104 Georges Albert Verholen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "104 Georges Albert Verholen"

Transcriptie

1 104 Georges Albert Verholen Generatie 1 (proband) ( als George Vivijs ) 1 Georges Verholen, geboren op in Tisselt. Georges is overleden op in Kaschits ( transport naar Theresienstadt ), 30 jaar oud. Notitie bij overlijden van Georges: Tijdens dodentreis trein Buchenwald ( Weimar ) - Theresienstadt + tussen 9/4/1945 en 6/5/1945. Vermeld op gedenkplaat Kerk Tisselt. Zie *** volgens bidprentje: volgens boek DZH Tjen Mampaey:1/5/1945 Kaschits + volgens boek Onder Duitse knoet Staf Vivijs :1/5/1945 Kaschits + volgens boek Systematiek en Willekeur Patrick Moreau : 1/5/1945 Theresienstadt + volgens het gulden boek van de Belgische Weerstand : Theresienstadt + volgens lijst De Helden en Martelaren van wo2 De Gefussileerden en de overledenen van de concentratiekampen : 1/5/1945 Theresienstadt - Kaschits + volgens getuige Luc De Geyter : Getuigenissen uit de concentratiekampen door Martin Heylen en Marc Van Hulle : + 1/05/1945 Theresiënstadt ( Kaschitz ) : Luc De Geyter zag Jos Verholen sterven terwijl hij een half opgegeten aardappel in zijn mond had die vervolgens door een andere gevangene werd opgegeten. Notitie bij Georges: Aangehouden op 27 oktober 1941 Heette bij geboorte Georges Vivijs ( door huwelijk gewettigd ) Door het huwelijk van zijn moeder met Petrus Joannes Emmanuel Verholen kreeg hij op de leeftijd van 4 jaar de achternaam Verholen. Werd echter door de pleegouders grotendeels opgevoed : ( Oom ) Joannes Vivijs 13/6/1893 Tisselt en De Keersmaecker Theresia 1/1/1899 Londerzeel ( Woonden Blaasveldstraat 11 Tisselt ) Bijkomende info pleegouders van Georges Verholen. Joannes Vivijs 13/6/1893 Tisselt + 31/3/1987 Willebroek Begr 4/4 Tisselt De Keersmaecker Maria Theresia 1/1/1899 Londerzeel + 3/3/1993 Tisselt Begr 6/3 Tisselt Kerkhof Tisselt. Pleegouders :

2 Uit brief vanuit gevangenis Antwerpen ( 20 nov 1941 ) vanwege Georges Verholen : Al wat ik weet beste Tant dat ik altijd een goede Tant gehad heb maar dat zij zo goed was voor mij dat weet ik nu maar best bijzonder als ik mijn pak open. Voor wasgoed in het volgende pak een hemd een paar kousen is goed en ook eten. Goede dag Tant Nonkel en Bernard, en houdt U gezond En ik hoop van rap weer bij elkaar te mogen zijn. Notitie bij publiceren van Georges: Buchenwald nr GL - AS L 1,76 Ogen blauw Haarkleur Kastanjebruin. Adres: Blaasveldstraat 11, Tisselt Beroep: Beenhouwersknecht Onbekend: M6-P3-R1-R3-F4 - transport naar M4 Generatie 2 (ouders) Info F.D.P. 2 Petrus Joannes Emmanuel Verholen, geboren op om 15:00 in Tisselt. Notitie bij Petrus: Door huwelijk gewettigde vader van Georges Verholen ZH. Hij trouwde, 31 jaar oud, op in Tisselt met de 24-jarige Julia Joanna Vivijs. Het kerkelijk huwelijk tussen Julia en Petrus vond plaats op in Tisselt. 3 Julia Joanna Vivijs, geboren op in Tisselt. Julia is overleden op in Mechelen, 89 jaar oud. Bidprentje achteraan *** I. Georges Verholen, geboren op in Tisselt (zie 1). Generatie 3 (grootouders) 4 Josephus Verholen, geboren op in Bornem. Josephus is overleden op in Tisselt, 64 jaar oud. Adres: Tisselt, Belgie Beroep: Landbouwer Hij trouwde, 37 jaar oud, op in Puurs met de 19-jarige 5 Monica De Visser, geboren op in Puurs. Monica is overleden op in Tisselt, 61 jaar oud. Adres: Tisselt, Belgie I. Petrus Joannes Emmanuel Verholen, geboren op in Tisselt (zie 2). 6 Ludovicus Joannes Vivijs, geboren op in Tisselt. Ludovicus is overleden op in Tisselt, 81 jaar oud. Hij is begraven op in Tisselt. Hij trouwde, 25 jaar oud, op in Tisselt met de 24-jarige 7 Joanna Catharina De Borger, geboren op in Tisselt. Joanna is overleden op in Tisselt, 82 jaar oud. Zij is begraven op in Tisselt. I. Julia Joanna Vivijs, geboren op in Tisselt (zie 3).

3 Generatie 4 (overgrootouders) 8 Petrus Joannes Verholen, geboren in 1803 in Kapelle op den Bos. Petrus is overleden op in Tisselt, 55 of 56 jaar oud. Hij trouwde met 9 Maria Anna Jansegers, geboren op in Bornem. Maria is overleden op in Tisselt, 71 jaar oud. I. Josephus Verholen, geboren op in Bornem (zie 4). 10 Joannes Baptist De Visser, geboren op in Antwerpen. Joannes is overleden op in Puurs, 63 jaar oud. Hij trouwde met 11 Jacoba Scheltens, geboren op in Leest. Jacoba is overleden op in Puurs, 56 jaar oud. I. Monica De Visser, geboren op in Puurs (zie 5). 12 Guilielmus Vivijs, geboren op in Tisselt. Guilielmus is overleden op in Tisselt, 75 jaar oud. Hij trouwde, 39 jaar oud, op in Tisselt met de 30-jarige 13 Coleta De Donder, geboren op in Kapelle op den Bos. Coleta is overleden op in Tisselt, 63 jaar oud. I. Ludovicus Joannes Vivijs, geboren op in Tisselt (zie 6). 14 Franciscus Josephus De Borger, geboren op in Tisselt. Franciscus is weduwnaar van Angelina Patteet ( ), met wie hij trouwde (1), 29 jaar oud, op in Tisselt. Hij trouwde (2), 39 jaar oud, op in Tisselt met de 27-jarige 15 Petronella Josepha Huysmans, geboren op in Tisselt. Petronella is overleden op in Tisselt, 62 jaar oud. I. Joanna Catharina De Borger, geboren op in Tisselt (zie 7). Generatie 5 (betovergrootouders) 24 Jacobus Vivijs. Hij trouwde met 25 Anna Maria Patteet. I. Guilielmus Vivijs, geboren op in Tisselt (zie 12). 26 Petrus De Donder. Hij trouwde met 27 Anna Maria Scheers. I. Coleta De Donder, geboren op in Kapelle op den Bos (zie 13). 28 Petrus Joannes De Borger. Hij trouwde met 29 Elisabeth Verholen. I. Franciscus Josephus De Borger, geboren op in Tisselt (zie 14). 30 Joannes Franciscus Huysmans.Hij trouwde met 31 Maria Van Praet.

4 I. Petronella Josepha Huysmans, geboren op in Tisselt (zie 15).

5 104 George Verholen. AANTAL DAGEN OPSLUITING : 1282 dagen. Aanklacht Essen S 32 kls 1/44g Eigen verklaring onder dwang / foltering. ( Vertaald uit Duits ) Gblz208 Oblz58 GVblz208 Gevangenis 96 Kampen 149 Antwerpen Sint Gillis - Vorst Wuppertal M6 Esterwegen P3 Gross-Strehlitz R1 Laband R3 Buchenwald F4 Theresienstadt M4 Wuppertal - Esterwegen - Gross-Strehlitz - Laband - Buchenwald - Kaschitz ( + tijdens dodenreis trein Buchenwald - Theresienstadt )

6 Vermoedelijk overlijden te Kaschitz, nu Kastice Tjechië ( Theresienstadt nu Terezin Tjechië ) Luc De Geyter ( lid Zwarte Hand ) zag Georges Verholen sterven op de trein. Zie boek Getuigenissen uit de concentratiekampen Martin Heylen / Marc Van Hulle Brieven vanuit de gevangenis Georges Verholen. Aan zijn Tante,nonkel en Bernard. Antwerpen. Er werden uit de oorspronkelijke tekst enkele fouten verbeterd ( ook oude spelling ) maar er werd toch weinig gewijzigd aan de zinsbouw. ( dialect ) Ook de volgorde der teksten kan soms onvolledig zijn of bij een andere brief horen desondanks het opzoekwerk. Maandag 3 november 1941 Beste Tand Nonkel en Bernard ; Nu het onderzoek vol op alle dagen in gang is zullen wij toch binnen kort iets meer weten. Beste Tand en Nonkel, ge moogt gerust geloven als ik nu terug thuis ben dat ik met overzijde nooit meer zal weggaan. ( Ter info : andere Zwarte Handers uit de Blaasveldstraat : nr 72 en nr 88 ) Verholen Georges Blaasveldstraat 11 Tisselt ( nr 104 in lijst ) Schaerlaecken Pieter Blaasveldstraat 57 Tisselt ( nr 72 in lijst ) Van Der Taelen Willem Blaasveldstraat 74 Tisselt ( nr 88 in lijst ) ) Want nu weet ik maar eerst hoe goed en gelukkig ik toch was thuis bij elkander.

7 Alle jongens die hier gevangen zitten want er zijn er met mij wel honderd binnengekomen. Hebben van den vrijdag allemaal al een pak gekregen van huis. En het verwonderd mij hard dat gij aan mij niet gedacht hebt. Dat gij dat zelf op dag niet kon brengen dat versta ik heel wel maar kont gij dat dan toch niet mee geven met Maria van de vok. Ge moet nooit zelf komen dat vraag ik niet want ge hebt dagelijks uw werk. Zoek iemand die het wil meebrengen. Nu besten Tand en Nonkel ik zit hier tussen vier muren gans den dag opgesloten. Ja ik ben wel bij Karel van Maria van de Jos ( Jas? ) Maar ge kunt weten hoe triestig het is. S morgens om zes uren moeten wij opstaan, u wat wassen en eten. Nu besten Tand en Nonkel denk ik dikwijls aan de konijnen. Verkoop ze maar en hou één of twee. Nu ook nog zo dikwijls als gij een pakje meegeeft vergeet nooit op te zetten mijn naam Verholen Georges Cel 196. Voor het sluiten van mijn brief beste Tand en Nonkel hoop ik toch niet lang meer van U weg te zijn. De goedendag aan U allen, aan pijt en aan Giljon. Mijnen brief was al geschreven toen ik dat pak ontving. Wat trok ik mijn ogen open met de tranen daarin. Het is zeer wel. Zoiets kunt gij wekelijks niet brengen. Want dat kost U te veel. Wacht nu maar veertien dagen als ik nog niet thuis ben. Mijn kloon moet gij niet meer brengen Antwerpen 10 november 1941 Beste Tant, Nonkel en Bernard; Het is vandaag maandag de dag dat wij weer eens mogen schrijven en die laten wij natuurlijk niet voorbijgaan want wij hebben tijd genoeg de dagen duren eeuwen. Veel nieuws is hier ook niet het is nog alle dagen hetzelfde opstaan??? een hele dag vullen en s avonds weer gaan liggen. En voorts weten wij nog zuiver van niets zij hebben ons daar nog niets het minste uitleg gevraagd. Beste Tant en Nonkel was dat maar al voorbij dat wij met elkander samen konden zijn. Want dagelijks uw werk hebben is toch zo plezierig, ja dat weten wij nu maar eerst. Nu beste komt als gij de maandag een pak brengt of laat brengen moet gij er geen onderbroek of een pyama insteken want het ligt hier nog, ik doe dat nog niet aan.

8 Om binnen te zitten zou ik mij niet te. vuil? maken. Het vuil ondergoed zou wel mee kunnen. Als Maria van Kareltje naar hier komt zal het misschien deze week al thuis komen. Ge moet er betijds achter vragen. En als gij het maandag nog niet hebt moet gij er hier zelf achter vragen, het is alle twee bijeen gebonden, van mij een hemd en een paar kousen. En ge moet maandag niet meer in het pak indoen dan 1 hemd en een paar kousen. Natuurlijk ook eten. Wel beste Tant en Nonkel ik zou graag ook eens een briefje van U ontvangen hoe het met U gaat en ook wat nieuws over mij kon geven. Zet er s avonds eens onze Bernard aan om wat nieuws te schrijven. Mijn adres is Antwerpen Begijnnestraat 41 Voor het sluiten van mijnen brief beste Tand en Nonkel, hout U gezond en kop omhoog en doe de goedendag aan het huisgezin van de Jos. Antwerpen 20 november 1941 Beste Tant, Nonkel en Bernard; Ik heb mijn pak goed ontvangen maar ge moet er geen onderlijfjes of onderbroeken niet meer insteken want ik doe het toch niet aan binnen is het niet koud. Ik zal voor alle verzekering een onderlijfje en die onderbroek hier houden en het andere geef ik terug af met het vuil ondergoed. Als gij dan s maandags komt moet gij altijd achter het vuil ondergoed vragen. Ik hoop wel dat gij al een hemd en een paar kousen terug mee gehad hebt als gij hier laatst geweest bent. Shr 2 4 Beste Tant ge moet mijn brood niet meer pletten want die boter daar tussen word door te lang liggen slecht, aangezien ik mijn brood moet verdelen dat ik alle dagen kan eten. Een potje met confituur is meer dan voldoende. Hou die boter maar voor U, strijk liever die van onze Bernard wat beter als hij naar school moet rijden. Nu beste Tant en nonkel het is hier nog altijd hetzelfde er is nog geen verandering te zien. Ik zou toch zo graag terug thuis zijn om mijn dagelijkse sjou ( arbeid ) weer terug te doen

9 want hier altijd zitten is zo triestig, daar moet men in geboren zijn. Gelijk gij misschien nog niet weet ben ik bij Kareltje niet meer, ik ben verzet in cel 137 Dezen eenen dag zit ik alleen dan krijg ik weer kalanten voor drie vier dagen die dan weer aan gaan. Nu tegenwoordig zit ik bij Fransmans waar ik niet kan tegen klappen en toch doen wij moeite om elkander te verstaan. En als het wat moeilijk gaat dan beginnen wij maar te wijzen tot dat we het toch vast hebben. Voor het sluiten van mijnen brief beste Tant, veel schrijven kan ik niet want hierbinnen is niet veel nieuws. Al wat ik weet beste Tand dat ik altijd een goede Tant gehad heb maar dat zij zo goed was voor mij dat weet ik nu maar best bijzonder als ik mijn pak open. Voor wasgoed in het volgende pak een hemd een paar kousen is goed en ook eten. Goede dag Tant Nonkel en Bernard, en houdt U gezond En ik hoop van rap weer bij elkaar te mogen zijn. Antwerpen 18 december 1941 Beste Tant, Nonkel en Bernard, Goed mijn pak ontvangen en ik ben er weer hard tevreden over. Dinsdag s avonds heeft het een echte kermismaaltijd geweest aardappelen met een biefstuk. Beste Tant dit pak kunt gij nog gemakkelijker regelen. Ge moet trachten twee margarinedozen te verkrijgen. Als gij de eerste brengt komt de tweede mee terug met het vuil ondergoed. Op de doos legt gij al het kleingoed het brood daar boven op papier daar rond en dat is gemakkelijker. In de doos legt ge maar een dikke maaltijd of twee aardappelen maar gekookt met de schillen aan dat blijft langer goed. Ook die bouillonblokjes doen mij goed. Ook beste Tant moet ik U bedanken over het bakken van mijn brood. De andere jongens hun brood beschimmelt allemaal en aan het mijne komt niets aan. Al kom ik nu toch met alles toe maar mijn brood niet verminderen het is zo goed. het ware te hopen dat het niet te dikwijls meer plaats had dat gij een pak moest brengen. Nu beste Tant en Nonkel de zaak is tot hier toe nog altijd hetzelfde, wij weten nog van niets. Ik denk veel op U wel van s morgens tot s avonds zelfs s nachts als ik niet kan slapen. Ik lees ook veel voor U ( bidden ) zelfs uren en uren per dag omdat gij alle drie zou goed mogen bijeen blijven want men is rap van een weg gescheiden. Zo dus beste Tant Nonkel en Bernard houdt U gezond doet vastberaden uw werk voort en praat niet te veel tegen de klanten in de winkel over mijn wegblijf. Bernard jongen ik weet wel dat gij leren moet en s avonds als gij thuis komt dat gij moet huiswerk maken. Maar ik ben nu al reeds meer dan twee maanden van huis weg ge zoudt

10 toch al eens een briefje naar mij moeten geschreven hebben. Ik moet van anders niets weten als wat nieuws over hun drie over de winkel en of ge al de konijnen nog hebt dat is niet veel voor U en toch zo veel voor mij. Nu besten Nonkel ik had U de laatste maandag verwacht om U eens mogen te zien maar ik geloof wel dat gij daarvoor den rechten weg nog niet weet. Voor een bezoeks-toelating te krijgen moet ge gaan naar de Pelikaanstraat nr. 76 daar zult gij dat krijgen en nogal vroeg komen. Het zal voor mij wel een harde aandoening zijn U te zien en weer afscheid moeten te nemen. Maar dat is niets ik tracht er toch zoo naar. Beste Tant Nonkel en Bernard als ik terug thuis ben zult gij van mij verschieten. Ik ben nu een voorbeeld van een Christenmens geworden. Alle veertien dagen is hier in het gevang een Heilige Mis daar ga ik altijd naartoe en elke maal ga ik daar te biechten en te Communie bij een Duitschen aalmoezenier. Ook gij besten Tant Nonkel en bijzonder Bernard en pijt moet ook veel bidden omdat ik weer rap bij U zou mogen terug komen en aan uwen zijde zou mogen blijven. Want werken en vrij zijn is alles van een mensenleven. Beste Tant en Nonkel en Bernard, voor het sluiten van mijn brief houd U goed en gezond. Beste Nonkel ze zijn hier allemaal aan het werk voor een advocaat. Zout gij daar ook eens niet kunnen achter raad vragen? U hard zeer moet gij er U natuurlijk niet voor doen maar ik hoor hier zeggen dat het een harde verlichting is. Wat loopmetterij ( geloop ) en natuurlijk wat geld maar dat zal allemaal veel vergeten en vergeven geraken. De goeden dag aan U allen. Steek in het volgende pak een Paternoster en een stuk zeep. Verholen Georges.???? Welke brief : En als gij maandag een pak krijgt moet ge zeggen dat het veertien dagen leden is want er wordt teveel misbruik van gemaakt dat zij teveel komen en weg gejaagd worden en de goeden moeten het dan met de slechten bekomen. Nu ook nog als ge een pak brengt wij zijn verhuisd het is nu cel 201 dat gij op het pak moet zetten. Een naald en wat garen ook. ( hieronder deel van één der geschreven brieven... )

11 Geschreven brieven in archief. Dossier F.D.P. *** Vermeld op gedenkplaat Kerk Tisselt ZH

12 Bidprentje Julia Joanna Vivijs ***

71 Petrus Philemon Sarens

71 Petrus Philemon Sarens 71 Petrus Philemon Sarens Generatie 1 (proband) 1 Petrus Philemon Sarens, geboren op 12-06-1915 in Sint-Amands. Petrus is overleden op 09-03- 1945 om 06:45 in Dachau ( Duitsland ), 29 jaar oud. Hij is

Nadere informatie

92 Laurent Jeanne Van Hoof

92 Laurent Jeanne Van Hoof 92 Laurent Jeanne Van Hoof Generatie 1 (proband) 1 Laurent Jeanne Van Hoof, geboren op 12-03-1923 in Schelle. Laurent is overleden op 04-04-1945 in Nordhausen, 22 jaar oud. Notitie bij overlijden van Laurent:

Nadere informatie

50 Frans Kerremans. Generatie 1 (proband)

50 Frans Kerremans. Generatie 1 (proband) 50 Frans Kerremans Generatie 1 (proband) 1 Frans Kerremans, geboren op 02-03-1908 in Tisselt. Frans is overleden op 24-12-1944 in Gross- Rosen, 36 jaar oud. Notitie bij overlijden van Frans: Gedenksteen

Nadere informatie

76 Hendrik Spiessens. Generatie 1 (proband)

76 Hendrik Spiessens. Generatie 1 (proband) Had twee kindjes die voor hem reeds overleden waren. 76 Hendrik Spiessens Generatie 1 (proband) 1 Hendrik Spiessens, geboren op 17-09-1902 in Hingene / Wintam. Notitie bij de geboorte van Hendrik: Geboortedatum

Nadere informatie

51 Louis Frans Koek. Generatie 1 (proband) Generatie 2 (ouders) p

51 Louis Frans Koek. Generatie 1 (proband) Generatie 2 (ouders) p p 223-225 51 Louis Frans Koek Generatie 1 (proband) 1 Louis Frans Koek, geboren op 11-05-1903 in Sint - Amands. Louis is overleden op 03-04-1945 in Nordhausen, 41 jaar oud (oorzaak: Dysenterie / Difterie

Nadere informatie

30 Joannes Cornelius ( John ) De Maeyer

30 Joannes Cornelius ( John ) De Maeyer 30 Joannes Cornelius ( John ) De Maeyer Generatie 1 (proband) 1 Joannes Cornelius ( John ) De Maeyer, geboren op 30-10-1908 in Sint - Amands. Joannes is overleden op 27-11-1944 in Gross-Rosen, 36 jaar

Nadere informatie

110 Frans Willaert. Generatie 1 (proband)

110 Frans Willaert. Generatie 1 (proband) 110 Frans Willaert Generatie 1 (proband) 1 Frans Willaert, geboren op 30-10-1909 in Puurs. Frans is overleden op 11-02-1992 in Bonheiden, 82 jaar oud. Hij is begraven op 15-02-1992 in Puurs Erepark. Bevrijd

Nadere informatie

86 Denis Van Den Heule

86 Denis Van Den Heule 86 Denis Van Den Heule Generatie 1 (proband) 1 Denis Van Den Heule, geboren op 16-04-1921 in Ruisbroek. Denis is overleden op 26-11-2009 in Leuven ( UZ Sint-Pieter ), 88 jaar oud. Hij is begraven in Jezus-Eik.

Nadere informatie

65 Jozef Albert Peeters

65 Jozef Albert Peeters 65 Jozef Albert Peeters Generatie 1 (proband) 1 Jozef Albert Peeters, geboren op 02-07-1919 in Londerzeel. Jozef is overleden op 07-08-1943 in Lingen ( gefusilleerd ), 24 jaar oud. Hij is begraven in Londerzeel

Nadere informatie

81 Jozef Albert Thijs

81 Jozef Albert Thijs 81 Jozef Albert Thijs Generatie 1 (proband) 1 Jozef Albert Thijs, geboren op 14-12-1916 in Puurs. Jozef is overleden op 23-03-1945 in Buchenwald, 28 jaar oud. Notitie bij overlijden van Jozef: Ruisbroek

Nadere informatie

61 Henri Pauwels. Generatie 1 (proband) Generatie 2 (ouders) Generatie 3 (grootouders) SECTIELEIDER

61 Henri Pauwels. Generatie 1 (proband) Generatie 2 (ouders) Generatie 3 (grootouders) SECTIELEIDER SECTIELEIDER 61 Henri Pauwels Generatie 1 (proband) 1 Henri Pauwels, geboren op 14-08-1920 in Puurs. Henri is overleden op 07-08-1943 in Lingen ( gefusilleerd ), 22 jaar oud. Hij is begraven in Puurs (

Nadere informatie

86 Denis Van Den Heule

86 Denis Van Den Heule 86 Denis Van Den Heule Generatie 1 (proband) 1 Denis Van Den Heule, geboren op 16-04-1921 in Ruisbroek. Denis is overleden op 26-11-2009 in Leuven ( UZ Sint-Pieter ), 88 jaar oud. Hij is begraven in Jezus-Eik.

Nadere informatie

10B Bernard Maria Caremans

10B Bernard Maria Caremans 10B Bernard Maria Caremans Generatie 1 (proband) 1 Bernard Maria Caremans, geboren op 17-08-1922 in Boom. Bernard is overleden op 03-04-2003 in Brugge, 80 jaar oud. Hij is begraven in Boom Erepark. Notitie

Nadere informatie

22 Emiel De Cat. Generatie 1 (proband) Generatie 2 (ouders) SECTIELEIDER

22 Emiel De Cat. Generatie 1 (proband) Generatie 2 (ouders) SECTIELEIDER SECTIELEIDER 22 Emiel De Cat Generatie 1 (proband) 1 Emiel De Cat, geboren op 09-04-1895 in Puurs. Emiel is overleden op 07-08-1943 in Lingen, 48 jaar oud (oorzaak: Gefusilleerd). Hij is begraven op 07-12-1947

Nadere informatie

81 Jozef Albert Thijs

81 Jozef Albert Thijs 81 Jozef Albert Thijs Generatie 1 (proband) 1 Jozef Albert Thijs, geboren op 14-12-1916 in Puurs. Jozef is overleden op 23-03-1945 in Buchenwald, 28 jaar oud. Notitie bij overlijden van Jozef: Ruisbroek

Nadere informatie

17Albert De Bondt. Generatie 1 (proband) Generatie 2 (ouders) SECTIELEIDER

17Albert De Bondt. Generatie 1 (proband) Generatie 2 (ouders) SECTIELEIDER SECTIELEIDER 17Albert De Bondt Generatie 1 (proband) 1 Albert De Bondt, geboren op 11-03-1922 in Puurs. Albert is overleden op 07-08-1943 in Lingen, 21 jaar oud (oorzaak: Gefusilleerd te Lingen). Hij is

Nadere informatie

40 Clement Dielis. Generatie 1 (proband) Generatie 2 (ouders) Generatie 3 (grootouders) SECTIELEIDER

40 Clement Dielis. Generatie 1 (proband) Generatie 2 (ouders) Generatie 3 (grootouders) SECTIELEIDER SECTIELEIDER 40 Clement Dielis Generatie 1 (proband) 1 Clement Dielis, geboren op 05-10-1919 in Bressoux ( Luik ). Notitie bij de geboorte van Clement: Op bidprentje werd als geboortedatum 5 april 1919

Nadere informatie

31 Marcel William Joseph De Mol

31 Marcel William Joseph De Mol SECTIELEIDER 31 Marcel William Joseph De Mol Generatie 1 (proband) 1 Marcel William Joseph De Mol, geboren op 05-05-1908 in Gent. Marcel is overleden op 07-08- 1943 in Lingen, 35 jaar oud. Hij is begraven

Nadere informatie

32 Remigius leo Joannes Berchmans Raphaël De Mol

32 Remigius leo Joannes Berchmans Raphaël De Mol SECTIELEIDER 32 Remigius leo Joannes Berchmans Raphaël De Mol Generatie 1 (proband) 1 Remigius leo Joannes Berchmans Raphaël De Mol, geboren op 18-10-1899 in Nazareth. Remigius is overleden op 07-08-1943

Nadere informatie

103 Jozef Emericus Verhavert

103 Jozef Emericus Verhavert SECTIELEIDER 103 Jozef Emericus Verhavert Generatie 1 (proband) 1 Jozef Emericus Verhavert, geboren op 18-04-1918 in Puurs. Jozef is overleden op 07-08-1943 in Lingen ( gefusilleerd ), 25 jaar oud. Hij

Nadere informatie

84 Joseph Hendrik Van Beneden

84 Joseph Hendrik Van Beneden 84 Joseph Hendrik Van Beneden Generatie 1 (proband) 1 Joseph Hendrik ( Zwarte hand nr 84 ) Van Beneden, geboren op 23-04-1921 in Ruisbroek. Joseph is overleden op 15-08-1943 in Sonnenburg, 22 jaar oud.

Nadere informatie

huffel 200 Petrus Paulus Carolus Joannes Van

huffel 200 Petrus Paulus Carolus Joannes Van 115 / 140 e.a. G.L. Bornem huffel 200 Petrus Paulus Carolus Joannes Van Generatie 1 (proband) ( Paul Van huffel ) 1 Petrus Paulus Carolus Joannes Van huffel, geboren op 27-01-1915 in Bornem. Petrus is

Nadere informatie

106 Jean Pierre Vincent

106 Jean Pierre Vincent SECTIELEIDER 106 Jean Pierre Vincent Generatie 1 (proband) 1 Jean Pierre Vincent, geboren op 13-08-1920 in Schaarbeek. Jean is overleden op 07-08-1943 in Lingen ( gefusilleerd ), 22 jaar oud. Hij is begraven

Nadere informatie

83 Frans Gerard Van Beneden

83 Frans Gerard Van Beneden 83 Frans Gerard Van Beneden Generatie 1 (proband) 1 Frans Gerard ( Zwarte Hand nr 83) Van Beneden, geboren op 07-07-1913 in Ruisbroek. Notitie bij de geboorte van Frans: Foute geboortemaand op bidprentje

Nadere informatie

13 Jozef Corbeel. Generatie 1 (proband) Generatie 2 (ouders)

13 Jozef Corbeel. Generatie 1 (proband) Generatie 2 (ouders) Klik op afbeelding 13 Jozef Corbeel Generatie 1 (proband) 1 Jozef Corbeel, geboren op 16-10-1922 in Niel. Jozef is overleden op 19-08-2016 in Rumst, 93 jaar oud. Hij is begraven op 25-08-2016 in Niel (

Nadere informatie

FAMILIE BORGHS. (1 ste huwelijk) Kinderen van Petrus en Maria Eilsabeth:

FAMILIE BORGHS. (1 ste huwelijk) Kinderen van Petrus en Maria Eilsabeth: FAMILIE BORGHS Als we de naam moeten aannemen zoals hij vermeld word in de Parochieregisters dan veranderd de naam van BORGHS in BEURGHS. De pastoor schreef de naam op zoals hij door de vader van de dopeling

Nadere informatie

De nakomelingen van Nicolaus Keuleers

De nakomelingen van Nicolaus Keuleers een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Nicolaus Keuleers door 12 december 2016 De nakomelingen van Nicolaus Keuleers Generatie 1 1. Nicolaus Keuleers. Hij is getrouwd met Catharina Leemans.

Nadere informatie

De Zwarte Hand. Verzetsbeweging Klein-Brabant Vaartland en de Rupelstreek Tweede wereldoorlog 1940-45

De Zwarte Hand. Verzetsbeweging Klein-Brabant Vaartland en de Rupelstreek Tweede wereldoorlog 1940-45 De Zwarte Hand Verzetsbeweging Klein-Brabant Vaartland en de Rupelstreek Tweede wereldoorlog 1940-45 We kennen allemaal de grotere verzetsorganisaties zoals het Geheim Leger en de Witte Brigade. Provincie

Nadere informatie

Parenteel van Jan van Gent. Generatie I. Generatie II. Generatie III. Generatie IV

Parenteel van Jan van Gent. Generatie I. Generatie II. Generatie III. Generatie IV Parenteel van Jan van Gent. Generatie I I. Jan van Gent, trouwde met Johanna Geertrui Snak. 1. Jan, volgt II [blz. 1]. Generatie II II. Jan van Gent, (zoon van I [blz. 1] ), trouwde te Gorinchem op vrijdag

Nadere informatie

Parenteel van Petrus (Peter) Eijsermans

Parenteel van Petrus (Peter) Eijsermans pagina 1 van 7 Parenteel van Petrus (Peter) Eijsermans 1 Petrus (Peter) Eijsermans, zoon van Joannes Baptista Eijsermans en Jacoba Spapens. Hij is gedoopt op dinsdag 20 november 1792 in Goirle. Notitie

Nadere informatie

Inhuldiging Gedenkplaat DZH door de Vriendenkring DZH en BOEKVOORSTELLING DZH met Tjen Mampaey Tisselt, 29/08/2018. Voordracht Hilde Vivijs

Inhuldiging Gedenkplaat DZH door de Vriendenkring DZH en BOEKVOORSTELLING DZH met Tjen Mampaey Tisselt, 29/08/2018. Voordracht Hilde Vivijs Inhuldiging Gedenkplaat DZH door de Vriendenkring DZH en BOEKVOORSTELLING DZH met Tjen Mampaey Tisselt, 29/08/2018 Voordracht Hilde Vivijs Goeie avond beste vrienden, alle aanwezigen, Dit waren geluidsfragmenten

Nadere informatie

Samen met Jezus op weg

Samen met Jezus op weg Samen met Jezus op weg KERK & WERELD Korte Schipstraat 16 2800 Mechelen Tekst: Myrjam De Keyser 1. De laatste keer samen Jezus en zijn leerlingen willen graag het paasfeest vieren. Daarvoor zijn ze naar

Nadere informatie

16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op in Groot-Zundert.

16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op in Groot-Zundert. Generatie 5 ( betovergrootouders ) 16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op 26-03-1757 in Groot-Zundert. Afbeelding 11 RK Doopboek Groot-Zundert Christiaan is overleden, 37 jaar oud. Hij is begraven

Nadere informatie

Fragment-genealogie Smeets (3)

Fragment-genealogie Smeets (3) Fragment-genealogie Smeets (3) XI-1 ANNA MARIA SMEETS geboren te Schin op Geul t.o. de kerk en aldaar gedoopt 30 december 1770, dochter van WIJNANDUS SMEETS [X-2] en CHRISTINA LOOGEN. Zij huwde te Schin

Nadere informatie

32 e en 33 e kwartier. Hermannus LUTGERINK. Geboorte

32 e en 33 e kwartier. Hermannus LUTGERINK. Geboorte 32 e en 33 e kwartier Hermannus LUTGERINK Geboorte 98 Overlijden 99 Elisabeth Wulffling Overlijden 100 Geboorte + huwelijk 101 34 e en 35 e kwartier Thijse HOF Geboorte 102 Overlijden 103 Regina Postma

Nadere informatie

Aanvraagdossier van Jern Vermeiren, Laarne Geregistreerd op 21 februari 2018 onder nummer MSR 046C.

Aanvraagdossier van Jern Vermeiren, Laarne Geregistreerd op 21 februari 2018 onder nummer MSR 046C. Aanvraagdossier van Jern Vermeiren, Laarne Geregistreerd op 21 februari 2018 onder nummer MSR 046C. Aanvraag op basis van afstamming van: - Joannes Hiel Meisenier 11 februari 1686; GENERATIE 1 Overtuigend

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) Generatie I

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) Generatie I Blad 1 Kwartierstaat van Betje Hendriks (1880-1955) Generatie I Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie I 01. Betje Hendriks (1880-1955) (Proband) Elisabeth (Betje) Hendriks * Gemert 01-05-1880

Nadere informatie

Dubbele afstammingsreeks van Martinus De Decker

Dubbele afstammingsreeks van Martinus De Decker Aanvraagdossier Ludwig Caluwé - Essen. Geregistreerd op 6 mei 2015, onder nr MSR 013K. Dubbele afstammingsreeks van Martinus De Decker I. Martinus De Decker, geb. Puurs omstr. 1555, Meisenier op 9 januari

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

Parenteel van Michael de Bont. Generatie I. Generatie II. Generatie III

Parenteel van Michael de Bont. Generatie I. Generatie II. Generatie III Parenteel van Michael de Bont. Generatie I I. Michael de Bont, trouwt met Joanna Torians. Uit dit huwelijk een zoon: 1. Cornelis de Bont, gedoopt te Alphen op zondag 25 februari 1748, overleden (ongeveer

Nadere informatie

Aanvraagdossier J.M Van der Elst Steenokkerzeel Geregistreerd op 22 februari 2015 onder nr MSR 004 K

Aanvraagdossier J.M Van der Elst Steenokkerzeel Geregistreerd op 22 februari 2015 onder nr MSR 004 K Aanvraagdossier J.M Van der Elst Steenokkerzeel Geregistreerd op 22 februari 2015 onder nr MSR 004 K Generatie 1 - Parochieregister van Malderen. I. PAESCHIER VAN DOORSLAER, ged. Malderen 19 maart 1623

Nadere informatie

(Zie ook Familiemagazine nr 79 van september 2012)

(Zie ook Familiemagazine nr 79 van september 2012) ADELAIDE DE GAUQUIIER:: EEN ACHTERGELATEN KIIND (Zie ook Familiemagazine nr 79 van september 2012) Op 9 januari 1832 om 13.30 uur wordt in de rolle van het Gentse Vondelingentehuis Adelaide de Gauquier

Nadere informatie

De nakomelingen van Henricus Hannes

De nakomelingen van Henricus Hannes een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Henricus Hannes door 13 augustus 2017 De nakomelingen van Henricus Hannes Generatie 1 1. Henricus Hannes. Hij is getrouwd op 25 juli 1726 te Kasterlee

Nadere informatie

Parenteel van Jan Brouwer [Kuipers 0062]

Parenteel van Jan Brouwer [Kuipers 0062] Page 1 of 5 1 Brouwer Jan 22-01-1877 Pasfoto I Jan Brouwer [Kuipers 0062] (afb. 1) is geboren op 22 januari 1877 in Nieuwehorne (Schoterland), zoon van Durk Jans Brouwer [Kuipers 0124] en Neeltje Jans

Nadere informatie

DAG 1: Voorbeelden Lees Johannes 13:12-17 Als je van lego iets gaat bouwen, gebruikt je vaak een voorbeeld. Dat voorbeeld maak je na. Ook op school gebruik je vaak voorbeelden. Bij schrijven, bij knutselen

Nadere informatie

Interpretatie van Tafels van Parochieregisters met Begrafenisgegevens

Interpretatie van Tafels van Parochieregisters met Begrafenisgegevens Interpretatie van Tafels van Parochieregisters met Begrafenisgegevens Inhoud 1 Doel... 2 2 Titels... 2 3 Tafels met 1 kolom... 3 3.1 Naam en voornaam... 3 3.2 Voornaam onbekend... 3 3.3 Vrouw van... 4

Nadere informatie

impde volkstelling 1796 bewerkt door luc annaert 7/01/2007 no duplication on www unless explicit authorisation 1]

impde volkstelling 1796 bewerkt door luc annaert 7/01/2007 no duplication on www unless explicit authorisation 1] boeck,de nicolaes 32 1764 1793 brouwer aen de kerck 2 en agent coppens anna maria 26 1770 ophem aen de kerck eertbruggen,ver elisabeth 17 1779 meid aen de kerck gabriels jan 24 1772 knecht aen de kerck

Nadere informatie

5. Johannes Consemulder, geboren te Bergen op Zoom op

5. Johannes Consemulder, geboren te Bergen op Zoom op Parenteel van Wilhelmus Consemulder. Generatie I I. Wilhelmus Consemulder, gedoopt te Breda op zaterdag 12 december 1795, trouwt met Cornelia Schenkenberg, gedoopt te Bergen op Zoom op zondag 27 augustus

Nadere informatie

DEEL 1 <VAN ASSCHE> GENERATIE 1 Overtuigend bewijs van verdere afstamming via: - Parochieregisters Malderen.

DEEL 1 <VAN ASSCHE> GENERATIE 1 Overtuigend bewijs van verdere afstamming via: - Parochieregisters Malderen. Aanvraagdossier FRANS J.M. VAN ASSCHE Mechelen Geregistreerd op 15 augustus 2016 onder nr MSR 035 Aanvraag op basis van afstamming van volgende geregistreerde meiseniers: - Gheert van den Bloke 17 juli

Nadere informatie

Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel

Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel 5 Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel (1860-1970) Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden) Vrije Universiteit

Nadere informatie

Die Nachkommen von Elsken Goyvaerts

Die Nachkommen von Elsken Goyvaerts eine genealogieonline Publikation Die Nachkommen von Elsken Goyvaerts von 4 Mai 2016 Die Nachkommen von Elsken Goyvaerts Generation 1 1. Elsken Goyvaerts. Sie heiratete mit Dirick van den Heuvel. Sie hatten

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) De ouders van Betje

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) De ouders van Betje Blad 1 Kwartierstaat van Betje Hendriks (1880-1955) De ouders van Betje Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie II De ouders van 01. Betje Hendriks (1880-1955) 02. * Gemert 04-03-1850 + Helmond

Nadere informatie

Aanvraagdossier Em. Prof. Dr. Ir. Charles Van Aken Sint-Martens-Latem Geregistreerd op 8 januari 2015 onder nr MSR 009

Aanvraagdossier Em. Prof. Dr. Ir. Charles Van Aken Sint-Martens-Latem Geregistreerd op 8 januari 2015 onder nr MSR 009 Aanvraagdossier Em. Prof. Dr. Ir. Charles Van Aken Sint-Martens-Latem Geregistreerd op 8 januari 2015 onder nr MSR 009 Generatie 1 Volkomen bewijs van verdere afstamming via: - RA Leuven, schepengriffie

Nadere informatie

Blad 2a. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) oudouders/oudgrootouders

Blad 2a. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) oudouders/oudgrootouders Blad 2a Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) oudouders/oudgrootouders Website: Stamboom familie Van den Berg > Kwartierstaat van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) Blad 2a Generatie VI De

Nadere informatie

36 En terwijl zij hierover spraken, stond Hij zelf in hun midden. Pasen (de opstanding)

36 En terwijl zij hierover spraken, stond Hij zelf in hun midden. Pasen (de opstanding) - 1 - Pasen (de opstanding) De Heer is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33 De Heere Jezus had Zich tijdens het avondeten aan de twee Emmaüsgangers als de opgestane Heer geopenbaard.

Nadere informatie

Stamreeks van Florent VERMAERCKE

Stamreeks van Florent VERMAERCKE Stamreeks van Florent VERMAERCKE Hieronder volgt de stamreeks van Florent Vermaercke. Die bestaat uit de voorouders en nakomelingen in de rechte mannelijke lijn, de lijn van de naamdragers of naamdoorgevers.

Nadere informatie

Deze werkhypothese is het resultaat van een analyse van de akten in de parochieregisters van Leuven, aangevuld met enkele andere bronnen.

Deze werkhypothese is het resultaat van een analyse van de akten in de parochieregisters van Leuven, aangevuld met enkele andere bronnen. Deze werkhypothese is het resultaat van een analyse van de akten in de parochieregisters van Leuven, aangevuld met enkele andere bronnen. Een 24-tal akten konden niet worden geplaatst en deze zijn achteraan

Nadere informatie

Patiëntnummer: Geboortedatum: (dd/mm/jj) Initialen patiënt:... Datum afname test: T...

Patiëntnummer: Geboortedatum: (dd/mm/jj) Initialen patiënt:... Datum afname test: T... Patiëntnummer: Geboortedatum: (dd/mm/jj) Initialen patiënt:... Datum afname test: (dd/mm/jj) T... H.M. Oerlemans, herziene versie februari 1997 Toelichting bij de Vragenlijst Vaardigheden Deze lijst betreft

Nadere informatie

Adressen op basis van de burgerlijk stand:

Adressen op basis van de burgerlijk stand: Bidprentje van Hendrikus Werring. Foto en bidprentje (met onjuiste sterfdatum) van Ida Buijer. (met dank aan Ida Schroder-Werring en Anneke Westerbeek-Werring) Va Hendrikus (Hendrik of Hen(d)ricus) WERRING),

Nadere informatie

Kwartierstaat van Gerhardus Johannes Bernardus (Gait) Arkes

Kwartierstaat van Gerhardus Johannes Bernardus (Gait) Arkes Kwartierstaat van Gerhardus Johannes Bernardus (Gait) Arkes Generatie 1 (proband) 1 C19070207GE1 1 Gerhardus Johannes Bernardus (Gait) Arkes (afb. 1), geboren op 07-02-1907 in Almelo. Gait is overleden

Nadere informatie

Takken Carolus en August. Rond 1932, Geduld Overwint, met o.a. Aug. Dellaert, P. Dellaert, P. Doens, Arn. Dellaert. Camiel en Eugene, getrouwd in

Takken Carolus en August. Rond 1932, Geduld Overwint, met o.a. Aug. Dellaert, P. Dellaert, P. Doens, Arn. Dellaert. Camiel en Eugene, getrouwd in Tak Johanna. Geboren: na het huwelijk van 27 november 1838 tussen Johannes en Carolina, wordt op 23 december 1839 Johanna Maria Jacoba Dellaert geboren, als 1e kind. Tak Johanna. Huwelijk: op 1-5-1862

Nadere informatie

Aanvraagdossier Patrick d Hose Wezembeek-Oppem. Geregistreerd op 01 maart 2016 onder nummer MSR 027A.

Aanvraagdossier Patrick d Hose Wezembeek-Oppem. Geregistreerd op 01 maart 2016 onder nummer MSR 027A. Aanvraagdossier Patrick d Hose Wezembeek-Oppem. Geregistreerd op 01 maart 2016 onder nummer MSR 027A. Aanvraag op basis van afstamming van: - Anna Meeus meisenier 12 maart 1641 (Tisselt); - Philippus van

Nadere informatie

Blad 2. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Overgrootouders/betovergrootouders

Blad 2. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Overgrootouders/betovergrootouders Blad 2 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Overgrootouders/betovergrootouders Website: Stamboom familie Van den Berg > Kwartierstaat van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) Blad 2 Generatie

Nadere informatie

Lesoverzicht. 1. Bidden p De Kerk p De priester p Vergeving p De Bijbel p Delen p Het offer p.

Lesoverzicht. 1. Bidden p De Kerk p De priester p Vergeving p De Bijbel p Delen p Het offer p. Lesoverzicht 1. Bidden p. 4 2. De Kerk p. 10 3. De priester p. 17 4. Vergeving p. 23 5. De Bijbel p. 28 6. Delen p. 35 7. Het offer p. 41 8. De H. Communie p. 48 9. Zingen voor God p. 55 10. Heilig worden

Nadere informatie

HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 8 Nicolaas Luijten (Maaseik)

HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 8 Nicolaas Luijten (Maaseik) HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 8 Nicolaas Luijten (Maaseik) Voornaamste woonplaatsen van deze tak: Brussum; Kerkrade; Maaseik; ; Swalmen; Sao Paolo (Brazilië); Update maart 2018 (correcties en aanvullingen

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH RIETDIJK 19 Arie van den Bogaart een landbouwer uit Schijndel is in 1832 de eigenaar van dit huis (sectie: E130). Hij bezit ook het huis er naast Rietdijk D (verdwenen

Nadere informatie

Kwartierstaat van Henricus Joannes Wilhelmus (Henk) Degenhart

Kwartierstaat van Henricus Joannes Wilhelmus (Henk) Degenhart Kwartierstaat van Henricus Joannes Wilhelmus (Henk) Degenhart Generatie 1 ( kwartierdrager ) 1 Henricus Joannes Wilhelmus (Henk) Degenhart, geboren op vrijdag 13 februari 1942 om 15:00 in Amsterdam. Hij

Nadere informatie

maandag-vrijdag schooldagen 288 Mechelen - Londerzeel 289 Mechelen - Breendonk lijn: 289 288 289 288 289 288 288 289 288 289 288 289 288 289 288 289

maandag-vrijdag schooldagen 288 Mechelen - Londerzeel 289 Mechelen - Breendonk lijn: 289 288 289 288 289 288 288 289 288 289 288 289 288 289 288 289 maandag-vrijdag schooldagen lijn: 289 288 289 288 289 288 288 289 288 289 288 289 288 289 288 289 12 Mechelen Station ~ 5:52 6:20 6:22 6:45 6:52 7:20 7:45 7:52 8:20 8:52 9:20 9:52 10:20 10:52 11:20 11:52

Nadere informatie

Aanvraagdossier : Jozef Van der Straeten, Brugge (Assebroek). Geregistreerd op 8 december 2015 onder nummer MSR 019 C

Aanvraagdossier : Jozef Van der Straeten, Brugge (Assebroek). Geregistreerd op 8 december 2015 onder nummer MSR 019 C Aanvraagdossier : Jozef Van der Straeten, Brugge (Assebroek). Geregistreerd op 8 december 2015 onder nummer MSR 019 C Basis voor deze aanvraag is de afstamming van volgende geregistreerde meisenier : Elisabeth

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

Cornelis van Huijk(Huik) ( )

Cornelis van Huijk(Huik) ( ) 1 Cornelis van Huik (1853-1894) Cornelis van Huijk(Huik) (1853-1894) Geboren op 22 maart 1853 in Hoogland, zoon van Joannes (Jan) van Huijk en Heiltje van Hamersveld. Cornelis trouwde, 23 jaar oud, op

Nadere informatie

Afstammelingen van Devenijn, Willem

Afstammelingen van Devenijn, Willem Afstammelingen van Devenijn, Willem I. Devenijn, Willem (g. 1680-12-23 - Oostrozebeke, o. 1739-09-25 - Dentergem) echt. Leye, Magdalena " Ver (g. 1678, o. 1710-10-04 - Markegem), h. 1706-04-17 - Oostrozebeke

Nadere informatie

Fragment-genealogie familie Wouters

Fragment-genealogie familie Wouters 21 Fragment-genealogie familie Wouters Fon Weusten De naam Wouters komt van Walt(h)er, wat zoveel betekent als heerser over het leger, legeraanvoerder. Verwante namen zijn onder andere: Welters, Wolter(s),

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 2 Korinthiërs 5, 20 Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 2 Korinthiërs 5, 20 Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: 2 Korinthiërs 5, 20 Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, 1 Zingen: Psalm 148 : 1 en 5 2 Lezing van de wet 3 Zingen: Gezang 157 (NG 80) 4 Gebed voor vergeving

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

Een sterke vrouw (bewerking uit het boek Spreuken)

Een sterke vrouw (bewerking uit het boek Spreuken) Een sterke vrouw (bewerking uit het boek Spreuken) Dag en nacht waakt ze. Haar handen kennen geen rust. Haar ogen gaan rond en zien wat gezien moet worden. Haar oren zijn gespitst en horen wat gehoord

Nadere informatie

Graf Antoon Hubert Janssen begraafplaats Einighausen.

Graf Antoon Hubert Janssen begraafplaats Einighausen. Bron Archieflocatie Graf Antoon Hubert Janssen begraafplaats Einighausen. Burgerlijke stand - Geboorte Regionaal Historisch Centrum Limburg Algemeen Toegangnr: 12.058 Inventarisnr: 11 Gemeente: Maasniel

Nadere informatie

Werkdocument Crobeck v1.0 Pagina 1 van 10 Gemaakt op 13 maart 2008 Peter Crombecq

Werkdocument Crobeck v1.0 Pagina 1 van 10 Gemaakt op 13 maart 2008 Peter Crombecq Deze werkhypothese is het resultaat van een analyse van parochieregisters en akten van de burgerlijke stand. De bedoeling van deze publicatie is andere genealogen informatie aan te reiken zodat deze aangevuld

Nadere informatie

Avondwake. Mientje van Dijk - van Halteren. Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld

Avondwake. Mientje van Dijk - van Halteren. Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld Avondwake Mientje van Dijk - van Halteren Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld 1 2 Begroeting Tijdens begroeting steken zusjes van Mientje kaarsen aan: Nel, Joke, Corry, Marjan en

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Fientje Vermeer ( ) Levensschets van geboorte (1914) tot huwelijk (1943)

Fientje Vermeer ( ) Levensschets van geboorte (1914) tot huwelijk (1943) Fientje Vermeer (1914-2010) Levensschets van geboorte (1914) tot huwelijk (1943) Fientje Vermeer, geboren op 4 oktober 1914, Molenstraat 94 te Tiburg.. Overleden op vijfennegentigjarige leeftijd te Tilburg

Nadere informatie

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 12/11/14 1 LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 1. (lezen) Ik.... een lange tekst. 2 Hij.... een moeilijk boek. 3. Zij.... een gemakkelijk tekstje. 4..... jullie veel? Ja, wij.... graag kinderboeken.

Nadere informatie

Meensel kerkhof - GRAFSTEEN JANSSENS & Hubertus Janssens (212)

Meensel kerkhof - GRAFSTEEN JANSSENS & Hubertus Janssens (212) Meensel kerkhof - GRAFSTEEN JANSSENS & Hubertus Janssens (212) Of : de zoektocht naar wie het meisjesschool in Meensel heeft gebouwd was het die pater Hubert Janssens? 1. Op het kerkhof in Meensel is volgende

Nadere informatie