DEZE VLOERBEDEKKINGEN ZIJN DE BESTE VAN DE KLAS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DEZE VLOERBEDEKKINGEN ZIJN DE BESTE VAN DE KLAS"

Transcriptie

1 DEZE VLOERBEDEKKINGEN ZIJN DE BESTE VAN DE KLAS Rubber vloerbedekkingen voor onderwijsinstellingen

2 2 nora systems Lucas Cranach Gymnasium Wittenberg, Duitsland

3 Het inrichten van een ruimte begint met de vloerbedekking Onderwijsinstellingen 3 Onderwijs is uitermate belangrijk. Het waarborgt de toekomst van de maatschappij. Ledereen die direct of indirect betrokken is bij het opleiden van jonge mensen draagt een grote verantwoordelijkheid. Met name bij de inrichting van onderwijsgebouwen. Gedurende vele jaren vormen zij de leef- en leeromgeving voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen en drukken zij een stempel op hen. Ze hebben aanzienlijk veel invloed op het welzijn en de leerprestaties. De keuze van de vloerbedekking is bepalend bij de inrichting van onderwijsinstellingen. Vloerbedekkingen nemen een groot deel van het oppervlak van een ruimte in en bepalen op doorslaggevende wijze de sfeer, de kwaliteit van het binnenklimaat, het comfort en de rentabiliteit. Rubber vloerbedekkingen van nora zijn uitstekend geschikt voor toepassing in onderwijsgebouwen zoals basisscholen, middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Omdat zij voldoen aan de strengste kwaliteitseisen en consequent rekening houden met milieuaspecten bieden ze zekerheid tijdens het plannen, zijn economisch zeer efficiënt en ondersteunen de ontwikkeling van duurzame gebouwen in de onderwijssector. Inhoudsopgave 6 11 Vriendelijk voor milieu en gezondheid Design en comfort Rentabiliteit Systeemoplossingen De onderneming Contact

4 4 nora systems Studenten Service Center TU Braunschweig, Duitsland ( Klemens Ortmeyer)

5 Onderwijsinstellingen 5 Deze vloerbedekkingen creëren sfeer nora vloerbedekkingen zijn veilig voor de gezondheid en vriendelijk voor het milieu, bieden talrijke ontwerpmogelijkheden, kenmerken zich door een hoog gebruikerscomfort en dragen bij aan de rentabiliteit van het gebouw gedurende de totale levenscyclus. Voor docenten en studenten wordt een sfeer gecreëerd waarin optimaal gestudeerd en lesgegeven kan worden.

6 6 nora systems

7 Vriendelijk voor milieu en gezondheid 7 Veiligheid voor de gezondheid staat voorop Aan de verantwoordelijken worden voor het ontwerp en de bouw van onderwijsgebouwen zeer verschillende eisen gesteld. Een ding hebben echter alle projecten gemeen: er wordt tegenwoordig vrijwel luchtdicht gebouwd om energie te besparen. Daardoor is de ventilatie in gebouwen tot een minimum beperkt waardoor het noodzakelijk wordt om emissiearme materialen te gebruiken. Want schone lucht is noodzakelijk. Studenten en docenten verblijven vaak hele dagen in onderwijsinstellingen. Juist bij kinderen is het lichaam nog in volle ontwikkeling waardoor ze gevoelig zijn voor schadelijke stoffen. Daarom moeten jonge kinderen beschermd worden en speciale zorg krijgen. Hun gezondheid en welzijn vormen de basis voor de toekomstige leerprestaties.

8 8 nora systems gecertificeerd volgens DIN EN ISO 14001, DIN EN ISO Gecertificeerd Bekroond met de wereldwijd belangrijkste kwaliteitskeurmerken Bekroonde veiligheid voor de gezondheid en milieuvriendelijkheid. Rubber is een bijzonder sterk presterende en zeer onschadelijke grondstof. Rubber bevat noch weekmakers (ftalaten), noch halogenen (zoals chloor) noch pvc. nora rubber vloerbedekkingen zijn getest emissiearm en leveren een bijdrage tot een gezond, schoon binnenklimaat. Dit wordt bevestigd door onderscheidingen met de wereldwijd belangrijkste kwaliteitskeurmerken. Bijvoorbeeld door Der Blaue Engel (De Blauwe Engel), het eerste en oudste milieukeurmerk ter wereld. Ook het Greenguard Environmental Institute heeft nora vloerbedekkingen gecertifi ceerd als geschikt voor een gezond binnenklimaat. Bovendien hoeven de vloerbedekkingen niet gecoat te worden, omdat het rubberoppervlak op zich al zeer slijtvast is. De coating hoeft dus ook niet regelmatig verwijderd en opnieuw aangebracht te worden zoals bij de meeste andere elastische vloerbedekkingen, wat door het gebruik van agressieve chemicaliën milieubelastend is. De milieuvriendelijkheid en veiligheid voor de gezondheid van nora vloerbedekkingen wordt door geteste totaalsystemen met onderling op elkaar afgestemde componenten gewaarborgd. Producten van nora systems kunnen bovendien een positieve bijdrage leveren aan de certifi cering van een gebouw volgens LEED, DGNB, BREEAM en andere systemen.

9 Kleuterschool Sighartstein in Neumarkt am Wallersee, Oostenrijk Vriendelijk voor milieu en gezondheid 9

10 10 nora systems Bij nora system blue zijn alle componenten op elkaar afgestemd, geoptimaliseerd qua emissie en gecontroleerd conform de eisen van het Duitse milieukeurmerk der Blaue Engel. De voordelen voor u: nora system blue is wereldwijd het enige als totaalconcept gecertifi ceerde vloersysteem. Dankzij de emissievrije componenten wordt een gezond binnenklimaat gewaarborgd Gegarandeerde functionele veiligheid door de symbiose van de afzonderlijke componenten Naadloze begeleiding en documentatie bij het leggen dankzij de nora toepassingstechniek 7 jaar productgarantie na het leggen van de systeemcomponenten door gekwalifi ceerde krachten Deskundig advies bij het opstellen van de aanbesteding nora system blue Totaalbeeld van de vloeropbouw: nora system blue combineert emissiearme nora vloerbedekkingen met emissiearme legmaterialen. Systeemopbouw: Grondlaag 2 Egaliseermassa 3 Lijm 4 Vloerbedekking Zo kunt u met een gerust hart verder. Als kleuterleidster heb ik een bijzondere verantwoordelijkheid. Ik vind het belangrijk dat mijn pupillen zich bij mij op hun gemak voelen. Daarbij speelt ook de omgeving een grote rol. nora system blue is gecertifi ceerd als emissie-arm en draagt daardoor optimaal bij aan de gezondheid en het welzijn van de kinderen. Sarah Rehm Sarah Rehm, groepsleidster

11 RWE Kinderopvang Lumiland Essen, Duitsland Vriendelijk voor milieu en gezondheid 11

12 12 nora systems West Hill basisschool in Wandsworth, Engeland

13 Design en comfort 13 De leeromgeving bepaalt het schoolsucces Hoe goed jonge mensen leren, is ook in belangrijke mate afhankelijk van hun leeromgeving. Bij de inrichting van onderwijsgebouwen moeten daarom alle deelnemers van het bouwproject zich bewust zijn van hun speciale verantwoordelijkheid en zich in de ontwerpfase al voor een positieve en stimulerende leeromgeving inzetten. Het gaat erom leeromgevingen te creëren waarin docenten en studenten zich goed voelen, graag presteren en gezond blijven. De globale sfeer van het interieur moet met zijn kleuren, vormen, functies en materialen uitnodigen om te leren. Want hoe beter de gebruikers zich voelen, hoe beter de leerprestaties zijn.

14 14 nora systems Universiteit Innsbruck, Chemie en Farmacie Medicijnen Innsbruck, Oostenrijk

15 Design en comfort 15 Kleuren en ruimte concepten Dankzij nauwkeurig snijwerk met het ultrasoon snijsysteem kunnen desgewenst nauwkeurig passende afbeeldingen, patronen, logo s, speelvloeren of bewegwijzeringssystemen als inlegwerk volledig naadloos in de vloerbedekking gelegd worden. nora spreekt NCS, de internationale taal van de kleurencommunicatie. Deze taal is bijzonder gebruikersvriendelijk omdat kleuren zo aangeduid worden zoals mensen ze zien. Daardoor kunnen architecten en ontwerpers de vloerbedekkingen binnen totaalconcepten op het gebied van kleur en ruimte gemakkelijk indelen en met andere inrichtingselementen combineren. nora een levendig ontwerp. Of het nu gaat om een basisschool, middelbare school, hogeschool of universiteit met meer dan 300 kleur-, ontwerp- en oppervlaktevarianten in het standaardassortiment bieden nora -vloerbedekkingen een breed spectrum om het interieur verrassend, fantasierijk en persoonlijk in te richten. Er kan gespeeld worden met kleuren, oppervlakken en structuren en er is dus volop ruimte voor creativiteit en het creëren van een echte behaaglijke sfeer en een stimulerende leeromgeving. Bovendien kan met persoonlijke speciale ontwerpen ingespeeld worden op alle wensen van ontwerpers en gebruikers. Met inlegwerk kunnen alle patronen en afbeeldingen volledig naadloos in de vloerbedekking geïntegreerd worden. Speelse elementen kunnen ook geïntegreerd worden, zoals corporate design-componenten, bijvoorbeeld het logo of de kleuren van een school of oriëntatiesystemen met bewegwijzeringen. Elk gebouw krijgt zo een speciaal en uniek karakter. Voor afwisseling in het interieur zorgen bovendien de verschillende oppervlaktestructuren van de nora rubber vloerbedekkingen. Naast de karakteristieke ronde nop kan ook gekozen worden voor andere structuren zoals hamerslag-, reliëf- en carvingstructuur. Een op de vloerbedekkingen afgestemd accessoire programma zorgt voor een uniforme aanblik tot in het kleinste detail.

16 16 nora systems Comfort nora vloerbedekkingen bieden een maximum aan comfort, zowel in basisscholen als in middelbare scholen, hogescholen als universiteiten. Echt comfort is onzichtbaar. Maar wel voelbaar. Door de langdurige elasticiteit is de geluidsontwikkeling op nora vloerbedekkingen over het algemeen zeer beperkt; er ontstaat een rustige, prettige sfeer leren gaat gemakkelijker. Zelfs wanneer er met stoelen geschoven wordt, iemand stiften op de grond laat vallen of rondspringt, ontstaat er duidelijk minder lawaai dan bij vloeren van harde materialen. Bovendien zorgt de uitstekende contactgeluidisolatie voor rust op de verdieping eronder: geluid plant zich minder snel voort. Vooral de noraplan acoustic vloerbedekkingen zorgen voor een hoge contactgeluidisolatie en nog meer loopcomfort door hun versterkte elastische kwaliteit. Deze vloerbedekkingen zijn zeer geschikt voor ruimtes waar gespeeld wordt. wordt tijdens het lange staan en vele lopen. Leerkrachten worden niet zo snel moe en kunnen langer presteren. nora vloerbedekkingen bieden een maximum aan comfort, zowel in basisscholen als in middelbare scholen, hogescholen als universiteiten. Ze zijn warm aan de voeten, zelfs voor kleuters op blote voeten, en voelen prettig aan. De vloerbedekkingen bieden een hoge slipbestendigheid tijden het spelen. Zo ontstaan leeromgevingen en comfortabele zones waar mensen zich veilig kunnen bewegen, waar mensen graag vertoeven en gemotiveerd kunnen leren. Voor leerkrachten is de elasticiteit van de vloerbedekkingen ergonomisch erg belangrijk, omdat het lichaam hierdoor ontlast en ontzien

17 Ladybird Early Learning Centre, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten Design en comfort 17

18 18 nora systems The City of Westminster College Londen, Engeland

19 Rentabiliteit 19 De tijd bewijst het nora vloerbedekkingen zijn een economische oplossing nora rubber vloerbedekkingen bieden maximale zekerheid van de ontwerpfase van een gebouw tot aan de sloop ervan. Reiniging en onderhoud zijn uiterst voordelig. De vloerbedekkingen bestaan door en door uit rubber, een zeer sterke grondstof, waarvan de voordelen tijdens de totale levenscyclus volledig benut worden. nora vloerbedekkingen hebben bijvoorbeeld geen coating nodig waardoor er geen kosten gemaakt hoeven te worden om nieuwe coatings aan te brengen. Het dichte, gesloten rubber oppervlak is extreem robuust en slijtvast en kan erg gemakkelijk gereinigd worden. Tijdens de volledige levenscyclus behouden nora vloerbedekkingen hun hoogwaardige uitstraling en ze zijn op de lange termijn zeer rendabel.

20 20 nora systems College HQE Biscarrosse, Frankrijk

21 Rentabiliteit 21 LCC-vergelijking Verwacht reinigingsscenario voor een oppervlak van 1000 m 2 gedurende 15 jaar. LCC-vergelijking: noraplan LCC-vergelijking: norament Economisch voordeel van noraplan Economisch voordeel van norament noraplan Linoleum Linoleum acrylaat en PVC PU Linoleum PU linoleum acrylaat/pu zonder coating 0 norament Linoleum Linoleum acrylaat en PVC PU Linoleum PU linoleum acrylaat/pu zonder coating Investering Bedrijfs- en onderhoudskosten Renovatiekosten oppervlak noraplan : speciaal geschikt voor ruimtes met een gemiddelde belasting, bijvoorbeeld kleuterlokalen. norament : speciaal geschikt voor ruimtes waar veel vuil mee naar binnen wordt gelopen en met een hoge mechanische belasting, bijvoorbeeld de aula van een school. Gedetailleerde informatie en bron: nora systems GmbH Kwaliteit betaalt zich terug. Tijdens hun gebruiksperiode hebben nora vloerbedekkingen een belangrijk voordeel: ze hoeven niet gecoat te worden noch aan het begin noch op een ander moment tijdens hun levenscyclus. Hierdoor kan enorm bespaard worden op onderhoudskosten, omdat er om de zoveel tijd ook geen nieuwe dure coatings aangebracht hoeven te worden zoals bij andere elastische vloerbedekkingen. Door hun dicht, gesloten oppervlak zijn nora rubber vloerbedekkingen buitengewoon slijtvast en robuust. Vooral in onderwijsinstellingen bewijzen de rubber vloerbedekkingen dat ze tegen een stootje kunnen. Veel stoelen, meubels en voeten belasten dagelijks de vloerbedekking. Dergelijke belastingen hebben nauwelijks vat op bijvoorbeeld vloerbedekkingen met hamerslagoppervlak. nora vloerbedekkingen behouden hun hoogwaardige kwaliteit tijdens hun volledige levenscyclus en zijn blijvend voordelig in onderhoud. Bijgevolg steekt de levenscycluskostenanalyse (LCA) gunstig af bij die van andere elastische vloerbedekkingen. Deze analyse telt alle kosten in de levenscyclus van een product bij elkaar op bij nora vloerbedekkingen zijn de totale kosten het laagst. Door te anticiperen in de ontwerpfase kan veel geld bespaard worden op het onderhoud van onderwijsgebouwen. Want slechts 20 tot 30 procent van de levenscycluskosten van een gebouw ontstaat tijdens de bouw; 70 tot 80 procent ontstaat daarentegen tijdens het onderhoud. Een groot voordeel is ook dat de vloerbedekkingen met gewoon water en de nora pad gereinigd kunnen worden.

22 22 nora systems Biologicum Frankfurt, Duitsland

23 Systeemoplossingen 23 Design is een optelsom van details Uitgebreide systeemoplossingen vullen het nora assortiment aan. Speciale vloerbedekkingen met extra functionele eigenschappen voldoen aan speciale eisen op de meest uiteenlopende toepassingsgebieden. Het op de vloerbedekkingen afgestemde toebehorenprogramma bestaat uit plinten en hoeken in dezelfde kleur, profielen, lasdraad en voegpasta en zorgt samen met norament rubber trapvormen voor een harmonisch design tot in de kleinste details. Dankzij de reiniging met nora pads en gewoon water worden de vloerbedekkingen op duurzame wijze hygiënisch schoongemaakt en behouden ze langdurig hun hoogwaardige uitstraling.

24 24 nora systems Biologicum Frankfurt, Duitsland Met de speciale nora vloerbedekkingen speelt u op zeker. Hoe veelzijdiger de inhoud van de lessen, hoe veelzijdiger de individuele, vakspecifieke eisen van de lesruimtes. De speciale nora vloerbedekkingen zijn perfect hierop afgestemd en bieden mensen en apparatuur maximale bescherming. In laboratoria, computer- en practicumlokalen zijn eveneens vloerbedekkingen met speciale eigenschappen nodig, bijvoorbeeld elektrisch geleidende of begrensd elektrisch geleidende soorten. Vluchtwegen en trappenhuizen moeten voldoen aan speciale brandwerende eisen. Vloerbedekkingen die in hoge mate olie-, vet- en chemicaliënbestendig zijn, afneembare vloerbedekkingen en geluiddempende vloerbedekkingen die het contactgeluid tot 20 db reduceren, zitten uiteraard ook in het nora -assortiment.

25 Systeemoplossingen 25 Kleuterschool in Fürth, Duitsland Veiligheid voor iedereen die doet wat hij moet doen. Of niet. Zorg nummer één en topprioriteit bij onderwijsgebouwen is de veiligheid van de kleine en grote gebruikers van het gebouw. Tijdens het spelen of waar er op blote voeten gelopen wordt, in werkruimtes en leskeukens de vloerbedekkingen moeten slipvast zijn. Ook de brandveiligheid speelt een grote rol. nora vloerbedekkingen zijn moeilijk ontvlambaar en als er onverhoopt toch brand ontstaat zeer rookarm. Deze eigenschappen verminderen in het geval van brand het risico op rookvergiftiging door verbrandingsgassen en verbeteren de vluchtsituatie.

26 26 nora systems Elk detail telt. Ook bij de accessoires. Een prettige sfeer in een ruimte is het resultaat van een optelsom van details. Daarom maakt het toebehoren deel uit van het systeem, waarvan de onderdelen volledig op elkaar afgestemd zijn. Voor maximale functionaliteit en een harmonische inrichting van het interieur. Plintlijsten die bij de vloerbedekking passen, zorgen voor een aantrekkelijke afwerking. Speciale hulp profielen zorgen voor een optimale overgang tussen de vloerbedekking en de wandbekleding, vooral vanuit hygiënisch standpunt en voor een betere reiniging. Verkrijgbaar zijn ook lasdraad en voegpasta s in bijpassende kleuren voor wanneer voegen noodzakelijk is door de speciale eisen die aan de ruimte gesteld worden. Voor traphuizen zijn er oplossingen op maat: als geprefabriceerde trapvormen met trapneus, optrede en aantrede uit één stuk of als losse elementen zo kunnen trappen harmonisch in de architectuur geïntegreerd worden.

27 Systeemoplossingen 27 Het geheim van een vloer die mooi blijft: nora pads en water. Voor nora vloerbedekkingen bestaat er een reinigingssysteem dat reinigt zonder reinigingsmiddelen. Met een gewone schoonmaakmachine en alleen water laten nora pads een brandschone en hygiënische vloerbedekking achter. Het reinigingssysteem bestaat uit drie verschillende pads. Pad 1 wordt voor de eerste reiniging en de onderhoudsreiniging gebruikt, pad 2 voor het reinigen na (ver)bouwwerkzaamheden en voor intensieve reinigingen en pad 3 verwijdert hardnekkig vuil en krassen. Normaliter is reiniging met schoon water afdoende, alleen in speciale gevallen is het nodig om schoonmaakmiddelen te gebruiken. Zo kost het maar weinig moeite om er op een milieuvriendelijke en voordelige wijze voor te zorgen dat nora vloerbedekkingen er lang mooi uit blijven zien.

28 28 nora systems De verantwoordelijkheid van een wereldmarktleider: nora systems GmbH Als het om rubber vloerbedekkingen en vloerbedekkingssystemen gaat, zijn wij marktleider. Wereldwijd vertrouwen architecten, opdrachtgevers, vloerlegbedrijven en gebruikers op ons als het om de inrichting van gezonde en esthetisch hoogwaardige interieurs gaat. Alle nora vloerbedekkingen worden in onze hoofdvestiging in Weinheim geproduceerd en beschikken over de unieke topkwaliteit Made in Germany. De wereldwijde verkoopactiviteiten worden verzorgd door 16 eigen kantoren in meer dan 80 landen. Wij volgen consequent de visie unieke en duurzame producten te creëren die het welzijn van onze klanten bevorderen. Daarom investeren we krachtig in innovatie en productontwikkeling. Daarnaast begeleiden we onze klanten tijdens het ontwerp- en realisatieproces en bieden we ondersteuning bij het duurzaam waardebehoud van de vloerbedekking. Innovatie betekent voor ons voortdurend leren van onze klanten, de markten en de ontwikkelingen op milieugebied. We stellen onszelf de taak om naar het totaalbeeld te kijken en toekomstgericht te denken en te handelen. Misschien genieten we daarom nu al meer dan 70 jaar het vertrouwen van onze klanten.

29 De onderneming 29

30 30 nora systems Oplossingen ontstaan in overleg. Neem contact met ons op. Uw contactpersoon bij nora systems: De eisen die aan onderwijsgebouwen gesteld worden zijn veelzijdig en afhankelijk van het gebruik. Of het nu gaat om een basisschool, middelbare school, hogeschool, universiteit of een andere onderwijsinstelling nora systems heeft voor elk toepassingsgebied de juiste vloerbedekking. Vraag vandaag nog gedetailleerde productinformatie, stalen of onze catalogi aan of neem contact op met uw persoonlijke adviseur. U kunt hem of haar telefonisch bereiken op onderstaand telefoonnummer. Of stuur ons een bericht via het online contactformulier op onze website onder het tabblad. Contactpersoon verkoop Duitsland Tel.: +49 (0) info@nora.com Contactpersoon verkoop België Tel.: +32 (0) Fax: +32 (0) info-be@nora.com Contactpersoon verkoop Nederland Tel.: +31 (0) Fax: +31 (0) info-nl@nora.com

31 Contact 31 Interactief inrichten met de nora interiordesignstudio Test de ruimtewerking van uw vloerbedekking eenvoudig online. Met een paar muisklikken kiest u kleur, productserie en grondoppervlak van uw gebouw en kunt u de vloerbedekking heel eenvoudig virtueel leggen. Nieuwe aanzichten en de mogelijkheid om alle beelden in of uit te zoomen geven extra speelruimte om interieurs op een persoonlijke wijze in te richten. Met de CAD-onlineservice werkt de nora interiordesignstudio nu nog comfortabeler: de gekozen vloerbedekkingen kunnen direct door uw CAD-toepassing of het 3D-modelleringsprogramma verwerkt worden. Overtuig uzelf en probeer de interiordesignstudio op eens uit. Informatie overal en altijd beschikbaar: met de nora app Als optimale aanvulling op onze brochures en staalkaarten is er nu een gratis nora app beschikbaar het perfecte instrument om uw interieur creatief in te richten. De app voor iphone en ipad is uiterst eenvoudig in gebruik en biedt u overal en altijd uitgebreide productinformatie en referenties, overzichtelijk gerangschikt op toepassingsgebied, kleur, marktsegment en product. Bovendien kan gericht naar speciale eigenschappen van nora rubber vloerbedekkingen, zoals begrensde elektrische geleidbaarheid of slipvastheid, gezocht worden. Test de talrijke mogelijkheden. De nora app kan vanaf nu gratis in elf verschillende talen in de App Store gedownload worden. nora app De nora app kan vanaf nu gratis in de App Store gedownload worden.

32 nora flooring systems Hoeilaart Office Park Ildefonse Vandammestraat 1 7, Building C 1560 Hoeilaart, België Tel.: +32 (0) Fax: +32 (0) info-be@nora.com nora flooring systems B.V. Belgiëstraat PN Kaatsheuvel, Nederland Tel.: +31 (0) Fax: +31 (0) info-nl@nora.com nora systems GmbH Höhnerweg Weinheim, Duitsland Tel.: +49 (0) info@nora.com /2017

Deze vloerbedekkingen zijn de beste van de klas. Rubber vloerbedekkingen voor onderwijsinstellingen

Deze vloerbedekkingen zijn de beste van de klas. Rubber vloerbedekkingen voor onderwijsinstellingen Deze vloerbedekkingen zijn de beste van de klas Rubber vloerbedekkingen voor onderwijsinstellingen 2 nora systems Het inrichten van een ruimte begint met de vloerbedekking Onderwijsinstellingen 3 Onderwijs

Nadere informatie

nora pads VIER REINIGINGSPADS. EEN BEETJE WATER. DAARUIT BESTAAT HET NORA SYSTEEM.

nora pads VIER REINIGINGSPADS. EEN BEETJE WATER. DAARUIT BESTAAT HET NORA SYSTEEM. nora pads VIER REINIGINGSPADS. EEN BEETJE WATER. DAARUIT BESTAAT HET NORA SYSTEEM. Het reinigingssysteem voor economisch en ecologisch waardebehoud van nora rubber vloerbedekkingen nora pads zijn reinigingsschijven

Nadere informatie

norament 926 satura. Meer ruimte voor persoonlijke vormgeving. Elegant ton-sur-ton-design voor creatieve speelruimte.

norament 926 satura. Meer ruimte voor persoonlijke vormgeving. Elegant ton-sur-ton-design voor creatieve speelruimte. norament 926 satura. Meer ruimte voor persoonlijke vormgeving. Elegant ton-sur-ton-design voor creatieve speelruimte. Discreet ontwerp. Krachtig effect. norament 926 satura: visuele diepte door een elegant

Nadere informatie

THE FEELGOOD FLOOR. noraplan sentica voelt goed aan. In 38 nieuwe kleuren. Creation: A. Haw Architects, London

THE FEELGOOD FLOOR. noraplan sentica voelt goed aan. In 38 nieuwe kleuren. Creation: A. Haw Architects, London THE FEELGOOD FLOOR noraplan sentica voelt goed aan. In 38 nieuwe kleuren. Creation: A. Haw Architects, London noraplan sentica het nieuwe vloerbedekkingsconcept van nora flooring systems dat alle positieve

Nadere informatie

norament 926 grano MODERNE OPTIES. DUURZAME STIJL.

norament 926 grano MODERNE OPTIES. DUURZAME STIJL. norament 926 grano MODERNE OPTIES. DUURZAME STIJL. Bewezen kwaliteit met een nieuw verfrissend palet Creëer een basis van bewezen kwaliteit met norament 926 grano, een hoogwaardige rubbervloer die interieurs

Nadere informatie

noraplan valua INSPIRED BY NATURE PERFECTED FOR YOUR ENVIRONMENT

noraplan valua INSPIRED BY NATURE PERFECTED FOR YOUR ENVIRONMENT noraplan valua INSPIRED BY NATURE PERFECTED FOR YOUR ENVIRONMENT Stel u een vloerbedekking voor die de pracht en oorspronkelijkheid van de natuur in uw kamers haalt. Die een gevoel van warmte, licht en

Nadere informatie

nora ntx nora systems 1 nora ntx HET REVOLUTIONAIRE SNELLEGSYSTEEM Bezoek

nora ntx nora systems 1 nora ntx HET REVOLUTIONAIRE SNELLEGSYSTEEM Bezoek nora ntx nora systems 1 nora ntx HET REVOLUTIONAIRE SNELLEGSYSTEEM Bezoek www.ntx.nora.com nora ntx nora systems 3 nora ntx de voordelen in één oogopslag Dit heeft nora ntx mij te bieden: Snel en veilig

Nadere informatie

Het merk nora. Uw Partner voor creatieve vloeren

Het merk nora. Uw Partner voor creatieve vloeren Het merk nora Uw Partner voor creatieve vloeren All About Flooring. nora All About Flooring. All About You. Al meer dan 60 jaar produceert nora rubber vloerbedekkingen voor de meest uiteenlopende toepassingsgebieden.

Nadere informatie

Individueel en creatief vloerdesign met nora inlegwerk

Individueel en creatief vloerdesign met nora inlegwerk nora rubber vloerbedekking wereldmarktleider Individueel en creatief vloerdesign met nora inlegwerk PVC-vrij Fantasie bevleugelen, vormgevingsideeën realiseren: nora inlegwerk en klantspecifieke oplossingen

Nadere informatie

Uw ervaring is onze kennis. De afzetmarkt van nora

Uw ervaring is onze kennis. De afzetmarkt van nora Uw ervaring is onze kennis De afzetmarkt van nora 4 Het verhaal van nora : van schoenzool tot hightechvloer. 6 Rubber: De grondstof die ons anders maakt. 10 Van dichtbij bekeken: Afzetmarkt, marktsegmenten

Nadere informatie

De 3-zonereiniging Alltijd een verzorgde entree

De 3-zonereiniging Alltijd een verzorgde entree De 3-zonereiniging Alltijd een verzorgde entree Entrees mooi ontwerpen. De emco 3-zonereiniging Concept voor preventieve reiniging Voor de eerste indruk krijgt men geen tweede kans. Daarom moet de entree

Nadere informatie

Als zijkantbekleding voor rechthoekige traptreden zijn traphoeken voor de muur- en leuningzijde beschikbaar.

Als zijkantbekleding voor rechthoekige traptreden zijn traphoeken voor de muur- en leuningzijde beschikbaar. Installatieaanwijzingen - nora trapoplossingen Geschikte ondergronden zijn trappen van hout, steen, zandcement (gegrond), metaal en andere harde en vaste ondergronden. De ondergrond moet voldoen aan de

Nadere informatie

Ons natuurlijk product

Ons natuurlijk product Lino Art Linea Lino Art Linea 01. Linoleum ons natuurlijk product 02. DLW Flooring Een trotse traditie 03. De Lino Art Linea Collectie 04. Technische kenmerken 05. LPX Eenvoudige Reiniging 06. Toepassingsgebieden

Nadere informatie

De 3-zonereiniging. Altijd een verzorgde entree

De 3-zonereiniging. Altijd een verzorgde entree De 3-zonereiniging Altijd een verzorgde entree De emco 3-zonereiniging Concept voor preventieve reiniging Voor de eerste indruk krijgt men geen tweede kans. Daarom moet de entree van een gebouw schitteren

Nadere informatie

Uw specialist op het gebied van gezondheidszorg. Vloerbedekkingen die bij uw wereld passen

Uw specialist op het gebied van gezondheidszorg. Vloerbedekkingen die bij uw wereld passen Uw specialist op het gebied van gezondheidszorg Vloerbedekkingen die bij uw wereld passen 2 nora systems Verbetering van de zorgomgeving nora systems 3 Meer dan ooit zet nora zich in om te voldoen aan

Nadere informatie

norament 926 serra met leisteenmotief

norament 926 serra met leisteenmotief norament 926 serra met leisteenmotief Installatie: Product: Opdrachtgever: Architect: Projectstoffeerder: Oktober 2010 norament 926 serra: 127,5 m2 - kleur 4929 SKIM, Rotterdam - www.skimgroup.com Architectenbureau

Nadere informatie

Meer tijd voor jezelf

Meer tijd voor jezelf Meer tijd voor jezelf + perfecte harmonie + doordachte eenvoud + puur levensgenot + zorgeloos genieten... Zoveel + dat is zendow zendow, het nieuwe raam: mooi van binnen, mooi van buiten en zeer efficiënt

Nadere informatie

Vescom: een kennismaking. wallcovering upholstery curtain

Vescom: een kennismaking. wallcovering upholstery curtain Vescom: een kennismaking wallcovering upholstery curtain daarom Vescom projectgeschikt onderscheidende dessins functioneel kleur, structuur en materialiteit sfeervol en gevarieerd eenvoudig en snel te

Nadere informatie

creating better environments

creating better environments creating better environments Bulletin Board is een decoratieve en functionele linoleum afwerking met diverse toepassingsgebieden. Het is ideaal als prikbord in scholen, ziekenhuizen, kantoren of in huis,

Nadere informatie

RubberShell SA Innovatief zelfklevend EPDM membraan

RubberShell SA Innovatief zelfklevend EPDM membraan RubberShell SA Innovatief zelfklevend EPDM membraan RubberShell SA Een vernieuwende technologie voor het eenvoudig, snel en veilig afdichten van gebouwen. RubberShell SA is een uniek, glasvezel versterkte

Nadere informatie

Verwerkingsinstructie Voegen van nora vloerbedekkingen

Verwerkingsinstructie Voegen van nora vloerbedekkingen Verwerkingsinstructie Voegen van nora vloerbedekkingen nora vloerbedekkingen hoeven in principe niet over het gehele vlak te worden gevoegd. Voegen is echter raadzaam bij vochtgevoelige ondergronden en

Nadere informatie

heroal niet-geïsoleerde profielsystemen

heroal niet-geïsoleerde profielsystemen heroal niet-geïsoleerde profielsystemen Niet-geïsoleerde profielsystemen Eersteklas materialen, technisch tot in detail op elkaar afgestemde oplossingen en een ruime keuze aan vormgevingsmogelijkheden

Nadere informatie

BESPAART ENERGIE, VERMINDERT HERRIE

BESPAART ENERGIE, VERMINDERT HERRIE SYSTEXX ACTIVE ACOUSTHERM BESPAART ENERGIE, VERMINDERT HERRIE HET INNOVATIEVE GLASWEEFSEL VOOR WAND EN PLAFOND 2 MENSELIJK WELZIJN AANGENAAM IN KLANK EN TEMPERATUUR Of we ons goed voelen in een bepaalde

Nadere informatie

Contract Cleaning The professional way

Contract Cleaning The professional way Contract Cleaning The professional way Een schoonmaakcontract binnenhalen en behouden Laten we eerlijk zijn. Een lage aanschafprijs is in eerste instantie aantrekkelijk. Maar wat wint u er mee als het

Nadere informatie

DISANO BY HARO DE VERANTWOORDE DESIGNVLOER.

DISANO BY HARO DE VERANTWOORDE DESIGNVLOER. DISANO BY HARO DE VERANTWOORDE DESIGNVLOER. SLIJTVAST, ONDERHOUDSARM, AANTREKKELIJK DESIGN DISANO BY HARO Designvloeren zijn hot en terecht: Ze zijn slijtvast, zien er goed uit en zijn uitgevoerd in aantrekkelijke

Nadere informatie

Vloerbescherming op maat: LPX en PUR Eco

Vloerbescherming op maat: LPX en PUR Eco Vloerbescherming op maat: LPX en PUR Eco Vloerbescherming voor uw linoleum: LPX en PUR Eco Over heel het oppervlak van dit linoleum zit een beschermlaag die uw vloer tegen vuil beschermt. Deze beschermlaag

Nadere informatie

norament trapvormen Trapvorm norament 926 Uni kleurig met klassieke ronde nop, contactgeluid verbetering van12 db NORAMENT TRAPVORMEN = prijscategorie

norament trapvormen Trapvorm norament 926 Uni kleurig met klassieke ronde nop, contactgeluid verbetering van12 db NORAMENT TRAPVORMEN = prijscategorie NORAMENT TRAPVORMEN norament trapvormen Voorgevormde traptreden met trapneus, optrede en aantrede uit één stuk voor rechte treden met rechthoekige neus. Voor trapzones met extreme belasting. Trapvorm norament

Nadere informatie

Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren.

Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren. Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren. Met het juiste onderhoud blijft een Marmoleum vloer als nieuw 2 Het Forbo FloorCare System voor Marmoleum en Artoleum vloeren.

Nadere informatie

Forbo Flooring B.V. Postbus AA Krommenie Tel.: (075) Fax: (075)

Forbo Flooring B.V. Postbus AA Krommenie Tel.: (075) Fax: (075) Forbo Flooring Systems is onderdeel van de Forbo Groep, wereldleider in vloer-, lijm-, en transportsystemen, en biedt een compleet assortiment vloerbedekkingen voor zowel de projecten- als de consumentenmarkt.

Nadere informatie

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Als een ideale werking en een goed design elkaar innovatief aanvullen, hebben wij alles goed gedaan. Esthetische eisen vertalen in een goed design is één ding

Nadere informatie

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Reinigingstechniek Bedrijfsreiniging Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Zit-veegzuigmachines met een oppervlakterendement tot m 2 /h Perfect vegen snel en schoon

Nadere informatie

Reinigingstechniek Gebouwreiniging. Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam. De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken.

Reinigingstechniek Gebouwreiniging. Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam. De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken. Reinigingstechniek Gebouwreiniging Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken. Dagelijks een glanzend en onberispelijk schone vloer Scrubmaster

Nadere informatie

Vescom: een kennismaking. wallcovering upholstery curtain

Vescom: een kennismaking. wallcovering upholstery curtain Vescom: een kennismaking wallcovering upholstery curtain daarom Vescom projectgeschikt onderscheidende dessins functioneel kleur, structuur en materialiteit sfeervol en gevarieerd eenvoudig en snel te

Nadere informatie

dé specialist in gietvloeren Woonhuizen Winkels Kantoren

dé specialist in gietvloeren Woonhuizen Winkels Kantoren dé specialist in gietvloeren Woonhuizen Winkels Kantoren Naadloos wooncomfort De finishing touch voor elk interieur Warme tinten versus een strakke industriële look. Ambachtelijke productie tegenover

Nadere informatie

heroal zonweringsystemen

heroal zonweringsystemen Persdossier R+T 2015 Persbericht: heroal uitbreiding van het portfolio heroal zonweringsystemen heroal introduceert zonweringcollectie op R+T 2015 Stuttgart / Verl, februari 2015 Op de R+T 2015 presenteert

Nadere informatie

plafonds, de perfecte balans voor OPtimaal comfort

plafonds, de perfecte balans voor OPtimaal comfort plafonds, de perfecte balans voor OPtimaal comfort OPTIMALISERING Belangrijkste productkenmerken PERFECTE BALANS IN DENSITEIT GELAMINEERD ASSORTIMENT IN 3 AFWERKINGEN AKOESTISCH COMFORT α W 1.00 VISUEEL

Nadere informatie

Fundo Top NIEUW. Kant en klare afwerking voor Fundo douchevloerelementen.

Fundo Top NIEUW. Kant en klare afwerking voor Fundo douchevloerelementen. Fundo Top Kant en klare afwerking voor Fundo douchevloerelementen NIEUW NL www.wedi.eu 2 Fundo Top Past perfect wedi Fundo Top is een esthetische oplossing van wedi voor Fundo douchevloerelementen en een

Nadere informatie

RUIMTES OM IN TE LEVEN ONTWERPEN DESIGNVLOER. Designvloer gezonde vloer met stijl en formaat

RUIMTES OM IN TE LEVEN ONTWERPEN DESIGNVLOER. Designvloer gezonde vloer met stijl en formaat RUIMTES OM IN TE LEVEN ONTWERPEN DESIGNVLOER 45 Designvloer gezonde vloer met stijl en formaat 46 RUIMTES OM IN TE LEVEN ONTWERPEN DESIGNVLOER Designvloer één vloer voor alles. Frisse wind in elke ruimte:

Nadere informatie

High Performance Ceramic Coating De 1e high performance vloercoating met keramische deeltjes

High Performance Ceramic Coating De 1e high performance vloercoating met keramische deeltjes www.wearmax-coating.at De 1e high performance vloercoating met keramische deeltjes VERLENGT DE LEVENSDUUR VAN BESTAANDE VLOERBEDEKKINGEN DANKZIJ UNIEKE TECHNOLOGIE WEARMAX CERAMIC COATING is de perfecte

Nadere informatie

nora ntx nora systems 1 nora ntx Betrouwbaar. Snel. Universeel. HET REVOLUTIONAIRE SNELLEGSYSTEEM

nora ntx nora systems 1 nora ntx Betrouwbaar. Snel. Universeel. HET REVOLUTIONAIRE SNELLEGSYSTEEM nora ntx nora systems 1 nora ntx Betrouwbaar. Snel. Universeel. HET REVOLUTIONAIRE SNELLEGSYSTEEM 2 nora systems nora ntx Herkent u dit? 'Ik kan het mezelf niet veroorloven om afdelingen voor renovatiewerkzaamheden

Nadere informatie

nora 1-componenten voegpasta

nora 1-componenten voegpasta nora 1-componenten voegpasta Lees aandachtig de instructies op de verpakking! In de meeste gevallen hoeven de naden bij nora rubber vloerbedekking niet over het gehele oppervlakte gevoegd te worden. Uitzonderingen:

Nadere informatie

DUURZAME VLOEROPLOSSINGEN. nora rubber vloerbedekkingen en systeemoplossingen

DUURZAME VLOEROPLOSSINGEN. nora rubber vloerbedekkingen en systeemoplossingen DUURZAME VLOEROPLOSSINGEN nora rubber vloerbedekkingen en systeemoplossingen Voorwoord 3 Goede binnenlucht hangt ook van de vloer af Milieubescherming en het binnenmilieu zijn bij nora systems reeds lang

Nadere informatie

THEO VULLERS van Thibor BV kiest voor UZIN. Kwaliteit, zekerheid en gezondheid. UZIN. UND DER BODEN GEHÖRT DIR.

THEO VULLERS van Thibor BV kiest voor UZIN. Kwaliteit, zekerheid en gezondheid. UZIN. UND DER BODEN GEHÖRT DIR. THEO VULLERS van Thibor BV kiest voor UZIN. Kwaliteit, zekerheid en gezondheid. Een fraaie vloer is uw visitekaartje. Kiezen voor gezonde producten geeft dubbele zekerheid. Gegarandeerd. DAARMEE NEEMT

Nadere informatie

De vloer die naadloos aansluit bij uw interieur. Woning - Winkel - Kantoor

De vloer die naadloos aansluit bij uw interieur. Woning - Winkel - Kantoor De vloer die naadloos aansluit bij uw interieur Woning - Winkel - Kantoor 1 De vloer die naadloos aansluit bij uw interieur 2 De finishing touch... Warme tinten versus een strakke industriële look. Ambachtelijke

Nadere informatie

AKOESTIEK ONTMOET BEHANG

AKOESTIEK ONTMOET BEHANG VOLMAAKTE KLANK AKOESTIEK ONTMOET BEHANG HET INNOVATIEVE GLASWEEFSEL VOOR WANDEN EN PLAFONDS 2 WANDBEKLEDING OP DE ACHTERGROND: SYSTEXX ACTIVE ACOUSTIC 233 AKOESTIEK: DE WETENSCHAP VAN HET GELUID IDEALE

Nadere informatie

D E S I G N V L O E R E N

D E S I G N V L O E R E N D E S I G N V L O E R E N marlise laat uw interieur tot leven komen... design vloeren van marlise compleet en verrassend totaalconcept Marlise vloeren zijn kwalitatief hoogwaardige, naadloze vloeren op

Nadere informatie

Theo Vullers van Thibor BV kiest voor UZIN. Kwaliteit, zekerheid en gezondheid. UZIN. UND DER BODEN GEHÖRT DIR.

Theo Vullers van Thibor BV kiest voor UZIN. Kwaliteit, zekerheid en gezondheid. UZIN. UND DER BODEN GEHÖRT DIR. Theo Vullers van Thibor BV kiest voor UZIN. Kwaliteit, zekerheid en gezondheid. Een fraaie vloer is uw visitekaartje. Kiezen voor gezonde producten geeft dubbele zekerheid. Gegarandeerd. Daarmee neemt

Nadere informatie

Multi-tiles. Standaardkleuren. zwart licht donker donker donker diep geel grijs grijs blauw groen rood

Multi-tiles. Standaardkleuren. zwart licht donker donker donker diep geel grijs grijs blauw groen rood Multi-tiles Multi-tiles is de vernieuwde, veelzijdige en duurzame vloerafwerking voor industriële- en commerciële toepassingen, zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie van bestaande vloeren. Toepassingsgebieden

Nadere informatie

Scrubmaster B115 R Compacte zit schrob-zuigmachine

Scrubmaster B115 R Compacte zit schrob-zuigmachine Reinigingstechniek Gebouwreiniging Scrubmaster B115 R Compacte zit schrob-zuigmachine Compacte zit schrob-zuigmachine Scrubmaster B115 R Productief, comfortabel en een compacte bouw - zeer geschikt in

Nadere informatie

keytec N-tra Het veelzijdige keersleutelsysteem winkhaus.nl

keytec N-tra Het veelzijdige keersleutelsysteem winkhaus.nl keytec N-tra Het veelzijdige keersleutelsysteem winkhaus.nl 2 keytec N-tra Gecertificeerde kwaliteit van Winkhaus Traditie gecombineerd met innovatie Al sinds 1854 kiest Winkhaus altijd voor kwaliteit

Nadere informatie

dé specialist in industriële Coating Vloeren Garages Magazijnen Werkplaatsen Keukens Bakkerijen ESD-ruimtes

dé specialist in industriële Coating Vloeren Garages Magazijnen Werkplaatsen Keukens Bakkerijen ESD-ruimtes dé specialist in industriële Coating Vloeren Garages Magazijnen Werkplaatsen Keukens Bakkerijen ESD-ruimtes De ideale basis voor de industrie Topkwaliteit industriële Coating Vloeren Duurzaam. Hygiënisch.

Nadere informatie

De supervloeren van Bolidt. Fast moving.

De supervloeren van Bolidt. Fast moving. De supervloeren van Bolidt. Fast moving. Supermarkten, solo of gecombineerd tot hypermarkten. Koopcentra waarin alle functies zijn verenigd onder 1 dak. Bolidt heeft 40 jaar lang ervaring in het ontwikkelen

Nadere informatie

bulletin board pinboard linoleum

bulletin board pinboard linoleum bulletin board pinboard linoleum pinboard linoleum BULLETIN BOARD Bulletin Board, oftewel pinboard linoleum, biedt ongekend praktische en esthetische mogelijkheden. Het is uitermate geschikt als prikbord

Nadere informatie

HEMPACORE. Passieve brandbeveiliging

HEMPACORE. Passieve brandbeveiliging HEMPACORE Passieve brandbeveiliging Duurzaamheid De sterkte van onze coatings minimaliseert het risico op beschadigingen tijdens transport, verwerking en blootstelling aan weersinvloeden. U kunt rekenen

Nadere informatie

Inhoud. markant graphic city. 4 Naaldvilt, de textiel klassieker. 16 Meer textiel van Forbo. 17 Meer Forbo Flooring. 18 Forbo FloorCare

Inhoud. markant graphic city. 4 Naaldvilt, de textiel klassieker. 16 Meer textiel van Forbo. 17 Meer Forbo Flooring. 18 Forbo FloorCare 96009 96019 2 Inhoud 4 Naaldvilt, de textiel klassieker 6 8 9 10 12 14 markant graphic city 16 Meer textiel van Forbo 17 Meer Forbo Flooring 18 Forbo FloorCare 19 Technische specificaties 3 Naaldvilt van

Nadere informatie

Het aluminium huisdeursysteem heroal D 92 UD

Het aluminium huisdeursysteem heroal D 92 UD Het aluminium huisdeursysteem heroal D 92 UD Het visitekaartje voor uw huis geheel afgestemd op uw wensen Wist u dat u tijdens uw leven...... zes jaar thuis aan de eettafel zit?... 540.000 keer lacht?...

Nadere informatie

De 5 grootste valkuilen bij de keuze van vloerbedekkingen in ziekenhuizen

De 5 grootste valkuilen bij de keuze van vloerbedekkingen in ziekenhuizen De 5 grootste valkuilen bij de keuze van vloerbedekkingen in ziekenhuizen Stuitte u ook al op problemen met een relatief nieuwe vloer? Lichte schade zoals krassen, onuitwisbare vlekken, naden die open

Nadere informatie

Systeemoplossingen voor gevels en kozijnen in hout-aluminium Gebouwschillen met systeem: energie-efficiënt, duurzaam en rijk aan varianten batimet Hout-aluminium kozijnen en vliesgevels Perfectionisten

Nadere informatie

Alles van waarde beschermen en behouden

Alles van waarde beschermen en behouden Alles van waarde beschermen en behouden Rond 2050 wonen er zo n 9 miljard mensen op onze aarde. De vraag naar water, mais, olie en metaal zal dan ook drastisch toenemen. Onze aarde is niet onuitputtelijk,

Nadere informatie

Knauf Isolava gipsblokken Lichtgewicht met een massief karakter

Knauf Isolava gipsblokken Lichtgewicht met een massief karakter Knauf Isolava gipsblokken Lichtgewicht met een massief karakter Lichtgewicht met een massief karakter U kent als geen ander het belang van een comfortabele binnenruimte. En u weet als geen ander hoe u

Nadere informatie

Sika ComfortFloor VOOR UW HUIS PERFECTIE WAS NOG NOOIT ZO DICHT BINNEN HANDBEREIK

Sika ComfortFloor VOOR UW HUIS PERFECTIE WAS NOG NOOIT ZO DICHT BINNEN HANDBEREIK Sika ComfortFloor VOOR UW HUIS PERFECTIE WAS NOG NOOIT ZO DICHT BINNEN HANDBEREIK LEVEN IN PERFECTIE Sika ComfortFloor IN UW HUIS Sika ComfortFloor is meer dan zomaar een vloer. Mensen worden ondergedompeld

Nadere informatie

Heeft u enig idee hoe

Heeft u enig idee hoe Heeft u enig idee hoe modern walls by vitrulan eruit ziet? NL/VIT/4/281204/1 NL/VIT/4/281204/2 AAls wanden worden vergeleken met schildersdoek, en wij de kunstenaars zijn die ze beschilderen en ophangen

Nadere informatie

Beter presteren met glasvezel De Schöck Isokorb CXT

Beter presteren met glasvezel De Schöck Isokorb CXT Beter presteren met glasvezel De Schöck Isokorb CXT Het beste van twee werelden Samen in één product Welkom bij de toekomst van bouwen Duurzaamheid en klimaatbescherming worden steeds belangrijker, en

Nadere informatie

GLADDE WANDEN VOLMAAKTE VEREDELING HET INNOVATIEVE GLASWEEFSEL VOOR WANDEN EN PLAFONDS

GLADDE WANDEN VOLMAAKTE VEREDELING HET INNOVATIEVE GLASWEEFSEL VOOR WANDEN EN PLAFONDS GLADDE WANDEN VOLMAAKTE VEREDELING HET INNOVATIEVE GLASWEEFSEL VOOR WANDEN EN PLAFONDS HAPTONOMIE: DE LEER VAN DE TASTZIN VOELBARE ELEGANTIE De menselijke tastzin is uitermate gevoelig, de huid is ons

Nadere informatie

Lounge Systemen Januari 2014

Lounge Systemen Januari 2014 Lounge Systemen Januari 2014 Een referentie op de markt: de MOOD LOUNGE elementen van ABV zijn eenvoudig en tonen sterke lijnen, de essentie. De verscheidenheid aan elementen laat toe verschillende opstellingen

Nadere informatie

15 jaar. 19&21 april 24&25 mei. Open dagen. Get inspired! www.rmr.nl

15 jaar. 19&21 april 24&25 mei. Open dagen. Get inspired! www.rmr.nl 15 jaar Handmade HANDMADE luxury LUXURY interiors INTERIORS EEN een HUIS Huis WORDT wordt GEBOUWD, gebouwd, MAAR maar EEN een THUIS thuis MOET moet GEVORMD gevormd WORDEN worden 19&21 april 24&25 mei Open

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

Leginstructies voor noraplan vloerbedekkingen

Leginstructies voor noraplan vloerbedekkingen Leginstructies voor noraplan vloerbedekkingen De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN 18 365 zijn. noraplan vloerbedekkingen moeten vóór het verlijmen geklimatiseerd zijn, d.w.z. de temperatuur van

Nadere informatie

Scrubmaster B115 R Compacte zit schrob-zuigmachine

Scrubmaster B115 R Compacte zit schrob-zuigmachine Reinigingstechniek Gebouwreiniging Scrubmaster B115 R Compacte zit schrob-zuigmachine Comp acte z i t sc hrob-zu ig mac hine Scrubmaster B115 R Productief, comfortabel en een compacte bouw - zeer geschikt

Nadere informatie

FFEXX is het eerste serieuze alternatief voor linoleum en vinyl.

FFEXX is het eerste serieuze alternatief voor linoleum en vinyl. 2 FFEXX is het eerste serieuze alternatief voor linoleum en vinyl. FFEXX: DE NIEUWE MANIER VAN VLOERBEDEKKING De bewezen eigenschappen van linoleum en vinyl, verbeterd met de laatste stand der techniek

Nadere informatie

Technische specificaties

Technische specificaties Homogeen Vinyl De greenfield werkwijze van Forbo betekent dat we gebruik maken van de laatste inzichten en technologieën om innovatieve, smart oplossingen te ontwikkelen die resulteren in een hoogwaardige

Nadere informatie

Green Cleaning. Duurzaam schoonmaakonderhoud - ecologisch, economisch en ergonomisch waardevol

Green Cleaning. Duurzaam schoonmaakonderhoud - ecologisch, economisch en ergonomisch waardevol Green Cleaning Duurzaam schoonmaakonderhoud - ecologisch, economisch en ergonomisch waardevol Waarom green? Green is bij ons meer dan groen het staat voor duurzaam. HECTAS hecht nadrukkelijk veel waarde

Nadere informatie

design & functie PROGRAMMA PLAATSTALEN BINNENKOZIJNEN met designelementen Dé specialist in plaatstalen binnenkozijnen voor de utiliteitsbouw.

design & functie PROGRAMMA PLAATSTALEN BINNENKOZIJNEN met designelementen Dé specialist in plaatstalen binnenkozijnen voor de utiliteitsbouw. design & functie PROGRAMMA PLAATSTALEN BINNENKOZIJNEN met designelementen Dé specialist in plaatstalen binnenkozijnen voor de utiliteitsbouw. FUNCTIONEEL,RENDABEL & Design PROGRAMMA PLAATSTALEN BINNENKOZIJNEN

Nadere informatie

Rubber vloerbedekkingen en accessoires

Rubber vloerbedekkingen en accessoires Rubber vloerbedekkingen en accessoires Meer dan een gewone vloerbedekking Ergonomie en loopcomfort, veilig en stil - bij elke stap. Dit idee was vanaf het begin de aanzet om bijzondere vloerbedekkingen

Nadere informatie

Innovatief Systeem - KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie!

Innovatief Systeem - KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie! Innovatief Systeem - bewezen kwaliteit: KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie! A Warmte-isolatie en stabiliteit Of het nu gaat om zekerheid, functionaliteit en isolatie: SOFTLINE 82 voldoet aan

Nadere informatie

Uw zonwering en raamdecoratie beschermd door glas

Uw zonwering en raamdecoratie beschermd door glas Zonwerend Uw zonwering en raamdecoratie beschermd door glas Zonwerend Pilkington Insulight TM ScreenLine Optimaal woon- en werkcomfort Het reguleren van zon en licht in een werk- of woonruimte is voor

Nadere informatie

Geen grenzen aan vorm en oppervlakte

Geen grenzen aan vorm en oppervlakte Geen grenzen aan vorm en oppervlakte Van Beek EPDM Van Beek EPDM levert maatwerk in EPDM-rubber. Met onze jarenlange ervaring in zowel de dak- als vijverindustrie weten wij als geen ander welke strenge

Nadere informatie

De extreem slijtvaste en blijvend mooie vloer

De extreem slijtvaste en blijvend mooie vloer STRONG FLOORS BY NATURE De extreem slijtvaste en blijvend mooie vloer DE NIEUWE LAK AFWERKING VOOR VLOEREN De sterkste lakafwerking die wij ooit hebben geproduceerd is nu beschikbaar. Deze nieuwe slijtvaste

Nadere informatie

Algemeen. Een locker van formaat

Algemeen. Een locker van formaat TICA-LOCKERS Algemeen Een locker van formaat TICA-LOCKERS blinken uit in vormgeving, duurzaamheid en hygiëne. Zeer geschikt voor intensief gebruik en toepasbaar in alle soorten ruimtes. De lockers kunnen

Nadere informatie

COSMOS. De innovatieve serie voor sanitaire benodigdheden 25 tot 35% kostenbesparing HYGIËNE-INNOVATIES

COSMOS. De innovatieve serie voor sanitaire benodigdheden 25 tot 35% kostenbesparing HYGIËNE-INNOVATIES COSMOS De innovatieve serie voor sanitaire benodigdheden 25 tot 35% kostenbesparing DRIEMAAL GOED De innovatieve COSMOS serie met Autocut handdoek-, toiletpapier en zeepdispensers bieden veel meerwaarde

Nadere informatie

SO EASY ramen. Eenvoudig. Prachtig. Perfect

SO EASY ramen. Eenvoudig. Prachtig. Perfect SO EASY ramen Eenvoudig Prachtig Perfect UNIEKE ESTHETISCHE BELEVING We zijn er trots op dat ons aanbod nu 5 helemaal nieuwe en revolutionaire SO EASY systemen omvat. 2 SETH AMON CHEPRI MUT HAPI Uiterlijk

Nadere informatie

copper art & silver art

copper art & silver art Synthetische afdichtingsoplossingen innovatie flexibel creatief kwaliteit copper art & silver art copper art & silver art een opmerkelijk esthetische kwaliteit voor een innovatieve dakbedekking synthetisch

Nadere informatie

Sinfonia. De perfecte allround plafondoplossing

Sinfonia. De perfecte allround plafondoplossing OWA Sinfonia De perfecte allround plafondoplossing Sinfonia Sinfonia is een mineraal plafondpaneel met een gladde oppervlaktestructuur dankzij een egaal wit, grijs, zwart of gekleurd vlies. Het is in meerdere

Nadere informatie

D E P R A K T I S C H E V L O E R T E R R A Z I T

D E P R A K T I S C H E V L O E R T E R R A Z I T D E P R A K T I S C H E V L O E R Terrazit is speciaal ontwikkeld voor ruimtes met een intensief gebruik. De vloer is opgebouwd uit speciaal natuurkwarts in verschillende korrelmaten, gemalen schelp en

Nadere informatie

Graag presenteren wij u EKOTEX. Tien complete systemen voor een excellente wandafwerking.

Graag presenteren wij u EKOTEX. Tien complete systemen voor een excellente wandafwerking. EKOTEX, juli 2013 grafisch ontwerp Carli-d eerste keus sprint snelste keus hygiene bacterie- en schimmelwerend schone lucht VOS absorberend ecologisch meest duurzame keus ISOLAtie verbetert akoestiek,

Nadere informatie

De norm voor houten vloeren

De norm voor houten vloeren De norm voor houten vloeren Een complete lijn lakproducten voor de afwerking van parket en houten vloeren Parketlak Projectlak voor harde houtsoorten en intensieve belasting TRAE LYX PARKETLAK is een waterverdunbare

Nadere informatie

P R O F I E L F O L D E R

P R O F I E L F O L D E R PROFIELFOLDER Brakel Wandsystemen: een kwalitatief modulair wandsysteem met onbegrensde mogelijkheden. State-of-the-art in esthetiek, design, afwerking en details. Onbegrensd in keuzes, materialen en vormgeving.

Nadere informatie

Slimline Technische Informatie. brochurea4 Techniek SlimLineRBui1 1 27-03-2008 13:18:41

Slimline Technische Informatie. brochurea4 Techniek SlimLineRBui1 1 27-03-2008 13:18:41 Slimline Technische Informatie brochurea4 Techniek SlimLineRBui1 1 27-03-2008 13:18:41 Inleiding Slimline is een unieke combinatie van plafond, installatieruimte en topvloer. Slimline is dunner, lichter

Nadere informatie

ER MOET EEN BETERE MANIER ZIJN

ER MOET EEN BETERE MANIER ZIJN ER MOET EEN BETERE MANIER ZIJN EEN TRADITIE VAN INNOVATIE Het verhaal van Interface begint in 1973, wanneer oprichter Ray Anderson ziet dat de kantooromgeving ingrijpend aan het veranderen is en behoefte

Nadere informatie

Uponor Minitec de ideale vloerverwarming voor renovatie zonder breekwerk MINIMALE MONTAGEHOOGTE, MAXIMAAL COMFORT

Uponor Minitec de ideale vloerverwarming voor renovatie zonder breekwerk MINIMALE MONTAGEHOOGTE, MAXIMAAL COMFORT Uponor Minitec de ideale vloerverwarming voor renovatie zonder breekwerk MINIMALE MONTAGEHOOGTE, MAXIMAAL COMFORT Groots in kleine afmetingen LAGE ELEMENTHOOGTE, SNELLE REGELING Snelle installatie, korte

Nadere informatie

Brochure Lounge Sytemen

Brochure Lounge Sytemen Brochure Lounge Sytemen Januari 2014 Mood Lounge Een referentie op de markt: de MOOD LOUNGE elementen van ABV zijn eenvoudig en tonen sterke lijnen, de essentie. De verscheidenheid aan elementen laat toe

Nadere informatie

Een binnenklimaat dat werkt Productieve werkomgeving met energiebesparende ventilatie

Een binnenklimaat dat werkt Productieve werkomgeving met energiebesparende ventilatie Een binnenklimaat dat werkt Productieve werkomgeving met energiebesparende ventilatie werken De ClimaRad Comfort Solution meet en regelt het binnenklimaat per ruimte, zonder dat uw medewerkers hier iets

Nadere informatie

Rubber vloerbedekkingen en accessoires

Rubber vloerbedekkingen en accessoires Rubber vloerbedekkingen en accessoires Meer dan een gewone vloerbedekking Ergonomie en loopcomfort, veilig en stil - bij elke stap. Dit idee was vanaf het begin de aanzet om bijzondere vloerbedekkingen

Nadere informatie

Ten Brinke Interieurbeplanting BV

Ten Brinke Interieurbeplanting BV Ten Brinke Interieurbeplanting BV Zuiderlaan 28f 6905 AE Zevenaar Postbus 2076 6900 CB Zevenaar t +31 (0) 316 33 24 00 f +31 (0) 316 34 56 33 info@ten-brinke.nl www.ten-brinke.nl www.kantoorplant.nl Ten

Nadere informatie

Comfort in optima forma // Inverter airconditioners

Comfort in optima forma // Inverter airconditioners Comfort in optima forma // Inverter airconditioners Cassette-, kanaal- & plafondmodellen // Belangrijke kenmerken // Comfort MDV airconditioners behoren tot het allerbeste wat de markt te bieden heeft

Nadere informatie

Naadloze akoestiek. OWAplan

Naadloze akoestiek. OWAplan Naadloze akoestiek OWAplan Naadloze akoestiek U weet als ontwerper dat steeds meer opdrachtgevers de voorkeur geven aan een naadloos plafond. En daar dient zich een dilemma aan. Hoe zijn een strakke vormgeving

Nadere informatie

RUIMTES OM IN TE LEVEN ONTWERPEN DESIGNVLOER. Designvloer gezonde vloer met stijl en formaat

RUIMTES OM IN TE LEVEN ONTWERPEN DESIGNVLOER. Designvloer gezonde vloer met stijl en formaat RUIMTES OM IN TE LEVEN ONTWERPEN DESIGNVLOER 45 Designvloer gezonde vloer met stijl en formaat 46 RUIMTES OM IN TE LEVEN ONTWERPEN DESIGNVLOER Designvloer één vloer voor alles. Frisse wind in elke ruimte:

Nadere informatie

Healthcare Cleaning The professional way

Healthcare Cleaning The professional way Healthcare Cleaning The professional way Hygiënisch en veilig reinigen met rendement Er kan veel leven zitten in een klein beetje stof. Een verantwoord schoon gebouw is daarom van groot belang voor de

Nadere informatie

Totaalservice matten en moppen. Expert in vloerhygiëne

Totaalservice matten en moppen. Expert in vloerhygiëne Expert in vloerhygiëne Totaalservice matten en moppen Met onze totaalservice voor vloerhygiëne bespaart u tot 60% op schoonmaakkosten. Piekfijne vloerhygiëne is essentieel voor elke business. Hygiëne is

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels

Handleiding PVC-kliktegels Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Vragen of advies Wij streven altijd naar de best mogelijke service voor onze klanten en willen daarom ook benadrukken dat u ons altijd kunt

Nadere informatie