uider ymnasium een Calvijn school

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "uider ymnasium een Calvijn school"

Transcriptie

1 uider ymnasium een Calvijn school

2 Beste ouder/verzorger, Ik geef met trots leiding aan het eerste zelfstandige gymnasium van Rotterdam-Zuid. Wij zijn er om leerlingen te leren dat het mooi en leuk is om meer te ontdekken over de wereld en om hen aan te moedigen zichzelf optimaal te ontwikkelen. Mijn enthousiaste docententeam staat dan ook met plezier klaar om u van harte welkom te heten op onze school. Over enige tijd zullen wij verhuizen naar het poortgebouw van het voormalige Zuiderziekenhuis. Tot die tijd ontvangen wij u graag aan ons oude adres aan de Grift, in de mooie wijk Vreewijk, waar onze school al sinds 1937 goed onderwijs biedt aan kinderen uit de hele regio. Wij zijn een gymnasium voor kinderen die een onderwijsprogramma willen volgen dat bij hen past. In overleg met onze leerlingen, hun docenten en hun ouders zoeken we voor iedere leerling naar de optimale route naar het diploma. We stellen heldere verwachtingen aan onze leerlingen en vinden dat zij het beste uit zichzelf moeten halen. Als docenten hebben wij op onze beurt de plicht om het best mogelijke onderwijs aan onze leerlingen te geven. Het is deze samenwerking tussen leerlingen, docenten en ouders waar wij voor staan en waardoor onze school een plaats is waar je welkom bent en waar je jezelf mag zijn, om een plezierige schooltijd te hebben en om het maximale uit jezelf te halen. Een ouder vertelde mij laatst dat ze merkt dat haar kind wordt gezien. Daar begint het vaak mee: oog hebben voor hoe iemand in elkaar zit. Als christelijke school staan wij open voor mensen van alle geloven en achtergronden. U bent bij ons van harte welkom. Directeur Zuider Gymnasium

3 Een persoonlijk gymnasium Het gymnasium is het hoogste onderwijsniveau dat je in Nederland op de middelbare school kunt volgen en het diploma biedt dan ook toegang tot de universiteit. Het gymnasium onderscheidt zich van het atheneum door naast de reguliere vwo-vakken ook de vakken Latijn, Grieks en Klassieke Culturele Vorming aan te bieden. Daarnaast is er een breed aanbod aan algemene ontwikkeling, in de vorm van projectdagen, excursies en internationaliseringsprogramma s. Het Zuider Gymnasium is bovendien een Begaafdheidsprofielschool. Dit betekent dat we gespecialiseerd zijn in het begeleiden van slimme kinderen op gymnasiumniveau. Door het aanbieden van individuele leerroutes motiveren wij leerlingen op een manier die bij hen past, zoals het volgen van extra keuzevakken, projecten bij techniek, deelnemen aan olympiades en versneld examen doen voor één, meerdere of zelfs alle vakken.

4 Bij een individuele route wordt er gekeken naar wat past bij de talenten, behoeftes en interesses van de leerling. Onze school is een gymnasium waar leerlingen worden geïnspireerd, uitgedaagd en het fijn hebben. Persoonlijk contact is belangrijk op onze school en een goede sfeer van samenwerking en gelijkwaardigheid maakt ons bijzonder. Het Zuider Gymnasium behoort tot één van de 33 middelbare scholen in Nederland met het predicaat Begaafdheidsprofielschool. De vereniging noemt het Zuider Gymnasium de parel van Rotterdam-Zuid. Enkele voorbeelden Iedere leerling heeft andere interesses. Zo wordt er in het technieklokaal bijvoorbeeld gewerkt aan een CO2-zuiveringsinstallatie, zitten er een gang verderop leerlingen die een poëzieclub hebben opgericht en zich verdiepen in Latijnse schrijvers en hangen er in de hele school kunstwerken die zijn gemaakt door eindexamenkandidaten voor het vak kunst. Natuurlijk bieden we ook ruimte aan leerlingen die graag sporten of musiceren buiten school en om die reden alleen het minimale programma willen volgen. Al deze voorbeelden laten zien dat dé gymnasiast bestaat door zichzelf te zijn. Wij geloven er daarom in leerlingen ruimte en tijd te geven voor hun eigen onderwijsprogramma. Tegelijkertijd leren al onze gymnasiasten te voldoen aan eisen die in het examen aan hen worden gesteld. Zo zijn zij optimaal voorbereid op de universiteit en hebben zij geleerd hun eigen talenten te ontdekken en te gebruiken.

5

6 Persoonlijke ervaringen Dion van der Burgh, leerling: Ik heb tot de dag van vandaag geen spijt dat ik voor deze school heb gekozen en heb absoluut mijn plek gevonden. Ik heb hier de mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen en verveel me dus niet. Marit Kasius, leerling: Ik ben nog altijd erg blij dat ik voor deze school heb gekozen. Ik ben vanaf het begin goed begeleid en heb sindsdien mijn eigen traject mogen volgen. In de eerste klas heb ik bijvoorbeeld gelijk de mogelijkheid gekregen om vervroegd met Grieks te beginnen, en nu ik in de vierde klas zit, ga ik alvast eindexamen Grieks en Latijn doen. Ook vind ik de sfeer die op deze school hangt heel prettig. Ik voel me hier veilig en heb een goede band met mijn docenten. Ouijdane Arabat, leerling: Ik ben begonnen op een andere school in de havo/vwo-brugklas maar ben door hard te werken opgestroomd naar het gymnasium. Op onze school heb je de mogelijkheid om te doen waar je goed in bent. Als je hulp nodig hebt kun je altijd wel bij iemand terecht. Dit jaar hebben we ook laptops gekregen, wat het werken voor school een stuk makkelijker maakt.

7 Onze leerlingen komen uit heel Rotterdam en omstreken. Leerlingen uit de randgemeenten reizen met elkaar over veilige fietspaden. De school is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Patricia Koudstaal, moeder van drie leerlingen: Het Zuider Gymnasium heeft een persoonlijke aanpak, persoonlijk contact met de leerlingen en de ouders. Er zijn veel mogelijkheden, ook voor eigen ideeën van de leerling. Je wordt serieus genomen en vormt samen met de school een team om de leerlingen door deze belangrijke periode van hun leven, van kind tot volwassene, het beste te begeleiden. Tanja Sewgobind, moeder van een examenleerling: Mijn broers, mijn zusje en ikzelf hebben allemaal op Calvijn gezeten en hebben dat ook allemaal met een goed gevoel afgesloten. Het is voor mij een fijn gevoel dat mijn zoon ook op de school zit waar ik mijn diploma heb gehaald. Calvijn is een school met veel culturele invloeden: een perfecte afspiegeling van de Rotterdamse samenleving. Er is een sterk team van goede en fijne leerkrachten en betrokken mentoren. Ik ben blij dat mijn zoon zes jaar geleden de keus heeft gemaakt voor deze school en ik ben heel trots op hem dat hij nu in het examenjaar zit van het Zuider Gymnasium.

8 buitenlandreizen naar Lille, Berlijn en Rome, een activiteitenweek met debatdagen, museumuitjes, een jaarlijkse gymnasiumfeestdag, proeflessen van universitaire docenten, een-op-een-gesprekken met oud-leerlingen en andere rolmodellen, theaterbezoeken en eigen toneelproducties en niet te vergeten gezellige uitjes met de klas en de mentor en nog veel meer! Zo gaat het bij ons Goed voorbereid op de toekomst Onze overtuiging is dat iedereen van waarde is en dat het goed is om open te staan voor andersdenkenden. Leren om kritisch te zijn, om je goed te verdiepen in moeilijke onderwerpen en om in contact te komen met de juiste mensen zijn vaardigheden die de maatschappij tegenwoordig van mensen vraagt. Het zijn ook vaardigheden die passen bij een gymnasiast: iemand die geen genoegen neemt met de dingen zoals ze zijn, maar meer wil weten of er anders naar kijkt. Leerlingen leren ook door te ervaren. Daarom gebeurt er van alles op onze school: een ruimtemissie bij ESA-Estec, een bezoek aan de synagoge, een cultuurmissie waarbij leerlingen hun eigen tijdschrift publiceren, Samenwerking met ouders De leerling, school en de ouders zijn samen verantwoordelijk voor een fijne schooltijd. Hierin verwachten wij een actieve bijdrage van ouders. Ouderbetrokkenheid vergroten wij door een actieve ouderkring, het bieden van oudercursussen, speciale oudercontactavonden en deelname aan schoolactiviteiten. Eigen leerroute In jaar 1 moeten leerlingen de propedeuse behalen. Daarom volgen leerlingen in dit eerste leerjaar meteen een groot aantal vakken en wordt er intensief begonnen. Wij werken samen met de Nijmeegse Radboud Universiteit, om door middel van een screening de capaciteiten, sterke en zwakke punten van onze leerlingen in beeld te brengen. Hier kan dan bij de verschillende vakken en in het mentoraat aan gewerkt worden.

9 In de jaren daarna volgt iedereen de minimumroute naar het examen. Het examen kan na vijf of zes jaar worden afgelegd en het programma kan per leerling verschillen. Onze school heeft dan ook een licentie voor versneld vwo. In leerjaar drie kiezen de leerlingen een vakkenpakket in één van de verschillende profielen aan de alfa- of bèta-zijde van het gymnasium. op onze school kunnen leerlingen als beloning voor een goede werkhouding extra motivatievakken kiezen buiten hun profiel om. Sommige leerlingen versnellen al in de onderbouw voor één of meerdere vakken en weer andere leerlingen doen dit in de bovenbouw; een enkeling slaat bij goede resultaten zelfs een geheel leerjaar over of neemt meerdere motivatievakken. Ook zijn er leerlingen die in plaats van te versnellen kiezen om te verbreden, bijvoorbeeld door een proefstudie aan een universiteit te doen, een taalcursus te volgen of een fysiek product in het technieklokaal te ontwikkelen. Zo volgt elke leerling indien gewenst en indien mogelijk zijn of haar eigen leerroute. Tevens bestaat in alle leerjaren de mogelijkheid om extra taalcertificaten te behalen, zoals Cambridge-Engels, DELF-Frans en Goethe-Duits.

10 Binnen alle klassen wordt gedifferentieerd gewerkt. Om deze manier van lesgeven te ondersteunen zijn alle leerlingen in het bezit van een laptop. Wij kiezen bewust voor het zogenaamde blended learning. Dit betekent dat er naast de devices ook met boeken wordt gewerkt. Het docententeam is intensief geschoold in het begeleiden van slimme leerlingen en een aantal ECHA-specialisten adviseert en versterkt het docententeam. Daarnaast zijn er (hoog)begaafdheidscoördinatoren die voor leerlingen een traject op maat kunnen realiseren en met ouders, leerlingen en docenten meedenken over de beste vorm daarvoor. Pregymnasium Met ons pregymnasium geven we basisschoolleerlingen uit groep 8 de mogelijkheid om kennis te maken met gymnasiaal onderwijs. Het pregymnasium heeft een startklas, van september tot en met december, en een sprintklas, van januari tot en met juni. De pregymnasiasten zijn in de startklas iedere donderdag de gehele dag leerling op onze school. Ze krijgen les van onze eigen docenten, maar ook colleges en workshops van gastdocenten van universiteiten en het bedrijfsleven, oud-leerlingen en ouders. Het programma in de startklas loopt uiteen van lessen over geneeskunde, forensisch onderzoek, klassieke talen, duurzaamheid, ruimtevaart, cultuurgeschiedenis, muziek, dans, sport en mentale weerbaarheid. Om met de beroemde Franse schrijver Antoine de Saint-Exupéry te spreken is het vrij geïnterpreteerd belangrijk om leerlingen te leren

11 verlangen naar de eindeloze zee voordat ze leren hoe ze een schip moeten bouwen. Door het brede aanbod in het pregymnasium hopen we leerlingen te prikkelen en te stimuleren tot leren. In het tweede halfjaar kunnen leerlingen uit groep 8, die besluiten voor onze school te kiezen, zich aanmelden voor de sprintklas. Dit is een groep pregymnasiasten die alvast begint met brugklasstof. Deze leerlingen beginnen dus versneld met het gymnasium en bereiden zich op die manier al tijdig voor op de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Dit is het resultaat Wanneer leerlingen onze school verlaten, zijn zij in het bezit van een gymnasiumdiploma. Zij hebben een uniek diploma behaald, met een route die hen heeft uitgedaagd en geleerd hun eigen leerproces te sturen. Daarmee zijn zij optimaal voorbereid op een universitaire studie en bezitten zij bovendien een goede algemene ontwikkeling. Veel van onze leerlingen gaan van school met een aantal Cambridge-, Goethe- en DELF-taalcertificaten en slagen cum laude of zelfs summa cum laude. Komt uw kind in aanmerking? Uw kind komt in aanmerking voor plaatsing op het gymnasium met een vwo-advies. Wij volgen daarbij de procedure zoals die is omschreven in de Rotterdamse Plaatsingswijzer en hebben intensief contact met de basisschool. Wij voeren met alle geïnteresseerde leerlingen een uitgebreid kennismakingsgesprek. Zo bekijken wij of plaatsing mogelijk is en kunnen we onze klassen zorgvuldig indelen. Naast de reguliere klassen hebben wij ook klassen voor leerlingen waarvan wij op voorhand verwachten dat zij een aangepaste route zullen volgen, met meer aandacht voor het leren studeren en meer startmomenten. Deze klassen krijgen in de eerste en tweede klas het vak psychologie aangeboden. Maak kennis met onze school Als u vragen heeft, kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Vanzelfsprekend zijn uw kind en u ook van harte uitgenodigd om kennis te maken met onze school tijdens een van onze voorlichtingsbijeenkomsten. Op woensdag 25 oktober, woensdag 6 december, woensdag 17 januari en woensdag 21 februari organiseren wij open lesmidda-

12 gen. Tijdens deze middagen kan uw kind lessen volgen en krijgt u als ouder informatie over onze school. De middagen duren van tot uur. Ook bent u van harte welkom tijdens de open lesavond op woensdag 8 november van tot uur. Aanmelden voor de open lessen kan via: a.m.van.der.kellen@calvijn.nl. Voor meer informatie over het pregymnasium en inschrijven kunt u contact opnemen met Rob Madlener: a.h.madlener@calvijn.nl Voor meer informatie over onze school kunt u ook contact opnemen met de teamleider, drs. Chris van den Berg: c.k.van.den.berg@calvijn.nl en de directeur, drs. Linda Waals via l.waals@calvijn.nl. Open dag en voorlichtingsavonden De ervaring leert dat kinderen onze school het best leren kennen door een open dag of een dagdeel mee te lopen. Uw kind is altijd welkom. Voor een meeloopdag kunt u contact opnemen met de studiecoördinator van het eerste leerjaar, Dennis van der Stel: d.van.der.stel@calvijn.nl. Ook bent u van harte welkom tijdens de voorlichtingsavond op donderdag 11 januari van tot uur. Onze open dag is op vrijdag 19 januari van tot uur. Chatavonden CSG Calvijn organiseert op 9 januari, 24 januari en 7 maart van tot uur chatavonden om uw vragen te beantwoorden. Zie voor meer informatie Z G Bezoekadres: Grift SB Rotterdam zuidergymnasium@calvijn.nl

uider ymnasium een Calvijn school

uider ymnasium een Calvijn school uider ymnasium een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Van harte welkom op het Zuider Gymnasium. Met trots: sinds augustus 2016 zijn wij het eerste zelfstandige gymnasium van Rotterdam-Zuid. Wij bieden

Nadere informatie

VOORTGEZET ONDERWIJS BASISONDERWIJS GROEP 5-8 PREGYMNASIUM

VOORTGEZET ONDERWIJS BASISONDERWIJS GROEP 5-8 PREGYMNASIUM VOORTGEZET ONDERWIJS BASISONDERWIJS GROEP 5-8 PREGYMNASIUM Andere wegen Noord Oost Zuid West... Linksom, rechtsom of versneld naar je examen. Op het Zuider Gymnasium is jouw leerweg uniek, je begeleiding

Nadere informatie

atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school

atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school Beste ouders/verzorgers, Met deze folder geven we u graag informatie over Vreewijk Lyceum. Al bijna 100 jaar begeleiden wij leerlingen naar een havo- of

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school

atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school Beste ouders/verzorgers, De komende periode kiest u samen met uw zoon of dochter een middelbare school. U bezoekt met uw kind waarschijnlijk verschillende

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

vmbo tl en gl een Calvijn school

vmbo tl en gl een Calvijn school vmbo tl en gl Zuidermavo mavo e v e i t r o p s e d et m d i u Z p o o ute r o v a H een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind stapt binnenkort over naar het voortgezet onderwijs. Een mooi, maar

Nadere informatie

vmbo tl - gl uliana (t)huiswerkvrij een Calvijn school

vmbo tl - gl uliana (t)huiswerkvrij een Calvijn school vmbo tl - gl uliana een Calvijn school (t)huiswerkvrij Beste ouder/verzorger, Volgend jaar gaat uw zoon/dochter naar een andere school! Afscheid nemen van de basisschool is spannend, zeker voor uw kind

Nadere informatie

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN ATHENEUM EN GYMNASIUM OP HET RIJSWIJKS LYCEUM MET AANDACHT VOOR HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN Onze school is een afspiegeling van de bevolking

Nadere informatie

atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school

atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind staat op het punt de overstap te maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs: een grote en belangrijke stap.

Nadere informatie

zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+

zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+ zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+ klas 1 havo/vwo Deze brugklas is voor leerlingen met een

Nadere informatie

havo en mavo alvijn usiness chool een Calvijn school

havo en mavo alvijn usiness chool een Calvijn school havo en mavo alvijn usiness chool een Calvijn school Beste ouder/verzorger, U staat samen met uw kind voor een belangrijke keuze: het kiezen van een middelbare school. Wellicht is de Calvijn Business School

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen!

Samen het beste uit jezelf halen! Samen het beste uit jezelf halen! Maak kennis met het Gerrit Rietveld College Je gaat binnenkort naar de middelbare school en natuurlijk wil je eerst onderzoeken welke school bij je past. We stellen ons

Nadere informatie

Het gymnasium: iets voor jou?

Het gymnasium: iets voor jou? Het gymnasium: iets voor jou? Stel jezelf eens de vraag... Ben ik nieuwsgierig? Heb ik een brede belangstelling? Hou ik van onderzoeken? Ben ik gek op cultuur? Houd ik van nieuwe dingen leren? Ben ik kritisch?

Nadere informatie

vmbo tl - gl uliana (t)huiswerkvrij een Calvijn school

vmbo tl - gl uliana (t)huiswerkvrij een Calvijn school vmbo tl - gl uliana een Calvijn school (t)huiswerkvrij Beste ouder/verzorger, Volgend jaar gaat uw zoon/dochter naar een andere school! Afscheid nemen van de basisschool is spannend, zeker voor uw kind

Nadere informatie

Voorlichting

Voorlichting Voorlichting 2017-2018 Voorstellen Van basisschool naar Zuyderzee Lyceum Iedereen start op het Junior Kleinschalig (max. 450 leerlingen op locatie). Korte lijnen, iedereen kent elkaar. Veilig en vertrouwd.

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij...

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij... Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je zelfstandig werken, je eigen verantwoordelijkheid nemen, keuzes maken en goed samenwerken met je

Nadere informatie

KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015. Johan van. Oldenbarnevelt. Gymnasium

KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015. Johan van. Oldenbarnevelt. Gymnasium KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015 Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium EEN GYMNASIUM? Het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt, het JvO, is een zelfstandig gymnasium. Dat is een school waar alle

Nadere informatie

Welkom atheneum+ en gymnasium+ méér dan vwo

Welkom atheneum+ en gymnasium+ méér dan vwo Welkom atheneum+ en gymnasium+ méér dan vwo Voorlichtingsavond 3 december 2015 voor wie? voor de nieuwsgierige vwo-leerling die zich wil ontwikkelen deze leerling heeft o.a. de volgende kenmerken : onderzoekende

Nadere informatie

EEN WERELD AAN TALENTEN! VWO/HB ONDERWIJS

EEN WERELD AAN TALENTEN! VWO/HB ONDERWIJS EEN WERELD AAN TALENTEN! VWO/HB ONDERWIJS Onze school is een afspiegeling van de bevolking in een grootstedelijk gebied en daar zijn we trots op. Wij gaan ervan uit dat we goed zijn dankzij onze verschillen.

Nadere informatie

Welkom op DAlToN mavo

Welkom op DAlToN mavo Welkom op DALTON MAVO Wie zijn wij? Lentiz Dalton MAVO is een mavo-school in Naaldwijk met 640 leerlingen en 80 personeelsleden. Onze school is bruisend en tegelijkertijd kleinschalig. Met elkaar zorgen

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Yair Past het Boni bij mij? Bruggers aan het woord Yair: Ik voel me thuis op het Boni. Het is heel fijn in de brugklas. Je wordt hier

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

Hier leer je voor het leven

Hier leer je voor het leven BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je voor het leven Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving Leren kan op

Nadere informatie

Samen bouwen aan jouw toekomst

Samen bouwen aan jouw toekomst Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Samen bouwen aan jouw toekomst i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Dit is mijn school. Ik heb moeite met schoolwerk maken. Maar op

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015 OPEN DAG za 17 januari 2015 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 26 januari 2015 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 28 januari 2015 aanvang 14.00 uur online aanmelden vóór 23 jan. Burggravenlaan Internationaal

Nadere informatie

Jij maakt het verschil!

Jij maakt het verschil! Lingebos 2014 Jij maakt het verschil! 2014-2015 havo atheneum tweetalig atheneum gymnasium tweetalig gymnasium Onderwijs Als je kiest voor Lyceum Oudehoven kies je voor een schooltype waarvan de naam is

Nadere informatie

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou!

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou! Informatie 2019-2020 Locatie Rijssen Het gaat om jou! Inhoud Kies jij voor het Pius X College?... 3 Kleinschaligheid... 5 Waar staat het Pius X College voor?... 5 Identiteit... 7 Ons onderwijsaanbod...

Nadere informatie

Wat is dalton? We werken met daltonuren. Tijdens een daltonuur kun je zelf kiezen aan welk vak je gaat werken en bij welke docent.

Wat is dalton? We werken met daltonuren. Tijdens een daltonuur kun je zelf kiezen aan welk vak je gaat werken en bij welke docent. daarom dalton! Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je om zelfstandig te werken, je eigen verantwoordelijkheid te nemen, keuzes te maken

Nadere informatie

SLIM LEREN. Plus school met intensieve begeleiding op maat.

SLIM LEREN. Plus school met intensieve begeleiding op maat. SLIM LEREN Plus school met intensieve begeleiding op maat. Over Roekhorst Wij zijn een particuliere middelbare school. We bieden kwaliteitsonderwijs op alle niveaus met een duidelijke identiteit. Modern

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

GYMNASIUM OP NSG GROENEWOUD VOOR VWO-LEERLINGEN DIE VAN EXTRA UITDAGING HOUDEN

GYMNASIUM OP NSG GROENEWOUD VOOR VWO-LEERLINGEN DIE VAN EXTRA UITDAGING HOUDEN GYMNASIUM OP NSG GROENEWOUD VOOR VWO-LEERLINGEN DIE VAN EXTRA UITDAGING HOUDEN GYMNASIUM OP NSG GROENEWOUD HEEFT UW KIND EEN EENDUIDIG VWO-ADVIES EN HER- KENT U UW KIND IN ONDERSTAANDE BESCHRIJVING? MIJN

Nadere informatie

Plusklassen atheneum en gymnasium méér dan vwo. Informatieavond 3 november 2016

Plusklassen atheneum en gymnasium méér dan vwo. Informatieavond 3 november 2016 Plusklassen atheneum en gymnasium méér dan vwo Informatieavond 3 november 2016 Hoe leert een pienter kind? Door zoveel mogelijk te lezen en kennis te verzamelen, of Door ervaringen op te doen zonder actief

Nadere informatie

mavo havo atheneum gymnasium

mavo havo atheneum gymnasium mavo havo atheneum gymnasium mavo havo atheneum gymnasium Het Elzendaalcollege ligt, omgeven door veel groen, dicht bij het station van Boxmeer. De school bestaat uit drie gebouwen of gebouwdelen, met

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

Het Stedelijk Lyceum Dé begaafdheidsprofielschool in de regio

Het Stedelijk Lyceum Dé begaafdheidsprofielschool in de regio Extra bij het magazine voor groep-8 leerlingen en hun ouders over Het Stedelijk Zutphen Het Stedelijk Lyceum Dé in de regio In dit nummer Tieners met talent Je eigen coach Maatwerk Vwo in 5 jaar 1 De enige

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Havo+ met vwo-route Positief en persoonlijk Intensieve begeleiding Techniek Kunst & Media, Sport & Bewegen, Business Werelds

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen

Samen het beste uit jezelf halen Samen het beste uit jezelf halen Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6 Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag.

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

accent op jouw talent Molenwatering

accent op jouw talent Molenwatering accent op jouw talent Molenwatering nformatie voor jou Je leert gemakkelijk... Je weet van jezelf dat je makkelijk leert. Je wilt bovendien graag alles weten, je bent creatief en een doorzetter. Je tijd

Nadere informatie

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent!

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Nog even en je gaat naar de brugklas. Hartstikke leuk, maar misschien ook een beetje spannend. Om alvast kennis te maken met onze school, hebben we niet

Nadere informatie

JENAPLAN BUITENGEWOON JENA EEN ANDERE, SUCCESVOLLE AANPAK

JENAPLAN BUITENGEWOON JENA EEN ANDERE, SUCCESVOLLE AANPAK JENAPLAN BUITENGEWOON JENA EEN ANDERE, SUCCESVOLLE AANPAK In Heerenveen kunnen leerlingen sinds 1997 Jenaplan-onderwijs volgen in heterogene klassen: alle niveaus in één groep. Het Jenaplan-onderwijs sluit

Nadere informatie

Locatie Buitenbaan Je doet ertoe!

Locatie Buitenbaan Je doet ertoe! JENAPLAN Locatie Buitenbaan Je doet ertoe! BUITENGEWOON JENA een andere, succesvolle aanpak In Heerenveen kunnen leerlingen sinds 1997 in de onderbouw van Jenaplan-onderwijs volgen in heterogene klassen:

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Beste bijna Brugklasser... Informatieavond dinsdag 5 februari 2019 Start om 19.30 uur (voor ouders van leerlingen uit groep 8) Open Huis zaterdag 9 februari 2019 Tussen 10.00 en 13.00 uur Beste bijna brugklasser,

Nadere informatie

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI /

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / OPEN HUIS WOENSDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 22 JANUARI / 19.00-20.30 UUR Kies voor Corderius College

Nadere informatie

Science. Soms moet je lang puzzelen op een vertaling voor Grieks. Het is net wiskunde!

Science. Soms moet je lang puzzelen op een vertaling voor Grieks. Het is net wiskunde! Intermezzo Omdat we verstand van verstand hebben, zijn we in 2016 met Intermezzo gestart: een tussenjaar voor kinderen die klaar zijn op de basisschool, maar nog niet klaar zijn voor de middelbare school.

Nadere informatie

Welkom ouders van t Zonnewiel

Welkom ouders van t Zonnewiel Welkom ouders van t Zonnewiel Presentatie over: De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs en de scholen van Het Baken in Almere Onderwijsdoorstroomschema LWOO, wat is dat? LWOO op Stad

Nadere informatie

Ik wist t meteen: hier hoor ik thuis! Een goeie plek

Ik wist t meteen: hier hoor ik thuis! Een goeie plek Nieuwe school Na de zomervakantie ga je naar een nieuwe school en kom je in een nieuwe klas met maar een paar bekende gezichten. Spannend hoor! Maar wees gerust: vrienden maken op een nieuwe school gaat

Nadere informatie

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school Informatie voor leerlingen christelijke school 2018-2019 tto gymnasium atheneum havo mavo Kies een school die bij je past. 2 Om erachter te komen of je De Nassau een leuke school vindt, ben je van harte

Nadere informatie

goed voor elkaar! goed voor elkaar! op het Bornego College in Heerenveen ONTDEK BORNEGO HEERENVEEN

goed voor elkaar! goed voor elkaar! op het Bornego College in Heerenveen ONTDEK BORNEGO HEERENVEEN goed voor elkaar! goed voor elkaar! op het Bornego College in Heerenveen ONTDEK BORNEGO HEERENVEEN Ik vind dat de meeste docenten hier wel aardig zijn en dat ze goed lesgeven. Als je goed je best doet

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

Welkom. Ik wist direct: hier hoor ik thuis!

Welkom. Ik wist direct: hier hoor ik thuis! Nieuwe school Na de zomervakantie ga je naar een nieuwe school en kom je in een nieuwe klas met maar een paar bekende gezichten. Spannend hoor! Maar wees gerust: vrienden maken op een nieuwe school gaat

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

waarom kiezen voor het Zaanlands Lyceum?

waarom kiezen voor het Zaanlands Lyceum? zaanlands Het Zaanlands Lyceum heeft 6 verschillende eerste klassen: havo/vwo havo/vwo sportklas atheneum atheneum bèta+ gymnasium gymnasium bèta+ waarom kiezen voor het Zaanlands Lyceum? lyceum Duidelijke

Nadere informatie

Iris. en Het Noordik. Volg ons op:

Iris. en Het Noordik. Volg ons op: m o k l We e z n o op n e g a d n e p o Iris en Het Noordik Volg ons op: Welkom op Het Noordik CSG Het Noordik is een leuke school waar je veel leert, waar je jezelf kunt zijn en waar je ontdekt wie je

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE VOOR HET SCHOOLJAAR 2015-2016. www.willibrordgymnasium.nl

PRAKTISCHE INFORMATIE VOOR HET SCHOOLJAAR 2015-2016. www.willibrordgymnasium.nl PRAKTISCHE INFORMATIE VOOR HET SCHOOLJAAR 2015-2016 www.willibrordgymnasium.nl SPEERPUNTEN IN ONDERWIJS EN BEGELEIDING MISSIE EN VISIE Willibrord Gymnasium staat voor categoraal gymnasiaal onderwijs in

Nadere informatie

Van Maerlantlyceum. Op naar klas 2. jezelf zijn. Bij ons kun je gewoon

Van Maerlantlyceum. Op naar klas 2. jezelf zijn. Bij ons kun je gewoon Van Maerlantlyceum Op naar klas 2 Bij ons kun je gewoon jezelf zijn Agenda: Welkom HAVO (Guido Torenbeek) HAVO/VWO (Ilse van der Woude) mentoraat havo/vwo (Petra Mulders en Bram van Heesch) mentoraat gymnasium

Nadere informatie

Welkom op onze. open dagen. Volg ons op:

Welkom op onze. open dagen. Volg ons op: Welkom op onze open dagen teren s e r p e t f r Ik du Volg ons op: Welkom op Het Noordik CSG Het Noordik is een leuke school waar je veel leert, waar je jezelf kunt zijn en waar je ontdekt wie je bent

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. Open Dag za 19 januari 2013. Informatieavond ma 28 januari 2013. Middag groep 8 wo 30 januari 2013

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. Open Dag za 19 januari 2013. Informatieavond ma 28 januari 2013. Middag groep 8 wo 30 januari 2013 Open Dag za 19 januari 2013 van 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 28 januari 2013 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 30 januari 2013 aanvang 13.30 uur Burggravenlaan Internationaal en ondernemend Bonaventuracollege

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

GYMNASIUM LESPRAKTIJK

GYMNASIUM LESPRAKTIJK Binnen OSG Sevenwolden is het mogelijk om een gymnasiumdiploma te halen. Hoe dat gaat, wat er binnen de school gebeurt en wat de plus punten zijn, leggen we hier in uit. LESPRAKTIJK De betere en gemotiveerde

Nadere informatie

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven MELANCHTHON BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo hier leer je voor het leven Leren kan op veel manieren. Op Bergschenhoek leer je voor het leven. Een breed programma met veel

Nadere informatie

Profielkeuze 3 (t) VWO. 22 november 2018

Profielkeuze 3 (t) VWO. 22 november 2018 Profielkeuze 3 (t) VWO 22 november 2018 Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) Doel: Op zoek gaan naar het meest geschikte profiel toekomst Hulpmiddelen: Keuzebegeleidingsmethode: Profielkiezer Digitaal

Nadere informatie

BORNEGO COLLEGE. 25 oktober Een belangrijk keuzemoment in het leven van uw zoon of dochter. Hier kan een onderschrift komen

BORNEGO COLLEGE. 25 oktober Een belangrijk keuzemoment in het leven van uw zoon of dochter. Hier kan een onderschrift komen BORNEGO COLLEGE 25 oktober 2016 Een belangrijk keuzemoment in het leven van uw zoon of dochter Hier kan een onderschrift komen 1 Programma (in hoofdlijnen) (voortgezet) Onderwijs in Nederland Bornego College:

Nadere informatie

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke school, waar elke dag ongeveer 820 leerlingen onderwijs volgen. Iedereen is van

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO BESTE OUDERS EN TOEKOMSTIGE LEERLINGEN WAT IS DAT TOCH SPANNEND: KIEZEN VOOR EEN MIDDELBARE SCHOOL! Deze brochure laat

Nadere informatie

Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan

Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan brugklas info 2014-2015 gymnasium vwo havo Eerst goed rondkijken, dan pas kiezen! We zochten een school die helemaal bij ons paste. Daarom hebben we in groep 8 goed

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Film bekijken? Scan met Layar! vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar

Nadere informatie

LIBANON LYCEUM. vraagt veel, geeft veel. mavo havo atheneum gymnasium WWW.LIBANONLYCEUM.NL

LIBANON LYCEUM. vraagt veel, geeft veel. mavo havo atheneum gymnasium WWW.LIBANONLYCEUM.NL LIBANON LYCEUM mavo havo atheneum gymnasium vraagt veel, WWW.LIBANONLYCEUM.NL geeft veel UW KIND IS HET MOOISTE DAT U HEEFT! Daarom kiest u met zorg de school waar uw kind na de basisschool naar toe gaat.

Nadere informatie

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze!

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze! Informatieavond 2016 De Vos: jouw slimste keuze! Welkom Namens het gehele team: Onderwerp presentatie.. Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen

Nadere informatie

Gymnasium. Op het Hondsrug College. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst!

Gymnasium. Op het Hondsrug College. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Gymnasium Op het Hondsrug College Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Gymnasium Hondsrug Het Gymnasium Hondsrug is een afdeling van het Hondsrug College. Het is onderdeel van het vwo,

Nadere informatie

+ klassen gymnasium sport+ cultuur+

+ klassen gymnasium sport+ cultuur+ + klassen gymnasium sport+ cultuur+ st.nicolaaslyceum Hallo nieuwe brugklasser! Vind jij het leuk om meer over cultuur te weten, extra aandacht te besteden aan sport of bezig te zijn met Latijn, Grieks

Nadere informatie

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN!

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! Het Streek Bovenbuurtweg: dé school voor jou als je een school met een fijne sfeer zoekt. Een school waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar je de ruimte krijgt om je talenten

Nadere informatie

Een sterke basis voor je hele leven. informatie voor 8ste groepers

Een sterke basis voor je hele leven. informatie voor 8ste groepers Een sterke basis voor je hele leven informatie voor 8ste groepers Welkom Je hebt vast wel eens van het Gemeentelijk Gymnasium gehoord Misschien heb je er ook wel eens over gedacht om naar ons Gymnasium

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

info MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN

info MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN info 2017 2018 MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN HOI! WIJ ZITTEN OP DE HEEMGAARD. EEN SUPERLEUKE SCHOOL IN APELDOORN. KOM JE OP ONZE OPEN DAG? OF OP EEN VOORLICHTINGSAVOND? DAN ZIEN WE JE DAAR! open dag 20

Nadere informatie

vmbo tl - gl uliana (t)huiswerkvrij een Calvijn school

vmbo tl - gl uliana (t)huiswerkvrij een Calvijn school vmbo tl - gl uliana een Calvijn school (t)huiswerkvrij Beste ouder/verzorger, Volgend jaar gaat uw zoon/dochter naar de middelbare school. Een nieuwe school kiezen en afscheid nemen van de basisschool

Nadere informatie

Als jij van de basisschool een duidelijk vwo-advies krijgt en jouw school nu al haar best moet

Als jij van de basisschool een duidelijk vwo-advies krijgt en jouw school nu al haar best moet Versneld vwo Bij ons kun je in vijf jaar je vwo-diploma halen. Meteen vanaf week 1 in klas 1 ga je aan de slag. De verplichte onderbouw rond je niet in drie, maar in twee jaar af! Als je daar zin in hebt,

Nadere informatie

VOORLICHTING OUDERS GYMNASIUM VTO MAASTRICHT LOCATIE OUDE MOLENWEG

VOORLICHTING OUDERS GYMNASIUM VTO MAASTRICHT LOCATIE OUDE MOLENWEG VOORLICHTING OUDERS GYMNASIUM VTO MAASTRICHT LOCATIE OUDE MOLENWEG HARTELIJK WELKOM VOORSTELLEN: Alet Holwerda docent klassieken en coach gymnasium Ben Perry teamleider tto en gymnasium OPZET INFORMATIEAVOND

Nadere informatie

Lek en Linge GYMNASIUM

Lek en Linge GYMNASIUM Lek en Linge GYMNASIUM Gymnasium: Verbreed je culturele horizon! Heb je plezier in leren? Zoek je graag dingen uit? Ben je geïnteresseerd in de wereld van de Grieken en de Romeinen? Wil je extra tools

Nadere informatie

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Werelds leren in landelijk Amsterdam Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Welkom op De Weidevogel! De Weidevogel is niet zomaar een openbare basisschool. Onze school ligt

Nadere informatie

Vwo+ en Gymnasium WINKLER PRINS

Vwo+ en Gymnasium WINKLER PRINS Met kop en schouder Vwo+ en Gymnasium OP WINKLER PRINS Grieks en Latijn geven je diploma een gouden randje! Is vwo+ of het gymnasium wat voor jou? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moet je jezelf de

Nadere informatie

christelijke school voor mavo en mavo+ GEDEGEN UITDAGEND EMPATHISCH

christelijke school voor mavo en mavo+ GEDEGEN UITDAGEND EMPATHISCH christelijke school voor mavo en mavo+ GEDEGEN UITDAGEND EMPATHISCH Mavo Schiebroek Een kleine school met 325 leerlingen Mavo/mbo en pre-havo (mavo/havo) in de brugklas Duidelijke regels en afspraken Jezelf

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8. Trinitas Gymnasium. Het Stedelijk Gymnasium van Almere. Op atheneum, havo en mavo+ niveau

Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8. Trinitas Gymnasium. Het Stedelijk Gymnasium van Almere. Op atheneum, havo en mavo+ niveau Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8 Trinitas Gymnasium Het Stedelijk Gymnasium van Almere Op atheneum, havo en mavo+ niveau Op Trinitas Gymnasium haal je het beste uit jezelf! De belangrijkste reden

Nadere informatie

Voor mavo en havo-onderbouw. Ontdek je talent in een supersfeer! Jij kiest de route en wij zijn je gids

Voor mavo en havo-onderbouw. Ontdek je talent in een supersfeer! Jij kiest de route en wij zijn je gids Voor mavo en havo-onderbouw Ontdek je talent in een supersfeer! Jij kiest de route en wij zijn je gids Van Ghentlaan 51 1215 PN Hilversum T (035) 624 02 61 post@savorninlohman.nl www.savorninlohman.nl

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie