Eindbod werkgever voor cao de Volksbank 2018 t/m 2020

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Eindbod werkgever voor cao de Volksbank 2018 t/m 2020"

Transcriptie

1 Eindbod werkgever voor cao de Volksbank 2018 t/m Looptijd De werkgever wil een looptijd van drie jaar overeenkomen: 1 januari 2018 t/m 31 december Daarmee sluiten de looptijden van de cao, de pensioenovereenkomst en het sociaal plan op elkaar aan en is er voor medewerkers -in een periode van veel verandering- voor een langere periode duidelijkheid over hun arbeidsvoorwaarden. 2. Loonsverhoging Werkgever heeft voor de loonsverhogingen een mix voorgesteld van structurele- en eenmalige verhogingen. In deze mix is er een beheerste ontwikkeling van de structurele (loon)kosten die ook passend is in de komende jaren waarin al een stevige afname is voorzien van het aantal medewerkers. In combinatie met de jaarlijkse eenmalige verhogingen wordt tegelijk recht gedaan aan het belang dat medewerkers hechten aan koopkracht Naast de investering in pensioen (zie onder 3): Per 1 maart 2018: 0,75% éénmalig Per 1 mei 2018: 1,25% structureel 2019 Per 1 maart 2019: 0,75% éénmalig Per 1 juli 2019: 1,75% structureel 2020 Per 1 maart 2020: 0,75% éénmalig Per 1 juli 2020: 1,75% structureel 3. Pensioen De basis van de pensioenregeling blijft ongewijzigd: een voorwaardelijke middelloonregeling met ouderdomspensioen, nabestaandenpensioen en wezenpensioen. De belangrijkste wijzigingen zijn: De pensioenrichtleeftijd wordt conform wettelijke aanpassingen per 1 januari 2018 verhoogd naar 68 jaar. De daadwerkelijke pensioenleeftijd wordt nog steeds door de medewerker bepaald door middel van uitstel of vervroeging. 1-5

2 De premie die de werkgever betaalt, wordt voortaan jaarlijks (per 31 oktober van het voorafgaande jaar) vastgesteld aan de hand van een vaste formule die het pensioenfonds hanteert. Er wordt een bandbreedte voor de pensioenpremie ingevoerd met een ondergrens en een bovengrens. Indien de benodigde premie hoger is dan de bovengrens, wordt de pensioenopbouw naar rato verlaagd. Indien de benodigde premie lager is dan de ondergrens, wordt de eigen bijdrage van de medewerker met dat verschil verlaagd. De boven- en ondergrens zijn: - Bovengrens 24%, incl. kosten overgangsregelingen en excl. uitvoeringskosten - Ondergrens 22%, incl. kosten overgangsregelingen en excl. uitvoeringskosten De eigen bijdrage van de medewerker gaat van 4,5% naar 5% over de pensioengrondslag. De fiscaal maximale opbouw bij pensioenrichtleeftijd 68 jaar is voor 2018: 1,875%. Door de maximering van de pensioenpremie wordt in 2018 ongeveer 1,807% opgebouwd (het exacte percentage wordt door het pensioenfonds vastgesteld). Ten opzichte van de werkgeversbijdrage 2016 en 2017 gaat er in % extra naar pensioen, dat is een kleine 2 miljoen euro. Van die 1% wordt 0,6% betaald door de werkgever en de rest betaalt de medewerker door de verhoogde eigen bijdrage naar 5%. De grondslag voor de eigen bijdrage medewerker is door de franchise lager dan de grondslag voor de werkgeversbijdrage en daardoor staat de 0,5% verhoging van de eigen bijdrage voor de medewerkers gemiddeld gelijk aan 0,4% werkgeversbijdrage. Overige afspraken pensioen: De bestaande overgangsregelingen kosten nu 0,7% en lopen eind 2020 af. De werkgever heeft de intentie om de bijdrage voor de overgangsregelingen daarna beschikbaar te houden voor de pensioenpremie voor alle medewerkers. De regeling voor gemiste pensioenopbouw boven de (2017) wordt gecontinueerd (tijdelijke afspraak voor 3 jaar). De uitvoeringskosten maken voortaan geen deel meer uit van de premie, maar worden apart bij de werkgever in rekening gebracht (2018: ). Er wordt een uitvoeringsovereenkomst met het pensioenfonds SNS REAAL gesloten voor drie jaar, met het uitgangspunt dat cao-partijen met elkaar overleggen op het moment dat VIVAT eerder uit het pensioenfonds gaat.

3 4. Performance management - invoering 1 januari 2018 In plaats van de huidige pcb-systematiek invoering van een continue gesprekscyclus: Zo werk ik!. Hierop is reeds instemming verleend door de OR. Het uitgangspunt is dat er drie elementen worden besproken en gewaardeerd: 1. Persoonlijke ontwikkeling 2. Bijdrage aan organisatiedoelen 3. Gedrag Er komen vier waarderingsniveaus in plaats van vijf. Op grond van deze waarderingsniveaus wordt de jaarlijkse groei (tot het maximum van je schaal) bepaald. 1. Voldoet niet aan de verwachtingen 0% 2. Heeft verbetering nodig 1,3% 3. Is waardevol voor ons bedrijf 2,6% 4. Overtreft ruimschoots de verwachtingen 3,9% 5. Verlofregeling mantelzorg: pilot in 2018 Medewerkers die minimaal 1 jaar in dienst zijn, krijgen vanaf 1 februari 2018 de mogelijkheid om 20% van de werktijd te besteden aan zorgtaken tegen inlevering van 10% van het maandsalaris, tenzij er zwaarwegende bedrijfsbelangen zijn. De pensioenopbouw loopt door op basis van de oorspronkelijke arbeidsduur. De pilot loopt van 1 februari 2018 tot 1 april Begin 2019 vindt een evaluatie plaats die vóór 1 maart 2019 dient te zijn afgerond. De volgende aspecten maken onderdeel uit van de evaluatie: - voorziet de regeling in de behoefte van medewerkers? Hoeveel medewerkers maken gebruik van de regeling? Voor hoeveel uur per week en hoe lang? Helpt het medewerkers? - is de regeling uitvoerbaar; administratief en in de praktijk van het werk? - in welke mate worden deelnemers vervangen door collega s en/of externen? 6. Individueel Keuze Budget Om medewerkers meer flexibiliteit en maatwerk in arbeidsvoorwaarden te geven, wordt een individueel keuzebudget ingevoerd in afstemming met de vakbonden. Invoering per 1 januari 2019, of zoveel eerder als mogelijk. In februari 2018 gaan cao-partijen met elkaar om tafel om te onderzoeken welke bronnen en doelen gebruikt kunnen worden. Mogelijke bronnen zijn bijvoorbeeld vakantietoeslag, dertiende maand, bovenwettelijke vakantie-uren, extra verlofdag i.v.m. afschaffen buitengewoon verlof voor feestelijke gebeurtenissen.

4 Mogelijke doelen zijn bijvoorbeeld extra vakantie-uren, vitaliteitsverlof, vakbondscontributie, fietsenplan, fiscale ruimte om reiskosten te benutten. 7. Verlof Iedere medewerker krijgt vanaf 1 januari 2018 één extra verlofdag in ruil voor het laten vervallen van buitengewoon verlof voor verhuizen en voor feestelijke gebeurtenissen (onder meer: ondertrouw, partnerregistratie, huwelijk, jubilea, vieren van een trouwdag). Op het moment dat het Individueel Keuze Budget is geïmplementeerd, is de intentie deze verlofdag (net als de andere bovenwettelijke verlofuren) hierin onder te brengen. Prepensioneringsverlof wordt uit de cao gehaald. In de Personeelsgids staat reeds dat tijd en geld geen belemmering mogen zijn, waardoor dit artikel overbodig is geworden. 8. Duurzame inzetbaarheid Ontwikkeling Zoals al in de cao is opgenomen mogen tijd en geld geen belemmering zijn voor medewerkers om aan hun inzetbaarheid te werken. Een veilige omgeving en een open en stimulerende houding van leidinggevenden zijn daarvoor cruciaal. Voor medewerkers is het TOP-platform beschikbaar voor duurzame inzetbaarheid en tevens is er de Volksbank Academie voor concreet advies over te volgen opleidingen. Begin volgend jaar wordt een campagne gestart om de nieuwe pcb-systematiek Zo werk ik! te promoten en tot een succes te maken. Daarin wordt ook aandacht besteed aan het stellen van doelen ten aanzien van loopbaan en ontwikkeling. Vitaliteit Gezond werken en vitaliteit zijn van het grootste belang. Daar zal in 2018 gerichte aandacht aan worden besteed. De werkgever zal bezien of de werkdrukmeter van FNV daarin een plek kan krijgen. Demotie De werkgever wil de drempels om een stapje terug te doen, zo klein mogelijk maken. Daarom wordt bij een demotie vijf jaar voor de pensioenrichtleeftijd, de pensioenopbouw voortgezet op basis van het oude inkomen. 9. Werving medewerkers met een arbeidsbeperking/participatiewet Verlenging van de afspraken uit de cao 2017 en een nieuwe impuls geven aan de plaatsing van medewerkers met een arbeidsbeperking. Daartoe zal de werkgever een aantal kleinschalige projecten opstarten. Daarbij gaat het onder meer om: Medewerker plaatsen in winkels als gastheer/gastvrouw ( warm welkom ). Bij IT hardware afvoer door participanten te laten refurbishen.

5 Afspraken maken met de cateraar, beveiliger en schoonmaak over aantallen participanten die ze te werk stellen binnen de Volksbank. Kijken naar nieuwe spelers zoals de Colourkitchen die mensen met een afstand opleiden en daardoor veel meer stageplekken creëren. Verder de volgende afspraken: Alle vacatures gaan standaard langs USG, onderdeel van recruitmentproces. Opnemen lage loonschalen in de cao. 10. Evenwichtige verhouding vaste en flexibele medewerkers Voor de verhouding vaste en flexibele medewerkers is het uitgangspunt, dat structureel werk wordt verricht door medewerkers met een arbeidsovereenkomst met de werkgever. De Volksbank heeft in haar operationeel plan als doelstelling opgenomen om eind 2020 een flexibele externe schil van gemiddeld circa 7% (ultimo 2017: circa 20%) van het personeelsbestand te hebben. Door middel van kwartaalmetingen zullen de vakbonden in het periodiek overleg worden geïnformeerd over de voortgang van deze verschuiving. 11. Studieafspraak financiële planning medewerkers De Volksbank hecht in haar manifest veel belang aan financiële weerbaarheid. Voorlichting, opleiding en goed advies zijn daarvoor belangrijk. Met het opschuiven van de pensioenrichtleeftijd worden medewerkers nog meer voor de keuze gesteld om wel of niet langer door te werken. Werkgever wil daarbij samen met de vakbonden onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om medewerkers tegen aantrekkelijke voorwaarden een advies in te laten winnen over hun financiële langetermijnplanning. 12. Uitbreiding stimuleringsregeling franchise SNS Winkels (cao hoofdstuk 11.1) Met ingang van 1 januari 2018 kunnen ook medewerkers werkzaam in andere verkoopgebieden of bij mobiel advies en medewerkers werkzaam bij SKS van deze regeling gebruik maken. Medewerkers uit het transitiegebied komen als eerste in aanmerking, daarna de medewerkers uit het betreffende verkoopgebied en vervolgens de nieuwe doelgroepen.

Een onderhandelingsresultaat passend bij onze nieuwe realiteit! Afgesproken door cao partijen op 24 april 2014

Een onderhandelingsresultaat passend bij onze nieuwe realiteit! Afgesproken door cao partijen op 24 april 2014 Een onderhandelingsresultaat passend bij onze nieuwe realiteit! Afgesproken door cao partijen op 24 april 2014-1 - Een nieuw onderhandelingsresultaat Op donderdag 24 april hebben vakbonden en Carglass

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015. (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015)

Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015. (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015) Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015 (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015) Datum: 18 september 2014 Ondergetekenden, partijen bij de CAO CAOP, te weten: 1.) Stichting CAOP, gevestigd te Den Haag als

Nadere informatie

Collectieve Arbeidsovereenkomst over pensioenen. Tronox Pigments (Holland) B.V. Rotterdam-Botlek

Collectieve Arbeidsovereenkomst over pensioenen. Tronox Pigments (Holland) B.V. Rotterdam-Botlek Collectieve Arbeidsovereenkomst over pensioenen Voor de werknemers in dienst van Tronox Pigments (Holland) B.V. te Rotterdam-Botlek Looptijd 1 januari 2015 t/m 31 december 2019 Tronox Pigments (Holland)

Nadere informatie

Kemira Rotterdam B.V.

Kemira Rotterdam B.V. Kemira Rotterdam B.V. Collectieve arbeidsovereenkomst over pensioenen 2019-2023 Pagina 1 van 7 COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST OVER PENSIOENEN Ondergetekenden: Kemira Rotterdam B.V. te Botlek-Rotterdam

Nadere informatie

CAO VOORSTEL HOLLAND CASINO 5 APRIL 2017

CAO VOORSTEL HOLLAND CASINO 5 APRIL 2017 CAO VOORSTEL HOLLAND CASINO 5 APRIL 2017 Een langlopende cao en Sociaal Plan, een verhoogd loonbod en een uitgebreid beleidsplan waarmee collega s gezond de pensioenleeftijd kunnen bereiken. ZEKERHEID

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao Netwerkbedrijven (NWb)

Onderhandelingsresultaat cao Netwerkbedrijven (NWb) Onderhandelingsresultaat cao Netwerkbedrijven (NWb) 2018-2021 De werkgeversvereniging WENB en de vakorganisaties FNV Publiek Belang en CNV Publieke Diensten hebben op 28 november 2018 een onderhandelingsresultaat

Nadere informatie

CAO. collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinktindustrie 1 oktober 2018 t/m 30 september 2019

CAO. collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinktindustrie 1 oktober 2018 t/m 30 september 2019 CAO collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinktindustrie 1 oktober 2018 t/m 30 september 2019 Bijlage bij de collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinkt industrie,

Nadere informatie

Kemira Rotterdam B.V.

Kemira Rotterdam B.V. Kemira Rotterdam B.V. Collectieve arbeidsovereenkomst over pensioenen 2014-2018 Pagina 1 van 9 COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST OVER PENSIOENEN Ondergetekenden: Kemira Rotterdam B.V. te Botlek-Rotterdam

Nadere informatie

I. Op grond van de gevoerde onderhandelingen over de cao-voorstellen van zowel werkgever als vakbonden, komt UWV tot het volgende resultaat:

I. Op grond van de gevoerde onderhandelingen over de cao-voorstellen van zowel werkgever als vakbonden, komt UWV tot het volgende resultaat: Eindbod van UWV voor nieuwe cao I. Op grond van de gevoerde onderhandelingen over de cao-voorstellen van zowel werkgever als vakbonden, komt UWV tot het volgende resultaat: 1. Looptijd UWV stelt een looptijd

Nadere informatie

Uw werknemer kan vanaf zijn of haar 60 e jaar 80% gaan werken. Hij/zij behoudt 90% van het salaris en 100% van de pensioenopbouw

Uw werknemer kan vanaf zijn of haar 60 e jaar 80% gaan werken. Hij/zij behoudt 90% van het salaris en 100% van de pensioenopbouw Over de regeling Wat houdt de regeling precies in? Waarom deelnemen? Wie betaalt de regeling? Klopt het dat de bovenwettelijke vakantieuren vervallen als mijn medewerker meedoet met de vitaliteitsregeling?

Nadere informatie

Generatiepact voor de branche Woondiensten

Generatiepact voor de branche Woondiensten Generatiepact voor de branche Woondiensten Kernpunten Generatiepact Het Generatiepact heeft een looptijd van drie jaar en staat open voor werknemers van 63 jaar en ouder met een arbeidscontract voor onbepaalde

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO RENOLIT Nederland B.V.

Onderhandelingsresultaat CAO RENOLIT Nederland B.V. Onderhandelingsresultaat CAO RENOLIT Nederland B.V. Op 20 april 2018 hebben RENOLIT Nederland, FNV en CNV Vakmensen onderstaand onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe CAO voor RENOLIT Nederland.

Nadere informatie

Presentatie met uitleg per slide

Presentatie met uitleg per slide Presentatie met uitleg per slide 1 Terug- en vooruitblik In het principe cao-akkoord van december 2012 hebben we afspraken gemaakt over de noodzaak van een nieuwe en toekomstbestendige pensioenregeling

Nadere informatie

Op 12 december 2018 zijn partijen het eens geworden over de verlenging van de MuseumCAO tot 1 oktober Het volgende is overeengekomen:

Op 12 december 2018 zijn partijen het eens geworden over de verlenging van de MuseumCAO tot 1 oktober Het volgende is overeengekomen: Aan CAO-partijen Museum cao 2018-2020 Datum 9 januari 2019 Betreft Definitief akkoord Museum cao 2018-2020 Op 12 december 2018 zijn partijen het eens geworden over de verlenging van de MuseumCAO 2016-2018

Nadere informatie

AkzoNobel en vakbonden bereiken op de valreep een principe-akkoord

AkzoNobel en vakbonden bereiken op de valreep een principe-akkoord Datum: 17 november 2014 Ons kenmerk: CvL/wvs/ 00027386 AkzoNobel en vakbonden bereiken op de valreep een principe-akkoord 1. Looptijd De cao heeft een looptijd van 1 juli 2014 tot en met 30 juni 2015.

Nadere informatie

Dinsdag 23 juni zijn wij als werkgevers en vakbonden bij elkaar gekomen en zijn wij tot een principe akkoord gekomen.

Dinsdag 23 juni zijn wij als werkgevers en vakbonden bij elkaar gekomen en zijn wij tot een principe akkoord gekomen. Hardenberg 26 juni 2015 Aan: dhr. R. Vos (FNV) en dhr. G. van Dijk (CNV Vakmensen) Geachte heren Vos en Van Dijk, Dinsdag 23 juni zijn wij als werkgevers en vakbonden bij elkaar gekomen en zijn wij tot

Nadere informatie

Eindbod cao verf- en drukinktindustrie

Eindbod cao verf- en drukinktindustrie Eindbod cao verf- en drukinktindustrie Groep Sociale partners Datum 2 april 2019 Contact VVVF, Jaitske Feenstra, 06 250 433 84 De VVVF legt hieronder haar eindbod voor aan de vakorganisaties, dat bestaat

Nadere informatie

Over de regeling. Nu deelnemen of later? salaris en 100% van uw pensioenopbouw

Over de regeling. Nu deelnemen of later? salaris en 100% van uw pensioenopbouw Over de regeling Wat houdt de regeling precies in? Waarom zou ik deelnemen? Wie betaalt mijn extra salaris en pensioenopbouw? Ik houd minder vrije dagen over, hoe zit dat? Nu deelnemen of later? Mag ik

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 'S-GRAVENHAGE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 'S-GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 'S-GRAVENHAGE Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag

Nadere informatie

Collectieve arbeidsovereenkomst inzake pensioenen NYSE Euronext

Collectieve arbeidsovereenkomst inzake pensioenen NYSE Euronext Collectieve arbeidsovereenkomst inzake pensioenen NYSE Euronext PARTIJEN: a) Euronext Amsterdam N.V., statutair gevestigd te Amsterdam, rechtsgeldig vertegenwoordigd door Cees Vermaas, bestuursvoorzitter,

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden over het Generatiepact Woondiensten

Veel gestelde vragen en antwoorden over het Generatiepact Woondiensten Veel gestelde vragen en antwoorden over het Generatiepact Woondiensten In de CAO Woondiensten 2017-2018 zijn afspraken gemaakt over de invoering van het Generatiepact Woondiensten: corporatiemedewerkers

Nadere informatie

CAO EN APO VOOR DE WERKNEMERS IN DE SIGARENINDUSTRIE VANAF 1 JULI JANUARI 2016 TOT 1 JANUARI 2018

CAO EN APO VOOR DE WERKNEMERS IN DE SIGARENINDUSTRIE VANAF 1 JULI JANUARI 2016 TOT 1 JANUARI 2018 NOTA VAN WIJZIGINGEN NOTA VAN WIJZIGINGEN CAO EN APO VOOR DE WERKNEMERS IN DE SIGARENINDUSTRIE VANAF 1 JULI 2015 1 JANUARI 2016 TOT 1 JANUARI 2018 Doorgehaalde tekst is verwijderde tekst Cursieve en blauwe

Nadere informatie

Van de T salarisschalen T22 t/m T33 vervalt de garantie-lijn. Hiervoor in de plaats komt één bedrag

Van de T salarisschalen T22 t/m T33 vervalt de garantie-lijn. Hiervoor in de plaats komt één bedrag Bijlage 1 cao Grond: Ontkoppelen van belonen en beoordelen in het A&T salarissysteem AMS/GG.16.090 d.d. 18 juli 2016 I. Aanpassing salarissysteem A&T per 1 lanuari 2017 T salarisschalen: Van de T salarisschalen

Nadere informatie

Bijlage 1: Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum (ARH) i.v.m. IKB

Bijlage 1: Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum (ARH) i.v.m. IKB Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum Bijlage 1: Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum (ARH) i.v.m. IKB Daar waar de term gemeente wordt gebruikt moet Regio Gooi en Vechtstreek

Nadere informatie

Achmea en de vakorganisaties FNV Finance, De Unie en CNV Vakmensen hebben op 13 december 2018 een eindresultaat bereikt over de nieuwe Achmea cao.

Achmea en de vakorganisaties FNV Finance, De Unie en CNV Vakmensen hebben op 13 december 2018 een eindresultaat bereikt over de nieuwe Achmea cao. Eindresultaat nieuwe cao Achmea 1 december 2018 tot 1 december 2019 Achmea en de vakorganisaties FNV Finance, De Unie en CNV Vakmensen hebben op 13 december 2018 een eindresultaat bereikt over de nieuwe

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over eindbod Cao umc

Vragen en antwoorden over eindbod Cao umc Vragen en antwoorden over eindbod Cao umc Versie 21 september 2019 De Cao umc 2015-2017 liep af op 31 december 2017. De NFU en de vakbonden zijn al ruim een half jaar in overleg over een nieuwe cao. Dit

Nadere informatie

Principe akkoord CAO AkzoNobel Nederland

Principe akkoord CAO AkzoNobel Nederland Akzo Nobel Nederland B.V. Directie Principe akkoord CAO AkzoNobel Nederland 2014-2015 14 november 2014 De directie van Akzo Nobel Nederland B.V. heeft in overleg met de vakorganisaties op 14 november een

Nadere informatie

De pensioengrondslag is het gedeelte van het pensioengevend loon waarover iemand pensioen opbouwt.

De pensioengrondslag is het gedeelte van het pensioengevend loon waarover iemand pensioen opbouwt. PENSIOENBEREKENINGEN 2015 Wij berekenen de premies en de pensioenopbouw van uw werknemers op basis van de gegevens die u als werkgever aan de Belastingdienst doorgeeft. Die gegevens ontvangen wij van UWV.

Nadere informatie

Hierna een overzicht van de overeengekomen aanpassingen per artikel in de CAO Banken.

Hierna een overzicht van de overeengekomen aanpassingen per artikel in de CAO Banken. Tekstuele aanpassingen pensioenartikelen CAO Banken 2019-2020 Op 7 maart 2019 zijn cao-partijen een aantal tekstuele aanpassingen overeengekomen met betrekking tot de pensioenartikelen in de CAO Banken

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de Cao umc

Vragen en antwoorden over de Cao umc Vragen en antwoorden over de Cao umc 2018-2020 8 november Op 5 november is een cao akkoord bereikt tussen de NFU en de vier vakbonden voor overheidspersoneel. Dit wordt uitgewerkt in een nieuwe Cao umc

Nadere informatie

Flexibele arbeidsvoorwaarden door middel van een Individueel Keuze Budget (IKB) 2 april 2019

Flexibele arbeidsvoorwaarden door middel van een Individueel Keuze Budget (IKB) 2 april 2019 Flexibele arbeidsvoorwaarden door middel van een Individueel Keuze Budget (IKB) 2 april 2019 Inhoud Waarom? Voor wie? Status IKB Pilot en definitieve inrichting Inhoud IKB Inhoud Pilot Vragen Hoe nu verder?

Nadere informatie

PROTOCOL METAALBEWERKINGSBEDRIJF LOOPTIJD De overeengekomen cao kennen een looptijd van 1 mei 2017 tot en met 31 mei 2019.

PROTOCOL METAALBEWERKINGSBEDRIJF LOOPTIJD De overeengekomen cao kennen een looptijd van 1 mei 2017 tot en met 31 mei 2019. PROTOCOL METAALBEWERKINGSBEDRIJF 2017-2019 1. LOOPTIJD De overeengekomen cao kennen een looptijd van 1 mei 2017 tot en met 31 mei 2019. 2. INKOMEN 2.1 Per 1 augustus 2017 worden de feitelijke lonen met

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO

Onderhandelingsresultaat CAO Onderhandelingsresultaat De onderhandelaars van de SVB enerzijds en van Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak anderzijds, partijen bij de cao en het Sociaal Beleidskader (SBK) voor de SVB, zijn voor de nieuwe

Nadere informatie

Looptijd De CAO Banken heeft een looptijd van twee jaar, te weten van 1 januari 2019 t/m 31 december 2020.

Looptijd De CAO Banken heeft een looptijd van twee jaar, te weten van 1 januari 2019 t/m 31 december 2020. Akkoord CAO Banken De werkgeversvereniging Banken (WVB) en de vakorganisaties CNV Vakmensen, FNV Finance en De Unie hebben op 31 januari 2019 overeenstemming bereikt over een akkoord voor de CAO Banken

Nadere informatie

Eindbod CAO AkzoNobel Nederland 2014-2015

Eindbod CAO AkzoNobel Nederland 2014-2015 Akzo Nobel Nederland B.V. Directie Eindbod CAO AkzoNobel Nederland 2014-2015 Juli 2014 De directie van Akzo Nobel Nederland B.V. heeft na overleg met de vakorganisaties op 10 juli een eindbod gedaan voor

Nadere informatie

Wijziging pensioenregeling

Wijziging pensioenregeling Stichting Pensioenfonds TNO Wijziging pensioenregeling 2014 Wat vindt u in deze brochure? In deze brochure vindt u een overzicht van de wijzigingen van de pensioenregeling per 1 januari 2014. Introductie

Nadere informatie

Pensioenreglement 2017

Pensioenreglement 2017 Pensioenreglement 2017 Pensioenreglement 2017 De Volksbank N.V. en VIVAT N.V. (hierna: werkgevers) hebben een pensioenovereenkomst gesloten met hun (gewezen) werknemers. De werkgevers hebben met ons (het

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER HET ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO Waarom heeft het zo lang geduurd voordat er een nieuwe cao is?

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER HET ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO Waarom heeft het zo lang geduurd voordat er een nieuwe cao is? Versie 26 november 2018 Het document veel gestelde vragen over het onderhandelingsresultaat cao 2018-2020 bevat vragen die aan werkgevers en vakbonden zijn gesteld. Het is een dynamisch document dat we

Nadere informatie

Generatiebeleid Ziekenhuizen

Generatiebeleid Ziekenhuizen Generatiebeleid Ziekenhuizen StAZ Medezeggenschapsdag PFZW HR Advies Chris-Jan van Leeuwen Santiz Vanessa Wissink 23 november 2017 Programma 1. Aftrap: werken aan generatiebeleid in de organisatie 2. De

Nadere informatie

CAO ZOETWAREN. ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014

CAO ZOETWAREN. ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014 ZOETWAREN CAO ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014 1 4001517_VBZ ADDendum CAO.indd 1 19-08-14 13:32 2 4001517_VBZ

Nadere informatie

Principeakkoord CAO Pipelife Nederland B.V.

Principeakkoord CAO Pipelife Nederland B.V. Principeakkoord CAO Pipelife Nederland B.V. Op 6 oktober 2017 hebben Pipelife Nederland B.V., FNV en CNV Vakmensen een principeakkoord bereikt over een nieuwe CAO voor Pipelife Nederland B.V. met de volgende

Nadere informatie

ZOETWAREN CAO. ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 april 2011 tot en met 31 maart 2012

ZOETWAREN CAO. ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 april 2011 tot en met 31 maart 2012 ZOETWAREN CAO ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 april 2011 tot en met 31 maart 2012 1 2 Tussen partijen bij de CAO voor de Zoetwarenindustrie is overeenstemming

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving *ZD17036648* Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z16-001446 Documentnummer: ZD17036648 Rubriek: Personeel en organisatie Naam regeling: Regeling generatiepact gemeente Zundert 2017-2018 Citeertitel: Regeling

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2013-2014 ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS B.V.

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2013-2014 ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS B.V. 1 ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2013-2014 ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS B.V. Looptijd Looptijd van de CAO: 24 maanden, van 1 januari 2013 t/m 31 december 2014. Salarissen Verhoging van de salarissen te verdelen

Nadere informatie

Addendum op de collectieve arbeidsovereenkomst UWV. Looptijd 1 augustus 2016 tot en met 31 december 2018

Addendum op de collectieve arbeidsovereenkomst UWV. Looptijd 1 augustus 2016 tot en met 31 december 2018 Addendum op de collectieve arbeidsovereenkomst UWV Looptijd 1 augustus 2016 tot en met 31 december 2018 Overwegingen Vanuit de wens stappen te zetten naar een toekomstbestendige pensioenregeling hebben

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao Groothandel Bloemen en Planten

Onderhandelingsresultaat cao Groothandel Bloemen en Planten Onderhandelingsresultaat cao Groothandel Bloemen en Planten 2017-2019 De Vereniging voor de Groothandel Bloemen en Planten (VGB) heeft op 15 februari 2017 met FNV en CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat

Nadere informatie

: aan medewerkers die 72 maanden of minder voor het behalen van hun AOW leeftijd zijn

: aan medewerkers die 72 maanden of minder voor het behalen van hun AOW leeftijd zijn CVDR Officiële uitgave van Bronckhorst. Nr. CVDR484003_1 1 mei 2018 Regeling Generatiepact Gemeente Bronckhorst 2018 Regeling Generatiepact Gemeente Bronckhorst 2018 Sinds 1 januari 2015 kent de Gemeente

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst voor aangesloten werkgevers. April 2012

Informatiebijeenkomst voor aangesloten werkgevers. April 2012 Informatiebijeenkomst voor aangesloten werkgevers April 2012 Agenda Kenmerken SPNG Aanleiding Uitgangspunten en ondernomen stappen Wijzigingen in de regeling en premie Intermezzo: de pensioendriehoek Stappen

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Deutsche Bank Nederland

Stichting Pensioenfonds Deutsche Bank Nederland Human Resources Stichting Pensioenfonds Nederland Toelichting Witteveenkader II en nieuw Financieel Toetsingskader 30 september 2014 kantoor Amsterdam Identifier Presentatie Seminar DNB 28 en 30 mei 2013

Nadere informatie

Samenvatting DEPF reglementen Per 1 januari 2016

Samenvatting DEPF reglementen Per 1 januari 2016 Samenvatting DEPF reglementen Per 1 januari 2016 Er zijn drie DEPF pensioenreglementen: 67, 65 en VP. - Onder het 67-reglement zijn een basisregeling en een overgangsregeling opgenomen. - Voor het 65-reglement

Nadere informatie

IKB. Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden

IKB. Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden IKB Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden Wat is het IKB? Vanaf 1 januari 2017 krijg je naast je salaris ook een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is afgesproken

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT PENSIOENREGELING ING BANK V: 2805

ONDERHANDELINGSRESULTAAT PENSIOENREGELING ING BANK V: 2805 ONDERHANDELINGSRESULTAAT PENSIOENREGELING ING BANK 2019-2024 V: 2805 ING Bank Personeel B.V en de vakorganisaties CNV Vakmensen, FNV Finance, De Unie hebben overeenstemming bereikt over een onderhandelingsresultaat

Nadere informatie

CAO-AKKOORD IN DE METAAL EN TECHNIEK 2019 / 2021

CAO-AKKOORD IN DE METAAL EN TECHNIEK 2019 / 2021 CAO-AKKOORD IN DE METAAL EN TECHNIEK 2019 / 2021 De werkgevers- en werknemersorganisaties samenwerkend in de Stichting Vakraad Metaal en Techniek, hebben een akkoord bereikt met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Samenvatting DEPF reglementen Per 1 januari 2015

Samenvatting DEPF reglementen Per 1 januari 2015 Samenvatting DEPF reglementen Per 1 januari 2015 Er zijn drie DEPF pensioenreglementen: 67, 65 en VP. - Onder het 67-reglement zijn een basisregeling en een overgangsregeling opgenomen. - Voor het 65-reglement

Nadere informatie

PENSIOEN: WELKE WIJZIGINGEN KOMEN ER AAN? Oktober 2013

PENSIOEN: WELKE WIJZIGINGEN KOMEN ER AAN? Oktober 2013 PENSIOEN: WELKE WIJZIGINGEN KOMEN ER AAN? Oktober 2013 Wie beslist? Werkgever & werknemers spreken nieuwe regeling af Pensioenfonds voert de regeling uit bestuurslid 2 Waar gaan we het over hebben? 1.

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat ANWB-cao 2012-2014

Onderhandelingsresultaat ANWB-cao 2012-2014 Onderhandelingsresultaat ANWB-cao 2012-2014 ANWB 28 maart 2013 Onderhandelingsresultaat tussen vakorganisaties en ANWB over nieuwe CAO en aanpassing van de pensioenregeling De ondergetekenden: ANWB BV,

Nadere informatie

Samenvatting DEPF reglementen

Samenvatting DEPF reglementen Samenvatting DEPF reglementen Er zijn drie DEPF pensioenreglementen: 67, 65 en VP. - Onder het 67-reglement zijn een basisregeling en een overgangsregeling opgenomen. - Voor het 65-reglement geldt dat

Nadere informatie

Marktanalyse. Algemene benchmark Pensioen, 2014 AWVN

Marktanalyse. Algemene benchmark Pensioen, 2014 AWVN Marktanalyse Algemene benchmark Pensioen, 2014 AWVN AWVN Bezuidenhoutseweg 12 Postbus 93050 2509 AB Den Haag AWVN-werkgeverslijn: Telefoon 070 850 86 00 E-mail werkgeverslijn@awvn.nl Internet www.awvn.nl

Nadere informatie

Zicht op uw pensioen. Bedrijfstakpensioenfonds voor de Betonproductenindustrie

Zicht op uw pensioen. Bedrijfstakpensioenfonds voor de Betonproductenindustrie Zicht op uw pensioen Bedrijfstakpensioenfonds voor de Betonproductenindustrie Misschien staat uw pensioen nog ver van uw bed, maar bent u nieuwsgierig wanneer u eigenlijk met pensioen kunt gaan? Of u wilt

Nadere informatie

Architectuur van een arbeidsvoorwaarden pakket

Architectuur van een arbeidsvoorwaarden pakket Architectuur van een arbeidsvoorwaarden pakket Februari 2019 Herman Kuijkstraat 14 +31 622 201 805 4191 AK Geldermalsen www.deldenadvies.nl Architectuur arbeidsvoorwaarden pakket Modules arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Toelichting berekening pensioenpremie

Toelichting berekening pensioenpremie Toelichting berekening pensioenpremie Op basis van de door u verstrekte gegevens berekent het pensioenfonds de pensioenpremie. U betaalt over het hele jaar een pensioenpremie, die geïnd wordt in 4 kwartalen

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat Cao 2014 en overgang CDA fractie

Onderhandelingsresultaat Cao 2014 en overgang CDA fractie Onderhandelingsresultaat Cao 2014 en overgang 2013-2014 CDA fractie Hieronder zetten wij de elementen van het onderhandelaars akkoord uiteen. Het akkoord en de afspraken bij de jaarovergang 2013 2014 moeten

Nadere informatie

Pensioen 2018: finish op tijd. Maarten Minnaard, held law Natasja Winter, KWPS 20 april 2017

Pensioen 2018: finish op tijd. Maarten Minnaard, held law Natasja Winter, KWPS 20 april 2017 Pensioen 2018: finish op tijd Maarten Minnaard, held law Natasja Winter, KWPS 20 april 2017 Pensioenrichtleeftijd in 2018: 68 jaar Vanaf 2018 wordt, op grond van wettelijke bepalingen, de pensioenrichtleeftijd

Nadere informatie

Richtlijn werk en mantelzorg

Richtlijn werk en mantelzorg Raad voor overleg in de Grafimedia-branche (ROGB) Richtlijn werk en mantelzorg bij Grafimedia cao 2015-2018 1 december 2016 Richtlijn werk en mantelzorg Inleiding Medewerkers met mantelzorgtaken kunnen

Nadere informatie

14. Onderzoek jong voor oud

14. Onderzoek jong voor oud Zoals afgelopen dinsdag 10 oktober besproken, ontvangen jullie hierbij ons nieuwe uitgewerkte voorstel Jong voor Oud, inclusief de achterliggende aannames en uitgangspunten. Ik hecht er waarde aan te vermelden

Nadere informatie

Aangenaam Wij zijn TrueBlue. Een goed pensioen voor bedrijven binnen én buiten de digitale sector

Aangenaam Wij zijn TrueBlue. Een goed pensioen voor bedrijven binnen én buiten de digitale sector Aangenaam Wij zijn TrueBlue. Een goed pensioen voor bedrijven binnen én buiten de digitale sector April 2018 Werkgevers kunnen kiezen bij TrueBlue Middelloonregeling of beschikbare premieregeling Een goed

Nadere informatie

LOAZ. Kader generatiebeleid

LOAZ. Kader generatiebeleid Kader generatiebeleid Datum 8-3-2019 Ons kenmerk 19.2396/DK/DvL A. Kader Generatiebeleid Afgesproken is dat partijen in het nadere afspraken maken over invulling van generatiebeleid op lokaal niveau. Deze

Nadere informatie

bijlagen 2014 behorende bij het pensioenreglement

bijlagen 2014 behorende bij het pensioenreglement bijlagen 2014 behorende bij het pensioenreglement Overzicht bijlagen bijlage 1 behorend bij artikel 5 lid 2 sub c van het reglement. Uitruilfactoren van ouderdomspensioen voor nabestaandenpensioen...

Nadere informatie

Akkoord CAO Banken per 3 juli 2014

Akkoord CAO Banken per 3 juli 2014 Akkoord CAO Banken per 3 juli 2014 1. Looptijd De CAO Banken kent een looptijd van 1 juli 2014 tot 1 januari 2017 (2,5 jaar) 2. Loon De lonen zullen gedurende deze looptijd als volgt structureel stijgen:

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord CAO 2014 tussen KPN Corporate Market BV en FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie d.d.

Onderhandelingsakkoord CAO 2014 tussen KPN Corporate Market BV en FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie d.d. Onderhandelingsakkoord CAO 2014 tussen KPN Corporate Market BV en FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie d.d. 18 december 2013 Onderhandelingsakkoord CAO 2014 tussen KPN Corporate Market bv en FNV

Nadere informatie

Toelichting berekening pensioenpremie

Toelichting berekening pensioenpremie Toelichting berekening pensioenpremie Op basis van de door u verstrekte gegevens berekent het pensioenfonds de pensioenpremie. U betaalt over het hele jaar een pensioenpremie, die geïnd wordt in 4 kwartalen

Nadere informatie

Wij stellen u voor om de volgende begrotingswijziging in de begroting 2017 en de meerjarenraming door te voeren.

Wij stellen u voor om de volgende begrotingswijziging in de begroting 2017 en de meerjarenraming door te voeren. IJsselgemeenten s Wij stellen u voor om de volgende begrotings in de begroting en de meerjarenraming 2018-2021 door te voeren. 1A. Stijging loonkosten per 1 januari - hogere premies met aanvullende gemeentelijke

Nadere informatie

Jouw Cosun pensioen. Informatiebijeenkomsten voor deelnemers in actieve dienst mei 2014

Jouw Cosun pensioen. Informatiebijeenkomsten voor deelnemers in actieve dienst mei 2014 Jouw Cosun pensioen Informatiebijeenkomsten voor deelnemers in actieve dienst mei 2014 1 Agenda Pensioen in Nederland Onze regeling Keuzemogelijkheden Vragen 2 Pensioen in Nederland Nederlands pensioenstelsel

Nadere informatie

CAO Update CAO-RESULTAAT

CAO Update CAO-RESULTAAT CAO-RESULTAAT CAO Update INDEX Nieuwe cao in teken van jouw toekomst Overzicht afspraken Achmea cao-resultaat 2013-2014 Samen investeren in de toekomst Contouren nieuwe pensioenregeling Wat betekent dit

Nadere informatie

Onderhandelaarsresultaat Cao-Onderzoekinstellingen 2017

Onderhandelaarsresultaat Cao-Onderzoekinstellingen 2017 Onderhandelaarsresultaat Cao-Onderzoekinstellingen 2017 De WVOI namens de onderzoekinstellingen en AC/FBZ, CNV Overheid, FNV Overheid en VAWO/CMHF, namens werknemersorganisaties, hierna te noemen partijen,

Nadere informatie

Principeakkoord cao-pensioenregeling Q&A Intern

Principeakkoord cao-pensioenregeling Q&A Intern Voor publicatie op de websites van de vakorganisaties en Mijn PostNL Algemeen Is het echt nodig om de pensioenregeling aan te passen? Ja. De fiscale wetgeving voor pensioen wijzigt. Dit betreft met name

Nadere informatie

Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken

Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken Cao Openbare Bibliotheken 2015-2019 Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken Gewijzigde artikelen met terugwerkende kracht per 1 januari 2018 Hoofdstuk II Salariëring en vergoedingen Artikel

Nadere informatie

Wijzigingsvoorstellen NVZ

Wijzigingsvoorstellen NVZ Wijzigingsvoorstellen NVZ Cao Ziekenhuizen 2014 tot expiratiedatum 1. Looptijd De NVZ stelt voor te komen tot een meerjarige cao. 2. Persoonlijk Levensfase Budget (PLB) Het in 2009 ingevoerde Persoonlijk

Nadere informatie

Regeling Generatiepact Noord-Hollands Archief

Regeling Generatiepact Noord-Hollands Archief Regeling Generatiepact Noord-Hollands Archief Het dagelijks bestuur van het Noord-Hollands Archief, overwegende dat het gewenst is om de instroom van jongeren en het duurzaam doorwerken van oudere medewerkers

Nadere informatie

SCO en VSO hebben op de volgende onderwerpen een onderhandelaarsakkoord bereikt:

SCO en VSO hebben op de volgende onderwerpen een onderhandelaarsakkoord bereikt: 1. Inleiding Op 6 juli 2017 is in de Pensioenkamer van de Raad voor het Overheidspersoneelsbeleid een onderhandelaarsakkoord bereikt over een belangrijke reductie van de complexiteit in de ABPpensioenregeling.

Nadere informatie

PENSIOENREGELING SNS REAAL

PENSIOENREGELING SNS REAAL PENSIOENREGELING 2014 PENSIOENREGELING SNS REAAL SNS REAAL Pensioenregeling 2014 1 Pensioenregeling SNS REAAL voor de periode 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014 2 SNS REAAL Pensioenregeling 2014

Nadere informatie

Mantelzorgvriendelijk U Centraal

Mantelzorgvriendelijk U Centraal Mantelzorgvriendelijk U Centraal Met ingang van 2016 zal er binnen U Centraal als organisatie meer aandacht komen voor de combinatie van werk en mantelzorg. Dit is niet alleen belangrijk gezien de doelstelling

Nadere informatie

Welkom bij de workshop Pensioen: medezeggenschap, actualiteit en eigen beheer

Welkom bij de workshop Pensioen: medezeggenschap, actualiteit en eigen beheer Welkom bij de workshop Pensioen: medezeggenschap, actualiteit en eigen beheer Norbert Laane, advocaat medezeggenschapsrecht Alex Ter Horst, advocaat pensioenrecht Carl Luijken, pensioenfiscalist 1 11 april

Nadere informatie

PRINCIPE-AKKOORD PENSIOEN VOOR DE TECHNIEK

PRINCIPE-AKKOORD PENSIOEN VOOR DE TECHNIEK PRINCIPE-AKKOORD PENSIOEN VOOR DE TECHNIEK Werknemers- en werkgevers-organisaties in de Metaal en Techniek en Metalektro, samenwerkend in de Stichting Vakraad Metaal en Techniek en de Stichting Raad van

Nadere informatie

Generatiebeleid veelgestelde vragen (FAQ)

Generatiebeleid veelgestelde vragen (FAQ) Generatiebeleid veelgestelde vragen (FAQ) Wat is generatiebeleid? Voor wie is het generatiebeleid bedoeld? Is CWZ verplicht een generatiebeleid in te voeren? Hoeveel uur moet ik minimaal blijven werken,

Nadere informatie

Stichting CRH Pensioenfonds. 18 december 2013 Dordrecht

Stichting CRH Pensioenfonds. 18 december 2013 Dordrecht Deelnemersvergadering Stichting CRH Pensioenfonds 18 december 2013 Dordrecht Agenda 1. Opening 2. Wijziging pensioenovereenkomsten 2013 3. Wijziging pensioenreglementen 2013 en stemming 4. Wijzigingen

Nadere informatie

Overeenstemming bereikt met de commissie van het GO op 13 september 2018.

Overeenstemming bereikt met de commissie van het GO op 13 september 2018. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Leudal Nr. 211592 5 oktober 2018 Regeling Generatiepact gemeente Leudal 2018 Overeenstemming bereikt met de commissie van het GO op 13 september 2018. Aldus

Nadere informatie

ONDERHANDELINGRESULTAAT

ONDERHANDELINGRESULTAAT ONDERHANDELINGRESULTAAT Rotterdam, 19 januari 2015 De onderhandelingsdelegatie van Coca-Cola Enterprises Nederland (CCE-NL) heeft na enkele onderhandelingsrondes met Vakorganisaties FNV, CNV Vakmensen

Nadere informatie

CAO-KINDEROPVANG, VOOR KINDERCENTRA EN GASTOUDERBUREAUS CAO-AKKOORD 2010-2011

CAO-KINDEROPVANG, VOOR KINDERCENTRA EN GASTOUDERBUREAUS CAO-AKKOORD 2010-2011 CAO-KINDEROPVANG, VOOR KINDERCENTRA EN GASTOUDERBUREAUS CAO-AKKOORD 2010-2011 Partijen bij de CAO Kinderopvang, te weten: Maatschappelijk Ondernemers Groep, gevestigd te Utrecht De Branchevereniging Ondernemers

Nadere informatie

Moerdijk. gemeenff RAADSINFORMATIEBRIEF. 127Yol

Moerdijk. gemeenff RAADSINFORMATIEBRIEF. 127Yol gemeenff Moerdijk RAADSINFORMATIEBRIEF Van van bu en wethouders Aan de leden van de qemeenteraad Onderwerp Generatiepact Nummer griffie Zaaknummer Documentnummer 22AUG zo{o 127Yol Verantwoordel ke llehouder:

Nadere informatie

AANVULLENDE PENSIOENREGELING

AANVULLENDE PENSIOENREGELING AANVULLENDE PENSIOENREGELING Stichting Bedrijfspensioenfonds voor de Agrarische en Voedselvoorzieningshandel Uw pensioen is onze zorg. Inleiding Voor u ligt de brochure over de aanvullende pensioenregelingen

Nadere informatie

Plan Individueel keuze budget Boven CAO. Sept 2019 Kemira Rotterdam

Plan Individueel keuze budget Boven CAO. Sept 2019 Kemira Rotterdam Plan Individueel keuze budget Boven CAO Sept 2019 Kemira Rotterdam Agenda Inleiding Aanleiding Kemira Pilot en definitieve inrichting Vraag & Antwoord Hoe nu verder? Inleiding Proces tot nu toe Voorstel

Nadere informatie

Aanpassingen Basis-pensioenregeling C&T per 1 januari 2014

Aanpassingen Basis-pensioenregeling C&T per 1 januari 2014 Aanpassingen Basis-pensioenregeling C&T per 1 januari 2014 Presentatie, aanvullend op het gezamenlijke Informatiebulletin van KDE en DEPF November 2013 L.G. van den Hoek 1 Pensioen aanpassen: wie doet

Nadere informatie

KNMP districtsbijeenkomst

KNMP districtsbijeenkomst KNMP districtsbijeenkomst november 2017 Presentatie BPOA Inhoudsopgave 2 Hoe ziet de pensioenregeling eruit? U bouwt pensioen op over het salaris (maximaal 77.854) franchise ( 13.123) = de pensioengrondslag

Nadere informatie

In deze brief informeren wij u over de veranderingen in de pensioenregeling per 1 januari 2015 en belangrijke zaken voor u als werkgever.

In deze brief informeren wij u over de veranderingen in de pensioenregeling per 1 januari 2015 en belangrijke zaken voor u als werkgever. Klantteam Banden en Wielen 088 088 4058 Januari 2015 Onderwerp: Onze pensioenregeling in 2015 Geachte mevrouw, mijnheer, In deze brief informeren wij u over de veranderingen in de pensioenregeling per

Nadere informatie

Architectuur van een arbeidsvoorwaarden pakket

Architectuur van een arbeidsvoorwaarden pakket Architectuur van een arbeidsvoorwaarden pakket Oktober 2015 Herman Kuijkstraat 14 +31 622 201 805 4191 AK Geldermalsen www.deldenadvies.nl Architectuur arbeidsvoorwaarden pakket Modules arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Enquêteformulier cao Meubel

Enquêteformulier cao Meubel 1 Naam: Adres: Postcode / woonplaats: E-mailadres: Telefoonnummer: Lidmaatschapsnummer: Jouw gegevens: 2 Meubelindustrie Interieurbouw In welke sector werk je? 3 Minimaal aantal vinkjes: 1 Bij welk bedrijf

Nadere informatie

gelet op de resultaten van het overleg in de commissie voor het georganiseerd overleg;

gelet op de resultaten van het overleg in de commissie voor het georganiseerd overleg; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Delft. Nr. 115074 19 augustus 2016 Regeling 60-80-100 en Regeling 80-90-100 Het college van burgemeester en wethouders van Delft; gelet op de resultaten van

Nadere informatie

Aangenaam Wij zijn TrueBlue. Een goed pensioen voor bedrijven binnen én buiten de digitale sector

Aangenaam Wij zijn TrueBlue. Een goed pensioen voor bedrijven binnen én buiten de digitale sector Aangenaam Wij zijn TrueBlue. Een goed pensioen voor bedrijven binnen én buiten de digitale sector Oktober 2016 Werkgevers kunnen kiezen bij TrueBlue Middelloonregeling of Beschikbare premieregeling Een

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over het Generatiepact Metalektro

Vragen en antwoorden over het Generatiepact Metalektro 1. ALGEMEEN 1.1 Wat is het Generatiepact? Cao-partijen hebben voor de looptijd van de cao een pilot Generatiepact afgesproken. Dit Generatiepact zorgt ervoor dat werknemers vanaf een bepaalde leeftijd

Nadere informatie