PTA KLAS 3 THEORETISCHE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PTA KLAS 3 THEORETISCHE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER"

Transcriptie

1 TA KLAS 3 THEORETISCHE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER

2 ROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Artikel Algemeen. Dit programma van g en afsluitg vormt een onverbrekelijk geheel met het edexamenbesluit v.w.o.-h.a.v.o.-m.a.v.o.-v.b.o. en het Examenreglement VMBO van het Esdal College. In dit programma van g en afsluitg zijn de aanvullende regelgen met betrekkg tot het schoolexamen en de vakspecifieke regelgen vermeld. 2. Het schoolexamen vdt plaats onder de bepalgen dienaangaande het Edexamenbesluit en het Examenreglement VMBO van het Esdal College. Artikel 2 Schoolexamen. Het schoolexamen kan bestaan uit de volgende en: a. mondelge en; b. schriftelijke en met gesloten en/of open vragen; c. digitale en; d. praktische opdrachten; e. handelgsopdrachten; f. sectorwerkstuk. 2. De kandidaten dienen leerjaar drie tenmste één praktische opdracht van mimaal tien uur te maken. er vak kan een praktische opdracht worden afgenomen. Daarnaast zijn de kandidaten van de theoretische leerweg verplicht een sectorwerkstuk ( ) te maken, dat betrekkg heeft op een thema uit de sector waar de leerlg onderwijs volgt. 3. Het schoolexamen wordt gehouden overeenkomstig de voor ieder vak geldende bepalgen het rogramma van g en Afsluitg. Artikel 3 Tijden van het schoolexamen. Het schoolexamen begt op 5 september van het derde leerjaar met de opbouw van het examendossier. 2. Voor welke afdelgen, sectoren of leerwegen het lid gestelde geldt, wordt vastgelegd het rogramma van g en Afsluitg. 3. Het schoolexamen wordt tenmste één voor de aanvang van het centraal examen afgesloten. 4. De kandidaten ontvangen vóór oktober het examenreglement met het bijbehorende rogramma van g en Afsluitg, waar vermeld staan: a. een overzicht van de en van het schoolexamen, de praktische opdrachten, handelgsopdrachten en voor de theoretische leerweg en gemengde leerweg het sectorwerkstuk; b. een planng van de en; c. een omschrijvg van de te en stof; d. een omschrijvg van de wijze van g; e. de wijze waarop het edcijfer van het schoolexamen tot stand komt.

3 5. Tenmste zeven dagen voor de aanvang van elke worden de kandidaten op de hoogte gebracht van: a. de plaats waar de en worden afgenomen; b. het tijdstip waarop de en worden afgenomen; c. de duur van de en. 6. Ten mste veertien dagen voor de aanvang van een periode ontvangen de kandidaten een rooster (niet van toepassg klas 3) Artikel 4 Het programma van g en afsluitg. De locatiedirecteur zorgt ervoor dat het rogramma van g en Afsluitg jaarlijks vóór oktober aan de kandidaten ter hand wordt gesteld. 2. Van lid kan worden afgeweken, dien de locatiedirecteur het rogramma van g en Afsluitg digitaal beschikbaar stelt. De leerlg die een zogenaamde hard copy wenst, heeft hierop recht na een schriftelijk verzoek daartoe. 3. De opgaven voor de en en de daarbij behorende normen worden door de sectie vastgesteld. Indien een sectie uit één persoon bes, zal deze persoon de en en normen vaststellen overleg met een verwante sectie op de eigen locatie of de vaksectie van een andere locatie. 4. Mondelge en worden afgenomen door de examator die de kandidaat het betreffende vak lesgeeft. 5. De examator stelt het cijfer vast. Indien bij een mondelge een andere leraar van de school aanwezig is, kan deze een tegen cijfer voorstellen. De examator, die de kandidaat het betreffende vak les geeft, stelt evenwel het uitedelijke cijfer vast. De examator maakt een proces-verbaal van de g. 6. Het cijfer van iedere wordt zo spoedig mogelijk aan de kandidaat bekend gemaakt. De kandidaten hebben het recht door hen gemaakt werk te zien. 7. De examator noteert het toegekende cijfer het examendossier. De school admistreert de behaalde taten. Aan het ed van iedere periode ontvangen de ouders, voogden of verzorgers een schriftelijk overzicht van de behaalde cijfers. Zij dienen het overzicht voor akkoord te tekenen. Artikel 5 Onregelmatigheden en fraude De bepalgen ten aanzien van onregelmatigheden, waaronder fraude, staan beschreven de artikelen 5 en 6 van het Examenreglement VMBO van het Esdal College. Artikel 6 Deelname aan het centraal examen. De kandidaat dient het schoolexamen te hebben afgesloten vóór de aanvang van het eerste tijdvak van het centraal examen. Dit betekent dat: a. de handelgsdelen naar behoren moeten zijn afgelegd; b. alle schriftelijke en mondelge en, waaronder praktische opdrachten en luisteren, gemaakt en beoordeeld dienen te zijn; c. dien het sectorwerkstuk niet als voldoende of goed is beoordeeld, wordt de kandidaat wel tot het centraal examen toegelaten. Hij is echter bij voorbaat gezakt.

4 d. dien het vak lichamelijke opvoedg behorende tot het gemeenschappelijke deel niet als voldoende of goed is beoordeeld, wordt de kandidaat wel tot het centraal examen toegelaten. Hij is echter bij voorbaat gezakt. e. Het onder d. gestelde is ook van toepassg wanneer het kunstvak behorende tot het gemeenschappelijke deel niet als voldoende of goed is beoordeeld. 2. Indien een kandidaat zich aan enige onregelmatigheid schuldig maakt of heeft gemaakt, kan onder meer besloten worden de kandidaat de deelname of verdere deelname aan één of meer en van het centraal examen te ontzeggen. Zie artikel 5 van het Examenreglement VMBO van het Esdal College. Artikel 7 Geldigheidsduur van behaalde schoolexamentaten. De taten van het schoolexamen, behaald het derde leerjaar, komen te vervallen als de kandidaat niet wordt bevorderd tot het laatste leerjaar. 2. De schoolexamentaten, behaald het laatste leerjaar, komen te vervallen als de kandidaat niet slaagt voor het edexamen. 3. In afwijkg van lid en lid 2 komt de beoordelg van het sectorwerkstuk, als dit al voldoende of goed is beoordeeld, niet te vervallen. 4. Voor de kandidaat die tot het voorlaatste of het laatste leerjaar vanuit een andere sector of vanuit een andere school wordt toegelaten, nadat dat leerjaar reeds en zijn afgenomen, stelt de locatiedirecteur een regelg vast overleg met de betrokken docent(en) en de kandidaat. Artikel 8 Voorlopige cijferlijst. Het uitreiken van een voorlopige cijferlijst, volgens een voorgeschreven model, is geregeld artikel 37a van het Examenreglement VMBO van het Esdal College. 2. Onder afsluitend schoolexamen wordt verstaan het schoolexamen die vakken die geen centraal examen kennen, maar alleen met een schoolexamen worden afgesloten. 3. De op de voorlopige cijferlijst vermelde taten dienen tevens te worden aangeleverd BRON aan de IB-groep. 4. De ontvangende school is verplicht deze taten over te nemen. Aanvullg schoolexamenreglement: 4. SECTORWERKSTUK (alleen klas 4 TL) 4.A Sectorwerkstuk Het sectorwerkstuk moet gekoppeld zijn aan de sector waar de leerlg is geplaatst. De leerlgen maken het sectorwerkstuk tweetallen. Slechts bijzondere gevallen kan hiervan worden afgeweken. Niet alleen het product maar ook de procedure wordt beoordeeld. Het stappenplan uit het logboek moet gevolgd worden en moet de desbetreffende weken worden afgetekend. De leerlg moet hiervoor zelf een afspraak maken met zijn/haar begeleider. Als een stap niet op tijd wordt aangeboden voor aftekeng worden voor die stap geen punten toegekend. Over het werkstuk dient een presentatie te worden gegeven.

5 In totaal zijn 00 punten te behalen: o 40 punten voor het proces o 30 punten voor het werkstuk o 30 punten voor de presentatie Het sectorwerkstuk wordt beoordeeld met voldoende of goed. Voor voldoende zijn 60 t/m 75 punten nodig Voor goed moeten 76 of meer punten worden behaald. Als het werkstuk niet wordt gepresenteerd worden er voor het gehele werkstuk 0 punten toegekend Indien voor het proces mder dan 24 punten worden behaald dan moet er een geheel nieuw werkstuk over een nieuw onderwerp worden gemaakt. Als de beoordelg onvoldoende is maar als er voor het proces meer dan 24 punten zijn behaald dan krijgt de leerlg de kans het werkstuk te repareren. Uiterlijk één voor aanvang van het centraal examen moet het nieuwe/gerepareerde werkstuk zijn gepresenteerd. 36. Herkansg centraal examen 36.A Indien een leerlg wil/moet herkansen moet hij/zij mstens éénmaal voor de herkansg overleg hebben met de vakdocent

6 Cursus 208/209 Theoretische Leerweg klas 3 Vak: Nederlands Leerstofomschrijvg soort Inleverdatu m wegg A TA schrijfvaardigheid * Schriftelijk, 2 lesuren TA- B TA leesvaardigheid * Schriftelijk, lesuur januari/ februari C TA kijk- en luistervaardigheid Schriftelijk, lesuur mei/juni D TA leesvaardigheid 2* Schriftelijk, 2 lesuren TA- 2 E TA fictie (bes uit 4 opdrachten) Schriftelijk/ digitaal lesuur per Het hele jaar Handelgsdeel schrijfdossier/ toekomstportfolio Digitaal/ schriftelijk Het hele jaar V Handelgsdeel - Aftekenen opdrachten Digitaal Het hele jaar V *Deze TA s zijn herkansbaar. Bovenstaande taten delen door Ed (zie opm. ) Een aantal kleere geplande en gedurende het gehele jaar m.b.t. voornoemde vaardigheden. Het gemiddelde van deze en telt voor 20% van het schoolexamencijfer mee Ed 2 (zie opm. 2) raktische Opdracht (dien voor dit vak gemaakt) en telt voor 0% mee van het schoolexamencijfer (ed 2) (zie opm. 3) Opm. Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder en zonder praktische opdracht Opm. 2 Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder praktische opdracht en met Opm. 3 Schoolexamencijfer klas 3: met p.o., dien voor dit vak gemaakt: ( x p.o. + 9 x ed zonder p.o.) gedeeld door 0 Opm.4 Handelgsopdrachten moeten met een voldoende beoordelg worden afgesloten

7 Cursus 208/209 Theoretische Leerweg klas 3 Vak: Engels Leerstofomschrijvg soort wegg A theme Schriftelijk lesuur Okt. B *Leesvaardigheid Schriftelijk 2 lesuren Nov. C Theme 2 Schriftelijk lesuur Nov. D *Kijk- en luistervaardigheid Schriftelijk 2 lesuren Dec. TA E theme 3 Schriftelijk lesuur Dec. F Schrijfvaardigheid Schriftelijk lesuur Mei. TA 2 G Spreekvaardigheid Mondelg (tijdens de les) *mogelijkheid tot herkansg Mei/ Juni Bovenstaande taten delen door Ed (zie opm. ) Een aantal kleere geplande en gedurende het gehele jaar m.b.t. voornoemde vaardigheden. Het gemiddelde van deze en telt voor 20% van het schoolexamencijfer van leerjaar 3 mee. raktische Opdracht (dien voor dit vak gemaakt) en telt voor 0% mee van het schoolexamencijfer (ed 2) (zie opm. 3) Ed 2 (zie opm. 2) Opm. Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder en zonder praktische opdracht Opm. 2 Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder praktische opdracht en met Opm. 3 Schoolexamencijfer klas 3: met p.o., dien voor dit vak gemaakt: ( x p.o. + 9 x ed zonder p.o.) gedeeld door 0 Opm.4 Handelgsopdrachten moeten met een voldoende beoordelg worden afgesloten

8 Cursus 208/209 Theoretische Leerweg - klas 3 Vak: Duits Leerstofomschrijvg soort wegg A Kijk en luitstervaardigheid TA Schriftelijk 44 B Leesvaardigheid : Schriftelijk 49/5 0 okt. C Schrijfdossier: 3 schrijfopdrachten + TA Schriftelijk t/m juni okt D Spreekvaardigheid : 3 gesprekken + TA mondelg t/m juni E Leesvaardigheid 2 Schriftelijk 23 F G H I Bovenstaande taten delen door 5 Ed (zie opm. ) Een aantal kleere geplande en gedurende het gehele jaar m.b.t. voornoemde vaardigheden. Het gemiddelde van deze en telt voor 20% van het schoolexamencijfer van leerjaar 3 mee. raktische Opdracht (dien voor dit vak gemaakt) en telt voor 0% mee van het schoolexamencijfer (ed 2) (zie opm. 3) Ed 2 (zie opm. 2) Opm. Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder en zonder praktische opdracht Opm. 2 Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder praktische opdracht en met Opm. 3 Schoolexamencijfer klas 3: met p.o., dien voor dit vak gemaakt: ( x p.o. + 9 x ed zonder p.o.) gedeeld door 0 Opm.4 Handelgsopdrachten moeten met een voldoende beoordelg worden afgesloten

9 Cursus 208/209 Theoretische Leerweg klas 3 Vak: Frans Leerstofomschrijvg soort Herkansen wegg A Chapitre + werkwoorden S, 45 m + M, 0 m B Chapitre 2 + werkwoorden S, 45 m + M, 0 m C Chapitre 3 + werkwoorden S, 45 m + M 0 m D Chapitre 4 + werkwoorden S, 45 m + M 0 m 45 ja () C 50/5 ja () C 7 ja (2) C 5 ja (2) C E Leesvaardigheid: Courage, Youki! S, 45 m. 2 ja 0 o/v/g F Chapitre 5 + werkwoorden S, 45 m + M 0 m 26 nee C Handelgsopdracht H moet met een voldoende beoordelg worden afgesloten. Het gemiddelde van bovenstaande taten telt voor 80% mee het TA-cijfer van klas 3 80% Een aantal kleere geplande en gedurende het hele jaar 20% Het schoolexamencijfer van klas 3 telt voor 25% mee het totale schoolexamencijfer

10 Cursus 208/209 Theoretische Leerweg klas 3 Vak: Biologie Leerstofomschrijvg soort wegg A* Thema : Organen en Cellen Schriftelijk sep B* Thema 2: Voortplantg & Ontwikkelg Schriftelijk nov C* Thema 3: Erfelijkheid Schriftelijk TW D* Thema 4: Ordeng & Evolutie Schriftelijk feb E* Thema 5: Regelg Schriftelijk TW2 F* G H I Werkboek deel en 2 moet met een voldoende zijn afgetekend V J K *Herkansbaar Bovenstaande taten delen door Ed (zie opm. ) Een aantal kleere geplande en gedurende het gehele jaar m.b.t. voornoemde vaardigheden. Het gemiddelde van deze en telt voor 20% van het schoolexamencijfer mee Ed 2 (zie opm. 2) raktische Opdracht (dien voor dit vak gemaakt) en telt voor 0% mee van het schoolexamencijfer (ed 2) (zie opm. 3) Opm. Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder en zonder praktische opdracht Opm. 2 Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder praktische opdracht en met Opm. 3 Schoolexamencijfer klas 3: met p.o., dien voor dit vak gemaakt: ( x p.o. + 9 x ed zonder p.o.) gedeeld door 0 Opm.4 Handelgsopdrachten moeten met een voldoende beoordelg worden afgesloten

11 Cursus 208/209 Theoretische Leerweg klas 3 Vak: Wiskunde Leerstofomschrijvg soort A* H2: Kaart en doorsnede Schriftelijk lesuur B* H3: Formules en grafieken Schriftelijk lesuur C* H4:Statistiek Schriftelijk lesuur wegg In overleg In overleg In overleg D* H6: Verschillende verbanden H7: Oppervlakte en houd Schriftelijk 2 lesuur In overleg E H8: Getallen H9: Grafieken en vergelijkgen Schriftelijk 2 lesuren In overleg 2 F G Let op! De leerlg mag alleen aan een deelnemen als 80% van de lesstof daadwerkelijk is gemaakt. Dit ter beoordelg van de docent. De leerlg moet bij gebreke blijven bnen 0 lesdagen na controle alsnog aan de norm voldoen. Daarna kan de alsnog gemaakt worden. V *Herkansbaar Bovenstaande taten delen door Ed (zie opm. ) Een aantal kleere geplande en gedurende het gehele jaar m.b.t. voornoemde vaardigheden. Het gemiddelde van deze en telt voor 20% van het schoolexamencijfer mee Ed 2 (zie opm. 2) raktische Opdracht (dien voor dit vak gemaakt) en telt voor 0% mee van het schoolexamencijfer (ed 2) (zie opm. 3) Opm. Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder en zonder praktische opdracht Opm. 2 Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder praktische opdracht en met Opm. 3 Schoolexamencijfer klas 3: met p.o., dien voor dit vak gemaakt: ( x p.o. + 9 x ed zonder p.o.) gedeeld door 0 Opm.4 Handelgsopdrachten moeten met een voldoende beoordelg worden afgesloten

12 Cursus 208/209 Theoretische leerweg klas 3 Vak: NaSk Leerstofomschrijvg A* Hoofdstuk Krachten B* Hoofdstuk 2 Elektriciteit C* Hoofstuk 3 Energie D* Hoofdstuk 5 Licht E* Hoofdstuk 6 Schakelgen F Hoofdstuk 7 en 8 Materie en stralg G Hoofdstuk 4 Het weer soort roefwerk lesuur roefwerk lesuur roefwerk lesuur roefwerk lesuur roefwerk lesuur roefwerk lesuur Logboek en presentatie wegg H I J Verzamelg practica gedurende het hele jaar Werkboek deel a en b moeten met een voldoende worden afgetekend Juli 207 K *=Herkansbaar Bovenstaande taten delen door Ed (zie opm. ) Een aantal kleere geplande en gedurende het gehele jaar m.b.t. voornoemde vaardigheden. Het gemiddelde van deze en telt voor 20% van het schoolexamencijfer mee Ed 2 (zie opm. 2) raktische Opdracht (dien voor dit vak gemaakt) en telt voor 0% mee van het schoolexamencijfer (ed 2) (zie opm. 3) Opm. Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder en zonder praktische opdracht Opm. 2 Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder praktische opdracht en met Opm. 3 Schoolexamencijfer klas 3: met p.o., dien voor dit vak gemaakt: ( x p.o. + 9 x ed zonder p.o.) gedeeld door 0 Opm.4 Handelgsopdrachten moeten met een voldoende beoordelg worden afgesloten

13 Cursus 208/209 Theoretische Leerweg klas 3 Vak: Scheikunde (NaSk 2) Leerstofomschrijvg soort wegg A* Hoofdstuk : Scheikunde, een wetenschap schriftelijk, lesuur B* Hoofdstuk 2: Water schriftelijk, lesuur C* Hoofdstuk 3: Mengsels scheiden schriftelijk, lesuur D* Hoofdstuk 4: De kunst van het veranderen schriftelijk, lesuur E* Hoofdstuk 5 : In vuur en vlam! schriftelijk, lesuur F G H I J K *Herkansbaar Bovenstaande taten delen door Een aantal kleere geplande en gedurende het gehele jaar m.b.t. voornoemde vaardigheden. Het gemiddelde van deze en telt voor 20% van het schoolexamencijfer mee raktische Opdracht (dien voor dit vak gemaakt) en telt voor 0% mee van het schoolexamencijfer (ed 2) (zie opm. 3) Ed (zie opm. ) Ed 2 (zie opm. 2) Opm. Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder en zonder praktische opdracht Opm. 2 Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder praktische opdracht en met Opm. 3 Schoolexamencijfer klas 3: met p.o., dien voor dit vak gemaakt: ( x p.o. + 9 x ed zonder p.o.) gedeeld door 0 Opm.4 Handelgsopdrachten moeten met een voldoende beoordelg worden afgesloten

14 Cursus 208/209 Theoretische Leerweg klas 3 Vak: Aardrijkskunde Leerstofomschrijvg soort wegg A* Arm en Rijk Schriftelijk, 2 lesuren TW B* Bronnen van energie Schriftelijk, 2 lesuren feb C* Grenzen en Identiteit Schriftelijk, 2 lesuren TW2 D Omgaan met formatie uit bronnen Schriftelijk, 2 lesuren juni E raktische opdracht F G H I J K Een aantal kleere geplande en gedurende het gehele schooljaar (mimaal 3). Het gemiddelde cijfer telt voor 20% mee het SE cijfer leerjaar 3 *Herkansbaar raktische Opdracht (dien voor dit vak gemaakt) Ed zonder praktische opdracht (zie opm. ) De p.o. telt voor 0% van het schoolexamencijfer mee (zie opm. 2) schoolexamencijfer Opm. Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder praktische opdracht Opm. 2 Schoolexamencijfer klas 3 met p.o., dien voor dit vak gemaakt: ( x p.o. + 9 x ed zonder p.o.) gedeeld door 0 Opm.3 Handelgsopdrachten moeten met een voldoende beoordelg worden afgesloten

15 Cursus 208/209 Leerweg klas 3 Vak: Economie 3 TL Leerstofomschrijvg soort wegg A* Hoofdstuk + Hoofdstuk 2 Schriftelijk, lesuur B* Hoofdstuk 3 + hoofdstuk 4 Schriftelijk, lesuur C* Hoofdstuk 5 + Hoofdstuk 6 Schriftelijk, lesuur E Hoofdstuk 7 + Hoofdstuk 8 Schriftelijk, lesuur G H I J K Bovenstaande taten delen door Ed (zie opm. ) Een aantal kleere geplande en gedurende het gehele jaar m.b.t. voornoemde vaardigheden. Het gemiddelde van deze en telt voor 20% van het schoolexamencijfer mee Ed 2 (zie opm. 2) raktische Opdracht (dien voor dit vak gemaakt) en telt voor 0% mee van het schoolexamencijfer (ed 2) (zie opm. 3) Opm. Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder en zonder praktische opdracht Opm. 2 Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder praktische opdracht en met Opm. 3 Schoolexamencijfer klas 3: met p.o., dien voor dit vak gemaakt: ( x p.o. + 9 x ed zonder p.o.) gedeeld door 0 Opm.4 Handelgsopdrachten moeten met een voldoende beoordelg worden afgesloten

16 Cursus 208/209 Theoretische leerweg klas 3 Vak: Geschiedenis Leerstofomschrijvg soort wegg A De dustriële samenlevg Nederland Schriftelijk, lesuur 4 B Sociale zekerheid en verzorggss Schriftelijk, 2 lesuren 49/50 C Nederland en Indonesië Schriftelijk, lesuur 6 D Cultuur en mentaliteit na 945 Schriftelijk, lesuur 3 E Het Midden-Oosten Schriftelijk, 2 lesuren 2/22 F roject: Koude oorlog raktische opdracht Inleveren 24/25 G Werkboek moet met een voldoende zijn afgetekend Uiterlijk 24 V H I J K Bovenstaande taten delen door 6 Ed (zie opm. ) Een aantal kleere geplande en gedurende het gehele jaar m.b.t. voornoemde vaardigheden. Het gemiddelde van deze en telt voor 20% van het schoolexamencijfer mee raktische Opdracht (dien voor dit vak gemaakt) en telt voor 0% mee van het schoolexamencijfer (ed 2) (zie opm. 3) Ed 2 (zie opm. 2) Opm. Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder en zonder praktische opdracht Opm. 2 Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder praktische opdracht en met Opm. 3 Schoolexamencijfer klas 3: met p.o., dien voor dit vak gemaakt: ( x p.o. + 9 x ed zonder p.o.) gedeeld door 0 Opm.4 Handelgsopdrachten moeten met een voldoende beoordelg worden afgesloten

17 Cursus 208/209 Theoretische leerweg klas 3 Vak: Maatschappijleer A Leerstofomschrijvg Wat leer je bij maatschappijleer? soort wegg Schriftelijke lesuur (45 muten) 40 2 B Maatschappelijke problemen resentatie opdracht (0 muten) resentaties 40/4 C Thema Jongeren Schriftelijke lesuur (45 muten) 49/50 2 D Thema luriforme samenlevg. Opdracht/Verslag Week 7 2 E F Thema Relaties Thema Crimaliteit. Schriftelijke lesuur (45 muten) 2 2 Schriftelijke lesuur (45 muten) 22/23 2 G Maatschappelijke problemen resentatie opdracht (0 muten) resentaties 26 H I J K Bovenstaande taten delen door 2 Ed (zie opm. ) Een aantal kleere geplande en gedurende het gehele jaar m.b.t. voornoemde vaardigheden. Het gemiddelde van deze en telt voor 20% van het schoolexamencijfer mee Ed 2 (zie opm. 2) raktische Opdracht (dien voor dit vak gemaakt) en telt voor 0% mee van het schoolexamencijfer (ed 2) (zie opm. 3) Opm. Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder en zonder praktische opdracht Opm. 2 Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder praktische opdracht en met Opm. 3 Schoolexamencijfer klas 3: met p.o., dien voor dit vak gemaakt: ( x p.o. + 9 x ed zonder p.o.) gedeeld door 0 Opm.4 Handelgsopdrachten moeten met een voldoende beoordelg worden afgesloten

18 Cursus 208/209 Theoretische Leerweg klas 3 Vak: CKV Leerstofomschrijvg soort wegg A Verwerkgsopdracht - Na 6 weken - v-g B Verwerkgsopdracht 2 - Na 2 weken - v-g C Verwerkgsopdracht 3 - Na 8 weken - v-g D Verwerkgsopdracht 4 - Na elke voorstellg - v-g E resentatie v-g F kunstdossier Ede schooljaar v-g- G H I J K * Exacte leverdatum komt de les aan de orde - Ed Nb: alle onderdelen moeten worden afgerond met tenmste een v

19 Cursus 208/209 Theoretische leerweg klas 3 Vak: tekenen/handvaardigheid Leerstofomschrijvg soort Weeknummer wegg A werkstuk 2D - - x B werkstuk 3D - - x C werkstuk 2D - - x D werkstuk 3D - - x E werkstuk 2D - - x Bovenstaande taten delen door 5 Ed (zie opm. ) Een aantal kleere geplande en gedurende het gehele jaar m.b.t. voornoemde vaardigheden. Het gemiddelde van deze en telt voor 20% van het schoolexamencijfer mee Ed 2 (zie opm. 2) raktische Opdracht (dien voor dit vak gemaakt) en telt voor 0% mee van het schoolexamencijfer (ed 2) (zie opm. 3) Opm. Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder en zonder praktische opdracht Opm. 2 Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder praktische opdracht en met Opm. 3 Schoolexamencijfer klas 3: met p.o., dien voor dit vak gemaakt: ( x p.o. + 9 x ed zonder p.o.) gedeeld door 0 Opm.4 Handelgsopdrachten moeten met een voldoende beoordelg worden afgesloten

20 Cursus 208/209 Theoretische Leerweg klas 3 Vak: Lichamelijke opvoedg A Leerstofomschrijvg Spel: tik-en afgooispelen soort wegg O/V/G B Atletiek: duurlopen, Coopertest, conditie-aspecten meten O/V/G C Spel: netspelen en doelspelen O/V/G D Turnen: vrije steunsprongen, sprgen, draai- en zwaaivormen -5 O/V/G E Atletiek: Shuttle-run, speerwerpen Fse 5pas O/V/G F Zelfverdedigg: stoeispelen 9-5 O/V/G G Atletiek: Estafette, speerwerpen, starten en sprten, ver- en hoogsprgen, richten en op gang houden O/V/G H rogramma loopt door klas 4 I J K Bovenstaande taten delen door Ed (zie opm. ) Een aantal kleere geplande en gedurende het gehele jaar m.b.t. voornoemde vaardigheden. Het gemiddelde van deze en telt voor 20% van het schoolexamencijfer mee Ed 2 (zie opm. 2) raktische Opdracht (dien voor dit vak gemaakt) en telt voor 0% mee van het schoolexamencijfer (ed 2) (zie opm. 3) Opm. Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder en zonder praktische opdracht Opm. 2 Schoolexamencijfer klas 3: ed zonder praktische opdracht en met Opm. 3 Schoolexamencijfer klas 3: met p.o., dien voor dit vak gemaakt: ( x p.o. + 9 x ed zonder p.o.) gedeeld door 0 Opm.4 Handelgsopdrachten moeten met een voldoende beoordelg worden afgesloten

21

PTA KLAS 4 THEORETISCHE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER

PTA KLAS 4 THEORETISCHE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER PTA KLAS 4 THEORETISCHE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER 208-209 schooljaar 208-209 Artikel Algemeen. Dit vormt een onverbrekelijk geheel met het Edexamenbesluit en het Examenreglement VMBO schooljaar 208-209

Nadere informatie

PTA KLAS 4 THEORETISCHE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER

PTA KLAS 4 THEORETISCHE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER PTA KLAS 4 THEORETISCHE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER 206-207 Programma van Toetsg en Afsluitg schooljaar 206-207 Artikel Algemeen Dit Programma van Toetsg en Afsluitg vormt een onverbrekelijk geheel met

Nadere informatie

PTA KLAS 3 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER 2015-2016

PTA KLAS 3 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER 2015-2016 PTA KLAS 3 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER 2015-2016 PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Artikel 1 Algemeen 1. Dit programma van ing en afsluiting vormt een onverbrekelijk geheel met

Nadere informatie

soort toets tijdsduur D Begrijpend lezen 1 T 1 lesuur Dec. 1 C1 H Begrijpend lezen 2 T 1 lesuur April 1 C1

soort toets tijdsduur D Begrijpend lezen 1 T 1 lesuur Dec. 1 C1 H Begrijpend lezen 2 T 1 lesuur April 1 C1 Programma van Toetsg en Afsluitg Vak: Nederlands Toets Leerstofomschrijvg soort wegg A Grammatica 1 T 1 lesuur Okt. B Spellg 1 T 1 lesuur Nov. C Kijk- luistervaardigheid T 1 lesuur Nov./ dec. D Begrijpend

Nadere informatie

soort toets tijdsduur C Begrijpend lezen H 3&4 S 60 minuten Dec. H (P2) 1 C1 D Kijk- luistervaardigheid S 90 minuten TW1 1 C1

soort toets tijdsduur C Begrijpend lezen H 3&4 S 60 minuten Dec. H (P2) 1 C1 D Kijk- luistervaardigheid S 90 minuten TW1 1 C1 Vak: Nederlands Toets Leerstofomschrijvg soort A Begrijpend lezen H 1&2 S 60 muten Sep. /okt. B Woorden, grammatica, spellg H 1&2 S 60 muten Nov. H (P1) C Begrijpend lezen H 3&4 S 60 muten Dec. H (P2)

Nadere informatie

PTA KLAS 4 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER 2015-2016

PTA KLAS 4 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER 2015-2016 PTA KLAS 4 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER 205-206 Programma van Toetsing en Afsluiting schooljaar 205-206 Artikel Algemeen. Dit Programma van Toetsing en Afsluiting vormt een onverbrekelijk

Nadere informatie

PTA KLAS 4 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER

PTA KLAS 4 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER PTA KLAS 4 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER 08-09 Programma van Toetsing en Afsluiting schooljaar 08-09 Artikel Algemeen. Dit Programma van Toetsing en Afsluiting vormt een onverbrekelijk

Nadere informatie

soort toets tijdsduur B Woorden, grammatica, spelling 1 S 45 minuten Nov Ja (P1) 1 C1 C Begrijpend lezen 2 S 45 minuten Dec Ja (P2) 1 C1

soort toets tijdsduur B Woorden, grammatica, spelling 1 S 45 minuten Nov Ja (P1) 1 C1 C Begrijpend lezen 2 S 45 minuten Dec Ja (P2) 1 C1 Vak: Nederlands soort herkansbaar wegg A Begrijpend lezen 1 S 45 muten Sep/ okt B Woorden, grammatica, spellg 1 S 45 muten Nov Ja (P1) C Begrijpend lezen 2 S 45 muten Dec Ja (P2) D Kijk- en luistervaardigheid

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van g en Afsluitg Cursus 0/03 Basisberoepsgerichte leerweg klas 3 Vak: NEDERLANDS Leerstofomschrijvg Soort toets Inleverdatum Wegg Resultaat 30 Leesvaardigheid lesuur 30 Kijk- en luistervaardigheid

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van g en Afsluitg Cursus 0/03 Kaderberoepsgerichte leerweg klas 3 Vak: NEDERLANDS Leerstofomschrijvg Soort toets Inleverdatum Wegg Resultaat 30 Leesvaardigheid lesuur 30 Kijk- en luistervaardigheid

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van oetsg en Afsluitg 2015-2016 Klas 3 Basisberoepsgerichte Leerweg Programma van oetsg en Afsluitg Vak: Nederlands oets Leerstofomschrijvg soort Herkansen wegg A Grammatica 1 lesuur Okt. B Spellg

Nadere informatie

soort toets tijdsduur A Fictie 1&2 S 45 minuten Okt. 1 C1 C Spelling 1&2 S 45 minuten TW 1 Ja (P1) 1 C1 E Schrijfvaardigheid 1 S 90 minuten Dec.

soort toets tijdsduur A Fictie 1&2 S 45 minuten Okt. 1 C1 C Spelling 1&2 S 45 minuten TW 1 Ja (P1) 1 C1 E Schrijfvaardigheid 1 S 90 minuten Dec. Vak: Nederlands Toets Leerstofomschrijvg soort herkansen wegg resul taat A Fictie 1&2 S 45 muten Okt. 1 C1 B Grammatica 1&2 S 45 muten Okt./ nov. Ja (P1) 1 C1 C Spellg 1&2 S 45 muten TW 1 Ja (P1) 1 C1

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Cursus 2016/2017 Theoretische Leerweg klas 4. Vak: Nederlands. soort toets tijdsduur. toets in week.

Programma van Toetsing en Afsluiting. Cursus 2016/2017 Theoretische Leerweg klas 4. Vak: Nederlands. soort toets tijdsduur. toets in week. Programma van Toetsg en Afsluitg Vak: Nederlands Toets Leerstofomschrijvg soort herkansen wegg resul taat A Fictie T 1 lesuur sept. B Grammatica T 1 lesuur sept./ okt. Ja C Spellg T 1 lesuur D Leesvaardigheid

Nadere informatie

PTA KLAS 3 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER

PTA KLAS 3 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER PTA KLAS 3 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER 08-09 PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 08-09 Artikel Algemeen. Dit rogramma van toetsing en afsluiting vormt een onverbrekelijk geheel met

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Cursus 0/03 Basisberoepsgerichte leerweg klas 3 Vak: NEDERLANDS Leerstofomschrijvg Soort toets Inleverdatum Wegg Resultaat 30 Leesvaardigheid lesuur 30 Kijk- en luistervaardigheid lesuur 303 Taalverzorgg

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van g en Afsluitg Cursus 0/03 Basisberoepsgerichte leerweg klas 3 Vak: NEDERLANDS Leerstofomschrijvg Soort toets Inleverdatum Wegg Resultaat 30 Leesvaardigheid lesuur 30 Kijk- en luistervaardigheid

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Cursus 0/03 Kaderberoepsgerichte leerweg klas 3 Vak: NEDERLANDS Leerstofomschrijvg Soort toets Inleverdatum Wegg Resultaat 30 Leesvaardigheid lesuur 30 Kijk- en luistervaardigheid lesuur 303 Taalverzorgg

Nadere informatie

soort toets tijdsduur D Begrijpend lezen 1 T1 lesuur Dec. 1 C1 T 1 lesuur J Fictiedossier HD Okt./ mei

soort toets tijdsduur D Begrijpend lezen 1 T1 lesuur Dec. 1 C1 T 1 lesuur J Fictiedossier HD Okt./ mei Cursus 206/207 Kaderberoepsgerichte Leerweg klas 3 Vak: Nederlands Toets Leerstofomschrijvg soort herkansen wegg A Grammatica T lesuur Okt. Ja C B Spellg T lesuur Nov. Ja C C Kijk- luistervaardigheid T

Nadere informatie

soort toets tijdsduur A Leesvaardigheid 1 (tekstbegrip) S 80 minuten Sep H 1 C1 B Leesvaardigheid 2 (samenvatting) S 80 minuten Okt 1 C1

soort toets tijdsduur A Leesvaardigheid 1 (tekstbegrip) S 80 minuten Sep H 1 C1 B Leesvaardigheid 2 (samenvatting) S 80 minuten Okt 1 C1 Vak: Nederlands Toets Leerstofomschrijvg soort Herkansen wegg resul taat A Leesvaardigheid 1 (tekstbegrip) S 80 muten Sep H 1 C1 B Leesvaardigheid 2 (samenvattg) S 80 muten Okt 1 C1 C Leesvaardigheid 3

Nadere informatie

soort toets tijdsduur C Begrijpend lezen H 3&4 S 45 minuten Dec. Ja (P2) 1 C1 D Kijk- luistervaardigheid S 90 minuten TW1 1 C1

soort toets tijdsduur C Begrijpend lezen H 3&4 S 45 minuten Dec. Ja (P2) 1 C1 D Kijk- luistervaardigheid S 90 minuten TW1 1 C1 Cursus 207/208 Kaderberoepsgerichte Leerweg klas 3 Vak: Nederlands Toets Leerstofomschrijvg soort herkansen A Begrijpend lezen H &2 S 45 muten Sep. /okt. C B Woorden, grammatica, spellg H &2 S 45 muten

Nadere informatie

soort toets tijdsduur D Begrijpend lezen 1 T1 lesuur Dec. 1 C1 T 1 lesuur J Fictiedossier HO Okt./ mei

soort toets tijdsduur D Begrijpend lezen 1 T1 lesuur Dec. 1 C1 T 1 lesuur J Fictiedossier HO Okt./ mei Cursus 206/207 Basisberoepsgerichte Leerweg klas 3 Vak: Nederlands oets Leerstofomschrijvg wegg A Grammatica lesuur Okt. B Spellg lesuur Nov. C Kijk- luistervaardigheid lesuur Nov./ dec. C D Begrijpend

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Cursus 2016/2017 Kaderberoepsgerichte Leerweg klas 4. Vak: Nederlands. soort toets tijdsduur.

Programma van Toetsing en Afsluiting. Cursus 2016/2017 Kaderberoepsgerichte Leerweg klas 4. Vak: Nederlands. soort toets tijdsduur. Programma van Toetsg en Afsluitg Vak: Nederlands Toets Leerstofomschrijvg soort herkansen wegg resul taat A Fictie T sept. B Grammatica T C Spellg T D Leesvaardigheid 1 T E Schrijfvaardigheid 1 T 2 lesuren

Nadere informatie

soort toets tijdsduur C Begrijpend lezen H 3&4 S 45 minuten Dec. Ja (P2) 1 C1 D Kijk- luistervaardigheid S 90 minuten TW1 1 C1

soort toets tijdsduur C Begrijpend lezen H 3&4 S 45 minuten Dec. Ja (P2) 1 C1 D Kijk- luistervaardigheid S 90 minuten TW1 1 C1 Cursus 207/208 Basisberoepsgerichte Leerweg klas 3 Vak: Nederlands Toets Leerstofomschrijvg soort herkansen A Begrijpend lezen H &2 S uten Sep. /okt. C B Woorden, grammatica, spellg H &2 S uten Nov. Ja

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van oetsg en Afsluitg 2015-2016 Klas 3 Kaderberoepsgerichte Leerweg Programma van oetsg en Afsluitg Vak: Nederlands oets Leerstofomschrijvg soort wegg A Grammatica 1 lesuur Okt. B Spellg 1 1

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Cursus 0/03 Kaderberoepsgerichte leerweg klas 3 Vak: NEDERLANDS Leerstofomschrijvg Soort toets Inleverdatum Wegg Resultaat 30 Leesvaardigheid lesuur 30 Kijk- en luistervaardigheid lesuur 303 Taalverzorgg

Nadere informatie

soort toets tijdsduur A Leesvaardigheid 1 (tekstbegrip) S 80 minuten Sep H 1 C1 B Leesvaardigheid 2 (samenvatting) S 80 minuten Okt 1 C1

soort toets tijdsduur A Leesvaardigheid 1 (tekstbegrip) S 80 minuten Sep H 1 C1 B Leesvaardigheid 2 (samenvatting) S 80 minuten Okt 1 C1 Vak: Nederlands Herkansen wegg resultaat A Leesvaardigheid (tekstbegrip) S 80 muten Sep H C B Leesvaardigheid 2 (samenvattg) S 80 muten Okt C C Leesvaardigheid 3 (advertentie + zoekend lezen) S 80 muten

Nadere informatie

soort toets tijdsduur A Fictie S 45 minuten Sep 1 C1 B Grammatica S 45 minuten TW 1 Ja (P1) 1 C1 C Spelling S 45 minuten Dec 1 C1

soort toets tijdsduur A Fictie S 45 minuten Sep 1 C1 B Grammatica S 45 minuten TW 1 Ja (P1) 1 C1 C Spelling S 45 minuten Dec 1 C1 Cursus 207/208 Basisberoepsgerichte leerweg klas 4 Vak: Nederlands Toets Leerstofomschrijvg soort Herkansen wegg resultaat A Fictie S 45 muten Sep C B Grammatica S 45 muten TW Ja (P) C C Spellg S 45 muten

Nadere informatie

PTA KLAS 4 KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER

PTA KLAS 4 KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER PTA KLAS 4 KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER 08-09 Programma van Toetsing en Afsluiting schooljaar 08-09 Artikel Algemeen. Dit Programma van Toetsing en Afsluiting vormt een onverbrekelijk

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Cursus 0/03 Basisberoepsgerichte leerweg klas 3 Vak: NEDERLANDS Leerstofomschrijvg Soort toets Inleverdatum Wegg Resultaat 30 Leesvaardigheid lesuur 30 Kijk- en luistervaardigheid lesuur 303 Taalverzorgg

Nadere informatie

soort toets tijdsduur A Fictie S 45 minuten Sep 1 C1 B Grammatica S 45 minuten TW 1 Ja (P1) 1 C1 C Spelling S 45 minuten Dec 1 C1

soort toets tijdsduur A Fictie S 45 minuten Sep 1 C1 B Grammatica S 45 minuten TW 1 Ja (P1) 1 C1 C Spelling S 45 minuten Dec 1 C1 Vak: Nederlands Herkansen wegg resultaat A Fictie S 45 muten Sep C B Grammatica S 45 muten TW Ja (P) C C Spellg S 45 muten Dec C D Leesvaardigheid S 45 muten Jan Ja (P2) C E Kijk- en luistervaardigheid

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Cursus 202/20 Basisberoepsgerichte leerweg klas Vak: NEDERLANDS Leerstofomschrijvg Soort toets Schoolexamencijfer klas Inleverdatum Wegg Resultaat 0 Leesvaardigheid lesuur 02 Kijk- en luistervaardigheid

Nadere informatie

soort toets tijdsduur A Leesvaardigheid 1 (tekstbegrip) S 80 minuten Sep H 1 C1 B Leesvaardigheid 2 (samenvatting) S 80 minuten Okt 1 C1

soort toets tijdsduur A Leesvaardigheid 1 (tekstbegrip) S 80 minuten Sep H 1 C1 B Leesvaardigheid 2 (samenvatting) S 80 minuten Okt 1 C1 Vak: Nederlands Herkansen wegg resultaat A Leesvaardigheid (tekstbegrip) S 80 muten Sep H C B Leesvaardigheid 2 (samenvattg) S 80 muten Okt C C Leesvaardigheid 3 (advertentie + zoekend lezen) S 80 muten

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van g en Afsluitg Cursus 202/20 Basisberoepsgerichte leerweg klas Vak: NEDERLANDS Leerstofomschrijvg Soort toets Schoolexamencijfer klas Inleverdatum Wegg Resultaat 0 Leesvaardigheid lesuur 02

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van Toetsg en Afsluitg 2015-2016 Klas 4 Kaderberoepsgerichte Leerweg Programma van Toetsg en Afsluitg Vak: Nederlands soort herkansen wegg resul taat A Fictie 1 T B Grammatica 1 T C Spellg 1

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van Toetsg en Afsluitg 2015-2016 Klas 4 Basisberoepsgerichte Leerweg Programma van Toetsg en Afsluitg Vak: Nederlands Toets Leerstofomschrijvg herkansen wegg resul taat A Fictie 1 T B Grammatica

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Cursus 202/20 Kaderberoepsgerichte leerweg klas Vak: NEDERLANDS Schoolexamencijfer klas Inleverdatum Wegg Resultaat 0 Leesvaardigheid 02 Kijk- en luistervaardigheid 0 Taalverzorgg 0 Leesvaardigheid 2 05

Nadere informatie

VMBO Theoretische/Gemengde leerweg / aardrijkskunde

VMBO Theoretische/Gemengde leerweg / aardrijkskunde VMBO Theoretische/Gemengde leerweg 2018-2020 / aardrijkskunde 3 1 3.1 to01 2 Arm en rijk par. 1 t/m 4 + topo Nederland 50 Periode nee Schriftelijk Cijfer1-10 2 3.1 to02 2 Arm en rijk par. 6 t/m 8 + topo

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 4 MAVO SCHOOLJAAR ESDAL COLLEGE KLAZIENAVEEN

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 4 MAVO SCHOOLJAAR ESDAL COLLEGE KLAZIENAVEEN PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 4 MAVO SCHOOLJAAR 018-019 ESDAL COLLEGE KLAZIENAVEEN INHOUD Voorwoord 3 Informatie herkansg klas 4 4 Aanvraag herkansg klas 4 5 Theoretische leerweg klas 4 6 NEDERLANDS

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 4 LWT SCHOOLJAAR ESDAL VAKCOLLEGE EMMEN

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 4 LWT SCHOOLJAAR ESDAL VAKCOLLEGE EMMEN PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS LWT SCHOOLJAAR 206-207 ESDAL VAKCOLLEGE EMMEN Cursus 206/207 Leerwerktraject klas INHOUD Voorwoord Informatie herkansg klas Aanvraag herkansg klas 5 Aanvraag herkansg

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 3 KADER SCHOOLJAAR ESDAL VAKCOLLEGE EMMEN

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 3 KADER SCHOOLJAAR ESDAL VAKCOLLEGE EMMEN PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 3 KADER SCHOOLJAAR 05-06 ESDAL VAKCOLLEGE EMMEN Cursus 05/06 Kaderberoepsgerichte leerweg klas 3 INHOUD Voorwoord 3 Informatie herkansg klas 3 4 Aanvraag herkansg

Nadere informatie

PROGRAMMA van TOETSING en AFSLUITING

PROGRAMMA van TOETSING en AFSLUITING Schoolexamen : 05-07 Vak : Aardrijkskunde Leerjaar : 3 VMBO-TL SET a: Arm en rijk AK K 7 Schriftelijk uur 0% Reglement Begrippentoets over Arm en rijk schriftelijk uur zie opmerking nee SET b: Bronnen

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 3 BASIS SCHOOLJAAR ESDAL VAKCOLLEGE EMMEN

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 3 BASIS SCHOOLJAAR ESDAL VAKCOLLEGE EMMEN PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 3 BASIS SCHOOLJAAR 05-06 ESDAL VAKCOLLEGE EMMEN Cursus 05/06 Basisberoepsgerichte leerweg klas 3 INHOUD Voorwoord 3 Informatie herkansg klas 3 4 Aanvraag herkansg

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar VMBO- TL 3 (MAVO) RSG Slingerbos Levant. locatie Slingerbos

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar VMBO- TL 3 (MAVO) RSG Slingerbos Levant. locatie Slingerbos Schooljaar 2017-2018 VMBO- TL 3 (MAVO) RSG Slingerbos Levant locatie Slingerbos 1 Vak: Nederlands ne311 Spreekvaardigheid: elevator pitch M 5 periode 1 ne312 Woordenschat S 5 periode 1 ne313 Fictie 1 S

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting VMBO - TL 3 (MAVO) RSG Slingerbos Levant. locatie Slingerbos

Programma van toetsing en afsluiting VMBO - TL 3 (MAVO) RSG Slingerbos Levant. locatie Slingerbos 2016-2017 VMBO - TL 3 (MAVO) RSG Slingerbos Levant locatie Slingerbos Vak: Nederlands SE omschrijving Herk. type overgangs SE3 ne311 Werkwoordspelling S 5 periode 1 45 SE3 ne312 Elevator pitch M 5 periode

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Gemengde Leerweg. 's-hertogenbosch

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Gemengde Leerweg. 's-hertogenbosch Programma van Toetsing en Afsluiting Van Maerlant Schooljaar 2018 2019 Gemengde Leerweg 's-hertogenbosch Beste examenkandidaat en ouders/verzorgers, Voor je ligt het 1-jarig Programma van Toetsing en Afsluiting

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG Voor de leerlingen van mavo 3 en als kennisgeving aan de ouder(s)/verzorger(s) PTO.

PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG Voor de leerlingen van mavo 3 en als kennisgeving aan de ouder(s)/verzorger(s) PTO. PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG 016 017 Voor de leerlingen van mavo 3 en als kennisgeving aan de ouder(s)/verzorger(s) PTO mavo 3 Beste leerling, geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is het programma

Nadere informatie

Cohort 2015-2017 Mavo 3. VAK: Aardrijkskunde. SEC Type Duur Stof/onderwerp Toetsweek Herkansbaar Code. weging

Cohort 2015-2017 Mavo 3. VAK: Aardrijkskunde. SEC Type Duur Stof/onderwerp Toetsweek Herkansbaar Code. weging Mavo 3 VAK: Aardrijkskunde 8% - TT 50 Arm en Rijk. 2 t/m 4 les Nee T1 8% -- TT 50 Arm en Rijk 6 t/m 8 15% - TT 50 H2 Arm en Rijk TW 1 Nee T3 les Nee T2 8% - TT 50 PO bij Bronnen van energie les Nee T4

Nadere informatie

soort toets tijdsduur C Begrijpend lezen H 3&4 S 60 minuten Dec. H (P2) 1 C1 D Kijk- luistervaardigheid S 90 minuten TW1 1 C1

soort toets tijdsduur C Begrijpend lezen H 3&4 S 60 minuten Dec. H (P2) 1 C1 D Kijk- luistervaardigheid S 90 minuten TW1 1 C1 Cursus 208/209 Basisberoepsgerichte Leerweg Klas 3 Vak: Nederlands Toets Leerstofomschrijving soort in week Herkansen weging resul taat A Begrijpend lezen H &2 S 60 minuten Sep. /okt. C B Woorden, grammatica,

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting bijlage bij Examenreglement 2015-2016

Programma van Toetsing en Afsluiting bijlage bij Examenreglement 2015-2016 Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs Broekweg Haarlem Programma van ing en Afsluiting bijlage bij Examenreglement 205-206 MAVO cursusjaar 205-206 Leerjaar 3 Haarlem College MAVO 205-206 Aan de leerlingen

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Cursus 202/20 Basisberoepsgerichte leerweg klas Vak: NEDERLANDS Leerstofomschrijvg Soort toets Schoolexamencijfer klas Inleverdatum Wegg Resultaat 0 Leesvaardigheid lesuur 02 Kijk- en luistervaardigheid

Nadere informatie

Toelichting bij PTA opleiding vmbo-tl

Toelichting bij PTA opleiding vmbo-tl Toelichting bij PTA opleiding vmbo-tl (klas 9 en 10tl) 2016-2017 Maastricht, 1 oktober 2016 Bernard Lievegoed School Toelichting PTA 2016-2017 Opleiding vmbo-tl 1 Inleiding De Bernard Lievegoed School

Nadere informatie

VMBO Theoretische leerweg

VMBO Theoretische leerweg Cohort 2018-2020 VMBO Theoretische leerweg Ubbo Emmius scholengemeenschap Studie: VMBO Theoretische leerweg Vak: Aardrijkskunde Ubbo Emmius 2018/2020 (loc: W) 3_1 Ak301 Arm en Rijk H1 Ak302 Samenvatting

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R VMBO-T 4. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R VMBO-T 4. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2017-2018 R VMBO-T 4 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2017-2019 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG Voor de leerlingen van mavo 3 en als kennisgeving aan de ouder(s)/verzorger(s) PTO.

PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG Voor de leerlingen van mavo 3 en als kennisgeving aan de ouder(s)/verzorger(s) PTO. PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG 05 06 Voor de leerlingen van mavo 3 en als kennisgeving aan de ouder(s)/verzorger(s) PTO mavo 3 Beste leerling, geachte ouders/verzorgers, Dit is het programma van toetsing

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Klas 3 VMBO-TL REHOBOTH Erasmusweg 1, 9602 AB Hoogezand Postbus 215, 9600 AE Hoogezand

EXAMENREGLEMENT PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Klas 3 VMBO-TL REHOBOTH Erasmusweg 1, 9602 AB Hoogezand Postbus 215, 9600 AE Hoogezand EXAMENREGLEMENT PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Klas 3 VMBO-TL REHOBOTH 207-208 Christelijke school voor vmbo + e fase havo Erasmusweg, 9602 AB Hoogezand Postbus 25, 9600 AE Hoogezand telefoon (0598)

Nadere informatie

Toets Leerstof Eindtermen Soort toets Duur Tijdsplanning Weging. NE/K/6 Schriftelijk TSE NE/K/1/2/3/6/7 Schriftelijk SE NE/K/1/2/3/6.

Toets Leerstof Eindtermen Soort toets Duur Tijdsplanning Weging. NE/K/6 Schriftelijk TSE NE/K/1/2/3/6/7 Schriftelijk SE NE/K/1/2/3/6. PTA leerjaar 3 07-08 theoretische leerweg Nederlands Toets Leerstof Eindtermen Soort Duur Tijdsplanning Weging T T Leesvaardigheid: - Begrijpend lezen Periode : - schrijven; - alg. spelling; - ww.spelling;

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Klas 3. vmbo. Leerweg: T

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Klas 3. vmbo. Leerweg: T Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) 2018-2019 Klas 3 vmbo Leerweg: T 0 Het PTA omvat de volgende vakken Herkansingsregeling Nederlands Engels Duits Frans Wiskunde Aardrijkskunde Geschiedenis Maatschappijleer

Nadere informatie

HAVO / aardrijkskunde

HAVO / aardrijkskunde HAVO 2017-2019 / aardrijkskunde 5 muten 10 5.5 to0 36 Dit is het edcijfer behaald leerjaar 4 voor leerlgen die zijn blijven zitten of uit een andere opleidg / cohort komen. Toets valt mondelg 11 5.5 to09

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R VMBO-T 4. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R VMBO-T 4. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2016-2017 R VMBO-T 4 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2015-2017 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

Overzicht onderdelen schoolexamen: SE-1 = eindcijfer leerjaar 3 GL/TL. Leerjaar 4: Periode 1: 1 SE-toets Periode 2: 1 SE-toets Periode 3: 1 SE-toets

Overzicht onderdelen schoolexamen: SE-1 = eindcijfer leerjaar 3 GL/TL. Leerjaar 4: Periode 1: 1 SE-toets Periode 2: 1 SE-toets Periode 3: 1 SE-toets Ec/tn/zw/ln Aardrijkskunde Overzicht onderdelen : = eind leerjaar GL/ : Periode 1: 1 SE-toets Periode 2: 1 SE-toets Periode : 1 SE-toets code T15akSE1 -Arm en rijk -Grenzen en identiteit -Bronnen van energie.

Nadere informatie

Aardrijkskunde Soort toets en toetsomschrijving

Aardrijkskunde Soort toets en toetsomschrijving Twello PTA klas 3 MAVO Schooljaar 2016 2017 Beste 3M-leerling, Hierbij ontvang je het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) van alle onderdelen van de verschillende vakken die al meetellen voor je

Nadere informatie

Aardrijkskunde 3 VMBO-GT Hooghuis Heesch

Aardrijkskunde 3 VMBO-GT Hooghuis Heesch Aardrijkskunde 3 VMBO-GT 2018-2019 Theoretisch / 1 101 SO H1 en H2 Arm en rijk K3,7 schriftelijk Theoretisch 35min 2 Duur gewicht 2 201 Begrippentoets K3,7 schriftelijk Theoretisch 25min 1 2 202 PW H1

Nadere informatie

Inhoudsopgave. paginanummer

Inhoudsopgave. paginanummer Programma van Toetsing en Afsluiting Leerjaar: vmbo-tl Schooljaar: 06-07 Inhoudsopgave Vak paginanummer Aardrijkskunde Art & Design 4 Biologie 5 Duits 6 Economie 7 Engels 8 Frans 9 Geschiedenis 0 Godsdienst

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar VMBO-theoretische leerweg Leerjaar 4

Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar VMBO-theoretische leerweg Leerjaar 4 Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar 07-08 VMBO-theoretische leerweg Leerjaar 4 Werkman VMBO Kluiverboom A 050-30555 Naam van de leerling: Klas: Mentor: Inleiding Het programma van toetsing

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar VMBO-TL 3 (MAVO) RSG Slingerbos Levant. locatie Levant

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar VMBO-TL 3 (MAVO) RSG Slingerbos Levant. locatie Levant Schooljaar 2016-2017 VMBO-TL 3 (MAVO) RSG Slingerbos Levant locatie Levant Vak: Nederlands SE omschrijving type vorm weging moment duur SE3 ne301 Werkwoordspelling S 3 periode 1 45 SE3 ne302 Spreekvaardigheid:

Nadere informatie

1 TT 50 Arm en Rijk. 2 t/m 9 Nee Nee T1 1 TT 50 Arm en Rijk 10 t/m 14 Nee Nee T2 2 TT 50 H2 Arm en Rijk; 2 t/m 14 Ja Nee T3

1 TT 50 Arm en Rijk. 2 t/m 9 Nee Nee T1 1 TT 50 Arm en Rijk 10 t/m 14 Nee Nee T2 2 TT 50 H2 Arm en Rijk; 2 t/m 14 Ja Nee T3 VAK: Aardrijkskunde 1 TT 50 Arm en Rijk. 2 t/m 9 Nee Nee T1 1 TT 50 Arm en Rijk 10 t/m 14 Nee Nee T2 2 TT 50 H2 Arm en Rijk; 2 t/m 14 Ja Nee T3 1 TT 50 Bronnen van Energie 2 t/m 8 Nee Nee T4 2 TT 50 Bronnen

Nadere informatie

TooropMavo. Inhoud en opzet van examens Theoretische Leerweg 2015-2016

TooropMavo. Inhoud en opzet van examens Theoretische Leerweg 2015-2016 TooropMavo Inhoud en opzet van examens Theoretische Leerweg 2015-2016 Alle vakken in klas 4 op een rij Nederlands Engels Frans Duits Spaans Aardrijkskunde Geschiedenis Wiskunde Economie Natuurkunde Biologie

Nadere informatie

Verklaring afkortingen van de soort toets: ST = Schriftelijke Toets MT = Mondelinge Toets PO = Praktische Opdracht HD = Handelingsdeel

Verklaring afkortingen van de soort toets: ST = Schriftelijke Toets MT = Mondelinge Toets PO = Praktische Opdracht HD = Handelingsdeel vak: Nederlands VMBO Klas: 3 vmbo Periode 1 (toelichting zie hiernaast) C1 ST;MT;PO;HD 25% nee Periode 2 (toelichting zie hiernaast) C2 ST;MT;PO;HD 25% nee Periode 3 (toelichting zie hiernaast) C3 ST;MT;PO;HD

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R VMBO-T 3. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R VMBO-T 3. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2017-2018 R VMBO-T 3 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2017-2019 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar Havo6 leerjaar 3. Chr. College Groevenbeek

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar Havo6 leerjaar 3. Chr. College Groevenbeek Schooljaar 06-07 Havo6 leerjaar 3 Chr. College Groevenbeek Schooljaar 06-07 Studie: Havo6 leerjaar 3 Vak: Godsdienst Pse GD05 GD05 S 50 min 3 GD053 P n.v.t. GD054 0 Pse GD5 GD5 S 50 min 3 GD53 P n.v.t.

Nadere informatie

Cohort Mavo 3 Periode OVC weging. VAK: Aardrijkskunde. SEC Type Duur Stof/onderwerp Toetsweek Herkansbaar Code

Cohort Mavo 3 Periode OVC weging. VAK: Aardrijkskunde. SEC Type Duur Stof/onderwerp Toetsweek Herkansbaar Code Mavo 3 Periode OVC VAK: Aardrijkskunde 8% - TT 50 Arm en Rijk. 2 t/m 9 les Nee T1 8% -- TT 50 Arm en Rijk 10 t/m 14 15% - TT 50 H2 Arm en Rijk; 2 t/m 14 TW 1 Nee T3 les Nee T2 8% - TT 50 Bronnen van Energie

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Klas 3 VMBO-TL REHOBOTH Erasmusweg 1, 9602 AB Hoogezand Postbus 215, 9600 AE Hoogezand

EXAMENREGLEMENT PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Klas 3 VMBO-TL REHOBOTH Erasmusweg 1, 9602 AB Hoogezand Postbus 215, 9600 AE Hoogezand EXAMENREGLEMENT PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Klas 3 VMBO-TL REHOBOTH 208-209 Christelijke school voor vmbo + e fase havo Erasmusweg, 9602 AB Hoogezand Postbus 25, 9600 AE Hoogezand telefoon (0598)

Nadere informatie

Informatie vooraf... 2. Bevorderingscriteria... 2. Wie doet wat... 3. Nederlands... 3. Duits... 4. Engels... 6. Geschiedenis... 7. Wiskunde...

Informatie vooraf... 2. Bevorderingscriteria... 2. Wie doet wat... 3. Nederlands... 3. Duits... 4. Engels... 6. Geschiedenis... 7. Wiskunde... Programma van toetsing en overgang Klas 3 vmbo-t 2014-2015 Inhoud Informatie vooraf... 2 Bevorderingscriteria... 2 Wie doet wat.... 3 Nederlands... 3 Duits... 4 Engels... 6 Geschiedenis... 7 Wiskunde...

Nadere informatie

Basisberoepsgerichte leerweg. Kaderberoepsgerichte leerweg. Leerjaar 3 / leerjaar 4

Basisberoepsgerichte leerweg. Kaderberoepsgerichte leerweg. Leerjaar 3 / leerjaar 4 Basisberoepsgerichte leerweg Kaderberoepsgerichte leerweg Leerjaar / leerjaar Inhoud Inleidg 6 Aanvraag herkansg PTA 9 Aanvraag herkansg PTA 0 Aanvraag herkansg Examen Basisberoepsgerichte leerweg klas

Nadere informatie

Plan van Toetsing Onderbouw VMBO Klas 2

Plan van Toetsing Onderbouw VMBO Klas 2 Plan Toetsing Onderbouw VMBO 07-08 Klas Lentiz Dalton MAVO Adres: Professor Holwerdalaan 60-6 67 LD Naaldwijk Tel: 074 6470 Fax: 074 6098 Plan ing onderbouw, klas, leerjaar 07-08 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave

Nadere informatie

PTO HAVO-4 cursus

PTO HAVO-4 cursus PTO HAVO-4 cursus 07-08 Beste leerling, In dit programma van toetsing en overgang (PTO) vind je een overzicht van de toetsen die in het 4e leerjaar op het programma staan. Je kunt hieruit onder andere

Nadere informatie

SE Schema. Periode Eindterm Toetsnr. Inhoud / Stofomschrijving Toetsvorm Gewicht Herkansing Tijd Beoordeling Opmerking

SE Schema. Periode Eindterm Toetsnr. Inhoud / Stofomschrijving Toetsvorm Gewicht Herkansing Tijd Beoordeling Opmerking 2016-2017 VAK Aardrijkskunde 2 13,14,15, 25 1 Arm en rijk ( H1,2 en 3 ) S 10% Ja 50 min Cijfer SE 1 3 7,8,9,23 2 Bronnen van energie ( H4,5 en 6 ) S 15% Nee 50 min Cijfer In de les 3 20,21,27 3 Grenzen

Nadere informatie

Examendossier VMBO leerjaar 3 Schooljaar:

Examendossier VMBO leerjaar 3 Schooljaar: Examendossier VMBO leerjaar 3 Schooljaar: 208-209 PTA examenvak: Aardrijkskunde TGL & Tijdsduur herkansbaar 2 3 300 30 302 303 304 305 306 307 308 Arm en rijk Kennistoets H Arm en rijk Toepassingstoets

Nadere informatie

Inhoudsopgave. paginanummer

Inhoudsopgave. paginanummer Programma van Toetsing en Afsluiting Leerjaar: vmbo-tl Schooljaar: 06-07 Inhoudsopgave Vak paginanummer Aardrijkskunde Art & Design 4 Biologie 5 Duits 6 Economie 7 Engels 8 Frans 9 Geschiedenis 0 Godsdienst

Nadere informatie

C.S.G. Willem van Oranje Programma voor Toetsing en Afsluiting Mavo 3

C.S.G. Willem van Oranje Programma voor Toetsing en Afsluiting Mavo 3 Vak: Frans Geen schoolexamens Vak: Duits Geen schoolexamens Vak: Engels Leesdossier (1 boek) Uiterlijke inleverdatum vrijdag 24 juni 2016 voor 14.00 uur. Uitgeprint in mapje aan de docent persoonlijk overhandigen!

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING 3 VMBO. schooljaar

PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING 3 VMBO. schooljaar PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING 3 VMBO TL schooljaar 2017-2018 Belangrijke data 2017-2018 3 VMBO Schoolexamenperioden: Periode 1: 5 september t/m 17 november Periode 2: 29 november t/m 9 maart Periode

Nadere informatie

PROGRAMMA van TOETSING en AFSLUITING Profiel D&P en PIE Vak : Nederlands Leerweg KB Methode: Op niveau Leerjaar 3

PROGRAMMA van TOETSING en AFSLUITING Profiel D&P en PIE Vak : Nederlands Leerweg KB Methode: Op niveau Leerjaar 3 Vak : Nederlands Leerweg KB Methode: Op niveau Leerjaar Omschrijving Exameneenheid Weging Herkansbaar Opmerking Schoolweek DSE: Toets grammatica K, K7 ja Leerstof op de ELO 60 week 5 DSE :Toets werkwoordspelling

Nadere informatie

PROGRAMMA van TOETSING en AFSLUITING

PROGRAMMA van TOETSING en AFSLUITING PROGRAMMA van TOETSING en AFSLUITING 04-06 vak: NEDERLANDS leerweg: GL/TL leerjaar: Periode week nr. ED Stofaanduiding Tijdstip Inleveren 9/40 hoofdstuktoets S 50 4 uur 4 44 fictiedossier (boekverslag

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting. MAVO 3 Kampen. Almere College Kampen

Programma van toetsing en afsluiting. MAVO 3 Kampen. Almere College Kampen MAVO Kampen Almere College Kampen Studie:MAVO Kampen Vak: Nederlandse taal ne 0 ne 0 ne 0 ne 04 ne 05 ne 06 ne 07 ne 08 ne 09 ne 0 T 45 7 4 T 45 7 45 T 45 8 05 T 45 8 07 S 45 8 M 0 8 0 T 45 8 T 90 8 6

Nadere informatie

Basisberoepsgerichte leerweg. Kaderberoepsgerichte leerweg. Leerjaar 3 / leerjaar 4

Basisberoepsgerichte leerweg. Kaderberoepsgerichte leerweg. Leerjaar 3 / leerjaar 4 Basisberoepsgerichte leerweg Kaderberoepsgerichte leerweg Leerjaar 3 / leerjaar 4 INHOUD Voorwoord 5 Examenreglement vmbo schooljaar 04-05 6 Commissie van beroep edexamen 39 Informatie herkansg klas 3

Nadere informatie

Regelgeving rond het schoolexamen in MAVO 3 pag. 2. Het PTA van de afzonderlijke vakken pag. 4

Regelgeving rond het schoolexamen in MAVO 3 pag. 2. Het PTA van de afzonderlijke vakken pag. 4 BONHOEFFERCOLLEGE CASTRICUM PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING MAVO 3, 2017-2018 Het examenreglement wordt apart gepubliceerd. Inhoudsopgave Regelgeving rond het schoolexamen in MAVO 3 pag. 2 Het PTA

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA)

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) 05 06 KLAS INHOUD. PTA ALGEMEEN GEDEELTE. DE VAKPROGRAMMA S - Nederlands - Duits - Engels - Geschiedenis en staatsinrichting - Aardrijkskunde - Wiskunde - Natuur-

Nadere informatie

Programma van Toetsing Onderbouw

Programma van Toetsing Onderbouw Programma van Toetsing Onderbouw 2018-2019 Mavo 3 Inleiding Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) Voor je ligt het PTO-boekje van schooljaar 2018/2019. Je vindt hierin een overzicht van alle toetsen en

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar Mavo/VMBO TL4. d Oultremontcollege

Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar Mavo/VMBO TL4. d Oultremontcollege Programma van ing en Afsluiting Schooljaar 2018-2019 Mavo/VMBO TL4 d Oultremontcollege Vak: Nederlands en Luister- en kijkvaardigheid CITO Schrijfvaardigheid zakelijke brief 5 Spreekbeurt over actueel

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING MAVO 3 e klas

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING MAVO 3 e klas PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2015-2016 MAVO 3 e klas SCHOOLEXAMEN MAVO 3 2015 2016 PTA INHOUD: A. Voorwoord 1 Korte beschrijving van de structuur van het examen 2 Schoolexamen 2 Maatschappijleer

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting (PTA) havo. De Nieuwe Veste Hardenberg

Programma van toetsing en afsluiting (PTA) havo. De Nieuwe Veste Hardenberg Programma van toetsing en afsluiting (PTA) 2016-2017 De Nieuwe Veste Hardenberg 5 Havo: PTA 2016-2017, De Nieuwe Veste, Hardenberg 1 Programma s van toetsing en afsluiting per vak Hieronder worden de betekenissen

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R MAVO 3. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R MAVO 3. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2018-2019 R MAVO 3 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2017-2019 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R MAVO 4. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R MAVO 4. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2018-2019 R MAVO 4 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2017-2019 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING 3 VMBO BB schooljaar 208-209 Belangrijke data 208-209 3 VMBO Schoolexamenperioden: Periode : 4 september t/m 30 november Periode 2: 3 december t/m 5 maart Periode 3:

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R VMBO-T 3. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R VMBO-T 3. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2016-2017 R VMBO-T 3 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2016-2018 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

Vak PTA s VMBO TL4 schooljaar 2014/2015

Vak PTA s VMBO TL4 schooljaar 2014/2015 Vak PTA s VMBO TL4 schooljaar 014/015 Aardrijkskunde Biologie Kunstvakken 1 Duits Economie Engels Frans Geschiedenis LO LO Kunstvakken 1 Maatschappijleer Nask1 Nask Nederlands Wiskunde PTA Aardrijkskunde

Nadere informatie

Overzicht onderdelen schoolexamen: SE-1 = eindcijfer leerjaar 3 GL/TL. Leerjaar 4: Periode 1: 1 SE-toets Periode 2: 1 SE-toets Periode 3: 1 SE-toets

Overzicht onderdelen schoolexamen: SE-1 = eindcijfer leerjaar 3 GL/TL. Leerjaar 4: Periode 1: 1 SE-toets Periode 2: 1 SE-toets Periode 3: 1 SE-toets Aardrijkskunde Overzicht onderdelen : = eind leerjaar GL/ : Periode 1: 1 SE-toets Periode 2: 1 SE-toets Periode : 1 SE-toets T15akSE1 -Arm en Rijk -Grenzen / Identiteit -Bronnen van Energie. SE1+SE2+SE+SE

Nadere informatie

Plan van Toetsing Onderbouw VMBO Klas 2

Plan van Toetsing Onderbouw VMBO Klas 2 Plan Toetsing Onderbouw VMBO 2015-2016 Klas 2 Lentiz Dalton MAVO Adres: Professor Holwerdalaan 60 2672 LD Naaldwijk Tel: 0174 624710 Fax: 0174 62098 Plan ing onderbouw, klas 2, leerjaar 2016-2017 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar VMBO- TL 3 (MAVO) RSG Slingerbos Levant. locatie Levant

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar VMBO- TL 3 (MAVO) RSG Slingerbos Levant. locatie Levant Schooljaar 2017-2018 VMBO- TL 3 (MAVO) RSG Slingerbos Levant locatie Levant 1 Studie: VMBO-TL 3 (MAVO) Vak:Nederlands moment duur SE omschrijving Herkansing type vorm weging ne301 H1 en 2: Woorden ne302

Nadere informatie

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING TL HAVO - VWO

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING TL HAVO - VWO ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING TL - cursus 2014-2015 1 Algemeen deel van het PTA TL// Op de TL, het en het bestaat het totale onderwijspakket uit de volgende vaste onderdelen:

Nadere informatie