Subsidiereglement Jeugdraad De Haan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Subsidiereglement Jeugdraad De Haan"

Transcriptie

1 Subsidiereglement Jeugdraad De Haan Een en ander wordt geregeld in het Jeugdbeleidsplan (JBP). Aanvraagformulieren kunnen verkregen worden bij de Jeugddienst of op de website POST 1: Subsidiëring van het jeugdwerk - 38% 1.1. Verdeling Startbedrag (7%) Het subsidiebedrag wordt gelijk verdeeld over de onderscheiden jeugdverenigingen die voldoen aan de voorwaarden gesteld in het decreet van , houdende subsidiëring van gemeentebesturen inzake het voeren van een jeugdwerkbeleid. Bijdrage per lid (7%) Volgens het aantal leden, wonende op het grondgebied van de gemeente De Haan, die de onderscheiden jeugdverenigingen effectief ingeschreven hebben, wordt het subsidiebedrag verdeeld. Activiteitenbijdrage (24%) Volgens het aantal activiteiten en de deelnemende leden, woonachtig te De Haan, wordt het subsidiebedrag verdeeld op basis van een 80%-regel Aanvraagmodaliteiten Een vereniging moet haar aanvraag tot subsidiëring indienen bij de jeugddienst uiterlijk op 31 maart van het werkingsjaar. Bij de aanvraag dienen volgende zaken gevoegd te worden: een kopie van de officiële ledenlijst bij de koepelorganisatie of verzekeringsmaatschappij met vermelding van naam, voornaam, adres en geboortedatum. 3-maandelijks moet er een lijst met activiteiten + het aantal deelnemers ingediend worden. In te dienen tegen uiterlijk 4 april /4 juli /3 oktober/12 december. Een vereniging die voor de eerste keer een aanvraag indient, moet 1 jaar werking kunnen voorleggen Timing voor het indienen van de aanvraagformulieren Om een vlotte verwerking van de gegevens te garanderen moet de onderstaande timing voor het indienen van formulieren en activiteitenkalenders gerespecteerd worden.

2 Aanvraagformulier werkingsgeld jeugdverenigingen: in te dienen uiterlijk 31 maart. Indienen van de activiteitenkalender van uw vereniging per kwartaal: 1 ste kwartaal eindigt op 31 maart: in te dienen vóór einde 1 ste kwartaal 2 de kwartaal eindigt op 30 juni: in te dienen vóór einde 2 de kwartaal 3 de kwartaal eindigt op 30 september: in te dienen vóór einde 3 de kwartaal 4 de kwartaal eindigt op 31 december: in te dienen vóór 10 december. Alle formulieren die na de uiterlijke data worden binnengebracht kunnen niet meer in aanmerking komen voor de subsidies. POST 2: Kampsubsidies - 12% 2.1. Verdeling Voor ondersteuning van jeugdkampen wordt 12% van het totaal bedrag voorzien Aanvraagmodaliteiten Voorwaarden voor kampen en bivakken: initiatieven met minimum 2 overnachtingen en 3 dagen met activiteiten in aanmerking genomen; het kamp of bivak moet plaatsvinden buiten de grenzen van De Haan; zowel binnen- als buitenlandse initiatieven kunnen worden gesubsidieerd; bij het aanvraagformulier moet het volgende worden gevoegd: namenlijst van de deelnemers en een uitgebreid kampprogramma; subsidieaanvragen dienen 30 dagen vóór de kampperiode te gebeuren en bijkomende inlichtingen (namenlijst + uitgebreid kampprogramma) ± 5-tal dagen voor het vertrek Timing voor het indienen van de aanvraagformulieren Om een vlotte verwerking van de gegevens te garanderen moet de onderstaande timing voor het indienen van formulieren gerespecteerd worden. Aanvraagformulier kampsubsidies: in te dienen uiterlijk 30 dagen vóór elke kampperiode.

3 POST 3: Projecten en culturele activiteiten - 29,5% 3.1. Projectsubsidies - 29,5% Binnen de perken van het beschikbare krediet (voorzien in het jeugdwerkbeleidsplan) wordt aan jeugdverenigingen, jeugdraad of groepjes jongeren een toelage ter ondersteuning voor het organiseren van projecten toegekend onder de in dit reglement gestelde voorwaarden. De subsidie wordt toegekend aan Haanse jeugdverenigingen of aan een groepje Haanse jongeren en heeft tot doel, nieuwe initiatieven te stimuleren die inspelen op de behoeften van kinderen en jongeren die wel/niet georganiseerd zijn. Een project komt in aanmerking indien het voldoet aan volgende voorwaarden: De doelgroep van het project zijn Haanse jongeren tussen 6 en 25 jaar. De organisatoren moeten voor tenminste ¾ jonger zijn dan 30 jaar. Het project moet open staan voor iedereen. Het project moet de specifieke werking overschrijden, een ongebruikelijke activiteit of gericht zijn op een specifiek of nieuw doelpubliek. De uitvoering van het project moet plaats hebben op Haans grondgebied en georganiseerd worden door voornamelijk Haanse jongeren. De nodige verzekeringen dienen afgesloten te worden (objectieve aansprakelijkheid inzake brand en ontploffing, burgerlijke aansprakelijkheid, lichamelijke ongevallen) door de organisatoren. In tijd en ruimte beperkt initiatief, bij voorkeur binnen de vrije tijd van kinderen en jongeren. Volgende projecten komen niet in aanmerking: Projecten met een commercieel doel of met een deelnameprijs. Projecten die niet voor en door jongeren worden gerealiseerd. De toekenning van de subsidie, op basis van de criteria beschreven in dit reglement, gebeurt door het College van Burgemeester & Schepenen op advies van het dagelijks bestuur van de jeugdraad. De toelage wordt berekend op de gemaakte kosten. Men kan maximum 50% van de gemaakte kosten toegekend krijgen, met een maximum van 300 euro. Indien de aanvrager reeds een andere gemeentelijke subsidie ontvangen heeft voor hetzelfde project dan kan er geen extra subsidie meer toegekend worden. De initiatiefnemers verbinden zich ertoe de samenwerking met het gemeentelijk jeugdwerk kenbaar te maken door op alle publiciteit volgende zin toe te voegen: In samenwerking met Jeugdraad De Haan. Volgende kosten komen in aanmerking: Huur van spel- en sportmateriaal dat kadert binnen een doelgerichte activiteit. Promotiekosten (affiches& flyers). Honoraria van sprekers of lesgevers, uitkoopsommen.

4 Huur van logistiek materiaal. Andere op voorhand gespecificeerde en goedgekeurde kosten. Onderstaande kosten komen niet in aanmerking: Voeding en drank. Producten die worden doorverkocht aan deelnemers. Sabam en Billijke Vergoeding. Verzekeringen. Het totale budget wordt evenredig gespreid over 4 kwartalen. De subsidies worden uitbetaald tot zover het budget van projectsubsidie van dat kwartaal strekt. Mocht het budget van één kwartaal ontoereikend zijn om de uitgaven van dat kwartaal te dekken, worden de subsidies proportioneel verdeeld onder de goedgekeurde projecten. Als een budget van het eerste kwartaal niet opgebruikt is, wordt het overgeheveld naar het volgende kwartaal Ondersteuning organisatie gratis livemuziekfestival voor Haanse jongeren : Jaarlijks wordt er een minimumbedrag van 1500,00 gereserveerd voor de ondersteuning van een livemuziekfestival voor Haanse jongeren. Deze subsidie zal verleend worden indien het festival voldoet aan volgende voorwaarden: De doelgroep van het festival zijn Haanse jongeren tussen 16 en 25 jaar. De toegang tot het festival is volledig gratis. De organisator(en) of de VZW is(zijn) aangesloten bij de Haanse jeugdraad. Op de affiche van het festival staat livemuziek geprogrammeerd die inspeelt op de huidige interesses van de doelgroep. De uitvoering van het festival moet plaats hebben op Haans grondgebied. De nodige verzekeringen dienen afgesloten te worden (objectieve aansprakelijkheid inzake brand en ontploffing, burgerlijke aansprakelijkheid, lichamelijke ongevallen) door de organisatoren. Volgende kosten voor het organiseren van het festival komen in aanmerking: Promotiekosten (affiches& flyers). Uitkoopsom van artiesten. Andere op voorhand gespecificeerde en goedgekeurde kosten. Onderstaande kosten voor het organiseren van het festival komen niet in aanmerking: Voeding en drank. Producten die worden doorverkocht aan deelnemers. Sabam en Billijke Vergoeding. Verzekeringen.

5 3.3. Aanvraagmodaliteiten: Om voor betoelaging in aanmerking te komen, moet een project minimum acht weken voor het begin ervan ter goedkeuring worden voorgelegd aan het dagelijks bestuur van de jeugdraad, die dan adviseert aan het schepencollege. Een project wordt goedgekeurd op basis van een concrete aanvraag en het daar bijhorende dossier dat een degelijke financiële en pedagogische aanpak waarborgt. Een aanvraag kan ieder moment van het jaar worden ingediend. De uitbetaling zal gebeuren binnen een periode van 2 maanden na het einde van elk semester, na het voorleggen van een evaluatieverslag en een gedetailleerde staat van inkomsten en uitgaven. Op dit aanvraagformulier moet worden vermeld: Het volledige programma, het verloop van de activiteit (opgesplitst in voorbereidingstijd, uitvoering en evaluatie). Wat men met het project wenst te bereiken. Plaats, datum, duur van het project. Raming van de kosten: inkomsten en uitgaven (met vermelding van eventuele andere subsidies). Lijst van de organisatoren met vermelding van twee meerderjarige personen (naam, adres, geboortedatum), die als verantwoordelijke inrichters die gevolmachtigd werden om de subsidie in ontvangst te nemen. Het rekeningnummer waar de subsidie kan gestort worden. Ten laatste 4 weken na het project dient bij de jeugddienst een kort evaluatieverslag binnengebracht te worden. Dit verslag bevat zeker volgende elementen: Een evaluatie van het project (naar voorgestelde doel en doelstellingen). Financieel verslag; alle onkosten moeten met de nodige bewijsstukken aangetoond worden. (factuur met duidelijke omschrijving van het product en datum). Alle wijzigingen aan het project (zowel data als inhoud) moeten zo vlug mogelijk, schriftelijk of per mail, aan de jeugddienst worden gemeld. Het gemeentebestuur kan controle uitoefenen en de uitbetaalde projectsubsidie geheel of gedeeltelijk terugvorderen indien deze werd toegekend op basis van onjuiste aangifte. Enkel het College van Burgemeester en Schepenen kan, na advies van de gemeentelijke Jeugdraad, geschillen beslechten.

6 POST 4: Jeugdhuiswerking - 12,5% 4.1. Ondersteuning jeugdhuiswerking - 12,5% Per kwartaal wordt ¼de van een vastgelegd jaarpercentage (12,5%) uitbetaald aan de jeugdhuiswerking indien men kan aantonen dat er tijdens dat kwartaal een kernwerking heeft plaatsgevonden, ook de geprogrammeerde activiteiten komen hiervoor in aanmerking. KERNWERKING: Hiermee wordt een openingsavond bedoeld. Deze werking bestaat uit vrijwilligers jonger dan 25, eventueel aangevuld met een permanent verantwoordelijke. Vergadering van het dagelijks bestuur of andere vergaderingen (animatie, programmatie, ) tellen niet mee. De werking richt zich voornamelijk tot tieners, adolescenten en jongvolwassenen van 15 tot 25 jaar. Leden en/of deelnemers worden actief gestimuleerd om activiteiten mee te helpen uitwerken en/of te organiseren. De vereniging moet beschikken over een permanente ontmoetingsruimte en voldoende sanitaire voorzieningen. GEPROGRAMMEERDE ACTIVITEITEN: Naast de openingsuren zoals vermeld in de statuten en/of het huishoudelijke reglement van het jeugdhuis, worden hier ook extra activiteiten (bijv. film, fuif, ) meegeteld. POST 5: Kadervorming - 8% Kadervorming behelst de pedagogische, methodische en geprogrammeerde vorming en vervolmaking van kaderleden (leiders/leidsters, monitors/monitrices, animators, bestuursleden) met het oog op de animatie en begeleiding van jongeren op weg naar volwassenheid. De kadervorminginitiatieven moeten aan volgende voorwaarden voldoen: De deelnemers zijn tenminste 16 jaar. Ze omvatten een programma dat tenminste één van volgende elementen inhoudt: pedagogische vorming, algemene sociale vorming, culturele vorming, creatieve technieken, sport-, spel- en openluchtactiviteiten. Kadervorming moet relevant zijn voor de begeleidingstaak of de verantwoordelijkheid die de cursist waarneemt. In geval van twijfel dient de betrokken jongere de relevantie aan te tonen. Kadervorming dient gegeven te worden of onder toezicht te staan van een bevoegde en gekwalificeerde begeleiding. De gevolgde methodes dienen aangepast te zijn aan het jeugdwerk. Om voor subsidiëring in aanmerking te komen, moet een kadervorminginitiatie minimum 4 opeenvolgende uren effectieve vormingstijd omvatten en moet de aanvrager in De Haan wonen. Interne kadervorming moet voor minimum 10 personen worden georganiseerd.

7 Komen in niet in aanmerking: Cursussen die aansluiten bij een beroepsopleiding. Stages verbonden aan monitorencursussen. Cursussen die uitsluitend de opleiding of vervolmaking in een sporttak beogen Aanvraagmodaliteiten: Op het aanvraagformulier moet het onderwerp en de relevantie aangetoond worden van de vorming. Externe kadervorming Externe kadervorming, uitgezonderd vorming die leidt tot attest Jeugdwerk. 50% van de kostprijs van een cursus met een maximum van 40,00 per cursus. Externe kadervorming die leidt tot attest Jeugdwerk (Animator, Hoofdanimator, Instructeur, Hoofdinstructeur). 50% van de kostprijs van een cursus met een maximum van 75,00 per cursus. Interne kadervorming 75% van honoraria en reiskosten van lesgevers (voor zover deze 10,00/per lesuur niet overschrijdt) met een maximum van 74,00/per lesgever/per dag. 50% van de kosten gemaakt voor het organiseren van een bestuursvormingsdag met een maximum van 186,00 per vormingsinitiatief.

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET JEUGDWERK. Vorselaar,

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET JEUGDWERK. Vorselaar, GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET JEUGDWERK 1. ALGEMEEN Het college van burgemeester en schepenen verleent jaarlijks subsidies aan de erkende jeugd- en jongerenbewegingen van de gemeente Vorselaar,

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN Art. 1.1. Art. 1.2. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer.

Nadere informatie

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse In werking vanaf werkjaar 2014-2015 1.1. Algemene bepalingen art. 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentelijke begroting en het

Nadere informatie

Aanvraag Startsubsidie

Aanvraag Startsubsidie Aanvraag Startsubsidie Dit formulier 6 maand na de start van het jeugdwerkinitiatief, bezorgen aan het College van Burgemeester en Schepenen T.a.v. De gemeentelijke jeugddienst Grote Markt 1 9060 Zelzate

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010.

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. HOOFDSTUK I. ALGEMENE BEPALINGEN Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Werkjaar:

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1.1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen Art. 1.1.1. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer. Art.

Nadere informatie

REGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN MUZIEKEVENEMENTEN VOOR JONGEREN

REGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN MUZIEKEVENEMENTEN VOOR JONGEREN jeugddienst R E G L E M E N T Gemeenteraad van 30 mei 2013 REGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN MUZIEKEVENEMENTEN VOOR JONGEREN DEEL 1: ONDERSTEUNING VAN CONCERTEN EN FESTIVALS Art. 1: Wat Dit reglement voorziet

Nadere informatie

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Artikel 1 Met ingang van 1 januari 2014 kunnen alle jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD Het subsidiereglement werd, na positief advies van de jeugdraad dd 15 mei 2012, goedgekeurd in de openbare zitting van de gemeenteraad dd 9 juli 2012. Het reglement gaat in op 1

Nadere informatie

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009)

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Wat Binnen de perken van

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN Goedgekeurd door de gemeenteraad 27 oktober 2011 Art. 1. Toelagen inzake het volgen van kadervorming Art. 1.1. Binnen de betoelaging van de Vlaamse regering, volgens

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Subsidiereglement jeugdwerk (GR 18/9/2018) Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Modaliteiten 1 Dit reglement regelt enerzijds de betoelaging door de gemeente Berlaar van de erkende jeugdverenigingen

Nadere informatie

De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht!

De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht! De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht! Volg de aanwijzingen in deze brochure stap voor stap en kom zo tot een perfect subsidiedossier! We overlopen alle formulieren zodat je duidelijk weet

Nadere informatie

Subsidiereglement gemeente Wachtebeke

Subsidiereglement gemeente Wachtebeke Subsidiereglement gemeente Wachtebeke Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art.1. Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentelijke begroting en het jaarplan van het jeugdwerkbeleidsplan,

Nadere informatie

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK DOEL EN PERIODE De subsidiëring van het jeugdwerk heeft tot doel het jeugdwerk financieel te ondersteunen zodat zij hun werking behouden, verder uitbouwen en differentiëren.

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet DATUM BESLISSING: 17 december 2015 DATUM BEKENDMAKING: 21 december 2015 Artikel 1: de wijzigingen binnen het subsidiereglement

Nadere informatie

Subsidiereglement JEUGD

Subsidiereglement JEUGD Zoals vastgesteld door de gemeenteraad tijdens de zitting van 21 januari 2014 Begripsomschrijvingen Attest : Een officieel attest uitgereikt of erkend door de Dienst Sociaal- Cultureel Werk voor Jeugd

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK 1 Nominatieve toelagen jeugdraad 1500... 2 2 Toelagen voor jeugdverenigingen... 2 2.1 Jeugdraadtoelage 800... 2 2.2 subsidie De Flodder 1400... 2 2.2.1 Werkingstoelage 1100...

Nadere informatie

Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense

Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense jeugdverenigingen Hoofdstuk I: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Art.

Nadere informatie

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen Artikel 1. Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Meerhout kan jaarlijks subsidies verlenen aan erkende jeugdhuizen en jeugdverenigingen van Meerhout die werken met vrijwilligers, en dit binnen de

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN ART. 1. ALGEMEEN 1.1. Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten verleent het

Nadere informatie

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel.

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. 1 Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. Aan de jeugdraad wordt een nominatief bedrag van 1.500 toegekend

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Erkennings- en subsidiereglement voor het plaatselijk jeugdwerk

Erkennings- en subsidiereglement voor het plaatselijk jeugdwerk StadLier Erkennings- en subsidiereglement voor het plaatselijk jeugdwerk Algemene bepalingen Erkenningsvoorwaarden Werkingssubsidie Kadervorming Subsidie voor plaatselijke vormings- en informatieprojecten

Nadere informatie

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden.

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden. Subsidiereglement jeugdbeleid gemeente Borsbeek Inhoud Art. 1: Begrippen p.1 Art. 2: Subsidies jeugd p.2 Art. 3: Uitbetaling p.2 Art. 4: Voorwaarden tot uitbetaling p.2 Art. 5: Inwerkingtreding p.7 Art.

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

1. Algemene bepalingen

1. Algemene bepalingen GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende de subsidiëring van verhoging van de sportkwalificatie van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen 2014-2019 Artikel 1 1. Algemene

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN Stedelijke jeugddienst Borgloon St-Rochuslaan 12a 3840 BORGLOON 012 67 37 01 www.jeugddienstborgloon.be jeugddienst@borgloon.be

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 19.02.2009 Provincie West-Vlaanderen Gemeente 8755 Ruiselede Aanwezig : G. De Roo : Burgemeester-voorzitter ; M. De Muynck, H. Gyselbrecht, C.

Nadere informatie

- Indien vzw : ondernemingsnummer :..

- Indien vzw : ondernemingsnummer :.. AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN JEUGDVERENIGINGEN Deel 1 van dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het reglement inzake de basissubsidies (werkingssubsidies). Deel 2 van dit aanvraagdossier geeft

Nadere informatie

Gelet op het advies van de gemeentelijke jeugdraad d.d. 2 oktober 2004;

Gelet op het advies van de gemeentelijke jeugdraad d.d. 2 oktober 2004; De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 9 juni 1993 houdende de subsidiëring van gemeentebesturen en de Vlaamse gemeenschapscommissie inzake het voeren van een jeugdwerkbeleid gewijzigd op 6 juli 2003;

Nadere informatie

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten SUBSIDIEREGLEMENT Projectsubsidie Subsidie voor educatieve en sensibiliserende De gemeente Boechout voorziet jaarlijks een bedrag voor financiële steun voor ontwikkelingssamenwerking, zowel voor Zuidwerking

Nadere informatie

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 De gemeente Kalmthout voorziet in een subsidiereglement

Nadere informatie

- WAARVOOR-subsidies Ondersteunen gericht bepaalde werkingselementen of kosten.

- WAARVOOR-subsidies Ondersteunen gericht bepaalde werkingselementen of kosten. INLEIDING Na ruim beraad en zorgvuldige inspraak besloten we in Ruiselede het subsidiereglement voor de verdeling van de gelden aan de jeugdverenigingen dat goedgekeurd werd in zitting van 12/04/95 te

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDVERENIGINGEN ZOTTEGEM

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDVERENIGINGEN ZOTTEGEM Jeugddienst Zottegem SJC De Muze Beislovenstraat 4 9620 Zottegem tel/09 367 91 98 jeugddienst@zottegem.be SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDVERENIGINGEN ZOTTEGEM Reglement Dit reglement regelt de verdeling van de

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK Jeugd Houthalen-Helchteren Pastorijstraat 30 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN. T: 011/492.098 E: dries.vandebeeck@houthalen-helchteren.be

Nadere informatie

Subsidiereglement jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 juni 2019

Subsidiereglement jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 juni 2019 Subsidiereglement jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 juni 2019 Algemene bepalingen Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad goedgekeurde kredieten op de begroting, voorziet het

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van het plaatselijk jeugdwerk.

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van het plaatselijk jeugdwerk. Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van het plaatselijk jeugdwerk. Artikel 1. Begrippen. Hoofdstuk I. ALGEMENE BEPALINGEN. - Wortegem-Petegem: de gemeente Wortegem-Petegem met

Nadere informatie

Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds

Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds HOOFDSTUK I: algemene bepalingen Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Het Cultuurfonds heeft tot doel de erkende

Nadere informatie

GEMEENTE MOERBEKE- WAAS

GEMEENTE MOERBEKE- WAAS GEMEENTE MOERBEKE- WAAS SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK INHOUD: Hoofdstuk 1: algemene bepalingen... 3 Hoofdstuk 2: erkenning... 3 Hoofdstuk 3: verdelingswijze... 4 Hoofdstuk 4: subsidie deelname jeugdraad...

Nadere informatie

Jeugdwerkinitiatief: Formulier ingevuld door: Rekeningnummer jeugdwerkinitiatief: Plaats kamp: Naam: Adres: Tel:

Jeugdwerkinitiatief: Formulier ingevuld door: Rekeningnummer jeugdwerkinitiatief: Plaats kamp: Naam: Adres: Tel: Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Sint-Niklaas Gemeente 9150 Kruibeke INVULLEN IN DRUKLETTERS AANVRAAGFORMULIER VOOR KAMPSUBSIDIES Jeugdwerkinitiatief: Formulier ingevuld door: Naam: Adres: Tel.

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN Artikel 1: Algemene bepalingen Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten

Nadere informatie

Reglement culturele projectsubsidies Halle

Reglement culturele projectsubsidies Halle Reglement culturele projectsubsidies Halle artikel 1 Binnen de perken van het krediet dat elk jaar in de begroting wordt ingeschreven kunnen er subsidies verleend worden aan culturele projecten die het

Nadere informatie

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Gemeente Zulte (goedgekeurd in de gemeenteraadszitting van 25 juni 2009) Dit subsidiereglement omvat: 1. Werkingstoelagen voor verenigingen aangesloten bij de

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Stad Eeklo Cultuurdienst Molenstraat 36 9900 EEKLO T 09 218 27 31 F 09 378 40 49 info@stad.eeklo.be SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Gelet op het decreet van 12 juli 2012 betreffende

Nadere informatie

SUBSIDIEFORMULIEREN 2016 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 01/01/15 31/12/15)

SUBSIDIEFORMULIEREN 2016 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 01/01/15 31/12/15) SUBSIDIEFORMULIEREN 2016 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 01/01/15 31/12/15) Gelieve deze subsidieformulieren zorgvuldig en duidelijk ingevuld terug te bezorgen op de jeugddienst voor 1 maart 2016. Na deze

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN

REGLEMENT SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN Gezien om gevoegd te worden bij het besluit van de gemeenteraad van 24 juni 2014 betreffende de goedkeuring van het gemeentelijk subsidiereglement van jeugdwerkinitiatieven. REGLEMENT SUBSIDIERING VAN

Nadere informatie

Onder erkende jeugdvereniging wordt verstaan, elke vereniging die voldoet aan de Voorwaarden ter erkenning als jeugdvereniging.

Onder erkende jeugdvereniging wordt verstaan, elke vereniging die voldoet aan de Voorwaarden ter erkenning als jeugdvereniging. SUBSIDIEREGLEMENT Hoofdstuk 1 ALGEMENE BEPALINGEN Dit reglement regelt de subsidiering door de gemeente Wichelen aan de erkende jeugdwerk-verenigingen. Alleen de toekenning van subsidie voor erkende kadervorming

Nadere informatie

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Doel van de subsidie Het gemeentebestuur keert, binnen de perken van het bedrag vermeld onder de actie ACT- 102/Ondersteuning gemeenschapsvormende initiatieven/0719-00/6493000

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT TER SUBSIDËRING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK

GEMEENTELIJK REGLEMENT TER SUBSIDËRING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement OUDENAARDE GEMEENTEBESTUUR LIERDE Nieuwstraat 19 Tel. 055/43.10.10 Fax. 055/43.10.16 Kantoren toegankelijk van 9 tot 12uur en op woensdag van 18 tot 20uur uitgezonderd

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDDIENST ZELZATE

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDDIENST ZELZATE SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDDIENST ZELZATE Subsidiereglement jeugddienst Zelzate Pagina 2 van 16 Dit reglement bepaalt volgens welke voorwaarden en op welke manier jeugdwerkinitiatieven en jongeren toelagen

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDDIENST ZELZATE

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDDIENST ZELZATE SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDDIENST ZELZATE Subsidiereglement jeugddienst Zelzate Pagina 2 van 17 Dit reglement bepaalt volgens welke voorwaarden en op welke manier jeugdwerkinitiatieven en jongeren toelagen

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het Izegemse Jeugdwerk (Gecoördineerde tekst na wijziging door de gemeenteraad)

Subsidiereglement voor het Izegemse Jeugdwerk (Gecoördineerde tekst na wijziging door de gemeenteraad) Subsidiereglement voor het Izegemse Jeugdwerk (Gecoördineerde tekst na wijziging door de gemeenteraad) Krekelstraat 167 8870 Izegem www.jeugd.izegem.be jeugddienst@izegem.be 051/308506 Art. 1. Van de op

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de toelichting bij het budget -zoals goedgekeurd door de gemeenteraad-

Nadere informatie

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN Goedgekeurd door de gemeenteraad van 30 april 2015 DATUM BESLISSING: 30 april 2015 DATUM BEKENDMAKING: 5 mei 2015 Artikel 1: het reglement

Nadere informatie

Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk

Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 april 2015 Bekendgemaakt op 28 april 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD ICHTEGEM

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD ICHTEGEM SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD ICHTEGEM 1 INHOUDSTAFEL INHOUDSTAFEL ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2 Hoofdstuk I: Algemene

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard

Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard De raad, Gelet op het decreet d.d. 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN definitieve versie REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT WERKINGSSUBSIDIES JEUGDVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT WERKINGSSUBSIDIES JEUGDVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT WERKINGSSUBSIDIES JEUGDVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

SUBSIDIERING VAN UITZONDERLIJKE CULTURELE ACTIVITEITEN VAN BOVENLOKAAL BELANG

SUBSIDIERING VAN UITZONDERLIJKE CULTURELE ACTIVITEITEN VAN BOVENLOKAAL BELANG 1 SUBSIDIERING VAN UITZONDERLIJKE CULTURELE ACTIVITEITEN VAN BOVENLOKAAL BELANG REGLEMENT Vastgesteld door de Provincieraad in vergadering van 24 oktober 1984, nadien gewijzigd in vergadering van 20 september

Nadere informatie

Subsidiereglement juli 2016

Subsidiereglement juli 2016 Subsidiereglement juli 2016 Artikel 1: Binnen de perken van de kredieten, daartoe voorzien in het gemeentebudget, worden aan de verenigingen en initiatieven, erkend door en/of aangesloten bij de Raad voor

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie en overschotten Heistse sportverenigingen

Reglement werkingssubsidie en overschotten Heistse sportverenigingen Reglement werkingssubsidie en overschotten Heistse sportverenigingen Binnen de perken van de kredieten goedgekeurd op de begroting van de gemeente worden subsidies verleend volgens de normen en voorwaarden

Nadere informatie

Gelieve een omschrijving van het nagestreefde doel bij te voegen indien u nooit eerder werkingssubsidies jeugd aanvroeg

Gelieve een omschrijving van het nagestreefde doel bij te voegen indien u nooit eerder werkingssubsidies jeugd aanvroeg AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN JEUGDVERENIGINGEN Met dit formulier vraag je werkings-, huur-, kamp- en vormingssubsidies aan. De specifieke voorwaarden om te voldoen aan deze subsidies vind je terug

Nadere informatie

Stedelijk reglement betreffende de erkenning en betoelaging van initiatieven huistaakbegeleiding en studiecoaching

Stedelijk reglement betreffende de erkenning en betoelaging van initiatieven huistaakbegeleiding en studiecoaching Stedelijk reglement betreffende de erkenning en betoelaging van initiatieven huistaakbegeleiding en studiecoaching Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 oktober 2008 Bekendgemaakt op 23 oktober 2008 Artikel

Nadere informatie

Subsidiereglement Jeugdverenigingen

Subsidiereglement Jeugdverenigingen Subsidiereglement Jeugdverenigingen Datum Aanpassingen 2019 Pagina 1 / 10 Contact Hellen Volckaert Stad Zottegem Beislovenstraat 4 9620 Zottegem 09 367 91 98 jeugddienst @zottegem.be Dit reglement regelt

Nadere informatie

Initiatiefnemer 1 Initiatiefnemer 2. Datum activiteit: Locatie activiteit: Deelnameprijs: Beoogde doelgroep (straten):

Initiatiefnemer 1 Initiatiefnemer 2.   Datum activiteit: Locatie activiteit: Deelnameprijs: Beoogde doelgroep (straten): Invullen in drukletters a.u.b. I N I T I A T I E F N E M E R S Initiatiefnemer 1 Initiatiefnemer 2 Voornaam en naam: Adres: Tel.nr. / GSM:. Email: S T R A A T F E E S T Datum activiteit: Locatie activiteit:

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen 2011-2013

Gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen 2011-2013 Gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen 2011-2013 Dit reglement gaat in vanaf 1 januari 2011. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 De diverse toelagevormen die het onderwerp uitmaken

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN OUDENBURGSE SPORTVERENIGINGEN MET EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDWERKING

REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN OUDENBURGSE SPORTVERENIGINGEN MET EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDWERKING REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN OUDENBURGSE SPORTVERENIGINGEN MET EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDWERKING Artikel 1. Dit reglement regelt de subsidiëring van de sportverenigingen die beschikken over een kwaliteitsvolle

Nadere informatie

Subsidie voor jeugdhuizen

Subsidie voor jeugdhuizen Subsidie voor jeugdhuizen Art. 1 De gemeente Pittem verleent binnen de perken van het terzake goedgekeurde begrotingskrediet een subsidie voor jeugdhuizen die voldoen aan de onder artikel 2 omschreven

Nadere informatie

Werkingssubsidies socio-culturele verenigingen

Werkingssubsidies socio-culturele verenigingen Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Werkingssubsidies socio-culturele verenigingen 1. Algemeen Artikel 1. Doelstelling Het gemeentebestuur verleent

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9 e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Provincieraadsbesluit betreft verslaggever REGLEMENT LOKAAL CULTUURBELEID voorleggen voorstel tot uitbreiding reglement betreffende de ondersteuning van initiatieven

Nadere informatie

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Begrotingskrediet Binnen de perken van de kredieten, voorzien

Nadere informatie

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max.

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max. AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Jeugddienst Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Fax 03 750 10 40 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail: jeroen.kersschot@beveren.be of

Nadere informatie

SUBSIDIEDOSSIER JEUGDVERENIGINGEN EN -HUIZEN 2019

SUBSIDIEDOSSIER JEUGDVERENIGINGEN EN -HUIZEN 2019 SUBSIDIEDOSSIER JEUGDVERENIGINGEN EN -HUIZEN 2019 Gemeente & OCMW Lummen respecteren jouw privacy en verwerken persoonsgegevens altijd in overeenstemming met de toepasselijke Belgische en Europese wetgeving.

Nadere informatie

IMPULSSUBSIDIES

IMPULSSUBSIDIES IMPULSSUBSIDIES 2014-2019 GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het stimuleren van sportverenigingen tot professionalisering met een bijzonder accent op kwaliteitsvolle jeugdsportbegeleiding en eventueel tot

Nadere informatie

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Artikel 1 Wat is de doelstelling van een projectsubsidie? De stad Antwerpen kan, onder de voorwaarden bepaald in dit reglement en binnen de

Nadere informatie

SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14)

SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14) SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14) Gelieve deze subsidieformulieren zorgvuldig en duidelijk ingevuld terug te bezorgen op de jeugddienst voor 16 maart 2015. Na deze

Nadere informatie

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen financieel

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER. Persoon die dit subsidiedossier heeft ingevuld: Voornaam + naam:... Adres :... Telefoon / gsm :...

AANVRAAGFORMULIER. Persoon die dit subsidiedossier heeft ingevuld: Voornaam + naam:... Adres :... Telefoon / gsm :... AANVRAAGFORMULIER 1) ALGEMENE GEGEVENS Officiële benaming jeugdwerkinitiatief: Contactgegevens hoofdverantwoordelijke: Voornaam + naam:... Adres :... Telefoon / gsm :... E-mail adres:... Persoon die dit

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER AUGUSTUS 2014

SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER AUGUSTUS 2014 SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER 2013-31 AUGUSTUS 2014 AANVRAAGFORMULIER VOOR JEUGDSUBSIDIES Naam vereniging:... Wij, ondergetekenden Secretaris van de vereniging: en voorzitter van de

Nadere informatie

Subsidieaanvraagformulier Verenigingen en projecten Gemeente Sint-Gillis. Projectoproep Aanvraagformulier

Subsidieaanvraagformulier Verenigingen en projecten Gemeente Sint-Gillis. Projectoproep Aanvraagformulier Gemeente Sint-Gillis Subsidieaanvraag voor een vereniging of een project Projectoproep 2010 Aanvraagformulier Naam van de aanvrager of vereniging: Titel van het project: Aantal bijlagen: Dossiernummer

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR WERKINGSTOELAGE JEUGDWERKINITIATIEVEN. Jeugdwerkinitiatief: Formulier ingevuld door: Rekeningnummer jeugdwerkinitiatief:

AANVRAAGFORMULIER VOOR WERKINGSTOELAGE JEUGDWERKINITIATIEVEN. Jeugdwerkinitiatief: Formulier ingevuld door: Rekeningnummer jeugdwerkinitiatief: AANVRAAGFORMULIER VOOR WERKINGSTOELAGE JEUGDWERKINITIATIEVEN Voor het werkjaar september 20 tot augustus 20 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Sint-Niklaas Gemeente 9150 Kruibeke INVULLEN IN DRUKLETTERS

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN

Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN Reglement GR 20150518-008 Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Binnen de perken van de daartoe

Nadere informatie

reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur

reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur Ste tedelijk reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur Art. 1: Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde kredieten in de stadsbegroting en overeenkomstig

Nadere informatie

S t a d s b e s t u u r H o o g s t r a t e n

S t a d s b e s t u u r H o o g s t r a t e n -2.078.51 Goedkeuren subsidiereglement jeugdinfrastructuur. De raad, Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op het jeugdbeleidsplan 2011-2013, goedgekeurd door de

Nadere informatie

Subsidiereglement sportverenigingen

Subsidiereglement sportverenigingen Subsidiereglement sportverenigingen Hoofdstuk 1 - Algemene bepalingen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, worden door het College van Burgemeester

Nadere informatie

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten Binnen het in het budget voorziene en goedgekeurde bedrag (1419/4/3/7/9 steun voor erkende socio-culturele verenigingen en 1419/4/3/6/4 Ondersteuning

Nadere informatie

C:\Users\kristien.dhondt\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\XXC8AEEM\aanpassing reglement subsidiëring

C:\Users\kristien.dhondt\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\XXC8AEEM\aanpassing reglement subsidiëring REGLEMENT SUBSIDIËRING VAN JEUGDRAAD EN JEUGDVERENIGINGEN (GR MEI 2008) 1 AANPASSING SUBSIDIEREGLEMENT 1994 1. WIE WORDT GESUBSIDIEERD? Artikel 1. Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd

Nadere informatie

Reglementering voor de subsidiering van het plaatselijke sociaal-cultureel werk

Reglementering voor de subsidiering van het plaatselijke sociaal-cultureel werk Gemeente Sint-Martens-Latem Reglementering voor de subsidiering van het plaatselijke sociaal-cultureel werk Artikel l. De subsidiëring wordt verdeeld in een basis- en werkingssubsidie. De percentages voor

Nadere informatie

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN 1 SPORTSUBSIDIE 2014-2019 Algemene bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Trainer: sporttechnisch

Nadere informatie

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs 1) Omschrijving - Binnen de perken van de kredieten goedgekeurd op de begroting van de gemeente Heist-op-den-Berg,

Nadere informatie