Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten --

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten --"

Transcriptie

1 Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Wijziging ARD i.v.m. diverse LOGA-brieven Notagegevens Notanummer Datum Programma: 11 Bedrijfsvoering Portefeuillehouder Burgemeester Team DEV-SVC 2- Bestuursorgaan [X]B & W [ ]Raad -- [ ]Burgemeester -- College van B & W - Burgemeester - Weth. Kolkman - Weth. Grijsen - Weth. Rorink Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten -- Routing d.d. Teammanager Services Directeur portefeuillehouder par. [ ]adj.secr. -- [X]gem.secr BIS Openbaar Status Definitief Bijlagen 1. concept collegebesluit 2. LOGA-brief ECWGO/U (nagekomen wijziging ivm invoering IKB) 3. LOGA-brief ECWGO/U (leeftijdsafhankelijke factoren FLO) 4. LOGA-brief ECWGO/U (verplaatsingskosten) 5. LOGA-brief ECWGO/U (technische wijzigingen CAR-UWO) 6. LOGA-brief TAZ/U (salarisbedragen, WML en IKB Cao Gemeenten) 7. LOGA-brief TAZ/U (banenafspraak, VOG en zwaarwegend advies) B & W d.d.: Besloten wordt: 1 Tot het vaststellen van de wijzigingen in de Arbeidsvoorwaardenregeling Deventer (ARD) overeenkomstig bijgaand besluit dat is gebaseerd op de in de bijlage genoemde LOGA-brieven; 2 de nota en het besluit openbaar te maken. Financiële aspecten: Financiële gevolgen voor de gemeente? Ja Begrotingswijziging Nee Financiële gevolgen opvangen De verhoging van de salarissen wordt in 2017 opgevangen binnen de loonsom. De verhogingen in 2018 zijn reeds meegenomen in de begroting Voorstel openbaarmaking conform Wet Openbaarheid Bestuur (Wob) [X] De nota en het besluit openbaar te maken [ ] De nota en het besluit openbaar te maken vergezeld van bijgaand persbericht [ ] De nota en het besluit openbaar te maken nadat [ ] De nota en het besluit openbaar te maken, behalve [ ] Het besluit openbaar te maken, maar niet de nota, gelet op artikel:

2 [ ] De nota en het besluit niet openbaar te maken, gelet op artikel: Kennisgeving/ Bekendmaking Awb Kennisgeving (publicatie) conform Awb Bekendmaking conform Awb Nee Nee ADVIESRADEN: Moet een van de adviesraden gehoord worden of op de hoogte gesteld? Nee Toelichting Inleiding Wijzigingen in de CAR-UWO die in het LOGA worden vastgesteld moeten door elke gemeente worden doorgevoerd in hun rechtpositieregeling alvorens deze wijzigingen rechtskracht krijgen. Via dit voorstel worden diverse aanpassingen doorgevoerd. De belangrijkste zijn de wijzigingen in verband met het in juli gesloten arbeidsvoorwaardenakkoord die door het LOGA bij brief op 9 oktober 2017 bekend zijn gemaakt. Beoogd resultaat Het vaststellen van de wijzigingen van de Arbeidsvoorwaardenregeling Deventer (ARD) Kader de volgende circulaires LOGA: circulaire ECWGO/U d.d. 23 januari 2017 (nagekomen wijziging ivm invoering IKB) circulaire ECWGO/U d.d. 10 maart 2017 (leeftijdsafhankelijke factoren FLO) circulaire ECWGO/U d.d. 10 maart 2017 (verplaatsingskosten) circulaire ECWGO/U d.d. 7 juni 2017 (technische wijzigingen CAR-UWO) circulaire TAZ/U d.d. 9 oktober 2017 (wijzigingen salarisbedragen, WML en IKB Cao Gemeenten ) circulaire TAZ/U d.d. 9 oktober 2017 (banenafspraak, VOG en zwaarwegend advies) Argumenten voor en tegen Het staat het college niet vrij om van de LOGA-besluiten af te wijken. Hier wordt per circulaire een korte toelichting gegeven m.b.t. de inhoud van de wijzigingen. circulaire ECWGO/U d.d. 23 januari 2017 (nagekomen wijziging ivm invoering IKB) Door de invoering van het Individueel Keuzebudget zijn bepaalde artikelen verplaatst of vervallen. Daardoor kloppen verwijzigingen voor bijzondere groepen medewerkers (vakantiekrachten, BBL-ers) niet meer en dreigt een inkomensachteruitgang door verlies van o.a. vakantietoelage en eindejaarsuitkering. Dit wordt gerepareerd. circulaire ECWGO/U d.d. 10 maart 2017 (leeftijdsafhankelijke factoren FLO) Brandweerlieden die onder het overgangsrecht FLO vallen ontvangen op 53-jarige leeftijd een extra storting in hun pensioen. De berekening van deze storting is afhankelijk van leeftijdsafhankelijke factoren. Deze factoren zijn aangepast aan actuariele tarieven ABP. circulaire ECWGO/U d.d. 10 maart 2017 (verplaatsingskosten) Het LOGA indexeert jaarlijks de maximumbedragen van de verplaatsingskosten voor verhuisplichtige ambtenaren. Het LOGA indexeert deze bedragen met de consumentenprijsindex (CPI) van 2 jaren daarvoor. De

3 CPI 2015 bedraagt 0,64%. De vaststelling van de bedragen leidt tot een aanpassing in de CAR-UWO per 1 januari circulaire ECWGO/U d.d. 7 juni 2017 (technische wijzigingen CAR-UWO) Minimale opbouw IKB bij een 40-urige werkweek (artikel 2:7a, lid 2 sub 5 en 6) Artikel 2:7a van de arbeidsvoorwaardenregeling regelt de tijdelijke aanpassing van de arbeidsduur van 36 uur naar 40 uur per week met een dienovereenkomstige beloning. De tekst van dit artikel was niet correct geformuleerd m.b.t. de minimale opbouw van het IKB-budget. Deze omissie wordt hersteld. Vervangen van oude begrippen In het verleden is reeds besloten om niet meer te werken met de oude begrippen betrekking, ORT en ziektekosten maar met de nieuwe begrippen dienstverband, toelage onregelmatige dienst en kosten zorgverzekering. Deze vernieuwing was nog niet consequent in alle artikelen van de arbeidsvoorwaardenregeling aangebracht. Deze omissies worden hersteld. Vervallen verwijzingen In een aantal artikelen m.b.t. het vakantieverlof, de tegemoetkoming in de zorgkostenverzekering en het ouderschapsverlof bij meerlingen wordt naar verouderde of vervallen artikelen verwezen. Deze onjuistheden worden gecorrigeerd. Ontslag tijdens ziekte In artikel 8:5a van de arbeidsvoorwaardenregeling is ontslag van een medewerker tijdens ziekte onder bepaalde voorwaarden toegestaan. Aan dit artikel wordt een toelichting toegevoegd. Deze bestaat uit een limitatieve opsomming van de mogelijkheden hiertoe. Ook is er in de nieuwe toelichting aandacht voor de toetsende rol van het UWV. Individueel loopbaanbudget (ILB) In de jaren 2013, 2014 en 2015 konden medewerkers aanspraak maken op een individueel loopbaanbudget. Omdat de looptijd is verstreken, wordt het artikel verwijderd. circulaire TAZ/U d.d. 9 oktober 2017 (wijzigingen salarisbedragen, WML en IKB Cao Gemeenten ) De CAO Gemeenten die een looptijd heeft van 1 mei 2017 tot 1 januari 2019 is definitief. Gemeentepersoneel krijgt een salarisverhoging met terugwerkende kracht naar 1 augustus 2017 met 1,0% en op 1 januari 2018 met 1,5%. Daarnaast stijgt het IKB per 1 december 2017 met 0,5%-punt en per 1 juli 2018 met 0,25%-punt. Daarnaast wordt met ingang van 1 augustus 2017 een garantiebepaling op het wettelijk minimumloon opgenomen. circulaire TAZ/U d.d. 9 oktober 2017 (banenafspraak, VOG en zwaarwegend advies) Op grond van deze circulaire wijzigt per 1 januari 2018 de inhoud van een aantal artikelen in de gemeentelijke arbeidsvoorwaardenregeling. Het betreft afspraken over: aanstellingen op grond van de banenafspraak; de verklaring omtrent gedrag, en het zwaarwegend advies van de paritaire toetsingscommissie (Commissie Van Werk Naar Werk) Extern draagvlak (partners) n.v.t. Financiële consequenties De consequenties van de salarisverhoging per 1 augustus 2017 en de verhoging van het IKB per 1 december 2017 wordt meegenomen in de loonsom van De begroting van 2018 is aangepast aan de salarisconsequenties in 2018 van dit akkoord.

4 Aanpak/uitvoering De salarisverhoging per 1 augustus 2017 wordt in de salarisbetaling november met terugwerkende kracht verwerkt.

5 Nota nr. : Deventer, 30 oktober 2017 Burgemeester en wethouders van Deventer, Gelet op artikel 160, eerste lid onder c van de Gemeentewet, Gelet op de volgende circulaires LOGA: circulaire ECWGO/U d.d. 23 januari 2017 (nagekomen wijziging ivm invoering IKB) circulaire ECWGO/U d.d. 10 maart 2017 (leeftijdsafhankelijke factoren FLO) circulaire ECWGO/U d.d. 10 maart 2017 (verplaatsingskosten) circulaire ECWGO/U d.d. 7 juni 2017 (technische wijzigingen CAR-UWO) circulaire TAZ/U d.d. 9 oktober 2017 (wijzigingen salarisbedragen, WML en IKB Cao Gemeenten ) circulaire TAZ/U d.d. 9 oktober 2017 (banenafspraak, VOG en zwaarwegend advies) BESLUITEN Tot het wijzigen van de Arbeidsvoorwaardenregeling Deventer als volgt: I. Wijzigingen per 1 januari 2017 Als gevolg van circulaire ECWGO/U d.d. 23 januari 2017 (nagekomen wijziging ivm invoering IKB) Artikel A Aan artikel 1:2:1 wordt lid 5 toegevoegd en deze komt als volgt te luiden: 5. De ambtenaar, bedoeld in de leden 2, 3 of 4 van dit artikel, heeft recht op: a. 8% vakantietoelage, met dien verstande dat dit ten minste een bedrag is van 146,65 bij een volledig dienstverband, en b. 1,5% van het in de maand van opbouw geldende salaris, voor de ambtenaar die geboren is na 31 december 1949, met dien verstande dat dit ten minste een bedrag is van 33,33 bij een volledig dienstverband, en c. 0,8% van het voor de ambtenaar in de maand van opbouw geldende salaris. De toelichting op artikel 1:2:1 lid 5 komt te luiden: De ambtenaren die vallen onder de leden 2, 3 en 4 van dit artikel zijn de enige medewerkers waarvoor nog een vakantietoelage geldt. Deze 8% is pensioengevend. De 1,5% van het in de maand van opbouw geldende salaris, was tot 1 januari 2017 de levensloopregeling geregeld in artikel 6a:7 lid 1. Deze 1,5% is pensioengevend. De 0,8% van het in de maand van opbouw geldende salaris, was tot 1 januari 2017 het bovenwettelijk verlof van 14,4 uren geregeld in artikel 6:2 lid 1. Deze 0,8% is niet pensioengevend. Indien in een maand het salaris en de toegekende salaristoelage(n) gedeeltelijk zijn uitbetaald dan worden de in de percentages in die maand berekend op basis van het uitbetaalde salaris en de uitbetaalde salaristoelage(n). Indien in een maand het salaris en de toegekende salaristoelage(n) gedeeltelijk zijn uitbetaald op grond van artikel 7:3 lid 2 tot en met 4 dan worden, in afwijking van voorgaande volzin, de percentages in die maand berekend op basis van het volledige salaris en toegekende salaristoelage(n). Uitbetaling vindt plaats bij de maandelijkse salarisbetaling. Artikel B Artikel 2:5:4 lid 2 wordt geschrapt, onder vernummering van lid 3 in lid 2. 1

6 De toelichting op artikel 2:5:4 wordt gewijzigd en komt te luiden: Met de oproepcontractant wordt een contract aangegaan voor minimaal 15 uur per maand. Voor die uren bestaat er dan ook een loonbetalingsverplichting, ook als de oproepcontractant ziek is. Aangezien hoofdstuk 7 per definitie van toepassing is (de CAR/UWO is namelijk van toepassing), hoeft deze loondoorbetalingsverplichting tijdens ziekte niet meer expliciet te worden opgenomen. De berekeningsbasis van de ziekte-uitkering wordt gevormd door het inkomen dat de oproepkracht gedurende het laatste kwartaal genoot. De oproepcontractant heeft een IKB conform de regeling in paragraaf 5 van hoofdstuk 3. Als gevolg van circulaire ECWGO/U d.d. 7 juni 2017 (technische wijzigingen CAR- UWO). Artikel C Artikel 2:7a lid 2 wordt gewijzigd en komt te luiden: 2. Bij een verruiming van de arbeidsduur geldt dat: - de verruiming van de arbeidsduur plaatsvindt gedurende een vooraf te bepalen periode; - het salaris evenredig wordt verhoogd; - de vakantieduur evenredig wordt verhoogd; - de pensioenopbouw evenredig wordt verhoogd - het minimale IKB, bedoeld in artikel 3:28 lid 2, sub a evenredig wordt verhoogd; - het minimale IKB, bedoeld in artikel 3:28 lid 2, sub b evenredig wordt verhoogd; - instemming van de ambtenaar is vereist; - de koop van vakantieuren op grond van artikel 3:29 lid 1, sub a voor de duur van de verruiming niet is toegestaan. De toelichting op artikel 2:7a lid 2 wordt geschrapt. Als gevolg van circulaire ECWGO/U d.d. 10 maart 2017 (leeftijdsafhankelijke factoren FLO) Artikel D Artikel 9b:22a, tweede lid, wordt vervangen en komt als volgt te luiden: 2. De leeftijdsafhankelijke factor bedraagt leeftijd factor leeftijd factor leeftijd factor 18 0, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,037 In de toelichting wordt de passage Stel dat op leeftijd is. vervangen door Stel dat op de leeftijd van 62 jaar een bedrag gegenereerd moet zijn van (fictief bedrag). Om dit te bereiken moet, bij de rendementen die ABP verwacht op de leeftijd van 53 jaar een 2

7 bedrag van gestort worden ( x 0,795). Als er op een later moment dan op 53- jarige leeftijd wordt gestort, dan wordt het te storten bedrag ieder jaar hoger. Artikel E Artikel 9b:45a, tweede lid, wordt vervangen en komt als volgt te luiden: 2. De leeftijdsafhankelijke factor bedraagt leeftijd factor leeftijd factor leeftijd factor 18 0, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,037 In de toelichting wordt de passage Stel dat op leeftijd is. vervangen door Stel dat op de leeftijd van 62 jaar een bedrag gegenereerd moet zijn van (fictief bedrag). Om dit te bereiken moet, bij de rendementen die ABP verwacht op de leeftijd van 53 jaar een bedrag van gestort worden ( x 0,795). Als er op een later moment dan op 53- jarige wordt gestort, dan wordt het te storten bedrag ieder jaar hoger. Als gevolg van circulaire ECWGO/U d.d. 10 maart 2017 (verplaatsingskosten) Artikel F Artikel 18:1:5 lid 1 wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden: 1. De tegemoetkoming in verhuiskosten kan slechts bestaan uit: a. een bedrag voor de kosten van transport van de bagage en van de inboedel van de betrokkene en zijn gezinsleden naar de nieuwe woning, waaronder begrepen de kosten van het in-en uitpakken van breekbare zaken; b. een bedrag voor dubbel woonkosten, gelijk aan de noodzakelijk te maken kosten, met een maximum van 312,49 per maand met dien verstande dat de tegemoetkoming ten hoogste voor vier maanden wordt verleend; c. een bedrag voor alle andere direct uit de verhuizing voortvloeiende kosten, met een maximum van 6.249,44. Artikel G Artikel 18:1:7 leden 2, 3 en 4 worden gewijzigd en komen als volgt te luiden: 2. De vergoeding die plaatsvindt op basis van het eerste lid is, voor dat deel dat gebruik wordt gemaakt van de trein, gemaximeerd op het bedrag van per jaar. 3. De betrokkene die met de trein reist en van de woning of het pension met het ander (aansluitend) openbaar vervoer naar het eerst mogelijke station kan reizen maar van dit openbaar vervoer geen gebruik maakt en in de plaats daarvan met eigen vervoer naar dat station reist, ontvangt een tegemoetkoming van 104,44 op jaarbasis. 4. De tegemoetkoming in reiskosten bedoeld in artikel 18:1:6, eerste en vierde lid, is, indien het college de plaats van tewerkstelling van een betrokkene heeft aangewezen als een plaats van tewerkstelling die niet door openbaar vervoer is te bereiken, of indien de betrokkene behoort tot 3

8 een aangewezen groep voor wie de plaats van tewerkstelling vanwege de opgedragen werktijden niet per openbaar vervoer is te bereiken, 0,17 per kilometer met een maximum van 20 kilometer enkele reis. II. Wijzigingen per 1 augustus 2017 Als gevolg van circulaire TAZ/U d.d. 9 oktober 2017 (wijzigingen salarisbedragen, WML en IKB Cao Gemeenten ) Artikel H Bijlage 1, Salarisverhoging, wordt als volgt aangevuld: Met ingang van 1 augustus 2017 worden de schaalbedragen verhoogd met 1,0%. Artikel I Bijlage IIA, salaristabel gemeenteambtenaren per 1 augustus 2017, nieuwe structuur, wordt in de toelichting onder de salaristabel * vervangen door de volgende tekst: Als het schaalbedrag onder het voor de medewerker geldende minimumloon ligt, heeft de medewerker per 1 augustus 2017 recht op het voor hem geldende minimumloon overeenkomstig de bepalingen in de WML voor medewerkers van 22 jaar en ouder. Vanaf 1 juli 2019 heeft de medewerker tenminste recht op het voor hem geldende minimumloon overeenkomstig de bepalingen in de WML voor medewerkers van 21 jaar en ouder. Voor de ambtenaar die valt onder de definitie van artikel 1:2c, eerste lid geldt een aparte schaal: schaal A. Het bedrag van de periodiek 0 is gelijk aan het wettelijk minimumloon. Het bedrag van de periodiek 11 is gelijk aan 120% van het wettelijk minimumloon. De salarisbedragen voor schaal A worden geïndexeerd op de ontwikkeling van het wettelijk minimumloon en elk jaar op 1 januari vastgesteld door het LOGA en gepubliceerd op Artikel J Bijlage II komt als volgt te luiden: Inpassingtabel betreffende de gemeentelijke garantiesalarissen per 1 augustus 2017 Regelnummer Garantieschalen 4

9 Artikel K Bijlage IIA komt als volgt te luiden: Salaristabel gemeenteambtenaren per 1 augustus 2017, nieuwe structuur periodiek Schaal periodiek Schaal 10A 11 11A

10 Artikel L Bijlage IIb komt als volgt te luiden: Vergoedingentabel betreffende de vrijwilligers bij de gemeentelijke brandweer per 1 augustus 2017 jaarvergoeding uurbedrag oefeningen en cursussen e.d. uurbedrag voor brandbestrijding en hulpverlening 1. Aspirant manschap a ,66 19,92 13,27 2. Manschap A, Chauffeur, Voertuigbediener, Gaspakdrager, 344 Brandweerduiker, Verkenner 12,24 23,01 15,33 gevaarlijke stoffen 3. Manschap B, duikploegleider, langer dan 5 jaar manschap A, manschap A en ten minste twee specialisaties uit categorie ,57 25,46 16,98 4. Bevelvoerder ,01 31,98 21,31 5. Officier van dienst ,00 40,75 0,00 6. Hoofdofficier van dienst, adviseur gevaarlijke stoffen ,00 58,52 0,00 7. Commandant van dienst ,00 65,31 0,00 Artikel M Bijlage IIc komt als volgt te luiden: uurbedrag voor langdurige aanwezigheid Gebruteerde Vergoedingsbedragen betreffende vrijwilligers bij de gemeentelijke brandweer per 1 augustus 2017 jaarvergoeding uurbedrag oefeningen en cursussen e.d. uurbedrag voor brandbestrijding en hulpverlening 1. Aspirant manschap A ,80 20,26 13,49 2. Manschap A, Chauffeur, Voertuigbediener, Gaspakdrager, 348 Brandweerduiker, Verkenner 12,47 23,47 15,64 gevaarlijke stoffen 3. Manschap B, duikploegleider, langer dan 5 jaar manschap A, manschap A en ten minste twee specialisaties uit categorie ,82 25,87 17,26 4. Bevelvoerder ,30 32,46 21,64 5. Officier van dienst ,00 41,53 0,00 uurbedrag voor langdurige aanwezigheid 6

11 6. Hoofdofficier van dienst, adviseur gevaarlijke stoffen ,00 59,58 0,00 Artikel N Bijlage IVa1 komt als volgt te luiden: Salarisschalen kunstzinnige vorming per 1 augustus 2017 ervaringsjaar/ periodiek aanloopbedrag aanloopbedrag aanloopbedrag uitloopbedrag uitloopbedrag uitloopbedrag III. Wijzigingen per 1 oktober 2017 Als gevolg van circulaire ECWGO/U d.d. 7 juni 2017 (technische wijzigingen CAR- UWO). Artikel O In artikel 1:1 lid 1, sub rr wordt de laatste volzin geschrapt. Artikel P In artikel 1:2 lid 1, sub c worden de haakjes geschrapt. Artikel Q In artikel 2:7 lid 1 worden de woorden volledige betrekking vervangen door: volledig dienstverband. 7

12 Artikel R In artikel 3:3 lid 1 worden tussen de woorden zijn functieschaal en, op grond van de woorden zoals opgenomen in de salaristabel in bijlage IIa toegevoegd. Artikel S In artikel 3:25 lid 1, 2 en 3 wordt het woord ziektekosten vervangen door: kosten van de zorgverzekering. Artikel T In artikel 3:26 lid 1, 2 en 3 wordt het woord ziektekosten vervangen door: kosten van de zorgverzekering. In de toelichting op artikel 3:26 wordt het woord ziektekosten twee maal vervangen door: kosten van de zorgverzekering. Artikel U In de toelichting op artikel 3:37 punt 3 wordt de afkorting ORT vervangen door: toelage onregelmatige dienst. In de toelichting op artikel 3:37 punt 4 wordt de afkorting ORT vervangen door: toelage onregelmatige dienst. In de toelichting op artikel 3:37 punt 5 wordt de afkorting ORT vervangen door: toelage onregelmatige dienst. Artikel V In artikel 4:4 lid 4, sub b wordt de afkorting ORT vervangen door: toelage onregelmatige dienst. Artikel W In artikel 6:2 lid 1 en 2 worden de woorden volledige betrekking vervangen door: volledig dienstverband. Artikel X In de toelichting op artikel 6:2:1 wordt het getal 158,4 op twee plaatsen gewijzigd in: 144 en het getal 105,6 wordt gewijzigd in: 96. Artikel Y In artikel 6:4:2 lid 3 en 5 worden de woorden volledige betrekking vervangen door: volledig dienstverband. Artikel Z Artikel 6:4:3 lid 1 wordt gewijzigd en komt te luiden: 1. De ambtenaar met een volledig dienstverband kan voor maximaal 72 uur in elke periode van 12 achtereenvolgende maanden aanspraak maken op het kortdurend zorgverlof op grond van de Wazo. In artikel 6:4:3 lid 2 wordt het woord betrekkingsomvang vervangen door: arbeidsduur. De toelichting op artikel 6:4:3 lid 1 wordt gewijzigd en komt te luiden: Lid 1 Dit betekent dat ook de ambtenaar van wie de aanstelling verruimd is op grond van artikel 2:7a is in elke periode van 12 achtereenvolgende maanden voor maximaal 72 uur aanspraak kan maken op het kortdurend zorgverlof. Artikel AA In artikel 6:5:2 lid 2 worden de artikelen: 6:5:1, 6:5:3, geschrapt. De laatste zin van de toelichting op artikel 6:5:2 wordt gewijzigd en komt te luiden: 8

13 Voor ouderschapsverlof van de overige kinderen zijn de bepalingen uit artikel 6:5:4 en 6:5:7 van overeenkomstige toepassing. Artikel AB In artikel 6:10 lid 3 wordt het artikel 7:24a gewijzigd in: 3:26. Artikel AC In artikel 6:11 lid 1 wordt het woord betrekking vervangen door: dienstverband. Artikel AD In artikel 6a:10 worden de woorden 9 en geschrapt. In de toelichting op artikel 6a:10 wordt de eerste alinea gewijzigd en komt te luiden: Dit hoofdstuk is niet van toepassing op de ambtenaren die vallen onder hoofdstuk 9b, met uitzondering van de ambtenaren die vallen onder paragraaf 5 van hoofdstuk 9b. Artikel AE In artikel 7:1 lid 1, sub b wordt het woord toonvormende vervangen door: loonvormende. Artikel AF In artikel 7:8:1 worden de woorden toelage..prestatiebeloning vervangen door: toegekende salaristoelage(n). In de toelichting op artikel 7:8:1 worden de woorden toelage..prestatiebeloning vervangen door: toegekende salaristoelage(n). Artikel AG In artikel 7:20 worden de woorden de dienstbetrekking vervangen door: het dienstverband. Artikel AH In artikel 7:21 lid 2 wordt het woord dienstbetrekkingen vervangen door: dienstverbanden en het woord dienstbetrekking wordt vervangen door: dienstverband. Artikel AI De titel boven artikel 7:24 wordt gewijzigd en komt te luiden: 6. Tegemoetkoming kosten zorgverzekering Artikel AJ De toelichting op artikel 7:24a vervalt, inclusief titel en inclusief 6. Ziektekosten Artikel AK De toelichting op artikel 7:25b vervalt, inclusief titel. Artikel AL In artikel 7:27 lid 3 worden de woorden de dienstbetrekking vervangen door: het dienstverband. Artikel AM In artikel 8:2a lid 1 worden de woorden, derde lid, vervangen door: lid 2. In de toelichting op 8:2a lid 1 worden de woorden, lid 3, vervangen door: lid 2. Artikel AN In de toelichting op artikel 8:4 worden de woorden artikel 30 SUWI vervangen door: artikel 32 SUWI. Artikel AO De toelichting op artikel 8:5a komt te luiden: Lid 1 9

14 Artikel 8:5a betekent dat een ambtenaar, die wegens ziekte ongeschikt is zijn functie te vervullen, ook binnen 24 maanden na de eerste ziektedag kan worden ontslagen, wanneer hij niet meewerkt aan zijn re-integratie. Concreet uitgewerkt gaat het erom dat zowel binnen als na 24 maanden ontslag gegeven kan worden, indien de ambtenaar: zich zonder goede reden niet houdt aan redelijke voorschriften en maatregelen (zoals het verrichten van werkzaamheden in het kader van de re-integratie en het volgen van scholing in het kader van de re-integratie als bedoeld in artikel 7:1, eerste lid, onderdeel b en c) die hem in het kader van zijn re-integratie worden opgedragen; zonder goede reden passende arbeid bij de eigen werkgever dan wel een andere werkgever weigert te aanvaarden; zonder goede reden niet meewerkt aan de opstelling, evaluatie en bijstelling van het plan van aanpak; zonder goede reden geen aanvraag op grond van de WIA indient. Deze - ultieme - sanctie is gelijk aan de sanctie die sinds de inwerkingtreding van de Wet verbetering poortwachter in artikel 670b, boek 7, titel 10, van het Burgerlijk Wetboek is opgenomen. Als de ambtenaar zonder goede reden geen aanvraag op grond van de WIA indient, kan de claimbeoordeling voor de WIA niet plaatsvinden en kan de werkgever het resultaat van deze claimbeoordeling niet bij het ontslagbesluit betrekken, terwijl dit verplicht is op grond van lid 2 van artikel 8:5. Als dit de reden is dat geen ontslag op grond van artikel 8:5 kan plaatsvinden, mag het college de ambtenaar ontslag verlenen op grond van artikel 8:5a. Lid 2 Alvorens tot ontslag over te gaan, moet het UWV toetsen of van de situatie als hiervoor bedoeld sprake is. Artikel AP In artikel 8:7 moeten de subonderdelen worden aangeduid in letters. In de toelichting op artikel 8:7 moeten de subonderdelen worden aangeduid in sub a, sub b, sub c, sub d, sub e en sub f. Artikel AR In artikel 8:15:3 lid 1 wordt het woord betrekking vervangen door: functie. Artikel AS Artikel 17:3 vervalt. De toelichting op artikel 17:3 vervalt. Artikel AT In artikel 18:1:5 lid 3 wordt het woord deeltijdbetrekking op twee plaatsen vervangen door: deeltijddienstverband en wordt het woord voltijdbetrekking vervangen door: voltijddienstverband. Artikel AU In de titel van hoofdstuk 20 worden de woorden hoofdstuk 3 geschrapt. Artikel AV In artikel 20:1:2 wordt het woord koningin vervangen door: koning. Artikel AW In artikel 20:1:3 wordt het woord koningin vervangen door: koning. Artikel AX Het artikelnummer 21:1 in hoofdstuk 20 wordt gewijzigd in: 20:2 10

15 IV wijzigingen per 1 december 2017 Als gevolg van circulaire TAZ/U d.d. 9 oktober 2017 (wijzigingen salarisbedragen, WML en IKB Cao Gemeenten ) Artikel AY In artikel 3:28, tweede lid, onder b wordt het percentage 6% vervangen door: 6,5%. V wijzigingen per 1 januari 2018 Als gevolg van de circulaire TAZ/U d.d. 9 oktober 2017 (banenafspraak, VOG en zwaarwegend advies) Artikel AZ Artikel 1:2c wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden: Artikel 1:2c Aanstellingen op grond van de banenafspraak 1. In afwijking van artikel 3:1 kan het college voor de ambtenaar die onder een doelgroep in het doelgroepenregister van de Wet banenafspraak valt en onvoldoende arbeidsvermogen heeft om een reguliere functie te bekleden, een samenstel van taken vaststellen. 2. Het college kan voor de ambtenaar die onder een doelgroep in het doelgroepenregister van de Wet banenafspraak valt en niet zelfstandig het wettelijk minimumloon kan verdienen, in afwijking van artikel 3:3, een salaris vaststellen met toepassing van salarisschaal A. 3. Het college kan voor de ambtenaar die onder de Wajong doelgroep valt en voldoende arbeidsvermogen heeft om zelfstandig een reguliere functie te bekleden of niet in aanmerking komt voor loondispensatie, op grond van artikel 3:3 een salaris vaststellen aan de hand van zijn functieschaal zoals opgenomen in de salaristabel in bijlage IIa. 4. Indien loondispensatie wordt toegekend, kan het college het salaris en de salaristoelagen van de ambtenaar naar rato van de loonwaarde conform de loondispensatie verminderen. Het naar loonwaarde bepaalde salaris van de ambtenaar vermeerderd met de Wajongaanvullingsuitkering is gelijk aan het wettelijk minimumloon. 5. Indien loonkostensubsidie wordt toegekend, kan het college het salaris en de salaristoelagen van de ambtenaar naar rato van de loonwaarde niet verminderen. Het salaris van de ambtenaar is gelijk aan het wettelijk minimumloon. De loonkostensubsidie vergoedt aan het college het verschil tussen het naar loonwaarde bepaalde salaris van de ambtenaar en het wettelijk minimumloon. 6. Voor de ambtenaar die onder een doelgroep in het doelgroepenregister van de Wet banenafspraak valt, gelden niet de in artikel 3:28 lid 2, onderdelen a, b en c genoemde minimumbedragen. 7. Voor de ambtenaar die onder de Wajong doelgroep valt en voldoende arbeidsvermogen heeft om zelfstandig een reguliere functie te bekleden, gelden als minimumbedragen de bedragen genoemd in artikel 3:28 lid 2, onderdelen a, b en c naar rato van de loonwaarde en de deeltijdfactor. De toelichting op artikel 1:2c wordt gewijzigd en komt te luiden: Gemeenten kunnen ambtenaren aanstellen vanwege de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten. Om de instroom van deze doelgroepen te bevorderen, maakt de CARUWO het mogelijk om het salaris af te stemmen op de verdiencapaciteit of de loonwaarde. De doelgroepen van de Wet Banenafspraak zijn gedefinieerd in artikel 38b Wet financiering sociale verzekeringen. In salarisschaal A is het salaris bij periodiek 0 het wettelijk minimumloon en is het salaris bij periodiek % van het wettelijk minimumloon. De bedragen in schaal A worden, in plaats van op de salarisontwikkeling in de Cao Gemeenten, geïndexeerd op de ontwikkeling van het wettelijk minimumloon en elk jaar op 1 januari bijgesteld. De actuele schaalbedragen worden na goedkeuring door het LOGA gepubliceerd op Lid 1 De omschrijving van deze doelgroep staat in de Wet financiering sociale verzekeringen, artikel 38b lid 1 sub a. In salarisschaal A is het salaris bij periodiek 0 het wettelijk minimumloon en is het salaris bij periodiek % van het wettelijk minimumloon. De bedragen in schaal A worden, in plaats van op de salarisontwikkeling in de Cao Gemeenten, geïndexeerd op de ontwikkeling van het wettelijk 11

16 minimumloon en elk jaar op 1 januari bijgesteld. De actuele schaalbedragen worden na goedkeuring door het LOGA gepubliceerd op Artikel BA Artikel 2:2 wordt, inclusief titel, gewijzigd en komt te luiden: Onderzoek naar bekwaamheid en geschiktheid Artikel 2:2 1. Voor aanstelling kan slechts in aanmerking komen hij van wie - na een daartoe door of vanwege het tot aanstelling bevoegd bestuursorgaan gehouden onderzoek - kan worden aangenomen, dat hij in voldoende mate beschikt over de hoedanigheden tot het verrichten van de hem op te dragen werkzaamheden. 2. Het college treft maatregelen, waardoor de vertrouwelijkheid van de gegevens, ontvangen op grond van het in het eerste lid bedoelde onderzoek, te allen tijde wordt gegarandeerd. 3. Voor aanstelling kan als vereiste worden gesteld dat betrokkene een recente verklaring omtrent het gedrag als bedoeld in de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens overlegt. 4. Bij een functiewijziging, tewerkstelling of overplaatsing kan als vereiste worden gesteld dat de ambtenaar een recente verklaring omtrent het gedrag als bedoeld in lid 3 overlegt. 5. De vreemdeling, zoals omschreven in de Vreemdelingenwet 2000 kan slechts voor een aanstelling in aanmerking komen indien hij beschikt over een tewerkstellingsvergunning tenzij hij van deze verplichting is uitgesloten krachtens artikel 3 van de Wet arbeid vreemdelingen. Artikel BB In artikel 10d:24 worden de leden 2 en 3 gewijzigd en komen als volgt te luiden: 2. Zowel de ambtenaar als het college kan een geschil over de uitvoering van het Van werk naar werk-contract als bedoeld in artikel 10d:23 lid 5 voorleggen aan deze commissie. 3. De commissie brengt een zwaarwegend advies uit over het geschil, bedoeld in lid 2. Aan de toelichting op artikel 10d:24 wordt een toelichting op lid 3 toegevoegd: Lid 3 Het college kan slechts afwijken van het advies als het op onzorgvuldige wijze tot stand is gekomen en/of het advies zodanig ernstig in gebreke is dat van het college in redelijkheid niet gevergd kan worden overeenkomstig het advies te besluiten. Na inwerkingtreding van de WNRA is het advies weer bindend van aard vanwege de toepasselijkheid van het Burgerlijk Wetboek. Als gevolg van circulaire TAZ/U d.d. 9 oktober 2017 (wijzigingen salarisbedragen, WML en IKB Cao Gemeenten ) Artikel BC Bijlage 1, Salarisverhoging, wordt als volgt aangevuld: Met ingang van 1 januari 2018 worden de schaalbedragen verhoogd met 1,5% Artikel BD Bijlage II komt als volgt te luiden: Inpassingtabel betreffende de gemeentelijke garantiesalarissen per 1 januari 2018 Regelnummer Garantieschalen 12

17 Artikel BE Bijlage IIa komt als volgt te luiden: Salaristabel gemeenteambtenaren per 1 januari 2018, nieuwe structuur periodiek Schaal

18 periodiek Schaal 10A 11 11A Artikel BF Bijlage IIb komt als volgt te luiden: Vergoedingentabel betreffende de vrijwilligers bij de gemeentelijke brandweer per 1 januari 2018 jaarvergoeding uurbedrag oefeningen en cursussen e.d. uurbedrag voor brandbestrijding en hulpverlening 1. Aspirant manschap a ,82 20,22 13,47 2. Manschap A, Chauffeur, Voertuigbediener, Gaspakdrager, 349 Brandweerduiker, Verkenner 12,42 23,36 15,56 gevaarlijke stoffen 3. Manschap B, duikploegleider, langer dan 5 jaar manschap A, manschap A en ten minste twee specialisaties uit categorie ,77 25,84 17,23 4. Bevelvoerder ,27 32,46 21,63 5. Officier van dienst ,00 41,36 0,00 6. Hoofdofficier van dienst, adviseur gevaarlijke stoffen ,00 59,40 0,00 7. Commandant van dienst ,00 66,29 0,00 Artikel BG Bijlage IIc komt als volgt te luiden: uurbedrag voor langdurige aanwezigheid Gebruteerde Vergoedingsbedragen betreffende vrijwilligers bij de gemeentelijke brandweer per 1 januari 2018 jaarvergoeding uurbedrag oefeningen en uurbedrag voor brandbestrijding en uurbedrag voor langdurige 14

19 cursussen e.d. hulpverlening 1. Aspirant manschap A ,96 20,56 13,69 2. Manschap A, Chauffeur, Voertuigbediener, Gaspakdrager, 353 Brandweerduiker, Verkenner 12,66 23,82 15,87 gevaarlijke stoffen 3. Manschap B, duikploegleider, langer dan 5 jaar manschap A, manschap A en ten minste twee specialisaties uit categorie ,03 26,26 17,52 4. Bevelvoerder ,56 32,95 21,96 5. Officier van dienst ,00 42,15 0,00 6. Hoofdofficier van dienst, adviseur gevaarlijke stoffen ,00 60,47 0,00 7. Commandant van dienst ,00 67,47 0,00 Artikel BH Bijlage IVa1 komt als volgt te luiden: Salarisschalen kunstzinnige vorming per 1 januari 2018 ervaringsjaar/ periodiek aanloopbedrag aanloopbedrag aanloopbedrag uitloopbedrag uitloopbedrag aanwezigheid 15

20 uitloopbedrag VI wijzigingen per 1 juli 2018 Als gevolg van circulaire TAZ/U d.d. 9 oktober 2017 (wijzigingen salarisbedragen, WML en IKB Cao Gemeenten ) Artikel BI In artikel 3:28, tweede lid, onder b wordt het percentage 6,5% vervangen door: 6,75% Aldus besloten in de vergadering van 14 november 2017 Burgemeester en wethouders van Deventer, de secretaris, de burgemeester, M.A. Kossen ir. A.P. Heidema 16

21 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) betreft Nagekomen aanpassingen CARUWO als gevolg van IKB Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U Lbr: 17/004 CvA/LOGA 17/02 bijlage(n) 1 datum 23 januari 2017 De invoering van het IKB (Individueel Keuzebudget) in het beloningshoofdstuk van de CARUWO heeft geleid tot meerdere technische wijzigingen in de integrale CARUWO én de toelichting daarop. Deze ledenbrief bevat nog een aanvulling daarop. VNG Postbus 30435, 2500 GK Den Haag Tel CVA@VNG.NL

22 Aan de leden informatiecentrum tel. (070) betreft Nagekomen aanpassingen CARUWO als gevolg van IKB uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U Lbr: 17/004 CvA/LOGA 17/02 bijlage(n) 1 datum 23 januari 2017 Geacht college en gemeenteraad, De invoering van het IKB (Individueel Keuzebudget) in het beloningshoofdstuk van de CARUWO heeft geleid tot meerdere technische wijzigingen in de integrale CARUWO én de toelichting daarop. Deze ledenbrief bevat nog een aanvulling daarop. Artikel 1:2:1 In de leden 2, 3, en 4 van artikel 1:2:1 wordt een aantal hoofdstukken uitgesloten voor bijzondere groepen medewerkers (o.a. vakantiekrachten en BBL-ers). Hoofdstuk 3 wordt onder andere uitgesloten, met als gevolg dat deze medewerkers geen recht hebben op een IKB. Echter, voorheen stonden de vakantietoelage en de levensloopbijdrage niet in hoofdstuk 3, maar in hoofdstuk 6 (artikel 6:3) en hoofdstuk 6a (artikel 6a:7). Ook het bovenwettelijk verlof van 14,4 uren was geregeld in hoofdstuk 6 (artikel 6:2). Deze rechten zijn vanaf 1 januari 2017 opgenomen in het IKB. Er moet dus nog iets geregeld worden voor hen, anders gaan zij er op achteruit. De rechten zullen in een nieuw vijfde artikellid worden opgenomen in een percentage, welke in de toelichting worden toegelicht. Alleen de vakantietoelage wordt in het artikel zelf expliciet genoemd, omdat hiervan in artikel 1:1 lid 1, sub ww CARUWO een begripsomschrijving staat. Artikel 2:5:4 De oproepcontractant heeft een IKB conform de regeling in paragraaf 5 van hoofdstuk 3. Dit was al zo, maar wordt nu ook expliciet genoemd in de toelichting op artikel 2:5:4 CARUWO. Omdat

23 het tweede lid voor onduidelijkheid zorgt, wordt dit lid geschrapt. Datum inwerkingtreding De wijzigingen in de CARUWO opgenomen in de bijlage bij deze LOGA-brief treden met ingang van 1 januari 2017 in werking. Rechtskrachtbepaling Op grond van de statuten van de VNG en het reglement van het CvA zijn gemeenten gehouden om uitvoering te geven aan de in het LOGA overeengekomen CAR-bepalingen en de nadien overeengekomen wijzigingen daarvan. Voor gemeenten die bij de UWO zijn aangesloten, geldt dat eveneens voor de zogenoemde UWO-bepalingen. De CAR en de UWO zijn geen CAO in de zin van de Wet op de collectieve arbeidsovereenkomst, waardoor overeengekomen wijzigingen niet rechtstreeks doorwerken in de aanstelling van individuele ambtenaren. Op grond van artikel 125 Ambtenarenwet en artikel 160 Gemeentewet is het college verplicht, respectievelijk bevoegd, voor gemeenteambtenaren een lokale arbeidsvoorwaarden- en rechtspositieregeling vast te stellen in de vorm van een algemeen verbindend voorschrift. Op grond van artikel 107e Gemeentewet heeft de raad deze bevoegdheid voor de griffie. De gemeentelijke rechtspositieregeling is een algemeen verbindend voorschrift. Artikel 139 Gemeentewet bepaalt dat besluiten, die algemeen verbindende voorschriften inhouden, pas verbinden wanneer zij op de juiste manier zijn bekendgemaakt. Sinds 1 januari 2014 dient dit te geschieden door vermelding in een elektronisch en algemeen toegankelijk gemeenteblad, overeenkomstig de Regeling elektronische bekendmaking en beschikbaarstelling regelgeving decentrale overheden. Hoogachtend, Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden Mw. mr. S. Pijpstra secretaris Deze ledenbrief staat ook op onder brieven. Betreft Nagekomen aanpassingen CARUWO als gevolg van IKB Datum <datum> 02/02

24 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 10 maart 2017 Ons kenmerk ECWGO/U Lbr: 17/015 CvA/LOGA 17/04 Telefoon (070) Bijlage(n) 1 Onderwerp FLO-overgangsrecht: wijziging leeftijdsafhankelijke factoren Samenvatting De Brandweerkamer en de vakbonden hebben op 29 oktober 2016 een principe-akkoord op hoofdlijnen bereikt over de reparatie van het FLO-overgangsrecht. Dit hoofdlijnenakkoord wordt uitgewerkt en zal leiden tot een nieuwe regeling voor het FLO-overgangsrecht. De inwerkingtredingsdatum hiervan is nog niet definitief vastgesteld. Tot die tijd is het geldende FLOovergangsrecht van kracht. Onderdeel van dit overgangsrecht is de inkoop van extra pensioen door de werkgever. Voor de berekening van de inkoop van extra ouderdomspensioen binnen het FLO-overgangsrecht worden leeftijdsafhankelijke factoren gebruikt. Deze zijn gebaseerd op actuariële tarieven van ABP. Per 1 januari 2017 zijn de actuariële tarieven van ABP gewijzigd. Dit betekent dat ook de leeftijdsafhankelijke factoren moeten worden aangepast. In deze ledenbrief treft u de gewijzigde CAR-artikelen. De nieuwe leeftijdsafhankelijke factoren treden met terugwerkende kracht in werking per 1 januari De factoren zijn verwerkt in het rekenmodel inkoop ouderdomspensioen op de website van de VNG. College van Arbeidszaken / VNG Nassaulaan 12 Den Haag Postbus GK Den Haag info@vng.nl U PROD

25 Aan de leden Datum 10 maart 2017 Ons kenmerk ECWGO/U Lbr: 17/015 CvA/LOGA 17/04 Telefoon (070) Bijlage(n) 1 Onderwerp FLO-overgangsrecht: wijziging leeftijdsafhankelijke factoren Geacht college en gemeenteraad, De Brandweerkamer en de vakbonden hebben op 29 oktober 2016 een principe-akkoord op hoofdlijnen bereikt over de reparatie van het FLO-overgangsrecht. Dit hoofdlijnenakkoord wordt uitgewerkt en zal leiden tot een nieuwe regeling voor het FLO-overgangsrecht. De inwerkingtredingsdatum hiervan is nog niet definitief vastgesteld. Tot die tijd is het geldende FLOovergangsrecht van kracht. Onderdeel van dit overgangsrecht is de inkoop van extra pensioen door de werkgever. Bij de uitwerking van het onderdeel van het FLO-overgangsrecht inkoop extra ouderdomspensioen heeft het LOGA afgesproken om voor de berekening van het te storten bedrag de actuariële tarieven van ABP te hanteren. Deze tarieven hebben betrekking op de verwachte rendementen en houden rekening met recente onderzoeken over sterftecijfers. Ze zijn daarmee bepalend voor de hoogte van de leeftijdsafhankelijke factoren. De leeftijdsafhankelijke factor verschilt per leeftijd van de medewerker op het moment van storting. De storting vindt in principe plaats op het moment dat de medewerker 53 jaar is. Bij een eerdere of latere storting kan het gestorte bedrag langer of korter renderen. Daarom moet de leeftijdsafhankelijke factor daar aan aangepast worden. Aanpassing actuariële tarieven ABP Per 1 januari 2017 heeft ABP de actuariële tarieven aangepast. LOGA-partijen hebben bij de uitwerking van het onderdeel inkoop extra pensioen van het FLO-overgangsrecht afgesproken dat als de actuariële tarieven door ABP worden gewijzigd, LOGA-partijen nieuwe leeftijdafhankelijke factoren vaststellen. ABP berekent deze leeftijdsafhankelijke factoren. College van Arbeidszaken / VNG Nassaulaan 12 Den Haag Postbus GK Den Haag info@vng.nl U PROD

26 Omdat de actuariële tarieven per 1 januari zijn aangepast, worden ook de leeftijdsafhankelijke factoren per 1 januari 2017 aangepast. Dit betekent dat werkgevers bij storting in ABP Extra Pensioen per 1 januari 2017 met nieuwe leeftijdsafhankelijke factoren rekening dienen te houden. Voor stortingen die reeds voor 1 januari 2017 zijn gedaan heeft de wijziging van de leeftijdsafhankelijke factoren geen invloed. De gewijzigde CAR-artikelen vindt u in de bijlage. Aanpassing rekenmodel inkoop ouderdomspensioen De nieuwe leeftijdsafhankelijke factoren zijn verwerkt in het rekenmodel inkoop ouderdomspensioen dat op de website van de VNG staat. U kunt dit model opnieuw downloaden. U kunt er ook voor kiezen zelf de nieuwe leeftijdsafhankelijke factoren te verwerken in het model dat u al eerder heeft gedownload. Dit doet u door: - In het openingsscherm op de meest rechter brandweerman te klikken. - In het volgende scherm op de knop leeftijdafhankelijke factoren wijzigen. - De nieuwe factoren en de vanaf datum in te voeren. - Na invoeren te klikken op de knop mutaties verwerken. - Terug te gaan naar het invoerscherm om de applicatie te verlaten. Bovenstaande staat ook beschreven in de handleiding bij het model. Inwerkingtreding Deze wijzigingen treden met terugwerkende kracht in werking met ingang van 1 januari Rechtskrachtbepaling Op grond van de statuten van de VNG en het reglement van het CvA zijn gemeenten gehouden om uitvoering te geven aan de in het LOGA overeengekomen CAR-bepalingen en de nadien overeengekomen wijzigingen daarvan. Voor gemeenten die bij de UWO zijn aangesloten, geldt dat eveneens voor de zogenoemde UWO-bepalingen. De CAR en de UWO zijn geen CAO in de zin van de Wet op de collectieve arbeidsovereenkomst, waardoor overeengekomen wijzigingen niet rechtstreeks doorwerken in de aanstelling van individuele ambtenaren. Op grond van artikel 125 Ambtenarenwet en artikel 160 Gemeentewet is het college verplicht, respectievelijk bevoegd, voor gemeenteambtenaren een lokale arbeidsvoorwaarden- en rechtspositieregeling vast te stellen in de vorm van een algemeen verbindend voorschrift. Op grond van artikel 107e Gemeentewet heeft de raad deze bevoegdheid voor de griffie. De gemeentelijke rechtspositieregeling is een algemeen verbindend voorschrift. Artikel 139 Gemeentewet bepaalt dat besluiten, die algemeen verbindende voorschriften inhouden, pas verbinden wanneer zij op de juiste manier zijn bekendgemaakt. College voor Arbeidszaken / VNG 3/4

27 Sinds 1 januari 2014 dient dit te geschieden door vermelding in een elektronisch en algemeen toegankelijk gemeenteblad, overeenkomstig de Regeling elektronische bekendmaking en beschikbaarstelling regelgeving decentrale overheden. Hoogachtend, Landelijk overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden Mw. mr. S. Pijpstra, secretaris College voor Arbeidszaken / VNG 4/4

28 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 10 maart 2017 Ons kenmerk ECWGO/U Lbr: 17/016 CvA/LOGA 17/05 Telefoon (070) Bijlage(n) 1 Onderwerp Aanpassing verplaatsingskostenregeling verhuisplichtige ambtenaren Samenvatting Het LOGA indiceert jaarlijks de maximumbedragen van de verplaatsingskosten voor verhuisplichtige ambtenaren. In de CAO-gemeenten is hiervoor een nieuwe systematiek afgesproken. De koppeling met de Rijksregeling is losgelaten en in plaats daarvan is gekozen voor een jaarlijkse indexatie met de consumenten prijsindex (CPI) van twee jaar daarvoor. Deze brief informeert u over de vaststelling van de bedragen voor U dient de gewijzigde bedragen lokaal vast te stellen. College van Arbeidszaken / VNG Nassaulaan 12 Den Haag Postbus GK Den Haag info@vng.nl U PROD

Wijziging rechtspositieregeling van de gemeente Noordoostpolder. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordoostpolder,

Wijziging rechtspositieregeling van de gemeente Noordoostpolder. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordoostpolder, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Noordoostpolder Nr. 186463 25 oktober 2017 Wijziging rechtspositieregeling van de gemeente Noordoostpolder Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Wijzigingen van de gemeentelijke salarisbedragen, WML en IKB Cao. Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpen aan den IJssel;

Wijzigingen van de gemeentelijke salarisbedragen, WML en IKB Cao. Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpen aan den IJssel; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Krimpen aan den IJssel Nr. november Wijzigingen van de gemeentelijke salarisbedragen, WML en IKB Cao Gemeenten - Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Wijziging van de gemeentelijke arbeidsvoorwaardenregeling betreffende uitwerking nieuwe cao gemeenten , gemeente Lopik

Wijziging van de gemeentelijke arbeidsvoorwaardenregeling betreffende uitwerking nieuwe cao gemeenten , gemeente Lopik GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Lopik Nr. maart Wijziging van de gemeentelijke arbeidsvoorwaardenregeling betreffende uitwerking nieuwe cao gemeenten -, gemeente Lopik Aan Het college van

Nadere informatie

Wijziging arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Sittard-Geleen. Het college van Burgemeester en Wethouders, d.d.

Wijziging arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Sittard-Geleen. Het college van Burgemeester en Wethouders, d.d. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Sittard-Geleen Nr. oktober Wijziging arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Sittard-Geleen Het college van Burgemeester en Wethouders, d.d. augustus Besluit:

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling Belastingsamenwerking West-Brabant Nr. januari Wijziging arbeidsvoorwaardenregeling GR BWB CAR-UWO deel jaar Wijzigingen

Nadere informatie

Gemeente Nijkerk - Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Nijkerk, wijziging 14 november 2017

Gemeente Nijkerk - Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Nijkerk, wijziging 14 november 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Nijkerk Nr. november Gemeente Nijkerk - Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Nijkerk, wijziging november Collegebesluit nummer: / Het college van burgemeester

Nadere informatie

In deze ledenbrief treft u een aantal wijzigingen aan van de CARUWO met als doel technische onvolkomenheden in de regeling te herstellen.

In deze ledenbrief treft u een aantal wijzigingen aan van de CARUWO met als doel technische onvolkomenheden in de regeling te herstellen. LOGA' College voor Arbeidszaken/VNG ABVAKABO FNV CNV Publieke zaak CMHF Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden Datum 7 juni 2017 Ons kenmerk

Nadere informatie

wijzigingsregeling CAR/UWO gemeente Overbetuwe: wijzigingen salarisbedragen, WML en IKB Cao gemeenten

wijzigingsregeling CAR/UWO gemeente Overbetuwe: wijzigingen salarisbedragen, WML en IKB Cao gemeenten GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Overbetuwe Nr. november wijzigingsregeling CAR/UWO gemeente Overbetuwe: wijzigingen salarisbedragen, WML en IKB Cao gemeenten - Ons kenmerk: BWB Burgemeester

Nadere informatie

Deze LOGA-brief gaat over de wijzigingen in de CAR-UWO die volgen uit het akkoord 1 mei januari 2019.

Deze LOGA-brief gaat over de wijzigingen in de CAR-UWO die volgen uit het akkoord 1 mei januari 2019. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 9 oktober 2017 Ons kenmerk TAZ/U201700735 Lbr. 17/058 CvA/LOGA 17/11 Bijlage(n) 1 Onderwerp Wijzigingen CAR-UWO artikelen per 1 januari 2018 Samenvatting

Nadere informatie

In deze ledenbrief treft u een aantal wijzigingen aan van de CARUWO met als doel technische onvolkomenheden in de regeling te herstellen.

In deze ledenbrief treft u een aantal wijzigingen aan van de CARUWO met als doel technische onvolkomenheden in de regeling te herstellen. MPGPD20170608081 ZOCMS LOGA College voor Arbeidszaken/VNG ABVAKABO FNV GPD 08.06.2017 0043 Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden CNV Publieke zaak Brief aan de leden T.a.v. het college en

Nadere informatie

De nieuwe leeftijdsafhankelijke factoren treden met terugwerkende kracht in werking per 1 januari 2017.

De nieuwe leeftijdsafhankelijke factoren treden met terugwerkende kracht in werking per 1 januari 2017. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 10 maart 2017 Ons kenmerk ECWGO/U201700191 Lbr: 17/015 CvA/LOGA 17/04 Telefoon (070) 373 8393 Bijlage(n) 1 Onderwerp FLO-overgangsrecht: wijziging

Nadere informatie

VNG Ledenbrief Wijzigingen CAR-UWO artikelen per 1 januari oktober 2017

VNG Ledenbrief Wijzigingen CAR-UWO artikelen per 1 januari oktober 2017 Van: VNG Aan: OW-Info Onderwerp: Lbr. 17/058 CvA/LOGA 17/11 - Wijzigingen CAR-UWO artikelen per 1 januari 2018 Datum: dinsdag 10 oktober 2017 10:54:07 Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser B VNG Ledenbrief

Nadere informatie

ons kenmerk ECWGO/U Lbr. 16/022 CvA/Loga: 16/10

ons kenmerk ECWGO/U Lbr. 16/022 CvA/Loga: 16/10 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft FLO-overgangsrecht: wijziging leeftijdsafhankelijke factoren uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201600650 Lbr.

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr:15/027 CvA/LOGA 15/07

ECWGO/U Lbr:15/027 CvA/LOGA 15/07 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft FLO-overgangsrecht: wijziging leeftijdsafhankelijke factoren Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201500764

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 9 oktober 2017 U Lbr. 17/057 CvA/LOGA 17/10 (070)

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 9 oktober 2017 U Lbr. 17/057 CvA/LOGA 17/10 (070) Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 9 oktober 2017 Ons kenmerk Lbr. 17/057 CvA/LOGA 17/10 Telefoon (070) 373 8456 Onderwerp Wijzigingen salarisbedragen, WML en IKB Cao Gemeenten 2017-2019

Nadere informatie

Algemeen Bestuur (AB) (op grond van art. 19 lid 1 GR)

Algemeen Bestuur (AB) (op grond van art. 19 lid 1 GR) Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur datum: 2 oktober 2017 Reg.nr.: Algemeen Bestuur (AB) (op grond van art. 19 lid 1 GR) Onderwerp: Wijziging CAR-UWO i.v.m. technische

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 10 maart ECWGO/U Lbr: 17/016 CvA/LOGA 17/05 (070)

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 10 maart ECWGO/U Lbr: 17/016 CvA/LOGA 17/05 (070) Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 10 maart 2017 Ons kenmerk ECWGO/U201700198 Lbr: 17/016 CvA/LOGA 17/05 Telefoon (070) 373 8393 Bijlage(n) 1 Onderwerp Aanpassing verplaatsingskostenregeling

Nadere informatie

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A.00173 Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel Salarisadministratie,

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr:16/003 CvA/LOGA 16/02

ECWGO/U Lbr:16/003 CvA/LOGA 16/02 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Aanpassing verplaatsingskostenregeling verhuisplichtige ambtenaren uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201600078

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Nagekomen aanpassingen CAR/UWO als gevolg van IKB. Portefeuilehouder Adam Elzakalai

Nota van B&W. onderwerp Nagekomen aanpassingen CAR/UWO als gevolg van IKB. Portefeuilehouder Adam Elzakalai Nota van B&W onderwerp Nagekomen aanpassingen CAR/UWO als gevolg van IKB Portefeuilehouder Adam Elzakalai Collegevergadering 7 maart 2017 inlichtingen Hester van Dijk (+31235674855) Registratienummer 2017.0009677

Nadere informatie

Wijzigingsbesluit CAR-UWO, vastgesteld 24 april Het college van burgemeester en wethouders van De Ronde Venen;

Wijzigingsbesluit CAR-UWO, vastgesteld 24 april Het college van burgemeester en wethouders van De Ronde Venen; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente De Ronde Venen Nr. 121139 8 juni 2018 Wijzigingsbesluit CAR-UWO, vastgesteld 24 april 2018 Het college van burgemeester en wethouders van De Ronde Venen;

Nadere informatie

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 20 juli 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 20 juli 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A.00850 Datum: 20 juli 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel Salarisadministratie,

Nadere informatie

Brief aan de leden _ Datum T.a.v. het college er(le 10 maart 2017

Brief aan de leden _ Datum T.a.v. het college er(le 10 maart 2017 GAi,M120ig3130g.011 i 1li i111 1111 17. GPD 13.03.2017 0072 College voor Arbeidszaken/VN(; ABVAKABO FNV CNV Publieke zaak CMHF Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden Brief aan de leden _ Datum

Nadere informatie

gelet op artikel 125 van de Ambtenarenwet en artikel 107e van de Gemeentewet;

gelet op artikel 125 van de Ambtenarenwet en artikel 107e van de Gemeentewet; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Olst-Wijhe Nr. 38807 23 februari 2018 Besluit tot wijziging van de CAR-UWO De raad van de gemeente Olst-Wijhe; gelezen het voorstel van de werkgeverscommissie;

Nadere informatie

Vijftigste wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling

Vijftigste wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Roosendaal Nr. maart Vijftigste wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel, eerste lid onder

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur datum:

Adviesnota Bestuur datum: Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur datum: 19-10-2017 Reg.nr.: Algemeen Bestuur (AB) (op grond van art. 19 lid 1 GR) Onderwerp: Vaststelling cao gemeenten Advies:

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad GEMEENTE LANGEDIJK NR. ü U uw kenmerk

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad GEMEENTE LANGEDIJK NR. ü U uw kenmerk Arbeidszaken I VN G Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad GEMEENTE LANGEDIJK NR. ü U 0 8 1 8 INC 2 7 JAN 2015 CMHľ ULnr. AFD. /3W/RAAD informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Aanpassing

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vaststelling wijziging CAR-UWO ivm nieuwe CAO 2016-1 mei 2017 1- Notagegevens Notanummer 2016-000969 Datum 26-05-2016 Programma: Portefeuillehouder Burgemeester

Nadere informatie

Wijzigingen in de AGN: technische wijzigingen

Wijzigingen in de AGN: technische wijzigingen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Wijzigingen in de AGN: technische wijzigingen Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting In dit collegevoorstel zijn een aantal

Nadere informatie

Het tiende wijzigingsbesluit van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Hellevoetsluis 2007

Het tiende wijzigingsbesluit van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Hellevoetsluis 2007 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Hellevoetsluis Nr. 234166 2 november 2018 Het tiende wijzigingsbesluit van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Hellevoetsluis 2007 Het college van burgemeester

Nadere informatie

Aanpassingen in de AGN: uitwerking gemeentelijke cao

Aanpassingen in de AGN: uitwerking gemeentelijke cao Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Aanpassingen in de AGN: uitwerking gemeentelijke cao 2017-2019 Programma Bestuur & Middelen Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Dit collegevoorstel gaat over

Nadere informatie

VNG Ledenbrief - FLO-overgangsrecht: wijziging

VNG Ledenbrief - FLO-overgangsrecht: wijziging Hoogerbrug, Linda Van: Lugt, Arjen van der Verzonden: maandag 6 augustus 2018 14:30 Aan: OW-Info Onderwerp: FW: Lbr. 18/045 CVA/LOGA 18/05 - FLO-overgangsrecht: wijziging leeftijdsafhankelijke factoren

Nadere informatie

Bijlage 1 Wijzigingen in Reglement Arbeidsvoorwaarden Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant als

Bijlage 1 Wijzigingen in Reglement Arbeidsvoorwaarden Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant als Wijzigingen in in het Reglement Arbeidsvoorwaarden Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (RAVMWB) als gevolg van de LOGA-circulaire van 7 april 2016, ECWGO/U201600159 Bijlage 1 Wijzigingen in Reglement

Nadere informatie

In de afgelopen periode werden een aantal circulaires ontvangen van het LOGA die een wijziging van de CAR-UWO betreffen.

In de afgelopen periode werden een aantal circulaires ontvangen van het LOGA die een wijziging van de CAR-UWO betreffen. Zaaknummer 00509846 Onderwerp Wijzigingen CAR-UWO 2017-1 Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis Het College voor Arbeidszaken (CvA) van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) maakt met de

Nadere informatie

ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE MIDDELBURG: WIJZIGINGEN SALARISBEDRAGEN, WML EN IKB CAO GEMEENTEN (deel 1)

ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE MIDDELBURG: WIJZIGINGEN SALARISBEDRAGEN, WML EN IKB CAO GEMEENTEN (deel 1) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Middelburg Nr. december ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE MIDDELBURG: WIJZIGINGEN SALARISBEDRAGEN, WML EN IKB CAO GEMEENTEN - (deel ) Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

04/05/2015 0 4 MEI 2015

04/05/2015 0 4 MEI 2015 Gėmeente Woerden 15.009079 Registratiedatum: Behandelend afdeling Afgehandeld door/op: 04/05/2015 LOGA CcLeŗ. 1 v '.:c FNV Ov^e-kí CMHF Brief aan de leden / T.a.v. het college en de raad Cf Ben. Ambt.:

Nadere informatie

ons kenmerk ECWGO/U201600159 Lbr. 16/017 CvA/LOGA 16/08

ons kenmerk ECWGO/U201600159 Lbr. 16/017 CvA/LOGA 16/08 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Wijziging salarisbedragen Cao Gemeenten 2016-2017 Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201600159 Lbr.

Nadere informatie

Team: Communicatie & Personeelszaken

Team: Communicatie & Personeelszaken VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 15A.00124 Datum: 3 februari 2015 Team: Communicatie & Personeelszaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Salarisadministratie,

Nadere informatie

In deze ledenbrief treft u informatie omtrent de vervallen functie Manschap B en de gevolgen daarvan voor o.a. de vergoedingentabel in de CAR-UWO.

In deze ledenbrief treft u informatie omtrent de vervallen functie Manschap B en de gevolgen daarvan voor o.a. de vergoedingentabel in de CAR-UWO. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 30 april 2019 Ons kenmerk TAZ/U201900348 Lbr: 19/027 LOGA: 19/02 Telefoon 070 373 8393 Onderwerp Vervallen functie Manschap B in vergoedingentabel

Nadere informatie

Gemeente Stadskanaal: Wijzigingsbesluit CAR/UWO 1 januari en 1 oktober

Gemeente Stadskanaal: Wijzigingsbesluit CAR/UWO 1 januari en 1 oktober GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Stadskanaal Nr. 166803 27 september 2017 Gemeente Stadskanaal: Wijzigingsbesluit CAR/UWO 1 januari en 1 oktober 2017 Het college van burgemeester en wethouders;

Nadere informatie

besluiten vast te stellen de DERDE WIJZIGING CAR-UWO GEMEENTE MARUM 1. Bijlage I Salarisverhoging aan te vullen, waarna deze bijlage komt te luiden:

besluiten vast te stellen de DERDE WIJZIGING CAR-UWO GEMEENTE MARUM 1. Bijlage I Salarisverhoging aan te vullen, waarna deze bijlage komt te luiden: Burgemeester en wethouders van de gemeente Marum; gelet op de ledenbrief van het LOGA nummer 16/017; gelet op het bepaalde in artikel 125, lid 2 van de Ambtenarenwet; besluiten vast te stellen de DERDE

Nadere informatie

Onderwerp Wijzigingen in de arbeidsvoorwaardenregeling IJsselstein voor de medewerkers van de Griffie

Onderwerp Wijzigingen in de arbeidsvoorwaardenregeling IJsselstein voor de medewerkers van de Griffie Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer Programma Commissie Portefeuillehouder: Informatie bij E-mail/tel.nr. Evaluatiedatum 505898 Bestuur en Organisatie

Nadere informatie

Wijziging CAR-UWO salarisbedragen Cao Gemeenten gemeente Krimpen aan den IJssel

Wijziging CAR-UWO salarisbedragen Cao Gemeenten gemeente Krimpen aan den IJssel GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Krimpen aan den IJssel. Nr. augustus Wijziging CAR-UWO salarisbedragen Cao Gemeenten - gemeente Krimpen aan den IJssel Te besluiten om. De in het LOGA overeengekomen

Nadere informatie

i -fc ons kenmer ECWGO/U201402159 Lbr. 15/006 CvA/LOGA 15/02

i -fc ons kenmer ECWGO/U201402159 Lbr. 15/006 CvA/LOGA 15/02 I i -fc o ^60 LOGA College voor Arbeidszaken/VNG AHVAKABO FNV CNV Publieke zaak CMHI- Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden informatiecentrum

Nadere informatie

ons kenmerk ECWGO/U Lbr: 16/003 CvA/LOGA 16/02

ons kenmerk ECWGO/U Lbr: 16/003 CvA/LOGA 16/02 College TOOT Artwldsziken/VN G FNV Owŵefcl CNV Owrintìd 16.001901 Registratiedatum: Behandelend afdeling Afgehandeld door/op: 02/02/2016 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad LOGA Landelijk.

Nadere informatie

Regeling tot wijziging van de CAR/UWO gemeente Veenendaal. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal;

Regeling tot wijziging van de CAR/UWO gemeente Veenendaal. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Veenendaal Nr. april Regeling tot wijziging van de CAR/UWO gemeente Veenendaal Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal; Overwegende

Nadere informatie

Gemeente Stadskanaal: Besluit tot wijziging CAR-UWO (per 1 januari 2017)

Gemeente Stadskanaal: Besluit tot wijziging CAR-UWO (per 1 januari 2017) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Stadskanaal. Nr. november Gemeente Stadskanaal: Besluit tot wijziging CAR-UWO (per januari ) Het college van burgemeester en wethouders; Gelezen de ledenbrief

Nadere informatie

VNG Ledenbrief FLO-overgangsrecht: wijziging leeftijdsafhankelijke factoren

VNG Ledenbrief FLO-overgangsrecht: wijziging leeftijdsafhankelijke factoren Tjoelker, Nicolieiri Onderwerp: FW: Lbr. 17/015 CvA/LOGA 17/04 - FLO-overgangsrecht: wijziging safhankelijke en Van:VNG Fmailto:vnR=vng.nl@mailll6.sea21.rsgsv.net] Namens VNG Verzonden: vrijdag 10 maart

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 16 september 2019 U Lbr. 19/069 LOGA 19/068

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 16 september 2019 U Lbr. 19/069 LOGA 19/068 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 16 september 2019 Ons kenmerk Lbr. 19/069 LOGA 19/068 Onderwerp Uitwerkingen akkoord Cao Gemeenten 2019 2020 (1): CAR-UWO 2019 en 2020 Samenvatting

Nadere informatie

ECCVA/U201200224 ECCVA/LOGA 12/03 Lbr 12/011

ECCVA/U201200224 ECCVA/LOGA 12/03 Lbr 12/011 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Verplaatsingskosten uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U201200224 ECCVA/LOGA 12/03 Lbr 12/011 bijlage(n) datum 2

Nadere informatie

Het dagelijks bestuur van het openbaar lichaam Samenwerking Kempengemeenten;

Het dagelijks bestuur van het openbaar lichaam Samenwerking Kempengemeenten; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Eersel. Nr. februari Wijziging salarissen CAO gemeenten Het dagelijks bestuur van het openbaar lichaam Samenwerking Kempengemeenten; Overwegende dat in artikel,

Nadere informatie

Argumentatie: 1a. Voor medewerkers met een arbeidsbeperking zijn aanvullende afspraken opgenomen in de CAR-UWO

Argumentatie: 1a. Voor medewerkers met een arbeidsbeperking zijn aanvullende afspraken opgenomen in de CAR-UWO VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00697 Onderwerp: Wijziging arbeidsvoorwaarden - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Het LOGA heeft afspraken gemaakt over

Nadere informatie

ECCVA/U201300011 Lbr: 13/004 CvA/LOGA 13/03

ECCVA/U201300011 Lbr: 13/004 CvA/LOGA 13/03 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Aanpassing verplaatsingskostenregeling verhuisplichtige ambtenaren uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U201300011

Nadere informatie

1/J1M1J1!0,11,1J!!!!!!Eli GPD 08.09.2015 0046

1/J1M1J1!0,11,1J!!!!!!Eli GPD 08.09.2015 0046 1/J1M1J1!0,11,1J!!!!!!Eli GPD 08.09.2015 0046 LOGA C c.11ege voor ArbeidszakenIVN G FNV Ove rtletd rhtid Brief aan de leden T.a.v. het cotlege en de raad Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEURNE. Gezien de circulaire van het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden:

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEURNE. Gezien de circulaire van het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden: Gemeenteblad nr. 412, 3 mei 2018 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEURNE Gezien de circulaire van het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden: 1. ECWGO/ U201700464 dd. 7 juni 2017 inzake wijzigingen

Nadere informatie

5 februari n.v.t. burgemeester A.G.J. Strien

5 februari n.v.t. burgemeester A.G.J. Strien Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 5 februari 2018 12 n.v.t. burgemeester A.G.J. Strien Zaaknummer 5881-2017 Datum B&W-besluit

Nadere informatie

Wijziging van de CAR-UWO gemeente Waterland april Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland,

Wijziging van de CAR-UWO gemeente Waterland april Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Waterland. Nr. januari 0 Wijziging van de CAR-UWO gemeente Waterland april 0 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland, overwegende

Nadere informatie

Lbr. 16/003 CvA/LOGA 16/02 Aanpassing verplaatsingskostenregeling verhuisplichti... Page 1 of 2

Lbr. 16/003 CvA/LOGA 16/02 Aanpassing verplaatsingskostenregeling verhuisplichti... Page 1 of 2 Lbr. 16/003 CvA/LOGA 16/02 Aanpassing verplaatsingskostenregeling verhuisplichti... Page 1 of 2 Tjoelker, Nicolien Onderwerp: FW: Lbr. 16/003 CvA/LOGA 16/02 Aanpassing verplaatsingskostenregeling verhuisplichtige

Nadere informatie

Artikel I Salarismaatregelen (ECCVA/U van 29 juni 2012 en ECCVA/U van 4 juli 2012))

Artikel I Salarismaatregelen (ECCVA/U van 29 juni 2012 en ECCVA/U van 4 juli 2012)) Team PJC Onderwerp: 44 e wijziging CAR/LAR Burgemeester en Wethouders van de gemeente Kampen; gezien de circulaire van het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden, kenmerk ECCVA/U201200956 van

Nadere informatie

Landelijk Overìeg. . T.a.v. het collet- ci de raad Arbeidsvoorwaarden

Landelijk Overìeg. . T.a.v. het collet- ci de raad Arbeidsvoorwaarden College voor Landelijk Overìeg Arbíi,Kz.«kĽiľ\ MC Brief aan de leden Gemeentelijke ABVAKABO FNV '. T.a.v. het collet- ci de raad Arbeidsvoorwaarden CNV' ì'uhüfkf /A.ìk CMH1 ; Informatiecentrum tel. uw

Nadere informatie

Wijziging arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Groningen (salarismaatregelen) HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN GRONINGEN:

Wijziging arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Groningen (salarismaatregelen) HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN GRONINGEN: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Groningen Nr. februari Wijziging arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Groningen (salarismaatregelen) HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN GRONINGEN:

Nadere informatie

Uitwerking cao vaststellen salaristabellen en

Uitwerking cao vaststellen salaristabellen en Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Uitwerking cao 2017-2019 vaststellen salaristabellen 1-08-2017 en 1-1-2018 Programma Bestuur & Middelen Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting De gemeentelijke cao

Nadere informatie

Wijziging van de CAR-UWO gemeente Waterland oktober Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland,

Wijziging van de CAR-UWO gemeente Waterland oktober Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Waterland. Nr. 0 januari 0 Wijziging van de CAR-UWO gemeente Waterland oktober 0 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland, overwegende

Nadere informatie

Onderwerp Wijzigingen Arbeidsvoorwaardenregeling Gemeente Venray per ; ; en

Onderwerp Wijzigingen Arbeidsvoorwaardenregeling Gemeente Venray per ; ; en B en W Adviesnota Onderwerp Wijzigingen Arbeidsvoorwaardenregeling Gemeente Venray per 1-8-2017; 1-12-2017; 1-1- 2018 en 1-7-2018 Zaaknummer Teammanager Mark-Jan Katz B & W datum 4 december 2017 Afdeling/Team

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr. 16/008 CvA/LOGA 16/04

ECWGO/U Lbr. 16/008 CvA/LOGA 16/04 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Technische wijzigingen CARUWO uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201600266 Lbr. 16/008 CvA/LOGA 16/04 bijlage(n)

Nadere informatie

Gemeente Leidschendam-Voorburg - Wijziging ARLV

Gemeente Leidschendam-Voorburg - Wijziging ARLV GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Leidschendam-Voorburg. Nr. november Gemeente Leidschendam-Voorburg - Wijziging ARLV Burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg maken hierbij

Nadere informatie

ons kenmerk ECCVA/U201100044 Lbr: 11/006 CvA/LOGA 11/04

ons kenmerk ECCVA/U201100044 Lbr: 11/006 CvA/LOGA 11/04 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Aanpassing verplaatsingskostenregeling verhuisplichtige ambtenaren Bestuurlijke samenvatting uw kenmerk ons

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr. 14/070 CvA/LOGA 14/05

ECWGO/U Lbr. 14/070 CvA/LOGA 14/05 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft uitwerking cao 2013-2015 (3) salarismaatregelen uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201401852 Lbr. 14/070 CvA/LOGA

Nadere informatie

ons kenmerk ECWGO/U Lbr. 14/070 CvA/LOGA 14/05

ons kenmerk ECWGO/U Lbr. 14/070 CvA/LOGA 14/05 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft uitwerking cao 2013-2015 (3) salarismaatregelen uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201401852 Lbr. 14/070 CvA/LOGA

Nadere informatie

Argumentatie: 1a. In de CAR en de bijbehorende toelichting zitten een aantal redactionele onvolkomenheden

Argumentatie: 1a. In de CAR en de bijbehorende toelichting zitten een aantal redactionele onvolkomenheden VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 21 april 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00302 Onderwerp: Wijziging arbeidsvoorwaarden - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

13INK00180. f i HMl-.HN'ľH HHl.1,HNDOORN. üchand.: 14 JAN 2013. A/BStuk! ia-iu.; Werkpr. KopĪĽ aan: Archief D I NLrecks^jÖWĩīľ.

13INK00180. f i HMl-.HN'ľH HHl.1,HNDOORN. üchand.: 14 JAN 2013. A/BStuk! ia-iu.; Werkpr. KopĪĽ aan: Archief D I NLrecks^jÖWĩīľ. LOGA 13INK00180 Coiicşļi' voor Arbt iď./akťii/vng ABVAKABO Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad f i HMl-.HN'ľH HHl.1,HNDOORN üchand.: Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden FNV

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr. 16/039 CvA/LOGA 16/11

ECWGO/U Lbr. 16/039 CvA/LOGA 16/11 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 uw kenmerk bijlage(n) 2 betreft Revisie integrale toelichting bij de CARUWO Samenvatting ons kenmerk ECWGO/U201600848

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van gemeenschappelijke regeling Werk en Inkomen Lekstroom. Nr. 84 2 februari 2017 Wijziging CAR/UWO Werk en Inkomen Lekstroom ECWGO/U201600159 Het dagelijks

Nadere informatie

U^OLW^0^ 1'^M. ons ECWGO/U Lbr. 15/069 CvA/LOGA 15/12

U^OLW^0^ 1'^M. ons ECWGO/U Lbr. 15/069 CvA/LOGA 15/12 Cofleee fiilii lilurtinltrr FNVOiedukl CNVI CMHF ^ftan de leden U^OLW^0^ 1'^M LOGA Landelijk Overleg Geme«i(teüjke Arbddsvoorwaanfcn Info i tol. (070) 373 8393 betreft arbeidsvoorwaarden banenafspraak

Nadere informatie

ons kenmerk ECWGO/U201401852 Lbr. 14/070 CvA/LOGA 14/05

ons kenmerk ECWGO/U201401852 Lbr. 14/070 CvA/LOGA 14/05 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft uitwerking cao 2013-2015 (3) salarismaatregelen uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201401852 Lbr. 14/070 CvA/LOGA

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr. 15/093 CvA/LOGA 15/15

ECWGO/U Lbr. 15/093 CvA/LOGA 15/15 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Tekst CARUWO in verband met herziening hoofdstuk 3 Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201501937 Lbr.

Nadere informatie

T.a.v. het college en de raad 29 mei 2018

T.a.v. het college en de raad 29 mei 2018 LOGA )llege voor beidszaken/vng İVAKABO IV bliekc zaak Brief aan de leden Datum T.a.v. het college en de raad 29 mei 2018 Ons kenmerk TAZ/U201800181 LBR18/024 LOGA nr 18/03 Telefoon 070 03738393 Bijlage(n)

Nadere informatie

ECWGO/U201600995 Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14

ECWGO/U201600995 Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft IKB regeling Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201600995 Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14 bijlage(n) 1

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 26 juni TAZ/U / LOGA 19/06 Lbr 19/049

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 26 juni TAZ/U / LOGA 19/06 Lbr 19/049 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 26 juni 209 Ons kenmerk TAZ/U20900530/ LOGA 9/06 Lbr 9/049 Telefoon 070 373 8393 Onderwerp Nadere uitwerking Akkoord Reparatie FLO-overgangsrecht

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr. 16/014 CvA/Loga 16/06

ECWGO/U Lbr. 16/014 CvA/Loga 16/06 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 uw kenmerk bijlage(n) 1 betreft Aandachtspunten i.v.m. invoering nieuw hoofdstuk 3 CAR ons kenmerk ECWGO/U201600450

Nadere informatie

Openbaar. Eenmalige uitkeringen. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Onderwerp. Programma Bestuur & Middelen.

Openbaar. Eenmalige uitkeringen. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Onderwerp. Programma Bestuur & Middelen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Eenmalige uitkeringen Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Door de afspraak in het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Beh. Ambt.: Stre_efdat.: RVO.: ons kenmerk. ECCVA/U Lbr: 13/004 CvA/LOGA 13/03

Beh. Ambt.: Stre_efdat.: RVO.: ons kenmerk. ECCVA/U Lbr: 13/004 CvA/LOGA 13/03 LOGA # College voor Arbeidszaken/VN (i ABVAKABO Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad 0» e 0 n E; s p w w %_/ vy 5 JAN. 203 Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden FNV CNV Beh. Ambt.:

Nadere informatie

(070) 373 8021. Wijziging salarisbedragen, eindejaarsuitkering en levensloop Lbr. 08/31 CvA/LOGA 08/08. 17 maart 2008

(070) 373 8021. Wijziging salarisbedragen, eindejaarsuitkering en levensloop Lbr. 08/31 CvA/LOGA 08/08. 17 maart 2008 Brief aan de leden T.a.v. het college informatiecentrum tel. (070) 373 8021 uw kenmerk bijlage(n) 18 betreft Wijziging salarisbedragen, ons kenmerk ECCVA/U200800195 eindejaarsuitkering en levensloop Lbr.

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr. 16/083 CvA/LOGA: 16/19

ECWGO/U Lbr. 16/083 CvA/LOGA: 16/19 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 uw kenmerk bijlage(n) 2 betreft CARUWO-wijzigingen als gevolg van invoering IKB ons kenmerk ECWGO/U201601310 Lbr.

Nadere informatie

ons kenmerk ECCVA/U Lbr: 12/059 ECCvA/LOGA 12/09

ons kenmerk ECCVA/U Lbr: 12/059 ECCvA/LOGA 12/09 LOGA College voor Arbeidszaken/VNG ABVAKABO FNV Brief aan de leden T.a.v, het college en de raad!01z Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden CNV Publieke zaak CMHF informatiecentrum tel. (070)

Nadere informatie

66e wijziging CAR-LAR / Wijziging salarisbedragen Cao gemeenten

66e wijziging CAR-LAR / Wijziging salarisbedragen Cao gemeenten GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Kampen. Nr. juni e wijziging CAR-LAR / Wijziging salarisbedragen Cao gemeenten - Burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen; gezien de circulaire van

Nadere informatie

LOGA. Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden. College voor Afbeidszaken/VNG. FNV Overheid. CNV Overheid

LOGA. Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden. College voor Afbeidszaken/VNG. FNV Overheid. CNV Overheid LOGA College voor Afbeidszaken/VNG FNV Overheid CNV Overheid CMHF r Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden Datum 18 december 2017 Ons kenmerk

Nadere informatie

Bijlagen behorende bij Besluit Dagelijks Bestuur van 28 februari 2018 nr

Bijlagen behorende bij Besluit Dagelijks Bestuur van 28 februari 2018 nr Bijlagen behorende bij Besluit Dagelijks Bestuur van 28 februari 2018 nr 180109-008 Bijlage 1 FLO-overgangsrecht: wijziging leeftijdsafhankelijke factoren ledenbrief 10 maart 2017 ECWGO/U201700191 Lbr.

Nadere informatie

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A.00180 Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel Salarisadministratie,

Nadere informatie

Wijziging CAR-UWO i.v.m. arbeidsvoorwaarden banenafspraak arbeidsbeperkten

Wijziging CAR-UWO i.v.m. arbeidsvoorwaarden banenafspraak arbeidsbeperkten Zaaknummer 00456971 Onderwerp Wijziging CAR-UWO i.v.m. arbeidsvoorwaarden banenafspraak arbeidsbeperkten Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis Met ingang van 1 januari 2015 is de Participatiewet

Nadere informatie

Onderdeel G bijlage 1: Wijzigingen behorende bij de circulaire ECWGO/U

Onderdeel G bijlage 1: Wijzigingen behorende bij de circulaire ECWGO/U GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Maassluis. Nr. januari Wijziging CAR-UWO gemeente Maassluis Onderdeel G bijlage : Wijzigingen behorende bij de circulaire ECWGO/U CAR-tekst met toelichting per

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr: 16/089 CvA/LOGA 16/20

ECWGO/U Lbr: 16/089 CvA/LOGA 16/20 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft aanpassing CAR-UWO aan nieuwe collectieve uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201601499 Lbr: 16/089 CvA/LOGA 16/20

Nadere informatie

ECWGO/U201501192 Lbr. 15/057 CVA/ LOGA 15/11

ECWGO/U201501192 Lbr. 15/057 CVA/ LOGA 15/11 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft pensioenakkoord en salarismaatregelen 2015-2016 Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201501192 Lbr.

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr. 16/008 CvA/LOGA 16/04

ECWGO/U Lbr. 16/008 CvA/LOGA 16/04 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Technische wijzigingen CARUWO uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201600266 Lbr. 16/008 CvA/LOGA 16/04 bijlage(n)

Nadere informatie

Aanpassing AGN: uitwerking van arbeidsvoorwaarden akkoord 2013-2015 arbeidsvoorwaarden banenafspraak

Aanpassing AGN: uitwerking van arbeidsvoorwaarden akkoord 2013-2015 arbeidsvoorwaarden banenafspraak Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Aanpassing AGN: uitwerking van arbeidsvoorwaarden akkoord 2013-2015 arbeidsvoorwaarden banenafspraak Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder B. van

Nadere informatie

Huidige tekst NRGA Nieuwe tekst NRGA Toelichting bij wijziging. Artikel periodiek loopbaanadvies

Huidige tekst NRGA Nieuwe tekst NRGA Toelichting bij wijziging. Artikel periodiek loopbaanadvies Bijlage bij B&W-flap d.d. 19 december 2017, ZD2017-007552 Wijzigingen Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam (NRGA) i.v.m. Uitwerking cao gemeenten 2017-2019 Versie 21 november 2017 De tekst van

Nadere informatie