Informatiebijeenkomst. December 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiebijeenkomst. December 2017"

Transcriptie

1 Informatiebijeenkomst Akkoord Reparatie FLOovergangsrecht brandweerpersoneel December 2017

2 Inhoud presentatie Terugblik proces Inhoud akkoord Transitie Invoering nieuw hoofdstuk 9f CAR per 1 januari 2018 Procesafspraak

3 Terugblik proces 9 mei 2016 Financieel mandaat van de Brandweerkamer voor de groep medewerkers met minder dan 20 dienstjaren 9 oktober 2016 Aanvullend mandaat van de Brandweerkamer; groep medewerkers met meer dan 20 dienstjaren is toegevoegd 29 oktober 2016 Principeakkoord op hoofdlijnen November 2016/ Maart 2017 Technische uitwerking Principeakkoord op hoofdlijnen 25 maart 2017: Principeakkoord Reparatie FLO-overgangsrecht brandweerpersoneel Zomer 2017: Ledenraadpleging November 2017: Ondertekening Akkoord

4 Inhoud akkoord 1. Afspraken over langer doorwerken en uittredeleeftijd. 2. Afspraken over de non-actieve periode met een nettoinkomensgarantie. 3. Afspraken over de transitie: overgang van de huidige naar de nieuwe regeling. 4. Afspraken over langer doorwerken en eerder uittreden. 5. Afspraken over inkomensaanvulling in een niet-repressieve functie bij de werkgever. 6. Afspraken over de levensloopregeling en de levenslooptegoeden. 7. Afspraken voor medewerkers met een afwijkende FLO-leeftijd. 8. Inkomensvangnet bij ziekte. 9. Procesafspraak (2018) verdere verhoging AOW- en pensioenleeftijd.

5 Hoofdlijnen nieuwe afspraken

6 Netto-inkomensgarantie van 75% Berekening De hoogte van de netto-inkomensgarantie bedraagt 75% van de berekeningsgrondslag volgens het fiscale kader dat geldt voor een actieve medewerker. Achtergrond berekeningswijze De medewerker wordt door deze berekeningswijze niet geraakt door fiscale maatregelen die inactiviteit extra belasten. Krijgen actieve medewerkers te maken met fiscale maatregelen dan gelden die ook voor de medewerkers in de non-actieve periode.

7 Netto-inkomensgarantie van 75% Berekeningsgrondslag: de optelsom van: het salaris en de toegekende salaristoelage(n) bedoeld in artikel 1:1 qq en rr,; de IKB-onderdelen bedoeld in artikel 3:28 lid 2 onder a en b; de TOR bedoeld in artikel 3:37; de in de artikel 20:2 leden 3 en 4 opgenomen regelingen, voor zover die aan de ambtenaar zijn toegekend, met uitzondering van de levensloopbijdrage, bedoeld in de artikelen 9e:8 en 9e:9, berekend over de maand onmiddellijk voorafgaande aan de ingangsdatum van de geheel of gedeeltelijke periode van buitengewoon verlof. De berekeningsgrondslag wordt geïndexeerd met de generieke salarisverhoging, waaronder ook begrepen de stijging van de IKB-onderdelen

8 Eervol ontslag aan het einde van de non-actieve periode De ambtenaar wordt eervol ontslag verleend na afloop van de periode van non-activiteit Het ontslag gaat in op de dag die volgt op de laatste dag van de nonactieve periode. Het college neemt een opzegtermijn van drie maanden in acht. Als de opzegtermijn niet in acht wordt genomen, gaat de ontslagdatum later in zonder dat dit gevolgen heeft voor de einddatum van de nonactieve periode.

9 Langer werken in een repressieve functie Medewerker heeft de keuze om de uittredeleeftijd naar een later moment te verschuiven. Voorwaarden: Positieve uitslag PPMO-keuring (G1 of G2). Toestemming geldt telkens voor een jaar. Opschuiven mogelijk tot leeftijd 59. Opschuiven tijdens periode dat werkgever een inkomensaanvulling in een niet-repressieve functie aanbiedt, betekent dat de medewerker daar geen gebruik van kan maken.

10 Uittreden op de oude staffelleeftijd De medewerker kan ervoor kiezen om uit te treden op de oude uittredeleeftijd; de oude staffelleeftijd. Aandachtspunten: Het eventuele financiële gat dat hierdoor ontstaat is voor eigen rekening. Gebruikmaking van de oude staffelleeftijd mag niet leiden tot substantiële meerkosten. De medewerkers in het cohort 0-5 dienstjaren heeft geen keuze; de uittredeleeftijd was en blijft 59 jaar. Voor de medewerkers in het cohort 5-10 dienstjaren zou het jaar 50/90 werken ook mee verschuiven. 50/90 werken op 57-jarige leeftijd is per 1 januari 2018 echter niet langer mogelijk.

11 Inkomensaanvulling in een nietrepressieve functie Medewerker kan in de non-actieve periode bij eigen werkgever Niet-repressieve werkzaamheden verrichten en zo voorzien in een inkomensaanvulling. Voorwaarden: Er is formatieve en/of budgettaire ruimte -> overleg op OR-tafel Vergoeding wordt bepaald aan de hand van de zwaarte van de werkzaamheden. Aanvullen tot maximaal 100% bruto van zijn berekeningsgrondslag op jaarbasis. CAR-UWO is niet van toepassing; medewerker ontvangt alleen een vergoeding voor daadwerkelijk verrichtte werkzaamheden. Geen samenloop met opschuiven uittredeleeftijd repressieve dienst Rechtspositionele (on) mogelijkheden worden nog nader onderzocht.

12 Inkomensvangnet bij ziekte Vanaf de leeftijd van 55 jaar een inkomensvangnet bij gedeeltelijke of volledige, maar niet duurzame, arbeidsongeschiktheid voor de bezwarende functie. Geldt naast de huidige werkgarantie vanaf 50 jaar Gaat uit twee aanspraken bestaan vanaf de leeftijd van 55 jaar, t.w Vervallen van de inkomenskortingsregeling 2 maanden na dagtekening UWV-beschikking Geen formele herplaatsing maar detachering met behoud van alle aanspraken uit repressieve functie

13 Overgangsvergoeding De ambtenaar met recht op nieuw FLO-overgangsrecht heeft aanspraak op een overgangsvergoeding van: a ,00 bruto als het om een ambtenaar gaat met 10 tot 20 dienstjaren op 1 januari 2006 indien de inkomensafhankelijke ziektekostenpremie volgens de lokale uitvoering van het FLO-overgangsrecht 2006 in de levensloopperiode werd doorbetaald door de werkgever bij toepassing van de groene loonheffingstabel; b ,00 bruto als niet voldaan wordt aan de voorwaarden onder a gesteld. c. De overgangsvergoeding wordt betaalbaar gesteld in de laatste maand van actieve dienst

14 De levensloopregeling Afspraak is om de mogelijkheden van de levensloopregeling maximaal te benutten. Doel is het binnen de wettelijke mogelijkheden voorkomen van een fiscale boete: Medewerkers bouwen levenslooptegoed op zo lang als dat wettelijk is toegestaan. Medewerker die voor 1 januari 2022 gebruikmaken van het FLOovergangsrecht nemen het levenslooptegoed op, ter financiering van de netto-inkomensgarantie in deze periode. Het levenslooptegoed van medewerker die geen gebruik meer kunnen maken van de levensloopregeling wordt gebruikt voor de financiering van de netto-inkomensgarantie. Voor medewerkers die het LOGA-pad verlaten, of nooit gevolgd hebben wordt een berekening gemaakt van hetgeen opgebouwd zou zijn wanneer het LOGA pad wel gevolgd zou zijn. Het resultaat daarvan wordt in mindering gebracht op de aanspraken op grond van de nettoinkomensgarantie. Uitvoering na 2018.

15 Netto pensioenproduct De levensloopregeling eindigt op 31 december Afspraak is om de mogelijkheid van een netto spaar- of pensioenproduct nader te onderzoeken: - als bestemming voor de levenslooptegoeden en/of - als inkomensvoorziening in non-actieve periode, waardoor de werkgever niet de fiscale boete van 52% verschuldigd is.

16 Afspraken voor afwijkende leeftijden Medewerkers met oude FLO-leeftijd 56,57,58 en 59 jaar - Nieuwe regeling wordt toegepast. - Huidig onderscheid komt te vervallen. FLO60: - De levensloopaanspraken van de ambtenaar waarvan de leeftijdsgrens is vastgesteld op 60 jaar en vóór 1 januari 2022 zijn gehele levensloop kan opnemen, blijven ongewijzigd. - Afkoop in december 2021 wanneer aanspraken niet of niet geheel vóór 1 januari 2022 kunnen worden opgenomen. - Vindt vanaf 1 januari 2022 vrijwillige voortzetting van de pensioenopbouw plaats door middel van voortzetting deelnemerschap ABP, dan neemt de werkgever de vigerende werkgeverspremie voor zijn rekening. De periode van voorzetting deelnemerschap ABP bedraagt maximaal twee jaar.

17 Compensatie AOW-hiaat Medewerkers die in de periode tot 1 januari 2013 gebruik zijn gaan maken van het FLO-overgangsrecht en inactief waren op 29 oktober 2016 ontvangen AOW-compensatie onder aftrek van eventueel genoten rijkscompensatieregling (overbruggingsregeling SVB); specifieke regelingen getroffen tussen werkgever en werknemer na met als doel AOW-gat te compenseren Medewerkers die inactief waren op 29 oktober 2016 en vanaf 1 januari 2013 niet langer konden doorwerken (vanwege ziekte), of mochten doorwerken ontvangen een compensatie van het AOW-hiaat. Geldt ook voor FLO60 Verdere stijging AOW > 67 : Procesafspraak; komt terug op onderhandelingstafel in Dus maximale compensatie 24 maanden!

18 Overige zaken Verrekening inkomsten tijdens de non-actieve periode Opschorten tweede loopbaan voor groep < 20 dienstjaren De werking van de artikelen 9b:24 en 9b:25 worden over het kalenderjaar 2018 buiten werking gezet, tenzij met de ambtenaar reeds loopbaanafspraken zijn overeengekomen. Tenzij de ambtenaar om medische redenen aan een tweede loopbaan gaat werken.

19 Ingangsdatum en transitie De inwerkingtredingsdatum van de nieuwe regeling is: 1 januari Transitie: dit zijn de afspraken over de overgang van de huidige regeling van medewerkers die op 29 oktober 2016 actief waren naar de nieuwe regeling. Medewerker die op de peildatum actief is gaat over naar de nieuwe regeling (ook wanneer de medewerker in een actieve variant zit van het huidige FLO-overgangsrecht). Werkt de medewerker op 1/1/2018 in een actieve variant van het huidige FLO-overgangsrecht en is de nieuwe uittrede-leeftijd nog niet bereikt, dan gaat men per 1/1/ % werken tegen 100% van het inkomen. Periode 50/90 en 100/120 alsmede de bonus wordt niet gesaldeerd met rechten principeakkoord. Voor medewerkers die inactief zijn op 1/1/2018 betekent de transitie een wijziging van de FLO-uitkering van 80% bruto naar 75% netto. 15 december 2017 LOGA

20 Procesafspraken Partijen zullen in 2018 bezien of het noodzakelijk is om nadere afspraken te maken in verband met gewijzigde regelgeving op het terrein van AOW en pensioen. Partijen onderzoeken in 2018 alternatieven voor de inzet van Levenslooptegoeden, zoals een netto-pensioenpolis. Partijen spreken af samenwerking te zoeken met andere sectoren met bezwarende beroepen, met als doel een gezamenlijk lobby te starten, die erop gericht is dat bij wetgevingstrajecten rekening gehouden wordt met de rechtspositie van medewerkers in bezwarende functies.

21 VRAGEN Vereniging van Nederlandse Gemeenten

4. Dit hoofdstuk is alleen van toepassing indien en voor zover er geen afwijkende bepaling uit hoofdstuk 9f van toepassing is.

4. Dit hoofdstuk is alleen van toepassing indien en voor zover er geen afwijkende bepaling uit hoofdstuk 9f van toepassing is. Bijlage bij LOGA-brief TAZ/U201700991 Bijlage 1 CAR teksten A. Aan artikel 9b:1 wordt een nieuw vierde lid toegevoegd: 4. Dit hoofdstuk is alleen van toepassing indien en voor zover er geen afwijkende

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oss;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oss; CVDR Officiële uitgave van Oss. Nr. CVDR611849_1 24 juli 2018 94ste wijziging CAR-AR Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oss; gezien het voorstel 20 maart 2018; B E S L U I T : Vast

Nadere informatie

Bekendmaking reparatie 3e ww jaren FLO overgansrecht gemeente Harlingen

Bekendmaking reparatie 3e ww jaren FLO overgansrecht gemeente Harlingen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Harlingen Nr. 182258 24 augustus 2018 Bekendmaking reparatie 3e ww jaren FLO overgansrecht gemeente Harlingen Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Inhoud presentatie. Informatiebijeenkomst Uitwerking Akkoord Reparatie FLOovergangsrecht. Inzet Levenslooptegoed 2019 tot 2022

Inhoud presentatie. Informatiebijeenkomst Uitwerking Akkoord Reparatie FLOovergangsrecht. Inzet Levenslooptegoed 2019 tot 2022 Informatiebijeenkomst Uitwerking Akkoord Reparatie FLOovergangsrecht brandweerpersoneel Inzet Levenslooptegoed 2019 tot 2022 Zeist 2 oktober 2018 Inhoud presentatie q Terugblik inhoud Akkoord q Stavaza

Nadere informatie

Wijziging arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Leidschendam-Voorburg

Wijziging arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Leidschendam-Voorburg GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Leidschendam-Voorburg Nr. 33580 16 februari 2018 Wijziging arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Leidschendam-Voorburg Burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zaanstad Nr. 67858 3 april 2018 Wijzigingen in de Arbeidsvoorwaardenregeling Gemeente Zaanstad (AGZ) als gevolg van de LOGA circulaireslbr. 17/070 CvA/LOGA

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Nota BW 94ste wijziging CAR-LAR FLO en WW

GEMEENTEBLAD. Nr Nota BW 94ste wijziging CAR-LAR FLO en WW GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Alkmaar Nr. 89794 30 april 2018 Nota BW 94ste wijziging CAR-LAR FLO en WW Samenvatting Met dit B&W besluit worden er verschillende wijzigingen in de CAR-LAR

Nadere informatie

Brandweerkamer van de VNG

Brandweerkamer van de VNG Brief aan de Veiligheidsregio s T.a.v. het bestuur Datum 17 mei 2017 Ons kenmerk ECWGO/U201700407 Bijlage(n) 3 Brandweerkamer van de VNG Onderwerp Principeakkoord Reparatie FLO-overgangsrecht 2017 Samenvatting

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling Gemeente Venray

B en W Adviesnota ADVIES. Wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling Gemeente Venray B en W Adviesnota Onderwerp Wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling Gemeente Venray Zaaknummer Teammanager Mark-Jan Katz B & W datum 30 april 2018 Afdeling/Team Bedrijfsvoering/Human Resource Management Naam

Nadere informatie

Uitwerking akkoord Reparatie FLO-overgangsrecht voor brandweerpersoneel gemeente Heerde

Uitwerking akkoord Reparatie FLO-overgangsrecht voor brandweerpersoneel gemeente Heerde GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Heerde Nr. 154541 20 juli 2018 Uitwerking akkoord Reparatie FLO-overgangsrecht voor brandweerpersoneel gemeente Heerde Datum 18 december 2017 Ons kenmerk

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 18 december 2017 U Lbr. 17/080 CvA/LOGA 17/16 (070)

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 18 december 2017 U Lbr. 17/080 CvA/LOGA 17/16 (070) Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 18 december 2017 Ons kenmerk TAZ/U201700991 Lbr. 17/080 CvA/LOGA 17/16 Telefoon (070) 373 8393 Bijlage(n) 2 Onderwerp Uitwerking akkoord Reparatie

Nadere informatie

B Samenvatting voorstel

B Samenvatting voorstel B.10 1. Samenvatting voorstel Vrijdag 19 mei 2017 zijn de veiligheidsregio s door de Brandweerkamer en het bestuur van de VNG in het kader van de ledenraadpleging gevraagd om, namens het bestuur van de

Nadere informatie

Principeakkoord Reparatie FLO-overgangsrecht brandweerpersoneel

Principeakkoord Reparatie FLO-overgangsrecht brandweerpersoneel Principeakkoord Reparatie FLO-overgangsrecht brandweerpersoneel y3 Hoofdstukken 1. lnleiding 2. Cohorten 3. Uittredeleeftijd, deeltijdwerken en lengte non-activiteitsperiode 4. Netto-inkomensgarantie in

Nadere informatie

Principeakkoord op hoofdlijnen. Stand van zaken 31 oktober 2016

Principeakkoord op hoofdlijnen. Stand van zaken 31 oktober 2016 Principeakkoord op hoofdlijnen Stand van zaken 31 oktober 2016 Inhoud presentatie Opfrissen uitkomst overleg 7 oktober Verloop onderhandeling 29 oktober Bespreking hoofdlijnen principeakkoord Wat is er

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Ledenraadpleging FLO Brandweer 1- Notagegevens Notanummer 2017-000904 Datum 13-06-2017 Programma: 02 Openbare orde en veiligheid Portefeuillehouder Burgemeester

Nadere informatie

In artikel 3:16 lid 2 worden de woorden hoofdstuk 9a, 9b, 9d of 9e vervangen door: hoofdstuk 9a, 9b, 9e of 9f.

In artikel 3:16 lid 2 worden de woorden hoofdstuk 9a, 9b, 9d of 9e vervangen door: hoofdstuk 9a, 9b, 9e of 9f. CAR-teksten Bijlage bij ledenbrief TAZ/U201900344 A B In artikel 3:16 lid 2 worden de woorden hoofdstuk 9a, 9b, 9d of 9e vervangen door: hoofdstuk 9a, 9b, 9e of 9f. Artikel 9a:11 wordt, inclusief koptekst,

Nadere informatie

Gelezen de circulaire van het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden d.d. 22 november 2018, nr. TAZ/U

Gelezen de circulaire van het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden d.d. 22 november 2018, nr. TAZ/U Gelezen de circulaire van het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden d.d. 22 november 2018, nr. TAZ/U201801056 B e s l u i t : De tekst van de CAR-UWO als volgt te wijzigen: A. In hoofdstuk

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard:

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Krimpenerwaard Nr. 180939 19 juli 2019 Verordening van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard houdende regels omtrent Arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Twee onderwerpen: Onderzoek beleving repressief brandweerpersoneel Ledenraadpleging principeakkoord reparatie FLO-overgangsrecht

Twee onderwerpen: Onderzoek beleving repressief brandweerpersoneel Ledenraadpleging principeakkoord reparatie FLO-overgangsrecht LEDENBRIEF BRANDWEER Twee onderwerpen: Onderzoek beleving repressief brandweerpersoneel Ledenraadpleging principeakkoord reparatie FLO-overgangsrecht INLEIDING Deze ledenbrief sturen naar we naar alle

Nadere informatie

Ledenbrief Brandweer

Ledenbrief Brandweer CMHF - Sector Lagere Overheden Bezoekadres: Bezuidenhoutseweg 60, Den Haag Postadres: Postbus 91460, 2509 EB Den Haag Telefoon (070) 3499666 E-mail: A.vanKleffens@cmhf.nl Website: www.cmhf.nl IBAN: NL83RABO0365934844

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 22 november 2018 U Lbr. 18/075 LOGA 18/07

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 22 november 2018 U Lbr. 18/075 LOGA 18/07 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 22 november 2018 Ons kenmerk TAZ/U201801057 Lbr. 18/075 LOGA 18/07 Telefoon 0703738393 Bijlage(n) 1 Onderwerp FLO-overgangsrecht: Compensatieregeling

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Twente Nr. 393 19 april 2019 Wijziging van de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente Het

Nadere informatie

LOGA. Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden. College voor Arbeidszaken/VNG. FNV Overheid. CNV Overheid

LOGA. Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden. College voor Arbeidszaken/VNG. FNV Overheid. CNV Overheid LOGA College voor Arbeidszaken/VNG FNV Overheid CNV Overheid CMHF Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden Datum 22 november 2018 Ons kenmerk

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 26 september TAZ/U / Lbr:19/073/ CVA-LOGA 19/09

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 26 september TAZ/U / Lbr:19/073/ CVA-LOGA 19/09 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 26 september 2019 Kenmerk TAZ/U201900748/ Lbr:19/073/ CVA-LOGA 19/09 Telefoon 070 3738393 Bijlage(n) 1 Onderwerp FLO-overgangsrecht: nadere aanpassing

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 26 juni TAZ/U / LOGA 19/06 Lbr 19/049

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 26 juni TAZ/U / LOGA 19/06 Lbr 19/049 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 26 juni 209 Ons kenmerk TAZ/U20900530/ LOGA 9/06 Lbr 9/049 Telefoon 070 373 8393 Onderwerp Nadere uitwerking Akkoord Reparatie FLO-overgangsrecht

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 22 november 2018 U Lbr. 18/073 LOGA 18/06

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 22 november 2018 U Lbr. 18/073 LOGA 18/06 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 22 november 208 Ons kenmerk TAZ/U2080056 Lbr. 8/073 LOGA 8/06 Telefoon 070 3738393 Bijlage(n) Onderwerp FLO-overgangsrecht: Opbouw en inzet levenslooptegoeden

Nadere informatie

FLO-overgangsregeling Ambulancezorg

FLO-overgangsregeling Ambulancezorg FLO-overgangsregeling Ambulancezorg 1 Aanleiding De Loyalis productoplossing voor uw FLO-overgangsregeling vervalt. Waarom? De levensloopregeling vervalt per 1 januari 2022 Er is steeds minder fiscale

Nadere informatie

Bijlagen behorende bij Besluit Dagelijks Bestuur van 28 februari 2018 nr

Bijlagen behorende bij Besluit Dagelijks Bestuur van 28 februari 2018 nr Bijlagen behorende bij Besluit Dagelijks Bestuur van 28 februari 2018 nr 180109-008 Bijlage 1 FLO-overgangsrecht: wijziging leeftijdsafhankelijke factoren ledenbrief 10 maart 2017 ECWGO/U201700191 Lbr.

Nadere informatie

ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE GRONINGEN. Gelet op de Algemene wet bestuursrecht, de Gemeentewet, de Ambtenarenwet;

ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE GRONINGEN. Gelet op de Algemene wet bestuursrecht, de Gemeentewet, de Ambtenarenwet; CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR100984_4 21 november 2017 ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE GRONINGEN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN; Gelet op de Algemene wet bestuursrecht, de Gemeentewet,

Nadere informatie

LOGA. Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden. T.a.v. het college en de raad. 22 november TAZ/U Lbr.

LOGA. Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden. T.a.v. het college en de raad. 22 november TAZ/U Lbr. LOGA College voor Arbeidszaken/VN G FNV Overheid CNV Overheid Brief aan de leden CMHF T.a.v. het college en de raad Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden Datum 22 november 2018 Ons kenmerk

Nadere informatie

ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE PUTTEN

ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE PUTTEN CVDR Officiële uitgave van Putten. Nr. CVDR305060_4 22 mei 2018 ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE PUTTEN Burgemeester en wethouders van de gemeente Putten; Gelet op artikel 125 van de ambtenarenwet en

Nadere informatie

OVERGANGSRECHT AMBTENAREN IN EEN FUNCTIE DIE OP 31 DECEMBER 2005 RECHT GAF OP FUNCTIONEEL LEEFTIJDSONTSLAG

OVERGANGSRECHT AMBTENAREN IN EEN FUNCTIE DIE OP 31 DECEMBER 2005 RECHT GAF OP FUNCTIONEEL LEEFTIJDSONTSLAG Hoofdstuk Versie: Versie geldend op 1-1-2011 9b OVERGANGSRECHT AMBTENAREN IN EEN FUNCTIE DIE OP 31 DECEMBER 2005 RECHT GAF OP FUNCTIONEEL LEEFTIJDSONTSLAG 1.Algemene bepalingen Werkingssfeer Artikel 9b:1

Nadere informatie

gelet op artikel 160 van de Gemeentewet, artikel 125 van de Ambtenarenwet en op hoofdstuk 12 CAR-UWO; b e s l u i t e n

gelet op artikel 160 van de Gemeentewet, artikel 125 van de Ambtenarenwet en op hoofdstuk 12 CAR-UWO; b e s l u i t e n Ontwerpbesluit Burgemeester en wethouders van Krimpen aan den IJssel; overwegende dat het gewenst is de CAR-UWO te wijzigen overeenkomstig de LOGA-brieven van: - 22 februari 2016, onderwerp Technische

Nadere informatie

CAR-UWO wijzigingen i.v.m. aandachtspunten in verband met invoering nieuw hoofdstuk 3 CAR en technische wijzigingen

CAR-UWO wijzigingen i.v.m. aandachtspunten in verband met invoering nieuw hoofdstuk 3 CAR en technische wijzigingen Dit elektronisch gemeenteblad is een officiële uitgave van het college van de gemeente Reusel-De Mierden www.reuseldemierden.nl/bekendmakingen Nummer : 2017-015 Datum : 24 februari 2017 CAR-UWO wijzigingen

Nadere informatie

Regeling Generatiepact Noord-Hollands Archief

Regeling Generatiepact Noord-Hollands Archief Regeling Generatiepact Noord-Hollands Archief Het dagelijks bestuur van het Noord-Hollands Archief, overwegende dat het gewenst is om de instroom van jongeren en het duurzaam doorwerken van oudere medewerkers

Nadere informatie

I III' HI I * 23 NüV.Mia

I III' HI I * 23 NüV.Mia College voor Arbeidszaken/\'\C i FNV Overheid I III' HI I! - 1 8. 0 5 3 1 1 1 * 23 NüV.Mia OGA Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden CNV Overheid ('NÍHF Brief aan de leden T.a.v. het college

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 26 september TAZ/U / Lbr:19/073/ CVA-LOGA 19/09

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 26 september TAZ/U / Lbr:19/073/ CVA-LOGA 19/09 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 26 september 2019 Kenmerk TAZ/U201900748/ Lbr:19/073/ CVA-LOGA 19/09 Telefoon 070 3738393 Bijlage(n) 1 Onderwerp FLO-overgangsrecht: nadere aanpassing

Nadere informatie

========= ===== * Ontslag wegens FLO 9:1 t/m 9:1:2. * Bedrag en duur 9:2. * Bijdrage Vereveningsfonds FLO sector Gemeenten 9:3

========= ===== * Ontslag wegens FLO 9:1 t/m 9:1:2. * Bedrag en duur 9:2. * Bijdrage Vereveningsfonds FLO sector Gemeenten 9:3 9 UITKERING FUNCTIONEEL LEEFTIJDSONTSLAG/ 9a AMBTENAREN DIE VANAF 1 JANUARI 2006 IN DIENST ZIJN GETREDEN OP EEN BEZWARENDE FUNCTIE/ 9b OVERGANGSRECHT AMBTENAREN IN EEN FUNCTIE DIE OP 31 DECEMBER 2005 RECHT

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Wijziging Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR) b e s l u i t :

GEMEENTE HOOGEVEEN. Wijziging Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR) b e s l u i t : GEMEENTE HOOGEVEEN Wijziging Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR) Het college van de gemeente Hoogeveen, gezien de circulaire van het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden, kenmerk

Nadere informatie

OVERGANGSRECHT AMBTENAREN IN EEN FUNCTIE DIE OP 31 DECEMBER 2005 RECHT GAF OP FUNCTIONEEL LEEFTIJDSONTSLAG

OVERGANGSRECHT AMBTENAREN IN EEN FUNCTIE DIE OP 31 DECEMBER 2005 RECHT GAF OP FUNCTIONEEL LEEFTIJDSONTSLAG 9b OVERGANGSRECHT AMBTENAREN IN EEN FUNCTIE DIE OP 31 DECEMBER 2005 RECHT GAF OP FUNCTIONEEL LEEFTIJDSONTSLAG Inhoudsopgave Onderwerp Artikel ========= ===== HOOFDSTUK 9b Paragraaf 1 Algemene bepalingen

Nadere informatie

ECCVA/U200800258 CvA/LOGA 08/32 Lbr. 08/173

ECCVA/U200800258 CvA/LOGA 08/32 Lbr. 08/173 Brief aan de leden T.a.v. het college informatiecentrum tel. (070) 373 8021 betreft Wijzigingen CAR oud-flo en FLO-overgangsrecht (2) Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U200800258 CvA/LOGA 08/32

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving *ZD17036648* Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z16-001446 Documentnummer: ZD17036648 Rubriek: Personeel en organisatie Naam regeling: Regeling generatiepact gemeente Zundert 2017-2018 Citeertitel: Regeling

Nadere informatie

A-09a t/m 09e Ambtenaren in bezwarende functie v.a. 1 januari 2006

A-09a t/m 09e Ambtenaren in bezwarende functie v.a. 1 januari 2006 CVDR Officiële uitgave van Oss. Nr. CVDR225794_1 20 maart 2018 A-09a t/m 09e Ambtenaren in bezwarende functie v.a. 1 januari 2006 Hoofdstuk 9a Ambtenaren die vanaf 1 januari 2006 in dienst zijn getreden

Nadere informatie

Gemeente Albrandswaard

Gemeente Albrandswaard RAADSBESLUIT Onderwerp Wijzigingen in de CAR-UWO 2016 Griffie Commissie BBVnummer: Datum vergadering/ agendanummer Kenmerk 1172121 Openbaar De raad van de gemeente ; Gelezen het advies van het presidium

Nadere informatie

gelet op de bereikte overeenstemming in de commissie voor Georganiseerd Overleg;

gelet op de bereikte overeenstemming in de commissie voor Georganiseerd Overleg; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Schiedam Nr. 211333 30 november 2017 Regeling Generatiepact gemeente Schiedam Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam; gelet op de CAO gemeenten

Nadere informatie

Vraag & antwoord Regeling Levensfase-uren A. DE REGELING. 20 april 2017

Vraag & antwoord Regeling Levensfase-uren A. DE REGELING. 20 april 2017 20 april 2017 Vraag & antwoord Regeling Levensfase-uren A. DE REGELING 1. Waarom komt er een nieuwe regeling Levensfase-uren (LFU)? In het Arbeidsvoorwaardenakkoord 2015-2017 is afgesproken dat het wenselijk

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Hamervoordracht voor de collegevergadering van 8

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Hamervoordracht voor de collegevergadering van 8 Nummer Directie Dienst BD2012-001987 directie middelen en control College van burgemeester en wethouders Hamervoordracht voor de collegevergadering van 8 mei 2012 Portefeuille 23 Agendapunt B1 Tekst van

Nadere informatie

ons kenmerk ECCVA/U Lbr 13/030 LOGA/ECCVA 13/10

ons kenmerk ECCVA/U Lbr 13/030 LOGA/ECCVA 13/10 Van: VNG [mailto:vng@vng.nl] Verzonden: woensdag 27 maart 2013 14:08 Aan: Gemeente Brummen Onderwerp: Ledenbrief 13/030: wijziging CAR-UWO hoofdstuk 6a Gemeentelijke Levensloopregeling informatiecentrum

Nadere informatie

Generatiepact Rijswijk

Generatiepact Rijswijk Generatiepact Rijswijk Onderstaand treft u meer gedetailleerde informatie aan over het Generatiepact van de gemeente Rijswijk. Naast een visuele weergave en een korte beschrijving van de belangrijkste

Nadere informatie

Wijzigingen CAR UWO als gevolg van invoering IKB. Het college van burgemeester en wethouders van Steenwijkerland heeft op 29 november 2016 besloten:

Wijzigingen CAR UWO als gevolg van invoering IKB. Het college van burgemeester en wethouders van Steenwijkerland heeft op 29 november 2016 besloten: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Steenwijkerland. Nr. 173284 9 december 2016 Wijzigingen CAR UWO als gevolg van invoering IKB Het college van burgemeester en wethouders van Steenwijkerland heeft

Nadere informatie

ALGEMEEN BESTUUR BAR-ORGANISATIE

ALGEMEEN BESTUUR BAR-ORGANISATIE ALGEMEEN BESTUUR BAR-ORGANISATIE Onderwerp: Wijzigingen CAR-UWO (Cao Gemeenten) periode november 2015 t/m april 2016 Inleiding De BAR-organisatie is aangesloten bij de CAR-UWO, de Cao voor gemeenten. Wij

Nadere informatie

Bijlage 1 bij ledenbrief ECCVA/U Bijlage 1 CAR teksten

Bijlage 1 bij ledenbrief ECCVA/U Bijlage 1 CAR teksten Bijlage 1 bij ledenbrief ECCVA/U201601310 Bijlage 1 CAR teksten A. Aan artikel 1:1 lid 1 wordt na onderdeel vv een nieuw onderdeel toegevoegd: ww vakantietoelage: jaarlijkse toelage van 8% van het salaris

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Derde jaar WW CAR UWO gemeente Heerde

GEMEENTEBLAD. Nr Derde jaar WW CAR UWO gemeente Heerde GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Heerde Nr. 150729 13 juli 2018 Derde jaar WW CAR UWO gemeente Heerde Datum 20 november 2017 Ons kenmerk TAZ/U201700897 Lbr. 17/071 CvA/LOGA 17/15 Bijlage(n)

Nadere informatie

B&W. Agendapunt, dinsdag 17 november 2009

B&W. Agendapunt, dinsdag 17 november 2009 Nummer BD2009-007996 Dienst concern organisatie Burgemeester en wethouders Portefeuille 23 Agendapunt B2 Onderwerp Overgangsrecht rond het Functioneel Leeftijdsontslag voor brandweer- en ambulancepersoneel

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond Nr. 1337 29 november 2018 3e Wijziging Besluit bezwarende functie VRR Het Dagelijks

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 20 november 2017 U Lbr. 17/071 CvA/LOGA 17/15 (070)

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 20 november 2017 U Lbr. 17/071 CvA/LOGA 17/15 (070) Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 20 november 2017 Ons kenmerk TAZ/U201700897 Lbr. 17/071 CvA/LOGA 17/15 Telefoon (070) 373 8393 Bijlage(n) 2 Onderwerp derde jaar WW Samenvatting In

Nadere informatie

MARZ/CvA/U200600947 Lbr.06/92 LOGA 06/20

MARZ/CvA/U200600947 Lbr.06/92 LOGA 06/20 Brief aan de leden T.a.v. het college informatiecentrum tel. MARZ/CvA (070) 373 8021 onderwerp Hervorming FLO: CAR-teksten Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk MARZ/CvA/U200600947 Lbr.06/92 LOGA 06/20 bijlage(n)

Nadere informatie

B&W. Agendapunt, dinsdag 31 maart 2009

B&W. Agendapunt, dinsdag 31 maart 2009 Nummer BD2009-001713 Dienst concern organisatie Burgemeester en wethouders Portefeuille 23 Agendapunt B1 Onderwerp Overgangsrecht rond het Functioneel Leeftijdsontslag voor brandweer- en ambulancepersoneel

Nadere informatie

De nieuwe leeftijdsafhankelijke factoren treden met terugwerkende kracht in werking per 1 januari 2017.

De nieuwe leeftijdsafhankelijke factoren treden met terugwerkende kracht in werking per 1 januari 2017. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 10 maart 2017 Ons kenmerk ECWGO/U201700191 Lbr: 17/015 CvA/LOGA 17/04 Telefoon (070) 373 8393 Bijlage(n) 1 Onderwerp FLO-overgangsrecht: wijziging

Nadere informatie

O'9 3 S 9 2 * * maart a Gemeentelijke Lbr 13/030 Levensloopregeling LOGA/ECCVA 13/10

O'9 3 S 9 2 * * maart a Gemeentelijke Lbr 13/030 Levensloopregeling LOGA/ECCVA 13/10 * 1 3 O'9 3 S 9 2 * LOGA College voor Arbeids/aken/VNG ABVAKABO FNV CNV Publieke zaak Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvo orwaarden CM HF informatiecentrum

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord CAO RDW Oktober 2007

Onderhandelingsakkoord CAO RDW Oktober 2007 Onderhandelingsakkoord CAO RDW 2007-2010 Oktober 2007 Looptijd Partijen komen een looptijd overeen van 1 januari 2007 tot 1 juni 2010. Loonparagraaf De salarissen worden als volgt structureel verhoogd:

Nadere informatie

De wijzigingen gaan, met terugwerkende kracht, in per 1 januari Artikel 18:1:5, eerste lid, wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden:

De wijzigingen gaan, met terugwerkende kracht, in per 1 januari Artikel 18:1:5, eerste lid, wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden: A Wijzigingen in het Reglement Arbeidsvoorwaarden Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant als gevolg van circulaire CVA/U201200224 per 1 januari 2012. Wijzigingen UWO De wijzigingen gaan, met terugwerkende

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Besluit gedeputeerde staten van Zeeland houdende vaststelling van de Stimuleringsregeling in- en doorstroom provincie Zeeland 2018

PROVINCIAAL BLAD. Besluit gedeputeerde staten van Zeeland houdende vaststelling van de Stimuleringsregeling in- en doorstroom provincie Zeeland 2018 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Zeeland Nr. 1311 16 februari 2018 Besluit gedeputeerde staten van Zeeland houdende vaststelling van de Stimuleringsregeling in- en doorstroom provincie

Nadere informatie

L. lnleiding. College voor Arbeidszaken/Brandweerkamer. Varrolaan BW UTRECHT (070) juni2016

L. lnleiding. College voor Arbeidszaken/Brandweerkamer. Varrolaan BW UTRECHT (070) juni2016 College voor Arbeidszaken/Brandweerkamer FNV Overheid Dhr. B. de Haas Varrolaan 100 3584 BW UTRECHT GÐ Vereniging van Nederlandse Gemeenten (070) 3738393 betreft ultimatum onderhandelingen FLO-overgangsrecht

Nadere informatie

uw kenmerk ons kenmerk

uw kenmerk ons kenmerk Ledenbrief- 20130327_ledenbrief_wijziging_car-uwo-hoofdstuk-6a... http://www.vng.nl/files/vng/brieven/2013/20130327_ledenbrief_wij. LOGA ("uilege voor Arbeidszaken/VN( '> ABVAKABO FNV CNV Brief aan de

Nadere informatie

MARZ/CvA/U200600904 Lbr 06/86

MARZ/CvA/U200600904 Lbr 06/86 Brief aan de leden T.a.v. het college informatiecentrum tel. MARZ/CvA (070) 373 8021 onderwerp Gemeentelijke levensloopregeling Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk MARZ/CvA/U200600904 Lbr 06/86 bijlage(n)

Nadere informatie

paraaf chef: kopie aan: LOGA circulaire CvA/U , dd. 9 september Aanvulling wijzigingen CAR n.a.v. gewijzigde ingangsdatum pensioen

paraaf chef: kopie aan: LOGA circulaire CvA/U , dd. 9 september Aanvulling wijzigingen CAR n.a.v. gewijzigde ingangsdatum pensioen NOTA dienst: Dienst Bestuur datum: 28 september 2010 registratienummer: B/1013181 afdelingsnaam: steller: paraaf chef: kopie aan: onderwerp: DB/P&O mevr. M. Dekker LOGA circulaire CvA/U20100917, dd. 9

Nadere informatie

Overeenstemming bereikt met de commissie van het GO op 13 september 2018.

Overeenstemming bereikt met de commissie van het GO op 13 september 2018. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Leudal Nr. 211592 5 oktober 2018 Regeling Generatiepact gemeente Leudal 2018 Overeenstemming bereikt met de commissie van het GO op 13 september 2018. Aldus

Nadere informatie

Bijlage 2 bij ledenbrief ECCVA/U Bijlage 2 CARUWO teksten

Bijlage 2 bij ledenbrief ECCVA/U Bijlage 2 CARUWO teksten Bijlage 2 bij ledenbrief ECCVA/U201601310 Bijlage 2 CARUWO teksten A. Aan artikel 1:1 lid 1 wordt na onderdeel vv een nieuw onderdeel toegevoegd: ww vakantietoelage: jaarlijkse toelage van 8% van het salaris

Nadere informatie

ECCVA/U Lbr. 09/035 CVA/LOGA 09/07

ECCVA/U Lbr. 09/035 CVA/LOGA 09/07 Brief aan de leden T.a.v. het college informatiecentrum tel. (070) 373 8021 uw kenmerk bijlage(n) - betreft FLO-overgangsrecht: uitvoering afkoop levensloopbijdrage en inkoop OP bij regionalisering Samenvatting

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Regeling generatiepact gemeente Veere 2019

GEMEENTEBLAD. Nr Regeling generatiepact gemeente Veere 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Veere Nr. 283177 31 december 2018 Regeling generatiepact gemeente Veere 2019 Het college van Burgemeester en wethouders, Overwegende, dat het wenselijk is

Nadere informatie

vast te stellen de 4e wijziging van de Rechtspositieregeling Brandweer Brabant Noord als volgt:

vast te stellen de 4e wijziging van de Rechtspositieregeling Brandweer Brabant Noord als volgt: AGP 19 (d) ABVRBN 20130403 Het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Brabant-Noord, - gelet op het bepaalde in de Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord 2011; - gelet op het voorstel

Nadere informatie

========= ===== * Recht op uitkering 5a:1. * Berekeningsgrondslag 5a:2. * Hoogte van de Aanvulling werkgever 5a:3

========= ===== * Recht op uitkering 5a:1. * Berekeningsgrondslag 5a:2. * Hoogte van de Aanvulling werkgever 5a:3 5 SENIORENMAATREGELEN (Vervallen) / 5a FPU GEMEENTEN EN NIEUWE SENIORENMAATREGELEN Inhoudsopgave Onderwerp Artikel ========= ===== HOOFDSTUK 5 (Vervallen) HOOFDSTUK 5a: 1 FPU GEMEENTEN * Recht op uitkering

Nadere informatie

De aanpassingen in de AGN vast te stellen, conform bijgevoegde bijlage.

De aanpassingen in de AGN vast te stellen, conform bijgevoegde bijlage. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Aanpassingen AGN: Wijziging FLO overgangsrecht en arbeidsongeschiktheid Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder H. Kunst Samenvatting

Nadere informatie

uw kenmerk Lbr. 101086

uw kenmerk Lbr. 101086 LOGA Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Landelij k Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden informatlecentrum tel. (070) 373 8020 uw kenmerk betreft ons kenmerk Aanvulling: Wijzigingen CAR

Nadere informatie

Huidige tekst NRGA Nieuwe tekst NRGA Toelichting bij wijziging

Huidige tekst NRGA Nieuwe tekst NRGA Toelichting bij wijziging Bijlage bij B&W-flap d.d. 23 januari 2018, ZD2017-008103 Wijzigingen Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam (NRGA) i.v.m. de reparatie-uitkering bij werkloosheid Versie 8 januari 2018 De tekst

Nadere informatie

Aan Algemeen Bestuur 11.0004094. Onderwerp: FLO-overgangsrecht: LOGA circulaire ECCVA/U200800258 en LOGA circulaire ECCVA/U200802095

Aan Algemeen Bestuur 11.0004094. Onderwerp: FLO-overgangsrecht: LOGA circulaire ECCVA/U200800258 en LOGA circulaire ECCVA/U200802095 V GEWEST GOOI EN VECHTSTREEK SAMENWERKINGSVERBAND VAN DE GEMEENTEN BLARICUM BUSSUM HILVERSUM HUIZEN LAREN MUIDEN NAARDEN WEESP WIJDEMEREN www.gewestgooienvechtstreek.nl Aan Algemeen Bestuur Uw brief van:

Nadere informatie

: aan medewerkers die 72 maanden of minder voor het behalen van hun AOW leeftijd zijn

: aan medewerkers die 72 maanden of minder voor het behalen van hun AOW leeftijd zijn CVDR Officiële uitgave van Bronckhorst. Nr. CVDR484003_1 1 mei 2018 Regeling Generatiepact Gemeente Bronckhorst 2018 Regeling Generatiepact Gemeente Bronckhorst 2018 Sinds 1 januari 2015 kent de Gemeente

Nadere informatie

RAPPORTAGE ONDERZOEK FLO-OVERGANGSRECHT VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT

RAPPORTAGE ONDERZOEK FLO-OVERGANGSRECHT VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT Bijlage A bij agendapunt 13: Rapportage onderzoek FLO [AB20180709-13] RAPPORTAGE ONDERZOEK FLO-OVERGANGSRECHT VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT AFDELING HRM VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT 26 APRIL 2018. INLEIDING De

Nadere informatie

Gemeente s-gravenhage

Gemeente s-gravenhage RIS135128_06-FEB-2006 Gemeente s-gravenhage Ons kenmerk BSD/2006.195 RIS 135128 WIJZIGING VAN ARG (HERDRUK 2005-1) HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, - gelet op het gestelde in artikel 125 Ambtenarenwet

Nadere informatie

Het FLO-overgangsrecht 2006 VERSIE 6

Het FLO-overgangsrecht 2006 VERSIE 6 Het FLO-overgangsrecht 2006 VERSIE 6 Het FLO-overgangsrecht 2006 versie 6 Colofon Deze publicatie is een uitgave van het College voor Arbeidszaken van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Het is de

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CNV VAKCENTRALE cao en sociaal plan 2019 en Wat is er afgesproken?

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CNV VAKCENTRALE cao en sociaal plan 2019 en Wat is er afgesproken? ONDERHANDELINGSRESULTAAT CNV VAKCENTRALE cao en sociaal plan 2019 en 2020 Wat is er afgesproken? proces Zomer 2018 voorstellenbrieven uitgewisseld September, oktober, november 2018: cao overleg 5 november

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr. 16/014 CvA/Loga 16/06

ECWGO/U Lbr. 16/014 CvA/Loga 16/06 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 uw kenmerk bijlage(n) 1 betreft Aandachtspunten i.v.m. invoering nieuw hoofdstuk 3 CAR ons kenmerk ECWGO/U201600450

Nadere informatie

Regeling Generatiepact gemeente Epe 2019/2020. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Epe;

Regeling Generatiepact gemeente Epe 2019/2020. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Epe; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Epe Nr. 277611 21 december 2018 Regeling Generatiepact gemeente Epe 2019/2020 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Epe; Gelet op het

Nadere informatie

REGELING GENERATEPACT GEMEENTE HELMOND 2016

REGELING GENERATEPACT GEMEENTE HELMOND 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Helmond. Nr. 126219 14 september 2016 REGELING GENERATEPACT GEMEENTE HELMOND 2016 Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Helmond, gelet op

Nadere informatie

Generatiepact Enschede

Generatiepact Enschede Generatiepact Enschede Onderstaand treft u meer gedetailleerde informatie aan over het Generatiepact van de gemeente Enschede. Naast een visuele weergave en een korte beschrijving van de belangrijkste

Nadere informatie

NOTA. nota voor burgemeester en wethouders. datum: 14 juni 2012 registratienummer: B/

NOTA. nota voor burgemeester en wethouders. datum: 14 juni 2012 registratienummer: B/ NOTA dienst: Dienst Bestuur datum: 14 juni 2012 registratienummer: B/1207640 afdelingsnaam: steller: paraaf chef: kopie aan: onderwerp: DB/P&O mevr. M. Dekker Technische aanpassingen ARH Logacirculaires

Nadere informatie

uw kenmerk 09 juli 2012 overgangsrecht en arbeidsongeschiktheid Lbr. 12/062 CvA/LOGA 12/11

uw kenmerk 09 juli 2012 overgangsrecht en arbeidsongeschiktheid Lbr. 12/062 CvA/LOGA 12/11 : ĚĒĒĚ LOG A ' : ţ ; College Årbáåméšn/VNG ABVAKABO Brief aan de leden fil É T.a.v. het college en de raad Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden CNV CMMľ (070) 373 8393 uw kenmerk bljleoe(n)

Nadere informatie

Openbaar. Eenmalige uitkeringen. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Onderwerp. Programma Bestuur & Middelen.

Openbaar. Eenmalige uitkeringen. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Onderwerp. Programma Bestuur & Middelen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Eenmalige uitkeringen Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Door de afspraak in het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Behorende bij raadsvoorstel met nummer Z83296\Raad-00153/18. gelezen het voorstel van de werkgeverscommissie van 27 juni 2016;

Behorende bij raadsvoorstel met nummer Z83296\Raad-00153/18. gelezen het voorstel van de werkgeverscommissie van 27 juni 2016; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Bronckhorst. Nr. 139546 11 oktober 2016 Invoering nieuw beloningshoofdstuk 3 CAR Raadsbesluit Behorende bij raadsvoorstel met nummer Z83296\Raad-00153/18 De

Nadere informatie

Deze toelagen wordt gecontinueerd na invoering van hoofdstuk 3 per 1 januari 2016 en vinden vanaf dat moment hun grondslag in artikel 3:15.

Deze toelagen wordt gecontinueerd na invoering van hoofdstuk 3 per 1 januari 2016 en vinden vanaf dat moment hun grondslag in artikel 3:15. Overgangsrecht en toelichting 1. Garantietoelagen en afbouwtoelagen die uiterlijk op 31 december 2015 zijn ingegaan worden gecontinueerd onder de voorwaarden waaronder ze zijn toegekend. 1a Bestaande garantietoelage

Nadere informatie

regeling. Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Personeelsbeleid 28 maart februari 2019

regeling. Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Personeelsbeleid 28 maart februari 2019 Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Personeelsbeleid 28 maart 5 februari 62+ regeling Personeelsbeleid/ 62+ regeling Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. 62+ regeling 3. Voorwaarden 62+ regeling

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Hamervoordracht voor de collegevergadering van

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Hamervoordracht voor de collegevergadering van Nummer Directie Dienst BD2011-005344 concern organisatie College van burgemeester en wethouders Hamervoordracht voor de collegevergadering van 14 juni 2011 Portefeuille 23 Agendapunt B1 Tekst van openbare

Nadere informatie

Concept Regeling Generatiepact MGR

Concept Regeling Generatiepact MGR Concept Regeling Generatiepact MGR Algemene toelichting Wat is een generatiepact? Het generatiepact biedt medewerkers vanaf een bepaalde leeftijd de mogelijkheid vrijwillig minder te gaan werken. Daarmee

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR607824_1. Generatiepact gemeente Assen

CVDR. Nr. CVDR607824_1. Generatiepact gemeente Assen CVDR Officiële uitgave van Assen. Nr. CVDR607824_1 6 februari 2018 Generatiepact gemeente Assen Een generatiepact Door het opschuiven van de pensioengerechtigde leeftijd moeten medewerkers langer doorwerken.

Nadere informatie

Notitie Generatiepact VRK

Notitie Generatiepact VRK Notitie Generatiepact VRK Wat is het Generatiepact? Vakbonden en werkgevers zien de noodzaak van maatregelen om kennis van oudere medewerkers over te dragen aan jonge mensen, maar ook om die zo op de arbeidsmarkt

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Hamervoordracht voor de collegevergadering van

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Hamervoordracht voor de collegevergadering van Nummer Directie Dienst BD2012-007805 directie middelen en control College van burgemeester en wethouders Hamervoordracht voor de collegevergadering van 16 oktober 2012 Portefeuille 23 Agendapunt B1 Tekst

Nadere informatie

ECWGO/U201501192 Lbr. 15/057 CVA/ LOGA 15/11

ECWGO/U201501192 Lbr. 15/057 CVA/ LOGA 15/11 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft pensioenakkoord en salarismaatregelen 2015-2016 Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201501192 Lbr.

Nadere informatie

Regeling generatiepact

Regeling generatiepact Regeling generatiepact 1 Artikel 1 Begripsbepaling In deze regeling wordt verstaan onder: a. medewerker: degene die ambtenaar is in de zin van artikel 1:1, lid 1a CAR-UWO; b. leidinggevende: de functies

Nadere informatie