Jaargang 54 nummer 1 april 2017 De Haverkorrel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaargang 54 nummer 1 april 2017 De Haverkorrel"

Transcriptie

1 Jaargang 54 nummer 1 april 2017 De Haverkorrel STAD EN LANDE RUITERS Opgericht 26 april 1957

2 Colofon. Bestuur Voorzitter ad interim Harrie Loman Bergweg VX Blaricum Secretaris/coördinator dressuur Roos Dijkstra Scheimel VD Blaricum Penningmeester/ plaatsvervangend voorzitter Rebecca Loef Bolderweg AX Almere penningmeester@stadenlanderuiters.nl Algemeen/coördinator catering Coördinatie dressuur- en springlessen Marianne Bollebakker Fransepad JG Blaricum marianne@stadenlanderuiters.nl Algemeen/coördinator mennen Peter Post Molenveenweg TG Blaricum peter@stadenlanderuiters.nl Algemeen/coördinator springen Arnoud van Daatselaar Oud Eemnesserweg MR Eemnes Redactie Haverkorrel Eindredacteur Irene van Zon Stobbe PP Blaricum haverkorrel@stadenlanderuiters.nl Redactieleden Marianne Bollebakker marianne@stadenlanderuiters.nl Karin Teesink-van den Berk Ton Waarlé Layout Irene van Zon Website/Facebook Wedstrijdsecretariaat Dressuur Kimberley van t Hoenderdaal de Bongerd TP Blaricum dressuur@stadenlanderuiters.nl Mennen Aimée Bollebakker Fransepad JG Blaricum mennen@stadenlanderuiters.nl Springen Dennis van Hijum Struisgras WB Eemnes springen@stadenlanderuiters.nl Meer informatie over de organisatie van het bestuur en de commissies is te vinden op de website via de link op de homepage.

3 - 1 - Inhoudsopgave jg 54 nr. 1 april 2017 Inhoudsopgave 1 Verenigingsinformatie 2 Van de voorzitter 3 Weetjes!!! Bijzondere/algemene ledenvergadering, Hulp website, Wijzigingen doorgeven, Mest in groene container, adres Haverkorrel 4 Evenementenkalender In memoriam: Letty Terpstra 6 Ringsteken Koningsdag Laren 6 Nieuwjaarsreceptie Oefenmenindoor 7 St.-Jansrit 8 Oefenmarathon Putten 8 Openingsrit 9 In de boot 10 Uit de disciplines dressuur, mennen, springen 12 Verslag bijzondere alg. ledenverg. 23 maart Agenda algemene ledenvergadering 21 april BEL-Cup 17 BEL-Cup hindernis 3 19 De wervelkolom 21 Vraag/aanbod-Gezocht/gevonden 23 Onze jarigen/nieuwe leden 23 AANLEVEREN KOPIJ VOOR DE VOLGENDE HAVERKORREL VÓÓR 15 MEI 2017 Eerder aanleveren mag natuurlijk. Later aangeleverde kopij loopt het risico niet te worden geplaatst in de eerstvolgende Haverkorrel. Heb je iets meegemaakt met je edele viervoeter, vakantie te paard gehad, wedstrijd gereden? Wil je dat vertellen aan anderen. Mail je verhaal (en foto) naar de redactie van de Haverkorrel! Verschijning Haverkorrel in AANLEVEREN KOPIJ UITERLIJK: Nr. 2 juni 15 mei Nr. 3 december 15 november Weet je een paardenmop, heb je een leuk paardenitem gezien op tv. Dit mag je ook doorgeven!

4 - 2 - Verenigingsinformatie Lessen Onze vereniging biedt zijn leden op diverse dagen/tijden de gelegenheid tot het volgen van lessen dressuur, springen en mennen. Dressuurles Esther Meijman Dinsdag Dressuurles Ellen Rutgers Woensdag jonge-ponyruiterles uur Dressuurles Karin de Graaf Woensdag uur Woensdag uur Zaterdag uur Zaterdag uur Springles ponyruiters Peter Hoving In de even weken Donderdag uur Donderdag uur Springles paardenruiters Peter Hoving In de even weken Donderdag uur Menles Ton Waarlé Maandag Maandag Alle instructeurs vinden het prettig een sms of belletje te krijgen als je een keer niet kunt komen lessen. Esther Meijman: Ellen Rutgers: Karin de Graaf: Peter Hoving: Ton Waarlé: Kosten van lessen Voor deelname aan de lessen dressuur en springen geldt dat er per jaar wordt betaald. De lessen worden gedurende het hele jaar gegeven. Vanwege sneeuw/ijs vallen er gedurende de winterperiode wel eens enkele lessen uit. Bij de bepaling van het lestarief is hiermee rekening gehouden. Wordt er gedurende het jaar gestart met lessen, dan wordt het resterende deel van dat jaar berekend. Beëindiging van deelname aan lessen kan voor 1 december worden gemeld. Per januari van het volgende jaar staat er dan geen lesgeld meer op de factuur. Beëindiging lidmaatschap Leden die hun lidmaatschap willen beëindigen moeten dit doen vóór 15 november! Wordt het lidmaatschap ná 15 november, maar vóór 1 januari opgezegd, dan ben je in ieder geval de bijdrage voor de KNHS ( 20,60 voor Wordt het lidmaatschap opgezegd ná 1 januari, dan ben je ook het lidmaatschap aan de vereniging verschuldigd. Paard&Sport Als onderdeel van het lidmaatschap van de KNHS ontvangt u 4x per jaar het paardensportmagazine Paard&Sport. Wijzigingen Alle wijzigingen graag melden aan het bestuurssecretariaat! Dit geldt niet alleen voor het lidmaatschap, maar ook voor adres-, -, telefoonnummerwijzigingen, enz. Kostenoverzicht

5 - 3 - Van de voorzitter Voorzitter ad interim, Harrie Loman, slaat vanwege zijn werkzaamheden voor het vernieuwen van het terrein van Stad en Lande Ruiters zijn bijdrage aan de Haverkorrel een keer over.

6 - 4 - Weetjes!!! Bijzondere ledenvergadering Het verslag van de bijzondere ledenvergadering van 23 maart 2017 staat verderop in deze Haverkorrel. Algemene ledenvergadering De agenda voor de algemene vergadering van 21 april 2017 staat verderop in deze Haverkorrel. Hulp website Bij deze wil ik een oproep doen voor een tekstschrijver die onze website gaat bijhouden. Ben jij de persoon die goed is in teksten schrijven en vind jij dit leuk?? Wij zoeken iemand die voor ons de nieuwspagina bij wil houden. Wij willen meer traffic op de website gaan genereren en hoe doe je dat leuke stukjes en veel informatie! Dit houdt in: één of meerder keren per week de website up to date houden met aankomende evenementen en meer leuk nieuws. Als jij de teksten kunt aanleveren, zorgen wij dat het op onze website komt te staan. Ben je hier zelf handig in, dan kan je dit uiteraard ook zelf gaan doen. Informatie over de aankomende evenementen zal je vanuit het bestuur ontvangen. Buiten de evenementen zou het ook leuk zijn als er ook andere informatie op de nieuwspagina komt. Voor ideeën staan wij altijd open. Wij denken aan bijvoorbeeld stukjes over onze leden die actief zijn in de dressuur-, spring- of andere wedstrijddisciplines binnen de paardensport. Dus lijkt dit je leuk en heb je hier tijd voor? Meld je aan via mail penningmeester@stadenlanderuiters.nl Groet, Rebecca Loef, penningmeester Wijzigingen doorgeven Graag adres-, telefoon-, wijzigingen doorgeven aan het secretariaat van de vereniging! Regelmatig blijkt dat contactgegevens van leden niet meer kloppen. Daardoor kan het gebeuren dat informatie die aan de leden wordt gestuurd, door hen niet wordt ontvangen. Daarom: geef wijzigingen door aan de secretaris van Stad en Lande Ruiters, Roos Dijkstra, via secretaris@stadenlanderuiters.nl Alleen MEST in de GROENE containers! De GROENE containers op ons verenigingsterrein zijn alleen bedoeld voor het verzamelen van MEST. Deze containers worden wekelijks geleegd door Rudie Zwanikken. Alleen door hier met elkaar goed mee om te gaan kunnen we zorgen voor een net en opgeruimd verenigingsterrein. Koffiebekers, limonadepakjes, snoeppapiertjes en dergelijke is restafval, dat in de grijze container of in één van de afvalbakken op het terrein kan worden weggegooid. Het is niet de bedoeling dat stro en mest uit de trailers in onze groene containers terecht komt. Onze capaciteit is daar niet op berekend en onze groene containers zijn alleen bedoeld om mest te verzamelen vanaf het verenigingsterrein. adres Haverkorrel aan de Haverkorrelredactie kan worden gezonden aan: haverkorrel@stadenlanderuiters.nl.

7 - 5 - Evenementenkalender 2017

8 - 6 - In memoriam: Letty Terpstra 21 mei januari 2017 Letty Terpstra, de Moeder en het Hart van de LR de Stad en Lande Ruiters Blaricum. Gegrepen door het paardenvirus van haar dochters, die ongeveer 40 jaar geleden lid werden bij deze rijvereniging, wilde Letty Terpstra een steentje bijdragen. Dat deed ze door tot het bestuur toe te treden om de taak van secretaris op zich te nemen en in de voetsporen te treden van Hans Cramer, met als voorzitter André Eek, destijds directeur van een basisschool in de Blaricum-Bijvanck. Later werd de taak van de voorzitter overgenomen door o.a. Emile Welling en Marc Vos, wat heel mooie tijden waren voor haar en de welbloeiende vereniging. Ze liet er geen gras over groeien en beet haar tanden erin vast om alles op rolletjes te laten verlopen. Ook Wim Terpstra was een vaste mankracht in onze vereniging. Hij was de Manus van alles, heeft o.a. enorm bijgedragen aan de bouw van het clubhuis op het huidige Stad en Lande terrein. De inzet van Letty was enorm. Buiten het secretariaat om was ze ook nog eens organisatorisch heel goed voor de vereniging. De wedstrijden die zij verzorgde liepen op rolletjes, de ponykampen die zij organiseerde waren een feest voor kind EN begeleiders. De gevierde jubilea waren waanzinnig, wat een feesten waren dat! De mooie woorden van Teus Jan van t Klooster (toentertijd ponylid) tijdens de condoleance waren treffend: Letty was de moeder van de vereniging. De toespraak van Marc Vos, ex-voorzitter in de bestuurperiode met Letty, tijdens de crematiedienst was prachtig, precies zoals ze was. Marc noemde Letty het Hart van de LR Stad en Lande Ruiters. En dat was en zal ze altijd blijven voor de mensen die haar in deze tijd gekend hebben en dat zijn er heel veel. Je bent niet voor niets erelid geworden en genomineerd als vrijwilliger van het jaar. Haar laatste wens voor onze rijvereniging is geweest dat wij een dak boven ons hoofd krijgen, iets waar Letty ooit, en de club nu al zoveel jaren, voor aan het strijden is. Rust zacht lieve mama, Moeders, Letty Terpstra-van As, dat heb je verdiend na al die jaren inzet. Voor altijd in ons hart en van de Stad en Lande Ruiters. Namens de hele familie Terpstra en Roos Dijkstra. Ringsteken Koningsdag Laren Beste menleden, Koningsdag komt weer met rasse schreden dichterbij. In Laren wordt ieder jaar het ringsteken met het aangespannen paard georganiseerd door het Oranje Comité. Helaas moet ik u meedelen dat dit in 2017 niet doorgaat. In het centrum van Laren zijn eind april diverse straten opengebroken, waardoor de bereikbaarheid van het centrum in gevaar komt voor de hulpdiensten. Na rijp beraad is besloten de Brink in Laren niet af te sluiten tijdens Koningsdag. We hopen volgend jaar dit evenement wel weer te kunnen organiseren. Namens het Oranje Comité Laren, Stef Bon

9 - 7 - Nieuwjaarsreceptie januari hebben wij onze traditionele nieuwjaarsreceptie gehad. Omdat het weer ons in de steek liet, hebben we de warmte opgezocht bij Jan de Jong, maar wat niet ontbrak waren de houtkachels waar men met plezier bij ging zitten. Het was weer heel gezellig met warme glühwein en warme kippenboutjes. Eigenlijk zijn het altijd dezelfde mensen en als bestuur hopen we komende jaren ook wat andere c.q. nieuwe leden te mogen begroeten. Het bestuur Oefenmenindoor Op zaterdagavond 18 februari 2017 werd een oefenmenindoor gehouden op Stal De Heidehoek in Eemnes. Belangstellenden konden terecht op de tribune van strobalen, de menners konden terecht in het uitdagende parcours. Eline Geurs en Harrie Loman hadden dezelfde score en werden beiden dus eerste. Heel sportief liet Harrie de overwinning aan Eline. Er kan er immers maar één de winnaar zijn. Meer foto s zijn te vinden op de Facebookpagina van Stad en Lande Ruiters. Foto s: Marianne Bollebakker

10 - 8 - St.-Jansrit Beste menleden, Op zaterdagavond 24 juni wordt de St.-Jansrit gereden in Laren. Deze rit organiseer ik al vele jaren. Het is een route die ieder jaar wordt gelopen door de Larense gelovigen op de zondag, welke het dichtst bij 24 juni valt. Zaterdagavond 24 juni a.s., voorafgaande aan de St.-Jansprocessie, na de kerkdienst van uur, staat een stoet van menners met hun rijtuig voor de St.-Jansbasiliek klaar. Ieder jaar gaan er, afhankelijk van het aantal koetsen, ongeveer 60 tot 70 gasten, gelovigen en nietgelovigen, mee met deze rit. Deze gasten zijn na de afloop van de rit bijzonder dankbaar dat zij deze tocht mee hebben mogen maken. Vele menners rijden al jaren met veel plezier mee. Ik schrijf nu dit stukje om menners, die nog niet meerijden, te vragen of zij ook mee willen rijden met deze rit. U doet een heleboel mensen een groot plezier als zij kunnen instappen. Voordat wij richting kerk vertrekken, verzamelen de aanspanningen op de Smeekweg in Laren. Daar worden op de koetsen bloemstukjes aangebracht die een feestelijke tint geven aan de stoet. Na de rit welke rond uur eindigt, wordt u een drankje en een hapje aangeboden op de Larense Brink, nabij de vijver, samen met de gasten in uw wagen. Dus heeft u interesse, laat het mij even weten. Stuur een mail of bel mij en geef even uw naam, adres, telefoonnummer, mailadres door en hoeveel gasten u op uw koets kunt vervoeren. Ruim voor de rit krijgt u van mij een bericht hoe laat u verwacht wordt. U kunt mij bereiken op de volgende manieren: Stef Bon, Smeekweg 11, 1251 VH Laren Telefoonnummer: , mobiel Mail: mariannebon@zonnet.nl Meegedaan aan een evenement? Of als supporter langs de kant gestaan? Of meegeholpen als vrijwilliger? Schrijf er over! Een klein stukje tekst met een leuke foto is al voldoende en mail dit naar de redactie van de Haverkorrel: haverkorrel@stadenlanderuiters.nl Oefenmarathon Putten Afgelopen zaterdag 25 maart was in Putten de jaarlijkse nationale oefenmarathon. Eline Geurs met haar groom Sanne Post is eerste geworden met haar tweespan pony's. Harrie Loman met zijn nieuwe pony werd tweede in het enkelspan pony's. Paul Loman met zijn tweespan paarden waarvan Tango het voor het eerst moest gaan doen, werd 11 e, Bud de Gooijer 16e en Marcel de Bree 17e.

11 - 9 - Openingsrit Op zaterdag 4 maart vond de Openingsrit plaats. Het thema was Wild West. Er was een leuke buitenrit uitgezet en onderweg kwamen de deelnemers twee veedrijvers tegen die een mooi verhaal vertelden over hun werk en hun leven in de Grand Canyon. Vooraf was er op het Larense Stad en Lande Ruiters terrein een opdracht en na afloop van de rit waren nog twee opdrachten op het verenigingsterrein. De toepasselijke opdrachten waren het hoefijzerwerpen, koevangen met een lasso en totempaalbouwen. Opvallend was dat dames veel handiger waren met het lassowerpen dan de heren! Naast de prijzen voor de beste prestaties was er ook een prijs voor de meest originele uiting van het thema Wild West. Marianne Bollebakker Foto s: Pascal Bakker en Marianne Bollebakker

12 In de boot Regelmatig wordt er gevraagd om iets te melden en/of te schrijven voor de Haverkorrel. Het verbaast mij dat dit nog géén driedubbeldik blad is geworden want als je ziet wat de leden allemaal niet schrijven/melden op faceboek dan moet er wel iets over blijven voor de Haverkorrel toch? Aangezien ikzelf niet met zo n wrijfglaasje om kan gaan, heb ik daarom maar de pen in de hand of beter gezegd in de hoef genomen. Afgelopen december heb ik toch wel iets bijzonders meegemaakt, wat alleen mijn verre voorouders ooit gedaan hebben. Dus lees hierbij mijn verhaal. Dit moest mij weer overkomen! In december stond ik lekker in mijn warme stal tussen mijn vriendinnen, waarvan er ééntje hoogzwanger was, lekker te praten, euh hinikken over koetjes en kalfjes toen plotsklaps de baas binnen stond. Ik moest mee de kou in, de polder helemaal door naar achteren richting het sluisje. Hij had lekker een dikke jas aan en schapenvacht onder zijn ga.. en ik kreeg geeneens een deken. Bij het sluisje aangekomen stonden er een paar mannen (geen paardenvolk, dat zag je zo) en lag er een boot. Wat raar, dacht ik nog, wat moeten wij hier doen? Sinterklaas is toch allang terug naar huis?. Ik had hem namelijk samen met Zwarte Piet geholpen met zijn intocht in Eemnes. Het was ook nog geen tijd om te ploegen, er waren geen hindernissen uitgezet en er lag ook nog geen ijs voor de arreslee (hoewel het er koud genoeg voor was). Nou ja, de baas zal wel weer even een praatje houden zoals t vaker gebeurt, als hij mij maar in de luwte zet! Helaas, er werd een touw vanaf de boot toegeworpen en let op, je raad het zeker al, aan de kar vastgeknoopt. Wat bleek, ik moest de kar en boot trekken want deze zou vooraan in het haventje komen te liggen. Drommels nog ân toe, het is een zeilboot (of eigenlijk een Skûtsje) dus mannen hijs de zeilen, zet je roer recht en gaan met die. boot. Niet zo knorren Roos, zei de baas. Het lukte om de kar en boot in beweging te krijgen maar ik moest wel mijn hele gewicht eronder zetten, t was heus geen makkie hoor Makker(s)! De mannen hadden wel eens even mee kunnen bomen, zodat het wat gemakkelijker voor mij werd maar zij vonden het allang best om geen trekpaard te hoeven zijn. Zie je hen op de boot staan? Zeker wel zes man en dit x 90kg plus een boot dus reken maar uit. (Op de foto zie je het haast niet maar het touw loopt vanaf de mast naar de achterkant van de kar waaraan het vastgeknoopt werd).

13 De foto s zijn gemaakt door Gerard Roodhart In de boot Eenmaal goed op gang waren wij zo bij t haventje aan de Wakkerendijk, daar zou de Eemlander (de naam van de boot) de hele winter komen te liggen. Als jullie langs rijden dan zie hem, s avonds en in t weekend helemaal verlicht. De bemanning van de Eemlander was blij, het was nog nooit zo snel gegaan. Nee, raad je de koekkoek! ik treuzelde niet omdat ik weer naar mijn warme stal verlangde. Helaas had de baas toch nog andere plannen met mij, want hij reed (na gewisseld te hebben van kar) naar het Stad- en Landeterrein. Daar gaf Ton nog les en na diverse rek- en strek -oefeningen gedaan te hebben, mochten wij als beloning nog even crossen tussen de pionnen. Altijd weer leuk! Eindelijk thuis aangekomen, mocht ik nu wel lekker op stal bij mijn vriendinnen. Van Theo kreeg ik een bult hooi en happie muesli voor het harde werken. Nu moet die boot van t voorjaar zeker ook weer terug.. zullen zij dan wel de zeilen hijsen? Enfin, ik wacht het maar af. Groetjes van Roosje. PS: ondertussen is er een gezonde dochter (dikbil kalfje) geboren echter géén beschuit met rose muisjes gezien, wel die grijze!.

14 Uit de disciplines DRESSUUR Beste dressuurruiters, Het wedstrijdseizoen is begonnen met een fantastisch vooruitzicht, namelijk nieuwe bodems van Agterberg en een prachtig opgeknapt terrein! De eerste onderlinge wedstrijd was op 9 april, nog niet op de nieuwe bodems, maar het was een gezellige dag en er kon weer gestreden worden om het clubkampioenschap. Let op! Je maakt alleen kans op het clubkampioenschap als je alle drie de wedstrijden mee rijdt. De andere twee zijn zondag 25 juni en zondag 15 oktober. Op zaterdag 20 mei zullen we aftrappen met de eerste officiële KNHS-dressuurwedstrijd op het nieuwe terrein. Ik kan niet wachten! Alle officiële wedstrijden zullen voor paarden en pony s zijn vanaf de klasse BB tot en met het ZZ licht. Schrijf je tijdig in, want de wedstrijden zitten waarschijnlijk snel vol. De andere officiële dressuurwedstrijden zijn op zaterdag 17 juni, zondag 23 juli en zondag 3 september. Voor al deze evenementen ben ik natuurlijk op zoek naar vrijwilligers. Denk aan ringmeesters, opbouwers, protocol runners en schrijvers. Met name schrijven is heel leerzaam voor dressuurruiters en iedereen met een beetje verstand van dressuur kan het! Dus geef jullie allemaal snel op voor de wedstrijden en/of als vrijwilliger! Groetjes, De dressuurcommissie MENNEN - SGMW Blaricum 2017 Op 2 en 3 juni 2017 vindt weer de samengestelde menwedstrijd in Blaricum plaats. De samengestelde menwedstrijd is paardensport in de breedste zin van het woord. Hierbij moet worden gedacht aan wendbaarheid, snelheid, uithoudingsvermogen en gehoorzaamheid van het paard. Dit komt tot uiting in de verschillende onderdelen: dressuur, vaardigheid, een wegparcours en (het meest spectaculair) de marathon! De organisatie van de SGMW Blaricum heeft afgelopen week de eerste vergadering gehad, dus de kop is eraf. Leuk om te melden alvast, is dat dit jaar een FEI proef wordt uitgeschreven. Een klasse waar ook internationale menners aan mee kunnen doen! Alle hindernissen en ringen worden weer op het terrein van t Harde gebouwd. Ook is de tent met catering aanwezig op het terrein, zodat je vanuit de tent het spektakel kunt bewonderen. In navolging van de afgelopen editie wordt het wederom een tweedaagse wedstrijd. Wil je helpen bij dit evenement? Mail dan naar mennen@stadenlanderuiters.nl.

15 Uit de disciplines SPRINGEN Periode mei juni 2017 Wat jullie allemaal misschien wel weten, hebben we binnen de discipline springen verschillende evenementen. Zoals in de periode mei juni 2017 één oefencross en twee officiële wedstrijden. Oefencross (7 mei) Naar aanleiding van het succes van de oefencross vorig jaar, hebben we ervoor gekozen om dit evenement terug te laten komen op de agenda. Voor dit evenement nodigen we wederom een instructeur uit om de deelnemers te begeleiden waar nodig. Wij hopen ook dit jaar weer op een groot succes! Daarom is het belangrijk dat als je wilt deelnemen aan dit evenement, je je op tijd inschrijft. Zo kunnen wij rekening houden met jullie wensen en die van de instructeur. Tot slot zouden wij jullie hulp willen vragen om dit evenement tot een groot succes te kunnen maken. Hierbij gaat het voornamelijk om het op- en afbouwen van het parcours. Officiële springwedstrijden voor paarden èn pony s (21 mei/18 juni) Vorig jaar hebben velen van jullie vast gemerkt dat we hebben geëxperimenteerd met het organiseren van officiële wedstrijden. Dit hebben wij gedaan door middel van twee wedstrijden, waarvan één enkel uitgeschreven voor paarden en de ander ook voor C-, D- en E-pony s. Dit jaar schrijven we de wedstrijden uit voor zowel paarden als pony s. Ook hierbij vragen we net als bij de oefencross jullie hulp om ook deze evenementen tot een succes te kunnen maken. Bij deze evenementen hebben wij nodig: 1 parkeerwacht (ervoor zorgen dat auto s en trailers netjes worden geparkeerd); meerdere parcourshulpen (denk hierbij aan balken er opnieuw opleggen); 3 mensen voor het secretariaat (het regelen van de inschrijvingen en het verwerken van de uitslagen). Voor meer informatie over de komende springgerelateerde evenementen, vragen en inschrijvingen kunnen jullie mailen naar: springen@stadenlanderuiters.nl. De springcommissie

16 Verslag bijzondere alg. ledenverg. 23 maart 2017 Aanwezig 17 leden en met kennisgeving afwezig Ingrid Walraven, Willem Beers, Miriam Terpstra en Joke Witte. 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom waarna een minuut stilte werd gehouden i.v.m. het overlijden van Letty Terpstra. Bij punt 3 komt nog bij a. Ingekomen stukken en mededelingen. 2. Plan en begroting aanpak terrein Er hebben gesprekken plaatsgevonden met de gemeente te weten Annemarie Kennis, wethouder sportzaken. De gemeente stond positief tegenover het financiële verzoek. De gemeente had als eis dat we een financiële aanpak opstelden en deze naar alle leden stuurden zodat zij ook een financiële bijdrage kunnen doen richting de herinrichting van het terrein. Op 13 maart hadden Pim Berkel en Stijn Vos een gesprek bij de wethouder en werd hen meegedeeld dat de gemeente afziet van financiële steun aan de vereniging. Deze mededeling hadden we als bestuur niet verwacht en we moeten nu de plannen bijstellen. De rijhal en de plaat moeten van een goede bodem worden voorzien i.v.m. de uitgeschreven wedstrijden. Ons plan is nu om de plaat van 50x65 meter van een Agterbergbodem te voorzien. De catering moet worden verplaatst. In april kan de opdracht worden gegeven. De kosten zijn euro, we komen helaas nog euro te kort. Leningen die zijn toegezegd worden overgemaakt naar de vereniging. De stichting geeft de opdracht tot levering. De BTW wordt verrekend via de stichting. De toegezegde eigen weg zit er voorlopig niet in, de pachter van het weiland is niet akkoord. Gerard Bollebakker verwijst naar de uitspraak van wethouder Boersen, die dit wilde voor de veiligheid van de kinderen van de scouting. Als we fase 1a hebben gehad komt fase 2 aan de orde. Een tijdelijk clubgebouw, lichtmasten en hekwerk. De offerte voor nieuwe verlichting komt in het najaar. Kimberley: losrijden kan dan niet meer in de kokosbak. Voorzitter: dat gaat in de grote bak en we vragen Agterberg of hij daar naar wil kijken. Astrid Polfliet: dressuurruiters hebben een 20x40 bak nodig. Voorzitter: we hebben een patstelling, we moeten nu iets doen voor alle leden. Astrid Polvliet: hebben jullie meerdere offertes voor de bodem? Arnoud van Daatselaar: Agterberg is bij mij de beste beslissing, Teus heeft een andere bodem, deze was bevroren van de winter en bij mij kon gewoon gereden worden. Voorzitter: de longeerton blijft voorlopig staan. Zodra wel de BTW hebben kunnen verrekenen met de belastingdienst, hebben we geld voor fase B. We gaan met Agterberg onderhandelen en kijken waar we uitkomen. Penningmeester: als we euro BTW terugvragen bij de belastingdienst kunnen we rekenen dat er een onderzoek komt. Geurt Vos: de stichting is inzetbaar of fysiek een feit? Voorzitter: alles is bij de notaris geregeld en een verzekering tegen aansprakelijkheid. Geurt Vos: Hoe zit het met een onderkomen? Voorzitter: daar is geen geld voor momenteel. Stijn Vos: De Bank Nederlandse Gemeente heeft een maatschappelijk doel. De gemeente is in eerste instantie geïnteresseerd. Beleidsmedewerkers zien geen maatschappelijk doel omdat het een vereniging betreft. De Rabobank kan niet investeren omdat er geen onderpand is. De vereniging moet individuele investeerders benaderen. De vereniging moet een beleidsplan opstellen voor alle leden, zodat deze ook een bijdrage doen. Dit waren eisen van de gemeente. De gemeentelijke accountant ziet geen maatschappelijk doel. Ze willen geen precedent scheppen, want dan komt straks de tennis en de handbal. Wat betreft de voetbal, daarvan is de gemeente eigenaar en deze dient wel een maatschappelijk doel. Robin van der Weiden: waar laat je 160 starts? Voorzitter: de plaat krijgt een goede bodem en op een deel zal worden losgereden. Ton Waarlé: is er met Agterberg te praten om ook een 30x60 bak aan te leggen? Voorzitter: we gaan het horen volgende week. Geurt Vos: wat is je draagvlak vanuit je leden? Voorzitter: de leden worden moe, vanaf de jaren 90 zijn we hier al mee bezig en tot nu toe is er nog steeds niets gedaan. Astrid Polfliet: zie het reglement wat betreft de aanwezigheid van het aantal leden, door leden die hier niet achterstaan krijg je misschien nog meer onbetaalde rekeningen. Voorzitter: als we nu niet doorpakken is het einde oefening. De vraag is wie is er tegen? Paul Loman: maar je komt nog euro te kort! Voorzitter: we gaan nog bij een aantal mensen langs die een toezegging hebben gedaan. 3. Toestemming leden In de vorige vergadering hebben we ingestemd met een toezegging vanuit de vereniging van euro. Dit willen we verhogen naar euro. Is daar iemand op tegen. Niemand is tegen. Na de realisatie van het terrein is het voorstel om in juni de terreinverhoging in te laten gaan van 80 euro naar 160 euro. Omgerekend is dit een verhoging van 3 euro per week. Kimberley: we worden hiermee wel een hele dure vereniging en we moeten ons niet uit de markt prijzen. Geurt Vos: leden die niet aanwezig zijn, hoe staan die hier tegenover?

17 Verslag bijzondere alg. ledenverg. 23 maart 2017 Ton Waarlé: in een andere vereniging is alles bij elkaar 269 euro. Straks heb je een verlies van 30%. Doe de verhoging in fases. Paul Loman: uitstellen tot januari dan zien ze dat de plaat is gedaan en dat er een hekwerk staat. Dorine Borgers: als het opgeknapt is moet je ervoor betalen. Robin van der Weiden: op de agenda moet staan dat je een stemming gaat houden over verhoging terreingebruik. Voorzitter: dit is geen stemming het is een voorstel. Astrid Polfliet: familiekorting bij 3 personen ook voor terreingebruik. 3a Ingekomen stukken en mededelingen We hebben een mail gehad van een teleurgesteld lid i.v.m. loslopende honden op het terrein. Ook het opkomen van het terrein gaat gepaard met veel kabaal. Ik wil jullie er op wijzen dat we met iedereen rekening houden en gematigd het terrein opkomen. Verder wil ik dat mijn bestuursleden niet voor rotte vis worden uitgemaakt. Als iets niet goed is, komen jullie dan naar mij als voorzitter!!! Lisa van Kuijk: kunnen we een vergunning krijgen voor een collecte? Marianne Bollebakker: we lopen voor Jantje Beton, maar krijgen geen collectanten. Dorine heeft een voorbeeld gegeven met de clubkleding. Penningmeester: we doen wel mee met de clubactie van de Rabobank. Alle leden van de Rabobank kunnen stemmen voor de vereniging. Dorine Borgers: er is op 8 april een inspraakbijeenkomst in Blaricum over veilig Blaricum. Ik wil daarvoor een brief opstellen i.v.m. de openstelling van ons terrein naar de Slotweg, dit i.v.m. de veiligheid van de ruiters. De brief zal ook op facebook worden geplaatst en iedereen moet zoveel mogelijk liken. Voorzitter: de gemeente Blaricum gaat hier niet mee akkoord, wij hebben in de bouwtekening een calamiteitenuitgang ingetekend, maar deze is door de gemeente afgewezen. Paul Loman: laat iedereen een positief er in gaan staan en dat we er met elkaar weer een vereniging van maken. Robin van der Weiden: lidmaatschap voor 5 jaar vooruit betalen. Voorzitter: we staan overal voor open en nemen het mee. Dennis van Huijm: Wito heeft een bodem overgenomen, is daarover gesproken? Arnoud van Daatselaar: er zijn geen evenementenbodems beschikbaar. 5. Sluiting De voorzitter sluit de vergadering en dank iedereen voor zijn/haar inbreng.

18 Agenda algemene ledenvergadering 21 april 2017 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING 21 APRIL 2017 AANVANG: UUR LOCATIE: JAN DE JONG, CAPITTENWEG 59, BLARICUM AGENDA 1. Opening. 2. Vaststellen agenda. 3. Mededelingen en ingekomen stukken. 4. Notulen ALV 25 november 2016 (Haverkorrel december 2016), Verslag BLV 23 maart 2017 (deze Haverkorrel). 5. Jaarverslag secretaris. 6. Penningmeester: jaarverslag 2016 en de begroting Verslag kascommissie en benoeming kascommissie. 8. Haverkorrel/website. 9. Feestcommissie 60-jarig bestaan. 10. Voortgang terrein. 11. Rondvraag. 12. Sluiting.

19 BEL-Cup Zo n 35 menners uit de wijde omgeving streden zaterdag 18 maart om de BEL-Cup. Deze jaarlijkse menwedstrijd kende 7 hindernissen in Blaricum, Eemnes en Laren en een vaardigheidsparcours op het eigen verenigingsterrein. Ondanks het tegenvallende, natte weer was er best veel belangstelling bij de hindernissen. De menners spraken van een geslaagde dag en de toeschouwers hebben genoten. Tijdens de prijsuitreiking werd eerst de jeugd in het zonnetje gezet. Demi, de jongste hindernisrechter. Joëlle, de jongste groom en Tijn, de jongste menner. Door iedere hindernisbouwer werd een prijs ter beschikking gesteld voor degene die het snelst in die hindernis was. Stijn Vos, Paul Loman, Eline Geurs, Sanne Loman, Marcel de Bree, Harrie Loman en Theo Makker waren hinderniswinnaars. Na de resultaten geteld te hebben volgde de prijsuitreiking. Bij de wedstrijdmenners was Eline Geurs de winnaar, met Harrie Loman als tweede. De BEL-Cup 2017-winnaar was Theo Makker, met zijn groom Joke Witte en Fjord Roosje. Zij waren de snelste en maakten de minste fouten. De organisatie bedankte alle vrijwilligers voor hun bijdrage aan deze dag en vertelde dat de voorbereidingen voor de tweedaagse menwedstrijd op t Harde op 2 en 3 juni al in volle gang zijn. De mencommissie Foto s: Pascal Bakker en Marianne Bollebakker

20 BEL-Cup Zaterdag 18 maart was het dan zover, de BEL-Cup werd verreden. Een 30-tal deelnemers had zich ingeschreven, dus dat was een goede opkomst. Op vrijdagmiddag en -avond de 7 hindernissen verkend en afwegingen gemaakt, hoe te rijden. Groom Joke had alles goed op papier gezet. Zelf ben ik meer van het uittekenen in het zand, maar het papier bracht nu en dan toch uitkomst. De zaterdag, na een regenachtige nacht, viel voor ons niet helemaal tegen, een beetje mieserregen af en toe, maar dat kon de pret niet drukken. Roosje gepoetst dat de haren in het rond vlogen en daarna op pad, we hadden er zin in. In de 1 e hindernis zat nog een kleine hapering, maar Roos die had de smaak meteen te pakken. Hindernis 2 was met verkennen mooi droog, maar nu één modderpartij, het deerde Roosje niet en met veel enthousiasme dook ze erin en kwam de kar er een beetje driftend weer uit, prima gelopen. Op weg naar hindernis 3 kwam ik erachter dat ik deze totaal niet meer wist, ook de bouwtekening van Joke hielp mij niet. Na een paar keer lopen had ik m weer en ik vond dat deze hindernis het meest vloeiend liep. Snap achteraf ook niet waarom ik deze hindernis niet had kunnen onthouden. Onderweg naar hindernis 4, in de bak in Laren, nog even goed met Joke de hindernis doorgesproken. Dat werkte niet alleen voor ons, maar ook voor Roos, die werkte het hardst en ze doet dat met veel plezier, dat zie je aan haar oortjes en de blik in haar ogen (een voordeel als je zonder oogkleppen rijdt). Hindernis 5, bij de kerk, ging gewoon erg lekker, op de kuil langs de heg na, die had Joke niet zien aankomen en ze kreeg een aardige bodycheck, maar hield dapper vast. Hindernis 6 liep prima, ik was even kwijt of we de F hadden gehad, maar dat was goed gegaan. Tussen de hindernissen best wel stukken gestapt om Roos op adem te laten komen, ze herstelt trouwens erg snel en we kwamen aan bij hindernis 7. Gerard stond al met de Old Amsterdam kaas op ons te wachten, wat erg gewaardeerd wordt. We gingen van start en bij C ging het maar net goed, het was wat krapjes of ik had iets hoger op moeten halen. De bal bleef liggen, dat was het belangrijkste. Op het Stad en Lande Ruiters terrein wachtte nog de vaardigheid. Een mooie vaardigheid, overzichtelijk, wat mede komt door de duidelijke nummering. Kegels rijden, dat is zeker Roos haar ding. Vast als een huis galoppeert ze tussen de kegels door (en daar wordt de baas zo blij van), foutloos!, wat heb ik toch een super Fjordje. Weer thuisgekomen Roosje lekker afgewassen en met een dekentje op, weer op stal gezet. Met een plakje hooi en een paar wortels is ze weer blij. Het was een mooi ritje, met leuke hindernissen en als alles dan goed verlopen is, dan heb je toch gewoon de hoofdprijs!! De prijsuitreiking was heel gezellig om de houtkachels en waar Eline bij de wedstrijdmenners won, won ondergetekende bij de hobbymenners. Ik wil bij deze nogmaals de organisatie en al die vrijwilligers bedanken, die hun tijd deze zaterdag voor ons deelnemers beschikbaar hebben gesteld. Super!! Het team Joke Witte, Roosje en Theo Makker.

21 BEL-Cup hindernis 3 Toen Saskia vroeg naar een medewerker voor hindernis 3 van de Belcup, bedacht ik me dat het het weekend mooi weer zou zijn. Lekker dagje buiten, dus ik meldde me spontaan aan. Nou, het was inderdaad stralend weer, maar op een andere manier dan ik me had bedacht. Niet getreurd, maar maatregelen genomen: thermobroek, gevoerde kaplaarzen, gevoerde lange regenjas en last but not least een regenhoedje. Een paardenbuitensporter laat zich tenslotte niet kisten! We installeerden ons binnen, dat kon gelukkig. Warme koffie erbij en wachten... Na een uurtje druppelden (letterlijk) deelnemers binnen, meestal in groepjes. Toen moesten toch de slapende hond wakker gemaakt en buiten gewerkt: klokken, controleren of de poorten goed werden genomen en of er ballen vielen. Het hindernisteam bestond behalve mijzelf uit Saskia en Rudie, later nog versterkt met Ina.

22 BEL-Cup hindernis 3 Het leuke van deze cup is dat iedereen kan meedoen en meedoet, er kan en mag ook van alles. Enkele ervaringen op hindernis 3: Uitgebreid nog eens verkennen (al die zelfde tonnen ook!); Stapvoets door de hindernis omdat dit de eerste keer hindernisrijden is; Demonstratie hoe een vierspan Welshjes om een ton te vouwen (en die ook nog te laten staan); Een voetganger als routeplanner; Een hond als deelnemer. En dat allemaal onder het toeziend oog van mens en dier. Na een paar uur waren de sporen diep getrokken, stonden we te soppen in het gras en was het scoreformulier doorweekt, maar was geen deelnemer meer in zicht. Kwamen er nog wel? Hinderniscoördinator Rudie besloot de organisatie te bellen. Waar hij die tonnen heen kon brengen, ze lagen al op de wagen... Lichte paniek aan de andere kant van de lijn, want er moesten nog een paar deelnemers komen! "Oh, dan zet ik ze wel terug", Rudie is de beroerdste niet. En ja, daar kwam nog een groepje, waaronder organisatielid Marcel. Die was toch niet helemaal gerust over die tonnen. Stonden ze wel weer op de goede plek? De doorgangen waren immers helemaal uitgemeten! Tja... Irene van Zon Zo betrokken is Ton Waarlé bij zijn menleerlingen! Als je het parcours tijdens de BEL-Cup even niet meer weet, rent hij voor je uit zodat je achter hem aan kunt rijden. Simone (moeder Daan en Tijn Wolthuis)

23 De wervelkolom De wervelkolom heet in het Latijn de columna vertebralis. De wervelkolom van een paard bestaat uit 54 tot 58 wervels, met daartussen in allerlei gewrichten waarmee ze aan elkaar zitten. Een aantal belangrijke functies van de wervelkolom zijn: 1. Aanhechting voor de spieren; 2. Opvangen van schokken; 3. Bescherming van onderliggende organen en systemen; 4. Helpen mee om het lichaamsgewicht te dragen. Deze wervels zijn verdeeld in een aantal segmenten. Vanaf het hoofd gezien heb je eerst de cervicale vertebrae, oftewel de halswervels. Een paard heeft 7 halswervels, die als een soort omgekeerde S aan elkaar zitten. Deze halswervels kunnen redelijk bewegen ten opzichte van elkaar (links/rechts/boven/beneden). Dan krijg je het CTO: de Cervicale-Thoracale Overgang. En je snapt dan wel dat hier de thoracale vertebrae, of borstwervels, beginnen. Daarvan heeft een paard er 18. Bovenaan deze wervels zitten vrij grote uitsteeksels, die onder andere de schoft vormen. Deze uitsteeksels heten processus spinosi of in gewoon Nederlands doornuitsteeksels. De thoracale wervels hebben allemaal een tussenwervelschijf. Deze tussenwervelschijven sluiten pas als het paard een jaar of 8 is. Dat betekent dat de paardenrug pas echt sterk en uitgegroeid is als het paard 8 jaar is. Aan deze wervels hangen de ribben. De ribben (costa s) beschermen de onderliggende organen onder andere tegen trauma van buitenaf. De thoracale wervels zijn niet heel erg beweeglijk, doordat de ribben er aan hangen. De lumbale wervels, ook wel lendenwervels. De meeste paarden hebben er 6. Arabieren en sommige Engelse volbloeden hebben 5 lumbale wervels. Aan deze wervels zitten geen ribben meer, maar om de nieren die hieronder liggen toch goed te kunnen beschermen hebben deze wervels uitsteeksels naar de zijkant. Die uitsteeksels heten processi transversi.

24 De wervelkolom De sacrale wervels zijn tijdens de evolutie met elkaar vergroeid, maar bestonden oorspronkelijk uit 4-6 afzonderlijke wervels. Vaak is de 1 e staartwervel vergroeid met het sacrum. En dan is er natuurlijk nog de staart met zijn coccegeale wervels. Afhankelijk van het ras heeft een paard staartwervels. Nou, in het kort toch redelijk veel informatie. Een aantal van deze botten kun je palperen. Dat wil zeggen dat je ze aan de buitenkant van je paard kunt voelen. Met de informatie die je nu hebt kun je eens gaan kijken of je weet welke botten je kunt voelen bij je eigen paard. Karin Teesink-van den Berk Lecaro Telefoon: Website: karin@karin-lecaro.nl

25 VRAAG / AANBOD - GEZOCHT / GEVONDEN De redactie wil in de Haverkorrel de leden van Stad en Lande Ruiters ruimte bieden voor het plaatsen van een oproepje voor paardenspullen die zij willen aanbieden of vragen, die ze verloren zijn en zoeken, of die ze gevonden hebben en willen terugbezorgen bij de rechtmatige eigenaar. De spelregels: Plaatsing alleen door leden Alleen paardensport gerelateerde zaken Uitsluitend particulier Houd het kort Vergeet je contactgegevens niet (naam, telefoonnummer, adres) Let wel: de redactie blijft verder buiten de contacten onderling tussen aanbieder en belangstellende! ====================================== Gevraagd ====================================== ====================================== Gezocht ======================================. ====================================== Gevonden ====================================== ====================================== Aangeboden ====================================== Te koop: rijjasje maat 152 blauw, rijjasje maat 164 zwart, rijlaarzen (rubber/gevoerd) maat 36/37. Bij belangstelling: Irene van Zon, tel , irenevanzon@gmail.com ====================================== Onze jarigen Alle jarigen vanaf hier allemaal HARTELIJK GEFELICITEERD! Nieuwe leden Jade van de Water, Zeewolde Ron van Keulen, Blaricum Li-ann Schaapherder, Bussum Lieneke Smits, Eemnes Lisanne Schoots, Huizen Carmen Coronel, Eemnes welkom

26

Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief maart 2015

Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief maart 2015 Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief maart 2015 pagina 1/3 Algemene Ledenvergadering Vrijdag 3, Goede Vrijdag, is de Algemene Ledenvergadering van Stad en Lande Ruiters in De Blaercom. U bent allen van harte

Nadere informatie

Jaargang 55 nummer 2 juni/juli 2018 De Haverkorrel

Jaargang 55 nummer 2 juni/juli 2018 De Haverkorrel Jaargang 55 nummer 2 juni/juli 2018 De Haverkorrel STAD EN LANDE RUITERS Opgericht 26 april 1957 Colofon. Bestuur Voorzitter ad interim Harrie Loman Bergweg 28 1261 VX Blaricum 06-557 02 573 h.loman@huizen.nl

Nadere informatie

Jaargang 55 nummer 1 april 2018 De Haverkorrel

Jaargang 55 nummer 1 april 2018 De Haverkorrel Jaargang 55 nummer 1 april 2018 De Haverkorrel STAD EN LANDE RUITERS Opgericht 26 april 1957 Colofon. Bestuur Voorzitter ad interim Harrie Loman Bergweg 28 1261 VX Blaricum 06-557 02 573 h.loman@huizen.nl

Nadere informatie

Schrijf je nu in! 11 april Onderlinge Menwedstrijd. 12 april Onderlinge Wedstrijd (Dressuur en springen)

Schrijf je nu in! 11 april Onderlinge Menwedstrijd. 12 april Onderlinge Wedstrijd (Dressuur en springen) 11 april Onderlinge Menwedstrijd 12 april Onderlinge Wedstrijd (Dressuur en springen) Schrijf je nu in! Ook voor de menners onder ons is het seizoen weer begonnen bij Stad en Lande Ruiters. 11 april is

Nadere informatie

Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief oktober 2015

Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief oktober 2015 Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief oktober 2015 Op ons programma... Het oefenspringen wordt weer georganiseerd op 4 oktober en 1 november. Dit zijn de laatste keren van dit jaar. Daarna organiseren wij

Nadere informatie

Jaargang 56 nummer 1 april 2019 De Haverkorrel

Jaargang 56 nummer 1 april 2019 De Haverkorrel Jaargang 56 nummer 1 april 2019 De Haverkorrel STAD EN LANDE RUITERS Opgericht 26 april 1957 Colofon. Bestuur Voorzitter ad interim Harrie Loman Bergweg 28 1261 XX Blaricum 06-557 02 573 h.loman@huizen.nl

Nadere informatie

Jaargang 54 nummer 2 juli 2017 De Haverkorrel

Jaargang 54 nummer 2 juli 2017 De Haverkorrel Jaargang 54 nummer 2 juli 2017 De Haverkorrel STAD EN LANDE RUITERS Opgericht 26 april 1957 Colofon. Bestuur Voorzitter ad interim Harrie Loman Bergweg 28 1261 VX Blaricum 06-557 02 573 h.loman@huizen.nl

Nadere informatie

Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief september 2015

Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief september 2015 Stad en Lande Ruiters nieuwsbrief september 2015 Op ons programma... 6 september gaan we weer oefenspringen! Sta jij al op de startlijst? Rond 12:30 uur kun jij het parcours komen verkennen. Vanaf 13 uur

Nadere informatie

6 en 7 april 2013 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom

6 en 7 april 2013 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom 6 en 7 april 2013 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom Sponsor informatie 1 Menwedstrijd Heukelom 2013 In het weekend van 6 en 7 april 2013 organiseert Stichting Mensport Heukelom weer een samengestelde

Nadere informatie

MINIMARATHON 1 juli 2018

MINIMARATHON 1 juli 2018 MINIMARATHON 1 juli 2018 DE BERKENRUITERS www.berkenruiters.nl 1 2 Beste deelnemers van de 11 e Impuls Mini Marathon op 1 juli 2018 bij de Berkenruiters op de Trenshoeve in Berkhout Deze 11 e Mini Marathon

Nadere informatie

5 en 6 april 2014 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom

5 en 6 april 2014 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom 5 en 6 april 2014 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom Sponsor informatie 1 Menwedstrijd Heukelom 2014 In het weekend 5 en 6 april 2014 organiseert Stichting Mensport Heukelom weer een samengestelde menwedstrijd

Nadere informatie

Minimarathon Haarlemmermeer Enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s

Minimarathon Haarlemmermeer Enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 29 september 2013 Minimarathon Haarlemmermeer Enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Een dagwedstrijd, meetellend voor de NH-Cup (Noord Holland) Locatie:

Nadere informatie

Samengestelde Menwedstrijd Ysselsteyn

Samengestelde Menwedstrijd Ysselsteyn 13 & 14 augustus 2016 Samengestelde Menwedstrijd Ysselsteyn Sponsor informatie Menwedstrijden Ysselsteyn In het weekend van 13 & 14 augustus 2016 organiseert Menvereniging Peel en Maas weer de jaarlijkse

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lr & Pc de Woudruiters

Nieuwsbrief Lr & Pc de Woudruiters Nieuwsbrief Lr & Pc de Woudruiters November, December 2016, Januari, februari, maart 2017 Halloween - Voltige wedstrijd - Springwedstrijd - Voorselectie kampioenschappen - Onderlinge wedstrijden - Nieuwjaarsreceptie

Nadere informatie

1997/1998: de jaren waar ideeën over en weer werden uitgewisseld en het programma voor de menners vol geboekt was.

1997/1998: de jaren waar ideeën over en weer werden uitgewisseld en het programma voor de menners vol geboekt was. Terug in de tijd van de Grenslandmenners Deel 2 Ik ( Diny) blader tijdens dit verhaal door de boekjes 1997/1998. Een gegeven dat in het oog springt is: in de wintermaanden werd de jaarlijkse feestavond

Nadere informatie

Jaargang 55 nummer 3 december 2018 De Haverkorrel

Jaargang 55 nummer 3 december 2018 De Haverkorrel Jaargang 55 nummer 3 december 2018 De Haverkorrel STAD EN LANDE RUITERS Opgericht 26 april 1957 Colofon. Bestuur Voorzitter ad interim Harrie Loman Bergweg 28 1261 VX Blaricum 06-557 02 573 h.loman@huizen.nl

Nadere informatie

SPONSOR INFO MAP. Samengestelde Menwedstrijd 23 en 24 september Locatie: Moerenburg in Tilburg. Menvereniging de Postkoets Berkel-Enschot

SPONSOR INFO MAP. Samengestelde Menwedstrijd 23 en 24 september Locatie: Moerenburg in Tilburg. Menvereniging de Postkoets Berkel-Enschot SPONSOR INFO MAP Samengestelde Menwedstrijd 23 en 24 september 2017 Locatie: Moerenburg in Tilburg Menvereniging de Postkoets Berkel-Enschot Opgericht 24 oktober 1983 MV De Postkoets is ingeschreven in

Nadere informatie

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 24 september 2017

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 24 september 2017 Programmaboekje Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 24 september 2017 Minimarathon Haarlemmermeer Jonge paarden, enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Een dagwedstrijd, maar ook de openingswedstrijd

Nadere informatie

april 2017 WEELRUITERS wedstrijd vrij springen 3- en 4-jarige springpaarden: voor herhaling vatbaar!! 01 augustus t/m 06 augustus Jumpin de Weel

april 2017 WEELRUITERS wedstrijd vrij springen 3- en 4-jarige springpaarden: voor herhaling vatbaar!! 01 augustus t/m 06 augustus Jumpin de Weel april 2017 wedstrijd vrij springen 3- en 4-jarige springpaarden: voor herhaling vatbaar!! Op zaterdagochtend 11 maart a.s. organiseerden De Weelruiters in samenwerking met het Hippisch Jongeren Platform

Nadere informatie

Jaargang 53 nummer 1 april 2016 De Haverkorrel

Jaargang 53 nummer 1 april 2016 De Haverkorrel Jaargang 53 nummer 1 april 2016 De Haverkorrel STAD EN LANDE RUITERS Opgericht 26 april 1957 Colofon. Bestuur Voorzitter ad interim Harrie Loman Bergweg 28 1261 VX Blaricum 06-557 02 573 h.loman@huizen.nl

Nadere informatie

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 29 maart 2015

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 29 maart 2015 Programmaboekje Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 29 maart 2015 Minimarathon Haarlemmermeer Jonge paarden, enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Een dagwedstrijd, maar ook de finale voor

Nadere informatie

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 25 september 2016

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 25 september 2016 Programmaboekje Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 25 september 2016 Minimarathon Haarlemmermeer Jonge paarden, enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Een dagwedstrijd, maar ook de openingswedstrijd

Nadere informatie

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand!

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand! STAL T REELAER NIEUWSBRIEF Interessante informatie: De nieuwe cross hindernissen zijn inmiddels in gebruik genomen. Op 17 april is het lente concours. Nog niets te doen in de mei vakantie? Kijk op pagina

Nadere informatie

SPONSOR INFO MAP. Samengestelde Menwedstrijd 11 en 12 juni Locatie: Moerenburg in Tilburg

SPONSOR INFO MAP. Samengestelde Menwedstrijd 11 en 12 juni Locatie: Moerenburg in Tilburg SPONSOR INFO MAP Samengestelde Menwedstrijd 11 en 12 juni 2016 Locatie: Moerenburg in Tilburg Menvereniging de Postkoets BERKEL ENSCHOT OPGERICHT 24-10-1983 MV De Postkoets is ingeschreven in het Verenigingsregister

Nadere informatie

De voorzitter aan het woord

De voorzitter aan het woord Nieuwsbrief Tennisvereniging Breakpoint 83 April 2019 De voorzitter aan het woord Beste tennisvrienden en -vriendinnen Allereerst wil ik mijn dank uitspreken voor de mooie en lieve reacties, die ik heb

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

MINIMARATHON 2 juli 2017

MINIMARATHON 2 juli 2017 MINIMARATHON 2 juli 2017 DE BERKENRUITERS www.berkenruiters.nl 1 2 Beste deelnemers van de 10 e Impuls Mini Marathon op 2 juli 2017 bij de Berkenruiters op de Trenshoeve in Berkhout Deze 10 e Mini Marathon

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hengelaarsclub Sassenhein. Jaargang: maart 2014 Nr. 6. HC Sassenhein Postbus 39 9750 AA Haren (Gn)

Nieuwsbrief Hengelaarsclub Sassenhein. Jaargang: maart 2014 Nr. 6. HC Sassenhein Postbus 39 9750 AA Haren (Gn) Het nieuwe seizoen De dagen beginnen al weer langer te worden, we gaan op weg naar de lente. Voor de meeste leden begint het al weer aardig te kriebelen. Hopelijk wordt het een mooi voorjaar met wat warme

Nadere informatie

Het zit erop, de eerste samengestelde menwedstrijd van Vierspanteam Edwin van der Graaf.

Het zit erop, de eerste samengestelde menwedstrijd van Vierspanteam Edwin van der Graaf. Horst aan de Maas, 19, 20 en 21 april 2013 Wedstrijdverslag Het zit erop, de eerste samengestelde menwedstrijd van Vierspanteam Edwin van der Graaf. Donderdag 18 april vertrokken we om 9 uur richting Horst

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste leden, Instructie. Oktober 2012

Nieuwsbrief. Beste leden, Instructie. Oktober 2012 Beste leden, Oktober 2012 In deze nieuwsbrief nieuws over de instructie, het viertal, het najaarsconcours en de clubkampioenschappen. Ook is er nieuws uit de inspanningscommissie, die een sessie videospringen

Nadere informatie

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht Algemeen reglement Paarden sportvereniging de Burcht Versie 3, Januari 2018 Inhoudsopgave Artikel 1. Algemene bepalingen... 3 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 3 Artikel 3. Categorieën

Nadere informatie

Programmaboek. Oefenmarathon Diever 17 juni Menvereniging De Eemter Groepsaccommodatie Het Kasteel

Programmaboek. Oefenmarathon Diever 17 juni Menvereniging De Eemter Groepsaccommodatie Het Kasteel Programmaboek Oefenmarathon Diever 17 juni 2017 Menvereniging De Eemter Groepsaccommodatie Het Kasteel 2 Beste deelnemers en bezoekers! Van harte welkom in Diever. Voor de eersten wat fantastisch dat u

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2010

Nieuwsbrief januari 2010 Nieuwsbrief januari 2010 Beste leden, De Nieuwjaarsborrel was zeer geslaagd en 2010 is voor Marcroix dus goed begonnen! In deze R.S.R. Marcroix nieuwsbrief vinden jullie weer het overzicht met alle actuele

Nadere informatie

Karper praat November/December 2016

Karper praat November/December 2016 Karper praat November/December 2016 Welkomstwoord! Welkom winter! Pietengym! In de laatste week dat de sint in ons land was, is er weer heel fanatiek meegedaan door de kinderen met de pietengym. Het waren

Nadere informatie

Karper praat Januari 2017

Karper praat Januari 2017 Karper praat Januari 2017 Welkomswoord! Droevig nieuws! Barney heeft een groot deel van zijn leven op de Karperhoeve door gebracht. Wanneer hij precies op de Karperhoeve is gekomen kan ik helaas niet terug

Nadere informatie

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september www.deoase-twello.nl nummer: 2014/2015-01 Inhoud Algemeen...1 Familieavond vrijdag 12 september... 1 Informatieavond maandag 15 september... 1 Aanwezigheid directeur... 1 Schoolgids... 1 Vakanties en studiedagen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Succesvolle 1 e editie Bixie Outdoor Vorstenbosch

NIEUWSBRIEF. Succesvolle 1 e editie Bixie Outdoor Vorstenbosch NIEUWSBRIEF Succesvolle 1 e editie Bixie Outdoor Vorstenbosch De eerste editie van Bixie Outdoor Vorstenbosch was een groot succes. Op een ontspannen en plezierige manier heeft iedereen kunnen genieten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement PC de Roerstreek

Huishoudelijk reglement PC de Roerstreek Welkom bij ponyclub de Roerstreek. Graag willen we jou en je ouders/verzorgers de benodigde informatie geven over de gang van zaken van onze ponyclub. Zijn er nog vragen na het lezen van dit huishoudelijk

Nadere informatie

Deze vragenlijst is opgebouwd uit enkele vragenblokken. Ieder blok begint met een korte uitleg over de achtergrond van de vragen.

Deze vragenlijst is opgebouwd uit enkele vragenblokken. Ieder blok begint met een korte uitleg over de achtergrond van de vragen. Deze vragenlijst is opgebouwd uit enkele vragenblokken. Ieder blok begint met een korte uitleg over de achtergrond van de vragen. Mensportbeoefening Als eerste willen we graag weten op welke manier u met

Nadere informatie

Nieuwbrief stal Agnes

Nieuwbrief stal Agnes Nieuwbrief stal Agnes Maart 2018 Jaargang 2, nummer 6 Inhoud: Hight Tea & High Beer! Wat is een Bixie-parcours? Vrijwilligers in beeld Spreekbeurt over paarden? Tips en verbeterpunten gevraagd! Stuur je

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2015

NIEUWSBRIEF JUNI 2015 NIEUWSBRIEF JUNI 2015 Proost Sieto! Je had m verdiend!!! LESSEN RONDOM DE ZOMERVAKANTIE. Om ervoor te kunnen zorgen dat de lessen in de zomervakantie goed gevuld zijn, willen we graag weten wanneer jullie

Nadere informatie

Informatie. Kopie wijkblad voor 1 maart 2012 inleveren bij één van de redactieleden of mail het naar

Informatie. Kopie wijkblad voor 1 maart 2012 inleveren bij één van de redactieleden of mail het naar Informatie Bestuur Voorzitter Henk Sierdsema Hildewarelaan 3 280933 Secretaris Edo van Rossum Hildewarelaan 17 475522 Penningmeester Ellen Bakker Hildewarelaan 19 280227 Bestuurslid Anja Vervoort Graaf

Nadere informatie

Beste Waalzoomruiter,

Beste Waalzoomruiter, Beste Waalzoomruiter, De paasdagen liggen achter ons en de kater van Koninginnenacht is nog voelbaar. Maar het is weer gelukt. DiGiRuiter, editie Mei 2011 is klaar. Een editie met een vleugje lente. Want

Nadere informatie

Nieuwsflits VIDEOLESSEN. Geen lessen: * 21 en 22 mei (in verband met opbouw concours) * Kerst * Oud en nieuw

Nieuwsflits VIDEOLESSEN. Geen lessen: * 21 en 22 mei (in verband met opbouw concours) * Kerst * Oud en nieuw Nieuwsflits Activiteiten kalender Carnavals lessen: 12 en 13 februari Videolessen: 26 en 27 maart Jaarvergadering: woensdag 8 april Concours Hippique: zaterdag 23 en zondag 24 mei (Pinksteren) Ponykamp:

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE 22 EN 23 JUNI 2013. www.trec-raalte.nl

PROGRAMMABOEKJE 22 EN 23 JUNI 2013. www.trec-raalte.nl PROGRAMMABOEKJE 22 EN 23 JUNI 2013 www.trec-raalte.nl Welkom bij de eerste editie van TREC Raalte! De locatie van deze wedstrijd is het terrein van manegebedrijf Stal t Reelaer in Raalte. Een mooie uitvalsbasis

Nadere informatie

Belangrijke data. Informatieavond. Groepsvorming

Belangrijke data. Informatieavond. Groepsvorming NUMMER 2 JAARGANG 33 21 september 2018 Belangrijke data 24 september Schoolreis groep 7 Groep 6 Thijssenshof 18.30-19.30 uur Informatie avond Bavolab 19.30-20.30 uur Informatieavond Trainingslab 25 september

Nadere informatie

Het bestuur. Nieuwsbrief nr. 29 december 2018

Het bestuur. Nieuwsbrief nr. 29 december 2018 Nieuwsbrief nr. 29 december 2018 Inhoud: - Jaarvergadering - Agendatips - Speelotheek gesloten op.. - Website - Adreswijzigingen/mailadressen - Oproep vrijwilligers - Rabobank Clubkas Campagne - Donateurs

Nadere informatie

Nieuwsbrief Samengestelde Wedstrijd

Nieuwsbrief Samengestelde Wedstrijd Rv en Pc de Molenruiters Rekken Nieuwsbrief Samengestelde Wedstrijd Augustus 2018 Samengestelde wedstrijd van de Molenruiters Rekken Zaterdag 3 november: Klasse B en L Paarden en Pony s Zondag 4 november:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Helaas hebben we onze geplande springwedstrijd van 24 maart moeten schrappen, aangezien we maar een zeer kleine opgave hadden. Door de uitbraak

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

Kunstweek Piet Mondriaan

Kunstweek Piet Mondriaan Agenda Do 18 apr Studiemiddag kinderen vrij vanaf 13.00 uur Vr 19 apr Boerderijschool klas 3/4 Ma 22 apr Klassen 4, 5 en 6 atletiek bij Archeus Do 25 apr 12.30 afsluiting Mondriaan weken, ouders welkom!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 29 4 JULI

Nieuwsbrief 29 4 JULI Nieuwsbrief 29 4 JULI 2017 www.bcscarabee.nl Hallo beste leden! Hierbij de tweede nieuwsbrief van 2017! In deze editie nog een paar laatste weetjes van dit seizoen. De vakantie staat ook weer voor de deur

Nadere informatie

Voorwoord. Namens de evenementencommissie hopen we jullie dit jaar ook allemaal weer te mogen begroeten en we wensen jullie veel leesplezier.

Voorwoord. Namens de evenementencommissie hopen we jullie dit jaar ook allemaal weer te mogen begroeten en we wensen jullie veel leesplezier. Nieuwsbrief 6 april 2016 Voorwoord Zo de winter is voorbij, nouja, als ik zo naar buiten kijk (2 de paasdag) lijkt dat er nog niet helemaal op. Maargoed, wij starten in ieder geval met al onze activiteiten.

Nadere informatie

Wedstrijd RV. Zeldenrust

Wedstrijd RV. Zeldenrust VELDEN RV. Zeldenrust (V40319) 11-3-2017-12-3-2017 Denise Van Lin W005055 Status: Goedgekeurd Indoor Pony en Paard 3 Openstelling: Onbeperkt Selectiewedstrijd: Nee Inschrijven Start inschrijven: 7-2-2017

Nadere informatie

MANEGENIEUWS. In dit nummer:

MANEGENIEUWS. In dit nummer: Manege De Eilandruiters 1 september 2017 Editie 1, Nr. 2 MANEGENIEUWS De nieuwsbrief Op de site Misschien heb je het al gezien, maar de nieuwsbrief verschijnt ook elke maand op de site van De Eilandruiters.

Nadere informatie

Elektronische Nieuwsbrief van zwemvereniging ZZG De Boskikkers. Dé zwemclub van de gemeente Aa en Hunze Januari 2019

Elektronische Nieuwsbrief van zwemvereniging ZZG De Boskikkers. Dé zwemclub van de gemeente Aa en Hunze Januari 2019 De e-kwaker Elektronische Nieuwsbrief van zwemvereniging ZZG De Boskikkers Dé zwemclub van de gemeente Aa en Hunze Januari 2019 Hierbij de eerste e-kwaker van 2019! In deze e-kwaker worden jullie weer

Nadere informatie

Men-Trec Vorstenbosch, 23 & 24 juni 2018

Men-Trec Vorstenbosch, 23 & 24 juni 2018 Men-Trec Vorstenbosch, 23 & 24 juni 2018 Gegevens Menner,Groom en paard(en) (één formulier per combinatie/aanspanning invullen) Naam Menner Postcode. E-mail adres Naam Groom Postcode E-mail adres Naam

Nadere informatie

RUITERSTEM. 13 Februari Vernieuwde Facebookpagina. Zuid-Hollandse kampioenschappen. Wedstrijdagenda Like de Rhoonse Ruiters pagina nu!

RUITERSTEM. 13 Februari Vernieuwde Facebookpagina. Zuid-Hollandse kampioenschappen. Wedstrijdagenda Like de Rhoonse Ruiters pagina nu! RUITERSTEM 13 Februari 2016 Vernieuwde Facebookpagina Like de Rhoonse Ruiters pagina nu! Zuid-Hollandse kampioenschappen Lotte Ruighaver Wedstrijdagenda 2016 Dressuur & mennen 1 Inhoudsopgave Contactgegevens...3

Nadere informatie

Nieuwsbrief, December Beste leden, De laatste nieuwsbrief van dit jaar!

Nieuwsbrief, December Beste leden, De laatste nieuwsbrief van dit jaar! Nieuwsbrief, December 2018 Beste leden, De laatste nieuwsbrief van dit jaar! We kijken nog even terug naar de laatste activiteiten en zoals bekend was dit het laatste jaar van onze trainer Stephan. De

Nadere informatie

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest MUZEJOURNAAL WEEK 22 en 23; VRIJDAG 22 MEI 2015 AGENDA Maandag 25 mei Dinsdag 26 mei Woensdag 27 mei Donderdag 28 mei Vrijdag 29 mei Pinksteren: VRIJ Groepen 7 verkeersexamen praktijk Kijkochtend nieuwe

Nadere informatie

HET BUKEJOURNAAL schooljaar 2019/2020 nummer 18 Vrijdag 30 augustus 2019

HET BUKEJOURNAAL schooljaar 2019/2020 nummer 18 Vrijdag 30 augustus 2019 HET BUKEJOURNAAL schooljaar 2019/2020 nummer 18 Vrijdag 30 augustus 2019 Olmenstraat 1, 4731 BC, Oudenbosch T: 0165 313240 E: info@bukehof.nl Beste ouders, Vandaag ontvangt u het Bukejournaal nummer 18.

Nadere informatie

Jaargang 52 nummer 1 april 2015 De Haverkorrel

Jaargang 52 nummer 1 april 2015 De Haverkorrel Jaargang 52 nummer 1 april 2015 De Haverkorrel STAD EN LANDE RUITERS Opgericht 26 april 1957 Colofon. Bestuur Voorzitter Teus Dorrrestijn Goyergracht Noord 12 3755 AA Eemnes 035-64 71 310 voorzitter@stadenlanderuiters.nl

Nadere informatie

12 september Wijnproeverij

12 september Wijnproeverij Drieëndertigste jaargang 4 e editie. December 2015 Sinterklaas is weer terug naar Spanje en heeft hier in Nederland weer heel wat kindjes blij gemaakt. We mogen al weer genieten van de heerlijke kerstsfeer

Nadere informatie

Jaargang 54 nummer 3 december 2017 De Haverkorrel

Jaargang 54 nummer 3 december 2017 De Haverkorrel Jaargang 54 nummer 3 december 2017 De Haverkorrel STAD EN LANDE RUITERS Opgericht 26 april 1957 Colofon. Bestuur Voorzitter ad interim Harrie Loman Bergweg 28 1261 VX Blaricum 06-557 02 573 h.loman@huizen.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.21 december 2016

Nieuwsbrief nr.21 december 2016 Nieuwsbrief nr.21 december 2016 Inhoud: - Rabobank clubkas campagne - Agendatips - Speelotheek gesloten op.. - Jaarvergadering - Donateurs bedankt - Website - Adreswijzigingen/mailadressen - Oproep vrijwilligers

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2019 nr. 4

Nieuwsbrief 2019 nr. 4 Nieuwsbrief 2019 nr. 4 Clubkampioenschappen Op 29 en 30 maart is de eerste wedstrijd van het clubkampioenschap gereden en op 16 en 17 mei waren de 2 e wedstrijden van de clubkampioenschappen. De derde

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER Zoals jullie kunnen zien in deze nieuwsbrief zijn er steeds meer sponsoren die graag in onze nieuwsbrief adverteren. Om het leesbaar te houden

Nadere informatie

Karper praat Februari 2017

Karper praat Februari 2017 Karper praat Februari 2017 Welkomstwoord! Nederlandse Kampioenschappen! 3 Maart jl. start Inez van Waalwijk in de Nederlands Kampioenschappen in Ermelo. En wat voor start, als eerste om 9 uur binnen komen

Nadere informatie

Jaargang 51 nummer 1 februari 2014 De Haverkorrel

Jaargang 51 nummer 1 februari 2014 De Haverkorrel Jaargang 51 nummer 1 februari 2014 De Haverkorrel STAD EN LANDE RUITERS Opgericht 26 april 1957 Colofon. Bestuur Voorzitter Teus Dorrrestijn Goyergracht Noord 12 3755 AA Eemnes 035-64 71 310 tj.dorrestijn@gmail.com

Nadere informatie

Koets n Keerls organiseren weer een CTA PLUS in 2016.

Koets n Keerls organiseren weer een CTA PLUS in 2016. Koets n Keerls organiseren weer een CTA PLUS in 2016. Op zondag 18 september zal er in het Twentse Denekamp, een wedstrijd met authentieke rijtuigen en replica s verreden worden. De wedstrijd is verdeeld

Nadere informatie

Zaterdag 16 juni Wat een feestje!

Zaterdag 16 juni Wat een feestje! Nieuwsbrief 6 Juni 2018 In dit nummer: Zaterdag 16 juni 2018 - Wat een feestje! PADEL bij TOZ: IT GIET OAN KC tennis-toernooi 2018 Inschrijven trainingen 2018-2019 Belangrijke data Van de redactie Zaterdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Tusken Waad en Klif juni 2015

Nieuwsbrief Tusken Waad en Klif juni 2015 Nieuwsbrief Tusken Waad en Klif juni 2015 Hallo leden van kring Tusken Waad en Klif, Hierbij de allereerste nieuwsbrief van kring Tusken Waad en Klif, oftewel TWK! We hopen jullie hiermee beter te informeren

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER De zomer is aangebroken en daarmee voor de vereniging een wat rustiger periode. Dat betekent niet dat er op de manege niets te doen is! Afgelopen

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen!

Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen! Wedstrijdrijden Ruitersportcentrum & Kampeerboerderij Dé ontmoetingsplaats voor iedereen! 2 Wedstrijdrijden bij Manege Thielen Beste ruiter, Leuk dat jij ook wilt deelnemen aan de wedstrijden bij Manege

Nadere informatie

Voorwoord door Ilsa Derks

Voorwoord door Ilsa Derks Via deze nieuwsbrief willen wij u informeren over enkele vernieuwingen en aanpassingen binnen de manege daarnaast brengen wij ook enkele mededelingen en nieuwsberichten. Ieder kwartaal komt er een nieuwsbrief

Nadere informatie

Stichting Ponyopvang

Stichting Ponyopvang Even voorstellen U kunt als sponsor hier komen te staan en op de website Ook U kunt ons sponsoren kijk voor meer informatie op www.ponyopvang.nl Stichting Ponyopvang Even een voorwoord van onze voorzitter.

Nadere informatie

Goud, goud en zilver bij 3 e crosscompetitie in Amsterdam

Goud, goud en zilver bij 3 e crosscompetitie in Amsterdam Goud, goud en zilver bij 3 e crosscompetitie in Amsterdam Het succes voor Startbaan bij de vorige crosswedstrijd (4x goud in Bussum) smaakte naar meer. In Amsterdam stonden zaterdag 6 februari 31 pupillen

Nadere informatie

MANEGENIEUWS. In dit nummer: Ponyweekend

MANEGENIEUWS. In dit nummer: Ponyweekend Manege De Eilandruiters 1 oktober 2017 Editie 1, Nr. 3 MANEGENIEUWS Ponyweekend 22/23/24 September was het ponyweekend met dit jaar circus als thema. Er waren een speurtocht en buitenrit georganiseerd,

Nadere informatie

INSCHRIJFPROCEDURE INDOOR AMBT DELDEN 2016

INSCHRIJFPROCEDURE INDOOR AMBT DELDEN 2016 Wedstrijd: Indoor Ambt Delden Locatie: Paardensportcentrum De Hoffmeijer Hoffmeijerweg 10 7495 RZ Ambt Delden Wedstrijddatum: 31 januari t/m 6 februari 2016 Afmeting hoofdring: Indoor 65 m x 25 m (zand)

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr

Nieuwsbrief. Nr Nieuwsbrief Nr. 15 13-04-2017 We zijn nu ook te volgen via Facebook sportbasisschool Het Startblok ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Verhuizing naar de nieuwe plek!!!

Verhuizing naar de nieuwe plek!!! Verhuizing naar de nieuwe plek!!! 04-04-2007 Verhuizing is geslaagd Na lang zoeken was het eindelijk zover, de paarden en pony's verhuizen naar de zeeuwse klei. Zaterdag 31 Maart begon de dag al vroeg,

Nadere informatie

verloting Ja... je leest het goed!!!

verloting Ja... je leest het goed!!! Kop hoofdartikel Opgericht 14 september 1973 MAART 2012 CLUBNIEUWS 26 JAAARGANG 3 verloting Ja.... je leest het goed!!! Er zijn leuke prijzen te winnen en het enige wat jij hoeft te doen is naar de Algemene

Nadere informatie

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken.

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Nieuwsbrief maart 2019 Beste leden en ouders van leden, In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Bestuurlijk nieuws Zoals gemeld

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

BELGISCHE AANPASSINGEN 2010 Aan het FEI-reglement 10de editie Uitgave 2009 Gereviseerd in November 2009

BELGISCHE AANPASSINGEN 2010 Aan het FEI-reglement 10de editie Uitgave 2009 Gereviseerd in November 2009 1 BELGISCHE AANPASSINGEN 2010 Aan het FEI-reglement 10de editie Uitgave 2009 Gereviseerd in November 2009 Als basis voor het Belgisch Reglement geldt het FEI-reglement 10de editie, dat van kracht is sinds

Nadere informatie

Enkhuizen, 30 november 2017 Wilt u reageren op de info? Mailt u dan naar:

Enkhuizen, 30 november 2017 Wilt u reageren op de info? Mailt u dan naar: www.tweemaster-enkhuizen.nl Enkhuizen, 30 november 2017 Wilt u reageren op de info? Mailt u dan naar: info@tweemaster-enkhuizen.nl Beste ouders en verzorgers Afgelopen dinsdag werd ik s middags opgewacht

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.14

Jaargang december 2017 nr.14 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Gewijzigde zomerlessen

Gewijzigde zomerlessen Kop hoofdartikel Opgericht 14 september 1973 APRIL2012 CLUBNIEUWS 27 JAAARGANG 3 Gewijzigde zomerlessen Vanaf donderdag 12 april gaan we de lessen weer omzetten naar de avonden en komt zaterdag te vervallen.

Nadere informatie

Tekstsoortenles Brief niveau B

Tekstsoortenles Brief niveau B Tekstsoortenles Brief niveau B Wat doe je in deze les? Bij de les Andere tekstsoort van Nieuwsbegrip XL lees je allerlei verschillende soorten teksten. Zoals een verslag, een reclametekst, een brief of

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a.

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 12, Nummer 51, December 2013 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. De voorzitter aan het woord... 3 3. FNRS Wedstrijd

Nadere informatie

TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC DOMMELEN: OPENBARE BASISSCHOOL DE BELHAMEL, HET FACET EN KINDEROPVANGORGANISATIE IKOOK! I.S.M

TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC DOMMELEN: OPENBARE BASISSCHOOL DE BELHAMEL, HET FACET EN KINDEROPVANGORGANISATIE IKOOK! I.S.M Integraal Kindcentrum Dommelen: Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 19 16 november 2018 nr.6 TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC

Nadere informatie

Ad 1 Opening en welkom a) Opening door de voorzitter en welkom door de heer Jansen, wethouder gemeente Zeist b) Mededelingen en ingekomen stukken

Ad 1 Opening en welkom a) Opening door de voorzitter en welkom door de heer Jansen, wethouder gemeente Zeist b) Mededelingen en ingekomen stukken Toelichting op de agenda ALV 24 2018 Ad 1 Opening en welkom a) Opening door de voorzitter en welkom door de heer Jansen, wethouder gemeente Zeist b) Mededelingen en ingekomen stukken Eventuele mededelingen

Nadere informatie

Clubnieuws 2 18 Mei 2009

Clubnieuws 2 18 Mei 2009 Opgericht 14 september 1973 Clubnieuws 2 18 Mei 20 Dit is Melva, een 7 jarige vos merrie. Melva is vanaf 14 maart van mij. Melva heeft geen papieren, haar ouders zijn helaas niet bekend. Ze is ongeveer

Nadere informatie

Infopunt november 2013

Infopunt november 2013 Infopunt 06 14 november 2013 Storm, wind en regen. Ja hoor, herfstweer. Het is een stormachtige opmaat naar de feestelijke decembermaand. Gelukkig was het maandag met Sint Maarten prachtig weer om te lopen,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DE DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER De vakanties staan voor de deur (tijdens de bouwvak - week 31 t/m week 33, 30 juli 2012 t/m 17 augustus 2012 - zijn er geen lessen!) en we hebben

Nadere informatie

Opgericht 14 september 1973 HELP!! KOMT U ONS BESTUUR VERSTERKEN??

Opgericht 14 september 1973 HELP!! KOMT U ONS BESTUUR VERSTERKEN?? Opgericht 14 september 1973 Clubnieuws 4 31 Augustus 2009 Clubnieuws Wierickeruiters HELP!! Tot onze spijt heeft Ellouise (onze penningmeester) aangegeven volgend jaar haar functie neer te willen leggen.

Nadere informatie