Online Zelfevaluatie. Instituut voor Governance & Leiderschap. Voor Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Online Zelfevaluatie. Instituut voor Governance & Leiderschap. Voor Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen"

Transcriptie

1 Online Zelfevaluatie Voor Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen Gebruiksvriendelijk, veilig, effectief en kostenbesparend Instituut voor Governance & Leiderschap

2 Vele positieve reacties Een groot aantal raden van commissarissen en raden van toezicht hebben inmiddels voor hun zelfevaluatie gebruik gemaakt van de online vragenlijsten van het Instituut. Hun reacties en referenties treft u aan op de website en achterin deze brochure. Ik heb uw rapport met belangstelling gelezen. Ik vind het verhelderend, omdat het goed aangeeft waar onze ontwikkelpunten liggen. Voorzitter RvT Onderwijsinstelling Voordelen op een rij Volgens de vele reacties en referenties van opdrachtgevers zijn de voordelen van de online zelfevaluatie zoals het Instituut dit aanbiedt: Een objectiever beeld van de kwaliteit van toezicht Een objectiever beeld van het functioneren van de Raad als team Een helder inzicht in de ontwikkelpunten van de raad voor de komende periode Gebruiksvriendelijke en effectieve manier van evalueren Vaste prijzen en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding Goede bereikbaarheid en communicatie met het Instituut Mogelijkheid tot het inzien van demo-vragenlijsten Bij elke zelfevaluatie ontvangt uw Raad een digitaal eindrapport met een overzicht van de resultaten per thema. Tevens bevat het onze conclusies en aanbevelingen voor de komende periode van 12 tot 24 maanden. Zo is uw Raad beter op de toekomst voorbereid.

3 Grote mate van flexibiliteit Uw Raad kan kiezen uit meerdere vragenlijsten en opties. Hiermee heeft u een grote mate van vrijheid om de zelfevaluatie te kiezen die past bij de behoeften van uw Raad. En bij het budget dat hiervoor beschikbaar is. Prima onze vraag begrepen; ruimte voor discussie gegeven, maar wel de richting bewaard. Een bijeenkomst waarmee we weer verder kunnen. (prijs/kwaliteit verhouding: 9) Vice-voorzitter RvC Woningcorporatie Optie 1. Online vragenlijsten De basismodule bestaat uit de online vragenlijst Kwaliteit van Toezicht en bevat 48 vragen verdeeld over vier thema s: Kwaliteit van toezicht door uw Raad deel 1 en 2 (rollen), het Functioneren van uw raad als team en het Functioneren van de Voorzitter. Het digitale eindrapport is kort en overzichtelijk opgesteld. Het kan door uw Raad zonder externe begeleiding besproken worden in een plenaire bijeenkomst. Basismodule Kwaliteit van Toezicht (ongeacht aantal leden RvC/RvT 750,- Deelname door uw bestuurder(s) (ongeacht aantal leden RvB/CvB) 450,- Benchmark van uw raad met landelijke vergelijkingsgroep van RvC/T's 450,- Externe begeleiding bij bespreking eindrapport met uw Raad 995,- Online vragenlijst Team cultuur & Team dynamics (24 vragen) 595,- Online vragenlijst Voorzitter van de Raad (24 vragen) 595,- Online vragenlijst Werkgeversrol RvC/T (24 vragen) 595,- De meeste Raden maken gebruik van externe begeleiding door het Instituut bij de bespreking van hun eindrapport. Uit de vele reacties blijkt dat reflecteren op deze wijze als zeer waardevol wordt ervaren.

4 Optie 2. Individuele interviews In aanvulling op optie 1. kunnen alle leden van uw Raad deelnemen aan individuele interviews die door het Instituut gehouden worden. De interviews duren 60 minuten en vinden plaats via de telefoon of via video-conferencing (live webmeeting), naar keuze. Ze bieden uw leden de gelegenheid om hun antwoorden toe te lichten of persoonlijke observaties te delen. Ook bestuurders en directeuren kunnen hieraan deelnemen. Prijs excl. BTW 1.350,- Optie 3. Andere vormen van evaluatie en reflectie In plaats van online vragenlijsten biedt het Instituut ook andere vormen van evaluatie aan. Hiertoe behoort een goed gesprek in de vorm van een plenaire bespreking van specifieke aspecten van toezicht waarop uw Raad wil reflecteren. Zowel governance aspecten kunnen aan bod komen als aspecten van teamcultuur en samenwerking in uw Raad. Prijs excl. BTW 1.350,- Optie 4. Meerjarenaanpak U kunt de vooruitgang van uw raad in de kwaliteit van zijn toezicht meten door elk jaar de basismodule te nemen, al dan niet in combinatie met een andere aanvullende vragenlijst. Verder kunt u bijvoorbeeld de bespreking van het eindrapport het ene jaar zelf doen en het De door het Instituut ontwikkelde zelfevaluatiemethode is efficiënt, concreet, oplossingsgericht en uitnodigend. Prijs/kwaliteitverhouding: 9 Voorzitter RvT Zorgorganisatie andere jaar onder begeleiding van het Instituut laten uitvoeren. Aan u de keuze.

5 Enkele praktische punten Veilig De vragenlijsten staan op een beveiligde pagina van de website van het Instituut. Elke deelnemer ontvangt een persoonlijke inlogcode. De vragenlijsten staan open gedurende een afgesproken tijdsduur en gaan daarna offline. Het Instituut bewaart de gegevens drie jaar om uw Raad van dienst te kunnen zijn bij een eventuele vervolgopdracht. Gebruiksvriendelijk De vragenlijsten zijn snel en gemakkelijk in te vullen. Elke deelnemer ontvangt vooraf een korte instructie. De vragen kunnen eenvoudig beantwoord worden door met de muis een score aan te klikken van 1 tot 5. Door aan het eind van de vragenlijst te klikken op de knop Verzenden komen de antwoorden bij ons binnen. Het Instituut is bovendien per telefoon en per bereikbaar tot s avonds uur mocht assistentie noodzakelijk zijn. Kwaliteit De kwaliteit van de evaluatie wordt op meerdere manieren gewaarborgd. De validiteit en betrouwbaarheid van de basismodule is wetenschappelijk getest en komt als zeer goed uit de bus (zie kader). Verder is het Instituut erkend door de NVTZ en VTOI (verenigingen van toezichthouders in zorg en onderwijs) als externe begeleider van zelfevaluaties. De betrouwbaarheid en geldigheid van de online vragenlijst Kwaliteit van Toezicht krijgt apart aandacht. Ook bij het verbreden van de empirische basis van de benchmark blijft de maat voor betrouwbaarheid, Cronbach s alpha (α), evident hoog (rond de.90). Em. Prof. Drs. C. van de Merwe Methoden & Technieken Sociaalwetenschappelijk onderzoek

6 Aan de slag na de evaluatie Het Instituut biedt uw Raad twee mogelijkheden om aan de slag te gaan met de resultaten van de zelfevaluatie. Individuele sparringsessies Wellicht heeft uw Raad behoefte aan individuele begeleiding van één of meer leden om hen snel te helpen specifieke toezichthoudende competenties verder te ontwikkelen. In dat geval is board team coaching een interessante optie. De begeleiding kan individueel per sessie van 60 minuten afgesproken worden en vindt plaats via de telefoon of videoconferencing (live webmeeting systeem van het Instituut). Expertise Programma Proactief Toezicht Wellicht heeft uw Raad collectief behoefte aan meer kennis of vaardigheden om proactief toezicht te kunnen houden. Gedurende een middag of avond kan uw Raad een interne studiebijeenkomst organiseren onder begeleiding van het Instituut. In een studiebijeenkomst op maat gemaakt voor uw situatie krijgt u nieuwe inzichten en toezichtsinstrumenten aangereikt. Deze instrumenten zijn ontwikkeld op basis van de vele studiebijeenkomsten en zelf-evaluaties die wij per jaar uitvoeren voor RvT s en RvC s. Voor elk instrument hebben wij een werkboek geschreven. Studiebijeenkomsten zijn interactieve workshops op het niveau van ervaren toezichthouders en commissarissen. Deelnemers hebben individueel zeer veel ervaring maar het functioneren als een team blijft een aandachtspunt. Samen verder ontwikkelen kan leerzaam én leuk zijn.

7 Het Expertise Programma Proactief Toezicht bestaat op dit moment uit de volgende bijeenkomsten: Toezicht op verandervermogen Proactief toezicht op verandervermogen Opstellen van toezichtvisie en toezichtkader Proactief toezicht en waarschuwingssignalen Teamcultuur en kwaliteit van besluitvorming Dank voor de inspirerende en leerzame middag, wij kijken er met plezier op terug. Voorzitter RvT Zorgorganisatie Een interne studiebijeenkomst is interactief, praktijkgericht en toegespitst op uw situatie. Het programma kunt u in overleg met het Instituut samenstellen. De leden van uw Raad ontvangen een gratis werkboek (PDF). Na afloop ontvangen zij hun certificaat van deelname (PDF). U kunt de volgende brochures downloaden op Expertise Programma Proactief Toezicht 2016 Expertise Programma Bestuurlijk Verandervermogen 2016 Voor meer informatie kunt u ook bellen met Daniel Le Gras op Het Instituut heeft meerdere werkboeken beschikbaar voor de verdere ontwikkeling van uw Raad. Elk lid ontvangt een gratis werkboek bij een interne studiebijeenkomst van uw Raad onder begeleiding van het Instituut.

8 Enkele reacties van onze klanten Op verzoek sturen wij u de complete lijst van opdrachtgevers graag toe. Dank voor de snelle productie van uw concept-eindrapport. Ik heb dit met belangstelling en plezier gelezen. Voorzitter RvT Zorginstelling Ik heb uw rapport met belangstelling gelezen. Ik vind het verhelderend, omdat het goed aangeeft waar onze ontwikkelpunten liggen. Voorzitter RvT Onderwijsinstelling Dank voor het toegezonden eindrapport. Het rapport zal een prima basis zijn om dit jaar zelfstandig de zelfevaluatie van onze RvT samen met onze RvB te laten plaatsvinden. Vice-Voorzitter Zorginstelling Ik ben zeer tevreden over de afgelopen evaluatievergadering en de bijdrage daaraan van het Instituut. Voorzitter RvT Kinderdagverblijf Bijzonder handzaam instrument om een discussie in de RvT te starten. Voorzitter RvT Onderwijsorganisatie Dit is m.i. een uitstekend rapport om ons functioneren nog eens onder de loep te nemen en piketpalen uit te zetten voor de komende jaren (prijs/kwaliteit verhouding: 8).Voorzitter RvT Onderwijsorganisatie Uitstekend rapport, daar kunnen we wat mee. Voorzitter RvC Woningcorporatie De on-line zelfevaluatie heeft ons geholpen bij het voeren van "het goede gesprek" Voorzitter RvT Zorginstelling

9 Instituut voor Governance & Leiderschap Het Instituut is gespecialiseerd in het adviseren, begeleiden en trainen van toezichthouders, commissarissen, directeuren en bestuurders van maatschappelijke ondernemingen in de sectoren zorg, onderwijs en woningcorporaties. Wij zijn erkend als begeleiders van zelfevaluaties van RvC s en RvT s door de NVTZ (toezichthouders in de zorgsector), de VTOI (toezichthouders in de onderwijssector) en de VTW (toezichthouders in de woningcorporatiesector). De oprichters en partners zijn Jacques J.K. Gerards en mr. Daniel Le Gras. De heer Gerards is voormalig directeur van de NVTZ. Hij is tevens voorzitter van diverse raden van toezicht. De heer Le Gras heeft als organisatieadviseur o.a. gewerkt voor Bureau Berenschot, en is gecertificeerd Executive en Board coach. Daarnaast is hij docent Governance, Leiderschap en Veranderkunde aan diverse Business scholen in Nederland. Voor een overzicht van opdrachtgevers en referenties van klanten verwijzen wij u naar onze website. Contact Mr. Daniel Le Gras, partner Parelhoenstraat AE Amersfoort M T E. info@governance-leadership.org I.

10 2016 Instituut voor Governance & Leiderschap

Online Zelfevaluatie. Instituut voor Governance & Leiderschap. Voor Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen

Online Zelfevaluatie. Instituut voor Governance & Leiderschap. Voor Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen 2015 2015 Online Zelfevaluatie Voor Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen Gebruiksvriendelijk, veilig, effectief en kostenbesparend Instituut voor Governance & Leiderschap Vele positieve reacties

Nadere informatie

Instituut voor Governance & Leiderschap

Instituut voor Governance & Leiderschap 2014 Online Zelfevaluatie Voor Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen Gebruiksvriendelijk, effectief en kostenbesparend Instituut voor Governance & Leiderschap Vele positieve reacties Een groot

Nadere informatie

Expertise Programma Bestuurlijk Verandervermogen

Expertise Programma Bestuurlijk Verandervermogen 2016 Expertise Programma Bestuurlijk Verandervermogen Voor Raden van Bestuur, Colleges van Bestuur, Directeuren, CEO s en General Managers van (maatschappelijke) ondernemingen in hun rol van verandermanager

Nadere informatie

Toezichthouders Commissarissen. Instituut voor Governance & Leiderschap. Bevordering van modern en proactief toezicht

Toezichthouders Commissarissen. Instituut voor Governance & Leiderschap. Bevordering van modern en proactief toezicht 2018 Toezichthouders Commissarissen Ontwikkeling van strategisch innovatie- en verandervermogen Individuele sparringsessies Themabijeenkomsten RvB en CvB Bevordering van modern en proactief toezicht Zelfevaluaties

Nadere informatie

Toezichthouders Commissarissen. Instituut voor Governance & Leiderschap. Bevorderen van modern en proactief toezicht

Toezichthouders Commissarissen. Instituut voor Governance & Leiderschap. Bevorderen van modern en proactief toezicht 2019 Toezichthouders Commissarissen Bevorderen van innovatief leiderschap en strategisch verandervermogen Top persoonlijk leiderschap Interne themabijeenkomsten RvB-CvB Bevorderen van modern en proactief

Nadere informatie

Resultaten Benchmark - Kwaliteit Intern Toezicht 2013

Resultaten Benchmark - Kwaliteit Intern Toezicht 2013 Resultaten Benchmark - Kwaliteit Intern Toezicht 2013 Een kopgroep van raden van toezicht en raden van commissarissen in de sectoren zorg, onderwijs en corporaties hebben in het afgelopen jaar een online

Nadere informatie

ZELFEVALUATIE RvC. Good enough never is. Een moment om kansen voor verbetering te benutten ZELFEVALUATIE RAAD VAN COMMISSARISSEN

ZELFEVALUATIE RvC. Good enough never is. Een moment om kansen voor verbetering te benutten ZELFEVALUATIE RAAD VAN COMMISSARISSEN ZELFEVALUATIE RAAD VAN COMMISSARISSEN Good enough never is ZELFEVALUATIE RvC Een moment om kansen voor verbetering te benutten Auteurs Carla van der Weerdt-Norder Partner Accent Organisatie Advies Frank

Nadere informatie

Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen.

Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen. Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen. Leergang Board Potentials Data en locatie Data, cursustijden en locaties zijn te vinden op nationaalregister.nl Groepsgrootte en aanpak In groepen

Nadere informatie

Opleiding Commissaris Publieke Sector

Opleiding Commissaris Publieke Sector ERLY the consulting company Opleiding Commissaris Publieke Sector Dé opleiding voor wie commissaris wil worden in de publieke sector pag. 1 Deze opleiding biedt u als aankomend commissaris dé voorbereiding

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor tandartspraktijken. Informatie en stappenplan

Door Cliënten Bekeken voor tandartspraktijken. Informatie en stappenplan Door Cliënten Bekeken voor tandartspraktijken December 2012 Informatie en stappenplan Door Cliënten Bekeken voor tandartspraktijken is hét traject voor kwaliteitsverbetering van de mond zorg vanuit het

Nadere informatie

Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen.

Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen. Stichting IGI Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen. Leergangen Board Potentials en Non-Executives Inspirerende docenten en deelnemers Leergangen Board Potentials en Non-Executives in

Nadere informatie

Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen.

Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen. Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen. Leergang Board Potentials Inspirerende docenten en deelnemers Leergang Board Potentials Voor de nieuwe generatie commissarissen Een commissariaat

Nadere informatie

Beeld RvB - Zelfbeeld RvC Rapport. Organisatie XYZ

Beeld RvB - Zelfbeeld RvC Rapport. Organisatie XYZ Beeld RvB - Rapport Organisatie XYZ pagina 1 van 15 Introductie Geachte lezer, Voor u ligt het 'beeld RvB-zelfbeeld RvC' rapport ten behoeve van de zelfevaluatie van uw Raad van Commissarissen (RvC)*.

Nadere informatie

Inhoud. Deelnemers. De masterclass richt zich op voorzitters van RvC s.

Inhoud. Deelnemers. De masterclass richt zich op voorzitters van RvC s. Basis 13 PE-punten Masterclass Goed voorzitterschap Goed leiderschap BIEDT U REFERENTIEKADERS OM OP UW PRAKTIJK ALS VOORZITTER VAN DE RvC SAMEN MET COLLEGA S TE REFLECTEREN. RIJKT PRAKTISCHE HANDVATTEN

Nadere informatie

Iets voor u! Combineer de Bedrijfsscan met de andere instrumenten van Duurzame Inzetbaarheid

Iets voor u! Combineer de Bedrijfsscan met de andere instrumenten van Duurzame Inzetbaarheid Wilt u succesvol werken aan de inzetbaarheid van uw medewerkers? De Bedrijfsscan Duurzame Inzetbaarheid brengt in kaart waar in uw bedrijf de kansen liggen. Direct toepasbaar! Iets voor u! Wij hebben deze

Nadere informatie

Accent Organisatie Advies

Accent Organisatie Advies Accent Organisatie Advies Professionalisering van het intern toezicht Proposities voor RvC / RvT Frank van Egeraat Januari 2017 Context Vele voorbeelden van falend intern toezicht, zowel in de private

Nadere informatie

Training KED-Coach Gevorderd

Training KED-Coach Gevorderd Training KED-Coach Gevorderd Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

LEREN VAN ELKAAR, VERBETEREN MET ELKAAR

LEREN VAN ELKAAR, VERBETEREN MET ELKAAR LEREN VAN ELKAAR, VERBETEREN MET ELKAAR Leren en verbeteren vanuit de Aedes-benchmark U wilt meer halen uit de Aedes-benchmark? Gerichter kunnen sturen op de cijfers van het huurdersoordeel? Werken aan

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

De Authentieke en Effectieve Commissaris- Speciale Curaçao editie

De Authentieke en Effectieve Commissaris- Speciale Curaçao editie De Authentieke en Effectieve Commissaris- Speciale Curaçao editie 2014 Governance University en de University of the Dutch Caribbean (UDC) organiseren van 28 april 2014 t/m 2 mei 2014 (Week 18) opnieuw

Nadere informatie

TMA 360º feedback Flexibel en online. TMA 360º feedback werkboek. Dank u voor het gebruiken van de TMA 360º feedback competentie-analyse

TMA 360º feedback Flexibel en online. TMA 360º feedback werkboek. Dank u voor het gebruiken van de TMA 360º feedback competentie-analyse Haal het maximale uit de TMA 360º fb competentieanalyse Dank u voor het gebruiken van de TMA 360º feedback competentie-analyse 360º feedback is een krachtig instrument, maar dient op de juiste wijze gebruikt

Nadere informatie

Hoe veilig voelen uw medewerkers zich in hun werk?

Hoe veilig voelen uw medewerkers zich in hun werk? Het Agressie en Weerbaarheidsonderzoek van InternetSpiegel: meten en vergelijken. Hoe veilig voelen uw medewerkers zich in hun werk? Ambulancemedewerkers worden bedreigd, leraren uitgescholden. Agressie

Nadere informatie

Erkende Opleiding tot Toezichthouder Nieuwe Stijl

Erkende Opleiding tot Toezichthouder Nieuwe Stijl Erkende Opleiding tot Toezichthouder Nieuwe Stijl De Erkende Opleiding tot Toezichthouder Nieuwe Stijl is modulair van opzet en een combinatie van theorie, praktijk(dilemma s), verdieping en interactie.

Nadere informatie

Kienbaum Governance Opleiding (KGO) 2015-2016

Kienbaum Governance Opleiding (KGO) 2015-2016 Kienbaum Governance Opleiding (KGO) 2015-2016 Introductie Kienbaum Governance Opleiding KGO I 2015 KGO II 2016 Kienbaum en de Governance University (GU) werken samen in het professionaliseren van commissarissen

Nadere informatie

Rubriek. Leerlingbegeleider. Kantine Computers en studiehoeken Mediatheek. Zelf kiezen Theorie en praktijk. Afwisselende werkvormen Samenwerken

Rubriek. Leerlingbegeleider. Kantine Computers en studiehoeken Mediatheek. Zelf kiezen Theorie en praktijk. Afwisselende werkvormen Samenwerken Tevredenheidspeiling Goede scholen streven voortdurend naar kwaliteitsverbetering. Welke kwaliteiten en wiens kwaliteiten? Niet alleen de professionals, ook leerlingen hebben een mening over de kwaliteiten

Nadere informatie

Training KED-Coach Basis

Training KED-Coach Basis Training KED-Coach Basis Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en ontwikkelen

Nadere informatie

BENCHMARKRAPPORTAGE PERSOONLIJK RAPPORT. De heer VOORBEELD

BENCHMARKRAPPORTAGE PERSOONLIJK RAPPORT. De heer VOORBEELD BENCHMARKRAPPORTAGE Raad van Commissarissen VOORBEELDORGANISATIE PERSOONLIJK RAPPORT De heer VOORBEELD Introductie Geachte heer VOORBEELD, Dit rapport geeft een beeld van (1) uw opvattingen over het functioneren

Nadere informatie

Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen

Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen Versie: september 2018 Vastgesteld door raad van commissarissen en bestuur: 19 november 2018 Inleiding Met de invoering van de Woningwet per 1 juli 2015

Nadere informatie

Toelichting voor scholen bij het. Schoolondersteuningsprofiel van Q3

Toelichting voor scholen bij het. Schoolondersteuningsprofiel van Q3 Toelichting voor scholen bij het Schoolondersteuningsprofiel van Q3 December 2012 1 1 Vooraf Uw school gaat werken met het schoolondersteuningsprofiel van Q3. Deze toelichting geeft aan welke stappen de

Nadere informatie

BEST PRACTICES VOOR DE ZELFEVALUATIE VAN UW RVC

BEST PRACTICES VOOR DE ZELFEVALUATIE VAN UW RVC Improve your boardroom performance BEST PRACTICES VOOR DE ZELFEVALUATIE VAN UW RVC Als lid van de raad van commissarissen wilt u actief een bijdrage leveren aan het succes van uw organisatie. U en uw collega

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

4. Deelnemers Governance Dynamics 9

4. Deelnemers Governance Dynamics 9 Governance Dynamics 1. Governance Dynamics 3 2. Inhoud programma 5 3. Structuur programma 7 4. Deelnemers Governance Dynamics 9 5. Profiel NCD Academy 9 6. Investering versus rendement 10 7. Praktische

Nadere informatie

Zelfevaluatie via sectorgenoten

Zelfevaluatie via sectorgenoten Het is een goed gebruik, zoals immers ook is vastgelegd in de governancecodes, dat een raad van toezicht jaarlijks zijn eigen functioneren evalueert. Dat geldt ook voor de zorgsector. Dit artikel beschrijft

Nadere informatie

4. Deelnemers Governance Dynamics 9

4. Deelnemers Governance Dynamics 9 Governance Dynamics 1. Governance Dynamics 3 2. Inhoud programma 5 3. Structuur programma 7 4. Deelnemers Governance Dynamics 9 5. Profiel NCD Academy 10 6. Investering versus rendement 11 7. Praktische

Nadere informatie

Individueel Beeld - Zelfbeeld Rapport. De heer Voorbeeld

Individueel Beeld - Zelfbeeld Rapport. De heer Voorbeeld Individueel Beeld - Rapport De heer Voorbeeld pagina 1 van 16 Introductie Geachte heer Voorbeeld, Voor u ligt uw individuele beeld-zelfbeeld verslag in het kader van het BoardResearch onderzoek van uw

Nadere informatie

Informatiebrochure Groeps-IFMS

Informatiebrochure Groeps-IFMS Informatiebrochure Groeps-IFMS Het beste middel om jezelf te leren kennen is proberen een ander te begrijpen (André Gide) 1. Meijer Consulting Group We richten ons al jaren op medische professionals. Wij

Nadere informatie

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod Hulp bij ADHD Dit heeft mijn beeld van ADHD enorm verrijkt. Ik zie nu veel mogelijkheden om kinderen met ADHD goede begeleiding te bieden deelnemer workshop bij Fontys Hogescholen Copyright 2010 Hulp bij

Nadere informatie

T.O.P. Leidinggeven aan een team

T.O.P. Leidinggeven aan een team Compleet programma, inclusief online leeromgeving Effectief leidinggeven als Topmanager Commercium www.commercium.nl info@commercium.nl +31(0)36-53 18 506 1 Inleiding Goede leiders zijn de managers die

Nadere informatie

Een nieuwe toezichthouder is een kans.

Een nieuwe toezichthouder is een kans. Een nieuwe toezichthouder is een kans. Search & Selectie, NR Academy en Kenniscentrum VERNIEUWING VANUIT ERVARING Een nieuwe commissaris of toezichthouder is een kans en een stimulans voor goed bestuur.

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

permanente educatie voor maatschappelijke organisaties

permanente educatie voor maatschappelijke organisaties permanente educatie voor maatschappelijke organisaties Permanente educatie GenP Governance Verandering is de constante in ons bestaan. Veranderingen volgen elkaar in een steeds hoger tempo op. Zowel cultureel,

Nadere informatie

Kinderdagverblijven. Kinderdagverblijven. Oudertevredenheidsonderzoek voor kinderdagverblijven

Kinderdagverblijven. Kinderdagverblijven. Oudertevredenheidsonderzoek voor kinderdagverblijven Kinderdagverblijven Kinderdagverblijven Oudertevredenheidsonderzoek voor kinderdagverblijven Hoe denken uw ouders (onder meer) over: - de leidsters - de sfeer - de sociaal-emotionele ontwikkeling van hun

Nadere informatie

Kienbaum Governance Opleiding (KGO)

Kienbaum Governance Opleiding (KGO) Kienbaum Governance Opleiding (KGO) 2019 2020 Introductie Kienbaum Governance Opleiding KGO in 2019 en 2020 Kienbaum en de Governance University (GU) werken samen aan het professionaliseren van commissarissen

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Stagiair (september 2017 maart 2018)

FUNCTIEPROFIEL. Stagiair (september 2017 maart 2018) FUNCTIEPROFIEL Stagiair (september 2017 maart 2018) 1. ORGANISATIE 2. AANLEIDING VAN DE VACATURE 3. FUNCTIE 4. ONDERZOEKSOPDRACHT 5. KANDIDAAT 6. BIJZONDERHEDEN 7. PROCEDURE Chasse Executive Search Datum:

Nadere informatie

Geld is gestolde energie van mensen Simpel maken Beetje anders (als dat helpt) Bijdragen aan ontwikkeling

Geld is gestolde energie van mensen Simpel maken Beetje anders (als dat helpt) Bijdragen aan ontwikkeling Geld is gestolde energie van mensen Simpel maken Beetje anders (als dat helpt) Bijdragen aan ontwikkeling Pensioenadvies Bestuursondersteuning Actuariaat & Certificering Visitatie Opleiden Trainen en ontwikkelen

Nadere informatie

Kienbaum Governance Opleiding (KGO)

Kienbaum Governance Opleiding (KGO) Kienbaum Governance Opleiding (KGO) 2018 2019 Introductie Kienbaum Governance Opleiding KGO in 2018 2019 Kienbaum en de Governance University (GU) werken samen aan het professionaliseren van commissarissen

Nadere informatie

stimuleert ondernemerschap BRochure albert

stimuleert ondernemerschap BRochure albert BRochure albert 2015/2016 DreamStorm presenteert albert het introductie programma ondernemend leren Albert is een individueel lesprogramma voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. In 12 lesuren krijgen

Nadere informatie

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod Hulp bij ADHD Dit heeft mijn beeld van ADHD enorm verrijkt. Ik zie nu veel mogelijkheden om kinderen met ADHD goede begeleiding te bieden deelnemer workshop bij Fontys Hogescholen Copyright 2010 Hulp bij

Nadere informatie

OPLEIDINGEN

OPLEIDINGEN OPLEIDINGEN 2018-2019 Ponjee Advies Opleidingen Ponjee Advies Opleidingen is een CRKBO erkend opleidingsinstituut en biedt een tweetal leergangen aan met als basis de karakterstructuren van Reich. De leergang

Nadere informatie

Bestuurssecretaris en...

Bestuurssecretaris en... het Zijlstra Center for Public Control and Governance www.hetzijlstracenter.nl Bestuurssecretaris en... Oriëntatie op de functie bestuurssecretaris het Zijlstra Center for Public Control and Governance

Nadere informatie

Kienbaum Governance Opleiding (KGO)

Kienbaum Governance Opleiding (KGO) Kienbaum Governance Opleiding (KGO) 2017 2018 Introductie Kienbaum Governance Opleiding KGO in 2017 2018 Kienbaum en de Governance University (GU) werken samen aan het professionaliseren van commissarissen

Nadere informatie

MASTERCLASS Professionaliseringsprogramma De Authentieke en Effectieve Commissaris Aruba (19 de editie)

MASTERCLASS Professionaliseringsprogramma De Authentieke en Effectieve Commissaris Aruba (19 de editie) MASTERCLASS Professionaliseringsprogramma De Authentieke en Effectieve Commissaris Aruba (19 de editie) Een praktisch professionaliseringsprogramma voor register accountants (RA/AA), commissarissen en

Nadere informatie

Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat

Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat OPEN YOUR EYES Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat Leiderschap ontwikkeling vanuit de kern Leiderschap is van grote invloed op de resultaten van de organisatie. Hoe kunnen we onze ambities

Nadere informatie

Honorering toezichthouders 2014

Honorering toezichthouders 2014 Honorering toezichthouders 2014 Drs. M. Jongsma M.L. Pieren, MSc Paterswolde, juni 2014 onderzoek@vyvoj.nl www.vyvoj.nl Inleiding De NVTK gaat in 2014 de adviesregeling Honorering Toezichthouders in de

Nadere informatie

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Leergang Procesbegeleiding samenwerking, organisatie en innovatie in de eerste lijn voor nieuwe ROS-adviseurs (code L13-2) Voor

Nadere informatie

Waarderend toezicht, vanuit een ander perspectief werken aan goed toezicht.

Waarderend toezicht, vanuit een ander perspectief werken aan goed toezicht. Waarderend toezicht, vanuit een ander perspectief werken aan goed toezicht. drs Rixt Heegsma drs Carla Dubbelman MMC maart 2017 Waarderend toezicht, vanuit een ander perspectief werken aan goed toezicht.

Nadere informatie

Toelichting voor scholen bij het. Schoolondersteuningsprofiel van Q3

Toelichting voor scholen bij het. Schoolondersteuningsprofiel van Q3 Toelichting voor scholen bij het Schoolondersteuningsprofiel van Q3 Januari 2017 1 1 Vooraf Uw school gaat werken met het schoolondersteuningsprofiel van Q3. Deze toelichting geeft aan welke stappen de

Nadere informatie

VACATURE LID RAAD VAN TOEZICHT ( M/V)

VACATURE LID RAAD VAN TOEZICHT ( M/V) VACATURE De Stichting Emiliusschool in Son en Breugel heeft een Raad van Toezicht bestaande uit 5 leden. De dagelijkse leiding berust bij een directeur/ bestuurder. De Raad oefent toezicht uit op de bestuurder

Nadere informatie

Training KED-Coach Basis

Training KED-Coach Basis Training KED-Coach Basis Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en ontwikkelen

Nadere informatie

VERGOUWEN OVERDUIN. VERDER in trainen, coachen en adviseren. VERDER in resultaat.

VERGOUWEN OVERDUIN. VERDER in trainen, coachen en adviseren. VERDER in resultaat. VERGOUWEN OVERDUIN VERDER in trainen, coachen en adviseren. VERDER in resultaat. ONZE VISIE TALENTGERICHT LEREN TALENTSCAN+ HAAL ERUIT WAT ERIN ZIT We verbinden leren aan resultaat: wat levert het geleerde

Nadere informatie

Samenvatting. Interactie Informatiewaarde Werkrelevantie Totale waardering 8,6 8,7 8,7 8,6

Samenvatting. Interactie Informatiewaarde Werkrelevantie Totale waardering 8,6 8,7 8,7 8,6 Samenvatting Scores Interactie Informatiewaarde Werkrelevantie Totale waardering 8,6 8,7 8,7 8,6 Uit de opmerkingen van de deelnemers blijkt dat zij de training als leerzaam, interactief en praktijkgericht

Nadere informatie

INFORMATIE BROCHURE van: ASSESSMENTS Voor de kandidaat

INFORMATIE BROCHURE van: ASSESSMENTS Voor de kandidaat INFORMATIE BROCHURE van: ASSESSMENTS Voor de kandidaat Centraal secretariaat: Veertien Hond 32 4003 GK TIEL T : 0344 695 900 E : info@rdta.nl I : www.rdta.nl BTW nr. NL8512.27.156B01 KvK nr. 54248671 Inhoudsopgave

Nadere informatie

27 & 28 OKTOBER 2008 UTRECHT

27 & 28 OKTOBER 2008 UTRECHT PRESENTEERT Keynote speakers: LEAN MANAGEMENT SUMMIT - Daniel Jones - Gilberto Kosaka - Dave Brunt - Victor Conde 27 & 28 OKTOBER 2008 UTRECHT C A R LT O N P R E S I D E N T H O T E L LUSTRUM 5 JAAR a

Nadere informatie

Inleiding. Onze rollen

Inleiding. Onze rollen Toezichtvisie Inleiding Met invoering van de herzieningswet toegelaten instellingen per 1 juli 2015 en de nieuwe governancecode woningcorporaties per 1 mei 2015, is het speelveld voor woningcorporaties

Nadere informatie

ETFAM INTERNATIONAL BUSINESS DEVELOPMENT CENTRE WORKSHOP & TRAINING SERVICES

ETFAM INTERNATIONAL BUSINESS DEVELOPMENT CENTRE WORKSHOP & TRAINING SERVICES INTERNATIONAL BUSINESS DEVELOPMENT CENTRE WORKSHOP & TRAINING SERVICES MAART, 2010 ETFAM INTERNATIONAL - BUSINESS DEVELOPMENT CENTRE INLEIDING Het, in het kort ETFAM-BDC, biedt verschillende ondersteunde

Nadere informatie

Evaluatie bedrijfsopvangteam 2011 Je staat er niet alleen voor

Evaluatie bedrijfsopvangteam 2011 Je staat er niet alleen voor Evaluatie bedrijfsopvangteam 2011 Je staat er niet alleen voor Datum 18 mei 2011 Steller E. Koning Afdeling C&R Versie 1.3 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Evaluatie... 4 2.1 Populatie... 4 2.2 Bekendheid

Nadere informatie

VISIE OP TOEZICHT Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 15 september 2016

VISIE OP TOEZICHT Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 15 september 2016 VISIE OP TOEZICHT Vastgesteld door Raad van Commissarissen op 15 september 2016 Woningcorporaties staan voor het huisvesten van mensen met een bescheiden inkomen en voor kwetsbare groepen. Woningcorporaties

Nadere informatie

Brochure Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven 2014

Brochure Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven 2014 Brochure Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven 2014 Hét spel om kinderopvangteams met plezier de belangrijkste pedagogische vaardigheden te laten inoefenen www.bewustekinderopvang.nl & www.interactiespel.nl

Nadere informatie

Regiobijeenkomst Limburg

Regiobijeenkomst Limburg Regiobijeenkomst Limburg Met wie wil/moet ik als RvT-lid samen werken en op welke wijze? 9 november 2016 Venlo 1 Voorwoord Op 9 november j.l. heeft de 3 e regionale bijeenkomst van de NVTZ plaatsgevonden.

Nadere informatie

smartreaders printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop -

smartreaders printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop - printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop - maakt u de boekenlijst? doen wij de rest! Smartreaders is de slimme en kostenbesparende oplossing voor de organisatie

Nadere informatie

Brochure The Lab of Life training

Brochure The Lab of Life training Brochure The Lab of Life training Persoonlijke grip op energie en motivatie 1 Methodiek met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medewerkers zich niet alleen beter voelen, maar

Nadere informatie

Van medewerkertevredenheid naar medewerkerparticipatie

Van medewerkertevredenheid naar medewerkerparticipatie Van medewerkertevredenheid naar medewerkerparticipatie Programma Inleiding Presentatie van onderzoeksresultaten Een praktijkverhaal Verdere toelichting op het IiP/MTO traject Pauze met gelegenheid tot

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL 1. ORGANISATIE. Noorderpoort

FUNCTIEPROFIEL 1. ORGANISATIE. Noorderpoort FUNCTIEPROFIEL Opdrachtgever: Functienaam: Deskundigheid Noorderpoort Lid Raad van Toezicht Sociale domein 1. ORGANISATIE Noorderpoort Noorderpoort bereidt jongeren en volwassenen voor op hun rol in de

Nadere informatie

Inleiding. Toezichtvisie

Inleiding. Toezichtvisie Toezichtvisie Inleiding De raad van toezicht van de Stichting Zorggroep West- en Midden Brabant (hierna: Thebe) ziet de raad van toezicht als een orgaan dat namens de samenleving toezicht uitoefent. Deze

Nadere informatie

Incompany Masterclasses voor commissarissen van woningcorporaties. Advies voor bestuur, toezicht en stakeholders

Incompany Masterclasses voor commissarissen van woningcorporaties. Advies voor bestuur, toezicht en stakeholders Incompany Masterclasses voor commissarissen van woningcorporaties Advies voor bestuur, toezicht en stakeholders Incompany Masterclasses voor commissarissen van woningcorporaties Het programmamanagement

Nadere informatie

De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht

De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht Vergroten van persoonlijke effectiviteit Juist het bewust zijn van de eigen bril en context, de maatschappelijke opdracht

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI)

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Informatieblad Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Waarom kiezen voor ccb groep? In 1,5 dagen uw diploma Beheerder brandmeldinstallatie behalen interactief lesprogramma met veel ruimte voor

Nadere informatie

Kiwa Nederland B.V. Mijn Keurmerk d.d. januari 2015

Kiwa Nederland B.V. Mijn Keurmerk d.d. januari 2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 1.1 Minstens 3 cliënten per jaar... 2 2. Cliënten vragenlijsten proces... 3 2.1 Hoe werkt het?... 3 2.2 Wie gaat u enquêteren?... 3 2.3 Papieren vragenlijst... 4 3. Instructie

Nadere informatie

Ondernemerschap Programma. Van idee naar actie: nu én in de toekomst een succesvol fruitteeltbedrijf

Ondernemerschap Programma. Van idee naar actie: nu én in de toekomst een succesvol fruitteeltbedrijf Telers Ondernemerschap Programma Van idee naar actie: nu én in de toekomst een succesvol fruitteeltbedrijf Haal meer uit uzelf en vergroot uw kansen in de markt Niets doen is geen optie Nederlandse fruittelers

Nadere informatie

Brochure brain trainingen. Speed Reading Haal meer uit uw geheugen

Brochure brain trainingen. Speed Reading Haal meer uit uw geheugen 1 Brochure brain trainingen Speed Reading Haal meer uit uw geheugen 2 Inhoudsopgave Over MTcompany...... 3 Training 1: Speed Reading... 3 Training 2: Haal meer uit uw geheugen... 4 Begeleiding na de training...

Nadere informatie

Realitycheck HRM-thema s in de boardroom

Realitycheck HRM-thema s in de boardroom Realitycheck HRM-thema s in de boardroom U kunt deze vragenlijst digitaal invullen, opslaan en delen. Naam: Datum: Deze Realitycheck is bedoeld voor (leden van een) raad van toezicht (RvT) of raad van

Nadere informatie

Wat zijn uw talenten en competenties? Doe mee met het uittesten van de Talent Motivatie Analyse methode

Wat zijn uw talenten en competenties? Doe mee met het uittesten van de Talent Motivatie Analyse methode Wat zijn uw talenten en competenties? Doe mee met het uittesten van de Talent Motivatie Analyse methode Bij de uitvoering van het kwaliteitsbeleid van de NVLF spelen de kwaliteitskringen een belangrijke

Nadere informatie

Opleiding Gespecialiseerd Online Bemiddelaar. 1. Basisgegevens. 2. Inhoud. 2.1. Doel van de opleiding: 2.2. Waarom deze opleiding?

Opleiding Gespecialiseerd Online Bemiddelaar. 1. Basisgegevens. 2. Inhoud. 2.1. Doel van de opleiding: 2.2. Waarom deze opleiding? 1 van 7 Opleiding Gespecialiseerd Online Bemiddelaar 1. Basisgegevens Naam: Opleiding tot gespecialiseerd online bemiddelaar in (echt)scheidingszaken Uitvoering: Juripax B.V. Tijdsduur: 30 gecombineerde

Nadere informatie

Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk

Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk Workshop Netwerken Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk Breekt het zweet je uit als je het woord netwerken hoort? Toch netwerken we overal, ook jij: in de rij bij de bakker,

Nadere informatie

Toezichtsvisie RvC Zeeuwland

Toezichtsvisie RvC Zeeuwland Stichting Zeeuwland Toezichtsvisie RvC Zeeuwland Opgesteld n.a.v. RvC-bijeenkomst d.d. 18 januari 2017 Versie d.d. 14 februari 2017 Inleiding Achtergrond Artikel 1.1. van de Governancecode woningcorporaties

Nadere informatie

ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN

ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN NA/60009382 ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN Profielschets Adviesgroep Bestuurlijke Vraagstukken 1 Algemeen 1.1 Leidend voor het functioneren van de Adviesgroep Bestuurlijke

Nadere informatie

workshop ADRES: TRONDHEIM 15, 2993LE TE BARENDRECHT, TEL: ,

workshop ADRES: TRONDHEIM 15, 2993LE TE BARENDRECHT, TEL: , workshop ADRES: TRONDHEIM 15, 2993LE TE BARENDRECHT, TEL: 010 30 70 488, E-MAIL: INFO@ARTITEX.NL inleiding WAAROM IS EEN WEBSITE NU ZO BELANGRIJK VOOR JE BEDRIJF? De traditionele marktwerking is in een

Nadere informatie

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen?

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Scoor dan met ons topaanbod! Een programma van sportbonden en NOC*NSF dat sportief gedrag stimuleert en ongewenst gedrag aanpakt. Vraag kinderen waarom

Nadere informatie

Integraal Hoger Onderwijs. Haal het beste uit jezelf en anderen!

Integraal Hoger Onderwijs. Haal het beste uit jezelf en anderen! Integraal Hoger Onderwijs Haal het beste uit jezelf en anderen! Wat is integraal onderwijs? We willen inspirerend onderwijs geven waarin je leert het beste uit jezelf en anderen te halen en een positieve

Nadere informatie

toonaangevend in toezicht

toonaangevend in toezicht toonaangevend in toezicht Toonaangevend in toezicht De Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in Zorg en Welzijn is een onafhankelijke, kritische vereniging die staat voor een een verantwoordelijk

Nadere informatie

HART VOOR DE MENS, LIEFDE VOOR HET VAK. GORTcoaching.nl. Het coachbureau met hart voor de mens en liefde voor het vak

HART VOOR DE MENS, LIEFDE VOOR HET VAK. GORTcoaching.nl. Het coachbureau met hart voor de mens en liefde voor het vak HART VOOR DE MENS, LIEFDE VOOR HET VAK GORTcoaching.nl Het coachbureau met hart voor de mens en liefde voor het vak Specialisaties Executive Coaching Competentie Coaching Life Coaching Team Coaching Loopbaan

Nadere informatie

Oog voor talent. Selectie en ontwikkeling van havenkader

Oog voor talent. Selectie en ontwikkeling van havenkader Oog voor talent. Selectie en ontwikkeling van havenkader In enkele stappen naar een talentvol havenkader. 1 Talent opsporen 2 Talent ontwikkelen 3 Talent opvolgen De mini-selectietest Het assessment Verplichte

Nadere informatie

De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf.

De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht in de Zorg High Level Toezicht in de Zorg VERDIEPEN DOOR REFLECTIE Het bieden van goede zorg aan cliënten, is de kern van

Nadere informatie

De wervende verenigingsadviseur

De wervende verenigingsadviseur De wervende verenigingsadviseur Inzet op energie en wervend vermogen van de vereniging WHISE ACADEMY De wervende verenigingsadviseur Het boeien en binden van mensen en organisaties in de lokale samenleving

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI)

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Informatieblad Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Waarom kiezen voor ccb groep? In 1,5 dagen uw diploma Beheerder brandmeldinstallatie behalen interactief lesprogramma met veel ruimte voor

Nadere informatie

De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht

De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht High Level Toezicht VERGROTEN VAN PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT Juist het bewust zijn van de eigen bril en context, de maatschappelijke

Nadere informatie

Workshop Teambuilding. Teambuilding, alle neuzen dezelfde kant op

Workshop Teambuilding. Teambuilding, alle neuzen dezelfde kant op Workshop Teambuilding Teambuilding, alle neuzen dezelfde kant op Als team werk je aan een gezamenlijk doel, daarnaast heeft iedereen zijn eigen specifieke werkzaamheden en persoonlijke doelen. Bovendien

Nadere informatie