6. Toekenning van een bijdrage blijft twee jaar na datum van de Cultuurfondsbrief van kracht, tenzij anders wordt bepaald.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "6. Toekenning van een bijdrage blijft twee jaar na datum van de Cultuurfondsbrief van kracht, tenzij anders wordt bepaald."

Transcriptie

1 1 ALGEMENE BIJDRAGEREGELINGEN VOOR AMATEURKUNST ALGEMENE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN GELDEND VOOR DE BIJDRAGEREGELINGEN VAN HET PRINS BERNHARD CULTUURFONDS DRENTHE VOOR DE AMATEURISTISCHE KUNSTBEOEFENING. 1. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe kan alleen aan stichtingen en verenigingen met een culturele doelstelling, gevestigd in de provincie Drenthe, desgevraagd een bijdrage verlenen conform de Algemene en Specifieke Richtlijnen van het Cultuurfonds en verder volgens de aanvullende voorwaarden zoals omschreven in onderstaande drie specifieke bijdrageregelingen. 2. Bij het schriftelijk indienen van een aanvraag dient gebruik te worden gemaakt van het formulier zoals dat kan worden gedownload van voorzien van de daarin genoemde bijlagen. 3. De 3 specifieke bijdrageregelingen in Drenthe zijn: * Bijdrageregeling voor aankopen * Bijdrageregeling voor publieke optredens * Bijdrageregeling voor kwaliteitsverbetering 4. De specifieke bijdrageregelingen geven geen recht op een bijdrage, maar omschrijven slechts de voorwaarden die door het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe worden gehanteerd bij het toekennen van een bijdrage. 5. De bijdrageregelingen gelden voor 3 jaar of tot wederopzegging. 6. Toekenning van een bijdrage blijft twee jaar na datum van de Cultuurfondsbrief van kracht, tenzij anders wordt bepaald. 7. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe behandelt aanvragen voor bijdragen in volgorde van binnenkomst. Financiële ondersteuning kan alleen beschikbaar worden gesteld als het budget van het Cultuurfonds toereikend is. 8. Niet in aanmerking voor een bijdrage komen: activiteiten en projecten waarvoor de aanvrager structurele ondersteuning ontvangt; activiteiten en projecten waarmee ten tijde van de beoordeling van de aanvraag al begonnen is of die in een vergevorderd voorbereidingsstadium verkeren; activiteiten en projecten met een overwegend sociaal-maatschappelijk, religieus of politiek karakter; activiteiten en projecten met een fondsenwervend karakter; aanvragen voor prijsuitreikingen of prijzen die worden uitgereikt door andere organisaties dan het Cultuurfonds.

2 2 9. Afrekening van de bijdrage: Goedkeuring van de afrekening en op grond daarvan uitbetaling van de bijdrage vindt plaats, zodra aanvrager heeft opgestuurd: de ondertekende bestuursverklaring; de originele nota s/facturen van aankoop/huur/productie; deze worden na parafering retour gezonden; de berichten en publicaties waaruit blijkt dat op zo groot mogelijke schaal melding is gemaakt van de bijdrage van het Fonds. Het Prins Bernhard Cultuurfonds financiert nooit de volledige kosten van een project. Ook worden geen voorschotten verleend. Wist u dat het Prins Bernhard Cultuurfonds graag een beroep op u doet voor de jaarlijkse Anjeractie? Van de door u bij elkaar gecollecteerde opbrengst ontvangt u voor uw vereniging 1/3 deel. De rest van de opbrengst komt volledig ten goede van de cultuur en natuur in onze provincie.

3 3 1. BIJDRAGEREGELING VOOR AANKOPEN Overweging: Zonder participatie en betrokkenheid van mensen is cultuur een dode letter. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe hecht grote waarde aan alle vormen van meedoen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe wil het meedoen financieel mogelijk helpen maken. 1. Bepalingen + voorwaarden De algemene bepalingen en voorwaarden geldend voor de bijdrageregelingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe voor de amateurkunst zijn van toepassing. Zie 2. Duur regeling De bijdrageregeling gaat in op 1 januari 2014 en geldt voor een nader te bepalen periode, maar tenminste voor drie jaren. 3. Bestemming en voorwaarden waarvoor een bijdrage kan worden aangevraagd Een bijdrage kan worden gevraagd voor de aanschaf en/of de huur en/of het zelf maken van: a. muziekinstrumenten, b. geluids- en lichtapparatuur, c. podiumdelen, decors en toneelgordijnen, d. (zelfgemaakte) uniforme kleding, e. bladmuziek. De aanschaf (huur) van producten en het zelf maken ervan dienen te geschieden voor gebruik door de aanvrager zelf. 4. Hoogte bijdrage ad a. muziekinstrumenten: eenmaal per drie jaar een bijdrage van 25% in de kosten met een maximum van 3.000,-- per aanvrager; ad b. geluids- en lichtapparatuur: eenmaal per negen jaar een bijdrage van 50% in de kosten met een maximum van 3.000,-- per aanvrager; ad c. podiumdelen, decors en toneelgordijnen: eenmaal per negen jaar een bijdrage in de kosten van 25% met een maximum van 2.000,-- per aanvrager; ad d. uniforme kleding: eenmaal per drie jaar een bijdrage van 25% in de kosten met een maximum van 2.000,-- per aanvrager; ad e. bladmuziek: eenmaal per drie jaar een bijdrage in de kosten van 25 % met een maximum van 1.000,-- per aanvrager. 5. Afrekening van de bijdrage Goedkeuring van de afrekening en op grond daarvan toekenning van de bijdrage vindt plaats, zodra: de aanvrager de bestuursverklaring heeft ondertekend en opgestuurd;

4 4 de originele nota s/facturen van het uitvoeringsevenement zijn overgelegd; deze worden na parafering retour gezonden; evenals de berichten en publicaties waaruit blijkt dat aanvrager op zo groot mogelijke schaal melding heeft gemaakt van de bijdrage van het Cultuurfonds. Het Prins Bernhard Cultuurfonds financiert nooit de volledige kosten van een project en verleent geen voorschotten.

5 5 2. BIJDRAGEREGELING VOOR PUBLIEKE OPTREDENS Overweging: Zonder publiek is cultuur een dode letter. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe hecht grote waarde aan festivals, concerten en andere voorstellingen die cultuur op een bijzondere wijze onder de aandacht brengen. Meedoen en laten meedoen: het investeren in cultuur is alleen zinvol wanneer het bereik gegarandeerd is. 1. Bepalingen + voorwaarden De algemene bepalingen en voorwaarden geldend voor de bijdrageregelingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe voor de amateurkunst zijn van toepassing. 2. Duur regeling De bijdrageregeling gaat in op 1 januari 2014 en geldt voor een nader te bepalen periode, maar tenminste voor drie jaren 3. Bestemming en voorwaarden waarvoor een bijdrage kan worden aangevraagd Een bijdrage kan worden gevraagd voor: a. een bijzonder concert, een bijzondere voorstelling of een bijzondere uitvoering van de aanvrager zelf en dient plaats te vinden in de provincie Drenthe. b. een bijzonder festival op initiatief van amateurs en/of vrijwilligers, dat plaatsvindt in de provincie Drenthe. 4. Hoogte bijdrage Ad a. een concert, voorstelling of uitvoering: eenmaal per drie jaar een bijdrage in het geraamde en door het Cultuurfonds goedgekeurde tekort met een maximum van 1.800,--; Ad b. een festival: eenmaal per zes jaar een bijdrage in het geraamde en door het Cultuurfonds goedgekeurde tekort van het festival met een maximum van 4.000, Afrekening van de bijdrage Goedkeuring van de afrekening en op grond daarvan toekenning van de bijdrage vindt plaats, zodra: de aanvrager de bestuursverklaring heeft ondertekend en opgestuurd; de originele nota s/facturen van het uitvoeringsevenement zijn overgelegd; deze worden na parafering retour gezonden; evenals de berichten en publicaties waaruit blijkt dat aanvrager op zo groot mogelijke schaal melding heeft gemaakt van de bijdrage van het Cultuurfonds. Het Prins Bernhard Cultuurfonds financiert nooit de volledige kosten van een project en verleent geen voorschotten.

6 6 3. BIJDRAGEREGELING VOOR KWALITEITSVERBETERING Overweging: Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe hecht grote waarde aan alle vormen van meedoen, ook aan educatie in de amateuristische kunstbeoefening en zelfwerkzaamheid. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe wil het meedoen aan educatieve activiteiten financieel mogelijk maken. 1. Bepalingen + voorwaarden De algemene bepalingen en voorwaarden geldend voor de bijdrageregelingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe voor de amateurkunst zijn van toepassing. 2. Duur regeling De bijdrageregeling gaat in op 1 januari 2014 en geldt voor een nader te bepalen periode maar tenminste voor drie jaren. 3. Speciale projecten Een bijdrage kan worden gevraagd voor: eigen initiatief voor het behoud en de uitbreiding van het aantal actieve beoefenaars in de georganiseerde amateurkunst. Te denken valt aan bijv. workshops, studiedagen, masterclasses, jeugdprojecten en de opleiding van muziekleden in opdracht van de stichting/vereniging of specifieke kosten verbonden met deelname aan concoursen. 5. De afrekening van de bijdrage Goedkeuring van de afrekening en op grond daarvan toekenning van de bijdrage vindt plaats, zodra: de aanvrager de bestuursverklaring heeft ondertekend en opgestuurd; de originele nota s/facturen van het uitvoeringsevenement zijn overgelegd; deze worden na parafering retour gezonden; evenals de berichten en publicaties waaruit blijkt dat aanvrager op zo groot mogelijke schaal melding heeft gemaakt van de bijdrage van het Cultuurfonds. Het Prins Bernhard Cultuurfonds financiert nooit de volledige kosten van een project en verleent geen voorschotten.

Subsidieregels Cultuurfonds

Subsidieregels Cultuurfonds Subsidieregels Cultuurfonds Op deze subsidieregels is de algemene subsidieverordening Borger-Odoorn van toepassing. Deze subsidieregels horen als bijlage bij de Beleidsregels Cultuur en Welzijn 2004-2008

Nadere informatie

Richtlijnen en bepalingen Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland

Richtlijnen en bepalingen Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland Richtlijnen en bepalingen Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland stimuleert cultuur en natuurbehoud in Zeeland. Het richt zich met name op bereiken, beschrijven en

Nadere informatie

Aanvraagformulier financiële ondersteuning Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht

Aanvraagformulier financiële ondersteuning Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht Aanvraagformulier financiële ondersteuning Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht Raadpleeg eerst de richtlijnen voordat u het formulier invult. Deze vindt u op www.cultuurfonds.nl/richtlijnenwijzer. Inleiding

Nadere informatie

Voor amateurkunstverenigingen geldt dat de aanvraag geen betrekking mag hebben op de verplichte jaarlijkse voorstelling.

Voor amateurkunstverenigingen geldt dat de aanvraag geen betrekking mag hebben op de verplichte jaarlijkse voorstelling. AANVRAAGFORMULIER INCIDENTELE SUBSIDIE AMATEUR- EN PODIUMKUNST U kunt uw aanvraag vóór 15 januari, 15 mei of 15 september indienen bij burgemeester en wethouders van Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort.

Nadere informatie

Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank De Kempen

Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank De Kempen Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank De Kempen U wilt graag een bijdrage uit het Coöperatiefonds van Rabobank De Kempen. Om te kunnen beoordelen of uw aanvraag in aanmerking komt, hebben wij een

Nadere informatie

Generiek aanvraagformulier waarderingsubsidie amateurkunst

Generiek aanvraagformulier waarderingsubsidie amateurkunst Generiek aanvraagformulier waarderingsubsidie amateurkunst Wanneer dit formulier invullen? Alle verenigingen en stichtingen die zich actief bezighouden met amateurkunst en gevestigd zijn in de gemeente

Nadere informatie

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015 SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015 Het college van Burgemeester en Wethouders, Gelet op de Algemene subsidieverordening Drimmelen 2007; overwegende dat; Het college

Nadere informatie

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Begrotingskrediet Binnen de perken van de kredieten, voorzien

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEBIJDRAGE BPD CULTUURFONDS

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEBIJDRAGE BPD CULTUURFONDS Alvorens het Aanvraagformulier subsidiebijdrage BPD Cultuurfonds in te vullen, dient u als aanvrager het Reglement subsidiebijdrage BPD Cultuurfonds te lezen en akkoord te gaan met de voorwaarden die in

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

Subsidieregeling gemeentelijke monumenten

Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Organisatie Leiderdorp Organisatietype Gemeente Officiële naam regeling Citeertitel Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Vastgesteld door college

Nadere informatie

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE Artikel 1. - Doel Goedgekeurd door de provincieraad op 25/09/2014 De provincie Antwerpen

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie Regionale Cultuurplannen

Aanvraagformulier subsidie Regionale Cultuurplannen 1 Aanvraagformulier subsidie Regionale Cultuurplannen De Regionale Cultuurplannen (RCP) omvatten een subsidiebudget voor het vergroten van cultuurparticipatie, bedoeld voor amateurkunst (alle kunst- en

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER structurele SUBSIDIE gemeente Vlagtwedde

AANVRAAGFORMULIER structurele SUBSIDIE gemeente Vlagtwedde AANVRAAGFORMULIER structurele SUBSIDIE gemeente Vlagtwedde 2016 LET OP: Subsidieaanvragen ALLEEN middels dit aanvraagformulier (+ bijlage) Aanvraagformulier controleren / aanpassen / aanvullen en terugsturen

Nadere informatie

Subsidieregeling vrijwilligerswerk en mantelzorg 2002

Subsidieregeling vrijwilligerswerk en mantelzorg 2002 Subsidieregeling vrijwilligerswerk en mantelzorg 2002 (geconsolideerde versie, geldend vanaf 18-9-2002 tot 13-7-2005) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam regeling

Nadere informatie

Voorwaarden aanvraag bijdrage stichting Dolfinn

Voorwaarden aanvraag bijdrage stichting Dolfinn Voorwaarden aanvraag bijdrage stichting Dolfinn Doelgroep 1. De bijdragen van Stichting DOLFINN zijn bedoeld voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. Geldend is hierbij de datum van aanvraag van een

Nadere informatie

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Gemeenteblad nr. 906092 Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Beleidsregels waarderingssubsidies stimulering sportbeoefening en beweging in de gemeente Midden-Drenthe Collegebesluit

Nadere informatie

gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2016;

gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2016; Besluit van 2 april 2019 Zaaknummer 342352 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ARNHEM; gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

Reglement Subsidiefonds Cultuur

Reglement Subsidiefonds Cultuur Reglement Subsidiefonds Cultuur Februari 2015 Reglement Subsidiefonds Cultuur Artikel 1. Definities 1.1 Apollo: Cultuurkoepel van de Universiteit Twente en beheerder van het fonds. 1.2 Algemene Vergadering

Nadere informatie

Gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Baarn 2006;

Gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Baarn 2006; Burgemeester en wethouders van Baarn Overwegende dat het wenselijk is aanvullende regels te geven voor de subsidieverlening ten behoeve van de organisatie van activiteiten op het gebied van gemeentelijke

Nadere informatie

WIJKGERICHT WERKEN BUURTBUDGET

WIJKGERICHT WERKEN BUURTBUDGET WIJKGERICHT WERKEN BUURTBUDGET Gemeente beloont bewonersinitiatieven! Wilt u met uw buren en bewoners van uw straat of buurt een activiteit organiseren? Bijvoorbeeld een buurt- of straatfeest, een schoonmaakactie,

Nadere informatie

Uitvoeringsvoorschriften instandhouding provinciale monumenten in Drenthe, leidraad laagrentende lening

Uitvoeringsvoorschriften instandhouding provinciale monumenten in Drenthe, leidraad laagrentende lening Uitvoeringsvoorschriften instandhouding provinciale monumenten in Drenthe, leidraad laagrentende lening (geconsolideerde versie, geldend vanaf 1-10-2008 tot 1-12-2013) Gegevens van de regeling Overheidsorganisa

Nadere informatie

Regeling subsidie cultuureducatie gemeente Oisterwijk 2019.

Regeling subsidie cultuureducatie gemeente Oisterwijk 2019. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oisterwijk Nr. 212686 8 oktober 2018 Regeling subsidie cultuureducatie gemeente Oisterwijk 2019 Wij willen dat de kwaliteit van het cultuureducatie op de

Nadere informatie

SUBSIDIERING VAN UITZONDERLIJKE CULTURELE ACTIVITEITEN VAN BOVENLOKAAL BELANG

SUBSIDIERING VAN UITZONDERLIJKE CULTURELE ACTIVITEITEN VAN BOVENLOKAAL BELANG 1 SUBSIDIERING VAN UITZONDERLIJKE CULTURELE ACTIVITEITEN VAN BOVENLOKAAL BELANG REGLEMENT Vastgesteld door de Provincieraad in vergadering van 24 oktober 1984, nadien gewijzigd in vergadering van 20 september

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagformulier is bedoeld voor een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wordt verleend voor een eenmalige activiteit of ander incidenteel

Nadere informatie

DE RAAD VAN DE GEMEENTE SINT-OEDENRODE;

DE RAAD VAN DE GEMEENTE SINT-OEDENRODE; DE RAAD VAN DE GEMEENTE SINT-OEDENRODE; GEZIEN HET VOORSTEL VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 8 SEPTEMBER 2009, NR. 70/2009; GELET OP ARTIKEL 149 VAN DE GEMEENTEWET; Besluit Vast te stellen de VERORDENING

Nadere informatie

Krediet Kwaliteitsfonds Basisonderwijs 2010-2011 provincie Groningen

Krediet Kwaliteitsfonds Basisonderwijs 2010-2011 provincie Groningen Krediet Kwaliteitsfonds Basisonderwijs 2010-2011 provincie Groningen Het krediet Kwaliteitsfonds Basisonderwijs Provincie Groningen 2010-2011 is een krediet waarvoor schoolbesturen uit de provincie Groningen,

Nadere informatie

HET PODIUMFONDS LAND VAN CUIJK & MAASDUINEN

HET PODIUMFONDS LAND VAN CUIJK & MAASDUINEN HET PODIUMFONDS LAND VAN CUIJK & MAASDUINEN Richtlijnen Raadpleeg eerst de richtlijnen voordat u het formulier invult. Inleiding Financiële ondersteuning kan worden verleend aan concrete culturele en maatschappelijke

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 3016 11 januari 2017 Subsidieregeling Stimuleringsfonds particulier initiatief 2016 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien

Nadere informatie

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg 917 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen van het provinciedecreet;

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014

Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014 Ons kenmerk: 13BWB00034 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; gelet op de beschikking

Nadere informatie

Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Drechterland 2015

Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Drechterland 2015 Raadsbesluit Nr: 2014-79 De raad van de gemeente Drechterland Overwegende dat, het stimuleren van onderhoud en restauratie van gemeentelijke monumenten van belang is voor het behoud van cultureel erfgoed

Nadere informatie

Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019.

Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oisterwijk Nr. 205711 27 september 2018 Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019 Wij willen dat geen van de inwoners van de gemeente Oisterwijk

Nadere informatie

Geschreven door OVL donderdag 12 november :00 - Laatst aangepast donderdag 12 november :01

Geschreven door OVL donderdag 12 november :00 - Laatst aangepast donderdag 12 november :01 Algemeen Op 21 december 2011 heeft de gemeenteraad van de gemeente Leek ingestemd met een breed gedragen initiatief voor de oprichting van een ondernemersfonds ter behartiging van collectieve belangen

Nadere informatie

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen.

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen. Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten:

Nadere informatie

Subsidieverordening beschermde gemeentelijke monumenten Hof van Twente 2012

Subsidieverordening beschermde gemeentelijke monumenten Hof van Twente 2012 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Hof van Twente. Nr. 95342 14 juli 2016 Subsidieverordening beschermde gemeentelijke monumenten Hof van Twente 2012 De raad van de gemeente Hof van Twente, gezien

Nadere informatie

Activiteitenbudget Cultuur Vragen? Invulinstructie

Activiteitenbudget Cultuur Vragen? Invulinstructie Activiteitenbudget Cultuur 2013-2016 Met het Activiteitenbudget Cultuur geven wij uitvoering aan de Cultuurnota Het Verhaal van Groningen 2013 2016. Met dit budget wil de Provincie Groningen de volgende

Nadere informatie

Bomenfonds gemeente Margraten 2010

Bomenfonds gemeente Margraten 2010 Bomenfonds gemeente Margraten 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Aanleiding en doel... 3 Artikel 1: Instelling Bomenfonds gemeente margraten... 4 Artikel 2: Inkomsten Bomenfonds... 4 Artikel 3: Bijdrage

Nadere informatie

Subsidieregeling Haagse amateurkunst Ingangsdatum: 1 maart 2003, laatst gewijzigd augustus 2014

Subsidieregeling Haagse amateurkunst Ingangsdatum: 1 maart 2003, laatst gewijzigd augustus 2014 Ingangsdatum: 1 maart 2003, laatst gewijzigd augustus 2014 Algemene toelichting De subsidieregeling voor de amateurkunst in Den Haag moet ruimte bieden aan vernieuwing, met respect voor het bestaande verenigingsleven.

Nadere informatie

Besluit nr.: Onderwerp: Verordening sociaal-medische indicatie kinderopvang Albrandswaard

Besluit nr.: Onderwerp: Verordening sociaal-medische indicatie kinderopvang Albrandswaard RAADSBESLUIT Besluit nr.: 131248 Onderwerp: Verordening sociaal-medische indicatie kinderopvang Albrandswaard De raad van de gemeente Albrandswaard; Overwegende dat het gewenst is de verlening, de voorschotverlening

Nadere informatie

Vanzelfsprekend kan financiële ondersteuning alleen worden verleend als het budget van het Cultuurfonds toereikend is.

Vanzelfsprekend kan financiële ondersteuning alleen worden verleend als het budget van het Cultuurfonds toereikend is. Richtlijnen Bij de van aanvragen gaat het Prins Bernhard Cultuurfonds uit van de onderstaande richtlijnen met betrekking tot de financiële ondersteuning van projecten. Ze vormen de grondslag voor de Richtlijnenwijzer

Nadere informatie

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 15 december 2009 Bekendgemaakt

Nadere informatie

Gelet op het artikel 90, tweede en derde lid van de Wet raadgevend referendum;

Gelet op het artikel 90, tweede en derde lid van de Wet raadgevend referendum; Subsidieregeling raadgevend referendum Regeling van de Referendumcommissie van 12 november 2015, houdende nadere regels over de verstrekking van subsidies voor activiteiten die tot doel hebben het publieke

Nadere informatie

REGLEMENT Tijdelijke stimuleringsregeling EVC Gehandicaptenzorg

REGLEMENT Tijdelijke stimuleringsregeling EVC Gehandicaptenzorg REGLEMENT Tijdelijke stimuleringsregeling EVC Gehandicaptenzorg I. Definities/begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: VGN: Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. StAG: Stichting Arbeidsmarkt

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten ;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten ; Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten 2018-2020; Gelet op de Algemene subsidieverordening gemeente Asten 2017;

Nadere informatie

Het bestuur behandeld 6 keer per jaar de aanvragen in een vergadering in de maanden: Januari, maart, mei, juni, september, november.

Het bestuur behandeld 6 keer per jaar de aanvragen in een vergadering in de maanden: Januari, maart, mei, juni, september, november. Aanvraagformulier Stichting Donatie Dorpsgemeenschappen Berltsum/Wier. Stichting Donatie Dorpsgemeenschappen Berltsum/Wier neemt alleen aanvragen in behandeling die passen binnen de doelstelling en richtlijnen

Nadere informatie

Aanvraag formulier Subsidie regeling Dorpsraad Lith

Aanvraag formulier Subsidie regeling Dorpsraad Lith Aanvraag formulier Subsidie regeling Versie: 2011-03 Pagina 2 van 6 Geachte heer/mevrouw, Na aanleiding van uw aanvraag om in aanmerking te komen voor een bijdrage in de kosten voor een evenement sturen

Nadere informatie

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland;

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Montferland Nr. 11125 16 januari 2019 Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland 2019 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Regeling subsidie creativiteitsonderwijs gemeente Oisterwijk 2016

Regeling subsidie creativiteitsonderwijs gemeente Oisterwijk 2016 Regeling subsidie creativiteitsonderwijs gemeente Oisterwijk 2016 Datum vaststelling 15 september 2015 Datum publicatie Datum inwerkingtreding 1 oktober 2015 Geldigheidsduur Kalenderjaar 2016 Juridische

Nadere informatie

WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg.

WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg. 216 WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg. De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen

Nadere informatie

Regeling subsidie cultuurdeelname gemeente Oisterwijk 2016

Regeling subsidie cultuurdeelname gemeente Oisterwijk 2016 Regeling subsidie cultuurdeelname gemeente Oisterwijk 2016 Datum vaststelling 15 september 2015 Datum publicatie Datum inwerkingtreding 1 oktober 2015 Geldigheidsduur Kalenderjaar 2016 Juridische grondslag

Nadere informatie

De subsidie regeling Leefbaarheid en bewonersparticipatie: hoe werkt dat eigenlijk?

De subsidie regeling Leefbaarheid en bewonersparticipatie: hoe werkt dat eigenlijk? De subsidie regeling Leefbaarheid en bewonersparticipatie: hoe werkt dat eigenlijk? Handreiking subsidie Leefbaarheid en bewonersparticipatie Dit is een uitgave van de gemeente Den Haag Dienst Publiekszaken

Nadere informatie

Goedgekeurd op de gemeenteraad van 26.03.2015

Goedgekeurd op de gemeenteraad van 26.03.2015 GEMEENTELIJK REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN INITIATIEVEN VAN VRIJWILLIGERSORGANISATIES IN DE ARMOEDEBESTRIJDING ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Wat is de doelstelling van deze subsidies? Met dit reglement

Nadere informatie

De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT

De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT 157 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 24 november 2016 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging van het reglement innovatieve projecten in de welzijns- en gezondheidssector. De provincieraad

Nadere informatie

Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt!

Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt! Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt! Emma s Hof Den Haag Aanvraag indienen Op de website www.fonds1818.nl kunt u het digitale aanvraagformulier invullen. Of u stuurt een uitgewerkt projectplan

Nadere informatie

Voorwaarden Premieplan NOV 2017

Voorwaarden Premieplan NOV 2017 Voorwaarden Premieplan NOV 2017 1. Partners in Premieplan NOV in 2017 - Het Nationaal Ouderenfonds; - KBO-Brabant; - IVN Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid; - Johanniter Hulpverlening; - Landelijke

Nadere informatie

Subsidiereglement voor projecten in het Zuiden in het kader van Zuid-samenwerking

Subsidiereglement voor projecten in het Zuiden in het kader van Zuid-samenwerking Stad Brugge Noord-Zuiddienst Subsidiereglement voor projecten in het Zuiden in het kader van Noord-Zuid Zuid-samenwerking Zetel: Stadhuis, 8000 Brugge Correspondentieadres: Noord-Zuiddienst, Oostmeers

Nadere informatie

Regeling subsidie cultuureducatie gemeente Oisterwijk 2016

Regeling subsidie cultuureducatie gemeente Oisterwijk 2016 Regeling subsidie cultuureducatie gemeente Oisterwijk 2016 Datum vaststelling 15 september 2015 Datum publicatie Datum inwerkingtreding 1 oktober 2015 Geldigheidsduur Kalenderjaar 2016 Juridische grondslag

Nadere informatie

REGLEMENT LOOPBAANCHECK

REGLEMENT LOOPBAANCHECK REGLEMENT LOOPBAANCHECK 2015-2016 Definitief vastgesteld op 2 december 2014 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsbepaling blz. 03 Artikel 2 Algemeen blz. 04 Artikel 3 Doelgroep blz. 05 Artikel 4 Aanvraag loopbaancheck/scholing

Nadere informatie

Toelichting bij het aanvraagformulier subsidie Kunst en Cultuur 2016

Toelichting bij het aanvraagformulier subsidie Kunst en Cultuur 2016 Toelichting bij het aanvraagformulier subsidie Kunst en Cultuur 2016 Wanneer kom ik voor subsidie in aanmerking? Dat hangt af van de activiteit die u wilt organiseren. De gemeente heeft regels vastgesteld

Nadere informatie

Regeling subsidie cultuurproducties gemeente Oisterwijk 2016

Regeling subsidie cultuurproducties gemeente Oisterwijk 2016 Regeling subsidie cultuurproducties gemeente Oisterwijk 2016 Datum vaststelling 15 september 2015 Datum publicatie Datum inwerkingtreding 1 oktober 2015 Geldigheidsduur Kalenderjaar 2016 Juridische grondslag

Nadere informatie

Deelverordening subsidies amateurkunst gemeente Tiel

Deelverordening subsidies amateurkunst gemeente Tiel Bijlage 1: Deelverordening subsidies amateurkunst na aanpassing Deelverordening subsidies amateurkunst gemeente Tiel Beleidsterrein Subsidieterrein Doel subsidies: Subsidievorm: Kunst en Cultuur Amateurkunst

Nadere informatie

Regeling subsidie bibliotheekwerk gemeente Oisterwijk 2016

Regeling subsidie bibliotheekwerk gemeente Oisterwijk 2016 Regeling subsidie bibliotheekwerk gemeente Oisterwijk 2016 Datum vaststelling 15 september 2015 Datum publicatie Datum inwerkingtreding 1 oktober 2015 Geldigheidsduur Kalenderjaar 2016 Juridische grondslag

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE INNOVATIEFONDS SOCIAAL DOMEIN 2018 VOOR INWONERS

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE INNOVATIEFONDS SOCIAAL DOMEIN 2018 VOOR INWONERS Het aanvraagformulier tijdig, volledig ingevuld en ondertekend opsturen naar: Gemeente Westland Cluster Beleid / Innovatiefonds Postbus 150 2670 AD Naaldwijk ACTIVITEIT Naam GEGEVENS AANVRAGER Naam Dhr./Mw.

Nadere informatie

Aan de leden van Provinciale Staten

Aan de leden van Provinciale Staten Aan de leden van Provinciale Staten Datum : 27 januari 2009 Briefnummer : 2009-04028/5/A.22, CW Zaaknummer : 155503 Behandeld door : Antonis M. Telefoonnummer : (050) 316 4312 Antwoord op : Bijlage : Onderwerp

Nadere informatie

Stel je eens. I- VSBfonds - Historie Casus A: Adviezen bij fondsenwerving. I- Specifiek bij VSBfonds II- Algemeen

Stel je eens. I- VSBfonds - Historie Casus A: Adviezen bij fondsenwerving. I- Specifiek bij VSBfonds II- Algemeen Casus A: Adviezen bij fondsenwerving I- Specifiek bij VSBfonds II- Algemeen Annemarijn Boelen Voorlichter Maandag, 23 november 2015 I- VSBfonds - Historie Particulier Vermogensfonds Sinds 1990 in huidige

Nadere informatie

Reglement financiële bijdrage energieonderzoek MKB Energiescan Overijssel, bekend onder de naam Nieuwe energie in bedrijf.

Reglement financiële bijdrage energieonderzoek MKB Energiescan Overijssel, bekend onder de naam Nieuwe energie in bedrijf. Deelnemersreglement project Nieuwe energie in bedrijf Reglement financiële bijdrage energieonderzoek MKB Energiescan Overijssel, bekend onder de naam Nieuwe energie in bedrijf. Versie: 1 januari 2014 De

Nadere informatie

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven van vrijwilligersorganisaties in de armoedebestrijding

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven van vrijwilligersorganisaties in de armoedebestrijding Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven van vrijwilligersorganisaties in de armoedebestrijding Algemene bepalingen Artikel 1: Wat is de doelstelling van deze subsidies? Met dit reglement

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit financiering instandhouding provinciale monumenten in Drenthe

Uitvoeringsbesluit financiering instandhouding provinciale monumenten in Drenthe Uitvoeringsbesluit financiering instandhouding provinciale monumenten in Drenthe (geconsolideerde versie, geldend vanaf 1-1-2013) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële

Nadere informatie

Fondsenwerving en crowdfunding door muziekverenigingen

Fondsenwerving en crowdfunding door muziekverenigingen Fondsenwerving en crowdfunding door muziekverenigingen Checklist Stel een duidelijke begroting op. Maak een verdeling van financieringsbronnen. Van welke bronnen komen de financiële middelen en hoe zijn

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013 SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013 HOOFDSTUK

Nadere informatie

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten: vast

Nadere informatie

Subsidie-aanvraagformulier Initiatieven Coevorden Verbindt

Subsidie-aanvraagformulier Initiatieven Coevorden Verbindt Subsidieaanvraagformulier Initiatieven Coevorden Verbindt In 2018 heeft de gemeente Coevorden 610.000 beschikbaar voor initiatieven die een bijdrage leveren aan Coevorden Verbindt. Het gaat om een nieuwe

Nadere informatie

Subsidieverordening Duurzaamheidfonds

Subsidieverordening Duurzaamheidfonds Subsidieverordening Duurzaamheidfonds 2015-2018 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begrippenlijst Voor de toepassing van de Subsidieverordening Duurzaamheidfonds Leiden 2015-2018, hierna de Verordening,

Nadere informatie

Aanvragen worden ingediend door:

Aanvragen worden ingediend door: Het budget voor bewonersinitiatieven wordt door de buurt en aan de buurt besteed. Bent u een bewoner en/of ondernemer van de wijken De Baarsjes, Oud-West of Westerpark en wilt u een bewonersinitiatief

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

INTERESTSUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2013-2015

INTERESTSUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2013-2015 INTERESTSUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING BESTAANDE BOUW PARTICULIEREN 2013-2015 SUBSIDIEVERSTREKKING ARTIKEL 1 BEGRIPSBEPALINGEN In deze regeling wordt verstaan onder: a. ASV: de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Reglement persoonsgebonden budget GGZ Univé

Reglement persoonsgebonden budget GGZ Univé Reglement persoonsgebonden budget GGZ Univé geldend vanaf 1 januari 2009 2 REGLEMENT PERSOONSGEBONDEN BUDGET GGZ UNIVÉ 2009 Inhoudsopgave I. ALGEMEEN GEDEELTE 3 1.1. Algemeen 3 1.2. Voor welke zorg 3 1.3.

Nadere informatie

Handleiding Stappenplan en Klachtenregeling

Handleiding Stappenplan en Klachtenregeling Handleiding Stappenplan en Klachtenregeling Uitleg Stappenplan In de wijk Randenbroek/Schuilenburg kan de aanvrager de volgende informatie bij de werkgroep Buurtbudget vinden en ontvangen. Hierna te noemen

Nadere informatie

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 44114 22 mei 2015 Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien het

Nadere informatie

Alleen organisaties met een culturele doelstelling en zonder winstoogmerk kunnen een aanvraag indienen.

Alleen organisaties met een culturele doelstelling en zonder winstoogmerk kunnen een aanvraag indienen. KUNSTPARTICIPATIE: OVER DEZE SUBSIDIE Met de programmalijn Kunstparticipatie wil het Fonds de vernieuwing van het aanbod van kunstbeoefening in de vrije tijd realiseren. Daarnaast wil het bijdragen aan

Nadere informatie

Starterslening Hof van Twente

Starterslening Hof van Twente Gemeente Hof van Twente 2010-2011 Starterslening Hof van Twente Meer kansen voor starters op de koopwoningmarkt in Hof van Twente. w w w. h o f va n t w e n t e. n l Vanwege de hoge huizenprijzen is het

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Ons kenmerk:15uit01574 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; Gelet op de beschikking

Nadere informatie

De bewonersinitiatieven hebben betrekking op één of meer van de volgende punten

De bewonersinitiatieven hebben betrekking op één of meer van de volgende punten Het budget voor bewonersinitiatieven wordt door de buurt aan de buurt besteed. Bent u een bewoner en/of ondernemer van de wijken De Baarsjes, Oud-West, Westerpark of Bos & Lommer en wilt u een bewonersinitiatief

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELING LEEFBAARHEIDSFONDS. (Versie 9 d.d )

UITVOERINGSREGELING LEEFBAARHEIDSFONDS. (Versie 9 d.d ) UITVOERINGSREGELING LEEFBAARHEIDSFONDS (Versie 9 d.d. 7-09-2015) Algemeen Jaarlijks stelt de gemeente Heerhugowaard subsidie beschikbaar voor activiteiten die met de leefbaarheid in de omgeving te maken

Nadere informatie

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Doel van de subsidie Het gemeentebestuur keert, binnen de perken van het bedrag vermeld onder de actie ACT- 102/Ondersteuning gemeenschapsvormende initiatieven/0719-00/6493000

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. vast te stellen de Subsidieregeling gedragsbeïnvloeding verkeersveiligheid Fryslân:

PROVINCIAAL BLAD. vast te stellen de Subsidieregeling gedragsbeïnvloeding verkeersveiligheid Fryslân: PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Fryslân. Nr. 152 12 januari 2016 Uitvoeringsregeling van 1 januari 2016, houdende regels betreffende de subsidiëring vanactiviteiten waarmee de verkeersveiligheid

Nadere informatie

Subsidieverordening Duurzaamheidfonds 2013-2015

Subsidieverordening Duurzaamheidfonds 2013-2015 Subsidieverordening Duurzaamheidfonds 2013-2015 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begrippenlijst Voor de toepassing van de Subsidieverordening Duurzaamheidfonds Leiden 2013-2015, hierna: de Verordening,

Nadere informatie

Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling cultuurparticipatie

Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling cultuurparticipatie GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerlen. Nr. 40032 17 juli 2014 Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling cultuurparticipatie Artikel 1 Begripsomschrijving In deze beleidsregel wordt verstaan

Nadere informatie

UITVOERINGSBESLUIT FINANCIERING INSTANDHOUDING PROVINCIALE MONUMENTEN IN DRENTHE

UITVOERINGSBESLUIT FINANCIERING INSTANDHOUDING PROVINCIALE MONUMENTEN IN DRENTHE UITVOERINGSBESLUIT FINANCIERING INSTANDHOUDING PROVINCIALE MONUMENTEN IN DRENTHE HOOFDSTUK 1, ALGEMEEN Artikel 1, Begripsomschrijvingen In deze beleidsregel wordt verstaan onder: a. provinciaal monument:

Nadere informatie

Stimuleringsregeling gevelverbetering en buitenruimte private kavels bedrijventerreinen Cardanuslaan en Schaapsdrift

Stimuleringsregeling gevelverbetering en buitenruimte private kavels bedrijventerreinen Cardanuslaan en Schaapsdrift Stimuleringsregeling gevelverbetering en buitenruimte private kavels bedrijventerreinen Cardanuslaan en Schaapsdrift Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Renkum Gelezen: Het voorstel

Nadere informatie

Beleidsregel Peuteropvang Koggenland 2017.

Beleidsregel Peuteropvang Koggenland 2017. Beleidsregel Peuteropvang Koggenland 2017. Inleiding Algemeen Deze beleidsregel is een uitwerking van de Algemene Subsidieverordening Koggenland (ASV). Zij wordt (ingevolge artikel 2 lid 4 ASV) vastgesteld

Nadere informatie

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT:

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT: 83 LANDBOUW Provincieraadsbesluit van 25 september 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement voor de subsidiëring van initiatieven voor duurzame en verbrede landbouw Gelet op het provinciedecreet;

Nadere informatie

Subsidieregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop Drenthe 2015

Subsidieregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop Drenthe 2015 Subsidieregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop Drenthe 205 (geconsolideerde versie, geldend vanaf 9-2-205) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam regeling Subsidieregeling

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 20 maart, nummer 14

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 20 maart, nummer 14 VERORDENING CULTURELE EN SPORTIEVE DEELNAME de raad van de gemeente Geldermalsen, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 20 maart, nummer 14 gelet op de artikelen 147

Nadere informatie

Budget Educatie en Participatie Projecten (BEPP)

Budget Educatie en Participatie Projecten (BEPP) Budget Educatie en Participatie Projecten (BEPP) Met het Budget Educatie en Participatie Projecten willen de provincie Groningen en het Rijk een aantal doelstellingen bereiken. We hanteren daarbij een

Nadere informatie

Interestsubsidieregeling energiebesparing bestaande bouw particulieren Drenthe 2013-2015

Interestsubsidieregeling energiebesparing bestaande bouw particulieren Drenthe 2013-2015 Interestsubsidieregeling energiebesparing bestaande bouw particulieren Drenthe 2013-2015 (geconsolideerde versie, geldend vanaf 31-5-2013) Gegevens van de regeling Overheidsorganisati e Officiële naam

Nadere informatie

SCVM REGLEMENT HERCERTIFICATIE MAKELAAR

SCVM REGLEMENT HERCERTIFICATIE MAKELAAR Bijlage 5 "SCVM Reglement hercertificatie (behorende bij Certificatieschema SCVM makelaar onroerende zaken ) SCVM REGLEMENT HERCERTIFICATIE MAKELAAR SCVM Reglement Hercertificatie 01 (Datum) (Datum) (17-12-2015)

Nadere informatie

Beleidsregel Participatie bijzondere groepen en versterking verenigingen. Voor de toepassing van deze beleidsregel wordt verstaan onder:

Beleidsregel Participatie bijzondere groepen en versterking verenigingen. Voor de toepassing van deze beleidsregel wordt verstaan onder: Beleidsregel Participatie bijzondere groepen en versterking verenigingen Artikel 1 Definities Voor de toepassing van deze beleidsregel wordt verstaan onder: a. Instelling: Een rechtspersoonlijkheid bezittende

Nadere informatie