Informatieblad. Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas. Reutum en Haarle. 5-6 december 2015 Tweede zondag van de Advent.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieblad. Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas. Reutum en Haarle. 5-6 december 2015 Tweede zondag van de Advent."

Transcriptie

1 45 e jaargang, nr. 23 VOL VERWACHTING Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle 5-6 december 2015 Tweede zondag van de Advent. De Advent is de tijd van voorbereiding op het Kerstfeest. We leven toe naar de komst van Jezus Christus. Als kind telde je de dagen af met een Adventskalender: elke dag een verrassing in de vorm van een chocolaatje. Wat verwachten we dit jaar? Laten we ons positief verrassen? Als we het nieuws volgen, dan lijkt het soms of er alleen maar ellende, verdriet en negativisme is. De aanslagen die worden gepleegd en waarvan onschuldige burgers het slachtoffer zijn..., de vele mensen op de vlucht voor oorlog, de hongersnood in veel landen, de natuurrampen waardoor hele dorpen compleet worden weggevaagd, en, dichterbij huis, de familiedrama's, waarbij gezinsleden om het leven worden gebracht en de ontwikkelingen in de zorg en op de arbeidsmarkt die voor veel mensen consequenties hebben. Ouderen die zich afvragen of ze (in de toekomst) nog wel de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben. Jongeren die hun opleiding hebben afgerond en graag aan de slag willen, maar geen zicht hebben op een (vaste) baan. Het zijn zo maar een aantal voorbeelden, waardoor de gedachte opkomt: "In wat voor een wereld leven wij eigenlijk?!" Donkere wolken pakken zich samen en hullen de wereld in duisternis... Om moedeloos van te worden. En toch gebeurt er ook heel veel goeds in de wereld die God ons heeft gegeven. Gebeurtenissen en dingen die dreigen onder te sneeuwen, omdat er in de media geen of minder aandacht voor is. De vele Nederlanders die zich aanmeldden om te helpen bij de opvang van vluchtelingen. Ook in de Gemeente Tubbergen stonden veel mensen paraat om de helpende hand te bieden bij de noodopvang van de vluchtelingen. Paus Franciscus die zich bekommert om de armen en zich inzet voor dialoog als een manier om bruggen te bouwen tussen mensen van verschillende achtergronden, overtuigingen en religies. De mooie resultaten die, met steun vanuit onze parochie, in Matamba worden bereikt, waardoor weeskinderen een betere toekomst hebben. De vrijwilligers bij de verenigingen die zorgen dat kinderen en volwassenen kunnen genieten van hun hobby s. De vrijwilligers in onze parochie waardoor wij samen ons geloof kunnen belijden.

2 En niet te vergeten: iedereen die met een woord of gebaar klaar staat voor een ander die het moeilijk heeft. Als we het zo bekijken zijn er vele lichtpuntjes in de duisternis en kunnen we vol verwachting uitkijken naar de toekomst. Laten we met elkaar zorgen dat dit licht als lopend vuur de duisternis overwint en niet te doven is. Dan is Jezus dichtbij ons en leeft hij in onze harten! Een goede Adventstijd! Locatieraad en pastoraatsgroep geloofsgemeenschap Fleringen Colofon pastores G.J. Nijland, priester, pastoor Grotestraat 64, 7651 CK Tubbergen. Tel.: H. Nguyen Ngoc Linh, priester Ootmarsumsestraat 496, 7603 NN Almelo. Tel.: Mw. J.A.M. Meupelenberg, pastoraal werker Werkadres: Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren. Telefoon: , b.g.g P.P.H.J.M. Timmermans, pastoraal werker Werkadres: Ootmarsumseweg 176, 7665 SE Albergen. Telefoon: L.H. Huitink, diaken Werkadres: Ootmarsumseweg 176, 7665 SE Albergen. Telefoon: LITURGISCHE VIERINGEN: 5-6 dec.: Tweede zondag van de Advent. Zo. 6/12: uur eucharistieviering m.m.v. de Karekietjes. Gezinsviering: thema "Advent". Voorganger: pastor Nijland. 2 Do. 10 dec.: uur eucharistieviering m.m.v. Nouveau. Kerstviering K.V.V. Activa. Voorganger: pastor Linh.

3 dec.: Derde zondag van de Advent. Za. 12/12: uur eucharistieviering m.m.v. het dames- en herenkoor. Thematische viering in het kader van de Adventsactie voor Woonboerderij Sitio Shalom voor Braziliaanse kinderen zonder moeder en tevens viering "Reutum in het licht", kinderwoorddienst en koffiedrinken na afloop v.d. viering. Voorganger: pastor Linh. Zo. 13/12: Do. 17 dec.: uur kerstconcert m.m.v. alle koren, muziekvereniging St. Jozef en de midwinterhoornblazers, aansluitend kerstfair uur eucharistieviering m.m.v. het dames- en herenkoor. Kerstviering KBO en Zonnebloem. Voorganger: pastor Linh. (Hierdoor vervalt de avondviering om uur) dec.: Vierde zondag van de Advent. Zo. 20/12: uur eucharistieviering m.m.v. het dames- en herenkoor. Voorganger: pastor Huisman. IN HET WEEKEND 5 EN 6 DECEMBER 2015: Jaargedachtenis: Teun Evers; Johanna Maria Venhuis-Engbers; overl. ouders Oude Munnink-Mensink; Gesina Koopman- Schröder; Harry Deterink; Herman Bijen; Hein en Riek Haarhuis-Mensink; Marietje Golbach-Vrielink; Eef Lansink. Intenties: Teun Evers; Johanna Maria Venhuis-Engbers; overl. ouders Oude Munnink- Mensink; Gesina Koopman-Schröder; Harry Deterink; Herman Bijen; Hein en Riek Haarhuis-Mensink; Marietje Golbach-Vrielink; Eef Lansink; Jan Lammerink (Ootmarsumseweg); Sanny Tassche-Groothuis; Gerrit en Annie Deperink-Volmerink; Gerard en Sien Lansink-Lubbers; Gerrit Lansink; Jan en Trui Lammerink-Tijscholte; J.E. Pouwel. Donderdag 10 dec.: --

4 4 IN HET WEEKEND 12 EN 13 DECEMBER 2015: Jaargedachtenis: Gerard Vrerink (Stroveld); G.J.J. Oude Lansink; Gerard Lansink (Kemperweg); Bernard Kienhuis; Ria Ikink. Intenties: Gerard Vrerink (Stroveld); G.J.J. Oude Lansink; Gerard Lansink (Kemperweg); Bernard Kienhuis; Ria Ikink; overl fam. Nijhuis-Lammerink; Jan en Riek Stevelink-Booijink; Gerard en Sien Lansink-Lubbers; Gerrit Lansink; Jan en Trui Lammerink-Tijscholte. Donderdag 17 dec.: -- DIENST KOSTERS: 06/12: Gerard Vrooijink. 12/12: Agnes Booyink. 13/12: Gerard Vrooijink. 20/12: Hans Groothuis. OPBRENGST PLAATSENGELD EN COLLECTE: Zaterdag 14 nov.: plaatsengeld 69,39 Zaterdag 14 nov.: collecte 48,15 Zaterdag 21 nov.: collecte H. Vormsel 301,90 Zondag 22 nov.: plaatsengeld 44,50 Zondag 22 nov.: collecte 54,50 LECTOREN/LECTRICES: Zo. 06/ uur: geen lector. Za. 12/ uur: Carole Slaghekke. Zo. 20/ uur: Mariska Groot Rouwen. ACOLIETEN: Zo. 06/ uur: Richard Hartman en Maarten Vrooijink. Za. 12/ uur: Menno Poppink en Ferry Groothuis. Zo. 20/ uur: Koen ter Haar en Guido Vrooijink. MISDIENAARS: Do. 10/ uur: Jessie van Bruggen en Bas Eerdman. Do. 17/ uur: geen misdienaars.

5 MEDEDELING SPREEKUUR EN INFORMATIEBLAD: Het laatste spreekuur in dit jaar wordt gehouden op wo. 16 dec. a.s. Op de volgende data komt het spreekuur te vervallen: wo. 23 dec. en wo. 30 dec. In het nieuwe jaar begint het spreekuur weer op wo. 6 jan. De laatste uitgave van het informatieblad zal dit jaar verschijnen in het weekend van december. U kunt uw misintenties en andere berichten die bestemd zijn voor deze laatste uitgave nog inleveren t/m woensdag 9 december. Berichten die later binnenkomen, kunnen niet meer worden afgedrukt. In het nieuwe jaar verschijnt het informatieblad weer in het weekend van 9-10 januari Hiervoor moeten de misintenties uiterlijk 16 december binnen zijn. 5 PROBLEMEN WEBSITE H. PANCRATIUS PAROCHIE Het bezoeken van de website geeft momenteel problemen. De bestaande website, die verouderd was, is gehackt. Ondertussen werd er al gewerkt aan een nieuwe website. Deze is nu online gezet, maar is nog niet geheel operationeel en actueel. Er wordt volop aan gewerkt. Excuses voor het ongemak. COLLECTE ADVENTSACTIE: Zaterdag 12 december is de opbrengst van de collecte geheel bestemd voor het project van de Adventsactie: Woonboerderij Sitio Shalom in Brazilië voor kinderen zonder moeder. BEZOEKGROEP NABESTAANDEN REUTUM/ HAARLE STOPT: Beste parochianen, Zoals velen van u wel zullen weten is de zorg voor elkaar met betrekking tot het overlijden van een van uw geloofsgenoten al vijf- en twintig jaar vertegenwoordigd in onder andere de bezoekgroep voor nabestaanden. Deze bezoekgroep doet en deed haar werk altijd met grote zorgvuldigheid en vanuit een bewogenheid en betrokkenheid voor degene die een dierbare verloren had. De bezoekgroep heeft aangegeven te willen stoppen. De reden hiervoor is dat in de geloofsgemeenschap Reutum en Haarle weinig tot geen behoefte meer bestaat aan deze vorm van bezoekwerk.

6 6 Dit betekent dat deze wijze van bezoekwerk per 1 januari 2016 zal ophouden te bestaan. De contacten die er op dit moment nog zijn met nabestaanden, zullen worden voortgezet, maar dan niet meer onder de noemer van de bezoekersgroep. Ook het bezorgen bij de nabestaanden van de kruisjes die één jaar lang in de kerk hebben gehangen, werd door deze groep verzorgd, en dit zal daarom in het vervolg op een andere manier gaan gebeuren, hierover zal nog overleg plaatsvinden. Namens de parochie en het pastoraal team wil ik de bezoekgroep van harte danken voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid met en voor hun medeparochianen in periodes van verdriet en rouw. Pastor J. Meupelenberg Aansluitend aan de woorden van pastor Meupelenberg willen wij de vrijwilligers van de bezoekersgroep hartelijk danken voor hun bezoek aan en betrokkenheid met onze medeparochianen in moeilijke periodes van hun leven. Pastor Meupelenberg willen we graag dank zeggen voor haar ondersteuning aan de bezoekersgroep vanuit het pastoresteam. Tijdens een gezellig samenzijn op 16 november is er afscheid genomen van de leden van deze groep. Naast het bezoeken van mensen en het bezorgen van het kruisje bij de nabestaanden werden ook nieuwe inwoners van Reutum en Haarle welkom geheten door iemand van deze groep namens onze geloofsgemeenschap. Deze taak zal worden voortgezet door mevrouw Tekla Groothuis. Ook de contactpersoon voor mensen die graag de Communie thuis willen ontvangen was iemand vanuit de bezoekersgroep, namelijk mevrouw Riky Rikhof. Ook zij is bereid hiervoor de contactpersoon te blijven. Wij zijn blij dat beide dames deze taken willen blijven vervullen. Locatieraad en pastoraatsgroep Geloofsgemeenschap Reutum en Haarle VERTREK PASTORAAL WERKER PIET TIMMERMANS: Vanaf 1 januari heeft onze pastoraal werker Piet Timmermans een nieuwe baan gevonden. Hij zal gaan werken als dienstverlener voor het bisdom Groningen-Leeuwarden. De taken die hij daar krijgt, liggen op het terrein van Catechese en Jongerenpastoraat. Een uitdagende baan om pastores en vrijwilligers enthousiast te maken voor catechese en jongerenpastoraat en hen nieuwe inspiratie te geven. Hij zal met zijn gezin naar Groningen verhuizen, ook voor hen een hele uitdaging.

7 7 Het aartsbisdom is op zoek naar een opvolger en hoopt spoedig iemand te vinden om zijn taken over te nemen. Verdere informatie met betrekking tot de afscheidsviering volgt op korte termijn. Pastoraal team en het parochiebestuur INZEGENING MARIAKAPELLETJE DE WIEKHOF : Al enkele jaren leefde er bij sommige bewoners van Aveleijn De Wiekhof in Tubbergen de wens om een eigen Mariakapelletje in de tuin van hun verblijf te laten bouwen. Een door de gemeente Tubbergen geplaatste wensboom in 2013 op het Raadhuisplein activeerde bewoners van De Wiekhof om zoveel mogelijk handtekeningen te krijgen om hun Mariawens kenbaar te maken. Het lukte en 500,-- mocht van de gemeente in ontvangst genomen worden. Hierop volgde een actie om sponsoren en vrijwilligers voor de bouw te krijgen. Ook deze actie slaagde, zodat met de voorbereiding en bouw van de Mariakapel kon worden begonnen. Allerzielen dit jaar was het dan zover dat een mooie kapel door wethouder Tom Vleerbos en bewoonster Annie Bijen kon worden onthuld en door mij ingewijd. Alle bewoners plaatsten daarna een lichtje voor Maria ter gedachtenis aan geliefde overleden bewoners en familieleden. Als pastor heb ik hieraan ook veel vreugde beleefd. Door mijn woonplek op De Eeshof zijn er regelmatige bezoekjes aan de bewoners van De Wiekhof. Het doet je goed om met deze lieve mensen met verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen om te gaan. Sommigen ontmoet je ook regelmatig bij vieringen in de kapel van De Eeshof. De saamhorigheid tussen verzorgsters, vrijwilligsters en bewoners wordt door veel mensen bijzonder gewaardeerd. Bovendien zien Onze Lieve Heer en Maria met welgevallen op De Wiekhof neer. Ik weet zeker dat deze dagen met de terreurdaden in Parijs meerdere lichtjes bij Maria zijn geplaatst. Moge dit mooie Mariakapelletje nog vele jaren een toevluchtsoordje worden bij lief en leed van mensen. Pastor Heuven UITNODIGING: Het Heilig Jaar, toegewijd aan de Barmhartigheid, staat voor de deur! In de Lambertusbasiliek in Hengelo letterlijk. Voor het Vicariaat Deventer heeft de Aartsbisschop van Utrecht, de Lambertusbasiliek aangewezen als de

8 8 kerk waar een Heilige Deur geopend zal gaan worden. Dit op verzoek van Paus Franciscus die aan alle bisdommen in de wereld heeft gevraagd om een Heilige Deur te hebben. Het Heilig Jaar van de Barmhartigheid begint op 8 december 2015, op het Hoogfeest van Maria Onbevlekte Ontvangenis en zal duren tot het Hoogfeest van Christus Koning Op zondag 13 december 2015 zal voorafgaand aan de Eucharistieviering van uur, de Heilige Deur in de Lambertusbasiliek te Hengelo worden geopend door Mgr. H.W. Woorts, de hulpbisschop van Utrecht. Omdat dit een gebeurtenis voor het gehele vicariaat Deventer is, zijn pastores, besturen en parochianen van dit vicariaat van harte uitgenodigd om aan deze festiviteit deel te nemen. Bij deze verzoek ik u dan ook om deze uitnodiging in brede kring bekend te maken. Op zaterdagavond 19 december 2015 om uur zal er in de Lambertusbasiliek een Viering van Barmhartigheid worden gehouden. Deze gebedsviering staat in het teken van verzoening en tijdens de aanbidding van het Allerheiligste is er gelegenheid om het sacrament van Boete en Verzoening te ontvangen of een gesprek te hebben met één van de aanwezige pastores. De avond zal worden afgesloten met de traditionele Candle Night. Jongeren uit de Lambertusgeloofsgemeenschap nodigen dan passanten uit om een kaars aan te steken in de kerk. Altijd een indrukwekkende gebeurtenis. Ook hier is iedereen van harte welkom. Tijdens het Jaar van de Barmhartigheid is het de bedoeling om iedere derde zaterdag van de maand tijdens de Eucharistieviering in de Lambertusbasiliek van uur, bijzondere aandacht te besteden aan dit Heilige Jaar. Er zal geprobeerd worden om dan een gezongen viering te hebben. Mochten er echter koren uit het vicariaat zijn die willen zingen tijdens die vieringen of pastores die voor willen gaan in de Eucharistie op die zaterdagen: zij zijn meer dan welkom! Wilt u zich aanmelden of heeft u suggesties, laat het ons weten via: contact@pastoraalteam.nl. BLIJF NIET STAAN VOOR DE DEUR, MAAR KOM DOOR DE HEILIGE DEUR BINNEN! WEES WELKOM! Namens het pastoraal team van de Goede Herderparochie Hengelo, Marc Oortman, pastoor/rector

9 9 KERSTPAKKETTEN TEGEN STILLE ARMOEDE : Voor het tiende achtereenvolgende jaar zal de actie Kerstpakketten tegen stille armoede worden uitgevoerd. Ook dit jaar gaan een groot aantal vrijwilligers in Twente zich inzetten voor deze actie. Met de ontvangen bijd ragen, in welke vorm dan ook, worden kerstpakketten samengesteld. Deze pakketten worden bezorgd bij streekgenoten die niet in aanmerking komen voor een pakket van de Voedselbank. Dat kan zijn omdat de tijd om in aanmerking te komen voor ondersteuning van de Voedselbank is verstreken maar ook omdat de aanvraag daar is afgewezen. Inhoud van de pakketten Het uitgangspunt van de actie is het inzamelen van artikelen uit kerstpakketten. Ervaring heeft ons inmiddels geleerd dat ook artikelen speciaal worden ingekocht om ter beschikking van de actie te stellen. Ook het uitgangspunt Levensmiddelen is losgelaten. Gebleken is dat ook grote behoefte bestaat aan artikelen als zeep, shampoo, wasmiddelen e.d. Ook deze bijdragen zijn dus zeer welkom. Over het inzamelen en uitreiken Voor het inzamelen van de bijdragen staan tussen14 en 22 december vele vrijwilligers op hun huisadres paraat om uw bijdragen in ontvangst te nemen. De ingezamelde artikelen worden op een locatie in Twente bij elkaar gebracht en tot kerstpakketten verpakt. Deze pakketten worden op de dag vóór Kerst overhandigd aan instellingen die zich richten op armoedezorg in de regio. Zij zorgen voor een rechtvaardige verdeling en uitreiking van de pakketten. Voedselbank Is dit een actie van de Voedselbanken? Dat is een vraag die veelvuldig wordt gesteld. Het antwoord hierop is duidelijk: Nee. Deze actie is een particulier initiatief en is niet gebonden aan welke maatschappelijke, politieke of kerkelijke instelling dan ook. Giften Door particulieren en bedrijven wordt ook geld geschonken aan de actie. Met dat geld worden artikelen bijgekocht. Hierdoor is het mogelijk om tot en met de laatste doos kwalitatief goede pakketten samen te stellen.

10 10 Deze bijdrage kunt u storten op rek.nr. NL61RABO t.n.v. De Werkwijzer Oldenzaal, onder vermelding van Kerstactie. Mocht u willen bijdragen aan het welslagen van de actie, heel graag en daarvoor alvast bedankt. Inzameladressen en informatie over de actie Op de website van de actie: vindt u een actuele lijst met inzameladressen en inzameltijden. Ook kunt u daar meer lezen over het doel en de uitvoering van de actie. Wilt u contact opnemen met de organisatie, dan kan dat met Ton Scheurink op telefoonnummer of stuur een naar kerstman@ikdeelmijnkerstpakket.nl Van de redactie: In Reutum en Haarle is het inzameladres: fam. Booyink, Klumperstr. 7. Vanaf 14 december zijn wij gaarne bereid om uw bijdrage in ontvangst te nemen (bij voorkeur tussen en uur). Ook op andere tijden bent u van harte welkom, maar belt u dan eerst even of er iemand aanwezig is (tel ). KERSTCONCERT: Zondag 13 december wordt weer het traditionele KERSTCONCERT gehouden. Hieraan zal medewerking worden verleend door de St. Jozef Harmonie, Timeless, Nouveau, De Karekietjes, het Dames- en Herenkoor en de midwinterhoornblazers. Aanvang uur, waarbij u allen van harte wordt uitgenodigd. KERSTVIERING: Voor alle leden van KBO en Zonnebloem van Reutum en Haarle. De bijeenkomst van donderdag 17 december wordt georganiseerd in samenwerking met de plaatselijke Zonnebloem, waarbij alle leden van harte welkom zijn. We beginnen deze middag om uur met een eucharistieviering in de kerk. Pastor Linh zal voorgaan in deze viering. Leden van het dames- en herenkoor zullen deze viering muzikaal opluisteren. Hierna is er een gezellig samenzijn bij café-restaurant Bays. De middag wordt afgesloten met een heerlijke koffietafel. Omwille van de organisatie willen we graag weten wie er komen. U kunt zich opgeven tot uiterlijk 13 december bij Fons Dashorst, tel of bij Rob Adema, tel Indien u zich bij de bezorging van de Nestor al hebt opgegeven is dit voldoende. Bestuur KBO en Zonnebloem

11 11 HEILIG VORMSEL: Op zaterdag 21 november jl. om uur hebben in totaal 32 kinderen uit Vasse, Fleringen en Reutum en Haarle het Heilig Vormsel toegediend gekregen door Rector Kuipers van het Ariënsinstituut te Utrecht in onze prachtig versierde parochiekerk. Hiervan waren 10 kinderen afkomstig uit Reutum en Haarle. De kinderen van groep acht hebben zich voorbereid op het H. Vormsel aan de hand van het werkboek In vuur en vlam. Op donderdag 29 oktober hebben ze een bezoek gebracht aan het Ariënsinstituut te Utrecht en werden daar zeer gastvrij ontvangen door de Rector, die op informele wijze kennis maakte met de vormelingen. Nadien werd er een puzzeltocht gehouden door het centrum en later werd met veel enthousiasme de Domtoren beklommen. Uiteindelijk was het een gezellige en informatieve dag voor de kinderen en hun begeleiders. De sfeervolle viering van het H. Vormsel werd door een groot aantal mensen bezocht. Deze werd geleid door de vormheer Rector Kuipers en pastor P. Timmermans, die op zeer inspirerende wijze de kinderen en aanwezigen wisten te boeien tijdens de viering. Het koor Timeless van onze geloofsgemeenschap verzorgde de gezangen voortreffelijk. Na afloop van de viering werd de kinderen een kleine attentie aangeboden. De vormelingen van Reutum en Haarle hadden een voedselpakket samengesteld dat wordt aangeboden aan de plaatselijke organisatie Kerstpakketten tegen stille armoede. Deze zijn afgelopen dinsdag door twee vormelingen overhandigd aan mevr. Agnes Booyink. Vormselwerkgroep van de geloofsgemeenschap Reutum en Haarle. VIERING OP ZATERDAG 12 DECEMBER OM UUR!! In het weekend van 12 en 13 december zal Reutum weer in het teken van het licht staan. We hebben gemeend als geloofsgemeenschap hierbij aan te sluiten door de Adventsviering, de viering van dit weekend, naar uur te verplaatsen. Voor iedereen een mooie gelegenheid om het feestweekend te starten. In deze viering is dan tevens een kinderwoorddienst, zodat de kinderen hun eigen viering beleven. De dames van de werkgroep kinderwoorddienst zijn al weer druk in de weer met de voorbereiding van de gebedjes en leuke knutselwerkjes. Wij heten natuurlijk alle kinderen van harte welkom in deze viering. Pastor Linh zal voorgaan. Na afloop van de viering nodigen we iedereen uit om mee te gaan naar het Kuierplein voor de mooie opening met muziek, dans en lichtjes van Reutum in het licht.

12 12 Namens de geloofsgemeenschap zal er daarna in het Kultuurhoes Kerststol bij de koffie worden aangeboden. Aan de kinderen is natuurlijk ook gedacht. Op deze manier hoeft niemand iets te missen van de activiteiten die er op die avond zullen plaatsvinden. We hopen u allen van harte welkom te heten op dit moment van samenzijn van kerk- en dorpsgemeenschap in voorbereiding richting de Kerstdagen! De locatieraad en pastoraatsgroep. JUBILEUM HARRIE HESSELINK: Op zondag 22 november 2015 werd er tijdens de viering ter gelegenheid van het jaarlijkse Ceciliafeest aandacht geschonken aan het jubileum van Harrie Hesselink. Harrie werd gehuldigd voor het feit dat hij maar liefst 60 jaar geleden gestart is bij het herenkoor, wat later het dames- en herenkoor werd van Reutum. 60 jaar. een hele mijlpaal!! Harrie is al jaren voorzanger van het koor. Aan het eind van de feestelijke viering werd Harrie toegesproken door Christien Deterink die hem namens de geloofsgemeenschap een attentie en een boeket bloemen overhandigde. Voorganger pastor Heuven mocht hem daarna het speldje van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging opspelden en de bijbehorende oorkonde overhandigen. Wij willen Harrie van harte feliciteren met dit unieke jubileum en tevens hartelijk dank zeggen voor zijn inzet als koorlid binnen de geloofsgemeenschap van Reutum en Haarle. Locatieraad en pastoraatsgroep geloofsgemeenschap Reutum en Haarle ZILVEREN JUBILEUM LEDEN JONGERENKOOR TIMELESS: Op zaterdag 28 november werd er tijdens de weekendviering aandacht geschonken aan het zilveren jubileum van 4 leden van het jongerenkoor Timeless. De jubilarissen waren: Johan Pouwel, Jeroen Groothuis, Ilse Hofman en Kim Groothuis. Ze werden na afloop van de viering toegesproken door Siny Poppink van de locatieraad die hen namens de geloofsgemeenschap een boeket bloemen overhandigde. Voorganger pastor Linh mocht de jubilarissen de versierselen van de Nederlandse Sint- Gregoriusvereniging opspelden en de bijbehorende oorkonde overhandigen. Wij willen Johan, Jeroen, Ilse en Kim feliciteren met hun zilveren jubileum en hartelijk dank zeggen voor hun 25 jaar inzet als vrijwilliger binnen de geloofsgemeenschap van Reutum en Haarle. Wij hopen dat ze allen nog lang hun steentje blijven bijdragen aan Timeless. De locatieraad

13 13 EEN WARM WELKOM Op vrijdag 13 november was mijn presentatieviering in de parochie. Het was die avond een hartelijk welkom. Dank aan u allen die daarbij aanwezig waren, dank aan het parochiebestuur voor deze avond. Inmiddels ben ik een maand aan het werk in de parochie. Ik heb kennis gemaakt met veel vrijwilligers en parochianen, mogen aanschuiven bij verschillende werkgroepen, de eerste weekendvieringen voor mogen gaan. Elke plaats waar ik kwam, werd ik hartelijk welkom geheten. Zo n warm welkom doet mij goed. In de eerste overwegingen heb ik aangegeven dat ik als diaken graag midden in de samenleving wil staan, dicht bij de mensen, dat betekent dat ik open sta voor huisbezoeken. Daar mag u mij op aanspreken, ik ben bereid om huisbezoeken op te pakken, om in de samenleving te zijn waar het leven ons raakt. Voor een nieuwe pastor in de parochie en geloofsgemeenschappen zeg ik altijd: de eerste tijd moet je als pastor goed luisteren, om je heen kijken wat er allemaal gebeurt, je moet het je allemaal een beetje eigen maken. Daar zal ik de komende tijd aandacht aan schenken. Daarnaast lijkt het mij voor de toekomst een uitdaging om samen nieuwe ideeën te ontwikkelen waarmee de kerk zich kan aansluiten bij de huidige samenleving. Er liggen nog zoveel uitdagingen open voor onze kerk met haar mensen, ik hoop dat het een gezamenlijke uitdaging mag worden. Dat we samen blijven werken aan een warme betrokken kerk. Dat het een kerk van ons allen mag zijn. Zo blik ik even terug op de eerste weken in de parochie met een warm welkom en met uitdagingen. Ik wens u samen een mooie decembermaand toe met mooie ontmoetingen. Hartelijke groeten, Diaken Bert Huitink. KERSTPAKKETTENACTIE GEZAMENLIJKE KERKEN (in samenwerking met supermarkten in de gemeente Tubbergen): De Parochiële Caritas Instelling (PCI) van de H. Pancratiusparochie en de Diaconie van de Protestantse kerk in de gemeente Tubbergen houden elk jaar een kerstactie. Dit houdt in dat zij aan een grote groep mensen een kerstpakket (levensmiddelen) aanbieden. Ook dit jaar zullen de lokale supermarkten (Onze Supermarkt Brughuis Harbrinkhoek, Plus Levink Tubbergen, Plus Droste Vasse, Plus Wallerbosch Geesteren en Coop Munster Albergen) gezamenlijk hun medewerking verlenen aan het welslagen van deze actie.

14 14 De ondernemers verkopen van maandag 7 tot en met zaterdag 19 december producten die klanten bij de uitgang kunnen deponeren in een daarvoor beschikbaar krat. Van alle levensmiddelen die zodoende worden ingezameld worden kerstpakketten gemaakt. De PCI roept inwoners van de gemeente Tubbergen op om mensen, die in hun ogen in aanmerking zouden moeten komen voor een kerstpakket, voor te dragen. Op deze basis zal hen dan, uiteraard met inachtneming van alle discretie, een kerstpakket overhandigd worden. Het kerstpakket is bedoeld als een hart onder de riem, een extraatje voor mensen die het financieel niet al te breed hebben. Wij stellen het op prijs, als mensen zich aanmelden voor een kerstpakket. Kent u iemand die u wilt voordragen voor een pakket, dan kunt u het bestuur van de PCI benaderen: Henny Oude Geerdink ( of ), Toni Maathuis ( ) of Ronald Lenferink ( ). Uiteraard kunt u de PCI ook per mail benaderen en wel via pci@hpancratius.nl. Mocht u liever hebben dat wij voor u de boodschappen doen, ook dat kan. Maakt u dan uw bijdrage over op NL23RABO t.n.v. PCI H. Pancratius o.v.v. Kerstactie Hartelijk dank! COLLECTE STICHTING ALZHEIMER NEDERLAND: In de week van 9 t/m 14 november werd de collecte voor de Stichting Alzheimer Nederland gehouden. Dit heeft het mooie bedrag opgeleverd van 581,04. Namens de stichting hartelijk dank voor uw gulle gave en de collectanten voor hun inzet en tijd. Het zou fijn zijn als we volgend jaar weer op jullie kunnen rekenen. Tevens ben ik nog op zoek naar een collectant voor de wijk: Haarlefertsweg/Sluttenweg. Mocht iemand deze wijk (11 adressen) wel voor zijn of haar rekening willen nemen, dan zou dat erg fijn zijn. U kunt dan contact opnemen met mij onder nummer Met vriendelijke groet, Ans Sonder KBO REUTUM EN HAARLE: Dit bericht is bestemd voor alle leden. Met de bezorging van het blad Nestor in de maand december willen we graag de contributie voor het komende jaar 2016 ontvangen. We hopen u het komende jaar weer leuke programma s te kunnen aanbieden. De contributie voor het komende jaar bedraagt voor soos-leden 32,50 en voor de andere leden 15,00 per persoon. Bestuur KBO

15 15 UW STEM TELT! De stemsite voor het Projectfonds van de Rabobank is online en leden kunnen stemmen op ons fonds door middel waarvan we graag ons schoolplein opnieuw willen inrichten en van nieuwe bestrating en toestellen willen voorzien. Dit is de juiste link: stemmen_projectenfonds_ledenverkiezing/ Ons project staat onder projectfonds links in het kader waarna u zoekt onder overig gemeente Tubbergen. Hoe werkt het? Door elk lid kan één keer worden gestemd. Stemmen kan via de stemsite door in te loggen met de Rabo Scanner (of Random Reader). Leden kunnen met hun stem het bedrag verhogen van het lokale project dat zij belangrijk vinden. Het aantal stemmen bepaalt de hoogte van het bedrag. Bij de verdeling wordt wel rekening gehouden met de omvang van het project. Het vervolg. De stemming sluit op donderdag 10 december om uur. In de week van 14 december maakt de Rabobank de uitslag bekend via de site. In januari volgt dan een symbolische cheque-uitreiking.bedankt voor uw stem. Schoolteam, dorpsraad, werkgroep schoolplein KERSTBINGO VV REUTUM: Ook dit jaar organiseert de PR commissie weer de jaarlijkse kerstbingo. Dit jaar zal de bingo op donderdag 17 december worden gehouden. Het belooft weer een superleuke avond te worden waarbij hele mooie prijzen te winnen zijn. De presentatie is in handen van Ria Deterink en Monique Stevelink. De bingo is voor iedereen toegankelijk en we hopen dan ook op een massale opkomst. De kantine is vanaf uur open, waar u met een kopje koffie of thee zult worden ontvangen. De bingo start om uur. Datum : donderdag 17 december Waar : kantine De Kottenbrei Aanvang : uur (kantine vanaf uur geopend) Kosten : 3,50 per plankje We hopen jullie allemaal te mogen begroeten tijdens de Bingo!! Groet, de PR Commissie WEEKENDDIENSTEN: Centrale Huisartsen Post Almelo, tel Huisartsenpost Oldenzaal, tel /12: Verlosk. J. Tiehuis, tel bgg /12: Verlosk. I. Hoekstra, tel bgg

16 16 Buurtzorg Albergen e.o., tel (dag en nacht bereikbaar). Thuiszorg TMZ, 24 uur per dag zorg, bel: Zorgaccent Wijkteam Reutum/Fleringen, tel of (24 uur bereikbaar). Thuiszorg Zorggroep St. Maarten de Eeshof, tel (24 uur). Telefonische Hulpdienst Caritas/Diaconie van de H. Pancratiusparochie: (alle dagen, 24 uur per dag). Alarmnummer politie, brandweer of ambulance: 112. Telefoonnummer politie, geen spoed: GELOOFSGEMEENSCHAP H.H. SIMON EN JUDAS : Pastorie/Parochiecentrum: Kerkstraat 94, 7667 PZ Reutum, tel Spreekuur pastorie: wo uur. info.reutum@hpancratius.nl Bankrek.nr. NL82 RABO t.n.v. Locatieraad H.H. Simon en Judas. Belangrijke telefoonnummers: Algemene vragen: Marga Nijhuis Financiële vragen: Frans Lansink Meldingen schade enz. aan en rond de kerk en het kerkhof: Siny Poppink Coördinator kosters: Gerard Vrooijink Avondwake en uitvaart: Hennie Deterink / Aulabeheer/bezoek aan de aula: Annie Steggink Reserveren parochiecentrum: Anita Hemmer Communie thuis ontvangen: Rikie Rikhof Abonnement informatieblad: Herman Eerdman Aanvraag kerkelijk huwelijk: Marga Nijhuis Aanmelden dopen: download het doopformulier van Het eerstvolgende informatieblad verschijnt in het weekend van december. Kopij kunt u, bij voorkeur digitaal, aanleveren tot uiterlijk maandag 14 dec uur bij Agnes Booyink, Klumperstraat 7, tel , a.booyink@hotmail.com. Misintenties dienen binnen te zijn op woensdag 9 dec. vóór uur in de pastorie of bij info.reutum@hpancratius.nl. CENTRAAL SECRETARIAAT H. PANCRATIUS PAROCHIE Grotestraat 64, 7651 CK Tubbergen, Karin Grunder ( ) en Yvonne Kroeze ( ) telefonisch bereikbaar di. t/m vr u u., info@hpancratius.nl Voor dringende pastorale hulp in geval van geestelijke bijstand, ziekte en bij overlijden belt u altijd met de weekwacht, tel

Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle

Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle 49e jaargang, nr. 15 20-21 juli 2019 Zestiende zondag door het jaar. Beste mensen, In het weekend van 13 en 14 juli lazen we het evangelie

Nadere informatie

Jaargang 55 nr. week 22 en 23

Jaargang 55 nr. week 22 en 23 Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen Jaargang 55 nr. week 22 en 23 3 t/m 15 juni De colofon van de pastores, gegevens thuiszorgorganisaties, huisartsenpost e.d. kunt u vinden in het

Nadere informatie

Informatieblad Geloofsgemeenschap H. Pancratius Tubbergen

Informatieblad Geloofsgemeenschap H. Pancratius Tubbergen Informatieblad Geloofsgemeenschap H. Pancratius Tubbergen ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- INFORMATIEBLAD

Nadere informatie

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 15 Website Zenderen: www.zenderen.nl 2 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 3 februari 2018 10 februari 2018

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 21 Website Zenderen: www.zenderen.nl 23 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 24 maart 2018 31 maart 2018 Parochie

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 16 Website Zenderen: www.zenderen.nl 9 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 10 februari 2018 17 februari 2018

Nadere informatie

Informatieblad. Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas. Reutum en Haarle. 1-2 oktober 2016 Zeventwintigste zondag door het jaar. 46 e jaargang, nr.

Informatieblad. Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas. Reutum en Haarle. 1-2 oktober 2016 Zeventwintigste zondag door het jaar. 46 e jaargang, nr. 46 e jaargang, nr. 19 UITREIKING ARIËNSPRIJS Beste parochianen, Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle 1-2 oktober 2016 Zeventwintigste zondag door het jaar. Op zaterdag

Nadere informatie

Jaargang 52 nr. 17 en 18 2 t/m15 mei 2015

Jaargang 52 nr. 17 en 18 2 t/m15 mei 2015 Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen Jaargang 52 nr. 17 en 18 2 t/m15 mei 2015 VAN ALLE RAMPEN Mijn moeder had van die gevleugelde gezegden. Eén was: Van alle rampen verlos ons, Heer.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 2015

NIEUWSBRIEF november 2015 Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF november 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekeningen: - NL93 INGB 0002 5647 72 t.n.v.

Nadere informatie

Vrijwilligersenquête 2014

Vrijwilligersenquête 2014 Vrijwilligersenquête 2014 Geloofsgemeenschap O.L.V. ten Hemelopneming Houten Beste mede-parochiaan, Voor u ligt een vrijwilligersenquête van de Parochie Paus Johannes XXIII - locatie Houten. Door middel

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen. Jaargang 52 nr. 42 en 43 24 oktober t/m 6 november 2015

Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen. Jaargang 52 nr. 42 en 43 24 oktober t/m 6 november 2015 Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen Jaargang 52 nr. 42 en 43 24 oktober t/m 6 november 2015 Beste parochianen, De komende zondag komt Jezus in het evangelieverhaal aan in Jericho.

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig.

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig. Nieuwsflits 10 december 2015 Kalender: Agenda: Donderdag 10 december 17.00 uur: sluiting stemmen Rabo Projectenfonds Maandag 14 december: Schoolzwemmen groepen 3a en 3b/4a Dinsdag 15 december: Schoolzwemmen

Nadere informatie

Voorwoord. Beste parochianen,

Voorwoord. Beste parochianen, Voorwoord Beste parochianen, Voor u ligt het eerste parochieblad van onze H. Pancratius parochie. U zult zich misschien afvragen waarom dit blad wordt uitgegeven. U hebt immers al een parochieblad van

Nadere informatie

Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle

Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle 47 e jaargang, nr. 21 28-29 oktober 2017 Dertigste zondag door het jaar. ALLERZIELEN Staan we bij de grafstenen van onze geliefden

Nadere informatie

t Preaksteulke 27 juli tot 16 augustus e jaargang nr. 10 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum

t Preaksteulke 27 juli tot 16 augustus e jaargang nr. 10 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum t Preaksteulke 27 juli tot 16 augustus 2019-50 e jaargang nr. 10 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum Openingstijden secretariaat H.H. Simon en Judas Ootmarsum Kerkplein 3 29 29 91 maandag-

Nadere informatie

t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum

t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus 2018-49 e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum Openingstijden secretariaat H.H. Simon en Judas Ootmarsum Kerkplein 3 29 29 91 maandag-

Nadere informatie

Nr. 07 Website Zenderen: 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017

Nr. 07 Website Zenderen:   24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 07 Website Zenderen: www.zenderen.nl 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november 2017 2 december 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden.

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. Adventactie. In de voorbereidingsweken op het feest van kerstmis willen de geloofsgemeenschappen

Nadere informatie

Informatieblad Geloofsgemeenschap H. Pancratius Tubbergen

Informatieblad Geloofsgemeenschap H. Pancratius Tubbergen Informatieblad Geloofsgemeenschap H. Pancratius Tubbergen ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- INFORMATIEBLAD

Nadere informatie

Informatieblad. Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas. Reutum en Haarle. 6-7 februari 2016 Vijfde zondag door het jaar. 46 e jaargang, nr.

Informatieblad. Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas. Reutum en Haarle. 6-7 februari 2016 Vijfde zondag door het jaar. 46 e jaargang, nr. 46 e jaargang, nr. 3 GEVEN EN ONTVANGEN Beste parochianen, Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle 6-7 februari 2016 Vijfde zondag door het jaar. Geven en ontvangen zijn

Nadere informatie

Vriezenveenseweg VC Geesteren tel.:

Vriezenveenseweg VC Geesteren tel.: Vriezenveenseweg 2 7678 VC Geesteren tel.: 0546-631216 Parochiebode : 16 t/m 22 juli 2018. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Telefoon: 0546-631216. Openingstijden: : Woensdagmorgen

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017

Website Zenderen:   KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept 2017 30 september 2017 49 ste Jaargang nr. 39 22 sept 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle

Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle 48 e jaargang, nr. 15 Informatieblad EEN NIEUWE START Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle 21-22 juli 2018 Zestiende zondag door het jaar. Zondag 8 juli sloten de leerlingen van groep

Nadere informatie

Parochieberichten Geldrop

Parochieberichten Geldrop Parochieberichten Geldrop Contact: Stationsstraat 21, 5664 AP, Geldrop 040-2862364 mail: geldrop@parochienicasius.nl website: www.parochienicasius.nl Jaargang 3 nummer 11 December 2017 Met Maria op weg

Nadere informatie

Vriezenveenseweg VC Geesteren tel.:

Vriezenveenseweg VC Geesteren tel.: Vriezenveenseweg 2 7678 VC Geesteren tel.: 0546-631216 Parochiebode : 30 juli t/m 5 augustus 2018. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Telefoon: 0546-631216. Openingstijden: :

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

Parochiebode 7 t/m 13 november Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren

Parochiebode 7 t/m 13 november Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Vriezenveenseweg 2 7678 VC Geesteren tel.: 0546-631216 Parochiebode 7 t/m 13 november 2016. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Openingstijden Misintenties Telefoon: 0546-631216.

Nadere informatie

Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen. Jaargang 53 nr. 3 en 4 23 jan. t/m 5 febr. 2016

Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen. Jaargang 53 nr. 3 en 4 23 jan. t/m 5 febr. 2016 Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen Jaargang 53 nr. 3 en 4 23 jan. t/m 5 febr. 2016 ACTIE KERKBALANS: Woensdag 20 januari is de actie kerkbalans in onze geloofsgemeenschap gestart.

Nadere informatie

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juli en augustus 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekening Parochiekern Sint Jan:

Nadere informatie

Uw Kerkelijke Uitvaart

Uw Kerkelijke Uitvaart Uw Kerkelijke Uitvaart 2 Adressen Pastor T.F. Buitendijk OCarm Westelijk Halfrond 1 1183 HN Amstelveen tel. 020 641 63 01 e-mail: tom.buitendijk@hetnet.nl Pastor Ph. Kint Ronde Hoep Oost 31 1191 KC Ouderkerk

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we eerste zondag van Advent. Advent

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE LOCATIERAAD

NIEUWS VAN DE LOCATIERAAD Van de H. Mattheus - 54e jaargang, nr. 3, 23 mei t/m 26 juni 2019 NIEUWS VAN DE LOCATIERAAD Bij het verschijnen van deze Echo is Pasen alweer voorbij en hebben we de uitvoering van Passie gehad in ons

Nadere informatie

Vriezenveenseweg VC Geesteren tel.:

Vriezenveenseweg VC Geesteren tel.: Vriezenveenseweg 2 7678 VC Geesteren tel.: 0546-631216 Parochiebode : 6 t/m 12 augustus 2018. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Telefoon: 0546-631216. Openingstijden: : Woensdagmorgen

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 2 december 2018-1 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan

Nadere informatie

Parochiebode 20 t/m 26 juni Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren

Parochiebode 20 t/m 26 juni Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Vriezenveenseweg 2 7678 VC Geesteren tel.: 0546-631216 Parochiebode 20 t/m 26 juni 2016. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Openingstijden Misintenties Telefoon: 0546-631216.

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr. 13 2 juli t/m 15 juli 2017 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2017 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 10 juli tot en met vrijdag

Nadere informatie

Website Zenderen: Contact Vox: tel /

Website Zenderen:   Contact Vox: tel / DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl Contact Vox: tel. 06-51209141/e-mail: info@zenderen.nl 51 ste jaargang nr. 37 13 september 2019 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN

Nadere informatie

Diaconale Adventsactie 2012. Midden onder ons

Diaconale Adventsactie 2012. Midden onder ons Diaconale Adventsactie 2012 Midden onder ons Foto voorzijde: Midden onder ons: gevangen vreemdelingen op Schiphol Oost. De Diaconale Adventsactie van de lutherse gemeente Amsterdam loopt van 2 december

Nadere informatie

Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle

Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle 49e jaargang, nr. 4 JE MOET HET WILLEN ZIEN Beste parochianen, 16-17 februari 2019 Zesde zondag door het jaar. Vorige week was de

Nadere informatie

Jrg. 48 No mei

Jrg. 48 No mei Onder ons Parochieblad Beckum en omstreken Telefoon Pastorie; 074-3676209 E-mail; beckum@heiligegeestparochie.nl R.K. Heilige Geest Parochie geloofsgemeenschap Rabo; NL83 RABO 010.47.01.137 Beckum Giro;

Nadere informatie

Zaterdag 2 februari 2013 (57e jaargang, nr. 2)

Zaterdag 2 februari 2013 (57e jaargang, nr. 2) Contactblad van de Protestantse Gemeente te Nigtevecht www.kerknigtevecht.nl Zaterdag 2 februari 2013 (57e jaargang, nr. 2) Zondag 3 februari 10.00 uur Ds. H. Eschbach, Terschuur Collecten : Evangelisch

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars

Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars Vierde zondag van Advent Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: Crèche: ds. Saskia Ketelaar uit Lede, België Elly Tollenaar Joke

Nadere informatie

Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk?

Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk? Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk? KINDERCRÈCHE: voor de kleine kinderen iedere zondag om 10 uur in het parochiehuis. KINDERWOORDDIENST Na het woord van welkom in de kerk, kunnen

Nadere informatie

Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle

Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle 48 e jaargang, nr. 14 IN VUUR EN VLAM Beste parochianen, Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle 7-8 juli 2018 Veertiende zondag door het jaar. Als kinderen worden voorbereid

Nadere informatie

Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen. Jaargang 54 nr t/m 24 nov. 2017

Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen. Jaargang 54 nr t/m 24 nov. 2017 Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen Jaargang 54 nr. 56 11 t/m 24 nov. 2017 De colofon van de pastores, gegevens thuiszorgorganisaties, huisartsenpost e.d. kunt u vinden in het 'bewaarexemplaar',

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 12 januari in de Dagkapel 19.00 uur:

Nadere informatie

PROTOCOLLEN januari 2013

PROTOCOLLEN januari 2013 PROTOCOLLEN januari 2013 1 2 Pastoraal Team Vinkeveen, januari 2013 Beste mensen, In de afgelopen jaren hebben wij een aantal afspraken gemaakt over sacramentenbediening en uitvaarten. We hebben ze nog

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent Zondagsbrief voor zondag 23 december 2018-4 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19 PAROCHIE H ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor P Backus Adviseur van de pastoor: mevr A Schoonbroodt Pastorie en parochiesecretariaat: Kerkstraat 8, 6223

Nadere informatie

Bewaarexemplaar (juni 2017)

Bewaarexemplaar (juni 2017) R.K. Parochie H. Pancratius Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen Kerklaan 3 7679 VG Langeveen Tel. (0546) 68 11 42 Email: info.langeveen@hpancratius.nl Rabobank: NL20 RABO 0127 1017 05 Bewaarexemplaar

Nadere informatie

2 Februari Feest Opdracht van de Heer (Maria Lichtmis) 19 Maart Hoogfeest Heilige Jozef, Bruidegom van de Heilige Maagd Maria

2 Februari Feest Opdracht van de Heer (Maria Lichtmis) 19 Maart Hoogfeest Heilige Jozef, Bruidegom van de Heilige Maagd Maria Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr 52 31 december tot en met 13 januari 2018 MEDEDELINGEN Bidden voor vrede De Nederlandse bisschoppen willen in het jaar 2018 samen met alle katholieken

Nadere informatie

Kan ik hier stage lopen??

Kan ik hier stage lopen?? Kan ik hier stage lopen?? Mogelijkheden voor maatschappelijke stage in de parochie. Uitgave van: Pastorale Dienstverlening bisdom Rotterdam Informatieve websites www.samenlevenkunjeleren.nl/scholen/praktijkvoorbeelden

Nadere informatie

Betreft: visie en voorstel op parochie als gemeenschap van gemeenschappen van de locatieraad en pastoraatgroep HH Cosmas en Damianus, Abcoude

Betreft: visie en voorstel op parochie als gemeenschap van gemeenschappen van de locatieraad en pastoraatgroep HH Cosmas en Damianus, Abcoude R.K. Parochie St. Jan de Doper, Vecht en Venen Geloofsgemeenschap HH. Cosmas en Damianus Kerkstraat 23 1391 HB Abcoude 0294 281335 secretariaat@cosmasendamianus.nl www.stjandedoper-vechtenvenen.nl Aan

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank:

Nadere informatie

Allerheiligen Albergen 2013 euch Albergen 2014 euch Albergen 2015 euch Fleringen 2006

Allerheiligen Albergen 2013 euch Albergen 2014 euch Albergen 2015 euch Fleringen 2006 OVERZICHT DIGITAAL ARCHIEF VIERINGEN H. PANCRATIUS PAROCHIE Vieringen zijn aan te vragen via info@hpancratius.nl Achter de meest recente vieringen wordt vermeld of het een eucharistieviering (euch), een

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland ONTMOETINGSAANDELEN-ACTIE MARTINUSBERICHT 31 oktober + 1 november 2015 nr. 45 Dit weekend van 31 Oktober en 1 november vraagt het inloophuis De Ontmoeting aandacht

Nadere informatie

Jaargang 55 nr. 4 en 5 27 jan. t/m 9 febr datum invullen2727 ja27janmmmm

Jaargang 55 nr. 4 en 5 27 jan. t/m 9 febr datum invullen2727 ja27janmmmm Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen Jaargang 55 nr. 4 en 5 27 jan. t/m 9 febr. 2018 datum invullen2727 ja27janmmmm De colofon van de pastores, gegevens thuiszorgorganisaties, huisartsenpost

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

PROTOCOL ROND HET KERKELIJK AFSCHEID IN DE HEILIGE PANCRATIUS PAROCHIE

PROTOCOL ROND HET KERKELIJK AFSCHEID IN DE HEILIGE PANCRATIUS PAROCHIE PROTOCOL ROND HET KERKELIJK AFSCHEID IN DE HEILIGE PANCRATIUS PAROCHIE Ten geleide Het kerkelijk afscheid is een terrein waarop veel gebeurt. Om de gang van zaken hieromtrent voor alle betrokkenen goed

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 In deze aflevering: - H. Hartmaand. - Eftelingactie. - Verwijsspreekuur. - Sop- en zeepplank. - Algemene gegevens. H. Hartmaand. De grote feestdagen als Pasen en

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2018 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 16 juli tot en met

Nadere informatie

PROTOCOL voor UITVAARTEN in de R.K.EMMAÜSPAROCHIE van de NOORDOOSTPOLDER

PROTOCOL voor UITVAARTEN in de R.K.EMMAÜSPAROCHIE van de NOORDOOSTPOLDER PROTOCOL voor UITVAARTEN in de R.K.EMMAÜSPAROCHIE van de NOORDOOSTPOLDER EEN WOORD VOORAF Sterven is een ingrijpend gebeuren, niet alleen voor de achterblijvende familieleden, maar ook voor de omgeving

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi OVERWEGING DE RUGZAK

Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi OVERWEGING DE RUGZAK KЀЀRKTIED Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi Jaargang 34 nr. 3 week 8-2-2014 t/m 28-2-2014 OVERWEGING DE RUGZAK Ieder mens draagt in zijn leven een onzichtbare rugzak mee.

Nadere informatie

Verjaardagen van kinderen: Specifieke informatie voor ouders en verzorgers: Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015

Verjaardagen van kinderen: Specifieke informatie voor ouders en verzorgers: Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015 Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015 Verjaardagen van kinderen: De komende 14 dagen vieren de volgende leerlingen hun verjaardag. Te beginnen in groep 1/2 B, daar is Tijn binnenkort het feestvarken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda. Jaargang december 2018 nummer 6

Nieuwsbrief. Kerst Agenda. Jaargang december 2018 nummer 6 Jaargang 2018-2019 21 december 2018 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2018 Het kerstverhaal is ook in 2018 actueel en bij de tijd! We zijn met elkaar op zoek, op reis, op weg Op zoek naar geborgenheid, op reis

Nadere informatie

Informatieblad Geloofsgemeenschap H. Pancratius Tubbergen

Informatieblad Geloofsgemeenschap H. Pancratius Tubbergen Informatieblad Geloofsgemeenschap H. Pancratius Tubbergen ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- INFORMATIEBLAD

Nadere informatie

14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender

14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender 14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender Voorwoord De herfst is aangebroken. De bomen verkleuren en laten ons zien hoe mooi zij kunnen zijn met hun rode, gele en bruine bladeren. Het

Nadere informatie

EVALUATIE LITURGISCH BELEID. Pastoraal team. HH. Franciscus en Clara Parochie

EVALUATIE LITURGISCH BELEID. Pastoraal team. HH. Franciscus en Clara Parochie EVALUATIE LITURGISCH BELEID Pastoraal team HH. Franciscus en Clara Parochie Notitie voor evaluatie met allen die betrokken zijn bij de liturgie 1 EVALUATIE LITURGISCH BELEID FRANCISCUS EN CLARA PAROCHIIE

Nadere informatie

Groepen 1 en 2 Tijdschriften groepen 2 De groepen 2 zijn ook deze week nog op zoek naar verschillende tijdschriften. Alvast bedankt!

Groepen 1 en 2 Tijdschriften groepen 2 De groepen 2 zijn ook deze week nog op zoek naar verschillende tijdschriften. Alvast bedankt! Informatieblad Schooljaar 2015-2016 Maandag 21 september, nr.4 Agenda van 21 t/m 27 september 2015 ma 21 sept di 22 sept woe 23 sept do 24 sept vrij 25 sept 15.45 uur Bouwvergadering 11.30 uur Bouwviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Vanuit de directie Sinterklaas Vandaag donderdag 3 december heeft de Sint en zijn pieten een bezoek gebracht aan de Vonder. In de speelzaal hebben de kinderen van de groepen

Nadere informatie

Parochiebode 5 t/m 11 juni Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren

Parochiebode 5 t/m 11 juni Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Vriezenveenseweg 2 7678 VC Geesteren tel.: 0546-631216 Parochiebode 5 t/m 11 juni 2017. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Openingstijden Misintenties Telefoon: 0546-631216. :

Nadere informatie

jaargang 45/week 12: zondag 26 maart 2017 Parochiekern s-heerenhoek H. Willibrorduskerk

jaargang 45/week 12: zondag 26 maart 2017 Parochiekern s-heerenhoek H. Willibrorduskerk LIEF EN LEED: OVERLEDEN: 21 maart: Antonia Apolonia van den Bulck-Goense, weduwe van Henricus van den Bulck, 90 jaar, voorheen wonend te s-heerenhoek. Haar afscheid in besloten kring was op zaterdag 25

Nadere informatie

zondag 25 oktober 2015

zondag 25 oktober 2015 ORDE VAN DIENST zondag 25 oktober 2015 Voorganger: Ds. Evert Jan de Wijer Organist: Anco Vahl Ouderling van dienst: Leo Endedijk Diaken van dienst: Jitske de Jong PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE Prinses Irenestraat

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

I. ONTSTAANSGESCHIEDENIS

I. ONTSTAANSGESCHIEDENIS INHOUDSOPGAVE Blz. I. Ontstaansgeschiedenis 3 II. Internetvermelding III. Vieringen IV. Bereikbaarheid 4 * Parochiesecretariaat * Pastoraat * Plattegrond 5 V. Activiteiten 6 * Kinderen * Jongeren * Volwassenen

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer, In deze brochure

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

Parochie nodig. Pagina 1

Parochie nodig. Pagina 1 Parochie nodig Katholiek worden Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden willen wij u daar graag bij begeleiden. Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden dan kunt u contact

Nadere informatie

4 december Kalender:

4 december Kalender: Kalender: Agenda: Woensdag 17 december: Broodmaaltijd voor Serious Request Donderdag 18 december: Kerstviering op school van 17.00 tot 19.30 uur 19 december 12.00 uur; alle leerlingen vrij Zondag 21 december:

Nadere informatie

Het Manteltje. Overige Agenda, wo. 28 okt t/m wo. 25 nov.

Het Manteltje. Overige Agenda, wo. 28 okt t/m wo. 25 nov. Het Manteltje No 10, 2015, 41 e jaargang. E-mail: st-henricus@katholiekamersfoort.nl Bankrekening nummer Geloofsgemeenschap St. Henricus: NL84INGB0003002792. Agenda ontmoetingsruimte, wo. 28 okt t/m wo.

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari 2019 MEDEDELINGEN De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een gezegend 2019 Trudy, Ingrid, Suson, Sjaak,

Nadere informatie

Voorwoord. Beste parochianen,

Voorwoord. Beste parochianen, Voorwoord Beste parochianen, Voor u ligt het parochieblad van onze H. Pancratiusparochie. Het begint zo langzamerhand traditie te worden dat dit parochieblad met Kerstmis en Pasen verschijnt. Al hoewel

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT 5 en 6 September 2015 nr. 37 OPROEP In het weekend van 2, 3 en 4 oktober a.s. wordt er weer het Oogstdankfeest gehouden. Dit jaar met een speciaal

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98 INGB

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

17 juni 2016 Nummer 18

17 juni 2016 Nummer 18 17 juni 2016 Nummer 18 Inhoud: Gezinsviering Centrum Jeugd en Gezin Breaklights Appelboom BSO zomerprogramma Daar gaan ze verkeersouders Wellnessdag Elzenhoek Calamiteitendag Vervanging Schoolkamp Vervangingen

Nadere informatie

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016 NIEUWS UIT EIGEN GEMEENSCHAP Parochie-avond op 25 april om 20.00 uur in De Mantel De afgelopen maanden hebben we veel ondernomen. We hebben voor het eerst draaiboeken gemaakt voor de weken rond Pasen en

Nadere informatie

Liturgie voor Zondag 25 februari 2018

Liturgie voor Zondag 25 februari 2018 Liturgie voor Zondag 25 februari 2018 Voorganger Organist Lector Ontvangst Ds. W. Nijkamp Jan Zwart Janny de visser Henk van Zanten Orgelspel Woord van welkom Gemeente gaat staan na het aansteken van de

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANDREAS 2016 Mijn kerk inspireert Kortom: de Andreaskerk is een inspirerende plek!

PAROCHIE H. ANDREAS 2016 Mijn kerk inspireert Kortom: de Andreaskerk is een inspirerende plek! PAROCHIE H. ANDREAS 2016 Van 17 tot en met 31 januari wordt de jaarlijkse actie Kerkbalans gehouden. Alle kerken vragen hun leden dan om gul te geven voor de plaatselijke kerk. Ook onze parochie doet mee.

Nadere informatie