BEF BEF BEF BEF BEF

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEF BEF BEF BEF BEF"

Transcriptie

1 FISCALITEIT VAN DE VLAAMSE PROVINCIES 2001 In het vroegere VVP-tijdschrift De Provincie werd jaarlijks een overzicht gegeven van de provinciale fiscaliteit. Gezien deze informatie sterk gewaardeerd werd willen we in de Nieuwsbrief deze traditie voortzetten. Hierna volgt het overzicht van de verschillende provinciebelastingen, zoals deze door de provincieraden werden goedgekeurd. OPCENTIEMEN OP DE ONROERENDE VOORHEFFING Provincie Aantal Waarde van 1 opcentiem Antwerpen Limburg Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen BEF BEF BEF BEF BEF ALGEMENE PROVINCIEBELASTING PROVINCIE ANTWERPEN 950 BEF per gezin 525 BEF voor alleenwonenden en vrije beroepen BEF per vestiging met een oppervlakte tot m 2. Deze aanslagvoet wordt herleid tot BEF, voor zover geen personeel in de activiteitskern tewerkgesteld is BEF per vestiging met een oppervlakte van meer dan m 2 tot m BEF er vestiging met een oppervlakte van meer dan m 2 tot m BEF per vestiging met een oppervlakte van meer dan m 2 tot m BEF per vestiging met een oppervlakte van meer dan m 2 tot m BEF per vestiging met een oppervlakte van meer dan m 2 tot m 2 Vestigingen met een oppervlakte van meer dan 20 ha worden belast op basis van BEF voor de eerste 20 ha, verhoogd met 2 BEF per m 2 voor de schijf van de oppervlakte boven de 20 ha. Voor de land- en tuinbouwondernemingen gelden volgende heffingen: a) Landbouwbedrijven: - forfaitair BEF tot een oppervlakte van 20 ha - voor meer dan 20 ha: BEF vermeerderd met 200 BEF per bijkomende ha of gedeelte van ha b) Tuinbouwbedrijven: b.1 uitsluitend in open lucht: - forfaitair: BEF tot een oppervlakte van 2 ha - meer dan 2 ha: BEF vermeerderd met 750 BEF per bijkomende ha of gedeelte van ha b.2. uitsluitend onder glas:

2 - forfaitair: BEF tot een oppervlakte van m 2 - meer dan m 2 : BEF vermeerderd met 1 BEF per bijkomende m 2 of gedeelte van m 2 b.3. gemengde tuinbouwbedrijven (exploitaties zowel in open lucht als onder glas) - forfaitair: BEF tot een oppervlakte van 2 ha in open lucht en m 2 onder glas - meer dan deze minima: BEF vermeerderd met 750 BEF per bijkomende ha of gedeelte van ha in open lucht BEF vermeerderd met 1 BEF per bijkomende m 2 of gedeelte van m 2 onder glas Gepensioneerden met beperkte bedrijfsactiviteit (zelfstandigen, landbouwers en tuinders) betalen een forfaitair bedrag van 725 BEF wanneer hun inkomen lager ligt dan het wettelijk toegelaten inkomen; deze regeling geldt niet voor landbouwers en tuinders die minder dan 1 ha bewerken. Zij betalen 325 BEF. PROVINCIE LIMBURG BEF per gezin 700 BEF voor W.I.G.W. en trekkers van een bestaansminimum a) Andere dan land- en tuinbouwbedrijven: - tot 1 ha: 0,80 BEF/m 2 bebouwde grond en 0,40 BEF/m 2 onbebouwde grond met een min. van BEF - meer dan 1 ha tot 10 ha: 8 BEF/m 2 bebouwde grond en 3 BEF/m 2 onbebouwde grond - meer dan 10 ha: 10 BEF/m 2 bebouwde grond en 5 BEF/m 2 onbebouwde grond b) Land- en tuinbouwbedrijven: b.1. landbouwbedrijven: - tot 20 ha: BEF forfaitair - meer dan 20 ha: BEF vermeerderd met 200 BEF per bijkomende ha of gedeelte van ha b.2. tuinbouwbedrijven: - uitsluitend in open lucht -tot 2 ha: BEF forfaitair - meer dan 2 ha: BEF vermeerderd met 750 BEF per bijkomende ha of gedeelte van ha -uitsluitend onder glas - tot m 2 : BEF forfaitair - meer dan m 2 : BEF vermeerderd met 1 F per bijkomende m 2 of gedeelte van m 2 - gemengde tuinbouwbedrijven - tot 2 ha in open lucht: BEF forfaitair - tot m 2 onder glas: : BEF vermeerderd met 1 F per bijkomende m 2 of gedeelte van m 2 meer dan deze minima: in open lucht: BEF vermeerderd met 750 BEF/ha en onder glas BEF vermeerderd met 1 BEF/m² PROVINCIE OOST-VLAANDEREN De belasting wordt per woning of woongelegenheid als volgt vastgesteld: - een totale belastbare gebouwde en/of ongebouwde oppervlakte tot m² : BEF - een totaal belastbare gebouwde en/of ongebouwdeoppervlakte van meer dan m²: BEF, vermeerderd met BEF per schijf van m² boven de m² Bepaalde categorieën van belastingplichtigen kunnen vrijstelling van belastingen bekomen.

3 De belasting is per vestiging als volgt vastgesteld: - voor beoefenaars van vrije beroepen en andere dan agrarische bedrijven met een totale belastbare gebouwde en/of ongebouwde oppervlakte: - tot 0,5 ha: 0,80 BEF/m 2 gebouwde opp. en 0,40 BEF/m 2 ongebouwde opp. met een minimumbelasting BEF per vestiging - van meer dan 0,5 ha tot 1 ha: 4 BEF/m² gebouwde opp. en en 2 BEF/m² ongebouwde opp. - van méér dan 1 ha tot 10 ha: 8 BEF/m 2 gebouwde opp.en4 BEF/m 2 ongebouwde opp. - van méér dan 10 ha:12 BEF/m 2 gebouwde opp. En 6 BEF/m 2 ongebouwde opp. Voor openluchtrecreatieve bedrijven wordt - naast de gewone taxatie voor de gebouwde oppervlakte - de ongebouwde oppervlakte belast tegen 0,50 BEF/m², met een minimum van BEF. - voor agrarische bedrijven: - forfaitair: BEF tot 20 ha landbouwoppervlakte en 5 ha tuinbouwoppervlakte in open lucht en m² tuinbouwoppervlakte in serres - meer dan deze oppervlakten: BEF, vermeerderd met: BEF per bijkomende ha of gedeelte ervan boven de 20 ha landbouwgrond BEF per bijkomende ha of gedeelte ervan boven de 5 ha tuinbouwoppervlakte in openlucht - 1,80 BEFper bijkomende m² of gedeelte ervan boven de 3.000m² tuinbouwoppervlakte PROVINCIE WEST-VLAANDEREN BEF voor de gezinnen die bestaan uit één persoon BEF voor de gezinnen die bestaan uit twee of meer personen Ten laste van de natuurlijke personen en de rechtspersonen die op 1 januari van het aanslagjaar op het grondgebied van de provincie een handels-, nijverheids-, land- of tuinbouwbedrijf exploiteren, een vrij beroep of een zelfstandige activiteit uitoefenen wordt een algemene belasting geheven op basis van de belastbare oppervlakte. De basisbelasting is BEF verhoogd met 3 BEF per m 2 voor de oppervlakte die hoger is dan m 2. Komt niet in aanmerking en dient dienvolgens niet aangegeven te worden : - voor alle bedrijven: de oppervlakte van groenzones en/of braakliggende gronden; - bovendien voor land- en tuinbouwbedrijven: de oppervlakte van hofplaatsen, weilanden en cultuurgronden. JACHTWAPENVERLOVEN De provincies LIMBURG en WEST-VLAANDEREN heffen een belasting van 10 % van de desbetreffende Gewestbelasting voor jachtverloven en -vergunningen. In de provincie VLAAMS-BRABANT gelden volgende tarieven: 900 BEF voor een jachtverlof, geldig alle dagen van het jachtseizoen 630 BEF voor een jachtverlof, geldig elke zondag van het jachtseizoen 225 BEF voor een jachtvergunning, die 5 achtereenvolgende dagen geldig is in het jachtseizoen TOERISTISCHE UITBATINGEN PROVINCIE LIMBURG 1. Een belasting wordt gevestigd ten laste van de natuurlijke of rechtspersonen die

4 - logiesverstrekkende bedrijven uitbaten onder naam van hotels, motels, pensions - met toeristisch oogmerk kamers, appartementen, bungalows en soortgelijke verblijven verhuren, welke niet gelegen zijn in verblijfsparken. - verblijfsparken uitbaten met bungalows en chalets. - stand- of ligplaatsen verhuren op kampeerterreinen, verblijfsparken en jachthavens. - restaurants, café s, kantines, cafetaria s, verbruikzalen en soortgelijke instellingen uitbaten. 2. Het jaarlijks bedrag van de belasting wordt vastgesteld op: a) voor de verblijfssector: 250 BEF per losse staanplaats op een kampeerterrein 500 BEF per vaste standplaats op een kampeerterrein bestemd voor stacaravans BEF per ligplaats op een jachthaven 500 BEF per kamer of paviljoen bestemd voor jeugdlogies 500 BEF per kamer die verhuurd wordt in het kader van het hoevetoerisme BE per bungalow, appartement, kamer, chalet, huisje, paviljoen, e.d BEF per kamer in een logiesverstrekkend bedrijf b) voor de horecasector: BEF per restaurant BEF per café AANPLAKBORDEN Onder aanplakborden wordt verstaan: elke constructie in onverschillig welk materiaal geplaatst langs de openbare weg of op een plaats in open lucht die zichtbaar is vanaf de openbare weg, waarop reclame wordt aangebracht door aanplakking, vasthechting, schildering of door elk ander middel, met inbegrip van de muren en de omheiningen die gehuurd of gebruikt worden om er reclame op aan te brengen. Deze belasting is eveneens verschuldigd voor elk mobiel paneel dat van op de openbare weg zichtbaar is. Het bedrag van deze belasting is voor elk bord afzonderlijk vastgesteld op 500 BEF per m². Elk deel van een m² wordt beschouwd als een volledige m². Voor de mobiele panelen wordt de belasting forfaitair op BEF vastgesteld. BANK-EN FINANCIERINGSINSTELLINGEN BEF per bank en financieringsinstelling BEF per bankautomaat BEF per self banking-automaat De belasting is verschuldigd voor het ganse jaar welke ook het ogenblik van opening of sluiting van het agentschap, of de plaatsing van de automaat is. Onder bank- en financieringsinstelling wordt verstaan: elke instelling, hoofdzetel of bijhuis, toegankelijk voor het publiek en die hoofdzakelijk deposito-, financierings-, krediet-, spaar- of wisselverrichtingen uitvoert. Onder bankautomaten wordt verstaan: elk toestel dat zich op de openbare weg of op een voor het publiek toegankelijke plaats bevindt en vrij kan gebruikt worden om geldopnemingen en/of deposito- of spaarverrichtingen uit te voeren. Onder self banking-automaten wordt verstaan: elk toestel, uitsluitend toegankelijk voor het cliënteel van de bank- en financieringsinstelling, dat toelaat geldopnemingen en/of deposito- of spaarverrichtingen uit te voeren.

5 BELASTING OP DE VERGUNNINGSPLICHTIGE BEDRIJVEN De belasting is verschuldigd voor elke exploitatie van klasse I of klasse II vermeld in het algemeen reglement op de arbeidsbescherming en voor elke exploitatie van klasse I of klasse II waarvan de oprichting of de verandering (wijziging, uitbreiding, toevoeging) het voorwerp moet uitmaken van een vergunning in toepassing van het decreet betreffende de milieuvergunning en zijn uitvoeringsbesluiten (Vlarem). De belasting wordt als volgt vastgesteld: BEF per exploitatie van klasse II BEF per exploitatie van klasse I BEF per exploitatie van klasse I waarvoor een milieueffectenrapport en/of een veiligheidsrapport vereist is Deze bedragen worden gehalveerd voor land-en tuinbouwexploitaties De belasting is verschuldigd voor het ganse jaar. De toestand op 1 januari van het belastingjaar is bepalen voor het verschuldigd zijn van de belasting.

FISCALITEIT VAN DE VLAAMSE PROVINCIES INITIËLE BEGROTINGEN 2007

FISCALITEIT VAN DE VLAAMSE PROVINCIES INITIËLE BEGROTINGEN 2007 FISCALITEIT VAN DE VLAAMSE PROVINCIES INITIËLE BEGROTINGEN 2007 OPCENTIEMEN OP DE ONROERENDE VOORHEFFING Provincie Aantal Waarde van 1 opcentime Antwerpen Limburg Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Nadere informatie

FISCALITEIT VAN DE VLAAMSE PROVINCIES 2004

FISCALITEIT VAN DE VLAAMSE PROVINCIES 2004 FISCALITEIT VAN DE VLAAMSE PROVINCIES 2004 OPCENTIEMEN OP DE ONROERENDE VOORHEFFING Provincie Aantal Waarde van 1 opcentime Antwerpen Limburg Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen 290 400 295

Nadere informatie

FISCALITEIT VAN DE VLAAMSE PROVINCIES - INITIËLE BUDGETTEN 2017

FISCALITEIT VAN DE VLAAMSE PROVINCIES - INITIËLE BUDGETTEN 2017 FISCALITEIT VAN DE VLAAMSE PROVINCIES - INITIËLE BUDGETTEN 2017 OPCENTIEMEN OP DE ONROERENDE VOORHEFFING Provincie aantal waarde van 1 opcentiemen Opbrengst op basis budget Antwerpen 290 495.941,04 euro

Nadere informatie

FISCALITEIT VAN DE VLAAMSE PROVINCIES INITIËLE BUDGETTEN 2014

FISCALITEIT VAN DE VLAAMSE PROVINCIES INITIËLE BUDGETTEN 2014 Definitieve versie FISCALITEIT VAN DE VLAAMSE PROVINCIES INITIËLE BUDGETTEN 2014 OPCENTIEMEN OP DE ONROERENDE VOORHEFFING Provincie aantal waarde van 1 opcentiemen opbrengst Antwerpen 290 470.803,00 euro

Nadere informatie

FISCALITEIT VAN DE VLAAMSE PROVINCIES INITIËLE BUDGETTEN 2018

FISCALITEIT VAN DE VLAAMSE PROVINCIES INITIËLE BUDGETTEN 2018 Definitieve versie FISCALITEIT VAN DE VLAAMSE PROVINCIES INITIËLE BUDGETTEN 2018 OPCENTIEMEN OP DE ONROERENDE VOORHEFFING Provincie aantal waarde van 1 opcentiemen Opbrengst op basis budget Antwerpen 145,33

Nadere informatie

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Nummer 2 20 februari 2009 15de jaargang Inhoud Reglementen en verordeningen van de provincieraad Nr. 6 Nr. 7 Toepassing van de artikelen 244 en 245 van het Provinciedecreet

Nadere informatie

Belasting woon- en bedrijfsruimten 2013-2018 Artikel 1: Voor de periode met ingang van 01/01/2013 en eindigend op 31/12/2018 wordt ten behoeve van de

Belasting woon- en bedrijfsruimten 2013-2018 Artikel 1: Voor de periode met ingang van 01/01/2013 en eindigend op 31/12/2018 wordt ten behoeve van de Belasting woon- en bedrijfsruimten 2013-2018 Artikel 1: Voor de periode met ingang van 01/01/2013 en eindigend op 31/12/2018 wordt ten behoeve van de gemeente, een belasting geheven op de woon- en bedrijfsruimten.

Nadere informatie

Belastingverordeningen 2012

Belastingverordeningen 2012 Belastingverordeningen 2012 1. De algemene provinciebelasting... p. 2 2. De provincieopcentiemen op de onroerende voorheffing... p. 12 De Provincieraad van Antwerpen, Overwegende dat op 31 december 2011

Nadere informatie

Belastingverordeningen 2014

Belastingverordeningen 2014 Belastingverordeningen 2014 1. De algemene provinciebelasting... p. 2 2. De provinciebelasting op de bedrijven... p. 4 3. De provincieopcentiemen op de onroerende voorheffing... p. 10 De algemene provinciebelasting

Nadere informatie

Belasting op vaste reclameinrichtingen. aanplakborden voor publieksdoeleinden

Belasting op vaste reclameinrichtingen. aanplakborden voor publieksdoeleinden Belasting op vaste reclameinrichtingen en aanplakborden voor publieksdoeleinden Beslissing gemeenteraad van 19/12/2018 Aanpassing gemeenteraad van 30/12/2013 Aanpassing gemeenteraad van 19/12/2012 Gepubliceerd

Nadere informatie

Reglement: algemene gemeentelijke heffing voor bedrijven

Reglement: algemene gemeentelijke heffing voor bedrijven Reglement: algemene gemeentelijke heffing voor bedrijven Artikel 1 Met ingang van 1 januari 2014 en voor een termijn eindigend op 31 december 2019 wordt ten behoeve van de gemeente een jaarlijkse algemene

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 5 december 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/5 Provinciebelasting op de bedrijven. Reglement

Nadere informatie

Belastingreglement op de bedrijfsvestigingen

Belastingreglement op de bedrijfsvestigingen Goedgekeurd door de gemeenteraad op 18 december 2013 Gewijzigd door de gemeenteraad op 17 december 2014 (treedt in werking op 1 januari 2015) Gewijzigd door de gemeenteraad op 23 november 2015 (treedt

Nadere informatie

Voor de aanslagjaren 2015 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de vestigingen.

Voor de aanslagjaren 2015 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de vestigingen. BELASTINGREGLEMENT OP DE VESTIGINGEN ARTIKEL 1: HET BELASTBAAR VOORWERP Voor de aanslagjaren 2015 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de vestigingen. ARTIKEL 2: TARIEF EN BEREKENING

Nadere informatie

BELASTINGREGLEMENT OP DE BEDRIJFSVESTIGINGEN

BELASTINGREGLEMENT OP DE BEDRIJFSVESTIGINGEN gh Goedgekeurd door de Gemeenteraad van 18 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Belastbaar feit Artikel 1 De Stad Gent heft voor het aanslagjaar 2014 tot en met het aanslagjaar 2019 een belasting

Nadere informatie

Voorstel van de heer Wim Aernoudt, N-VA-provincieraadslid, betreffende het vrijstellen van provinciale bedrijfsbelasting voor de landbouwsector.

Voorstel van de heer Wim Aernoudt, N-VA-provincieraadslid, betreffende het vrijstellen van provinciale bedrijfsbelasting voor de landbouwsector. Aanvraag tot voorstel Ingediend door: Wim Aernoudt, provincieraadslid N-VA Provincie West-Vlaanderen Voorstel van de heer Wim Aernoudt, N-VA-provincieraadslid, betreffende het vrijstellen van provinciale

Nadere informatie

Om hun beleid te kunnen voeren dienen de provincies over de nodige financiële middelen te kunnen beschikken.

Om hun beleid te kunnen voeren dienen de provincies over de nodige financiële middelen te kunnen beschikken. FINANCIELE MIDDELEN VOOR DE PROVINCIALE BELEIDSVOERING Om hun beleid te kunnen voeren dienen de provincies over de nodige financiële middelen te kunnen beschikken. De middelen waarover zij beschikken zijn:

Nadere informatie

dienst financiën: Gemeentebelastingen - Algemene gemeentebelasting juridisch kader

dienst financiën: Gemeentebelastingen - Algemene gemeentebelasting juridisch kader dienst financiën: Gemeentebelastingen - Algemene gemeentebelasting 2015-2019 juridisch kader beslissing: artikel 1: Met ingang van het aanslagjaar 2015 en voor een periode die eindigt op 31 december 2019

Nadere informatie

Voor de aanslagjaren 2017 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de vestigingen.

Voor de aanslagjaren 2017 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de vestigingen. BELASTINGREGLEMENT OP DE VESTIGINGEN ARTIKEL 1: HET BELASTBAAR VOORWERP Voor de aanslagjaren 2017 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de vestigingen. ARTIKEL 2: TARIEF EN BEREKENING

Nadere informatie

Tekst aangenomen door de plenaire vergadering. van het ontwerp van decreet

Tekst aangenomen door de plenaire vergadering. van het ontwerp van decreet ingediend op 880 (2015-2016) Nr. 3 9 november 2016 (2016-2017) Tekst aangenomen door de plenaire vergadering van het ontwerp van decreet houdende de vernieuwde taakstelling en gewijzigde financiering van

Nadere informatie

BESTUURSMEMORIAAL VU.Geert Anthierens, Provinciegriffier, Provinciehuis Boeverbos, Koning Leopold III-laan 41, 8200, Sint-Andries

BESTUURSMEMORIAAL VU.Geert Anthierens, Provinciegriffier, Provinciehuis Boeverbos, Koning Leopold III-laan 41, 8200, Sint-Andries Inhoud Bestuursmemoriaal nummer 6 - maandag 21 december 2015 33. Lijst van de besluiten van de provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 16 november 2015, met voortzettingen op 24, 25 en 26/11

Nadere informatie

PROVINCIEBELASTINGEN 2019

PROVINCIEBELASTINGEN 2019 Departement financiën Dienst fiscaliteit PROVINCIEBELASTINGEN 2019 Algemene provinciebelasting Provinciebelasting op de bedrijven Provinciale opcentiemen op de onroerende voorheffing De deputatie van de

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit Dienst Belastingen Provincieraadsbesluit betreft FISCALITEIT 2005 Algemene Provinciebelasting verslaggever de heer Marc De Buck De Provincieraad, gelet op de artikelen 162 en 170 van de grondwet, op de

Nadere informatie

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur.

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. GEMEENTERAAD Bekendmaking reglement/verordening Zitting van 28 februari 2019 Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. Het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2019 over:

Nadere informatie

Artikel 1 Voor de aanslagjaren 2009 t.e.m. 2013 wordt ten behoeve van de gemeente Zelzate een belasting op bedrijfsvestigingen geheven.

Artikel 1 Voor de aanslagjaren 2009 t.e.m. 2013 wordt ten behoeve van de gemeente Zelzate een belasting op bedrijfsvestigingen geheven. ----------------------------------------------------------------------------- BELASTING OP DE BEDRIJVEN ----------------------------------------------------------------------------- GESTEMD IN DE GEMEENTERAAD

Nadere informatie

Algemene Provinciebelasting 2018

Algemene Provinciebelasting 2018 Algemene Provinciebelasting 2018 Provincieraadsbesluit van 29 november 2017 Artikel 1 HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Teneinde te voorzien in de verplichte en de facultatieve uitgaven van de provincie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit Dienst Belastingen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ALGEMENE PROVINCIEBELASTING de heer Alexander Vercamer De Provincieraad, Gelet op de artikelen 41, 162 en 170 van de Grondwet; Gelet op de

Nadere informatie

Algemene Belasting op Bedrijfsvestigingen

Algemene Belasting op Bedrijfsvestigingen BELASTINGREGLEMENT Algemene Belasting op Bedrijfsvestigingen Artikel 1 Artikel 2 Teneinde te voorzien in de verplichte en facultatieve uitgaven van de gemeente wordt voor een termijn beginnende op 1 januari

Nadere informatie

GEMEENTERAAD 11.05.2015

GEMEENTERAAD 11.05.2015 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK GEMEENTERAAD 11.05.2015 Belasting op de bedrijven Gelet op het belastingreglement op de bedrijven, goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 18.11.2013; Gelet

Nadere informatie

DEEL 1: BELASTING OP DE HORECAGELEGENHEDEN

DEEL 1: BELASTING OP DE HORECAGELEGENHEDEN BELASTINGREGLEMENT OP DE HORECA DEEL 1: BELASTING OP DE HORECAGELEGENHEDEN ARTIKEL 1.1: BELASTBAAR VOORWERP OF BELASTBAAR FEIT Voor de aanslagjaren 2015 tot en met 2019 wordt een belasting geheven op het

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit Dienst Belastingen Provincieraadsbesluit betreft FISCALITEIT 2010 Algemene Provinciebelasting verslaggever de heer Alexander Vercamer De Provincieraad, Gelet op de artikelen 41, 162 en 170 van de Grondwet;

Nadere informatie

Reglement. Gemeentebelasting op de vestiging van nietcommerciële. Vastgesteld door de gemeenteraad op 22 oktober 2015

Reglement. Gemeentebelasting op de vestiging van nietcommerciële. Vastgesteld door de gemeenteraad op 22 oktober 2015 Reglement Gemeentebelasting op de vestiging van nietcommerciële rechtspersonen Vastgesteld door de gemeenteraad op 22 oktober 2015 Bekendgemaakt op www.maldegem.be op 28 oktober 2015 Argumentatie Niet-commerciële

Nadere informatie

PROVINCIEBELASTINGEN 2017

PROVINCIEBELASTINGEN 2017 Departement financiën Dienst fiscaliteit PROVINCIEBELASTINGEN 2017 Algemene provinciebelasting Provinciebelasting op de bedrijven Provinciale opcentiemen op de onroerende voorheffing De deputatie van de

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 10 november 2015, nr. RVB15-0085; BESLUIT:

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 10 november 2015, nr. RVB15-0085; BESLUIT: l lllllll llll lllll llll llllll 111111111111111111111111111111111 815-023081 Bijlage M De raad van de gemeente Bergen op Zoom; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 10

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE 2014-2019 Vastgesteld bij gemeenteraadsbeslissing van 27 maart 2014 en vervangen bij gemeenteraadsbeslissing

Nadere informatie

Provinciebelastingen 2016

Provinciebelastingen 2016 Provinciebelastingen 2016 1. Belastingverordeningen 1.1. Algemene provinciebelasting 1.2. Provinciebelasting op de bedrijven 1.3. Provinciale opcentiemen op de onroerende voorheffing 2. FAQ: vaak gestelde

Nadere informatie

Belastingdruk op de economische sector in Zelzate in 2002

Belastingdruk op de economische sector in Zelzate in 2002 Belastingdruk op de economische sector in Zelzate in 2002 Beknopt overzicht voor het jaar 2002 van de gemeentelijke belastingen en retributies die een effect kunnen hebben op de economische sector binnen

Nadere informatie

Provinciebelastingen 2016

Provinciebelastingen 2016 Provinciebelastingen 2016 1. Belastingverordeningen 1.1. Algemene provinciebelasting 1.2. Provinciebelasting op de bedrijven 1.3. Provinciale opcentiemen op de onroerende voorheffing 2. FAQ: vaak gestelde

Nadere informatie

De raad van de gemeente Bergen op Zoom;

De raad van de gemeente Bergen op Zoom; De raad van de gemeente Bergen op Zoom; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2011, nr. RVB11-0095; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet; vast te stellen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK GEMEENTERAAD 16.12.2013 Gemeentelijke leegstandsheffing. Gelet op het reglement gemeentelijke leegstandsheffing, goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 18.11.2013;

Nadere informatie

ALGEMENE GEMEENTELIJKE BEDRIJFSBELASTING

ALGEMENE GEMEENTELIJKE BEDRIJFSBELASTING ALGEMENE GEMEENTELIJKE BEDRIJFSBELASTING Artikel 1 Heffingstermijn Voor een termijn van zes jaar, die aanvangt op 1 januari 2014 en eindigt op 31 december 2019, wordt ten behoeve van de stad Sint-Niklaas

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 26 mei 2009;

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 26 mei 2009; R2009.054 De raad van de gemeente Bladel; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 26 mei 2009; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet; besluit: vast te stellen de: Verordening

Nadere informatie

Belasting op leegstand van woningen en gebouwen, 2014-2019

Belasting op leegstand van woningen en gebouwen, 2014-2019 Belasting op leegstand van woningen en gebouwen, 2014-2019 goedgekeurd door de gemeenteraad op 31 maart 2014 gepubliceerd op website gemeente op 13 mei 2014 gemeenteraad Artikel 1A Vanaf de inwerkingtreding

Nadere informatie

Goedkeuring aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting voor het dienstjaar 2009

Goedkeuring aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting voor het dienstjaar 2009 Goedkeuring aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting voor het dienstjaar 2009 Er wordt voor het dienstjaar 2009 een aanvullende gemeentebelasting gevestigd ten laste van de rijksinwoners die

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Wijk bij Duurstede (Utrecht) gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Wijk bij Duurstede (Utrecht) gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders Raadsbesluit De raad van de gemeente Wijk bij Duurstede; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 november nr. ; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet; besluit vast te stellen de:

Nadere informatie

Belasting op onbebouwde percelen

Belasting op onbebouwde percelen Belasting op onbebouwde percelen Reglement heffing op onbebouwde percelen, gelegen in een niet- vervallen verkaveling Reglement heffing op onbebouwde percelen, gelegen in gebieden bestemd voor wonen Artikel

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 20 november 2018; Verordening op de heffing en invordering van reclamebelasting 2019

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 20 november 2018; Verordening op de heffing en invordering van reclamebelasting 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Borne Nr. 272309 19 december 2018 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Borne houdende regels omtrent de heffing en invordering van reclamebelasting

Nadere informatie

ALGEMENE GEMEENTELIJKE BEDRIJFSBELASTING

ALGEMENE GEMEENTELIJKE BEDRIJFSBELASTING ALGEMENE GEMEENTELIJKE BEDRIJFSBELASTING Artikel 1 Heffingstermijn Voor een termijn van zes jaar, die aanvangt op 1 januari 2014 en eindigt op 31 december 2019, wordt ten behoeve van de stad Sint-Niklaas

Nadere informatie

STINAF Beleidsregels. Aanleiding

STINAF Beleidsregels. Aanleiding STINAF Beleidsregels Aanleiding Op grond van artikel 66 van de STINAF kan subsidie worden verstrekt aan toeristische ondernemingen die volgens het handelsregister van de Kamer van Koophandel een vestiging

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Financiën dienst Belastingen dossiernummer: 1406089 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Belastingreglement inzake de Algemene Provinciebelasting 2015 Jaarlijkse aanpassing van de tarieven

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Financiën dienst Belastingen dossiernummer: 1305111 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Belastingreglement inzake de algemene provinciebelasting 2014 Jaarlijkse aanpassing van de belastingtarieven

Nadere informatie

Gemeentebelasting op de natuurlijke en rechtspersonen die een economische activiteit uitoefenen op het grondgebied van de gemeente Aanslagjaar 2015

Gemeentebelasting op de natuurlijke en rechtspersonen die een economische activiteit uitoefenen op het grondgebied van de gemeente Aanslagjaar 2015 Reglement Gemeentebelasting op de natuurlijke en rechtspersonen die een economische activiteit uitoefenen op het grondgebied van de gemeente Aanslagjaar 2015 Vastgesteld door de gemeenteraad op 22 oktober

Nadere informatie

BESTUURSMEMORIAAL VU.Hilaire Ost, Provinciegriffier, Provinciehuis Boeverbos, Koning Leopold III-laan 41, 8200, Sint-Andries

BESTUURSMEMORIAAL VU.Hilaire Ost, Provinciegriffier, Provinciehuis Boeverbos, Koning Leopold III-laan 41, 8200, Sint-Andries Inhoud Bestuursmemoriaal nummer 1 van 26 januari 2010 1. Lijst van de besluiten van de provincieraad van West-Vlaanderen dd. 17 december 2009. 2. Heffing voor het aanslagjaar 2010 van een Algemene Provinciebelasting

Nadere informatie

Algemene gemeentebelasting voor de aanslagjaren 2014-2019

Algemene gemeentebelasting voor de aanslagjaren 2014-2019 Algemene gemeentebelasting voor de aanslagjaren 2014-2019 Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 16 december 2013 Artikel 1 - Teneinde te voorzien in de verplichte en de facultatieve uitgaven

Nadere informatie

BESLUIT: Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2016

BESLUIT: Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2016 Zaaknr : 15Z02486 Documentnr : 15.0017378 De raad van de gemeente Losser; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 10 november 2015; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

DEEL 1: BELASTING OP DE HORECAGELEGENHEDEN

DEEL 1: BELASTING OP DE HORECAGELEGENHEDEN BELASTINGREGLEMENT OP DE HORECA DEEL 1: BELASTING OP DE HORECAGELEGENHEDEN ARTIKEL 1.1: BELASTBAAR VOORWERP OF BELASTBAAR FEIT Voor de aanslagjaren 2017 tot en met 2019 wordt een belasting geheven op het

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting 2017

Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Delft. Nr. 187885 29 december 2016 Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting 2017 De raad van de gemeente Delft; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Financiën dienst Belastingen dossiernummer: 1505900 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Belastingreglement inzake de Algemene Provinciebelasting 2016 Jaarlijkse aanpassing van de tarieven

Nadere informatie

Gemeente Sluis. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van november 2012;

Gemeente Sluis. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van november 2012; Gemeente Sluis De raad van de gemeente Sluis; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van november 2012; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet; gezien het advies van de commissie Samenleving/Middelen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 18 NOVEMBER 2013

GEMEENTERAAD VAN 18 NOVEMBER 2013 PROVINCIE WEST VLAANDEREN UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE 8980 ZONNEBEKE GEMEENTERAAD VAN 18 NOVEMBER 2013 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Dirk Cardoen: Burgemeester; Dirk Sioen,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Provincie Antwerpen Gemeentebestuur Sint-Katelijne-Waver Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Zitting van 16 december 2013 Aanwezig : Verontschuldigd : Sofie Van Luyck - voorzitter Kristof Sels

Nadere informatie

GEMEENTE JABBEKE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN BIJ BOUWWERKEN

GEMEENTE JABBEKE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN BIJ BOUWWERKEN GEMEENTE JABBEKE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN BIJ BOUWWERKEN Voormelde verordening bepaalt het aantal parkeerplaatsen dat men bij bouwwerken verplicht dient aan te leggen. Tevens

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling verordening toeristenbelasting Roerdalen gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 1 november 2016;

Onderwerp: Vaststelling verordening toeristenbelasting Roerdalen gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 1 november 2016; Raadsbesluit Jaar 2016/12/15/07E Onderwerp: Vaststelling verordening toeristenbelasting Roerdalen 2017-2018. De raad van de gemeente Roerdalen heeft; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Financiën dienst Belastingen dossiernummer: 1605438 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Belastingreglement inzake de Algemene Provinciebelasting 2017 Jaarlijkse aanpassing van de tarieven

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Financiën dienst Belastingen dossiernummer: 1704437 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Belastingreglement inzake de Algemene Provinciebelasting 2018 Jaarlijkse aanpassing van de tarieven

Nadere informatie

BELASTINGREGLEMENT OP VASTE EN MOBIELE RECLAME, RECLAMESTANDS EN STEIGERDOEKRECLAME

BELASTINGREGLEMENT OP VASTE EN MOBIELE RECLAME, RECLAMESTANDS EN STEIGERDOEKRECLAME BELASTINGREGLEMENT OP VASTE EN MOBIELE RECLAME, RECLAMESTANDS EN STEIGERDOEKRECLAME ARTIKEL 1: HET BELASTBAAR VOORWERP Voor de aanslagjaren 2015 tot en met 2019 wordt een belasting geheven op vaste en

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 november 2017, nr ;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 november 2017, nr ; raadsbesluit 2017, nr. XII-3 sub k De raad van de gemeente Winterswijk; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 november 2017, nr.140618; besluit:

Nadere informatie

vast te stellen de volgende verordening: Verordening op de heffing en de invordering van toeristenbelasting Bronckhorst 2019

vast te stellen de volgende verordening: Verordening op de heffing en de invordering van toeristenbelasting Bronckhorst 2019 Raadsbesluit Behorende bij raadsvoorstel met nummer: 00392/8-1-5 De raad van de gemeente Bronckhorst; gelezen het voorstel van het college van b. en w. van 6 november 2018; gelet op de bespreking van de

Nadere informatie

De meerwaarden. Met meerwaarden bedoelt men het positieve verschil tussen de verkoopprijs van een goed en de aankoopprijs ervan (inclusief kosten).

De meerwaarden. Met meerwaarden bedoelt men het positieve verschil tussen de verkoopprijs van een goed en de aankoopprijs ervan (inclusief kosten). De meerwaarden Met meerwaarden bedoelt men het positieve verschil tussen de verkoopprijs van een goed en de aankoopprijs ervan (inclusief kosten). Als het onroerend goed voor beroepsactiviteiten wordt

Nadere informatie

Belasting op de natuurlijke en rechtspersonen die een economische activiteit uitoefenen op het grondgebied van de gemeente Aanslagjaar 2017

Belasting op de natuurlijke en rechtspersonen die een economische activiteit uitoefenen op het grondgebied van de gemeente Aanslagjaar 2017 Reglement Belasting op de natuurlijke en rechtspersonen die een economische activiteit uitoefenen op het grondgebied van de gemeente Aanslagjaar 2017 Vastgesteld door de gemeenteraad op 15 december 2016

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Financiën dienst Belastingen dossiernummer: 1805035 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Belastingreglement inzake de Algemene Provinciebelasting 2019 Jaarlijkse aanpassing van de tarieven

Nadere informatie

nr. 279 van WILLEM-FREDERIK SCHILTZ datum: 5 juni 2018 aan BART TOMMELEIN Onroerende voorheffing - Inkomsten en vrijstellingen

nr. 279 van WILLEM-FREDERIK SCHILTZ datum: 5 juni 2018 aan BART TOMMELEIN Onroerende voorheffing - Inkomsten en vrijstellingen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 279 van WILLEM-FREDERIK SCHILTZ datum: 5 juni 2018 aan BART TOMMELEIN VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BEGROTING, FINANCIËN EN ENERGIE Onroerende

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 3 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01291 Onderwerp: DIVASS- dienst Belastingen - Belastingreglement op de tweede verblijven voor het aanslagjaar

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) Afdeling. Belastingen

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) Afdeling. Belastingen Zaaknummer 37195 Afdeling Belastingen Ede, 12-11- De raad van de gemeente Ede: gelezen het voorstel "Belastingverordeningen 2016" van burgemeester en wethouders d.d. 13-10-, met zaaknummer 37195; gelet

Nadere informatie

Vragen en antwoorden toeristenbelasting en watertoeristenbelasting

Vragen en antwoorden toeristenbelasting en watertoeristenbelasting Vragen en antwoorden toeristenbelasting en watertoeristenbelasting Algemeen 1. Wat is toeristenbelasting en watertoeristenbelasting en wat zijn de verschillen? Toeristenbelasting wordt in Leeuwarden geheven

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2016 (versie geldig vanaf )

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2016 (versie geldig vanaf ) VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2016 (versie geldig vanaf 01-01-2016) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling

Nadere informatie

BELASTINGREGLEMENT OP VASTE EN MOBIELE RECLAME, RECLAMESTANDS EN STEIGERDOEKRECLAME

BELASTINGREGLEMENT OP VASTE EN MOBIELE RECLAME, RECLAMESTANDS EN STEIGERDOEKRECLAME BELASTINGREGLEMENT OP VASTE EN MOBIELE RECLAME, RECLAMESTANDS EN STEIGERDOEKRECLAME ARTIKEL 1: HET BELASTBAAR VOORWERP Voor de aanslagjaren 2017 tot en met 2019 wordt een belasting geheven op vaste en

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Verordening toeristenbelasting Boxmeer Nummer:

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Verordening toeristenbelasting Boxmeer Nummer: Gemeente Boxmeer Onderwerp: Verordening toeristenbelasting Boxmeer 2007. Nummer: De raad van de gemeente Boxmeer; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 7 november 2006;

Nadere informatie

Bankinformatie. Contactpersoon. AANGIFTE IN DE RECHTSPERSONENBELASTING AANSLAGJAAR 2019 (Inkomsten van het jaar 2018) BIJKOMENDE INFORMATIE

Bankinformatie. Contactpersoon. AANGIFTE IN DE RECHTSPERSONENBELASTING AANSLAGJAAR 2019 (Inkomsten van het jaar 2018) BIJKOMENDE INFORMATIE R Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene Administratie van de Fiscaliteit AANGIFTE IN DE RECHTSPERSONENBELASTING AANSLAGJAAR 2019 (Inkomsten van het jaar 2018) De aangifte moet, behoorlijk ingevuld,

Nadere informatie

Antwerpse taxshift: eerlijker en groener

Antwerpse taxshift: eerlijker en groener Antwerpse taxshift: eerlijker en groener Begrotingsbesprekingen stad Antwerpen Zowel over uitgaven als over inkomsten zegt Groen dat het anders en beter kan. Uitgaven Zie daarvoor onze alternatieve meerjarenbegroting

Nadere informatie

gemeenteraad GOEDGEKEURD Samenstelling:

gemeenteraad GOEDGEKEURD Samenstelling: gemeenteraad Besluit GOEDGEKEURD zitting van 27 november 2017 Financiën, Personeel, Secretariaat - Financiën 12 2017_GR_00234 Goedkeuring wijziging belasting reglement gemeentelijke opcentiemen op de onroerende

Nadere informatie

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP 17 DECEMBER 1999. - Besluit van de Vlaamse regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 23 februari 1995 betreffende de exploitatie van de terreinen

Nadere informatie

Aangifte aanslagjaar 2016 (toestand van 01.01.2016 t/m 31.12.2016)

Aangifte aanslagjaar 2016 (toestand van 01.01.2016 t/m 31.12.2016) GEMEENTEBELASTING OP DE BARS EN RENDEZ-VOUSHUIZEN Aangifte aanslagjaar 2016 (toestand van 01.01.2016 t/m 31.12.2016) Belastingreglement d.d. 30.11.2015 voor kennisneming aangenomen namens de Gouverneur

Nadere informatie

Raadsbesluit. Besluit: Verordening op de heffing en de invordering van toeristenbelasting De raad van de gemeente Terschelling;

Raadsbesluit. Besluit: Verordening op de heffing en de invordering van toeristenbelasting De raad van de gemeente Terschelling; Raadsbesluit Onderwerp: Verordening Toeristenbelasting 2017 Jaar/nummer: De raad van de gemeente Terschelling; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 augustus 2016; gelet

Nadere informatie

dienst financiën: Gemeentelijk belastingsreglement inzake de activeringsheffing op onbebouwde percelen en kavels ( )

dienst financiën: Gemeentelijk belastingsreglement inzake de activeringsheffing op onbebouwde percelen en kavels ( ) dienst financiën: Gemeentelijk belastingsreglement inzake de activeringsheffing op onbebouwde percelen en kavels (2014-2019) juridisch kader Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals gewijzigd, in het

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting 2010

Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting 2010 CVDR Officiële uitgave van Delft. Nr. CVDR42729_1 3 oktober 2017 Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting 2010 De raad van de gemeente Delft; gelezen het voorstel van het college

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2017 (versie geldig vanaf )

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2017 (versie geldig vanaf ) VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2017 (versie geldig vanaf 01-01-2017) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2018.

Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2018. Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2018. De raad van de gemeente Opmeer; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 december 2017; gelet op artikel

Nadere informatie

ONGESCHIKTHEID ONBEWOONBAARHEID

ONGESCHIKTHEID ONBEWOONBAARHEID ONGESCHIKTHEID ONBEWOONBAARHEID V.U.: Agentschap Wonen-Vlaanderen, Koning Albert II-laan 20 bus 7, 1000 Brussel Vormgeving: Lien Van Cromphaut D/2009/3241/318 4 Inhoud Wat is een woning? 6 Wanneer is een

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 28 april 2009 Provincie LIMBURG Stad 3840 BORGLOON Aanwezig: Awouters Eric - burgemeester-voorzitter Colla Christian, Roelands Willy, Missotten

Nadere informatie

Provinciale budgetten

Provinciale budgetten Provinciale budgetten I. BUDGET 2015... 2 A. EXPLOITATIEBUDGET... 2 1. definitie... 2 2. vergelijking provincies totaal exploitatiebudget (incl. de intern verzelfstandigde agentschappen)... 2 3. vergelijking

Nadere informatie

BELASTINGREGLEMENT OP RECLAME ZICHTBAAR VAN OP DE OPENBARE WEG

BELASTINGREGLEMENT OP RECLAME ZICHTBAAR VAN OP DE OPENBARE WEG Goedgekeurd door de gemeenteraad van 18 december 2013 Gewijzigd door de gemeenteraad van 17 december 2014 (treedt in werking op 1 januari 2015) Gewijzigd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Bekendgemaakt

Nadere informatie

op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2019

op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2019 Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2019 citeertitel: Verordening Toeristenbelasting 2019 vastgesteld bij besluit van: 13 december 2018 Verordening op de heffing en invordering

Nadere informatie

Ondernemers verwachten geen cadeaus, wel een efficiënt beleid. ... ONDERNEMERSVRIENDELIJKE GEMEENTELIJKE FISCALITEIT DILSEN-STOKKEM DOSSIER

Ondernemers verwachten geen cadeaus, wel een efficiënt beleid. ... ONDERNEMERSVRIENDELIJKE GEMEENTELIJKE FISCALITEIT DILSEN-STOKKEM DOSSIER DOSSIER UNIZO MAAKT WERK VAN ONDERNEMEN IN DILSEN-STOKKEM... ONDERNEMERSVRIENDELIJKE GEMEENTELIJKE FISCALITEIT DILSEN-STOKKEM Ondernemers verwachten geen cadeaus, wel een efficiënt beleid. Dilsen-Stokkem

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET. houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2008 TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING

ONTWERP VAN DECREET. houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2008 TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zit ting 2007-2008 14 mei 2008 ONTWERP VAN DECREET houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2008 TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zie: 1608 (2007-2008) Nr. 1:

Nadere informatie

Financiën: belasting op de afgifte van administratieve stukken omgeving

Financiën: belasting op de afgifte van administratieve stukken omgeving Gemeente Hoegaarden Dossierbeheerder Wendy CRETEN T 016/76.87.81 email wendy.creten@ocmwhoegaarden.be GECOÖRDINEERDE VERSIE: Financiën: belasting op de afgifte van administratieve stukken omgeving GEMEENTERAAD

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 18 november 2014;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 18 november 2014; De raad van de gemeente Heerenveen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 18 november 2014; gelet op artikel 227 van de Gemeentewet; besluit vast te stellen de volgende

Nadere informatie

Ondernemers verwachten geen cadeaus, wel een efficiënt beleid. ... ONDERNEMERSVRIENDELIJKE GEMEENTELIJKE FISCALITEIT MAASMECHELEN DOSSIER

Ondernemers verwachten geen cadeaus, wel een efficiënt beleid. ... ONDERNEMERSVRIENDELIJKE GEMEENTELIJKE FISCALITEIT MAASMECHELEN DOSSIER DOSSIER UNIZO MAAKT WERK VAN ONDERNEMEN IN MAASMECHELEN... ONDERNEMERSVRIENDELIJKE GEMEENTELIJKE FISCALITEIT MAASMECHELEN Ondernemers verwachten geen cadeaus, wel een efficiënt beleid. Maasmechelen DOSSIER

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen Bronckhorst Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bronckhorst;

Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen Bronckhorst Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bronckhorst; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Bronckhorst. Nr. 185616 27 december 2016 Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen Bronckhorst 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Artikel 1 Belastbaar feit

Artikel 1 Belastbaar feit Besluit van de raad van de gemeente Noordwijk van 19 december 2013 De raad van de gemeente Noordwijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 november 2013; gelet op het bepaalde in

Nadere informatie