We hebben veel reacties ontvangen uit Nederland op ons weblog. Hiervoor willen wij iedereen nogmaals bedanken!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "We hebben veel reacties ontvangen uit Nederland op ons weblog. Hiervoor willen wij iedereen nogmaals bedanken!"

Transcriptie

1 1 Inleiding... - Geweldige zomer - Seizoen 2010/ Clinics - Op bezoek bij - Terugblik op de wedstrijden van de HA - Noorwegen - Tussentijdse evaluatie en belronde ouders Voor u ligt een nieuw Break Out Magazine. De nieuwsbrief kunt u vanaf nu lezen op onze website Wij hopen dat u ons met plezier zult volgen! Geweldige zomer We hebben een geweldige zomer achter de rug. De dames <20 hebben in Korea een mooie 6e plaats bereikt. Door middel van een weblog hebben we iedereen in Nederland op de hoogte kunnen houden van onze ontwikkelingen op de Wereld Kampioenschappen. - In de Kamer van - Carolien Brandriet blikt vooruit op EK kwalificatie - EK Handbaltop gebaat bij de Academie - HA uit de competitie In Korea werd in de groepsronde gespeeld tegen Kroatië (23-23), China (42-23), Argentinië (43-25), Congo (39-26) en Zuid Korea (30-34). Nederland plaatste zich voor de hoofdronde en nam 1 punt met vanuit de wedstrijd tegen Kroatië. - Wist je dat - Agenda We moesten in Korea veel reizen. Bij aankomst in Seoul naar Gwangju voor de groepsronde, terug naar Seoul voor de hoofdronde, terug naar Gwangju voor de plaatsingswedstrijd en uiteindelijk weer terug naar Seoul voor de terugreis. In de hoofdronde moesten de meiden het opnemen tegen Noorwegen, Duitsland en Servië. Van Duitsland en Servië werd gewonnen, maar van Noorwegen met duidelijke cijfers verloren. Om de 5e 6e plaats werd gespeeld tegen Hongarije. Bijna de hele wedstrijd was Nederland in het voordeel maar helaas werd er met 1 punt verschil verloren. Nederland mag trots zijn op dit beste resultaat ooit op een WK gehaald door de Juniors!

2 2 Nog mooier werd het op het WK <18 in de Dominicaanse Republiek. Vanuit Korea ging Monique samen met Estavana, Lynn en Larissa naar de Dominicaanse Republiek voor het volgende WK. In de Dominicaanse Republiek werd gespeeld tegen Argentinië (33-20), Duitsland (34-28), Angola (37-32), Denemarken (29-24), Dominicaanse Republiek (28-24). Door het verlies tegen Zweden moest Nederland spelen om plaats 3 en 4 tegen Frankrijk. Met een overwinning heeft Nederland voor het eerst een medaille gehaald op het WK. Ongelofelijk dat ze in dit land een WK mogen organiseren. De sporthal is half open waardoor er duiven hun thuis hebben gevonden, voor de wedstrijd laat de vloer los en tijdens de wedstrijd valt de stroom uit. Helaas hebben we ook te maken gehad met de ernstige blessure van Lynn. In een vreemde situatie (dekking) verdraaide Lynn haar knie. Na onderzoek in Nederland bleek de blessure dusdanig dat ze geopereerd moest worden. Op dit moment gaat het heel goed met Lynn en heeft zij een deel van de training met de groep hervat. We hebben veel reacties ontvangen uit Nederland op ons weblog. Hiervoor willen wij iedereen nogmaals bedanken!

3 3 Seizoen Vorig jaar hebben een aantal meiden de HandbalAcademie verlaten. Zo zijn Laura, Lois, Marcella en Danick in Duitsland gaan handballen. En. wat doen ze het goed! Een aantal meiden heeft de overstap gemaakt binnen Nederland. Dat betekende dat we nieuwe speelsters een kans konden geven. 21 speelsters hebben zich aangemeld voor een individueel gesprek. Na de eerste intake bleven 10 speelsters over die vervolgens een medische keuring moesten ondergaan en een intake op onderwijs. Nieuwe meiden als Esmee Dekker (T+A/VOC Amsterdam), Celine Michielsen (Venus/Nieuwegein), Becky van Nijf (Loreal), Lotte Prak (Kiddy World/SEW), Jamy de Ruyter (DSS), Inger Smits (V en L), Maxime Struijs (T+A/VOCAmsterdam), Loes Vandewal (Loreal), Melissa Wilmsen (DSS) en Evelien Grob (GIBO Groep/Kwiek) hebben de stap gemaakt en hebben zich tot op heden enorm ontwikkeld. De sfeer in de groep is heel goed. Er wordt hard en serieus getraind. Een aantal van de jonge meiden zal in maart een EK-Kwalificatie toernooi gaan spelen in Roemenië met dames >17 tegen Roemenië, Israël en Albanië. De eerste twee landen plaatsen zich voor het EK. De meiden <19 spelen het EK in eigen land en spelen dus geen kwalificatietoernooi. Wel zal er een toernooi zijn rond Pasen en ook in juli zal het team bij elkaar komen voor de voorbereiding op het EK. Clinics Sinds dit seizoen speelt de HandbalAcademie haar thuiswedstrijden niet meer in Almere. Er is voor gekozen om door heel Nederland te spelen en daar waar mogelijk ook in de speelsteden van het EK 2011 te gaan spelen. Dit uiteraard ter promotie van het EK. Naast het spelen van de wedstrijden worden we veel ingezet op breedtesport activiteiten zoals het geven van clinics. Deze clinics worden gegeven door de trainers van de HandbalAcademie wel of niet samen met de speelsters. Zo staan er voor dit jaar ongeveer 8 clinics op het programma. Op woensdag 20 oktober werd een handbalclinic georganiseerd in sporthal Elderveld. In totaal waren 150 kinderen aanwezig. Inmiddels hebben we ook al een clinic gegeven in Alkmaar en een tweede clinic in Arnhem omdat er teveel inschrijvingen waren op de eerste clinic van 20 oktober. Verder staan er nog een aantal clinics in Arnhem op het programma maar ook in Hoogwoud op 26 januari.

4 4 Op Bezoek bij Laura van der Heijden Huidige Club: VFL Oldenburg Sinds wanneer ben je weg bij de HandbalAcademie? Ik ben weg sinds juli Hoeveel train je nu per week? Ik train in ieder geval elke dag 1 keer. En op dinsdag en woensdag trainen we 2 keer. Is de beleving bij wedstrijden heel anders dan hier in Nederland? Ja het is heel anders. Sowieso zit er veel meer publiek op de tribunes dan in Nederland. Daardoor is er natuurlijk meer sfeer in de hal. Ook is elke wedstrijd een zware wedstrijd, iedere wedstrijd moet je weer alles geven. Heb je het naar je zin? Was het anders dan je had verwacht? Ik heb het erg naar me zin! Het handballen op zich was niet anders dan ik had verwacht, omdat ik al drie dagen had meegetraind voordat ik ervoor koos om naar Oldenburg te gaan. Ik had niet verwacht dat je zo lang moest reizen voor een wedstrijd. Voor sommige wedstrijden zitten we 8 uur in een bus. Dat ben ik natuurlijk niet gewend in ons mooie klein Nederland. Heb je nog veel contact met vrienden van thuis? Ja, ik heb nog genoeg contact met vrienden van thuis. Ik spreek ze sowieso vaak op facebook of skype. Zijn al verschillende vriendinnen hier geweest om te kijken hoe ik hier woon. En ik kom ook nog wel eens in Nederland, dus dan spreken we gelijk af. Ik heb gelukkig lieve vriendinnen die dan vaak vrij nemen als ik in Nederland ben. Spreek je de taal al goed of nog een beetje moeite? Dat gaat gelukkig al stukken beter dan aan het begin van het seizoen. Verstaan is eigenlijk geen probleem. Met spreken kan ik me goed verstaanbaar maken, maar ik weet natuurlijk nog niet alle woorden en de grammatica is ook niet altijd optimaal haha. Maar de meiden uit mijn team en de televisie helpen me daar gelukkig goed mee.

5 5 Hoe is het contact met je nieuwe teamgenoten? Het contact is erg goed. Ik zie mijn teamgenoten natuurlijk elke dag bij de training. Overdag zitten de meesten op school of moeten werken, hierdoor zie ik ze overdag niet zoveel. Maar na de training gaan we wel eens bij iemand chocolade fonduen of gezellig iets drinken. Is het eten erg anders? Viezer? Lekkerder? Gezonder? Ongezonder? Het eten is erg anders, omdat ik het nu natuurlijk zelf moet maken. Bij de HandbalAcademie kreeg je eten en moest je dat eten. Nu kan ik zelf beslissen waar ik zin in heb, dus dat is wel een voordeel. Ook is het wel grappig dat ze hier voor een wedstrijd vaak taart eten, in Nederland had ik dat nog nooit meegemaakt. Mis je de HandbalAcademie een beetje? Ja, ik mis wel de gezelligheid. Zoals de meesten wel weten hoefde ik niet zoveel naar school toe;), en dan was er altijd wel iemand met wie je gezellig een film kon kijken of gewoon gezellig kletsen! Ik wil ook nog even zeggen tegen alle meiden van de HandbalAcademie. Veel succes dit seizoen en veel plezier met z n allen!

6 6 Terugblik op de wedstrijden van de HandbalAcademie De wedstrijden zijn met veel ups en downs gespeeld. Door de inbreng van 10 nieuwe speelsters en geblesseerde speelsters heeft de groep aan elkaar moeten wennen. Op dit moment hebben we gespeeld tegen Hellas, Bevo, DSS, VOC, Fortissimo, E&O, Dalfsen en Nieuwegein. Een hoogtepunt tot nu toe is het bereiken van de volgende Europacup ronde. Tegen het Belgische Rhino werden beide wedstrijden vrij gemakkelijk gewonnen. De volgende tegenstander komt uit Portugal. Op zaterdag 5 februari zal de HandbalAcademie haar thuiswedstrijd om uur spelen in Almelo. De tweede wedstrijd wordt gespeeld om zondag 6 februari om uur in Arnhem. Noorwegen De HandbalAcademie was in de gelukkige omstandigheid om op stage te kunnen gaan naar Noorwegen tijdens het EK. Naast twee keer per dag trainen bezochten we de wedstrijden van Nederland, Oekraïne, Duitsland en Zweden. De meiden kregen verschillende opdrachten mee bij het kijken van de wedstrijden. Zo moesten ze bijvoorbeeld de dekking van Zweden analyseren. De volgende training hebben we de belangrijkste punten laten terugkomen in de training. Zo werd er een vertaalslag gemaakt vanuit de praktijk. (Een uitgebreid verslag van Noorwegen is te lezen op Tussentijdse evaluatie en belronde ouders Inmiddels hebben we met alle speelsters een tussentijdse evaluatie gehad. Uit deze evaluatie komen een aantal aandachtspunten naar voren waar speelsters en begeleiding aan moeten werken. Ook in de belronde met de ouders komen een aantal aandachtspunten naar voren. De belronde heeft als doel u als ouder te informeren over de voortgang van uw kind,maar de belronde stelt u ook in de gelegenheid tot het stellen van vragen.

7 7 In de kamer van Esmée Dekker Sinds wanneer woon je op Papendal? Dit is mijn eerste jaar op de HandbalAcademie. Toen ik hier kwam stonden er al een bureau, kast, tv en een bed. Ik heb zelf nog een kastje, een paar stoeltjes, een tafeltje en een kleine koelkast ingezet. Ik moet nog wel wat dingen ophangen, in mijn kamer zoals de tv en fotolijstjes. Alles wat ik nodig heb, staat in mijn kamer. Voel je je thuis op je kamer? Het was natuurlijk wel even wennen om ineens op jezelf te wonen, maar ik voel me er nu erg thuis. Ik was altijd al zelfstandig, maar hier ben ik nog veel zelfstandiger geworden. Ik moet nu zelf al mijn problemen oplossen. Maar de meiden en begeleiding helpen je daarbij en ik kan altijd mijn ouders bellen. Welke kleur heeft je kamer? Toen ik hier kwam waren de muren beige, wit en bruin en de badkamer was van hout. Ik heb samen met mijn ouders de kamer zilver met blauw en de badkamer wit geverfd. Ben je een sloddervos of een opgeruimd type? Ik hou er wel van om een opgeruimde kamer te hebben. Maar doordat ik vaak haast heb en te lui ben om meteen op te ruimen, is het alsnog vaak een zootje. Breng je veel tijd door op je kamer? Ja best wel veel. Ik doe VWO op het Beekdallyceum en ik maak vaak s avonds na het eten huiswerk op mijn kamer. Ik zoek ook wel anderen op, maar ik vind rust ook erg belangrijk. Je moet er tenslotte de volgende dag weer tegen aan! Wat is je meest dierbare bezit in je kamer? Ik heb niet echt iets dat het meest dierbaar is, ik vind alles in mijn kamer wel belangrijk. Maar de Boeddha die ik van Maxime heb gekregen brengt me elke dag geluk!

8 8 Welke kamer moeten we ECHT zien? Ik vind alle kamers eigenlijk wel leuk. Het is grappig om te zien, hoe zulke kleine kamertjes er toch heel verschillend uit kunnen zien. Iedereen heeft van zijn kamer echt een eigen kamertje gemaakt. Als ik toch moet kiezen vind ik de kamer van Loes er erg leuk uitzien. Ze heeft zwart-wit behang gecombineerd met verf, rode spullen en ze heeft veel leuke kleine decoraties en foto s.

9 9 Carolien blikt vooruit op EK Kwalificatie Het loopt alweer richting het eind van de maand januari. De EK Kwalificatie dames <17 komt dichterbij. Coach Carolien Brandriet: We hebben net de selectie van de 20 speelsters bekend gemaakt waarmee we ons nog specifieker gaan voorbereiden. Het leeft, iedereen is ermee bezig. Een zevental meiden zitten vanaf augustus op de HandbalAcademie, andere meiden zijn meer trainingsuren gaan maken bij hun eigen club of trainen ook extra bij een andere club en op de dinsdagen trainen we gezamenlijk op Papendal. We hebben in de herfstvakantie een 3-daagse stage gehad met 3 wedstrijden in Delden en in de Kerstvakantie een 4-daagse stage in Raalte met 4 wedstrijden zodat we goed weten waar we goed in zijn en waar we nog kunnen en moeten verbeteren met uiteraard als DOEL om ons te plaatsen voor het EK 23 juni 3 juli in Bulgarije. Maandag 21 maart en dinsdag 22 maart trainen we op Papendal met wedstrijden tegen de Juniors en tegen de HandbalAcademie en woensdags vertrekken we vroeg vanaf Schiphol naar Roemenië. Daar kunnen we de donderdag mooi trainen in de wedstrijdhal op ons wedstrijdtijdstip (16.00 uur) van de volgende 2 dagen. 25 maart spelen we tegen Armenië en 26 maart tegen Israël en 27 maart om uur tegen het thuisland Roemenië. De 2 beste landen plaatsen zich voor het EK. We moeten ons kunnen plaatsen, we gaan voor de 1 e plek! Ik verwacht Nederland en Roemenië door. Wel moeten we de komende weken nog keihard doorwerken en groeien als team. De meiden zijn aan elkaar gewaagd dus ze maken elkaar alleen maar scherper en beter. Ik heb er alle vertrouwen in! Carolien Brandriet EK 2011 In augustus van dit jaar zullen de Dames Juniors in eigen land gaan strijden om de EK titel. Op dit moment wordt er achter de schermen heel hard gewerkt door Ben Spaai (Toernooidirecteur voor het EK 2011 en 2012 b.spaai@ekhandbal.nl) en vele vrijwilligers. Om het toernooi te promoten zal het NHV tijdens de Europacup wedstrijden van de HandbalAcademie op 5 en 6 februari en op maandag 7 februari de speelsteden bekend gaan maken. Overigens hebben we voor het EK 2011 nog vrijwilligers nodig, dus als je iemand weet dan kunnen ze contact opnemen (zie

10 10

11 11 HandbalAcademie uit de competitie Sinds 2006 staat de HandbalAcademie als een huis en hoog aangeschreven in binnen- en buitenland. In het seizoen hebben we een volgende stap gemaakt en zijn we als HandbalAcademie Team gaan deelnemen in de competitie. Met de clubs is toen een traject van drie jaar afgesproken om ervaringen op te doen. Na drie jaar zou er een evaluatie plaatsvinden. Dat is nu zover. De evaluatie heeft als doel om de totale bijdrage te onderzoeken van competitiedeelname van de HandbalAcademie in het gehele traject van Talentontwikkeling en Topsport. De HandbalAcademie wil zich daarbij continue verbeteren. Als voorbereiding daarop heeft de technische staf in de afgelopen periode goed nagedacht over het spelen in de Eredivisie en over de mogelijke alternatieven daarvoor. We hebben intern gesproken over de voordelen en de nadelen van het spelen in de competitie, maar ook zijn de voordelen en de nadelen van het niet-spelen in de competitie uitvoerig besproken. Onderwerpen waren bijvoorbeeld belasting, belastbaarheid, mentale druk (keuzes maken) en het trainings- en wedstrijdprogramma. Zeker na onze stage in Noorwegen is het voor ons duidelijk geworden dat het trainen op een hoog niveau en het mogelijk meer spelen van internationale wedstrijden, nog grotere voordelen biedt. De huidige opzet van de competitie geeft daar onvoldoende ruimte voor. Op zaterdag 15 januari j.l. heeft Ton van Linder (Technisch Directeur van het NHV) een presentatie gegeven aan het Eredivisie Platform en om terugkoppeling gevraagd. Alle Eredivisieclubs waren daarbij aanwezig en hadden zich goed voorbereid. Het resultaat was dat er nieuwe uitgangspunten zijn geformuleerd waarbij de clubs en de HandbalAcademie in de toekomst willen samenwerken op het gebied van Talentontwikkeling en Topsport. Onderdeel daarbij is dat HandbalAcademie volgend seizoen geen competitie meer gaat spelen. In het komende competitieprogramma zal ruimte worden gemaakt voor internationale stages. Wij kunnen nu de ideeën hierover verder gaan uitwerken met als doel onze talenten nog veel beter te maken. Het is een nieuwe fase in de voorbereiding voor toekomstige internationale successen in de Nederlandse handbalsport.

12 12 Wist je dat... het Break Out Magazine 1 keer per 2 maanden verschijnt? je die kunt vinden op onze website de HandbalAcademie in seizoen 2011/2012 niet meer in de competitie meespeelt? Loes, Lynn, Loren en Angela in januari jarig zijn? Angela en Estavana binnenkort in Z@ppsport komen?... Lotte en Estavana bezig zijn met rijlessen? Estavana 10 Februari gaat afrijden? van de 26 meiden een Blackberry hebben?... de meiden heel de dag door pingen?... Sanne na 3 jaar blessureleed weer speelt voor de HandbalAcademie? ze nu weer heel veel scoort? de HandbalAcademie bij de laatste 16 in de Challenge Cup speelt tegen Colegio de Gaia? die beide wedstrijden in Nederland zijn? de meiden hun tussentijdse evaluatie hebben gehad met de trainers?... Lynn,Myrthe,Anouk en Larrissa met z n vieren naar Chersonissos gaan? Lynn na haar knieblessure weer een beetje aan het baltrainen is? de HandbalAcademie op trainingskamp is geweest in Noorwegen? het verslag te zien is op de website?

13 13 Agenda 2 febr GIBO Groep/Kwiek HandbalAcademie (Tijenraan, Raalte) 5 febr HandbalAcademie Colegio de Gaia (IISPA, Almelo) 6 febr Colegio de Gaia HandbalAcademie (Elderveld, Arnhem) 9 febr Hellas HandbalAcademie (Hellashal, Den Haag) 16 febr HandbalAcademie Eurotech/Bevo HC (Glanerbrook, Geleen) 22 febr DSS HandbalAcademie (Waterakkers, Heemkskerk) 9 mrt T+A/VOC Amsterdam HandbalAcademie (de Weeren, Amsterdam) 16 mrt HandbalAcademie Fortissimo (Elderveld, Arnhem) 16 met !8.00 uur Clinic scholen 25 mrt Nederland Armenië (EK Kwalificatie <17 Roemenië) 26 mrt Israel Nederland (EK Kwalificatie <17 Roemenië) 27 mrt Nederland Roemenië (EK Kwalificatie <17 Roemenië) Colofon Het Break Out Magazine is een uitgave van de HandbalAcademie en verschijnt 1x per 2maanden. Wilt u ook op de hoogte zijn van al het nieuws rondom het HandbalAcademie team? Mail dan naar m.tijsterman@handbal.nl.

Wij wensen u veel leesplezier!

Wij wensen u veel leesplezier! Voor u ligt een nieuwe Break Out Magazine. Een vernieuwde editie waarin we terugblikken op de EK

Nadere informatie

Terugblik seizoen 2008-2009. Uit de media. HandbalAcademie team niet door naar finale

Terugblik seizoen 2008-2009. Uit de media. HandbalAcademie team niet door naar finale Terugblik seizoen 2008-2009 Uit de media HandbalAcademie team niet door naar finale In de Spotlight Jamie van Vliet Teuntje Schaefers Roos van Breukelen Ron van Vliet over de HandbalAcademie Even voorstellen

Nadere informatie

Jaargang 3, nr 1 Juli 2011 NHV Zuid-Holland en IK Ek-editie EK Dames

Nadere informatie

Inleiding... * Selectie * Seizoen * Clinic * Terugblik wedstrijden HA * Europacup * Op bezoek bij... * Terugblik EKkwalificatie

Inleiding... * Selectie * Seizoen * Clinic * Terugblik wedstrijden HA * Europacup * Op bezoek bij... * Terugblik EKkwalificatie 1 Inleiding... * Selectie 2011-2012 * Seizoen 2011-2012 * Clinic * Terugblik wedstrijden HA * Europacup * Op bezoek bij... * Terugblik EKkwalificatie

Nadere informatie

Inleiding. In de Spotlight Inske Kuik. Wij stellen aan u voor Carola Gnannt. 9 speelsters verlaten HA. De Route naar Rotterdam Diane Lamein

Inleiding. In de Spotlight Inske Kuik. Wij stellen aan u voor Carola Gnannt. 9 speelsters verlaten HA. De Route naar Rotterdam Diane Lamein Inleiding In de Spotlight Inske Kuik Wij stellen aan u voor Carola Gnannt 9 speelsters verlaten HA De Route naar Rotterdam Diane Lamein Dynamisch seizoen HA Drukke zomer voor speelsters HandbalAcademie

Nadere informatie

Einde reguliere competitie in zicht

Einde reguliere competitie in zicht Inleiding Programma HA 4 HA speelsters in selectie tegen Litouwen Kies de slogan voor de EK s! In de Spotlight Daniek Snelder Wij stellen aan u voor Gerrit Spilt Einde reguliere competitie in zicht De

Nadere informatie

Ik denk eigenlijk dat deze blessure niet slecht is geweest voor mijn carrière

Ik denk eigenlijk dat deze blessure niet slecht is geweest voor mijn carrière In de rubriek vertelt een (oud) prof-voetballer/voetbalster over zijn/haar voorste kruisband blessure. Vanaf het moment dat deze blessure werd opgelopen, de operatie, de revalidatie, de rentree en daarna.

Nadere informatie

HandbalAcademie team gaat in 2010 goed van start

HandbalAcademie team gaat in 2010 goed van start Inleiding Programma HA HandbalAcademie - Wedstrijdverslagen Rickie Singer nieuw op de HandbalAcademie In de Spotlight Marcella Deen Wij stellen aan u voor Henne van Es HandbalAcademie team gaat in 2010

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

Wij wensen u veel leesplezier!

Wij wensen u veel leesplezier! Voor u ligt een nieuwe Break Out Magazine. We blikken terug op de afgelopen maanden en onze eerste internationale stage in Duitsland. De HandbalAcademie wenst u een gezond, gelukkig en sportief 2012! Wij

Nadere informatie

Mihailo Sain weer in actie bij het WOC Alphen aan den Rijn

Mihailo Sain weer in actie bij het WOC Alphen aan den Rijn Nieuwsbrief -3- Januari 2011 Inhoudsopgave: Onderzoek sport en ontwikkeling voor kinderen Even voorstellen Wedstrijdverslag M

Nadere informatie

Voor u ligt een nieuwe Break Out Magazine. De eerste van het seizoen

Voor u ligt een nieuwe Break Out Magazine. De eerste van het seizoen Voor u ligt een nieuwe Break Out Magazine. De eerste van het seizoen 2012-2013. Wij wensen u veel leesplezier! 1 HandbalAcademie 2012-2013 We zijn alweer twee maanden aan het trainen met de HandbalAcademie.

Nadere informatie

Wij wensen u veel leesplezier!

Wij wensen u veel leesplezier! Voor u ligt de laatste Break Out Magazine van dit seizoen. We blikken terug op de afgelopen maanden en wij kijken vooruit naar deze zomer! Wij wensen u veel leesplezier! 1 HandbalAcademie 2012-2013 Dit

Nadere informatie

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat ik dit in mijn volleybalcarrière nog mee zou maken had

Nadere informatie

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND ds Januari 2014 30 Nieuwsbrief www.aquapoldro.nl Bij de afdeling wedstrijdzwemmen van Aquapoldro kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen aan wedstrijden. Of je nu ambities hebt om deel te nemen aan Gelderse

Nadere informatie

EEN MOOIE HANDBALZOMER VOOR ONZE JEUGD Technisch Directeur Ton van Linder

EEN MOOIE HANDBALZOMER VOOR ONZE JEUGD Technisch Directeur Ton van Linder Uit de media Terugblik EK Juniors Terugblik EK Youth Vooruitblik seizoen 2009-2010 In de Spotlight Isabelle Jongenelen Jokelyn Tienstra over haar operatie Even voorstellen Gino Smits Wist-u-dat EEN MOOIE

Nadere informatie

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen SPREEKBEURT HANDBAL door Casper Houtepen Mijn onderwerp voor de spreekbeurt is handbal. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het zelf doe en ik het een leuke sport vind. Misschien willen door mijn spreekbeurt

Nadere informatie

Ook Oranjeleeuwin Kirsten van de Ven verruilt binnen Zweden Tyresö voor LdB FC Malmö.

Ook Oranjeleeuwin Kirsten van de Ven verruilt binnen Zweden Tyresö voor LdB FC Malmö. Lieke Martens ook naar Zweden. Topclub Kopparbergs/Göteborg FC trekt na Manon Melis en Loes Geurts nu ook Lieke aan. De Zweedse club is blij: "Martens is een snelle en technische vleugelspeelster. Ze heeft

Nadere informatie

De HandbalAcademie: voorloper op Papendal

De HandbalAcademie: voorloper op Papendal De HandbalAcademie: voorloper op Papendal Als één van de eerste sportbonden kon het Nederlands Handbal Verbond (NHV) jonge talenten een fulltime-trainingsprogramma aanbieden. In september 2006 ging op

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

En jij in Jong Oranje? K: Ja, daar zit ik al twee jaar in.

En jij in Jong Oranje? K: Ja, daar zit ik al twee jaar in. Donderdag 13 september, 17.30 voor de training. Een paar dagen voor de start van de competitie in gesprek met Eva en Klaas in de Bestuurskamer. Nadat Klaas vertelt hoe vermoeiend een studienacht en -dag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

HANDBALSCHOOL HAAGLANDEN

HANDBALSCHOOL HAAGLANDEN HANDBALSCHOOL HAAGLANDEN De tweede nieuwsbrief Handbalschool Haaglanden, talent ontwikkeling in de breedte In deze nieuwsbrief Het zit er op. 4 blokken hard gewerkt. Toernooien gespeeld en veel geleerd.

Nadere informatie

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Beste docent, Binnenkort gaat u met uw klas naar de voorstelling Zwemmen Zonder Mouwen; een muzikale 8+ voorstelling die zich afspeelt in en rondom

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF No 2 November 2012

NIEUWSBRIEF No 2 November 2012 NIEUWSBRIEF No 2 November 2012! SAMENWERKINGSCLUSTER SCKlarenbeek VVVoorst SV Wilp SV Cupa t.b.v. meidenvoetbal SC Klarenbeek, VV Voorst, SV Cupa en SV Wilp zetten zich in om het meidenen meisjesvoetbal

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen.

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 4, juli 2012 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Veel leesplezier en een

Nadere informatie

UNIEK RESULTAAT Directeur NHV Ben Spaai

UNIEK RESULTAAT Directeur NHV Ben Spaai Uit de media HandbalAcademie Team wedstrijdverslagen Dames Juniors plaatsen zich voor EK EK-kwalificatie Youth In de Spotlight Larissa van Dorst Programma HandbalAcademie Team HandbalAcademie kies voor

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 2 oktober 2015 jaargang 13 nr. 4 agenda: 5 oktober Opening Kinderboekenweek 6 oktober Ouderraad boekenruilmarkt

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

DE REIS VAN EEN TOPSPORTER IN HANDBALLEND NEDERLAND Hoofdcoach Dames A-team Henk Groener

DE REIS VAN EEN TOPSPORTER IN HANDBALLEND NEDERLAND Hoofdcoach Dames A-team Henk Groener Uit de media HandbalAcademie Team wedstrijdverslagen Terugblik Stage Nederlands team In de Spotlight Anouk van de Wiel Programma HandbalAcademie Team Robert Rinsma over de HandbalAcademie Even voorstellen

Nadere informatie

Europese topteams domineren WK Bondscoach Nederlands damesteam Henk Groener

Europese topteams domineren WK Bondscoach Nederlands damesteam Henk Groener Programma HA Uit de media HandbalAcademie wedstrijdverslagen Messchaert verlaat HA In de Spotlight Esther Schop Wij stellen aan u voor Erna Nieboer Sinterklaasmiddag groot succes Kerstgroet Luc Pietersen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Seizoen 2014-2015. Nieuwsbrief 1, sept 2014 Hallo Jeugdleden en ouders, De vakantie ligt alweer twee weken achter ons. De scholen zijn begonnen en langzaam aan rolt alles weer in het bekende ritme. Zo

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2011

Nieuwsbrief oktober 2011 Nieuwsbrief oktober 2011 Inleiding Beste sponsoren en andere tennisliefhebbers, Zo heb je te maken met 6 spelers en zo zijn het er 15! Dit betekent niet alleen dat ons systeem (met name kosten acceptabel

Nadere informatie

NEDERLANDS HANDBAL SCOORT Coach HandbalAcademie / Bondscoach heren

NEDERLANDS HANDBAL SCOORT Coach HandbalAcademie / Bondscoach heren Uit de media HandbalAcademie team niet door naar finale In de Spotlight Lois Abbingh Arno Visser over de HandbalAcademie Even voorstellen Nicky van Melick Heidi Veltmaat Wist-u-dat NEDERLANDS HANDBAL SCOORT

Nadere informatie

Eindverslag SLB module 12

Eindverslag SLB module 12 Eindverslag SLB module 12 Marthe Verwater HDT 3C 0901129 Inhoudsopgave: Eindreflectie.. Blz.3 Reflectieverslag les 1.. Blz.4 Reflectieverslag les 2.. Blz.6 Reflectieverslag les 3.. Blz.8 2 Eindreflectie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl.

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl. Van de redactie Het is nu alweer een jaar geleden dat we zijn begonnen met deze nieuwsbrief. Er is in het afgelopen sportseizoen veel gebeurt. Veel nieuwe banden, slips en ook natuurlijk niet te vergeten

Nadere informatie

Einde seizoen 2009/2010 in zicht

Einde seizoen 2009/2010 in zicht Inleiding Programma HA In de Spotlight Monika Kornet Wij stellen aan u voor Monique Cornelisz De Route naar Rotterdam Trinko Keen De kamer van Sharina van Dort Einde seizoen 2009/2010 in zicht Het einde

Nadere informatie

t Shuttelke www.bcweert67.nl Mededelingen Badminton Club Weert 67 10de jaargang, nummer 11: Oktober 2012

t Shuttelke www.bcweert67.nl Mededelingen Badminton Club Weert 67 10de jaargang, nummer 11: Oktober 2012 Voor in de agenda: SL2 cursus op data: * 12 + 26 oktober * 9 + 30 november 12 oktober verrassingsactiviteit door de jeugdcommisie Algemene Leden Vergadering seizoen 2012-2013: 23 november om 19:00 uur

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige In de rubriek vertelt een (oud) prof-sport(st)er over zijn/haar voorste kruisband blessure. Vanaf het moment dat deze blessure werd opgelopen, de operatie, de revalidatie, de rentree en daarna. In : keurig

Nadere informatie

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 augustus 2014 BV SQUIRRELS Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 Van de voorzitter Hallo allemaal, Nog eventjes en dan is de vakantie weer voorbij. Natuurlijk hoop

Nadere informatie

Alpha-deuren/HVH WHC Den Haag. 26 november 2011. Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor:

Alpha-deuren/HVH WHC Den Haag. 26 november 2011. Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Alpha-deuren/HVH WHC Den Haag 26 november 2011 Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Kijk ook eens op: www.hvhouten.nl Hallo supporters! Welkom allemaal bij de belangrijke wedstrijd van het eerste heren

Nadere informatie

Van het bestuur. 7e jaargang, nummer 31 30 november 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00

Van het bestuur. 7e jaargang, nummer 31 30 november 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00 Belangrijke telefoonnummers. Trainingstijden en locatie. Boomtoppers mobiel: 06-37221619 Wij trainen in de gymzaal van de Focus. Annie Hart (voorzitter) 072-5744377 Umbriëllaan 1, 1702 AJ, Heerhugowaard.

Nadere informatie

Deze site gaat je niet gelukkig maken...

Deze site gaat je niet gelukkig maken... naam wachtwoord login informatie aanmelden Deze site gaat je niet gelukkig maken... Dat wil zeggen dat je hier niet leert hoe je een leven zonder teleurstelling, pijn, somberheid, angst, onzekerheid of

Nadere informatie

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen!

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen! Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg Uitgave 1, 2011 Nieuw jaar, nieuwe ploeg, nieuwe fiets Een nieuw jaar is begonnen! Mijn oude ploeg bestaat nu écht niet meer en ik start nu officieel bij het nieuwe Dolmans

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

DE VOORZITTER AAN HET WOORD

DE VOORZITTER AAN HET WOORD DE VOORZITTER AAN HET WOORD EK Dames 2012 is het organiseren waard! Dat de Europese Kampioenschappen voor dames in 2012 in Tilburg zullen plaatsvinden, is iets waar de Nederlandse Bowling Federatie (NBF)

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

Woordje voorzitter. Nederland Lacrosse Nieuwsbrief April/Mei 2012. Beste Nederland Lacrosse,

Woordje voorzitter. Nederland Lacrosse Nieuwsbrief April/Mei 2012. Beste Nederland Lacrosse, NederlandLacrosse NieuwsbriefApril/Mei2012 1 Woordjevoorzitter BesteNederlandLacrosse, Hierbij ontvangen jullie de eerste interne nieuwsbrief van Nederland Lacrosse. Waaromisdezenieuwecommunicatievormbelangrijk?Wijmerkenalsbestuurdater

Nadere informatie

Eerste sponsoravond is een feit!

Eerste sponsoravond is een feit! Subscribe Share Past Issues Tra Voor jullie ligt alweer een nieuwe nieuwsbrief. Je zou deze nieuwsbrief een special kunnen noemen. We zijn goed bezig binnen de club, we worden steeds professioneler. Daarbij

Nadere informatie

Nieuwsbrief Meisjes- en vrouwenvoetbal

Nieuwsbrief Meisjes- en vrouwenvoetbal KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Nieuwsbrief Meisjes- en vrouwenvoetbal knvb.nl In dit terugkerende item worden de ontwikkelingen van het meisjes- en vrouwenvoetbal in district Zuid II

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Haal je sporters in de weken

Haal je sporters in de weken Haal je sporters in de weken voor de Spelen uit hun gewone dagelijkse leven Marjolein van Unen (1963) is sinds maart 1997 in dienst van de JBN (Judo Bond Nederland). In Beijing begeleidde ze vier judoka

Nadere informatie

Scala college en Leonardo College worden Topsport Talentschool

Scala college en Leonardo College worden Topsport Talentschool Nieuwsbrief -7- mei 2011 Inhoudsopgave: Talentontwikkeling Scala college en Leonardo College worden Topsport Talentschool Beleidsbrief sport Waterpolo festival 2012 WOC meisjes < 15 jaar op stage naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Nieuwsbrief 2 Jaargang 2012-2013 Hallo Jeugdleden en ouders, INFORMATIE Voor de jeugd in Noord-Holland is er een nieuwe site gemaakt: www.nhjb.tk (Noord Holland Jeugd Bowlen). Op deze site staan alle uitslagen,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2015

Nieuwsbrief 3 november 2015 Nieuwsbrief 3 november 2015 Voor u ligt nieuwsbrief nummer tweeëndertig van TurnCentrum Twente. Met de nieuwsbrief willen wij alle ruim 450 leden van de vereniging en hun ouders beter van informatie voorzien.

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Masters hangen aan Eelco's lippen...

Masters hangen aan Eelco's lippen... Masters hangen aan Eelco's lippen... De spanning voor het WK-Masters in Lyon loopt bij de deelnemers aan Project 2015 al danig op. Daarom hebben we Eelco gevraagd of hij een keer met ons wilde praten over

Nadere informatie

Ik ben Jeremiah Werleman en ik ben zeventien jaar oud. Ik zit in het vierde jaar van de mavo op het Mon Plaisir College, midden in mijn examens.

Ik ben Jeremiah Werleman en ik ben zeventien jaar oud. Ik zit in het vierde jaar van de mavo op het Mon Plaisir College, midden in mijn examens. Talenten op Aruba. Ze zijn overal te vinden. Zij storten zich in het leven, of het nu sport, kunst, uitgaan, lezen, muziek of juist de donkere kant van de samenleving is. Het is aan hen. Voor diegene die

Nadere informatie

Talentontwikkeling. Informatie over talentontwikkeling in de afdeling Oost van het Nederlands Handbal Verbond

Talentontwikkeling. Informatie over talentontwikkeling in de afdeling Oost van het Nederlands Handbal Verbond Talentontwikkeling Informatie over talentontwikkeling in de afdeling Oost van het Nederlands Handbal Verbond NHV Afdeling Oost AB, Algemeen Bestuur: bestaat uit 7 personen DB, Dagelijks Bestuur ( Voorzitter,

Nadere informatie

V.S.V. Velserbroek D Selectie

V.S.V. Velserbroek D Selectie Seizoen 2014 2015 V.S.V. Velserbroek D Selectie Beste spelers van V.S.V. Velserbroek, Komend seizoen zal de D1 spelen in de hoofdklasse. Door een prachtig resultaat van de oude D1 spelen we komend seizoen

Nadere informatie

Tweede plaats B1 bij Spikertoernooi!!!

Tweede plaats B1 bij Spikertoernooi!!! VoBLABLA VoCASA jeugd nieuwsbrief Tweede plaats B1 bij Spikertoernooi!!! Tweede editie September 2015 In het weekend van 5 september heeft meisjes B1 meegedaan met het Spikertoernooi in Eerbeek. Om wat

Nadere informatie

Wij wensen u veel leesplezier!

Wij wensen u veel leesplezier! Voor u ligt een nieuwe Break Out Magazine. We blikken terug op de afgelopen maanden. Wij wensen u veel leesplezier! 1 HandbalAcademie 2012 Tijdens het WK in Brazilië waar onze dames een iets teleurstellende

Nadere informatie

narratieve zorg Elder empowering the elderly

narratieve zorg Elder empowering the elderly narratieve zorg Elder empowering the elderly huisbezoek 1: KENNISMAKING - 2 - KENNISMAKING - huisbezoek 1- a kennismaking huisbezoek 1: KENNISMAKING a vertrouwelijkheid individueel in teamverband naar

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

La vita è bella! Het leven is mooi

La vita è bella! Het leven is mooi La vita è bella! Het leven is mooi Hier zien jullie een aantal foto s van vrienden en activiteiten die ik met vrienden heb gedaan. Links bovenin: Bezoeken van een AS Roma voetbalwedstrijd met collega s

Nadere informatie

Thomas Verhaar. Update

Thomas Verhaar. Update Update 28-01-2019 Met veel trots stelt V.O.C. de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Thomas speelt sinds

Nadere informatie

Teun van der Donk. Teun in O17. Teun van der Donk

Teun van der Donk. Teun in O17. Teun van der Donk Met veel trots stelt V.O.C de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Drie zonen spelen bij Sparta: Thomas

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

EUROPACUP: EEN NIEUW AVONTUUR Ass. Coach HandbalAcademie Gino Smits

EUROPACUP: EEN NIEUW AVONTUUR Ass. Coach HandbalAcademie Gino Smits Uit de media HandbalAcademie wedstrijdverslagen In de Spotlight Tamara van der Pijl Wij stellen aan u voor Alex Nelissen Speelsters in actie bij Nederlands team Debuut voor Lois Abbing Sharina organiseert

Nadere informatie

19 oktober 2015 nr. 25

19 oktober 2015 nr. 25 19 oktober 2015 nr. 25 De eerste periode van het nieuwe seizoen zit er alweer op. Tijd om u even bij te praten. We blikken terug op het zevende jeugdkamp, er is een bijdrage van de activiteitencommissie

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014

Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014 Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014 Beste ouders We knipperen met onze ogen en het is alweer maart. De afgelopen maanden hebben we een hoop activiteiten achter de rug. Sinterklaas is op bezoek geweest,

Nadere informatie

Teun van der Donk. Teun in JO18. Teun van der Donk

Teun van der Donk. Teun in JO18. Teun van der Donk Met veel trots stelt V.O.C. de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Vier van onze zonen spelen bij Sparta:

Nadere informatie

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 HET LEITJE Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 AGENDA Dinsdag 10 november: Donderdag 12 november: Zaterdag 14 november: 12.45 uur Inloopspreekuur Jeugdverpleegkundige 8.30 uur Studiedag

Nadere informatie

Hans van Rooij VERSTAG

Hans van Rooij VERSTAG Hans van Rooij VERSTAG Colofon Eindredactie Joost Pool Redactie Boris Goddijn Vormgeving Pien Vermazeren Fotografie Boris Goddijn Beeldbewerking Pien Vermazeren Copyright en disclaimer Het overnemen van

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en???

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? De Zeeuws Barabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) heeft als doel: Het doen beoefenen van sport door doven. Dit doel probeert zij onder meer te bereiken door:

Nadere informatie

Verslag Vivenics open jeugdtoernooi

Verslag Vivenics open jeugdtoernooi Nieuwsbrief 11 - December 2014 In dit nummer: Verslag Vivenics open jeugdtoernooi Verslag Herhalingsavond Reanimatie/AED Aanpassing beveiliging Pieten bij TOZ Roken bij TOZ? Roken bij de ingang? Belangrijke

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

1 september 2014 jaargang 57, no. 2

1 september 2014 jaargang 57, no. 2 Nieuwsbrief 1 september 2014 jaargang 57, no. 2 September 2014 Dit is de tweede nieuwsbrief van het seizoen 2014 2015. De meeste junior- en seniorleden hebben hun eerste trainingen er alweer op zitten

Nadere informatie

Onderwijs voor talent- en topsporters TOPSPORT TALENTSCHOOL

Onderwijs voor talent- en topsporters TOPSPORT TALENTSCHOOL Onderwijs voor talent- en topsporters TOPSPORT TALENTSCHOOL Je doet ertoe! ONDERWIJS & TOPSPORT OSG Sevenwolden is een Topsport Talentschool, een school waar je als sporttalent onderwijs en topsport samen

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Beleidsplan ten behoeve van de breedtesport - Handbalvereniging Hercules te Den Haag

Beleidsplan ten behoeve van de breedtesport - Handbalvereniging Hercules te Den Haag Beleidsplan ten behoeve van de breedtesport - Handbalvereniging Hercules te Den Haag Inleiding De breedtesport commissie heeft, in navolging van het beleidsplan ten aanzien van de jeugd en de topsport

Nadere informatie