag zijn overschreden. Wij zorgen dan dat het bij de voedselbank terecht komt. Voor meer informatie kunt u bellen met Jaap Medema tel of Klara Kelder tel Website De Fontein:

4 OM TE BEGINNEN Orgelspel Woord van welkom, gevolgd door een moment van stilte De twee tafelkaarsen worden door de ouderling aangestoken Openingslied LB 276 Zomaar een dak- vers 1 en 2 2 Woorden van ver, vallende sterren, vonken verleden, hier gezaaid. Namen voor Hem, dromen, signalen diep uit de wereld aangewaaid. Monden van aarde horen en zien onthouden, spreken voort Gods vrij en lichtend woord.

5 Bemoediging en drempelgebed o Onze hulp is de naam van de Eeuwige a die hemel en aarde gemaakt heeft o God van Abraham, God van Izaäk, God van Jakob a God van Sara en Rebecca, van Lea en van Rachel o die Israël het eerst heeft liefgehad a licht en levensbron voor alle volken: o wil alles zijn in allen a één lichaam aan de dood voorbij o in Christus Jezus onze Heer. a Amen. Kyrie en Gloria V = voorganger G = allen

6 Glorialied LB 305 Alle eer en alle glorie 2 Alle eer en alle glorie geldt de Zoon, de erfgenaam! Als genade die ons toekomt is Hij onze nieuwe naam. Licht uit licht, vergezicht, steek ons met uw stralen aan! 3 Alle eer en alle glorie geldt de Geest die leven doet, die de eenheid in ons ademt, vlam die ons vertrouwen voedt! Levenszon, liefdesbron, maak de tongen los voorgoed! RONDOM HET WOORD Groet v De Eeuwige zal bij je zijn! a De Eeuwige zal je bewaren!

7 Gebed van de zondag, uitmondend in LB 333 WAAR HET OM GAAT Eerste lezing 1 Korintiërs 12, Tweede lezing Galaten 3, Lied LB 970 Vlammen zijn er vele - vers 1, 3, 5 3 Gaven schonk Hij vele, één is de Geest, Geest van Jezus Christus, gaven schonk Hij vele, één is de Geest, wij zijn één in Christus. 5 Leden zijn er vele, één is zijn kerk. wij zijn Christus lichaam, leden zijn er vele, één is zijn kerk, wij zijn één in Christus.

8 Overweging Orgelspel Projectlied ZZZ 119 Wij zullen één van ziel zijn lichaam zijn 2 Deemoed geduld ontferming vonken geest - waar mensen afgekeerd zijn van geweld, niet zwichten voor de oude dode wereld van geld is god of welk bewind dan ook waar wij elkaar behoeden en doen leven waar laatsten eersten zijn, daar woont hij in. 3 Wees daarom een van harte en van hoop, de geest bestiere uw intiemst verlangen: een nieuwe aarde in gerechtigheid waar brood en liefde is genoeg voor allen. Geliefden, nooit heeft iemand God gezien, Wie naar de liefde leeft, zal in Hem wonen.

9 GAVEN EN GEBEDEN Diaconale mededelingen Inzameling van de gaven Gebed over de gaven Voorbeden Gezongen acclamatie ZZZ 577 Met geloof en hoop en liefde Stil gebed Gezongen Onze Vader:

10

11 ZENDING EN ZEGENING Slotlied ZZZ 9 Heel geworden in ontmoeting (allen staan) Zending en zegen ZZZ 16 Ga nu allen heen in vrede Tekst: Petra Kerssies en muziek Tom Löwenthal.

12 *Zij of Hij - naar eigen keuze Orgelspel Medewerkers aan deze dienst Johan Pruis, ouderling van dienst Josha Veger, 2 e ouderling Peter Zwerver, eerste diaken Lida Duzink, 2 e diaken Thom van Dijk, lector Gjalt van der Meulen, organist Marga Baas, voorganger

13 Huub Oosterhuis, Lied van Paulus Ik zag ze zitten aan één tafel: Joden en Grieken, door elkaar, alsof dat kon. Toen zag ik dat het kon, van nu af aan geen argwaan, ijzig zwijgen, schamper lachen, maar zingen, een nieuw lied, de oude psalmen. Ik, felle vrome, van mijn paard geworpen, met open ogen blinde, zag een licht dat ik nooit eerder zag, en werd een ander. Ik zag wat voor mij werd gezien door velen: de God van onze vader Abraham, de God van Isaak, de God van Jakob, die Israёl het eerst heeft liefgehad, is licht en levensbron voor alle volken, wil alles zijn in allen. En ik dacht: geen mens hoeft Jood te worden om in geest en waarheid om te gaan met deze God. Ik zag het mensenkind, een slaaf gekruisigd, een zaad gezaaid, gestorven Jezus zag ik zo levend als de God van Israël. Hij blies op de verbondstrompet, beklom de scheidsmuur die de wereld splijt. Na zeven stoten stortte zij in; rondom zijn voeten grafstenen, puin. De adem van zijn mond waaide ze weg, alsof het pluisjes waren. Ik zag ons aan één tafel, mannen, vrouwen, zacht, ongesluierd, zonder schele ogen, knechten en heren, en geen eerste plaatsen. En allen dronken uit één zelfde beker. Ik zag, God zal het mij ten goede houden, wat nog niet is: zijn geest die velen tot één lichaam maakt, één mensheid nieuw geboren, Messias-lichaam, aan de dood voorbij. Ach christenheid, twijg bijna afgestorven aan diepgewortelde stam jodendom, heb ik je met mijn volgestouwde brieven verward, verwilderd zelfs: laat mij dan rusten. Herneem de Schrift van Mozes, leer te gaan de weg van de profeten, luister naar je meest eigen zegsman Jezus, vol genade en waarheid leerde hij de Naam van God. Wie bij mij zweert, heeft mij verkeerd begrepen.

Wie bij mij zweert, heeft mij verkeerd begrepen.

Wie bij mij zweert, heeft mij verkeerd begrepen. Op de achterzijde: Huub Oosterhuis, Lied van Paulus Ik zag ze zitten aan één tafel: Joden en Grieken, door elkaar, alsof dat kon. Toen zag ik dat het kon, van nu af aan geen argwaan, ijzig zwijgen, schamper

Nadere informatie

ds. Carol van Wieren, Utrecht Co Molenaar en Annemarie de Groot OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan

ds. Carol van Wieren, Utrecht Co Molenaar en Annemarie de Groot OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan WILHELMINAKERK SOEST 15 februari 2015 Zesde zondag na Epifanie Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: ds. Carol van Wieren, Utrecht Co Molenaar en Annemarie de Groot Gerda Masselink Terry Hamberg OM

Nadere informatie

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde Zo blijven dan geloof, hoop en liefde 1 Kor. 13, vers 13a DUINZICHTKERK zondag 23 november 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst L. Fijn van Draat;

Nadere informatie

Zondag 19 februari Vézelay, David en Goliath. Gezamenlijke dienst De Bron, De Fontein en de Nieuwe Kerk

Zondag 19 februari Vézelay, David en Goliath. Gezamenlijke dienst De Bron, De Fontein en de Nieuwe Kerk Zondag 19 februari 2017 Vézelay, David en Goliath Gezamenlijke dienst De Bron, De Fontein en de Nieuwe Kerk 12 OM TE BEGINNEN Zending en zegen Orgelspel Woord van welkom door de ouderling van dienst Moment

Nadere informatie

Woorddienst Voorgangers: Clementine van Polvliet en Aarnoud van der Deijl Thema: Als een open schaal m.m.v. Arjen Noordzij, orgel

Woorddienst Voorgangers: Clementine van Polvliet en Aarnoud van der Deijl Thema: Als een open schaal m.m.v. Arjen Noordzij, orgel Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Orde van dienst Witte donderdag 29 maart 2018 Woorddienst Voorgangers: Clementine van Polvliet en Aarnoud van der Deijl Thema: Als een open schaal m.m.v. Arjen

Nadere informatie

Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 2 juni 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma

Nadere informatie

Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 5 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma DE INTREDE

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 Zijn wij in U één, samen op uw wegen, dan wordt ons tot zegen lachen en geween. DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk.

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied. Ps. 139, vs. 1 en 8.

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied. Ps. 139, vs. 1 en 8. DUINZICHTKERK, zondag 8 september 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. T. L. Hettema Den Haag Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert

Nadere informatie

LIEFDE IS DE BRON. Zangdienst 24 november 2013 Tiende van de Herfst

LIEFDE IS DE BRON. Zangdienst 24 november 2013 Tiende van de Herfst GEREFORMEERD KERKELIJK CENTRUM DE BRON IJSSELMUIDEN LIEFDE IS DE BRON Zangdienst 24 november 2013 Tiende van de Herfst Ds. Ad van Noord, voorganger Marcel Blekkenhorst, organist Gospelkoor Living Water

Nadere informatie

Ontmoetingskerk 12 e zondag na Pinksteren

Ontmoetingskerk 12 e zondag na Pinksteren Ontmoetingskerk 12 e zondag na Pinksteren bijeen in de Dorpskerk te Maarssen 7 augustus 2016 A.D. Voorganger: ds. Piet Vellekoop Organist: Cees van Wijk Lector: Kees van Rooden Orgelspel voor de dienst

Nadere informatie

DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Jaap van de Meent Ouderling van dienst: Jan Willem Thijs Diaken van dienst: Tineke van Bommel Organist: Gert Boersma

Nadere informatie

Dienst van woord en gebed op oudejaarsavond > om zegen < Dorpskerk Heemskerk

Dienst van woord en gebed op oudejaarsavond > om zegen < Dorpskerk Heemskerk Dienst van woord en gebed op oudejaarsavond 2017 > om zegen < Dorpskerk Heemskerk voorganger: ds Marco Visser orgel: Sybren Boukes ouderling: Dick Slofstra diaken: Sophia Verbaan 1 Muziek voor de dienst

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 2 juli 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

Gastvrouw: Anna Mihl Leiding kinderkerk: Rian Westmaas, Margreet Matter Gabriëlle Medendorp

Gastvrouw: Anna Mihl Leiding kinderkerk: Rian Westmaas, Margreet Matter Gabriëlle Medendorp Zondagsbrief voor zondag 24 maart 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Wichard Bouma

Nadere informatie

DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds B. Bootsma; ouderling van dienst: Mw. R.Tj. Steinvoort-de Groot; diaken van dienst: Mevr. W. de Vlieger-Moll, organist Gert Boersma Derde

Nadere informatie

ZOMERVIERINGEN OVER DE ZEVEN DEUGDEN ALS LEVENSKUNST DE NIEUWE KERK 26 AUGUSTUS 2018

ZOMERVIERINGEN OVER DE ZEVEN DEUGDEN ALS LEVENSKUNST DE NIEUWE KERK 26 AUGUSTUS 2018 De wereld rondom Jezus Christus is wel de ellendigste die men zich denken kan. Blinden, doven, kreupelen, melaatsen, van de duivel bezetenen, tollenaren, zondaren, moordenaren omringen Hem. En toch noemen

Nadere informatie

DUINZICHTKERK. zondag 14 september 2014

DUINZICHTKERK. zondag 14 september 2014 DUINZICHTKERK zondag 14 september 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. R. Stiemer; ouderling van dienst: Mevr G.J. Wubs-Postma; diaken van dienst: Mevr. H.J. Laméris-van den Berg; organist:

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst: G. Wubs; diaken van dienst: P. Kuipers, organist Gert Boersma Eerste zondag van de Advent 30 november

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 10 e zondag van de zomer 25 augustus 2013 Dienst van Schrift en Tafel Lucas 13:24 Doe alle moeite om door de smalle deur naar binnen te gaan Voorganger Ouderling Diaken

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 10 september 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Bij de dienst Vanmorgen vertelt het evangelie van Lucas over de ontmoeting vol Geestdrift tussen twee vrouwen:

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse 10 e zondag van de zomer 25 augustus 2013 dienst van Schrift en Tafel voorganger: ds. Nico Pronk organiste: Līga Vilmane ouderling: mevr. Mannie Molderink koster:

Nadere informatie

Zondag 6 augustus Orgelspel. Begroeting. De gemeente gaat staan. Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Zondag 6 augustus Orgelspel. Begroeting. De gemeente gaat staan. Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Zondag 6 augustus 2017 7 e zondag van de zomer Orgelspel Begroeting De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Stilte om ons voor te bereiden op de dienst. Bemoediging o.

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel.

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel. Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse 7 e zondag van de zomer 6 augustus 2017 'U gaf hen brood uit de hemel' Dienst van Schrift en Tafel. voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane Fioreze ontmoeting

Nadere informatie

MET HART EN ZIEL VIEREN EN VERBINDEN

MET HART EN ZIEL VIEREN EN VERBINDEN MET HART EN ZIEL VIEREN EN VERBINDEN DUINZICHTKERK - STARTZONDAG zondag 21 september 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Van harte welkom in de Duinzichtkerk op startzondag. De activiteiten rond deze

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan DUINZICHTKERK, zondag 29 april 2018 Cantáte Domino Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. A. Sterrenburg Ouderling van dienst: Marijke Mootz Diaken van dienst: Niek de Graaf Organist: Gert

Nadere informatie

Welkom in de Menorah : ds. H.J. de Groot : dhr. H. Meijer : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong

Welkom in de Menorah : ds. H.J. de Groot : dhr. H. Meijer : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. H.J. de Groot : dhr. H. Meijer : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst: Lied 305: 1a, 2 en 3 Lied voor de dienst:

Nadere informatie

PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL. ORDE VAN DIENST 3 e zondag van de 40 dagen Duinzichtkerk 3 maart 2013

PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL. ORDE VAN DIENST 3 e zondag van de 40 dagen Duinzichtkerk 3 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL ORDE VAN DIENST 3 e zondag van de 40 dagen Duinzichtkerk 3 maart 2013 Voorganger: ouderling van dienst: diaken van dienst: organist: Ds. C. M. Schreuder;

Nadere informatie

2 e zondag in de 40dagentijd Belijdenis Afscheid en Bevestiging

2 e zondag in de 40dagentijd Belijdenis Afscheid en Bevestiging 2 e zondag in de 40dagentijd Belijdenis Afscheid en Bevestiging Na het vuur de stem van een zachte stilte 1 Koningen 19 vers 12b Uit de wolk klonk een stem: Dit is mijn geliefde zoon, luister naar hem!

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 1 juli 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015 In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds Corrie van Duinen; ouderling van

Nadere informatie

Zondag 19 maart e zondag in de 40-dagen tijd. Thema van deze zondag: verongelijkt, ongelijkheid, gelijkheid

Zondag 19 maart e zondag in de 40-dagen tijd. Thema van deze zondag: verongelijkt, ongelijkheid, gelijkheid Oecumenische geloofsgemeenschap Het Brandpunt Zondag 19 maart 2017 3 e zondag in de 40-dagen tijd Thema van deze zondag: verongelijkt, ongelijkheid, gelijkheid Voorganger: Welkom: Vleugel: Phil Jacobs

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken DUINZICHTKERK, zondag 13 januari 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout De Bergrede (Matteüs) en de Veldrede (Lucas) van Jezus Voorganger: ds. J. C. van Dongen Ouderling van dienst: Annemie van Gend

Nadere informatie

Oogstdankdienst voor jong en oud(-er)

Oogstdankdienst voor jong en oud(-er) Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 8 e zondag van de Herfst 10 november 2013 Oogstdankdienst voor jong en oud(-er) voorganger: ds. Bob Wijnbergen ouderling: Riek Klumpers diaken: Hennie Canrinus en

Nadere informatie

DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout

DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst: V. van Bijlert; diaken van dienst: H.J. Laméris; organist: Gert Boersma Vierde zondag van de Advent

Nadere informatie

ZOMERVIERINGEN OVER DE ZEVEN DEUGDEN ALS LEVENSKUNST HOOP EN GELOOF

ZOMERVIERINGEN OVER DE ZEVEN DEUGDEN ALS LEVENSKUNST HOOP EN GELOOF ZOMERVIERINGEN OVER DE ZEVEN DEUGDEN ALS LEVENSKUNST HOOP EN GELOOF DE NIEUWE KERK ZONDAG 19 AUGUSTUS 2018 2 OM TE BEGINNEN Orgelspel Woord van welkom Moment van stilte De kaarsen worden aangestoken Openingslied

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel Zondag van de Drie-Eenheid 31 mei 2015 voorganger: ds. H.J.Elzenga ouderling: J.J. de Greef organist : L. Vilmane-Fioreze koster: M.Slomp

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4 DUINZICHTKERK, zondag 20 januari 2019 2 e zondag van Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. J. Rinzema, Laren Ouderling van dienst: Jenny du Pon Diaken van dienst: Willemien de Vlieger

Nadere informatie

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid Liturgie PGA wijkgemeente Arnhem Zuid Vierplaats De Kandelaar mei 2015 APOSTOLISCHE GELOOFSBELIJDENIS Ik geloof in God, de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. En in Jezus Christus,

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hooglied 2 : 8-17 4 e zondag van Pasen 26 april 2015 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane-Fioreze ouderling: mevr. T.R. van Genderen. diaken: J.H.

Nadere informatie

Zondagsbrief en Orde van Dienst. voor. Zondag 14 juli

Zondagsbrief en Orde van Dienst. voor. Zondag 14 juli Zondagsbrief en Orde van Dienst voor Zondag 14 juli Dorpskerk Eelde-Paterwolde Zondagsbrief voor zondag 14 juli 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden Voorganger: Ouderling:

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Kees Bregman Ouderling: Hilly Vonk Diaken: Adriaan Vonk Organist: Martijn Griffioen Lector:

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Haaksbergen Buurse i.o. 5 juni 2016, 2 e na Trinitatis

Protestantse gemeente te Haaksbergen Buurse i.o. 5 juni 2016, 2 e na Trinitatis Protestantse gemeente te Haaksbergen Buurse i.o. 5 juni 2016, 2 e na Trinitatis Mozes Jezus Thema: Wijs Hem niet af! In de dienst vieren we ook het Heilig Avondmaal. Voorganger: ds. Gonda Elzenga 1 ste

Nadere informatie

Zondagsbrief en Orde van Dienst zondag 15 september 2019

Zondagsbrief en Orde van Dienst zondag 15 september 2019 Zondagsbrief en Orde van Dienst zondag 15 september 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 15 september 2019 Medewerkenden Voorganger: Ouderling: Diaken: Collectant:

Nadere informatie

INTREDE eerste lied [wie kan, gaat staan], Zomaar een dak

INTREDE eerste lied [wie kan, gaat staan], Zomaar een dak PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD WALFRIEDPAROCHIE orde voor de dienst op zondag 4 september (12 e van de zomer) in de Emmaüskerk te Groningen (Lewenborg) voorbereiding Lidy van Duijn, Anke Lowijs, Christina

Nadere informatie

Liturgie. 2 juni 2019

Liturgie. 2 juni 2019 Liturgie 2 juni 2019 Wezenzondag, zondag Exaudi (Hoor!) "Leven in en uit Zijn woorden van leven" Voorganger: ds. Elsje Braam Ouderling van dienst: Wilco Roke Lector: Liesbeth Helmond Organist: Marijn Slappendel

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 8 e zondag van de zomer 10 augustus 2014 Dienst van Schrift en Tafel Kleitablet, Zimbabwe, juli 1990 Petrus wordt gered uit de golven Voorganger Ouderling Diaken Organist

Nadere informatie

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Tafeldienst, Voorganger: Mia Versteege Thema: Miscommunicatie m.m.v. Frans Leijten, orgel VOORBEREIDING

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 15 september 2013

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 15 september 2013 Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 15 september 2013 voorganger: organist: ds Jessa van der Vaart Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel, Claudio Merulo, Toccata in g. luiden van de klokken.

Nadere informatie

Orgelspel tijdens het orgelspel worden tafelkaarsen aangestoken. Bemoediging en gebed van toenadering:

Orgelspel tijdens het orgelspel worden tafelkaarsen aangestoken. Bemoediging en gebed van toenadering: DUINZICHTKERK zondag 13 oktober 2013 Viering Heilig Avondmaal Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds.c. van Duinen ; ouderling van dienst: A. Timmer-Kortleve; diaken van dienst: Laméris-van

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus

Welkom in de Menorah. Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus Welkom in de Menorah Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. A.H. Boschma : mw. A. Bouma : dhr. H. Dorsman : mw. A. Bouma

Nadere informatie

Audry Antuma. Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Audry Antuma. Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 14 januari 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst wordt de maaltijd van de Heer gevierd. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van

Nadere informatie

Woord van welkom tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken

Woord van welkom tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken ORDE VAN DIENST PAASTIJD Duinzichtkerk 21 april 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Voorganger: ds. L.J. Ridderhof-Boon ouderling van dienst: Mevr. R.T. Steinvoort de Groot diaken

Nadere informatie

doopdienst op 21 januari 2018 in de Oude Kerk van Borne om uur. dopeling Femke, dochter van Marije Kooistra en Mathieu Odijk

doopdienst op 21 januari 2018 in de Oude Kerk van Borne om uur. dopeling Femke, dochter van Marije Kooistra en Mathieu Odijk doopdienst op 21 januari 2018 in de Oude Kerk van Borne om 10.00 uur. dopeling Femke, dochter van Marije Kooistra en Mathieu Odijk voorgangers: ds. Jan Kooistra en ds. Johan Meijer organist Jan Braakman

Nadere informatie

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Orde van dienst voor de viering op zondagmorgen 18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Protestantse gemeente Schouwen aan Zee kerk in Burgh 9 e zondag van de zomer Kleur: Groen, kleur

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 17 MAART 2019 MARTINIKERK

ORDE VAN DIENST ZONDAG 17 MAART 2019 MARTINIKERK Hartelijk welkom in de Martinikerk! We zijn heel blij dat vanmorgen maar liefst vier kinderen in ons midden het teken van de doop zullen ontvangen. Hoewel ze zelf nog te jong zijn om het bewust mee te

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 7 e zondag van de herfst Zondag 3 november 2013

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 7 e zondag van de herfst Zondag 3 november 2013 Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 7 e zondag van de herfst Zondag 3 november 2013 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob Wijnbergen : Mannie Molderink : Hetty Bril : Harry Mast : Martin

Nadere informatie

4 e zondag van de herfst 9 oktober 2016

4 e zondag van de herfst 9 oktober 2016 Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse worsteling van Jakob, 1941, Jacob Epstein Tate Collection, Engeland. 4 e zondag van de herfst 9 oktober 2016 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane

Nadere informatie

Viering Heilig Avondmaal

Viering Heilig Avondmaal DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst: G. van Straalen; diaken van dienst: S. van Gend; organist: Gert Boersma, m.m.v. de cantorij Tweede zondag

Nadere informatie

Bemoediging en gebed van toenadering:

Bemoediging en gebed van toenadering: VREDESKAPEL zondag 6 oktober 2013 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds. C. van Duinen; ouderling van dienst V. van Bijlert ; diaken van dienst Th. Smit; organist Roelfien Folkersma. M.m.v.

Nadere informatie

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door:

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door: ORDE VAN DIENST 14 juli 2019 2 e zondag van de zomer in de Wingerd te Krimpen aan den IJssel DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL voorganger: ds. Corinne Groenendijk organist: Saskia ten Have- Lucas m.m.v. enkele

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 6 mei 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Ari Troost Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Marja de Jong Lector:

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde van dienst voor de viering op zondag 7 oktober 2018 Israëlzondag om 9.30 uur in Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: zondagskind: lector: orgel: Berthina

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Zingen: LB 213: 1, 2, 5 staande

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Zingen: LB 213: 1, 2, 5 staande DUINZICHTKERK, zondag 17 maart 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. S. H. Smits, s-gravenhage Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Izabella Hus Organist: Roelfien Folkersma

Nadere informatie

Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga

Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga 0 Welkom in het Open Hof Orde voor de viering op zondag 2 juni 2019 om 9.30 uur in Open Hof Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga Protestantse Wijkgemeente Open Hof

Nadere informatie

OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek

OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek WILHELMINAKERK SOEST Dienst van Schrift en Tafel Datum: 15 januari 2017 Voorganger: Ds. Wim Kievit Ambtsdrager: Elly Roorda Lector: Loes Paul Organist: Terry Hamberg OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Voorganger: ds. R. B. ten Hoopen Ouderling van dienst: Annemie van Gend Diaken van dienst: Pieter Kuipers Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. R. B. ten Hoopen Ouderling van dienst: Annemie van Gend Diaken van dienst: Pieter Kuipers Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 12 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. R. B. ten Hoopen Ouderling van dienst: Annemie van Gend Diaken van dienst: Pieter Kuipers Organist: Gert Boersma 3

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 9 december

DUINZICHTKERK zondag 9 december Advent 2012 DUINZICHTKERK zondag 9 december PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling van dienst: G. Wubs diaken van dienst: H.J. Laméris; organist: Gert

Nadere informatie

Dat wij zien dat Christus ons met liefde aankijkt. Dat wij anderen mogen zien met de ogen van zijn liefde.

Dat wij zien dat Christus ons met liefde aankijkt. Dat wij anderen mogen zien met de ogen van zijn liefde. Dat wij zien dat Christus ons met liefde aankijkt. Dat wij anderen mogen zien met de ogen van zijn liefde. DUINZICHTKERK, zondag 11 september 2016 13e zondag van de zomer Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 20 mei 2018 Pinksteren Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: dhr. Bert Broers Ouderling: Erna Dros Diaken: Liesbeth Roelfsema

Nadere informatie

DUINZICHTKERK - zondag 12 november 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout

DUINZICHTKERK - zondag 12 november 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout DUINZICHTKERK - zondag 12 november 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout ouderling van dienst: Sam Boelens diaken van dienst: Izabella Hus orgel: Gert Boersma, fluit: Frans Willem Hogewind Deze dienst

Nadere informatie

4 e zondag na Trinitatis 9 juli in de Grote- of Jacobijnerkerk aanvang 9.30 uur

4 e zondag na Trinitatis 9 juli in de Grote- of Jacobijnerkerk aanvang 9.30 uur 4 e zondag na Trinitatis 9 juli in de Grote- of Jacobijnerkerk aanvang 9.30 uur Gedoopt wordt: Sybrich Henstra voorganger organist lector : ds. Jan-Jaap Stegeman : Theo Jellema : Gert Jan Vos - Orgelspel

Nadere informatie

DUINZICHTKERK - zondag 15 oktober 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout

DUINZICHTKERK - zondag 15 oktober 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout DUINZICHTKERK - zondag 15 oktober 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds. Corrie van Duinen; ouderling: Stan Butijn; diaken: Willemien de Vlieger; organist: Gert Boersma DE INTREDE - de

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 280: 1,2,3 en 7

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 280: 1,2,3 en 7 DUINZICHTKERK, zondag 26 augustus 2018 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Ari van Buuren, oud-ziekenhuispastor Ouderling van dienst: Stan Butijn Diaken van dienst: Izabella Hus Organist:

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN STARTZONDAG DELEN!

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN STARTZONDAG DELEN! PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN STARTZONDAG DELEN! Zondag 16 september 2018 Voorganger: ds. Willem de Boer en ds. Bert Boter Organist: dhr. Frank den Herder en dhr. Herman Lodder Cantorij o.l.v. Maria

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken DUINZICHTKERK, zondag 26 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. N. van Dorp s-gravenhage Ouderling van dienst: Gerrit van Straalen Diaken van dienst: Anne-Helene Borgts Organist:

Nadere informatie

Oosterkerk Zwolle Protestantse gemeente Zondag 6 oktober Thema: Geef ons meer geloof!

Oosterkerk Zwolle Protestantse gemeente Zondag 6 oktober Thema: Geef ons meer geloof! Oosterkerk Zwolle Protestantse gemeente Zondag 6 oktober Thema: Geef ons meer geloof! Voorgangers: pastor René Dinklo (Dominicanenkerk) ds. Iemke Epema Lector: Angela Nguyen (Dominicanenkerk) Orgel: Rudie

Nadere informatie

Kijk de wereld in! doopdienst

Kijk de wereld in! doopdienst Kijk de wereld in! doopdienst op zondag 2 september 2018 in de Oude Kerk van Borne 10.00 uur. dopeling Melle,, zoon van Bastiaan Mul en Lianne Maatman voorganger ds. Johan Meijer organist Jan Braakman

Nadere informatie

Duinzichtkerk, zondag 20 november 2016 Gedachtenis van de gestorvenen

Duinzichtkerk, zondag 20 november 2016 Gedachtenis van de gestorvenen Hierheen, naar mij toe, allen die vermoeid en belast zijt, en ík zal u rust geven! Duinzichtkerk, zondag 20 november 2016 Gedachtenis van de gestorvenen Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 25 juni 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst zal Erna Dros bevestigd worden als ouderling. We zullen als gemeente afscheid nemen van de vorige ouderling/voorzitter

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 29 oktober 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. D. Tieleman Groningen Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Tineke

Nadere informatie

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde voor de viering op zondag 15 september 2019 om 9.30 uur in Open Hof Startzondag: Een goed verhaal voorgangers: drs. Berthina van der Kamp ds. Kasper Jager orgel en piano: Diddy

Nadere informatie

DUINZICHTKERK, zondag 17 februari 2019 Zesde zondag na Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Wijkgemeente Christus Triumfatorkerk

DUINZICHTKERK, zondag 17 februari 2019 Zesde zondag na Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Wijkgemeente Christus Triumfatorkerk DUINZICHTKERK, zondag 17 februari 2019 Zesde zondag na Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Wijkgemeente Christus Triumfatorkerk Voorganger: ds. Jaap van den Akker, Chris van Wieren, Jorine de

Nadere informatie

Zondag 17 april 2016 om uur in de Knoptorenkerk te Sint-Oedenrode. Een sterke vrouw

Zondag 17 april 2016 om uur in de Knoptorenkerk te Sint-Oedenrode. Een sterke vrouw Zondag 17 april 2016 om 10.00 uur in de Knoptorenkerk te Sint-Oedenrode Een sterke vrouw Aanvangswoord Aan deze viering werd meegewerkt vanuit de MO-groepen, die zich dit jaar hebben beziggehouden met

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied: Psalm 24: 1, 2 en 3

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied: Psalm 24: 1, 2 en 3 DUINZICHTKERK, zondag 14 april 2019 Palmzondag Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Chris Schreuder Maassluis Ouderling van dienst: Monique de Kruijf Diaken van dienst: Anne-Helene Borgts

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 18 november 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan Menno Medendorp

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 30 september 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Bert Altena. Vries Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst van Schrift en Tafel op zondag 10 september 2017, 12 e van de zomer in de Stefanuskerk te Noorddijk voorganger: ds. Jan Wilts organist: Tymen Jan

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 15 juni 2014

DUINZICHTKERK zondag 15 juni 2014 DUINZICHTKERK zondag 15 juni 2014 orgelspel DE INTREDE - de klok wordt geluid - stilte, ruimte voor gebed in kerk en consistorie - de dienstdoende ambtsdragers komen de kerk binnen - woord van welkom Orgelspel

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 6 e zondag van Pasen rogate / bidt 10 mei 2015 Blijf in mijn liefde Johannes 15: 9 voorganger: ouderling: diaken: organist : koster: ds. Bob Wijnbergen Henk

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 4 februari 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in het Borchkwartier. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken: Jan

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 2 december 2018-1 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan

Nadere informatie

Kerkdienst uit Badhoevedorp Ds. Aart Mak

Kerkdienst uit Badhoevedorp Ds. Aart Mak Kerkdienst uit Badhoevedorp Ds. Aart Mak Organist: Mark de Vries Zondag 22 april 2018 10.00 uur Uitzending via Radio Bloemendaal 1116AM www.radiobloemendaal.nl Zondag 29 april 2018 om 19.00 uur Herhaling

Nadere informatie

Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie Drie wijken Groningen Noord

Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie Drie wijken Groningen Noord Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie 2018 Drie wijken Groningen Noord naam datum voorganger lezing Zondag na Kerst 31 december Y.C. de Groot Jesaja 8, 11-15 Lucas 2, 33 40 1 e zondag na Epifanie

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL

DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL 1 e zondag van de 40dagentijd Invocabit Roept hij Mij aan, Ik zal hem antwoorden Psalm 91, 15 Nieuwe Kerk Groningen, 5 maart 17 VOORBEREIDING Orgelspel Woord van welkom Stilte

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent Zondagsbrief voor zondag 23 december 2018-4 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken:

Nadere informatie