RUITERSTER VOOR HR-RUITER RENÉE BOEREMA!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RUITERSTER VOOR HR-RUITER RENÉE BOEREMA!"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief December 2018 RUITERSTER VOOR HR-RUITER RENÉE BOEREMA! Op 6 november kreeg Renée in de bestuursver - gadering van Haoler Ruters uit Hooghalen de Ruiterster uitgereikt door verenigingsvoorzitter Ellen Noordman en Fenna Westerduin (foto) van de KNHS. Ook de vriend van Renée Bennie, ruiter bij de Kymmelshof Evelien en fokker en eigenaar Linda Draaisma-Jacobs van de Kymmelshof waren aanwezig. Renée: Ik was erg verrast en trots, en mijn vereniging ook! Ik ben de eigenaren van de paarden heel dankbaar voor het aanhouden van de paarden, zodat ik mijn doelen kan bereiken. De Ruiterster is een KNHS-onderscheiding. Je komt in aanmerking als je minimaal twee paarden hebt opgeleid tot en met Z in minimaal Landelijke Rijvereniging en Ponyclub De Haoler Rûters twee van de drie disciplines dressuur, springen en eventing. Standen uit de ponysport tellen ook mee. Ook wij zijn natuurlijk apetrots op de uitzonderlijke prestaties van Renée. Hartelijk Gefeliciteerd Renée!!! Wil je meer lezen over Renée en haar weg naar succes? Het volledige artikel van de KNHS staat op de laatste pagina van deze nieuwsbrief. DRESSUUR CLINIC VAN VERONIQUE ROERINK Vrijdag 5 en 12 oktober en vrijdag 2 en 16 november heeft de Activiteiten Commissie een dressuur clinic georganiseerd o.l.v. Veronique Roerink. De lessen werden bij Veronique thuis in Klatering gegeven. Op de foto s van de deelnemers ontbreken Laurinde en Ilse, zij waren de laatste les verhinderd. De meeste ruiters hebben enorme sprongen gemaakt in hun ontwikkeling. Veronique had erg handige tips, waarmee de ruiters nog wel een tijdje vooruit kunnen. Wij bedanken Veronique voor deze leuke en leerzame lessen!!!

2 NAJAAR SCHOONMAAK Zaterdag 24 november hebben we de unit winterklaar gemaakt. De unit is helemaal schoon, het terras is keurig aangeveegd en de bakken zijn met de bladblazer bladvrij gemaakt en mooi gesleept. Vanuit het bestuur waren Ellen, Helma, Joyce en Marijke aanwezig. Samen met ons erelid Lammie zijn zij flink aan het werk gegaan en hebben zij een top resultaat bereikt. De opkomst was wel teleurstellend. We hopen echt dat er meer vrijwilligers helpen met de Doedag in maart! VEEL ANIMO VOOR INDOOR DRESSUURWEDSTRIJD Zaterdag 10 november was onze indoor dressuurwedstrijd in de manege van de Stroomruiters. Er waren zoveel combinatie aangemeld, dat we een wachtlijst hadden. In totaal zijn er bijna honderd combinaties gestart. Om negen uur s morgens reed de eerste in de baan en om kwart voor tien s avonds was de laatste klaar. Het was een mooie, lange en drukke dag, die zeer gezellig en gemoedelijk verliep. Leuke combinaties en geen gekke dingen. Dankzij de inzet van de vrijwilligers konden we een top wedstrijd neerzetten. Iedereen hartelijk bedankt daarvoor!!! Op naar volgend jaar! MOOIE BUITENRIT ALTERNATIEF PEPERNOTENRIT Zaterdag 1 december stond onze pepernotenrit gepland. Omdat het uitzetten van de rit veel tijd kost, had de AC een minimum gesteld van 8 deelnemende groepjes. Op 1 december waren er niet genoeg aanmeldingen om de pepernotenrit door te laten gaan. Maar niet getreurd! Het was mooi en droog herfstweer en de bossen lagen er super bij. Daarom hebben we onder leiding van Elsemiek een heerlijke buitenrit gemaakt door Het Hart van Drenthe. Een goed alternatief!

3 EEN NIEUW KNIEPERTIES RECORD? We mogen dit jaar, op zaterdag 29 december, weer oliebollen en knieperties verkopen in Hooghalen en de omliggende dorpen. Daar zijn we blij mee, want dat levert ons jaarlijks een flinke som geld op. De Drentse knieperties (neijoarskoekn) worden zoals elk jaar door de leden gebakken. Bak ze alleen, met de familie of organiseer gezellige knieperties bak bijeenkomsten met elkaar. Dat maakt het pas echt leuk! We gaan weer voor een record aantal kniepertjes. Doen jullie allemaal mee? De eigen gebakken knieperties mogen jullie zelf verkopen op zaterdag 29 december. OLIEBOLLENACTIE De oliebollen worden gebakken door bakkerij Fledderus. Alle rijdende leden worden geacht mee te doen aan de oliebollenactie en worden automatisch ingeroosterd. Als je echt niet kan, wil je dat dan z.s.m. doorgeven aan Joyce: Ook niet-rijdende leden, familieleden en vrienden mogen natuurlijk een handje komen helpen. Zij kunnen zich bij Joyce aanmelden. Alle leden die zich voor zaterdag 22 december niet hebben afgemeld worden definitief ingepland. Zo maken jullie het ons makkelijk en weten wij op wie we kunnen rekenen. We hebben een voorlopige indeling gemaakt. ROOSTER OLIEBOLLENACTIE ZATERDAG 29 DECEMBER 2018 (CONCEPT) Aanwezig bij Harm om uur: Joyce Koerts, Elsemiek Oosting (Mattina Moes) uur 1. Janet Ruiter, Marijke Kiers, Nienke Wildeboer, Anna Meints Beilerweg, Stationstraat, Zwiggelterweg, Oosthalen, Nijlanden 2. Kimberly Bakker, Lisanne Theunissen, Jessica Schokkenkamp De Streek, Laaghalerveen, Boermarkeweg, Hijkerweg 3. Mariska Popken, Julia Popken, Karin Jansen Asserweg, Geelbroek, Landelijk gebied, Paradijsweg, Hoofdstraat 4. Anita Doornbos, Laurinde Waninge, Eva Luijnenburg Hijken, de Drift, de Dorpsstraat, De Woerd uur 5. Dadette Flokstra, Tessa Brinkman, Mara Dijksterhuis Hijken, de Molenkamp, Noordkamp, Westeinde 6. Ellen Noordman, Roos Huisman, Natascha Nijhof Smilderweg, Broodakker, Veentje, Buitenakker, Stengelingstraat 7. Emma Reitsema, Lisanne Groenhart, Marin Smaal De Drift, Schotelkamp, Anne de Vriesstraat, Bosweg, Middendorp 8. Willemijn Sijbenga, Eefje Udding, Romee Klaassens, Robin Brunsting, Laaghalerstraat, Nijsingskamp, Groenkampen, Volmachten, Akkers De eerste 5 groepjes moeten met de auto, even overleggen indien mogelijk wie er rijdt. De laatste 3 groepjes kunnen met een winkelwagentje het dorp in. Het definitieve oliebollenrooster wordt zondag 23 december rondgestuurd!

4 FEBRUARI MAART APRIL MEI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER OKOTOBER NOVEMBER DECEMBER ACTIVITEITENKALENDER 2019 FEBRUARI Ruiterfitheid 16 MAART NLdoet 30 MAART Bosrit 8 APRIL Algemene Ledenvergadering APRIL Eerste Clubwedstrijd MEI Oefenterrein Cross MEI Dressuurwedstrijd MEI Tweede Clubwedstrijd 31 MEI Hemelvaart Buitenrit MEI/JUNI Springclinic 4 JULI Verkleed springen met prijzen AUGUSTUS Ponykamp 24 AUGUSTUS Enten AUGUSTUS Derde Clubwedstrijd 20 SEPTEMBER Gezellige Clubavond SEPTEMBER Grote Clubactie SEPTEMBER/OKTOBER Dressuur Clinic 13 OKTOBER Puzzeltocht OKTOBER Autumn Desert Trail NOVEMBER Indoor Dressuur Wedstrijd 8 NOVEMBER Vollemaanrit 22 NOVEMBER Eindschoonmaak Unit 30 DECEMBER Oliebollenactie LEDEN Van rijdend lid naar niet-rijdend lid per 1 december: Mathilde Bouwman Afgemeld per 1 december: Jolien Beuving EEFJE UDDING CLUBKAMPIOEN!! Clubkampioen van 2018 voor het springen en voor de dressuur is Eefje Udding met haar super pony Nuts van Camelot. Tijdens de binnenlessen kreeg ze onlangs de bijbehorende wisselbekers opnieuw uitgereikt, met nu haar eigen naam erin gegrafeerd! RENÉE BOEREMA: ALS EEN PAARD DIE BAND OOK GAAT VOELEN, DAT VIND IK HET MOOISTE Bron: bijzonder-ledenverhaal/ren%c3%a9eboerema-als-een-paard-die-band-ook-gaatvoelen-dat-vind-ik-het-mooiste/ Renée Boerema (1988) kreeg vorige week de Ruiterster uitgereikt, een KNHSonderscheiding die maar zelden wordt toegekend. Wie is dit bijzondere lid uit Makkinga en wat beweegt haar? De amazone reed met vier zelfopgeleide paarden in drie disciplines. Ze valt de laatste jaren op door haar uitzonderlijke prestaties met Haflingers. Ik wil vooruitkomen in de sport. Het moet uitdagend zijn. Ik vind het leuk om Haflingers te rijden als ik er verder mee kan komen. Pech Ik heb zelf nu twee paarden, Miranda van de Sterreboshoeve in de ZZ-Licht, en Nienke van Brunstingerhof, met wie ik Z1-dressuur ben, en ik rijd bij Hengstenhouderij de Kymmelshof in Peize drie hengsten. Miranda van 23 is ook een Haflinger. Ik heb ook in de L-paarden met haar gesprongen en dat terwijl ze 1,42 meter hoog is. Ook eventing heb ik met haar gedaan. Na Miranda bereikte ik met Z.N. Carlos, van de hengst De Niro, de Z1. In 2012 ben ik naar Peize gegaan, waar ik de KWPN er Californiabese (zie foto onder) ook van de stoeterijeigenaren in het Z-springen en de Z2-dressuur heb gereden en Wirbelstein van de Haflingerborg in de ZZ-Licht. Beide zijn inmiddels verkocht. Ik rijd er nu de Haflingerhengsten Standing Ovation, Stanley en Wilhelm. Met Standing Ovation van

5 1,55 meter ben ik Z1-dressuur, M-springen bij de paarden - bijna Z - en Z-eventing. Standing is eigenlijk een KWPN er in een Haflingerjasje! Ik zou dit najaar met Standing 1-sterniveau starten, maar op het EK Haflingers in augustus heb ik mijn been gebroken door een klap van een ander paard. De breuk is goed geheeld, maar ik heb dystrofie gekregen en dat heeft tijd nodig. De paardensport staat daardoor nu een beetje stil. Motiveren Ik vind het trainen van paarden zo mooi, het elke dag ermee bezig zijn en verder komen. Je kunt steeds verbeteren en een nieuwe uitdaging opzoeken met een ander paard. Ik ga altijd door. Ik heb nu zo veel gedaan en behaald, maar de mogelijkheden zijn nog steeds eindeloos. Dat is ook het mooie van onze sport. Dat trainingswerk vind ik heel leuk, een bepaald niveau bereiken samen en dat bevestigen op een wedstrijd. Ik ervaar het rijden echt als een sport. Ik ben heel fanatiek. Met hengsten maak je van alles mee. Het is echt anders rijden dan met ruinen of merries. Ik hou van moeilijke paarden. Als anderen ze laten staan omdat ze ze imponerend vinden en zelfs een beetje bang zijn, dan trekt mij dat aan. Met zo n paard wil ik graag aan de slag. Met Standing heb ik het echt moeilijk gehad. Het duurde een halfjaar voordat hij überhaupt vooruit wilde. Dat moment dat hij ook een band gaat voelen met mij, en ik hem kan motiveren om weer aan het werk te gaan; dat vind ik echt het mooiste van de sport. Dressuur blijft voor Standing lastig omdat hij snel is afgeleid, maar in springen en eventing blijft hij altijd gaan. Ik heb het gevoel dat hij voor mij echt door het vuur gaat. Hij wil nu echt voor me aan het werk. Hij is echt mijn vriendje. Connectie Ik maak vrij snel een connectie met een paard. Ik heb meerdere jonge paarden beleerd. In het begin zijn ze soms bang en terughoudend. Het is mooi om daarmee aan de slag te gaan en hun vertrouwen te winnen. Toch ben ik niet met paarden opgegroeid. Ik ben pas begonnen in 1997, toen ik negen was. We reden op een kleine hobbymanege bij een particulier die wat paarden had. Mijn zusje reed voor de lol en ik wilde echt meer. Die mensen zagen dat ook en al snel reed ik meerdere paarden. In 2005 begon ik met Miranda zelf op te leiden. Mijn eerste rijervaring heb ik opgedaan op een Haflinger en daarna ook op KWPN ers. Ik heb bij meerdere adressen in die straat paarden gereden. Van veel verschillende paarden rijden, leer je veel. Op één paard kun je de kneepjes wel leren, maar als je het echt wilt leren, moet je vaak en met veel verschillende paarden rijden. De eerste paarden heb ik zelf opgeleid, eigenlijk bijna zonder instructie. Ik beeldde me dan in hoe het moest voelen en dan probeerde ik dat gevoel op te zoeken. In de voorbereiding naar het EK bijvoorbeeld neem ik wekelijks les. Dan wil ik er top voor staan en laat ik zo weinig mogelijk aan het toeval over. Besef In 2015 wonnen Standing Ovation en ik in Milaan goud in de eventing op het EK Haflingers. Wat was dat een rollercoaster! Alles viel daar op zijn plek. Alles klopte. Dat was zo n mooie bekroning voor ons. Het EK is een keer in de drie jaar en was afgelopen zomer in Stadl- Paura. Dit jaar liep het niet, zowel in de proeven als daarbuiten, toen ik mijn been brak. Nu zit ik noodgedwongen stil en komt het besef pas. Ik ben heel nuchter, maar het is net of ik nu pas verwerk wat we drie jaar geleden samen eigenlijk hebben neergezet. Twee dagen later was ik toen alweer op het werk en zo ga je weer over tot de orde van de dag. Nu dit EK niet ons EK was, waardeer ik de gouden medaille van 2015 des te meer. Het is niet alleen dat podiummoment. Zo veel factoren spelen een rol om daar te komen. Ik wil nu internationaal eventing starten met Standing. Met de jonge hengst Stanley, een nakomeling van Standing Ovation, rijd ik nu in de L2. Hij is pas vier maar het is echt een talentvol paard. We zijn achtste geworden op het EK 2018 in de klasse dressuur Jung - pferde. ZZ-Zwaar rijden lijkt me ook gaaf. Ik heb geen specifieke ambities. Ik kijk wat me wordt aangereikt en wat de mogelijkheden zijn. Dan ontstaan vanzelf nieuwe doelen. Als je wat wilt bereiken, moet er wel wat gebeuren. Dat besef ik nu des te meer. Wie is Renée? Renée deed hbo Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken, gericht op alle technieken in de medische wereld om het menselijk lichaam in beeld te brengen. Ze is vier dagen werkzaam als röntgenlaborant bij het bevolkingsonderzoek voor de vroegtijdige opsporing van borstkanker. Renée houdt van sporten. Ze doet ook aan hardlopen, fietsen, mountainbiken en is fervent schaatser. Ze zou meedoen aan de alternatieve Elfstedentocht in januari, maar haar blessure gooit roet in het eten. Ze woont samen met haar vriend Bennie in Makkinga. Renée rijdt sinds 2012 voor Haflingerhengstenhouderij de Kymmelshof in Peize, zo n vijftig kilometer van haar huis. Ruiterster Op 6 november kreeg Renée in de bestuursvergadering van Haoler Ruters uit Hooghalen de Ruiterster uitgereikt door verenigingsvoorzitter Ellen Noordman en Fenna Westerduin (foto) van de KNHS. Ook Renées vriend Bennie, Evelien, ook ruiter bij de Kymmelshof, en fokker en eigenaar Linda Draaisma-Jacobs van de Kymmelshof waren aanwezig. Renée: Ik was erg verrast en trots, en mijn vereniging ook! Ik ben de eigenaren van de paarden heel dankbaar voor het aanhouden van de paarden, zodat ik mijn doelen kan bereiken. De Ruiterster is een KNHS-onderscheiding. Je komt in aanmerking als je minimaal twee paarden hebt opgeleid tot en met Z in minimaal twee van de drie disciplines dressuur, springen en eventing. Standen uit de ponysport tellen ook mee. De vereniging kan de Ruiterster voor een lid aanvragen. Bijdragen voor de nieuwsbrief voor woensdag 2 januari 2019 inleveren bij: HR-nieuwsbrief@kpnmail.nl

HOEFGETRAPPEL IN DE KALE DUINEN

HOEFGETRAPPEL IN DE KALE DUINEN Nieuwsbrief Landelijke Rijvereniging en Ponyclub De Haoler Rûters November 2016 Sinds 1975 is "De Haoler Rûters" de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub van Hooghalen. De vereniging heeft de beschikking

Nadere informatie

ZACHTJES GAAN DE PAARDENVOETJES

ZACHTJES GAAN DE PAARDENVOETJES Nieuwsbrief Landelijke Rijvereniging en Ponyclub De Haoler Rûters December 2016 Sinds 1975 is "De Haoler Rûters" de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub van Hooghalen. De vereniging heeft de beschikking

Nadere informatie

FANTASTISCH PONYKAMP BIJ HET KASTEEL IN DIEVER

FANTASTISCH PONYKAMP BIJ HET KASTEEL IN DIEVER Nieuwsbrief Landelijke Rijvereniging en Ponyclub De Haoler Rûters September 2016 FANTASTISCH PONYKAMP BIJ HET KASTEEL IN DIEVER Sinds 1975 is "De Haoler Rûters" de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub

Nadere informatie

GESLAAGDE ONDERLINGE WEDSTRIJDEN HAOLER RÛTERS

GESLAAGDE ONDERLINGE WEDSTRIJDEN HAOLER RÛTERS Nieuwsbrief Landelijke Rijvereniging en Ponyclub De Haoler Rûters Juni 2017 GESLAAGDE ONDERLINGE WEDSTRIJDEN HAOLER RÛTERS Op vrijdag 12 mei en zaterdag 13 mei werden in Hooghalen de eerste onderlinge

Nadere informatie

VERSLAG ONDERLINGE WEDSTRIJD ZATERDAG 14 JULI

VERSLAG ONDERLINGE WEDSTRIJD ZATERDAG 14 JULI Nieuwsbrief September 2018 Landelijke Rijvereniging en Ponyclub De Haoler Rûters VERSLAG ONDERLINGE WEDSTRIJD ZATERDAG 14 JULI Zaterdag 14 juli werd de tweede onderlinge wedstrijd verreden in Hooghalen

Nadere informatie

Hoi ik ben Evelien Dijkstra en ben 23 jaar.ik woon sinds kort op mezelf in het mooiste dorp van Drenthe namelijk Peize. In het dagelijks leven ben ik

Hoi ik ben Evelien Dijkstra en ben 23 jaar.ik woon sinds kort op mezelf in het mooiste dorp van Drenthe namelijk Peize. In het dagelijks leven ben ik Hoi ik ben Evelien Dijkstra en ben 23 jaar.ik woon sinds kort op mezelf in het mooiste dorp van Drenthe namelijk Peize. In het dagelijks leven ben ik zweminstructrice en rijdt ik veel paard. 3 jaar geleden

Nadere informatie

April De buitenrit van zaterdag 24 april was een

April De buitenrit van zaterdag 24 april was een Nieuwsbrief April 2018 Landelijke Rijvereniging en Ponyclub De Haoler Rûters 10 MAART WAS HET WEER ZOVER! NL DOET! Via het Oranje Fonds ontvingen wij een bedrag dat wij konden gebruiken voor het opknappen

Nadere informatie

Dus het opsturen van startcoupons stopt geheel per 31 december 2011.

Dus het opsturen van startcoupons stopt geheel per 31 december 2011. Hallo allemaal, Hierbij weer een leuke nieuwsbrief met veel nieuwtjes. Veel plezier bij het lezen van de nieuwsbrief. Groetjes, Annida Eerst even dit: Hallo allemaal, De KNHS is al enige tijd bezig om

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste leden, Instructie. Oktober 2012

Nieuwsbrief. Beste leden, Instructie. Oktober 2012 Beste leden, Oktober 2012 In deze nieuwsbrief nieuws over de instructie, het viertal, het najaarsconcours en de clubkampioenschappen. Ook is er nieuws uit de inspanningscommissie, die een sessie videospringen

Nadere informatie

Gewijzigde zomerlessen

Gewijzigde zomerlessen Kop hoofdartikel Opgericht 14 september 1973 APRIL2012 CLUBNIEUWS 27 JAAARGANG 3 Gewijzigde zomerlessen Vanaf donderdag 12 april gaan we de lessen weer omzetten naar de avonden en komt zaterdag te vervallen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Tusken Waad en Klif juni 2015

Nieuwsbrief Tusken Waad en Klif juni 2015 Nieuwsbrief Tusken Waad en Klif juni 2015 Hallo leden van kring Tusken Waad en Klif, Hierbij de allereerste nieuwsbrief van kring Tusken Waad en Klif, oftewel TWK! We hopen jullie hiermee beter te informeren

Nadere informatie

Beste Waalzoomruiter,

Beste Waalzoomruiter, Zomer Editie Beste Waalzoomruiter, Help! Wat is er gebeurd? Zijn ze bij de DiGiRuiter op hol geslagen? Want waar is de vertrouwde groene kleur van de Waalzoomruiters gebleven? Nou die kleur staat op stal.

Nadere informatie

L.R. en P.C. de Waddenruiters

L.R. en P.C. de Waddenruiters ~ ~ ~N I E U W S B R I E F ~ ~ ~ L.R. en P.C. de Waddenruiters Inhoud van deze nieuwsbrief : Terugkijken op een aantal activiteiten: Grote Clubactie Fotoshoot 28 dec 16 2017 is goed begonnen... Onderlinge

Nadere informatie

Clubnieuws 6 9 December 2009

Clubnieuws 6 9 December 2009 Opgericht 14 september 1973 Clubnieuws 6 9 December 2009 Clubnieuws Wierickeruiters Van harte gefeliciteerd 2 november Sabine Verheul 7 november Romy Loenen 9 november Suzanne Nap 15 november Renee Ende

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

Ruitervereniging Manege Vreehorst

Ruitervereniging Manege Vreehorst Ruitervereniging Manege Vreehorst Jaarverslag secretaris 2015 Natasja Sinkeldam De buitenritten Ook in 2015 mogen de door de RV buitenritten zich in grote belangstelling verheugen. Streven is om altijd

Nadere informatie

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand!

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand! STAL T REELAER NIEUWSBRIEF Interessante informatie: De nieuwe cross hindernissen zijn inmiddels in gebruik genomen. Op 17 april is het lente concours. Nog niets te doen in de mei vakantie? Kijk op pagina

Nadere informatie

Karper praat Januari 2017

Karper praat Januari 2017 Karper praat Januari 2017 Welkomswoord! Droevig nieuws! Barney heeft een groot deel van zijn leven op de Karperhoeve door gebracht. Wanneer hij precies op de Karperhoeve is gekomen kan ik helaas niet terug

Nadere informatie

Nieuwsbrief. september 2008

Nieuwsbrief. september 2008 Nieuwsbrief september 2008 Blazekop 5 Ovezande In de zomervakantie was het ponykamp ook dit jaar weer een succes. Tijdens de opwarming voor het voltigeren begonnen we met bokspringen over elkaar heen.

Nadere informatie

Voltekrantje. Terugblik op het afgelopen jaar. 030-6888088

Voltekrantje. Terugblik op het afgelopen jaar. 030-6888088 Voltekrantje Terugblik op het afgelopen jaar. N o o r d I J s s e l d i j k 1 0 a 3 4 0 2 P H I J S S E L S T E I N 030-6888088 Door Antoinette vd Koedijk Hallo Allemaal, Wat is dit jaar omgevlogen. Terwijl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart 2009.

Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart 2009. Page 1 of 5 Bob van Asselt Van: Nieuwsbrief [nieuwsbrief@onderdekastanje.nl] Verzonden: dinsdag 16 maart 2010 21:33 Onderwerp: Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart 2010 Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2015

NIEUWSBRIEF JUNI 2015 NIEUWSBRIEF JUNI 2015 Proost Sieto! Je had m verdiend!!! LESSEN RONDOM DE ZOMERVAKANTIE. Om ervoor te kunnen zorgen dat de lessen in de zomervakantie goed gevuld zijn, willen we graag weten wanneer jullie

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3 - 2 - Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3 1. SPULLEN VOOR HET RIJDEN 4 2. SOORTEN PAARDENSPORTEN 5 3. HOUDING 6 4. ANKY VAN GRUNSVEN 8 5. DE VEILIGHEID VOOR HET PAARD 9 6. DRESSUUR 10 7. SPRINGEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lr & Pc de Woudruiters

Nieuwsbrief Lr & Pc de Woudruiters Nieuwsbrief Lr & Pc de Woudruiters November, December 2016, Januari, februari, maart 2017 Halloween - Voltige wedstrijd - Springwedstrijd - Voorselectie kampioenschappen - Onderlinge wedstrijden - Nieuwjaarsreceptie

Nadere informatie

Hallo Honteruiters! Groetjes, Sabine

Hallo Honteruiters! Groetjes, Sabine April 2017 Hallo Honteruiters! Wat een bewogen jaar hebben we achter de rug! En wat heeft iedereen hard gewerkt om er een super jubileum van te maken! Het jaar 2016 stond in het teken van 50 jaar Honteruiters

Nadere informatie

Karper praat Februari 2017

Karper praat Februari 2017 Karper praat Februari 2017 Welkomstwoord! Nederlandse Kampioenschappen! 3 Maart jl. start Inez van Waalwijk in de Nederlands Kampioenschappen in Ermelo. En wat voor start, als eerste om 9 uur binnen komen

Nadere informatie

Clubnieuws 10 september 2010

Clubnieuws 10 september 2010 Opgericht 14 september 1973 Clubnieuws 10 september 2010 Verjaardagskalender Van harte gefeliciteerd 14 mei Ilse Oostveen 5 juni Antoinet Stouthart 6 juni Stefanie Maksimovic 21 juni Annelise Seeleman

Nadere informatie

Nieuwsbrief - oktober 2014

Nieuwsbrief - oktober 2014 Nieuwsbrief - oktober 2014 De herfst is weer aangebroken. De bladeren vallen van de bomen en de dagen worden kouder en donkerder. Tijd om weer knus bij de verwarming te gaan zitten, het huis weer gezellig

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Open dag. 1 september. Vrijwilligersdag. De winnaars van het manege kampioenschap 2018

NIEUWSBRIEF. Open dag. 1 september. Vrijwilligersdag. De winnaars van het manege kampioenschap 2018 NIEUWSBRIEF Manege De Cruquiushoeve 7/20/2018 Editie 13 Open dag De winnaars van het manege kampioenschap 2018 Klasse AA dressuur: Klasse AA springen: 1 ste Elisa met Wyomi 1 ste Melissa met Cameron 2

Nadere informatie

Uislagen onderlinge wedstrijden 2011

Uislagen onderlinge wedstrijden 2011 Kop hoofdartikel Opgericht 14 september 1973 OKTOBER 2011 CLUBNIEUWS 22 JAAARGANG 2 Uislagen onderlinge wedstrijden 2011 Uitslagen van 2 dagen dressuur Categorie L pony s 1 ste Denise Sluijk Bo Categorie

Nadere informatie

MANEGENIEUWS. In dit nummer: Ponyweekend

MANEGENIEUWS. In dit nummer: Ponyweekend Manege De Eilandruiters 1 oktober 2017 Editie 1, Nr. 3 MANEGENIEUWS Ponyweekend 22/23/24 September was het ponyweekend met dit jaar circus als thema. Er waren een speurtocht en buitenrit georganiseerd,

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016 HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016 CLUBKAMPIOENSCHAPPEN HIPPISCH HATTEM Op zaterdag 2 april worden de clubkampioenschappen van Hippisch Hattem weer georganiseerd! We hebben categorieën voor niet-wedstrijdruiters

Nadere informatie

Voorwoord. Namens de evenementencommissie hopen we jullie dit jaar ook allemaal weer te mogen begroeten en we wensen jullie veel leesplezier.

Voorwoord. Namens de evenementencommissie hopen we jullie dit jaar ook allemaal weer te mogen begroeten en we wensen jullie veel leesplezier. Nieuwsbrief 6 april 2016 Voorwoord Zo de winter is voorbij, nouja, als ik zo naar buiten kijk (2 de paasdag) lijkt dat er nog niet helemaal op. Maargoed, wij starten in ieder geval met al onze activiteiten.

Nadere informatie

INSCHRIJFPROCEDURE INDOOR AMBT DELDEN 2016

INSCHRIJFPROCEDURE INDOOR AMBT DELDEN 2016 Wedstrijd: Indoor Ambt Delden Locatie: Paardensportcentrum De Hoffmeijer Hoffmeijerweg 10 7495 RZ Ambt Delden Wedstrijddatum: 31 januari t/m 6 februari 2016 Afmeting hoofdring: Indoor 65 m x 25 m (zand)

Nadere informatie

Karper praat November/December 2016

Karper praat November/December 2016 Karper praat November/December 2016 Welkomstwoord! Welkom winter! Pietengym! In de laatste week dat de sint in ons land was, is er weer heel fanatiek meegedaan door de kinderen met de pietengym. Het waren

Nadere informatie

Voorwoord door Ilsa Derks

Voorwoord door Ilsa Derks Via deze nieuwsbrief willen wij u informeren over enkele vernieuwingen en aanpassingen binnen de manege daarnaast brengen wij ook enkele mededelingen en nieuwsberichten. Ieder kwartaal komt er een nieuwsbrief

Nadere informatie

Beste Waalzoomruiter,

Beste Waalzoomruiter, Beste Waalzoomruiter, De paasdagen liggen achter ons en de kater van Koninginnenacht is nog voelbaar. Maar het is weer gelukt. DiGiRuiter, editie Mei 2011 is klaar. Een editie met een vleugje lente. Want

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2010

Nieuwsbrief januari 2010 Nieuwsbrief januari 2010 Beste leden, De Nieuwjaarsborrel was zeer geslaagd en 2010 is voor Marcroix dus goed begonnen! In deze R.S.R. Marcroix nieuwsbrief vinden jullie weer het overzicht met alle actuele

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 12 Maart 2017

NIEUWSBRIEF 12 Maart 2017 NIEUWSBRIEF 12 Maart 2017 In deze nieuwsbrief vind je meer info over het volgende: Paaswedstrijd Vrij rijden Ponykamp en Trainingskampweek Inhaallessen Verbouwing... Rust rondom de bak Paaswedstrijd Voor

Nadere informatie

Nieuwsflits VIDEOLESSEN. Geen lessen: * 21 en 22 mei (in verband met opbouw concours) * Kerst * Oud en nieuw

Nieuwsflits VIDEOLESSEN. Geen lessen: * 21 en 22 mei (in verband met opbouw concours) * Kerst * Oud en nieuw Nieuwsflits Activiteiten kalender Carnavals lessen: 12 en 13 februari Videolessen: 26 en 27 maart Jaarvergadering: woensdag 8 april Concours Hippique: zaterdag 23 en zondag 24 mei (Pinksteren) Ponykamp:

Nadere informatie

Nieuws van de activiteiten commissie

Nieuws van de activiteiten commissie Kop hoofdartikel Opgericht 14 september 1973 MEI 2012 CLUBNIEUWS 28 JAAARGANG 3 Nieuws van de activiteiten commissie 1 e Onderlinge springwedstrijd, pionnenactiviteit en tweedehands markt zaterdag 26 mei

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 SV DUO, seizoen NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 3 SEIZOEN

Nieuwsbrief 2 SV DUO, seizoen NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 3 SEIZOEN NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 3 SEIZOEN 2015-2016 Mededeling van het bestuur Een berichtje van het (nieuwe) bestuur. We willen toch graag beginnen met het feit dat we eigenlijk nog één persoon erbij zoeken

Nadere informatie

april 2017 WEELRUITERS wedstrijd vrij springen 3- en 4-jarige springpaarden: voor herhaling vatbaar!! 01 augustus t/m 06 augustus Jumpin de Weel

april 2017 WEELRUITERS wedstrijd vrij springen 3- en 4-jarige springpaarden: voor herhaling vatbaar!! 01 augustus t/m 06 augustus Jumpin de Weel april 2017 wedstrijd vrij springen 3- en 4-jarige springpaarden: voor herhaling vatbaar!! Op zaterdagochtend 11 maart a.s. organiseerden De Weelruiters in samenwerking met het Hippisch Jongeren Platform

Nadere informatie

Ben ik startgerechtigd op de selectie, Regiokampioenschappen Utrecht en KNHS Kampioenschappen?

Ben ik startgerechtigd op de selectie, Regiokampioenschappen Utrecht en KNHS Kampioenschappen? Ben ik startgerechtigd op de selectie, Regiokampioenschappen Utrecht en KNHS Kampioenschappen? Ieder kampioenschap zijn er veel vragen over startgerechtigdheid op de selectie, op de Regiokampioenschappen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement PC de Roerstreek

Huishoudelijk reglement PC de Roerstreek Welkom bij ponyclub de Roerstreek. Graag willen we jou en je ouders/verzorgers de benodigde informatie geven over de gang van zaken van onze ponyclub. Zijn er nog vragen na het lezen van dit huishoudelijk

Nadere informatie

Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS Regio Zuid-Holland Najaar 2015

Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS Regio Zuid-Holland Najaar 2015 Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS Regio Zuid-Holland Najaar 2015 Samen de paardensport laten groeien VERDELING KNHS LEDEN IN NEDERLAND 19% 4% 3% 5% 2% 8% 8% 15% PAARDENSPORTERS 13% 21% 2% 7% 15% 5%

Nadere informatie

Opgericht 14 september 1973 HELP!! KOMT U ONS BESTUUR VERSTERKEN??

Opgericht 14 september 1973 HELP!! KOMT U ONS BESTUUR VERSTERKEN?? Opgericht 14 september 1973 Clubnieuws 4 31 Augustus 2009 Clubnieuws Wierickeruiters HELP!! Tot onze spijt heeft Ellouise (onze penningmeester) aangegeven volgend jaar haar functie neer te willen leggen.

Nadere informatie

Wedstrijd RV. Zeldenrust

Wedstrijd RV. Zeldenrust VELDEN RV. Zeldenrust (V40319) 11-3-2017-12-3-2017 Denise Van Lin W005055 Status: Goedgekeurd Indoor Pony en Paard 3 Openstelling: Onbeperkt Selectiewedstrijd: Nee Inschrijven Start inschrijven: 7-2-2017

Nadere informatie

Pas de Deux wedstrijd

Pas de Deux wedstrijd Subscribe Share Past Issues Translate Maart 2016 Pas de Deux wedstrijd Nieuwe FNRS en KNHS proeven Engelse versie Website Ontwikkelingskaarten FNRS wedstrijden Zitcompetitie Zomer Ponykamp Pas de Deux

Nadere informatie

Overzicht data verschillende activiteiten 2019

Overzicht data verschillende activiteiten 2019 Januari Overzicht data verschillende activiteiten 2019 2,3 en 4 Pannenkoekenritten; gezellige buitenrit en wel van te voren doorgeven. Kosten 25,- pp 5 Oliebollenspringen; Speel je spel!! Leuke springwedstrijd.

Nadere informatie

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer.

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer. Beste leden, Voor jullie weer een nieuwe nieuwsbrief, met nieuws en ouds! Rhinopneumonie Zoals jullie allemaal wellicht al weten hebben we de lessen hervat nadat de KNHS meldde dat er na zaterdag 3 maart

Nadere informatie

paaskamp 13 tot en met 18 april 2009

paaskamp 13 tot en met 18 april 2009 paaskamp 13 tot en met 18 april 2009 Reporters: Camille, Hannah, Margot, Emma, July, Valentijn, Louise Het tweede kampje van dit jaar. We hadden prachtig weer, nou ja..één regendagje. We hebben zelfs al

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2017 MAN-POWER! Zaterdag 19 augustus is Javaj gestart in Oldebroek bij de Bixie. Hij is in de dressuur A, 4e geworden. Bij het A springen is hij 7e geworden. Zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Augustus 2019

Nieuwsbrief: Augustus 2019 Nieuwsbrief: Augustus 2019 Evenementen in Augustus Vereniging nieuws Bakbezetting *Deze informatie kunt u tevens op de website van het HCE vinden. Gedurende de zomermaanden wordt overwegend gebruik gemaakt

Nadere informatie

Clubnieuws 2 18 Mei 2009

Clubnieuws 2 18 Mei 2009 Opgericht 14 september 1973 Clubnieuws 2 18 Mei 20 Dit is Melva, een 7 jarige vos merrie. Melva is vanaf 14 maart van mij. Melva heeft geen papieren, haar ouders zijn helaas niet bekend. Ze is ongeveer

Nadere informatie

Nieuwbrief stal Agnes

Nieuwbrief stal Agnes Nieuwbrief stal Agnes Maart 2018 Jaargang 2, nummer 6 Inhoud: Hight Tea & High Beer! Wat is een Bixie-parcours? Vrijwilligers in beeld Spreekbeurt over paarden? Tips en verbeterpunten gevraagd! Stuur je

Nadere informatie

Nieuwbrief stal Agnes

Nieuwbrief stal Agnes Nieuwbrief stal Agnes April 2018 Jaargang 2, nummer 7 Inhoud: Stal Agnes weer getraind in BHV Eind maart hebben Agnes en Annika weer hun BHV training gehad! Ze zijn dus weer op alle situaties voorbereid.

Nadere informatie

Overzicht data verschillende activiteiten 2019

Overzicht data verschillende activiteiten 2019 Januari Overzicht data verschillende activiteiten 2019 2,3 en 4 Pannenkoekenritten; gezellige buitenrit en wel van te voren doorgeven. Kosten 25,- pp 5 Oliebollenspringen; Speel je spel!! Leuke springwedstrijd.

Nadere informatie

Onderlinge dressuur wedstrijd

Onderlinge dressuur wedstrijd Kop hoofdartikel Opgericht 14 september 1973 OKTOBER 2012 CLUBNIEUWS 32 JAAARGANG 3 Onderlinge dressuur wedstrijd Nadat we in het voorjaar allebei eerste waren geworden (Margriet in de B en Lauren in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Beste Thialffer, Het kan nog net voordat we allemaal gaan genieten van een heerlijke clubavond op de Leemputten. Ik ga er van uit dat we met velen zullen zijn aankomende vrijdagavond.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 2 september OPEN DAG. Manege Kampioenschap 2017 dressuur en springen

NIEUWSBRIEF. 2 september OPEN DAG. Manege Kampioenschap 2017 dressuur en springen NIEUWSBRIEF Manege De Cruquiushoeve 7/12/2017 Editie 9 Manege Kampioenschap 2017 dressuur en springen Op zaterdag 8 juli 2017 vond het manege kampioenschap 2017 plaats. Er was zowel dressuur als springen.

Nadere informatie

Nr Beste lezer, lezeres,

Nr Beste lezer, lezeres, Beste lezer, lezeres, Het nieuwe jaar is inmiddels al weer enige tijd gestart. Toch willen we jullie allemaal nog een heel sportief en plezierig jaar toewensen. Open dagen Op dinsdag 3 en donderdag 5 februari

Nadere informatie

Programmaboek. Oefenmarathon Diever 17 juni Menvereniging De Eemter Groepsaccommodatie Het Kasteel

Programmaboek. Oefenmarathon Diever 17 juni Menvereniging De Eemter Groepsaccommodatie Het Kasteel Programmaboek Oefenmarathon Diever 17 juni 2017 Menvereniging De Eemter Groepsaccommodatie Het Kasteel 2 Beste deelnemers en bezoekers! Van harte welkom in Diever. Voor de eersten wat fantastisch dat u

Nadere informatie

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 30ste jaargang nr. 29 21 april 2017 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 24-04 Hayat, groep 3 24-04 Mats, groep 6 25-04 Iris, groep 2A

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * OVERIGE ACTIVITEITEN

* NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * OVERIGE ACTIVITEITEN * NIEUWSBRIEF * EXTRA VAKANTIE EDITIE * NIEUWSBRIEF * Hoewel het weer pas dit weekend op lenteweer gaat lijken is het aan het einde van deze maand al weer meivakantie en niet lang daarna kunnen we ons

Nadere informatie

Schrijf je nu in! 11 april Onderlinge Menwedstrijd. 12 april Onderlinge Wedstrijd (Dressuur en springen)

Schrijf je nu in! 11 april Onderlinge Menwedstrijd. 12 april Onderlinge Wedstrijd (Dressuur en springen) 11 april Onderlinge Menwedstrijd 12 april Onderlinge Wedstrijd (Dressuur en springen) Schrijf je nu in! Ook voor de menners onder ons is het seizoen weer begonnen bij Stad en Lande Ruiters. 11 april is

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief februari 2017 Nieuwsbrief februari 2017 In deze nieuwsbrief: * Kampioenschappen pony s Kring Zuid West en Regio * Kampioenschappen paarden Kring Zuid West * Regiokampioenschap Zuid Holland paarden * Kampioenen vieren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Succesvolle 1 e editie Bixie Outdoor Vorstenbosch

NIEUWSBRIEF. Succesvolle 1 e editie Bixie Outdoor Vorstenbosch NIEUWSBRIEF Succesvolle 1 e editie Bixie Outdoor Vorstenbosch De eerste editie van Bixie Outdoor Vorstenbosch was een groot succes. Op een ontspannen en plezierige manier heeft iedereen kunnen genieten

Nadere informatie

Februari Allemaal van harte gefeliciteerd en. veel succes in Ermelo!!! 31 / 07 t/m 05 / 08 Jumpin de Weel

Februari Allemaal van harte gefeliciteerd en. veel succes in Ermelo!!! 31 / 07 t/m 05 / 08 Jumpin de Weel Februari 2018 Indoor (reserve) Kampioenen Weelruiters!! Dressuur Pony s C-Z1/Z2 kampioen Tessa Kole met Ribbon s Keano 2018 D-L1 kampioen Ilse Kleijwegt met Donstar D-L2 kampioen Laura Kole met Dora D

Nadere informatie

Winterswijkse Ruiter & Ponyclub

Winterswijkse Ruiter & Ponyclub Winterswijkse Ruiter & Ponyclub 05.01.2017 Winterswijkse Ruiter & Ponyclub Informatie voor nieuwe leden Voorwoord Welkom bij de WR&PC. Wij zijn blij je als lid te mogen verwelkomen. Na het lezen van dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2018

Nieuwsbrief Januari 2018 Nieuwsbrief Januari 2018 Van de VoorzitterOm te beginnen Om te beginnen. Beste leden, We zitten alweer in het tweede halfjaar van de competitie. Dit is dan zo n moment om te kijken hoe het alle teams vergaat.

Nadere informatie

Promofolder Delflandruiters!

Promofolder Delflandruiters! Promofolder Delflandruiters! Hebben jullie hem al gezien, de eerste echte Delfland-promo-folder? Prachtig is hij geworden. Vooral dankzij de inzet van Marianne Hekkert en Bernadette Hoefsloot die hun schaarse

Nadere informatie

Voorblad Vraagprogramma

Voorblad Vraagprogramma Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Voorblad Vraagprogramma Wedstrijdnummer: Wedstrijdplaats: KNHS Regio: Wedstrijddatum: Accommodatiegegevens: Naam accommodatie: Postcode + plaats: Rotterdam

Nadere informatie

3 Mennen dressuur (1/2-span, 2 proeven): Impuls rubriek Klasse B - L - M - Z ZZ *

3 Mennen dressuur (1/2-span, 2 proeven): Impuls rubriek Klasse B - L - M - Z ZZ * Vereniging Nederlands New Forest Pony Stamboek Postbus 190 8430 AD Oosterwolde www.new forestpony.nl 24e NATIONALE NEW FOREST SPORTDAG zaterdag 24 september 2016 KNHS-CENTRUM, ERMELO VRAAGPROGRAMMA De

Nadere informatie

Samen de paardensport laten groeien

Samen de paardensport laten groeien Samen de paardensport laten groeien MAATSCHAPPELIJKE TRENDS & PAARDENSPORT 1. Sinds 1975 omvang van vrije tijd met 3 uur/week gekrompen vrije tijdsbesteding steeds belangrijker 2. Behoefte aan zelfontplooiing

Nadere informatie

Februari 2016 Ponyverzorgdagen krokusvakantie FNRS wedstrijden Ruiterbewijs Ponykamp Pony Carrousel Pas de Deux wedstrijd Zitcompetitie

Februari 2016 Ponyverzorgdagen krokusvakantie FNRS wedstrijden Ruiterbewijs Ponykamp Pony Carrousel Pas de Deux wedstrijd Zitcompetitie Subscribe Share Past Issues Februari 2016 Ponyverzorgdagen krokusvakantie FNRS wedstrijden Ruiterbewijs Ponykamp Pony Carrousel Pas de Deux wedstrijd Zitcompetitie Ponyverzorgdagen Krokusvakantie Er zijn

Nadere informatie

Zoals jullie weten hebben er een aantal van onze leden op de galoppade gereden.

Zoals jullie weten hebben er een aantal van onze leden op de galoppade gereden. Hallo allemaal, Hierbij weer een kersverse nieuwsbrief van september 2011. sorry voor de late nieuwsbrief de volgende nieuwsbrief komt rond 1 november weer want ik heb het ook erg druk met school dus heb

Nadere informatie

Aanvragen startpassen (in 2016)

Aanvragen startpassen (in 2016) Met ingang van 1 januari 2016 kunnen ruiters die via een FNRS-manege lid zijn van de KNHS een startpas aanvragen. Hiermee biedt u uw ruiters de mogelijkheid om deel te nemen aan de KNHS-wedstrijdsport

Nadere informatie

D-proeven rijden. Beoordeling

D-proeven rijden. Beoordeling D-proeven rijden Tijdens het leren paardrijden gaat het voornamelijk om het plezier en het onder de knie krijgen van de rijvaardigheid. Als je de basis geleerd hebt, is het leuk om te laten zien wat je

Nadere informatie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie W E E K B R I E F 24 19 februari 2016 Datum Omschrijving A G E N D A 16, 18 en 23 februari Definitieve adviesgesprekken VO voor groep 8 Woensdag 24 februari 8.30 9.30 uur Project DANS Inloopochtend als

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD NOVEMBER DECEMBER 17

NIEUWSBRIEF JEUGD NOVEMBER DECEMBER 17 NIEUWSBRIEF JEUGD NOVEMBER DECEMBER 17 VAN DE VOORZITTER VINCENT Ten tijde van dit schrijven hebben wij net afscheid genomen van onze hoofdtrainer bij de jeugd. Hierover heeft iedereen 10 november jl.

Nadere informatie

Nieuwsbrief: November 2018

Nieuwsbrief: November 2018 Nieuwsbrief: November 2018 Evenementen in november Vereniging nieuws Bakbezetting *De ze informatie kunt u tevens op de website van het HCE vinden. Gedurende de zomermaanden wordt overwegend gebruik gemaakt

Nadere informatie

SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn)

SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn) Beste leden, Bijgaand treffen jullie weer een nieuwsbrief aan. Veel leesplezier gewenst! SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn)

Nadere informatie

Hollee holleeeee, ondertussen loopt alles weer bijna normaal. Maar toch nog eenmaal dan EEN IEDER EEN GEZOND EN SPORTIEF 2009 TOEGEWENST.

Hollee holleeeee, ondertussen loopt alles weer bijna normaal. Maar toch nog eenmaal dan EEN IEDER EEN GEZOND EN SPORTIEF 2009 TOEGEWENST. Nieuwsbrief manege Hoogenweg Januari 2009 Hollee holleeeee, ondertussen loopt alles weer bijna normaal. Maar toch nog eenmaal dan EEN IEDER EEN GEZOND EN SPORTIEF 2009 TOEGEWENST. Na al het gerommel met

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER De zomer is aangebroken en daarmee voor de vereniging een wat rustiger periode. Dat betekent niet dat er op de manege niets te doen is! Afgelopen

Nadere informatie

Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS Mendistricten Najaar 2015

Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS Mendistricten Najaar 2015 Welkom Algemene Ledenvergadering KNHS Mendistricten Najaar 2015 Highlights KNHS 1. Menbewijsboek herschreven 2. Officialopleidingen 2016 3. Opening Officialbijscholingen 2016 Rabo Jeugdrubrieken 4. Mijnknhs

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Oktober 2018

Nieuwsbrief: Oktober 2018 Nieuwsbrief: Oktober 2018 Evenementen in september Vereniging nieuws Bakbezetting *De ze informatie kunt u tevens op de website van het HCE vinden. Gedurende de zomermaanden wordt overwegend gebruik gemaakt

Nadere informatie

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus!

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Nieuwsbrief najaar 2013 Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Exclusief voor Loopgroep Zeeland leden kunnen wij op zaterdag 14 september met de bus van Zoutelande naar Neeltje Jans. Dat betekent dat je

Nadere informatie

Vraagprogramma. Harbour Village Outdoor Gelderland Trofee Pony s 2019 categorie D / E L, M, Z & ZZ springen M1, M2, Z1 en Z2 dressuur

Vraagprogramma. Harbour Village Outdoor Gelderland Trofee Pony s 2019 categorie D / E L, M, Z & ZZ springen M1, M2, Z1 en Z2 dressuur Vraagprogramma Harbour Village Outdoor Gelderland Trofee Pony s 2019 categorie D / E L, M, Z & ZZ springen M1, M2, Z1 en Z2 dressuur algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement basis springen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsweetjes. Koetsentocht. Vrijwilligers gezocht. Manege gesloten A G E N D A

Nieuwsbrief. Nieuwsweetjes. Koetsentocht. Vrijwilligers gezocht. Manege gesloten A G E N D A A G E N D A 01-08 t/m 05-08 ponykamp 5 03-08 t/m 23-08 zomervakantie manege gesloten 22-08 t/m 26-08 trainingskamp jeugd. 06-09 Koetsentocht 11-10 F-proevendag 7-11 Lampionnentocht Nieuwsbrief J A A R

Nadere informatie

Zegveld, maart Belangrijke data. Vrijdag 10 maart Peuterspelen. Zaterdag 11 maart NL doet 8.30 uur tot uur

Zegveld, maart Belangrijke data. Vrijdag 10 maart Peuterspelen. Zaterdag 11 maart NL doet 8.30 uur tot uur Zegveld, maart 2017 Tijdens de studiedag van 24 februari werd ons verteld dat je 80% van het gedrag (van een kind) groen kan noemen. Dat is het gewenste gedrag. Het bijzondere is, dat we vaak geneigd zijn

Nadere informatie

Simply Red Paard van het jaar 2017!

Simply Red Paard van het jaar 2017! oktober 2017 G Simply Red Paard van het jaar 2017! In dit nummer: - Paard van het jaar - Verslag open dag - Ponykamp herfstvakantie - Ouder kind dag - Herfst buitenrit - Vervanger Ingrid - Opzadelcursus

Nadere informatie

Manege Instructeur KNHS OPLEIDINGEN. Inhoudsopgave. KNHS Opleidingen De manege instructeursopleidingen. Aspirant Manege Instructeurs

Manege Instructeur KNHS OPLEIDINGEN. Inhoudsopgave. KNHS Opleidingen De manege instructeursopleidingen. Aspirant Manege Instructeurs KNHS Opleidingen 018 Manege Instructeur KNHS OPLEIDINGEN pagina KNHS Opleidingen 018 Het vinden van goed opgeleid en gemotiveerd personeel is niet altijd even gemakkelijk. Veel enthousiaste instructeurs

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF MAART 2018

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF MAART 2018 HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF MAART 2018 LESSEN WEEK 30 MAART GAAN WEL DOOR!!!!!! Op verzoek van een aantal leden heeft het bestuur besloten om de lessen in de week van maandag 30 april, dinsdag 1 mei, woensdag

Nadere informatie

Clubnieuws 12 november 2010

Clubnieuws 12 november 2010 Opgericht 14 september 1973 Verjaardagskalender Clubnieuws 12 november 2010 Van harte gefeliciteerd 2 november Sabine Verheul 7 november Romy Loenen 9 november Suzanne Nap 15 november Renee Ende 19 november

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Mei 2016

Nieuwsbrief 3 Mei 2016 Nieuwsbrief 3 Mei 2016 Recreatieve Wedstrijden 2016 Sparta heeft dit jaar een van de drie Recreatieve Wedstrijden mogen organiseren. Voor het bestuur en alle vrijwilligers nieuw, maar een mooie uitdaging.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 juni 2016

NIEUWSBRIEF 2 juni 2016 1 De meeste zaken kun je al in deze Nieuwsbrief vinden, maar de website (www.odigym.nl) proberen we helemaal up to date te houden met de actuele status van lessen en ander nieuws. Dus kijk maar snel daar

Nadere informatie

[ BRITT DEKKER & ESRA DE RUITER ]

[ BRITT DEKKER & ESRA DE RUITER ] [ BRITT DEKKER & ESRA DE RUITER ] [ KNUTSELEN ] Paardentatoeage 13 Pimp je laarzen 26 Ontwerp je eigen zadel 29 Goodiebag 61 [ PUZZEL ] Zoek de verschillen 25 Kruiswoordpuzzel 35 Paard en land 40 Woordzoeker

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie