Regeling voor vergoeding reis- en verblijfkosten en reis- en verblijftijd

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Regeling voor vergoeding reis- en verblijfkosten en reis- en verblijftijd"

Transcriptie

1 Regeling voor vergoeding reis- en verblijfkosten en reis- en verblijftijd Met ingang van geldt voor Zuyd Hogeschool onderstaande regeling voor de vergoeding van reis- en verblijfkosten en reis- en verblijftijd van personeelsleden. De regeling is in overeenstemming met het beleid van Zuyd Hogeschool. Met deze regeling komen alle voorafgaande regelingen te vervallen. Voor de vergoeding reiskosten woon- werkverkeer is het Vervoersplan opgesteld. De vergoedingen worden beschreven in het document Vervoersplan, in beheer bij het team VGB/FZ van de dienst Facilitair Bedrijf. Het Vervoersplan moet gezien worden als onderdeel van deze regeling. DEFINITIES Er kunnen twee soorten reiskosten worden gedefinieerd: reiskosten en reistijd als gevolg van woonwerkverkeer en reiskosten en reistijd als gevolg van dienstreizen. Van reiskosten en reistijd als gevolg van woon- werkverkeer is sprake als er gereisd wordt van huis en terug naar de diverse locaties van Zuyd Hogeschool. Van reiskosten en reistijd als gevolg van dienstreizen is sprake als voor Zuyd Hogeschool in opdracht van de leidinggevende een externe locatie bezocht moet worden en/of gereisd moet worden tussen de diverse locaties van Zuyd Hogeschool. VERGOEDINGEN WOON- WERKVERKEER Reiskosten woon-werkverkeer Vergoedingen volgens het Vervoersplan. Autovergoeding Bij de autovergoeding wordt maandelijks een vergoeding toegekend waarbij de hoogte van de vergoeding afhankelijk is van de reisafstand tussen woning en werk. De hoogte van de vergoeding is tevens afhankelijk van het aantal dagen dat per week wordt gewerkt. Voorts gelden de volgende afspraken: bij langdurige ziekte wordt na één maand ziekteverzuim de vergoeding woon- werkverkeer stopgezet totdat de werknemer het werk weer hervat (dit geldt ook voor werkhervatting op therapeutische basis). Voorbeeld: eerste ziektedag 3 april: stopzetting reiskosten woonwerkverkeer per 3 mei daaropvolgend); voor de berekening van het aantal kilometers wordt de ANWB- routeplanner gebruikt (de afstand tussen de postcodes), op basis van de snelste route. uitzonderingen met betrekking tot reiskostenvergoeding zijn afspraken die individueel met werknemers zijn gemaakt bij de aanstelling; in die gevallen waar, in het kader van reallocatie van faculteiten en diensten, sprake is van extra reiskosten bestaat een extra faciliteit zoals aangegeven in de reallocatieregeling.

2 OV-vergoeding Een medewerk(st)er die kiest voor het reizen per OV, krijgt een vergoeding tot een maximum van per abonnementsperiode (een jaar.) Hij/zij heeft geen recht op een kilometervergoeding. Fiets-vergoeding (concept in Vervoersplan) Per gefietste kilometer wordt een vergoeding toegekend. Reistijd woon- werkverkeer De tijd die gebruikt wordt voor het reizen van huis naar de locaties van Zuyd Hogeschool en terug wordt aangemerkt als eigen tijd.

3 Nieuw Eyckholt Havikstraat Sportcentrumlaan Brusselseweg Herdenkingsplein Bonnefantenstraat Franciscus Romanusweg Bethlehemweg Brusselsestraat Lenculenstraat Universiteitssingel VERGOEDINGEN DIENSTREIZEN Reiskosten bij dienstreizen. Bij de vergoeding van de reiskosten bij dienstreizen geldt het volgende: Bij het bezoeken van een externe locatie wordt de reisafstand bepaald door de werkelijke afstand tussen de externe locatie en de woonplaats of locatie van Zuyd Hogeschool. Hierbij kunnen de reeds vergoede kosten voor woon- werkverkeer niet een tweede keer gedeclareerd worden. Voor de berekening van het aantal extra kilometers wordt de ANWB- routeplanner gebruikt (de afstand tussen de postcodes), op basis van de snelste route. Bij het bezoeken van diverse locaties van Zuyd Hogeschool op één dag wordt de reisafstand bepaald volgens onderstaande tabel. Bij het bezoeken van diverse locaties van Zuyd Hogeschool op één dag worden reeds vergoede kosten woon-werkverkeer niet een tweede keer gedeclareerd. Nieuw Eyckholt 25,4 31,4 24,0 23,9 24,6 21,8 21,1 23,8 24,3 24,5 Havikstraat 25,4 2,8 26,4 26,3 27,1 24,3 23,6 26,2 26,8 27,0 Sportcentrumlaan 31,4 2,8 28,3 28,3 29,0 26,2 25,5 28,2 28,7 28,9 Brusselseweg 24,0 26,4 28,3 2,6 3,7 4,2 4,2 2,5 3,8 5,8 Herdenkingsplein 23,9 26,3 28,3 2,6 2,5 4,0 3,9 1,4 2,6 4,6 Bonnefantenstraat 24,6 27,1 29,0 3,7 2,5 4,4 4,9 1,6 2,4 4,4 Franciscus Romanusweg 21,8 24,3 26,2 4,2 4,0 4,4 3,1 4,5 3,5 3,1 Bethlehemweg 21,1 23,6 25,5 4,2 3,9 4,9 3,1 4,6 6,0 6,2 Brusselsestraat 23,8 26,2 28,2 2,5 1,4 1,6 4,5 4,6 2,6 4,7 Lenculenstraat 24,3 26,8 28,7 3,8 2,6 2,4 3,5 6,0 2,6 4,2 Universiteitssingel 24,5 27,0 28,9 5,8 4,6 4,4 3,1 6,2 4,7 4,2 Tabel op basis ANWB-routeplanner, snelste route in kilometers. Voorbeeld: een medewerker woont in Maastricht en werkt in Heerlen. Voor deze afstand, 23 kilometer enkele reis, ontvangt hij een vergoeding woon- werkverkeer. Voor een vergadering moet hij die dag naar de Havikstraat in Sittard en reist 25,4 kilometer. Aan het einde van de dag reist hij vanuit Sittard naar huis, 26 kilometer. In totaal heeft hij die dag 74,4 kilometer gereisd waarvan 2 keer 23 kilometer woon- werkverkeer. Hij declareert dus 28,4 kilometer als dienstreis. Bij bezoek van een externe locatie gelegen binnen een straal van 75 kilometer gemeten vanuit de standplaats kan gebruik gemaakt worden van de eigen auto. Vergoeding vindt plaats op basis van de vastgestelde kilometervergoeding van 0,28 ( 0,19 onbelast en 0,09 belast). Voor alle andere te bezoeken externe locaties wordt in principe per openbaar vervoer (treintreintaxi-bus-taxi) gereisd. De werkelijk gemaakte reiskosten worden vergoed op basis van maximaal eerste klasse openbaar vervoertarief.

4 Indien er sprake is van een dienstreis, waarbij met eigen vervoer wordt gereisd, worden de werkelijke gemaakte parkeerkosten vergoed. Hiertoe dienen de parkeerbonnen te worden ingeleverd bij de betreffende locatie-functionaris van de dienst F&C. Eventuele parkeerkosten bij de locaties van Zuyd kunnen niet worden gedeclareerd, deze zijn onderdeel van het woonwerkverkeer en worden ook altijd maar 1 maal per dag geïnd. Indien er sprake is van een buitenlandse dienstreis worden tolgelden volledig vergoed, behalve indien reizen met het openbaar vervoer goedkoper is. In die gevallen waar de externe locatie per openbaar vervoer uiterst moeilijk te bereiken is en in die gevallen waarbij door samen reizen van meerdere personen in één auto of door combinatie van meerdere externe locaties in meerdere gemeenten op één dag een aanmerkelijke besparing op reistijd en / of reiskosten kan worden behaald, kan per eigen auto worden gereisd tegen de vastgestelde kilometervergoeding. Hiertoe dient vooraf een machtigingsformulier te worden ondertekend door de functionaris die de reiskostendeclaratie moet goedkeuren. In alle gevallen waar in plaats met het openbaar vervoer per auto wordt gereisd naar een externe locatie, anders dan in dit reglement aangegeven, geldt een kilometervergoeding van 0,14 Bij reizen naar meerdere Zuyd Hogeschool locaties op één dag waarbij er gebruik wordt gemaakt van de eigen auto vindt de vergoeding plaats op basis van de vastgestelde kilometervergoeding van 0,28 ( 0,19 onbelast en 0,09 belast). Bij reizen naar meerdere Zuyd Hogeschool locaties op één dag waarbij er per openbaar vervoer (trein-treintaxi-bus-taxi)wordt gereisd worden de werkelijk gemaakte reiskosten vergoed op basis van maximaal eerste klasse openbaar vervoertarief. Een vergoedingenoverzicht voor verblijfkosten bij dienstreizen is opgenomen in bijlage 1. Bijkomende kosten bij dienstreizen Interlokale en internationale telefoongesprekken t.b.v. dienstdoeleinden, alsmede noodzakelijk geachte kosten voor vaccinaties worden volledig vergoed. Zuyd Hogeschool heeft een collectieve ongevallenverzekering en reisverzekering afgesloten. In de bijlage is de informatie met betrekking tot deze verzekeringen opgenomen. De wijze van declareren van reis- en verblijfkosten bij dienstreizen Voor de declaratie wordt gebruik gemaakt van het reis- en verblijfsdeclaratieformulier welk verkrijgbaar is bij het secretariaat van elke faculteit en diensten. Voor de reiskosten per openbaar vervoer en voor de verblijfkosten, met uitzondering van de dagvergoedingen, worden de betalingsbewijzen bij het declaratieformulier gevoegd. Bij gebruik van een strippenkaart is inlevering niet mogelijk/nodig. Bij gebruik van een NSkortingskaart of OV-jaarkaart wordt per geldigheidsperiode eenmalig een kopie afgegeven. Bij het ontbreken van betalingsbewijzen wordt de betreffende declaratie niet gehonoreerd.

5 Nieuw Eyckholt Havikstraat Sportcentrumlaan Brusselseweg Herdenkingsplein Bonnefantenstraat Franciscus Romanusweg Bethlehemweg Brusselsestraat Lenculenstraat Universiteitssingel Het volledig ingevulde declaratieformulier, met bijbehorende betalingsbewijzen en eventuele machtigingsformulieren, wordt ingeleverd bij de functionaris die de declaratie voor akkoord moet ondertekenen. De goedgekeurde declaratie met alle bijbehorende bescheiden wordt vervolgens ingeleverd bij de betreffende locatie-functionaris van de dienst F&C. Indien het declaratieformulier niet juist is ingevuld en/of de benodigde bewijsstukken ontbreken, dan worden alle bescheiden per ommegaande geretourneerd aan de functionaris die de declaratie heeft goedgekeurd. Declaraties die buiten de indieningstermijn (1 maand nadat de dienstreis heeft plaatsgevonden) worden aangeboden worden in principe niet meer in behandeling genomen. Reistijd dienstreizen De tijd die gebruikt wordt voor het reizen tussen de locaties van Zuyd Hogeschool wordt aangemerkt als werktijd voor zover de totale gereisde tijd de totale gangbare eigen reistijd woon-werkverkeer van deze werknemer overschrijdt. Bij het bezoeken van diverse locaties van Zuyd Hogeschool op één dag wordt de reistijd bepaald volgens onderstaande tabellen. Reistijd tussen locaties Zuyd Hogeschool bij reizen met de auto: Nieuw Eyckholt Havikstraat Sportcentrumlaan Brusselseweg Herdenkingsplein Bonnefantenstraat Franciscus Romanusweg Bethlehemweg Brusselsestraat Lenculenstraat Universiteitssingel Tabel op basis ANWB-routeplanner, in minuten.

6 Nieuw Eyckholt Havikstraat Sportcentrumlaan Brusselseweg Herdenkingsplein Bonnefantenstraat Franciscus Romanusweg Bethlehemweg Brusselsestraat Lenculenstraat Universiteitssingel Reistijd tussen locaties Zuyd Hogeschool bij reizen met het openbaar vervoer: Nieuw Eyckholt Havikstraat Sportcentrumlaan Brusselseweg Herdenkingsplein Bonnefantenstraat Franciscus Romanusweg Bethlehemweg Brusselsestraat Lenculenstraat Universiteitssingel Tabel op basis ANWB-routeplanner, in minuten. Voorbeeld: een medewerker woont in Valkenburg en werkt in Heerlen. De medewerker reist met de auto. Voor een vergadering gaat hij die dag naar de Hotelschool in Maastricht. Vanuit de Hotelschool gaat hij aan het einde van de dag weer naar huis. In de ochtend reist hij 12 minuten van zijn huis naar Heerlen. Daarna reist hij 17 minuten naar de Hotelschool. Aan het einde van de dag reist hij 10 minuten naar huis. Hij heeft op die dag in totaal 39 minuten gereisd. Zijn gangbare reistijd woon- werkverkeer is 2 maal 12 minuten. Hij merkt dus 15 minuten reistijd aan als werktijd. De reistijd die gebruikt wordt voor het bereiken van een externe locatie bij een dienstreis kan de gangbare eigen reistijd woon- werkverkeer overschrijden. Duurt de reistijd op die dag in zijn totaliteit dus langer dan deze gangbare tijd dan wordt het meerdere aangemerkt als werktijd. Er kan echter maximaal 10 uur per dag als werktijd aangemerkt worden (artikel G-3 maximale werkdag, CAO ). Besluitenlijst overleg College van Bestuur: Het College van Bestuur heeft de Regeling voor vergoeding reis- en verblijfkosten en reis- en verblijftijd Zuyd Hogeschool vastgesteld d.d.

7 Bijlage 1: vergoeding verblijfkosten De vergoeding voor verblijfkosten gaat uit van de werkelijk gemaakte verblijfkosten waarbij de navolgende maxima gelden: ontbijt (enkel in combinatie met overnachting): 8,11 lunch 12,94 diner 19,57 logies 83,01 Een forfaitair bedrag geldt voor: dagvergoeding kleine onkosten 4,15 avondvergoeding bij overnachting 12,41 de totale etmaalvergoeding bedraagt maximaal 140,19 Aan de verschillende vergoedingen zijn de volgende voorwaarden verbonden: Dagvergoeding ad 4,15: De dienstreis op een werkdag duurt tenminste 4 uur. Lunchkostenvergoeding ad 12,94 Enkel van toepassing indien de tijd tussen uur geheel valt in de dienstreis. Kostenvergoeding avondmaaltijd / diner ad 19,57 Enkel van toepassing indien de tijd tussen uur geheel valt in de dienstreis. Logies- avond- en ontbijtcomponent worden vergoed als er een overnachting in de dienstreis valt. Voor reizen tussen locaties van de werkgever worden geen verblijfkosten vergoed. In die gevallen waarin deze regeling de feitelijk gemaakte verblijfkosten niet vergoedt, dient vooraf door de faculteitsdirectie respectievelijk de directeur / het hoofd van de hogeschooldienst of het college van Bestuur een schriftelijke machtiging te worden afgegeven.

8 Bijlage 2: collectieve ongevallenverzekering en reisverzekering. Ongevallenverzekering De ongevallenverzekering dekt de schade die ontstaat bij een ongeval, die verzekerden zijn overkomen tijdens ( het verrichten van ) activiteiten die door verzekeringnemer zijn georganiseerd, alsmede de gang van het woonadres (het adres waar verzekerde als inwoner is ingeschreven in de Gemeentelijke Basis Administratie Persoonsgegevens) naar de plaats waar deze activiteiten plaatsvinden en terug langs de normaliter kortste weg. Recht op uitkering bestaat bij: Overlijden 9.076,00 Blijvende invaliditeit ,00 Kosten van genees en heelkundige behandelingen 454,00 Tandheelkundige behandelingen 363,00 Ten behoeve van de op de Zuyd Hogeschool geregistreerde Bedrijfshulpverleners, welke een geldig BHV-certificaat bezitten is de bovenstaande ongevallenverzekering van toepassing waarbij extra verhoogde bedragen zijn opgenomen bij overlijden c.q. blijvende invaliditeit van de Bedrijfshulpverlener. Reisverzekering Binnen de Reisverzekering is het bestuur en alle personeelsleden verzekerd die uit hoofde van zijn / haar functie dienstreizen maken. Hierbij zijn de volgende kosten verzekerd: Bagage Geneeskundige kosten buiten Nederland ( indien de eigen verzekering dit niet dekt) Buitengewone kosten (Repatrieringskosten, transportkosten stoffelijk overschot e.d) Hierbij zijn de volgende kosten niet verzekerd: Ongevallen Vallen onder de ongevallen-polis Rechtsbijstand Eigen juridische dienst inschakelen

Regeling vergoeding dienstreizen Tilburg University

Regeling vergoeding dienstreizen Tilburg University Regeling vergoeding dienstreizen Tilburg University Paragraaf 1 Artikel 1.1 Deze regeling bevat nadere regels, als bedoeld in de CAO ten aanzien van de vergoeding van reisen verblijfskosten bij dienstreizen.

Nadere informatie

Gelet op artikel F.4, eerste en tweede lid, van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies;

Gelet op artikel F.4, eerste en tweede lid, van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 13 juni 2017, nr. 932955-939888, tot wijziging van de Regeling reis- en verblijfkosten, verhuiskosten en pensionkosten provincie Noord-Holland 2016

Nadere informatie

Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en verhuiskosten

Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en verhuiskosten 01-01-2018/MV Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en verhuiskosten Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1.1 Onderwerp reikwijdte regeling Deze regeling bevat: nadere regels, als bedoeld

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Besluit tot wijziging van de Reisregeling Provincie Gelderland

PROVINCIAAL BLAD. Besluit tot wijziging van de Reisregeling Provincie Gelderland PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Gelderland. Nr. 677 6 februari 2015 Besluit tot wijziging van de Reisregeling Provincie Gelderland GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND maken overeenkomstig

Nadere informatie

Reiskostenregeling Gelre Ziekenhuizen

Reiskostenregeling Gelre Ziekenhuizen Reiskostenregeling Gelre Ziekenhuizen Inleiding We onderscheiden diverse soorten van reiskostenvergoedingen. De hoogte van de vergoedingen worden in deze regeling uitgelegd. Achtereenvolgens tref je aan:

Nadere informatie

3. Reiskosten woon-werkverkeer, dienstreizen en verhuiskosten. Artikel 1 Begripsomschrijvingen

3. Reiskosten woon-werkverkeer, dienstreizen en verhuiskosten. Artikel 1 Begripsomschrijvingen 3. Reiskosten woon-werkverkeer, dienstreizen en verhuiskosten Artikel 1 Begripsomschrijvingen CAR UWO Ambtenaar Werkgebied: Standplaats: Dienstreis: Woon-werkverkeer: Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

Regels en bedragen voor declaraties en vergoedingen

Regels en bedragen voor declaraties en vergoedingen Regels en bedragen voor declaraties en vergoedingen Ingangsdatum: 1 augustus 2016 Regels en bedragen voor declaraties en vergoedingen Elke medewerker maakt wel eens kosten voor de uitoefening van zijn

Nadere informatie

Artikel 3 Voor de vergoeding van reis- en verblijfkosten geldt dat de plaats van tewerkstelling het beginpunt en het eindpunt is van de dienstreis.

Artikel 3 Voor de vergoeding van reis- en verblijfkosten geldt dat de plaats van tewerkstelling het beginpunt en het eindpunt is van de dienstreis. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Groningen. Nr. 110629 10 augustus 2016 Wijziging Reisregeling 1996 Datum inwerkingtreding: 1 januari 2016. Verwerkt is de bijlage als bedoeld in artikel 11 van

Nadere informatie

Uitgegeven: 12 februari 2010. 2010, no. 15 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN

Uitgegeven: 12 februari 2010. 2010, no. 15 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN Uitgegeven: 12 februari 2010 2010, no. 15 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN Gedeputeerde Staten van Fryslân, gelet op artikel 125 Ambtenarenwet en artikel F4 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies,

Nadere informatie

TiU-Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en verhuiskosten

TiU-Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en verhuiskosten TiU-Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en verhuiskosten Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1.1 Onderwerp reikwijdte regeling Deze regeling bevat: nadere regels, als bedoeld in de CAO

Nadere informatie

Reisbesluit binnenland zoals vastgesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Reisbesluit binnenland zoals vastgesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Lelystad. Nr. 89729 6 juli 2016 Regeling vergoeding reis- en verblijfskosten Nummer: 100011152 Het college van de gemeente Lelystad, B E S L U I T: De onderstaande

Nadere informatie

Regeling vergoeding dienstreizen en maaltijdvergoeding bij overwerk Universiteit Leiden

Regeling vergoeding dienstreizen en maaltijdvergoeding bij overwerk Universiteit Leiden Regeling vergoeding dienstreizen en maaltijdvergoeding bij overwerk Universiteit Leiden Regeling van de Universiteit Leiden houdende regels ten aanzien van de vergoeding van de kosten van dienstreizen

Nadere informatie

Administratie, Informatievoorziening en Control. Declaratiereglement werknemers Hogeschool Rotterdam (versie september 2016)

Administratie, Informatievoorziening en Control. Declaratiereglement werknemers Hogeschool Rotterdam (versie september 2016) Administratie, Informatievoorziening en Control Declaratiereglement werknemers Hogeschool Rotterdam (versie september 2016) Instituut/Dienst Administratie, Informatievoorziening en Control / Onderwijs

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân houdende regels omtrent reizen Provinciaal Reisbesluit

Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân houdende regels omtrent reizen Provinciaal Reisbesluit CVDR Officiële uitgave van Fryslân. Nr. CVDR610321_1 28 mei 2018 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân houdende regels omtrent reizen Provinciaal Reisbesluit Gedeputeerde Staten van

Nadere informatie

VERVOERSPLAN ODZOB. 18 mei

VERVOERSPLAN ODZOB. 18 mei 18 mei 2016-2 - VERVOERSPLAN ODZOB In opdracht van Opgesteld door Auteur Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant Postbus 8035 5601 KA Eindhoven Mark Rijnders Projectnummer Z.46313/D.154922 Datum 18 mei 2016 Status

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Herzien exemplaar (zie voetnoot) Onderwerp Regeling reis- en verblijfkosten Noord-Brabant 1 Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Gelet op artikel F4,

Nadere informatie

Regeling vergoeding dienstreizen Universiteit Leiden

Regeling vergoeding dienstreizen Universiteit Leiden Regeling vergoeding dienstreizen Universiteit Leiden Regeling van de Universiteit Leiden houdende regels ten aanzien van de vergoeding van de kosten van dienstreizen en de maaltijdkosten bij overwerk.

Nadere informatie

Nr. 2011/91 23 juni 2011 ISSN: X HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Nr. 2011/91 23 juni 2011 ISSN: X HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Provinciaal Blad Nr. 2011/91 23 juni 2011 ISSN: 0920-069X HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Besluit tot vaststellen van de Reisregeling Provincie Gelderland HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Nadere informatie

Regeling vervoer Drechtsteden/Zuid-Holland Zuid. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwijndrecht,

Regeling vervoer Drechtsteden/Zuid-Holland Zuid. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwijndrecht, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zwijndrecht. Nr. 109893 19 november 2015 Regeling vervoer Drechtsteden/Zuid-Holland Zuid Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwijndrecht,

Nadere informatie

Onkostenbeleid Stedin Groep

Onkostenbeleid Stedin Groep Onkostenbeleid Stedin Groep Versie 1.2 HR.PDF.ST.006.02.17 Onkostenbeleid Stedin Groep 1 vergoedt onkosten die je maakt bij de uitoefening van je functie. In paragraaf 1 lees je welke onkosten we vergoeden

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer heeft op 27 november 2018 besloten:

Het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer heeft op 27 november 2018 besloten: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zoetermeer Nr. 275829 20 december 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zoetermeer houdende regels omtrent vergoeding

Nadere informatie

VERGOEDINGENREGELING NEDERLANDSE ALGEMENE DANSSPORT BOND. Versie 11-6-2013

VERGOEDINGENREGELING NEDERLANDSE ALGEMENE DANSSPORT BOND. Versie 11-6-2013 VERGOEDINGENREGELING NEDERLANDSE ALGEMENE DANSSPORT BOND Versie 11-6-2013 I N H O U D A. Doel van de vergoedingenregeling B. Uitgangspunten vergoedingenregeling C. Beoordeling gedeclareerde kosten D. Declaratiebepalingen

Nadere informatie

Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer. Beleidsafdeling Human Resources

Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer. Beleidsafdeling Human Resources Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer Beleidsafdeling Human Resources Vastgesteld door het College van Bestuur d.d. 11 december 2008 Herzien oktober 2016 REGELING VERGOEDING REISKOSTEN WOON-WERKVERKEER

Nadere informatie

Bijlage 12 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en algemene reis- en verblijfkosten

Bijlage 12 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en algemene reis- en verblijfkosten Bijlage 12 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en algemene reis- en verblijfkosten (versie 15.1) Regeling is geldig vanaf 1 juli 2009 en aangepast per 1 januari 2015 en geldt voor onbepaalde

Nadere informatie

REISKOSTENREGELING WOON-WERKVERKEER OLVG en SLAZ

REISKOSTENREGELING WOON-WERKVERKEER OLVG en SLAZ REISKOSTENREGELING WOON-WERKVERKEER OLVG en SLAZ Inleiding De CAO Ziekenhuizen voorziet in een minimum reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, waarbij ruimte wordt gelaten om in overleg met de Ondernemingsraad

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders,

Het college van burgemeester en wethouders, Het college van burgemeester en wethouders, gelet op artikel 15:1:22, artikel 15:1:23, artikel 15:1:23:1, artikel 15:1:26 en artikel 17:1:6:1 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Helder 2004,

Nadere informatie

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Personeel maart 2017 11b advies 20 april 2017 3.10 Reiskostenregeling Personeel/Reiskostenregeling Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Reiskosten voor woon-werkverkeer

Nadere informatie

Bijlage 2. Verplaatsingskostenregeling

Bijlage 2. Verplaatsingskostenregeling Bijlage 2 Verplaatsingskostenregeling Nummer: 17.0001318 Versie: 1.0 Vastgesteld door het DB d.d. 21 november 2016 Instemming GO: 8 december 2016 Deze gewijzigde regeling treedt in werking op 1 januari

Nadere informatie

DECLARATIEINSTRUCTIE UNIVERSITEIT UTRECHT

DECLARATIEINSTRUCTIE UNIVERSITEIT UTRECHT Directie Financiën, Administratie en Control Inleiding Uitgangspunt voor deze declaratie instructie is dat alleen werkelijke kosten mogen worden gedeclareerd en dat bij de declaratie de originele bonnen

Nadere informatie

Reisregeling Binnenland Onbelaste vergoeding Ontbijt 8,80 8,80 Lunch 14,62 8,55 Avondmaaltijd 22,12 21,46 Logies 90,14 89,15

Reisregeling Binnenland Onbelaste vergoeding Ontbijt 8,80 8,80 Lunch 14,62 8,55 Avondmaaltijd 22,12 21,46 Logies 90,14 89,15 t gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Portefeuillehouder Adam Elzakalai Collegevergadering 22 november 2016 inlichtingen Hester van Dijk (+312356764855) Registratienummer 2016.0062896 Samenvatting

Nadere informatie

Regeling declaraties zakelijke kosten en buitenlandreizen College van Bestuur Zuyd Hogeschool

Regeling declaraties zakelijke kosten en buitenlandreizen College van Bestuur Zuyd Hogeschool Regeling declaraties zakelijke kosten en buitenlandreizen College van Bestuur Zuyd Hogeschool 1 september 2016 - definitief RAAD VAN TOEZICHT 1 Regeling declaraties zakelijke kosten en buitenlandreizen

Nadere informatie

Reisregeling Provincie Gelderland

Reisregeling Provincie Gelderland Reisregeling Provincie Gelderland Geldig sinds: 13-3-2014 Wetstechnische informatie Type overheidsorganisatie Naam overheidsorganisatie WWW-adres overheidsorganisatie Type informatie Bestandsformaat Taal

Nadere informatie

Declaratieregeling Nederlandse Floorball & Unihockey Bond

Declaratieregeling Nederlandse Floorball & Unihockey Bond Declaratieregeling 2018 Nederlandse Floorball & Unihockey Bond Inhoudsopgave 1. Doel van de declaratieregeling... 3 2. Uitgangspunten bij het samenstellen van de declaratieregeling... 3 3. Welke kosten

Nadere informatie

Reglement kostenvergoedingen leden College van Bestuur Rijksuniversiteit Groningen

Reglement kostenvergoedingen leden College van Bestuur Rijksuniversiteit Groningen Rijksuniversiteit Groningen Reglement kostenvergoedingen leden College van Bestuur Rijksuniversiteit Groningen Vastgesteld door de Raad van Toezicht, d.d. 2o oktober 2014 Inhoudsopgave 1. Aanleiding 3

Nadere informatie

dat het gewenst is de CAR-UWO aan te passen in verband met de invoering van het Individueel KeuzeBudget;

dat het gewenst is de CAR-UWO aan te passen in verband met de invoering van het Individueel KeuzeBudget; De werkgeverscommissie griffie van Krimpen aan den IJssel gelezen de LOG A-brief van: a. 29 juni 2016, onderwerp 1KB regeling (Individueel KeuzeBudget) ; dat het gewenst is de CAR-UWO aan te passen in

Nadere informatie

Regeling reis- en verblijfkosten in verband met dienstreizen Universiteit Leiden 2015. Paragraaf 1 Algemene bepalingen. Verblijfkosten buitenland

Regeling reis- en verblijfkosten in verband met dienstreizen Universiteit Leiden 2015. Paragraaf 1 Algemene bepalingen. Verblijfkosten buitenland Regeling reis- en verblijfkosten in verband met dienstreizen Universiteit Leiden 2015 Regeling van de Universiteit Leiden houdende regels ten aanzien van de vergoeding van reis- en verblijfkosten in verband

Nadere informatie

Besluit kostenvergoedingen gemeente Capelle aan den IJssel 2007

Besluit kostenvergoedingen gemeente Capelle aan den IJssel 2007 CVDR Officiële uitgave van Capelle aan den IJssel. Nr. CVDR6258_3 1 mei 2018 Besluit kostenvergoedingen gemeente Capelle aan den IJssel 2007 Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den

Nadere informatie

Voorwaardenregeling gemeente Katwijk - Uitvoeringsregeling hoofdstuk 3

Voorwaardenregeling gemeente Katwijk - Uitvoeringsregeling hoofdstuk 3 CVDR Officiële uitgave van Katwijk. Nr. CVDR398890_1 15 november 2016 Voorwaardenregeling gemeente Katwijk - Uitvoeringsregeling hoofdstuk 3 Stellen vast de volgende regels ter uitvoering van artikel 3:6

Nadere informatie

Begin en einde van dienstreizen. Tijdelijke regeling zakelijke reis- en verblijfkosten Algemeen. Begripsomschrijvingen

Begin en einde van dienstreizen. Tijdelijke regeling zakelijke reis- en verblijfkosten Algemeen. Begripsomschrijvingen Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 7 december 2010, nummer 2010-71689, tot afkondiging van hun besluit inzake de vaststelling van de tijdelijke regeling zakelijke reisen verblijfkosten

Nadere informatie

Regeling reis- en verblijfkosten ambulante functies provincie Noord-Brabant

Regeling reis- en verblijfkosten ambulante functies provincie Noord-Brabant CVDR Officiële uitgave van Noord-Brabant. Nr. CVDR94779_3 6 december 2016 Regeling reis- en verblijfkosten ambulante functies provincie Noord-Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Gezien het advies

Nadere informatie

Regeling fiscale uitruil 1KB

Regeling fiscale uitruil 1KB De werkgeverscommissie griffie van Krimpen aan den IJssel besluit:» gelet op artikel 125 van de Ambtenarenwet;» gelet op artikel 160 van de Gemeentewet;» gelet op Wet op de loonbelasting 1964;» gelet op

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR130991_1. Dienstreizenvergoedingsregeling

CVDR. Nr. CVDR130991_1. Dienstreizenvergoedingsregeling CVDR Officiële uitgave van Heerenveen. Nr. CVDR130991_1 20 december 2017 Dienstreizenvergoedingsregeling DIENSTREIZENVERGOEDINGSREGELING vastgesteld door B&W op 4 februari 1997 tekstuele aanpassing (bedragen)

Nadere informatie

Stap voor Stap handleiding declaraties

Stap voor Stap handleiding declaraties Stap voor Stap handleiding declaraties Algemeen Om de gemaakte kosten op een snelle en correcte wijze uitbetaald te krijgen, dienen de declaraties aan bepaalde voorwaarden en regels te voldoen. Wanneer

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gezien de in het Sectoroverleg Provinciale Arbeidsvoorwaarden bereikte overeenstemming over de invoering van de CAP2018,

PROVINCIAAL BLAD. Gezien de in het Sectoroverleg Provinciale Arbeidsvoorwaarden bereikte overeenstemming over de invoering van de CAP2018, PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Limburg Nr. 8955 4 december 2018 Reisregeling Provincie Limburg 2018 Gedeputeerde Staten van Limburg, Gezien de in het Sectoroverleg Provinciale Arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

VERGOEDINGEN. Krammer HE Brielle /

VERGOEDINGEN. Krammer HE Brielle / VERGOEDINGEN Krammer 8 3232 HE Brielle 0181-470467/68 0181-470469 hanteert, conform de CAO PO, de navolgende regelingen inzake vergoedingen voor de aanschaf van een fiets voor het woon-werkverkeer, reiskosten

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Hamervoordracht voor de collegevergadering van

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Hamervoordracht voor de collegevergadering van Nummer Directie Dienst BD2011-013285 directie middelen en control College van burgemeester en wethouders Hamervoordracht voor de collegevergadering van 31 januari 2012 Agendapunt B1 Tekst van openbare

Nadere informatie

Gelet op de Arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Katwijk;

Gelet op de Arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Katwijk; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Katwijk. Nr. 26215 3 maart 2016 Uitvoeringsregeling hoofdstuk 3 Burgemeester en wethouders van Katwijk; Stellen vast de volgende beleidsregels ter uitvoering

Nadere informatie

Brochure over de. Rechtspositie van staten- en commissieleden van de provincie Utrecht

Brochure over de. Rechtspositie van staten- en commissieleden van de provincie Utrecht Brochure over de Rechtspositie van staten- en commissieleden van de provincie Utrecht 2 Inhoud 1. Inleiding 2. Bezoldiging en de fiscus 3. Bezoldiging 4. Reiskosten 5. Verblijfkosten 6. Cursus en congres

Nadere informatie

Verordening reiskosten medewerkers gemeente Uithoorn, 2013

Verordening reiskosten medewerkers gemeente Uithoorn, 2013 CVDR Officiële uitgave van Uithoorn. Nr. CVDR327797_1 5 september 2017 Verordening reiskosten medewerkers gemeente Uithoorn, 2013 Verordening reiskosten medewerkers gemeente Uithoorn, 2013 Reiskosten Artikel

Nadere informatie

Regeling buitenlandse dienstreizen NHL Stenden Hogeschool

Regeling buitenlandse dienstreizen NHL Stenden Hogeschool Regeling buitenlandse dienstreizen NHL Stenden Hogeschool Inhoud 1 Relatie met het NHL Stenden beleid... 1 1.1 Relatie met aanverwante interne regelingen... 1 1.2 Relatie met onderliggende procedures en

Nadere informatie

Regeling tegemoetkomingen in de verhuiskosten, tijdelijke huisvesting en woon-werkverkeer 2017

Regeling tegemoetkomingen in de verhuiskosten, tijdelijke huisvesting en woon-werkverkeer 2017 Regeling tegemoetkomingen in de verhuiskosten, tijdelijke huisvesting en woon-werkverkeer 2017 Kenmerk: CvB UIT-2564 LO-2017-493 Datum: 28-03-2017 Auteur: Koopmans Inhoudsopgave PARAGRAAF 1 BEGRIPSBEPALINGEN...

Nadere informatie

D E C L A R A T I E R E G E L I N G VERENIGING C A R A M B O L E

D E C L A R A T I E R E G E L I N G VERENIGING C A R A M B O L E D E C L A R A T I E R E G E L I N G VERENIGING C A R A M B O L E De declaratieregeling is bestemd voor de leden van het bestuur, commissies en voor overige personen die kosten bij de KNBB Vereniging Carambole

Nadere informatie

D E C L A R A T I E R E G E L I N G

D E C L A R A T I E R E G E L I N G D E C L A R A T I E R E G E L I N G De declaratieregeling is bestemd voor de leden van het bondsbestuur / sectiebesturen en zijn adviescommissies en voor overige personen die kosten bij de KNBB in rekening

Nadere informatie

Regeling vergoeding kosten

Regeling vergoeding kosten Regeling vergoeding kosten Stafafdeling Human Resources Vaststelling door CvB: 26 februari 2014 Herziening: augustus 2016 Inwerkingtreding: 1 oktober 2016 Regeling vergoeding kosten Toelichting 1) Reiskosten

Nadere informatie

1. Inleiding en uitgangspunten declaraties en bestuurskosten bestuursleden Nederlandse hogescholen

1. Inleiding en uitgangspunten declaraties en bestuurskosten bestuursleden Nederlandse hogescholen Declaratiereglement bestuur Citeertitel Datum inwerkingtreding 01-01-2019 Vastgesteld door Raad van Toezicht 11-12-2018 Rechtsgrondslag Bijzonderheden --- Korte omschrijving Declaratiereglement bestuur

Nadere informatie

Cafetaria-en salderingsregeling

Cafetaria-en salderingsregeling 1 Cafetaria-en salderingsregeling Cafetaria-en salderingsregeling De cafetariaregeling is een regeling waarbij de medewerker zelf kan bepalen hoe hij zijn /haar loon geniet. De medewerker kan belast loon

Nadere informatie

Artikel 17:1:1:1 Voorwaarden pagina 1 van 3

Artikel 17:1:1:1 Voorwaarden pagina 1 van 3 Artikel 17:1:1:1 Voorwaarden pagina 1 van 3 Hoofdstuk 17 Opleiding en ontwikkeling, regeling gemeente Den Helder Artikel 17:1:1:1 Voorwaarden Het college kan, indien en voor zover het belang van de dienst

Nadere informatie

Interpolis ZorgActief Vervoer 2014

Interpolis ZorgActief Vervoer 2014 Interpolis ZorgActief Vervoer 2014 Wat er geregeld en vergoed wordt 1 Tegemoetkoming in de kosten Bent u door uw (huis)arts doorverwezen naar een specialist en maakt u reiskosten om deze specialist te

Nadere informatie

REGELINGEN REISKOSTENVERGOEDINGEN

REGELINGEN REISKOSTENVERGOEDINGEN REGELINGEN REISKOSTENVERGOEDINGEN Bevat: tegemoetkoming woon-werk verkeer, vergoeding dienstreizen en fietsenplan. Vastgesteld door BG: d.d. Vastgesteld door OR: d.d. Regeling van kracht m.i.v. 1 mei 2010

Nadere informatie

Mobiliteitsregeling woon-werk en zakelijk. verkeer.

Mobiliteitsregeling woon-werk en zakelijk. verkeer. Mobiliteitsregeling woon-werk en zakelijk verkeer. Van toepassing vanaf 1 juli 2014 Inhoudsopgave toevoegen Mobiliteitsregeling Algemene bepaling In de Mobiliteitsregeling is het beleid betreffende de

Nadere informatie

Eén van deze loonbestanddelen kan ingeruild worden voor:

Eén van deze loonbestanddelen kan ingeruild worden voor: 1 Cafetariaregeling Cafetariaregeling De cafetariaregeling is een regeling waarbij de medewerker zelf kan bepalen hoe hij zijn /haar loon geniet. De medewerker kan belast loon ruilen voor bepaalde vergoedingen

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR375771_1. Reisregeling provincie Limburg Artikel 1 Begripsomschrijvingen

CVDR. Nr. CVDR375771_1. Reisregeling provincie Limburg Artikel 1 Begripsomschrijvingen CVDR Officiële uitgave van Limburg. Nr. CVDR375771_1 30 november 2018 Reisregeling provincie Limburg 2015 Reisregeling provincie Limburg 2015 Artikel 1 Begripsomschrijvingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Regeling reis- en verblijfkosten, verhuiskosten en pensionkosten provincie Noord-Holland 2016

Regeling reis- en verblijfkosten, verhuiskosten en pensionkosten provincie Noord-Holland 2016 CVDR Officiële uitgave van Noord-Holland. Nr. CVDR390850_2 5 februari 2018 Regeling reis- en verblijfkosten, verhuiskosten en pensionkosten provincie Noord-Holland 2016 Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

Nadere informatie

Declaratiebesluit NTTB

Declaratiebesluit NTTB Declaratiebesluit NTTB 0. Voorwoord De inhoud van het declaratiebesluit is een aanbod vanuit de NTTB aan vrijwilligers en medewerkers om kosten die zij maken voor de NTTB te vergoeden. Het declaratiebesluit

Nadere informatie

Vervoersplan 2013 / 2014. Handleiding voor de medewerkers van Zuyd Hogeschool

Vervoersplan 2013 / 2014. Handleiding voor de medewerkers van Zuyd Hogeschool Vervoersplan 2013 / 2014 Handleiding voor de medewerkers van Zuyd Hogeschool Versie: 10-6-2013 10-6-2013 1 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 REGELINGEN... 3 DE AUTOREGELING... 3 DE OV-REGELING... 4 DE FIETSREGELING...

Nadere informatie

Regeling tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer en tegemoetkoming kosten van verhuizing Universiteit Leiden

Regeling tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer en tegemoetkoming kosten van verhuizing Universiteit Leiden Regeling tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer en tegemoetkoming kosten van verhuizing Universiteit Leiden Regeling van de Universiteit Leiden houdende regels ten aanzien van de tegemoetkoming in

Nadere informatie

Regeling Vergoeding Dienstreizen TU/e

Regeling Vergoeding Dienstreizen TU/e Inleiding... 2 1. De Regeling Vergoeding Dienstreizen TU/e... 2 1.1. Artikel 1 - Definities...2 1.2. Artikel 2 - Algemene bepalingen...2 1.3. Artikel 3 - Verlenen van toestemming...2 1.4. Artikel 4 - Begin

Nadere informatie

Tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer na (her)plaatsing

Tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer na (her)plaatsing Geel = orspronkelijke PTW Blauw = nieuwe PTW Tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer na (her)plaatsing 1. Mijn plaats van tewerkstelling verandert niet door de reorganisatie. Ik word op dezelfde plaats

Nadere informatie

Algemene toelichting op de Landelijke Dyade regeling 2018 (aanvullende) reiskostenvergoeding woon-werkverkeer zoals overgenomen door uw werkgever

Algemene toelichting op de Landelijke Dyade regeling 2018 (aanvullende) reiskostenvergoeding woon-werkverkeer zoals overgenomen door uw werkgever Algemene toelichting op de Landelijke Dyade regeling 2018 (aanvullende) reiskostenvergoeding woon-werkverkeer zoals overgenomen door uw werkgever Inleiding Uw werkgever streeft er naar om zijn werknemers

Nadere informatie

Vergoedingsregeling dienstreizen Universiteit Twente

Vergoedingsregeling dienstreizen Universiteit Twente Vergoedingsregeling dienstreizen Universiteit Twente Kenmerk: 401.829/HR Datum: 22-01-2014 Auteur: I.M. Miessen Inhoudsopgave ARTIKEL 1 BEGRIPSBEPALINGEN... 2 ARTIKEL 2 TOEPASSELIJKHEID... 2 ARTIKEL 3

Nadere informatie

Declaratieregeling CvB-leden Nederlandse universiteiten. Vastgesteld door de voorzitters van de Raden van Toezicht op 20 november 2017

Declaratieregeling CvB-leden Nederlandse universiteiten. Vastgesteld door de voorzitters van de Raden van Toezicht op 20 november 2017 Declaratieregeling CvB-leden Nederlandse universiteiten Vastgesteld door de voorzitters van de Raden van Toezicht op 20 november 2017 Invoeringsdatum: 1 januari 2018 Inhoudsopgave 1. Uitgangspunten declaratieregeling

Nadere informatie

04.H.05 VERVOERSMANAGEMENT

04.H.05 VERVOERSMANAGEMENT 04.H.05 VERVOERSMANAGEMENT HOOGHEEMRAADSCHAP VAN DELFLAND Status : Vastgesteld in vergadering D&H.. 2013 : Ingangsdatum 1 januari 2014 Bedrijfsvoering/P&O-FZ 1 Algemene toelichting Het, hierna: Delfland,

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Nummer 17 van 2009 PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Regeling reis- en verblijfkosten provincie Zeeland. Gedeputeerde Staten van Zeeland Gelet op het advies van de commissie voor Georganiseerd Overleg besluiten:

Nadere informatie

Reis- en verblijfkostenregeling provincie Noord-Holland 2012

Reis- en verblijfkostenregeling provincie Noord-Holland 2012 Reis- en verblijfkostenregeling provincie Noord-Holland 2012 (gebaseerd op artikel F.4 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies (CAP)) I. Algemeen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze

Nadere informatie

De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening. Dit zijn de belangrijkste punten

De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening. Dit zijn de belangrijkste punten De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening Dit zijn de belangrijkste punten Inleiding Per 1 januari 2010 geldt voor werknemers in de sociale werkvoorziening een nieuwe reiskostenregeling. Deze

Nadere informatie

Regeling onkostenvergoeding Raad van Bestuur Careaz

Regeling onkostenvergoeding Raad van Bestuur Careaz Regeling onkostenvergoeding Raad van Bestuur Careaz INLEIDING De Raad van Toezicht van Careaz houdt toezicht op het bestuur en beheer door de bestuurder en is in de hoedanigheid van werkgever verantwoordelijk

Nadere informatie

Reis- en verblijfkosten 2013

Reis- en verblijfkosten 2013 Reis- en verblijfkosten 2013 Beleidregels ten aanzien van dienstreizen en vergoedingen wegens reis- en verblijfkosten voor overheidsdienaren Ministerie van Algemene Zaken afdeling P&O Bijlage bij rondschrijven

Nadere informatie

Opgemaakt door: Martijn Kösters / Bram van Wickeren Vastgesteld door LB

Opgemaakt door: Martijn Kösters / Bram van Wickeren Vastgesteld door LB Declaratiereglement Versie 3.0 Opgemaakt door: Martijn Kösters / Bram van Wickeren Vastgesteld door LB 21-09-2017 op: Ingangsdatum: 21-09-2017 1. Uitgaven gedaan ten behoeve van de vereniging zijn declarabel

Nadere informatie

Onkostenregeling NJBB

Onkostenregeling NJBB Onkostenregeling NJBB Een sportbond draait op de inzet van enthousiaste en bekwame vrijwilligers. Vrijwilligers binnen de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) hebben affiniteit met sport, in bijzonder

Nadere informatie

Reglement kostenvergoedingen leden College van Bestuur Universiteit Maastricht

Reglement kostenvergoedingen leden College van Bestuur Universiteit Maastricht Reglement kostenvergoedingen leden College van Bestuur Universiteit Maastricht 1 Inhoudsopgave 1. Aanleiding 3 2. Algemene vaste onkostenvergoeding (VOV) 4 3. Representatiekosten 5 4. Reis- en verblijfkosten

Nadere informatie

Volgnummer : 16 Kenmerk : stafafdeling bestuurlijke zaken en middelen Onderwerp : Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2015

Volgnummer : 16 Kenmerk : stafafdeling bestuurlijke zaken en middelen Onderwerp : Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2015 Volgnummer : 16 Kenmerk : stafafdeling bestuurlijke zaken en middelen Onderwerp : Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2015 De raad van de gemeente Brielle; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Reis- en verblijfkostenregeling Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied 2015

Reis- en verblijfkostenregeling Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied 2015 Besluit van het dagelijks bestuur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied van 11 september 2015 tot vaststelling van de Reis- en verblijfkostenregeling Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied 2015 Gelet

Nadere informatie

Raad van Toezicht. Met de publicatie van dit rapport voldoet de Raad van Toezicht aan de hierboven geformuleerde verplichting.

Raad van Toezicht. Met de publicatie van dit rapport voldoet de Raad van Toezicht aan de hierboven geformuleerde verplichting. Raad van Toezicht 12 maart 2014 Remuneratierapport Het protocol Raad van Toezicht en College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam, dat in overeenstemming met de branchecode governance hbo is vastgesteld,

Nadere informatie

A De regeling die toeziet op de vergoeding van de kosten gemaakt door de vrijwilligers van het COC

A De regeling die toeziet op de vergoeding van de kosten gemaakt door de vrijwilligers van het COC A De regeling die toeziet op de vergoeding van de kosten gemaakt door de vrijwilligers van het COC Algemeen Voor het declareren en maken van onkosten gelden de volgende algemene regels: Alle gedeclareerde

Nadere informatie

Vergoedingsregeling reiskosten woon-werkverkeer gemeente Drimmelen. Gelet op de verkregen instemming van de Ondernemingsraad d.d.

Vergoedingsregeling reiskosten woon-werkverkeer gemeente Drimmelen. Gelet op de verkregen instemming van de Ondernemingsraad d.d. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Drimmelen. Nr. 106992 11 november Vergoedingsregeling reiskosten woon-werkverkeer gemeente Drimmelen Burgemeester en wethouders van Drimmelen; Gelet op de verkregen

Nadere informatie

Het vaststellen van de regeling dienstreizen en verblijfkosten RUD Drenthe

Het vaststellen van de regeling dienstreizen en verblijfkosten RUD Drenthe Agendapuntvoor de vergadering van het algemeen bestuur RUD-Drenthe Vergadering 30 maart 2015 Datum: 23 februari 2015 Opsteller: R.G.J. Derksen (I \ Johan Vogelaar, directeur RUD Drenthe I Onderwerp 1*

Nadere informatie

Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer Gezien het voorstel van de afdeling Concernadvies van 1 december 2016;

Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer Gezien het voorstel van de afdeling Concernadvies van 1 december 2016; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roermond. Nr. 183215 27 december 2016 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Roermond, Gezien het

Nadere informatie

- gelet op het bepaalde in artikel 15:1:22 en hoofdstuk 18 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag,

- gelet op het bepaalde in artikel 15:1:22 en hoofdstuk 18 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag, REGELING VERGOEDING VERPLAATSINGSKOSTEN 2011 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, - gelet op het bepaalde in artikel 15:1:22 en hoofdstuk 18 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag,

Nadere informatie

Voorschriften bij declaraties 1

Voorschriften bij declaraties 1 Voorschriften bij declaraties 1 A) Algemeen B) Vergoeding kosten en criteria 1) Dienstreizen en verblijfkosten binnenland 2) Dienstreizen en verblijfkosten buitenland 3) Telefonie en internetaansluitingen

Nadere informatie

D E C L A R A T I E B E S L U I T

D E C L A R A T I E B E S L U I T D E C L A R A T I E B E S L U I T (inwerkingtreding per 01-10-2018) Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie D E C L A R A T I E B E S L U I T INHOUD DEEL 1 ALGEMENE NORMEN DEEL 2 REISKOSTEN DEEL

Nadere informatie

Algemene toelichting op de Landelijke Dyade regeling 2016 (aanvullende) reiskostenvergoeding woon-werkverkeer zoals overgenomen door uw werkgever

Algemene toelichting op de Landelijke Dyade regeling 2016 (aanvullende) reiskostenvergoeding woon-werkverkeer zoals overgenomen door uw werkgever Algemene toelichting op de Landelijke Dyade regeling 2016 (aanvullende) reiskostenvergoeding woon-werkverkeer zoals overgenomen door uw werkgever Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Nadere informatie

D E C L A R A T I E B E S L U I T

D E C L A R A T I E B E S L U I T D E C L A R A T I E B E S L U I T (inwerkingtreding per 01-01-2009) Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie Declaratiebesluit KNSA, versie 2009, blz. 1 D E C L A R A T I E B E S L U I T INHOUD DEEL

Nadere informatie

Bijlage 1 (bron: verplaatsingskostenregeling woon-werkverkeer provincie Zuid-Holland 2013)

Bijlage 1 (bron: verplaatsingskostenregeling woon-werkverkeer provincie Zuid-Holland 2013) Bijlage 1 (bron: verplaatsingskostenregeling woon-werkverkeer provincie Zuid-Holland 2013) VERPLAATSINGSKOSTENREGELING WOON-WERKVERKEER ODH 2013 HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering De school heeft deze verzekering via Concent. Hiermee is de aansprakelijkheid voor bestuursleden, docenten en personeel afgedekt op het gebied van de kwaliteit

Nadere informatie

Heeft u interesse in een (aanvullende) reiskostenvergoeding?

Heeft u interesse in een (aanvullende) reiskostenvergoeding? Heeft u interesse in een (aanvullende) reiskostenvergoeding? Beste collega, Weet u dat er een mogelijkheid bestaat om een (aanvullende) reiskostenvergoeding te ontvangen, óók als u niet in aanmerking komt

Nadere informatie

Declaratie- en faciliteitenregeling Collegeleden en Algemeen Directeur

Declaratie- en faciliteitenregeling Collegeleden en Algemeen Directeur Declaratie- en faciliteitenregeling Collegeleden en Algemeen Directeur Doel en uitgangspunten Declaratie- en faciliteitenregeling Collegeleden en Algemeen Directeur Met de Declaratie- en faciliteitenregeling

Nadere informatie

Protocol beloningen en onkostenvergoedingen

Protocol beloningen en onkostenvergoedingen Protocol beloningen en onkostenvergoedingen Vastgesteld op 25/09/2018 Versie 26/08/2018 1. Inleiding 1.1 Dit Protocol is een Protocol als bedoeld in artikel 38 juncto 25 van de Statuten van Stichting Nederlands

Nadere informatie

Reis- en onkostenvergoedingen arbitragefunctionarissen 2019

Reis- en onkostenvergoedingen arbitragefunctionarissen 2019 Reis- en onkostenvergoedingen arbitragefunctionarissen 2019 Definitieve versie februari 2019 De KNLTB kent de volgende soorten evenementen: 1. Internationale evenementen. 2. Nationale evenementen. 3. Nationale

Nadere informatie

Kantoor Eindhoven. Stichting Vakraad voor de Timmerindustrie Postbus 24 1400 AA Bussum. Betreft: CAO voor de Timmerindustrie 2015/2017

Kantoor Eindhoven. Stichting Vakraad voor de Timmerindustrie Postbus 24 1400 AA Bussum. Betreft: CAO voor de Timmerindustrie 2015/2017 Kantoor Eindhoven > 1 Postbus 90056 5600 PJ EINDHOVEN Stichting Vakraad voor de Timmerindustrie Postbus 24 1400 AA Bussum Telefoon (0800) 0543 Datum 26 januari 2016 Uw kenmerk Kenmerk 2015-82/GvS Betreft:

Nadere informatie

vergoedingen ziekenvervoer 2007 informatie voor particulieren

vergoedingen ziekenvervoer 2007 informatie voor particulieren vergoedingen ziekenvervoer 2007 informatie voor particulieren zittend ziekenvervoer tegemoetkoming in de kosten Wanneer u door uw (huis)arts wordt doorverwezen naar een specialist, maakt u wellicht reiskosten

Nadere informatie