Gemeentebestuur Langemark- Poelkapelle

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeentebestuur Langemark- Poelkapelle"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Lokale Economie Nummer 7 29 november 2012 Gemeentebestuur Langemark- Poelkapelle Met Belgerinkel naar UW winkel In dit nummer: Met Belgerinkel naar UW winkel 1 Waarschuwing 2 Agentschap Ondernemen 3 Ondernemerscentra West-Vlaanderen 4 Efrem vzw 5 Tussenstap 5 Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan (GRS) Samen op weg naar goedkopere groene energie 6 6 Het gemeentebestuur van Langemark-Poelkapelle nam voor het vierde jaar op rij deel aan de fietspromotiecampagne Met Belgerinkel naar Uw Winkel. De actie ging van start op zaterdag 5 mei 2012, en de fietslabelactie op zaterdag 9 juni ll. vormde het sluitstuk van de campagne. De fietslabelactie was een groot succes, liefs 64 fietsers kwamen hun geliefde tweewieler labellen. De verloting van de prijzen vond plaats op donderdag 14 juni Volgende inwoners van de gemeente vielen in de prijzen: HWN: de heer Robert Barthier Belgerinkel-fiets: Hoorelbeke Annie Belgerinkel-fietsmandje_1: Thoma Willy Belgerinkel-fietsmandje_2: Dewulf Stan Belgerinkel-fietsmandje_3: Deroo Jeannette Belgerinkel-fietsmandje_4: Degandt Philip Belgerinkel-fietsmandje_5: Ghyselen Mireille Fietsnetwerkbox West-Vlaanderen: Devoldere Margaux Eindejaarsactie UNIZO 6 In totaal werden, ondanks het tegenvallende weer, 100 volle spaarkaarten ingezameld. Meer info vindt u terug via alsook via de lokale verantwoordelijke Heleen Haghedooren te bereiken via lokale.economie@langemarkpoelkapelle.be.

2 Pagina 2 Nieuwsbrief Lokale Economie Waarschuwing: de Regiogids In verschillende gemeenten worden lokale handelaars benaderd door het bedrijf XL Media (voorheen BMS ), met het verzoek een advertentie te plaatsen in hun bedrijvengids, de Regiogids. In deze gids wordt gebruik gemaakt van het wapenschild van verschillende gemeenten, waardoor de indruk zou kunnen ontstaan dat XL Media reclame werft in opdracht van of in samenspraak met de betrokken gemeenten. Dit is echter NIET het geval: de Regiogids is een volledig privaat initiatief van XL Media. De F.O.D. Economie raadt op haar website om uiterst voorzichtig te zijn wanneer u aanbiedingen ontvangt van XL Media. Onder meer Temse en Mol plaatsten al waarschuwingen op hun website. Voor eventuele vragen of meldingen in verband met dit bericht kan u steeds contact opnemen met UNIZO ( 078/ ). Waarschuwing: Oplichtersbrief Opgelet wanneer je volgende, professioneel uitziende, brief ontvangt! Meer info vind je op:

3 Nummer 7 Pagina 3 Agentschap Ondernemen Op zoek naar subsidies of financiering? In de Subsidiedatabank voor de ondernemer vind je informatie over de belangrijkste steunmaatregelen van de provinciale, Vlaamse, federale en Europese overheden. Niet alleen subsidies zoals de kmo-portefeuille en ecologiepremie vind je er terug. Ook andere financieringsmogelijkheden zoals het Business Angels Netwerk (BAN) Vlaanderen zijn in deze databank opgenomen. Te veel informatie? Via verschillende criteria kan je een selectie maken op maat van jouw project. Subsidieleidraden Daarnaast biedt de website jou voor verschillende thema s (energie & milieu, aanwerving & opleiding, investeringen, starten en innovatie) een brochure aan met een overzicht van de belangrijkste subsidiemaatregelen. Je kan deze subsidieleidraden downloaden op de website. Zo heb je steeds de meest actuele informatie. Blijf op de hoogte via de nieuwsbrieven Wil je maandelijks geïnformeerd worden over wijzingen en nieuwe maatregelen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief Subsidieleidraad Online. Je kan jezelf ook abonneren op de RSS-feed. Zo blijf je continu op de hoogte van alle aanpassingen in de subsidiedatabank. Agentschap Ondernemen Heb je vragen over steunmaatregelen? Wil je een concreet project verder toelichten? Bel gratis voor een helder antwoord of een afspraak met een medewerker van het Agentschap Ondernemen in jouw buurt. Of stuur een naar info@agentschapondernemen.be.

4 Pagina 4 Nieuwsbrief Ondernemerscentra West-Vlaanderen 1 jaar nadat het 5-jarig bestaan van het Ondernemerscentrum Kortrijk werd gevierd, is er opnieuw reden tot feest: de vzw Ondernemerscentra West-Vlaanderen kan vanaf half oktober 2012 op een volledig team rekenen om het netwerk van ondernemerscentra in Ieper, Kortrijk, Oostende en Roeselare samen met de POM West-Vlaanderen op een enthousiaste manier te bestaffen. Onze missie? Het stimuleren van ondernemerschap, creativiteit en innovatie Onze doelgroepen? Zowel studenten als starters, docenten, KMO s, lokale besturen, handelszaken, Onze aanpak? Drievoudig: - intelligente infrastructuur: het aanbieden van infrastructuur én begeleiding aan starters en ondernemers - regionaal knooppunt: bruggen bouwen tussen onderwijs, overheid, ondernemingen, organisaties en creatievelingen - laboratorium: het opzetten van experimenten en pilootprojecten zoals creatieve starters en het Winkelweb West-Vlaanderen Op de vernieuwde website vind je alle info over het netwerk van ondernemers-centra. Je kan uiteraard ook altijd terecht bij onze medewerkers (voornaam.naam@ocwest.be): Kristien De Buck onthaal & administratie OC Kortrijk Luc Degandt stafmedewerker-regioverantwoordelijke OC Roeselare Johan Dubrul boekhouding & administratie OC West Lien Fonteyne projectmedewerker Het Winkelweb West-Vlaanderen Johan Gheeraert stafmedewerker-regioverantwoordelijke OC Ieper Vincent Leroy stafmedewerker-regioverantwoordelijke OC Oostende Florence Leterme stafmedewerker-regioverantwoordelijke OC Kortrijk Annelien Vanessche projectmedewerker Het Winkelweb West-Vlaanderen Conny Van Gheluwe algemeen coördinator OC West Marie Van Looveren projectverantwoordelijke Tandem Frederique Warnez projectmedewerker OC West We hopen je binnenkort in een van onze ondernemerscentra of op een van onze activiteiten te mogen verwelkomen!

5 Nummer 7 Pagina 5 Efrem vzw Efrem vzw staat voor hulpverlening aan zelfstandigen in moeilijkheden, gefailleerden en ex-ondernemers die nog problematiek ondervinden vanuit hun vroegere zelfstandige activiteit. Contact De werking van de vereniging berust op 7 pijlers: Armentierssteenweg 11 Het aanbieden van een integrale individuele sociale bus2 hulpverlening 8957 Mesen Een netwerk van vrijwilligers en specialisten uitbouwen Tel: 057 / die daaraan meewerken Fax: 057 / Ontwikkeling van methodieken en knowhow info@efrem.be Wegen effenen bij de publieke opinie en bij allerhande instanties en besturen De noden van zelfstandige ondernemers inventariseren en aankaarten Het verenigen van (ex-)zelfstandigen in praatgroepen Het begeleiden van ondernemers bij een procedure gerechtelijke reorganisatie. Tussenstap (ondernemers op een kruispunt) Zenitor is een vzw, in juni 2007 opgericht door ZENITO, sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen, en UNIZO, unie van zelfstandige ondernemers. Van juni 2007 tot september 2008 ging deze vzw nog door het leven onder de naam "Tussenstap". De vzw Zenitor bestaat uit twee afdelingen, elk met een eigen naam, om verwarring te voorkomen : 1. Tussenstap, ondernemers op een kruispunt. Dit is een individuele dienstverlening aan ondernemers in moeilijkheden en na een faling, gekoppeld aan een maatschappelijk streven naar meer aandacht voor de menselijke aspecten van het ondernemerschap. Hier spelen vrijwilligers een belangrijke rol. Ook in crisissituaties blijft de waardigheid van de ondernemer ons leidmotief. Hij krijgt aandacht en een antwoord op zijn vragen. Deze site is geheel aan deze afdeling gewijd. 2. Zenitor, loopbaancoaching voor ondernemers. Dit is een individuele dienstverlening, maar gericht op ondernemers zonder solvabiliteitsproblemen. Tijdens een coaching werkt een ondernemer, samen met een deskundige, de eigen loopbaankeuzes uit tot een geheel waarin de eigen aspiraties, de eigen capaciteiten en de belangen van het gezin van de ondernemer tot een harmonieus geheel ineenvloeien. Ik wil meer weten over de moeilijkheden van ondernemers en mogelijke oplossingen: Heb je het moeilijk om je zaak draaiende te houden? Heb je bescherming tegen je schuldeisers nodig? Is je zaak failliet en heb je nood aan advies of aan een luisterend oor? Kan je na een gedwongen stopzetting ondersteuning gebruiken om iets nieuws te beginnen? Ben je een ondernemer en sta je open voor het lot van andere ondernemers? Bepaal je mee het beleid van België, de gewesten, de provincies, de gemeenten, de sociale zekerheid of andere domeinen, en heb je een warm hart voor het zelfstandig ondernemerschap? Ben je een professionele hulpverlener en is de wereld van de ondernemers je minder vertrouwd? Wil je er meer over weten? Contact:

6 Gemeentebestuur Langemark-Poelkapelle Kasteelstraat Langemark-Poelkapelle Telefoon: (057) Fax: (057) lokale.economie@langemarkpoelkapelle.be Bezoek ons op Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan (GRS) Een Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan (GRS) formuleert een langetermijnvisie op het gebruik van de ruimte binnen de gemeente voor de verschillende maatschappelijke functies zoals wonen, werken, landbouw, recreatie, natuur Daarbij moet er rekening gehouden worden met de beschikbare ruimte enerzijds en de wensen en de verschillende functies die daarin moeten worden ondergebracht anderzijds. Elke Vlaamse gemeente is verplicht een gemeentelijk ruimtelijk structuurplan op te maken. Het ontwerp van gemeentelijk structuurplan is voorlopig goedgekeurd door de gemeenteraad op 10 september Dit ontwerp kan door iedereen geraadpleegd worden tijdens de duur van het openbaar onderzoek, dat loopt van 26 september tot en met 27 december 2012, alle werkdagen van 9.00u tot 12.00u, Dienst Ruimtelijke Ordening, in het gemeentehuis van Langemark-Poelkapelle. Het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan bestaat uit drie delen die je op de website kan downloaden: het informatief-, richtinggevend en bindend deel. Bezwaren of opmerkingen dienen - schriftelijk - onder gesloten omslag - per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs Zet uw NIEUWE handelszaak in de kijker in de Nieuwsbrief LE! Stuur uw gegevens in via lokale.economie@langemarkpoelkapelle.be overgemaakt worden aan de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO), P/A gemeentehuis Kasteelstraat 1 te 8920 Langemark, uiterlijk tegen 27 december 2012 om uur. De gemeente organiseert op dinsdagavond 04 december 2012, om uur in zaal de Bron in het gemeentehuis, een informatie- en inspraakvergadering. Meer info : Dienst Ruimtelijke Ordening, Guy Menu, Kasteelstraat 1, 8920 Langemark-Poelkapelle, 057/ Samen op weg naar goedkopere groene energie Van 1 november 2012 tot 5 februari 2013 kun je als inwoner en als bedrijf met een beperkt verbruik (tot kwh elektriciteit en tot kwh gas) van de provincie intekenen op een groepsaankoop 100% groene stroom. Onze gemeente steunt dit initiatief. Inschrijven is vrijblijvend en eenvoudig. Je krijgt begeleiding en duidelijke informatie. Doe mee, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij tot een beter milieu. Voor meer informatie surf naar Eindejaarsactie UNIZO Unizo gooit het dit jaar over een andere boeg. Na 10 succesvolle stempelacties met telkens 2500 euro aan hoofdprijzen en talrijke waardebonnen zijn we aan vernieuwing toe. De stempelactie werd opgeborgen en een nieuwe eindejaarsactie werd op touw gezet. 41 handelaars nemen deel aan deze actie die loopt van 01/12/2012 tot en met 31/12/2012. De hoofdprijs is euro aan aankoopbonnen te besteden bij de deelnemende handelaars. Daarnaast zijn er 10 prijzen van 150 euro en per schijf van 500 loten wordt een extra waardebon van 50 euro toegevoegd aan de prijzenpot. Hoe meer er gekocht wordt bij de deelnemende handelaars, hoe groter de prijzenpot. Succes!

Verwelkoming. Flor Joosen. Voorzitter. Zenitor en UNIZO. Getuigenissen. Jozef Moortgat. Ervaringsdeskundige. Philip Oosterlinck

Verwelkoming. Flor Joosen. Voorzitter. Zenitor en UNIZO. Getuigenissen. Jozef Moortgat. Ervaringsdeskundige. Philip Oosterlinck Failliet en dan? Ondernemen in zwaar weer Verwelkoming Flor Joosen Voorzitter Zenitor en UNIZO Failliet en dan? Ondernemen in zwaar weer Getuigenissen Jozef Moortgat Ervaringsdeskundige Philip Oosterlinck

Nadere informatie

Wijkraad Roksem. Agenda

Wijkraad Roksem. Agenda Wijkraad Roksem donderdag 19 november 2015 2 Agenda Verwelkoming Goedkeuring verslag van de vorige wijkraad Toelichting procedure ruimtelijk structuurplan Toelichting BOOMM-project Nieuwe vormen van dienstverlening

Nadere informatie

Start up Talk 10/02. Unizo 1

Start up Talk 10/02. Unizo 1 Start up Talk 10/02 Unizo 1 Voor UNIZO: Ondernemen met eigen middelen. Maar ook op eigen risico. Intro Wat is dat? Hoe begin ik eraan? Wat kan UNIZO voor u doen? Gestart. En nu? Vragen 2 In deze crisis?...

Nadere informatie

Resultaten bevraging Tussenstap mei 2009

Resultaten bevraging Tussenstap mei 2009 Resultaten bevraging Tussenstap mei 2009 Vriendelijk aangeboden door Niets uit deze uitgave mag worden gepubliceerd zonder bronvermelding. Tussenstap is een product van de vzw Zenitor is een dochter van

Nadere informatie

Wijkraad Oudenburg. Agenda

Wijkraad Oudenburg. Agenda Wijkraad Oudenburg dinsdag 17 november 2015 2 Agenda Verwelkoming Goedkeuring verslag van de vorige wijkraad Toelichting procedure ruimtelijk structuurplan Toelichting BOOMM-project Wijzigingen containerpark

Nadere informatie

AANWEZIG: Kaatje De Boe (Markant), Frank Gheeraert (Schepen), Heleen Haghedooren (Secretaris), Martin Meersseman (VOKA) en Rik Vandamme (UNIZO)

AANWEZIG: Kaatje De Boe (Markant), Frank Gheeraert (Schepen), Heleen Haghedooren (Secretaris), Martin Meersseman (VOKA) en Rik Vandamme (UNIZO) VERSLAG RAAD LOKALE ECONOMIE 17 maart 2016 AANWEZIG: Kaatje De Boe (Markant), Frank Gheeraert (Schepen), Heleen Haghedooren (Secretaris), Martin Meersseman (VOKA) en Rik Vandamme (UNIZO) VERONTSCHULDIGD:

Nadere informatie

Opdracht. Hoe? Agentschap Ondernemen bondig voorgesteld. Voorbereiden en uitvoeren van economie- en ondernemingsbeleid:

Opdracht. Hoe? Agentschap Ondernemen bondig voorgesteld. Voorbereiden en uitvoeren van economie- en ondernemingsbeleid: Agentschap Ondernemen bondig voorgesteld 25/02/2011 Opdracht Voorbereiden en uitvoeren van economie- en ondernemingsbeleid: Bedrijven door de crisis helpen Meer en sterker ondernemerschap Een meer groene

Nadere informatie

Groepsaankoop groene stroom Help je bedrijven besparen!

Groepsaankoop groene stroom Help je bedrijven besparen! Groepsaankoop groene stroom Help je bedrijven besparen! Milieubewuste bedrijven zijn goud waard. Motiveer ze daarom om zich in te schrijven voor de groepsaankoop van 100% groene stroom en aardgas, in samenwerking

Nadere informatie

AVONDOPLEIDING CREATIEVE OPLEIDINGEN HANDBOEKBINDER

AVONDOPLEIDING CREATIEVE OPLEIDINGEN HANDBOEKBINDER AVONDOPLEIDING CREATIEVE OPLEIDINGEN HANDBOEKBINDER 2017-2018 HANDBOEKBINDER 2017-2018 Het handboekbinden is een zeer oud ambacht dat al in de vroege Middeleeuwen in kloosters werd beoefend. Het feit dat

Nadere informatie

Convenant tussen OCMW Lier en Efrem (conefrem1416ejo)

Convenant tussen OCMW Lier en Efrem (conefrem1416ejo) Convenant 2014-2016 tussen OCMW Lier en Efrem (conefrem1416ejo) Tussen de stad Lier vertegenwoordigd door de OCMW-raad, voor wie optreden Marleen Vanderpoorten, voorzitter en Katleen Janssens, secretaris,

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk leven

Voorstelling Onafhankelijk leven Voorstelling Onafhankelijk leven Inhoudsopgave 1. Wat is Onafhankelijk leven?... 3 2. Waarom is Onafhankelijk Leven belangrijk?... 4 3.1. Met een persoonlijk assistentie budget (PAB) kan je onafhankelijk

Nadere informatie

Huisvesting in startersinfrastructuur op maat. Nancy Moyaert POM West-Vlaanderen

Huisvesting in startersinfrastructuur op maat. Nancy Moyaert POM West-Vlaanderen Huisvesting in startersinfrastructuur op maat Nancy Moyaert POM West-Vlaanderen Startersinfrastructuur Types: Bedrijvencentra Innovatie- en incubatiecentra Stedelijke ondernemerscentra Doorgangsgebouwen

Nadere informatie

Oriëntering van herstarters startmeeting 30/11/10

Oriëntering van herstarters startmeeting 30/11/10 Oriëntering van herstarters startmeeting 30/11/10 Info : Meer info : www.tussenstap.be vzw Zenitor met steun van de - ESF investeert in je toekomst 1 1. De oriëntering is kosteloos dank zij vzw Zenitor

Nadere informatie

Samen gaan we groener. Groepsaankoop samen op weg naar goedkopere groene stroom en gas

Samen gaan we groener. Groepsaankoop samen op weg naar goedkopere groene stroom en gas Samen gaan we groener Groepsaankoop samen op weg naar goedkopere groene stroom en gas Waarom een groepsaankoop? onevenwicht op de markt duurder dan in omliggende landen prijzen stijgen sterk we betalen

Nadere informatie

Achterstallige sociale zekerheid

Achterstallige sociale zekerheid Tussenstap Achterstallige sociale zekerheid tips en tricks 4 exclusieve avondseminaries Brugge 10 juni 2014 Mechelen 12 juni 2014 Gent 16 juni 2014 Hasselt 18 juni 2014 Seminaries voor professionele ondernemersadviseurs

Nadere informatie

POM GROEPSAANKOOP: GROENE STROOM EN AARDGAS VOOR BEDRIJVEN

POM GROEPSAANKOOP: GROENE STROOM EN AARDGAS VOOR BEDRIJVEN POM GROEPSAANKOOP: GROENE STROOM EN AARDGAS VOOR BEDRIJVEN POM Groepsaankoop Een groepsaankoop voor de aankoop van 100 % groene stroom uit eigen streek en aardgas aan een vaste prijs tot 31/12/2015, gezamenlijk

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Waarvoor staat Onafhankelijk Leven vzw? 1. Visie Onafhankelijk Leven vzw gaat met volle kracht voor een samenleving waar alle personen met beperking controle hebben

Nadere informatie

Infomoment over het concept-rup en ontwerpplan-mer Technologiepark Ardoyen-Tramstraat

Infomoment over het concept-rup en ontwerpplan-mer Technologiepark Ardoyen-Tramstraat Infomoment over het concept-rup en ontwerpplan-mer Technologiepark Ardoyen-Tramstraat Het stadsbestuur maakt voor het Technologiepark Ardoyen een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP). Daaraan gekoppeld

Nadere informatie

Groepsaankoop groene stroom Help je burgers besparen!

Groepsaankoop groene stroom Help je burgers besparen! Groepsaankoop groene stroom Help je burgers besparen! Milieubewuste burgers zijn goud waard. Motiveer ze daarom om zich in te schrijven voor de groepsaankoop van 100% groene stroom en aardgas, in samenwerking

Nadere informatie

Werk in de Westhoek (www.werkindewesthoek.be)

Werk in de Westhoek (www.werkindewesthoek.be) Nieuwsbrief Lokale Economie Nummer 4 24 februari 2011 Gemeentebestuur Langemark- Poelkapelle Werk in de Westhoek (www.werkindewesthoek.be) In dit nummer: Werk in de Westhoek 1 vzw Efrem 2 Breng beweging

Nadere informatie

Elke dag Fietsen, elke dag Winnen

Elke dag Fietsen, elke dag Winnen Elke dag Fietsen, elke dag Winnen Eindrapport Met Belgerinkel naar de Winkel 26 april - 31 mei 2014 1 Inhoudstafel Met Belgerinkel naar de Winkel 2014 - een jaar van vernieuwing Aantal deelnemers Profiel

Nadere informatie

Ontstaan en organisatie. Voorstelling organisatie. Integrale toegankelijkheid. Ontstaan en organisatie. Integrale toegankelijkheid

Ontstaan en organisatie. Voorstelling organisatie. Integrale toegankelijkheid. Ontstaan en organisatie. Integrale toegankelijkheid Ontstaan en organisatie Voorstelling organisatie Opgericht in 2001 VZW Initiatief: provincie West-Vlaanderen Doel: Coördinatie en afstemming van wat rond gebeurt Meldpunt discriminatie Netwerkpartners:

Nadere informatie

Reactienota naar aanleiding van het Inwonerpanel

Reactienota naar aanleiding van het Inwonerpanel Reactienota naar aanleiding van het Inwonerpanel In juni dit jaar zijn aan het Inwonerpanel vragen gesteld over de gemeentelijke informatievoorziening in het algemeen, de wekelijkse informatiepagina in

Nadere informatie

Deelnamevoorwaarden. Ambassadeur Ik koop lokaal bij een winkelier van hier

Deelnamevoorwaarden. Ambassadeur Ik koop lokaal bij een winkelier van hier Ambassadeur Ik koop lokaal bij een winkelier van hier Ambassadeur Ik koop lokaal bij een winkelier van hier Projectvoorstelling Detailhandel speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de lokale

Nadere informatie

Netwerk event Raad Lokale Economie

Netwerk event Raad Lokale Economie Nieuwsbrief Lokale Economie Nummer 6 30 maart 2012 Gemeentebestuur Langemark- Poelkapelle Netwerk event Raad Lokale Economie Op de foto ziet u alle aanwezigen op het Netwerk Event RLE In dit nummer: Netwerk

Nadere informatie

Actieplan. Vriendelijk aangeboden door. Niets uit deze uitgave mag worden gepubliceerd zonder bronvermelding.

Actieplan. Vriendelijk aangeboden door. Niets uit deze uitgave mag worden gepubliceerd zonder bronvermelding. Deze gids kwam tot stand met medewerking van het ESF, ESF investeert in jouw toekomst Actieplan Vriendelijk aangeboden door Niets uit deze uitgave mag worden gepubliceerd zonder bronvermelding. Tussenstap

Nadere informatie

3. Hulp voor starters

3. Hulp voor starters 3. Hulp voor starters L E E R D O E L S T E L L I N G E N Je kan - instellingen waar startende ondernemers informatie en advies kunnen bekomen, opzoeken en toelichten; - het doel van het ondernemingsloket

Nadere informatie

FINANCIERINGS- EN STEUNMAATREGELEN VOOR STARTENDE ONDERNEMINGEN STARTERSDAG UNIZO. 18 mei 2011

FINANCIERINGS- EN STEUNMAATREGELEN VOOR STARTENDE ONDERNEMINGEN STARTERSDAG UNIZO. 18 mei 2011 FINANCIERINGS- EN STEUNMAATREGELEN VOOR STARTENDE ONDERNEMINGEN STARTERSDAG UNIZO 18 mei 2011 1. Voorstelling Agentschap Ondernemen 2. Financieringsinstrumenten via overheid 3. Steunmaatregelen 4. Contact

Nadere informatie

Wat doet Kind en Gezin voor jou en je gezin? Ontdek ons ruime aanbod aan gratis diensten

Wat doet Kind en Gezin voor jou en je gezin? Ontdek ons ruime aanbod aan gratis diensten Wat doet Kind en Gezin voor jou en je gezin? Ontdek ons ruime aanbod aan gratis diensten Je bent zwanger Een unieke, spannende tijd breekt aan. Jouw gevoel is meestal een prima raadgever. Vertrouw op jezelf

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan. Kluisbergen. Gecoördineerde ontwerpversie

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan. Kluisbergen. Gecoördineerde ontwerpversie Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Kluisbergen Gecoördineerde ontwerpversie opgemaakt door: TECHNUM nv Afd RUIMTELIJKE PLANNING KORTRIJKSESTEENWEG 1144 A 9051 GENT Tel 09/240.09.11 Fax 09/240.09.00

Nadere informatie

Commerciële innovatie blik op de toekomst

Commerciële innovatie blik op de toekomst Commerciële innovatie blik op de toekomst AGENDA NETWERKSESSIES 2011-2012 Beste handelaar Het project Commerciële innovatie werd eind vorig jaar met succes afgesloten. In 28 West-Vlaamse steden en gemeenten

Nadere informatie

Draaiboek voor een geïntegreerde aanpak van

Draaiboek voor een geïntegreerde aanpak van Draaiboek voor een geïntegreerde aanpak van Versie 01.07.2015 Aanleiding Hoe kwam dit initiatief tot stand? N aar aanleiding van de dodelijke verkeersongevallen tijdens het oogstseizoen van het jaar 2000

Nadere informatie

Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten

Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten De gemeenteraad heeft het ontwerp van de Structuurvisie 2030 Ruimte voor Gent voorlopig vastgesteld op 27 juni 2017. Daarmee komt de opmaak van de nieuwe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT NIEUWSBRIEF Dentergem, Meulebeke, Pittem, Ruiselede, Tielt & Wingene Demonstratiewoning Gezond Thuis te Tielt Kom zeker een kijkje nemen! Groepsaankoop groene energie Resultaten 4 e groepsaankoop groene

Nadere informatie

1. Voorstelling Agentschap Ondernemen 2. Financieringsinstrumenten via overheid 3. Steunmaatregelen 4. Contact. Agentschap Ondernemen

1. Voorstelling Agentschap Ondernemen 2. Financieringsinstrumenten via overheid 3. Steunmaatregelen 4. Contact. Agentschap Ondernemen FINANCIERINGS- EN STEUNMAATREGELEN VOOR STARTENDE ONDERNEMINGEN STARTERSDAG UNIZO 18 mei 2011 Agentschap Ondernemen Ondernemingen actief informeren en adviseren over overheidsmaatregelen en stimuli, complementair

Nadere informatie

VASTGOED EN VERZEKERINGEN VASTGOEDMAKELAAR

VASTGOED EN VERZEKERINGEN VASTGOEDMAKELAAR VASTGOED EN VERZEKERINGEN VASTGOEDMAKELAAR 2017-2018 VASTGOEDMAKELAAR 2017-2018 Vast goed! Beste student, Ben je tijdens je ontdekkingstocht naar jouw toekomst tot het besluit gekomen dat hogeschool misschien

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen E. Feys Dienst technische dienst Volgnummer dossier 14 Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp gemeentelijk

Nadere informatie

Vormingsmomenten voor kinderbegeleiders

Vormingsmomenten voor kinderbegeleiders Vormingsmomenten voor kinderbegeleiders Vormingsmoment voor kinderbegeleiders Kinderopvang is volop in beweging. Vanuit het Steunpunt Kinderopvang van de VVSG en Diverscity willen we mee invulling geven

Nadere informatie

Hoe creatief is West- Vlaanderen?

Hoe creatief is West- Vlaanderen? Creatieve economie West-Vlaanderen Werkt 4, 9 Hoe creatief is West- Vlaanderen? dr. Marie Van Looveren & Jens Vannieuwenhuyse sociaaleconomisch beleid, WES Vlaanderen is duidelijk op weg naar een kennis-

Nadere informatie

Hoeveel starters telt úw gemeente?

Hoeveel starters telt úw gemeente? Hoeveel starters telt úw gemeente? Lieselot Denorme sociaaleconomisch beleid, WES In het artikel Hoe groot is de ondernemingslust in West-Vlaanderen? kon u lezen dat West-Vlaanderen in 2009 iets meer dan

Nadere informatie

Steunmaatregelen voor milieu- en energiebewust ondernemen

Steunmaatregelen voor milieu- en energiebewust ondernemen organiseert informatiesessies Steunmaatregelen voor milieu- en energiebewust ondernemen Dinsdag 18 september 2007, 15.30 u. Ubicenter - Philipssite, Leuven In samenwerking met: VEA Vlaams Energieagentschap

Nadere informatie

De organisaties stellen zich voor:

De organisaties stellen zich voor: De organisaties stellen zich voor: O.C. KATR!NAHOF biedt ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking + het gezin. Dit gebeurt op alle levensdomeinen (wonen, werken, dagbesteding,

Nadere informatie

Jouw stem in het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan

Jouw stem in het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jouw stem in het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Toelichting van de inspraakprocedure voor de realisatie van de projectgebieden van het Sigmaplan. weg van water uitvoeringsplan.indd 1 15/06/2009

Nadere informatie

Gratis online training. Show up & Shine! Voel je weer licht, vol plezier, energiek en in balans.

Gratis online training. Show up & Shine! Voel je weer licht, vol plezier, energiek en in balans. Gratis online training Show up & Shine! Voel je weer licht, vol plezier, energiek en in balans. Show up & Shine Welkom bij deze online training. In 3 delen neem ik je mee op reis naar een lichtere manier

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp Ruimtelijk

Nadere informatie

Enquête MEDIA Desk Vlaanderen

Enquête MEDIA Desk Vlaanderen Enquête MEDIA Desk Vlaanderen 1. Ken je het MEDIA Programma van de Europese Commissie? Ja 79,8% 103 Nee 20,2% 26 answered question 129 skipped question 15 1 of 12 2. Hoe goed ken je deze steunmaatregelen

Nadere informatie

www.vlaamspaardenloket.be Volledig vernieuwd Nog meer en nog handiger

www.vlaamspaardenloket.be Volledig vernieuwd Nog meer en nog handiger www.vlaamspaardenloket.be Volledig vernieuwd Nog meer en nog handiger Homepage Volledige website toegankelijk via het menu bovenaan Homepage Schuifbanner met belangrijkste nieuwsberichten Doorloop via

Nadere informatie

Versie 11 juli Bekijk deze pagina regelmatig voor de meest recente versie.

Versie 11 juli Bekijk deze pagina regelmatig voor de meest recente versie. Privacy Versie 11 juli 2019. Bekijk deze pagina regelmatig voor de meest recente versie. Wij vinden de bescherming van uw persoonsgegevens belangrijk Wij hechten groot belang aan de bescherming van de

Nadere informatie

Samenwerken aan integratie. Titeltekst

Samenwerken aan integratie. Titeltekst Samenwerken aan integratie Titeltekst Samenwerken aan integratie 1. W13 2. Vluchtelingen en wonen 3. Vluchtelingen en werk 4. Vluchtelingen en scholing 5. Vluchtelingen en sociale participatie W13 W13

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp Vrijwilligerswerk Mantelzorg Vrijwillige hulp Burenhulp Maak samen het verschil. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil. Hun inzet op het gebied van onder andere cultuur, zorg, sport, natuur

Nadere informatie

Laat jou(w) Limburg zien DIT IS ZEF MAGAZINE

Laat jou(w) Limburg zien DIT IS ZEF MAGAZINE Laat jou(w) Limburg zien DIT IS ZEF MAGAZINE Kennismakingsgids 2012 Dit is ZEF Magazine! ZEF Magazine is een online magazine voor jonge mensen die wonen in Limburg. ZEF draait niet alleen om nieuwtjes

Nadere informatie

Gas & elektriciteit DURF VERGELIJKEN

Gas & elektriciteit DURF VERGELIJKEN Gas & elektriciteit DURF VERGELIJKEN Oefeningen V-test FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie Algemene Directie Energie Koning Albert II-laan 16 1000 Brussel Inhoud I. Praktijk... 3 1. Geval 1: normale

Nadere informatie

Handleiding Vrijwilligers Humanitas E-Maatjes systeem

Handleiding Vrijwilligers Humanitas E-Maatjes systeem Handleiding Vrijwilligers Humanitas E-Maatjes systeem Deze handleiding is bedoeld voor vrijwilligers van het project E-Maatjes om te kunnen chatten en e-mailen met de gekoppelde deelnemer in een veilige

Nadere informatie

Interlokale Vereniging Westhoekpersoneel

Interlokale Vereniging Westhoekpersoneel Interlokale Vereniging Westhoekpersoneel Jaarverslag 2007 Inhoudstafel 1. De beleidsdomeinen van de Interlokale Vereniging in 2007 3 2. Partners van de Interlokale Vereniging in 2007 4 3. Uitgevoerde opdrachten

Nadere informatie

De Punt broedplaats voor ondernemers met aandacht voor mens en milieu. Willem Lutjeharms 16 februari 2011

De Punt broedplaats voor ondernemers met aandacht voor mens en milieu. Willem Lutjeharms 16 februari 2011 De Punt broedplaats voor ondernemers met aandacht voor mens en milieu. Willem Lutjeharms 16 februari 2011 1 Publiek-private samenwerking 1.1 Ontstaan en evolutie - Faillissement Trefil-Arbed 1993 - Oprichting

Nadere informatie

Ook op uw laatste plekje nog een klant?

Ook op uw laatste plekje nog een klant? Ook op uw laatste plekje nog een klant? We pakten nog net die laatste voorstelling mee! We konden nog last-minute een balletje slaan! op het laatste moment lekker én met een flinke korting uit eten...

Nadere informatie

Betaal minder voor uw elektriciteit en aardgas

Betaal minder voor uw elektriciteit en aardgas Betaal minder voor uw elektriciteit en aardgas Vergelijk de leveranciers van elektriciteit en aardgas en vind de beste leverancier. Veranderen van leverancier is gratis en niet moeilijk. 1 Betaal minder

Nadere informatie

Betaal minder voor uw elektriciteit en aardgas

Betaal minder voor uw elektriciteit en aardgas Betaal minder voor uw elektriciteit en aardgas Vergelijk de leveranciers van elektriciteit en aardgas en vind de beste leverancier. Veranderen van leverancier is gratis en niet moeilijk. 1 Betaal minder

Nadere informatie

Inhoudstafel INLEIDING...2

Inhoudstafel INLEIDING...2 ontwerp ruimtelijk structuurplan Turnhout Inhoudstabel Inhoudstafel INLEIDING...2 DEEL 1 INFORMATIEF GEDEELTE...8 INLEIDING: ANALYSE VAN DE RUIMTELIJKE CONTEXT...11 HOOFDSTUK I: SITUERING & GESCHIEDENIS...12

Nadere informatie

Welkom. 1. Innovatie Wat? Waarom? Voorbeelden

Welkom. 1. Innovatie Wat? Waarom? Voorbeelden Welkom 1. Innovatie Wat? Waarom? Voorbeelden 2. Innovatiecentra Wie? Wat hebben we te bieden? Kennis Kennissen: Vlaams Innovatienetwerk Zelfkennis: de innovatieaudit Geld: subsidie begeleiding Creativiteit:

Nadere informatie

Partiële herziening GRS Ieper. Infomarkt

Partiële herziening GRS Ieper. Infomarkt Partiële herziening GRS Ieper Infomarkt Programma Stand van zaken Wat is een GRS? Bevoegdheidsniveaus en spelregels Verhaallijn: Ieper 2040 Evolutie sinds 2000 Uitdagingen voor een vernieuwd ruimtelijk

Nadere informatie

Deel, leer en inspireer bij Artemis

Deel, leer en inspireer bij Artemis Deel, leer en inspireer bij Artemis Laat jij professioneel niets aan het toeval over? Bij Artemis ben je aan het juiste adres. Artemis is een netwerk waar je ervaringen uitwisselt met vrouwen die eenzelfde

Nadere informatie

Resultaten bevraging van de Logo s. Suggesties voor een betere lokale samenwerking

Resultaten bevraging van de Logo s. Suggesties voor een betere lokale samenwerking Inleiding Resultaten bevraging van de Logo s Ondersteuning Logo s door de provincies Ondersteuning Logo s door de lokale besturen Suggesties voor een betere lokale samenwerking Bevraging in opdracht van

Nadere informatie

1819 B EL ONS. Zin om uw onderneming op te starten? Denk aan alles! ALLE INFO OM TE ONDERNEMEN IN BRUSSEL

1819 B EL ONS. Zin om uw onderneming op te starten? Denk aan alles! ALLE INFO OM TE ONDERNEMEN IN BRUSSEL Zin om uw onderneming op te starten? Denk aan alles! U hebt beslist een onderneming op te starten. Gefeliciteerd! Voor u ligt een gids in de vorm van een interactieve «checklist». Hierin worden een reeks

Nadere informatie

Nieuwe klanten werven in 2014

Nieuwe klanten werven in 2014 Nieuwe klanten werven in 2014 10 Essentiële stappen om in te spelen op snel veranderend online oriëntatie- en koopgedrag Wim van der Mark Auteur van o.a. Marketing.com 3.0 Overtuigend & Interactief Schrijven

Nadere informatie

nr. 556 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 4 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Overdrachten familiebedrijf - Stand van zaken

nr. 556 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 4 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Overdrachten familiebedrijf - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 556 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 4 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Overdrachten familiebedrijf - Stand van zaken Sinds 1 januari

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE CADEAUBON

GEMEENTELIJKE CADEAUBON GEMEENTELIJKE CADEAUBON Informatievergadering 8 oktober 201 Lutgart Parmentier Ambtenaar lokale economie 1 WAT IS EEN GEMEENTELIJKE CADEAUBON? Bon te besteden bij alle deelnemende LOKALE handelaars, horeca,

Nadere informatie

Buurthuizen en activiteiten

Buurthuizen en activiteiten Invalshoek: een wijkbudget voor activiteiten We stoppen met de financiering van (een gedeelte van) de huidige activiteiten in de wijk en stellen per wijk een budget beschikbaar voor initiatieven van inwoners

Nadere informatie

Gemeente Dilbeek. RUP Open Ruimte

Gemeente Dilbeek. RUP Open Ruimte Gemeente Dilbeek RUP Open Ruimte Procesnota Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. De wettelijke context... 2 3. Het planningstraject... 3 4. Stand van zaken in mei 2018... 4 4.1. Voorbereidende fase... 4

Nadere informatie

H UURDERSKRANT NIEUWSBRIEF IN DIT NUMMER. Mei 2013. Beste huurder(s),

H UURDERSKRANT NIEUWSBRIEF IN DIT NUMMER. Mei 2013. Beste huurder(s), Mei 2013 NIEUWSBRIEF H UURDERSKRANT IN DIT NUMMER Beste huurder(s), Tevredenheidsenquête: De resultaten van het onderzoek bij de huurders van SVK Regio Roeselare VZW (p. 2-6) Een onthaalbrochure voor nieuwe

Nadere informatie

pilootprojecten (deel 1) Oost-Vlaanderen

pilootprojecten (deel 1) Oost-Vlaanderen pilootprojecten (deel 1) Oost-Vlaanderen dhr. Arne Oosthuyse projectcoördinator Voka - Kamer van Koophandel O-Vl. VON-sessie: Allochtoon ondernemerschap in Vlaanderen Donderdag 9 juni 2011 Huis van de

Nadere informatie

CAPLO-NIEUWS DEPARTEMENT LEEFMILIEU, NATUUR EN ENERGIE

CAPLO-NIEUWS DEPARTEMENT LEEFMILIEU, NATUUR EN ENERGIE CAPLO-NIEUWS DEPARTEMENT LEEFMILIEU, NATUUR EN ENERGIE In dit nummer (nr. 8) Slotevent financiering klimaatplannen SO-projecten: rapportering Subsidies materialenbeheer Subsidies groenprojecten Campagne

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. juni 2015

Uitvliegerskrant. juni 2015 De Uitvliegerskrant juni 2015 Maandelijks tijdschrift - jaargang 16, nr. 6 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Aanjagers 1 december 2015 Ctylab

Aanjagers 1 december 2015 Ctylab Ctylab zoekt aanjager(s) Je hebt misschien al eens van ons gehoord. Een online platform voor klein nieuws en frisse ideeën uit je eigen omgeving. Nu doen we dat nog op Facebook met een kleine groep. Maar

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. December 2014

Uitvliegerskrant. December 2014 De Uitvliegerskrant December 2014 Maandelijks tijdschrift - jaargang 15, nr. 10 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon

Nadere informatie

Van braindrain naar braingain?

Van braindrain naar braingain? Van braindrain naar braingain? Bron cijfers: Steunpunt Sociale Planning Verwerking en interpretatie: RESOC Deelanalyse B Leeftijdscategorie 359 jaar Netto-migratie 359 jarigen 5 5-5 3 Immigratie 98 86

Nadere informatie

Partnerschap VZW Jongerenatelier en VZW Oranjehuis i.s.m. VDAB West-Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen ESF Innovatieproject

Partnerschap VZW Jongerenatelier en VZW Oranjehuis i.s.m. VDAB West-Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen ESF Innovatieproject Partnerschap VZW Jongerenatelier en VZW Oranjehuis i.s.m. VDAB West-Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen ESF Innovatieproject Probleem - Grote jeugdwerkloosheid - Overstap onderwijs-arbeidsmarkt

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen E. Feys Dienst technische dienst Volgnummer dossier 13 Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp gemeentelijk

Nadere informatie

GEMEENTE HEUVELLAND RUP Brandweerkazerne. Procesnota mei 2019

GEMEENTE HEUVELLAND RUP Brandweerkazerne. Procesnota mei 2019 GEMEENTE HEUVELLAND RUP Brandweerkazerne Procesnota mei 2019 COLOFON Opdracht: RUP Brandweerkazerne - Procesnota Opdrachtgever: Gemeente Heuvelland Bergstraat 24 8950 Heuvelland (Kemmel) Opdrachthouder:

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Ook in het regeerakkoord gaat er veel aandacht uit naar armoedepreventie.

Ook in het regeerakkoord gaat er veel aandacht uit naar armoedepreventie. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 497 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 27 maart 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Faillissementen - Preventief beleid In 2015 startten 5.025

Nadere informatie

uw gemeente, een toegankelijke gemeente

uw gemeente, een toegankelijke gemeente uw gemeente, een toegankelijke gemeente Structureel samenwerken met experten inzake toegankelijkheid. 10/12/2015 Brussel AGENTSCHAP TOEGANKELIJK VLAANDEREN 1 INHOUD 1 Het Agentschap Toegankelijk Vlaanderen

Nadere informatie

Werkgroep schilder/decoratie

Werkgroep schilder/decoratie Werkgroep schilder/decoratie 24 september 2013 Eucora Els Callemein 1. Programma - Verwelkoming bedrijf - Projecten - Varia - Rondleiding Eucora Verwelkoming door Frieda Projecten 2013 Leggen van laminaat

Nadere informatie

SECRETARIAAT TANDARTSASSISTENT

SECRETARIAAT TANDARTSASSISTENT SECRETARIAAT TANDARTSASSISTENT 2017-2018 TANDARTSASSISTENT 2017-2018 Zet een tandje bij Beste student, De tandartsassistent(e) vormt een belangrijke schakel tussen de tandarts en de patiënt. De assistent(e)

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

2 planningsproces. 2.2 agenda RUP-procedure

2 planningsproces. 2.2 agenda RUP-procedure PROCESNOTA 1 opzet De voorliggende procesnota wordt opgemaakt in kader van de opmaak van het RUP recratie Dadizele. Deze procesnota moet worden samen gelezen met de andere onderdelen van dit RUP. In functie

Nadere informatie

Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 23/06/2016

Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 23/06/2016 Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 23/06/2016 Agenda provincieraad (PR) OVERZICHT RAADSCOMMISSIES: COMMISSIE AZF ALGEMENE ZAKEN EN FINANCIËN 1 STE COMMISSIE BESTUURLIJKE ORGANISATIE, ALGEMENE

Nadere informatie

WEGWIJS IN DE WERELD VAN STEUNMAATREGELEN

WEGWIJS IN DE WERELD VAN STEUNMAATREGELEN WEGWIJS IN DE WERELD VAN STEUNMAATREGELEN Julie Pieters Federatie Vrije Beroepen (aangesloten bij UNIZO) 3 pijlers Belangenbehartiging Informatie & advies Netwerken 5 paradigma s van naar Korte termijn

Nadere informatie

Infovergadering Wijnendalestraat. 29 juni 2015

Infovergadering Wijnendalestraat. 29 juni 2015 Infovergadering Wijnendalestraat 29 juni 2015 Agenda - Verwelkoming schepen Coppé - Herinrichting Wijnendalestraat uitleg bij ontwerp - Nutswerken - Riolerings- en wegeniswerken - Maatregelen handelaars

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Personeel dienst Personeelsbeheer Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROJECTEN - FUNCTIEBESCHRIJVINGEN EN FORMATIEWIJZIGINGEN Educatief project Milieuzorg op School (MOS) in de Vlaamse

Nadere informatie

STAD RONSE - Reglement betreffende de uitbating van nachtwinkels, privaat bureaus voor telecommunicatie, club-vzw s en automatenshops

STAD RONSE - Reglement betreffende de uitbating van nachtwinkels, privaat bureaus voor telecommunicatie, club-vzw s en automatenshops STAD RONSE - Reglement betreffende de uitbating van nachtwinkels, privaat bureaus voor telecommunicatie, club-vzw s en automatenshops Artikel 1 Begripsomschrijving Voor de toepassing van dit reglement

Nadere informatie

Samen kunnen we nog zoveel doen!

Samen kunnen we nog zoveel doen! Samen kunnen we nog zoveel doen! Ook als genezen niet meer kan... Wat is palliatieve zorg? Onder palliatieve zorg valt alle zorg die erop gericht is patiënten, voor wie genezing niet meer mogelijk is,

Nadere informatie

In het begin moeten wij vooral op de kosten leggen en niet teveel geld uitgeven. Dus gratis is natuurlijk beter.

In het begin moeten wij vooral op de kosten leggen en niet teveel geld uitgeven. Dus gratis is natuurlijk beter. 3. INFORMATIE VOOR STARTENDE ONDERNEMERS Als jij een onderneming wil opstarten, kan jij beroep doen op en aantal organisaties waar jij meer informatie kunt vinden en waar jij tevens administratieve of

Nadere informatie

WEGWIJS IN DE WERELD VAN STEUNMAATREGELEN

WEGWIJS IN DE WERELD VAN STEUNMAATREGELEN WEGWIJS IN DE WERELD VAN STEUNMAATREGELEN Julie Pieters Federatie Vrije Beroepen (aangesloten bij UNIZO) 3 pijlers Belangenbehartiging Informatie & advies Netwerken 5 paradigma s van naar Korte termijn

Nadere informatie

CREATIEF WERKEN: SMART. Tag Archives: Werken

CREATIEF WERKEN: SMART. Tag Archives: Werken 1 sur 5 23/12/2014 14:54 Tag Archives: Werken CULTUUR, SOCIAAL ONDERNEMERSCHAP, WERKEN CREATIEF WERKEN: SMART 2014/06/23 LEAVE A COMMENT Wat doe je als je van je talent je beroep wil maken wanneer er nog

Nadere informatie

Groepsaankoop 100 % groene stroom en aardgas 2013

Groepsaankoop 100 % groene stroom en aardgas 2013 Groepsaankoop 100 % groene stroom en aardgas 2013 1 Waarom deelnemen? 1) 100% Groene stroom: afkomstig is uit hernieuwbare energiebronnen -onuitputtelijk -zon, wind, biomassa, biogas, waterkracht, getijdenenergie

Nadere informatie